Dodaj do ulubionych

W pociagu podmiejskim siada obok mnie

21.09.04, 09:18
kobiecina w chustce (akcja rozgrywa sie w Szwecji).

Nawiazuje ze mna rozmowe. Dosc szybko orientuje sie, ze z nia cos mocno nie w
porzadku.

Slucham z musu, mozg odfiltrowuje slowotok.

Nagle nastawiam uszu:

- Wysylali mi do glowy fale radiowe. Ale kiedy w szpitalu dali mi helm to od
razu sie polepszylo.

Odchyla rabek misternie i wysoko nastroszonej chustki i wylania sie spod niej
plastikowa kokilka, troche jak gdyby taka, jakich motocyklisci uzywali w
zamierzchlych lata 60-tych.

Do rzeczy nalezy, ze w Szwecji osrodki zdrowia rozdzielaja sprzet pomocniczy
dla osob niepelnosprawnych, wozki inwalidzkie, kule i co tam jeszcze.

A dla wariatow helmy zagluszajace fale radiowe. I jak widac pomaga.

Mozna by z pare tuzinow takich helmow rozdac w ramach promocji co poniektorym
uczestnikom forow GW. I nie mowie tylko o FA.

Wszystkim by ulzylo.

Obserwuj wątek
    • danek4 Re: W pociagu podmiejskim siada obok mnie 21.09.04, 09:47
      leje-sie napisał:

> Mozna by z pare tuzinow takich helmow rozdac w ramach promocji co poniektorym
      > uczestnikom forow GW. I nie mowie tylko o FA.
      >
      > Wszystkim by ulzylo.
      >
      >
      >

no
      to fale radiowe mamy z głowy
      ale czy wymyślili już patent na fale od światła?
      te co to przy czytaniu są potrzebne?
      jakieś z filtrem na teksty....
      i tu dobór odpowiedniego filtra
      ja sobie życzę gogle ...chwilowo bez filtra smile))
    • indris Hełmy trzebaby rozdać... 21.09.04, 09:49
      ...tym wszystkim, którzy sa odpowiedzialni za wysłąnie i utrzymywanie polskich
      wojsk w Iraku. Oczywiście po uprzednim ich leczeniu. Mogłoby być w Szwecji i na
      koszt państwa, i tak kosztowałoby mniej niż $300 milionów (bo tyle kosztuje
      utrzymywanie owych wojsk rocznie).
      • danek4 Re: Hełmy trzebaby rozdać... 21.09.04, 10:17
        indris napisał:

> ...tym wszystkim, którzy sa odpowiedzialni za wysłąnie i utrzymywanie
        polskich
        > wojsk w Iraku. Oczywiście po uprzednim ich leczeniu. Mogłoby być w Szwecji i
        na
        >
        > koszt państwa, i tak kosztowałoby mniej niż $300 milionów (bo tyle kosztuje
        > utrzymywanie owych wojsk rocznie).

Indrisie
        ty już masz objawy traumy irackiej po utajnionym działaniu HAARa
        tu już ani hełm ani gogle nie pomogą
        • Gość: Śmiewca Niektóre posty czytam, jak ten niewidomy IP: 80.51.234.* 21.09.04, 11:08
          z anegdoty myjący tarkę do owoców i komentujący: no, ale idiotyzmy tu napisali.
          • danek4 Re: Niektóre posty czytam, jak ten niewidomy 21.09.04, 11:26
            Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

> z anegdoty myjący tarkę do owoców i komentujący: no, ale idiotyzmy tu
            napisali.

smile))))))
            ale na śmiech to też trzeba jakiś pojemnik przygotować aby ten pusty ogarnąć
    • perli to 21.09.04, 11:38
      na pewno nie byłam ja. Albowiem nie odbieram fal. Sama ze siebie je wysyłam.
    • Gość: rekontra no i się zlał jak blochowiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 11:41
      leje-sie napisał:

> kobiecina w chustce (akcja rozgrywa sie w Szwecji).
      > Nawiazuje ze mna rozmowe. Dosc szybko orientuje sie, ze z nia cos mocno nie w
      > porzadku.
      > Slucham z musu, mozg odfiltrowuje slowotok.
      > Nagle nastawiam uszu:
      > - Wysylali mi do glowy fale radiowe. Ale kiedy w szpitalu dali mi helm to od
      > razu sie polepszylo.

buduje sie swoj wizerunek na forum, głosi się poglądy ociekające
      polipoprawnością, brata się z pedałami, otacza troskliwą opieką komuchów,
      gromi polski zaścianek i ciemnogród, ale czasami się coś "wymsknie"
      - jak ten pedał w skarpetkach Błochowiakowej

no i wymsknęło ci się

na co CIERPIAŁA kobiecina którą się posłużyłeś,
      schizofrenia? psychoza maniakalno-depresyjna?
      pospolita "wariatka" jak piszesz

sad(
      • perli On 21.09.04, 11:55
        tylko słuchał. Wrażliwośc mumii? Na pewno zrobi teraz bałwani unik.
        • Gość: rekontra Re: On IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:15

mumia słuchała

mumita się posłużył

smile))
          • perli Re: On 21.09.04, 12:20
            łoj i zapomniał co to faloschronsmile
            • Gość: rekontra Re: On IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:33

faloschron

bałwanounik

kupiłem jeden przed chwilą

od Ciebie

przyda się gdy nadejdzie

czy nadpłynie

smile)
              • perli okiej 21.09.04, 12:41
                a ja idę kupic hełm. Zapewne przyda się.
                • Gość: rekontra Re: okiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:50

a ja kupię motocyklowy kask, taki jak "plastikowa kokilka"
                  no i chustkę też, żółtą, do odchylania

smile)))

• perli Re: okiej 21.09.04, 13:12
                    do zobaczenie w lepszych kaskach. Teraz muszę podmiejskośc złapacsmile)
                    • Gość: rekontra Re: okiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 17:23
                      perli napisała:

> do zobaczenie w lepszych kaskach. Teraz muszę podmiejskośc złapacsmile)

masz pociąg do Chełma smile))
                      • leje-sie Ja helmow nie rozdaje, niepotrzebnie czekacie /nt 21.09.04, 17:48

• Gość: rekontra ile taki hełm by kosztował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 17:54

a kaftanik ?
                        • perli uwzględniony 21.09.04, 18:36
                          uniczek. A taki wspaniały niczek. A kaftaniczek? Jest emka? I antenka, także
                          emka.
                          • leje-sie Z poczatku myslalem, ze dwa komary 21.09.04, 18:45
                            na watku mi usiadly i bzykaja (sie).

Ale komar zwierzatko niecierpliwe, trzachliwe, niespokojne, strachliwe. Dlonia,
                            co mowie dlonia, cieniem machniesz i juz go nie ma.

A te dwie istotki jak sie przyssaly tak sie odessac nie moga. Weszki ani chybi.
                            Swedza. Ze tez azotoksu na nie nie ma. GIWIIII - sypnij no troche tego proszku.
                            Na postrach, nie zeby od razu zabic.

Helmiki nie wiem czy w rozmiarach na weszki glowki sa?

Ale kaftaniki wdzieczne juz dla was pajak snuje, kroi, szyje z najpiekniejszej
                            jedwabistej przedzy.

A teraz sio.

Sio.
                            • perli potrzebna 21.09.04, 18:51
                              Ci help? Nie krępuj się.
                              • Gość: rekontra miałaś dobre przewidzenie :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:56

"Na pewno zrobi teraz bałwani unik."
                                • perli ale 21.09.04, 19:05
                                  że Edwardzinę Nożycoręką zakaskuje i antenkę Jej przyfaluje. Ot tak, jak
                                  cenzurzy wrak. No taksmile
                                  • Gość: rekontra oleje kolokwialnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:40

jak lejesie "nastawiał uszy" i jak filtrował słowny tłok ?????

podsłuchane -
                                    kolokwialnie o lejusie i jego wątku eksterminacyjnym - został kolektywnie olany
                                    • danek4 Re: oleje kolokwialnie 21.09.04, 21:12
                                      i niekolokwialnie z widoku
                                      lejesie to zdaje sie walciesie
                                    • perli komuś 21.09.04, 21:32
                                      cenzura się marzy. Pośród pionowych korytarzy. Czerwony blat i światła krab
                                      przypięty do twarzy.
                                      • danek4 Re: komuś 21.09.04, 22:01
                                        guzik odpadł chyłkiem pętelkowym wodząc zmyłkiem
                                        czy to pion był czy też poziom
                                        bez guzika pętla znika
                            • Gość: rekontra Re: Z poczatku myslalem, ze dwa komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:54

a może jedna para kolorowych skarpetek wystarczy?
                              drugi raz próbujesz myśleć jednego dnia - odpoczyń sobie
                              myslenie nieprzyzwyczajonym szkodzi

ps.
                              azotox? już się leje
                              a psychicznie chorych cyklonikiem politpoprawna medioto?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15960327&a=15965588
                            • cs137 Re: Bzykaniew sie kosciotrupow 21.09.04, 23:11
                              leje-sie napisał:

> na watku mi usiadly i bzykaja (sie).
                              >
                              Ja tylko tak, na marginesie, bo "bzykanie sie komarow" przypomnialo mi takie
                              ulubione powiedzonko mojego przyjaciela sprzed lat (powiedzonko sprzed lat,
                              znaczy, przyjaznimy sie nadal), mianowicie czesto porownywal on jakies sprawy
                              lub zjawiska polityczne, spoleczne, itp. do "bzykania sie kosciotrupow na
                              blaszanym dachu". Tak naprawde, to czasownika uzywal nieco innegfo, ale dobre
                              obyczaje kaza mi odrobine zlagodzic cytat.

Chodzilo o to, ze jesli dwa kosciotrupy odbywaja akt plciowy na blaszanym dachu,
                              to halas powstaje straszny
                              • perli styks 22.09.04, 11:58
                                dla zaawansowanych obłąkanych, poproszę!
                                -Mamy jeszcze inne pozycje. Styks dla średniozaawansowanych obłąkanych i dla
                                wysokich obłąkanych zapoczątkowanych w Średniowiecu, oraz na wiecach
                                przypalanych początkujących obłąkanych.
                                -Po co mi to mówi pani? Prosiłem o styks dla zaawansowanych obłąkanych.
                                -Widzi pan co tu mamy? No...to nie jest błąd!
                                -38sześc? Niemożliwe...
                                -ech, ta pozycja to poezja. Styksuje każdy Nerw...Tak wariowac każdy chce!
                              • Gość: siedem Re: Bzykaniew sie kosciotrupow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:00
                                a mi czesiek przypomina klasajacego jedna reka. chocby powolywal sie na
                                osobista znajomosc z paltonem to i tak nigdy nie wymaze z pamieci FA "kasi"

5040
                              • Gość: rekontra bzykanie cyklistów forumowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:06
                                cs137 napisał:

> ulubione powiedzonko mojego przyjaciela sprzed lat (powiedzonko sprzed lat,
                                > znaczy, przyjaznimy sie nadal), mianowicie czesto porownywal on jakies sprawy
                                > lub zjawiska polityczne, spoleczne, itp. do "bzykania sie kosciotrupow na
                                > blaszanym dachu".

> Chodzilo o to, ze jesli dwa kosciotrupy odbywaja akt plciowy na blaszanym
                                > dachu, to halas powstaje straszny
                                • leje-sie Na Forumie siada obok mnie 22.09.04, 13:44
                                  rekontra.

Nawiazuje ze mna rozmowe. Dosc szybko orientuje sie, ze z nia cos mocno nie w
                                  porzadku...

---

Jaki tam ze mnie entomolog. Przeciez to nie weszki mnie oblazly.

To roztoczaki. Zywia sie zluszczonym naskorkiem cudzych mysli. Jedno slowo na
                                  godzine przetrawiaja.

Zadnego zrozumiec nie potrafia. Za duze te slowa jak dla nich.

Drobne odchody za soba zostawiaja. Dmuchnac i sladu nawet nie bedzie.

Zeby to chociaz nimfozorie byly. Podkowki zlote bym im na nogi zalozyl (tylko
                                  jedna pare, do stepowania). Kaftaniki zlociutkie z dlugimi rekawami sprawil.

Sam ubrany w czerwony, szamerowany kubraczek, spodnie galiffet, buty wysokie.

Was poczerniony.

Z nanobacika bym trzaskal, z francuska pokrzykiwal:

Allez

Hoppla

Arrrivez

Arrretez

Errrigez

----

Chcesz mi doqierdolic to doqierdol.

Tylko nie smec.

Nie nudz.

Juz.
                                  • Gość: rekontra bałwani słowotok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:24
                                    leje-sie napisał:

> Allez
                                    >
                                    > Hoppla
                                    >
                                    > Arrrivez
                                    >
                                    > Arrretez
                                    >
                                    > Errrigez

> Chcesz mi doqierdolic to doqierdol.

skąd takie przypuszczenia?
                                    Co miałem napisać napisałem w poerwszym liście fo którego się nie odniosłeś.
                                    Miałeś prawo uczynić bałwanounik - jak to przewidziała Perli.

Nie mam żadnej satysfakcji z faktu, że jeden z wielu polipoprawnych
                                    europejczyków, Leje-sie, wzorowy antyklerykał okazał się lewackim ksenofobem.

Tak jak ełropejce Błochowiak przytrafiły się kolorowe skarpetki, tak Tobie
                                    przytrafiło się napisać kompromitujący Ciebie list.
                                    Zmoczyłeś się.
                                    Jeżeli tego nie widzisz, tym gorzej dla Ciebie.
                                    Próbujesz to pokryć "elokwencją weszki czy roztoczaka" - i jakimś słowotokiem
                                    zakaskowanym.

• leje-sie Z Twojego pierwszego wpisu 22.09.04, 16:52
                                      wynika, ze wloczysz sie za mna od paru miesiecy.

No wiec wczoraj zauwazylem Cie.

Przemowilem.

Juz dobrze?
                                      • Gość: rekontra Re: Z Twojego pierwszego wpisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:53
                                        leje-sie napisał:

> wynika, ze wloczysz sie za mna od paru miesiecy.

nie wynika

> No wiec wczoraj zauwazylem Cie.

zrobiłeś bałwani unik

> Przemowilem.

popisałeś się

> Juz dobrze?

jeżeli coś zrozumiałeś, to tak
                                    • perli dziękuję 22.09.04, 21:12
                                      Ci Rekontro.

hełmiątkosmile
                                      • Gość: rekontra Re: dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:50

ewakuacja

dzięki smile)
                                        • perli o 23.09.04, 18:55
                                          komusiu dwa! napiszę w sobotę jak hełm dasmile))
                                          • Gość: rekontra marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:02

gdy pojawi się naczelny Złej Woli
                                            zrobimy nalot dywanowy
                                            gdy ....

• perli komusi 23.09.04, 19:13
                                              hełm zainspirował mniesmile Mój Grafokaskowy wątek w sobotę czyli w piątek!
                                              • Gość: rekontra do piątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:19

smile))
                                                • institoris1 Re: do piątku 23.09.04, 19:35
                                                  perli, karlin, kontra, rekontra, dziubki, caluski, polska, bzdurki, patriotyzm,
                                                  dupy, literki, klawiaturki, smiesznostki.
                                                  Wzruszam ramionamismile
                                                  i.
                                                  • Gość: rekontra wzruszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:48
                                                    institoris1 napisał:

> perli, karlin, kontra, rekontra, dziubki, caluski, polska, bzdurki,
                                                    patriotyzm,
                                                    >
                                                    > dupy, literki, klawiaturki, smiesznostki.
                                                    > Wzruszam ramionamismile

wzruszony ramionami się jeszcze pocałuj
                                                  • institoris1 Re: wzruszenie podzielone, poszukuje jezyczkiem 23.09.04, 19:57
                                                  • Gość: rekontra szukaj dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:04

zbieranie myśli nie jest Twoją specjalnością
                                                  • institoris1 Re: szukaj dalej 23.09.04, 20:08
                                                    Gość portalu: rekontra napisał(a):

>
                                                    > zbieranie myśli nie jest Twoją specjalnością

tylko na swiadomosci naszych ulomnosci, mozemy podejmowac proby posuwania sie
                                                    do przodu. To uniwersalna konkluzja...
                                                    pozdrawiam
                                                    i.
                                                  • Gość: rekontra bez urazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:11
                                                    institoris1 napisał:

> tylko na swiadomosci naszych ulomnosci, mozemy podejmowac proby posuwania sie
                                                    > do przodu. To uniwersalna konkluzja...

poszukaj tych ułomności tutaj

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16050577&a=16055100
                                                    a jest co znaleźć smile)

również pozdrawiam
                                                  • institoris1 Re: bez urazy 23.09.04, 20:18
                                                    hihi,
                                                    chyba troche mnie przeceniasz, jesli uwazasz, ze podejme polemike z samym sobasmile
                                                    pozdrawiam coraz bardziej usmiechniety (naczy glupkowato)
                                                    i.
                                                  • perli bloxs 23.09.04, 20:24
                                                    szabesgojoxs?smile
                                                  • institoris1 Re: bloxs 23.09.04, 20:30
                                                    perli napisała:

> szabesgojoxs?smile

ach, nie zawezajmy Perlismile
                                                    (sie oburzam jak sie mnie sprowadza do funkcji uslugowych w szabes)
                                                    Miej litosc i perspektywe!!
                                                    i.
                                                  • perli scanixsbloxs 23.09.04, 21:00
                                                    w hełmie też czasmi chodzi. Arabusów się bał jak powodzi. Kiedyś tam stadu
                                                    pewnemu przewodziłsmile Ale funkcje filuterne sobie uszkodził...
                                                  • institoris1 skarga.... 23.09.04, 21:38
                                                    ja nie wiem (podtytul)

jaka jest roznica miedzy perli i perliczka..
                                                    jaka miedzy karlinem i karliczkiem...
                                                    miedzy lechtaczka a ciulem (nawiazanie do watku sasiedniego)
                                                    i w ogole
                                                    malo wiem i jeszcze malej chce wiedziec
                                                    (szczegolnie po obiedzie)
                                                    ot durak...durniscie (czynnosc)
                                                    (opis) perliscie
                                                    i.

ps. na zdrowiesmile
                                                  • perli wiedzoxsbloxs 23.09.04, 22:09
                                                    to podstawa. Najważniejsze są oczy. I żaden szabesstyks tego nie przeskoczysmile
                                                  • karlin dobrypóźnywieczór 23.09.04, 22:40
                                                    Biedny kiwi. Musi częściej wzruszać ramionami. Może kiedyś poleci.

Chmurka (wpisz co chcesz)

Pamiętaj, czarno-biały.

smile
                                                  • perli Re: dobrypóźnywieczór 23.09.04, 22:49
                                                    przecież jesteś w podróży przedhełmicznej. To jest niesamowicie nieKarliniczne!

smile)
                                                  • karlin ale ten późnywieczór 23.09.04, 22:55
                                                    był i jest dobry i wstyd nie skorzystać. Nawet narażając bezpłatną kaskografię
                                                    przedwzgórza na szalom gigant.

smile
                                                  • perli jak 23.09.04, 23:05
                                                    to dobrze, że już wróciłeś. Chociaż troszkę mnie zaskoczyłeś. Wzruszramienne
                                                    zazdrośniki uczyły mnie chyba szalomgramatyki...
                                                  • karlin trzeba 23.09.04, 23:10
                                                    je zrozumieć. Może tęsknią za lejkiem, a tyle jeszcze wody przed nimi do
                                                    rozlania. A slalom w gramatycznych okolicznościach może się skończyć lawiną...
                                                    Też woda, tylko inaczej.

smile
                                                  • perli Re: trzeba 23.09.04, 23:35
                                                    snem się owinąc...

*dobranoc Karlinuś*
                                                  • institoris1 Re: trzeba 24.09.04, 01:51
                                                    hihi,
                                                    wywolywanie w ciemno a jakie skutecznesmile
                                                    heh, dumnym jak paw abo i dwa (ogoniaste)
                                                    gdzie tu samiczki????
                                                    i.
                                                  • perli Ty 24.09.04, 09:09
                                                    mnie nie interesujesz. Ajkju masz niskie i rachitycznie rymujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka