Gość: Andrzej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.02, 21:18 Piękna jest , lecz szybko sie przemienia . . . . w bezkształtną masę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Scan Re: A ja widzę za oknem chmurę w kształcie wielbłąda IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 22:14 Bezchmurne niebo u mnie cały dzień było. Masz to szczęście, że u Ciebie zachód godzinę później. Choć mam pewność, że piękne barany nocnego nieba wkrótce się pojawią. Obserwujmy zjawiska przyrody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: A ja widzę za oknem chmurę w kształcie wielbłą IP: 148.230.71.* 08.05.02, 00:59 Jests pewien ze to byla chmura i nie reklama CAMEL'A???? Odpowiedz Link Zgłoś
pardwa Re: A ja widzę za oknem chmurę w kształcie wielbłąda 12.05.02, 10:40 U mnie same baranki. Malutkie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: A ja widzę za oknem chmurę w kształcie wielbłąda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 12:18 Pamiętam opowieści swoich dziadków, jak przed II wojną światową , po niebie nad ich wsią przesunął się krzyż, z zachodu na wschód i spowrotem. Takie tam opowieści , ale zarzekali sie ,że prawdziwe. Daję więc sygnał ,że widziałem na niebie wielbłąda, czy ktos potrafi wytłumaczyć widzenie? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: A ja widzę za oknem chmurę w kształcie wielbłąda IP: *.tgory.pik-net.pl 12.05.02, 12:30 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > Daję więc sygnał ,że widziałem na niebie wielbłąda, > czy ktos potrafi wytłumaczyć widzenie? 1 Pan Kamel [ten od ciemnej randki] zostanie kolejnym Mesjaszem! 2 Filip Moris odnotuje 100% wzrost sprzedazy kameli LIGHT 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondruś To był baktrian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 12:45 Gość portalu: siedem napisał(a): > Gość portalu: Jondrus napisał(a): > > > Daję więc sygnał ,że widziałem na niebie wielbłąda, > > czy ktos potrafi wytłumaczyć widzenie? > > 1 > Pan Kamel [ten od ciemnej randki] zostanie kolejnym Mesjaszem! > > 2 > Filip Moris odnotuje 100% wzrost sprzedazy kameli LIGHT > > 7 > Juz TomekMX wspominał o papierosach, więc uściślam: był to wielbłąd dwugarbny - baktrian, nie żaden tam dromader. Czy wierzycie w znaki zwiastujące jakies zdarzenia, już niekoniecznie w skali narodów, ale jednostkowo , np. skali Jondrusia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: To był baktrian IP: *.tgory.pik-net.pl 12.05.02, 12:50 Gość portalu: Jondruś napisał(a): > ale jednostkowo , > np. skali Jondrusia wygrałeś wycieczkę do EGIPTU! gratulacje pozdrow za mnie bojowke zyjonistyczna jakby sie znowu zaktywizowala. milej nie- dzieli. 7,30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: To był baktrian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:23 Gość portalu: siedem napisał(a): > wygrałeś wycieczkę do EGIPTU! > gratulacje > > pozdrow za mnie bojowke zyjonistyczna jakby sie znowu zaktywizowala. milej nie- > dzieli. > > 7,30 Gdzie mam się zgłosić po bilety? Obawiam sie ,że nie pozdrowię tylko cichcem pozwiedzam piramidki i w te pędy do jeszcze spokojnej Polski Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Symbolika baktriana 12.05.02, 12:57 Ja mysle, ze czeka nas garbate zycie. W dodatku podwojnie. Ze wzgledu na stara znajomosc, uzywam liczby mnogiej, nie chcac aby ten znak jednostkowo Cie dotknal. Glowa do gory. Nie jestes w tym sam. Nie wykluczam, ze liczba osob dotknietych podobnym przeznaczeniem moze byc calkiem spora. A moze to i nawet wiekszosc? Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Symbolika baktriana 13.05.02, 09:07 Jeśli 1 dodać do większości to ile to jest? +1 wielgłąd- d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: Symbolika baktriana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:17 d_nutka napisał(a): > Jeśli 1 dodać do większości to ile to jest? > +1 wielgłąd- d_nutka Rozwiązanie: 1+wielgłąd-d_nutka=wielgłąd Uzasadnienie: Już w wątku o klonowaniu pisałem , że jestes jedna i niepowtarzalna , dlatego niwelujesz 1 i wynik jest jaki jest Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Symbolika baktriana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:26 Ja nie wierzę w takie symbole. Wielbłąd, którego widział Andrzej był na pewno wielbłądem Galby. Pewnie urwał mu się z postronka i jak to w bajce z 1001 nocy poszybował na latającym dywanie. Przypomnij sobie Jondrus czy jakiegoś dywanika pod nim nie było? Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: Symbolika baktriana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:20 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Ja nie wierzę w takie symbole. Wielbłąd, którego widział Andrzej był na pewno > wielbłądem Galby. Pewnie urwał mu się z postronka i jak to w bajce z 1001 nocy > poszybował na latającym dywanie. Przypomnij sobie Jondrus czy jakiegoś dywanika > > pod nim nie było? > > Janusz No własnie.Cos w tym może być. Juz dawno nie natknąłóem się na Galbę.Byc może poszukuje tego wielbłąda. Nie mówiąc o dywaniku na którym miałem stanąć przed Imperatorem. Moze ten wielbłądzik jak dobra wróżka uratował mnie prze 'operem' 'podiwaniając' dywanik. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: Symbolika baktriana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:14 Z tym garbatym zyciem może byc róznie, jedno co mnie pociesza to to ,że garby były okrąglutkie, znaczy się dobrze napełnione, a to wrózy dojscie do celu. Nie wiem jaka metodą zmusili tego wielbłąda do takiej przezornosci, czyżby metodą dwóch cegłówek? Po starej znajomości powiem w liczbie mnogiej, bedziemy mieli dobrze, żebys nie czuł się osamotniony. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Nostradamus to przewidział! IP: 213.17.161.* 13.05.02, 13:34 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > Daję więc sygnał ,że widziałem na niebie wielbłąda, > czy ktos potrafi wytłumaczyć widzenie? > > Andrzej --- Wielbłąd dwugarbny z niebios zstąpi I na 10 odmian księżyca zamęt nastanie w krainie Lecha Grodziszczem jego miasto z fontanną będzie A godłem twarz mężczyzny na półmisku Po onym chaosie zbawiennym pochwyci w swe kopyta władzy lejce I ku zamorskiemu Edenowi kraj swój pogna Wielka po tym nastąpi żałość w Mieście Urzędników I ona unija odrzucona a potworna sczeźnie niczym cezarów Imperium! Trochę bez sensu ale proroczo (jak twierdzą wtajemniczeni)! Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Michalda to przewidziała IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 13:46 Będąc tete a tete z niejakim Salomonem: "PIERWSZY ZNAK będzie: bowiem ludzie w dnie święte ciężkie prace wykonywać będą ażeby więcej gwałtu dniom Bożym zadać - znoszone będą święta, bo niewierzący wierzącym ilość dni świętych dyktować będą. DRUGI ZNAK gdy ludzie już od 14 roku życia żenić się i wydawać zaczną, wielu z nich wkrótce się rozwiedzie i wielki niepokój w rodzinach nastąpi. TRZECI ZNAK gdy liczne kunszty i rzemiosła rozpoczną się, niesłychane i niewidziane, od innych narodów sprowadzone. CZWARTY ZNAK gdy mały dobytek da wielki użytek, co się ludziom będzie zdawać, że to czary. PIĄTY ZNAK gdy się ludzie staną bezbożnymi, więcej polubią kłamstwo niż prawdę a ich serca wzdychać będą ku bogactwu niżli ku Bogu. SZÓSTY ZNAK gdy ludzie zaczną pozbywać się gruntów za ceny nad zmysł ludzki małe. SIÓDMY ZNAK gdy ludzie poczną powracać na opuszczone grunty i zaczną zaszczepiać wiele winnic, sadów i pasiek, zaczną także uprawiać pustynie, miedze będą zaorywać i rozkopywać i z tego robić pole orne a przytem chleb zrobi się mały i drogi. ÓSMY ZNAK gdy na całym świecie zrobi się przemiana w pieniądzach i nastąpią opłaty dokuczliwe i nieznośne. Pieniądz będzie topniał jak śnieg. Coraz więcej będzie pan płacił za służbę i coraz mniej za to sługa mieć będzie. DZIEWIĄTY ZNAK gdy czas mięsopustu będzie tak krótki, że ludzie nie będą mieli czasu rozweselić się i odprawiać będą wesela w dniu postnym. DZIESIĄTY ZNAK gdy podczas sianokosów ogromny śnieg spadnie i siana nie będą mogli zebrać. JEDENASTY ZNAK gdy Pan Bóg szkodliwą szarańczę ześle, która lecieć będzie od wschodu słońca ku zachodowi tak jak w Egipcie na Faraona, a ta plaga wszystko ziarno uszkodzi." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Michalda to przewidziała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 15:02 Ufff! - kończ Waść - strachu oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: Nostradamus to przewidział! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 22:12 Witaj Galbo Jak tam wojaże po imperium? Podatki zebrane? Krnąbrność ukrócona? Przepowiednia dech zapierająca, lecz cieszę się ,że niemożliwa do spełnienia. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś