copyleftist 17.04.16, 08:13 Kabir, suficki mistyk-poeta kiedyś spytał: Po co te wrzaski o wierze? Sądzicie, że wasz Pan Bóg ma kłopoty ze słuchem? Kabir żył i tworzył pięćset lat temu. I - niebywałe - już wtedy wiedział o Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
copyleftist Re: Wrzaski 19.04.16, 16:53 W Białymstoku, przez przypadek słyszałem tego księdza, nadawałby sie na jakiegoś mułłę, kawał matoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wrzaski 19.04.16, 20:28 To ten wariat? Marsz Niepodległości - ks. Jacek Międlar - Nie islamska, nie laicka, wielka Polska katolicka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Wrzaski 19.04.16, 21:31 Muszę przyznać, że oglądając to czuję się zakłopotany i zażenowany pomimo, że nie mam żadnego problemu z nacjonalizmem, faszyzmem i nazizmem. Po prostu ten styl w Kościele Katolickim i jego sąsiedztwie nie pasuje, ani nie przystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Wrzaski 20.04.16, 00:02 >Muszę przyznać, że oglądając to czuję się zakłopotany i zażenowany pomimo, że nie mam żadnego problemu z nacjonalizmem, faszyzmem i nazizmem. Po prostu ten styl w Kościele Katolickim i jego sąsiedztwie nie pasuje, ani nie przystaje. A mnie to przeraza. Lopot sztandarow ... dumni wysportowani mlodziency krzyczacy 'smierc wrogom Ojczyzny' i ksiadz katolicki, ktory utwierdza ich w przekonaniu, ze Ojczyzne toczy rak, ktoremu trzeba zaaplikowac chemioterapie ; zagrzewa ich do walki z tym co 'obce'. Mam dejavu. Naogladalam sie dokumentow czarno-bialych z ludzmi pelnymi wiary i entuzjazmu skandujacymi, ze oto nadszedl czas by ich ponizona przez obcych ale zawsze dumna ojczyzna wstala z kolan, by sie przebudzila ... trzeba tylko pozbyc sie robactwa, ktore zeruje na jej zdrowej tkance ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Wrzaski 20.04.16, 02:38 t_ete napisała: qwardian napisal: > >Muszę przyznać, że oglądając to czuję się zakłopotany i zażenowany pomimo, > że nie mam żadnego problemu z nacjonalizmem, faszyzmem i nazizmem. Po prostu t > en styl w Kościele Katolickim i jego sąsiedztwie nie pasuje, ani nie przystaje. **** Pocieszn ten nasz Qwardian, bo zupelnie wylecialo mu z pamieci, ze kk i faszyzm to rodzenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: Wrzaski 20.04.16, 06:56 Po co te wrzaski o niewierze? Sądzicie, że wasz Pan Bóg ma kłopoty ze słuchem? Odpowiedz Link Zgłoś