copyleftist 08.04.16, 10:27 w Poroninie. Projekt pomnika na poronnika? - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Dziś w Poroninie żyje jeszcze taki baca 08.04.16, 11:13 PRL - A ty maszeruj Inna wersja Dziś wszystkie kwiaty, wszystkie ptaki (zioła), wszystkie drzewa, Cała przyroda o Leninie dzisiaj śpiewa. A ty maszeruj, maszeruj, głośno krzycz Niech żyje nam Wołodia Iljicz! Pewnego razu zapytała mnie dziewczyna Czemu tak mało przypominasz mi Lenina. Dziś w telewizji nie wystąpi zespół Novi, Bo cały program poświęcony Leninowi. Dziś w telewizji nie wystąpi zespół Breakout, Bo rząd radziecki znów na program by narzekał. Dziś w Poroninie żyje jeszcze taki baca Co Leninowi zsiadłym mlekiem leczył kaca. Dziś w Poroninie stoi jeszcze ten piaskowiec, Z którego Lenin obserwował stado owiec. Dziś w Poroninie rosną jeszcze takie drzewa, Pod które Lenin kiedyś chodził się odlewać. Dziś cała Moskwa pełna nocnych jest polucji, Na samą myśl o wielkim wodzu rewolucji. Pewnego razu przywieziono mi trofeum, Czerwone ucho ukradzione z mauzoleum. A gdy przekroczysz mauzoleum progi, To wstrzymaj oddech, bo tam leżą Wodza nogi. A kiedy rano nie chce ci się podnieść dupska Przypomnij sobie jak walczyła Nadia Krupska Podało radio i moskiewska prasa, W Moskwie widziano Lenina na golasa. Kiedy do łóżka wpycha tobie się dziewczyna Wykopsaj ją i weź za dzieła się Lenina Dziś zapytała mnie moja dziewczyna, czemu nie jestem podobny do Lenina? Dziś na ulicy widziałem Murzyna, Co był łudząco podobny do Lenina. * Dziś w mauzoleum wyszło, że to lipa Gdy Lenin wstał, od razu się rozsypał. A kiedy w urnie prochem był już tylko Ktoś prochy te na pożarcie rzucił wilkom. Któżby uwierzył, że Lenin jeszcze żyje Gdyby nie to, że znów na Kremlu zrobił chryję. Ostatnie 3 zwrotki Sylwek Szweda Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: Dziś w Poroninie żyje jeszcze taki baca 08.04.16, 12:02 A Lenin coś zmajstrował, czy ta Krupska wieszakiem wyciągła poronka z dupska? Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Mój projekt 08.04.16, 12:49 Całkiem serio: Lenin z wieszakiem w dłoni Napis: Po wsze czasy wdzięczny Poronin Odpowiedz Link Zgłoś