t0g Przejawem ogólnego zjawiska, którego rózne 02.03.05, 20:17 odmiany zwą się "rasizm", "ksenofobia", etc. Inwersją antypolonizmu wykazywanego przez niektórych Żydów jest antysemityzm wykazywany przez niektórych Polaków. Oskarżanie WSZYSTKICH członków jakiegos narodu, społeczności, etc., o jakiś grzech to juz pachnie jakiegoś rodzaju "-izmem". Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: zydowski antypolonizm swiadectwem - no czego? 02.03.05, 20:20 noo chyba tego, że żyje choć jeden Żyd na świecie może to nawt jest sam wiecznie żywy wśród nas Jezus? Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Jest swiadectwem wrogosci wobec Polski 02.03.05, 20:52 jesli chodzi o Zydow polskiego pochodzenia mieszkajacych w Polsce, jest swiadectwem zdrady narodowej, ktora to jest w kazdym kraju karalna. Odpowiedz Link Zgłoś
imie.moie.nieiedno.tu Re: Jest swiadectwem wrogosci wobec Polski 02.03.05, 21:31 atp1 napisał: > jesli chodzi o Zydow polskiego pochodzenia mieszkajacych > w Polsce, jest swiadectwem zdrady narodowej, ktora > to jest w kazdym kraju karalna. Pocałuj mnie w d... Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Jest swiadectwem wrogosci wobec Polski 03.03.05, 15:41 Jak bym cie pocalowal to napewno parchow bym dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: Jest swiadectwem wrogosci wobec Polski 02.03.05, 21:32 atp1 napisał: > jesli chodzi o Zydow polskiego pochodzenia mieszkajacych > w Polsce, jest swiadectwem zdrady narodowej, ktora > to jest w kazdym kraju karalna. Nie ma Żydów polskiego pochodzenia. Może być Polak żydowskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa do patience 02.03.05, 22:48 mam propozycje zaproszenia do blogu terra paru osob szczegoly na chat wroclaw? Odpowiedz Link Zgłoś
hello_iza Żydowski antypolonizm jest świadectwem ... 03.03.05, 08:45 ... tego, że Żydzi to nie ludzie, tylko ... Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Hello-izo 03.03.05, 11:54 Twoje głębokie refleksje filozoficzno-antropologiczne wprawiły mnie w taki zachwyt, że czym prędzej uruchomiłam wyszukiwarkę, w nadziei większego nasycenia się podobnymi mądrosciami . Trochę się rozczarowałam , ale wyczytałam ,że szukasz partnera, najlepiej z Warszawy.. . To forum Izo to chyba nie najlepsze miejsce do zawarcia takiej znajomości . No ....może atp jest wolny ? Ja nie mam w tych sprawach wprawdzie większego doświadczenia, bo swojego męża poznałam jeszcze w piaskownicy, ale wydaje mi się, że dobra byłaby dyskoteka, klub nocny, a może pielgrzymka do Częstochowy... Co byś powiedziała na kino? Dedykuję Ci wiersz mojego ulubionego poety (szkoda, że to nie człowiek tylko Żyd) Juliana Tuwima... pod tytułem: Karta z dziejów ludzkości Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem. Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą, Albowiem cię kocham, tutejszy idioto. Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko I poszedł do kina z tutejsza idiotką. Na miłym macaniu spłynęła godzinka I była szczęśliwa miejscowa kretynka. Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy! Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy. Więc poszli na sznycel, na melbe, na winko, Miejscowy idiota z tutejszą kretynką. Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym. W ten sposób dorobią się córki lub syna: Idioty, idiotki, kretynki, kretyna. By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Hello-ewo8a 03.03.05, 12:40 dobre ))))) lubię ciebie czytać nie pytam kim byłaś w poprzednim "wcieleniu" bo to teraz mnie ważne, ale twoje dowcipne riposty zawsze wywołują uśmiech na mojej twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 12:45 co za posucha. Ha, ha. Cienko przedziecie... Klamstwa nikomu na dobre nie wychodza... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 13:40 biedronka24 napisała: > co za posucha. Ha, ha. Cienko przedziecie... > Klamstwa nikomu na dobre nie wychodza... > Pozdrowionka siedmiokropko o jakim kłamstwie wspominasz? o_cz Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 13:56 owca_czarna napisała: > biedronka24 napisała: > > > co za posucha. Ha, ha. Cienko przedziecie... > > Klamstwa nikomu na dobre nie wychodza... > > Pozdrowionka > > siedmiokropko o jakim kłamstwie wspominasz? > > o_cz uzasadnione pytanie może biedronka jakieś spiski kłamliwe odkryła? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 14:02 d.nutka1 napisała: > owca_czarna napisała: > > > biedronka24 napisała: > > > > > co za posucha. Ha, ha. Cienko przedziecie... > > > Klamstwa nikomu na dobre nie wychodza... > > > Pozdrowionka > > > > siedmiokropko o jakim kłamstwie wspominasz? > > > > o_cz > > uzasadnione pytanie > może biedronka jakieś spiski kłamliwe odkryła? d_nutko, mi wyjatkowo nie leży sposób przekazywania treści przez biedronkę. Głupio mi się przyznać, ale w wielu postach nie rozumiem o co jej chodzi. Nadaje jakimiś skrótami czy też cholera wie czym. Dlatego będę prosić ją o tłumaczenie co autorka miała na myśli. pozdrówki czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 14:09 owca_czarna napisała: > d_nutko, mi wyjatkowo nie leży sposób przekazywania treści przez biedronkę. > Głupio mi się przyznać, ale w wielu postach nie rozumiem o co jej chodzi. Nadaj > e > jakimiś skrótami czy też cholera wie czym. Dlatego będę prosić ją o tłumaczenie > co autorka miała na myśli. > przysięgam, że pomimo niezrozumienia "co autor miał na myśli" ja nie jestem biedronką i nigdy nią nie byłam. lalą jajeczną też nie i nie mam dostępu do żadnych innych skrzynek poza moją osobistą czyli d.nutką1 > pozdrówki > > czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 14:39 d.nutka1 napisała: > owca_czarna napisała: > > > d_nutko, mi wyjatkowo nie leży sposób przekazywania treści przez biedronk > ę. > > Głupio mi się przyznać, ale w wielu postach nie rozumiem o co jej chodzi. > > Nadaj > > e > > jakimiś skrótami czy też cholera wie czym. Dlatego będę prosić ją o > tłumaczenie > > co autorka miała na myśli. > > > > przysięgam, że pomimo niezrozumienia "co autor miał na myśli" ja nie jestem > biedronką i nigdy nią nie byłam. lalą jajeczną też nie i nie mam dostępu do > żadnych innych skrzynek poza moją osobistą czyli d.nutką1 > > pozdrówki > > > > czarna_owca ale ja Ci wierzę i nigdy nie podejrzewałam, że jesteś biedronką czy lalą. Faktem jest, że ja nie potrafię rozpoznać pacynek, do czego juz kiedyś się przyznałam w przypadku rozszyfrowywania wojtka_blankietowego, bo za krótko jestem na tym forum, ale dla mnie d_nutka to d_nutka. Zresztą to mnie podejrzewano, że jestem krzys52 czy antylalą. Eeee, ale gdzie mi do krzysia, do jego kwiecistego stylu pisania, A to, że poskarżyłam sie Tobie, że nie kapejszyn co biedronka ma na myśli, nie świadczyło d_nutko, że uważam, że jesteś siedmiokropką (biedronką). Po prostu ot tak do Ciebie o tym napisałam. pozdrawiam ))))) czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 16:08 owca_czarna napisała: > A to, że poskarżyłam sie Tobie, że nie kapejszyn co biedronka ma na myśli, nie > świadczyło d_nutko, że uważam, że jesteś siedmiokropką (biedronką). Po prostu o > t > tak do Ciebie o tym napisałam. > > pozdrawiam > bo mnie pod różnymi nickami jakich używałam, co inteligentniejsi forumowicze rozpoznawali po tym, że...autor wprawdzie jest znany, bo pisze jak wół, ale ze zrozumieniem tekstu tego co pisze jak wół to nawet ten najinteligentniejszy ma kłopoty. i jak pojawia się tekst skarga "co autor nicka zechciał powiedzieć co napisał to ja się już sama zgłaszam, że to albo ja albo mój szaman , który pisze jak jemu od klawiatury uda się mnie odciągnąć w trosce o moje zdrowie, abym nie tak jak ta Giwi nieszczęsna przez 24 godz. od kompa nie odchodziła. no! mam nadzieję, że tym razem napisałam prosto i zrozumiale nawet dla głąba, który mnie podejrzewał, że na tekstach szamańskich to ja już się załamię z rozpaczy, bo takie one zawiłe. > ))))) > > czarna_owca > ))))))) d.nutka nie czarna tylko cała i bez krzyżyka oraz bemola przed czy za jakimiś kluczami Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 16:23 d.nutka1 napisała: > owca_czarna napisała: > > > A to, że poskarżyłam sie Tobie, że nie kapejszyn co biedronka ma na myśli > , nie > > świadczyło d_nutko, że uważam, że jesteś siedmiokropką (biedronką). Po pr > ostu > o > > t > > tak do Ciebie o tym napisałam. > > > > pozdrawiam > > > > bo mnie pod różnymi nickami jakich używałam, co inteligentniejsi forumowicze > rozpoznawali przecież to jest kwestia wprawy i bycia na forum .... od 3 lat > d.nutka nie czarna tylko cała i bez krzyżyka oraz bemola przed czy za jakimiś > kluczami "Nutki wolą tańczyć solo, ale wiedzą do-re-mi-fa-so-la-si, że to pachnie samowolą" - śpiewał Wysocki. A ja zaczynam już wierzyć, ze wolą tańczyć w chórze. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: zwlaszcza ze od 3 lat nic nowego ;) 03.03.05, 16:35 owca_czarna napisała: > > "Nutki wolą tańczyć solo, ale wiedzą do-re-mi-fa-so-la-si, że to pachnie > samowolą" - śpiewał Wysocki. A ja zaczynam już wierzyć, ze wolą tańczyć w chó > rze. jak dyrygent pałeczką da znać, to każda nutka zagra siebie w chórze z nutek ))) Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Teraz zaczynam rozumiec dlaczego w 3 Rzeszy 03.03.05, 15:27 rozne takie dziela palili na stosach. Odpowiedz Link Zgłoś