d.nutka1 Re: _________________________VIII________________ 25.04.05, 13:31 możesz mi przypomnieć jak brzmi to osme? no wiesz Haszu majuż sklerozę do numerków Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _________________________VIII________________ 25.04.05, 14:19 Nie bądź perfidny, obłudny, nieszczery, fałszywy, dwulicowy, bigoteryjny, przewrotny, oszczerczy, prześmiewczy, alternacyjny,indyferentny, adeontologiczny, premedytacyjny, acedyjny, kwietyczny, apatyczny, adherentny, atoniczny, alegoryczny, hipokrytyczny, paszkwilancki, szyderczy, kpiarski, faryzeuszowski, zdradziecki, szpiegowski, sabotażowski(-botarski, -tażowy), judaszowski,...asekurancki, asafedyczny, aspirancki, asuptyczny, paroksystyczny, filisterski, figurancki, a przede wszystkim... ..............wybiórczy! Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: _________________________VIII________________ 25.04.05, 14:23 hasz0 napisał: > Nie bądź perfidny, obłudny, nieszczery, fałszywy, dwulicowy, > bigoteryjny, przewrotny, oszczerczy, prześmiewczy, alternacyjny,indyferentny, > adeontologiczny, premedytacyjny, acedyjny, kwietyczny, apatyczny, adherentny, > atoniczny, alegoryczny, hipokrytyczny, paszkwilancki, szyderczy, kpiarski, > faryzeuszowski, zdradziecki, szpiegowski, sabotażowski(-botarski, -tażowy), > judaszowski,...asekurancki, asafedyczny, aspirancki, asuptyczny, > paroksystyczny, filisterski, figurancki, a przede wszystkim... > ..............wybiórczy! proponujesz....nie bycie? za życia? to może teraz dasz propozycję...na bycie za życia Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _________________________VIII________________ 25.04.05, 14:51 A to się da streścic jednym słowem: Bądź ...przyzwoitym! Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: _________________________VIII________________ 25.04.05, 14:59 hasz0 napisał: > A to się da streścic jednym słowem: > > Bądź > ...przyzwoitym! 24 godziny na dobę? 365 dni w roku? przez 75 lat? a przerwy na "nieprzyzwoitość" choćby nocną porą? a w dzień "nieprzyzwoite" ruchy ciała są też zabronione? bez "wybiórczości" pór to ja....dziękuję ci za takie potraktowanie tego 8-go! to ja już nie chcę ... tą resztę tobie daruję i do swojej 75 dolicz sobie moje 20 zadowolony? będziesz miał całe 100! i ciesz się swoją przyzwoitością w swojej niemocy na nieprzyzwoitą mowę ciała ot co Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: _________________________VIII________________ 29.04.05, 23:57 hasz0 napisał: > Nie bądź perfidny, obłudny, nieszczery, fałszywy, dwulicowy, > bigoteryjny, przewrotny, oszczerczy, prześmiewczy, alternacyjny,indyferentny, > adeontologiczny, premedytacyjny, acedyjny, kwietyczny, apatyczny, adherentny, > atoniczny, alegoryczny, hipokrytyczny, paszkwilancki, szyderczy, kpiarski, > faryzeuszowski, zdradziecki, szpiegowski, sabotażowski(-botarski, -tażowy), > judaszowski,...asekurancki, asafedyczny, aspirancki, asuptyczny, > paroksystyczny, filisterski, figurancki, a przede wszystkim... > ..............wybiórczy! Mam trochę tych cech, niestety. To co napisałeś zasługuje na podniesienie, więc przy okazji wątek w górę. Dla wszystkich których bolą wątki Hasza. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 hasz ma powazniejszy problem... 25.04.05, 15:31 ... bo miga się jak może z wyjaśnienia przyczyn podziału przykazań, które teraz jako IX i X figurują. Musiałby wyjaśnić bowiem, które z przykazań tablicowych, kto, kiedy i dlaczego wypieprzyć raczył. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: hasz ma powazniejszy problem... 25.04.05, 20:35 nie wciskaj kitu w koherentne i kohezyjne wypowiedzi Szanownego Pana Hasza (jak dla Ciebie, kierdla z Tobą nie pasałem klitoralny kobziarzu i kiperze sikaczy!) - podawałem genezę lichwy, etymologię, treść, źródła od Korwina Mikkego co odpór daje Twemu "louange perfide" wystarczający! Danusiu! nie udawaj, że z męzem zachowywałaś się nieprzyzwoicie! Nie rozumiesz VIII dobrze! Posłuchaj a arzczej przeczytaj! Jesli z obcym zachowywałaś się tak przyzwoicie jak z męzem - to zachowałaś się nieprzyzwoicie! Jesli zaś z męzem zachowywałaś się nieprzyzwoicie tak jak z obcym - to zachowywałaś się przyzwoicie! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Haszu: CZEMU sam sie z soba klocisz? 25.04.05, 22:05 Prowadzę pracę od podstaw swiadom dawnego błędu, gdy to ustawiłem poprzeczkę zbyt wysoko. Namawiałem do kurtularnych odp. Potem zakładałem watki w trybie przypuszczającym lub oznajmjącym. Dopiero jak walnąłem kreskowym dekalogiem niczym Waligóra i z epistemologii pacynowania metodą Wyrwidębu wyciągnąłem a posteriori ich skarlały natywizm trollowy - sznureczki pacynek pękły i same teraz płaczą i skomlą żałośnie. A Danusia zdjęła włąśnie ostatnie sukieneczki... Efekty są oszałamiające, Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Haszu: CZEMU sam sie z soba klocisz? 25.04.05, 22:16 hasz0 napisał: > A Danusia zdjęła włąśnie ostatnie sukieneczki... > > > Efekty są oszałamiające, bez majtek mnie puściłeś? na wizję? a wstyd? myślisz, ze ja go nie mam? tam gdzie kazda dama wstyd okrywa choćby rąbkiem sukieneczki Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: hasz ma powazniejszy problem... 25.04.05, 21:38 hasz0 napisał: > Danusiu! nie udawaj, że z męzem zachowywałaś się nieprzyzwoicie! ja? ja jak najbardziej przyzwoicie ale mąż? jak najbardziej nieprzyzwoicie > > Nie rozumiesz VIII dobrze! Posłuchaj a arzczej przeczytaj! nie rozumiem zatracam rozróżnienie przyzwoitości i nieprzyzwoitości jak temat totuczy nieprzyzwoitego sexu > > Jesli z obcym zachowywałaś się tak przyzwoicie jak z męzem > - to zachowałaś się nieprzyzwoicie! > Jesli zaś z męzem zachowywałaś się nieprzyzwoicie tak jak z obcym > - to zachowywałaś się przyzwoicie! pytasza się o moim przyzwoitym lub nieprzyzwoitym zachowaniu przy stole? podejrzewasz mnie, że z mężem przy stole to ja plułam mu w talerz i inne nieprzyzwoite rzeczy wyczyniałam a z przy obcym wiedziałam kiedy trzeba wytrzeć chusteczką kapiący po brodzie sos? całkiem nie skołowałeś z tymi przyzwoitkami Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem 30.04.05, 14:01 co mam jeszcze raz "przeczytać ze zrozumieniem"? wskaż mi palcem DOKŁADNIE odpowiedni akapit ps mam taką osobniczą dewiację wnioski wyciągam po zrozumieniu CAŁOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
al_an.ski Re: _________________________VIII________________ 30.04.05, 14:04 a ja czekam niecierpliwie na_____________IX__________ Kiedy bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: ______VIII_______ 01.05.05, 12:19 Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek(Wj 20.16) 2464 "Ósme przykazanie zabrania fałszowania prawdy w relacjach z drugim człowiekiem. Ten przepis moralny wypływa z powołania Ludu Świętego, by był świadkiem swojego Boga, który jest prawdą i chce prawdy". kto z Ludu Świętego,czyli Wybranego uzupełni ten tekst dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: ______VIII_______ 01.05.05, 17:24 d.nutka1 napisała: > Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek(Wj 20.16) > > 2464 "Ósme przykazanie zabrania fałszowania prawdy w relacjach z drugim > człowiekiem. Ten przepis moralny wypływa z powołania Ludu Świętego, by był > świadkiem swojego Boga, który jest prawdą i chce prawdy". > > kto z Ludu Świętego,czyli Wybranego uzupełni ten tekst dalej? no to ja dokończę,bo być może nikt inny nie ma smiałości zaliczyć sam siebie do tego Ludu Świętego czyli Wybranego do Świętości cd.numeru 2464 "Wykroczenia przeciw prawdzie-przez słowo lub czyny-wyrażają odmowę zobowiązania się do prawości moralnej;są poważną NIEWIERNOŚCIĄ Bogu i w tym sensie podważają podstawy Przymierza" czyżby Muzułmanie mieli rację nazywając Katolików "Niewiernymi"? cytat numer 2464 pochodzi z KKK czyli Katechizmu Kościoła Katolickiego rozdz.2 artykuł ósmy Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: _________________________VIII________________ 04.05.05, 22:20 Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re:autopropromocja________VIII_______________/ 05.05.05, 07:52 hasz0 napisał: > up Odpowiedz Link Zgłoś