Dodaj do ulubionych

Biedroń: zawsze będę stał po stronie ojca Rydzyka

09.02.19, 19:40
Gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości.

www.wprost.pl/kraj/306475/finansowanie-kosciola-episkopat-chce-umowy-z-rzadem.html?fbclid=IwAR3Q-lkWL5jJUxPuP7QhxEk57wAUR3Y0QHQutFfT0t92nWv7sjxA747S58k

Jak on chce to połączyć ze swoją antykościelną retoryką pozostanie jego tajemnicą.
Obserwuj wątek
    • wikul Kościół Św. Roberta 09.02.19, 20:56
      Robert Biedroń, tak mocno akcentujący potrzebę rozdziału kościoła od Państwa, na razie stworzył kościół, a nie partię polityczną. Słusznie pisał Jacek Liberski (Liberte!) – grozi nam wybór między prawicowym kościołem Kaczyńskiego, a lewicowym kościołem Roberta Biedronia. Chyba że ten drugi w porę się opanuje.

liberte.pl/kosciol-sw-roberta/?fbclid=IwAR2NmWtMp8UUfoRKlrFS83cR527T3fEuZ1CXItT5u0cSZIUUOjvx0zywIc8
      • czuk1 Re: Kościół Św. Roberta 12.02.19, 08:07
        wikul napisał:

> Robert Biedroń, tak mocno akcentujący potrzebę rozdziału kościoła od Państwa
        > , na razie stworzył kościół, a nie partię polityczną. Słusznie pisał Jacek Libe
        > rski (Liberte!) – grozi nam wybór między prawicowym kościołem Kaczyńskiego, a l
        > ewicowym kościołem Roberta Biedronia. Chyba że ten drugi w porę się opanuje.

> ]
        >
        > liberte.pl/kosciol-sw-roberta/?fbclid=IwAR2NmWtMp8UUfoRKlrFS83cR527T3fEuZ1CXItT5u0cSZIUUOjvx0zywIc8

Z tego samego źródła fragment:

"Robert Biedroń i jego partia zacznie tracić w sondażach, bo na razie jest na fali związanej z efektem świeżości. To mechanizm znany w polityce od dawna. Powstrzyma te spadki, jeśli popracuje nad wiarygodnością. Na razie pracuje na utratę zaufania."

Jestem podobnego zdania. Utrata zaufania (moja) jest szybka i "pełna". Z powodu zatajania
        źródeł finansowania Wolności, eksponowania nierealnych celów partii w br., nie zbilansowania finansowego obietnic (co czyni je kiełbasą wyborcza), podjęcia walki o państwo świeckie (a takim państwo formalnie jest),.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka