Dodaj do ulubionych

22 lipca 1944

22.07.17, 10:18
Po raz pierwszy wprowadzono w Polsce sądy ludowe.
Fatum jakieś, czy co?
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: 22 lipca 1944 22.07.17, 11:20
      Czy Pan, Pani jest za przywróceniem KRS, PRL-owskiego reliktu sądowego. Z tym hasłem na przyszłe wybory, życzę powodzenia. Ale to faktycznie pożegnanie III RP.
      • kalllka Re: 22 lipca 1944 22.07.17, 13:40
        Chcialbys sondy ulicznej,zamiast referendum, qwardianie? Wtedy trzeba by rozszyfrować akronim i znaczenie KRS.. /a co z pozostałymi dwoma ustawami?/

22 lipca ma wymiar symboliczny dla nielicznej już grupy zgredow-dachu. Wielu z tu piszących wciąż polega resentymentach, jak na twojej sławie.
        A ja jestem podobnego do xl zdania-wiedza polityczna p. społeczeństwa bierze się z social media.
        Ktore przyswajają proste info:ze praca, ze kasa i ze pokombinować można z urlopem macierzynskim będąc rodzajem nijakim.
        "To"nie ma potrzeby rozplątywania węzła gordyjskiego polskiej demokracji-dekomunizacji, bo symbolem czekoladek jest raczej znak Wedla- emota; nowy język, miejski język, ma inny niż politrukowa mowa-trawa, klucz; Trafia neuroprzekaźnikami prosto w przekonania nie budując światopoglądu. Dlatego, to -Prezes, a nie eurokomuna uosabia "zjadliwość" całego polskiego społeczeństwa.. z tobą włącznie.

Nie wiem czy p. Kaczyński rozumie czym albo kim jest w necie; czy jest świadomy czy tylko korzysta z ustawionego jeszcze za PRL mechanizmu językowego /albo Jak uważa piq ruscy behaviorysci/ kombinatoryki językowej..
        Ale widać choćby po twoim poście, ze mozna zaprogramowac ustawkę "na prezesa" i uzyc go w okolicach 22lipca -nadając /dwuznacznego/ znaczenia.

ps. Ah i jeszcze a'propo fotek oraz urzędowego ich zabezpieczania w eurolandzie; mamy ciekawy anglicyzm, w polsko ruskim powiedzonku: "dumał- nie dumal, carem nie budiesz.."
        ruscy behaviorysci jeszcze nim powszechnie nie jeżdżą, ale pare razy już użyli kolka gospodyń- panavana.
    • blueelvic2 Manifest PKWN to czastka polskiej historii... 22.07.17, 16:17
      i nie wazne jaki ma ona obecnie wymiar dla niektorych komentatorow.

Wolnosc znowu odzyskana okazala sie kolejnym zniewoleniem. Narod stal sie tylko tlem dla nowej wladzy... Obecnie dzieje sie to samo, a narod kolejny raz gra swoja glowna role.

• maksimum Re: Manifest PKWN to czastka polskiej historii... 22.07.17, 16:39
        Kordian,co sie z toba dzieje. Wypluj te ziola.
    • dachs Jest i inna analogia 22.07.17, 18:38
      Podobnie, jak wtedy, hasłem do zniewolenia było "3 x TAK"
      • blueelvic2 Chcialbym byc zlym prorokiem... 22.07.17, 18:57
        Obawiam se, ze bedzie 3 X Tak.
        • wikul Re: Chcialbym byc zlym prorokiem... 22.07.17, 19:12
          blueelvic2 napisał(a):

> Obawiam se, ze bedzie 3 X Tak.

Niestety, ale to nie koniec.
          • blueelvic2 Wowczas bedziemy juz tylko zalezni... 22.07.17, 19:34
            od czynnikow zewnetrznych: Fitch Ratings, Moody's, Standard & Poor's, ewentualnych sankcji unijnych, ktorych dzialanie bedzie mialo przelozenie na sytuacje ekonomiczna Polakow.
            • kalllka Re: Wowczas bedziemy juz tylko zalezni... 22.07.17, 21:10
              to już wiadome, ze przyszłoroczny budżet unijny dla Polski będzie bardziej niż skromny.
              O czym doskonale wiedzą tak politycy jak agencje ratingowe...
              Wiec pytanie powinno brzmieć,
              czy EU grożąc sankcjami (!) państwu polskiemu, nie strzela sobie samobója;
              Gdzie w tej sprawie,sprawie organizacji polskiego sadownictwa, zagrożenie dla unijnej demokracji?
              Dlaczego nie poddaje się pod rozwagę, ze prawdziwym zagrożeniem demokracji unijnej jest konflikt interesów w jej organizacyjnym łonie; czego przykładem przegrana walka z Węgrami
              Zakładam, ze w taki sposób rozważa się odpowiedz na " sankcje" w obozie Kaczyńskiego.. i jak widać po amoku i ślepym manifestowaniu swojej złości- przez opozycje, rozważają prawidłowo.

Urzędnicy unijni doskonale wiedza, ze grożenie paragrafami prawa unijnego państwu, może się skończyć zmianami w zapisie prawa, tyle ze unijnego., tak jak to było z Wegrami.

• gini Re: Wowczas bedziemy juz tylko zalezni... 22.07.17, 21:15
                Co za roznica jak nas okradna?Przeciez jak damy sobie wsadzic darmozjadow, to i tak bedziemy bulic, a i tak bulimy, bo wplacamy jakas kase, a nasze pieniadze ida wlasnie, na zasilki dla tych, co ich pelno w EU.

Jak nie kijem ggo to plala, przeciez juz dawno mowili, ze jak nie bedziemy przyjmowac darmozjadow, to bedziemy placic, lepiej zaplacic i miec spokoj, niz sciagnac karaluchow do siebie.
      • gini Re: Jest i inna analogia 22.07.17, 19:05
        www.youtube.com/watch?v=YN-zIPMdy28

Dawnych wspomnien czar

a dzis

Wałęsa na demonstracji przeciw reformie sądownictwa. "Zawsze będę z wami"

Nigdy sobie nie wybacze, ze na cwoka glosowalam,
    • benek231 To juz chatka "aquanett" ci nie wystarcza? :O) 22.07.17, 21:47
      Cos za malo myslisz o wlasnym bezpieczenstwie, Szkopie. Powinienes jeszcze cieniej.
      • dachs Re: To juz chatka "aquanett" ci nie wystarcza? :O 22.07.17, 22:19
        benek231 napisał:

> Cos za malo myslisz o wlasnym bezpieczenstwie, Szkopie. Powinienes jeszcze cien
        > iej.

Cieniej się nie da, bo byś nie zrozumiał, koteczku.
        • benek231 Piq to choc ma chlopca do bicia, a jest nim :O) 23.07.17, 00:40
          ruska agentura, odpowiedzialna za destabilizacje Polski. Ten faszystowski przewrot to dla Piqa robota ruskich. Czyli, jak widzisz, on przynajmniej ma na kogo zwalic swoja okolicznosciowa utrate wzroku - a ty, Szkopie(?) Jak juz raz wykompinowal sobie, ze to musza byc ruskie, to zadna moc go od tego nie odwiedzie, tak bardzo przywiazal sie do tego wspanialego pomyslu. Nie musi miec grzesznych mysli, nie musi wyglaszac grzesznych opinii, nie musi zajmowac grzesznych stanowisk.
          Ty, jak widze swietnie dajesz sobie rade z grzechem bez zwalania winy ze swych duszpasterzy na ruskich. Po prostu idziesz w zaparte, strugasz glupa, jestes slepy i gluchy, tracisz pamiec i zdolnosc pojmowania... no bo czego nie robi sie dla wiary, prawda?

Tylko, ze pomimo roznych technik radzenia sobie ze stresem obydwaj jestescie ruskimi agentami utrudniajacymi sobie i innym wyciagniecia na swiatlo dzienne, przed opinie publiczna, calej prawdy o aktualnym klero-faszystowskim zamachu stanu. Przez co uniemozliwiacie (wy i podobni wam parafianie) rozwiazanie tego konfliktu w sposob satysfakcjonujacy dla demokracji i narodu. Bo wolicie teraz nie pamietac o tym, ze tylko prawda moze was wyzwolic.
          • dachs Piq ma rację 23.07.17, 02:04
            benek231 napisał:

> ruska agentura, odpowiedzialna za destabilizacje Polski.

i codziennie na to przytacza dowody.

Natomiast Ty, Uszatku mój miły, mentalnie jesteś na poziomie Kaczora.
            Nie mam tu na myśli inteligencji, bo to bardzo inteligentny facet jest.
            Tylko podatni na obsesje jesteście tak samo.
            On widzi całe zło w Tusku, który razem z Putinem miał mu zabić brata.
            Ty widzisz całe zło w kościele, który jest odpowiedzialny za... za co właściwie? aha za wszystko co Ci się nie podoba.
            Kaczyński widzi wszędzie mordy zdradzieckie i SB-ków, Ty widzisz czarnych, sukienkowych i klero-faszystów.
            Jesteście jak rewers i awers. Który jest który możesz sobie sam wybrać.
            Przez takich jak Ty i Kaczyński Polska nie może dojść do równowagi
            Nie przez Ciebie oczywiście, ale przez takich jak Ty tępogłowych dogmatyków.
            Nie obrażaj się,miły mój Uszatku, bo porównanie z Kaczorem do dla Ciebie komplement choć dotyczy tylko obsesji, nie inteligencji.
            Jeśli chodzi o tę ostanią, a także o silę argumentów plasowałbym Cie gdzieś w okolicy Suskiego. On też posługuje się głownie gotowcami.
            • monalisa2016 Re: Piq ma rację 23.07.17, 02:14
              Benio231 nie rozumie ze kościół na Zachodzie jest tak samo finansowany z podatków, tylko 1,x z podatku kościelnego (dokładnej cyfry nie pamiętam przez to po przecinku "x") i tak samo pracuje ręka w rękę z rządcami państwa.
              Za oceanem mu tego nie napisali, a polskojęzyczne media nie poinformowali wiec co wymagać od Benia231?
              • babaobaba Re: Piq ma rację 23.07.17, 09:20
                monalisa2016 napisał(a):

> Benio231 nie rozumie ze kościół na Zachodzie jest tak samo finansowany z podatk
                > ów, tylko 1,x z podatku kościelnego (dokładnej cyfry nie pamiętam przez to po p
                > rzecinku "x") i tak samo pracuje ręka w rękę z rządcami państwa.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jaką jesteś durną pindą. Toż w Polsce nikt nie marzy nawet by z identyczną sytuacją państwo - kościół mieć u nas do czynienia. Płacisz podatek kościelny - korzystasz z wszelkich uciech jakich może dostarczyć ci kościół. Nie płacisz? - nie korzystasz.
                "Praca ręka w rękę" z władzami oznacza, że kościół niemiecki nie niszczy państwa by na tym skorzystać. U nas jest paru porządnych księży i biskupów, prawdziwych ludzi wiary ale reszta to ateiści przebrani za księży. Od nich bije fałsz a nie prawda i gdyby dziś pojawił się ponownie Chrystus znów by go ukrzyżowali.

> Za oceanem mu tego nie napisali, a polskojęzyczne media nie poinformowali wiec
                > co wymagać od Benia231?

Beniu, jak na człowieka, który przebywa daleko od Polski jest doskonale zorientowany i nie chodzi mi o jego odczucia związane z wiarą lub jej brakiem, to osobny temat ale politycznie rozszyfrował KK doskonale. Nie rozumiem jak to jest, że ludzie widząc obłudę i fałsz a przede wszystkim odejście od nauki Jezusa wciąż chodzą do kościoła "ładować akumulatory". Stąd potem zachowania, których po ludziach wiary nie należałoby oczekiwać. Jakim katolikiem jest Kaczyński wraz ze swoją bandą popleczników otrzymujemy wiadomości co dzień a jednak, i tu znów słuszne spostrzeżenie Benka, kościół milczy. Nie zajmuje stanowiska a jeszcze tak niedawno zachęcał do "właściwych" wyborów, taka ich mać.................
                • gini Re: Piq ma rację 23.07.17, 09:28
                  No nie wszyscy milcza, w kosciele, pan Nycz, mowi bardzo, duzo a z papieza Franciszka, to benio powinien byc zadowolony.Przeciez ten facet rozwala kosciol od srodka.
                  • babaobaba Re: Piq ma rację 23.07.17, 10:15
                    Watykańskie lewactwo, złodzieje, SBecy i komusze złogi opłacane przez Sorosa…

polskaracja.com/tego-nikt-sie-nie-spodziewal-watykanski-dziennik-atakuje-rzad-pis/
                • benek231 Piq byc moze ma rację :O) 23.07.17, 20:39
                  babaobaba napisał:

"...i nie chodzi mi o jego odczucia związane z wiarą lub jej brakiem, to osobny temat..."
                  Czlowieku, ja niewierzacy jestem od urodzenia, ateista od 92r., iantyklerykal od 95r. Przez wiele lat moja niewiara byla moja prywatna sprawa i specjalnie nie obnosilem sie z tym nawet za komuny. Dopiero gdy w latach 90ch zaczalem przekonywac sie jaka to zachlanna banda, jaka bezwzgledna w dochodzeniu "swego", jak klamliwa i obludna przy tym wszystkim - dopiero wtedy stalem sie antyklerykalem. To nie bierze sie z niczego. Z jednej strony od dziecka wrazliwy jetem na przejawy przeroznego sk...synstwa, i malo ktore umknie mojej uwadze, podczas gdy z drugiej udalo mi sie uniknac religijnej indoktrynacji, mialem to niebywale szczescie, przez co, w konsekwencji, nie mam zainstalowanych w mozgu tych wszystkich blokad, ktore uniemozliwiaja dosrzezenie niewlasciwosci w postepowaniu czy zachowaniu kleru. Wiem, ze z takim Szkopem, np., to tak jakby gadal do sciany, ale ja nie ustepuje i nie ustapie, gdyz tu nie tylko o moje racje chodzi, choc to takze wazna sprawa, lecz o przyszlosc i dobro demokracji w mojej ojczyznie - o dobro mojej ojczyzny.

Jemu, i podobnym, mowie wprost by wplyneli na ten swoj zlodziejski kosciolek, zanim stanie sie on odpowiedzialny za udzial w zbrodniach. Bo na dzien dzisiejszy jego udzial w planowaniu i wspieraniu faszystowskiego zamachu stanu jest niezaprzeczalny i taki bedzie, zatem, w przyszlych zbrodniach, ktore - popierajac faszystow teraz - musi kler wziac na klate w przyszlosci. Chce czy nie chce - bo on juz teraz je zaakceptowal. Bo dla utrzymania sie przy wladzy, dla utrzymania faszystowskiego panstwa, beda musieli faszysci siegac po srodki represji, przy czym bez watpienia codziennie "coraz to nowe kreski beda przekraczane". I juz teraz odpowiedzialny jest za to kler, bez wzgledu na jego przyszly bezposredni udzial w jatkach. Bo to jacy byli faszysci prawie kazdy wie, przy czym oni nic sie nie zmienili.

• monalisa2016 Re: Piq ma rację 23.07.17, 21:18
                  babaobaba napisał:

> Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jaką jesteś durną pindą. Toż w Polsce nik
                  > t nie marzy nawet by z identyczną sytuacją państwo - kościół mieć u nas do czyn
                  > ienia. Płacisz podatek kościelny - korzystasz z wszelkich uciech jakich może do
                  > starczyć ci kościół. Nie płacisz? - nie korzystasz.
                  > "Praca ręka w rękę" z władzami oznacza, że kościół niemiecki nie niszczy państw
                  > a by na tym skorzystać.

Bzdury piszesz i kłamiesz w żywe oczy, najlepszy przykład z kręgu najbliższych znajomych, młoda para obydwoje czynni zawodowo ani ona, ani on nie płacą podatku kościelnego i teraz:
                  - ślub normalnie w kościele
                  - przyszły dzieci na świat naturalnie dostało każde dziecko sakrament chrztu
                  - teraz na następny rok idą do pierwszej komunii i tez ją otrzymają.

Co ty wiesz na ten temat?
                  NIC!!!
                  Ale do pisania bzdur i ataku z epitetami jesteś pierwszym. Kościół nie dostaje nawet papierów, nie dostaje do wiadomości ze ktoś wystąpił z kościoła, to wszystko (wniosek) idzie przez Rathaus, a nie Kirchenamt/urząd kościelny.
                  Opłaty za wystąpienie z kościoła rożne, zależne od miejscowości i Landu.

Reszty twoich bredni nie mam co komentować!

• babaobaba Re: Piq ma rację 23.07.17, 21:44
                    Mam znajomych w Niemczech, oni są Niemcami i tak przedstawili mi sprawę. To, że jesteś przeze mnie krytykowana wynika z tego, że wszystkim, prawie, dyskutantom zarzucasz brak wiedzy co w twoim mniemaniu czyni ciebie bardzo mądrą. Samochwała w kącie stała. Odnoszę wrażenie, że jesteś osobą, która ma jakąś misję do spełnienia ale nie osiągniesz sukcesu poniżając swoich rozmówców. Może to akurat mnie nie dotyczy ale spowodowałaś u mnie odpowiednie nastawienie i na razie brak przesłanek by je zmienić.

"Reszta bredni" to fakt, że niemiecki kler czy to katolicki czy protestancki nie włazi z butami do polityki, mam o tym pewne informacje. Nasz czyni to nagminnie. Wiem kiedy nie masz argumentów - wtedy nie komentujesz.
                    • monalisa2016 Re: Piq ma rację 23.07.17, 23:23
                      Jak to nie włazi butami do polityki?
                      A Kirchentage?
                      Nie jest to polityka?
                      Migranci, jak sie kościół wtrącił z swoimi trzema groszami?
                      Mozna wymieniać jeszcze więcej ale na to potrzebuje czasu by sobie wszystko powspominać.

Tu masz link do formularza, przyjrzyj sie dobrze gdzie sie go składa.
                      www.kirchenaustritt.de/bayern

Wiec kto rzadzi podatkiem koscielnym?
                      Państwo czyli fiscus/Finanzamt a jak pieniędzy brakuje płaci resztę podatnik.
                    • monalisa2016 Re: Piq ma rację 24.07.17, 00:16
                      babaobaba napisał:

> Mam znajomych w Niemczech, oni są Niemcami i tak przedstawili mi sprawę. To, że
                      > jesteś przeze mnie krytykowana wynika z tego, że wszystkim, prawie, dyskutanto
                      > m zarzucasz brak wiedzy co w twoim mniemaniu czyni ciebie bardzo mądrą. Samochw
                      > ała w kącie stała. Odnoszę wrażenie, że jesteś osobą, która ma jakąś misję do s
                      > pełnienia ale nie osiągniesz sukcesu poniżając swoich rozmówców. Może to akurat
                      > mnie nie dotyczy ale spowodowałaś u mnie odpowiednie nastawienie i na razie br
                      > ak przesłanek by je zmienić.
                      .................
                      Widzisz człowieku jak mało wiesz mimo ze mieszkasz w Niemczech dla argumentu zasłaniasz sie znajomymi Niemcami o których piszesz ze mieszkają w Niemczech. Jak widzisz nie odróżniam sie od nich a teraz ci cos wytłumaczę:

1. nie musi sie być członkiem kościoła aby dostać ślub kościelny. Sa cenniki na usługi czy jesteś członkiem kościoła czy nie płacisz i go dostajesz.

2. Chrzciny, pierwsza Komunia, dzieci w tym wieku nie mogą decydować o sobie, dopiero w wieku 12 - 14 lat. Rodzice sobie życzą, ksiądz musi udzielić chrzest jak i pierwszą Komunie.

3. Pogrzeb, tak samo na te usługę jest cennik bez względu na przynależność czy nieprzynależność do kościoła, płacisz dostajesz.

Naturalnie ksiądz ma prawo zadać cie niewygodne pytanie, twoja wola jak na nie odpowiesz czy zareagujesz.

I co potrzebny był twój durnowaty komentarz który powyżej zacytowałam? NIE!
                  • benek231 Re: Piq ma rację 23.07.17, 21:45
                    monalisa2016 napisał(a):
                    **

Niewatpliwie Niemcy bardzo burza sei z tych powodow, o ktorych piszesz, protestuja i naciskaja na ten swoj rzad, ktory robi im wbrew.
                    Przyjezdzaj Monia do Polski - bedzie ci lepiej.
                    • elka-sulzer Re: Blue, tu sie z toba zgadzam w 100% 23.07.17, 21:46
                      Wolnosc znowu odzyskana okazala sie kolejnym zniewoleniem. Narod stal sie tylko tlem dla nowej wladzy... Obecnie dzieje sie to samo, a narod kolejny raz gra swoja glowna role.
                      • elka-sulzer Re: Narod ... to jest te 99% 23.07.17, 22:05
                        zniewolone przez ... kogo?
                  • monalisa2016 Re: Piq ma rację 23.07.17, 21:56
                    babaobaba gdzie jest przelewany wszelaki podatek a w tym i kościelny?
                    Ano do Finanzamtu czyli Fiscusa
                    Z kim sie rozliczasz z podatku co roku?
                    Ano z Finanzamtem
                    Jak sie dostaje do kurii obojętnie jakiej konfesji?
                    Ano Finanzamt przelewa im sumę jaka pozostaje po rozliczeniu.

Reszta dopłaca państwo z naszych podatków by utrzymać: żłobki, przedszkola, szpitale i wszelkie inne ośrodki związane z kościołem obojętnie jakiej konfesji.
                    Za kadencji Kohla było nawet podawane w telewizji w wiadomościach ze "x" miliardów przelało państwo kościołowi poza podatkiem kościelnym, za naszej pani zaniechali z tymi informacjami.

Państwo pracuje ręka w rękę z kościołem szczególnie teraz na Zachodzie, szkoda ze wczoraj nie zalinkowałam przemówień z kościelnych konferencji podawanych na YouTube, naturalnie szybko szybko z Facebooka razem z meldunkiem ile setek tysięcy ludzi wystąpiło w roku 2016 z kościoła by ludzie sie nie dowiedzieli jaki procent sumy stanowi podatek kościelny a ile dopłaca państwo.

Ale jak ktoś nie ma o niczym pojęcia pisze bzdury i ubliża niesłusznie innym.
                    • benek231 To jet wszystko kwestia umowy, Moniu :O) 23.07.17, 22:19
                      I mozna sie umowic, ze skoro panstwo doplaca do szkol, przedszkoli, muzeow, galerii sztuki, itp., to niby dlaczego ma nie doplacac do koscielnych szkol czy przedszkoli, skoro to takze sa szkoly czy przedszkola. Szczegolnie jesli nie jest to dzialalnosc dochodowa, przyczym nie ulega watoliwosci, ze jest to dzialalnosc uzyteczna spolecznie oraz pozyteczna. Pomagajac panstwo bierze udzial we wspolnym tkaniu tej spolecznej tkaniny niezbednej dla harmonijnego funkcjonowania spoleczenstwa.

Z tych samych powodow koscioly oraz aktywnosci im towarzyszace takze otrzymuja panstwowa pomoc - glownie w postaci przeroznych zwolnien podatkowych, czyli i ja wykladam cos na utrzymanie kosciolow. I zazwyczaj nie protestuje. Chyba, ze w kosciolach prawicowcy szczuja, oczerniaja, klamia, tak jak szczuli w ostatnich latach a juz szczegolnie podczas ostatniej kampanii wyborczej. W takich przypadkach koscioly nie powinny korzystac z ulg.
                      • elka-sulzer Re: Koscioly nie powinny korzystac z ulg. 23.07.17, 22:45
                        Jak najbardziej koscioly nie powinny korzystac z ulg podatowych!
                        Kosciol to biznes jak kazdy iny! ... zwazywszy ze w 99% ... to tylko sposob zycie i dojenie ... "wiernych".
                        • monalisa2016 Re: Koscioly nie powinny korzystac z ulg. 23.07.17, 23:48
                          Ela u nas kościoły prowadza rożne socjalne, charytatywne instytucje jak np. szpitale, żłobki, poradnie itd. A to wiadomo kosztuje. Ale mimo tego kościoły sa bardzo bogate.
            • benek231 Piq moze ma racje. 23.07.17, 05:03
              Tak tak, w Chile, Rwandzie, i Argentynie, parafianie takze nie chcieli wierzyc we wspoludzial kleru katolickiego w rzeziach ktore tam mialy miejsce. Do tej pory czesc z nich nie wierzy i juz, oskarzajac wszystkich innych mniej wiecej o to samo co ty zarzucasz mnie. Twoj zlodziejski kosciolek ma dluga historie inspirowania, wspomagania, i organizowania prawicowych zamachow stanu. W koncu jest najbardziej reakcyjnym kosciolem.

A prawidlowosc jest tu bardzo prosta: jesli cos polskiemu klerowi nie lezy to rozdziera on morde. I gdy cos mu pasuje to siedzi cicho, gdyby cieszenie sie mialo wiazac sie z kontrowersjami. Gdy w Argentynie mordowano tysiace niewinnych ludzi (bo Bog tez mial rozpoznac swoich) to katolicki kler nie dawal o sobie znaku zycia. No po prostu wyparowali. Tak jak ci teraz - w Polsce.

Ty jednak jestes koscielna k u r w a i wijesz sie jak zmija byle tylko nie przyznac chocby tego, iz twoj zlodziejski kosciolek uwiklany jest we wspolprace z faszystami. Gdy wychodza fakty szkop nabiera wody w gebe i nie podejmuje watku, po to by za jakis czas wszystkiemu zaprzeczac. Niemniej zlodziejski kosciolek od poczatku tego wieku woli wspierac PiS nie tylko dlatego, ze od PiSu wiecej da sie wydoic z panstwa, badz ze pisiaki takie niezwykle pobozne, w odroznieniu od tych drugich, lecz z powodu faszystowskiego rdzenia tkwiacego w tym wszystkim co nazywa sie PiS. To z powodu faszystowskiego skrzywienia jest im po drodze razem. Bo przyjazn obojga jest sprawdzona i oni wiedza, ze moga na sobe polegac.

Katon starszy tez mial obsesje z ta Kartagina ale przy okazji mial racje, bo istotnie Kartagine nalezalo zniszczyc. Stanowila bowiem smiertelne zagrozenie dla Rzymu. Ja takze gdy widze zlodzieja i oslabiacza panstwa to mam podobna obsesje. Tylko moja obsesja, jesli jest, nie czyni zlodzieja z niczego, zlodziej nie jest iluzja, lecz sprawy maja sie dokladnie na odwrot - najpierw zlodziej a pozniej "obsesja", ty koscielna szmato.

Piq ma racje z tym, ze klero-faszysci robia dobra robote dla ruskich, przy czym jest to tylko zbieg okolicznosci i ruskie nie musza w to inwestowac. Po prostu jednym i drugim zamordystom jest po drodze. Aty jestes na trzeciego, ty antydemokratyczne gowno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka