Dodaj do ulubionych

Epitafium dla tyu

IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 29.06.01, 14:06
Tu lezy Tyu kumpel AlLuzera.
Gorący obrońca lewicowej sprawy.
Co lubił się posmiac , ot tak dla zabawy.
Z Luki , Perły i innych kawalerów prawych.
Nie wiedział biedaczek , ze Pan Bóg łaskawy .
Gdy chce kogos ukarac rozum mu odbiera .

wersja poprawiona
Obserwuj wątek
    • luzer Re: Adams graf O'Man 29.06.01, 15:51
      Warsztat, Adamsie, warsztat!!! Piszesz tak, jak Stuhr śpiewał.
      Zalecam: trening, trening i jeszcze raz trening!!! (byle nie na forum - no
      chyba, że chcesz się stać grafomańską wersją Mavericka.
      Z życzeniami powodzenia dla młodego twórcy!
      • Gość: Adams Re: Adams graf O'Man IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 29.06.01, 16:12
        luzer napisał(a):

> Warsztat, Adamsie, warsztat!!! Piszesz tak, jak Stuhr śpiewał.
        > Zalecam: trening, trening i jeszcze raz trening!!! (byle nie na forum - no
        > chyba, że chcesz się stać grafomańską wersją Mavericka.
        > Z życzeniami powodzenia dla młodego twórcy!
        Za poetę się nie uwazam . Co do warsztatu pewnie M asz rację , ale Forum to nie przegląd
        młodych artystów . Rozumiem ze Twoja poezja jest wysokiego lotu , ale Tobie jest łatwiej . Piszesz
        w nocy , Masz czas. Ja w domu nie mam jeszcze linii tel ( nowo zbudowany ) więc siłą rzeczy
        piszę z pracy . To tyle . Jeszcze jedno . Ja w przeciwienstwie do Ciebie odpowiadam na posty.
        No ale jak argumentów brak .
        • luzer Re: Do Adamsa 29.06.01, 17:11
          Stary, może nie czytałeś wiadomości ode mnie - ja teraz piszę tylko z pracy jak
          się włamię do księgowości - tylko tam jest komp - więc siłą rzeczy czasem (co
          tam czasem - na pewno) mi coś umknie. Dlatego, jeśli na coś nie odpowiedziałem,
          to przepraszam, na pewno nie wynikło to z lekceważenia. Zawsze staram się
          odpisywać, jeśli kogoś uważam za OK-mana. Tyle, że czasy, kiedy mogłem sobie w
          nocy posiedzieć i poczytać do woli na razie minęły. Do odwołania - aż naprawią
          milinię telefoniczną (jakaś koparka wykopała całe łącze - podobno).
          Poza tym to, co piszę o "graf O'Manach" itp. to takie sobie przekomarzanie się,
          jak czasem z Perłą czy Luką - w sumie: niby ostra gadka, ale nikt się nie
          obraża, bo taka konwencja. Jeśli chodzi o wierszyki - wiadomo, że nie każdy
          jest fraszkopisem. Jeśli poczułeś się osobiście dotknięty, to przepraszam - nie
          taka była moja intencja.
          Pozdrawiam serdecznie.
          • sceptyk Re: Do Luzera, co by go ino do rany przylozyc 29.06.01, 17:23
            Ja uwazam, ze Luzer jest bardzo grzeczny. Pisze nie po to, aby sie z kims
            pospierac, co drugie slowo przeprasza, intencje ma chyba nawet lepsze od moich.
            Jaka szkoda, ze nas ta poglebiajaca sie ideologiczna fosa dzieli.
            Mialem kiedys podobnego kolege. Twierdzili o nim blizsi znajomi, ze jest tak
            grzeczny, ze az mu staje do wewnatrz. Ale to chyba plotka.

pzdr
            sc-k
            • luzer Re: Od Luzera, co by go ino do rany przylozyc, przez Sceptyka zadanej 29.06.01, 17:48
              Plotka, przynajmniej jeśli chodzi o mnie.wink)
              • sceptyk Re: Luzer sie uzewnetrznia 29.06.01, 17:52
                To i dobrze. Wole miec do czynienia z normalnymi.
                • luzer Re: Jak normal z normalem... 29.06.01, 17:55
                  sceptyk napisał(a):

> To i dobrze. Wole miec do czynienia z normalnymi.

Tośmy już ustalili, żeśmy normalni. Tylko... Czy to aby powód do dumy??...

• Gość: # Re: Do Luzera, co by go ino do rany przylozyc IP: *.wroclaw.tpnet.pl 02.07.01, 11:53
              sceptyk napisał(a):

> grzeczny, ze az mu staje do wewnatrz. Ale to chyba plotka.
              > pzdr
              > sc-k

Dla mnie bomba - wszystkie wice i dow cipy slyszalem - ale
              tak transwetytycznie grzecznosci nikt jeszcze ne ujajil .

"Dokladnie" pokazales, ze grzeczne moze byc bezplciowe dziecie
              a facet moze byc uprzejmy ale jajcarsko ostry.
              Tyle dla przywrocenia znaczen -o pluty za polszczyzne przez
              "przyjaciol Polski" #.
          • Gość: Adams Re: Do Adamsa IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 29.06.01, 17:38
            luzer napisał(a):

> Stary, może nie czytałeś wiadomości ode mnie - ja teraz piszę tylko z pracy jak
            >
            > się włamię do księgowości - tylko tam jest komp - więc siłą rzeczy czasem (co
            > tam czasem - na pewno) mi coś umknie. Dlatego, jeśli na coś nie odpowiedziałem,
            >
            > to przepraszam, na pewno nie wynikło to z lekceważenia. Zawsze staram się
            > odpisywać, jeśli kogoś uważam za OK-mana. Tyle, że czasy, kiedy mogłem sobie w
            > nocy posiedzieć i poczytać do woli na razie minęły. Do odwołania - aż naprawią
            > milinię telefoniczną (jakaś koparka wykopała całe łącze - podobno).
            > Poza tym to, co piszę o "graf O'Manach" itp. to takie sobie przekomarzanie się,
            >
            > jak czasem z Perłą czy Luką - w sumie: niby ostra gadka, ale nikt się nie
            > obraża, bo taka konwencja. Jeśli chodzi o wierszyki - wiadomo, że nie każdy
            > jest fraszkopisem. Jeśli poczułeś się osobiście dotknięty, to przepraszam - nie
            >
            > taka była moja intencja.
            > Pozdrawiam serdecznie.
            Nie obrazam się i doskonale Twoją intencję pojmuję . Równiez pozdrawiam.
          • Gość: Perła Re: Tak jest! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 18:09
            Luzer napisał:

"Poza tym to, co piszę o "graf O'Manach" itp. to takie sobie przekomarzanie się,
            jak czasem z Perłą czy Luką - w sumie: niby ostra gadka, ale nikt się nie obraża,
            bo taka konwencja."

Ot co! Szkoda tylko, że tyu nie zawsze to łapie, a o Alu lepiej nie wspominać.
            • Gość: tyu Re: No właśnie! IP: *.BMJ.net.pl 29.06.01, 18:18
              Gość portalu: Perła napisał(a):

> Ot co! Szkoda tylko, że tyu nie zawsze to łapie, a o Alu lepiej nie wspominać.

Perła! Żebym ja cię nie złapał! (A może kolejne epitafium, epigramat, czy epi-coś
              inne życzysz sobie? Służę!)
              • Gość: Perła Re: No właśnie! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 18:22
                Ty mi wczoraj Waść niezałapałeś i z jakimś gnojkiem pospolitym w układ
                wszedłeś. No, ale lato i gorąco to i rozumiem.
      • Gość: bykk Re: Adams graf O'Man IP: *.chello.pl 29.06.01, 16:20
        dlaczego Luzer tak Adamsa pouczasz?
        Wy towarzyszu lepiej wiecie?
        pozdrawiam
        • luzer Re: Do retorycznego Bykka 29.06.01, 17:15
          A lepiej, Bykku, cobyś wiedział.
      • Gość: bykk Re: do Luzera IP: *.chello.pl 29.06.01, 17:23
        luzer napisał(a):

> Warsztat, Adamsie, warsztat!!! Piszesz tak, jak Stuhr śpiewał.
        > Zalecam: trening, trening i jeszcze raz trening!!! (byle nie na forum - no
        > chyba, że chcesz się stać grafomańską wersją Mavericka.
        > Z życzeniami powodzenia dla młodego twórcy!

Luzer,zawsze byłeś OK!
        Dlaczego teraz pouczasz drugiego?
        pozdrawiam
        • luzer Re: do Bykka 29.06.01, 17:52
          Gość portalu: bykk napisał(a):

> Luzer,zawsze byłeś OK!

Drogi Bykku, dalej jestem OK! wink)

> Dlaczego teraz pouczasz drugiego?

A, bo już mam taką, widzisz, kur..sko belferską naturę. Zawsze z nią walczę, ale
          nie zawsze wygrywam...

> pozdrawiam

Ja również, jak zawsze.

• Gość: bykk Re: do Luzera IP: *.chello.pl 29.06.01, 18:06
            luzer napisał(a):

> Gość portalu: bykk napisał(a):
            >
            > > Luzer,zawsze byłeś OK!
            >
            > Drogi Bykku, dalej jestem OK! wink)
            >
            > > Dlaczego teraz pouczasz drugiego?
            >
            > A, bo już mam taką, widzisz, kur..sko belferską naturę. Zawsze z nią walczę, al
            > e
            > nie zawsze wygrywam...
            >
            > > pozdrawiam
            >
            > Ja również, jak zawsze.
            >

pozdrawiam Cię
            ps.Perełka,co to jest "goolman" dzisiaj kupiłem i wypiłem?
            wyprod. ul.Kunickiego 106(jeszcze z bracholem nie `rozpytałem)
    • Gość: tyu Re: List zza grobu IP: *.BMJ.net.pl 29.06.01, 18:02
      A ładnie to tak się nad mym grobem kłócić?!

Temu Adamsowi to jeszcze odpyskuję, tylko się zastanowię chwilę.
      A ty, Luzer, jeśli jeszcześ na posterunku: jak to będzie z tym konkursem na
      epitafium dla Perły? Bo przecież od tego się zaczęło. Ja tu do konkursu staję,
      męczę się dla potomności, a tu jakieś Adamsy...
      • luzer Re: List za grób 29.06.01, 18:26
        Tyu, konkurs cały czas jeszcze trwa! Cały czas czekam na nowe utwory. Do dziś
        oprócz Twoich dwóch, utwór swój zgłosił tylko Adams, ale był on (wiersz), jak
        słusznie poniżej zauważył Perła, nie na temat. A zatem czekam, bo jakoś głupio
        byłoby mi przyznać Ci i pierwszą, i drugą nagrodę... A jak by się to Perła
        zaraz awanturował, że lewicowe kumoterstwo, że układy kolesiów, że wazelina -
        wytoczyłby całą swą artylerię...
        A zatem - czekam na nowe wiersze (ale o Perle!!!)
        Pozdrawiam.
    • Gość: Perła Re: A tak na marginesie... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 18:17
      K.. mać, o mnie epitafia miały być!
      • Gość: tyu Re: A tak na marginesie... IP: *.BMJ.net.pl 29.06.01, 18:20
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> K.. mać, o mnie epitafia miały być!

No, to k....mać, masz następne jak w banku!
        • Gość: Perła Re: A tak na marginesie... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 18:23
          Gość portalu: tyu napisał(a):

> Gość portalu: Perła napisał(a):
          >
          > > K.. mać, o mnie epitafia miały być!
          >
          > No, to k....mać, masz następne jak w banku!

K... mać, niech i tak będzie!
    • Gość: tyu Re: Epitafium dla Adamsa IP: 157.158.68.* 02.07.01, 07:39
      Satyra sekstyną na niemrawe zachody Imć Pana Adamsa poezyje pisać probującego

Gość portalu: Adams napisał(a):

> Tu lezy Tyu kumpel AlLuzera.
      > Gorący obrońca lewicowej sprawy.
      > Co lubił się posmiac, ot tak dla zabawy.
      > Z Luki, Perły i innych kawalerów prawych.
      > Nie wiedział biedaczek, ze Pan Bóg łaskawy .
      > Gdy chce kogos ukarac rozum mu odbiera .
      >
      >
      >
      >
      > wersja poprawiona

Tu leży Adams. Padł z wysiłku epi-
      tafium me pisząc. Padł, leży jak kłoda.
      Coś tam wydumał, łatkę gdzież przyczepił...
      Czytać nie warto - gniot! Lecz rękę podam
      biednemu „twórcy”- Wstań, darujęć psoty!
      Pisz sobie dalej, lecz nie takie gnioty!

Wersja niepoprawna
      • Gość: Al Re: Epitafium dla Perełki IP: 192.168.1.* / 212.244.50.* 02.07.01, 10:10

Tu Perły truchło kryje ziemia
        Płaszczem go tuląc do swej głębi
        Choć z lewa dobrze nigdy nie miał
        To nas to grzeje oraz ziębi

Gotów jest powstać w kazdej chwili
        Lecz już zew Luki go nie zrywa
        Wstanie - gdy Miriam mu zakwili
        Perła - ten co na forum kiedys bywał
        • Gość: Al Re: pardon IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 02.07.01, 10:41
          Nie wiem czemu mnie zdublowało.Pardon
          • Gość: # Re: pardon IP: *.wroclaw.tpnet.pl 02.07.01, 12:04
            Gość portalu: Al napisał(a):

> Nie wiem czemu mnie zdublowało.Pardon

Al Perle
            Bykka Luzerem
            Epitafium poTyulowal.
      • Gość: Al Re: Epitafium dla Perełki IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 02.07.01, 10:11

Tu Perły truchło kryje ziemia
        Płaszczem go tuląc do swej głębi
        Choć z lewa dobrze nigdy nie miał
        To nas to grzeje oraz ziębi

Gotów jest powstać w kazdej chwili
        Lecz już zew Luki go nie zrywa
        Wstanie - gdy Miriam mu zakwili
        Perła - ten co na forum kiedys bywał
        • Gość: tyu Re: Epitafium dla Perełki - do Ala i Luzera IP: *.BMJ.net.pl 02.07.01, 19:29
          Ala nie było parę dni, ale bezbłędnie wyczuł klimat i napisał epitafium Perły.
          Mam nadzieję, że Inicjator Konkursu na Epitafium Wielki Luzerius uzna dzieło
          Ala za prawidłowo zgłoszone do Konkursu, a ja nie będę już tym "najlepszym, bo
          jedynym".
          • luzer Re: Epitafium dla Perełki - do Ala i Luzera 02.07.01, 21:38
            Gość portalu: tyu napisał(a):

> Ala nie było parę dni, ale bezbłędnie wyczuł klimat i napisał epitafium Perły.
            > Mam nadzieję, że Inicjator Konkursu na Epitafium Wielki Luzerius uzna dzieło
            > Ala za prawidłowo zgłoszone do Konkursu, a ja nie będę już tym "najlepszym, bo
            > jedynym".

Oooo!!! Sakerr-fakerr!!! Maestro Al pokazał lwi pazur - oczywiście utwór jest
            przyjęty do konkursu! Co, niniejszym, potwierdzam. Tyu, przybył Ci mocny konkurent

Pozdrawiam Was Obu!
    • Gość: rusalka Tyu ty zboju, Alu ty brutalu, Luzerze ty pozerze IP: *.BMJ.net.pl 02.07.01, 21:22
      Czy nie szkoda wam czasu na nieustanne i bezprzedmiotowe klotnie i obrzucanie
      sie coraz to nowymi i wymyslniejszymi wyzwiskami??? Czy nie wolicie wyjsc na
      spacer z zona i dziecmi??? Tyle ciekawych rzeczy mozna robic zamiast
      przegadywac sie nieustannie. Jesli juz czujecie nieodparta potrzebe klotni,
      kloccie sie przynajmniej o sprawy powazniejszej natury niz "epitafium dla tyu"
      czy tym podobne. Jako podsumowanie waszych wypowiedzi nasuwa mi sie fragment
      jakze znanego wierszyka
      "...[po co wasze swary glupie,
      wnet i tak zginiemy w zupie..."
      z powazaniem i zyczeniami powrotu do normalnosci wink
      • miriamfirst Re: Tyu DOBRY, LUZERKU MIŁY, AL, KTÓREGO NIE ZNAM 02.07.01, 21:28

Kochani dlaczego do Was takie uwagi. Jestem nie na bieżąco. Spóźniłam się, ale
        mam usprawiedliwienie.tyu - czeka na Ciebie "szkic" odpowiedzi w groszkach o
        mniejszej kubaturze. Całuję - Miriam
        • Gość: Al Re: Miriam, KTÓREJ NIE ZNAM ale wiem sporo IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 03.07.01, 08:41
          miriamfirst napisał(a):
          > Tyu DOBRY, LUZERKU MIŁY, AL, KTÓREGO NIE ZNAM
          > Kochani dlaczego do Was takie uwagi. Jestem nie na bieżąco. Spóźniłam się, ale
          > mam usprawiedliwienie.tyu - czeka na Ciebie "szkic" odpowiedzi w groszkach o
          > mniejszej kubaturze. Całuję - Miriam

A szkoda, że nie nawiązalismy bezposredniego dialogu. Łagodzisz obyczaje forum - i dobrze. Trochę mniej mnie na
          forum niż życzyłbym sobie tego ale mam nadzieję, że kiedys sobie pogadamy o czyms przyjemnym. Przyjemniejszym
          niż polityka np.- pozdrawiam. (czy pocałunki masz w rezerwie tylko dla Perły i Tyu? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka