Dodaj do ulubionych

Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!!

IP: *.oa.plymouth.ac.uk 28.06.01, 17:46
Uwazam, ze w Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi. I i ma jeszcze szanse
wygrac z PSL-em czy Platforma. Jej sila powinni byc mlodzi ludzie, ale nie
powiina w czasie kampanii zapominac o innych grupach.
Obserwuj wątek
    • Gość: scan Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.home.net.pl 28.06.01, 17:54
      Gość portalu: Waldek napisał(a):

> Uwazam, ze w Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi. I i ma jeszcze szanse
      > wygrac z PSL-em czy Platforma. Jej sila powinni byc mlodzi ludzie, ale nie
      > powiina w czasie kampanii zapominac o innych grupach.

Racja, ale jeśli mądrych tylko 4 procent? Bo młodych więcej.
      Pozdrawiam
      Scan

• alicjab Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! 03.07.01, 15:05
        Nie 4%, sondaż Pentora dał Unii już 7%, słyszałam, że PBS (ale to
        niepotwierdzona informacja) ma dane o podobnych notowaniach.
    • Gość: Indris Re: dosyć już tych madrych !!!! IP: *.ibspan.waw.pl 28.06.01, 18:06
      Uwolnij nas Panie Boże od tych mądryc, toz tymi głupszymi jakoś wytrzymamy.
    • Gość: Hiacynt Mądrych, ale nie przemądrzałych. Nie przemądrzałych, ale upartych. IP: 217.96.193.* 28.06.01, 18:19

Świeża złota myśl, Tadeusz Mazowieckiego.

Unia Wolności przestała być przemądrzała, natomiast jest bardzo uparta.
    • Gość: V.C. Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 18:37
      Z perspektywy zachodniej Kornwalii moze masz racje , ale my tu mamy inne
      zdanie .Czyzbys nie wiedzial , ze PO sklada sie w duzej mierze z ex-unitow ?
      Poza tym, czy nie ma juz ani jednego madrego w innych partiach ? Partii Ci u
      nas dostatek !
      • Gość: scan Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.home.net.pl 28.06.01, 18:39

--------------------------------------------------------------------------------
        Indris również napisał:

"Uwolnij nas Panie Boże od tych mądryc, toz tymi głupszymi jakoś wytrzymamy"

Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Z perspektywy zachodniej Kornwalii moze masz racje , ale my tu mamy inne
        > zdanie .Czyzbys nie wiedzial , ze PO sklada sie w duzej mierze z ex-unitow ?
        > Poza tym, czy nie ma juz ani jednego madrego w innych partiach ? Partii Ci u
        > nas dostatek !

Naturalna selekcja!!
        Pozdrawiam madrych.
    • Gość: gomez Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.solutions.net.pl 28.06.01, 20:48
      unia wolnosci to partia madrych i obecnie bardzo juz bogatych ludzi.dla reszty
      jest to co pozostalo po 11 letnim zajmowaniu sie przez nich gospodarka
      • Gość: scan Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 20:56
        No i tak trzymać, Gomezie. Reszta to spiskowa teoria dziejów.
        Pozdrawiam.
        Scan
        PS. A czym się zajmujesz, że tak spytam? Albo inaczej - w czym robisz?
        • Gość: gomez Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.solutions.net.pl 28.06.01, 21:14
          a robie w tym co upadlo najnizej tzn.mam firme budowlana.niestety
          • Gość: scan Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 21:27
            Trzeba po radę do niejakiego Mavericka. On ci jest na wszystko.
    • Gość: P.C. Ostala im sie ino mantra IP: 129.123.3.* 28.06.01, 20:59
      ...

(ponoc powtarzanie mantry prowadzi do nirwany).
      • Gość: scan Re: Ostala im sie ino mantra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 21:29
        Widać, że stosujesz.
        Poinformuj, jak osiagniesz.
        Powodzenia.
      • Gość: mel Re: Ostala im sie ino mantra IP: *.89.80.77.cm-upc.chello.se 28.06.01, 21:30
        Gość portalu: P.C. napisał(a):

> Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!!
        > ...
        >
        > (ponoc powtarzanie mantry prowadzi do nirwany).

czy nie prowadzi do zguby NASZEJ POLSKI !!"
        • Gość: Ja Re: Ostala im sie ino mantra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:03
          niestety, Unia Wolnosci glosi co innego niz czyni. Swita Prof. Bronka za bardzo
          sie rzadzi. Trzeba cos z tym zrobic, na razie mlodziezowke Unia ma watla i
          raczej nie zaglosuje w wyborach (na SKL nie bede glosowal, a to lajno zajmuje
          60% list PO, ktore ma bardzo podobny program), jesli UW sie poprawi za 5 lat to
          powroce do urn, a jesli nie to nie bede glosowal. Trudno. Pozostaje senat, tam
          jesli bedzie jedna lista sensowna (bez osolomow tylko!) to moze zaglosuje. Do
          sejmu nie mam zamiaru.
          • Gość: V.C. Re: Ostala im sie ino mantra IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:16
            Na wspolnej liscie do senatu bedzie Moczulski . Cieszysz sie " Platny Zdrajco
            Pacholku " USA (?) . Sorry , ale cytuje klasyka .
          • Gość: scan Re: Ostala im sie ino mantra IP: *.home.net.pl 28.06.01, 23:21
            "jesli UW sie poprawi za 5 lat to
            powroce do urn, a jesli nie to nie bede glosowal. Trudno. Pozostaje senat,.. "

>Nieprawda, poza urną masz jeszcze urynał. Łatwiejszy wybór, bo trzeba...tym
            bardziej, że urna co 4 lata.

• Gość: xex Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.06.01, 23:22
      nie ma madrych ludzi na tym swiecie a juz na pewno nie wsrod politykow.
      • Gość: V.C. Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:23
        Poznalem osobiscie kilku madrych politykow ,(ale nie z
        UW ).
        • Gość: scan Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: 212.85.112.* 28.06.01, 23:28

> Poznalem osobiscie kilku madrych politykow ,(ale nie z
          > UW ).

Gratulacje.
          Zawsze lepiej z madrym stracić, niz z głupim zarobić

• Gość: Krates Niech myślą! IP: *.delta.com.pl 28.06.01, 23:39
      A nuż coś wymyślą. Kto wie?
      Wizja utraty diet i stanowisk zdaje się powolutku docierać do świadomości
      mądrych ludzi.
      W takiej sytuacji mogą nas zaskoczyć czymś naprawdę niezwykłym.

Krates wink
      • Gość: V.C. Re: Niech myślą! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:54
        Mam ! Poprosza o azyl w Oxfordzie !
        • Gość: Krates Re: Niech myślą! IP: *.delta.com.pl 29.06.01, 00:27
          Dobre! Cztery osoby to powinni przyjąć bez trudności.
          Dostawi się polówki w pokojach Kołakowskiego, zacznie się przemycać Zeszyty
          Literackie do kraju i jakoś to pójdzie. Byle tylko Mazowiecki przetrzymał podróż
          w skrytce w kontenerze.

Krates wink

> Mam ! Poprosza o azyl w Oxfordzie !

• Gość: sin Re: Szkoda UW IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 00:37
            Dla mnie ich upadek świadczy, że w Polsce nie ma szansy partia mówiąca ludziom
            prawdę, że w społeczeństwie nieświadomych zwracanie się do wyższych funkcji
            umysłowych trafia w pustkę. Są za dobrzy na nasze czasy.
            • Gość: Krates Re: Nie szkoda UW IP: *.delta.com.pl 29.06.01, 01:13
              Jaką prawdę??? UW zgniła bo chciała wszystkim dogodzić i wydobywała z siebie
              komunały wyłącznie, pustobrzmiące frazesy. Zgubił ją brak jakiegokolwiek
              zdecydowania.
              One day too late one dollar too short.
              Chorobliwy brak jajec. Jak długo można okrakiem na płocie?
              Kiedyś trzeba się zdecydować! Walczymy o interesy biurokracji i budżetówki czy o
              zmniejszenie podatków. Inaczej traci się wiarygodność. Zapytaj tych co wybrali PO
              czy wierzyli, że UW naprawdę chciała obniżenia podatków? Zapytaj tych, którzy
              wybrali SLD czy wierzyli, że UW naprawdę zadba o interesy pracowników budżetówki?
              Wybacz słowa, widzę, że darzysz ich sympatią ale przynajmniej w godzinie klęski
              warto zdobyć się na szczerość.

Krates

Gość portalu: sin napisał(a):

> Dla mnie ich upadek świadczy, że w Polsce nie ma szansy partia mówiąca ludziom
              > prawdę, że w społeczeństwie nieświadomych zwracanie się do wyższych funkcji
              > umysłowych trafia w pustkę. Są za dobrzy na nasze czasy.

• Gość: scan Re: Nie szkoda UW IP: *.home.net.pl 29.06.01, 01:17
                Dużo w tym prawdy, niemniej lubię ich.
                Scan
            • Gość: Hiacynt do sin - Unia spieprzyła zwycięstwo Solidarności. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 07:31
              Gość portalu: sin napisał(a):

> Dla mnie ich upadek świadczy, że w Polsce nie ma szansy partia mówiąca ludziom
              > prawdę, że w społeczeństwie nieświadomych zwracanie się do wyższych funkcji
              > umysłowych trafia w pustkę. Są za dobrzy na nasze czasy.

Polacy nie mają "wyższych funkcji umysłowych". To jest ta przemądrzałość Unii.
              A ja ci mówię, UW-u spieprzyła zwycięstwo Solidarnośći. Dla własnych celów.
              Czy znasz program UW-u, bo ja uważam, że nie mieli programu. Frasyniuk
              programistą, pusty śmiech.

• alicjab Re: do sin - Unia spieprzyła zwycięstwo Solidarności. 03.07.01, 17:11
                Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: sin napisał(a):
                >
                > > Dla mnie ich upadek świadczy, że w Polsce nie ma szansy partia mówiąca lud
                > ziom
                > > prawdę, że w społeczeństwie nieświadomych zwracanie się do wyższych funkcj
                > i
                > > umysłowych trafia w pustkę. Są za dobrzy na nasze czasy.
                >
                > Polacy nie mają "wyższych funkcji umysłowych". To jest ta przemądrzałość Unii.
                > A ja ci mówię, UW-u spieprzyła zwycięstwo Solidarnośći. Dla własnych celów.
                > Czy znasz program UW-u, bo ja uważam, że nie mieli programu. Frasyniuk
                > programistą, pusty śmiech.

Zwycięstwa "Solidarności" nie byłoby bez ludzi Unii - bez Władka Frasyniuka,
                szalenie inteligentnego człowieka, choć bez formalnego wykształcenia; bez Zbyszka
                Janasa czy Jana Lityńskiego, bez doradców Mazowieckiego i Geremka.
                Program Unia posiada, zapraszam na stronę www.uw.org.pl. Może byś sobie,
                Hiacyncie, przeczytał?
                Dzięki ludziom Unii Wolności, Polska jest krajem demokratycznych, bezpiecznym w
                NATO, zmierzającym do Unii Europejskiej; krajem o coraz normalniejszej, choć
                jeszcze nie idealnej gospodarce. Gdyby nie oni, gdyby nie determinacja
                Mazowieckiego i jego rządu, mielibyśmy sytuację jak na Białorusi, gdzie głodowe
                pensje wypłacane są z półrocznym opóźnieniem, gdzie nie ma wolności słowa tylko
                propaganda, a wyjazd na Zachód wiąże się z koniecznością uzyskania z wielkimi
                oporami wiz; gdzie możesz być wsadzony do więzienia pod fałszywymi zarzutami
                tylko dla tego, że ośmieliłeś się skrytykować prezydenta.
                Ludzie Unii są profesjonalistami i nie boją się trudnych decyzji. Nie chcę tu
                atakować rządu Buzka ani ministra Bauca, ale kiedy resortem finansów kierowali
                unici - Jerzy Osiatyński i Leszek Balcerowicz, budżet był zrównoważony. Kiedy
                wziął się za to specjalista z AWS, okazało się, że budżet jest zbyt optymistyczny
                i niedoszacowany. To by było na tyle.
                • roody102 Re: do sin - Unia spieprzyła zwycięstwo Solidarności. 04.07.01, 16:05
                  > Zwycięstwa "Solidarności" nie byłoby bez ludzi Unii
                  No i starczy chyba. Tak w kazdym razie mowi elektorat.
                  > Hiacyncie, przeczytał?
                  > Dzięki ludziom Unii Wolności, Polska jest krajem demokratycznych, bezpiecznym w
                  > NATO, zmierzającym do Unii Europejskiej; krajem o coraz normalniejszej, choć
                  > jeszcze nie idealnej gospodarce.
                  wszem, ale ludzie tego nie docenia. Chyba, ze sim im dobrze sprzedacie.
                  > Ludzie Unii są profesjonalistami i nie boją się trudnych decyzji. Nie chcę tu
                  > atakować rządu Buzka ani ministra Bauca, ale kiedy resortem finansów kierowali
                  > unici - Jerzy Osiatyński i Leszek Balcerowicz, budżet był zrównoważony. Kiedy
                  > wziął się za to specjalista z AWS, okazało się, że budżet jest zbyt optymistycz
                  > ny i niedoszacowany. To by było na tyle.
                  Tu sie akurat calkowicie zgadzam. Ale Blacerowicza w UW juz nie ma, co dla mas jest akrat waszym atutem,
                  ale dla mnie nie.

• roody102 Re: Szkoda UW 03.07.01, 14:54
              Zgoda. Szkoda ich. Ale to ich wina. Brzydza sie tanimi chwytami? Moze maja racje. Ja tez sie brzydze.
              Ale ja sie do polityki nie pcham. jak juz chco cos dobrego zrobicm to trzeba to umiec sprzedac ludkom
              glupim.
        • Gość: Krates Re: Niech myślą! IP: *.delta.com.pl 29.06.01, 00:47
          Dobre! Cztery osoby to powinni przyjąć bez trudności.
          Dostawi się polówki w pokojach Kołakowskiego, zacznie się przemycać Zeszyty
          Literackie do kraju i jakoś to pójdzie. Byle tylko Mazowiecki przetrzymał podróż
          w skrytce w kontenerze.

Krates wink

> Mam ! Poprosza o azyl w Oxfordzie !

• Gość: Hiacynt Frasyniuk programistą. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 07:33
            Gość portalu: Krates napisał(a):

> Dobre! Cztery osoby to powinni przyjąć bez trudności.
            > Dostawi się polówki w pokojach Kołakowskiego, zacznie
            się przemycać Zeszyty
            > Literackie do kraju i jakoś to pójdzie. Byle tylko
            Mazowiecki przetrzymał podró
            > ż
            > w skrytce w kontenerze.
            >
            > Krates wink
            >
            > Gość portalu: V.C. napisał(a):
            >
            > > Mam ! Poprosza o azyl w Oxfordzie !

Może Wolińska kilku przygarnie. A Frasyniuk niech pisze
            program, niech się nie spieszy.
    • jacek#jw Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! 29.06.01, 08:23
      Tak, to przykład mądrych ludzi, którzy nie potrafili nic mądrego zrobić. Nie
      pierwszy i nie ostatni.
    • Gość: Tomek S. Re: To teraz wiem, czemu ich tak mało!! IP: 217.99.80.* 29.06.01, 08:24
      Bez komentarzy.
    • Gość: noico Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.06.01, 09:02
      Ci mlodzi ludzie nazywaja sie "mlodzi demokraci".
      Szkoda gadac.
      • Gość: # Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi inaczej!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.06.01, 15:21
        Madrosc Unii ( za to ja niektorzy lubia) polega na:

m. Mazowieckiego - gruba kreska czyli bezkarnosc SB po 50 latach skrytobojczego
        wyniszczania fizycznego intelektualnej i patriotycznej elity narodu by zrobic miejsce dla "elyty"
        , aparatczykow za sprawdzenie wszelkich fikcji gospodarczych
        po 2100/rub z budzetu, zlikwidowanie wydz. d/s przedstepczosci, gospodarczej...
        i zalatwienie przyszlosci na kilka pokolen, 70zl/rubel na rynku a zwrot firmom za 500 zkladow w
        ZSRR i dostarczane towary przez cala kadencje. I imal nie doprowadzi Tyminskiego do
        prezydenta. Zaprzepascil opcje odszkodowan (Czechy, Wegry).Litwa wyprowadzila rradziecka
        okupacje o on jea trzymal tajnymi ukladami. Moge ciagnac ta litanie tydzien.
        .
        Gieremek -komunistom majatek a solidarnosci wladze - nie pamitacie tych apeli
        utrzymal bierutowcow i SB na placowkach dyplomatycznych - przeciwnik Nato i EWG z
        Onyszkiwiewiczem - tez nie pamitacie jak oszuka wyborcow oddajac nielegalnie liste krajowa
        przegrana z kretesem dla PZPRowcow coc mieli zagwarantowane 35%.

Balcerowicz - nadzorca FOZZu, wyprowadzil setki mlrd$ i zadluzyl najlepsze zaklady w swoja petle
        z kotwicami. Z PZPR skoczyl na 1 czlonka- prezesa UW. To przywodcy a reszta na byczej skorze.

Ale pozyteczni glupcy wyborcy ich lubia!!!!!!!!
        Brak slow. bez korekty na okropnym edytorze.
        Udawana polityka - udawani wyborcy. Ale w internecie !
      • alicjab Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! 04.07.01, 16:27
        Gość portalu: noico napisał(a):

> Ci mlodzi ludzie nazywaja sie "mlodzi demokraci".
        > Szkoda gadac.

Młodzi demokraci wleźli na platformę. Z Unią zwiazane jest Młode Centrum. A co do
        młodych demokratów, to zgadzam się, szkoda gadać na temat ich morale. Unici z
        Młodego Centrum reprezentują sobą znacznie wyższy poziom.

• Gość: hihihihi Re: Unia Wolnosci jest partia ludzi mądrych inaczej!!!! IP: *.inetia.pl 29.06.01, 14:18
      • Gość: kris Re: Unia Wolnosci jest partia ludzi mądrych inaczej!!!! IP: 213.76.164.* 29.06.01, 15:27
        Polacy to bardzo głupi naród, gdyż 96% nie będzie głosować na partię mądrych
        ludzi.
    • mq Już nie !!!! 29.06.01, 15:49
      Dotychczas zawsze głosowałem na UW. Uwazałem, że UW to partia ludzi mądrych,
      uważałem, że pośród tam, w Unii jest najmniej chamstwa, obłudy, korupcji,
      najczęsciej myśli się najpierw o Polsce, potem o partii. Dalej tak uważam, choć
      obecnie jestem dużo bardziej krytyczny. Nie pasuje już jednak do UW
      określenie "partia ludzi mądrych". UW zapłaciła za swą nieprzejednaną
      proreformtorską postawę (tak to już jest). Ale za tą postawę zawsze ich
      lubiłem. Po powstaniu PO, Unia straciła wielu zwolenników i kilku liderów.
      Miałem nadzieję, że złość na dezerterów minie i UW stworzy wspólny blok z PO.
      Tymczasem UW - dotychczas partia ludzi rozwaznych - zaczęła się zachowywać jak
      reszta prawicy i centrum,gdzie wzajemne stosunki między partiami kształtują
      relacje "lubię-nie lubię" między członkami poszczególnych partii. Wystarczą
      drobne różnice programowe w jednej tylko kwestii i partia się rozpada, i
      partie zarzucają pomysł zjednoczenia, jeśli już się jednoczą partie A i B, w
      geści protestu z przeciw połączeniu z A z B wychodzą politycy i tworzą patię C,
      tylko dlatego, że porzywódca "rozłamowiczów" nie lubi szefa partii A,który
      kiedyś opuścił ich wspólną partię F.
      Mądry polityk (a za takich miałem "unitów") widząc spadek popularności swej
      partii, wyciszyłby niesnaski z partią najbliższą (a właściwie identyczną)
      programowo, czyli PO i dążyłby do stworzenia wspólnej koalicji (a może partii).
      Dzięki temu UW miałaby szanse "przepchnięcia" swych idei w nowej organizacji,
      oczywiście politycy UW staliby się drugim garniturem PO, ale weszliby do
      parlamentu.
      A tak ... obrażona panna-UW pokazuje, co rusz, język Trzem Panom z Platformą,
      poparcie PO waha się w okolicach 18%, a Unii na graniocy wejścia do Sejmu. I
      tak dzięki uporowi i głupocie politycznej w Sejmie 2001 nie będzie Geremka,
      Mazowieckiego, Syryjczyka, Lityńskiego i innych. A szkoda. A mogli by wejść doi
      sejmu z listy PO - UW
    • Gość: anin Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.tele2.pl 29.06.01, 18:27
      Unia Wolności to kolebka największych oszustów i złodzieji w białych koszulach!
      • Gość: Indris Re:złodzieje - nie, oszuści - tak IP: *.ibspan.waw.pl 29.06.01, 18:40
        Nie uważam, żeby byli to złodzieje - przynajmniej w
        "starej kadrze". Ale są to fanatycy dzikiego
        kapitalizmu (poza Kuroniem), przyzwyczajeni do
        działania metodą krętactw i oszustw.
        • Gość: # Re:złodzieje - nie, oszuści - tak IP: *.wroclaw.tpnet.pl 30.06.01, 13:36
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> Nie uważam, żeby byli to złodzieje - przynajmniej w
          > "starej kadrze". Ale są to fanatycy dzikiego
          > kapitalizmu (poza Kuroniem), przyzwyczajeni do
          > działania metodą krętactw i oszustw.

Indris w swej cywilizowanej ( dobre mdz ludzmi honoru a nie wyznawcami tajnego szarpania
          resztek plotna narodowego na swe zarobkowe odtajnione po awanturze w Sejmie kominy)
          intelingenckosci nie zacytuje szczerych slow Kuronia
          z lat poczatkow "transformacji" majatku jednej nacji do innej nacji,
          ze Polacy beda zamiatac autostrady z Berlina do Moskwy a Polki beda obslugiwac
          polaczenie Unijne, w skromnosci swojej, nie napisze doslownie w jaki sposob wyrazil to
          karmiacy narod zupkami stalinowski harcerz.

Moze mi KTOS wyjasni sad u mlodych takie uwielbienie
          dla agentow "gospodarczych" PRL i ich fortun, przy ktorych Bagsik i czubek gory lodowej
          FOZZu to pryszcz ?
          A moze Indris jesli nie jest lagodnie zlustrowanym politykiem ?
          • Gość: Hiacynt Manuela oszukiwała. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 15:00
            Kuroń Litościwy. Nie wiem kto z czołówki unitów ma mniej lewackie poglądy.
    • Gość: JMT mądrzy ale bez GEREMKA. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 22:39
      Kiedy w styczniu br. Geremek został przewodniczącym UW to w pierwszej swojej
      wypowiedzi oznajmił iż "w UW znajdzie się miejsce dla wszystkich". Były to
      mądre słowa skierowane do jego konkurenta politycznego Donalda Tuska.
      Ale już z chwile później Geremek zrobił wszystkoaby do 100 osobowego gremium
      kierownictwa UW nie wszedł nikt z sympatyków Tuska.

To była polityczna głupata.
      SAMOBÓJSTWO UW.
      To się stało w styczniu 2001.
      Dalej to już tylko kolej rzeczy: konflikt, rozłam, brak skuteczności, PO, i 3%
      poparcia.

Gratuluję Geremkowi sprawił swoim konkurentą duży precent ze swojej głupoty i
      krótkowzroczności - głupi rabin.
      Teraz pewnie będzie miał czas na powrót do swojego zawodu, jest historykiem i
      jak nikt nadaje się na grabarza Unii.
      Pozdawiam.
      • alicjab Re: mądrzy ale bez GEREMKA. 03.07.01, 17:01
        Gość portalu: JMT napisał(a):

> Kiedy w styczniu br. Geremek został przewodniczącym UW to w pierwszej swojej
        > wypowiedzi oznajmił iż "w UW znajdzie się miejsce dla wszystkich". Były to
        > mądre słowa skierowane do jego konkurenta politycznego Donalda Tuska.
        > Ale już z chwile później Geremek zrobił wszystkoaby do 100 osobowego gremium
        > kierownictwa UW nie wszedł nikt z sympatyków Tuska.
        >

To nie Geremek wyciął ludzi Tuska, to Tusk i spółka robili wszystko, by wyciąć
        stronników Geremka. Po praktykach chociażby ludzi Piskorskiego nic dziwnego, że
        część delegatów nie posłuchała apelu Profesora on wyciągnięcie ręki do konkurenta
        i jego otoczenia i skreśliła liberałów. Zresztą tuskowcy mieli swoją listę i
        cięli brutalnie popierających Geremka. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie...
        Później Tusk dostał propozycję bycia wiceprzewodniczącym partii, odrzucił to.
        Jego ludzie mogli być dokooptowani do władz krajowym, nie chcieli. Woleli knuć za
        plecami. Udało mi się dowiedzieć, że stworzenie konkurencyjnego ugrupowania
        planowali powołać jeszcze przed kongresem UW, bo zakładali przegraną. Nigdy nie
        zaufałabym takim ludziom. Zaś Geremek jest tu najmniej winny i zarazem
        najbardziej poszkodowany. Tego typu zarzuty pod jego adresem są zupełnie
        nieuzasadnione.
    • Gość: Hiacynt Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.07.01, 19:15

> Uwazam, ze w Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi. I i ma jeszcze szanse
      > wygrac z PSL-em czy Platforma. Jej sila powinni byc mlodzi ludzie, ale nie
      > powiina w czasie kampanii zapominac o innych grupach.

"Alleluja i do przodu" - ostatnie hasło Mazowieckiego.
      Co tydzień nowe hasło i nowy program.

• Gość: noico Nie "unia" lecz "UJMA" WOLNOSCI IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.07.01, 19:31
      > Uwazam, ze w Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi.

Nie madrych lecz cwanych.
      Razem z ta cala Unia EuroPejska. KOR-owskie nasienie.

• Gość: Ika Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 09:24
      UW ma jednego madrego człowieka Mazowieckiego ale to nie znaczy że jego koledzy
      też sa madrzy. W zyciu nie zdarza się by głupi przyjażnił się z mądrym,bądz
      razem robili interesy. UW robiła takie z AWS -czy to nie świadczy o wyjątkowej
      głupocie.
    • Gość: Indris Re: UW - partia 'mądrych inaczej' IP: *.ibspan.waw.pl 02.07.01, 14:57
      Ostatni popis unijnej mądrości to hasło Mazowieckiego: "Alleluja i do przodu". Prorydzykowców
      rozbawiło, antyrydzykowców spieniło. Godne nart zjazdowych dla Geremka i małpowania "Arki
      Noego". Więcej takich mądrości a UW nie dostanie nawet 3%, czyli państwowych pieniędzy.
      Serdecznie jej tego życzę.
      • Gość: # Re: UW - partia 'mądrych inaczej' IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.07.01, 14:28
        Gość portalu: Indris napisał(a):

Ktos podejrzewal, ze Luzer to Michnik a widze, ze I Ilka to tez Michnik inaczej.

A co tam gruba kreska, ktora wszyscy krytykuja nawet co uczciwsi SLDowcy.
        A co tam wazkie argumenty przytaczane tylko przykladowo.
        Jak wychwalal stalinizm jako posel, domagal sie smierci biskupa.
        Maczal palce w balkanskim kotle, wywolanym przez Niemcy, by opylic NRDowskie uzbrojenie
        Madry on Ci jest i juz !

• Gość: doku Alleluja i do przodu?! IP: *.mofnet.gov.pl 04.07.01, 15:51
        Nie wierzę, żeby Mazowiecki tak zidiociał na starość, że woła "Alleluja i do
        przodu". Jeśli to prawda, to nawet ja, wierny elekt UW i wróg idioty
        Jankowskiego, księdzem zwanego, odwrócę się od Unii. Nie uwierzę w takie
        szkalowanie UW, dopóki sam nie usłyszę lub nie zobaczę.
    • roody102 Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! 03.07.01, 14:47
      Unia juz nie istnieje. Popelnila samobojstwo nie wybierajac Tuska. Ja wcale nie jestem jego
      sympatykiem, ale taka jest prawda. I nie dlatego, zo on pote, szubrawiec, zdradzil. Dlatego, ze nie
      umieli ze soba rozmawiac. Ile to juz razy wychodzilo na jaw, ze wewnatrz UW nikt ze soba nie
      rozmawia. Prosze: LSD jest wewnterznie podzielone, nawet skonfliktowane, ale przecietny obywatel nic
      o tym nie wie. A UW? Nie to co prawica, ale tez niezle.

A obecna kampania... Zenada. Autobus Wolnosci? Manuela z BB? Alleluja i do grobu!!!
      Przykro mi, ale sopsob w jaki UW proboje podbic notowania jest zalosny. Nie ma koncepcji kampanii. A
      dlaczego nie zlecic tego jakies firmie? Bo jestesmy partia etosowa, a nie wypudrowanymi lalusiami?
      moze, ale wyniki mowia za siebie. trzba sie zlamac. W polityce robi sie pod publiczke, a jak si komus
      nie podoba... to skutki we wrzesniu.

Chwyty UW nie sa przemyslane. nawet z manueli mozna by zrobic atut, ale nie w ten sposob. W ten
      sposob, to UW wyglada na bande sfrustrowanych staruszkow, ktorzy chetnie by sie zalapali na jeszcze
      jedna kadencje. To ma byc program dla ludzi mlodych? No to sorki - nie jestem zainteresowany. Miotaja
      sie, ale nic z tego nie wynika. Ten trup juz powoli odchodzi do szafy historii. Nie twierdze wcale, ze to
      dobrze, ale tak to wyglada. Kto ich popiera? Mlodziez - nie, choc moze tu cos by sie jeszcze ugralo.
      Biznes - nie, bo albo PO, albo Ci, co z nimi maja uklady. Etos - nie, bo Etos nie lubi Manueli....

"A SLD, a LSD - zwiera szeregi swe
      A SLD, a LSA - juz sie do wladzy rwie".
      • alicjab Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! 03.07.01, 16:54
        Unia nie umarła i nie zginie. Lepiej przyjmij to do wiadomości. Koncepcję
        kampanii mamy, tylko oczywiste jest, że nie całą strategię jeszcze
        odsłoniliśmy. To, że Tusk i jego poplecznicy nie dostali się do władzy w Unii,
        to całe szczęście - ci ludzie nie znają żadnych świętości, a w polityce muszą
        być jakieś wartości - i to ludzie Unii właśnie je reprezentują. Na Platformę
        poszli w dużej mierze karierowicze plus paru frustratów. Z jednej strony
        szkoda, że doszło do rozłamu, ale z drugiej strony - znam to towarzystwo i
        cieszę się, że nie jestem już z nimi w jednej partii. Cieszę się też, że moi
        liderzy to Geremek, Mazowiecki, Władek Frasyniuk - bo tych ludzi cenię i im
        ufam. Dlatego pozostanę przy Unii, bo ufam jej ludziom.
        • pollak Pytanie do Alicji B 03.07.01, 17:01
          alicjab napisał(a):

> Unia nie umarła i nie zginie. Lepiej przyjmij to do wiadomości. Koncepcję
          > kampanii mamy, tylko oczywiste jest, że nie całą strategię jeszcze
          > odsłoniliśmy. To, że Tusk i jego poplecznicy nie dostali się do władzy w Unii,
          > to całe szczęście - ci ludzie nie znają żadnych świętości, a w polityce muszą
          > być jakieś wartości - i to ludzie Unii właśnie je reprezentują. Na Platformę
          > poszli w dużej mierze karierowicze plus paru frustratów. Z jednej strony
          > szkoda, że doszło do rozłamu, ale z drugiej strony - znam to towarzystwo i
          > cieszę się, że nie jestem już z nimi w jednej partii. Cieszę się też, że moi
          > liderzy to Geremek, Mazowiecki, Władek Frasyniuk - bo tych ludzi cenię i im
          > ufam. Dlatego pozostanę przy Unii, bo ufam jej ludziom.

Geremek, Mazowiecki, Władek Frasyniuk - jakie Ci ludzie maja swietosci?????

• alicjab Re: Pytanie do Alicji B 03.07.01, 17:15
            Może będę nudna - ale honor, patriotyzm, lojalność,
            branie odpowiedzialności za zobowiązania i
            wywiązywanie się z nich, nieskładanie obietnic bez
            pokrycia, szacunek dla innych. I za to ich cenię! A
            mam z nimi do czynienia na co dzień i wiem, że nie
            jest to na pokaz. To dla nich oczywiste.
            • pollak Re: Pytanie do Alicji B 03.07.01, 17:23
              alicjab napisał(a):

> Może będę nudna - ale honor, patriotyzm, lojalność,
              > branie odpowiedzialności za zobowiązania i
              > wywiązywanie się z nich, nieskładanie obietnic bez
              > pokrycia, szacunek dla innych. I za to ich cenię! A
              > mam z nimi do czynienia na co dzień i wiem, że nie
              > jest to na pokaz. To dla nich oczywiste.

Kolejne pytania:
              - Wobec kogo(czego) sa lojalni?
              - Patriotyzm? - kwestia BARDZO dyskusyjna (chodzi mi np. o bronienie dobrego
              imienia Polski)
              - Z ciekawosci: - Czy Marek Kondrat jest czlonkiem UW, czy jednym
              z "intelektualistow" sympatykow?

Pozdrawiam (mimo iz nie jestem sympatykiem UW)
              • alicjab Re: Pytanie do Alicji B 04.07.01, 16:41
                - Wobec kogo(czego) sa lojalni?
                Wobec wyznawanych przez siebie zasad, wobec wyborców, wobec naszego pięknego
                kraju.
                > - Patriotyzm? - kwestia BARDZO dyskusyjna (chodzi mi np. o bronienie dobrego
                > imienia Polski)
                Patriotyzmem nie jest gadanie pod tytułem "jacy to my jesteśmy patriotami i czego
                to my nie zrobimy" jak to uprawia nasza prawica, ale praca na rzecz wspólnego
                dobra, jakim jest kraj, jakim jest społeczeństwo, służenie ich korzyściom i
                interesom poprzez różne działania, wprowadzanie mądrego prawa, dobrego
                zarządzania gospodarką czy jakimkolwiek powierzonym mieniem.
                > - Z ciekawosci: - Czy Marek Kondrat jest czlonkiem UW, czy jednym
                > z "intelektualistow" sympatykow?
                O ile wiem, Marek Kondrat nigdy się do Unii nie zapisał, choć "od zawsze" nas
                wspiera w różnych akcjach.
                > Pozdrawiam (mimo iz nie jestem sympatykiem UW)
                Pozdrawiam również - wieloletnia działaczka Unii

• Gość: Hiacynt Re: Pozdrowienia dla Alicji IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 16:48
                  alicjab napisał(a):

> Pozdrawiam również - wieloletnia działaczka Unii

Alicjo. Pisz - kilkuletnia, albo złośliwie "Pozdrawia letnia działaczka", ale
                  wieloletnia brzmi fatalnie.

Czy może jak wyjdę na trasę przejazdu kobiecego autobusu UW, to ujrzę Twoją
                  uśmiechniątą buzię za szybką.

Pozdrawia małoletni antyunita.
                  (20+9=29 na szczęście, jeszcze nie jesteś stracona)
                  • Gość: alicjab Re: Pozdrowienia dla Alicji IP: 195.94.211.* 04.07.01, 17:36

> > Pozdrawiam również - wieloletnia działaczka Unii
                    >
                    > Alicjo. Pisz - kilkuletnia, albo złośliwie "Pozdrawia letnia działaczka", ale
                    > wieloletnia brzmi fatalnie.

Moja działalność w Unii datuje się na luty'91. Jak na naszą scenę polityczną to
                    sporo.

> Czy może jak wyjdę na trasę przejazdu kobiecego autobusu UW, to ujrzę Twoją
                    > uśmiechniątą buzię za szybką.

To zależy gdzie będziesz. W najbliższym czasie wybieram się (za tydzień) w
                    Zachodniopomorskie i być może w Lubuskie.

> Pozdrawia małoletni antyunita.
                    > (20+9=29 na szczęście, jeszcze nie jesteś stracona)

Co to znaczy - nie jestem stracona? A tak poza tym - mam 24 lata. Zaskoczony?
                    Pozdrawiam
                    Alicja
            • roody102 Re: Pytanie do Alicji B 04.07.01, 12:31
              Tylko jak to sie dzieje, ze ludzie tego nie widza? Albo pchasz kity, albo nie umiecie tego sprzedac. Tak,
              czy tak - dupa blada.

Staram sie powstrzymywac emocje, ale, czy strategia kampanii nazywasz obwozny dom starcow?
              Przepraszam, nie chce drwic z wieku liderow UW. Dla mnie Ci ludzie, to postaci wazne, odegraly wielka
              role, choc popelnil bledy, szanuje ich i cenie. Ale to juz jest historia. Dlaczego w UW nie ma mlodziezy?
              A jak jest to dlaczego jej nie widac? Przykro mi, ale ja na pomniki nie bede glosowal Potzrebuje, jezeli
              w ogole potrzebuje politykow, mlodych ludzi z kokretnym programem, a nie tego cyrku w autokarze i
              Manueli z BB.

Mowisz, ze PO, to cwaniaki i karierowicze? Ale skad oni sie wywodza? Z UW!!!
              Swietnym przykladem jest Piskorski. Ufalem mu, gdy zostawal prezydentem Wwy. Mialem nadzije, ze
              on cos tu zmieni. I chuj! Wazne dla neigo byly stolki. Gdzie sie tego nauczyl? Przeciez PO wtedy nie
              bylo.
              Zjebaliscie tez sprawe wyzywajac PO od zdrajcow, zamiast zalagodzic i sie porozumiec. A to, ze nie
              wybraliscie Tuska nadal uwzam za blad. Unia zawsze szla na kompromis - to z prawica, to z leiwca. I
              dobrze, bo chyba na tym polega skuteczna politya, ale nie dobrze, ze nie umielscie znalez kompromisu w
              srodku. Okazuje, sie Tusk ma pomysl na 18% poparcia, a UW nie ma. Czy sie to komus podoba, czy nie.
              • alicjab Re: Pytanie do Alicji B 04.07.01, 16:52
                roody102 napisał(a):

> Tylko jak to sie dzieje, ze ludzie tego nie widza? Albo pchasz kity, albo nie u
                > miecie tego sprzedac. Tak,
                > czy tak - dupa blada.
                >
                > Staram sie powstrzymywac emocje, ale, czy strategia kampanii nazywasz obwozny d
                > om starcow?
                > Przepraszam, nie chce drwic z wieku liderow UW. Dla mnie Ci ludzie, to postaci
                > wazne, odegraly wielka
                > role, choc popelnil bledy, szanuje ich i cenie. Ale to juz jest historia. Dlacz
                > ego w UW nie ma mlodziezy?

Ekspresu Wolności nie nazwałabym obwoźnym domem starców, jak byłeś łaskaw to
                określić. 80% jego pasażerów to ludzie młodzi, w wieku 18-24 lat. Swoją drogą
                uważam to za świetny pomysł na wyjście do ludzi, którzy - muszę przyznać - w
                większości bardzo sympatycznie reagują, podchodzą, pytają, rozmawiają (wiem, bo
                jeździłam i za tydzień znów jadę). Myślę, że to doskonały sposób na
                zaprezentowanie naszego programu w kontekście problemów indywidualnych wyborców,
                a także poznanie bolączek społeczeństwa.
                Pytasz, dlaczego przy Unii nie ma młodzieży? Jest jej naprawdę dużo, jestem pod
                wrażeniem ich zapału i zaangażowania (co nie znaczy, że sama nie jestem młoda i
                zaangażowana, wszelako ze względu na ponad 10-letni staż polityczny wolę się nie
                określać jako młodzież, mimo że nie mam jeszcze trzydziestki i należe do
                współzałożycieli Młodego Centrum - unijnej młodzieżówki).
                Dlaczego nie potrafimy tego pokazać? Zapewniam cię, że robimy wszystko, co w
                naszej mocy, żeby to pokazać. Jednak był taki moment, który - mam wrażenie, że
                już przemija - że była blokada na Unię w mediach, więc mieliśmy poważne trudności
                z przebiciem się, podczas gdy wokół innych ugrupowań był szum. Tak czy owak,
                jeszcze nieraz usłyszysz o prężnej młodzieżówce Unii Wolności, a także wielu
                młodych ludziach, którzy wprawdzie do Młodego Centrum nie należą, ale wspierają
                dzielnie Unię w jej działaniach.
                Pozdrawiam
            • Gość: Hiacynt do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 12:50
              alicjab napisał(a):

> Może będę nudna - ale honor, patriotyzm, lojalność,
              > branie odpowiedzialności za zobowiązania i
              > wywiązywanie się z nich, nieskładanie obietnic bez
              > pokrycia, szacunek dla innych. I za to ich cenię! A
              > mam z nimi do czynienia na co dzień i wiem, że nie
              > jest to na pokaz. To dla nich oczywiste.

Alu(lub Alicjo), to jest fascynacja, jak w miłości. Ja mam do czynienia z nimi od
              wielu lat, wszystko jest na pokaz. A tańce Geremka na nyskim rynku? To już
              wolałem Jelcyna - dyrygenta, albo Kwaśniewskiego pakującego się do bagażnika
              samochodu. Patriotyzmu im nie odmawiam, ale honor i lojalność - nie ma zgody.
              Pozdrawiam, kiedyś przejrzysz na oczka.

• Gość: # Re: do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce IP: *.wroclaw.tpnet.pl 04.07.01, 15:35
                Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

Hiacynt, cholera czy ty tez liczysz na zejscie z drogi ewolucyjnych przemian
                zgodnego z 11- letnim cyklem plam na sloncu.
                To siedzimy w ogrodku, walimy w rure i pozwalamy maszyne wyborcza zapelniac
                "osobniczkom" powodowanym badz to miloscia badz podziwem
                do krawata?
                Ruskie i Szwaby sie zbroja a Polaki znowu na cud licza.
                • Gość: Hiacynt Re: do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 15:57
                  Gość portalu: # napisał(a):

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                  >
                  > Hiacynt, cholera czy ty tez liczysz na zejscie z drogi ewolucyjnych przemian
                  > zgodnego z 11- letnim cyklem plam na sloncu.
                  > To siedzimy w ogrodku, walimy w rure i pozwalamy maszyne wyborcza zapelniac
                  > "osobniczkom" powodowanym badz to miloscia badz podziwem
                  > do krawata?
                  > Ruskie i Szwaby sie zbroja a Polaki znowu na cud licza.

My trzymamy z Ameryką i Ukrainą. Takie czasy.

Pozdrawiam

• Gość: # Re: do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce IP: *.wroclaw.tpnet.pl 04.07.01, 16:17
                    To czego ja sie boje? Bedziemy w Europie a dwa najwieksze polskie miasta
                    ('stolycy' zdradzieckiej z racji 2-och Mazowieckich nie licze)
                    Szikago (1 mln ) i Lwow mamy u aliantow nieeuropejskich w odwodzie.
                    A za Jedwabne kupimy od New Yorku Kijowowi obiecana przez rzad rure z gazem.
                    Przecie te dunska skieruja do Minska SLDowcy.
                    i nareszcie wilk syty i owca cala!
                    • Gość: Hiacynt Re: do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 16:23
                      Gość portalu: # napisał(a):

> To czego ja sie boje? Bedziemy w Europie a dwa najwieksze polskie mias
                      > ta
                      > ('stolycy' zdradzieckiej z racji 2-och Mazowieckich nie licze)
                      > Szikago (1 mln ) i Lwow mamy u aliantow nieeuropejskich w odwodzie.
                      > A za Jedwabne kupimy od New Yorku Kijowowi obiecana przez rzad rure z gazem.
                      > Przecie te dunska skieruja do Minska SLDowcy.
                      > i nareszcie wilk syty i owca cala!

Czarny dzień. Prawie tak czarny, jak dzień pamiętnego rechotu Wałęsy w sejmie.
                      • Gość: # Re: do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce IP: *.wroclaw.tpnet.pl 04.07.01, 16:53
                        Brak lustracji sie klania po raz tysieczny pierwszy !
              • alicjab Re: do Alicji B - zawrócili Ci w Twej ślicznej główce 04.07.01, 16:59
                Mylisz się, Hiacyncie, to nie fascynacja, to lojalność wobec ugrupowania, które
                wybrałam ponad 10 lat temu (najpierw ROAD, potem Unia Demokratyczna, następnie
                Unia Wolności). Nie mówię, że unici są idealni, są tylko ludźmi i jak wszyscy
                popełniają błędy, jednak na naszej scenie politycznej wyróżniają się
                przyzwoitością (choć nawet niektórzy z nas czasem okazują się niezłymi
                ziółkami - ale to pojedyncze przypadki).
                Co do Geremka tańczącego w Nysie - Profesor, choć media kreują jego wizerunek
                jako poważnego, statecznego polityka - profesora i dyplomaty, potrafi być
                spontaniczny i naprawdę lubi tańczyć (to nie pierwszy raz!), więc dlaczego miał
                udawać i hamować się. Byłam na scenie w Nysie i byłam naprawdę zachwycona tą
                spontanicznością - to było coś wspaniałego. Myślę, że warto poznać czasem VIPów
                z nieco innej strony.
                Pozdrawiam
                Alicja
                • Gość: Hiacynt do Alicji - o tańcach, nie pląsach IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 20:20
                  alicjab napisał(a):

Alicjo, tylko nie nurt ROADU, miałem nadzieję,
                  że jesteś bliżej prawicy, czyli mnie.
                  Piszesz, że Geremek lubi tańczyć. To do licha nauczcie go.
                  Nie w stylu disco polo (zarezerwowane wiesz dla kogo),
                  ale niech tańczy raczej niż pląsa.
                  Geremek stwierdził, że Kukliński jest bohaterem, a Kiszczak zdrajcą.
                  Nie jest to widzenie zbyt popularne w kręgach unijnych (szczególnie
                  postroadowskich niestety), dlatego profesor Geremek ma u mnie duży plus.
                  No i podpadł Adasiowi u którego gościmy.
                  Dość przyjemności na dzisiaj, pozdrawiam, jak znajdziesz chwilkę to napisz do
                  którego nurtu Ci bliżej dzisiaj (chyba, że wam mówić nie kazano).

• alicjab Re: do Alicji - o tańcach, nie pląsach 05.07.01, 17:33
                    Jestem właśnie najbliżej nurtu ROADu - takich ludzi
                    jak Władek Frasyniuk czy Jan Lityński. Owszem, kiedy
                    miałam 18-19 lat, sympatyzowałam przez moment z unijną
                    prawicą. Jednak kiedy Rokita i spółka wychodzili z
                    Unii i tworzyli SKL, pozostałam przy starej partii,
                    mimo że obiecywano mi złote góry w nowej partii, a jak
                    wiadomo, SKL umie o swoich ludzi dbać. Uznałam ich po
                    prostu za koniunkturalistów. Zostałam w Unii Wolności
                    i nigdy nie żałowałam tej decyzji. Jestem dumna z
                    tego, że mogę pracować z takimi ludźmi jak Władek i
                    Lit - i jestem dumna z tego, że jestem unitką. A poza
                    tym jestem po trosze feministką (niezbyt co prawda
                    radykalną) - udzielam się w Forum Kobiet Unii Wolności.
                    Pozdrawiam,
                    Alicja
                    • hiacynt# Re: do Alicji - o feministkach 05.07.01, 17:53
                      alicjab napisał(a):

> Jestem właśnie najbliżej nurtu ROADu - takich ludzi
                      > jak Władek Frasyniuk czy Jan Lityński.
                      Jasio Lityński to mój starszy kolega ze studiów, wtedy nikt go nie traktował
                      poważnie, ale jest pożyteczny (dla unii). W speckomisji wypowiada się bardzo
                      pryncypialnie (wspólnie z polonistą Siemiątkowskim, humanista i matematyk,
                      uzupełniaja się fachowo). Ale Władek Frasyniuk to powtarza Geremka.
                      > Jednak kiedy Rokita i spółka wychodzili z
                      > Unii i tworzyli SKL, pozostałam przy starej partii,
                      > mimo że obiecywano mi złote góry w nowej partii, a jak
                      > wiadomo, SKL umie o swoich ludzi dbać. Uznałam ich po
                      > prostu za koniunkturalistów.

Rokita to bez wątpienia koniunkturalista, ale lepiej mówi niż inni prawnicy
                      Płazyński czy Wierchowicz. Koniunkturalista to chyba coś takiego jak sprzedawczyk.
                      Mówiąc prawdę, nie przepadam za Rokitą. Ponadto u Sochockiej w gabinecie
                      odpowiadał za pilnowanie prawicy.

> A poza tym jestem po trosze feministką (niezbyt co prawda
                      > radykalną) - udzielam się w Forum Kobiet Unii Wolności.

Mam nadzieję, że nie masz nic wspólnego z Banach, Nowicką, czy prezydencką Labudą.
                      Nie wiem co feministki mają do roboty w Polsce. Co nam zarzucacie? Dobrze, że nie
                      jesteś radykalna jak te powyższe hetery-kobiety.

Szkoda, że jesteś w unii, jesteś miła i muszę się cenzurować.
                      Pozdrawiam.
                      • alicjab Re: do Alicji - o feministkach 06.07.01, 17:38
                        hiacynt# napisał(a):

> alicjab napisał(a):
                        >
                        > Jasio Lityński to mój starszy kolega ze studiów
                        Cóż, ja od pięciu lat jestem jego sejmową asystentką smile
                        > > Jednak kiedy Rokita i spółka wychodzili z
                        > > Unii i tworzyli SKL, pozostałam przy starej partii,
                        > > mimo że obiecywano mi złote góry w nowej partii, a jak
                        > > wiadomo, SKL umie o swoich ludzi dbać. Uznałam ich po
                        > > prostu za koniunkturalistów.
                        >
                        > Rokita to bez wątpienia koniunkturalista, ale lepiej mówi niż inni prawnicy
                        > Płazyński czy Wierchowicz. Koniunkturalista to chyba coś takiego jak sprzedawcz
                        > yk.
                        > Mówiąc prawdę, nie przepadam za Rokitą. Ponadto u Sochockiej w gabinecie
                        > odpowiadał za pilnowanie prawicy.

Rokita zawsze "miał gadane". Jest niewątpliwie sprytnym i inteligentnym
                        człowiekiem, może to wynika z tego, że wychowywał się w kobiecym otoczeniu i
                        wszystkie ciotki traktowały go jako wyrocznię, bo był "jedynym mężczyzną w
                        rodzinie" już jako chłopiec.
                        > > A poza tym jestem po trosze feministką (niezbyt co prawda
                        > > radykalną) - udzielam się w Forum Kobiet Unii Wolności.
                        >
                        > Mam nadzieję, że nie masz nic wspólnego z Banach, Nowicką, czy prezydencką Labu
                        > dą.
                        > Nie wiem co feministki mają do roboty w Polsce. Co nam zarzucacie? Dobrze, że n
                        > ie
                        > jesteś radykalna jak te powyższe hetery-kobiety.

Ten mój feminizm to bardziej przenośnia. Nie mam rzeczywiście wiele wspólnego z
                        Nowicką, Banachową czy Labudową. Jestem np. zdeklarowaną przeciwniczką aborcji.
                        Ale nie mam nic przeciwko kwotom dla kobiet na listach wyborczych (skoro trudno
                        nam się przebić, to 30% jest jakimś krokiem do zmiany mentalności społecznej, aby
                        doceniono rolę kobiet), uważam, że należy zwiększyć szanse kobiet na rynku pracy
                        chociażby poprzez skrócenie urlopu macierzyńskiego, a raczej umożliwienie
                        rezygnacji z jego części. Przy tym uważam, że ojciec może - ale nie musi z niego
                        korzystać, natomiast kobieta powinna mieć możliwość wcześniejszego powrotu do
                        pracy. Jeszcze nie jestem matką, chciałabym nią zostać, ale nie wyobrażam sobie
                        półrocznego siedzenia z dzieckiem w domu; nawet urlopu wypoczynkowego nie
                        wytrzymuję dłuższego niż dwa tygodnie, a przez pół roku z dzieckiem w domu chyba
                        bym oszalała. Na dojście do siebie po porodzie wystarczą w zupełności 4 do 8
                        tygodni, ze względu na dziecko można dodać jeszcze miesiąc czy dwa, ale dłużej?
                        Sfrustrowana matka siedząca w domu zamiast pracować zawodowo to wcale nie
                        najlepsze rozwiązanie dla dziecka.
                        >
                        > Szkoda, że jesteś w unii, jesteś miła i muszę się cenzurować.
                        > Pozdrawiam.

Dziękuję za pochlebną opinię o mojej osobie, niestety (dla Ciebie) powiem to, co
                        już wcześniej napisałam - nie zrezygnuję z Unii, zbyt mocno związałam swoje życie
                        z tą partią i kawał tego życia jej poświęciłam.
                        Pozdrawiam serdecznie
                        Alicja
        • roody102 Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! 04.07.01, 12:24
          alicjab napisał(a):

> Unia nie umarła i nie zginie. Lepiej przyjmij to do wiadomości.
          Pozyjemy - zobaczymy. Zrobie sobie link i kiedys Ci to moze przypomne. A moze Ty mi? I powiem, ze ta
          druga opcja bardziej mi sie podoba, bo - o czym wspomnialem - kiedys z UW sympatyzowalem. Zawsze
          bylem do polityki i politykow na nie ustawiony wychodzac z zalozenia, ze "polityka to tazanie sie w blocie i
          kazdy sie msi ubrudzic".
          > Koncepcję
          > kampanii mamy, tylko oczywiste jest, że nie całą strategię jeszcze
          > odsłoniliśmy.
          Obyscie zdazyli przed wrzesniem. Bo na razie to macie chaos nie koncepcje. Zwroccie moze uwage, ze
          powtarzaja to takze Wasi sympatycy.
          > To, że Tusk i jego poplecznicy nie dostali się do władzy w Unii,
          > to całe szczęście - ci ludzie nie znają żadnych świętości, a w polityce muszą
          > być jakieś wartości - i to ludzie Unii właśnie je reprezentują.
          Pierdu, pierdu, a do sejmu wejda oni, nie wy. Jak juz napisalem "kazdy sie musi ubrudzic", dlatego ja sie
          polityka brzydze. uccziwi i czysci tam nie ida.
          > Na Platformę
          > poszli w dużej mierze karierowicze plus paru frustratów. Z jednej strony
          > szkoda, że doszło do rozłamu
          Szkoda? To byl koniec!!!
          > ale z drugiej strony - znam to towarzystwo i
          > cieszę się, że nie jestem już z nimi w jednej partii. Cieszę się też, że moi
          > liderzy to Geremek, Mazowiecki, Władek Frasyniuk - bo tych ludzi cenię i im
          > ufam. Dlatego pozostanę przy Unii, bo ufam jej ludziom.
          A juz zadnemu politykowi nie ufam.

• Gość: Ika Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 23:18
      Niezależnie od nazwy w początkowym stadium istnienia do 1996 r miała kilku
      mózgowców i doradców będących w najbliższym otoczeniu Premiera
      Mazowieckiego.Po odsunięciu się w cień Pana Mazowieckiego pozostalo
      praktycznie kilku obrotowych wykorzystujących istniejącą koniukturę polityczną
      by kurczowo i już bez idałów trzymać się stołków na różnych dobrych posadkach
      niekoniecznie politycznych. Ten trend ostatnio bardzo mocno się umocnił. A
      pomysł z "wesołym autobusem" jest majersztikiem kolektywnego myślenia
      rezydentów z Tworek.
      • Gość: # Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.07.01, 10:50
        Pare wnioskow z watku polityki w wydaniu mlodych.

Odejde od sarkazmu niemlodych, charakterystycznego dla wielo- ale to naprawde wielokrotnych
        rozczarowan ludzmi polityki. Mam mniej wiecej tyle lat ile moj ojciec sw. p. w 1968 ostrzegajac mnie,
        ze poltyka to k...a
        Oczywiscie nie powstrzymalo mnie to przed pochodami i strajkami "precz z komuna"
        "prasa klamie". Jak mowil kard. Wyszynski plewy ( pochlebstwa nic nie kosztuja, za ziarno (prawde)
        Trzeba placic drogo - czasem cene najwyzsza.
        Nie "zmadrzalem", jak to widac w wielu watkach, do sredniej starosci pomimo b. wysokiej ceny jaka
        zaplacilem w przeciwienstwie do wielu kolegow, robiacych PZPRowskie i ma sie rozumiec
        gospodarcze kariery. Ale za to moje satysfakcje zawodowe i zyciowe sa prawdziwe -
        nie mam podskornie ukrywanego "poprawnoscia" kaca lub strachu o zyciorys.
        Dziwi mnie postawa mlodych z 10-letnim stazem partyjnym przed 30-ka, dla ktorych
        "etos" PZPR lub przybudowek nawet w stylu PAX czy Znak z paskudna bo zbrodnicza
        w bialych rekawiczkach przeszloscia jest przedmiotem uwielbienia i podziwu.

Nawet gdy potwierdzaja swe stare nawyki myslowe w biezacej "podjazdowej"
        nie liczacej sie z wyborcami polityce.
        Sama Pani zwolenniczka Unii nie odniosla sie do zadnego biezacego nawet krycia PZPR i ukladow
        gospodarczo- SBowskich liderow Unii. Same dyskusje o tancach, metodach przypodobania sie
        bez rozliczen 11 lat, jak w przypadku nowego ministra Iwanickiego, ktorego rekomendowal Chrzanowski,
        popieral Bentkowski i Cimoszewicz - ministrowie Sprawiedliwosci o "czystych" rekach i oczyszczonych
        zarzutu o wspolprace. Jest gwarantem polityki Kaczynskiego 1 -rocznej, a gwarancja jest realizacja prawa
        inaczej przez 11 lat.

Prosze mi wytlumaczyc dlaczego Kaczor, jaki majatek zagarnal, co zdradzil i dlaczego troche oszolom
        i dlaczego lepsza Suchocka gosujaca za stanem wojennym z ramienia PZPR czyki SD.
        Etos ????????????

• Gość: Wawa Re: Unia Wolnosci jest partia madrych ludzi !!!! IP: 212.160.138.* 06.07.01, 11:02
      Chyba Was połamało z tą mądrością unitów!!!!!!!!!!!!
      • Gość: # Gra w durnia !!!!!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.07.01, 11:34
        Oczywiscie od plucia cwiercchujami, niegroznymi oszolami chetnych wielu .
        Nawet wsrod delikatnych panienek, zauroczonych wdziekiem bylych mordercow (Freud to wyjasnil !!!).
        Odpowiedzi merytorycznej w dzisiejszych czasach kultury udawania ( madrych i uczciwych)
        i podgladactwa serwowanego w przerwach indoktrynacji, oczywiscie nie dostane --jak w wielu watkach od
        marca, gdzie pozwolilem sobie nie odpuscic polakozercom.
        A myslalem, ze mlodziez weszla w nowe 3 tysiaclecie opuszczajac XX wiek - wiek szatana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka