Dodaj do ulubionych

Tajemnice Kaczyńskich

17.01.16, 18:31
"Jarosław i Lech Kaczyńscy mieli bardzo chłodne relacje ze swoim ojcem Rajmundem. Wedle relacji przyjaciół rodziny Kaczyńskich, pan Rajmund nie akceptował swoich synów, ponieważ nie widział w nich podobieństwa do siebie."

polska.newsweek.pl/-jaroslaw-tajemnice-kaczynskiego-ksiazka-krzymowskiego-,film,371270.html
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/bCKILLhdcNSDnhI0BX.png
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Tajemnice Kaczyńskich 17.01.16, 18:51
      www.facebook.com/jerzy.jez.96/videos/576867042461618/
    • piq kluczowe jest wyjaśnienie, dlaczego... 18.01.16, 02:40
      ...w szczycie stalinizmu świeżo okocona rodzina składająca się z kawalera VM i KW, powstańca warszawskiego oraz starachowiczanki ponoć z Szarych Szeregów (nie ma na to papierów) mieszka w środku Warszawy w warunkach, w jakich w tym czasie mieszkali wyłącznie wysocy rangą partyjni, ubecy i nasłani enkawudyści. Normalny ubecki porucznik czy kapitan miał się świetnie, jeśli do dyspozycji w zrujnowanym mieście, w którym ludzie mieszkali po dwie-trzy rodziny w pokoju, miał swój własny pokój z dostępem do kuchni, łazienki i toalety. Trzypokojowe mieszkanie z dwoma balkonami nie było nawet dla niższych rangą ubeków.

Za tą protekcją musiał stać nie tylko ktoś wysoko postawiony, ale i szczególnie zainteresowany tą rodziną. Warszawa była w szczególny sposob objęta kwaterunkiem.

Bracia nie są w żaden sposób podobni do Rajmunda. W tym czasie enkawudowskim szefem Najwyższego Sądu Wojskowego był Wilhelm Świątkowski, ur. w Grenowce pod Odessą, identycznie jak matka Rajmunda. Franciszka Świątkowska z domu. Bliskie pokrewieństwo jest niewątpliwe. Ale to i tak nie tłumaczy luksusu, w którym żyli Kaczyńscy, co najwyżej Wilhelm mógł pomóc porucznikowi AK Rajmundowi nie iść do pudła albo pod ścianę.

Lech i Jarosław są podobni do Świątkowskiego i Jadwigi. Lech nosi imię symbolicznie polskie, a Jarosław - symbolicznie ruskie. Uderzające jest podobieństwo braci, a jeszcze bardziej Marty Kaczyńskiej do syna Świątkowskiego z Heleną Muklewicz/Niklewicz, Włodzimierza Swintkowskiego (rosyjska, oryginalna wersja nazwiska).

Materiał zdjęciowy:
      Wilhelm Świątkowski
      polk.inter.ua/ru/polk/14255-vilgelm-maryanovich-svintkovskiy
      Jadwiga Kaczyńska
      bi.gazeta.pl/im/3/6388/z6388123Q,Jadwiga-Kaczynska.jpg
      Włodzimierz Swintkowski, legalny syn Wilhelma
      topkryminal.pl/poszukiwani/443-wlodzimierz-swintkowski
      Marta Kaczyńska
      d-w24.ppstatic.pl/g2/4c/45/24/292631_1389291363_1a55_p.jpeg
      Rajmund Kaczyński
      i.wp.pl/a/f/jpeg/31523/12.jpeg
      Jak raczyłeś słusznie zauważyć, tradycja nie tych tatusiów co oficjalnie jest w tej rodzinie silnie zakorzeniona.

• amityr Re: kluczowe jest wyjaśnienie, dlaczego... 19.01.16, 21:22
        Fakt, że też powinieneś sobie zrobić test..............hahaha
    • perla Jacek, zrób im test DNA 18.01.16, 16:11
      dziwię się, że poważni ludzie zajmują się podobieństwem ze zdjęć.
      99% ludzi jest nie podobna do nikogo a szczególnie do rodziców.
      A poza tym, kogo obchodzi kto z kim spał?
      Ważne, aby dzieci zdrowe były właśnie.
      • piq test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 18.01.16, 17:59
        ...i przedstawiła na rozprawie rozwodowej. Stało w nim jak byk, że ojcem tej dziewczynki jest... Dubieniecki, a Smuniewski dopiero wtedy dowiedział się, że jego ukochana córka nie jest jego dzieckiem - i na dodatek dostał od razu sądowy zakaz widywania się, skoro to nie jego dziecko.

Nie wyobrażam sobie bezmiaru cierpienia tego człowieka, perła. Jakież wzorce moralne ma się z domu, żeby komuś zrobić coś takiego?
        • perla Re: test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 18.01.16, 18:24
          piq napisał:

> ...i przedstawiła na rozprawie rozwodowej. Stało w nim jak byk, że ojcem tej dz
          > iewczynki jest... Dubieniecki, a Smuniewski dopiero wtedy dowiedział się, że je
          > go ukochana córka nie jest jego dzieckiem - i na dodatek dostał od razu sądowy
          > zakaz widywania się, skoro to nie jego dziecko.
          >
          > Nie wyobrażam sobie bezmiaru cierpienia tego człowieka, perła. Jakież wzorce mo
          > ralne ma się z domu, żeby komuś zrobić coś takiego?

baby takie są, piq.
          W Europie zachodniej co piąty facet wychowuje nie swoje dziecko i o tym nie wie.
          W Polsce jest trochę lepiej, bo "tylko" co dziesiąty. Puszczają się i w ogóle.
          I to nie jest kwestia jakiś tam wzorców moralnych a rewolucji obyczajowej.
          Ale idzie ku lepszemu. 10 lat temu dziewczyny mówiły, że dzień bez orgazmu jest dniem straconym. Teraz podobno modne staje się dziewictwo. Nawet wyjątkowo łatwe Japonki zmieniły front i przestały się puszczać po parkach. Czym zresztą jest zmartwiony ich rząd bo im populacja spada właśnie.
          • jaceq Re: test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 18.01.16, 19:15
            No dziwne, że ja nie znam takich "bab, co takie są". Jedyne znane mi egzemplarze są związane z Pis, np. "dziennikarka" lekkich obyczajów Gójska, produkt Gadzinówki Polskojęzycznej (Codziennie). Czy ta córcia Zimnego Lecha.
            • perla Re: test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 18.01.16, 23:14
              jaceq napisał:

> No dziwne, że ja nie znam takich "bab, co takie są".

to proste.
              Wszystkie kobiety jakie znasz Jacek, postanowiły, że ich łono jest tylko dla męża.
              Łącznie z tą sąsiadką z 2 piętra.

> np. "dziennikarka" lekkich obyczajów Gójska

nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, ale ona ma jednak to coś w sobie jako kobieta właśnie.
              • piq Hójska-Gejke, zwana "teczka za loda",... 19.01.16, 01:26
                ...rozbiła małżeństwo Kurtyki sypiając z nim dla informacji. Swoje też przy okazji. Następnie zaliczyła agenta Tomka, a ostatnio urodziła dziecię, jak twierdzi, Rachoniowi. Hipsterprawica z gadziny "polskiej" jest bardziej zdemoralizowana niż pedrylki w wyborczej.

Dodałbym jeszcze "dziennikarkę" Dorotkę rudą Kanię, która oszukała rodzinę Dochnala na 400 000 obiecując interwencję u Ziobry w jego sprawie. Gdyby rzecz się nie rypła, sprawa by się udała. ALe została za to skazana. Jest wicenaczelną u tego hója Sakiewicza.
                • amityr Re: Hójska-Gejke, zwana "teczka za loda",... 21.01.16, 11:37
                  Co Cię to tak rajcuje. Pewno masz pełen zwis. Trzeba być wyjątkową mendą żeby wyciągać czyjeś sprawy łóżkowe.
                  piq napisał:

> ...rozbiła małżeństwo Kurtyki sypiając z nim dla informacji. Swoje też przy oka
                  > zji. Następnie zaliczyła agenta Tomka, a ostatnio urodziła dziecię, jak twierdz
                  > i, Rachoniowi. Hipsterprawica z gadziny "polskiej" jest bardziej zdemoralizowan
                  > a niż pedrylki w wyborczej.
                  >
                  > Dodałbym jeszcze "dziennikarkę" Dorotkę rudą Kanię, która oszukała rodzinę Doch
                  > nala na 400 000 obiecując interwencję u Ziobry w jego sprawie. Gdyby rzecz się
                  > nie rypła, sprawa by się udała. ALe została za to skazana. Jest wicenaczelną u
                  > tego hója Sakiewicza.
          • xiazeluka Re: test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 19.01.16, 08:02
            baby takie są, piq.

Baby szukają samca, który potencjalnie spełni ich oczekiwania prokreacyjne. W porządku.

Niemniej nie jest tu mowa o babach ogólnie, lecz o paru konkretnych. A ta jedna konkretna zachowuje się w poprzek demonstrowanych przez rodzinkę wartości, chociaż co tydzień wymądrza się ex cathedra o złych ludziach. O ten zgrzyt się rozchodzi.
        • amityr Re: test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 20.01.16, 10:58
          A Ciebie , to co tak kręci?
        • amityr Re: test DNA już zrobiła Marta Kaczyńska... 20.01.16, 11:00
          piq napisał:

A jak U Ciebie?
    • qwardian Chłopy... 20.01.16, 11:50

który z was nie bawił się w doktora, albo fantazjował o koleżance z klasy rozebranej do rosołu zalanej spermą od stóp do głów, nie mówiąc już o włosach. Bo z mojego doświadczenia najwięcej protestów dotyczyło tego ostatniego. wtedy słyszałem najgorsze epitety, rób co chcesz głupku, ale zostaw moje włosy. Starzejecie się wapniaki...
      • pieluchy-i-sliniaczki myślę, że sporo chłopów, qwardian,... 20.01.16, 12:36
        ...nie miało takich fantazji jak ty. Dla mnie wręcz są one dość obrzydliwe, choć to kwestia indywidualna. Ty jesteś Pollockiem seksu, a ja Degasem. Może dlatego nigdy nie musiałem płacić pannom za wspólne zmysłowe chwile.

A po drugie: co to ma wspólnego z tematem wątku? Chciałeś się pochwa-lić?
        • qwardian Re: myślę, że sporo chłopów, qwardian,... 20.01.16, 13:03

Zaglądanie pod pierzynę innych uważam za kompromitujące, a co się dzieje pod nią skandaliczne, ale tego ostatniego nigdy bym sobie nie odmówił...
          • wikul Tajemnice Kaczyńskiego i dworu jego ... 22.01.16, 14:33
            Nowy szef klubu PiS Ryszard Terlecki w młodości nosił przezwisko "Pies". Był jedną z najważniejszych postaci ruchu hipisowskiego w Polsce i wielką miłością Kory Jackowskiej. Jego kandydaturę zarekomendował Jarosław Kaczyński. Czy prezes PiS zna jego burzliwą przeszłość? "Jedna z najważniejszych postaci ruchu hipisowskiego w Polsce. W czasach hipisowskich wraz z Korą stanowili jedną z najbardziej malowniczych par tego ruchu" - tak o nowym szefie klubu PiS Ryszardzie Terleckim pisał w książce "Hipisi w PRL-u" Kamil Sipowicz, obecny partner Jackowskiej. ...

www.fakt.pl/politycy/ryszard-terlecki-nowym-szefem-klubu-pis-przeszlosc-ministra,artykuly,589719.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka