Dodaj do ulubionych

Będziem rąbać, bedziem siekać....

IP: *.home.net.pl 26.06.01, 00:00
"Będziem rąbać, będziem siekać,
jak nam miły Bóg i kraj;
dalej bracia a nie zwlekać
z naszej Polski zrobim Raj."....
Obserwuj wątek
    • Gość: ethanol Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.coh.org 26.06.01, 00:00
      A kogoz mamy rabac i siekac ???
      I jak to z tego ma ten raj powstac ???

Krowki i swinki mamy rabac i siekac ???..Bo BSE ???....bo
      pryszczyca ???....ajajaj....cos z tego chyba raj nie powstanie
    • Gość: Arek Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.abo.wanadoo.fr 26.06.01, 00:00
      Gość portalu: scan napisał(a):

> "Będziem rąbać, będziem siekać,
      > jak nam miły Bóg i kraj;
      > dalej bracia a nie zwlekać
      > z naszej Polski zrobim Raj."....

A w tym raju same galy,
      co nikogo nie widzialy,
      bo gdy poszly w ruch ich paly
      niebios bramy sie zlamaly.
      I kto zyw, kto nie maly,
      dawaj skakac przez te waly
      i do swiata przystawaly,
      az sie galy poplakaly.

• miriamfirst Re: Będziem rąbać, będziem siekać... 26.06.01, 00:00
      Sałate, ugotowane szparagi, brokuły, orzechy włoskie, ser feta może byc albo
      jakis pleśniak dobry. Posiekać, porąbać, przyprawić sosem vinegret. Bardzo
      dobre, scan. Do tego jakies Bordeaux, czerwone wytrawne - może być na początek
      rocznik 1997. Jeśc, popijać. Czekać na poprawę samopoczucia.
      • Gość: choleryk Re: Mniamnusne ! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      • Gość: scan Re: Będziem rąbać, będziem siekać...bęxdziem jeść IP: *.home.net.pl 26.06.01, 00:00
        czerwone wytrawne raczej do mięsa (może byc dziczyzna).Rocznik ''97 nie był
        szczególnie udany (jeśli chodzi o czerwone wina bordoskie), najlepszy ''95 był.
        Do brokułów, szparagów etc raczej białe - bez preferencji rocznikowych.
        Z mięs polecam siekane wołowe, przyprawione chili con carne, pomidorami,
        tymiankiem i papryką. Koniecznie dodać czerwonej fasoli. (Wszystko wg przepisu
        żony niejakiego Mrożka S. - kuchnia meksykańska itd..)Gotuję wcale udanie.
        Podniecające.
        Pozdrawiam wszystkich, jaroszki i jaroszy również.
        Scan
      • Gość: scan Re: Sałatka grecka - dla jaroszy. IP: *.home.net.pl 26.06.01, 00:00
        Sałatę (koniecznie lodową)porwać w rękach, dodać pomidory pokrojone w
        ćwiartki,rzodkiewki na pół przekrojone, ogórek zielony w słupki pokrojony.
        Oliwki koniecznie czarne z pestkami (greckie, nie hiszpańskie - maja zupełnie
        inny smak i nie są z zalewie,)cebula pokrojona w wiórki, czosnku ( ja daję
        dużo, bo lubię bardzo)wycisnąć, dodać pokrojoną w kostki fetę. Sól, pieprz do
        smaku, skropić trochę cytryną,polać oliwą z oliwek. Jak dodasz ziemniaki w
        mundurkach, pokrojone w kostkę - będzie sałatka kreteńska.Dodaję jeszcze trochę
        żółtego sera stratego na grubej tarce - nie wszyscy to lubią, bo on na
        podpuszczce cielęcej. Poprawa samopoczucia gwarantowana. Wino - jak kto lubi,
        choć cytryna lub vinegret zabija jego smak. Lepsze chłodne piwo.
        Smacznego.
        Pozdrawiam
        Scan
        • Gość: choleryk Re: Sałatka grecka - dla jaroszy. IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
          Oj , scanie nie torturuj nas tu .
          Gdybys organizował imprezę "otwartą" z degustacją to wpraszam się dosc bezczelnie .

Pozdrawiam
          A jam głodny straszliwie ( któż mnie zrozumie )
          • Gość: Arek Re: Sałatka grecka - dla jaroszy. IP: *.abo.wanadoo.fr 26.06.01, 00:00
            Gość portalu: choleryk napisał(a):

> A jam głodny straszliwie ( któż mnie zrozumie )

No jak to kto. Nasi kochani bojownicy - antyglobalisci Vist i Krzys.
            Pozdrowienia

• Gość: choleryk Re: Sałatka grecka - dla jaroszy. IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
              Gość portalu: Arek napisał(a):

> Gość portalu: choleryk napisał(a):
              >
              >
              > > A jam głodny straszliwie ( któż mnie zrozumie )
              >
              >
              > No jak to kto. Nasi kochani bojownicy - antyglobalisci Vist i Krzys.
              > Pozdrowienia
              >

Ale ja lubię dania " wykwintne " a Oni serwować mi kaszkę ino będą smile

Pozdrowienia
          • Gość: scan Re: Sałatka grecka - dla jaroszy. IP: 212.85.112.* 26.06.01, 00:00
            Gdyby to na MP3 się dało skompresować, chętnie wyślę.
            Scan
              Spróbuuuuuuuuuuuuj !
              • Gość: scan Re: Sałatka grecka - dla jaroszy. IP: 212.85.112.* 26.06.01, 00:00
                Zipem też przyjmujesz?
                Pzdr
                Scan
                • Gość: choleryk Re: Oczywiscie !!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
        • sceptyk Re: Dla smakoszy 28.06.01, 17:11
          Przepis w porzadku. Ale która feta? Grecka, bulgarska, francuska? Vinegret - w
          zasadzie Balsamico di Modena, choc cytryna tez OK. Polac oliwa z oliwek - tak,
          OBFICIE. Ale ser na to wszystko? Pierwsze slysze. No i z tym piwem zamiast wina
          to troche obnizyles range dania.
    • Gość: Cyklista Re: Będziem rąbać, bedziem siekać? Będziem rżnąć! IP: 202.30.94.* 26.06.01, 00:00
      Ponad rzeczką, wąską kładką
      idzie sobie gęsi stadko,
      A za nimi cud dziewczęcie,
      dziwnym trafem też na rżnięcie.
    • Gość: Perła Re: Scan daj coś zjeść! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      co tam siekasz na kolację?
      • Gość: scan Re: Scan daj coś zjeść! IP: *.home.net.pl 26.06.01, 00:00
        Schodzę do kuchni - co zamawiacie?
        scan
        • Gość: Perła Re: Scan, jeśli można... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00

> Schodzę do kuchni - co zamawiacie?
          > scan

to coś z polskiej kuchni proszę, np karp po ŻYDOWSKU.

• Gość: choleryk Re: Perła , jeśli można... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
            Ty już tylko w jednym kierunku myslisz smile
            • Gość: Perła Re: choleryk, bracie mój... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00

> Ty już tylko w jednym kierunku myslisz smile

przyjacielu drogi, bo z prawicy, dziwisz się mi? Miriam, Miriam, niewdzięczna!

• Gość: choleryk Re: choleryk, bracie mój... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
                Gość portalu: Perła napisał(a):

>
                > > Ty już tylko w jednym kierunku myslisz smile
                >
                > przyjacielu drogi, bo z prawicy, dziwisz się mi? Miriam, Miriam, niewdzięczna!
                >

Przyjacielu drogi

Prawda będzie brutalna ale jakże szczera
                Ona od Perły woli oziębłego Luzera

Wybacz te słowa
                • Gość: Perła Re: choleryk, bracie mój... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00

> Gość portalu: Perła napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: choleryk napisał(a):
                  > >
                  > > > Ty już tylko w jednym kierunku myslisz smile
                  > >
                  > > przyjacielu drogi, bo z prawicy, dziwisz się mi? Miriam, Miriam, niewdzięc
                  > zna!
                  > >
                  >
                  > Przyjacielu drogi
                  >
                  > Prawda będzie brutalna ale jakże szczera
                  > Ona od Perły woli oziębłego Luzera
                  >
                  > Wybacz te słowa

to prawda niestety, prawda, ja wiem nieszczęsny. Miriam, Miriam, niewdzięczna!
                  Dzieki Ci przyjacielu za "pociechę"!
      • Gość: choleryk Re: Scan daj coś zjeść! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
        Toż widzę iż przednia kompania do uczty się zbiera smile

Będziem jedli , pili , tańce , hulanki , swawola
        gdy niewiasty spią my w tan do rana .

pozdr
    • Gość: choleryk Re: Będziem ...... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      Czym się tak scanie tak podnieciłes ? smile

pzdr
      • Gość: Arek Re: Będziem ...... IP: *.abo.wanadoo.fr 26.06.01, 00:00

> Czym się tak scanie tak podnieciłes ? smile
        >
        > pzdr

Wlasnie smile))

• Gość: TEREK Re: Będziem ...... IP: *.chello.pl 26.06.01, 00:00
          po cóż scanie
          to siekanie

Pozdr.
    • Gość: choleryk Re: A jak tam imrezka IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
      Scan jak goloneczka ?
      • Gość: scan Re: A jak tam imrezka IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
        Szykuje się, tym bardziej, że jest 20km od Ciebie.
        Do golonki kapusta kiszona, duszona z boczkiem, grochem i jabłkiem (winnnym
        koniecznie)Nie czujesz zapachów?
        pzdr.
        Scan
        • Gość: choleryk Re: A jak tam imrezka IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00

> Szykuje się, tym bardziej, że jest 20km od Ciebie.

To już pędzę , lecę . 20 km ale od Skierniewic(?) a ja żem Księżok .

> Do golonki kapusta kiszona, duszona z boczkiem, grochem i jabłkiem (winnnym
          > koniecznie)Nie czujesz zapachów?
          > pzdr.
          > Scan

Ach , poezja smaku .
          Kiedyż to skosztuję ,
          ach , cos mi dolatuje
          tak ! tak! już to czuję .
            Tak, od Skierniewic.Ładny basen tam macie, choć i u nas też od roku nie od
            parady.
            Golonka dochodzi.

> Tak, od Skierniewic.Ładny basen tam macie, choć i u nas też od roku nie od
              > parady.

Oj , Scanie toż pisałem że jo Księzok a Księżocy to tylko z Łowicza !!!!!!!!!!

> Golonka dochodzi.

No , bo już mnie ziewanie brało i spać się kładłem .
                No to jeszcze 20km dalej. Takie dystanse to ja rowerem jeżdżę.Nie zaimponujesz.
                Golonka czeka.
                pzdr
                scan
    • Gość: siekacz Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.proxy.aol.com 27.06.01, 00:00

OBSRANY,od konca do konca gooowno,gooowno,lalala lalala
      gooowo,gooowno.....
      • Gość: choleryk Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
        Tu się żarcie robi a ty z takim tekstem . Znasz bajkę o wężu ssssss...........
      • Gość: scan Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
        A to na melodię "Krakowiaczek Ci ja"?. Rozumiem, że masz już czapeczkę z
        piórkiem. Spodnie w pasy prześlę.Buciki też sprezentuję, ale jeno czarne.
        • Gość: Siekacz Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.proxy.aol.com 27.06.01, 00:00

> A to na melodię "Krakowiaczek Ci ja"?. Rozumiem, że masz już czapeczkę z
          > piórkiem. Spodnie w pasy prześlę.Buciki też sprezentuję, ale jeno czarne.

Scaaaanie,czyyyyyyyyy ciiiiiiiiiiii nie zaaaaaaaaal na buciki i mundurek tak
          duzej emeryturki poswiecac?hehehe
          • Gość: scan Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
            Scaaaanie,czyyyyyyyyy ciiiiiiiiiiii nie zaaaaaaaaal na buciki i mundurek tak
            duzej emeryturki poswiecac?hehehe

AAAA ddddo logooopeeedy mmmoże ppppppora?
            scan
            • Gość: Siekacz Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.proxy.aol.com 27.06.01, 00:00

> Scaaaanie,czyyyyyyyyy ciiiiiiiiiiii nie zaaaaaaaaal na buciki i mundurek tak
              > duzej emeryturki poswiecac?hehehe
              >
              > AAAA ddddo logooopeeedy mmmoże ppppppora?
              > scan

No dobra juz,a jak z ta cielecina w bigosie?Ja przepadam ,a Ty?
                Bardzo dobre.

> Bardzo dobre.

Scan,dawno wiedzialem o twoim kanibalizmie cielaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Arek Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.abo.wanadoo.fr 27.06.01, 00:00
                    Gość portalu: Siekacz napisał(a):

> Gość portalu: scan napisał(a):
                    >
                    > > Bardzo dobre.
                    >
                    > Scan,dawno wiedzialem o twoim kanibalizmie cielaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nie mowilem,ze za duzo browaru na imprezie to niedobrze. No i prosze i wyzywac
                    sie zaczynaja.
                    Chłopie, zrozum, że chciałeś mieć swe 5 minut. Dziecko, jak nie dostanie
                    zabawki to nudzi, tupie, krzyczy, rzuca sie na podłogę. Chyba, ze mama w tyłek
                    przyłozy.
                    • Gość: Arek Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.abo.wanadoo.fr 27.06.01, 00:00

> Chłopie, zrozum, że chciałeś mieć swe 5 minut. Dziecko, jak nie dostanie
                      > zabawki to nudzi, tupie, krzyczy, rzuca sie na podłogę. Chyba, ze mama w tyłek
                      > przyłozy.

Ja przepraszam, ale czy to do mnie? Jesli tak to biore zabawki i ide do wyrka bo
                      mama sie zaraz obudzi i moze da po buzi smile))

• Gość: scan Re: do Arka - Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
                        Sorki, to było do Siekacza. Pora kończyć, bo jak widzisz palce już w klawisze
                        nie trafiają.
                        scan
                        • Gość: Arek Re: do Arka - Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.abo.wanadoo.fr 27.06.01, 00:00

> Sorki, to było do Siekacza. Pora kończyć, bo jak widzisz palce już w klawisze
                          > nie trafiają.
                          > scan

Nie ma sprawy, a i moj labrador co w mej okolicy lezy cos mruczec zaczyna, jakby
                          pora poznawa byla. Czas spac isc . CIAO

• Gość: bykk Re: do Arka - Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.chello.pl 28.06.01, 16:55
                            rąbać Panowie,rąbać
                            tylko nie w spodnie
                            bo póżniej chodzić niewygodnie!

pozdrawiam rębaczy
                            • Gość: choleryk Re: Do Bykka IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 16:57
                              Czy już ustaliłeś który choleryk jestem ? smile

Pozdrawiam serdecznie Bykka Choleryka
                              • Gość: nigers Re: Do Bykka IP: 192.85.16.* 28.06.01, 17:25
                                Cyzby ten cy nie ten?
          • Gość: choleryk Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
            Jak już spiewasz to nie fałszuj , toż to "Góralu czy ci nie żal "

• Gość: Siekacz Re: Będziem rąbać, bedziem siekać....-do Scana IP: *.proxy.aol.com 27.06.01, 00:00

> Jak już spiewasz to nie fałszuj , toż to "Góralu czy ci nie żal "
              >

Przepraszam nie chce sie klocic,pisales o golonce z kapusta,a co powiesz o
              cielecinie w bigosie?mniam,mniam,mniam pozdrawiam
              • Gość: choleryk Re: Będziem rąbać, bedziem siekać....-do Scana IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
                mniam ,mniam tyz dobre
              • Gość: scan Re: Będziem rąbać, bedziem siekać....-do Scana IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
                Moi goście muszą mieć przy sobie co najmniej Visa Silver. Ostatecznie American
                Express.
                Pozdrawiam

Gość portalu: Siekacz napisał(a):

>
                > > Jak już spiewasz to nie fałszuj , toż to "Góralu czy ci nie żal "
                > >
                >
                > Przepraszam nie chce sie klocic,pisales o golonce z kapusta,a co powiesz o
                > cielecinie w bigosie?mniam,mniam,mniam pozdrawiam

Ja nie wyszukanie :

Golonka po bawarsku zapiekana w piwie
      do popicia też piwko , a najlepiej Żywiec

Moja to lubi, więc masz szanse. A co z piwem?
        Scan
        PS. Wolę "Królewskie" z zielona etykieta. Browar W-
        wski.Ostatnio piłem "Książ". Też zacne.
        Więc idę do lodówki.

> Moja to lubi, więc masz szanse. A co z piwem?
          > Scan
          > PS. Wolę "Królewskie" z zielona etykieta. Browar W-
          > wski.Ostatnio piłem "Książ". Też zacne.

Załatwione

> Więc idę do lodówki.

No i cóż tam , pustki ?
          • Gość: Lisek Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
            Jak sprzedam rąbankę, słoninę, kaszankę, to bimbru się też napijem...
            • Gość: choleryk Re: I imreza się rozkręca .... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
              • Gość: Lisek Re: I imreza się rozkręca .... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
                ... wirtualna!
              • Gość: scan Re: I imreza się rozkręca .... IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
                Wychodzenie zawsze mi się kojarzy z przychodzeniem, a dokładnie „wróciłem”.
                Pewnie dlatego, że kiedyś byłem świadkiem następującej sceny.
                W pewnym arabskim kraju, gdzie teoretycznie była prohibicja, ale obcokrajowiec
                mógł przywieźć 1 „szyjkę” wódy (szyjka to butelka bez względu na pojemność)
                przyleciał co-czwartkowy samolot z Polakami. Był tam pewien Józio, który o
                zgrozo, nie znając francuskiego (poza dzień dobry i do widzenia) uczył Arabów
                jakiegoś sportu na ichnim AWF. Ale za to pięknie z francuska wymawiał „r”.
                Ponieważ zbliżało się Józefa, przywiózł z kraju całą torbę gorzały. Celnicy nie
                przepuszczali żadnego Polaka, bo ci rozpijali Arabów. Ale nasz Józio wziął
                torbę z kołowrotu bagażowego, z uśmiechem na szerokiej twarzy podszedł do
                celnika i rzekł „ zahaz whacam”. Celnik otworzył gębę i tak trwał, dopóki Józio
                ( a koledzy mu już machali zza bramki) nie wyszedł, oddał torbę kolesiom i
                wrócił, triumfalnie oznajmiając „już whóciłem”. Podał celnikowi drugą torbę, w
                której była jedna „ 1,5 ltr szyjka”, ten mu kredą naznaczył, że skontrolowane i
                po sprawie. Polak potrafi.
                Więc „whóciłem” z piwem.
                Pozdrawiam
                Scan
                I impreza się rozkręciła.
                • Gość: mariusz o ja powiem ,ze Wam zazdroszcze kochani Rodacy... IP: *.006.popsite.net 27.06.01, 00:00
                  tego , ze jestescie w Polsce, ze mozecie wyskoczyc na "golonke" (chyba
                  zbzikuje...)z browarkiem ale tym "naszym",na Tatarka itd,itp. Co tam
                  oliwki,kraby,francuskie wina (moge pic nawet "jabolka" - napewno juz nie
                  robia?) i inne "dobroci" w porownaniu z Polskim jedzeniem. Juz niedlugo i ja
                  bede rozkoszowal sie tymi smakolykami ( pozwole sobie wtedy na kilka uwag juz z
                  kraju ) zycze Wam wszystkim smacznego , pozdrawiam mariusz
                  • Gość: scan Re: o ja powiem ,ze Wam zazdroszcze kochani Rodacy... IP: *.home.net.pl 27.06.01, 00:00
                    Robią jabolka, Mariusz, robią dalej. I piją. A jakie nazwy teraz wyszukane:
                    Byk, Węgrzyn, Muszkat (?) itd. I cena egalitarna - średnio 1,5 amerykańskiego.
                    Pozdrawiam
                    Scan
                    • Gość: mariusz Re: o ja powiem ,ze Wam zazdroszcze kochani Rodacy... IP: *.006.popsite.net 27.06.01, 00:00
                      Witaj Scan, mam nadzieje,ze nie jestes przejedzonysmile- wygladalo to wszystko
                      wybornie...., pamietam jak moja mamcia robila makaron.... to byly czasy.
                      Dawno temu winko bylo pod akademikiem - masz racje nie tak wyszukana nazwa ale
                      mysmy lubili poprostu "patykiem pisane" z duza zawartoscia SO4 ale zawsze
                      rodzime. Zycze powodzenia ,(czytam wszystko co piszecie , choleryka rowniez)
                      mariusz.
                      • Gość: Arek Re: o ja powiem ,ze Wam zazdroszcze kochani Rodacy... IP: 217.128.49.* 27.06.01, 00:00
                        Byla taka piekna nazwa wina marki wino - J23. Kto pamieta skad te 23?
                        • Gość: scan Re: > Arka i Mariusza - Wam zazdroszcze kochani Rodacy... IP: *.home.net.pl 28.06.01, 15:26
                          Witam

J23, jak dobrze pamiętam, to miało skojarzenie z asem wywiadu PRLowskiego
                          Hansem Klosem. A chyba się nazwa wzięła, że w krótkim okresie czasu zafundowano
                          podwyżkę z 19 naszych polskich na 21 i wkrótce na 23. Kolega mój (od dawna w w
                          nie w kraju) miał numer telefonu:
                          21 23 19 - łatwe do zapamiętania: aktualna alpaga, przyszła alpaga, stara
                          alpaga.
                          Jeśli chodzi o SO4 – najmniej go miały bełty z Tymbarka, a najlepsze z
                          najlepszych były tymbarskie z drugiej zmiany (dawali taki stempel). Pić się nie
                          dało tych z „varsovinu” i „leżajskich”. Alpaga i dyskoteka „U Architektów”....
                          Kiedyś ze znajomymi wyruszyłem na autostop „Szlakiem wina polskiego” zaczęliśmy
                          w Tymbarku, wylądowaliśmy w Szczecinie. Ech, czasy młode, nie wrócą.
                          Pozdrawiam
                          Scan
    • Gość: choleryk Re: Do scana IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 16:54
      A jaki dzisiaj przepis proponujesz Scanie ?

Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: scan Re: Do choleryka IP: *.home.net.pl 28.06.01, 17:18
        Udka i piersi kurze obrac ze skóry, obsmażyć na oliwie. Włożyc do
        brytfanny.Opiec. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Główkę czosnku pokroić w
        plasterki, zrumienić na oliwie. Wrzucic wszystko razem do brytfanny. Sol,
        pieprz - truizmy, dodać garam masala (fabryczne rzadko bywa ostatnio, jeszcze
        trochę mam, kupione na targu w Żyrardowie - ale to nie to)curry koniecznie,
        pomidory - najlepiej z puszki, bo obrane. Podlać winem czerwonym - tu może być
        np "sophia".Dusić 40min. Podawać z ryżem ugotowanym, potem podsmażonym w maśle,
        na patelni, posypać go curry.

jako entree - weź kapuste pekińską, przekrój na ćwiartki, ale tak, żeby sie nie
        rozpadła, wrzuć do salaterki. Dodaj 4 ząbki czosnku zmiażdżonego w wyciskarce.
        Szynkę pokrój w drobne kawałeczki (cienkie), zetrzyj żółty ser na grubej tarce.
        Ser może byc podłego gatunku, niekoniecznie jakis tam gruyere. Wymieszaj majonez
        ze śmietaną (50/50). Wymieszaj wszystko. DO tego dobra grecka "nemea" - odorkuj
        i zamknij butelkę godz. przed podaniem. Sprawdź smak i zapach, jaki ma to wino.

Smacznego.
        Pozdrawiam
        Scan

• Gość: choleryk Re: Do Scana IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 17:26
          Wspaniałe . Ale jam tak głodny że nie doczekałbym do końca "warzenia"
          sad(

Pozdrawiam

Torturuj dalej , w tej materii jam masochista smile))
          • Gość: scan Re: Do Choleryka IP: *.home.net.pl 28.06.01, 17:31
            Chłodnik jeszcze mam, młode ziemniaki (wątek - ziemniaki do ziemi, a księża na
            księzyc -kolejnemu PRAWDA się objawiła) z koperkiem na fajerce.
            Pozdrawiam. Masz po drodze.
            Scan
            • sceptyk Re: Do Scana 28.06.01, 18:28
              A scany do skansenu.
              • Gość: scan Re: Do Scana IP: *.home.net.pl 28.06.01, 18:32
                Amen.
    • Gość: Misio Re: Będziem rąbać, bedziem siekać.... IP: *.dhl.com 29.06.01, 19:55

Bedziem rabac bedziem siekac, skore zywcem bedziem zwlekac (z katoli oczywiscie) - jak inkwizycja to na
      maxa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka