Gość: Miś IP: *.acn.waw.pl 03.07.02, 18:14 Zmarła pół godziny temu w warszawskim szpitalu. Wspaniała artystka. Cześć Jej pamięci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Odeszla wielka nudziara polskiej piosenki IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.02, 18:17 smutno jakos z nia bylo, to moze teraz....,(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marabut Re: Odeszla wielka nudziara polskiej piosenki IP: *.proxy.aol.com 03.07.02, 19:03 Cynizm, czy brak wychowania ? Nie musisz nikogo lubic. Mozesz byc zawistny o slawe i pieniadze, ale zachowaj minimum przyzwoitosci i milcz, jezeli nie masz nic milego do powiedzenia w pewnych chwilach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Odeszla wielka nudziara polskiej piosenki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.02, 19:16 Gość portalu: Marabut napisał(a): > Cynizm, czy brak wychowania ? Nie musisz nikogo lubic. Mozesz byc zawistny o > slawe i pieniadze, ale zachowaj minimum przyzwoitosci i milcz, jezeli nie masz > nic milego do powiedzenia w pewnych chwilach. Chyba tak. O zmarłych nie mówi się źle przynajmniej w dniu ich smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Ja Panow bardzo przepraszam, IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.02, 20:14 ale prawda niestety jest taka, a nie inna; a ja nudziarzy lubie (Niedzwiecki sie klania z lat 80-tych) i brakiem szacunku sie raczej nie wykazalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Odeszla wielka nudziara polskiej piosenki IP: *.utaonline.at 03.07.02, 22:49 Bardzo zasmucila mnie wiadomosc o smierci Lucji Prus ktorej wraz ze Skaldami spiewana slynna piosenka zostala mi dawno temu przez kogos na pozegnanie darowana. I Lucja Prus i ow ktos pozostana na zawsze w mojej pamieci. Kultura polska poniosla wielka strate. Moje serdeczne wyrazy wspolczucia Rodzinie Pani Prus, a wszystkim " arkopodobnym " wyrazy szczerego ubolewania nad ich ubostwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete w żółtych płomieniach liści IP: *.telan.pl 03.07.02, 19:47 ......... wśród ptaków wielkie poruszenie te odlatują ... te zostają ... Jej już nie ma, my jesteśmy. Czy pozostanie po nas choćby takie ulotne wspomnienie jak piosenka Łucji ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: w żółtych płomieniach liści 03.07.02, 19:59 Już niedługo będziemy mówić "gdzie dziewczyny z tamtych lat ?". Żegnaj Łucjo, dziękujemy za wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: w żółtych płomieniach liści IP: *.gis.net 03.07.02, 20:26 'w taki dzien narodzic sie,otworzyc oczy Zyc tam,byc tam gdzie ty Dlzaczego nagle ach to spadlo nie wie zadne z nas......... Chyba text Kofty........"Olsnienie" Spij spokojnie Lucjo...... Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst I ja żegnałam nieraz kogo... 03.07.02, 20:37 ... za chmurą, za górą, za drogą I ja żegnałam nieraz kogo I ja żegnałam nieraz... Łucja. Piękne imię. Spokojna, refleksyjna Łucja. Moi bracia słuchali Jej często, wraz z nimi - ja. Była łagodna, miała taki ujmujący spokój. Jest taki stary "teledysk", w którym z zespołem Skaldowie śpiewa o żegnaniu, tete cytuje część piosenki. Tam jest - taka spokojna i pogodna. Gęsi już wszystkie po wyroku Nie doczekają sie kolędy Uciete głowy ze łzą w oku Zwiędna jak kwiaty, które zwiędły Łucja. Chciałam kiedyś posiadać to imię. Będzie mi się zawsze kojarzyć z dzieciństwem... minionym. Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: I ja żegnałam nieraz kogo... IP: *.sp / 192.168.5.* 03.07.02, 20:44 miriamfirst napisał(a): > ... za chmurą, za górą, za drogą > I ja żegnałam nieraz kogo > I ja żegnałam nieraz... > > Łucja. Piękne imię. Spokojna, refleksyjna Łucja. Moi bracia słuchali Jej > często, wraz z nimi - ja. Była łagodna, miała taki ujmujący spokój. Jest taki > stary "teledysk", w którym z zespołem Skaldowie śpiewa o żegnaniu, tete cytuje > część piosenki. Tam jest - taka spokojna i pogodna. > > Gęsi już wszystkie po wyroku > Nie doczekają sie kolędy > Uciete głowy ze łzą w oku > Zwiędna jak kwiaty, które zwiędły > > Niejednemu to wszystko jedno, ale nie sądze, że dla Ciebie też bez znaczenia, ale to była piosenka z 68 roku...a to byl rok trudny trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marabut Dziekuje za przypomnienie IP: *.proxy.aol.com 03.07.02, 22:13 Dziekuje za te fragmenty wzruszajacych tekstow piosenek Lucji. Zapomnialem je za granica, a szkoda. Nie zasluguja na zapomnienie. Lucja tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zini Zal mi Haliny Frackowiak, to była Jej najlepsza IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 04.07.02, 02:12 przyjaciółka.... widzieliscie www.halinafrackowiak.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: ŁUCJA PRUS nie żyje - WWW.ADOZ.PL 04.07.02, 09:44 Gość portalu: Miś napisał(a): Cześć Jej pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAjetane lubiłem Ja bardzo IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 04.07.02, 14:53 Oremus et pro haereticis, et schismaticis: ut Deus et Dominus noster eruat eos ab erroribus universis: et ad sanctam matrem Ecclesiam Catholicam atque Apostolicam revocare dignetur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar DO tego dzis byłyby jej imieniny... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 06.07.02, 02:09 to przykre....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIkor TERMIN POGRZEBU IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 06.07.02, 02:15 we wtorek o 9:10 rano na cmentarzu Bródnowskim Odpowiedz Link Zgłoś