Dodaj do ulubionych

Braun & Stankiewicz

20.11.14, 20:00
Grupka kierowana przez Brauna i Stankiewicz okupuje siedzibę PKW. To przejaw skrajnej głupoty. Rzucenie waaadzy liny ratunkowej.
Obserwuj wątek
    • oleg3 Linki 20.11.14, 20:03

wpolityce.pl/polityka/222874-okupacja-siedziby-pkw-grzegorz-braun-te-wybory-to-farsa-trzeba-zmiesc-te-elite-wladzy
      wiadomosci.gazeta.pl/Samorzad2014/1,141850,16969004,Wybory_samorzadowe__2014___trwa_glosowanie.html#MT
    • jaceq Cezary "Trottel" Gmyz 20.11.14, 20:27
      Cezary "Trottel" Gmyz:

https://bi.gazeta.pl/im/32/37/10/z17004082AA.jpg

Nawet Gociek okazał się zadziwiająco rozsądny, jak na niego.

wiadomosci.gazeta.pl/Samorzad2014/1,141850,16969004,Wybory_samorzadowe__2014___trwa_glosowanie.html#MT
      • wikul Re: Cezary "Trottel" Gmyz 20.11.14, 20:50
        Coś mi się wydaje że wygarnięcie przez policję to tylko kwestia czasu. Chyba żeby zyskali większe poparcie.
        • wikul Millera jeszcze tam nie ma ? 20.11.14, 21:09
          Powinien dołączyć.
          • andrzejg zgoda z teorią o desancie 20.11.14, 21:29
            w celu pomocy organizatorom wyborów, bo już, już byłyby wyniki
            • andrzejg i już po ptokach 20.11.14, 21:38
              wybory.gazeta.pl/Samorzadowe2014/1,140827,17004328,PKW_przerywa_prace__Do_czasu_zakonczenia_okupacji.html#BoxSlotIMT
              Państwowa Komisja Wyborcza przerywa pracę. Komisja zapowiedziała, że nie wznowi działania, dopóki grupa osób okupująca jej budynek nie opuści go.

Na miejscu rządzących zamknąłbym budynek i przetrzymał ich trochę
        • jaceq Re: Cezary "Trottel" Gmyz 20.11.14, 21:39
          Najpierw chyba będzie striptiz:

https://bi.gazeta.pl/im/e2/37/10/z17004258AA.jpg
          • andrzejg ukraińskie aktywistki były odważniejsze/nt 20.11.14, 21:50
            • jaceq Re: ukraińskie aktywistki były odważniejsze/nt 20.11.14, 22:25
              Może jest za zimno?

"MAKROT
              Jeśli Książę przypomnieć raczy, w listopadzie....

W. KSIĄŻĘ
              Listopad to dla Polski niebezpieczna pora - ?

MAKROT
              Znacząca. - -"

Stanisław Wyspiański, "Noc Listopadowa", Scena II

literat.ug.edu.pl/wysnoc/0002.htm
    • qwardian Re: Braun & Stankiewicz 20.11.14, 21:58

Władza chce ogłosić wyniki, przeprosić za opóźnienie i zwalić winę na ustępującego szefa PKW. I w przyszłym roku powtórzyć scenariusz, unieważniając odpowiednią liczbę głosów dla zachowania obecnego układu. Trwa walka o to kto położy rękę na urnie, a to trochę delikatna sytuacja, wiemy z historii jak to się skończyło w II RP...
      • wikul Re: Braun & Stankiewicz 20.11.14, 22:17
        qwardian napisał:

> Władza chce ogłosić wyniki, przeprosić za opóźnienie i zwalić winę na ustępując
        > ego szefa PKW. I w przyszłym roku powtórzyć scenariusz, unieważniając odpowiedn
        > ią liczbę głosów dla zachowania obecnego układu. Trwa walka o to kto położy ręk
        > ę na urnie, a to trochę delikatna sytuacja, wiemy z historii jak to się skończy
        > ło w II RP...

Nie wiem co ty uważasz za władzę. Wyniki ogłasza PKW która ma określone miejsce w systemie państwa a nie władza. I to ona odpowiada za wybory.
        pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%84stwowa_Komisja_Wyborcza
        www.pkw.gov.pl/
        polska.newsweek.pl/szef-krajowego-biura-wyborczego-podal-sie-do-dymisji,artykuly,352137,1.html
        Nie ma żadnej walki, wybory się odbyły a ich rezultaty znajdują się na kartach do glosowania.
        Jutro skończą liczyć "na piechotę" i ogłoszą oficjalnie wyniki.
        Nadmieniam że Kaczyński odciął się od tej awantury.
        • mrs.courvoisier Stankiewicz & Braun 20.11.14, 22:46
          PKW wie lepiej od meneli spod budki z piwem
          • qwardian Re: Stankiewicz & Braun 20.11.14, 23:06
            W budce z piwem nie ma sytuacji, żeby 25 do 40 procent sprzedawanych butelek było pustych, bo klienci puścili by ją z dymem w przeciągu godziny...
            • 99venus Re: Stankiewicz & Braun 20.11.14, 23:12
              jeżeli sprzedawcą jest członek PiS to taka sytuacja jest normalna.
              • jaceq Re: Stankiewicz & Braun 20.11.14, 23:36
                Do cyrku dołączyła Gosiewska (ale nie wiem która, bo są dwie) i - gwóźdź programu: Gabryel Janowski. Janowski podobno obiecał, że powtórzy swój numer z 2000 roku.
                • wikul Re: Stankiewicz & Braun 20.11.14, 23:57
                  jaceq napisał:

> Do cyrku dołączyła Gosiewska (ale nie wiem która, bo są dwie) i - gwóźdź progra
                  > mu: Gabryel Janowski. Janowski podobno obiecał, że powtórzy swój numer z 2000 r
                  > oku.

A ubył Wipler. Pewnie żona ultimatum mu wysłała.
    • perla nie chciałem tego pisać wcześniej 20.11.14, 23:36
      ale czułem, że ten syf skończy się demokratyczną syfiastą zadymą właśnie.
      • jaceq Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 20.11.14, 23:45
        O, to narodowi socjaliści są demokratami?
        • perla Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 20.11.14, 23:50
          jaceq napisał:

> O, to narodowi socjaliści są demokratami?

narodowi socjaliści dochodzili do władzy według zasad demokratycznych właśnie.
          • jaceq Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 21.11.14, 00:29
            Masz oczywiście rację i nazi (chyba?) nie fałszowali wyborów.

Ja też przesadziłem, bo nie wszyscy z "okupantów" mają w nazwie coś narodowe i poglądy socjalistyczne. Jakaś dziwny ten sojusz lewicy z prawicą i nawet kato-lewica (Pis) się odcięła.
            A Sakiewicz to musi sobie pluć w podbródek, że nie zdążył. Stankiewicz by go wyrolowała?
        • wikul Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 20.11.14, 23:50
          jaceq napisał:

> O, to narodowi socjaliści są demokratami?

Jak trzeba, czemu nie ? Jak trzeba to nawet pieniądze z UE nie śmierdzą.
          • wikul Do PKW zbliżają się policjanci w kaskach i z tarcz 21.11.14, 00:04
            "Dają 5 minut na opuszczenie budynku"
        • qwardian Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 21.11.14, 00:08
          Leśni dziadkowie jak wrócą z kałachami, wybiją z głowy tym młodym ludziom demokrację...
          • wikul Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 21.11.14, 00:21
            Do PKW zbliżają się policjanci w kaskach i z tarczami. "Dają 5 minut na opuszczenie budynku"
          • wikul Re: nie chciałem tego pisać wcześniej 21.11.14, 00:22
            qwardian napisał:

> Leśni dziadkowie jak wrócą z kałachami, wybiją z głowy tym młodym ludziom demok
            > rację...

forum.gazeta.pl/forum/w,13,155593419,155596914,Re_nie_chcialem_tego_pisac_wczesniej.html
            • wikul Zaczęła się interwencja w PKW 21.11.14, 00:24
              Policja wyniosła z budynku Grzegorza Brauna

• wikul Re: Zaczęła się interwencja w PKW 21.11.14, 00:27
                Okupujący budynek PKW są wynoszeni bocznym wyjściem i pakowani do policyjnego busa
                • jaceq Re: Zaczęła się interwencja w PKW 21.11.14, 00:31
                  Zdaje się, że będzie komplet: udział w nielegalnym zgromadzeniu, naruszenie miru, stawianie oporu władzy i znieważenie funkcjonariuszy.

A saloon 24 już robi lustrację, kto był nieobecny na zadymie i dlaczego.
                  • wikul Re: Zaczęła się interwencja w PKW 21.11.14, 00:36
                    jaceq napisał:

> Zdaje się, że będzie komplet: udział w nielegalnym zgromadzeniu, naruszenie mir
                    > u, stawianie oporu władzy i znieważenie funkcjonariuszy.
                    >
                    > A saloon 24 już robi lustrację, kto był nieobecny na zadymie i dlaczego.

No i dlaczego czmychnął Wipler. Wiedział ?
                    • jaceq Re: Zaczęła się interwencja w PKW 21.11.14, 00:47
                      To jest co najmniej dziwne.
                      No i brak Sakiewicza, Głupiegojasia Pospieszalskiego, Karnoszczaków... podejrzane.
                • t_ete groteska 21.11.14, 21:51
                  policja (trzech facetow) z niezwykla delikatnoscia taszczy sporego gabarytowo Brauna (ktory stosuje bierny opor - znaczy ... ciezko zwisa) a w tle pompatyczny meski glos pietnujacy agresywna akcje policji, ktora to akcja ponoc przejdzie do historii ... usmialam sie wink

no i Ewa_no pasaran_Stankiewicz - wczoraj w ogniu walki, dzisiaj niezdolna zdrowotnie ...

Gdy sie ich slucha - lub czyta ... swiat przewracaja, daliby sie ukrzyzowac ... a gdy juz robia jakas 'akcje' - piaskownica

tete

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka