kropekuk 01.02.05, 16:06 I tak "Olin" okazal sie znowu czysty jak laza - NIE MA PRZY JEGO NAZWISKU ZADNEGO ZERA. members.fortunecity.com/lista2/o/ol.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience KOPIOWAC QRWA KOPIOWAC SZYBKO!!!!!!!! 01.02.05, 16:12 CALY WEBSITE KOPIOWAC!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bez nerw: hosting w USA 01.02.05, 16:15 www.fortunecity.com/contact.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
patience Poradniczek 01.02.05, 16:50 1. Zaladuj darmowy programik do robienia mirrorow HTTrack (sa wersje na wszystkie platformy) ze strony www.httrack.com/page/2/en/index.html 2. Skopiuj na swoj komputer caly website z adresu members.fortunecity.com/lista2/ 3. Poszukaj sobie serwera zagranicznego i przekopiuj na serwer Podaj tu adres, zrobimy liste mirrorow. na swoim mirrorze trzeba dodac dopisek z adresem oryginalnego www. Po paru godzinach bedzie nie do opanowania.... PS. Poradniczek poradniczkiem, ale trzeba sprawdzic czy to wlasciwa lista. najlepiej niech sprawdza kto chce na wlasna odpowiedzialnosc bo nie chce zeby bylo na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja, bo kiedys sprawdzalem kto jest z obcokrajowcow 01.02.05, 17:20 w archiwach IPN - i wynotowane przeze mnie sygnatury sie z tym, co w necie, pokrywaja. Staniszkis tez widnieje na liscie pod nazwiskiem swego owczesnego meza. A nie jest to info oczywiste do fabrykowania. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Mysle, ze to lista IPN 01.02.05, 17:22 kropekuk napisał: No wiec znalazlam na tej liscie 1 nazwisko ktorego spodziewalam sie znalezc, napisane w taki sposob, ze jesli ktos nie sciagal z Biura Ewidencji Ludnosci, to by nie wiedzial. Przy okazji, te zera to chodzi o zera napisane osobno przed numetem akt? 00 to TW (w rozumieniu IPN, czyli agent lub ofiara) a jedno 0 to co? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I Staniszkis pod nazwiskiem owczesnego (lata 60te) 01.02.05, 17:25 meza...Nie jest to powszechnie dostepna informacja - mnie sie zgadzaja sygnatury paru osob o obco brzmiacych nazwiskach (nie zydowskich, mnie inne interesowaly). Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: "0" - ponoc funkcjonariusz SB. 01.02.05, 17:27 ok, dzieki, to ide studiowac Odpowiedz Link Zgłoś
patience A co to znaczy jak danej osoby kompletnie nie ma? 01.02.05, 17:31 To znaczy to jest na 100% osoba pokrzywdzona ktora skladala wniosek do IPN. Na liscie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Pojecia nie mam, ale moze byc jak ze Staniszkis - 01.02.05, 17:39 miala teczke zalozona na panienskie czy mezowskie nazwisko wiele lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Pojecia nie mam, ale moze byc jak ze Staniszk 01.02.05, 17:44 Kurcze, czyli to jest tylko lista osob, ktorymi sie SB interesowalo w latach 80? a jak wczesniej, to nie ma? Dawac tu Kieresa. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Dlaczego w wyszukiewrce napisane ... 01.02.05, 17:44 jest lista 2, to jest jakaś 1? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A co to znaczy jak danej osoby kompletnie nie 01.02.05, 17:46 patience napisała: > To znaczy to jest na 100% osoba pokrzywdzona ktora skladala wniosek do IPN. Na > liscie nie ma. Na tej lilście są pracownicy, TW i kandydaci na TW. Nie ma więc na niej osób, które nie należały do żadnej z tych kategorii. Osób poszkodowanych, która nie były TW ani kandydatem na TW na liście nie ma. S. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: A co to znaczy jak danej osoby kompletnie nie 01.02.05, 17:48 Acha, czyli sie przy okazji wyjasnilo co to lista2. Czyli poszkodowani pewnie sa na liscie1. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk "Jedynka" to ta NIGDY nie ujawniana na prosbe ABW 01.02.05, 17:50 info.onet.pl/1047064,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nieee. 01.02.05, 17:57 Mylisz zbiór zastrzeżony, do którego ktos taki jak Wildstein nie miał dostępu z nazwą strony. Lista2 dlatego, że lista1 i lista już jako strony były użyte. Ja z tego samego powodu jestem Snajper55 a nie Snajper. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A co to znaczy jak danej osoby kompletnie nie 01.02.05, 17:50 patience napisała: > Acha, czyli sie przy okazji wyjasnilo co to lista2. Czyli poszkodowani pewnie > sa na liscie1. Dzieki. Poszkodowani są na innej liście, tak zwanej białej, której Wildstein nie wyniósł. Ona go nie interesowała. S. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: A co to znaczy jak danej osoby kompletnie nie 01.02.05, 17:52 snajper55 napisał: > patience napisała: > > > Acha, czyli sie przy okazji wyjasnilo co to lista2. Czyli poszkodowani pe > wnie > > sa na liscie1. Dzieki. > > Poszkodowani są na innej liście, tak zwanej białej, której Wildstein nie > wyniósł. Ona go nie interesowała. > > S. A szkoda. No nic, trudno. I dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
max5002 Re: KOPIOWAC QRWA KOPIOWAC SZYBKO!!!!!!!! 01.02.05, 21:01 qu.. niezdazylem masz moze mirora mario Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: IPN BU 710/422 OLEKSY JÓZEF 01.02.05, 17:22 Nie podniecaj sie tak Kropek, Jozkowa teczka lezy prawdopodobnie w archiwach WSI, ewentualnie w Sadzie Lustracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: IPN BU 710/422 OLEKSY JÓZEF 01.02.05, 17:26 > Nie podniecaj sie tak Kropek, Jozkowa teczka lezy prawdopodobnie w archiwach > WSI, ewentualnie w Sadzie Lustracyjnym. tez tak sadze. Wywiad wojskowy. Sad Lustracyjny to nie, oni niczego nie przechowuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ciagle NIC nie rozumiesz: ta sygnatura swiadczy,ze 01.02.05, 17:28 Jozio jakas teczke SB mial i ze lezy ona w IPN. I, ze - wg. klasyfikacji IPN - Jozio nie zalapuje sie ani na funkcjonariusza, ani na agenta, ani na ofiare...PRZYPADEK "OLINA" ZNIKOMA LUB ZADNA WYKAZUJE WARTOSC TZW. LISTY WILDSTEINA. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Ciagle NIC nie rozumiesz: ta sygnatura swiadc 01.02.05, 17:49 > Jozio jakas teczke SB mial i ze lezy ona w IPN. I, ze - wg. klasyfikacji IPN - > Jozio nie zalapuje sie ani na funkcjonariusza, ani na agenta, ani na > ofiare...PRZYPADEK "OLINA" ZNIKOMA LUB ZADNA WYKAZUJE WARTOSC TZW. LISTY > WILDSTEINA. I tyle Tylko, ze sprawa "Olina" nie tyczy sie esbecji tylko KGB, bo to wlasnie z ruskich archiwow wynikalo ponoc, ze "Olin" to wlasnie xywa Jozefa. A nic mi nie wiadomo o tym, zeby IPN dostawal jakakolwiek liste polskich agentow tam zaewidencjonowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jezu, to LOPATOLOGICZNIE: zartuje sobie z wartosci 01.02.05, 17:52 tej listy Wildsteina - gdyby jej wierzyc, to Oleksy bylby jak zona Cezara, poza wszelkim podejrzeniem, idealny przywodca narodu. W przeciwienstwie, np. do niejakiego Najdera... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Jezu, to LOPATOLOGICZNIE: zartuje sobie z war 01.02.05, 17:56 To ja tez sprobuje lopatologicznie: gdzie jest napisane, ze lista ta obejmuje wszystkich agentow wszelakich sluzb PRLu? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jezu, to LOPATOLOGICZNIE: zartuje sobie z war 01.02.05, 17:59 silesius.funkulo napisał: > To ja tez sprobuje lopatologicznie: gdzie jest napisane, ze lista ta obejmuje > wszystkich agentow wszelakich sluzb PRLu? Oczywiście, że nie wszystkich. W końcu jest na niej tylko 240 000 pozycji. ))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Dla ciebie to ciagle LISTA AGENTOW? Coz, Wildstein 01.02.05, 18:58 powinien byc roztrzelany - albo dzialal ze zlej woli i celowo pogral na glupocie Polakow, albo dupa nie dziennikarz i nie wie, z jakim odbiorca ma do czynienienia. NA NIESZCZESCIE GW WIEDZIALA, ZE POLAK TO DUREN, NIEZWYKLE LATWY DO MANIPULOWANIA (przypominam, ze "lista agentow" to wlasna tfu...tworczosc Wybiorczej. I Zakowskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie, nigdzie tak nie napisałem. 01.02.05, 19:10 Napisałem za to, że nasi agenci nie mogą zmieścić się na liście z 240.000 pozycjami. To nie znaczy, że na takiej liście są SAMI agenci. Czy już jasne ? > powinien byc roztrzelany - albo dzialal ze zlej woli i celowo pogral na > glupocie Polakow, albo dupa nie dziennikarz i nie wie, z jakim odbiorca ma do > czynienienia. Rozstrzelany nie, za co ? > NA NIESZCZESCIE GW WIEDZIALA, ZE POLAK TO DUREN, NIEZWYKLE LATWY > DO MANIPULOWANIA (przypominam, ze "lista agentow" to wlasna tfu...tworczosc > Wybiorczej. I Zakowskiego). Nie, to nie twórczość GW. Zacytuję tekst z CNN: "A list of 250000 names of former Polish secret police agents..." Pewnie też GW czytali ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie pieprz: agentami SB zaden obcy wywiad sie 01.02.05, 19:52 nie interesowal - polska sprawa. CNN zacytowala za serwisem PAP czy jak to sie taraz nazywa, podobnie jak i BBC (choc ta skomentowala wg. szefa IPN) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Jezu, a gdzie ja pisałem o obcym wywiadzie ??? _nt 01.02.05, 20:03 kropekuk napisał: > nie interesowal - polska sprawa. CNN zacytowala za serwisem PAP czy jak to sie > taraz nazywa, podobnie jak i BBC (choc ta skomentowala wg. szefa IPN) Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: Jezu, to LOPATOLOGICZNIE: zartuje sobie z war 01.02.05, 18:05 Ty sobie żartujesz, a różne patience i inne snajpery już panikują i łapią wszystko jak leci... a wystarczy choćby przeczytać to co stoi na tych stronach: UWAGA! Jeśli zaczniesz uważać kogoś za kapusia tylko dlatego że jest na poniższej liście to jesteś głupi / głupia. Są tu rozmaite nazwiska, tajnych współpracowników, zawodowych ubeków, kandydatów na współpracowników oraz osób pokrzywdzonych. Gazeta Wyborcza rozreklamowała ją jako "ubecką listę". No w zasadzie... w większości składa się ze złych ludzi, ale pamiętaj - nawet najbardziej rzadkie nazwisko może nosić kilka osób. UWAGA! Pamiętajcie, że nawet najrzadsze nazwisko może się powtórzyć, zatem jest prawdopodobne, że osoba z listy to nie ten kogo szukasz, tylko ktoś o takim samym imieniu i nazwisku! UWAGA! Pamiętajcie czego dotyczy ta lista. Nie są to tylko agenci, ale również kandydaci na agentów, etatowi oficerowie (blah), oraz... osoby prześladowane (o ironio). Ale kogo to obchodzi, lepiej sie podniecić i z wywieszonym jęzorem latać i podniecać się jak jakiś niedorostek... żal mi coponiektórych i tego jak urabiani są przez pewne media i lewacką propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jezu, to LOPATOLOGICZNIE: zartuje sobie z war 01.02.05, 18:11 antyk52 napisał: > Ty sobie żartujesz, a różne patience i inne snajpery już panikują i łapią > wszystko jak leci... Gdzie ja panikuję i łapię wszystko jak leci (cokolwiek miałoby to znaczyć) ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Odwal sie antyk/ nt 01.02.05, 18:24 gebe sobie wycieraj swoim nikiem i fantazjuj na swoj temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Antyk, nie odkrecaj kota ogonem, bo zaczne cytowac 01.02.05, 18:59 CIEBIE Z WCZORAJ - w zestawieniu z rozsadnymi wypowiedziami patience. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: Antyk, nie odkrecaj kota ogonem, bo zaczne cy 01.02.05, 19:12 No dawaj, dawaj, czekam z niecierpliwością ))) I nie zapomnij dodać tych "rozsądnych wypowiedzi patience" dla kontrastu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Pozatym: 01.02.05, 18:11 > tej listy Wildsteina - gdyby jej wierzyc, to Oleksy bylby jak zona Cezara, poza > > wszelkim podejrzeniem, idealny przywodca narodu. W przeciwienstwie, np. do > niejakiego Najdera... Pozatym kłamiesz. Tak jak mówił Wildstein, tam są 4 kategorie ludzi, obok agentów i 'TW' też są tzw. 'kontakty osobowe', czyli defacto 'TW', ale na troche innej zasadzie (m.in. członkowie PZPR byli w tej kategorii). Możliwe, że oni nie mają 00 w sygnaturze, a to właśnie wśród nich może znajdować się Oleksy (jako członek PZPR). Pomijając już wogóle fakt, że to może być zupełnie inny Józef Oleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
patience O rany ale terminologia 01.02.05, 18:27 A co to jest 'kontakt osobowy'? O danych osobowych to slyszalam, ale kontakty to raczej bywaja osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 'operacyjne' miało być :-) 01.02.05, 18:53 'Osobowe źródła', inaczej 'kontakty operacyjne' Nie ja to wymyślałem, przepraszam za przekręcenie. Prosze sobie mną tylko gęby przez przypadek nie wycierać... aha no i odwalić się ) Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 O czym Ty znowu bredzisz? 01.02.05, 19:18 Jakiej wczorajszej optyki, moja optyka niczym nie różniła się od optyki Wildsteina, więć WTF are you talking about??? Czekam z niecierpliwością na cytaty... Odpowiedz Link Zgłoś
blong Jan Olszewski, Henryk Jankowski 01.02.05, 17:29 tylu ich do wyboru a nawet z zerami witamy lowcow glow przy nowej zabawie, znajdz swojego ubeka Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A rodzina Najderow to sami etatowi.Poza profesorem 01.02.05, 17:33 - ten to tylko TW Odpowiedz Link Zgłoś
bananka1 Re: A rodzina Najderow to sami etatowi.Poza profe 01.02.05, 18:11 Teraz pytania: 1/ jeśli ktoś był zmuszony do współpracy - ci szantazowani, prześladowani, co to podpisywali cos tam ze strachu przed reżimem - i jest na liście, ale wytłumaczy, że miał małe dzieci i matkę staruszkę na utrzymaniu, to czy będzie mógł wystąpić o odszkodowanie jako ofiara reżimu? Ci na ktorych kablował dostali odszkodowania. 2/ Czy okres bycia TW nie powinien się liczyć do emerytury? 3/ Czy jeśli ktoś kablował, a co tydzień spowiadał się w kościele i dostawał od księdza rozgrzeszenie ("takie czasy, symu...") - jest winien? 4/ Czy dziś ci wszyscy tw z listy nie wypłyną nagle w roli bohaterów - myśmy, towarzysze, chcieli zapobiec tej obecnej nędzy, kiedy emeryci grzebią po śmietnikach..." Przecież te 240 tysięcy to kupa ludzi - i znajdą poklask u wszystkich, co tęsknią za PRL. 5/ prawa człowieka - jesteśmy w UE. Jeśli teraz dawnego ubeka wywalą z pracy , to udowodni w Strasburgu, że pracował na rzecz legalnego rządu kraju, uznawanego przez cały świat. 6/ Jak się mają bronić ludzie, którzy są na liście i nawet o tym nie wiedzą? Od 1989 roku minęło wiele lat. Polska nie zawaliła się, choć ubecy w niej byli. Afery robią towarzysze, których nie werbowano. Czy IPN nie powinien zwalic tych wszystkich teczek na kupę i spalić w p...zdu? Dopiero wtedy byłoby czysto i uczciwie. Kowalski będzie się cieszyć, jak odkryje, źe Wiśniewski na niego donosił. Potem dowie się, że Patafiański się cieszy, bo odkrył, że Kowalski na niego donosił - a zakablował o tym Wiśniewski. Dlaczego my zawsze z lubością musimy nurzać się w gó..e? Oto jest pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: IPN BU 710/422 OLEKSY JÓZEF 01.02.05, 18:38 kropekuk napisał: > I tak "Olin" okazal sie znowu czysty jak laza - NIE MA PRZY JEGO NAZWISKU > ZADNEGO ZERA. > members.fortunecity.com/lista2/o/ol.html Oleksy wspolpracowal z wywiadem wojskowym. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: IPN BU 710/422 OLEKSY JÓZEF 01.02.05, 18:41 to jak to jest z tymi sygnaturami? Wywiad wojskowy wylaczony? To co ten IPN w ogole ma i na jakiej podstawie oni robili proces lustracyjny Oleksego? Na podstawie akt, w ktorych nic nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: IPN BU 710/422 OLEKSY JÓZEF 01.02.05, 18:46 patience napisała: > to jak to jest z tymi sygnaturami? Wywiad wojskowy wylaczony? To co ten IPN w > ogole ma i na jakiej podstawie oni robili proces lustracyjny Oleksego? Na > podstawie akt, w ktorych nic nie bylo? "Jadwiga Staniszkis powiedziała Informacyjnej Agencji Radiowej, że zadzwoniła do Wildsteina i powiedziała, że nie powinien odchodzić z pracy. Staniszkis podkreśliła, że choć było dla niej bolesne, że jej nazwisko znalazło się w rejestrze, to miała nadzieję, iż jego ujawnienie doprowadzi do pogłębienia ustawy lustracyjnej i zniesienia ochrony ludzi, którzy współpracowali z tajnymi służbami po 1983 roku. Zdaniem Staniszkis, w rejestrze są przede wszystkim tacy ludzie i dlatego próbuje się teraz wyciszyć tę sprawę." Odpowiedz Link Zgłoś
patience Po 1983 roku!? 01.02.05, 18:59 > ustawy lustracyjnej i zniesienia ochrony ludzi, którzy współpracowali z > tajnymi służbami po 1983 roku. No wlasnie nie rozumiem jak oni skonstruowali system ewidencji. Raz ze nie rozumiem tego TW przyznawanego agentom i kandydatom na agentow, a dwa, to jak to jest z takim Oleksym. Jesli po 1983 roku nie wspolpracowal i nie byl kandydatem na agenta, to czysty? A jak bedzie lista sprzed 1983 roku to nieczysty, bo na przyklad wspolpracowal albo byl kandydatem na agenta? Co to za kretynski system kartotekowy? Staniszkis jest TW bo ja SB chcialoby zwerbowac takze po 1983 roku, a Oleksy nie, bo po 1983 istnial ten zakaz werbowania czlonkow PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz SENSACYJNE ODKRYCIE!!! 01.02.05, 19:18 Kliknij, by przeczytac tresc mego postu: groszek.741.com/Aktualnosci/01luty19-15.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Drugie nazwisko, ktore sprawdzilem: JÓZEF Z. n./t 01.02.05, 19:28 Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Hehehe...Widze, ETATOWY !!! Funkcjonariusz, innymi 01.02.05, 19:55 slowy... Odpowiedz Link Zgłoś
max5002 Re: Moze byc i Cimoszewicz. I Belka - chcesz wiec 01.02.05, 20:59 witam macie mirrora pozdr mario Odpowiedz Link Zgłoś
patience Kody kapusiow? 01.02.05, 20:11 No wiec to jednak jest wlasciwa lista, ale znalazlam jeszcze cos takiego, co cytuje ponizej. Zadna ze stron mi sie nie otwiera, ale moze jak zawiesili na free serwerach, to w ciagu paru godzin wyczerpali miesieczny transfer? ----------------------- > Czy można wywnioskować coś po sygnaturze akt? Rok? Miejsce? Może ktoś wie > jaki jest klucz? > Klucz jest na stronie www.kodkapusia.com pozdrawiam Piotr PS. Moze byc duzy ruch to jeszcze sprawdz na www.gluptaki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jakbys zgadla - wyczerpali. Zrobil kto mirror? 01.02.05, 20:28 www.freewebpage.org/docs/errors/403.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I jeszcze to, patience, z cytatami z mediow: 01.02.05, 20:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=20130729&a=20130729 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: I jeszcze to, patience, z cytatami z mediow: 01.02.05, 21:33 no wlasnie. Bo juz zaczelam sobie wyobrazac ze mam jakies zwidy. Jakis bardzo dziwny ten system ewidencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 o kant dupy potłuc możecie sobie te kody 01.02.05, 21:29 Przed chwilą dokładnie Dudek i Friszke niemal wszystko wytłumaczyli w TVN24, proponuje oglądać (jakoś wieczorem, po północy pewnie będą powtórki i jutro rano) jak ktoś jeszcze nie widział i skończyć wreszcie z tą paniką i "rozpracowywaniem" wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 01.02.05, 21:31 sprzeczne zeznania pracownikow IPN wynotowal i zestawil. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 01.02.05, 21:41 Co to znaczy? IPN BU PF | 1021/25 ŁABAJ MARIA Nie chodzi mi o ta pania tylko system numerow. W 1 rubryce sie konczy na PF - poufne, a w drugiej jakis numerek lamany przez numerek i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Sadzac po sprzecznych zeznaniach, to tego i 01.02.05, 21:43 dyrekcja IPN nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna a niektóre nazwiska 01.02.05, 21:47 pisane są drukowanymi literami, a niektóre niektóre nie, ciekawe dlaczego? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: errata: duzymi drukowanymi n/t 01.02.05, 21:51 Tez zauwazylam. A z kolei jest taki sygnal, ze jeszcze nikomu sie nie udalo znalezc na tej liscie zadnego oficera sb powyzej stopnia kapitana. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a niektóre nazwiska 01.02.05, 22:42 owca_czarna napisała: > pisane są drukowanymi literami, a niektóre niektóre nie, ciekawe dlaczego? To pewnie ma związek z ich narodowością, albo orientacją seksualną. ))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 01.02.05, 21:56 Już Ci odpowiadam: > IPN BU PF | 1021/25 ŁABAJ MARIA IPN - wiadomo BU - bodajże Biuro Urzędu (obejrzyj ten program, tam to mówią), czasami jeszcze są skróty od miasta, w którym są te akta Kraków, Warszawa, itp. xxxx/yyy - xxxx to numer spisu, a yyy to numer teczki Po prostu te teczki były najpierw pokatalagowane w jakichśtam spisach teczek (nie pamiętam jak oni to tam dokładnie tłumaczyli). Najistotniejsze było w każdym razie to, że z żadnych zer sie nie da niczego PEWNEGO wywnioskować a jedyną pewną metodą weryfikacji jest wgląd w SAME TECZKI. Jak powiedział Dudek np. 00, może równie dobrze oznaczać 'kandydata na TW;, który 'TW' nigdy nie był, a mógł być wręcz wielkim bohaterem opozycji i podziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 01.02.05, 22:45 antyk52 napisał: > Najistotniejsze było w > każdym razie to, że z żadnych zer sie nie da niczego PEWNEGO wywnioskować a > jedyną pewną metodą weryfikacji jest wgląd w SAME TECZKI. Jak powiedział Dudek > np. 00, może równie dobrze oznaczać 'kandydata na TW;, który 'TW' nigdy nie > był, a mógł być wręcz wielkim bohaterem opozycji i podziemia. Wytłumaczenie, że 00 to ścisle tajne, a 0 to tajne wydaje się być sensowne. Takie oznaczenia robi się po to, aby występujący o teczke nie występował o takie, do których nie ma prawa dostępu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk MOWIE TO OD WCZORAJ: LUD MYLI KATALOG 01.02.05, 23:54 Z TECZKAMI. Polak i po szkodzie glupi! Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 02.02.05, 10:06 patience napisała: > Co to znaczy? > IPN BU PF | 1021/25 XXXX XXXXX > system numerow. W 1 rubryce sie konczy na PF - > poufne, a w drugiej jakis numerek lamany przez numerek i nazwisko. wczoraj w pogotowiu pielęgniarki rozmawiały, że takie sygnantury stają przy niektórych nazwiskach z penitencjarnej służby zdrowia. No ale to wszystko są tylko nasze domniemania. czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 02.02.05, 10:17 owca_czarna napisała: > wczoraj w pogotowiu pielęgniarki rozmawiały, że takie sygnantury stają przy > niektórych nazwiskach z penitencjarnej służby zdrowia. No ale to wszystko są > tylko nasze domniemania. A jak one te osoby zidentyfikowały ? Po imieniu i nazwisku ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna prawie jak w maglu 02.02.05, 10:21 przeciez napisalam że to przypyszczenia!!!! Nie wiesz jak to się gada, gdy są same baby? A w słuzbie zdrowia to prawie jak w maglu. )))))))))) czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
agahunter Re: Podaje linka do czlowieka, ktory te wszelkie 01.02.05, 21:50 czy możesz mi pomóc i podać jakiś aktualny link do listy Odpowiedz Link Zgłoś
patience Szukaj na liscie mirrorow 01.02.05, 21:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=20131854 a jak znajdziesz jakis nastepny mirror, to dopisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Za patience, to nie moja zasluga - u mnie dziala 01.02.05, 23:55 www.expressoffice.pl/lista2// Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: o kant dupy potłuc możecie sobie te kody 01.02.05, 23:48 Teraz leci powtórka Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 errata :-) 02.02.05, 00:14 > Przed chwilą dokładnie Dudek i Friszke niemal wszystko wytłumaczyli w TVN24, Nie Friszke, tylko Andrzej Paczkowski, przepraszam za błąd Notabene Dudek jest dla mnie absolutnym faworytem na Prezesa IPN. Koleś po prostu mówi dokładnie wszystko to o co w tym wszystkim chodzi. Ja bym sie nie zdziwił gdyby to on dał Wildsteinowi tą liste )) A na serio to w tym programie na TVN24 dokładnie wyjaśnił co trzeba zmienić w IPN-ie i że te zmiany w dużym stopniu muszą być własnie teraz poważnie przemyślane dzięki Wildsteinowi: czyli m.in. przyśpieszenie procesu udostępniania teczek ludziom o nie występującym, coraz szersze ujawnianie materiałów (no chociażby tą właśnie liste, przecież IPN powinien IMO natychmiast ją u siebie udostępnić, żeby uniknąć teraz manipulacji jej zawartością); zwiększenie nakładów na konkretne działania, itp. itd. Czas wreszcie zająć się tym wszystkim na serio, nastepne 15 lat czekać już nie da rady! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: errata :-) 02.02.05, 01:35 antyk52 napisał: > Notabene Dudek jest dla mnie absolutnym faworytem na Prezesa IPN. Koleś po > prostu mówi dokładnie wszystko to o co w tym wszystkim chodzi. > Ja bym sie nie zdziwił gdyby to on dał Wildsteinowi tą liste )) > A na serio to w tym programie na TVN24 dokładnie wyjaśnił co trzeba zmienić w > IPN-ie i że te zmiany w dużym stopniu muszą być własnie teraz poważnie > przemyślane dzięki Wildsteinowi: czyli m.in. przyśpieszenie procesu > udostępniania teczek ludziom o nie występującym, coraz szersze ujawnianie > materiałów (no chociażby tą właśnie liste, przecież IPN powinien IMO > natychmiast ją u siebie udostępnić, żeby uniknąć teraz manipulacji jej > zawartością); zwiększenie nakładów na konkretne działania, itp. itd. Genialne ! Lepiej, szybciej, dokładniej, szerzej i głębiej. Jak on na to wpadł ??? No i na to, że trzeba więcej pieniędzy... ) S. Odpowiedz Link Zgłoś