Dodaj do ulubionych

Żydzi też muszą przeprosić

IP: 157.25.69.* 11.07.01, 12:16
Czas już skończyć z ciągłym przepraszaniem Żydów. Dzięki takiemu zachowaniu
Polska postrzegana jest jako słabe państwo, które wszystko i wszystkich musi
przepraszać. To jest jakaś paranoja !? Niedługo okaże się, że musimy przeprosić
Niemców, Czechów czy Litwinów chyba za to, że wogóle istniejemy.
W czasie II wojny światowej mnóstwo żydów pomagało sowieckiemu NKWD w
denucjacji polskiej inteligencji i prostej ludności kresów wschodnich. Teraz my
żądamy przeprosin za tysiące ludzi, którzy zginęli z rąk komunistyczno -
żydowskich oprawców lub gnili w obozach na Syberii i Kaukazie.
Obserwuj wątek
    • jaccck Re: Żydzi też muszą przeprosić 11.07.01, 12:23
      odwalcie się w końcu od Żydów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kik Re: Żydzi też muszą przeprosić IP: *.adm.us.edu.pl 11.07.01, 15:03
        jaccck napisał(a):

> odwalcie się w końcu od Żydów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Proponuje odwrotnie, niech Żydzi od.... się od nas.
        • Gość: Aluś Re: Żydzi też muszą przeprosić IP: *.wsm.szczecin.pl 11.07.01, 15:19
          gościu kik !żyda miejsce przy łopacie
        • Gość: Aliś Re: Żydzi też muszą przeprosić IP: *.wsm.szczecin.pl 11.07.01, 15:21
          Zydzi do Izraela ,ale i te miejsce nie jest im dane pozostało im tylko piekło
          to miejsce jest dla nich!!!!!!!!
        • Gość: Aluś Re: Żydzi też muszą przeprosić IP: *.wsm.szczecin.pl 11.07.01, 15:22
          gościu kik !żyda miejsce przy łopacie
        • Gość: Hania Re: Żydzi też muszą przeprosić IP: *.wsm.szczecin.pl 12.07.01, 12:29
          odpowiedz dla kika
          popiram
      • Gość: k. odwalmy się od żydków bo są zajęci zabijaniem niemowląt! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 11:42
        i nie maja czsu na głupie gadki, pogadamy za 60 lat!
      • Gość: ? Re: jezeli jestes zydem - to nie ma tu miejsca dla ciebiew dyskusji IP: 198.53.160.* 12.07.01, 14:42
        jacck
        nie dopuszczaliscie nas Polakow do prawdziwej dyskusju na lamach zydowskich
        mediow, wiec i ty wynos sie stad i nie osmieszaj sie... bo to glupie..
        jezeli polscy Zydzi nie chca byc mniejszoscia narodowa, a chca byc Polakami
        - to powinni myslec i postepowac - jak Polacy.
        W innymp przypadku zalozcie partie mniejszosciowa i wystawcie tylko
        paru poslow do sejmu - tak ja mniejszosc niemiecka!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Anka Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? IP: *.*.*.* 11.07.01, 16:55
      Popieram! Czas juz najwyzszy, zeby moze Zydzi zaczeli przepraszac, nota bene
      nie tylko nas. Ale ta reszta mnie mniej interesuje.
      Kiedy Zydzi przeprosza Polakow za ogolnoswiatowy antypolonizm, za pomowienia,
      oszczerstwa, kpiny i wierutne klamstwa??? Dlaczego W USA, Kanadzie, Australii
      szerzy sie w szkolach klamstwa, ze to Polacy urzadzili Holocaust????? Prasa,
      TV, ksiazki kipia nienawiscia do Zydozercow, jakimi sa Polacy. Ta ohyda i
      klamstwa to podziekowanie dla Polakow za uratowanie tysiecy Zydow podczas
      wojny!!! Co wiecej, za autonomiczny byt setek tysiecy Zydow wygnanych z calej
      Europy przez cale STULECIA!!!!!Rzeczpospolita jako jedyny kraj dala Zydom
      calkowita autonomie - byli urzednikami, kupcami, mieli wlasne ziemie, szkoly,
      synagogi, totalna wolnosc - ZIEMIA OBIECANA!!! Nawet jez.polskiego im nie
      narzucono, mimo ze byli obywatelami RP. Co wiecej, niewielu Zydow znalo ten
      jezyk , bo po co? I my mamy ich przepraszac??? za co??? I kogo? Przeciez oni od
      60 lat leja sie z Palestynczykami i scenki opisywane przez bajkopisarza Grossa
      leca na porzadku dziennym za ogolnym przyzwoleniem calego swiata!!!!!
      TO POLACY CZEKAJA NA PRZEPROSINY!!!
      • jacek#jw Re: Żydzi nie muszą nikogo (nas) przepraszać 11.07.01, 17:59
        Dlaczego swoimi żądaniami mam krzywdzić wielu porządnych, uczciwych ludzi,
        którzy nigdy nie mieli nic wspólnego z jakąkolwiek zbrodnią. Takie opinie to
        wpadanie z jednej skrajności w drugą i wcale nie pomogą nam w odzyskaniu dobrej
        opinii na świecie.
        • Gość: Michnik Re: Żydzi nie muszą nikogo (nas) przepraszać IP: *.wsm.szczecin.pl 12.07.01, 12:37
          Gazeto pl jak zawsze pierdolisz gupoty
        • Gość: ? Jack jedz do Izraela i przepros najpierw Palestynczykow - a potem.... IP: 198.53.160.* 12.07.01, 15:03
          a potem Polakow i reszte swiata...
          Jedz tam bo tam tylko twoje miejsce i nie zapomnij o przeprosinach
          ??????????????????????????????????????????
          • Gość: snajper Re: Jack jedz do Izraela i przepros najpierw Palestynczykow - a potem. IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 12.07.01, 15:51
            Dlaczego wysyłasz go do Izraela ? Chcesz aby w Polsce zostali sami antysemici ?
          • jacek#jw Re: Jack jedz do Izraela i przepros najpierw Palestynczykow - a potem. 12.07.01, 17:55
            Może sam skorzystasz ze swojej rady. Tam byś miał duże pole do popisu. Ja
            nikogo nie przepraszałem, nie życzę sobie, aby ktokolwiek przepraszał w moim
            imieniu, nie życzę sobie również aby mnie przepraszano. Mam dosyć
            przepraszania. Jeżeli już to niech przepraszają ci co zawinili, popełnili
            zbrodnię.
      • miriamfirst Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? Dla Anny________________ 11.07.01, 19:15
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Popieram! Czas juz najwyzszy, zeby moze Zydzi zaczeli przepraszac, nota bene
        > nie tylko nas. Ale ta reszta mnie mniej interesuje.
        > Kiedy Zydzi przeprosza Polakow za ogolnoswiatowy antypolonizm, za pomowienia,
        > oszczerstwa, kpiny i wierutne klamstwa??? Dlaczego W USA, Kanadzie, Australii
        > szerzy sie w szkolach klamstwa, ze to Polacy urzadzili Holocaust????? Prasa,
        > TV, ksiazki kipia nienawiscia do Zydozercow, jakimi sa Polacy. Ta ohyda i
        > klamstwa to podziekowanie dla Polakow za uratowanie tysiecy Zydow podczas
        > wojny!!! Co wiecej, za autonomiczny byt setek tysiecy Zydow wygnanych z calej
        > Europy przez cale STULECIA!!!!!Rzeczpospolita jako jedyny kraj dala Zydom
        > calkowita autonomie - byli urzednikami, kupcami, mieli wlasne ziemie, szkoly,
        > synagogi, totalna wolnosc - ZIEMIA OBIECANA!!! Nawet jez.polskiego im nie
        > narzucono, mimo ze byli obywatelami RP. Co wiecej, niewielu Zydow znalo ten
        > jezyk , bo po co? I my mamy ich przepraszac??? za co??? I kogo? Przeciez oni od
        >
        > 60 lat leja sie z Palestynczykami i scenki opisywane przez bajkopisarza Grossa
        > leca na porzadku dziennym za ogolnym przyzwoleniem calego swiata!!!!!
        > TO POLACY CZEKAJA NA PRZEPROSINY!!!

Droga Anno, nie masz pojęcia, jak smutno było mi czytać Twój głos. Pisząc na tak
        wysokim diapazonie emocji nie można niczego napisać sensownie. Twój głos jest
        tego dowodem. Antypolonizm np w Ameryce - to nie tylko kwestia "oszołominych",
        których sądzę, masz na mysli pisząc o pojawiających się publikacjach, że
        holocaust jest dziełem Polaków. Widzisz, w Polsce też jest wielu oszołomów,
        którzy jak np prof Bender twierdzą, że obóz Auschwitz-Brzezinka był obozem
        lekkiej pracy, gdzie warunki były dobre i nie był to obóz zagłady. A przecież w
        tym obozie byli nie tylko Żydzi. Było mnóstwo Polaków. To jeden "skromny"
        przykład. Z wielu - zresztą. Antypolonizm miałam okazję poznać przebywając
        dłuższy czas w Ameryce - był on dziełem Polaków - niestety. Sądzę, że masz tego
        świadomość, tylko jest ona na tyle bolesna, że trudno Ci ją dopuścić do głosu.
        Własciwie czytając Twoje ostatnie zdanie i jego ton, konstrukcję - odpisuję Ci z
        pewnymi oporami. "Leją" się Zydzi z Palestyńczykami? No no. Gross - rzeczywiście
        nie zbadał sprawy dokładnie. I chodzi mi o liczby. Bo w takiej tragedii, nieważne
        ile osób zginęło - a on sprowadził tragedię do liczb. I to błąd. czy uważasz, że
        gdyby w Jedwabnem w którym wczoraj byłam, w tamtej stodole spalono żywcem 500
        osób,a nie 1600 to już jest lepiej? A Radziłów, proszę miłej pani Anny? Własnie
        odtajniane są akta nie tylko Jedwabnego i "przy okazji" wzięto się za niedaleko
        położony, szalenie miła, spokojna miejscowość Radziłów. Równo przystrzyżone
        trawniki, kolorowe rabatki, wesołe firanki w oknach - Radziłów - spalono 600
        Żydów. Miłe miasteczko Jedwabne, dzieci goniące z kijkiem kotka, schludne domy,
        ładne, misternie rzeźbione płoty.
        Żydzi, i dał temu dowód wczoraj rabin Baker są bardzo wdzięczni, że żyli tyle
        lat na tej ziemi. Widzę, że istnieje potrzeba przepisania do jakiegoś watku jego
        przemówienia. Czy pani Anna słuchała, co wczoraj mówił Szewach Wajs - uważnie? Bo
        gdyby słuchała, to usłyszałaby że mówił nie tylko o stodołach a la Jedwabne tylko
        również o tych, dzięki którym wielu Zydów ocalało. Widzisz, czytając Twój post -
        trudno nie stać się antypolonistą. Dotyczy to tylko Twojego przypadku. Na
        szczęście jest tu wiele osób, które myślą i piszą rozsądniej. Pozdrawiam Cię i
        życzę czasu na przemyślenia. Miriam - filopolonistka smile
        • pollak Do Miriam 11.07.01, 20:03
          miriamfirst napisał(a):
          > Droga Anno, nie masz pojęcia, jak smutno było mi czytać Twój głos. Pisząc na t
          > ak
          > wysokim diapazonie emocji nie można niczego napisać sensownie. Twój głos jest
          > tego dowodem. Antypolonizm np w Ameryce - to nie tylko kwestia "oszołominych",
          > których sądzę, masz na mysli pisząc o pojawiających się publikacjach, że
          > holocaust jest dziełem Polaków. Widzisz, w Polsce też jest wielu oszołomów,
          > którzy jak np prof Bender twierdzą, że obóz Auschwitz-Brzezinka był obozem
          > lekkiej pracy, gdzie warunki były dobre i nie był to obóz zagłady. A przecież w
          > tym obozie byli nie tylko Żydzi. Było mnóstwo Polaków. To jeden "skromny"
          > przykład. Z wielu - zresztą. Antypolonizm miałam okazję poznać przebywając
          > dłuższy czas w Ameryce - był on dziełem Polaków - niestety. Sądzę, że masz tego
          > świadomość, tylko jest ona na tyle bolesna, że trudno Ci ją dopuścić do głosu.
          > Własciwie czytając Twoje ostatnie zdanie i jego ton, konstrukcję - odpisuję Ci
          > z pewnymi oporami. "Leją" się Zydzi z Palestyńczykami? No no. Gross -
          > rzeczywiście nie zbadał sprawy dokładnie. I chodzi mi o liczby. Bo w takiej
          > tragedii, nieważne ile osób zginęło - a on sprowadził tragedię do liczb. I to
          > błąd. czy uważasz, że gdyby w Jedwabnem w którym wczoraj byłam, w tamtej
          > stodole spalono żywcem 500 osób,a nie 1600 to już jest lepiej? A Radziłów,
          > proszę miłej pani Anny? Własnie odtajniane są akta nie tylko Jedwabnego i "przy
          > okazji" wzięto się za niedaleko położony, szalenie miła, spokojna miejscowość
          > Radziłów. Równo przystrzyżone trawniki, kolorowe rabatki, wesołe firanki w
          > oknach - Radziłów - spalono 600 Żydów. Miłe miasteczko Jedwabne, dzieci goniące
          > z kijkiem kotka, schludne domy, ładne, misternie rzeźbione płoty.
          > Żydzi, i dał temu dowód wczoraj rabin Baker są bardzo wdzięczni, że żyli tyle
          > lat na tej ziemi. Widzę, że istnieje potrzeba przepisania do jakiegoś watku je
          > go przemówienia. Czy pani Anna słuchała, co wczoraj mówił Szewach Wajs -
          > uważnie? Bo gdyby słuchała, to usłyszałaby że mówił nie tylko o stodołach a la
          > Jedwabne tylko również o tych, dzięki którym wielu Zydów ocalało. Widzisz,
          > czytając Twój post - trudno nie stać się antypolonistą. Dotyczy to tylko
          > Twojego przypadku. Na szczęście jest tu wiele osób, które myślą i piszą
          > rozsądniej. Pozdrawiam Cię i życzę czasu na przemyślenia. Miriam -
          > filopolonistka smile

Tak krzykiem niczego nie da sie osiagnac. 500 wcale nie zmaczy lepiej. Ale CO
          JEST WAZNE - dialog mozna opierac TYLKO na prawdzie. Liczba 1600 spalonych osob
          jest dalej powtarzana w "elitarnych" dziennikach za granica jak i przez tego
          klamczucha Grossa (tak, tak mozna tak powiedziec, bo jest sporo kwestii w ktorych
          ten "historyk" sie "pomylil").
          Podobnie jest ze "odpowiedzialnoscia Polakow za holokaust" <-
        • Gość: Hania Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? Dla Anny________________ IP: *.wsm.szczecin.pl 12.07.01, 12:57
          Droga Miliam przypomnij sobie jak twoi rodacy z kwiatami witali sowietów i
          wspólnie mordowali polskie rodziny, a co odpowiesz na współpracę twoich braci
          na bezustanną wspólpracę z NKWD i UB i nieustanne niszczenie polski .Dlaczego
          nie skupicie się w końcu w Izraleu.Przestańcie w końcu dręczyć mój Kraj. Życzę
          Ci Miliam wszystkiego najlepszego poproś swoich ziomków jak im tak żle w Polsce
          i z Polakami siedżcie usiebie i każdy będzie szczęśliwy.Ja też czekam na wasze
          przeprosiny , a ferment siejcie usiebie !? ale gdzie jest wkońcu wasza
          ojczyzna?
          • miriamfirst Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? 12.07.01, 13:39
            Gość portalu: Hania napisał(a):

> Droga Miliam przypomnij sobie jak twoi rodacy z kwiatami witali sowietów i
            > wspólnie mordowali polskie rodziny, a co odpowiesz na współpracę twoich braci
            > na bezustanną wspólpracę z NKWD i UB i nieustanne niszczenie polski .Dlaczego
            > nie skupicie się w końcu w Izraleu.Przestańcie w końcu dręczyć mój Kraj. Życzę
            > Ci Miliam wszystkiego najlepszego poproś swoich ziomków jak im tak żle w Polsce
            >
            > i z Polakami siedżcie usiebie i każdy będzie szczęśliwy.Ja też czekam na wasze
            > przeprosiny , a ferment siejcie usiebie !? ale gdzie jest wkońcu wasza
            > ojczyzna?

Czytając takie słowa ręce opadają. Jaki umysł może mieć osoba, która to pisze? I
            czy wogóle go ma? czy po prostu tendencja: skąd może wiedzieć co myśli zanim nie
            usłyszy co mówi. Na pewno. Ale ja jej zdrowia życzę i nie tylko tego specjalnej
            troski. Zdrowego zdrowia. M

• Gość: Hania Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? IP: *.wsm.szczecin.pl 12.07.01, 14:25
              Dla Miliam
              No widzisz jak każda żydówa na fakty zmieniasz temat odpowiedż w twoim
              narodowym stylu. Aj waj oco chodzi , najlepiej glowe schować w piasek .Nie masz
              argumentów Jedż do swoich nic tu po tobie żegnam
              • Gość: Miriam Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 15:01
                Gość portalu: Hania napisał(a):

> Dla Miliam
                > No widzisz jak każda żydówa na fakty zmieniasz temat odpowiedż w twoim
                > narodowym stylu. Aj waj oco chodzi , najlepiej glowe schować w piasek .Nie masz
                >
                > argumentów Jedż do swoich nic tu po tobie żegnam

NO - i macie - przedstawicielka Polek powyżej pisze. wink)) Bez komentarza.
                • Gość: snajper Re: Za co Żydzi mają przepraszać Polaków??? IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 12.07.01, 15:58
                  To indywiduum jest przedstawicielką polskojęzycznych antysemitów. wink
                  Pozdrowienia dla Miriam.
                • Gość: j23 pytanko IP: *.biaman.pl 12.07.01, 21:02
                  A Pani miriam jakie ma obywatelstwo? Znam Polkę wyznania mojżeszowego - to
                  znam kogo Polkę czy Żydówkę ?
                  Wasze teksty to ża płakać się chce! Wieczny podział Polacy/Zydzi (proszę
                  poczytać pracę amerykańską!) I pani tu też dzieli!
        • Gość: Dzik Re: Kiedy Zydzi przeprosza Polakow??? ___do Miriam___________??? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 15:14
          Pozwól, Miriam, że odbiję piłeczkę w Twoją stronę. Pisałaś o Polakach winnych
          antypolonizmu, ale nie zapominaj o tym, że tak samo Żydzi są winni wybuchom
          antysemityzmu (w Polsce np.), antysemityzmu -powiedzmy sobie -"emocjonalnego".
          Czy nie uważasz, że problem wywoływania tego typu emocji leży po OBU STRONACH?
          Czy nie widzisz, że emocjonalny i nie przemyślany tekst Anny jest reakcją na
          inne nieprzemyślane teksty i wypowiedzi, chociażby ze strony amerykańskich
          Żydów? W twojej wypowiedzi też zadźwięczała nutka negatywnej emocji. Sama więc
          widzisz jak trudno jest pozostać obiektywnym - widzisz z wysoka, pozostań więc
          pośrodku.
          Pozdrawiam
          Dzik
          • Gość: Miriam _______________________________________re:_____________ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 15:30
            Gość portalu: Dzik napisał(a):

> Pozwól, Miriam, że odbiję piłeczkę w Twoją stronę. Pisałaś o Polakach winnych
            > antypolonizmu, ale nie zapominaj o tym, że tak samo Żydzi są winni wybuchom
            > antysemityzmu (w Polsce np.), antysemityzmu -powiedzmy sobie -"emocjonalnego".
            > Czy nie uważasz, że problem wywoływania tego typu emocji leży po OBU STRONACH?
            > Czy nie widzisz, że emocjonalny i nie przemyślany tekst Anny jest reakcją na
            > inne nieprzemyślane teksty i wypowiedzi, chociażby ze strony amerykańskich
            > Żydów? W twojej wypowiedzi też zadźwięczała nutka negatywnej emocji. Sama więc
            >
            > widzisz jak trudno jest pozostać obiektywnym - widzisz z wysoka, pozostań więc
            > pośrodku.
            > Pozdrawiam
            > Dzik

Witaj Dzik, Wiesz, ja nie zauważyłam, żeby środowiska żydowskie tak nienawidziły
            Polaków, jak Polacy Żydów - przynajmniej tu, na forum. To jest kubeł pomyj,
            niewyartykułowanych do konca pojęć, słów, wykrzykiwanych tak, że trudno sens tego
            jazgotu uchwycić. jest taka gotowośc do dania w pysk - dosłownie. Przecież ta
            Hania o łagodnym imieniu odpisała mi tak - jak umie. To nie jest sprawa, że
            się "zdenerwowała". Ten typ tak ma. Wrzask i obrażanie - to zaprzeczenie dyskusji
            i w związku z tym, ja się juz nie odezwę, w tym wątku, bo szkoda czasu. Nie
            sądzisz? Więc tak, jak piszę środowiska żydowskie nie są rozjatrzone, tak jak
            tutaj widzę. Przykład masz, że faktycznie są u nas w Łodzi chasydzi Lubawicz, i
            między innymi opowiadałam o mojej "przygodzie z forum" - a reakcję ich ogłosiłam
            w wątku, że pozdrawiają. Oczywiście, pisać, że to TYLKO czyjaś wina - to
            nieporozumienie. Ale trzeba też mieć odwage patrzeć na swoje odbicie w lustro i
            poznawać w nim własną twarz, nie jako obcą ale własną. Odbijasz piłeczke w
            imieniu osoby, która krzyczy "Żydzi do Syjamu" wink (no tak nie do Syjonu, tak jak
            powinno, tylko do Syjamu a la 68 rocznik)Przecież nie traktuję jej głosu serio. I
            dodam, że uważajcie na zaglądanie do metryk i określanie, kto jest kim jakiego
            miał dziadka a jakiego pochodzenia babka itd. Bo ci najzawziętsi mogą potem mieć
            wydłużone twarze ze zdziwienia. A parę razy taka tendencja skończyła się - jak -
            dobrze wiemy, i Żydzi i Polacy. pozdrawiam Miriam
            • Gość: Miriam O Żydowskiej sprawie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 16:14
              Po raz ostatni w tym poście - witajcie. Pani Hania pisze, że chciałaby aby
              Żydzi zniknęli z Polski. Rozumiem, że pragnie wykreslić z historii kraju
              wszystkie osoby pochodzenia żydowskiego, również te, którymi Polska się dzisiaj
              szczyci. Co się stanie jeśli wykreślicie, Drogie Misie, osoby, które poniżej
              wymienię, do dzisiaj w wiadomościach przedstawiane jako "wielcy Polacy"?
              Jerzy Hoffman - reżyser
              Leonard Bernstein - dyrygent
              Aleksander Ford - reżyser
              Roman Polański
              Henryk Wieniawski
              Janusz Korczak
              Artur Rubinstein
              Antoni Słonimski, Brzechwa, Leśmian, Kosinski, Schulz, Tuwim, Gottlieb
              (malarz), Stryjkowski, Singer, Zimmerman (pianista) Adler, Szewińska, Aszkenazy
              (pierwsza kompletna historia Polski) Berek Joselewicz - czy mam kontynuować? A
              mówi się, że Adam Mickiewicz ( sam o sobie pisał jestem na poły Izraelita na
              poły Litwinem...) Ja jako Żydówka jestem dumna, że oni sa przedstawiani jako
              Polacy.
              Kilka lat temu państwo polskie bardzo ale to bardzo chciało wejść do Nato. I
              każdy uczciwy historyk lub osoba obserwująca przebieg wydarzeń, wie, że to
              własnie środowiska żydowskie poparły w pełni przyjęcie Polski.
              Kończę, pozdrawiam - i trzymajcie się zdrowo. Miriam
              • Gość: snajper Re: O Żydowskiej sprawie IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 12.07.01, 16:26
                Witaj Miriam.
                Robisz błąd sądząc innych według siebie. Ludziom takim jak Pani Hania osoby
                przez Ciebie wymienione nie są potrzebne. Im wystarcza ksiądz Rydzyk i ksiądz
                Jankowski, Bender jako historyk a Tejkowski jako polityk. Grożba >zniknięcia<
                wymienionych przez Ciebie osób Pani Hani nie dotknie, nawet tego by nie
                zauważyła. Czy sądzisz, że ona wie cokolwoek o Singerze, poza tym, że był
                Żydem ?
                Pozdrawiam.
                • Gość: emilian Re: O Żydowskiej sprawie IP: *.efekt.pl 13.07.01, 09:05
                  Miriam napisała:

> Antypolonizm miałam okazję poznać przebywając
                  > dłuższy czas w Ameryce - był on dziełem Polaków - niestety.

Wiesz Snajper, moje pierwsze wrazenie bylo takie ze Miriam walnela bzdure.
                  Jednak teraz mysle ze ta dziewczyna miala wielka racja, winien jej jestem
                  poklon. Ona po prostu miala na mysli ludzi takich jak ty, ktorzy przez nikogo
                  nie proszeni ponizaja swoich rodakow. Powiesz mi pewnie: "alez to sa oszolomy!
                  Jak mozna przejsc obok tego bez zwrocenia uwagi" Odpowiadam: "zgoda sa
                  oszolomami ale czy ty wiodziales kiedys zeby miriam gromila kiedykolwiek
                  zydowskich oszolomow ktorych, przyznasz, jest na tym forum bardzo duzo." .
                  Nie robila tego bo ona ma swiadomosc, mimo ze tez moze sie z nimi nie zgadzac,
                  ze to jej chwaly nie przyniesie.
                  Jedno jest pewne, antrypolonizm w znakomitej wiekszosci jest dzielem polakow
                  takich jak ty Snajper.

Pozdrawiam
                  • Gość: snajper Re: O Żydowskiej sprawie IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 13.07.01, 12:45
                    Jeśli antypolonizmem nazywasz walkę z antysemityzmem, to jestem antypolinistą.
                    I na szczęście nie tylko ja a jeszcze sporo przyzwoitych, uczciwych ludzi. Mam
                    nadzieję, iż po odkryciu prawdy o Jedwabnem będzie nas więcej.
                    • Gość: emilian Re: O Żydowskiej sprawie IP: *.efekt.pl 13.07.01, 13:06
                      Gość portalu: snajper napisał(a):

> Jeśli antypolonizmem nazywasz walkę z antysemityzmem, to jestem antypolinistą.
                      > I na szczęście nie tylko ja a jeszcze sporo przyzwoitych, uczciwych ludzi. Mam
                      > nadzieję, iż po odkryciu prawdy o Jedwabnem będzie nas więcej.

Walke z antysemityzmem mozesz spokojnie zostawic pannie Miriam. Jakos sobie
                      poradzi. Ty moze wez z niej przyklad i zacznij pilnowac "swojego nosa".
                      Nie zapominaj jednak ze to te "..sporo przyzwoitych, uczciwych ludzi.." tworzy
                      ten klimat antypolski.
                      Jeszcze jedno. Wydaje mi sie co nieco szczeniackim ocenianie czyjejs
                      przyzwoitosci i uczciwosci po jego stosunku <cudzyslow>antysemityzmu</cudzyslow>.

• Gość: emilian Re: O Żydowskiej sprawie IP: *.efekt.pl 13.07.01, 13:11
                        Snajper. A swoja matke tez bys opieprzyl za poglady?
                      • Gość: snajper Re: O Żydowskiej sprawie IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 13.07.01, 13:20
                        Gość portalu: emilian napisał(a):

> Walke z antysemityzmem mozesz spokojnie zostawic pannie Miriam. Jakos sobie
                        > poradzi. Ty moze wez z niej przyklad i zacznij pilnowac "swojego nosa".
                        > Nie zapominaj jednak ze to te "..sporo przyzwoitych, uczciwych ludzi.." tworzy
                        > ten klimat antypolski.
                        > Jeszcze jedno. Wydaje mi sie co nieco szczeniackim ocenianie czyjejs
                        > przyzwoitosci i uczciwosci po jego stosunku <cudzyslow>antysemityzmu</
                        > cudzyslow>.

1. Sprzeciwianie się antysemityzmowi jest właśnie >pilnowanie własnego nosa<, bo
                        nie chcę po nim dostawać za cudze grzechy, grzechy antysemityzmu.
                        2. Klimat antypolski tworzą antysemici swoją obłąkańczą nienawiścią do Żydów. To
                        przez nich Polskę traktuje się jak kraj antysemicki.
                        3. Nie twierdzę, iż z czyjegoś antysemityzmu wynika, iż jest przyzwoity i
                        uczciwy. Natomiast twierdzę, iż człowiek uczciwy i przyzwoity antysemitą nie
                        jest. Wiem to z własnego doświadczenia. Nie spotkałem się jeszcze po prostu z
                        przyzwoitym i uczciwym antysemitą.
                        • Gość: emilian Re: O Żydowskiej sprawie IP: *.efekt.pl 13.07.01, 13:52

> 1. Sprzeciwianie się antysemityzmowi jest właśnie >pilnowanie własnego nosa&
                          > #60, bo
                          > nie chcę po nim dostawać za cudze grzechy, grzechy antysemityzmu.

Rozumiem z tego ze robisz to "ze strachu".

> 2. Klimat antypolski tworzą antysemici swoją obłąkańczą nienawiścią do Żydów. T
                          > o
                          > przez nich Polskę traktuje się jak kraj antysemicki.

Gratuluje pewnosci siebie w definiowaniu przyczyn antypolnizmu. A moze odpowiesz
                          mi jeszcze na takie filozoficzne pytanie: "co bylo pierwswze, jajo czy kura ?"

> 3. Nie twierdzę, iż z czyjegoś antysemityzmu wynika, iż jest przyzwoity i
                          > uczciwy. Natomiast twierdzę, iż człowiek uczciwy i przyzwoity antysemitą nie
                          > jest. Wiem to z własnego doświadczenia. Nie spotkałem się jeszcze po prostu z
                          > przyzwoitym i uczciwym antysemitą.

Zalezy czy mowimy o "antysemityzmie" czy antysemityzmie. Antysemityzm to wg. mnie
                          jakas forma rasizmu, a za rasite sie nie uwazam. Mam nawet przyjaciol z ras
                          innych niz moja i zareczam ci ze jeszce ich nie zagazowalem.

• Gość: snajper Re: O Żydowskiej sprawie IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 13.07.01, 14:25

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                            >
                            > > 1. Sprzeciwianie się antysemityzmowi jest właśnie >pilnowanie własnego
                            > nosa<, bo nie chcę po nim dostawać za cudze grzechy, grzechy antysemityzmu.
                            >
                            > Rozumiem z tego ze robisz to "ze strachu".

Gdzie tu strach ? Polski antysemityzm jest problemem każdego Polaka, bo przez
                            nich, wszyscy Polacy posądzani sąo antysemityzm. Czy uważasz, iz jest to
                            przyjemne być posądzanym, że jest się szują, głupcem i dzikusem ?

> > 2. Klimat antypolski tworzą antysemici swoją obłąkańczą nienawiścią do Żydów
                            > > To przez nich Polskę traktuje się jak kraj antysemicki.
                            >
                            > Gratuluje pewnosci siebie w definiowaniu przyczyn antypolnizmu. A moze odpowiesz
                            > mi jeszcze na takie filozoficzne pytanie: "co bylo pierwswze, jajo czy kura ?"

To chyba jasne. Najpierw byli antysemici i z ich powodu (czyli potem) Polskę
                            zaczęto traktować jako kraj antysemicki. Czego tu nie rozumiesz ?

> > 3. Nie twierdzę, iż z czyjegoś antysemityzmu wynika, iż jest przyzwoity i
                            > > uczciwy. Natomiast twierdzę, iż człowiek uczciwy i przyzwoity antysemitą nie
                            > > jest. Wiem to z własnego doświadczenia. Nie spotkałem się jeszcze po prostu z
                            > > przyzwoitym i uczciwym antysemitą.
                            >
                            > Zalezy czy mowimy o "antysemityzmie" czy antysemityzmie. Antysemityzm to wg.
                            > mnie jakas forma rasizmu, a za rasite sie nie uwazam. Mam nawet przyjaciol z
                            > ras innych niz moja i zareczam ci ze jeszce ich nie zagazowalem.

Anysemityzm jest chyba tytlko jeden i jest to forma rasizmu. Czyż ja napisałem,
                            iż jestes antsemitą ?
                            • Gość: emilian Re: O Żydowskiej sprawie IP: *.efekt.pl 13.07.01, 14:35

> Gdzie tu strach ? Polski antysemityzm jest problemem każdego Polaka, bo przez
                              > nich, wszyscy Polacy posądzani sąo antysemityzm. Czy uważasz, iz jest to
                              > przyjemne być posądzanym, że jest się szują, głupcem i dzikusem ?

Ty chyba masz kompleksy.

> To chyba jasne. Najpierw byli antysemici i z ich powodu (czyli potem) Polskę
                              > zaczęto traktować jako kraj antysemicki. Czego tu nie rozumiesz ?

To nie jest jasne. Kto byl tym "najpierw antysemitom"? Nie mozesz go przeciez
                              wskazac. To tylko twoje wlasne teorie.

> Anysemityzm jest chyba tytlko jeden i jest to forma rasizmu. Czyż ja napisałem,
                              >
                              > iż jestes antsemitą ?

Nie napisales tego ale bylbym dumny gdybys tak mnie nazwal. Bo widzisz, dla mnie
                              to co teraz obserwuje nie ma nic wspolnego jakotakim antysemityzmem. To juz
                              chodzi o zdrowy rozsadek a orzede wszystkim honor.

Pozdrawiam

• Gość: snajper Re: O Żydowskiej sprawie IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 13.07.01, 16:06

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                                >
                                > > Gdzie tu strach ? Polski antysemityzm jest problemem każdego Polaka, bo p
                                > rzez
                                > > nich, wszyscy Polacy posądzani sąo antysemityzm. Czy uważasz, iz jest to
                                > > przyjemne być posądzanym, że jest się szują, głupcem i dzikusem ?
                                >
                                > Ty chyba masz kompleksy.

Jakie kompleksy ? Czy niesmak jaki czuję czytając: >Polska, to najbardziej
                                antysemicki kraj w Europie<, to objaw jakiegoś kompleksu ? Jeśli tak, to jakiego ?

> > To chyba jasne. Najpierw byli antysemici i z ich powodu (czyli potem) Polskę
                                > > zaczęto traktować jako kraj antysemicki. Czego tu nie rozumiesz ?
                                >
                                > To nie jest jasne. Kto byl tym "najpierw antysemitom"? Nie mozesz go przeciez
                                > wskazac. To tylko twoje wlasne teorie.

Kogo nie mogę wskazać ? Antysemitów ? Najważniejsze grupy to przedwojenny kościół
                                katolickii endecja. Wskazałem. I nie są to moje teorie tylko prawda historyczna.

> > Anysemityzm jest chyba tytlko jeden i jest to forma rasizmu. Czyż ja napis
                                > > ałem, iż jestes antsemitą ?
                                >
                                > Nie napisales tego ale bylbym dumny gdybys tak mnie nazwal. Bo widzisz, dla mnie
                                > to co teraz obserwuje nie ma nic wspolnego jakotakim antysemityzmem. To juz
                                > chodzi o zdrowy rozsadek a orzede wszystkim honor.
                                >
                                > Pozdrawiam

Chciał byś abym Cię nazwał antsemitą ??? No cóż, de gustibus ... Co kto lubi.
                                Chodzi o honor Polaków ? W takim razie plamę na honorze zrobili nam przedwojenni
                                antysemici. Bo to ich szczucie doprowadziło do Jedwabnego.

Pozdrawiam.

• pollak Re: Czy dziekowac? ;-) 13.07.01, 09:01
                W takim razie musze podziekowac za wsparcie w dazeniu do najbardziej pokojowego
                sojuszu wojskowego.(mala zlosliwosc)
                I chyba przeprosic za to ze jestem z narodu sprawcow holokaustu (bo o to
                przeciez chodzi, tak nas widza i tak nas pisza).
                Co sie dzieje z tym swiatem?
                Ewolucja?
                ofiary->swiadkowie->sprawcy
            • Gość: emilian do miriam IP: *.efekt.pl 13.07.01, 08:50

> Witaj Dzik, Wiesz, ja nie zauważyłam, żeby środowiska żydowskie tak nienawidził
              > y
              > Polaków, jak Polacy Żydów - przynajmniej tu, na forum.

Cos niesamowitego. Ja na ten przyklad widze wiele przykladow antypolonizmu:

1.

WADOWICE: CZY PAPIEZ JAN PAWEL II WOJTYLA JEST ZYDEM?
              Autor: Gość portalu: shma
              Data: 07-07-2001, 19:37:52 adres: *.btpl.org

--------------------------------------------------------------------------------
              Jego szczegolna troska i obrona Zydow w swiecie jest
              przedmiotem dyskucji o jego powiazaniach rodzinnych z
              Zydami.

Wadowice maja wiecej wiadomosci na ten temat.

Dla Historii prosimy bardzo o podanie wszystkich
              wiadomoci ktore znacie na temat powiazania papieza
              obecnego z Zydowska krwia.

2.Re: WADOWICE: CZY PAPIEZ JAN PAWEL II WOJTYLA JEST ZYDEM?
              Autor: Gość portalu: szczeros
              Data: 08-07-2001, 18:41:13 adres: *.proxy.aol.com

--------------------------------------------------------------------------------
              Gdy w tej wchili wszystkie akta swieckie i koscilne sa ZAMKNITE dla
              historycznego badania problemu etnicznego pochodzenia obecnego papieza trzeba
              pozostawic troche informacji dla przyszlych historykow, aby mogli latwiej
              rozwiazac ten problem, gdy archiwa zostana otworzone.

Pochodzenie zydowskie nie ubliza i umniejsza godnosci i wielkosci dziesiejszego
              papieza ktory jest swiety,wielki i godzien podziwu.

Szukajmy wiec odpowiedzi w wielkiej szczerosci i odpowiedzialnosci przed
              przyszlym pokoleniem.

Na nie polskie pochodzenie jest ten watek:

Watykan i przystep bezposredni oraz INDIWIDUALNY i NATYCHMIASTOWY do papieza
              jest 24 godziny otwarty dla Zydow gdy inne etniczne grupy musza czekac na
              audiencje generalna.

Papiez wszedzie kleka przed Zydami i prosi o przebaczenie - NIGDY NIE WYMAGAJAC
              I UCZAC ZE ZYDZI TEZ POPELNILI ZLO NA INNYCH ETNICZNYCH LUDZIACH I musza
              przeprosci Polske i inne narody za popelnine krzywdy.

Komunikacyjne srodki/radio,telewizja,dzienniki/ktore sa pod kontrola pewnej
              etnicznej grupy, ochraniaja papieza, aby nikt nic nie napisal zlego o nim.

Przed Watykanem Izrael nie mial bezposredniego dostepu do Watynanu a zwlaszcza
              do kolegium kardynalskiego.

Sytuacja sie zmienila gdy bp Rubin/Polak-Zyd/ zostal kardynalem i nastepny o
              tej samej etnicznej wartosci zostal kardynalem i Paryz orzymal kardynala o tym
              samym pochodzeniu.

Ta grupa kardynalow byla BARDZO aktyna przed ostatnimi wyborami papieza, aby
              WOJTYLA zostal papiezem. Sukces byl wielki i stutek byl o tej samej wartosci: w
              tym samym dniu Wojtyla- wybrany papiez- idzie do szpitala w Rzymie aby
              odwiedzic chorego kardynala z tej aktywnej grupy.

2. POLSKA DLA POLAKOW - cd . Wy polacy nie lubicie nikogo...
              Autor: Gość portalu: Niemiec
              Data: 09-07-2001, 09:43:38 adres: 213.156.160.*

Ja i moi znajomi bardzo sie boimy tej waszej glupoty,
              nierobstwa tlumaczonego zbawianiem swiata. Patrzymy na
              was z tej strony Europy i boimy sie was. Jestescie
              narodem ludzi malych, nienawidzacych wszystkiego i
              wszystkich. Narodem skladajacym sie w wiekszosci z
              pijaczkow i ludzi podlych. Jedynie czego chcecie od Nas
              to DAJ, DAJ i DAJ. W zamian mozecie Nam dac jedynie
              tanich roboli na budowach i prostytutki. Moj ojciec byl
              Polakiem, w Niemczech zyje wciaz wielu Polakow.
              Przestalem jezdic do polski od 5 lat. Zobaczylem ze
              wszyscy Polacy ktorzy mogli dawno wyjechali. Zostaly w
              wiekszosci szumowimy. Odradzalem wyjazd mojemu
              przyjacielowi, nie posluchal i nigdy wiecej juz z
              Polski nie wroci. Kilku wielkim polaczkom zachcialo sie
              jego samochodu a on nie chcial oddac. Gdyby ode mnie
              zalezalo, kazalbym mieszkac w polsce tylko polakom,
              niech sie inni z wami nie mecza.

3. Ziemia "polska" -to posiadlosc ZYDOW
              Autor: Gość portalu: shma
              Data: 04-07-2001, 21:44:57 adres: *.btpl.org

Przed Slowianami przybylysmy do ziemi niezamieszkalej i tu zrobilismy swoj Kraj
              .
              Abraham zamieszkowal w UR, miedzy rzekami Tygrys i Eufrat i ziemia miedzy
              Bugiem i Odra jest ziemia Dzieci Abrahama.

My jestesmy obrzezani i Mieszko I ochrzcil Slowian ktorych przyjelismy jako
              pielgrzymow w duchu moralnosci Abrahama.

Co to posiadamy w Polsce i to z czego sie szczycimy w Polsce - to jest wynik
              naszej cziezkiej pracy. Szalom

4.odpowiedz cytując

WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO...
              Autor: Gość portalu: MALKELE
              Data: 18-03-2001, 11:19:00 adres: *.lodz.ppp.tpnet.pl

NIE TYLKO ŻYDÓW. SIEBIE SAMYCH WZAJEMNIE RÓWNIEŻ. PRZECZYTAŁAM WE FRAGMENTACH
              WASZE WYPOWIEDZI. MACIE MAŁO ZNAJOMOŚCI HISTORII I CZUJECIE SIE "CHRYSTUSEM
              NARODÓW" A JESTEŚCIE NAJCZĘŚCIEJ WYŚMIEWANYM NARODEM NA ŚWIECIE. NAWET
              BŁOGOSŁAWIONEJ PAMIĘCI JAN KARSKI KIWAŁ Z UBOLEWANIEM GŁOWĄ NAD WASZĄ
              MEGALOMANIĄ. MIAŁAM SZCZĘŚCIE ZNAĆ GO OSOBIŚCIE. A JEGO ŻONA BYŁA ŻYDÓWKĄ, NIE
              WIEM, CZY WIECIE. BEZSILNA WŚCIEKŁOŚĆ, TO WSZYSTKO NA CO WAS KOCHANI STAĆ, NA
              JESZCZE NIEJEDNO JEDWABNE. ALE O TYM WIE SIĘ OGÓLNIE. NIE DENERWUJCIE SIĘ TAK,
              BO WAM SIĘ POGORSZY A LEKARZE W POLSCE PODOBNO KIEPSCY. SZALOM!

5. ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI
              Autor: Gość portalu: sasiad
              Data: 22-06-2001, 22:51:25 adres: *.proxy.aol.com

Mysmy nie przeszli do Polski na wlasna reke.

Krol Kazimierz Wielki blagajac,zaprosil nas do ratowania Polski ktorej grozilo
              znikniecie z mapy.

Od tego czasu ziemia Polski jest nasza ziemia i Ojczyzna i my jestesmy
              obywatelami Polski rownymi w prawa i obowiazkach z innymi rasami w Polsce.

Nie ma czystych Polakow w Polsce 100% . To jest zbior wszystkich
              eynicznych,rasiowych i religijnych grup.

Jedno prawo laczy nas: Prawo Czlowieka i stutki obywatelstwa.

Nasz narod jest najbardziej tworczy. Cala kultura polska jest stworzona przez
              Zydow Polakow. My ciezko pracujemy i wy zbieracie pochwaly. Miejcie tez
              wdziecznosc.

6. Pod znakiem Zyd Polak wszystkie etniczne gupy w Polsce maja przyszlosc
              Autor: Gość portalu: nabi
              Data: 02-07-2001, 00:59:26 adres: *.btpl.org

My pracyjemy inni pija,biora narkotyki, ida na prostytuje.

My zamy przyszlosc bo z nami jest Bog Abrahama ktory w nas blogoslawi wszystkich

Z narodow jestesmy najbardzij wybrani i inteligentni.

Nam Bog dal wladze we wszechswiecie.

Kto jest nie z nami jest przeciw nas.

itd, itd

jezeli to nie jest skrajny zydowski szowinizm i antypoloniz a takze judzenie to
              co to jest?

Czy nigdy nie widzialas tych watkow?

pozdrawiam
            • Gość: Dzik Re: ___________________Do Miriam____________________re:_____________ IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 09:55
              Gość portalu: Miriam napisał(a):

> Gość portalu: Dzik napisał(a):
              >
              > > Pozwól, Miriam, że odbiję piłeczkę w Twoją stronę. Pisałaś o Polakach winn
              > ych
              > > antypolonizmu, ale nie zapominaj o tym, że tak samo Żydzi są winni wybucho
              > m
              > > antysemityzmu (w Polsce np.), antysemityzmu -powiedzmy sobie -"emocjonalne
              > go".
              > > Czy nie uważasz, że problem wywoływania tego typu emocji leży po OBU STRON
              > ACH?
              > > Czy nie widzisz, że emocjonalny i nie przemyślany tekst Anny jest reakcją
              > na
              > > inne nieprzemyślane teksty i wypowiedzi, chociażby ze strony amerykańskich
              >
              > > Żydów? W twojej wypowiedzi też zadźwięczała nutka negatywnej emocji. Sama
              > więc
              > >
              > > widzisz jak trudno jest pozostać obiektywnym - widzisz z wysoka, pozostań
              > więc
              > > pośrodku.
              > > Pozdrawiam
              > > Dzik
              >
              > Witaj Dzik, Wiesz, ja nie zauważyłam, żeby środowiska żydowskie tak nienawidził
              > y
              > Polaków, jak Polacy Żydów - przynajmniej tu, na forum. To jest kubeł pomyj,
              > niewyartykułowanych do konca pojęć, słów, wykrzykiwanych tak, że trudno sens te
              > go
              > jazgotu uchwycić. jest taka gotowośc do dania w pysk - dosłownie. Przecież ta
              > Hania o łagodnym imieniu odpisała mi tak - jak umie. To nie jest sprawa, że
              > się "zdenerwowała". Ten typ tak ma. Wrzask i obrażanie - to zaprzeczenie dyskus
              > ji
              > i w związku z tym, ja się juz nie odezwę, w tym wątku, bo szkoda czasu. Nie
              > sądzisz? Więc tak, jak piszę środowiska żydowskie nie są rozjatrzone, tak jak
              > tutaj widzę. Przykład masz, że faktycznie są u nas w Łodzi chasydzi Lubawicz, i
              >
              > między innymi opowiadałam o mojej "przygodzie z forum" - a reakcję ich ogłosiła
              > m
              > w wątku, że pozdrawiają. Oczywiście, pisać, że to TYLKO czyjaś wina - to
              > nieporozumienie. Ale trzeba też mieć odwage patrzeć na swoje odbicie w lustro i
              >
              > poznawać w nim własną twarz, nie jako obcą ale własną. Odbijasz piłeczke w
              > imieniu osoby, która krzyczy "Żydzi do Syjamu" wink (no tak nie do Syjonu, tak j
              > ak
              > powinno, tylko do Syjamu a la 68 rocznik)Przecież nie traktuję jej głosu serio.
              > I
              > dodam, że uważajcie na zaglądanie do metryk i określanie, kto jest kim jakiego
              > miał dziadka a jakiego pochodzenia babka itd. Bo ci najzawziętsi mogą potem mie
              > ć
              > wydłużone twarze ze zdziwienia. A parę razy taka tendencja skończyła się - jak
              > -
              > dobrze wiemy, i Żydzi i Polacy. pozdrawiam Miriam

Witaj Miriam. Masz rację, od krzyku na tym forum pękają oczy ale weź pod uwagę,
              że "krzyczą ofiary", krzyczą ofiary antysemityzmu (Hania np.), krzyczą ofiary
              antypolonizmu - jakże mi jest szkoda tych ludzi zapiekłych w swojej nienawiści -
              powinniśmy im po prostu współczuć. Tylko, że problem w tym, że krzyczą również
              prowokatorzy, a tu na forum nie odróżnisz ofiary od prowokatora. Weź pod uwagę,
              że tutaj jedna żmija może rozmnożyć się w tysiące "sprawiedliwych" ludzi. Dlatego
              też uważam, że podając przykład forum jako wyznacznika polskiego antysemityzmu
              popełniasz błąd.
              Z pozdrowieniami
              Dzik

• Gość: emilian Do Miriam IP: *.efekt.pl 12.07.01, 17:42
          miriamfirst napisał(a):

> Antypolonizm np w Ameryce - to nie tylko kwestia "oszołominych",
          > których sądzę, masz na mysli pisząc o pojawiających się publikacjach, że
          > holocaust jest dziełem Polaków.

Wiec twierdzisz Miriam ze to jest prawda. Ze to jednak Polacy sa sprawcami
          holouaustu ? Pewnie wezmiesz mnie za nieszczesnego polskiego ciemniaka ja jednak
          uwazam ze kazdy kto wypisuje takie bradnie jest oszolomem.

> Widzisz, w Polsce też jest wielu oszołomów,
          > którzy jak np prof Bender twierdzą, że obóz Auschwitz-Brzezinka był obozem
          > lekkiej pracy, gdzie warunki były dobre i nie był to obóz zagłady.

Nie potrafie przytoczyc doslownie tego co mowil Bender jednak zdaje sie ze wiem o
          co mu chodzilo. Oswiecim nie byl, wedlog niemieckiej terminologi i wykozystania
          tegoz obozu, obozem zaglady, mimo tego oczywiscie ze zginelo tam mase ludzi. Oboz
          zaglady to np. Majdanek, gdzie nie bylo nawet barakow, z pociagow od razu
          pokowano ludzi do gazu a potem do krematorium. W Oswiecimiu za to wiezniowie
          mieszkali pracowali, jedli umierali itd. Niemcy w Oswiencimiu zabijali
          bezposrednio tych ktorzy byli za slabi do pracy, tych ktorzy probowali ucieczki
          takze tych wylosowanych za np. jednego ktory uciekl zabijali kilku pozostalych
          aby takie ucieczki sie nie powtazaly. Ludzie gineli tez w oswiecimiu podczas
          eksperymentow medycznych czy po prostu dla przyjemnosci swego kata. Jednak
          nazwanie oswiecimia obozem zaglady rozmija sie z terminologia. Co do warunkow
          panujacych w Oswiecimiu to naprawde nie byly najgorsze (przyrownuje oczywiscie do
          innych obozow np. Gusen czy Gross Rosen), aby sie o tym przekonac zachecam cie do
          przeczytania ksiazki "piec lat kacetu" autor: Grzesiuk. Grzesiuk spedzil prawie
          cala wojne w obozach koncentracyjnych jako wiezien, byl m.in. w Oswiecimiu i
          mozesz mi wierzyc albo nie ale z perspektywy wieznia ktory przeszedl Gusen to
          Oswiecim z czalym swoim okropienstwem dla niego jawil sie jak "wczasy".

>A przecież w tym obozie byli nie tylko Żydzi. Było mnóstwo Polaków.To
          >jeden "skromny" przykład. Z wielu - zresztą.

Dwie osoby z mojej rodziny byly w obozach koncentracyjnych. jedna z nich zmarla,
          do dzis zreszta nie ma pewnosci gdzie najprawdopodobniej w Gross Rosen, a druga
          mimo ze do dzis zyje to jest szalona (zasluga obozowych lekarzy ktorzy wprawiali
          sie w swoim fachu). Ciekawe czy gdybym powiedzial to jakiemus amerykaninowi to by
          uwierzyl: "no jak to przeciez obozy byly dla zydow !!".

> Antypolonizm miałam okazję poznać przebywając
          > dłuższy czas w Ameryce - był on dziełem Polaków - niestety. Sądzę, że masz tego
          >
          > świadomość, tylko jest ona na tyle bolesna, że trudno Ci ją dopuścić do głosu.

Miriam, jezeli uwazasz ze antypolonizm to dzielo polakow to w takim samym sensie
          antysemityzm to dzielo zydow !

> położony, szalenie miła, spokojna miejscowość Radziłów. Równo przystrzyżone
          > trawniki, kolorowe rabatki, wesołe firanki w oknach - Radziłów - spalono 600
          > Żydów.

Coz za sarkazm. Moze jednak zanim nastepnym razem kogokolwiek osadzisz to
          zaczekaj na wynik sledztwa. Moze sie okazac ze w radzilowie takze nie bylo 600
          tylko 50 i ni kobiet i dzieci tylko komunistycznych aparatczykow narodowosci
          zydowskiej ktorzy za sowieckiej okupacji terroryzowali caly region.

Miriam widze ze zawsze jestes pierwsza jak idzi do obrony twoich ziomkow,
          dlaczego jednak nigdy nie widzialem zadnej twojej reakcji gdy tu na tym forum
          opluwani sa polacy (przykladow jest mnustwo i nie chodzi tylko o jedwabne czy
          stosunek do zydow). Owszem niczego ci nie nakazuje czy zakazuje jednak w takim
          przypadku nie mysl ze ktos cie bedzie uwazal za bezstronna moralistke. Jezeli
          zobacze ze chociaz raz odpowiesz karcaca na jkis antypolski glopawy post np.
          Szlomcia, to zminie zdanie o tobie.

Pozdrawiam
          • Gość: basiaw Re: emilian IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 19:00
            na majdanku byly baraki ,
            grzesiuk nie byl nigdy w oswiecimiu !
            p .
            • Gość: emilian Re: emilian IP: *.efekt.pl 13.07.01, 08:05
              Gość portalu: basiaw napisał(a):

> na majdanku byly baraki ,
              > grzesiuk nie byl nigdy w oswiecimiu !
              > p .

Grzesiuk byl w oswiecimiu.
              Zabudowania w majdanku owszem musialy byc. Przeciez do takiego "przemyslu" trzeba
              odpowiedniej infrastruktury. Z "dworca" wiezniow prowadzono prosto do sztni a
              potem pod "przysznice" gdzie byli gazowani. Tym sie roznil mjdanek od oswiecimia
              basiu.

Pozdrawiam
      • Gość: ! Kiedy Zydzi przeprosza Polakow za antypolonizm ogolnoswiatowy? IP: 198.53.160.* 12.07.01, 14:58
        masz racje ANKA, to szczera prawda
        Zydzi sieja antypolskie osczerstwa szczegolnie za oceanem...
        W USA, Kanadzie, Austarli....juz od zakonczenia wojny Zydzi wybielaja
        Niemcow, a sieja parszywe oszczerstwa w stosunku do Polski i Polakow!
        W Jalcie Polska zostala sprzedana Sowietom za przyczyna Zydow amerykanskich!

Gość portalu: Anka napisał(a):

> Popieram! Czas juz najwyzszy, zeby moze Zydzi zaczeli przepraszac, nota bene
        > nie tylko nas. Ale ta reszta mnie mniej interesuje.
        > Kiedy Zydzi przeprosza Polakow za ogolnoswiatowy antypolonizm, za pomowienia,
        > oszczerstwa, kpiny i wierutne klamstwa??? Dlaczego W USA, Kanadzie, Australii
        > szerzy sie w szkolach klamstwa, ze to Polacy urzadzili Holocaust????? Prasa,
        > TV, ksiazki kipia nienawiscia do Zydozercow, jakimi sa Polacy. Ta ohyda i
        > klamstwa to podziekowanie dla Polakow za uratowanie tysiecy Zydow podczas
        > wojny!!! Co wiecej, za autonomiczny byt setek tysiecy Zydow wygnanych z calej
        > Europy przez cale STULECIA!!!!!Rzeczpospolita jako jedyny kraj dala Zydom
        > calkowita autonomie - byli urzednikami, kupcami, mieli wlasne ziemie, szkoly,
        > synagogi, totalna wolnosc - ZIEMIA OBIECANA!!! Nawet jez.polskiego im nie
        > narzucono, mimo ze byli obywatelami RP. Co wiecej, niewielu Zydow znalo ten
        > jezyk , bo po co? I my mamy ich przepraszac??? za co??? I kogo? Przeciez oni od
        >
        > 60 lat leja sie z Palestynczykami i scenki opisywane przez bajkopisarza Grossa
        > leca na porzadku dziennym za ogolnym przyzwoleniem calego swiata!!!!!
        > TO POLACY CZEKAJA NA PRZEPROSINY!!!

• Gość: Tytus Re: Kiedy Zydzi podziekuja Egiptowi ??? IP: *.dialup.online.no 13.07.01, 09:49
        To nic nowego !
        Egipt ktory uratowal Zydow od smierci glodowej ( dal im schronienie przez 400
        lat ) gdzie Zydzi nauczyli sie wielu rzemiosl i rozwijali swobodnie swoja
        kultore jest okreslany przez nich " dom niewoli " !
        Jak Zydzi dostana kopa w USA , to jak beda o USA mowic ?
        A to , ze dostana kopa , to tylko kwestia czasu !
        Tytus
    • Gość: Indris A może trochę logiki ? IP: *.ibspan.waw.pl 11.07.01, 18:35
      W aparacie represji komunistycznej byli nie tylko Żydzi. A, co ważniejsze, nie znajdowali się tam ani z
      delegacji jakichś organizacji żydowskich ani z pobudek narodowych. Komunizm był z założenia
      internacjonalistyczny. Żydzi byli zarówno wśród prześladowców jak i prześladowanych. Polacy zresztą
      też (np. Feliks Dzierżyński). A żydowscy nacjonaliści (syjoniści) byli z ruchem komunistycznym co
      najmniej skonfliktowani. Gdyby więc współczesny reprezentant państwa Izrael wyrażał żal z powodu
      Żydów z polskiego UB, to tak jakby przedstawiciel III RP wyrażał żal za Dzierżyńskiego, a rząd Węgier
      za Węgrów którzy wymordowali carską rodzinę. A użycie słowa 'przepraszam' jest tu bez sensu - bo
      przepraszać można za siebie, albo za struktury państwowe. (dlatego Kwaśniewski akurat TEGO
      słowa nie powinien wypowiadać, bo PAŃSTWO polskie za Jedwabne nie odpowiada, ale być w
      Jedwabnem powinien).
      • Gość: ? Re: A u ciebie widac kompletny jej brak! IP: 198.53.160.* 12.07.01, 14:34
        Mysle, ze powinienes troche wiecej poczytac na ten temat,
        a z logika bedzie lepiej!
        • Gość: Indris Re: A u ciebie widac kompletny jej brak! IP: *.ibspan.waw.pl 12.07.01, 14:49
          Inwektywa to nie odpowiedź.
      • Gość: P.C. Re: A może trochę logiki ? IP: *.chem.usu.edu 12.07.01, 20:53
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> A użycie słowa 'przepraszam' jest
        > tu bez sensu - bo
        > przepraszać można za siebie, albo za struktury
        państwowe. (dlatego Kwaśniewski
        > akurat TEGO
        > słowa nie powinien wypowiadać, bo PAŃSTWO polskie za
        Jedwabne nie odpowiada

Masz racje, Indris. Domaganie sie jednak od Zydow
        przeprosin ma sens - moze na wlasnym przykladzie
        zrozumieja bezsens domagania sie przeprosin od nas.
        P.C.

• Gość: emilian Re: A może trochę logiki ? IP: *.efekt.pl 13.07.01, 15:14

> A żydowscy nacjonaliści (syjoniści) byli z ruchem
        > komunistycznym co
        > najmniej skonfliktowani. Gdyby więc współczesny reprezentant państwa Izrael wyr
        > ażał żal z powodu
        > Żydów z polskiego UB, to tak jakby przedstawiciel III RP wyrażał żal za Dzierży
        > ńskiego, a rząd Węgier
        > za Węgrów którzy wymordowali carską rodzinę.

Tu sie z toba jak najbardziej zgodze: tak samo logiczne jak przepraszanie zydow
        za komunizm jest przepraszanie polakow za jedwabne.
        Jedna tylko dygresja (nie ma to nic w spolnego z antysemityzmem co
        najwyzej "antysemityzmem"): rodzine carska zamordowali zydzi, mowa oczywiscie o
        carach rosji. Najpierw w miejscu ich zeslania pilnowali ich rosjanie ale wladza
        rewolucyjnym nie podobal sie szacunek z jakim ci odnosza sie do carskiej rodziny
        wiec wymienili ich na zydow pod dowodztwem Jankiela.X (nazwiska nie pamietam ale
        imie raczej malo wiegierskie).

Pozdrawiam
    • Gość: k. za co przecież są niewinni IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 13:06
      Armia izraelska ogłosiła w środę, że w ciągu 30 dni zniszczy 18 izraelskich
      domów na Zachodnim Brzegu Jordanu. Sekretarz generalny ONZ Kofi Annan wzywa do
      zaprzestania takich akcji.

"Armia izraelska dała nam 30 dni na opuszczenie domów, które według niej
      zostały zbudowane na ich ziemi" - powiedział agencji France-Presse Moustapha
      Abdel Haser, ojciec 11 dzieci, mieszkający w wiosce al-Media. Razem z nimi
      mieszkania będzie musiało opuścić 25 rodzin.

Na początku tego tygodnia armia izraelska zburzyła około 30 domów zbudowanych
      na obszarze palestyńskiego obozu dla uchodźców pod Rafah. Kofi Annan uważa,
      że "takie akcje zaogniają i tak już napiętą sytuację na ziemiach
      palestyńskich" - przekazał jego rzecznik Fred Eckhard w komunikacie.

"Ciągle wzywamy władze izraelskie, żeby zaprzestały tego typu akcji" - mówi
      dalej komunikat.

ymczasem Palestynka w ciąży była przetrzymywana w izraelskim punkcie
      kontrolnym. Czekając na zezwoleniedalszej jazdy urodziła w samochodzie dziecko,
      które jednak od razu zmarło. Mąż odwoził swą oczekującą dziecka żonę do kliniki
      w wiosce Tubas położonej na Zachodnim Brzegu Jordanu. Żołnierze nie
      przepuszczali ich samochodu przez godzinę przez punkt kontrolny. W tym czasie
      kobieta zaczęła rodzić. Przy porodzie asystowała tylko teściowa.

Dopiero po porodzie Izraelczycy pozwolili jechać dalej. Udało im się dojechać
      do Tubas, jednak dziecko w czasie drogi zmarło. Teściowej nie udało się
      udrożnić jego dróg oddechowych, co było przyczyną uduszenia się noworodka.

Władze Izraela twierdzą, że punkty kontrolne oraz blokady dróg są niezbędne,
      bowiem pomagają ograniczać zamachy bombowe i utrudniają palestyńskim
      militarystom otwieranie ognia.

• Gość: rademene Re: za co przecież są niewinni IP: 195.205.127.* 12.07.01, 15:04
        wpelni sie zgadzam z opinia że żydzi powinni przeprosic NAS POLAKOW za wszelkie
        oszczerstwa ktore rozrzucaja po calym swiecie.niech przeprosza za wspolprace
        z sowietami przy mordowaniu Polakow,niech otwarcie powiedza światu jakich
        zbrodni sie dpouścili wobec Polakow.Dlaczego mlodziez na zachodzie uczy sie
        ze Polacy to mordercy Zydow?Oni(zydzi) wiedza ze w POLSCE mieli kiedys raj a
        teraz
        mszcza sie na NAS ze go utracili,chca w ten sposob doprowadzic do stanu
        "kamienice nasze,ulice wasze".To ze maja pieniadze nie uprawnia ich do tego
        aby z Polakow robic faszystow.Prezydent Kwasniewski zle zrobil ze przeprosil
        za Nas POLAKOW,mogl przeprosic co najwyzej za tych ktorzy pomagali w Jedwabnem
        Wstyd i hanba ze Polska nie szanuje swej godnosci i dobrego imienia.
        Pan Michnik zawsze w swych artykulach broni Zydow i oskarza Polakow,dlaczego
        nigdy nie napisze o zbrodniach Zydow(o tych z przeszlosci i terazniejszosci)
        P.S im tylko i wyłacznie chodzi o majatek w Polsce(zaplacimy bedziemy mieli
        spokOj)
    • Gość: SIC Re: ŻYDZI POWINNI PRZEPROSIC PIERWSI! IP: 198.53.160.* 12.07.01, 14:49

ZAPOZNAJ SIE DOKLADNIE Z PRAWDZIWA HISTORIA:
      Przeciez, te wszystkie nieszczescia jakie spotkaly Polakow,
      to Zydzi je zapoczatkowali.
      Jezeli narozrabiales pierwszy to i pierwszy powinienes przeprosic!
      SIC
      • Gość: Cygan Re: ŻYDZI POWINNI PRZEPROSIC PIERWSI! IP: *.wsjoe.czest.pl 12.07.01, 15:10
        A tam zaraz przeprosić! To Żydzi dali Polsce kultura, a Polaccy, co ... tylko
        te oczy wydłubywali, podżynali gardła, palili na stosach i w stodołach i jesce
        jedzenie nie dawac, jak cala rodzina glodna w piwnicy palakla. I duzo zlota
        zabrać, ze na statek za wielka woda do wielkiego Brata nie starczylo
      • Gość: snajper Re: ŻYDZI POWINNI PRZEPROSIC PIERWSI! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 12.07.01, 16:16
        Jak to dobrze, że istnieją Żydzi !!! Można na nich zwalać wszystko co złego nas
        spotkało. Jakieś nieszczęście - to Żydzi winni, my nie, my nigdy nie jesteśmy
        winni. My jesteśmy wzorem dla innych narodów. Waleczni, prawdomówni, genialni,
        czyści, inteligentni, tolerancyjni, łagodni, a przede wszystkim SKROMNI. Tylko
        te Żydy ... Takim wspaniałym państwem była by Polska, gdyby nie oni. smile)
        • Gość: jaski Re: ŻYDZI POWINNI PRZEPROSIC PIERWSI! IP: 64.37.254.* 12.07.01, 16:58
          Nie zapominaj o cyklistach! Ewentualnie masoni.
        • Gość: j23 do sn IP: *.biaman.pl 12.07.01, 20:57
          a jaki Izrael byłby piekny żeby nie Polacy!
      • Gość: Indris Nowa wersja historii ? IP: *.ibspan.waw.pl 12.07.01, 17:15
        SIC pisze:
        "ZAPOZNAJ SIE DOKLADNIE Z PRAWDZIWA HISTORIA: Przeciez, te wszystkie nieszczescia jakie
        spotkaly Polakow, to Zydzi je zapoczatkowali. "

Jedną z większych klęsk, jakie spadły na Polskę były najazdy mongolskie w XIII wieku. Czy
        spowodowali je Żydzi ? Jeżeli tak, to udokumentowanie tego stanowiłoby prawdziwy przewrót w
        historii powszechnej.
    • Gość: doku Za co? To może ich wina, że Stalin mordował Polaków?! Puknij się! IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.01, 15:31
      A może mają przeprosić za to, że Hitler przyszedł na świat?
      • Gość: P.C. Zdecyduj sie IP: *.chem.usu.edu 12.07.01, 20:43
        Zdecyduj sie. Albo przepraszamy, albo nie, ale kryteria
        beda takie same. Skoro Prezydent RP przeprasza za grupe
        kryminalistow narodowosci polskiej, to i prezydent
        Izraela powinien przeprosic za grupe kryminalistow
        narodowosci zydowskiej.
        Ja bym oczywiscie wolal, zeby sie obylo bez takich
        przeprosin, ktore implikuja odpowiedzialnosc zbiorowa.
        P.C.
        • Gość: doku Rosjanie powinni przepraszać za socjalizm, a nie Żydzi IP: *.mofnet.gov.pl 13.07.01, 09:43
          Fakty historyczne są zbyt jasne, Panie P.C. (Porozumienie Centrum? To Wy?
          Witam!) nie zaciemni ich Pan. Niemcy mordowali Żydów i Polaków. Polacy
          mordowali Żydów i Ukraińców. Rosjanie mordowali Żydów, Polaków i Ukraińców.
          Ukraińcy mordowali Żydów. Nie mogą ofiary przepraszać oprawców.
          • Gość: Indris Uzupełnienie IP: *.ibspan.waw.pl 13.07.01, 10:14
            doku napisał "Rosjanie mordowali Żydów, Polaków i Ukraińców. "

Zwracam uwagę na fakt, że Rosjanie (chodzi chyba o bolszewików ?) mordowali też Rosjan.
            • Gość: doku Re: Uzupełnienie IP: *.mofnet.gov.pl 13.07.01, 10:30

> doku napisał "Rosjanie mordowali Żydów, Polaków i Ukraińców. "
              >
              > Zwracam uwagę na fakt, że Rosjanie (chodzi chyba o bolszewików ?) mordowali też
              > Rosjan.

A kogo to obchodzi, mogą się poprzepraszać miedzy sobą
              • Gość: emilian Re: Uzupełnienie IP: *.efekt.pl 13.07.01, 15:47
                Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: Indris napisał(a):
                >
                > > doku napisał "Rosjanie mordowali Żydów, Polaków i Ukraińców. "
                > >
                > > Zwracam uwagę na fakt, że Rosjanie (chodzi chyba o bolszewików ?) mordowal
                > i też
                > > Rosjan.
                >
                > A kogo to obchodzi, mogą się poprzepraszać miedzy sobą

no wlasnie. Tylko zydzi sa bez winy. ha ha ha

• Gość: P.C. Re: Uzupełnienie IP: *.dorms.usu.edu 13.07.01, 17:00

> no wlasnie. Tylko zydzi sa bez winy. ha ha ha

Emilianie, sprawa (dla nich) jest powazna. Status ofiary jest bardzo wygodny, a fakty o radosnej kolaboracji z
                  bolszewikami (fragmenty i link podalem w odpowiedzi udzielonej powyzej Doku), gdyby byly szerzej znane,
                  zagrazalyby temu statusowi.
                  P.C.

• Gość: luka Re: Rosjanie powinni przepraszać za socjalizm, a nie Żydzi IP: 213.77.91.* 13.07.01, 14:39
            Gość portalu: doku napisał(a):

> Niemcy mordowali Żydów i Polaków. Polacy
            > mordowali Żydów i Ukraińców. Rosjanie mordowali Żydów, Polaków i Ukraińców.
            > Ukraińcy mordowali Żydów. Nie mogą ofiary przepraszać oprawców.

A Żydzi mordowali Polaków (Koniuchy i UB), Ukraińców (NKWD), Rosjan (NKWD),
            Arabów i Niemców (Morel).
            Nadal uważasz, że to tylko pokrzywdzone ofiary?
          • Gość: P.C. Wiec i Niemcy powinni przepraszac za nazizm, nie Polacy. IP: *.dorms.usu.edu 13.07.01, 16:49
            Pelna symetria.

A co do nicka, to ja przynajmniej podpisuje sie inicjalami a nie pseudonimem (wstyd?).
            Za generalizacje "Polacy mordowali Zydow", szczegolnie w uzytym kontekscie, moze Pan, panie Doku, stanac przed
            sadem - jest na to paragraf.

P.C.
    • pollak A moze nie ... 13.07.01, 08:12
      Gość portalu: Maciej napisał(a):

> Czas już skończyć z ciągłym przepraszaniem Żydów. Dzięki takiemu zachowaniu
      > Polska postrzegana jest jako słabe państwo, które wszystko i wszystkich musi
      > przepraszać. To jest jakaś paranoja !? Niedługo okaże się, że musimy przeprosić
      >
      > Niemców, Czechów czy Litwinów chyba za to, że wogóle istniejemy.
      > W czasie II wojny światowej mnóstwo żydów pomagało sowieckiemu NKWD w
      > denucjacji polskiej inteligencji i prostej ludności kresów wschodnich. Teraz my
      >
      > żądamy przeprosin za tysiące ludzi, którzy zginęli z rąk komunistyczno -
      > żydowskich oprawców lub gnili w obozach na Syberii i Kaukazie.

Czy mamy skomlec o przeprosiny? Po co, czy byly by szczere? Zreszta niech inni
      wychodza na "umeczonych". Ale PAMIETAJMY. I to wszystko, zyjmy dalej.
    • Gość: Veronica Do Miriam-snajpera- i wszystkich antypolskich osobnikow tego forum IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 14.07.01, 00:10
      A jak ustosunkujecie sie do ponizszego tekstu, czy juz nazwaliscie mnie
      ANTYSEMITKA

Glupcem jest ten, kto mysli ze nim niejest, a inni sa.

> Veronica <

TAJNY RAPORT JAKUBA BERMANA

Sekretarza Stanu Rady Ministrow i Czlonka Biura Politycznego PPR,
      Tymczasowego Rzadu Jednosci Narodu oraz Sekretarza Poalej – Syjon – wyglo-
      szony w kwietniu 1946 r. na posiedzeniu egzekutywy Komitetu Zydowskiego.
      (wedlug stenogramu)

Zydzi maja okazje do ujecia w swoje rece calosci zycia panstwowego w
      Polsce
      i rozszerzenia nad nim swojej kontroli. Nie pchac sie na stanowiska
      reprezentacyjne.
      W ministerstwach i urzedach tworzyc tzw. drugi garnitur. Przyjmowac polskie
      nazwiska.
      Zatajac swoje zydowskie pochodzenie. Wytwarzac i szerzyc wsrod spoleczenstwa
      pol-
      skiego opinie i utwierdzac go w przekonaniu, ze rzadza wysunieci na czolo
      Polacy,
      a Zydzi nie odgrywaja w panstwie zadnej roli.
      Celem urabiania opinii i swiatopogladu narodu polskiegow porzadanym dla
      nas
      kierunku, w rekach naszych musi sie znalezc w pierwszym rzedzie propaganda z jej
      najwazniejszymi dzialami i prasa, filmem, radiem.
      W wojsku obsadzac stanowiska polityczne, spoleczne, gospodarcze, wywiad.
      Mocno
      utwierdzac sie w gospodarce narodowej.
      W ministerstwach na plan pierwszy przy obsadzaniu ich Zydami , wysowac
      nalezy:
      Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Skarbu, Przemyslu, Handlu Zagranicznego, Spra-
      wiedliwosci. Z instytucji centralnych – centrale handlowe, spoldzielczosc.
      W ramach inciatywy prywatnej, utrzymac w okresie przejsciowym silna pozycje
      w dziedzinie handlu. W partii zastosowac podobna metode - siedziec za plecami
      Polakow, lecz wszystkim kierowac.
      Osiedlanie sie Zydow powinno byc przeprowadzone z pewnym planem i
      korzyscia
      dla spoleczenstwa zydowskiego. Moim zdaniem, nalezy osiadac w wiekszych
      skupiskach, jak: Warszawa, Krakow, Gdansk, Gdynia, Lodz, Bielsko. Nalezy
      rowniez
      tworzyc typowe osrodki zydowskie przemyslowe i rolnicze, glownie na ziemiach
      odzy-
      skanych, nie poprzestajac na Walbrzychu i Rychbachu – obecnie Dzierzoniow. W
      tych
      osrodkach mozemy przystosowac przyszle kadry nasze w tych zawodach, z ktorymi
      bylismy slabo obeznani.
      Uznac antysemityzm za zdrade glowna i tepic go na kazdym kroku.
      Jezeli stwierdzi sie, ze jakis Polak jest antysemita, natychmiast go
      zlikwidowac
      przy pomocy wladz bezpieczenstwa lub bojowek PPR jako faszyste, nie wyjasniajac
      organom wykonawczym sedna sprawy.
      Zydzi musza pracowac dla swojego zwyciestwa, pracojac jednoczesnie nad
      zwy-
      ciestwem i gruntowaniem komunizmu na swiecie, bo tylko wtedy i przy takim
      ustroju
      narod zydowski osiagnie najwyzsza pomyslnosc i zabezpieczy sobie najsilniejsza
      pozycje.
      Sa male widoki, by doszlo do wojny. Jesli Ameryka zacznie sie szybko
      socjalizowac,
      to ta droga mniejszych lub wiekszych wstrzasow wewnetrznych i tam musi zapanowac
      komunizm.

Wtedy reakcja zydowska,ktora dzis trzyma z reakcja miedzynarodowa,
      zdradzi ja
      i uzna, ze racje mieli Zydzi stojacy po drugiej stronie barykady. Podobny
      przypadek
      wspoldzialania Zydow calego swiata, wyznajacych dwie rozne koncepcje ustrojowe –
      komunizm i kapitalizm – zaistnial w ostatniej wojnie. Dwa najwazniejsze
      mocarstwa
      swiatowe kontrolowane przez Zydow i bedace pod ich wielkim wplywem, podaly sobie
      rece. Trud Zydow pracujacych wokol Roosevelta doprowadzil do tego, ze USA
      wsolnie
      z ZSRR wystapily do walki przeciwko Europie srodkowej, gdzie byla kolebka nowej
      idei, opartej na nienawisci do Zydow. Zrobili to Zydzi gdyz wiedzieli, ze w
      przypadku
      zwyciestw Osi, a glownie Niemiec, ktore doskonale przejrzaly plan polityki
      zydowskiej,
      niebezpieczenstwo rasizmu stanie sie w USA faktem dokonanym i Zydzi znikna z
      powie-
      rzchni swiata.
      Dlatego tez Zydzi sowieccy poswiecili dla tego celu krew narodu
      rosyjskiego,
      a Zydzi amerykanscy zaangazowali swoje kapitaly.
      Nalezy sie liczyc z dalszym naplywem Zydow do Polski, poniewaz na terenie Rosji
      jest jeszcze duzo Zydow. Przed wkroczeniem Niemcow, w poszczegolnych miastach
      ZSRR bylo kilka skupisk Zydow polskich: Charkow-36200, Kijow-17800, Moskwa
      -53000, Leningrad-61000, w zachodnich republikach 184730.
      Zydzi skupieni w tych osrodkach, to przewaznie inteligencja zydowska
      i dawne
      Kupiectwo zydowskie. Element ten jest obecnie szkolony w ZSRR. Sa to kadry
      budowniczych Polski – tzn. Zgodnie z projektem Politbiura – fachowcy ci
      obsadzac beda
      Najwazniejsze dziedziny zycia w polsce, a ogol Zydow bedzie rozlokowany glownie
      w centrach kraju.
      Stara polityka zydowska zawiodla. Obecnie przyjelismy nowa,
      zespalajaca cele
      narodu zydowskiego z polityka ZSRR. Podstawowa zasadna tej polityki jest
      stworzenie
      aparatu rzadzacego, zlozonego z przedstawicieli ludnosci zydoeskiej w Polsce.
      Kazdy Zyd musi miec swiadomosc, ze ZSRR jest wielkim przyjacielem i
      pro-
      tektorem narodu zydowskiego,ze jakakolwiek liczba Zydow w stosunku do stanu
      przedwojennego ulegla olbrzymiemu spadkowi, to jednak dzisiejsi Zydzi wykazuja
      wieksza solidarnosc. Kazdy Zyd musi miec wpojone to przekonanie, ze obok niego
      dzialaja wszyscy inni, owiani tym samym duchem prowadzacym do wspolnego celu.
      Kwestia zydowska jeszcze jakis czas bedzie zajmowala umysly Polakow,
      lecz
      ulegnie to zmianie na nasza korzysc, gdy zdolamy wychowac dwa pokolenia polskie.
      Wedlug danych wojewodzkiego Komitetu Zydowskiego, na terenie Slaska
      Gornego i Dolnego, jest obecnie ponad 40000 Zydow. Okolo 15000 Zydow ma byc
      zatrudniona w osadnictwie. Powiat Rychbach(Dzierzoniow) i Nysa, sa przewidziane
      do tych celow. Akcja osadnicza jest finansowana z zydowskich funduszow
      zagranicznych i panstwowych. Zydzi celowo tworza nowa, choc chwilowo nieznaczna
      koncentracje elementu zydowskiego, kladac podwaline pod zawod rolnika i
      robotnikow przemyslowych.
      Jest to budowanie podloza szerszych celow politycznych.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka