Dodaj do ulubionych

"Smoleńsk" doceniony.

28.02.17, 11:52
"Smoleńsk" Antoniego Krauzego, jeden z najbardziej dyskutowanych filmów 2016 roku, zdominował tegoroczne nominacje, zdobywając ich aż 17 - ma szansę na 10 statuetek z 13 możliwych. Osiem nominacji otrzymała "Historia Roja", po siedem zdobyły "#wszystkogra" i "Gejsza", a pięć "Kobiety bez wstydu". ...

kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,21430360,weze-2017-smolensk-historia-roja-i-kobiety-bez-wstydu.html#Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • babaobaba Re: "Smoleńsk" doceniony. 28.02.17, 16:51
      No tak, ale są ludzie, którym film sie podobał. Socrealizm, myślałem, że z tego kierunku w sztuce śmy się uwolnili. smile

• wikul Re: "Smoleńsk" doceniony. 28.02.17, 17:36
        Wściekłem się gdy dostałem sms-a że "czas już pójść na film "Smoleńsk". Do tej pory nie wiem kto mi zrobił taka niespodziankę.
    • t_ete Re: "Smoleńsk" doceniony. 28.02.17, 23:23
      wikul napisał:

> "Smoleńsk" Antoniego Krauzego, jeden z najbardziej dyskutowanych filmów 2016 ro
      > ku, zdominował tegoroczne nominacje, zdobywając ich aż 17 - ma szansę na 10 sta
      > tuetek z 13 możliwych. Osiem nominacji otrzymała "Historia Roja", po siedem zdo
      > były "#wszystkogra" i "Gejsza", a pięć "Kobiety bez wstydu". ...
      >
      > kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,21430360,weze-2017-smolensk-historia-roja-i-kobiety-bez-wstydu.html#Czolka3Img

Ogladalam 'Wszystkogra' i '7 rzeczy, ktorych nie wiecie o facetach' oraz fragment 'Obce cialo' ; do 'Smolenska' sie nie przemoglam, na razie.

'Wszystkogra' faktycznie sie rozjezdza na boki ale nie sklania do wymiotow. Nie jest to takie zle w porownaniu do seryjnego badziewia. Mozna wlaczyc przy beztroskich pogaduszkach i zerkac od czasu do czasu. W '7 rzeczy, ktorych nie wiecie o facetach' swietny jest Piotr Glowacki. Perelka nasza aktorska.
      Najwieksze wrazenie (in minus) robi 'Obce cialo'. Nie do uwierzenia, ze Zanussi zrobil cos tak fatalnego. Tego sie nie da ogladac ... az przykro.

tete

• wikul Węże 2017. "Smoleńsk" najgorszym filmem roku 01.04.17, 23:29
        Film Antoniego Krauzego zdominował tegoroczne nominacje, zdobywając ich aż 17 - miał szansę na 10 statuetek z 13 możliwych. "Smoleńsk" został wybrany nie tylko najgorszym filmem roku, ale tytuł filmu odczytano także m.in. przy ogłaszaniu laureatów w kategorii reżyser, scenariusz i główna rola kobieca. W tej głównej kategorii uzasadnienie jury brzmiało: za powrót do kina socrealistycznego w jego najczystszej postaci (tylko z odwróconymi biegunami). ...

kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,21574815,weze-2017-smolensk-najgorszym-filmem-roku-efekt-specjalnej.html#MTstream
    • qwardian Re: "Smoleńsk" doceniony. 01.04.17, 23:47
      Mię zauroczył film wybitnego reżysera pod tytułem, Człowiek z szafy Gen. Kiszczaka...
      • wikul Re: "Smoleńsk" doceniony. 02.04.17, 11:46
        My starsi forumowicze znamy czym łatwo się zauraczasz. Nie chcę cie wyręczać wiec przypomnij młodym co tak bardzo cie zauroczyło w W Honolulu i innych hawajskich miejscowościach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka