02.08.15, 09:25
mieliśmy już Małyszomanię a teraz mamy Dudomanię.
O ile wczoraj premier Kopacz została wygwizdana i wybuczana na Powązkach, to pojawienie się prezydenta elekta wywołało istne szaleństwo. Został otoczony przez tłum, ludzie klaskali, całowali w rękę, wiwatowali, robili sobie slit focie z nim...
Natomiast problem jest inny.
Małysz się skarżył, że kibice zadeptują mu ogródek robiąc sobie zdjęcia.
Ale beztroskie wchodzenie prezydenta w tłum to już inna bajka. Przecież działacz PO zastrzelił działacza PiS-u z pobudek politycznych. Kto wie więc, czy w takim tłumie nie czai się inny działacz PO z podobnymi zamiarami.
Dlatego też, prezydent Duda musi zrozumieć, że hasło "bliżej ludzi" nie znaczy ściskania rąk i robienia sobie z nimi fotki.
Bo ja nie mam ochoty na kolejny przedwczesny pogrzeb prezydenta RP właśnie.
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Dudomania 02.08.15, 10:20
      Chociaż jeden normalniejszy z otoczenia PiS. Wystarczy ,że Jarkacz stwarza wrażenie wiekiego zagrożenia zamachem na swoją osobę. Przecież Duda ma być prezydentem wszystkich Polaków.
      • perla Re: Dudomania 02.08.15, 10:42
        andrzejg napisał:

> Przecież Duda ma być prezydentem wszystkich Polaków.

niejaki Stefan Niesiołowski pluł w tiwi, że Duda nie będzie jego prezydentem, i w ogóle, że jest szkodnikiem oraz podpalaczem Polski.
        Słowem, inspiracja już jest właśnie..

• andrzejg Re: Dudomania 02.08.15, 17:55
          Najlżejszy choćby zamach na Dude byłby bardzo korzystny dla PiSu przed wyborami. Powinni wspierać szaleńców wśród zwolenników PO, albo sfabrykować go samemu. W tym byli nieźli
    • polski_francuz Re: Dudomania 02.08.15, 10:29
      Moze lepiej by samolotow unikal wlasnie. W tym sektorze statystyki wypadkow polskich przywodcow maja prawie rozklad Diraka.

PF
      • perla Re: Dudomania 02.08.15, 10:45
        polski_francuz napisał:

> Moze lepiej by samolotow unikal wlasnie. W tym sektorze statystyki wypadkow pol
        > skich przywodcow maja prawie rozklad Diraka.

bez przesady z tymi samolotami. Był jeden wypadek i jeden zamach.
        Co do trzeciego przypadku naród jest podzielony czy to wypadek czy też zamach właśnie.
        • polski_francuz Re: Dudomania 02.08.15, 11:11
          Jeden to za malo dla statystyki. Myslalem jeszcze o Sikorskim, slawie ale nie Rado- jeno Wlady-.

PF
          • perla Re: Dudomania 02.08.15, 11:12
            polski_francuz napisał:

> Myslalem jeszcze o Sikorskim,

toż napisałem, że był jeden zamach właśnie.
            • jerycho666 Re: Dudomania 02.08.15, 11:20
              perla napisał:

> toż napisałem, że był jeden zamach właśnie.

E tam, zaraz zamach. Przez 15 minut nieobecnosci brytyjskiego wartownika linki sterujace utracily swoj resurs. A Czesi z mlekiem matek wysysaja o tym wiedze.
          • jerycho666 Re: Dudomania 02.08.15, 11:17
            polski_francuz napisał:

> Jeden to za malo dla statystyki. Myslalem jeszcze o Sikorskim, slawie ale nie R
            > ado- jeno Wlady-.

Czesi byli uwazani za bardzo dobrych zolnierzy Habsburgow w Niderlandach Poludniowych. Byli rozsadni i ponosili male straty. Ja staram sie zakladac kamizelke ratunkowa jak ziomal Prhal.
            • polski_francuz Re: Dudomania 02.08.15, 11:22
              Na moj gust Czesi maja odwrotnie od Polakow przerost soma nad psyche.

Ale ich lubie. Sa przewidywalni do bolu glowy.

PF
              • jerycho666 Re: Dudomania 02.08.15, 11:29
                polski_francuz napisał:

> Ale ich lubie. Sa przewidywalni do bolu glowy.

Nie jestem pewien odnosnie przewidywalnosci. La Boheme, die Musik kommt aus Boehmen, ...
                • polski_francuz Re: Dudomania 02.08.15, 11:50
                  eher aus Ungarn...

PF
                  • jerycho666 Re: Dudomania 02.08.15, 12:00
                    polski_francuz napisał:

> eher aus Ungarn...

Nie podlizuj sie udajac moja prababke.

Ona jako mloda dorosla mieszkala kolo Prahy. Byl to fin de siècle, czasy bohemy. A jej rodzenstwo przezywalo ja Cyganka, bo lubila sie nosic z wegierska, bo tam sie urodzila. W Paryzu pasowalaby do towarzystwa. Mnie wychodzi, ze byla po prostu Sudetendeutsche.
                    • andrzejg Re: Dudomania 02.08.15, 17:58
                      ależ masz porypane drzewko genealogiczne
                      • jerycho666 13 Heimatow 02.08.15, 19:02
                        andrzejg napisał:

> ależ masz porypane drzewko genealogiczne

Dlatego przypisuje sobie 13 Heimatow.

To co napisalem to drobiazg. Sa zanacznie lepsze kawalki. Nie jest nadmiernie trudno bo sobie przypisuje od 1050 roku. Zaslyszalem legendy rodzinne i udalo mi sie dopasowac historyczne i geograficzne kawalki. Od tego zaczela sie lawina. Pisze przypisuje sobie bo z dowodami sa zasadnicze problemy. Najstarsze na pismie mam z 1635 roku. W zasadzie niemozliwe do obalenia. Jakos nie mam parcia na epatowanie herbami jak Hasz. Herb w moim przekonaniu wiaze sie z wykonywaniem funkcji policyjnych wobec chlopow. Gdyby byli mistrzami we wbijaniu na pal to moznaby sie pochwalic. Zwykle terroryzowanie niczym nie wyroznia. Ksieciunio Luka to przynajmniej ludobojstwo zaliczal.

Moi 10 lat wobec janczarow to chyba nie ludobojstwo?
                        • andrzejg Re: 13 Heimatow 02.08.15, 19:42
                          Ruchliwych ( w sensie przemieszczania się ) miałeś przodków. Mam drzewko sięgające drugiej połowy dziewiętnastego wieku, a to za sprawą jednego z nawiedzonych przodków, niejakiego Anzelma. Moi raczej z jednej wsi (Haszu, nie myl z WSI)

A.
                          • jerycho666 Re: 13 Heimatow 02.08.15, 20:41
                            andrzejg napisał:

> Ruchliwych ( w sensie przemieszczania się ) miałeś przodków.

Potrafilem dorobic rys historyczy do twojej rodziny. Od Marchii Friaul do Moldawii to mala ruchliwosc?
                            Historycznie jestescie wspolnie z Haszem. Ze wsi Ochrana. Cyrylica mieliscie w cerkwi.

Przelicz sobie postep geometryczny przodkow do 1050 to sie dowiesz skad ruchliwosc. Miejsca im nie starcza uwzgledniajac dawniej gestosc zaludnienia.
                            • jerycho666 Hasz jest Prawdziwym Polakiem 02.08.15, 20:46
                              jerycho666 napisała:

> Historycznie jestescie wspolnie z Haszem.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Bandiere_dal_Fri%C3%BBl.svg/320px-Bandiere_dal_Fri%C3%BBl.svg.png

To wasza flaga sprzed 1500 lat.
                              • andrzejg Re: Hasz jest Prawdziwym Polakiem 02.08.15, 21:21
                                Hasz w gruncie rzeczy jest w porzo gościem

Widocznie internet wykrzywia obraz
                            • andrzejg Re: 13 Heimatow 02.08.15, 21:19
                              jerycho666 napisała:

> andrzejg napisał:
                              >
                              > > Ruchliwych ( w sensie przemieszczania się ) miałeś przodków.
                              >
                              > Potrafilem dorobic rys historyczy do twojej rodziny.

nie potrafiłeś.
                              Tamte dokumenty szły w całkiem inną stronę.
                              Jest jeszcze możliwość, że nie potrafiłem ich odczytać

A.
        • jerycho666 Dudomania zmachana 02.08.15, 11:12
          perla napisał:

> Co do trzeciego przypadku naród jest podzielony czy to wypadek czy też zamach w
          > łaśnie.

Ewidentny zamach na instynkt samozachowawczy narodu. Sam glosujac na Dude sie zamachiwalem.
    • jerycho666 brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 11:05
      perla napisał:

> Bo ja nie mam ochoty na kolejny przedwczesny pogrzeb prezydenta RP właśnie.

Wiem, ze nie wiesz, ze Narutowicza zastrzelil jeden z twoich.

Drugiej strony swietymi tradycjami sa gulagi i komory gazowe. Inzynieria spoleczna na inna skale. Nie twoja polka. Ale syfem twego IQ tez nie zarazaj.
      • perla Re: brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 11:15
        jerycho666 napisała:

> Wiem, ze nie wiesz, ze Narutowicza zastrzelil jeden z twoich.

Eligiusz to postać niejednoznaczna.
        Ale mordowanie z powodów politycznych to raczej twoje marzenia właśnie.
        • jerycho666 Re: brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 11:27
          perla napisał:

> Ale mordowanie z powodów politycznych to raczej twoje marzenia właśnie.

Wiem, ze prewencynie bedziesz mnie trynkiewiczowal. Oczywista oczywistosc.

Co do moich marzen to skrajnie sie mylisz. Nie twoja polka. Ja zawierzam naturze. Juz istnieje, bez mojego udzialu i udzialu naszych, bakteria "New Delhi". Maszerujace bataliony New World Order. NWO tez nie jest naszych. Nie zwracali sie do mnie aby mnie dokoptowac.
          • perla Re: brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 11:31
            jerycho666 napisała:

> Wiem, ze prewencynie bedziesz mnie trynkiewiczowal. Oczywista oczywistosc.
            >
            > Co do moich marzen to skrajnie sie mylisz. Nie twoja polka. Ja zawierzam naturz
            > e. Juz istnieje, bez mojego udzialu i udzialu naszych, bakteria "New Delhi". Ma
            > szerujace bataliony New World Order. NWO tez nie jest naszych. Nie zwracali sie
            > do mnie aby mnie dokoptowac.

Rysiu, czy ty przypadkiem nie jesteś tatusiem śp. Lubitza Andreasa?
            Łatwiej by było wtedy zrozumieć twoje bredzenie właśnie.
            • polski_francuz Re: brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 11:52
              Raczej terapeuta. Mial ich wielu ale nie sluchal zadnego.

PF
              • jerycho666 Re: brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 12:07
                polski_francuz napisał:

> Raczej terapeuta. Mial ich wielu ale nie sluchal zadnego.

To jest zagadnienie organizacji sluzby zdrowia. Aby nie zmuszac lekarzy do lamania Przysiegi Hipokratesa. Obecnie wobec braku lekarzy akwizytorzy farmaceutyczni skladaja NFZ przysiege hipokryty i lecza procedury, jak u Kulczyka, skutecznie.

Pisze o ogniwie posrednim. Cos jak sanitariuszka przed lazaretem polowym. Literka "T" jak Tajget, nie mylic z Terapeuta.
                • polski_francuz Przy sterze 02.08.15, 13:01
                  Sens byl glebszy. Lubitz chcial latac i cokolwiek by mu sie nie powiedzialo to puszczal mimo uszu. Wiedzial swoje i czesc.

Takiego nie wyleczysz cokolwiek bys nie zrobi i bez wzgledu na sluzbe zdrowia.

Jedyne co mozesz zrobic to uniknac samolotow gdzie on jest przy sterze.

PF
                  • jerycho666 Re: Przy sterze 02.08.15, 13:09
                    polski_francuz napisał:

> Takiego nie wyleczysz cokolwiek bys nie zrobi i bez wzgledu na sluzbe zdrowia.

Statam sie pisac nie uzywajac slow kluczowych. Pisalem nie o wyleczeniu lecz o stanowczym ruchu selekcjonera z rampy. Lekarz ma leczyc za wszelka cene. Selekcjoner ma bronic zycia publicznego, czyli w tym przypadku pasazerow samolotu. Selekcjoner mialby wglad w akta medyczne bez wiedzy lekarzy. Za falszowanie akt dla lekarza Tajget. Falszowanie jest w takim przypadku swiadomym ludobojstwem. Prawda w aktach jest pomoca dla ewentualnego lekarza nastepcy/zastepcy w skutecznym leczeniu. Przysiega Hipokratesa nie pogwalcona.
            • jerycho666 Re: brak szacunku do tradycji przeciwnikow 02.08.15, 11:53
              perla napisał:

> Rysiu, czy ty przypadkiem nie jesteś tatusiem śp. Lubitza Andreasa?

Ja Sztany potrafie wedlug potrzeb wcielic sie w kazdego. Zywie sie zlem jakie daje z siebie. Najbardziej smakowite i pozywne jest zlo tych, ktorzy monopolizuja definicje dobra tak aby wedlug siebie byc dobrym.

> Łatwiej by było wtedy zrozumieć twoje bredzenie właśnie.

Dla ciebie jest to niemozliwe. Trzeba zaczac od zaprzestania myslenia i werbalizowania o bredzeniu. Po co masz rozumiec bredzenie, tracic na to energie i twoj przecenny czas?

Zacznij od eksperymentu zakladajac, ze ojcem jestem. Nastepnie zapikuj i wbij sie czolem w alpejskie zbocze. Moze w ostatniej sekundzie mnie zrozumiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka