Dodaj do ulubionych

Z satysfakcją stwierdzam, że Pisi to Hitlery jedne

13.07.16, 12:25

www.rp.pl/Prawo-i-Sprawiedliwosc/160719789-PiS-Ustawa-dezubekizacyjna-Sprawiedliwosc-dziejowa.html
Wiceszef PO Borys Budka wyraził nadzieję, że projekt resortu spraw wewnętrznych i administracji zostanie tak sformułowany, by nie dotknąć osób, które nie miały nic wspólnego z represjami z czasów PRL.

A ten koleś to z układu okrągłostołowego, bo jak UB-ek pieprzy..

--
Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu
Miej serce i patrzaj w serce
Obserwuj wątek
    • piq przy każdej takiej akcji trzeba dbać, żeby... 13.07.16, 21:07
      ...po piniondzach i po dobrym imieniu nie dostały sprzątaczki ze wsi albo pracownicy remontowi. Byli na etatach SB.
      A nie uważasz, qwardian, że sprawdzianem woli PiSich byłoby otwarcie dostępu do archiwów IPN? Zamiast tego rytualnego każdorazowego p i e r d o l e n i a o rzekomej deubekizacji?
      • perla sprzątaczki 14.07.16, 11:03
        piq napisał:

> ...po piniondzach i po dobrym imieniu nie dostały sprzątaczki ze wsi albo praco
        > wnicy remontowi. Byli na etatach SB.

argument o sprzątaczkach to już słyszałem w latach 90-tych, gdy chciano odebrać jakieś dodatki kombatanckie resortowym sku...elom. Zapytałem wtedy od kiedy to sprzątaczka jest kombatantem. W odpowiedzi usłyszałem żenujące milczenie.
        Te resortowe sprzątaczki miały się bardzo dobrze a teraz mają emeryturę 2 razy większą niż nauczyciel, który przez 40 lat uczył dzieci j. polskiego w wiejskiej szkole właśnie.
        • piq tu nie chodzi o dodatki kombatanckie,... 14.07.16, 18:56
          ...o ile wiem, sprzątaczki ze wsi nie miały resortowych emerytur dla funkcjonariuszy. Mogły co najwyżej nabywać kiełbasę w ubeckiej kantynie.

Natomiast xujek złamany Piotrowicz, głowa egzekutywy pezetpeerowskiej w jasielskiej prokuraturze, jak najbardziej powinien stracić dobre imię i kasę.

Kto, perła, był gorszy, sprzątaczka ze wsi sprzątająca korytarze i sracze (bo kancelarie sprzątały sprzątaczki specjalne), czy komunistyczny sługus i ubeckie popychadło Piotrowicz?

No i pytanie drugie, perła: czy prawdziwym sprawdzianem dla PiSu nie byłoby po prostu otwarcie archiwów? Wtedy odpuściłbym im nawet tego szczura Piotrowicza.
          • perla Re: tu nie chodzi o dodatki kombatanckie,... 15.07.16, 23:11
            piq napisał:

> ...o ile wiem, sprzątaczki ze wsi nie miały resortowych emerytur dla funkcjonar
            > iuszy.

no więc w czym problem?
            Nikt tym nie resortowych sprzątaczek nie ukróci emerytur.
            Z całym szacunkiem i sympatią ale piq wziąłeś w obronę esbeckie emerytury podpierając się nie resortowymi sprzątaczkami właśnie.
    • lont12 Re: Z satysfakcją stwierdzam, że Pisi to Hitlery 13.07.16, 23:54
      a temu Budce to kto tak łeb pogiął jeśli nie UB to kto?
    • ostra.reprymenda A co? Emeryturę ci PIS poharatał? 14.07.16, 02:30
      A co? Emeryturę ci PIS poharatał?
      I to do dwóch z hakiem?
      A z ilu?
      Z dwudziestu do dwóch z hakiem?
      No to cie załatwili.
      Nie masz teraz innego ratunku jak tylko na marsze KODu zapie...ć.
      Tam teraz mnóstwo twoich kolesi, nagle się teraz pojawi.
      • ostra.reprymenda Uzupełnienie!O kur.a!!!!!!!!!!!!! 14.07.16, 02:35
        Sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Za późno ironię wykryłem.
        Jeszcze raz sorry!!!!!!!!!!!!!!
        • qwardian Re: Uzupełnienie!O kur.a!!!!!!!!!!!!! 14.07.16, 10:28
          Po dłuższym pobycie na gazeta.pl nie w sposób nie stać się odrobinę cynicznym. Ale tylko odrobinę...
          • ostra.reprymenda Jasne. 14.07.16, 16:46
            Mnie też to dopada.
      • marynazmlyna Re: A co? Emeryturę ci PIS poharatał? 14.07.16, 16:51
        ostra.reprymenda napisał:

> A co? Emeryturę ci PIS poharatał?

Michnik uprzedzal by na PiS nie glosowac ,no i stalo sie!
      • piq tawariszczu *menda, obecnie średnia ubecka... 14.07.16, 18:58
        ...emerytura to 2,5 tys. zł brutto. NIetknięta przez was, PiSie góvvienka i obrońcy agentury, za waszych rządów, a obniżona przez platfusów (za co im chwała) ustawą z 2009 roku.
    • qwardian Re: Z satysfakcją stwierdzam, że Pisi to Hitlery 14.07.16, 10:15

I faktem jest, że dostępu do pełnego zbioru IPN nie będzie już nigdy, zastrzeżony co najwyżej ujrzy światło w części.

Po krótkim zastanowieniu, heroicznym sprzątaczkom nie należy obcinać SB-eckich emerytur do poziomu, na przykład Frau SS-Helferin Anny Walentynowicz, wynoszącej 1500 złotych, której kariera życiowa ograniczała się do wyrywania paznokci palców oponentów politycznych.
      • piq pewnie tyle mają, bo średnia emerytura... 14.07.16, 19:06
        ...ubeków od 2010 roku to 2,5 tys. zł brutto. Myślę, że ...naście tysięcy mają ci, którzy pozostali w służbie po 1989 roku i doszli do jakichś stanowisk, typu Konieczny na przykład. Z dawnej bezpieki Ciastoń 8 tys., Kiszczak miał 8,5, Sasin 8 tys. (to generałowie), płk Pietruszka 3,9 tys., krakowski kpt. Aleksanderek 2 tys. Nie widzę, skąd by się miało brać 20 czy 18 tys.
        • lont12 ciekawe ile pobiera Ubenek 15.07.16, 01:33
          może on zawyża średnią?
    • lepian4 Re: Z satysfakcją stwierdzam, że Pisi to Hitlery 14.07.16, 15:16
      Przydalaby sie rozsadna lustracja, nie takie latanie dziur.
      Co z bylymi ubekami, ktorzy jeszcze nie pobieraja swiadczen emerytalnych, ale czerpia calymi garciami z tej nawiedzonej dupokracji kumoterskich donosicieli?
      Ile ich emerytury beda w przyszlosci wynosily?
      Czy towarzysz Bolek tez dostanie 2131 zl? On ma przynajniej szczescie w totku! Ale chodzi tutaj o zasade.
      • marynazmlyna Re: Z satysfakcją stwierdzam, że Pisi to Hitlery 14.07.16, 16:54
        lepian4 napisał:

> Czy towarzysz Bolek tez dostanie 2131 zl?

DONOS tyle kasy naharatal na boczku,ze jemu tylko dobry dochtor jest potrzebny,zeby glupot przed smiercia nie gadal,bo go wszyscy zaczna sadzic i w dlugach umrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka