galba 14.06.05, 08:28 Józef Pinior (SDPL - poseł w eur-parl) dał wyraz swemu zawodowi miłosnemu: "Ludzie rezygnują z kursów francuskiego, po tym jak Francuzi opowiedzieli się przeciwko eurokonstytucji" Gazeta Dolnośląska (13/06/2005) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7em Re: - Eurodebilizm tygodnia - 14.06.05, 08:32 > Józef Pinior (SDPL - poseł w eur-parl) dał wyraz swemu zawodowi miłosnemu: > > "Ludzie rezygnują z kursów francuskiego, po tym jak Francuzi opowiedzieli się > przeciwko eurokonstytucji" na pierwszy rzut oka - smiesznie na drugi juz nie. mysle, ze obawy kolegi pedała_talmuda o nadchodzacym faszyzmie sa uzasadnione. ktorey ełrokołtun pierwszy rozpali ognisko z holenderskimi ksiazkami? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: - Eurodebilizm tygodnia - 14.06.05, 08:34 czy to ten sam co styropianową kasę malwersował ? -------------------------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie wiem czy malwersował ale ten sam 14.06.05, 08:36 abprall napisał: > czy to ten sam co styropianową kasę malwersował ? Ja wolę wierzyć, że to tylko idiota a nie łajdak. G. Odpowiedz Link Zgłoś
indris "Polskie obozy koncentracyjne"... 14.06.05, 11:47 ...przypominają się, gdy się czyta takie bzdury o "malwersowaniu". Zdumiony tym, że niedawne w końcu fakty są tak nieznane albo załgiwane, przypomnę jak było z tą kasą. Otóż po wprowadzeniu stanu wojennego Józef Pinior, wówczas skarbnik regionu wrocławskiego "S" błyskawicznie podjął, do czego miał prawo, całe pieniądze związkowe z banku, ratując je przed Wroną. Niezorientowanym wyjaśniam, że Wroną nazywano powszechnie Wojskową Radę Ocalenia Narodowego,czyli tzw juntę. Na wszystkich innych pieniądzach "S" Wrona zdążyła polożyć łapę. Na Piniora była Wrona oczywiście wściekła i jakiś powód, żeby go zamknąć potem znalazła. Ale, że po 24 latach będzie się to TAK interpretować, to nawet po pijaku bym nie wymyślił. Bardziej teraz rozumiem psychikę tych, którzy używają zwrotu "polskie obozy koncentracyjne"... Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna ... a Żemek i Chim zabezpieczyli pieniądze z FOZZ. 14.06.05, 11:50 Żeby się tak, bidule, po ulicach samotne nie szwendały, bo złych ludzi nie brakuje ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Jak nie w PeDekach, to w Demokratach.pl ;-D 14.06.05, 11:58 Tym bardziej, że różnica - pod każdym względem - żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: "Polskie obozy koncentracyjne"... 14.06.05, 11:58 "cichaj, matka, to wariat". Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: "Polskie obozy koncentracyjne"... 14.06.05, 13:07 porter11 napisał: > "cichaj, matka, to wariat". ??? Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Skąd ten cytat? 14.06.05, 13:17 Otóż w idiotycznym skądinąd firmie pt. Vabank, aresztowany za włamanie do własnego banku bankier Kramer zażądał sprawdzenia alibi. W tym celu zaprowadził komisarza Przygodę do mieszkania, w którym w czasie włamania miał randkę z Natalią. Jednakże w tym mieszkaniu zamiast Natalii zastali jakiegoś krawca z rodziną. Kramer zaczął miotać pod ich adresem zupełnie niebywałe zarzuty oświadczył, że są w zmowie i zażądał od komisarza aresztowania ich. Wtedy matka krawca powiedziała: "Patrzcie go, ledwo przyszedł, a już by chciał aresztować" A krawiec: "CICHAJ MATKA, TO WARIAT". Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Abstrahując od wszlkich alienacji i możliwych 14.06.05, 13:31 aliteracji, dając odpór myśli multiplikacji - Vabank jest jedną z najlepszych komedii świata, a nawet polskich. Tuż za "Żądłem", a troszeczkę przed "Karierą Nikodema Dyzmy". Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Skąd ten cytat? 14.06.05, 13:19 Otóż w idiotycznym skądinąd firmie pt. Vabank, aresztowany za włamanie do własnego banku bankier Kramer zażądał sprawdzenia alibi. W tym celu zaprowadził komisarza Przygodę do mieszkania, w którym w czasie włamania miał randkę z Natalią. Jednakże w tym mieszkaniu zamiast Natalii zastali jakiegoś krawca z rodziną. Kramer zaczął miotać pod ich adresem zupełnie niebywałe zarzuty oświadczył, że są w zmowie i zażądał od komisarza aresztowania ich. Wtedy matka krawca powiedziała: "Patrzcie go, ledwo przyszedł, a już by chciał aresztować" A krawiec z całkowitym spokojem: "CICHAJ MATKA, TO WARIAT". I jak ktoś rzuca tego rodzaju uwagi, jak nasz niepełnosprawny kolega o Piniorze, to mi się zaraz kojarzy z tą sceną. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin No tak 14.06.05, 19:52 A co się stanie, gdy Polska eurokonstytucję odrzuci? Asz strah pomyśledź. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Koszmar 14.06.05, 22:01 Cała EUropa jak na rozkaz przestanie się uczyć polskiego. G. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Varia 14.06.05, 20:38 Pomówienie Piniora o defraudację "styropianowej kasy" to absurd i zwykłe świństwo. To człowiek ideowy, bardzo ideowy. Prawdziwy trockista. Sądziłem, że trockiści są pzeciwnikami Eurokonstytucji. Jestem w błędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
galba "Ideowy" 14.06.05, 22:02 oleg3 napisał: > Pomówienie Piniora o defraudację "styropianowej kasy" to absurd i zwykłe > świństwo. To człowiek ideowy, bardzo ideowy. Prawdziwy trockista. > > Sądziłem, że trockiści są pzeciwnikami Eurokonstytucji. Jestem w błędzie? Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Ideowy" 14.06.05, 22:07 galba napisał: > Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła. Podobna idea przyświeca takim ideowcom unioniowcom jak Filip Adwent, Sylwester Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk, Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak czy Wojciech Wierzejski. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: "Ideowy" 14.06.05, 23:01 snajper55 napisał: > galba napisał: > > > Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła. > > Podobna idea przyświeca takim ideowcom unioniowcom jak Filip Adwent, Sylwester > Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk, > Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak czy Wojciech Wierzejski. > > > S. coś ty snajper. wymienieni sa naszymi w unii a diety oddaja na domy dziecka - Odpowiedz Link Zgłoś
galba Pan Pinior, podobnie jak ja, jest z Wrocławia... 15.06.05, 08:19 ... i dlatego jest mi łatwiej go ocenić niż wymienionych panów. Śladu ideowości u pana JP nie dostrzegam od lat. G. > galba napisał: > > > Obecnie jego idee fix jest wyciągnąc jak najwięcej z diet europosła. > > Podobna idea przyświeca takim ideowcom unioniowcom jak Filip Adwent, Sylwester > Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk, > Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak czy Wojciech Wierzejski. > > > S. Odpowiedz Link Zgłoś