Dodaj do ulubionych

Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!!

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 15:37
Przecież za coś takiego należy karać grzywną !
Ta kobitka w nagrodę za śpiewanie na Parteitagu SLD miała zabłysnąć w Korei !
Miller występuje jak Edytka i skończy tak samo jak polska reprezentacja !
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! 04.06.02, 20:54
      mazurek w jej wykonaniu usypial... a nie zagrzewal do walki. przerabiac mozna
      wszystkie przeboje, ale w takiej piesni powinna trzymac sie tradycyjnego
      wykonania.
    • Gość: jorgus Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.06.02, 22:00
      Kto zadecydował o tym, że to ona ma śpiewać? Przecież to był skandal
      muzyczny. Skąd w mazurku te murzyńskie trele?
      • Gość: K Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 22:44
        Gość portalu: jorgus napisał(a):

> Kto zadecydował o tym, że to ona ma śpiewać? Przecież to był skandal
        > muzyczny. Skąd w mazurku te murzyńskie trele?

Kto zadecydowal? Moze ktos z rzadowej telewizji kanclerza Millera zabulil Edytce -
        naszej niedopieszczonej gwiazdce gruba forse zgarnieta z abonamentu? Ktoz to wie?

• Gość: Gall Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: 2.2.STABLE* / 10.168.12.* 05.06.02, 11:01
        > Kto zadecydował o tym, że to ona ma śpiewać? Przecież to był skandal

murzyńskie trele ??
        hmm... może to ukłon w stronę olisadebe ?
      • Gość: TomekMX Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!! IP: 148.230.76.* 05.06.02, 15:14
        Gość portalu: jorgus napisał(a):

> Kto zadecydował o tym, że to ona ma śpiewać? Przecież
        to był skandal

No pewnie zeby ten czarny POLAK nie czul sie tak zle....
    • Gość: piła Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: 153.19.176.* 05.06.02, 06:58
      Dlaczego Pani Górniak w ogóle śpiewa?!!! Jest tyle innych zawodów „kobiecych“.
      Przeciez po hymnie w jej wykonaniu nasi kopacze dostali skośnych oczu ( ja
      zresztą też). Czy o to więc dziwne, że nie mogli trafić nie tylko w bramkę ale
      i w piłkę. Niech ona lepiej śpiewa hymny rywali. Na marginesie hymnu a,la
      Górniak - może nasi dlatego grali tak śpiewająco?
    • kefasp Ja wiedziałem, że tak będzie jak ją usłyszałem 05.06.02, 08:00
      Wykonanie hymnu przez Górniakową to była tragedia. Ona powinna ptaki straszyć a
      nie śpiewać publicznie. Jak ją tylko usłyszałem to od razu wiedziałem, że nam
      Koreańczycy dokopią. Po czymś takim (bo przecież to nie był mazurek
      Dąbrowskiego) to się grać odechciewa. 16 lat czekałem na ten moment, a tu taki
      szajs.
      • Gość: # Re: Ja wiedziałem, że tak będzie jak ją usłyszałem IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.06.02, 08:09
        kefasp napisał(a):

> 16 lat czekałem na ten moment, a tu taki szajs.

Na Gorniak? Trza bylo isc na Metro.

• Gość: Jondrus Re: Ja wiedziałem, że tak będzie jak ją usłyszałem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 10:53
          Gość portalu: # napisał(a):

> kefasp napisał(a):
          >
          > > 16 lat czekałem na ten moment, a tu taki szajs.
          >
          > Na Gorniak? Trza bylo isc na Metro.
          >

też syf.Po ostatnim zalaniu jeszcze nie posprzątali.

• Gość: ziomek Michał...Michał.... IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 05.06.02, 08:12
      Co do tej cyganki to masz rację ...nie i dość....ale mieszać piłke z polityka
      to juz obskurantyzm...
      a może ta przegrana to wina zinownajowców lub trockistów?
      ziomek V.C
      • Gość: Michał Kariera przez podlizywanie się władzy i łóżko ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:36
        Samo SLD zaczęło z tą idiotką i teraz wszyscy mają wstyd!
        Po jaką cholerę uświetniała zjazd partii ? Przecież to typowa robiąca karierę
        w łóżku szansonistka II kategorii.
        Wiadomo, że wejdzie do łóżeczkakażdemu, kto będzie ją promował.
        Ktoś we władzach się na nią skusił i za rozkoszne podlizywanie się SLD wysłał
        do Korei !
        Płynie z tego nauka, że żadna władza nie powinna myśleć H.JEM przy podejmowaniu
        decyzji !
        • Gość: U_Bolt Re: Kariera przez podlizywanie się władzy i łóżko ! IP: *.chello.pl 06.06.02, 22:31
          do... lozeczka to sie Edytka G. juz nie zmiesci.
          Do lozka to i owszem. Aczkolwiek najlepiej
          do loza... i to z baldachimem.....
          Bedzie mozna spuscic zaslony.
          I niech juz k.... w tym lozu hymnow zadnych nie spiewa.
          Niech tylko robi swoje. O ile to potrafi....
    • Gość: *** Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 10:27
      To śpiewała Górniakowa? Dziwne, myślałem, że to jakaś koreanka przez całą noc
      uczyła sie polskiego.
      • Gość: kasiaprim Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.06.02, 10:41
        Gość portalu: *** napisał(a):

> To śpiewała Górniakowa? Dziwne, myślałem, że to jakaś koreanka przez całą noc
        > uczyła sie polskiego.

smile))))

• indris Ukarać ale kogo ? 05.06.02, 10:44
      P. Górniak ma święte obywatelskie prawo do swojej koncepcji hymnu narodowego.
      Ale na własnych imprezach za własne pieniądze. Na Mundiialu znalazła się jednak
      za pieniądze publiczne i na zlecenie publiczne. Ktoś miał psi obowiązek jej
      koncepcję zweryfikować i odrzucić. Za niedopilnowanie tego ktoś powinien
      wylecieć ze stanowiska na zbity pysk. Winna jest więc nie p. Górniak ale ci,
      którzy do tego dopuścili.
      • Gość: doku No tak, to musiał być spisek wrogich sił zachodu IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 11:33
        indris napisał(a):

> Za niedopilnowanie tego ktoś powinien
        > wylecieć ze stanowiska na zbity pysk. Winna jest więc nie p. Górniak ale ci,
        > którzy do tego dopuścili.

Karać wrogów ludu! Zakazać śpiewania hymnu bez weryfikacji przez organa Rydzyka!
        Tylko interpretacja hymnu po linii narodowej jest dozwolona.
        • indris Coś się doku popieprzyło... 05.06.02, 12:10
          Więc wyjaśniam jak krowie na granicy. Czym innym jest wykonanie hymnu na
          prywatnej imprezie na swój rachunek, a czym innym wykonanie go jako swoistej
          wizytówki kraju, jak to było na Mundialu. W tym ostatnim przypadku obowiązuje
          ustalony standard i odejście od niego jest po prostu fałszerstwem. Na mundialu
          miał być wykonany polski hymn narodowy a NIE "parafraza polskiego hymnu
          narodowego w wersji Edyty Górniak". Tak jak każdy może napisać swoją
          parafrazę "Ody do młodości" ale nikomu nie wolno jej prezentowac jako utwór
          Adama Mickiewicza. Mam nadzieję, że doku zrozumiał.
          • Gość: doku Re: Coś się doku popieprzyło... IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 12:47
            indris napisał(a):

> Mam nadzieję, że doku zrozumiał.

A oglądałeś "Bohatera Roku" (taki Wodzirej 2)? Ja widziałem i dobrze rozumiem
            taką mentalność jak twoja. Gdyby to od ciebie zależało, to Hendrix nie zagrałby
            hymnu USA na gitarze. Całe to ględzenie o oficjalnym czy urzędowym charakterze
            tego wykonania zdradza totalitarne ciągoty, aby artyści musieli interpretować
            swoją sztukę wg urzędowych standardów. Artysta estradowy ma z definicji
            występować publicznie, ale nie znaczy to, że homo sovieticus ma prawo ingerować w
            jego interpretacje.

Jak się nie spodobała, to drugi raz jej nie zaproszą i już. Żadne kary ani zakazy
            nie mogą tu mieć miejsca. Czy to już jest jasne, czy mam wytłumaczyć jeszcze
            dokładniej?
            • indris Jednak się doku popieprzyło... 05.06.02, 13:20
              Właśnie o to chodzi, że wykonanie hymnu na Mundialu to NIE jest występ
              artystyczny ale wizytówka kraju. Podobnie jak np godło państwa na ambasadzie
              albo na banderze NIE jest dziełem sztuki.
              • Gość: doku Acha, Edyta to teraz urzędnik od śpiewania hymnu.. IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 13:26
                indris napisał(a):

> Właśnie o to chodzi, że wykonanie hymnu na Mundialu to NIE jest występ
                > artystyczny ale wizytówka kraju. Podobnie jak np godło państwa na ambasadzie
                > albo na banderze NIE jest dziełem sztuki.

... skoro zatrudnił ją urząd państwowy, to rzeczywiście obowiązuje ją standard i
                jej przełożony musi za to beknąć, że jej nie przeszkolił. Nie wiedziałem, że to
                już nie jest artystka. Wielu ma Polska takich urzędników?
          • Gość: Dzidka Re: Coś się doku popieprzyło... IP: *.datastar.pl 05.06.02, 14:00
            Od siebie dorzucę, ze za chwilę jakiś krawiec dostanie zlecenie na uszycie polskiej flagi na jakies mistrzostwa, i
            ją uszyje ale w czerwono białą kratkę. Bo ma taka wizję, koncepcję artystyczną. Górniakowa zachowała się po
            raz kolejny jak egzaltowana, niedojrzała emocjonalnie istota. Nie wierzę, ze tak śpiewała, bo ktoś jej to narzucił.
            Mogła się nie zgodzić. Ale miała ochotę poepatowac swoją tfu, z przeproszeniem, oryginalnością. Tfu!!!
            • Gość: doku Dokładnie tak IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 14:16
              Gość portalu: Dzidka napisał(a):

> miała ochotę poepatowac swoją tfu, z przeproszeniem,
              > oryginalnością. Tfu!!!

I za grafomanię tej idiotki nikt nie może być ukarany. I nikt też nie zakaże
              uprawiania takiej grafomanii, bo żyjemy w wolnym kraju, gdzie niestety każdy
              grafoman może zrobić z siebie idiotę, nawet przy okazji oficjalnych uroczystości
              - takie są koszty wolności i demokracji. Wolę to niż zakazy, kary, kneble i
              cenzurę.
              • Gość: Dzidka Re: Dokładnie tak IP: *.datastar.pl 05.06.02, 16:00
                Zaraz zaraz, to działa w dwie strony. Ktoś ten pomysł klepnął, a ona nie odmówiła. Dwie strony są
                winne.
                • Gość: doku Za karę trzeba nabić ją na dzidę IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 16:43
        • Gość: wikul Re: No tak, to musiał być spisek wrogich sił zachodu IP: *.acn.waw.pl 06.06.02, 02:50
          Gość portalu: doku napisał(a):

> indris napisał(a):
          >
          > > Za niedopilnowanie tego ktoś powinien
          > > wylecieć ze stanowiska na zbity pysk. Winna jest więc nie p. Górniak ale c
          > i,
          > > którzy do tego dopuścili.
          >
          > Karać wrogów ludu! Zakazać śpiewania hymnu bez weryfikacji przez organa Rydzyka
          > !
          > Tylko interpretacja hymnu po linii narodowej jest dozwolona.

Oj , nieładnie . Nadajesz z gov. a nie wiesz że hymn jest pod ustawową ochroną .
          isip.sejm.gov.pl/PRAWO.nsf/Wszystkie/WDU19800070018

• Gość: doku Nie ucz ojca dzieci robić IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.02, 11:06
            Gość portalu: wikul napisał(a):

> Oj , nieładnie . Nadajesz z gov. a nie wiesz że hymn jest pod ustawową ochroną

Sam widzisz, że powinieneś ufać mi, że wiem lepiej. Wykonała go z powagą i
            szacunkiem. W tym co się stało nie ma znamion przestępstwa, jedynie głupota i
            nadgorliwość Edyty - taki nadmiar patriotyzmu ośmieszający go i ją w sposób
            niezamierzony.

A "ustawową ochroną" zajmują się odpowiednie służby, więc nawoływanie do karania
            tutaj na forum jest idiotyzmem w sytuacji, gdy nie ma żadnej skargi ani śledztwa.
            Taka nadgorliwość w chęci karania kojarzy mi się z mentalnością ORMOwców.
            • Gość: Rafal Re: Nie ucz ojca dzieci robić (palcem) IP: *.waw.man.rdi.pl 06.06.02, 23:37

> Gość portalu: wikul napisał(a):
              >
              > > Oj , nieładnie . Nadajesz z gov. a nie wiesz że hymn jest pod ustawową och
              > roną
              >
              > Sam widzisz, że powinieneś ufać mi, że wiem lepiej. Wykonała go z powagą i
              > szacunkiem.

Ale niestety, niezgodnie z art. 12 ust. 3 i 13 ust. 1 ustawy. Pewnie nawet nie
              wiedziała, że o tym jak się hymn gra i śpiewa ktoś kiedyś wydał przepis i
              myslała, że można go zanucić w rytmie cza cza. Dla równowagi - kibole ryczący
              hymn na stadionie też nie mają pojęcia o tym, że układ na chór również jest
              prawnie określony wink)
    • Gość: Jondrus Nie karać!!!Wysłać na festiwal Eurowizji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 10:52
      Pani Dolniak przebije wszystkich nowa wersją hymnu
      na modłę ' To nie ja byłam Ewą'

Jeśli chodzi o mecz
      to nie sędzia
      nie słaba forma naszych-przecież dali z siebie wszystko
      to hymn w tej wersji
      przecież nasi całe zgrupowania uczyli Olego hymnu
      tyle ,że w starej wersji.
      Oli biedny się pogubił i reszta też.

Andrzej

P.S.
      No i jeszcze winni sa Ci co typowali zwycięstwo Korei
      taki brak wiary kompletnie podciął naszym skrzydła.
    • Gość: doku Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 11:29
      Gość portalu: Michał napisał(a):

> Przecież za coś takiego należy karać grzywną !

Czkawką odbija się mentalność homo sovieticus: "zakazać" i "karać" za kiepskie
      wykonanie hymnu?!!! A może darujesz jej połowę kary pod warunkiem, że złoży
      szczerą samokrytykę?
      • Gość: doku W ogóle zakazać jej śpiewania! IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 11:34
      • al!!! Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! 05.06.02, 11:35
        Doku ministerialny!

Tu nie chodzi o mentalność taką czy inną ale o zwykłe
        poszanowanie symboli narodowych. Nasz hymn to MAZUREK
        Dąbrowskiego i tak powinien być śpiewany. Jej
        interpretacja nadaje się do nucenia przy goleniu (nóg)
        w łazience.
        • Gość: doku Możesz sobie prywatnie za to jej nienawidzieć, ale IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 12:52
          wara od prawa

al!!! napisał(a):

> Tu nie chodzi o mentalność taką czy inną ale o zwykłe
          > poszanowanie symboli narodowych. Nasz hymn to MAZUREK

To nie powód aby karać czy zakazywać.

Tu chodzi właśnie o mentalność, o przyczynę, dlaczego Polacy wciąż głosują na
          lewicę, dlaczego wolność i demokracja są u nas tak słabo zakorzenione.
      • bykk Re: do Indrisa 05.06.02, 11:43
        Witaj Indris,ale nie mogę się z Tobą zgodzić,że Edit może sobie zmieniać
        intrpretację naszego hymnu!
        Wyobrażasz sobie hymn np. na melodię "W Polskę idziemy"smile))?
        Zrobiła ze siebie idiotkę i tyle,ale również z Polaków!
        Szkoda,że SLD nie zdecydował wysłać "Ich troje" do tego wykonania,może na
        melodię "za ten papieros tuż przed,i stosunek w dzień..." Oli i reszta
        poszli by do boju?smile))
        pozdrawiam
        • eliot Re: do Indrisa 05.06.02, 11:56
          bykk napisał(a):

> Szkoda,że SLD nie zdecydował wysłać "Ich troje" do tego wykonania,może na
          > melodię "za ten papieros tuż przed,i stosunek w dzień..." Oli i reszta
          > poszli by do boju?smile))
          > pozdrawiam

Przepraszam, ze sie wtracam w Wasz dyskurs, ale pewnie za ten "stosunek" to by
          poszli...
          Toz oni tam w celibacie... trenowali... wink
          Pozdr.
          Eliot
          • Gość: Wyspians I do tego pani Gorniak by sie nadawała! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.06.02, 10:48
            eliot napisał(a):
            > Przepraszam, ze sie wtracam w Wasz dyskurs, ale pewnie za ten "stosunek" to by
            > poszli...

No!
            I do tego pani Górniak by sie nadawala!
            Dla calej druzyny !
            Bo napewno nie do spiewania !
            I to od zawsze !
            • eliot Re: I do tego pani Gorniak by sie nadawała! 06.06.02, 10:58
              Gość portalu: Wyspians napisał(a):

>
              > No!
              > I do tego pani Górniak by sie nadawala!

Noooo!!! wink))
              Eliot
        • indris Chyba nieporozumienie 05.06.02, 12:01
          Oczywiście, że Edyta może SOBIE zmieniać interpretację czego tylko chce. Ale
          wtedy i tylko wtedy, kiedy jest to na jej własny rachunek i nazywa się
          np. "wariacje na temat Mazurka Dąbrowskiego". Natomiast w przypadku, gdy hymn
          wykonywany jest oficjalnie i niejako w imieniu państwa albo przynajmniej
          instytucji publicznej jak PZPN, to takiego prawa NIE MA. A taki przypadek
          zaszedł na Mundialu. Podobnie np grafik może sobie dowolnie przekształcać godło
          państwowe w gazecie albo na swojej wystawie (por. znakomite deformacje
          w "Nie"). Ale nie ma prawa umieścić takiej "wariacji na temat" np. na
          ambasadzie. A ściślej mówiąc, ambasada ma obowiązek do tego nie dopuścić i to
          ambasador a nie grafik powinien odpowiadać
          • bykk Re: Chyba nieporozumienie? do Indrisa 05.06.02, 12:54
            Indris,wiem,że miałeś dobre intencje!
            Nie mogę się jednak dalej z Tobą zgodzić.
            Moim zdaniem z symboli narodowych nie wolno sobie robić "różnistych" jaj!
            Wyobraź sobie np. "Orła Białego" naszego symbolu,nasze godło, z miotłą
            w dupie jak leci do UE? Nic by Cię nie ruszyło?
            Spróbuj taki plakat powiesić w swoim zakładzie pracy!
            pozdrawiam
            • Gość: doku do Indrisa? No to co? IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 13:14
              bykk napisał(a):

> Wyobraź sobie np. "Orła Białego" naszego symbolu,nasze godło, z miotłą
              > w dupie jak leci do UE? Nic by Cię nie ruszyło?

Edyta niczego takiego nie zrobiła, więc odpieprzcie się od niej wreszcie.
              • Gość: siedem to jednak nie ty /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 05.06.02, 13:20

> bykk napisał(a):
                >
                > > Wyobraź sobie np. "Orła Białego" naszego symbolu,nasze godło, z miotłą
                > > w dupie jak leci do UE? Nic by Cię nie ruszyło?
                >
                > Edyta niczego takiego nie zrobiła, więc odpieprzcie się od niej wreszcie.

• Gość: doku jednak nie /nt IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 13:28
            • indris O "jajach z symboli" 05.06.02, 13:35
              Jednak uważam, że ze wszystkiego można sobie "robić jaja". Oczywiście
              dopuszczalność tego zależy od kontekstu. Niedopuszczalne jestwg mnie takie
              kpiarstwo, którego odbiór sie komuś narzuca wbrew jego woli, np w przestrzeni
              publicznej. Opisany przez Ciebie orzeł nie podobałby mi się sam w sobie, ale
              podobał mi się orzeł z kaczymi łapami i toporem w dziobie, umieszczony kiedyś
              w "Nie". U siebie w pracy bym tego nie powiesił, bo : 1) nie jest to redakcja
              pisma satyrycznego, ani w ogóle instytucja polityczna, więc nie cuję się
              uprawniony sugerowania w kontaktach służbowych swoich osobistych poglądów. 2)
              Nie jestem szefem swojej instytucji. Ale gdybym był właścicielem redakcji to
              może bym i powiesił całą kolekcję orłów i ostrzeżenie dla wrażliwych.
              Ale "występ" p. Górniak na Mundialu NIE miał charakteru występu artystycznego
              ale prezentacji hymnu takiego jaki jest i dlatego był FAŁSZERSTWEM, podobnie
              jak byłoby nim umieszczzenie na ambasadzie orła z zamkniętą koroną.
    • Gość: doku A ty pewnie nawet nie wiesz co to jest profanacja IP: *.mofnet.gov.pl 05.06.02, 13:17
      A tylko za profanację można karać w takich przypadkach, nigdy za niezręczność.
      • bykk Re: do Indrisa 05.06.02, 14:26
        Nareszcie wiem o co Ci biega!!!
        Styl w "NIE" pokazali?
        Dobre!Myślę,że Twój przywódca Cie pochwali?On jest bardziej lewicowy niż sam
        Lenin?
        Jeśli Tobie podoba się nasze godło jako orzeł na kaczych nogach?
        Powoływać się na "NIE"?
        Gratuluję polskiej PPS!
        Różnie bywało,ale takich bzdur nie pamiętam,abyś pisał!
        Jesteś Polakiem?
        Jak byś zareagował,gdyby np.PPS była godłem "RYBA",a ja przerysowałbym
        na baranią głowę z rogami zawiniętymi w lewo,na dodatek srająca na prawo?
        pomyśl Indris!
        pozdrawiam mimo
        • Gość: # do Indrisa IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.06.02, 14:52
          Zapytaj Doku
          czy falszywe banknoty nadaja sie do zabawy czy tez mozna ich uzywac oficjalnie.
        • indris Wyjaśnienia 05.06.02, 15:24
          1. Jestem Polakiem
          2. Nie jestem członkiem PPS
          3. W sprawach poglądów nie mam przywódców. Myślę samodzielnie.
          4. Na przedstawiony przez Ciebie pomysł zareagowałbym z niesmakiem. Ale każdy
          ma prawo wykpiwać każdego (i wszystko). Nie ma tylko prawa zmuszania innych do
          odbioru swojej twórczości.
          • Gość: Jondrus Re: Wyjaśnienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 15:56
            indris napisał(a):

> 4. Na przedstawiony przez Ciebie pomysł zareagowałbym z niesmakiem. Ale każdy
            > ma prawo wykpiwać każdego (i wszystko). Nie ma tylko prawa zmuszania innych do
            > odbioru swojej twórczości.

Jeśli chodzi o prawo to może i tak.Jedyne co mu grozi
            to ryzyko sprawy sądowej o zranienie uczuć.

• Gość: Michał A czy ty doku nie nazywasz się Górniak ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:41
        Jezeli tak, to mogę cię zrozumieć.
        w przeciwnym razie muszę uznać, że zakochałeś się w dziewczynie-zabawce facetów
        z polskiej rozrywki.
        Edytka przechodzi od początku kariery z rąk do rąk !
    • Gość: eo Re: Jaki hymn taki mecz IP: *.simr.pw.edu.pl / 148.81.91.* 05.06.02, 14:48
      Trzeba jak najszybciej zapomnieć.
      Nie odgrzebujcie zmarłych.
    • Gość: XPEK Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.06.02, 16:18
      O 16 radiowa trójka podała że Edytka już nie będzie śpiewać przed resztą meczy.
      Może zrobiła wszystkim przysługę i się ... obraziła.
      • Gość: Julek Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: 5.2.1R1D* / *.python.dialup.pol.co.uk 05.06.02, 16:23
        Widzialem jedynie, jak miala bardzo szeroko otwarte usta, nie slyszalem co z
        nich wychdzilo, ale wiem co by w nie weszlo.
    • Gość: Le Niuch Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.ipartner.com.pl 05.06.02, 16:25
      Być może to wykonanie miało pewne walory artystyczne (co w istocie trudno było
      do końca ocenić z uwagi na to że ledwo co było słychac wink) ale oficjalne
      wykonanie hymnu państwowego to nie miejsce na interpretacje artystyczne.
      Dlatego ogólnie klapa i wstyd.
    • force Hym(e)n Edytki... 05.06.02, 16:32
      Cieniutki był, to fakt... smile))
      • Gość: Dejniu Występ Edytki... IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 17:17
        ...to nie tylko obciach. To również profanacja hymnu. Czy przed wylotem do
        Korei nikt się nie zastanowił, w jaki sposób Górniak może zinterpretować hymn?!
        Czy Kwachu nie miał wpływu na to, kto hymn zaśpiewa? To ciekawe, że wszyscy są
        zaskoczeni.
    • Gość: KOŃ WIEM IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 05.06.02, 17:23
      to chyba był nowy hymn Romów...
      ale taką cyganeczke to bym ja...ho,ho...
    • Gość: Dzidka Jeśli ktos nie słyszał, proszę :-) IP: *.datastar.pl 06.06.02, 10:01
      www.bigmisiek.prv.pl
      • Gość: Edek DZIDKA - serdeczne dzięki !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 19:12
        Sciągnąłem, wysłuchałem, dziękuję.
        Dla mnie rewelwcja. Ta piosenka ma się
        tak do Hymnu RP jak wrona Alota / z ZUS /
        do Godła RP.
        • bykk Re:do Edka 06.06.02, 23:36
          Edziu,Ty to masz porównanie!
          Możesz nam powiedzieć o co chodzi z tą wroną???
          Nijak mi tu nie pasuje!
          • Gość: Edek do BYKKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 18:50
            Zarówno Godło RP jak i Hymn RP są dla mnie świętością.
            Taki jestem i nic na to nie poradzę. Na przełomie 1998 i 1999
            roku, mnie i innych drobnych, raczkujących kapitalistów,
            prześladował nijaki ALOT/imienia nie pamiętam/, prezes ZUS
            z buzko - balcerowiczowego nadania.
            Ten drań, państwową instytucję /ZUS/, udekorował, w miejsce
            Godła RP, ptakiem który przypominał wronę albinosa w czerwonej,
            biskupiej czapeczce. Ot co.
            • bykk Re: do Edka 07.06.02, 19:15
              Edek,nie widziałem,więc się nie wypowiadam,ale jeśli Ty widziałeś to
              było zgłosić gdzie trzeba,niech by buc się wytłumaczył!
              hej!
    • chaladia Ale dlaczego?!?!?! 07.06.02, 19:30
      Wysłuchałem Hymnu w wykonaniu Edytki razy kilka.
      Nie twierdzę, że to było to, czego potrzeba na stadionie przed meczem, ale:
      1. Edytka spiewała tak, jak grał podkład muzyczny, a ten był coś jakby
      ktoś odtwarzał płytę analogową 45-obrotową na prędkości 33 obrotów.
      2. Ogólnie podobało mi się. Może istotnie Edytka zapatrzyła się na Jimiego H.
      i jego hymn USA, ale wzór był dobry i koncepcja niezła.
      3. Pilnie poszukuje się obecnie tematu zastępczego, żeby nie musieć dyskutować
      o rychłym powrocie naszych patała... tzn. reprezentacji piłkarskiej do
      domu w oczywistej niesławie. Padło na Edytkę.
      Ogólnie - proponuję po Mistrzostwach, gdy emocje opadną, urządzić konkurs na
      interpretację Mazurka Dąbrowskiego. Francuzi zmienili dwie dekady temu
      tempo "Marsylianki", możemy i my coś uaktualnić.

Chaladia Bolandi.
    • Gość: QER Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: 2.3.STABLE* / 192.168.1.* 09.06.02, 21:38
      śpiewać każdy może..... (ale niektórzy niech to robią na sedesie)
    • Gość: Judasz Re: Zakazać Edytce śpiewać hymn państwowy !!!!!!!!!!!! IP: *.genokap.de 11.06.02, 11:24
      Gdy usłyszałem nasz hymn, pomyślałem że śpiewa go jakaś Koreanka lub Japonka.
      Melodia zniekształcona, za wolne tempo, myślałem jeszcze >Biedaczka, stara się
      jak mogże ale niepotrafi sobie poradzić z Mazurkiem<. I w tym momencie widzę
      kto śpiewa - SZOK!!! - . Pierwsza myśl >Jak tak można? Przecież to HYMN!!!!
      Nasza narodowa melodia, a nie piosenka koncertowa któryą można śpiewać jak się
      chce. (Następnym razem może jeszcze ze zmienionym textem?). Z hymnen Satnów
      Zjednoczonych można jeszcze takie "experymenty" przeprowadzać, ale nie naszym!
      Jeszcze nie musimy we wszystkim naśladowć Amerykanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka