Dodaj do ulubionych

- Eurodebilizm tygodnia -

14.06.05, 08:28
Józef Pinior (SDPL - poseł w eur-parl) dał wyraz swemu zawodowi miłosnemu:

"Ludzie rezygnują z kursów francuskiego, po tym jak Francuzi opowiedzieli się
przeciwko eurokonstytucji"

Gazeta Dolnośląska (13/06/2005)
Obserwuj wątek
    • 7em Re: - Eurodebilizm tygodnia - 14.06.05, 08:32
      > Józef Pinior (SDPL - poseł w eur-parl) dał wyraz swemu zawodowi miłosnemu:
      >
      > "Ludzie rezygnują z kursów francuskiego, po tym jak Francuzi opowiedzieli się
      > przeciwko eurokonstytucji"

na pierwszy rzut oka - smiesznie na drugi juz nie. mysle, ze obawy kolegi
      pedała_talmuda o nadchodzacym faszyzmie sa uzasadnione. ktorey ełrokołtun
      pierwszy rozpali ognisko z holenderskimi ksiazkami?

5040
    • abprall Re: - Eurodebilizm tygodnia - 14.06.05, 08:34
      czy to ten sam co styropianową kasę malwersował ?

--------------------------------------
      pieprzone cywile
      • galba Nie wiem czy malwersował ale ten sam 14.06.05, 08:36
        abprall napisał:

> czy to ten sam co styropianową kasę malwersował ?

Ja wolę wierzyć, że to tylko idiota a nie łajdak.

G.
        • hasz0 Ja tak własnie wierzę w nawrócenie Rokity/nt 14.06.05, 10:52
      • indris "Polskie obozy koncentracyjne"... 14.06.05, 11:47
        ...przypominają się, gdy się czyta takie bzdury o "malwersowaniu". Zdumiony
        tym, że niedawne w końcu fakty są tak nieznane albo załgiwane, przypomnę jak
        było z tą kasą. Otóż po wprowadzeniu stanu wojennego Józef Pinior, wówczas
        skarbnik regionu wrocławskiego "S" błyskawicznie podjął, do czego miał prawo,
        całe pieniądze związkowe z banku, ratując je przed Wroną. Niezorientowanym
        wyjaśniam, że Wroną nazywano powszechnie Wojskową Radę Ocalenia
        Narodowego,czyli tzw juntę. Na wszystkich innych pieniądzach "S" Wrona zdążyła
        polożyć łapę. Na Piniora była Wrona oczywiście wściekła i jakiś powód, żeby go
        zamknąć potem znalazła. Ale, że po 24 latach będzie się to TAK interpretować,
        to nawet po pijaku bym nie wymyślił.
        Bardziej teraz rozumiem psychikę tych, którzy używają zwrotu "polskie obozy
        koncentracyjne"...
        • lala.laleczna ... a Żemek i Chim zabezpieczyli pieniądze z FOZZ. 14.06.05, 11:50
          Żeby się tak, bidule, po ulicach samotne nie szwendały, bo złych ludzi nie
          brakuje ;-D
          • hasz0 Fjn wjkij on tera prtii? 14.06.05, 11:54
            • hasz0 Re: Fjn wjkij on tera prtii? ni w PiDi? 14.06.05, 11:55
              • lala.laleczna Jak nie w PeDekach, to w Demokratach.pl ;-D 14.06.05, 11:58
                Tym bardziej, że różnica - pod każdym względem - żadna.
        • porter11 Re: "Polskie obozy koncentracyjne"... 14.06.05, 11:58
          "cichaj, matka, to wariat".
          • hasz0 Re: "Polskie obozy koncentracyjne"... 14.06.05, 13:07
            porter11 napisał:

> "cichaj, matka, to wariat".

???

• porter11 Skąd ten cytat? 14.06.05, 13:17
              Otóż w idiotycznym skądinąd firmie pt. Vabank, aresztowany za włamanie do
              własnego banku bankier Kramer zażądał sprawdzenia alibi. W tym celu zaprowadził
              komisarza Przygodę do mieszkania, w którym w czasie włamania miał randkę z
              Natalią. Jednakże w tym mieszkaniu zamiast Natalii zastali jakiegoś krawca z
              rodziną. Kramer zaczął miotać pod ich adresem zupełnie niebywałe zarzuty
              oświadczył, że są w zmowie i zażądał od komisarza aresztowania ich. Wtedy matka
              krawca powiedziała:
              "Patrzcie go, ledwo przyszedł, a już by chciał aresztować"
              A krawiec:
              "CICHAJ MATKA, TO WARIAT".
              • lala.laleczna Abstrahując od wszlkich alienacji i możliwych 14.06.05, 13:31
                aliteracji, dając odpór myśli multiplikacji - Vabank jest jedną z najlepszych
                komedii świata, a nawet polskich.
                Tuż za "Żądłem", a troszeczkę przed "Karierą Nikodema Dyzmy".
            • porter11 Skąd ten cytat? 14.06.05, 13:19
              Otóż w idiotycznym skądinąd firmie pt. Vabank, aresztowany za włamanie do
              własnego banku bankier Kramer zażądał sprawdzenia alibi. W tym celu zaprowadził
              komisarza Przygodę do mieszkania, w którym w czasie włamania miał randkę z
              Natalią. Jednakże w tym mieszkaniu zamiast Natalii zastali jakiegoś krawca z
              rodziną. Kramer zaczął miotać pod ich adresem zupełnie niebywałe zarzuty
              oświadczył, że są w zmowie i zażądał od komisarza aresztowania ich. Wtedy matka
              krawca powiedziała:
              "Patrzcie go, ledwo przyszedł, a już by chciał aresztować"
              A krawiec z całkowitym spokojem:
              "CICHAJ MATKA, TO WARIAT".
              I jak ktoś rzuca tego rodzaju uwagi, jak nasz niepełnosprawny kolega o
              Piniorze, to mi się zaraz kojarzy z tą sceną.
              • hasz0 Zagrali va bank. I od fuxa zwariowali./nt 14.06.05, 14:33
                • hasz0 Wczesniej bali się o liście na drzewach/nt 14.06.05, 14:35
    • karlin No tak 14.06.05, 19:52
      A co się stanie, gdy Polska eurokonstytucję odrzuci?

Asz strah pomyśledź.
      • galba Koszmar 14.06.05, 22:01
        Cała EUropa jak na rozkaz przestanie się uczyć polskiego.

G.
    • oleg3 Varia 14.06.05, 20:38
      Pomówienie Piniora o defraudację "styropianowej kasy" to absurd i zwykłe
      świństwo. To człowiek ideowy, bardzo ideowy. Prawdziwy trockista.

Sądziłem, że trockiści są pzeciwnikami Eurokonstytucji. Jestem w błędzie?
      • galba "Ideowy" 14.06.05, 22:02
        oleg3 napisał:

> Pomówienie Piniora o defraudację "styropianowej kasy" to absurd i zwykłe
        > świństwo. To człowiek ideowy, bardzo ideowy. Prawdziwy trockista.
        >
        > Sądziłem, że trockiści są pzeciwnikami Eurokonstytucji. Jestem w błędzie?

Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła.
        • snajper55 Re: "Ideowy" 14.06.05, 22:07
          galba napisał:

> Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła.

Podobna idea przyświeca takim ideowcom unioniowcom jak Filip Adwent, Sylwester
          Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk,
          Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak czy Wojciech Wierzejski.

S.
          • amigosan Re: "Ideowy" 14.06.05, 23:01
            snajper55 napisał:

> galba napisał:
            >
            > > Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła.
            >
            > Podobna idea przyświeca takim ideowcom unioniowcom jak Filip Adwent,
            Sylwester
            > Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk,
            > Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak czy Wojciech
            Wierzejski.
            >
            >
            > S.
            coś ty snajper. wymienieni sa naszymi w unii a diety oddaja na domy dziecka
            -wink
          • galba Pan Pinior, podobnie jak ja, jest z Wrocławia... 15.06.05, 08:19
            ... i dlatego jest mi łatwiej go ocenić niż wymienionych panów. Śladu ideowości
            u pana JP nie dostrzegam od lat.

G.

> galba napisał:
            >
            > > Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła.
            >
            > Podobna idea przyświeca takim ideowcom unioniowcom jak Filip Adwent,
            Sylwester
            > Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk,
            > Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak czy Wojciech
            Wierzejski.
            >
            >
            > S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka