Dodaj do ulubionych

Marsz resztówek

08.05.17, 08:15
Towarzysz Schetyna zapowiadał 100 000. Przyszło tak z 15 000, co doskonale widać było w telewizji - plac Prostytucji nie został wypełniony. Nawet kolaboranci z Big Cyca nie zdołali uratować widowiska, szybko tłum się przerzedził, pomimo histerycznych zawodzeń Skiby.

Klęska.
Obserwuj wątek
    • arceszk Re: Marsz resztówek 08.05.17, 08:43
      > Klęska.

Jak mawiają Rumuni: totalescu.

PS. A co to takiego - Big Cyc?
    • babaobaba Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:01
      xiazeluka napisała:

> Towarzysz Schetyna zapowiadał 100 000. Przyszło tak z 15 000, co doskonale wida
      > ć było w telewizji - plac Prostytucji nie został wypełniony. Nawet kolaboranci
      > z Big Cyca nie zdołali uratować widowiska, szybko tłum się przerzedził, pomimo
      > histerycznych zawodzeń Skiby.
      >
      > Klęska.

Rzeczywiście słabo. Słabo kiedy nie ma się do dyspozycji służb kościelnych, które 'w imię Boga' potrafią przekonać do udziału. A i groszem rzucą by dowieźć na czas wiernych z Hajnówki, na przykład.
      Takie czasy a będzie jeszcze gorzej. Proputinowski PIS okopie się mocniej a Wasza Mać na wycieczkę do 'Czechosłowacji' wink potrzebował będzie paszport i wizę. Za to za kręg polarny dowiozą za frico. Perspektywy - URRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

I tak to.
      • babaobaba Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:02
        KRĄG - oczywizda sad
      • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:28
        "Słabo kiedy nie ma się do dyspozycji służb kościelnych"

Mieli do dyspozycji TVN. A TVN ma zasięg większy od "służb kościelnych", ponieważ nie każdy do kościoła uczęszcza, ale prawie każdy ma telewizor. W tym żenującym widowisku wzięło udział mniej cymbałów niż należy do Peło...
        • arceszk Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:46
          > prawie każdy ma telewizor.

Ja mam dwa. I bilans jest na zero.
    • wkkr Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:04
      Ja byłem i widziałem.
      Szedłem na czele marszu. Gdy wchodziliśmy na pl Konstytucji ludzie jeszcze wychodzili z pl. Bankowego. Marsz szedł całą szerokością Maszałkowskiej. Ten kto zna realia warszawskie wie że do wypełnienia tego obszaru trzeba dziesiątków tysięcy ludzi a nie kilkunastu tysięcy.
      W TV niczego nie widziałeś. Jeśli chcesz się przekonać jak to wygląda naprawdę? To rusz doopę i przejdź się w bardzo miłym towarzystwie. To naprawdę nie boli. Moze wtedy zrozumiesz jakim goownem propagandowym jest TVPiS.
      • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:31
        Do placu Prostytucji frajerstwo szło jedną stroną, a nie "całą szerokością". O wypełnieniu placu Mła mówi po dojściu maruderów. Nawet wówczas były placki jak na głowie pięćdziesięciolatka. Z góry, z perspektywy lepiej widać niż ze środka.

A perspektywę placu pokazywała TVN, a nie reżimowa telewizornia, ośle. Nawet tego nie wiesz?
        • wkkr Re: Marsz resztówek 08.05.17, 11:03
          A widzisz pajacu, mam cię!
          Otóż rzeczywiście czoło marszu szlo jedną jezdnią (prawą) ale dalej marsz obejmował obie jezdnie!
          Ja wiem jak to było na czele bo tam byłem zaś w środku była moja siostra, tam manifestacja obejmowała obie jezdnie marszałkowskiej! Poza tym to było widać na telebimach.
          PS
          A od kiedy bidaku ty wierzysz TVN?
          Ja dziennikarzom już od dawna nie wierzę. Już nie raz sie przekonałem jaka kaszanę odwalają.
          Raz jeszcze powtórzę, rusz doopę i sam zobacz jak to wygada.
          Przestań wierzyć telewizji! Przeżyj to sam wink
          • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 12:09
            O, to już i TVN jest niewiarygodne? Biedaku, macie urojenia tego samego typu co smoleńscy zamachomanni.

Kamery TVN pokazywały wypełniony plac oraz dochodzącą końcówkę marszu. Końcówka marszu szła tylko częścią zachodnią Marszałkowskiej. Wiara TVN nie ma tu nic do rzeczy, obraz z kamer nie był przecież sfałszowany.
            • wkkr Re: Marsz resztówek 09.05.17, 07:24
              Gościu TV nie oglądam co najmniej od 6 lat.
              Miałem okazje oglądać relacje z wydarzeń w których osobiście uczestniczyłem (np. marsz Niepodległości w roku 2011)
              i wiem w jakim stopniu np. taki TVN manipuluje relacją.
              • xiazeluka Re: Marsz resztówek 09.05.17, 07:37
                TVN jest tubą opozycji, biedaku. Bardzo kochają KOD, Peło, Ciebie i resztę takich nieudaczników.
    • wkkr Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:06
      Jeszcze jedno.
      Klęska to stan twojego umysłu.
      • babaobaba Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:14
        Nie za radykalnie? - może nie smile Jak zdążyłem gostka poznać to on taki bardziej pro upeerowski. Zwykle niegłupi ludzie są za UPR ale jest ich za mało i trzeba jednoczyć się, w imię wyższych celów w walce z pisowska komuną. A tu klęska. W trzynastym, bodaj, odcinku 'Ucha Prezesa' w scenie końcowej prezes mówi o tym, że kiedy się opozycja kłóci on śpi spokojnie.
        • wkkr Re: Marsz resztówek 08.05.17, 11:05
          Nie za radykalnie. Gość siedzi przed telewizorem i się wymądrza. Przecież to żałosne jest.
          Opiera się na informacjach z drugiej reki.
          To tak jakby o hodowli krów wypowiadał się na podstawie hamburgera podanego w knajpie.
          • wikul Pretensje do garbatego że ma proste dzieci ... 08.05.17, 14:30
            wkkr napisał:

> Nie za radykalnie. Gość siedzi przed telewizorem i się wymądrza. Przecież to ża
            > łosne jest.
            > Opiera się na informacjach z drugiej reki.
            > To tak jakby o hodowli krów wypowiadał się na podstawie hamburgera podanego w k
            > najpie.

Postawił sobie tezę jak Brudziński i musi to sobie udowodnić. Oczywiście w chamski i prostacki sposób bo inaczej nie umie. Bez inwektyw, bez plugawego zmieniania nazwisk itp., bez obrzucania rozmówców towarzyszami nie potrafi. Zresztą, myśli że to jest zabawne. To go łączy z PiS chociaż werbalnie się odżegnuje. Na nazywanie Pl.Konstytucji Pl.Prostytucji nawet Pawłowiczowa sobie nie pozwala.

polityczek.pl/index.php/uncategorised/4145-brudzinski-o-marszu-wolnosci-szopka-kaczynski-przykryl-marsz-swoim-wypadem-na-ryby

To był marsz wolnych ludzi, to nie karna miesięcznica pisowska, jedni dochodzili inni znużeni odchodzili bo nie spodziewali się upału. Niektórzy byli już zmęczeni po Paradzie Schumana. Na Marszałkowskie czekał duży tłum który nie zmieścił się na P.Bankowym. Na pl. Konstytucji wielu wybrało powrót do domu , inni występ Big-Cyca.
            Gdyby marsz był nie udany Kaczyński nie poświęcił by mu specjalnego wystąpienia.
            • xiazeluka Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 08.05.17, 15:00
              Obraz z kamer telewizyjnych to "informacja z drugiej ręki" pisze pierwszy frajer, a drugi mu ochoczo potakuje. Nazwa placu odnosi się do komunistycznej "konstytucji" z 1952 roku, towarzyszu wikul.

Gdyby marsz był udany, to TVN i JZ piałyby od rana do wieczora o "100 000" uczestników - a tu proszę, cisza, o frekwencji w ogóle nie wspominają. Kompromitacji tej Twoje nawiedzone lanie wody nie zatopi.
              • wkkr Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 09.05.17, 07:20
                Trzeba być nie lada frajerem by wierzyć w to co pokazuje TV oraz mówią dziennikarze.
                Następnym razem rusz tłuste dupsko sprzed telewizora, wyjdź na powietrze, przejdź się w miłym towarzystwie ludzi rozumnych a zrozumiesz jakim qoownem karmi ciebie TV.
                ===
                pl. Konstytucji odnosi się do konstytucji bez roczników.
                Oczywiście bolszewicy mieli namyśli te z 52 ale na szczęście w nazwie tego nie wymienili.
                Dlatego pl. Konstytucji jest placem każdej konstytucji jaka Polska miała, ma i mieć będzie.
                ===
                Gdyby marsz był nieudany do Panprezes by w ogóle się do niego nie odnosił.
                PS
                Skoro marsz w sile kilkudziesięciu tysięcy ludzi to dla ciebie klęska, czy w takim razie są comiesięczne zgromadzenia kilkuset osób przed pałacem prezydenckim....
                PPS
                Niech Policja ujawni ulu policjantów zmobilizowała do zabezpieczenia marszu 9k ludzi a ilu do zabezpieczenia marszu 3k narodowców. To pośrednio pokaże skalę manipulacji.
                • xiazeluka Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 09.05.17, 08:02
                  Mła nie wspominał, że dziennikarze coś mówili. Mła napisał, że obraz z kamer telewizyjnych doskonale ukazał mizerię frekwencji tego pociesznego paradenmarschu. A obraz z kamer pokazujących i perspektywę i plany bliskie daje lepsze pojęcie o liczebności od oglądu kretyna, który tkwi w środku tłumu i widzi jedynie głowy kilkunastu innych kretynów.

Dociera do Ciebie mowa Białego Człowieka?

Plac otrzymał nazwę ku czci komunistycznej prostutycji. Obecna jest tylko trochę lepsza, więc Mła nie widzi powodów, by przed nią padać na kolana.

Pan Prezes po ojcowsku zakpił z uczestników marszu, specjalnie się zresztą nie wysilając, bo i powodu ku temu nie było. Klęska opozycji jest oczywista - na marsz przyszło mniej ludzi niż Peło ma członków...

Buhahaha.
              • wikul Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 12.05.17, 00:46
                Na polemikę z bełkotem "znawcy wszystkiego" szkoda czasu. Warto jednak poinformować "znawcę" że jak chce się o czymś wypowiadać to powinien przynajmniej trochę wiedzieć o czym pisze.
                Na zebraniu sztabu przed Marszem Wolności 6 maja jego organizator Piotr Borys z PO podał informację, że do Warszawy przyjeżdżają 254 autokary z 12 tys. demonstrantów (w sumie przyjechało ok. 20 tys.). Stołeczna Policja o tym wiedziała, ale podała że WSZYSTKICH demonstrantów było 12 tys. A Kodeks Policjanta wymaga "uczciwości, rzetelności" i apolityczności.
                Jak powiedział OKO.press Piotr Borys, działacz Platformy Obywatelskiej i wicemarszałek województwa dolnośląskiego, który był formalnym organizatorem sobotniego Marszu Wolności, Platforma organizowała dowóz chętnych z każdego powiatu. Partia wynajęła łącznie 206 autokarów (w tym 23 duże 70 i 80-osobowe). Piotr Borys był na zebraniu sztabu w ratuszu w piątek 5 maja 2017, gdzie w obecności kilkadziesiąt osób, w tym z policji stołecznej, przekazywał informację o liczbie osób dowożonych na marsz.
                Poza autokarami Platformy zapowiadał przyjazd 30 autokarów wynajętych przez władze samorządowe i 20 przez PSL, łącznie 256 autokarów, dla których wyznaczono parkingi przez Pałacem Kultury. ...

oko.press/policja-oszukala-wiedzieli-ze-marsz-wolnosci-przyjechalo-kraju-najmniej-12-tys-ludzi-podali-ze-wszystkich-uczestnikow-bylo-12-tys/

To przyjezdni, warszawiaków było znacznie więcej.
                • xiazeluka Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 12.05.17, 08:37
                  Informacje od organizatorów mają tę samą wartość co informacje Sowietów o śledztwie w sprawie zbrodni w Katyniu. Ktoś może potwierdzić te zapiski? Warto zauważyć, że w aż 6 przypadkach z 18 średnia wychodzi równo 50, co jest oczywistym zaokrągleniem, a więc szacunkiem na oko. Towarzysz Borys pewnie wszystkich 256 autokarów nie obskoczył, co oznacza, że przyjął te dane na piękne oczy.

Zakładając jednak, że są to dane prawdziwe - skąd rozrzut danych? No, to akurat bardzo proste. Po pierwsze, lokalni działacze Peło chcieli się wykazać i zawyżali dane. Po drugie, w celu nabicia frekwencji namówili na wyjazd rodziny i znajomych, a ci, szczególnie z dalszych prowincji, skorzystali z okazji by obejrzeć sobie Warszawę, a nie dusić się w tłumie podczas nudnej manifestacji pod nieokreślonymi hasłami. To sytuacja z pochodów pierwszomajowych za prl: wszyscy przychodzi, bo sprawdzano listy, a sekundę po tym, jak odnotowano obecność, dawano powszechnie nogę.

"Piotr Borys z PO podał informację, że do Warszawy przyjeżdżają 254 autokary z 12 tys. demonstrantów (w sumie przyjechało ok. 20 tys.)"

Przyjechało, wedle tow. Borysa, 12 810 osób. Skąd więc tow. Borys wziął to "w sumie przyjechało"? Że 8000 frajerów przyjechało na własną rękę? A jak ich tow. rachmistrz policzył?

Zresztą, nie ma się o co kłócić. Czy 12 tys. czy 15 tys. (tyle potem policja podała), czy jednak 20 tys. - to klęska i katastrofa. Pogoda sprzyjała, dzień wolny od pracy, towarzysze podstawili autokary - i klops, manifestować w obronie "wolności" się nie chciało.

Licz dalej autokary, wikulu. Może Ci się rozmnożą jak chleb i ryby.
                  • wkkr Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 12.05.17, 09:03
                    Twoja argumentacja jest godna pożałowania. Stawiasz nieweryfikowalne hipotezy. Udowodnij leszczu ze ludzie przejechali się autokarami do Warszawy a w demonstracji udziału nie wzięli. Mówisz że było tak jak z pochodami pierwszomajowymi za komuny... Hmmm.. Ciekawe... ja nie wiem jak było z pochodami bo w nich nie brałem udziału, nikt z mojej rodziny w nich nie brał udziału.... Ty bolszewiku wiesz bo udział brałeś! Powinieneś się wstydzić. Powinni ciebie zdekomunizować.
                    Pan Borys Budka (słuchaj bolszewiku, u nas w Polsce ludzi nie nazywa się towarzyszami tylko panami) nigdy nie twierdził że ludzi w autokarach policzył. On przedstawiał szacunki.
                    ====
                    Ale to można olać. Problem stanowi to że policja jako oficjalne dane przedstawia szacunki pana Borysa Budki.
                    To jest skrajnie nie profesjonalne działanie (nawet jeśli chodzi o fałszowanie ilości uczestników). Mogli chociaż parę tysięcy dodać. PSL przywiozło z 10k ludzi no i cała masa Warszawiaków i ludzi mieszkających w aglomeracji przyjechało na własną rękę.
                    ===
                    Jechałem metrem. Pociąg był nabity ludźmi. Wszyscy wysiedli na stacji Ratusz-Arsenał. Stacja była zapchania, tłum miał problemy ze sprawnym wydostaniem się na plac Bankowy.
                    Moje rodzeństwo jechało SKMką. Również tam większość pasażerów stanowili demonstranci.
                    ===
                    Mówisz ze potężna demonstracja w sile blisko 100k ludzi to klęska.
                    Czym w takim razie są miesięcznice na ktore razem z policjantami przychodzi 1100 osób (100 to Obywatele RP)
                    ===
                    Marsze wolności organizowane przez PO to potęga. Siła ich społecznego oddziaływania jest nie prawdopodobna.
                    Atmosfera jest fantastyczna. Ludzie czują moc i siłę wspólnoty. To tylko utwierdza ich w swoich poglądach i ocenie sytuacji w Polsce. Każdy z tych ludzi ma 100 znajomych. Każdy każdemu z tych znajomych opowie jak to wyglądało na prawdę. 10milionow ludzi w Polsce dowie się jaki goowne karmi ich propadanda TVPiS.
                    • xiazeluka Re: Pretensje do garbatego że ma proste dzieci .. 12.05.17, 10:01
                      "Twoja argumentacja jest godna pożałowania. Stawiasz nieweryfikowalne hipotezy."

i

"nigdy nie twierdził że ludzi w autokarach policzył. On przedstawiał szacunki. "

Z czego wynika, że to, co Mła napisał, jest równie dobre jak to, co towarzysz Borys sobie wymyślił.

Mła wie różne rzeczy. Na przykład zna przebieg bitwy pod Grunwaldem. Skąd zna? No jak to skąd, wedle logiki Kolegi wkkr Mła w bitwie uczestniczył.

Komuchów Mła tytułuje "towarzyszami". A nie panami. Pan to Mła.

Policja nie podawała "szacunków" tow. Budki, ponieważ tow. Budka z tymi szacunkami do KGP nie przybiegł (jeśli przybiegł, to Mła popraw).

Jak kibice jadą na Legię, to także na niektórych liniach bywa ciasno.

Teraz konkrety.

Powierzchnia placu Bankowego to ok. 18 000 m2, placu Konstytucji 14 000 m2. Oba place nie były w całości wypełnione, w dodatku gęstość na metr kwadratowy także była zmienna: zbite czoło plus rozrzedzone tyły. Uśredniając i to na korzyść frajerstwa: na początku zebrało się ze 20 000 ludzi, do punktu końcowego dotarło o 1/5 mniej, co potwierdza, że część demonstrantów (plus gapiów na pl. Bankowym) upłynniła się po drodze. Plan Konstytucji także zresztą błyskawicznie opustoszał, jeszcze przed koncertem kolaborantów z Big Cyca.

I te 20 000 można traktować jako wartość maksymalną marszu reklamowanego jako "stutysięczny". Klęska i katastrofa.
      • arceszk Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:23

Niedożywiony. Wyliniał. Brak mu komuchów. Musi zadowalać się ersatzem.
        • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:32
          Nie nudź, onanisto.
          • arceszk Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:44

Kto tu się narzuca z radą?

Nie nudź, przy-pierdoło.
            • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:48
              To nie rada. To apel.
              • arceszk Re: Marsz resztówek 08.05.17, 09:56
                Uspokój się, przy-pierdoło.
                • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 10:02
                  Sam się uspokój, onanisto.
                  • arceszk Re: Marsz resztówek 08.05.17, 10:06

Już ci zwiędło? Powtarzasz się, przy-pierdoło, ale bez sensu; co ma wisieć - impotentnie zwisa. Nie ma na to rady.
                    • xiazeluka Re: Marsz resztówek 08.05.17, 10:11
                      Onanista i ćwierćinteligent, a w dodatku nudziarz i narcyz. Nie musisz przypominać co chwila o swoim istnieniu, Ziemia nie przestanie się kręcić.
    • sz0k W zamordystycznej dyktaturze rządzonej przez despo 08.05.17, 10:18
      tę, Fhurera Kaczyńskiego doszło do... "Marszu Wolności", gdzie pokojowo nastawiona i radosna masa ludzi (ok. 9 mln na samym Placu Czer... znaczy Konstytucji), miała okazję do wyrażenia spokojnego i kulturalnego, przepełnionego miłością, sprzeciwu wobec tej junty trzymającej naród polski w żelaznych szponach niewoli.

Jeden z naczelnych szerzycieli wolności, Ryszard Petrescu, rozpoczął swoje wolnościowe przemówienie na "Marszu Wolności" od wyrażenia konieczności natychmiastowego zdelegalizowania ONR. Ponoć reszta wolnościowców zgromadzonych na placu odpowiedziała huralnie - "I wszystkich innych partii, związków, organizacji i stowarzyszeń, oprócz PO i KOD, również!".
      • xiazeluka Re: W zamordystycznej dyktaturze rządzonej przez 08.05.17, 11:00
        "ok. 9 mln na samym Placu Czer... znaczy Konstytucji"

Sam kolega wkkr zjawił się tam osobiście w 30 osobach.
      • wikul Re: W zamordystycznej dyktaturze rządzonej przez 12.05.17, 00:54
        sz0k napisał:

> tę, Fhurera Kaczyńskiego doszło do... "Marszu Wolności", ...

Tak, tak, wielka łaska obłąkanego gnoma. Do czasu. Najpierw trzeba jedna zabrać się za tych którym comiesięczny cyrk oszołomów na Krakowskim Przedmieściu się nie podoba.

oko.press/policja-staje-sie-policja-partyjna-komendant-glowny-policji-mowi-o-demonstrantach-przeciwnicy/
    • qwardian Re: Marsz resztówek 08.05.17, 10:45

Pomysł prezesa bardziej mi przypadł do gustu. Ładne jeziorko btw. Z tych na Pomorzu bardziej cenie sobie koszalińskie, Czaplinek, Drawsko, Drawno itp..

m.telewizjarepublika.pl/weekendowy-wypad-jaroslawa-kaczynskiego-na-szczupaki,48186.html
      • polski_francuz Picer 10.05.17, 06:23
        Rodzice nas zabierali czesto na jezioro Drawskie i tam tez zabralem moja pierwsza dziewczyne. Tam tez nauczylem sie lowic ryby. Otoz, pewne ryby wymagaja pewnych wedek.

Szczupaki lowi sie na byskotke (blystke) czyli na sztuczna przynete uzywajac krotkiej wedki z dobrym kolowrotkiem, ktora sie zarzuca daleko od siebie i sciaga do siebie kolowrotkiem tak, by blyskotka udawala mala rybke.

Wedka picera na zdjeciu sluzy do lowienia plotek.

I taka plotke na tym forum zlapal.

PF
    • perla Marsz resztówek z hasłem 08.05.17, 11:08
      żeby było tak jak było właśnie.
    • qwardian Re: Marsz resztówek 08.05.17, 14:59
      Wszystkie te majowe pochody jakieś masońskie dla fartuszkowych. Ja obchodziłem hucznie jeden w domu, Cinco de Mayo, tak, że prawie nie wyleciałem przez balustradę z werandy, To rocznica kiedy meksyczki zbiły pośladki francy i to powinno być co roku obchodzone w Polsce pod ambasadą żabojadów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka