copyleftist 17.09.15, 06:48 Liban - ok. 1.2 miliona uchodźców z Syrii Jordania - ok. 650 tys. Turcja - 1.9 miliona Irak - ok. 250 tys. Egypt - ok. 130 tys. www.amnesty.org/en/latest/news/2015/09/syrias-refugee-crisis-in-numbers/ - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krates-8 już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 09:48 ... i rośnie nie sądzę by wygrana pis coś zmieniła może tylko inni wyemigrują Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 09:54 Panie Sokrates (czy jakoś tak), co ma jedno z drugim wspólnego? Tu gadanina o tym, jak to państwa regionu nie przyjmują uchodźców, a tu jakieś gadki o jakimś oktoberfeście? Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Re: już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 17:53 emigracja obywateli to większy problem dla polskiego społeczeństwa pomocą potrzebujacym każdy może się zająć sam, dobrowolnie albo w ramach organizacji czy stowarzyszenia tymczasem rząd trwonie czas i pieniądze podatników na bzdety spoza sowojego zakresu odpowiedzialności aroganckie roszczenia junckera, shulza, merkel czy kogokolwiek trzeba oczywiście i stanowczo odrzucić imigranci pchają się do niemiec skoro rząd niemiec albo ue chce ich przyjąć to niech ich przyjmie jeśli potrzebujka pomocy w zakwaterowaniu 1mln ludzi to powinni się zwrócić do niemieckich firm i organizacji np. organizatorzy oktoberfest potrafioą przyjąć 5,5mln osób w monachium mają zatem w podobnych przedięwzięciach doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
klioes Re: już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 19:56 Swiete slowa! Nie jest zadaniem rzadu budowanie obozow koncentracyjnych i silowe przytrzymywanie ciapatych w Polsce. Junkero-Merkelo-Schultzo-Hitlerowska "umyslowosc" nie jest tego w stanie pojac... Do wszystkich lewakow: CHCECIE CIAPATYCH? - BIERZCIE ICH DO SIEBIE ! = do swoich WLASNYCH domostw!!! P.S. Gratuluje nicka Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 20:22 krates-8 napisał: > ... i rośnie > nie sądzę by wygrana pis coś zmieniła > może tylko inni wyemigrują > Czyli tych ekonomicznych imigrantów kimś TRZEBA zastąpić. Niestety będą to ludzie wierzący w inne Bambuko, Mzimu czy Baala. Może warto rozejrzeć się za imigrantami z Azji? Są pracowici i nienachalnie religijni. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 20:54 Ja w te 6.4% wierzę tak samo, jak w tych 54 rejonów Szwecji objętych prawem szariatu. Smutne pyerdolamento. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: już 6,4% polaków chce emigrować w ciagu 12m 17.09.15, 23:42 copyleftist napisał: > Ja w te 6.4% wierzę tak samo, jak w tych 54 rejonów Szwecji objętych prawem sza > riatu. faktem jest że w wielu obszarach zamieszkanych przez muzułmanów, i to nie tylko w Szwecji, jest stosowane prawo szariatu. Oczywiście oficjalnie ważne jest prawo krajowe, ale kto się do niego stosuje? Muzułmanie mają własnych sędziów i do sądów miejsca pobytu się nie zgłaszają. I w ten sposób prawo szariatu obejmuje wiele rejonów, nie tylko Szwecji. Lokalne władze o tym doskonale wiedzą i udają że nie widzą.... a nawet dostosowują prawo lokalne do wymogów islamu. Jakiś czas temu nawet głośna sprawa była, gdy w Niemczech sąd państwowy orzekł z uwzględnieniem prawa szarii... Tak więc Kaczyński de facto rację ma, nie mając jej de iure. Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Ty wierzysz w 1,9mln w turcji 18.09.15, 22:41 a prof. czapliński w wyniki swoich badań w takich badaniach można uzyskać dowolny wynik kwestia podejścia podobnie jak w liczeniu uchodźców do celów propagandowych faktem jest że polacy pchają się do anglii żeby zarabiać a imigranci z bliskiego wschodu i afryki północnej pchają się do niemiec i do szwecji po pieniądze za friko to pierwsze powinno obchodzić polski rząd a to drugie nie nie ma absolutnie żadnego znaczenia czy juncker każe nam przyjąć jednego uchodźcę czy tysiąc czy sto tysięcy bo to nie jego broszka tylko tych imigrantów i nasza gdybyśmy mielu rząd z prawdziwego zdarzenia to odpowiedź brzmiałaby: panie juncker, powiedz im pan żeby złozylki wnioski o azyl albo podania o wizę pobytową i czekają na odpowiedź w miejscu pobytu a my rozpatrzymy i podejmiemy stosowną decyzję juncker zgłupiał albo zawsze był idiotą albo jest agentem albo ma jakiś własny plan ale to nie powód żeby rząd polski jeszcze bardziej głupiał na jego życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: Liczby 17.09.15, 20:16 Czym ostatecznie jest Polska - jako państwo? Jakąś słomianą konstrukcją? 1200 muzułmanów zachwieje jej podstawami? Qrwa, nie chce mi się wierzyć, że ktoś może propagować takie bzdety. Że robi to jakiś prezes, jeden z drugim, to jeszcze rozumiem - Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Liczby 17.09.15, 20:26 copyleftist napisał: > > Czym ostatecznie jest Polska - jako państwo? Jakąś słomianą konstrukcją? > > 1200 muzułmanów zachwieje jej podstawami? > > Qrwa, nie chce mi się wierzyć, że ktoś może propagować takie bzdety. Że robi to > jakiś prezes, jeden z drugim, to jeszcze rozumiem - Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Liczby 17.09.15, 23:52 pikrat napisał: Było już sprostowanie Szwe > dów i Włochów. oczywiście, oficjalnie każdy kraj obejmuje swój teren swoim prawem. ALE. Tam gdzie są skupiska muzułmanów - rządzi szaria. Nieoficjalnie, aczkolwiek de facto. Ci ludzie się nie integrują, albowiem uznają WYŁĄCZNIE prawo Allaha czyli szarię. Prawo giaurów mają w pogardzie. Rządy mające na swoim terenie enklawy muzułmańskie dobrze o tym wiedzą, lecz są wobec zjawiska bezradne. Bo jeśli nikt przestępstwa nie zgłosi, to skąd sąd ma o nim wiedzieć? Mafie też rozstrzygają we własnym gronie. Zaraz ciotunia w postaci zmartwychwstałego Pikrata zakrzyknie: kościółek (koniecznie z przymiotnikiem : złodziejski) też rozstrzyga we własnym gronie!!! TAK!!! tylko kościółkowi ma się za złe, a muzułmanie mają prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Liczby 18.09.15, 01:33 jako przedstawiciel Szwecji też bym dementował wynurzenia Kaczora. Jako człowiek mający przyjaciół w Malmö wiem, że do dzielnicy opanowanej przez muzułmanów nie pójdą oni na falafel, ale nie wjedzie także*) pojedynczy radiowóz, karetka pogotowia, a nawet straż pożarna. Akcje ratunkowe muszą odbywać się pod osłoną zmasowanych sił policji. I ja moim przyjaciołom bardziej wierzę, niż przedstawicielowi ambasady, który zresztą zakwestionował jedynie liczbę 54 i zaprzeczył jakoby na tych terenach nie obowiązywało szwedzkie prawo. I miał rację, bo obowiązuje, tylko wyegzekwować je trudno. Wina Kaczora jest przesada i pogarda dla faktów, ale zwolenników takiego modelu opisywania świata mamy tu na forum też. *) Pikracie zwróć uwagę na użycie słowa "także" Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Liczby 18.09.15, 10:32 Zwróciłem uwagę. Zastosowałeś prawidłowo. Ciekawe ,deklarowałeś brak poprawy... Też mam przyjaciół w Malmoe a nawet w uniwersyteckim Lund. Nie powiem, że na Muzułmanów nie narzekają, ale nie tragizują. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Liczby 17.09.15, 23:29 copyleftist napisał: > 1200 muzułmanów zachwieje jej podstawami? nie 1200, a 12000... na początek. Za rok każdy z osiedlonych 12 tys wystąpi o połączenie rodzin i sprowadzi swoją kilkunastoosobową rodzinkę. No i mamy już spore miasto. Czy to zachwieje podstawami kraju? Zapewne nie zachwieje. Ale miło nie będzie. To tak, jakby jeden z synów ożenił się z dziwką.... dziury w niebie nie ma, ale wstrząs w rodzinie jest... acha... nie jestem inteligentnym uczestnikiem tego forum. I dlatego widzę fiasko projektu zwanego multi-kulti. Nie idźmy tą drogą. Tych uciekinierów należy przechować w godnych warunkach, a gdy wojna się skończy - odesłać aby rozpoczęli odbudowę SWOJEJ ojczyzny. Tak powinna zrobić cała Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: Liczby 18.09.15, 09:12 Zgoda, 12 tys. Przejęzyczenie. > Za rok każdy z osiedlonych 12 tys wystąpi o połączenie rodzin i sprowadzi swoją > kilkunastoosobową rodzinkę. Europejskie prawo łączenia rodzin nie uznaje muzułmańskiej (ani hinduskiej, buddyjskiej czy konfucjańskiej) definicji rodziny, zwłaszcza tzw. "Wielkiej Rodziny". Właściciel czterech żon nie może liczyć na sprowadzenie wszystkich czterech, z ich licznymi dziećmi. Ale: wśród tych energicznych młodzieńców stanowiących większość tzw. uchodźców nie ma posiadaczy czterech żon, ani szefów Wielkich Rodzin. Nie - to są osobnicy oddelegowywani przez Wielkie Rodziny do ustanawiania biznesowych przyczółków na Zachodzie. Wyjeżdżają z własnego kraju zaopatrzeni w referencje, zasobne konta. Ich los mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg. I nie obchodzi mnie, czy są muzułmanami czy hindusami czy buddystami. Niech sobie przylatują samolotem i robią biznes. Co mnie to - gie - obchodzi? Oddzielenie tych typków od rzeczywistych uchodźców to zadanie służb państwowych. Wszelkie wątpliwości - na niekorzyść delikwenta. Wont - gbye Hela, dziś niedziela. I do kraju pierwszego kontaktu. To dotyczyłoby bezwzględnie owych pseudo-Syryjczyków, tych różnych podszywaczy - z Afganistanu czy Pakistanu. Poza tym - Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Liczby 18.09.15, 10:19 Słusznie piszesz. Tak to właśnie powinno wyglądać. Dodałbym jeszcze, że odebrałbym prawo swobodnego podróżowania po Unii. To na wypadek, gdyby obdarowani pokojem postanowili na własną rękę "łączyć rodziny". No i permanentna kontrola świątyń - tam zawsze wykluwa się zło. Udzielanie pomocy na prawach kraju do którego uchodźca zwraca się z prośbą o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Nie wiem czy to wypada, ale... 18.09.15, 10:26 ... udzielenie pomocy warunkowałbym żądaniem podpisania swoistej lojalki... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Nie wiem czy to wypada, ale... 18.09.15, 13:15 pikrat napisał: > ... udzielenie pomocy warunkowałbym żądaniem podpisania swoistej lojalki... i pozostawienia w systemie służb bezpieczeństwa odcisków palców. Tak na wszelki wypadek, gdyby imigrantowi zachciało się islamizować tubylców siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Liczby 18.09.15, 13:12 copyleftist napisał: > Europejskie prawo łączenia rodzin nie uznaje muzułmańskiej (ani hinduskiej, bud > dyjskiej czy konfucjańskiej) definicji rodziny, zwłaszcza tzw. "Wielkiej Rodzin > y". Właściciel czterech żon nie może liczyć na sprowadzenie wszystkich czterec > h, z ich licznymi dziećmi. oczywiście. Europa uznaje sprowadzenia czterech żon.... ale dzieci wszystkie (własność ojca) łączą się z ojcem i przyjeżdżają. Tego żadne prawo lokalne nie zabroni. No ale przecież każde dziecko ma matkę!!! Więc matki też przyjeżdżają. I co mamy? Imigranta z wszystkimi dziećmi, jedną żoną zgłoszoną do europejskiego urzędu i trzema kochankami mieszkającymi we wspólnym gospodarstwie. Nie znam prawa które zabroni utworzenia takiej wspólnoty. Idźmy dalej. Imigrant i jego kobiety mają matki, ojców, braci.... to też rodzina w europejskim prawie... więc rodzina się łączy... i już mamy wioskę całą sprowadzoną LEGALNIE. Tak się dzieje we Francji, dokąd się przenosi Afryka Północna. Odpowiedz Link Zgłoś