Gość: JASIEK IP: *.telia.com 10.06.01, 12:40 ZYDOW POWINNISCIE CENIC PO DAL WAM JESUSA. JA NIEDOWIAREK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gibki Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 12:43 kurwieniem nic nie osiagniesz Łachu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: 172.16.0.* / *.net.bialystok.pl 10.06.01, 14:18 Zasrało ci mózg, dupku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.nat.tsk.pl 10.06.01, 14:23 Jesteś śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.dialup.medianet.pl 10.06.01, 14:30 I tak przejedzie walec i wszyskich wyrowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: każdy sądzi po sobie IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 14:57 Jest wyrazem złego wychowania i chamstwa obrażanie uczuć religijnych innych ludzi. Idź się leczyć chamie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1 Do Jaśka - Wynocha z forum chamie!!! 10.06.01, 16:57 No chłopcze, teraz przesadziłeś! To co tu napisałeś kwalifikuje się do postępowania prokuratorskiego. Jestem ateistą, ale nigdy w ten sposób nie odważyłbym się powiedzieć czy napisać. Przekroczyłeś wszelkie normy chamstwa i zezwierzęcenia. Chcesz dyskutować to zrób to w sposób jeżeli już nie kulturalny to cywilizowany (o ile wiesz co to oznacza). Będzie lepiej dla Ciebie jeżeli raz na zawsze znikniesz z tego forum, bo może się to skończyć dla Ciebie ostrymi kłopotami. Dla mnie przestajesz istnieć i myślę, że tak samo dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdfg Re: Do Jaśka - Wynocha z forum chamie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 18:43 ja pierdole po co jest regulamin forum najpierw stek antyzydowskich pomyj, teraz to. A wyraznie jest napisane ze nie wolno pisac rasistowskich i obrazajacyh uczucia religijne postow. Tylko po co ten regulamin? Jak tylko od czasu do czasu jakis spam usuna, ale tylk odlatego ze pisali go w kazdym temacie. To juz przesada. Gazeta daje dupy, nieprzestrzegajac regulaminu ktory sama wymyslila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlomcio Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.proxy.aol.com 11.06.01, 04:13 Gość portalu: JASIEK napisał(a): > > ZYDOW POWINNISCIE CENIC PO DAL WAM JESUSA. JA NIEDOWIAREK Zapamietaj CHAMIE mojego Nick-a.Zdychajac w konwulsjach bedziesz mnie o wode prosil,a ja ci jej nigdy nie podam.Moze Pan Jezus jak zdechniesz kropelki ci jednej uzyczy,a potem dalej chamie na wieki o wode prosic bedziesz.A Lucyfer bedzie cie chamie pocieszal,a moze jutro kropelka spadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sebmagda JASKU Z TELII, OSIAGNALES JUZ SWOJ CEL, WIEC MOZESZ JUZ... 11.06.01, 10:37 ...zachowywac sie normalnie. A czy wiesz, ze mozna Cie namierzyc i czy wiesz, ze mozesz miec proces i czy wiesz ze go raczej przegrasz i czy wiesz, ze twoj glupi zart moze Ci zmienic zycie i jeszcze cos czego nie wiesz, ZAWSZE STARAJ SIE BYC ODPOWIEDZIALNY ZA SWOJE CZYNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: JASKU Z TELII, OSIAGNALES JUZ SWOJ CEL, WIEC MOZESZ JUZ... IP: *.bp.com 11.06.01, 11:24 sebmagda napisał(a): > ...zachowywac sie normalnie. > A czy wiesz, ze mozna Cie namierzyc > i czy wiesz, ze mozesz miec proces > i czy wiesz ze go raczej przegrasz > i czy wiesz, ze twoj glupi zart moze Ci zmienic zycie > i jeszcze cos czego nie wiesz, > ZAWSZE STARAJ SIE BYC ODPOWIEDZIALNY ZA SWOJE CZYNY Magda, To juz przesada. Jesli mozna tego chama namierzyc, to Gazeta powinna to zrobic i podac go do sadu. Inaczej to forum jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.wan.pol.pl 11.06.01, 11:30 Zwracam się z prośbą do operatora serwera o większą odpowiedzialność za zamieszczane na FORUM teksty. Pomijając fakt, czy ja jestem ateistą, czy wierzącym człowiekiem, tekst po prostu budzi obrzydzenie. I nieważne jest do kogo jest kierowany. Zgadzam się ze stwierdzeniami wielu, że sprawą z urzędu winna się zająć prokuratura. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykk Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.chello.pl 11.06.01, 11:45 nie odpowiadać bydlakowi i tyle po co wzywać cenzora? a może to specjalnie zrobiono? a potem:sami chcieliście cenzury? bydle to bydle,chamidło to chamidło,wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiek Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.15.tuwien.teleweb.at 11.06.01, 19:34 Nie popisales sie kolego Jasku.Taka metoda nie osiagniesz zadnego pozytywnego rezultatu.Wzbudzisz tylko nienawisc, ktora do niczego prowadzi.Jezeli chcesz cos przekazac uzywaj argumentow.Rowniez koledzy ktorzy ci odpisuja uzewnetrzajac swoja nienawisc(no moze brak tolerancji) tez nie moge powiedziec ,ze sie popisali.Natomiast domaganie sie cenzury swiadczy moim zdaniem o braku swiadomosci.Wszelkie systemy i rzady sa sklonne do jej wprowadzenia,bo to jest w ich interesie.Nie jest to jednak w interesie ogolu.Cenzura ogranicza roznorodnosc punktow widzenia,a co za tym idzie i swiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: 203.202.95.* 12.06.01, 02:20 Gość portalu: jurek napisał(a): > Zwracam się z prośbą do operatora serwera o większą odpowiedzialność za > zamieszczane na FORUM teksty. Pomijając fakt, czy ja jestem ateistą, czy > wierzącym człowiekiem, tekst po prostu budzi obrzydzenie. I nieważne jest do > kogo jest kierowany. Zgadzam się ze stwierdzeniami wielu, że sprawą z urzędu > winna się zająć prokuratura. > Jurek Obawiam sie, ze nie zyja swiadkowie mogacy potwierdzic, czy Jezus byl, czy nie (nie dodam czym, bo oszolomy jeszcze mnie zaskarza - jak to bylo np. z filmem "Dogma"). Wiec sledztwo moze zostac co najwyzej umozone. A autor naszego watku ma prawo do swoich przekonan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 12.06.01, 03:27 Ta w gruncie rzeczy zabawna prowokacja wyzwolila niebywale emocje u odpowiadajacych Jaskowi.Najzabawniejsze jest jednak to ze przewazaja obroncy wiary,ktorych namietnosci rozpalilo piec a wlasciwie cztery wzajemnie wykluczajace sie slowa w jezyku polskim.Bez dodatkowych informacji imie Jezus nic szczegolnego nie oznacza.Jest jednak cos nad czym warto sie zastanowic.Czy Jasiek aby nie jest Zydem....no bo ktoz inny jak nie Zyd mogl znowu wystawic polakow do wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzio to po prostu przegięcie pały IP: 62.148.79.* 11.06.01, 11:57 to przegięcie. wszyscy mogą mówić jakie mają poglądy ale to jest po prostu przegięcie. nie wiem czy kwalifikuje się to do prokuratora bo prawo z urzędu chyba nie chroni uczuć religijnych ale poprę tego kto złoży doniesienie. "gazetę" chwalę za brak cenzury - forum to forum - nie zwalnia jednak, delikatnie mówiąc, od cywilizowanych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfriend NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE ! IP: 217.96.180.* 11.06.01, 18:37 NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE Zauważ, że Jezus, któremu urągasz, nigdy nikomu nie urągał. Jeżeli ktoś jemu urąga, to znaczy że pojawił się już ANTYCHRYST o którym mówił, że przyjdzie. Jak wiadomo (mówi o tym wyraźnie Biblia) będzie on całkowity przeciwieństwem Boga (Jezusa), przesiąkniętym nienawiścią do wszystkiego i wszystkich, lecz najbardziej jednak będzie nienawidził dzieła Bożego - a przedewszystkim Jego ludu. W okresie wojennym, wśród zastraszonych środowisk religijnych powszechna była opinia, że antychrystem jest "charyzmatyczny" przywódca III rzeszy. Jak pokazuje jednak historia, hitler jest jedynie "odgłosem kroków" antychrysta, który ma przyjść na świat, a prawdziwy, uosobiony "syn zatracenia" będzie o wiele gorszy. hilter jednak nie urągał Imieniu Bożemu, tak jak ty to robisz. TY JESTEŚ GORSZY OD HITLERA. NIE DYSPONUJESZ TYLKO TAKIMI MOŻLIWOŚCIAMI REALIZACJI SWOICH ANTYPATII, JAK ON. Pewnie rozprawiłbyś się z każdym kto Ci pod rękę podleci - - pewnie bijesz dzieci i żonę; a może wyrywasz motylom skrzydła ??? JELIBYS MÓGŁ, z pewnoscią zlikwidowałbyś każdego człowieka którego naspotkasz Kim ty jesteś? hitler jest napewno jednym z twoich duchowych i ideologicznych pierwowzorów, bo nie wierzę, że mimo pogańskich tradycji mógł coś takiego powiedzieć Polak. JEDYNE CO CI CHCE POWIEDZIEĆ I DAĆ DO PRZEMYŚLENIA JESZCZE W PODSUMOWANIU, TO PRZEBACZENIE JEZUSA, JAKIE MOGĘ CI OBIECAĆ JEŚLI SIĘ NAWRÓCISZ, TOBIE I WSZYSTKIM KTÓRZY URĄGAJĄ BOGU, CHRZEŚCIJANOM I ŻYDOM. Jeżeli zmienisz swoje myślenie, to będziesz potrafił przyjąć to przebaczenie Ale jeżeli jesteś nasieniem antychrysta, to będziesz chciał zniszczyć najpierw naród żydowski, potem chrześcijan a później Polskę i inne narody ... A Chrystus któremu urągasz - powróci i zmiecie antychrysta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE ! IP: *.vic.bigpond.net.au 14.06.01, 08:32 Gość portalu: jfriend napisał(a) do autora oryginalnego komunikatu (NIE do mnie, ljkel2), ktory nazwal Jezusa “Zydowska k.”. Jfriend: NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE! Zauważ, że Jezus, któremu urągasz, nigdy nikomu nie urągał. Ljkel2: Nie zupelnie, a kto uragal drzewu, ze nie rodzilo owocow w czasie, w ktorym normalnie ono nie owocuje, a kto przepedzal Bogu ducha winnych wymieniaczy pieniedzy (wcale nie ‘przekupniow’, jak to ucza w tzw. kosciele katolickim), ktorzy musieli (zreszta w przedsionku, a nie we wlasciwej swiatyni; zreszta do sanktuaruim Jahwe, gdzie byl;a przechowywana Arka Przymierza, mieli wstep jedynie najwyzsi kaplani) wymieniac rzymskie pieniadze, bedace w obiegu w Palestynie podczas rzymskiej okupacji, na monety zydowskie, jedyne ktore byly przyjmowane przez kaplanow, a ortodoksyjni Zydzi musieli kupowac u tychze kaplanow ofiary dla Jahwe. Jak wiec widzisz, Jezus byl niesprawiedliwym raptusiewiczem, ktory nie tylko uragal, ale tez potrafil uciekac sie do fizycznej przemocy… Jfriend: Jeżeli ktoś jemu urąga, to znaczy że pojawił się już ANTYCHRYST o którym mówił, że przyjdzie. Jak wiadomo (mówi o tym wyraźnie Biblia) będzie on całkowity przeciwieństwem Boga (Jezusa), przesiąkniętym nienawiścią do wszystkiego i wszystkich, lecz najbardziej jednak będzie nienawidził dzieła Bożego - a przedewszystkim Jego ludu. W okresie wojennym, wśród zastraszonych środowisk religijnych powszechna była opinia, że antychrystem jest "charyzmatyczny" przywódca III Rzeszy. Jak pokazuje jednak historia, Hitler jest jedynie "odgłosem kroków" antychrysta , który ma przyjść na świat, a prawdziwy, uosobiony "syn zatracenia" będzie o wiele gorszy. Hilter jednak nie urągał Imieniu Bożemu, tak jak ty to robisz. TY JESTEŚ GORSZY OD HITLERA. NIE DYSPONUJESZ TYLKO TAKIMI MOŻLIWOŚCIAMI REALIZACJI SWOICH ANTYPATII, JAK ON. Pewnie rozprawiłbyś się z każdym kto Ci pod rękę podleci - pewnie bijesz dzieci i żonę; a może wyrywasz motylom skrzydła ??? JELIBYS MÓGŁ, z pewnoscią zlikwidowałbyś każdego człowieka którego naspotkasz. Kim ty jesteś? Hitler jest napewno jednym z twoich duchowych i ideologicznych pierwowzorów, bo nie wierzę, że mimo pogańskich tradycji mógł coś takiego powiedzieć Polak. Ljkel2: Masz czesciowo racje. Antychryst sie juz dawno pojawil, jest on rzeczywiscie “przesiąknięty nienawiścią do wszystkiego i wszystkich” i wrecz nienawidzi “dzieła Bożego - a przede wszystkim Jego ludu”. Zgoda, tym prawdziwym Antychrystem nie byl Adolf Hitler, ktory zreszta (przynajmniej oficjalnie) rozpoczal wojne przeciwko ZSRR jako “chrzescijanska krucjate przeciwko bezboznym sowietom”. Zgoda, Hitler nie uragal “Imieniu Bozemu”, byl on przeciez katolikiem (rzymskim, aby nie bylo watpliwosci), i nigdy nie zostal ekskomunikowany, czy nawet oficjalnie upomniany przez papieza (wlasciwie biskupa Rzymu). A pamietajmy, ze obecny biskup Rzymu, Karol Wojtyla ostatnio ekskomunikowal zambijskiego biskupa tylko dla tego, ze ten ostatni sie ozenil. A przeciez, jak pisze apostol Pawel w 1 Tymoteusza 3,2 “Biskup zas ma byc nienaganny, MAZ JEDNEJ ZONY, trzezwy, umiarkowany, przyzwoity, goscinny, dobry nauczyciel,” 3,4 “ktory by wlasnym domem dobrze zarzadzal, dzieci trzymal w posluszenstwie i wszelkiej uczciwosci,” 3,5 “bo jezeli ktos nie potrafi wlasnym domem zarzadzac, jakze bedzie m¢gl miec na pieczy Kosciol Bozy?” Tak wiec za ozenek, ktory jest wrecz zalecany biskupom przez Pismo Swiete, grozi natychmiastowa ekskomunika, zas za przesladowanie katolikow (nie mowiac juz o Zydach) w samej tylko okupowanej Polsce, za meczenska smierc wielu ksiezy i zakonnikow (np. Maksymiliana Kolbe), wlaasciwie nie grozi (przynajmniej ze strony kosciola) nic. Chyba juz wiesz, kto jest obecnie tym Antychrystem. Jak masz watpliwosci, to ci powiem wyraznie – ten Antychryst urodzil sie w Polsce jako Karol Wojtyla, obecnie uzywa imienia Jan Pawel II, i aby nauragac Bogu (Jahwe), uzywa on tytulu “Ojca Swietego”, choc jedynym jego prawdziwym tytulem jest tytul (rzymsko-katolickiego) biskupa Rzymu. Kazdy, kto uzywa tytulu przyslugujacemu jedynie Bogu (prawdziwy Ojciec Swiety jest bowiem w niebiesiech, a nie na ziemi) to heretyk, bluznierca i Antychryst, co do tego nie mozna miec najmniejszych watpliwosci. Przykro tylko, ze ow Antychryst urodzil sie w Polsce, chodzil tam do szkol, i ze jego ojczystym jezykiem jest polski, ale jako ze jeszcze nie zyjemy w panstwie zorganizowanym jak w Orwell’a “1984”, wiec nie mozemy zataic tych faktow historycznych (a szkoda…. I nie dajmy sie oszukac, Wojtyla jest bardziej niebezpieczny niz Hitler, bo ten ostani rozpoczal wojny praktycznie ze wszystkimi, co spowodowalo jego rychly upadek, zas Wojtyla jest bardziej przebiegly, niemalze jak jego mistrz, czyli sam Szatan. Wojtyla, w odroznieniu od Hitlera, uzywa jezyka i metod dyplomacji. Wojtyla jest mistrzem nowomowy: w jego ustach jest pelno frazesow o milosci czy pokoju, ale jego poltyka zmierza do przeludnienia (walka z regulacja urodzin) i poklocenia ludzi (nie tak dawno przeciez Wojtyla orzekl autorytatywnie. ze jedynie jego kosciol to ‘kosciol prawdziwy’, inne zas to nedzne, bezwartosciowe imitacje), a tam gdzie przeludnienie, tam nie ma milosci tylko nienawisc do innych, szczegolnie tzw. obcych, ani tez nie ma pokoju, tylko permamentna wojna o ciagle malejaca (per capita, a czesto tez globalnie) pule dobr materialnych (dobra duchowe w warunkach przeludnienia nie maja praktycznie zadnej wartosci, bo jak zoladek pusty, to mysli sie tylko o jego napelnieniu..). Jfroend: JEDYNE CO CI CHCE POWIEDZIEĆ I DAĆ DO PRZEMYŚLENIA JESZCZE W PODSUMOWANIU, TO PRZEBACZENIE JEZUSA, JAKIE MOGĘ CI OBIECAĆ JEŚLI SIĘ NAWRÓCISZ, TOBIE I WSZYSTKIM KTÓRZY URĄ GAJĄ BOGU, CHRZEŚCIJANOM I ŻYDOM. Jeżeli zmienisz swoje myślenie, to będziesz potrafił przyjąć to przebaczenie. Ale jeżeli jesteś nasieniem antychrysta, to będziesz chciał zniszczyć najpierw naród żydowski, potem chrześcijan a później Polskę i inne narody ... A Chrystus któremu urągasz - powróci i zmiecie antychrysta ... Ljkel2: Moj drogi jfriend – radze ci, abys byl ostrozny w obiecywaniu przebaczenia w czyims imieniu, szczegolnie jesli jest to Bog, albo prawie-Bog. Zreszta z Jezusem Chrystusem radzilbym byc ostrozny, bo on jest Bogiem tylko dla chrzescijan, dla Muzulmanow jest on ‘tylko’ prorokiem, zas dla Zydow falszywym prorokiem, czyli heretykiem i bluznierca (wlasnie tymze Antychrystem, czyli falszywym mesjaszem). Zakladajac zas, za chrzescijanami, ze Chrystus jest Bogiem, niewykluczone jest iz zmiecie On kiedys tego ziemskiego Antychrysta, jako ze “nieznane (dla smiertelnikow takich jak my) sa wyroki boze”. Nie chcialbym byc wtedy w skorze Karola Wojtyly…Zreszta, wlasciwie to Wojtyla zostal juz ukrany przez Jahwe: najpierw ten (niby nieudany) zamach w Rzymie, po ktorym nigdy nie doszedl on do siebie, a teraz Bog odebral Wojtyle juz nie tylko kontrole nad wlasnym cialem (choroba Parkinsona), ale tez odebral mu rozum, bo jak inaczej wyjasnic te podroze do Grecji, gdzuie ogloszono go oficjalnie Antychrystem, czy tez planowana podroz na Ukraine, gdzie rzymscy katolicy sa w permamentniej wojnie z prawoslawnymi, ktorzy tez kloca sie miedzy soba, jako ze czesc z tych ukrainskich prawoslawnych uznaje zwierzchnictwo biskupa Rzymu, a pozostala czesc nie. Tylko Wojtyly im brakuje do pelnego szczescia… Ljkel2@netscape.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfriend Re: NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE ! IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 10:59 OK. Dzięki za rzeczową i spostrzegawczą odpowiedź. Nasze poglądy różnią się tym, że patrzę z własnego punktu widzenia, mam nadzieję - osadzonego na gruncie bibilijnego chrzecijaństwa protestanckiego. Mówiąc o urąganiu zazwyczaj mamy na mysli, gdy w kierunku kogos (czegos) sa kierowane bezpodstawne oskarzenia, zarzuty. O takich w moim przekonaniu w przypadku Jezusa nie mozna mówić, gdyż biorąc pod uwage powody bibilijne, miał on słuszną podstawę do takiej podstawy. Ale takie podejscie wymaga odbioru tych zdarzeń z chrzescijańskiego punktu widzenia. Natomiast Jezus nigdy nic powiedział nic, co mogłoby przyczynić sie do zgorszenia ludzi (oczywicie biorąc pod uwagę bibilijny priorytet relacji Bóg-człowiek). Zgadzam się z większosia Twoich wypowiedzi na temat antychrysta i kocioła kat. Twoje stanowisko jest to dla mnie potwierdzeniem moich własnych spostrzeżeń. jfriend@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE ! IP: *.vic.bigpond.net.au 14.06.01, 08:51 Gość portalu: jfriend napisał(a) do autora oryginalnego komunikatu (NIE do mnie, ljkel2), ktory nazwal Jezusa “Zydowska k.” (oryginlnie “JEZUS TO STARA ZYDOWSKA K.” Jfriend: NIE URĄGAJ MOJEMU BOGU, ANTYCHRYSCIE! Zauważ, że Jezus, któremu urągasz, nigdy nikomu nie urągał. Ljkel2: Nie zupelnie, a kto uragal drzewu, ze nie rodzilo owocow w czasie, w ktorym normalnie ono nie owocuje, a kto przepedzal Bogu ducha winnych wymieniaczy pieniedzy (wcale nie ‘przekupniow’, jak to ucza w tzw. kosciele katolickim), ktorzy musieli (zreszta w przedsionku, a nie we wlasciwej swiatyni; zreszta do sanktuaruim Jahwe, gdzie byl;a przechowywana Arka Przymierza, mieli wstep jedynie najwyzsi kaplani) wymieniac rzymskie pieniadze, bedace w obiegu w Palestynie podczas rzymskiej okupacji, na monety zydowskie, jedyne ktore byly przyjmowane przez kaplanow, a ortodoksyjni Zydzi musieli kupowac u tychze kaplanow ofiary dla Jahwe. Jak wiec widzisz, Jezus byl niesprawiedliwym raptusiewiczem, ktory nie tylko uragal, ale tez potrafil uciekac sie do fizycznej przemocy… Jfriend: Jeżeli ktoś jemu urąga, to znaczy że pojawił się już ANTYCHRYST o którym mówił, że przyjdzie. Jak wiadomo (mówi o tym wyraźnie Biblia) będzie on całkowity przeciwieństwem Boga (Jezusa), przesiąkniętym nienawiścią do wszystkiego i wszystkich, lecz najbardziej jednak będzie nienawidził dzieła Bożego - a przedewszystkim Jego ludu. W okresie wojennym, wśród zastraszonych środowisk religijnych powszechna była opinia, że antychrystem jest "charyzmatyczny" przywódca III Rzeszy. Jak pokazuje jednak historia, Hitler jest jedynie "odgłosem kroków" antychrysta , który ma przyjść na świat, a prawdziwy, uosobiony "syn zatracenia" będzie o wiele gorszy. Hilter jednak nie urągał Imieniu Bożemu, tak jak ty to robisz. TY JESTEŚ GORSZY OD HITLERA. NIE DYSPONUJESZ TYLKO TAKIMI MOŻLIWOŚCIAMI REALIZACJI SWOICH ANTYPATII, JAK ON. Pewnie rozprawiłbyś się z każdym kto Ci pod rękę podleci - pewnie bijesz dzieci i żonę; a może wyrywasz motylom skrzydła ??? JELIBYS MÓGŁ, z pewnoscią zlikwidowałbyś każdego człowieka którego naspotkasz. Kim ty jesteś? Hitler jest napewno jednym z twoich duchowych i ideologicznych pierwowzorów, bo nie wierzę, że mimo pogańskich tradycji mógł coś takiego powiedzieć Polak. Ljkel2: Masz czesciowo racje. Antychryst sie juz dawno pojawil, jest on rzeczywiscie “przesiąknięty nienawiścią do wszystkiego i wszystkich” i wrecz nienawidzi “dzieła Bożego - a przede wszystkim Jego ludu”. Zgoda, tym prawdziwym Antychrystem nie byl Adolf Hitler, ktory zreszta (przynajmniej oficjalnie) rozpoczal wojne przeciwko ZSRR jako “chrzescijanska krucjate przeciwko bezboznym sowietom”. Zgoda, Hitler nie uragal “Imieniu Bozemu”, byl on przeciez katolikiem (rzymskim, aby nie bylo watpliwosci), i nigdy nie zostal ekskomunikowany, czy nawet oficjalnie upomniany przez papieza (wlasciwie biskupa Rzymu). A pamietajmy, ze obecny biskup Rzymu, Karol Wojtyla ostatnio ekskomunikowal zambijskiego biskupa tylko dla tego, ze ten ostatni sie ozenil. A przeciez, jak pisze apostol Pawel w 1 Tymoteusza 3,2 “Biskup zas ma byc nienaganny, MAZ JEDNEJ ZONY, trzezwy, umiarkowany, przyzwoity, goscinny, dobry nauczyciel,” 3,4 “ktory by wlasnym domem dobrze zarzadzal, dzieci trzymal w posluszenstwie i wszelkiej uczciwosci,” 3,5 “bo jezeli ktos nie potrafi wlasnym domem zarzadzac, jakze bedzie m¢gl miec na pieczy Kosciol Bozy?” Tak wiec za ozenek, ktory jest wrecz zalecany biskupom przez Pismo Swiete, grozi natychmiastowa ekskomunika, zas za przesladowanie katolikow (nie mowiac juz o Zydach) w samej tylko okupowanej Polsce, za meczenska smierc wielu ksiezy i zakonnikow (np. Maksymiliana Kolbe), wlaasciwie nie grozi (przynajmniej ze strony kosciola) nic. Chyba juz wiesz, kto jest obecnie tym Antychrystem. Jak masz watpliwosci, to ci powiem wyraznie – ten Antychryst urodzil sie w Polsce jako Karol Wojtyla, obecnie uzywa imienia Jan Pawel II, i aby nauragac Bogu (Jahwe), uzywa on tytulu “Ojca Swietego”, choc jedynym jego prawdziwym tytulem jest tytul (rzymsko-katolickiego) biskupa Rzymu. Kazdy, kto uzywa tytulu przyslugujacemu jedynie Bogu (prawdziwy Ojciec Swiety jest bowiem w niebiesiech, a nie na ziemi) to heretyk, bluznierca i Antychryst, co do tego nie mozna miec najmniejszych watpliwosci. Przykro tylko, ze ow Antychryst urodzil sie w Polsce, chodzil tam do szkol, i ze jego ojczystym jezykiem jest polski, ale jako ze jeszcze nie zyjemy w panstwie zorganizowanym jak w Orwell’a “1984”, wiec nie mozemy zataic tych faktow historycznych (a szkoda…. I nie dajmy sie oszukac, Wojtyla jest bardziej niebezpieczny niz Hitler, bo ten ostani rozpoczal wojny praktycznie ze wszystkimi, co spowodowalo jego rychly upadek, zas Wojtyla jest bardziej przebiegly, niemalze jak jego mistrz, czyli sam Szatan. Wojtyla, w odroznieniu od Hitlera, uzywa jezyka i metod dyplomacji. Wojtyla jest mistrzem nowomowy: w jego ustach jest pelno frazesow o milosci czy pokoju, ale jego poltyka zmierza do przeludnienia (walka z regulacja urodzin) i poklocenia ludzi (nie tak dawno przeciez Wojtyla orzekl autorytatywnie. ze jedynie jego kosciol to ‘kosciol prawdziwy’, inne zas to nedzne, bezwartosciowe imitacje), a tam gdzie przeludnienie, tam nie ma milosci tylko nienawisc do innych, szczegolnie tzw. obcych, ani tez nie ma pokoju, tylko permamentna wojna o ciagle malejaca (per capita, a czesto tez globalnie) pule dobr materialnych (dobra duchowe w warunkach przeludnienia nie maja praktycznie zadnej wartosci, bo jak zoladek pusty, to mysli sie tylko o jego napelnieniu..). Jfroend: JEDYNE CO CI CHCE POWIEDZIEĆ I DAĆ DO PRZEMYŚLENIA JESZCZE W PODSUMOWANIU, TO PRZEBACZENIE JEZUSA, JAKIE MOGĘ CI OBIECAĆ JEŚLI SIĘ NAWRÓCISZ, TOBIE I WSZYSTKIM KTÓRZY URĄ GAJĄ BOGU, CHRZEŚCIJANOM I ŻYDOM. Jeżeli zmienisz swoje myślenie, to będziesz potrafił przyjąć to przebaczenie. Ale jeżeli jesteś nasieniem antychrysta, to będziesz chciał zniszczyć najpierw naród żydowski, potem chrześcijan a później Polskę i inne narody ... A Chrystus któremu urągasz - powróci i zmiecie antychrysta ... Ljkel2: Moj drogi jfriend – radze ci, abys byl ostrozny w obiecywaniu przebaczenia w czyims imieniu, szczegolnie jesli jest to Bog, albo prawie-Bog. Zreszta z Jezusem Chrystusem radzilbym byc ostrozny, bo on jest Bogiem tylko dla chrzescijan, dla Muzulmanow jest on ‘tylko’ prorokiem, zas dla Zydow falszywym prorokiem, czyli heretykiem i bluznierca (wlasnie tymze Antychrystem, czyli falszywym mesjaszem). Zakladajac zas, za chrzescijanami, ze Chrystus jest Bogiem, niewykluczone jest iz zmiecie On kiedys tego ziemskiego Antychrysta, jako ze “nieznane (dla smiertelnikow takich jak my) sa wyroki boze”. Nie chcialbym byc wtedy w skorze Karola Wojtyly…Zreszta, wlasciwie to Wojtyla zostal juz ukrany przez Jahwe: najpierw ten (niby nieudany) zamach w Rzymie, po ktorym nigdy nie doszedl on do siebie, a teraz Bog odebral Wojtyle juz nie tylko kontrole nad wlasnym cialem (choroba Parkinsona), ale tez odebral mu rozum, bo jak inaczej wyjasnic te podroze do Grecji, gdze ogloszono go oficjalnie Antychrystem, czy tez planowana podroz na Ukraine, gdzie rzymscy katolicy sa w permamentniej wojnie z prawoslawnymi, ktorzy tez kloca sie miedzy soba, jako ze czesc z tych ukrainskich prawoslawnych uznaje zwierzchnictwo biskupa Rzymu, a pozostala czesc nie. Tylko Wojtyly im brakuje do pelnego szczescia… Ljkel2@netscape.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokat juasiek przegiołeś IP: *.chello.pl 11.06.01, 19:26 czemu się do Jezusa przypierdoliłeś, nie rozumiem tego ale proszę cie nie rób tego więcej bo to może się dla ciebie źle skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: juasiek przegiołeś IP: 198.138.238.* 11.06.01, 19:54 Zastanawialam sie czy w ogole wejsc w ten temat i zagladalam w Wasze wypowiedzi z obawa - niepotrzebnie. To dobrze, ze mimo roznych wyznan i swiatopogladow wszyscy mamy podobne zdanie. To krzepiace. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.sprint.ca 11.06.01, 19:56 trzeba byc wyjatkowym chamem,zeby wypowiedziec te slowa,uwazam,ze o ile jest to mozliwe w jakis sposob eliminowac takich zwyrodnialcow z forum,uzywanie nie cenzuralnych slow powinno miec miejsce na innych stronach jesli ktos tego mocno pragnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: JEZUS TO mój Bóg IP: *.cezar.pl 11.06.01, 20:06 dalsza dyskusja jest zbędna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.solutions.net.pl 11.06.01, 20:28 LUDZIE DLACZEGO ODPOWIADACIE NA TAKIE POSTY?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agostyk Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.hud.gov 11.06.01, 20:59 to prowokacja, ale dlaczego Chrystusa przybili do krzyza jak on byl taki swiety i dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfr bo nie tolerował kompromisu IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zerex Re: bo nie tolerował kompromisu IP: *.cambr1.on.wave.home.com 12.06.01, 03:51 Polacy nie sa antysemitami , za to sa bardzo tolerancyjni. No to ja jestem sw. Piotr . I wszystko gra . A czy slyszeliscie o Kalim ,co to czyjes krowy podprowadzal ? Przeciez kazdy z nas to wlasnie taki Kali .Cenzurowac innych to cacy , ale gdy nas cenzuruja - to be ! My mozemy obrazac uczucia religijne innych , ale do naszych uczuc to tylko z szacunkiem .Dobre ! Bo polskie ! Czesc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraken Re: bo nie tolerował kompromisu IP: *.101.252.64.snet.net 12.06.01, 20:28 Gość portalu: Zerex napisał(a): > Polacy nie sa antysemitami , za to sa bardzo tolerancyjni. No to ja jestem sw. > Piotr . I wszystko gra . A czy slyszeliscie o Kalim ,co to czyjes krowy > podprowadzal ? Przeciez kazdy z nas to wlasnie taki Kali .Cenzurowac innych to > cacy , ale gdy nas cenzuruja - to be ! My mozemy obrazac uczucia religijne > innych , ale do naszych uczuc to tylko z szacunkiem .Dobre ! Bo polskie ! > Czesc ! DOBRZE POWIEDZIANE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: 212.182.31.* 14.06.01, 03:48 Napisał mosiek jeden,nie lubisz swego narodu jak Karol Marks Frajerze bez napletka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 08:51 dziewczyny wolą obrzezanych, ty frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYD Re;A "AMTAKA BOSKA" TO PUSZCZALSKA IP: *.96.252.64.snet.net 14.06.01, 13:33 hehehe"dziewica".ktora zafundowala sobie nieslubnego bekarta z legionista Tyberiuszem Juliuszem Abdes Panthera(swoja droga najporzadniejszym w tej "swietej" sitwie byl tylko Jozek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Jasiek KURWA IP: *.proxy.aol.com 14.06.01, 09:01 Jak tu nie zostac antysemita? Brawo jasko zydzi cie poparli .Wniosek z tego moze byc tylko jeden,Hitler to jest nic w porownaniu do was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Kim jest ten Jasiek IP: 192.168.3.* / *.uznam.net.pl 14.06.01, 14:41 To wyglada na typowa masonska prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mehow NIE ROZUMIEM IP: *.pigeon.dialup.pol.co.uk 14.06.01, 15:24 Gość portalu: Mark napisał(a): > Jak tu nie zostac antysemita? Brawo jasko zydzi cie poparli .Wniosek z tego > moze byc tylko jeden,Hitler to jest nic w porownaniu do was. Jakis duren pisze prowokacje uzywajac slowa 'kurwa' i osiaga swoj cel, wszyscy reaguja. a tutaj jakis 'mark' pisze usprawiedliwienie Holocaustu i nie ma zadnej reakcji!!!! Moze dlatego, ze pierwszy jasiek urazil kochane narodowe wartosci katolickie, a drugi mark mowi o zydach, ze 'hitler jest nic w porownaniu do was', wiec nie uraza zadnych katolickich wartosci, wiec nie trzeba nic o tym mowic, bo o zydach wolno mowic co sie chce. Jesli ktos sie zle odezwie o chrzescijanach to od razu do sadu, ale jesli sie zle odezwie o zydach , to nie ma w tym nic zlego. Czy ktos moze mi wyjasnic co sie tutaj dzieje? Jak Glemp bez przerwy propaguje swoje antysemickie gowno, poslowie mowia ze polska jest tylko dla polakow, i jakos malo osob widzi w tym cokolwiek zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agostyk Re: NIE ROZUMIEM IP: *.hud.gov 14.06.01, 17:51 Masz racje. Glemb dla Polaka jest swiety, a Zyd chlopiec do bicia. Dziwisz sie? to naturalne chociaz nieobiektywne. Podwazajmy zasadnosc bez epitetow. Dlaczego Jesus mial 12 apostolow a nie apostolek. Wtedy byla powszechna poligamia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: NIE ROZUMIEM / Bo to twoja wygoda zeby nie rozumiec. IP: *.proxy.aol.com 16.06.01, 04:42 Najlepiej by ci pasowalo zeby zydzi mogli robic co im sie zewenie podoba a reszta ma prawo sluchac .Miej na uwadze synku ze moja rodzina bardzo duzo przyczynila sie w ratowaniu zydow w czasie wojny jak wiele innych Polakow. Jaka teraz maja zaplate za to ? Czy zastanowiles sie ze moze dzieki ktores z tych rodzin teraz zyjesz? Uzywacie wszystkich paszywych metod aby ich szkalowac ,okrasc i jeszcze obrazac ich religie.Pokaz mi Polaka ktory zadal usuniecia Gwiazdy Dawida z Oswiecimia czy innych miejsc, czy takiego idiote jak Jaska przy waszej aprobacji. Czy dalej nie rozumiesz? Czy sprawilo by ci klopot, czy ktoremus z was aby przeprosic za tego gnoja, tak samo jak chcecie przeprosin za Jedwabne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mehow Re: NIE ROZUMIEM / Bo to twoja wygoda zeby nie rozumiec. IP: *.pigeon.dialup.pol.co.uk 16.06.01, 17:57 nie jestem zydem jak cie sie oczywiscie wydaje, ale tez nie jestem rasistowskim antysemita, ktory zwala wszystkie problemy swiata na zydow. naucz sie troche historii i troche tolerancji zanim zaczniesz wypowiadac sie w sprawach o ktorych nie masz najmniejszego pojecia. taka malomyslnosc i idiotyzm jest zrodlem wszystkich konfliktow bez ktorych swiat moglby sobie raczej lepiej poradzic. Gość portalu: Mark napisał(a): > Najlepiej by ci pasowalo zeby zydzi mogli robic co im sie zewenie podoba a > reszta ma prawo sluchac .Miej na uwadze synku ze moja rodzina bardzo duzo > przyczynila sie w ratowaniu zydow w czasie wojny jak wiele innych Polakow. Jaka > teraz maja zaplate za to ? Czy zastanowiles sie ze moze dzieki ktores z tych > rodzin teraz zyjesz? Uzywacie wszystkich paszywych metod aby ich > szkalowac ,okrasc i jeszcze obrazac ich religie.Pokaz mi Polaka ktory zadal > usuniecia Gwiazdy Dawida z Oswiecimia czy innych miejsc, czy takiego idiote jak > Jaska przy waszej aprobacji. > Czy dalej nie rozumiesz? > Czy sprawilo by ci klopot, czy ktoremus z was aby przeprosic za tego gnoja, tak > > samo jak chcecie przeprosin za Jedwabne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.vc.shawcable.net 16.06.01, 06:21 Zycie i osoba Jezusa to fakty historyczne i nie niezaprzeczalne, durniu. Musisz byc albo slepym ateista, albo przedstawicielem narodu ktory zaprzepascil (stracil) ostatnie 2000 lat (Zydzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.vc.shawcable.net 16.06.01, 06:26 Zycie i osoba Jezusa to fakty historyczne i niezaprzeczalne, durniu. Musisz byc albo slepym ateista, albo przedstawicielem narodu ktory zaprzepascil (stracil) ostatnie 2000 lat (Zydzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist ___________________ K_O_N_I_E_C________________________ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 18:06 Nie pisz już w tym wątku ! Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apb chwileczkę! IP: 130.79.205.* 16.06.01, 22:34 jedna drobna uwaga - jakoś nie przeszkadza nikomu na tym forum systematyczne wyszydzanie innych narodów i ordynarny antysemityzm - ale jak ktoś obraża uczucia religijne katolików, to nagle wszyscy rzucili się żeby go pouczać o dobrych obyczajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: chwileczkę! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 15:38 Gość portalu: apb napisał(a): > jedna drobna uwaga - jakoś nie przeszkadza nikomu na tym forum systematyczne > wyszydzanie innych narodów i ordynarny antysemityzm - ale jak ktoś obraża > uczucia religijne katolików, to nagle wszyscy rzucili się żeby go pouczać o > dobrych obyczajach. Dogi apb To nie jest obrażanie uczuć religijnych katolików ale wszystkich chrześcijan, wśród których katolicy stanowią niewilki odsetek. Ale zgadzam się z Tobą, że za często są tu obrażane osoby o różnych wyznaniach i różnych narodowościach. Robią to ludzie niedojrzali emocjonalnie, którzy najczęściej publicznie ukrywają się ze swoimi poglądami a na forum czują się bezpiecznie i mogą wykrzyczeć swoje chore uczucia. A potrzeba nam tylko jednego TOLERANCJI I SZACUNKU DLA DRUGIEGO CZŁOWIKA. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist ___________________ K_O_N_I_E_C________________________ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 22:37 Gość portalu: Vist napisał(a): > > Nie pisz już w tym wątku ! > > Wystarczy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sin Re: ___________________ K_O_N_I_E_C________________________ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 22:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sin Re: ___________________ K_O_N_I_E_C________________________ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 22:42 iuhvivhpouv[e0rg45uigh;ibhpfobhfoibnkjbn;ighbp8ivhpvbkv ;vbn[obhdf- 9vergbeklgn'oj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfge Re: ___________________ K_O_N_I_E_C________________________ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 22:43 bdfbhrthhe5rherbfnyjtyh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: fe_____ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 22:44 bas to bardzo ładny głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: ___________________ K_O_N_I_E_C________________________ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 22:44 jo jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {} JASIEK TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.as6.chcg1.il.voyager.net 16.06.01, 23:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: JEZUS TO STARA ZYDOWSKA KURWA IP: *.houston-16-17rs.tx.dial-access.att.net 17.06.01, 15:47 Ludzie ktorzy nie szanuja wiary innych, lublizaja ich symbola, sa poprostu chorzy psychicznie. Tak samo maja sie sprawy, nienawisci z powodow, pochodzenia, narodowosci, kultury, lub koloru skory. Leczenie zalecane od zaraz. Lewusostwo tez jest choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist @_______________K__O__N__I__E__C____________________@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 15:52 Grzecznie Cię proszę. Nie pisz tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk svea ty pierdolony poganinie-ciesz sie ze nie mam twego adresu fiucie IP: 194.181.230.* 17.06.01, 15:59 jak bym cie dorwał to bym cie zlinczował satanisto, żydowski debilu. ciesz sie ze jeszcze zyjesz, Pluton Svea Pitbull Power na pewno się tobą zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist @_____kkk_svea__<< WSI KOSZALIN____I.P. 194.181.230______@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 16:15 Gość portalu: kkk svea napisał(a): > jak bym cie dorwał to bym cie zlinczował satanisto, żydowski debilu. > ciesz sie ze jeszcze zyjesz, Pluton Svea Pitbull Power na pewno się tobą zajmie Prosiłem pod krzyczącym tytułem @________KONIEC________@ abyś tu nic nie pisał .... jednokomórkowcu z WSI w KOSZALINIE ....... pojmujesz Pitbulu ? NIC ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnostyk Re: @_____kkk_svea__<< WSI KOSZALIN____I.P. 194.181.230______@ IP: *.hud.gov 18.06.01, 14:56 Ludzie jacy jestescie dziwni a moze glupi. Jakie to ma znaczenie czy Jesus to kurwa lub nie, a tym bardziej, ze ktos jest zdolny wyrazic sie zle o tym cos dobre dla millionow ludzi. Z calej dyskusji nie winikneli, ze Jesus byl zly wiec poczatek dyskusji doprowadzilo do odwrotnego skutku. Wlasnie Jesus nie byl zly i ludzie 2000 lat modla sie do niego, czy to nie piekne. Nawet Zydzi musza to usnac i moga byc z niego dumni. Nie chca go uznawac, za Mesjasza to ich sprawa, ale zrobil duzo dobrego dla wielu ludzi bo nadal im sens istnienia, to zle? Wiec jaki znamy to nie "kurwa" w zadnym wypadku. Ale mam zasadnicze pytanie na ktore nikt nie moze mi odpowiedziec, dlaczego mial 12 apostolow a nie apostolek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist @_______________K__O__N__I__E__C____________________@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.01, 15:01 Odpowiedz Link Zgłoś