Dodaj do ulubionych

Zbieranina

28.08.15, 20:54
Czołowy przedstawiciel tej zbieraniny, niejaki Liroy ps. Scyzoryk (jedynka na kukizowej liscie świętokrzyskiej) nie wie ilu jest posłów i kto jest marszałkiem Sejmu. Bez komentarza.

www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/kukiz-przedstawi%c5%82-123-nazwiska-ze-swoich-list-to-g%c5%82%c3%b3wnie-jedynki-w-okr%c4%99gach/ar-BBmbnAY?ocid=spartandhp
Obserwuj wątek
    • sz0k Re: Zbieranina 28.08.15, 21:04
      wikul napisał:

> nie wie ilu jest posłów i kto jest marszałkiem
      > Sejmu.

Ja tego akurat też nie wiem i powiem więcej, mam to głęboko w d... Podejrzewam również, że nie wie tego ponad połowa Polaków.
      • wikul Re: Zbieranina 28.08.15, 21:19
        sz0k napisał:

> wikul napisał:
        >
        > > nie wie ilu jest posłów i kto jest marszałkiem
        > > Sejmu.
        >
        > Ja tego akurat też nie wiem i powiem więcej, mam to głęboko w d... Podejrzewam
        > również, że nie wie tego ponad połowa Polaków.

Tak, ale o ile wiem nie zamierzasz robić kariery sejmowej.
        • jaceq Re: Zbieranina 28.08.15, 21:44
          Wiedza, ilu jest posłów itp. jest niezbędna do kilku rzeczy. Np. do knucia planów koalicyjnych podchodów, transferów międzyklubowych, lichwiarskiego szacowania szans na głosowanie, słowem: do polityki. Jest także niezbędna do obliczeń szacowanej ilości drewna potrzebnego do zbudowania 460+100 szubienic. Natomiast do sprawowania władzy ustawodawczej z prawdziwego zdarzenia jest zbędna.
        • amityr Re: Zbieranina 29.08.15, 18:21
          Moje gratulacje wikul. Prawdę mówiąc , kto jak kto ale Ty na posła na pewno nadajesz się i zrobiłeś dobry wybór.

wikul napisał:

> sz0k napisał:
          >
          > > wikul napisał:
          > >
          > > > nie wie ilu jest posłów i kto jest marszałkiem
          > > > Sejmu.
          > >
          > > Ja tego akurat też nie wiem i powiem więcej, mam to głęboko w d... Podejr
          > zewam
          > > również, że nie wie tego ponad połowa Polaków.
          >
          > Tak, ale o ile wiem nie zamierzasz robić kariery sejmowej.
      • andrzejg Re: Zbieranina 01.09.15, 20:22
        sz0k napisał:
        > Ja tego akurat też nie wiem i powiem więcej, mam to głęboko w d... Podejrzewam
        > również, że nie wie tego ponad połowa Polaków.
        >

W głowie się nie mieści , ile trzeba mieć w d...
    • jaceq Re: Zbieranina 28.08.15, 21:40
      Z tej całej "zbieraniny" akurat program Liroja mnie się podoba:

"[i]- Patologią jest zachowanie rządzących wobec obywateli. Patologią są wszystkie wspomniane taśmy. Jeżeli obok mnie dziewczynę potrąca facet i ta dziewczyna zgłasza to na policję i sama zostaje oskarżona, a potem ma zapłacić odszkodowanie za zniszczenie samochodu (...) to jest złodziejstwo i patologia - mówił.
      Liroy opowiada się za legalizacją marihuany i związkami partnerskimi, natomiast przeciwko lekcjom religii w szkołach, finansowaniu partii politycznych z budżetu państwa i posyłaniu 6-latków do szkół.[-i]"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,18644522,liroy-jedynka-w-kielcach,,2.html

Jeśli facet dodatkowo by powiedział, że jest przeciwko wpuszczaniu kozojebskich imigrantów do Europy (czyli do Polski), oraz za wieszaniem organizatorów procederu przemytu ludzi (kimkolwiek by nie byli) i ściganiem ich na całej kuli ziemskiej i w kosmosie, to bym na niego spokojnie zagłosował.

Jakubiakowi się trochę dziwię: ma facet dobry i chwałę przynoszący biznes, kasę itp, sponsoruje porządny antybanderowski portal i chce sponsorować porządną dyscyplinę (rugby), to ponajaki wpieprza się świadomie (?) w to polityczne szambo?

Reszta to faktycznie zbieranina (Bosak, tow. Winnicki itp.)
    • wikul Re: Zbieranina 01.09.15, 18:03
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18676470,rewolucje-u-kukiza-bosak-rezygnuje-sanocki-apeluje-o-odwolanie.html#MT
      • t_ete Re: Zbieranina 01.09.15, 20:22
        wikul napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18676470,rewolucje-u-kukiza-bosak-rezygnuje-sanocki-apeluje-o-odwolanie.html#MT

Zenada.

tete
        • wikul Re: Zbieranina 01.09.15, 20:27
          t_ete napisała:

> Zenada.

Koniec będzie jeszcze bardziej żałosny. Jeżeli "przywódca" twierdzi że najważniejsze to brak programu ...
    • a12avenger2 Biedroń, "bohater" lewicowo-liberalnego main- 02.09.15, 20:19
      streamu, też wielu rzeczy nie wiedział i kompromitował się tym podczas początkowych wywiadów. Nie wiedział, choć nie był człowiekiem znikąd, lecz działaczem społecznym, publicznym.

Podejrzewam, że Liroy w Kielcach zdobędzie więcej głosów niż jedynka na tamtejszej liście PO, Schetyna; nic nie mający wspólnego z Kielecczyzną i Świętokrzyskim. Ot, typowy "spadochroniarz" (z Dolnego Śląska).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka