Dodaj do ulubionych

PF, no i co ćwoku multi kulti?

07.01.15, 17:16
no napisz, napisz znów o biednych muslimach, którym trzeba dawac wieksze zasiłki i kombinować pracę.
Co, zatkało po dzisiejszej jatce w Paryżu?
Jak do władzy dojdzie FN to mam nadzieję, że takich lewackich imigranckich gnoi jak ty wywalą z Francji. Ale do Polski to cię nie wpuścimy, chyba, ze do Starych Kejtut na miłą pogawentkę, muslimski pachołku właśnie.
Obserwuj wątek
    • klioes Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 17:26
      Nalezy zakazac budowy meczetow i odebrac socjal.
      Jak sie dalej z Europy nie wyniosa, to nalezy ich wyniesc.
    • absztyfikant Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 17:49
      Dana prosila przekazac smile

-------------
      przekazuje zadufkowi PF pozdrowienia z przypomnieniem, ze ostrzegalam przed tym juz lata temu i dostalam, ze jestem rasistka... ale gotowa jestem przyjac zadufka na przyspieszony kurs walki z arabskim terrorem i przesylam mu ironiczny usmieszek bez wspolczucia...
      • perla Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 18:34
        a propos Dany jest.
        Można tylko pogratulować, że mieszka w kraju, który się nie płaszczy przed muslimami. Mają jaja.
        No i coś słyszałem, że Israel w końcu ustawowo określił się jako państwo narodowe, co miłe mojemu sercu jest, bo jestem za państwami narodowymi, co nie wyklucza istnienia mniejszości, ale na zasadach dominującego narodu.
        No i w końcu uregulowali kwestię jezyka urzędowego, flagi, godła i hymnu. Tylko nie wiem czemu to lewakom było nie w smak i wrzask podnosili, bo przecież np. Polska i inne kraje to regulują konstytucją i nikt pretensji nie ma właśnie.

• polski_francuz Zydom odpowiem 07.01.15, 21:21
        a nie temu wrzaskliwemu gownu o ksywie perla.

Francja jest, byla i bedzie krajem multikulturalnym. Co czwarty Francuz ma wedlug kategorii Rassenamtu cudzoziemca w rodzinie (dziadek albo babcia z zagranicy). Francja nie ma innego wyjscia niz znalezc sposob na integracje muzulman.

Jak, nie wiem. Na pewno nie poprzez ich gazowanie jak Niemcy Zydow i ich wysylanie do domu. Trzeba ruszyc glowa.

Mais, nous Français nous avons les idées
        !

A ja sie dzisiaj czuje wlasnie jak Francuz. I dumny z bycia Francuzem.

PF
        • jaceq Re: Zydom odpowiem 07.01.15, 23:05
          > Francja jest, byla i bedzie krajem multikulturalnym.

Nie. Już niedługo będzie krajem monokulturalnym (o ile јеbanie kóz może mieć jakikolwiek związek z kulturą):

wpolityce.pl/swiat/228685-szok-mlodzi-francuscy-muzulmanie-o-zamachu-w-paryzu-nikomu-nie-zycze-smierci-ale-dobrze-im-tak
          Sorry za to źródło "wPotylicę", ale innych nie było pod reką.
          • polski_francuz Re: Zydom odpowiem 07.01.15, 23:09
            Przeczytam i odpowem ewentualnie jutro.

Dobranoc

PF
            • klioes Francja nie byla i nie bedzie krajem multi-kulti. 07.01.15, 23:35
              Jakkolwiek chwilowo jest.
              Twierdzenie panskie o tym, ze "Francja byla zawsze wielokulturowa."
              zdradza panska kompletna nieznajomosc historii Francji.

W dodatku prymitywnie nagina pan fakty:
              To, ze wielu francuzow ma obce korzenie -
              jak chociazby exprezydent - to nie dowod wielokulturowosci.
              Wegrzy i Zydzi europejscy to TA SAMA KULTURA.

I wreszcie panska zalosna konkluzja - otym, ze modus vivendi
              musi sie znalesc... Rozsmieszyl mnie pan, dziekuje!
              • jaceq Re: Francja nie byla i nie bedzie krajem multi-ku 08.01.15, 22:34
                > > Jakkolwiek chwilowo jest.

Nie jest "multi-kulti", tylko "musli-kulti". Monokulturą musli się staje.
                • polski_francuz Powtarzac nie bede 09.01.15, 09:34
                  Francja byla, jest i bedzie multikulti. Niezbyt widze jak ma zostac monokulti. Ani nie wygazuja muzulman, ani ich nie nawroca (jak niegdys Hiszpanie) ani ich nie wysla do domu.

I proponuje troche skromnosci. Ja sie nie wypowiadam autorytatywnie co Polacy maja zrobic i na kogo glosowac, mimo ze polskie sprawy mnie interesuja, je znam i sie nimi interesuje.

Dawanie rad i wyrokowanie o sprawach innego kraju bez znania go jest, do wyboru: zarozumialstwem, glupota albo smiesznoscia.

I dlatego wiekszosc wpisow mnie tutaj smieszy. Z wyjatkiem tych, ktore mnie obrazaja. Takim gnojom dlabym chetnie osobiscie w morde.

Moze ich nie zamorduje z kalachem bo my Polacy nie tacy i szanujemy opinie innych. Nawet jesli sa karykaturalne.

Charlie PF
                  • oleg3 Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 10:22
                    polski_francuz napisał:

> Francja byla, jest i bedzie multikulti.

Nie PAF-ie. Francja zawsze była monokulti. Narzuciła język, instytucje i styl życia Prowansalczykom, Bretończykom, Baskom, Sabaudczykom, Alzatczykom, Korsykanom, i Polakom, którzy tam emigrowali. Jeszcze niedawno miała ambicje narzucenia swojego języka całemu światu. Francja - w oczach Francuzów - jest europejską odmianą Chin: poza Francją nie ma cywilizacji.
                    • polski_francuz Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 11:05
                      Dokladnie o to chodzi.

O Baskow, Bretonow i im podobnych. Dosc podobnie trzeba chyba podejsc do muzulmanow. Mimo, ze trudnosc jest taka, ze nie sa oni homogenni i nie zyja w jednym miejscu.

Ge Gaulle mawial, ze we Francji jest 300 rodzajow serow i dlatego trudno nia rzadzic. Sam zreszta mimo, ze tchorzem nie byl, zwial w 1968 roku przed rewolucja studentow do Baden Baden.

Te sery to jest wlasnie symbol multikulturalizmu. W zeszlym roku Bretonczycy zmusili rzad poprzez gwaltowne akcje do zniesienia eko-podatkow na ciezarowki. Nie zabili nikogo i tu wchodzimy w zakres tego co sie robi a czego nie.

Nie morduje sie za karykatury. I tego muzulman trzeba nauczyc.

Charlie PF
                      • oleg3 Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 11:22
                        polski_francuz napisał:

> Dokladnie o to chodzi.

OK. Tylko, że frankizacja była możliwa wyłącznie poprzez narzucenie francuskiej religii ( katolicyzm - wersja francuska- zastąpiony później religią republikańską). Nic nie wskazuje na postępy religii republikańskiej w środowisku islamskim. Republika jest w odwrocie.
                        • polski_francuz Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 11:27
                          Francuzi nie sa religijni. Sa ateistami. Kosciol tak im podpadl, ze sie panstwo odseparowalo od kosciola w 1905 czy cos.

Religia republikanska jest jedyna, ktora laczy ten narod. I muzulmanie beda musieli sie do niej dostosowac.

PF
                          • oleg3 Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 11:45
                            polski_francuz napisał:

> Francuzi nie sa religijni. Sa ateistami. Kosciol tak im podpadl, ze sie panstwo
                            > odseparowalo od kosciola w 1905 czy cos.
                            Oj. Pafie. Ja nie piszę, że Francuzi są katolikami. Pisałem o religii republikańskiej. O ideologii mającej zastąpić wyrugowaną religię katolicką.

> Religia republikanska jest jedyna, ktora laczy ten narod. I muzulmanie beda mus
                            > ieli sie do niej dostosowac.

O to mi właśnie idzie. "Religia republikanska jest jedyna, ktora laczy ten narod.". A islamiści nie zamierzają wyznawać tej religii. I co zrobicie (wyznawcy religii republikańskiej)?
                            • polski_francuz Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 11:56
                              "I co zrobicie (wyznawcy religii republikańskiej)? "

Wojne domowa.

PF
                              • oleg3 Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 12:00
                                polski_francuz napisał:

> "I co zrobicie (wyznawcy religii republikańskiej)? "
                                > Wojne domowa.

Ona już trwa. Republikanie nie chcą tego przyjąć do wiadomości.
                                • polski_francuz Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 12:04
                                  Przyjma i zareaguja. Tak to u nas funkcjonuje i gwalt sie gwaltem odciska.

PF
                                  • oleg3 Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 12:07
                                    polski_francuz napisał:

> Przyjma i zareaguja. Tak to u nas funkcjonuje i gwalt sie gwaltem odciska.

A multikulti dalej obowiązuje?
                                    • polski_francuz Re: Powtarzac nie bede 09.01.15, 13:35
                                      Religia republikanska raczej. To okreslenie jest blizsze rzeczywistosci.

PF
                                      • oleg3 Varia 09.01.15, 13:47
                                        Dawno, dawno temu czytałem jakąś biografię de Gaulle. Podobno miał powiedzieć, że nie chciałby spocząć w Colombey 2-ch meczetów . Na razie to Colombey-les-Deux-Églises. Przynajmniej z nazwy.
                                        • polski_francuz Re: Varia 09.01.15, 14:00
                                          Odwiedzalem jego dom. Widac z domu tylko pole i las. Kupil dom tanio na tzw zakup viagère tzn placisz pensje miesieczna wlascicielowi do jego smierci i wlasciciel dosc szybko zmarl.

Co do Francji. Sytuacja sie zmienia. W 1871 Niemcy doszli do Paryzewa, w 1918 mogla sie Francja jeszcze czuc zwycieska (za koszt zycia jednej generacji mezczyzn), w 1940 juz nie walczyli tylko sie poddali.

Tak przeszla ewolucja od najsilniejszego kraju w Europie i jednego z najsilniejszych w swiecie do jednego z najsilniejszych.

Ewolucja idzie dalej i jej dzisiejszym etapem jest wlasnie imigracja muzulmanska.

Marzenia de Gaulle'a naleza do przeszlosci i dzisiejsza Francja jest zupelnie inna niz ta ktora rzadzil. Jedna z waznych roznic jest to, ze prezydenci V republiki coraz mniej dorastaja do funkcji, ktora zostala skrojona dla niego.

PF.
                          • andrzejg Re: Powtarzac nie bede 18.11.15, 14:33
                            1. Nie przejmuj się epitetami perły, czasami się mu tak wymsknie w emocjach. Tak ogólnie to miły chłopak

2. Przekabacenie kogokolwiek na swoją religię wymaga argumentów , a przede wszystkim liczebności wyznawców. Tutaj jest coraz gorzej we Francji, bo nie dość, że dzietni, to masowo przybywają nowi. Może się tak stać, że w sposób całkiem demokratyczny będzie we Francji kalifat. Zobacz na Polskę, gdzie będzie katolfat, zgodnie z prawem, które pozmieniają wedle uznania

A
                            • polski_francuz Re: Powtarzac nie bede 18.11.15, 15:08
                              Juz mi zlosc przeszla. Zamach ze stycznia byl poczatkiem wojny, ktora trwa. Co do rozwiazania to niezbyt widze jakie ono ma byc. Jedynie takie, ze prawo jest dla wszystkich bialych, sniadych i czarnych. Ale to jest w szczegolnosci wazne wobec elit, ktore prawa nie przestrzegaja.
                              • jerycho666 prawa nie ma od Kosowa 18.11.15, 16:15
                                polski_francuz napisał:

> Jedynie takie, ze prawo jest dla wszystkich bialych, sniadych i czarnych.

No ale Putin ostrzegal przed faktem.

USrael uznal, ze wolnosc wypowiedzi moze zlikwidowac bombardujac redakcje telewizji z Belgradzie.

Doskonale na czasie watek. Zamiotles PFie pod dywan i intelektualnie dysputujesz co tak smierdzi w salonie. Udajesz bezradnosc.

Narod Wybrany slusznie twierdzi, ze dowodem na przyjscie Mesjasza bedzie to, ze nie bedzie ani jednego kto zaprzeczy.
                                • polski_francuz Re: prawa nie ma od Kosowa 18.11.15, 18:12
                                  Inzynier musi byc pragmatyczny. Praw tu jest od cholery i troche. Nie sposob ich wszystkich poznac. Prawo pracy ma chyba z 1200 stron czy cos. I znajdziesz w nim wszystko i tego wszystkiego przeciwnosc (tout et son contraire).

Chodzi o realizacje A bardziej szczegolowo o to kto realizuje. I tu mam pecha, bo narod jest wiecznie sklocony i nie do rzadzenia. I elity nie maja odpowiedniej wysokosci lotu: rzadza bez zadnej strategii.

PF
                                  • jerycho666 jedynie swojaki z PiSu 18.11.15, 18:50
                                    polski_francuz napisał:

> A bardziej szczegolowo o to kto realizuje.

Wydawalo mi sie, ze ja znacznie wiecej czasu poswiecalem Haszowi. Ale widocznie ja po prostu mam uklad immunologiczny.

Hammurabi do realizowania mial najlepszych, swoich satrapow. Mimo to wydal prawo aby ich ograniczac. Oko za oko, ani rzesy wiecej.

Na pierwszym roku studiow prawniczych przerabiaja maksyme, ze prawo jest tylko tyle warte ile sila, ktora za nimi stoi. Jak braknie prawa to pozostaje jedynie sila.

Sila podlega postepowi technologicznemu. Wyscig tarczy i miecza. Ja jako inzynier mam przynajmniej wyobraznie do czego prowadzi postep technologiczny. No bo prawo, etyke i inne takie pierdoly juz odrzucilismy. Przykladowo na greckich granicach Unii Europejskiej. Roimy sobie, ze wystarcza mendialne polajanki o ksenofobicznosci wegierskich obozow koncentracyjnych.

Jak cybernetyk wiem, ze mozg ludzki jest zdolny do tworzenia paradoksow. Przykladowo paradoksu boga. Inny paradoks to to, ze makrela ma dobre serduszko nie majac twardej dupy. Paradoksalnie ryba nie ma dupy. Ma ogon jak syrenka.

Nasza cywilizacja jest pewna caloscia. Wiwisekcja wybranych fragmentow do niczego nie prowadzi. Niszczenie Polski analizowalem od lat. Ostatnio mam okazje do lektur na temat niszczenia USA. Mimo konstytucyjnych zabezpieczen. Czy ta cywilizacja przetrwa? Zamieni ja cos progresistowsko wspanialego. Z ustawowym przymusem szczescia. 1984. A komuchi jajcarsko zeszly z linii strzalu.

Kluczem jest odpowiedzialnosc. Ewolucja wykorzystuje "karanie" do doskonalenia.
                                    • polski_francuz Re: jedynie swojaki z PiSu 18.11.15, 19:46
                                      "Wiwisekcja wybranych fragmentow do niczego nie prowadzi."

No wiec, kto tu rzadzi. Jest ktos (grupa) taki? Dla mnie, dosc banalnie rzadzi kapital. Ale kapital ma na celu wiecej kapitalu i tyle.

No, sa kapitaly i kapitaly. Ruski kapital rzadzi sie z domieszka nacjonalizmu. Kapital amerykanski ma sklonnosci uniwersalne i chce nas podporzadkowac jakims regulom typu "big brother is watching you". Chinczycy maja swoje cele ale poki co nie wychodza bez wielkiej potrzeby, poza granice.

No wiec synteza, ktora sugerujesz jest trudna.

PF
                                      • jerycho666 Re: jedynie swojaki z PiSu 18.11.15, 20:42
                                        polski_francuz napisał:

> rzadzi kapital. Ale kapital ma na celu wiecej kapitalu i tyle.

Dlatego skutki rzadzenia sa takie jakie sa.

> Kapital amerykanski ma sklonnosci uniwersalne

Kapital nie ma narodowosci gdy/bo nalezy do Narodu Wybranego. 100 rodzin posiada 80% bogactwa planety.

Dla posiadaczy kapitalu nie jestem czlowiekiem lecz zwierzeciem. Chyba powiniennem sie wobec nich zachowywac jak zwierze. Tyranozaur XXI wieku.

A moze 7 miliardow termitow wystarczy aby z cywilizacji zostal efekt koncowy pracy rownych zoladkow. Kazdemu rowno gowno.

Budujemy arke Noego i wioslujemy do Ushuaia.
                            • oleg3 Re: Powtarzac nie bede 18.11.15, 15:09
                              andrzejg napisał:

> 1. Nie przejmuj się epitetami perły, czasami się mu tak wymsknie w emocjach. Ta
                              > k ogólnie to miły chłopak

Oczywiście Andrzeju. Oczywiście PaFie.
            • jaceq Re: Zydom odpowiem 08.01.15, 23:11
              "Imam Hassem Chalghoumi złożył kwiaty na placu Republiki, by oddać cześć ofiarom masakry w redakcji "Charlie Hebdo". - Zrzekliśmy się tych barbarzyńców - powiedział BBC."

Szczerze, czy taki kamuflaż? Na zdjęciu minę ma zbolałą. Z drugiej strony taktyka kozojebców w Europie to polityka drobnych kroczków, "judaszowe" ubolewania (aż słychać w tle ich śmiech poprzez udawane łzy). Europejska prasa nic nie informuje o poparciu i radości, jakie jawnie demonstrują zamachowcom kozojebcy w tzw. autonomii plastelińskiej (tak samo bylo po zamachach 11.09). O "życzeniach" od hersztów tzw. IS nawet szkoda pisać. A w dúpę јеbany proboszcz katedry w Kolonii gasi sobie światło. U nas tzw. "publicyści" dywagują sobie, czy godzi się "obrażać" uczucia religijne fanatyków religijnych, a nawet nie zająkną się, że karykatury "Charlie Hebdo" wyśmiewały nie tyle same religie i przedmioty kultu, a patologie, które są dobrze wrośniętą częścią wszystkich religii, buddyzmu nie wyłączając.

Francja poległa definitywnie kilka lat temu, kiedy policja biernie przyglądała się, jak kozojebcy palą i rabują Paryż rzekomo w "proteście" przeciwko temu, że kilku kozojebskich młodocianych przestępców postanowiło popełnić samobójstwo chowając się przed policją w stacji transformatorowej. Moim zdaniem trzeba już zaplanować wprowadzenie dla Francuzów wiz wjazdowych do Polski za kilka lat.
      • g-48 Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 09.01.15, 00:00
        No to powiedz ty tej betoniarze ze jak by walczyli tak dzielnie z Hitlerem jak walcza z Palestynczykami to Hitler by miesiaca nie przezyl ! A to co sie dzieje w Paryzu i innych krajach to mamy do zawdzieczenia finansjerze amerykanskiej.Teraz nie mam czasu na wiekszy eleborat dla tej betonary ktora juz w latach 70 po rauszach w ambasadzie w Wiedniu dostala "Paszport Konsularny"
    • qwardian Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 17:54
      Na idiotów wyszli ci kretyni co pogasili światła w Niemczech, odwracając się od porządnych obywateli Drezna. Gdyby w Polsce rządzili ludzie światli to Drezno już by organizowało referendum na rzecz autonomii i ewentualnej uni z Polską...
      • perla Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 18:25
        ciekaw jestem czy i teraz pogaszą światła właśnie.
      • jaceq Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 21:51
        Okazuje się, że enerdowcy mają więcej jaj, niż wessis.
    • ciocia_piqa Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 18:38
      "Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamieniem" - mówił pewien Gość, którego urodziny niedawno obchodzono. Napiszecie, że podaję przykład nieadekwatny, ale czy redakcja, w której zrobiono jatkę jest bez winy? A kto rysował karykatury muslimskiego boga? Tramwaj w oku Perły i to ten większy a może nawet Pendolino. Nie trzeba wielkiej wyobraźni by wyobrazić sobie reakcję tutejszego oszołomstwa na na karykatury któregokolwiek świętego, że o bogach nie wspomnę. Religie - WSZYSTKIE- to opium dla ludu i tylko od stopnia odurzenia zależy do czego odurzeni mogą się posunąć. Niedawno urządziliście przemysłową likwidację Żydów teraz kolej na Arabów, no bo przecież was to za co?

• allegro.con.brio Może się ciocia położy? 07.01.15, 19:11
        tv.wp.pl/#kanal-2
        Barwy szczęścia zaraz będą. Odcinek 1218 i 1219. Lubi ciocia...
        • ciocia_piqa Re: Może się ciocia położy? 07.01.15, 19:33
          Jeszcze nic mądrego od ciebie nie przeczytałam. Jakiś ograniczony jesteś, serku brie.

• jaceq Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 21:29
        > czy redakcja, w której zrobiono jatkę jest bez winy?

Dokładnie tak. Jest bez winy.

> A kto rysował karykatury muslimskiego boga?

O ile się nie mylę, oni nie rysowali karykatur żadnego boga. Zamieścili karykatury tego kozojebskiego pseudoproroka-pedofila (na zasadzie cytatu), a karykatury narysowali innego kozojebcy - tego "kalifa" z Syrii.

Karykatury pseudoproroka można spotkać w każdym chlewie.

> teraz kolej na Arabów

Nie na Arabów, a na kozojebców. Absolutnie popieram. Tak, teraz kolej. Może być przemysłowo. I życzę Pani LePen uzyskania absolutnej większości w tym ichnim sejmie. A proboszczowi z Kolonii życzę, żeby się powiesił ze wstydu na sznurze w dzwonnicy.
        • ciocia_piqa Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 21:58
          @ jaceq

Dla islamistów ten kozojebski pseudoprorok-pedofil jest dla nich bardzo ważny.
          Pamietasz co się działo kiedy pokazano instalację z papieżem przygniecionym przez meteoryt?
          A pamietasz genitalia na krzyżu? Gdzieś jest granica, której się nie przekracza lub podżega się do wojny.

• jaceq Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 22:08
            Niech sobie będzie ważny. U nich. Tu zapomnimy o pseudoproroku i nie będziemy go obrażać, jak sobie wyjadą, wrócą do swoich namiotów. Tam niech sobie będzie ważny. Ja nie latam z gołym dupskiem po plażach nad zatoką Perską. A oni mi latają poowijani w swoje szmaty po moich ulicach. Tolerowałem to dotąd i to był ogromny błąd.

Pamiętam. Nikt z powodu instalacji z JP2 nie wystrzelał np. redakcji "Nie" (polska tzw. prawica, pokrewna ideowo kozojebskim fundamentalistom, pewnie tego bardzo żałuje).
            • ciocia_piqa Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 22:25
              Oni też uprawiali terroryzm - stosów. Dziś ich "akcje" nieco spadły. Okazało się, że idol prawicy, nierozerwalnie trzymający z kościołem wszystkie dzieci ma nieślubne. Religianci wszystkich wyznań to towarzystwo uwielbiające hipokryzję. Zgadzam się, ze emigranci naduzywają goscinności, ale kiedy chce się mieć emerytury trzeba czasem zacisnąć zęby.

• jaceq Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 22:51
                "Terroryzm" stosów był de facto terroryzmem państwowym, czyli żaden terroryzm. Przypiekanie pięt kozojebcom w tych tam Kiejkutach było właśnie terroryzmem państwowym.
                Ot, część naszej cywilizacji europejskiej, jak się wywnętrzyła ostatnio Makrela Merkel.
      • andrzejg Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 07:28
        ciocia_piqa napisała:

> Napiszecie, że podaję przykład nieadekwatny, ale czy redakcja, w której zrobiono jatkę jest bez >winy? A kto rysował karykatury muslimskiego boga?

No ładnie. A co z wolnościa wyrażania słowa poprzez sztukę?
        Chciałbym nadmienic, że ta reakcja rysował równiez karykatury skierowane do żydów i chrześcijan, nasmiewając się na. z papieża, i jakoś nikt bomby nie podkładał, ani nie strzelał.

Ciociu, nie ma wyjscia. Trzeba popierać kościółek, coby zaraza w Polsce się nie rozlała. No i lepiej biednym być.
        • ciocia_piqa Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 10:27
          Popierać dżumę w miejsce cholery? To na zwolnione miejsce wejdzie ebola lub inna zaraza szalonych biskupów. Nie popierać żadnych fantastów, którzy postanowili żyć na koszt innych obiecując im niesprawdzalne. Dla nich wszystkich hiszpańskie trzewiczki.

• andrzejg Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 10:37
            ciocia_piqa napisała:

> Popierać dżumę w miejsce cholery? To na zwolnione miejsce wejdzie ebola lub inn
            > a zaraza szalonych biskupów. Nie popierać żadnych fantastów, którzy postanowili
            > żyć na koszt innych obiecując im niesprawdzalne. Dla nich wszystkich hiszpańsk
            > ie trzewiczki.
            >
            >
            >
            >

Wiesz doskonale, że to niemozliwe. Stalin robił takie eksperymenty i co wyszło , to wiadomo

A.
            • ciocia_piqa Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 14:43
              "Eksperyment Stalina" dowiódł, że nie ma przejścia od feudalizmu do socjalizmu. Chcesz napisać, że ateiści dobrze sobie radzą tylko w otoczeniu religiantów? Przecież ateizm też jest religią wink))).
              Szczęśliwie taką, która nie domaga się kary za obrazę uczuć religijnych ateisty.

• oleg3 Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 15:06
                "Eksperyment Stalina" dowiódł, że społeczeństwo nie istnieje bez religii. Nawet społeczeństwo antyteistów. Boga nie da się wyrugować. I to jest wniosek racjonalny. Nie da się też wyrugować wróżb, przepowiedni, proroctw.
                • ciocia_piqa Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 15:38
                  To ostatnie jest porażką kapłanów. Nawkładali do głów ludziom różności ale zwalczyć wiary w przesądy nie są w stanie. Szczęśliwie ateiści, przynajmniej ci, których znam, są na gusła odporni.
                  Rugowanie atawizmów jest trudne. Psy od pokoleń żyją w domach ludzi jednak kładąc się na ciepłą kołderkę kręcą się kilka razy w kółko by udeptać "trawę".

• jaceq Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 21:34
      Milczy. Zatkało.

Ciekawostka taka:

wpolityce.pl/swiat/228685-szok-mlodzi-francuscy-muzulmanie-o-zamachu-w-paryzu-nikomu-nie-zycze-smierci-ale-dobrze-im-tak

No do chuјa pana przecież tych brudasów jawnie popierających kozojebski terroryzm można łatwiutko ustalić i powiesić. Czyżby państwo francuskie* istniało jeszcze bardziej tylko teoretycznie niż polskie?

• sz0k Brejwik gejt bis 07.01.15, 22:13
        jaceq napisał:

> No do chuјa pana przecież tych brudasów jawnie popierających kozojebski t
        > erroryzm można łatwiutko ustalić i powiesić. Czyżby państwo francuskie* istniał
        > o jeszcze bardziej tylko teoretycznie niż polskie?

No jakby Ci to powiedzieć... 3 gości wchodzi sobie w biały dzień do redakcji gazety, rozwala kogo tam chce (dopytując w razie wątpliwości o nazwisko), łącznie z 2 "policjantami" (specjalnie wyznaczonymi do pilnowania tej redakcji po wcześniejszych ekscesach - podpalenie, czy cuś), po czym grzecznie wychodzi (po kilkunastu minutach?), wsiada do metra i odjeżdża... W tym czasie inni ludzie filmują ich komórkami z dachu, czy skąd tam się pochowali... a policja nie jest wstanie złapać winowajców... No jakby Ci to powiedzieć...
        • jaceq Re: Brejwik gejt bis 07.01.15, 22:21
          Sugerujesz, że to zemsta komórki dywersyjnej ruskiej ambasady za te Mistrale?

Bo jeśli to prowokacja zażydzonej Surete w celu wywołania nastrojów antyislamskich, to gorąco popieram. Francji dzisiaj nic nie jest tak potrzebne, jak nastroje antyislamskie.
          • sz0k Re: Brejwik gejt bis 07.01.15, 22:30
            jaceq napisał:

> Sugerujesz, że to zemsta komórki dywersyjnej ruskiej ambasady za te Mistrale?

Ja nic nie sugeruję, choć ciekawa koncepcja. Ja tylko nie mogę wyjść z podziwu nad bezradnością zachodnich państw.
            • jaceq Re: Brejwik gejt bis 07.01.15, 22:39
              > bezradnością zachodnich państw.

Mnie ta bezradność w zasadzie już nie dziwi. Czytam właśnie, Jak sobie Frankfurter Allgemeine SS poleciało:

www.faz.net/aktuell/politik/anschlag-in-paris-blut-auf-die-muehlen-13358326.html

I pomyśleć, że kiedyś ceniłem tę gazetę. No, ale kiedyś ceniłem też Express Wieczorny. dO SAMEGO KOŃCA (MOJEGO ALBO JEJ).

Sorry za kapzloka, nie chce mi się przepisywać.
    • 3.ndd Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 07.01.15, 21:49
      Artykul z portalu Erec Israel (portal Dany)

izrael.org.il/terroryzm/4505-caroline-glick-o-ataku-na-charlie-hebdo-francja.html

Waerto przeczytac .
      • klioes Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 08.01.15, 00:34
        Bylem wlasnie na nartach we Francji i ogladalem tam telewizje.
        Program o emigracji francuskich Zydow do Izraela.
        W zeszlym roku wyemigrowalo ich ok.15 tysiecy!

A wiec Zydzi czuja sie bezpieczniej w Palestynie
        niz w Europie! Niewiarygodne.

Diagnoza wydaje sie sluszna: socjalisci niszcza Francje,
        bo sa uzaleznieni od glosow muzulmanow.
        Warto przytoczyc Friderica Bastiata, Francuza ktory juz na poczatku
        XIX wieku przewidzial skutki socjalizmu:
        "Jezeli dopuscimy do naruszenia swietego prawa wlasnosci
        poprzez panstwowa redystrybucje, to zniszczymy wszystko."

Socjalizm to obdarowywanie jednych dzieki okradaniu innych.
        A na kradziezy jeszcze nic trwalego nie zbudowano.

I to jest sedno zwiazku socjalizmu z islamem: brak rozdzialu
        tego co indywidualne i tego co publiczne.
        Brak podzialu na to co cesarskie i co Boskie.
        W socjalizmie to panstwo zastepuje Pana Boga.
        A islam to polityka prymitywnie owinieta w mistycyzm -
        taka diabelska sztuczka.

Islam to archetyp socjalizmu. Najwczesniejszy, diabelski plan
        zmierzajacy do zniszczenia tego, co przyniosl Mesjasz,
        ktorego urodziny obchodzilismy niedawno.
    • oleg3 Multi kulti to utopia 08.01.15, 08:59
      Lewackie elity odkleiły się od rzeczywistości. Europa (Zachód) popełnia samobójstwo na raty. Czy to się da odwrócić? Być może.

P.S. 1
      Nie ma potrzeby obrażać PAFa
      P.S. 2
      Nie da się powstrzymać islamskich fundamentalistów wypierając się chrześcijańskich korzeni Zachodu.
      P.S. 3
      Wiara, że Boga nie ma też jest religią.
      • ciocia_piqa Re: Multi kulti to utopia 08.01.15, 10:34
        Ad 1 - zgoda
        Ad2 - brak zgody. Zastępowanie dżumy cholerą da ebolę.
        Ad3 - Jestem religijna, zatem smile))))

• oleg3 Re: Multi kulti to utopia 08.01.15, 10:42
          ciocia_piqa napisała:

> Ad3 - Jestem religijna, zatem smile))))

Ano. Głęboko wierzysz, że Boga nie ma. I ta wiara jest misyjna.
    • piq rozwiązaniem jest wilczy kapitalizm,... 08.01.15, 12:06
      ...bo znakomita większość tych wszy żyje z zasiłków i bandyctwa. Koniec zasiłków, koniec mieszkanek socjalnych, koniec dotacji do meczetów, dopłat "wyrównawczych" na kształcenie itd. A potem albo wyjazd, a jeśli wszariaci wyjdą na ulicę i zaczną palić swoim zwyczajem cudzą własność - kulka w żywotne części ciała.

Ci, co pracują, uczą się, zarabiają na siebie, są pożyteczni społecznie będą woleli zostać, bo w obszarze Wszariatu nie mają co robić. Wszarz albowiem swój świat zasrał, doprowadził do nędzy i ruiny. Natomiast Zinediny Zidany są Europie potrzebne. Reszta won do Wszarii.

Nawiasem mówiąc: oto kolejny przykład, jak bezbronne jest społeczeństwo rozbrojone w obliczu uzbrojonych bandytów. Gość posiadający spluwę i naboje może iść ulicą (albo wyspą jak breivik) i zastrzelić każdego, nie obawiając się oporu, póki nie przyjedzie zbrojne ramię państwa. A ono zawsze przyjeżdża za późno i najpierw daje się zastrzelić.

Multi-kulti w ujęciu ojropejskim nie ma racji bytu, i Perła ma absolutną rację. Gdy Europejczyk jedzie do Wszarii, stosuje się do zwyczajów i obyczajów. Gdy Wszariat przyjeżdża do Ojropy, żąda przywilejów i "poszanowania odrębności" - taka asymetria jest haniebna. W imię postempackich farmazonów "Ojropejczycy" przynoszą wszariatowi to wszystko w zębach, bo na salonach ich inne postempactwo poklepie po plecach.
      • oleg3 Re: rozwiązaniem jest wilczy kapitalizm,... 08.01.15, 13:08
        czyli rewolucja.

Nie wierzę w realność. Zmiana kursu oznacza wymianę elit, a przynajmniej ruchy tektoniczne. Szlachta brukselska i ta krajowa czy regionalna stawi opór. A przecież wszystkie problemy można rozwiązać drukując ojro.

Usunięcie muzułmanów z Europy jest niemożliwe. Nie ma ich dokąd deportować. Rozwiązanie izraelskie to jedyna opcja. Getta otoczone murem i codzienne rozrywki.
        • andrzejg Re: rozwiązaniem jest wilczy kapitalizm,... 08.01.15, 14:13
          metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,17222185,Znalezlismy_druga_Ziemie_.html
          mozna i bez murow
          • oleg3 Re: rozwiązaniem jest wilczy kapitalizm,... 08.01.15, 14:29
            Exodus czy deportacja? smile
        • klioes nie, panie oleg3, nie rewolucja... 08.01.15, 21:26
          oleg3 napisał:

> czyli rewolucja.

...tylko KONTRrewolucja!
      • qwardian Re: rozwiązaniem jest wilczy kapitalizm,... 08.01.15, 22:56

Z tragicznych ostatnich 200 lat wynika, że we Francji najlepszym środkiem do przetrwania są dobre trampki i umiejętność szybkiego wspinania się na dach własnego budynku. Wczoraj byli to publicyści, dzisiaj z kolei ich prześladowcy. Ten widok jest bardziej zabawny niż ich komiksy...
    • benek231 Coz, zbyt dobrym takze nie nalezy byc :O) 08.01.15, 22:50
      Rzady kilku krajow europejskich daly ciala - bedac az tak wyrozumialymi i tolerancyjnymi. Tyle, ze rzady takze ucza sie na bazie doswiadczen, i teraz byc moze otworza oczy i stwierdza, ze ich obowiazkiem jest wybicie szariatu z muzulmanskich glow oraz Koranu. Bo rownie dobrze mozna wielbic Allaha i byc demokrata, oraz potrafic zyc bez bicia swych kobiet. Skoro potrafia obejsc sie we Francji bez kamienowania swoich cudzoloznic to i przyswoja sobie zycie bez reszty szariatu.

W Stanach multikulturowosc dziala. Ale tu np. Sad Najwyzszy, orzekajac w przypadkach konfliktu wartosci, zawsze wybiera demokratyczne wartosci. Bez tego obca inwazja i podboj sa jedynie kwestia czasu. Ale sadze, ze i w Europie zaczynaja to rozumiec.
    • xiazeluka Dobrze im tak, żabojadom 09.01.15, 08:44
      Dostali to, o co się uporczywie przez lata prosili. I każde inne kapitulanckie państwo dostanie to samo szczególnie wtedy, kiedy będzie intensywnie likwidować wszystkie symbole, które mogą turbanów "urazić". Szczytem wszystkiego - o ile to prawda, gdyż poziom absurdu wydaje się być przekroczony nawet jak na ten zdegenerowany kraj - jest ponoć wydany przez dyrektora jakiegoś uczyliszcza w Śfecji zakaz noszenia flagi państwowej przez uczniów, bo może "urazić" uczucia jakichś dzikusów. Na miejscu turbanów natychmiast Mła uznałby Śfecję jako dogodny przyczółek do inwazji, wyraźnie to spedalone społeczeństwo prosi się o wzięcie pod islamski but.

A rozwiązanie jest proste, aczkolwiek w obecnej sytuacji nieco spóźnione - koniec z socjalem i ustępstwami dla tych oturbanionych darmozjadów. Albo wezmą się do uczciwej roboty, albo niech zdychają z głodu. Albo uszanują zwyczaje gospodarzy, albo zostaną wystrzelani przez interweniującą policję.
      • polski_francuz Spoleczenstwo 09.01.15, 09:20
        francuskie jest egoistyczne i zapatrzone w siebie jak w obraz swiety. Sprowadzalo muzulmanow i innych emigrantow dla swoich celow: niskoplatnej i malo skomplikowanej pracy. Ewolucja pracy poszla w takim kierunku, ze takich plac jest coraz mniej. I nagle, o dziwo, nawet biali tubylcy biora prace smieciarzy.

Co zrobic z tymi 5-6 mln muzulmanow? Pomyslow brak. Na pewno sie ich nie wywiezie kibitkami do Afryki bo Francja jest ich Ojczyzna i tal ich nikt nie chce. Nie bedzie sie tez gazowac jak Niemcy Zydow, bo po kilka pogazowaniach Francuzi beda mieli wyrzuty sumienia i gazowac przestana.

Pozostaje wiec jedno: ograniczyc imigracje nowych i podnosic wyksztalcenie tych co tu sa. Co roku, chyba 200 tys. przyrywa szkole. Ano, jakos trzeba ich przymusic do powrotu. Moze tez wroci armia obowiazkowa jaka szkola obywatelstwa?

Obecny prezydent jest tchorzem bez zadnego charakteru i nic nie zrobi. Moze gdzies, rosnie ktos kto to potrafi przekonywujaca zrealizowac i sie przebic do pozycja dajacej mu na to szanse?

Oby

PF
        • oleg3 Re: Spoleczenstwo 09.01.15, 09:52
          polski_francuz napisał:

> Pozostaje wiec jedno: ograniczyc imigracje nowych

Z ograniczoną, rzecz jasna, skutecznością.

Druga część twojej alternatywy
          > podnosic wyksztalcenie tych co tu sa

nawet, gdyby była realna, problemu nie ogranicza.
        • ciocia_piqa Re: Spoleczenstwo 09.01.15, 13:55
          polski_francuz napisał:

> francuskie jest egoistyczne i zapatrzone w siebie jak w obraz swiety. Sprowadza
          > lo muzulmanow i innych emigrantow dla swoich celow: niskoplatnej i malo skompli
          > kowanej pracy. Ewolucja pracy poszla w takim kierunku, ze takich plac jest cora
          > z mniej. I nagle, o dziwo, nawet biali tubylcy biora prace smieciarzy.
          Jeszcze kilka lat i praca stanie się przywilejem co raz mniej licznych. Tak będzie nie tylko we Francji.

> Co zrobic z tymi 5-6 mln muzulmanow? Pomyslow brak. Na pewno sie ich nie wywiez
          > ie kibitkami do Afryki bo Francja jest ich Ojczyzna i tal ich nikt nie chce. Ni
          > e bedzie sie tez gazowac jak Niemcy Zydow, bo po kilka pogazowaniach Francuzi b
          > eda mieli wyrzuty sumienia i gazowac przestana.
          >

Może ich ochrzcić? Katolicy znają metody nawracania, może w obliczu zagrożeń czas do nich wrócić. Przynajmniej zginą tylko oporni a nie wszyscy. Myślę, że to może zaspokoić próżność Francuzów a nawet wbije ich w dumę jako dających szansę.

> Pozostaje wiec jedno: ograniczyc imigracje nowych i podnosic wyksztalcenie tych
          > co tu sa. Co roku, chyba 200 tys. przyrywa szkole. Ano, jakos trzeba ich przym
          > usic do powrotu. Moze tez wroci armia obowiazkowa jaka szkola obywatelstwa?

Podnosić wykształcenie? - A cóż to da? Większość terrorystów - samobójców uczestniczących w ataku na WTC miała wyższe wykształcenie. U nas w Polsce jest wystarczająco wielu wykształconych ludzi, którzy daliby się porąbać "za wiarę". Tak, trudno w to uwierzyć ale tak jest.

> Obecny prezydent jest tchorzem bez zadnego charakteru i nic nie zrobi. Moze gdz
          > ies, rosnie ktos kto to potrafi przekonywujaca zrealizowac i sie przebic do poz
          > ycja dajacej mu na to szanse?
          >
          > Oby
          >
          > PF
          • polski_francuz Re: Spoleczenstwo 09.01.15, 14:30
            Pikrat: przeczytaj troche powyzej dyskusje z olegiem gdzie chrzest zesmy rozwazyli.

Terrorysta terroryscie nie rowny. I recepty na to jak uniknac terroryzmu nie ma. WTC zaatakowali m.in. studenci z Niemiec w rzeczy samej a we Francji tych dwoch mordercow nie ma wielkiego wyksztalcenia i braklo im rodziny i byli wychowani w sierocincu.

Musze do moich kopii wracac

See you later

PF
      • jaceq Re: Dobrze im tak, żabojadom 10.01.15, 19:37
        Tłyter. 90% + wpisów z Francji w języku arabskopodobnym chwali wyczyn tech kozojebców-morderców. I oni chcą znaleźć tę kozojebską piczkę? Może wtedy będzie łatwiej, jak zakryje swój ryjek ścierką, bo przecież jej wolno. Olbrzymim błędem była absolutna bierność policji, gdy kilka lat temu kozojebcy spalili i zrabowali pół Paryża. Sto kilkadziesiąt kozojebskich trupów wtedy = spokój na długie lata. I oczywiście koniec socjalu dla śmierdzących afrykańskim olejem nierobów i koniec imigracji z Maghrebu, Sudanu i Bliskiego Wschodu. Od zaraz. Wtedy jeszcze może się uda. Może.

A póki co mamy "pogotowie antyterrorystyczne": tzw. komandosi, tzw. policja, żandarmeria spacerują sobie w beretach zamiast hełmów, ściskając FAMASy wyposażone w 10-cio strzałowe magazynki. Obawiam się, że jakbym głośniej kichnął, to by padli na ziemię z krzykiem: "nie zabijaj nas!". Jestem absolutnie pewien, że Forsyth pisząc "Dzień Szakala" mocno ich przecenił.

Jutro jakiś tam marsz "głów europejskich" rzekomo "przeciwko terrorowi". Trzęsą portkami, ale pójdą. Niech idą. Mogliby w tym marszu prowadzić na postronku tego proboszcza katedry w Kolonii. Niechby się modlił za swoich kozojebców. Może dzięki temu nic im się nie stanie.
    • cepekolodziej Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 09.01.15, 14:13

Przeczytałem tę całą pożal-się-Panie-Boże dyskusję.

Odpowiedź zawiera się umieszczonej poniżej sygnaturce:
      • copyleftist Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 19.11.15, 08:03

Ponownie. Reakcja? T.s.
    • qwardian Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 09.01.15, 21:47

Musimy być bezwzględni dla antysemityzmu. Atak na sklep koszerny był aktem antysemityzmu. Ci, którzy popełnili tę zbrodnię, nie mieli nic wspólnego z religią muzułmańską. Musimy to rozróżnić. Niech żyje Republika! Niech żyje Francja!"

Czytając powyższy wywód Hollande nie mogę się nadziwić jak przebiegłą metodą posłużyli się socjaliści, żeby sterroryzować europejskich Żydów i żartować z nich w tej ponurej sytuacji...
      • mrs.courvoisier Hollande sie zaplątal 09.01.15, 22:53
        ciekawe jak on teraz przetnie ten węzeł nie uszkadzajac sobie przy tym wlasnej łepetyny?
    • absztyfikant Noah Klieger: Francja traci kontrolę 09.01.15, 22:24
      izrael.org.il/terroryzm/4510-klieger-francja-traci-kontrole-nad-swoim-panstwem.html
      • polski_francuz PF pisze 09.01.15, 22:30
        ze jest duza zydowska emigracja. W 2014 wyemigrowalo 7000 Zydow z Francji do Izraela.

To pewnikiem Yanick, oh pardon, Noah chcial powiedziec.

Daj mu znac, ze sa jeszcze tu Polacy. Oni przejma kontrole jak trzebasmile

PF
        • mrs.courvoisier zydowska emigracja 09.01.15, 22:56
          > W 2014 wyemigrowalo 7000 Zydow z Francji do Izraela.

Uciekaja z tonacego okretu. Wszystkie klocki ukladaja sie w calosc.
          • polski_francuz Re: zydowska emigracja 09.01.15, 22:58
            Nie mowie nie. Teraz ten dupek Hollande wreszcie zrozumial na jaki urzad sie zalapal.

PF
            • wikul W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi islamski 10.01.15, 12:59
              ... kandydat na prezydenta o imieniu Mohammed Ben Abbes.

Kontrowersyjny francuski pisarz Michel Houellebecq, autor m.in. „Cząstek elementarnych” oraz „Mapy i terytorium”, w swojej najnowszej powieści „Soumission” (Poddaństwo) wyobraża sobie, że w 2022 roku do władzy we Francji dochodzi islamski kandydat na prezydenta o imieniu Mohammed Ben Abbes.

kultura.newsweek.pl/skandal-we-francji-houellebecq-o-muzulmanskim-prezydencie-newsweek-pl,artykuly,353735,1.html
              • polski_francuz Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 10.01.15, 19:55
                Wlasnie skonczylem czytac. Interesujaca ksiazka w ktorej autor sie utozsamia z profesorem Sorbony, ktory w koncu przechodzi na islam.

PF
                • wikul Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 10.01.15, 20:32
                  polski_francuz napisał:

> Wlasnie skonczylem czytac. Interesujaca ksiazka w ktorej autor sie utozsamia z
                  > profesorem Sorbony, ktory w koncu przechodzi na islam.
                  >
                  > PF

Nie boisz się że jego przepowiednie się sprawdzą ?
                  • polski_francuz Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 10.01.15, 20:40
                    Muzulman jest u nas z 5-6 milionow i nie maja partii politycznej. Wiedzac o tym, ze sie do funkcji prezydenckiej dojrzewa z 15 - 20 lat to w 2022 nie bedziemy mieli muzulmana za prezydenta. Nie odczuwam tez ureligijniania sie zycia francuskiego. Jest i bedzie swieckie.

W koncu, nie widze na swiecie przykladow udanych prezydentow muzulmanskich. Erdogan moze, ale i on staje sie jak Putin dyktatorkiem.

A wiec scenariusz ksiazki jest abstrakcja.

PF
                    • andrzejg Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 10.01.15, 22:03
                      A jak jest odbierany Le Pen z odcięcięciem się od popularnego hasła i ogłoszeniem ,że nie jest Charliem?

Z kim porównałbyś Charliego na polskim rynku wydawniczym?
                      Z Urbanem w sile jego wieku?

A.
                      • jaceq Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 10.01.15, 22:42
                        Nie prowokuj, Andrzeju. Urban jest dwa razy lepszy. Nie całe to "nie", ale teksty Urbana. Jest najlepszy od pół wieku z hakiem.
                        • andrzejg Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 11.01.15, 00:30
                          daleko mi do prowokacj. Tylko się dopytowuję
                      • polski_francuz Re: W 2022 roku do władzy we Francji dochodzi isl 11.01.15, 09:02
                        Jak jest odbierany przeze mnie?

Le Pen jest konkurentem Charlie. Mowi szczerze co mysli i propaguje swoje idee od lat 80-tych. Dodajmy idee prawicowe i nacjonalistyczne. Charlie bylo/jest lewacko antyreligijne.

PF
                        • polski_francuz Urban a Karolindzy 11.01.15, 09:05
                          Porownanie z Urbanem jest dosc trafne. Powiedzmy tylko, ze Urban nic nie ryzykuje. Wszyscy wiedza wszystko o nim i ma od dawna "wariackie papiery".

Karolindzy wiedzieli, ze ryzykuja zyciem. I sie niemylili.

PF
                          • qwardian Re: Urban a Karolindzy 11.01.15, 09:25
                            Jeżeli chodzi o Urbana to z mojej katolickiej perspektywy jest szczęściarzem. Dzięki księżom uciekł spod piekarnika nazistom i nie zdąży załapać się pod nóż muzułmanom...
    • benek231 Cos na temat waszego Terlikowskiego, Najmilsi :O) 11.01.15, 02:11
      >>Gdy ktoś mówi: „Nie popieram zabójstwa w redakcji Charlie Hebdo, ale” – to to trzyliterowe słówko „ale” jest już akcesem do partii zabójców dziennikarzy. Więc to nieważne, że red. Terlikowski i inni polscy fanatycy religijni pewno nie zabijaliby libertyńskich redaktorów "Charlie". Może nie umieliby, może by się bali, a może by się brzydzili wziąć Kałasznikowa do ręki. Ważne, że są po stronie zakazu – a środki jego egzekwowania są już sprawą drugorzędną. I w tym sensie Janusz Palikot uchwycił głęboki sens fundamentalnej kwestii, jaką mord paryski tak dramatycznie uwypuklił. >>

wojciechsadurski.natemat.pl/129569,kto-jest-a-kto-nie-jest-charlie
      • mrs.courvoisier rozowi sa na pewno Charlie 11.01.15, 04:30
        takze Kiszczak jest Charlie, Charlie bylby tez Jaruzelski oraz wszystkie Biura Polityczne PZPR i departamenty SB
      • qwardian Re: Cos na temat waszego Terlikowskiego, Najmilsi 11.01.15, 09:10

Oczywiście, że jako katolik nie będę biegał z kałachem po ulicach, kiedy mogę sobie wygodnie w fotelu obejrzeć Aniołki Charliego na kanale Telewizji Trwam...
    • absztyfikant Je suis 3000+ victimes. Komentarz Dany Rothschild 11.01.15, 23:33
      izrael.org.il/opinie/4511-je-suis-3000-victimes-komentarz-dany-rothschild.html
      • wikul Jeśli się wam tutaj nie podoba,to pakujcie walizki 13.01.15, 20:05
        ... i wyjeżdżajcie.

Burmistrz Rotterdamu powiedział mieszkającym w Holandii imigrantom wyznającym islam, że jeśli nie doceniają wolności słowa, to mogą "wyp...lać". On sam również jest pochodzącym z Maroka muzułmaninem.

Burmistrz Rotterdamu Ahmed Aboutaleb znany jest z ostrego języka i krytyki islamskiego fundamentalizmu. W 2004 r., gdy muzułmański fanatyk zabił reżysera Theo van Gogha, Aboutaleb - pochodzący z Maroka polityk Partii Pracy - jako jeden z pierwszych potępił morderstwo i zaapelował do holenderskich muzułmanów o odrzucenie fundamentalizmu.

wyborcza.pl/1,75477,17250266,Burmistrz_Rotterdamu_do_muzulmanow__Jesli_sie_wam.html#ixzz3OjJWWHXm
        • absztyfikant Re: Jeśli się wam tutaj nie podoba,to pakujcie wa 18.11.15, 13:37
          No to teraz dopiero jest wesoło we Francji
          • oleg3 Re: Jeśli się wam tutaj nie podoba,to pakujcie wa 18.11.15, 13:47
            absztyfikant napisał:

> No to teraz dopiero jest wesoło we Francji

Wesoło to dopiero będzie jak umiarkowani islamiści zaczną wyjaśniać panienkom, że chodzenie w mini obraża islam, a świeckim aktywistom zabronią picia wina.
            • jaceq Re: Jeśli się wam tutaj nie podoba,to pakujcie wa 18.11.15, 20:00
              > chodzenie w mini obraża islam

A nie obraża? Dziwne, że jeszcze żaden ciapaty w Polsce nie wpadł na pomysł skorzystania z tej hańby polskiego prawa: art. 196. KK.
    • absztyfikant Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 18.11.15, 21:45
      dana znowu mnie zatrudnila w roli listonosza smile

------------

hallooo zadufek... pozdrawiam cie serdecznie z cala schadenfreude...
      • polski_francuz Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 19.11.15, 06:31
        Czesc absztyf. Schadenfreude nie jest zdrowym uczuciem. Trza sie leczyc.

PF
        • copyleftist Re: PF, no i co ćwoku multi kulti? 19.11.15, 07:44

Sam jestem narodowym przemieszańcem (od pokoleń) i mam gdzieś wrzaski zwolenników czyszczenia narodu z użyciem doraźnie ustalanych porcji nad-patriotycznego IXI.
    • jaceq 2 lata wcześniej... 18.11.15, 23:17
      "Córkę znanego austriackiego dyplomaty Elizabeth Sabaditsch-Wolff oskarżono o obrazę islamu i muzułmanów. Taka decyzja została podjęta przez sąd w Wiedniu. Oskarżenie wniesiono na podstawie artykułu 283 austriackiego kodeksu karnego. Zgodnie z decyzją sądu młoda kobieta powinna zapłacić grzywnę w wysokości 480 euro.
      Sabaditsch-Wolff została oskarżona o to, że znieważyła uczucia muzułmanów, opowiadając o położeniu kobiet w krajach arabskich i nazywając Mahometa pedofilem ( jak wiadomo Mahomet ożenił się z Aiszą, kiedy ta miała 6 lat, a kiedy miała 9 lat rozpoczął z nią stosunki płciowe)."

ndie.pl/corka-austriackiego-dyplomaty-nazwawszy-mahometa-pedofilem-stanela-przed-sadem/
      https://ndie.pl/wp-content/uploads/2013/10/wolff-cartoon.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka