Dodaj do ulubionych

Oszuści w sutannach

04.07.05, 17:52

Koszalińska prokuratura zakończyła śledztwo w sprawie afery zbożowej. Zarzuty
postawiono 14 osobom. Jest wśród nich pięciu księży. Reszta to rolnicy.
Szajka oszukała skarb państwa na blisko milion złotych. Kasę zagarnęli za
fikcyjnie skupowane zboże.

fakty.interia.pl/news?inf=642224

Po raz kolejny sukienkowi wykazali się smykałką do interesów.

--------------------------------------------
subtelna, normalna jednostka biologiczna
ewa8a
Obserwuj wątek
    • abprall Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 17:57
      krzychu , ksiądz to też człowiek ....
      wole jak ksiądz podpier'dala nizli jakis idiota polityk....

------------------------
      pieprzone cywile
      • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:00
        Krzychu ? To coś nowego !
        Ja osobiście wolę, jak nikt tego nie robi.

ewa8a
      • sz0k Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:07
        abprall, kurna myślałem, że tego nie dożyje, ale ty naprawde powiedziałeś chyba
        po raz pierwszy coś sensownego wink))

Do ewy, która ciężko pracuje w zastępstwie krzysia:

"Oskarżeni przyznali się i zaproponowali dobrowolne poddanie się karze -
        wyjaśnia dziennik.
        Najbardziej hojny wobec prawa był ksiądz Bolesław J. Prokuratura zarzuciła mu
        zagarnięcie 660 tysięcy złotych. Duchowny zaproponował dla siebie karę czterech
        lat więzienia w zawieszeniu na 10 lat, grzywnę w wysokości 240 tysięcy złotych
        i solidarne naprawienie szkody. Niejako przy okazji zrzekł się też wszelkich
        funkcji i obowiązków kapłańskich - pisze "Głos Szczeciński". "

Uuu żeby tak te wszystkie czerwone-różowe szuje okradające nas na ciężkie
        miliardy od -nastu lat, które z całego serduszka wspierasz, kiedykolwiek
        wykazały się taką postawą.
        • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:10
          Postawa jest rzeczywiście godna podziwu - zgarnął 660, a chce oddać 240.
          No i ta kara w zawieszeniu ....

ewa8a
          • abprall Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:12
            no , ale jak sie nie wywiąże , to wpie..dostanie....

---------------------
            pieprzone cywile
            • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:15
              Zrzekł się funkcji i obowiązków kapłańskich. Mając kasę, po co mu taki balast.

ewa8a
          • sz0k Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:15
            Żebyś ty jeszcze myślała kobieto... propaganda ci kiepsko wychodzi... to pewnie
            przez ten brak umiejętności czytania ze zrozumieniem...

PS. Ile Jakubowska z mężusiem zaproponowali zwrócić? Pęczak? Kiszczak? Jaruzel?
            Gierek? Oleksy? Miller? Aaaaa... zapomniałem, przecież oni wszyscy niewinni
            są...
            • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:17
              A czy ja bronię Jakubowskiej, Pęczaka i całej reszty ? Różnica polega na tym,
              że oni nie ślubowali zycia w cnocie.

ewa8a
              • sz0k Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:44
                Ja nie mówie, że bronisz, ty po prostu:
                a) czytasz bez zrozumienia
                b) tendencyjnie atakujesz płotki, żeby zaspokoić swoje lewackie amimozje,
                równocześnie z gracją "słodkiej idiotki" udając, że nie widzisz kto jest
                prawdziwym szubrawcą i uber złodziejem

> Różnica polega na tym,
                > że oni nie ślubowali zycia w cnocie.

Oklepany lewacki argument. Wysil się na coś od siebie. Nasi "kochani" rządzący
                i broniący ojczyzny (wojsko, policja, itp.) też "ślubowali" służyć krajowi.
                • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:59
                  Zarzucanie rozmówcy nieumiejetności czytania ze zrozumieniem i takie tam
                  podobne frazesy świadczą o braku argumentów, podobnie jak określanie
                  kogoś ,,lewakiem”

> a) czytasz bez zrozumienia

Może jakieś konkrety. Co takiego nie rozumiem, co ty rozumiesz?

b) tendencyjnie atakujesz płotki, żeby zaspokoić swoje lewackie amimozje,
                  równocześnie z gracją "słodkiej idiotki" udając, że nie widzisz kto jest

czy wg ciebie każdy, kto porusza ciemne strony koscioła jest lewakiem ? Proszę
                  o podanie mojej jakiejkoklwiek wypowiedzi, pozwalajacej na tytułowanie mnie
                  tym mianem. Czy ujawnianie afer tych, którzy powinni swiecić przykładem to
                  lewackie animozje ? Wg ciebie powinno zapanować zgodne milczenie ?

> równocześnie z gracją "słodkiej idiotki" udając, że nie widzisz kto jest

W którym momencie tak gram ? Oswieć mnie proszę, spróbuje nad sobą popracować,
                  bo zyje w nieswiadomości. Bardzo łatwo rzucasz okresleniami bez sensu.
                  Wychodzisz założenia, że kazdy epitet jest dobry, byle by był dostatecznie
                  mocny.Szubrawcy i złodzieje są wszędzie. O wszystkich mozna, a nawet trzeba
                  dyskutować.
                  • sz0k Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 20:09
                    > Może jakieś konkrety. Co takiego nie rozumiem, co ty rozumiesz?

Np. to, że grzywna to nie to samo co zwrócenie skradzionych pieniędzy. Np. to,
                    że jeśli sąd zarzuca komuś zagarnięcie jakiejś kwoty nie znaczy, że tyle
                    zagarnął. To tak z brzegu.

> czy wg ciebie każdy, kto porusza ciemne strony koscioła jest lewakiem ?

Nie. Każdy kto je tendencyjnie porusza, każdy kto jak "Nie", "FiM", Krzys, itp.
                    bełkoce tylko i wyłącznie bez ładu i składu o "czarnych stronach Kościoła", w
                    większości zmyślonych, lub wyolbrzymionych, oskarżając go o całe zło na świecie
                    łącznie z wyginięciem dinozaurów, jednocześnie wogóle nie rozumiejąc i nie
                    widząc istoty tego Kościoła i jego pozytywnej roli. Taki ktoś w zasadzie bez
                    pudła może być określony lewakiem.

> Proszę
                    > o podanie mojej jakiejkoklwiek wypowiedzi, pozwalajacej na tytułowanie mnie
                    > tym mianem.

Tylko z tego wątku. Z innych to by mi chyba z tydzień przytaczanie zajęło:

> Po raz kolejny sukienkowi wykazali się smykałką do interesów.

> Zrzekł się funkcji i obowiązków kapłańskich. Mając kasę, po co mu taki balast.

> Różnica polega na tym, że oni nie ślubowali zycia w cnocie.

> Czy ujawnianie afer tych, którzy powinni swiecić przykładem to
                    > lewackie animozje ?

> Wg ciebie powinno zapanować zgodne milczenie ?

Ależ nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Notabene zadawanie takich pytań też
                    jest charakterystyczne dla lewackiego myślenia smile Jeśli lewakowi zarzuci się,
                    że jest tendencyjnie nastawiony do Kościoła od razu zacznie się zapluwać,
                    że "No tak, tak oczywiście to ukryjmy to, wogóle nie mówmy źle o Kościele,
                    zabrońmy tego..." itd.
                    A czy ja gdzieś pisałem żeby wogóle nie mówić, a mówcie se ile chcecie tylko
                    rzetelnie, bez ideologicznej otoczki i podciągania starannie
                    wyselekcjonowanych "faktów" pod już ułożone poglądy i uprzedzenia.

> W którym momencie tak gram ? Oswieć mnie proszę, spróbuje nad sobą
                    popracować,
                    > bo zyje w nieswiadomości.

O rany jak nie grasz to jeszcze gorzej, w takim razie jesteś sad((

> Szubrawcy i złodzieje są wszędzie.

No brawo są wszedzie, co więcej jedni dobrowolnie przyznają się do winy i sami
                    sobie wyznaczają adekwatną karę (o tym oczywiście ostatecznie zadecyduje sąd),
                    a inni będą do końca świata szli w zaparte (przez czternaście instancji i
                    odwołań aż do Sądu Ostatecznego), że oni są okazem ucziciwości.

> O wszystkich mozna, a nawet trzeba
                    > dyskutować.

No i to właśnie robimy. Tylko ciężko dyskutować z uprzedzeniami. Bo jedna osoba
                    czyta artykuł i widzi "znowu ten złodziejski kościółek okradający biednych
                    ludzi i całe państwo", a drugi widzi przypadek nieuczciwego księdza, który
                    okradł państwo, złapany jednak na tym niecnym procederze dobrowolnie poddał się
                    i na dodatek sam zaproponował wymiar kary...
                    i to też zrobiłem w pierwszym poście:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26017956&a=26018417
                    Nie udało się jednak, lewak (jak zwykle w przypadku uprzedzeń i ugruntowanej z
                    góry założonej postawy wykazując się brakiem zrozumienia) idzie w zaparte:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26017956&a=26018517
                    i dalej:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26017956&a=26018768
                    • ewa8a Szok 04.07.05, 22:22
                      Odpowiadam, z nowym zasobem sił, bo po kolacji.

> Np. to, że grzywna to nie to samo co zwrócenie skradzionych pieniędzy. Np.
                      to, że jeśli sąd zarzuca komuś zagarnięcie jakiejś kwoty nie znaczy, że tyle
                      zagarnął.

Otóż to, grzywna to zupełnie nie to samo.
                      Czy ty naprawdę sądzisz, że oskarzony ksiądz na ochotnika deklaruje, że zapłaci
                      grzywnę w wysokości 1/3 wartości kwoty, która wyłudził i oprócz tego jeszcze
                      spłaci cały dług ? On wspomina o ,,solidarnym naprawieniu szkody”, a to, sądząc
                      po ułańskiej fantazji oszustów, może oznaczać np solidarną pielgrzymkę w worku
                      pokutnym.
                      I to niby ma byc przykład na to, że ja czytam bez zrozumienia? Czy jest sens,
                      byś plótł jak papuga i powtarzał jakieś frazesy ? Czy sam czytasz ze
                      zrozumieniem ?

> Nie. Każdy kto je tendencyjnie porusza, każdy kto jak "Nie", "FiM", Krzys,
                      itp.
                      bełkoce tylko i wyłącznie bez ładu i składu o "czarnych stronach Kościoła", w
                      większości zmyślonych, lub wyolbrzymionych, oskarżając go o całe zło na świecie
                      łącznie z wyginięciem dinozaurów, jednocześnie wogóle nie rozumiejąc i nie
                      widząc istoty tego Kościoła i jego pozytywnej roli. Taki ktoś w zasadzie bez
                      pudła może być określony lewakiem.

A co to jest tendencyjne poruszanie ? Rozumiem, chodzi o to by nie poruszac w
                      ogóle, bo temat jest niewygodny. Jesli chodzi o pozytywną stronę kościoła –
                      zakładaj wątki, chętnie poczytam, ja zalozylam o tej niepozytywnej .Co do
                      lewaka, podam ci definicje, zapoznaj sie z nią i nie uzywaj bez potrzeby :

lewak - osoba wyznająca (często ostentacyjnie) skrajnie lewicowe poglądy i
                      domagająca się ich realizacji bez względu na sytuację»

Widzisz jakiś związek z twoja definicją i moją osobą ? I teraz mogłabym
                      zapytac, dlaczego udajesz słodkiego idiotę i pleciesz bez ładu i składu ?
                      Pytania nie było, to nie mój styl dyskusji.

>> Proszę o podanie mojej jakiejkoklwiek wypowiedzi, pozwalajacej na
                      tytułowanie mnie tym mianem.

>Tylko z tego wątku. Z innych to by mi chyba z tydzień przytaczanie zajęło:
                      >Po raz kolejny sukienkowi wykazali się smykałką do interesów.
                      > Różnica polega na tym, że oni nie ślubowali zycia w cnocie.
                      > Zrzekł się funkcji i obowiązków kapłańskich. Mając kasę, po co mu taki balast.

To jest pogląd skrajnie lewicowy ? W wyszukiwarce znajdziesz 1260 moich postów
                      oraz dodatkowe, które pisałam jako ewa8 ( kiedy wymuszono na nas logowanie nick
                      ten okazał się zajęty). Nie znajdziesz wsród nich ani jednego zdania, które
                      pasowałoby do definicji lewaka. Ty po prostu nie masz innych określeń w
                      stosunku do tych, którzy ośmielają się krytykować twoich idoli.

>> Wg ciebie powinno zapanować zgodne milczenie ?
                      >Ależ nigdzie czegoś takiego nie napisałem.

To dlaczego nie podoba ci się, że ktoś podaje tę sprawę do publicznej
                      wiadomości ? Jaka ideologiczna otoczka ?
                      Przytoczenie faktu ?

> No brawo są wszedzie, co więcej jedni dobrowolnie przyznają się do winy i
                      sami
                      sobie wyznaczają adekwatną karę (o tym oczywiście ostatecznie zadecyduje sąd),
                      a inni będą do końca świata szli w zaparte (przez czternaście instancji i
                      odwołań aż do Sądu Ostatecznego), że oni są okazem ucziciwości.

To mnie ubawiłeś. Tylko patrzeć jak wszyscy złodzieje, którym prawie udowodni
                      sie winę uderzą się w pierś i wyznaczą sobie karę w zawieszeniu. O wzglednie
                      dobrej woli ksiedza mów wówczas, gdy powie wyraźnie, że zwróci zagarnięte
                      pieniądze, a nie będzie bełkotał coś o SOLIDARNYM NAPRAWIANIU SZKODY i pójdzie
                      do więzienia. Proponowanie w stosunku do siebie wyroku w zawieszeniu to nie
                      dowód wspaniałomyslności, tylko zwykła bezczelność, typowa dla tych, którzy
                      przyzwyczajeni są do tego, że wszystko uchodzi im bezkarnie.

ewa8a
                      • sz0k Ewuniu moja droga 05.07.05, 00:21
                        Naprawde nie sądziłem, że cokowliek zrozumiesz z tego co starałem Ci się
                        przekazać.
                        W końcu nie na darmo jesteś lewakiem (lub jeśli wolisz lewicowcem, jeśli tak
                        bardzo razi cię poprzednie sformułowanie i mamy się trzymać sztywnych,
                        słownikowych pojęć).
                        Jakom, że człowiek wybitnie nerwowy i niecierpliwy nie mam zamiaru Ci więcej
                        razy tłumaczyć , tym, bardziej, że wszystko zostało napisane, wystarczy pare
                        razy przeczytać, uruchomić szare komórki i naprawde jeśli nie jest to
                        zaawansowany stan lewicofrenii, powinno pomóc... inaczej...

"Leczenie
                        Żadna ze znanych metod terapii nie przyniosła oczekiwanych rezultatów w
                        leczeniu lewicowości. Klasyczne i sprawdzone metody przynoszą nawet zaostrzenie
                        stanów chorobowych. W wypadku alkoholizmu zdanie sobie sprawy, że jest się
                        uzależnionym, to pierwszy krok do wyleczenia. Natomiast u wszystkich naszych
                        badanych, którzy uświadomili sobie, że cierpią na chorobę lewicowości, nie
                        obserwowano chęci zmiany, lecz radykalne pogorszenie się ich stanu. Niektórzy z
                        badanych odczuwali wręcz perwersyjną przyjemność w odkrywaniu, a następnie
                        zaostrzaniu symptomów patologii. Najbardziej doświadczeni terapeuci
                        stwierdzają, że możemy mieć do czynienia jedynie z chwilowymi regresjami
                        choroby, gdyż trwa ona w stanie latentnym i powraca w momencie słabszej
                        kontroli podmiotowej. Choroba zostawia trwałe, jak się zdaje nieusuwalne, ślady
                        w psychice. "
                        www.wprost.pl/ar/?O=77347
                        • sz0k No i specjalnie dla Ciebie Ewuniu 05.07.05, 11:01
                          "Tylko jeden oskarżony, rolnik, dobrowolnie nie poddał się karze i twierdzi, że
                          nie wyłudził 27 tysięcy złotych dopłaty. Ksiądz Bolesław J. zaproponował dla
                          siebie karę do 4 lat więzienia w zawieszeniu na 10 lat, grzywnę w wysokości 240
                          tysięcy złotych i zadeklarował spłatę 800 tysięcy złotych szkody na rzecz
                          Agencji" - dodał Gąsiorowski.

www.wprost.pl/ar/?O=78350
                          Można rzetelnie przedstawiać fakty, bez dopowiadania, uprzedzeń i ideologicznej
                          otoczki?
                          • ewa8a Re: No i specjalnie dla Ciebie Ewuniu 05.07.05, 17:23

Zacytowałam newsa, który się ukazał, zanim jeszcze wprost dało ten artykuł i na
                            tej podstawie dopisałam swoje sugestie. Chyba każdy ma do tego prawo, nie
                            uważasz ? Tym bardziej, że ,,solidarne naprawienie szkody’’ zabrzmiało bardzo
                            tajemniczo. To co podałeś zmienia postać rzeczy, szubrawiec jak widać wobec
                            groźby zapudłowania okazał skruchę i chwała mu za to.
                            Czegoś tu jednak nie rozumiem
                            ,, . Prokuratura zarzuciła mu zagarnięcie 660 tysięcy złotych. ‘’
                            Jak to się ma do tego :
                            ,, Ksiądz Bolesław J. zaproponował dla
                            siebie karę do 4 lat więzienia w zawieszeniu na 10 lat, grzywnę w wysokości 240
                            tysięcy złotych i zadeklarował spłatę 800 tysięcy złotych szkody na rzecz
                            Agencji" – ‘’

Zagarnął 660, a chce oddać 1040 ? Być może za parę dni przeczytamy jeszcze inną
                            wersję tej sprawy.

ewa8a
                        • ewa8a Re: Ewuniu moja droga 05.07.05, 17:30
                          No i co ja ci mogę odpowiedzieć, poza tym , że twoja reakcja jest typowa dla
                          tych , którzy nie mają argumentów i nigdy nie potrafią przyznać się do błędu. W
                          takich przypadkach dyskusja sprowadza się do skupienia uwagi na adwersarzu
                          poprzez :

a. zarzucenie mu, że nie czyta ze zrozumieniem
                          b. nazwanie go lewakiem, choć jego poglądy na to nie wskazują
                          c. sugerowanie zaburzeń umysłowych, polecanie dobrego lekarza lub leku

Histerycznym i dość często spotykanym dodatkiem jest nazwanie rozmówcy idiotą,
                          kretynem, debilem, dupkiem. W przypadku chwilowego braku weny twórczej, można
                          skorzystać z wyszukiwarki, wpisując np lala.laleczna.

I to by było na tyle.

ewa8a
                          • sz0k Re: Ewuniu moja droga 05.07.05, 18:28
                            > No i co ja ci mogę odpowiedzieć, poza tym , że twoja reakcja jest typowa dla
                            > tych , którzy nie mają argumentów i nigdy nie potrafią przyznać się do błędu.

Ależ Ewo, nie możesz kompletnie nic powiedzieć i jest to zupełnie zrozumiałe.
                            Ten wątek po prostu jest samobójem miesiąca, żeby nie powiedzieć roku. To nie
                            ja popełniłem błąd i to nie ja musze się do niego przyznawać.

Zauważ, że prowadziłem dyskusję w oparciu o ten sam artykuł co Ty (tego z
                            Wprost również nie znałem, z prostego powodu, bo go jeszcze nie było).
                            Kto miał racje, kto nie potrafił (i zresztą nadal z trudem mu to idzie)
                            zrozumieć tekstu pisanego i wyciągnąć logicznych wniosków nie obciążonych
                            uprzedzeniami i lewicowym "zaćmieniem umysłu" to niech sobie już ocenią inni
                            czytelnicy.

Kończe bo nie lubie kopać leżącego... tym bardziej jak jest kobietą.
                            • ewa8a Re: Ewuniu moja droga 05.07.05, 18:39
                              Rozbawiłeś mnie. Zachowujesz się jak brzydula, ktora patrzy w lustro i mówi -
                              i tak jestem najpiękniejsza.
                              Poprawiaj sobie samopoczucie takimi używkami, jak powyższy post, bo cóż ci
                              pozostało? Autosugestia ponoć czyni cuda.

ewa8a
                              • sz0k Re: Ewuniu moja droga 05.07.05, 18:42
                                Whatever Ewuniu, whatever... już nie zamierzam dalej pogłębiać twojego stanu...

"Leczenie
                                Żadna ze znanych metod terapii nie przyniosła oczekiwanych rezultatów w
                                leczeniu lewicowości. Klasyczne i sprawdzone metody przynoszą nawet zaostrzenie
                                stanów chorobowych. W wypadku alkoholizmu zdanie sobie sprawy, że jest się
                                uzależnionym, to pierwszy krok do wyleczenia. Natomiast u wszystkich naszych
                                badanych, którzy uświadomili sobie, że cierpią na chorobę lewicowości, nie
                                obserwowano chęci zmiany, lecz radykalne pogorszenie się ich stanu. Niektórzy z
                                badanych odczuwali wręcz perwersyjną przyjemność w odkrywaniu, a następnie
                                zaostrzaniu symptomów patologii. Najbardziej doświadczeni terapeuci
                                stwierdzają, że możemy mieć do czynienia jedynie z chwilowymi regresjami
                                choroby, gdyż trwa ona w stanie latentnym i powraca w momencie słabszej
                                kontroli podmiotowej. Choroba zostawia trwałe, jak się zdaje nieusuwalne, ślady
                                w psychice. "
                                www.wprost.pl/ar/?O=77347
            • abprall Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:18
              qrwa sz0k , zaczynam sie integrować z tobą....
              zapraszam cie do kasyna , ale zabalujemy.....
              tam najlepiej nastepuje proces integracji...

------------------------------
              pieprzone cywile
              • sz0k Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:30
                Ty stawiasz whiskiego big_grinDD
                • stormy_weather Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:36
                  OK , nawet 2 ....no qrwa ,nie naciagaj i 3 postawe....
                  ..a potem , nie zna granic ni kordonow whiskey zew....
                  • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:41
                    Pamiętaj, w odpowiednim momencie należy się przelogować.

ewa8a
                    • stormy_weather Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:46
                      a po co, ja sie z nimi też integrowac chce na moj kosztorys , i tez lube
                      kasyna...
                      chyba ,ze jest kongestia i z redy do portu nie moge wejsc...
                      przecie abprall jest wściekle pierd'olnięty a szok mu dopierda'dala , czy wiesz
                      jakie show bedzie....??
                      chodż z nami....
          • monikaannaj Czytac nie umiesz? 04.07.05, 18:46
            240 to grzywna - kara taka znaczy się! POZA TYM - solidarne naprawienie
            szkody!!!
            • ewa8a Myslec nie umiesz ? 04.07.05, 19:03
              Co to znaczy solidarne naprawienie szkody ?

ewa8a
              • monikaannaj Re: Myslec nie umiesz ? 04.07.05, 22:24
                To znaczy do wysokosci przypadajacej na niego. Nie sam ukradł te 660, nie?
                • ewa8a Re: Myslec nie umiesz ? 04.07.05, 22:32
                  Jak ty czytasz ? Wszyscy ukradli ponad milion, masz to na poczatku tekstu.

,,Najbardziej hojny wobec prawa był ksiądz Bolesław J. Prokuratura zarzuciła mu
                  zagarnięcie 660 tysięcy złotych. "

ewa8a
          • wikul Oszuści w sutannach a reszta to niewiniątka 04.07.05, 23:29
            ewa8a napisała:

> Postawa jest rzeczywiście godna podziwu - zgarnął 660, a chce oddać 240.
            > No i ta kara w zawieszeniu ....
            >
            > --------------------------------------------
            > subtelna, normalna jednostka biologiczna
            > ewa8a

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? Wiesz co to jest grzywna ? Rozróżniasz grzywnę
            od "solidarnego naprawienia szkody" ? A może wygodnie jest niewiedzieć ?
            • ewa8a Re: Oszuści w sutannach a reszta to niewiniątka 04.07.05, 23:34
              Wymieniane przez ciebie tematy, włącznie ze słynnym czytaniem ze zrozumieniem
              były już poruszane, a więc przeczytaj spokojnie, ze zrozumieniem i nie
              gorączkuj się.

Dobranoc.
              ewa8a
        • patience Re: Oszuści w sutannach 05.07.05, 07:46
          Niektorzy trafiaja na pare lat za kratki za kradziez kwot nie przekraczajacych
          jednego procenta tego co ukradl ow ksiadz...
          • sz0k Re: Oszuści w sutannach 05.07.05, 10:30
            Niektórzy wogóle nie trafiają za kratki za kradzież kwot kilkanaście razy
            przekraczających to co ukradł ów ksiądz...
          • wikul Selektywni oszuści na forum 05.07.05, 17:55
            patience napisała:

> Niektorzy trafiaja na pare lat za kratki za kradziez kwot nie przekraczajacych
            > jednego procenta tego co ukradl ow ksiadz...

A reszta oczywiscie osądzana jest sprawiedliwie. Zwłaszcza ci pochodzenia
            żydowskiego.
            A niektórzy bandyci chodzą bezkarnie, a niektórych aferzystów wypuszczają
            z więzienia (Rywin)itp.itd. Tylko co to ma do rzeczy.
    • jaceq Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:05

ewa8a napisała:
      > ...w sprawie afery zbożowej. (...) Jest wśród nich pięciu księży.

Cóż, zapewne chodziło o "Ziarno".
    • stormy_weather Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:24
      qrwa, ale sz0k i ten idiota abprall dopier’dala dziasiaj eva8a , ja się
      zesikam...
      tak trzymać .....
      • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:26
        stormy_weather napisał:

> qrwa, ale sz0k i ten idiota abprall dopier’dala dziasiaj eva8a

No popatrz, a ja wcale tego nie zauwazyłam.

> ja
        > się
        > zesikam...

Profilaktycznie załóż pampersa.

ewa8a
        • stormy_weather Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:34
          nie mogłas zauważyc bo siedzisz w skorupie krzycha...
          a tam widzenie nie bardzo, ciemno ....
          lepiej przesiądz sie na submarine , tam peryskop możesz wystawic i wiecej
          zobaczyć...
          • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:39

A czy ty przywdziałeś dzisiaj moherowy berecik ? Zdejmij go szybciutko, bo się
            przegrzejesz, a Abprallowi powiedz, że lizusostwo to też jakiś sposób na
            pozbycie się trolla, szczególnie gdy inne metody zawodzą.

ewa8a
            • sz0k Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:49
              > powiedz, że lizusostwo to też jakiś sposób na
              > pozbycie się trolla, szczególnie gdy inne metody zawodzą.

Myślisz, że lizusostwem pozbęde się abpralla?? To już prędzej chyba tym whiskim
              domowej roboty
              wiadomosci.onet.pl/1124835,11,1,0,120,686,item.html
              • abprall Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 18:59
                i ty bruttoszok contra me ???
                netto rozliczysz pitem ....

-------------
                pieprzone cywile
              • ewa8a Re: Oszuści w sutannach 04.07.05, 19:05
                Tak się pięknie do ciebie łasi, a ty pozostaniesz niewzruszony ? Robi mi się go
                żal. Daj sie ubłagać.

ewa8a
    • major.dudek Bosze ! 04.07.05, 18:54
      One jak nie gwałcą ministrantów to donoszą jak ten o.hejnał albo kradną jak ta
      parszywa piątka z koszalińskiego.
      • ewa8a Re: Bosze ! 04.07.05, 19:09
        Oni robią mnóstwo różnych rzeczy, ale nie należy tego nagłaśniać, bo wówczas
        to podchodzi pod lewactwo.

ewa8a
    • piq bruneci najdalej 05.07.05, 15:22
      ZE SPORTU:

W Zakopanem rozegrano konkurs w skokach narciarskich. 14 zawodników
      przekroczyło granicę 120 metrów. 5 z nich to bruneci.

Po raz kolejny bruneci wykazali się smykałką do skakania na nartach.
    • piq gołębie serce pedofilów 05.07.05, 15:27
      KRÓTKO Z KRAJU I ZE ŚWIATA:

W miejscowości Kicie maleńki kotek wszedł na drzewo i nie mógł zejść. W akcji
      ratowania kotka wzięło udział 14 osób, w tym 5 pedofili, którzy nieopodal
      molestowali przedszkolaków.

Po raz kolejny okazało się, że pedofile są pełni dobroci i skłonni do
      współczucia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka