Dodaj do ulubionych

Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrku!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 18:17
Jest szansa na poważną liberalną , pragmatyczną opozycję, ktora rozumie iż po pierwsze GOSPODARKA!
Obserwuj wątek
    • Gość: Balzer Re: Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 18:19
      Calkowicie sie z Toba zgadzam.
      Pzdr.
      • jajacek Re: Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrk 21.09.01, 18:38
        Ja patrze na to ostrozniej.
        Czy nie dziwi was to ze trzy miesiace przed wyborami grupa ludzi majaca nie
        male wplywy w swoich ugrupowaniach ,z ich zdaniem napewno liczono sie.
        Nagle tworzy nowa platforme .
        Gdyby to podzielila sie tylko UW lub AWS to bylo by bardziej czytelne ,a tak to
        cos na ksztalt szalupy .
        I jakos nie trafia do mnie to nie my to oni bo czy marszalek sejmu RP to osoba
        pozbawiona wplywy w swojej parti,czy wicemarszalek senatu to tez manekin?
        Moim zdaniem to raczej chec zachowania politycznych posad niz troska o panstwo.
        Pozdro.
        Ciekawy jestem bardzo waszego zdania na ten temat!!
        • Gość: Terek To szalupa z facetami o niemożliwych do zaspokojenia ambicjach! IP: *.chello.pl 21.09.01, 18:43

• Gość: ali Re: szczury jak to szczury pierwsze opuszczaja okret ktory tonie IP: *.ia.polsl.gliwice.pl 24.09.01, 19:47
        • Gość: Hala Re: Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 18:54
          Zwróć uwagę, że cala trójka ma poglądy liberalne i są pragmatykami. Nie toczą bojów ideolo! Płażynski miał już w
          AWSsie miejsce Vice. Bardzo dużo., Zostawił to po zebraniu Komisji Krajowej S na której psy na nim wieszano,
          nie mówiąc o konflikcie z Krzakiem. Zaryzykował bo w styczniu nie wiadomo bylo ja to bedzie z PO! Tusk miaqł
          vice w kieszeni w Unii, ale wycieto mu z Rady Krajowej wszystkich liberałów chc\ących współpracy z
          Olechowskim na ktorego przeciez glosowal elektorat Unii. Na dodatek Unia zamieniła Balcerowicza na Gieremka!
          To dla liberala bylo za duzo. Zostawil ciepla posadke na ktorej bylby izolowany na sztame z podobnymi facetami.
          Olechowski od dawna poszukiwal czegos ponad podzialami skrobac czy nie skrobac. Ruch stu, BBWR, Ponad
          Podzialami. Platforma na baqzie sukcesu z wyborow prezydenckich i sojusz z Tuskiem i Plazynskim okazal sie
          strzalem nieomal w dziesiatke. Na moj gust za duzo zalapalo sie tam popaprancow z SKLu. No ale trudno.
          Glosuje
          na PO!
        • Gość: Balzer Re: Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 18:59
          Czesc Jajacek.
          Ja nie widze ich jako szalupy czy tez odpadow z dwoch innych partii.
          Dla mnie jest to partia srodka, ani lewicowa, ani prawicowa, ktora nie bedzie
          wstawiac wyborcom ideologicznych pierdol, tylko zajmie sie rozbudowa gospodarki
          wolnorynkowej. Zawsze mialem Olechowskiego za porzadnego goscia nawet
          jak byl w BBWRze.
          A to ze prowadzil wywiad gospodarczy za PRL to co. W tamtych czasach
          u kazdego cos by sie znalazlo jakby dobrze pogrzebac.
          • jajacek Re: Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrk 21.09.01, 20:39
            Praktycznie w Polsce z liczacych sie politykow niema nikogo nie ubabranego
            wjakies zwiazki z PZPR.
            Taka byla zeczywistosc niestety.
            Jedno co niewatplipliwie przekonalo by mie do platformy to jak by tak troszke
            walneli sie w piers
            • Gość: Vist __Platforma_Obywatelska_____przeprosiła_______USA__za..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 00:49
              jajacek napisał(a):

> Jedno co niewatplipliwie przekonalo by mie do platformy to jak by tak troszke
              > walneli sie w piers

Cześć Jajacku !

Walnęli się w pierś.

Ustami Olechowskiego w imieniu Polski przeprosili USA za...

szkolenie arabskich terrorystów w naszym kraju.

Wielu obywaleli krajów arabskich skończyło u nas studia a nawet szkoły
              oficerskie... przepraszał Olechowski (!?)

pzdr

Vist________________________________
              P.S.
              Ciekawe kogo przeproszą amerykanie za
              swoich arabskich studentów ?
              • Gość: Terek Poranne rozważania Terka; niestety bez kufla - zbyt wcześnie. IP: *.chello.pl 22.09.01, 05:06
                Gość portalu: Vist napisał(a):

> szkolenie arabskich terrorystów w naszym kraju.
          • carmina do Balzera pytanie 21.09.01, 21:21
            Ja oddam głos na PO, żeby okazać sprzeciw wobec SLD. Nie jestem do PO przekonana,
            gdyż podzielili, zamiast łaczyć. I zaczeli od obrażenia się na Unię, gdy Tusk
            przegrał z Geremkiem. Nie przeszkadza ci " szczurzy" początek?
            • Gość: Balzer Re: do Carminy odpowiedz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 01:06

carmina napisał(a):

> Ja oddam głos na PO, żeby okazać sprzeciw wobec SLD. Nie jestem do PO przekonan
              > a,
              > gdyż podzielili, zamiast łaczyć. I zaczeli od obrażenia się na Unię, gdy Tusk
              > przegrał z Geremkiem. Nie przeszkadza ci " szczurzy" początek?

Mysle ze gdyby to Tusk wygral wybory na przewodniczacego UW to ta partia nie miala by
              teraz takich klopotow i z latwoscia weszlaby do parlamentu. Po odejsciu Balcerowicza z polityki
              oraz Tuska do PO w Unii pozostala "stara gwardia" ktorej czas dobiegl konca.
              Co do "szczurzego poczatku" to na platforme zbiegly sie tylko te porzadne szczury smile
              Z poczatku nie podobalo mi sie ze oprocz Olechowskiego i Tuska na Platforme
              weszli ludzie z SKLu. Myslalem ze beda "sila hamujaca". Teraz widze ze ta
              partia ma przyszlosc bo nie bawi sie w ideologie lewicowa czy prawicowa,
              lecz przedstawia konkretny program, ktory gdyby udalo sie zrealizowac to Polska
              znalazlaby sie na wlasciwej drodze.
              Poza tym tylko PO moze stanowic konstruktywna opozycje wobec SLD.
              No rozgadalem sie troche, ale chcialem Ci jak najbardziej przyblizyc moje intencje
              co do mojego wyboru.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Scan Re: do Balzera a propos odpowiedzi do C-ny IP: *.home.net.pl 22.09.01, 01:21
                Mała dygresja. W ludziach szczerość i prawdę cenię.
                Tusk, po wyborach prezydenckich, jeszcze w UW będąc, mówił mniej więcej tak:
                "OLEchowski? - musiałbym swój życiorys zweryfikować". Obrotowość?
                Jakkolwiek na Olechowskiego w zeszłym roku głosowałem.

Gość portalu: Balzer napisał(a):

>
                > carmina napisał(a):
                >
                > > Ja oddam głos na PO, żeby okazać sprzeciw wobec SLD. Nie jestem do PO prze
                > konan
                > > a,
                > > gdyż podzielili, zamiast łaczyć. I zaczeli od obrażenia się na Unię, gdy T
                > usk
                > > przegrał z Geremkiem. Nie przeszkadza ci " szczurzy" początek?
                >
                > Mysle ze gdyby to Tusk wygral wybory na przewodniczacego UW to ta partia nie mi
                > ala by
                > teraz takich klopotow i z latwoscia weszlaby do parlamentu. Po odejsciu Balcero
                > wicza z polityki
                > oraz Tuska do PO w Unii pozostala "stara gwardia" ktorej czas dobiegl konca.
                > Co do "szczurzego poczatku" to na platforme zbiegly sie tylko te porzadne szczu
                > ry smile
                > Z poczatku nie podobalo mi sie ze oprocz Olechowskiego i Tuska na Platforme
                > weszli ludzie z SKLu. Myslalem ze beda "sila hamujaca". Teraz widze ze ta
                > partia ma przyszlosc bo nie bawi sie w ideologie lewicowa czy prawicowa,
                > lecz przedstawia konkretny program, ktory gdyby udalo sie zrealizowac to Polska
                > znalazlaby sie na wlasciwej drodze.
                > Poza tym tylko PO moze stanowic konstruktywna opozycje wobec SLD.
                > No rozgadalem sie troche, ale chcialem Ci jak najbardziej przyblizyc moje inten
                > cje
                > co do mojego wyboru.
                > Pozdrawiam.

• Gość: Balzer do Scana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 01:48
                  No coz, powiadaja ze tylko krowa nie zmienia pogladow, a Tusk raczej
                  do krasuli nie podobny.
                  Pozdro.
                  • Gość: Terek Re: o politykach IP: *.chello.pl 22.09.01, 05:13

Beznadziejny ten polityk, który zdania nie zmienia: zmienia się otoczenie,
                    zmienia się więc i poltyk. Jeśli nie potrafi dostosować się do aktualnych
                    warunków, musi zniknąć. Dla mnie co innego w konfrontacji Olechowski - Tusk
                    istotne: pragmatyzm Olechowskiego - dla realizacji celu zapominasz o tym, co
                    kiedyś facetów różniło. Z drugiej jednak strony takie zachowanie w pewnych
                    konfiguracjach politycznych może być niebezpieczne, bo może prowadzić dziwnych
                    koalicji!???

• Gość: Scan Re: o politykach Terek IP: *.home.net.pl 23.09.01, 17:45
                      Ogólnie rzecz biorąc, to i rację masz zapewne. Ja jeszcze w ludziach cenię taką
                      rzecz często zapominaną jak ambicja i honor.
                      Wirtualnie pozdrawiam
                      Scan

Gość portalu: Terek napisał(a):

>
                      > Beznadziejny ten polityk, który zdania nie zmienia: zmienia się otoczenie,
                      > zmienia się więc i poltyk. Jeśli nie potrafi dostosować się do aktualnych
                      > warunków, musi zniknąć. Dla mnie co innego w konfrontacji Olechowski - Tusk
                      > istotne: pragmatyzm Olechowskiego - dla realizacji celu zapominasz o tym, co
                      > kiedyś facetów różniło. Z drugiej jednak strony takie zachowanie w pewnych
                      > konfiguracjach politycznych może być niebezpieczne, bo może prowadzić dziwnych
                      > koalicji!???
                      >

• Gość: Carmina Balzer IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 17:15
                Gość portalu: Balzer napisał(a):

>
                > carmina napisał(a):
                >
                > > Ja oddam głos na PO, żeby okazać sprzeciw wobec SLD. Nie jestem do PO prze
                > konan
                > > a,
                > > gdyż podzielili, zamiast łaczyć. I zaczeli od obrażenia się na Unię, gdy T
                > usk
                > > przegrał z Geremkiem. Nie przeszkadza ci " szczurzy" początek?
                >
                > Mysle ze gdyby to Tusk wygral wybory na przewodniczacego UW to ta partia nie mi
                > ala by
                > teraz takich klopotow i z latwoscia weszlaby do parlamentu. Po odejsciu Balcero
                > wicza z polityki
                > oraz Tuska do PO w Unii pozostala "stara gwardia" ktorej czas dobiegl konca.
                > Co do "szczurzego poczatku" to na platforme zbiegly sie tylko te porzadne szczu
                > ry smile
                > Z poczatku nie podobalo mi sie ze oprocz Olechowskiego i Tuska na Platforme
                > weszli ludzie z SKLu. Myslalem ze beda "sila hamujaca". Teraz widze ze ta
                > partia ma przyszlosc bo nie bawi sie w ideologie lewicowa czy prawicowa,
                > lecz przedstawia konkretny program, ktory gdyby udalo sie zrealizowac to Polska
                > znalazlaby sie na wlasciwej drodze.
                > Poza tym tylko PO moze stanowic konstruktywna opozycje wobec SLD.
                > No rozgadalem sie troche, ale chcialem Ci jak najbardziej przyblizyc moje inten
                > cje
                > co do mojego wyboru.
                > Pozdrawiam.

Balzer, chyba cię rozumiem. Przeze mnie przemawia sentyment do unii. A życie nie
                jest sentymentalne. Oddałam głos na Platformę. Może to ma sens. Pozdro.

• Gość: Ant. Pewnie, ze złodziejem Andrzejem FSM Olechowskim IP: *.osh.deal.pl 22.09.01, 16:09
      PO to ucieczka przed dopowiedzialnością UW (cokolwiek miało by to znaczyć)
    • wojcd Re: Platforma Obywatelska jedyną sensowną propozycją w tym naszym cyrk 22.09.01, 16:41
      Dla mnie nadrzędne nad tym kto będzie rządził są dwie wartości: wolność i
      demokracja. Tych dwu wartości można bronić przez maksymalne równoważenie
      ośrodków władzy (rząd, masmedia, sądy, kościoły). Z tego powodu jedynie oddanie
      głosu na PO uważam za sensowne.
      Wojciech
      PS. Niestety presja progów wyborczych wyklucza u mnie głosowanie na inne
      sensowne ugrupowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka