Dodaj do ulubionych

what I think of Poland...

IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.05.02, 20:30
Let me introduce myself. My name is Matthew Hagn. I lived in Poland for 2
years in Warsaw where my parents worked as CEO's of one of the American banks.
I have a very bad experiences from your country.
Fisrt of all, I am black and and I because of that I was an object of
harrassment very often. Once I was beaten by people with shaven heads and
ended up in hospital. My conclusion is that Polish people are racist and
xenophobic. Secondly, I saw a large number of drunk people on the steets. My
conclusion is that Poles are bunch of drinkers. Thirdly, I saw a lot of
homeless people.What kind of nation is it cannot provide a basic needs to its
citizens? Nexr, your elections to Sejm las year show how stupiid most of you
are. You gave such a wide support to Samoobrona or Self Defense. And most of
those people representing that party in Sejm did not even finih high school
education. Here in America, we simlpy laugh at you stupidity.
You should look at us, Americans and take the example from us. We are the
symbol of democracy, tolerance and peace. You should do everythink that we
tell the world to do. And if you don't agree with us, remember we are the most
powerful country in the world. When it comes to you military force, it is a
piece of old soviet sheet. You are not even capable of transporting your your
soldiers to Afghanistan You have to rent planes from Ukraine!!! Imagine you
are attacked by Belarus and you have to move your troops very quickly from
South West to North East.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chris Wiem że ten post to fałszywka ale na wszelki IP: *.teleton.pl 06.05.02, 20:51
      wypadek. FUCK YOU MR HAGEN!!!!!!!!!!!!!!!!

GOD FUCK AMERICA AND IT'S STUPID CITIZENS !!!!
      • Gość: Remy Do Chrisa IP: *.proxy.aol.com 06.05.02, 21:31
        Czy koniecznie musisz sie popisac swoim chamstwem i prymitywizmem,zarzygany
        pijaczku ?
        • Gość: Chris To była jedynie odpowiedź na chamstwo Hagna IP: *.teleton.pl 06.05.02, 22:06
          Gość portalu: Remy napisał(a):

> Czy koniecznie musisz sie popisac swoim chamstwem i prymitywizmem,zarzygany
          > pijaczku ?

A co zabolało jaśnie amerykańskiego polaczka?????
          A może Amerykanie nie są prymitywnym narodem niewykształconych matołów z których
          nie wszyscy wiedzą nawet gdzie leży Polska. Czy któryś Amerykanin potrafi
          wymienić choć jedno polskie województwo????
          Oczywiście gospodarkę to może i mają rozwiniętą, ale jest to kolos na glinianych
          nogach. Gdyby nie ludność napływowa Ameryka byłaby niczym - prerią z bezmózgami.
          • Gość: Remy Re: To była jedynie odpowiedź na chamstwo Hagna IP: *.proxy.aol.com 07.05.02, 00:32
            A po co Amerykanom wiedziec gdzie lezy jakas gowniana Polska, bieda, brud i
            pretensje do wielkosci ? Amerykanie dbaja o wlasny dobrobyt i wychodzi im to
            dobrze. Polaczkowie wiedza gdzie jest Ameryka i jak do Amerykanow wyciagnac
            reke kiedy przymieraja glodem od swoich madrosci.
            • Gość: Daisy Remy- wiecznie szczeka na Polske i Polakow IP: *.ok.ok.cox.net 07.05.02, 01:24
              Przeczytalam kilka postow tego remy : w kazdym, ale to doslownie w kazdym
              ubliza Polsce i Polakom. Jezyk i sposob wypowiadania sie wyjatkowo ubogi i
              prymitywny. Podaje sie za Polaka , ale zieje nienawiscia do wszystkich i
              wszystkiego co ma zwiazek z Polska. Po prostu - nikczemnik!
              • Gość: Remy Do Daisy plotkarki z magla IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 20:53
                Niestety. Nie wykazalas sie inteligencja w twoim poscie. Nie przypominam sobie
                tez abys brala udzial w jakichs powazniejszych dyskusjach. Moje poczucie
                polskosci polega na zwalczaniu glupoty niektorych Polakow szafujacych w dodatku
                prymitywny sposow polskimi symbolami. Wrogosc do Polski moze mi zarzucic tylko
                ktos o poziomie intelektualnym sluchacza Radia Maryja, ale ja takich ludzi nie
                biore pod uwage i nadal bede nazywal Polaczkami.
                • Gość: Daisy Do Polakozercy Remy"ego IP: *.ok.ok.cox.net 09.05.02, 01:08
                  Maly, nedzny czlowieczku, twoje poczucie polskosci przejawia sie jedynie
                  szczuciem na Polakow i Polske. Ty rzeczywiscie czujesz sie "polaczkiem", a jak
                  odbieraja Cie inni , przeczytaj nizej.
              • Gość: Rafal On nie Polak ale mowi do pewnego stopnia prawde... IP: *.sympatico.ca 12.05.02, 19:04
                On nigdzie nie mowi ze jest Polakiem.
                wrecz przeciwinie - powiedzial ze jest Czarnym Amerykaninem
                ktory mieszkal w Warszawie przez 2a lata. I mowil glownie jak byl
                traktowany przez Polakow jako osoba Czarna. To ze - wedlug niego - byl
                traktowany jak gowno, za bardzo mnie nie dziwi. Widzac jak na tutejszych
                stronach mowi sie o Zydach, homoseksualistach i innych, duzo mozna powiedziec
                o niektorych Polakach, ale napewno nie to ze sa tolerancyjni.
            • Gość: Aska Re: To była jedynie odpowiedź na chamstwo Hagna IP: *.ots.utexas.edu 07.05.02, 05:36

> A po co Amerykanom wiedziec gdzie lezy jakas gowniana Polska, bieda, brud i
              > pretensje do wielkosci ?

Zeby Amerykanie nie wiedzielu tylko gdzie lezy Polska to byloby polbiedy. Ale oni
              w ogole nie znajac sie na geografii ... Hong Kong to dla niektorych Amerykanow
              miasto w Japonii, Singapur - czesc Chin i inne tego typu kwiatki.

• Gość: Chris Remy dla mnie jestes po prostu śmieciem IP: *.teleton.pl 07.05.02, 15:16
              I twoje miejsce jest daleko, daleko na śmietniku historii forum. I tyle, bo
              żeby pisać do ciebie więcej szkoda moich cennych opuszków palców, klawiatury,
              pradu, itp.
              • Gość: Remy Do Chrisa IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 22:06
                I wzajemnie.
      • Gość: prałat Kultury Chamie IP: 2.4.STABLE* 07.05.02, 01:09
        Kultury Chamie

Pokazujesz swój primitiwizm.
        Trafili ci w dziesiątkę . Inaczej byś się tak nie wściekał !!

• Gość: Chris Re: Kultury Chamie IP: *.teleton.pl 07.05.02, 15:43
          Gość portalu: prałat napisał(a):

> Kultury Chamie
          >
          > Pokazujesz swój primitiwizm.
          > Trafili ci w dziesiątkę . Inaczej byś się tak nie wściekał !!
          >
          >

A ty co juz wyszedles z kartonu na Greenpoint i myslisz ze jestes panem sytuacji.
          Co ty dales z siebie Polsce to ze spieprzyles za ocean niczym szczur. Pewnie ze
          dla Polski to dobry manewr, bo jest ubozsza o jednego darmozjada z ktorego i tak
          nic by nie bylo bo mial pewnie dwie lewe rece do roboty. I teraz co ani nie
          jestes Polakiem ani Amerykaniniem, bo Polska juz nie jest twoim krajem a Ameryka
          nigdy nie bedzie twoja ojczyzna, zawsze tam bedziesz obcy. I to chyba jest powod
          kompleksow twoich i Remy, po prostu nie macie swojej tozsamosci, jestescie jak
          bezdomni. Moze i macie w portfelu wachlarz kart kredytowych, pelne konta,
          luksusowe samochody, ale nie macie ojczyzny i to was boli i dlatego sie tak na
          nas wyzywacie. Jesli ma wam w ten sposob ulzyc, to sobie ulzyjcie, ale
          pamietajcie STRACILISCIE OJCZYZNE.
          • Gość: Daisy Re: Kultury Chamie IP: *.ok.ok.cox.net 07.05.02, 23:51
            Kompleksy wychodza z Ciebie, biedaku!
            • Gość: Chris O kompleksach IP: *.teleton.pl 08.05.02, 20:13
              Gość portalu: Daisy napisał(a):

> Kompleksy wychodza z Ciebie, biedaku!

Zakompleksieni mogą być Ci "Polaczkowie", którzy wyjechali do Stanów na "saksy",
              a teraz pucują gdzieś szyby, sprzątają śmieci, a że wstyd im się przyznać przed
              rodziną do tej porażki to dzwoniac czy piszac listy roztaczaja przed rodzine
              wizje luksusow w ktore rzekomo oplywaja. A tych rzekomo zyjacych w luksusach
              gastarbeiterow nie stac nawet na bilet na samolot do Polski zeby ta ukochana
              rodzine odwiedzic. Oczywiscie sa rowniez Polacy ktorzy zrobili autentyczne
              kariery, sa bogaci, zyja w luksusie, ciesza sie zyciem, ale sa to nieliczne
              przypadki sposrod tej rzeszy, ktora wyjechala.
              A ja mieszkam w Polsce, mam prace, dom, rodzine i wierz mi nie mam jakichs
              szczegolnych kompleksow w ilosci wiekszej niz inni ludzie.
              Przede wszystkim nie mam kompleksu bycia odrzuconym na obcej ziemi i jest mi z
              tym dobrze. W zwiazkuz tym nie pozwole jakiemus smieciowi (REMY), ktory kiedys
              pewno tu mieszkal, a teraz moze koczuje w kartonie - ale w USA, pluc na Polske
              czy na Polakow
              • Gość: Remy Do Chrisa IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 20:57
                Lepiej byc w Polsce aferzysta lub jezeli nie uda sie zalapac na dobre koryto,
                wyciagac falszywe zasilki dla bezrobotnych, krasc lub zbierac jedzenia na
                smietnikach. To prawdziwy patriotyzm dla ciebie? Ja bym jednak powiedzial, ze
                twoje opinie o Polakach za granica sa jednak podyktowane zawiscia.
                • Gość: Chris Re: Do Remy IP: *.teleton.pl 08.05.02, 22:12

> Lepiej byc w Polsce aferzysta lub jezeli nie uda sie zalapac na dobre koryto,
                  > wyciagac falszywe zasilki dla bezrobotnych, krasc lub zbierac jedzenia na
                  > smietnikach. To prawdziwy patriotyzm dla ciebie? Ja bym jednak powiedzial, ze
                  > twoje opinie o Polakach za granica sa jednak podyktowane zawiscia.

Moze uogolnilem swoj poglad za bardzo, chociaz zaznaczylem ze nie dotyczy on
                  wszystkich Polakow za granica, ale tak samo ty wyciagasz nieco falszywe wnioski.
                  Poniewaz nie kazdy Polak mieszkajacy w Polsce jest aferzysta, pijakiem,
                  flejtuchem zbierajacym zarcie na smietniku. I nie powiesz mi chyba ze taki jest
                  stereotyp Polaka, bo jezeli tak twierdzisz to po prostu klamiesz. Swoja droga
                  zastanawia mnie coz takiego sie stalo, ze widok Polski zaczela cie tak odrzucac i
                  ze doszedles do wniosku ze jedynie Stany to kraina wiecznej szczesliwosci,
                  mlekiem i miodem plynaca, gdzie mieszkaja tylko bogaci i uczciwi, gdzie nie ma
                  morderstw, gwaltow, rozbojow, Ku Klux Klanu.
                  • Gość: Remy Do Chrisa IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 22:35
                    Trzeba nareszcie aby tacy obroncy Polski jak ty zrozumieli, ze o madrosci
                    narodu swiadczy jego dobrobyt. Patriotyczne spiewki i symbole na niewiele sie
                    zdaja. Nie przynosza szacunku za granica. Cholera mnie bierze kiedy tacy jak ty
                    Polacy obrzucaja wulgarnymi przezwiskami Amerykanow, jakby zapomnieli, ze
                    dzieki nim wielu z nich nie padlo z glodu i mialo sie w co ubrac. Czyzby
                    amnezja ? Zachowujecie sie czasem panowie jak piesek gryzacy reke, ktora podala
                    mu kawalek miesa. To wstyd.
                    Amerykanie sa bez watpienia madrzejsi od Polakow, bo potrafia wybierac rzady,
                    ktore tworza ich dobrobyt i potege.A Polacy kiedy sie tego nareszcie naucza ?
                    • Gość: Chris To Remy IP: *.teleton.pl 08.05.02, 22:53

> Trzeba nareszcie aby tacy obroncy Polski jak ty zrozumieli, ze o madrosci
                      > narodu swiadczy jego dobrobyt.

A nie tu jestes w bledzie o madrosci narodu swiadczy jego kultura i tradycja
                      (czego tak brakuje amerykanom, dlatego stworzyli sobie bajke o dobrobycie -
                      stworzonym nomen omen na grzbietach murzynow, ich niewolniczej pracy). O ile
                      Polska ma swoja kulture i tradycje, o tyle Stany nie maja tego i miec nie beda.
                      poniewaz sa zlepkiem kilku tysiecy narodowosci i roznych kultur, a ponadto
                      wszytko czym dysponuja obecnie ma swoje korzenie w niewolniczej pracy ludzi
                      karnie osadzonych na kontynencie.

> Cholera mnie bierze kiedy tacy jak ty Polacy obrzucaja wulgarnymi przezwiskami
                      > Amerykanow, jakby zapomnieli, ze
                      > dzieki nim wielu z nich nie padlo z glodu i mialo sie w co ubrac.

Nie wiem czy wiesz ale wiekszosc z tych rzeczy byla na kredyt, wiec amerykanie
                      tez na tym nie stracili, nie pieprz mi tu o jakims szczegolnym amerykanskim
                      altruizmie, bo mi sie flaki wywracaja.

> Czyzby
                      > amnezja ? Zachowujecie sie czasem panowie jak piesek gryzacy reke, ktora podala
                      >
                      > mu kawalek miesa. To wstyd.

Tak jakby nie istnial Kosciuszko, Pulaski, GROM w Iraku (to tylko niektore
                      przyklady ze rowniez Ameryka ma dlug wobec Polski).

> Amerykanie sa bez watpienia madrzejsi od Polakow, bo potrafia wybierac rzady,
                      > ktore tworza ich dobrobyt i potege.A Polacy kiedy sie tego nareszcie naucza ?

Tu sie po czesci zgodze ze polskie rzady nie sa jej najmocniejsza strona, ale
                      obecny wasz prezydent tez ma niezbyt wysoki iloraz inteligencji.
                      • Gość: Remy Do Chrisa IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 23:14
                        Czy nie slyszales o innej Ameryce niz tej prymitywnej intelektualnie, o ktorej
                        mowisz. Nie slyszales, ze oprocz popkultury z USA wywodza sie obesnie najwieksi
                        pisarze,najwieksi muzycy, najwieksi filmowcy, najwybitniejsi uczeni. Jaka
                        wybitna osobistoscia moze pochwalic sie wspolczena Polska, oprocz Szymborskiej
                        i kilku uznanych filmowcow ?
                        Wspominasz o historii. Nie zapominaj, ze dzieki Ameryce Europa jest wolna.
                        Nasze historyczne zaslugi sa niestety duzo dawniejsze i bez porownania
                        mniejsze. Francuzi nie domagaja sie od nas wdziecznosci za utworzenie Ksiestwa
                        Warszawskiego. Nawet o tym nie wiedza z reguly i nie obchodzi ich to.
                        My przesadzamy mowiac wciaz o jednym i tym samym. To juz nikogo nie interesuje,
                        ani nie wzrusza. Przybieramy sie niepotrzebnie w pawie piorka a rzeczywistosc
                        jest niestety dla nas smutna i wymaga realnego myslenia. Biedna Polska nigdy
                        nie bedzie sie cieszyla szacunkiem. Partiotyzm dla mnie to tylko i wylacznie
                        dazenie do zapewnienia dobrobytu Polsce.
                        • Gość: Daisy Ten Polakozerca prostaczek Remy, IP: *.ok.ok.cox.net 09.05.02, 02:43
                          w kazdym poscie mowi o cudzej madrosci i jak to z niej czerpal?
                          Widac jak czerpal i od kogo, skoro nie uzywa innego okreslenia na Polakow jak
                          "polaczek". Tylko takie zakompleksione lizusy moga napisac: "nie mam powodow
                          do chwalenia sie swoim pochodzeniem. Czesto je tez ukrywam, mowiac szczerze".
                          I ukrywaj je zawsze i to dobrze, bo przynosisz wstyd Polakom, nawet wsrod red
                          necks w srod ktorych przebywasz.
                          Uzywa tez innych imion, ktorymi podpisuje swoje bzdury, pouczenia i nagany.
                    • Gość: Chris To Remy IP: *.teleton.pl 09.05.02, 06:26

> Trzeba nareszcie aby tacy obroncy Polski jak ty zrozumieli, ze o madrosci
                      > narodu swiadczy jego dobrobyt.

A nie tu jestes w bledzie o madrosci narodu swiadczy jego kultura i tradycja
                      (czego tak brakuje amerykanom, dlatego stworzyli sobie bajke o dobrobycie -
                      stworzonym nomen omen na grzbietach murzynow, ich niewolniczej pracy). O ile
                      Polska ma swoja kulture i tradycje, o tyle Stany nie maja tego i miec nie beda.
                      poniewaz sa zlepkiem kilku tysiecy narodowosci i roznych kultur, a ponadto
                      wszytko czym dysponuja obecnie ma swoje korzenie w niewolniczej pracy ludzi
                      karnie osadzonych na kontynencie.

> Cholera mnie bierze kiedy tacy jak ty Polacy obrzucaja wulgarnymi przezwiskami
                      > Amerykanow, jakby zapomnieli, ze
                      > dzieki nim wielu z nich nie padlo z glodu i mialo sie w co ubrac.

Nie wiem czy wiesz ale wiekszosc z tych rzeczy byla na kredyt, wiec amerykanie
                      tez na tym nie stracili, nie pieprz mi tu o jakims szczegolnym amerykanskim
                      altruizmie, bo mi sie flaki wywracaja.

> Czyzby
                      > amnezja ? Zachowujecie sie czasem panowie jak piesek gryzacy reke, ktora podala
                      >
                      > mu kawalek miesa. To wstyd.

Tak jakby nie istnial Kosciuszko, Pulaski, GROM w Iraku (to tylko niektore
                      przyklady ze rowniez Ameryka ma dlug wobec Polski).

> Amerykanie sa bez watpienia madrzejsi od Polakow, bo potrafia wybierac rzady,
                      > ktore tworza ich dobrobyt i potege.A Polacy kiedy sie tego nareszcie naucza ?

Tu sie po czesci zgodze ze polskie rzady nie sa jej najmocniejsza strona, ale
                      obecny wasz prezydent tez ma niezbyt wysoki iloraz inteligencji.
          • Gość: Biolog Re: Kultury Chamie IP: *.dnsreseller.net 09.05.02, 00:49
            Język ci sie poprawił. Ale kompleksy ci w dalszyzm ciągu wychodzą.
            Zamiast się wsciekać stań się lepiej konstruktywny i pokuty się naucz.
            Nie wyzywaj nikogo , nie ubliźaj nikomu.

Wyjdź na byle jaką ulicę np w Warszawie , Łodzi i policz te prymitywne
            pseudo-grafiti na murach Wszystkie prawie mają ten sam temat.
            Czy sądzisz źe to dzieło jednego idioty ?

Nie dziw się, źe później Polska ma taką a nie inną opinię na zachodzie.

Samokrytyka to dar natury !

• Gość: Remy CHRIS CHAM Z PRETENSJAMI IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 22:07
        • Gość: Chris Remy jestes jednak burakiem IP: *.teleton.pl 08.05.02, 22:17
          Post wyzej odpisalem ci w sposob kulturalny, ale widze ze byla to strata czasu,
          poniewaz wychodzi z ciebie zwykle prostactwo. Widze ze po prostu jakakolwiek
          dyskusja z toba jest dla mnie tylko i wylacznie strata cennego czasu. Wiec wracaj
          juz szmaciarzu do swojego kartonu na Greenpoincie i nie zawracaj mi dupy, bo
          szkoda mojej klawiatury dla takiego smiecia jak ty.
          • Gość: Remy Do Chrisa IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 22:37
            Zasluzyles w pelni na to swoim pierwszym postem i postem o Remy -smieciu.
    • Gość: comrade ROTFL!!!!! IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 06.05.02, 21:27
      Ale naiwna prowokacja! Ja wymiękam! LOL!
    • Gość: psycholo Nobody cares what do you thik. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.02, 22:37
      Kim na Dzeusa jestes Ty zalosny dupku i jakiez ogromne kompleksy ukrywa twoja
      psycha skoro zdecydowales sie napisac te bzdety po angielsku? Czy na prawde az
      tak ci doskwiera twoja narodowosc ze swoja grupe odniesienia umieszczasz za
      oceanem? Tylko jesli tak cie ciagnie do drwali z Main to dlaczego piszesz czystym
      brytyjskim angielskim?
      Dobra, dosc tych pogaduszek - wypierdalaj!
      smile
      • Gość: Prezes Re: Nobody cares what do you thik. IP: *.ces.clemson.edu 07.05.02, 00:10
        Gość portalu: psycholo napisał(a):

> Kim na Dzeusa jestes Ty zalosny dupku i jakiez ogromne
        kompleksy ukrywa twoja
        > psycha skoro zdecydowales sie napisac te bzdety po
        angielsku? Czy na prawde az
        > tak ci doskwiera twoja narodowosc ze swoja grupe
        odniesienia umieszczasz za
        > oceanem? Tylko jesli tak cie ciagnie do drwali z Main
        to dlaczego piszesz czyst
        > ym
        > brytyjskim angielskim?
        > Dobra, dosc tych pogaduszek - wypierdalaj!
        > smile

czystym brytyjskim angielskim ???
        dobre sobie smile
        Przeciez od razu widac, ze to pisal jakis nieuk,
        napewno nie Amerykanin ani nie Brytyjczyk.
      • Gość: Daisy Re: Nobody cares what do you thik. IP: *.ok.ok.cox.net 07.05.02, 00:34
        Te bzdety pisze glupolek z Greenpointu, ktory wiadomosci na temat kraju
        czerpie z Nowojorskiego "Nowego Dziennika" .Kilka dni temu byl artykul o
        Bialorusi. Ubogi zasob slow angielskich i sposob pisania jest na poziomie
        primary school.
        I taka dzisiejsza wiadomosc z zycia tolerancyjnego narodu (nie dla glupolka):
        dzisiejszej nocy w Oklahomie , Amerykanin -Aryjczyk przywiazal Murzyna do
        drucianej siatki ogrodzeniowej, czyms oblal i podpalil. Na siatce zostal czarny
        strzep.
        • Gość: TomekMX Re: Nobody cares what do you thik. IP: 148.230.71.* 07.05.02, 00:38
          Ale to dopiero bylo wspaniale widowisko!!!!!!!
      • Gość: Remy Do psycholo IP: *.proxy.aol.com 07.05.02, 00:34
        Kazdemu doskiera, kiedy czyta glupawe polaczkowate wypowiedzi na forum.
    • Gość: M. Hagn M. Hagn IP: *.pace.edu 07.05.02, 01:58
      My knowledge of Polsih is very limited, so that it is hard for me to understand what you are saying.
      Can you please write in English? All that I can undesrtand is that your statements seem to be very
      hostile. I do not know why! Most of what I wrote is true and my opinion is supported by many people
      who visited your country.
      • Gość: Sar Re: M. Hagn IP: *.prem.tmns.net.au 07.05.02, 05:31
        Gość portalu: M. Hagn napisał(a):

> My knowledge of Polsih is very limited, so that it is hard for me to understand
        > what you are saying.
        > Can you please write in English? All that I can undesrtand is that your stateme
        > nts seem to be very
        > hostile. I do not know why! Most of what I wrote is true and my opinion is supp
        > orted by many people
        > who visited your country.

And what do you mean by "old soviet sheet" or should it be "shit"
      • Gość: Luki Re: M. Hagn IP: 141.63.88.* 07.05.02, 08:32
        > My knowledge of Polsih is very limited,

... as well as English.
    • Gość: Calm What I think of You... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 08:43
      > And if you don't agree with us, remember we are the most
      > powerful country in the world. When it comes to you military force, it is a
      > piece of old soviet sheet. You are not even capable of transporting your your
      > soldiers to Afghanistan You have to rent planes from Ukraine!!! Imagine you
      > are attacked by Belarus and you have to move your troops very quickly from
      > South West to North East.
      >
      1. Maybe you are the most powerful army in the world, but we better speak english.
      2. If you are the symbol of demokracy, you should congratulated us this election.
      3. About Belarus, we dont have maniac depressy and we have a good contact with
      this country. In Wietnam you have fighters and choppers, and your opponent havent
      (Ask your parents how it end) . I dont think that you know a lot about army so
      you better dont write anything about it. Poland dont belong to this group of
      countries which attack anyone 1000km abroad.
      4. If you are live in Warsaw come with me in sunday, i show you authentic Poland.
    • Gość: Giles It 's a free country ... czyli mysl co chcesz!! IP: 62.154.238.* 07.05.02, 09:57
      a swoja droga powinienes chyba popracowac nieco nad swoim angielskim (np kiedy
      uzyc present perfektu.
    • Gość: horrie Re: what I think of Poland... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 07.05.02, 10:35
      Are you really American citizien? Mistakes in your text prevent me believe it's
      true. Examples of homelessness, drunk men, attacks against black skined people
      are so common in US that we cannot take them seriously as "Polish specialty".
      As far as "political stupidity" of Poles is concerned - I would partly agree
      with you. However the same kind of stupidity we can easily observe among
      Western Europeans where extreme right parties and leaders are quite popular.

• bund Re: what I think of Poland... 07.05.02, 10:49
      As a matter of fact, I found your text very amusing. Especially this part: "You
      should look at us, Americans and take the example from us. We are the
      symbol of democracy, tolerance and peace."
      I must say, you indeed are a very tolerant nation, with you being the most
      tolerant person of all, since the previous sentence was: "Here in America, we
      simlpy laugh at you stupidity."
      Very tolerant, indeed.
      • Gość: waldi Re: what I think of Poland... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 11:06
        the way of election in US is really the best... It is the only country where if
        you have more votes you can not win. Now you have many jokes about G. Bush? He
        caused real panic in Japan when he was saing about japan economy by reason of
        using bad term. Etc.
        Jestem very glad, że wielu z was nie okazuje kompleksów co do Polski.Mamy
        zaległości ze względu na komunę ale wyjdziemy z tego
    • Gość: LeGrand Re: what I think of Poland... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.05.02, 18:50
      Very well educated people from Europe think that it is
      not wrong to be racist and xenophobic.Americans are the
      most dumpiest citizens of the world.
      • Gość: emigrant Re: what I think of Poland... IP: 155.139.50.* 07.05.02, 20:27
        Gość portalu: LeGrand napisałcryinga):

> Very well educated people from Europe think that it is
        > not wrong to be racist and xenophobic.Americans are the
        > most dumpiest citizens of the world.

I dlatego wlasnie Europa tak sie "nadzwyczajnie " rozwija w czasie gdy ci kretyni
        Amerykanie pracuja i jakos dzikim swadem sa najsilniejsi na swiecie, Boze, jakie
        wy bzdury wypisujecie. Skad takie ilosci kretynow na tym forum. Bye! Ja jestem
        racist , xenophob, moron, uneducated you name it!, no to ide pracowac.
    • Gość: marzenka Re: what I think of Poland... IP: *.proxy.aol.com 07.05.02, 20:43
      If indeed one of your parents were a CEO (Chief Executive Officer) of a major
      American bank, your education should have been better attended to and you would
      not be producing the garbage of supposedly English language you have managed to
      utter ...better bluff next time ...ducky..

contemptously yours,

• Gość: Prezes Re: what I think of Poland... IP: *.ces.clemson.edu 07.05.02, 22:55
        Gość portalu: marzenka napisał(a):

> If indeed one of your parents were a CEO (Chief
        Executive Officer) of a major
        > American bank, your education should have been better
        attended to and you would
        >
        > not be producing the garbage of supposedly English
        language you have managed to
        >
        > utter ...better bluff next time ...ducky..
        >
        > contemptously yours,
        >

Of course he is fake.
        That post could not have been possibly written
        by someone whose native language is English.
        Too many errors.
        • Gość: # Re: what I think of Poland... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 08:45
          Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Of course he is fake.
          > That post could not have been possibly written
          > by someone whose native language is English.
          > Too many errors.

Nor by someone who has got a had.
          • Gość: Luki Re: what I think of Poland... IP: 141.63.88.* 08.05.02, 08:48
            > Nor by someone who has got a had.

...head, I guess?
            • Gość: # Hey Luki a Ty co blad mi wytykasz ? 1 litere??Ntxt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.05.02, 07:26
              • Gość: Luki ok, I'm sorry! :-) IP: 141.63.88.* 13.05.02, 10:01
    • Gość: TEACHER Re: what I think of Poland... IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 08.05.02, 23:02
      YOU should learn more, more and more - English of coures. Your grammar is is
      quite good, bat not so good. So Who are you my future friend.
      • margaritta1 Re:No nie popisujcie sie juz waszym angielskim.... 08.05.02, 23:36
        Facet napisal cala prawde o Polsce i Polakach,
        a wy sie "ciepiecie jak al w tytce" -to po slasku.
        I cieszmy sie ze opisal to tak prostym angielskim,
        ze wszyscy z pierwszym certyfikatem wiedza o co chodzi.
        Prawdziwy anglojezyczny "zjechalby " nasz kraj tak,
        jak pewien okradziony Anglik ktorego spotkalam na Okeciu
        a jego "FUCK ,i" to byl caly komentarz ktory udalo
        mi sie zrozumiec.
        • Gość: Daisy Re:No nie popisujcie sie juz waszym angielskim.... IP: *.ok.ok.cox.net 09.05.02, 01:00
          Nie chrzan, panienko! Jestem co roku w Polsce i jakos mnie nikt nie okradl.
          Okradli mnie natomiast w Madrycie, w Atenach i wlasnie w Londynie, szli chyba
          za nami z banku, bo wyciagneli mi z torebki bankowa koperte z pieniedzmi.
          Taka prawde moge napisac o kazdym kraju, a glupolek to zwykly prowokator.
          • Gość: Biolog UPS!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dnsreseller.net 09.05.02, 01:20
            3 razy cię okradli ? . Za sprytny nie jesteś. Można zrobic jeden błąd , ale
            taki sam drugi i trzeci to juź ........... ( sam sobie dopowiedz).
            P.S.
            Jak będziesz w Skandynawji albo Niemczech to na Litwinów ,Łotyszy i Polaków
            uważaj.
            • Gość: Daisy Re: UPS!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ok.ok.cox.net 09.05.02, 02:25

Nie zartuj, okradaja wszedzie. Statystycznie w rozbojach, zlodziejstwie
              samochodow itd Polska i tak jest daleko za Niemcami (maja wiecej kilkakrotnie
              wiecej policjantow niz USA (licza na sto tys.ludzi) , Francja, Wlochami czy
              mala Holandia i Belgia. Nasz zachodni sasiad ukradl Polsce 600 tys. dziel
              sztuki o wartosci 50 mld dolarow, z ktorych wrocilo kilkaset (w razie
              zainteresowania sluze dokladnymi danymi) czesc z tych rzeczy znowu Niemcom
              ukradli Amerykanie , o Rosji juz nie wspomne (tez sluze danymi, ale jest tego
              11 tomow) , Anglia z ukradzionych "pamiatek" stworzyla
              British Museum, ktore powinno nazywac sie Muzeum Ukradzionych Dziel Sztuki i
              nie chce nic zwrocic. Mieszkasz w Szwecji? czy wiesz skad pochodza lwy stojace
              przed krolewskim palacem ? Zreszta, o czym tu mowic. Nie ma swietych a Polska
              dolaczyla do Zachodniej Europy . Mdlo sie robi czytajac takich co os....ja
              wlasne gniazdo i to siedzac zwykle na cudzych dachach za Oceanem(Remy, Kraken
              itd).
              To nie tylko nie etyczne ale prymitywnie chamskie.
        • Gość: Prezes Re:No nie popisujcie sie juz waszym angielskim.... IP: *.ces.clemson.edu 09.05.02, 17:34
          margaritta1 napisał(a):

> Facet napisal cala prawde o Polsce i Polakach,
          > a wy sie "ciepiecie jak al w tytce" -to po slasku.
          > I cieszmy sie ze opisal to tak prostym angielskim,
          > ze wszyscy z pierwszym certyfikatem wiedza o co chodzi.

w tym sek smile
          on nie pisal "prostym angielskim" tylko niepoprawnym
          angielskim, swiadczacym niezbicie o tym,
          ze wbrew temu co pisze, nie jest Amerykaninem,
          tylko zwyklym oszustem, wiec czemu mamy wierzyc
          w to co napisal ?

np. "... a very bad experiences"
          "... provide a basic needs"

etc. etc.

> Prawdziwy anglojezyczny "zjechalby " nasz kraj tak,
          > jak pewien okradziony Anglik ktorego spotkalam na Okeciu
          > a jego "FUCK ,i" to byl caly komentarz ktory udalo
          > mi sie zrozumiec.

Nie twierdze, ze w Polsce jest cudownie i wszystko OK,
          ale jest o niebo lepiej niz bylo.

• Gość: Mosiek Re:No nie popisujcie sie juz waszym angielskim.... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 17:53
          prosze o jekiś oficjalne dane w oparciu o badania empiryczne. to że ktoś chce
          się za mną bic czy po ulicy słaniaja sie piajczki to nie powód żeby oceniać
          cały naród. w przeciwnym razie proponuję przejażdżke po Londynie, Paryżu,
          Rzymie - stwierdzicie, że Polacy to czołówka kultury europejskiej.
      • Gość: Patron Re: what I think of Poland... IP: *.dnsreseller.net 11.05.02, 23:59
        A ty po polski cy po angielski lepszy jest

Z ciebie taki "Teacher" jak z Wałęsy naukowiec

• watto Oczywiscie że to fałszywka 09.05.02, 06:53
      Oczywiscie że to fałszywka. Czarny dyrektor amerykanskiego oddziału banku?
      A bezdomnych w USA jest wiecej, niż gdziekolwiek na swiecie (oprócz krajów II
      swiata).
      • watto fałszywka od jojo z "proxy.aol.com" 09.05.02, 06:57
        ...gdyby ktoś nie wiedział.
        Szybko odpowiedział Chrisowi i to tym samym językiem.
        • Gość: # Re: fałszywka od jojo z IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.05.02, 07:36
          Rozlazl sie po swiecie niepotrzebny IV Wydzial agentury SB
          i produkuje sie jak za dobrej komuny.
          Jak nie gownem w kosciol to zlodziejem w porzadnego obywatela.

Tylko nie pisze, jaka szmata byl sam cale zycie, bo jaka
          jest dzis - wlasnie komunikuje!

Daisy!
          Dziekuje w napiekniejszych slowach za pare slow fachowca, dla przywrocenia
          rownowagi holocie. Duzo zdrowia.
          • Gość: n0str0m0 do # IP: 202.108.191.* 09.05.02, 08:51
            powiedz mi tak
            po cichutku tylko
            i na marginesie...

wrociles
            czy jeszcze nie poszedles?

bo jak to pierwsze
            to
            (tez cichutko i tez na marginesie)
            witaj

nostromo

• Gość: Allah Watto to te gowno --Vist !!!!!!!!!!Odzyl????????? IP: *.marketscore.com, / 10.103.1.* 11.05.02, 22:37
        Bredzi jak kiedys.
    • Gość: M. Hagn M. Hagn IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.02, 18:06
      Hello Poles,
      Watch out, it is us who have nuclear weapon.... and the most powerful army in
      the world. We can do whatever we want:}}
      • Gość: ted Re: M. Hagn IP: *.035-48-73746f21.cust.bredbandsbolaget.se 09.05.02, 18:47

> Hello Poles,
        > Watch out, it is us who have nuclear weapon.... and the most powerful army in
        > the world. We can do whatever we want:}}

And what is your psychiatrist saying about that, Mr. whoever You are?

• Gość: Pole To my friend M. Hagn IP: 207.236.152.* 09.05.02, 20:11

> Hello Poles,
        > Watch out, it is us who have nuclear weapon.... and the most powerful army in
        > the world. We can do whatever we want:}}

Hagn, you’ve grown a dick in place of your head, and balls in place of brain.
        Whenever you’re trying to think, you’re pissing instead. You can’t even succeed
        in provoking, Hagn you’re such a looser. Give yourself a blowjob, you’ll feel
        better. No one here will give you more satisfaction. Do it the American way –
        fuck yourself.
      • bund To Mr. Hagn 11.05.02, 08:57
        Dear Mr. Hagn

You amaze me more and more with every post you write. Now you send us threats?
        Can I ask what is your point? Why are you so obsessive in your attempts of
        proving how pathetic we are? Don't you see that you humiliate yourself by doing
        that?

Everyone around believes that you're a fake American. The number of mistakes in
        your first post gives some hard evidence. Why don't you show at least some
        dignity and reveal your identity (or at least your nationality)? Because if you
        were trying to provoke us to start a big fight, you have failed. People in this
        forum are to intelligent for games like that. But it seems you have not noticed
        that. That's why I am advising you to give it a break.

Kindest regards

Bund
    • Gość: ABeCe Re: what I think of Poland... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 21:15
      Alright mate? Cos I dont think so. Trying 2 take a mickey out of us, but not
      with such an english mate. Lets take for the sake of fun u'r american. and
      what...u wanted 2 vote on stupid al gore, who cannot even articulate himself.
      god bless g.w.bush he got the presidential chair. second sure we love alcohol -
      yeah but u americans go to mexico and bring so much booze that would kill a
      horse. and in your excellent, utopic country, kids shot each other to deatch
      in schools, ku klux klan murders black guys, police attacks mexicans, puertos
      and blah blah blah.....adios amigo and study writing a little bit more.
    • Gość: Fela Re: what I think of Poland... IP: *.cvx1-bradley.dialup.earthlink.net 10.05.02, 07:39
      Your writing shows you must be a miserably green and lonely offshot in your
      family. You got foul at your computer, but to think, or judge the world around
      you... Oh, gosh! You have a long way to go, kid. Must be a sickly outsider in
      school. Do you have friends, at least one at school? Don't demand so much from
      your surroundings. Don't worry, be happy!
    • maurycy Re: what I think ... niedostateczny z angileskiego 10.05.02, 18:21

Poprawiłem te wypociny POLSKIEGO CZRNUCHA - SAM SIE TAK NAZYWAŁ.

Let me introduce myself. My name is Matthew Hagn. I lived in Poland for 2
      years in Warsaw where my parents worked as CEO's
      of [BŁĄD - powinno być for]
      one of the American banks.
      I have
      a [BŁĄD - nie stawiamy a przed rzeczownikami w liczbie mnogiej]
      very bad experiences from your country.
      Fisrt [BŁĄD - POWINNO BYĆ FIRST]
      of all,
      I am black [żaden merykański murzyn nie powie o sobie BLACK]
      and and I [BŁĘDY SKAŁDNIOWE I GRAMATYCZNE - DWA RAZY and, POWINNO TEŻ BYĆ - VERY
      OFTEN, I WAS AN OBJECT ...] I because of that I was an object of
      harrassment very often.
      Once I was beaten by
      people with shaven heads [Amerykanie znaja pojęcie A SKINHEAD]
      and ended up in
      [BŁĄD - tylko Brytyjczycy 'are in hospital' - Amerykanie - 'in the hospital']
      hospital. My conclusion is that Polish people are racist and
      xenophobic. Secondly, I saw a large number of drunk people on the steets. My
      conclusion is that Poles are bunch of
      drinkers [Coca Cola drinkers? Alcoholics are DRUNKARDS].
      Thirdly, I saw a lot of homeless people.What kind of
      [BŁĄD - BRAK 'a'] nation
      is it [BŁĄD - ZAPYTANIE JEST O PODMIOT - powinno byc 'it is']
      [BRAK - that] cannot
      provide [BŁĄD - brak 'for']
      a [BŁAD - nie stawiamy przedimka nieokreślonego prze policzalnymi w liczbie
      mnogiej] basic needs to its
      citizens?
      Nexr [TYPING ERROR], your elections to
      Sejm
      las [TYPING ERROR - BRAL 't'] year show how stupiid most of you are. You gave
      such
      a [BŁĄD - nie stawiamy przedimka nieokreślonego przed niepoliczalnymi i
      grupowymi] wide support
      to Samoobrona or Self Defense. And most of
      those [BŁĄD - POLONIZM - powinno być 'the' zamias 'those']
      people representing
      that [BŁĄD - POWINNO BYĆ 'this']
      party in Sejm did not even finih [TYPING ERROR]
      high school education. Here in America, we
      simlpy [typing error] laugh at you stupidity.
      You should look at us,
      [BŁĄD - OPUSZCZONE 'the'] Americans and take
      the [BŁĄD - powiino by 'an' zamiast 'the'] example
      [BŁĄD - POWINNO BYĆ 'of' zamiast 'from']from us. We are the symbol of democracy,
      tolerance and peace. You should do everythink [TYPOWY BŁĄD POLONUSA - THING AND
      THING - TO WSZYSTKO JEDNO]
      that we tell the world to do. And if you don't agree with us, remember we are the
      most powerful country in the world. When it comes to
      you [BŁĄD - POWINNO BYĆ - 'your']
      military force, it is a piece of old soviet [BŁĄD - POWINNO BYĆ 'Soviet']
      sheet [BŁĄD - 'SHEET' TO PRZEŚCIERADŁO LUB ARKUSZ - GÓWNO TO 'SHIT' Zaden angosas
      nie popełnił by tego błędu - TYPOWY POLONIZM].
      You are not even capable of transporting
      your your [POWTÓRZONE 'your'] soldiers to Afghanistan.
      You have [BŁĄD - POWINNO BYC - 'had']
      to rent [[BŁAD - You do not rent airplanes you charter them or hire]
      planes from Ukraine!!! Imagine you
      are [BŁĄD - powinno być 'were' attacked by Belarus and
      you 'BRAK - 'WOULD'] have to move [KŁANIA SIĘ 'SECOND CONDITIONAL']
      your troops very quickly from South West to North East. [SKŁADNIA - Imagine you
      were attacked..... and you would very quickly have to move....]

• watto Swietna ocena żenującego poziomu tego tekstu 10.05.02, 18:43
        Swietna ocena żenującego poziomu tego tekstu.
        Napisać ten tekst mógł tylko jakiś analfabeta, który ma problemy składniowe w
        każdym języku, w którym pisze. Może poza jidysz.
    • Gość: Allah Watto to te gowno --Vist !!!!!!!!!!Odzyl????????? IP: 5.2.1R* / *.inter.net.il 11.05.02, 22:41
      Swiruje anty zydowsko znowu ,bojowki znowu ,belkot Vista znowu !!!!!!!!!!
    • Gość: JAWa Re: what I think of Poland... IP: *.proxy.aol.com 12.05.02, 05:04
      Mr. Hagan,
      You are telling me that poles are bunch of xenophobes, what about americans?
      who are they? You said that in Poland you saw many drunks on the street, in USA
      they all are in the cars. You said that you saw so many homeless in Warsaw,
      how many of them are in Boston? In Massachusets are more than 40 thoused of
      them and since 1990 the amount of homeless doubled. Is this the most powerfull
      country? why in this case can not provide for its own citizens home and food?
      Do you know that in USA few millions of US citizens does not have money to
      profide for their families every day meal and basic medical support? I spoke
      with several black people in here, in USA, some of them told me that black are
      discriminating black. If you would like to clean someones backyard, start with
      your own.
      • Gość: # Re: what I think of Poland... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.05.02, 10:13
        Kiedy jakis cham zrozumie, ze
        dumnym mozna byc z wlasnych dokonan
        a nie z tego ze sie jest w jakims kraju, miescie
        czy stadionie?
        Sa niektore narody predestynowane do stadnych zachowan
        - ale nie dotyczylo to nigdy Polakow.

Za stada mysla przywodcy. Amerykanie ostatnio, procz Reagena
        mieli wysypisko glupcow.
    • Gość: Giles Re: what I think of Poland... IP: 62.154.238.* 13.05.02, 13:50
      ludzie opamietajcie sie. ten malo oryginalny post, napisany w dodatku w "takiej
      sobie" angielszczyznie w zadnym wypadku nie zasluzyl ná tyle uwagi.
    • Gość: Hania Re: what I think of Poland... IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 13.05.02, 15:45
      My conclusion is that you are Polishman in New York and you are trying to make
      a lot of fuss with your ridiculous e-mail. Kind hint: please use spell check -
      then your e-mails may look at least 1% less ridiculous.
      • Gość: pl Re: what I think of Poland... IP: *.chello.pl 13.05.02, 22:33
        Ajm Amerikan end aj liw in Niu Jork. Aj łud lajk tu inform ol of ju det poland
        (riten łif e smol leter, of kors) is pis of szit end bikołs of det aj łont muw
        from NJ tu poland even for czajna ludowo-demokratische.
        Naturlich, aj hef meny frends in bronks (gutfelas, if ju noł łot aj min) end if
        ju gona mejk mi engry, dej łil kam tu łorsoł end kik jor esys. Capito?
        Sory for maj inglisz, perhaps aj dont juz macz bon mots, its bikous aj dont
        lajk skul, bat aj eszur ju ajm e kul gaj. Ju ar a grup of kretyns end ju pis in
        jor trałzers.
        Mersi boku for atenszyn, madafakas
    • Gość: kulawy bardzo latwo poznac ze nie jestes amerykan IP: *.nyc2.dsl.speakeasy.net 13.05.02, 22:43
      po piersze -primo
      chyba nigdy nie byles w New Yorku skoro bredzisz ze "u nasz w usa" nie ma
      bezdomnych?
      po drugie -primo
      twoj anglisz jest OK ale daleko ci jeszcze do czystej american-english
      po trzecie -primo
      co do glupoty narodowej , to my(Polska) jeszcze probujemy oprzec sie zydowskiej
      dominacji, niestety wy Ejmsztajny juz od dawna jestescie czescia izraela tylko
      jeszcze wam tego New York Times officjalnie nie oswiadczyl wiec o tym jeszcze
      nie wiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka