Dodaj do ulubionych

Konsolidacja Orlenu

IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 09:04
Niejaki Celiński, wędrowniczek z komisji krajowej Solidarności, do UW
następnie do LSD by wylądować w SDPL lał w TVN krokodylowe łzy i darł szaty
niczym Katon. Cóz zatem było powodem jego hamletowskiego zachowania ?
On był przerażony działaniami spec komisji sejmowej , której to działania,
uderzają w jedyny autorytet pono wszystkich Polaków, w "nasze specsłuzby" a
na dodatek powodują, że nie może dojść do konsolidacji Orlenu w środkowej
europie. Dziwnym był tylko fakt, dlaczego niejaki Celiński w proteście na te
działania komisji nie popełnił harakiri czyli sepuku na oczach telewidzów !!!
Brednie niejakiego Celińskiego , że to działania komisji powodują, iż z
Orlenu wycofują się "poważni inwestorzy ", np. tacy jak Kulczyk ( który
niczego nie posiada, bo już dawno wszystko przepisał na żonę( a zatem ubogi
krewny ) wzbudziły moje szczere rozbawienie. Niejaki Celiński usiłuje wmówić
Polakom , ze Orlen może zostać przejęty przez Rosjan na skutek działania
komisji, a nie na suktek działań dotychczasowych inwestorów w tym głównego
udziałowca czyli Skarbu Państwa!!!!!!. To komisja ( zdaniem niejakiego
Celińskiego)przecież powodowała i powoduje , ze Orlen do dzisiaj nie ma
przynamniej dwóch niezaleznych dostawców ropy . To komisja powodowała i
powoduje, ze Orlen kupował i kupuje ropę wyłącznie od pośredników(
uzależnionych od Rosjan) i to komisja powodowała i powoduje, że inwestorzy w
Orlenie, a głównie Skarb Państwa ( czytaj polscy podatnicy),nie uczynili nic
by Orlen stał się niezaleznym polskim przetwórcą ropy naftowej
uniezalezniając się chociazby w części dostaw od Rosjan !!!!! To komisja
spowdowała, że Orlen( czytaj Skarb Państwa) olał taką mozliwośc nie
przystępując do interesu z rurą z Brodów do Płocka i Gdańska, aby mieć
dostawy ropy kaspijskiej, w ten sposób umozliwiając sobie niezalezny rozwój
od dyktanda Rosjan!!!!!!. To komisja, zdaniem niejakiego Celińskiego,
powodowała i powoduje, że ewentulana możliwość uzyskania przez Orlen chocby
drugiego źródła dostaw ropy drogą przez Naftoport została zablokowana przez
J&S !!!
Temu wszystkiemu winna jest komisja, ale to Celińskiego nie martwi, to nie
burzy jego autorytetu, to nie świadczy o tzw. "polskich specsłużbach" !!!!
Jak długo Polacy będą tolerowac niejakiego Celińskiego szczerze zmartwionego
działaniami komisji?????, jak długo tego szczerze zmartwionego publiczne
media bedą kreowac w telewizji ????
Obserwuj wątek
    • Gość: Fan Pana Jureczka O! Pan Jureczek już na nózkach? tak raniutko? IP: *.jdover01.nj.comcast.net 06.11.04, 09:23
      Toć to sobota! Powitać,powitac...
      • Gość: pono Jureczek Re: O! Pan Jureczek już na nózkach? tak raniutko? IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 09:28
        czytam i oczom nie wierzę , ze Waści na służbie nawet w sobotę .
        • Gość: Fan Pana Jureczka No, wisz Pan, u nas w Tel Aviv jest już później IP: *.jdover01.nj.comcast.net 06.11.04, 09:52
          niż u Was, bo my bardziej na wschód.

A naczalstwo każe Pana mieć na oku co dzień. Nawet w szabes!

A wymigac sie nie można, bo to wszystko idzie przez naszą tajną centralę w New
          Jersey i tam sprawdzaj, czy my cały czas zachowujemy czujnośc, jak trza.
          • Gość: Nev Re: No, wisz Pan, u nas w Tel Aviv jest już późni IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 09:55
            dobra, dobra, a tak coś na temat ?
            • Gość: Fan Pana Jureczka Na temat to Pan Jureczek. Ja jestem uczciwy IP: *.jdover01.nj.comcast.net 06.11.04, 10:04
              agent Mossadu i zajmuję się tym, co mi każą.
              • Gość: GTW Re: Na temat to Pan Jureczek. Ja jestem uczciwy IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 10:29
                no ale żeby ci zakazali handlować , dyć to koszerny interes zdaje się
                powiedział niejaki Lew
              • Gość: też uczciwy Re: Na temat to Pan Jureczek. Ja jestem uczciwy IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 13:02
                Uczciwy :
                diabełku,
                dyć już ci mówiłem, pośrednictwo , czytaj handel np. gazem, ropą, przesyłem(
                światłowody, wieże z radioliniami), prądem i jego przesyłem Polakom już dawno
                niejaki Hilary Minc zabronił wygrywając bitwę o handel. Handlem jak wiadomo
                mogą zajmować się tylko bracia , to nie wiedziałeś o tym ? Polakom nie wolno
                handlować, bo ma tak głupie położenie geograficzne, że chcą nie chcą najkrótsza
                trasa z Rosji do Niemiec przez Polskę wiedzie i dlatego Polakom nie wolno
                zajmować się handlem !
                Partia to za wiele powiedziane , jest Polak , który prawdę w oczy mówi nazywa
                się Ziobro !!!! myślę , że on zadba o to !

Jakie umowy podpisać ???
                Z Czechami na odprzedaż gazu ( norweskiego lub turkmeńskiego) Z Niemcami PD na
                odprzedaż gazu norweskiego lub turkmeńskiego,
                Z Ukrainą na przesył 16 mln ton ropy kaspijskiej, aby ją Naftoprtem odprzedać
                dalej lub IV nitką rurociągu PERN do Niemiec sprzedać !
                Jest takie przysłowie handele, handele , czytaj pośrednictwo ,da ci najwięcej.
                Zresztą cała UE wrzeszczy , że miejsce Polaków jest w usługach, a czy handelek
                to nie usługa?????.
                Oddaliśmy już handelek kredytami w obce ręce, oddaliśmy już światłowód w łapy
                Rosjan czas zakończyć karierę I i zaczać zarabiać dla Skarbu Państwa, boć na
                utrzymanie Polski składją się podatki Polaków, a nie np.Rosjan !

I pewno dlatego dr z Ałganowem o moście przez Ukrainę gadał !

I dlatego w Polsce zachodniej zmusza się polskie gospodarstwa domwe do
                kupowania droższego gazu gazpromowskiego zamiast tańszego polskiego gazu
                zaazotwoanego , którego złoża mamy w WLKP największe w Europie !!
                Kto za tym stoi ??? krasnoludki ( czerwone na czele z I )
      • Gość: Racjonalizacja Re: O! Pan Jureczek już na nózkach? tak raniutko? IP: *.maius.am.poznan.pl 08.11.04, 12:01
        Nic o tym nie wiedziałem , że i wśród koszernych miewam fanów ! co prawda nieco
        pomylonych ale liczy się od sztuki !
    • Gość: skonsolidowany Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 10:34
      Czy ktoś poważny będzie rozmawiał, z kimś co to nie ma dostępu do źródła tylko
      do pośrednika ?? zatem konsolidacja owszem będzie, ale ze źródłem ,a nie z
      pośrednikiem !
    • Gość: blq Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:13
      Coz, jak czasem zerkne na obrady komisji, to tez wypowiedzi p. Celinskiego mnie
      rozbawiaja. Jak na moje oko, on sie czegos bardzo boi. I na pewno nie boi sie o
      Orlen, bo akurat firma ta, nie ma szczescia do politykow.... tak sie sklada, ze
      to co w Polsce dobre, nie ma szczescia do gnojkow-politykow. A w Polsce mamy
      tylko dwie dobre rzeczy - Grom i Orlen. Jedno i drugie politycy bardziej
      niszcza, niz buduja.

• Gość: Agentura Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.am.poznan.pl 06.11.04, 11:20
        blq,
        ty to nazywasz "....nie ma szczęścia........" ,
        ja to nazywam agenturalną działalnością !!!!!
        • Gość: blq Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:20
          ja tez bym to nazwal agenturalna dzialalnoscia, to chyba oczywiste, ze pewne
          typki chca zniszczyc najpotezniejsza polska firme? wystarczy paru politykom
          wreczyc koperte, paru osmieszyc, to samo z biznesmenami, na dodatek sprawa jest
          prosta, gdy wielomilionowa rzesza kierowcow woli przedkladac swoj interes NIECO
          TYLKO tanszej benzyny kosztem zniszczenia jedynej firmy, z jakiej Polska moze
          byc dumna.
          • Gość: też Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.am.poznan.pl 10.11.04, 16:58
            Nu cuś takiego ?
    • Gość: blq mala korekta na dobranoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 03:30
      Gość portalu: agencik napisał(a):

> Niejaki Celiński, wędrowniczek z komisji krajowej Solidarności, do UW
      > następnie do LSD by wylądować w SDPL

nie jestem pewien, ale Celinski chyba pozostal w 'LSD'.

a tak w ogole to przykre, ze szanowne forum woli dysputowac o Zydach i aborcji,
      a ekonomia, to juz jak zeszloroczny snieg...
    • Gość: kto jest kim ? Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:46
      Celiński robi za kundelka pałacowego namiestnika wszystkich Polaków
    • Gość: totumfacki Re: Konsolidacja Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:47
      Agencie Celiński, dlaczegoż nie ronisz krokodylowych łez na wypowiedź Olka ?

"O sprawach ropy, nafty, rozmawiamy cały czas i dla mnie to, że ktoś rozmawiał
      o tych sprawach z Rosjanami nie było żadną zaskakującą informacją".

Tak prezydent Aleksander Kwaśniewski, który przebywa z oficjalną wizytą w
      Belgii, odpowiedział na pytanie dziennikarzy, czy był informowany o rozmowach
      Jana Kulczyka z rosyjską firmą Łukoil.

"Może byłem informowany. Nie wiem" - powiedział prezydent. I dodał - "proszę
      pamiętać, że polski rząd zastanawiał się, czy sprzedać, czy wziąć pod uwagę
      Łukoil jako partnera dla Petrochemii Gdańskiej i ostatecznie zdecydował, że
      nie". "Tej transakcji nigdy nie było - mówił Kwaśniewski. - Uznaliśmy na
      szczeblach państwowych, że ta transakcja na tym etapie jest jeszcze
      niedojrzała, a może nawet niebezpieczna".

Prezydent podkreślił, że "sprawa bezpieczeństwa naftowego i energetycznego
      Polski zawsze była w centrum uwagi polskich władz i jak rozumiem do dzisiaj nie
      wydarzyło się nic, co mogłoby stanowić powód, że coś jest ryzykownego". Zwrócił
      uwagę, że Rafineria Gdańska jest wciąż w rękach polskich."

toż to rozbijanie Orlenu i to przez kogo???, a ty Andrzeju to widzisz i nie
      grzmisz ?

Przecież on nie ma pojęcia o konsolidacji , o której ty agencie wiesz wszystko !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka