Dodaj do ulubionych

Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w tym

29.08.15, 12:30
... w tym miesiącu

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,18584582,pis-chce-demokratury.html

Wpis komentarza pod tym artykulem:
"Skrot tego artykulu powinien byc rozdawany na wszystkich dworcach, wejsciach do metra i przystankach autobusowo-tramwajowych w calym kraju. Zostalo juz tylko 2 miesiaco... i az 2 miesiace. Trzeba obudzic ludzi!"

Jest takze autoreklama:
"Wypróbuj za 0,99 zł za miesiąc"

Ja stane na glowie aby nigdy nie zaplacic 0,99 zł za miesiąc, komus kto zwieksza sobie klikalnosc pozwalajac mi pisywac bzdury na forum, w szambonecie.

Taki ktos nigdy nie zrozumie dlaczego Kaczynski ma tak wielkie szanse wygrac wybory i spieprzyc Bolanda do konca, do kamieniolupy wklepanej w biskupie g.wno.

O blogoslawiony Wladimirze Wladimirowiczu balagamy cie o pomoc humanitarna. Mimo, ze Adas ciut sie toba rozczarowal.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 29.08.15, 18:20

Wewnątrz wywołuje u mnie poczucie winy, że skorzystałem z 0.01. W życiu raz kliknąłem na reklamę wyprzedaży Volkswagenów po Nowym Roku, ale nie było tam już Golfa, bo ten się sprzedał przed. Skorzystałem natomiast z informacji na tym forum, że wojska rzymskie zabierały ze sobą beczki z piwem dla uniknięcia biegunki. Wchodząc głębiej odkryłem, że faktycznie pomaga na regularność. Co sprawiło, że skierowałem ramię dźwigni na dwustronną wino, piwo, bo farmaceutyków nie toleruję z zasady.
      anthonymartin.be/en/news-events/news/79-the-health-benefits-of-beer-12-reasons-why-you-should-drink-it/#
      I po co Ty się czasami irytujesz, albo obrażasz...
      • jerycho666 Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 29.08.15, 21:21
        qwardian napisał:

> że skierowałem ramię dźwigni na dwustronną wino, piwo

Ten etap mam juz za soba. Istnieja zalecenia lekarskie odnosnie monotematycznego czerwonego wina. Stosuje sie, dla zdrowotnosci.

> I po co Ty się czasami irytujesz, albo obrażasz...

Roznice w poziomi emocji tez sa zdrowe. Nie ma wymiotnej monotonii.

Odnosze wrazenie, ze w odmozdzonym "kapitalizmie" Bolanda czeka nas jeszcze etap oplaty skarbowej za udzial w wyborach. Za udzial, a nie za nieobecnosc jak w Belgii.
        • dicksmith Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 30.08.15, 05:52
          > Istnieja zalecenia lekarskie odnosnie monotematycznego czerwonego wina. Stosuje sie, dla zdrowotnosci.
          >
          Te zalecenia lekarskie są tyle warte co zalecenia przedsiębiorstwa pogrzebowego. Jeśli wino (zwłaszcza czerwone) takie zdrowe, to dlaczego na każdej butelce napisane jest "enjoy wine in moderation"? Na butelce wódki, czy spirytusu, nie ma takiego ostrzeżenia, a przecież wódką można się zapić na śmierć. Każdy wie z czego składa się wódka, a gdyby na etykiecie podali skład chemiczny wina (zwłaszcza czerwonego) to stracili by masę klientów.
          • jerycho666 Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 30.08.15, 06:14
            dicksmith napisał:

> > Istnieja zalecenia lekarskie

> "enjoy wine in moderation"

Zalecenia lekarskie obejmuja takze umiarkowanie w piciu, 1-2 litry tygodniowo, rowno podzielone na 5 dni.

> gdyby na etykiecie podali skład chemiczny wina

Wino jako produkt naturalny ma sklad chemiczny przekraczajacy pojemnosc etykiety.

> stracili by masę klientów.

Ja wiem, ze odpady z produkcji wina sa najtrudniejsze do neutralizacji w przemysle spozywczym. Tyle ze odpady nie pozostaja w winie bo to czuc w smaku. W czasach gdy w winiarstwie stosowano mniej chemikaliow psulo sie ono czesciej i rosla cena. Takie czesciowo zepsute bylo czuc w smaku. Siarke stosuje sie od wiekow. Terpentyne stosowano od poczatku winarstwa. Na szczescie wspolczesnie konserwanty sa mniej wyraziste smakowo.

Alkohol jest psychotropem jak inne narkotyki. O tym co dealerzy dodaja do narkotykow nawet nie chce myslec. Ja nie jestem ich klientem ale nie zauwazylem aby klientela malala.

Cukier jest psychotropem. Nie slyszalem bojow o ta biala smierc.

Ja wolisz czysta wodke to ci nie bronie. W towarzystwie tez pijam, nie wybrzydzam. Pijalem takie najwyzszej jakosci wiec mam porownanie. Nie wprowadzam do konstytucji nakazu picia wina mszalnego.

Ciekawe, ze zwolennicy PO nie chca dyskutowac o odplatnosci ich bibuly z politagitka.
            • dicksmith Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 30.08.15, 11:18
              O siarce i innych dodatkach chemicznych do winogron nie będę się rozwodził, bo mnie chodzi o związek najgroźniejszy, który jest w winach (zwłaszcza czerwonych), a mianowicie alkohol metylowy, zwany też spirytusem drzewnym, który w dużych ilościach uszkadza nerw wzrokowy, a w mniejszych powoduje na drugi dzień silny ból głowy, przez niektórych wiązany z kacem.
              • jerycho666 Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 30.08.15, 11:50
                dicksmith napisał:

> mianowicie alkohol metylowy

Moze rozszerzysz cytowanie zrodel na ten temat? Ja w googlach znalazlem jedynie, ze w Europie od 1934 roku jest zakaz importu win z jednego szczepu amerykanskiego wlasnie ze wzgledu na pojawianie sie metanolu. Odtrutka na metanol jest etanol. Nawet dokladnie w takiej proporcji jakiej uzywa sie do "zatruwania" denaturatu.

> ból głowy, przez niektórych wiązany z kacem.

Wywolywany przez aldehyd octowy produkowany przez watrobe.

Wprowadzisz konstytucyjny zakaz bolu glowy?
                • dicksmith Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 30.08.15, 12:36
                  Metanol rozkładany jest w organiźmie na formaldehyd, a ten nie jest szczególnie dobry na oczy, a poza tym powoduje silny ból głowy. Metanol jest wynikiem fermentacji winogron, tak samo jak etanol, z tym że etanol uzyskiwany jest przez fermentację miąższu, a metanol powstaje w wyniku fermentacji składników skórki winogronowej, pestek, a także w minimalnym stopniu miąższu. Wina białe i różowe zawierają mniej metanolu od win czerwonych, gdyż skórka i pestki nie wchodzą do procesu fermentacyjnego. Wina czerwone powstają w wyniku fermentacji całych winogron, przez co są treściwsze, ale także treściwsze w metanol. Metanol jest dużo słodszy od etanolu i można nim nawet podsładzać kwaśne wino, ale jeszcze lepszym słodzikiem jest glikol. Swego czasu była afera w Austrii, gdzie wina typu reńskie podsładzano właśnie glikolem, który jest jeszcze większą trucizną od metanolu, bo uszkadza mózg, co może się stać jeśli ktoś nie zastosuje się do ostrzeżenia "enjoy wine in moderation" i wypije przy jednym posiedzeniu 10 butelek.
                  • jerycho666 politbibula Monsanto 30.08.15, 12:51
                    dicksmith napisał:

> etanol uzyskiwany jest przez fermentację miąższu, a metanol powstaje w wyniku fermentacji
                    > składników skórki winogronowej, pestek

A ja naiwnie sadzielem, ze drozdze przerabiaja cukier na alkohol. Drozdze winne produkuja etanol. Agentura Monsanto pedzi cichcem metanol. Po ile riket?

> słodzikiem jest glikol.

Wszystkie wina kalifornijskei uwazam za zbyt slodkie. Mieszaja je z tym scierwem z kukurydzy.

> Swego czasu była afera w Austrii

Mlode Austriaczki zatrzymaly kwiatami hitlerowskie kolumny pancerne.

> bo uszkadza mózg

Niektorym najbardziej uszkadza mozg jego uzywanie.

> wypije przy jednym posiedzeniu 10 butelek.

Wystarczy sobie dozylnie wstrzyknac 100 ml spirytusu. Taniej, szybciej, bezbolesnie.
    • kalllka Re: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w 30.08.15, 11:31
      No i odezwał się któryś serwer Putina,
      _rychu?

/ myśle, ze niewłaściwa ścieżkę wybrałeś,. No ale właściwie to moje stare wyczucie,., mówi/
      • jerycho666 niewiele rozumiem 30.08.15, 11:53
        kalllka napisała:

> No i odezwał się któryś serwer Putina,
        > _rychu?

Tak, niewatpliwie jestem którymś serwerem, a Putinem to nawet osobiscie. Czuj sie zaszczycona.

> / myśle, ze niewłaściwa ścieżkę wybrałeś
        bi.gazeta.pl/i/16/forum/wyslijBtn.gif
        To mozna uznac za pewnik, cokolwiek by to znaczylo. Po prostu nie jestem szafarzem wlasciwych wyborow.
        • kalllka Re: niewiele rozumiem 30.08.15, 13:27
          W żadnym razie zaszczycona raczej zainteresowana stara metoda pozyskiwania winy.
          /Mimo,ze używamy języka komputerów do wyrażenia emocji to emocji polskich używamy pomimo to/
          • jerycho666 wicie rozumicie Towarzyszko 30.08.15, 21:14
            kalllka napisała:

> /Mimo,ze używamy języka komputerów do wyrażenia emocji

Kolektyw mojego komputera nie akceptuje samokrytyki Towarzyszki. Czujemy sie zobowiazani wlaczyc organy.
            • kalllka Re: wicie rozumicie Towarzyszko 31.08.15, 19:20
              No to swietnie.
              Na Hammondach najlepiej wychodzi /szosta/ symphonia patetyczna- tschaikowskiego.
              Owocnej gryuncertain

• jerycho666 niepotrzebnie sie obrazasz n/t 31.08.15, 22:09
                • kalllka Re: niepotrzebnie sie obrazasz n/t 31.08.15, 22:28
                  Ale to chyba nie do mnie, _rychu?

/ gdyby jednak zależało ci ,. przeprosiny możesz wysłać na Berdyczówuncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka