Dodaj do ulubionych

Sensacja na skalę światową

21.05.14, 18:02
jozef.moneta.salon24.pl/585292,mecenas-hambura-pozywa-janusza-korwina-mikkego
Udowodnienie kłamstwa JKM musi polegać na wykazaniu, że tow. Adolf Hitler wiedział o holokauście. Od ponad pół wieku historycy całego świata nie zdołali takiego dowodu odnaleźć, a tu proszę, wszystko ma swoim skoroszycie mecenas Hambura. Na rozprawie na pewno wyciągnie ze skoroszytu dowody i świat nareszcie dowie się prawdy.
Obserwuj wątek
    • perla on się opiera na art. 55 ustawy o IPN 21.05.14, 18:34
      Art. 55. Kto publicznie i wbrew faktom zaprzecza zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1, podlega grzywnie lub karze pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości.

ipn.gov.pl/o-ipn/ustawa/ustawa-o-instytucie-pamieci-narodowej-komisji-scigania-zbrodni-przeciwko-narod
      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      problem w tym, że JKM nie zaprzecza żadnym zbrodniom hitlerowskim, nie neguje Holocaustu. Wręcz przeciwnie.
      On tylko chce dowodu materialnego, że Adolf miał wiedzę co jego podwładni robią z Żydami.
      Prawdopodobnie Adolf miał wiedzę ogólną, ale to jest tylko na zasadzie "prawdopodobnie".

Pozew jest beznadziejny więc, ale znając polski wymiar "sprawiedliwości" Korwin może zostać skazany właśnie.

• xiazeluka Faszyści powołują się na faszystowski paragraf 21.05.14, 18:59
        Co jest zrozumiałe.

Niezrozumiała jest jedynie sympatia, jaką do dzisiaj miał Mła do Gowina.
    • piq mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 19:02
      ...kuponów zamachowych od katastrofy smoleńskiej i pełnonocnikiem części rodzin smoleńskich. Odmówiłem pomocy gowinowcom z powodu posadzenia go na listach, bo najbardziej na świecie nienawidzę smoleńszczyków. Taka i jego mondrość i wiarygodność.
      • wikul Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 20:06
        piq napisał:

> ...kuponów zamachowych od katastrofy smoleńskiej i pełnonocnikiem części rodzin
        > smoleńskich. Odmówiłem pomocy gowinowcom z powodu posadzenia go na listach, bo
        > najbardziej na świecie nienawidzę smoleńszczyków. Taka i jego mondrość i wiary
        > godność.

Hambura jest Żydem i pewnie naczytał sie Nowego Czasu.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,16002479,O_czym_w_sprawie_JKM_sie_nie_mowi__Passent_zajrzal.html#BoxWiadTxt

A swoją drogą po jaką cholerę JKM pcha sie w te wszystkie prawdziewe i urojone aferki. Polityk musi czasem wsadzic mordę w kubeł i siedzieć cicho albo pożegnać się z marzeniami o realnej władzy.
        • xiazeluka Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 20:29
          "Najwyższy Czas!" nie jest gazetą Korwina:

d 1 września 2007 roku nowym wydawcą pisma jest spółka 3S Media, której współwłaścicielem jest Tomasz Sommer wieloletni zastępca redaktora naczelnego i redaktor naczelny pisma, który z tytułem jest związany od 1995 roku.

[nczas.com/historia/]

Spółkę 3S Media została założona w roku 2002 przez Macieja Sołdana, Marka Skalskiego, Tomasza Sommera i Radosława Watrasa. Wszyscy czterej tworzą zarząd 3S Media sp. z o.o.

[www.3smedia.pl/o-firmie/]

Towarzysz Passent zatem kłamie twierdząc o NCz!, że jest to "organ prasowy JKM" i "gazeta należąca do JKM".
        • pikrat Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 20:29
          wikul napisał:

> A swoją drogą po jaką cholerę JKM pcha sie w te wszystkie prawdziewe i urojone
          > aferki. Polityk musi czasem wsadzic mordę w kubeł i siedzieć cicho albo pożegna
          > ć się z marzeniami o realnej władzy.

Bo to typowy polski warchoł.
          • xiazeluka Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 20:34
            Bo to typowy polski warchoł.

Zupełnie jak niejaki pokrak, który obowiązkowo wpisuje się setki razy do każdego wątku, chociaż najczęściej nie ma niczego do powiedzenia.
      • dachs Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 22:00
        piq napisał:

> ...kuponów zamachowych od katastrofy smoleńskiej i pełnonocnikiem części rodzin
        > smoleńskich. Odmówiłem pomocy gowinowcom z powodu posadzenia go na listach, bo
        > najbardziej na świecie nienawidzę smoleńszczyków. Taka i jego mondrość i wiary
        > godność.

Hambura w ogóle b. lubi odcinać kupony i można go znaleźć wszędzie gdzie jest najsłabszy nawet zapach jakiejś kasy.
        Pozew ma jednoznacznie narobić Korwinowi koło pióra, jest nie do wygrania, a w ogóle to mi teraz głupio, że kiedyś uważałem Gowina za przyzwoitego człowieka.
        A co do samego Korwina, to takie wypowiedzi własnie podważają 95% reszty rozsądnych rzeczy, które mówi.
        Bo co komu po 95% rozsądku, kiedy pozostałe 5% jest całkowicie nieobliczalne.
        Fachowiec powinien panować nad narzędziem jakim się posługuje, a narzędziem pracy polityka jest jęzor.
        • qwardian Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 21.05.14, 23:32
          dachs napisał

...i teraz głupio, że kiedyś uważałem Gowina za przyzwoitego człowieka

I właśnie teraz kiedy Korwin Mikke twierdzi, że AH był jedyną osobą, która w III Rzeszy nie wiedziała o losie ludności żydowskiej,Twoja opinia o Gowinie uległa korekcie o 180 stopni. Buhahaha....

• dachs Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 22.05.14, 08:22
            qwardian napisał:

> I właśnie teraz kiedy Korwin Mikke twierdzi, że AH był jedyną osobą, która w II
            > I Rzeszy nie wiedziała o losie ludności żydowskiej,Twoja opinia o Gowinie uległ
            > a korekcie o 180 stopni. Buhahaha....

Moja opinia o Gowinie nie ma nic wspólnego z moją opinią o Korwinie, ani z opinią Korwina o Hitlerze, natomiast ma bardzo wiele z moją oipinią o Hamburze.
            Co, zresztą, wynikało z tekstu
            • cepekolodziej Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 22.05.14, 08:42

Wyraźniej:

K-M. nie powiedział, że H. nie wiedział.

Powiedział, że nie ma (materialnego) dowodu, że H. wiedział.

Co bynajmniej nie oznacza, że H. nie wiedział.

Brak kwitów. Przynajmniej na razie.

A mecenas H. będzie musiał argumentować ex silentio.
              • wikul Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 22.05.14, 22:55
                cepekolodziej napisał:

>
                > Wyraźniej:
                >
                > K-M. nie powiedział, że H. nie wiedział.
                >
                > Powiedział, że nie ma (materialnego) dowodu, że H. wiedział.
                >
                > Co bynajmniej nie oznacza, że H. nie wiedział.
                >
                > Brak kwitów. Przynajmniej na razie.
                >
                > A mecenas H. będzie musiał argumentować ex silentio.

A czy są dokumenty z których wynika że Stalin wiedział ... bo z tego co mi wiadomo to wielu Rosjan uważa że nie wiedział.
                Wszelkie analogie nieprzypadkowe.
        • wikul Re: mecenas Hambura jest odcinaczem... 22.05.14, 22:51

dachs napisał:

> ... w ogóle to mi teraz głupio, że kiedyś uważałem Gowina za przyzwoitego człowieka.

Nie ty jeden. Co ta polityka robi z niektórych ludzi.
    • qwardian Re: Sensacja na skalę światową 21.05.14, 23:15
      www.youtube.com/watch?v=2SZQbsS7KEQ
      Ja zadałbym Korwinowi Mikke istotne pytanie dotyczące witalnych interesów naszej polsko-katolickiej wspólnoty na podstawie wyżej umieszczonego filmu. Korwin Mikke dla kamery jest gotów do tego filmu pozować. Ja bym proponował, żeby Korwin Mikke zamieszkał na stałe w budynku Parlamentu Europejskiego, bo on najlepiej czuje się w świetle reflektorów, to jego żywioł...
    • jaceq Re: Sensacja na skalę światową 22.05.14, 00:47
      xiazeluka napisała:

> Od ponad pół wieku historycy całego świata nie zdołali takiego dowodu odnaleźć,

Łee, uważam, że mecenas z palcem sobie poradzi. Oprze się najprawdopodobniej na protokołach z zeznań przed Trybunałem Norymberskim ("to nie ja, ja tylko wykonywałem rozkazy" wiadomo kogo). Zapewne doda pamiętniki "skruszonych" zbrodniarzy, np. Schellenberga (o powoływaniu Einsatzgruppen chociażby). Zachowane protokoły z Wilczego Szańca z czasów hrabiego Klausa Shencka. Może dorzuci coś z czasów Nocy Kryształowej. Pytanie jest na ile sąd uzna takie dowody za wiarygodne. Założę się, że uzna (całkiem słusznie) za wiarygodne. Korwin zostanie ugotowany, wypatroszony i zjedzony za tzw. kłamstwo oświęcimskie. Mało tego, postawiłem na kłamstwo J K-M całkiem słuszne pieniądze i jetem pewien, że ich nie stracę.
      • xiazeluka Re: Sensacja na skalę światową 22.05.14, 08:50
        wiadomo kogo

To nie jest dowód, lecz niematerialna pogłoska.

Schellenberga

Tak zwany pamietnik Schellenberga to najprawdopodobniej fejk. Apokryf. Ale nawet bez tego zastrzeżenia to nie jest dowód, lecz opinia A na temat wiedzy B.

Zachowane protokoły z Wilczego Szańca

W tych akurat niczego na temat nie ma.

Nocy Kryształowej.

Brak związku - holokaust to późniejsze o kilka lat wydarzenie.

uzna (całkiem słusznie)

Zapewne uzna, aczkolwiek z całą pewnością niesłusznie. Niesłusznie dlatego, że takiego dowodu po prostu nie ma.
      • perla dowiemy się po godz. 14 22.05.14, 09:06
        pozew został złożony wczoraj o 14.00 a sąd ma 24 godz. na wydanie orzeczenia.
        Kłamstwo oświęcimskie to zaprzeczanie zbrodni. A ta sprawa dotyczy istnienia dowodu czy Adolf miał taką wiedzę czy nie miał. Dlatego też, trudno tu mówić o kwalifikacji art. 55.
        Sąd jest w trudnej sytuacji bo jak uzna Korwina winnym to się ośmieszy, ale jak go uniewinni to wywoła powszechne oburzenie właśnie.
        • xiazeluka Re: dowiemy się po godz. 14 22.05.14, 09:55
          A tak w ogóle - czy osobiste przekonanie na temat czyjejś wiedzy w danym temacie podlega w ogóle jakimś paragrafom???
          • perla Re: dowiemy się po godz. 14 22.05.14, 10:16
            xiazeluka napisała:

> A tak w ogóle - czy osobiste przekonanie na temat czyjejś wiedzy w danym temaci
            > e podlega w ogóle jakimś paragrafom???

oczywiście, że nie ma (jeszcze).
            Aha, źle napisałem o tej godz 14.
            Do 14 sąd ma czas na wyznaczenie rozprawy, która musi się odbyć najpóźniej jutro.
            Sąd też może oddalić wniosek ze względu na braki formalne właśnie.
    • perla pozew oddalony 23.05.14, 09:10
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/korwin-mikke-nie-odpowie-za-slowa-o-hitlerze-sad-oddalil-pozew,431063.html
      • xiazeluka Re: pozew oddalony 23.05.14, 11:25
        Sędzia podkreśliła, że Holokaust jest faktem, a Adolf Hitler jest jego twórcą.

Ta idiotka nie zrozumiała sprawy, którą osądzała... Ratuj się kto może.
        • krates-8 kobieta... 23.05.14, 12:23
          wrażliwa
          serce jej dyktuje
          co ma mówić
        • perla Re: pozew oddalony 23.05.14, 12:42
          xiazeluka napisała:

> Sędzia podkreśliła, że Holokaust jest faktem, a Adolf Hitler jest jego twórc
          > ą.

>
          > Ta idiotka nie zrozumiała sprawy, którą osądzała... Ratuj się kto może.

ale przynejmniej dowiedzieliśmy się, że Holocaust był faktem, inaczej byśmy tego nie wiedzieli właśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka