Gość: jasna IP: *.olsztynek.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 18:06 to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie spełni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzys52 zero religii w szkołach IP: *.proxy.aol.com 07.09.02, 18:12 Gość portalu: jasna napisał(a): > to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie > spełni. .. :::::: .. .......Z Nieba Mi Spadasz ....Bo wlasnie mialem zamiar zamiescic post z pytaniem o tygodniowa liczbe godzin religii w szkolach panstwowych (podstawowych oraz, odzdielnie, w szkolach srednich). Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona (powod - "tepsze" lby). .. Z gory dziekuje za doinformowanie i pozdrawiam .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: zero religii w szkołach IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 07.09.02, 18:15 Gość portalu: krzys52 napisał(a): > Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na > Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona > (powod - "tepsze" lby). O sobie piszesz? A co do religii, to można na nią nie chodzić! zzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 zero religii w szkołach - jestem ZA IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 04:10 Gość portalu: zzz napisał(a): > Gość portalu: krzys52 napisał(a): > > > Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na > > Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona > > > (powod - "tepsze" lby). > > O sobie piszesz? .. ::::::: .. Nie. Pisze o tzw. umyslach technicznych. Umyslach indoktrynowanych ktorych znacznie wiecej doswiadczysz na politechnikach niz na uniwersytetach. Na te ostatnie znacznie czesciej ciagna ludzie o umyslach wolnych i krytycznych. Bogobojny parafianin potrzebuje jedynie fachu, gdyz odpowiedzi na wszystkie inne pytania juz ma wytatuowane na umysle. .. .. ::::::: > > A co do religii, to można na nią nie chodzić! zzz .. Ale trzeba placic - bez wzgledu na checi i zapatrywania. I o to tu sie "rozchodzi". .. Za komuny mozna bylo nie nalezec do partii ale trzeba bylo na nia placic. No i byla komuna ...w ktorej oczywiscie mozna bylo nie nalezec do partii. Czy zaczynasz chwytac ten blues? .. K.P. .. .. Odpowiedz Link Zgłoś
wild zero przymusowych dotacji dla szkół - jestem ZA! 08.09.02, 04:43 jaki popaprany ateusz mógłby pierdzieć w stołek fylozofa jak nic z tego na wolnym rynku nie sprzeda materialnego! ( przypominam w społecnej gnozie materia to zło! ) a tak musi biedulek-krasnalek z bajek - filozoficznie KRAŚĆ! ( nazywa to OŚWIECENIEM! ) ) wolny rynek w szkolnictwie wyeliminuje pasozyty - poprostu aby zabawić sie musieliby niezle nażebrać się na ulicy! ) a tak zostaną tylko szkoły które są potrzebe w produkcji różnych dóbr i wynalazków - same firmy w realu fundują szkoły dla pracowników ale nie psychologo-mistyczno-popaprane-fylozofyczne-irracjonalne-amaterialne bzdety :>> i dlatego mafiozi amaterialni bronią sie rękami i nogami przed likwidacja przymusu naucznia i dotowania z podatków szkoł dla dorosłych ludzi! (darmozjadów!) zwanych myślicielami z literckiego Klubu "Wylegarni muszek społecznych" ( nawet za wode w WC niemieliby za co zapłacic gdyby nie grabież naiwnych ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: zero religii w szkołach - jestem ZA IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 08.09.02, 15:02 Gość portalu: krzys52 napisał(a): > Nie. Pisze o tzw. umyslach technicznych. Umyslach indoktrynowanych ktorych > znacznie wiecej doswiadczysz na politechnikach niz na uniwersytetach. Na te > ostatnie znacznie czesciej ciagna ludzie o umyslach wolnych i krytycznych. > Bogobojny parafianin potrzebuje jedynie fachu, gdyz odpowiedzi na wszystkie > inne pytania juz ma wytatuowane na umysle. A gdzie niby produkują tych, którzy innych indoktrynują i tatuują im umysły? I to oni najpierw zostaja wytatuowani! I ja za to płacę! "Umysly wolne i krytyczne". No oczywiscie. Nie od dziś wiadomo, że jak kto nie ma żadnych specjalnych zdolności i zainteresowań, to idzie na uniwersytet, żeby mu tam wytatuowali, czego im zabrakło. Czy zaczynasz chwytac ten blues? zzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: zero religii w szkołach - jestem ZA IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 13:45 no i wracamy do punktu wyjscia, teraz mozna na religie nie chodzic ale trzeba na mia placic, KOMUNO WRÓC JAK RODACY KRZYCZELI I WYKRZYCZELI, A JA NIE CHEC KOMUNY WOLE DEMOKRACJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: zero religii w szkołach IP: *.ces.clemson.edu 10.09.02, 16:48 Gość portalu: zzz napisał(a): > Gość portalu: krzys52 napisał(a): > > > Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na > > Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona > > > (powod - "tepsze" lby). > > O sobie piszesz? > > A co do religii, to można na nią nie chodzić! zzz Oczywiscie, ze mozna, ale obawiam sie ze w polskich warunkach prowadzi to czesto do ostracyzmu. Chyba jednak bylo zdrowiej, gdy lekcje religii byly prowadzone niezaleznie od panstwowej szkoly. A tak na marginesie, czy w polskich szkolach sa prowadzone lekcje innych religii niz defaultowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sala Krzys IV wydział????????? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.09.02, 01:00 A co ty? Ubek z IV wydzialu? Jesli tak ide po duzy bat. MaChaM 300 Machów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 Krzys IV wydział????????? IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 01:26 Gość portalu: Sala napisał(a): > A co ty? > Ubek z IV wydzialu? > > Jesli tak ide po duzy bat. > > MaChaM 300 Machów .. :::::::: Ale z Ciebie numerantka, Sala. ) Widze, ze sporo musi byc tej religijnej "nauki" w tygodniu skoro Maxio zareagowal jakby mu ktos rozpalony pogrzebacz w dupe wetknal. Zreszta i Twoja reakcja jest w tym stylu. ....Nie wstydz sie Sala i przyznaj do tygodniowej objetosci zajec z religii. Wyrzuc to z siebie. I tak powszechnie wiadomo, ze Polska to teraz Klerykalowo wiec nie musisz na zapas rumienic sie. Przeciez nie w wyniku Twojej decyzji ilosc religijnych zajec przerosla juz zapewne komunistyczna propedeutyke i godziny wychowawcze - razem wziete. Choc miala byc godzina tygodniowo - pamietasz? Nie wstydz sie wiec bo wstydzic sie wypada jedynie za wlasne postepowanie. Wyluzuj sie Sala. .. K.P .. PS....I nie trac czasu na rozszyfrowywanie mojej przynaleznosci wydzialowej, lecz podaj w koncu te liczbe godzin, do diaska. ) Pokaz temu smarkowi z Bialegostoku, ze dziewczyny sa odwazniejsze. I nie machaj tyle, bo pozniej zaden stanik nie bedzie w stanie naprawic szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Krzys IV wydział????????? IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 13:51 Oj wy numeranci dziewczyne z Bialegostoku sa tak odwazne, ze tylko szukaja odpowiedniej osoby, a jak znajda to i religia i zadne inne rzeczy nie powstrzymaja przed popelnieniem szalenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baskas Re: zero religii w szkołach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 14:33 zero reigli, zero matematyki , zero polskiego ,zero ,zero,zero i co Ci wówczas pozostanie po co szkoły skoro tam będzie z e r o wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baskas Re: zero religii w szkołach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 14:33 zero reigli, zero matematyki , zero polskiego ,zero ,zero,zero i co Ci wówczas pozostanie po co szkoły skoro tam będzie z e r o wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
wild likwidacja fanatyzmu przymusu nauczania...? 07.09.02, 18:14 Gość portalu: jasna napisał(a): > to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie > spełni. każdy powiniem mieć swobode wyboru szkoły jaką chce się dobrowolnie uczyć - całkowita prywatyzacja plus likwidacja Ministerstwa Eduakcji Nacjonalistycznej wszystko kosztuje a nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie wyrzucał pieniędzy na zbędne lekcje itd. niedorobionych psychologó i miliardów pedagogów - sciemniaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 Re: likwidacja fanatyzmu przymusu nauczania...? IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 00:21 Maxiu .. A moze zamiast zwyczajowego pieprzenia nie na temat, zdobylbys sie, Q, w koncu na cos konkretniejszego i np. podal mi informacje o tygodniowej liczbie godzin religii w szkolach panstwowych. .. Bede Ci bardzo wdzieczny ) .. K.P. .. .. wild napisał: > Gość portalu: jasna napisał(a): > > > to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie > > spełni. > > każdy powiniem mieć swobode wyboru szkoły jaką chce się dobrowolnie uczyć > - całkowita prywatyzacja plus likwidacja Ministerstwa Eduakcji Nacjonalistyczne > j > > wszystko kosztuje a nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie wyrzucał pieniędzy > na zbędne lekcje itd. niedorobionych psychologó i miliardów pedagogów - > sciemniaczy Odpowiedz Link Zgłoś
wild bolszewicki fanie państwowego leppera z MEN 08.09.02, 00:58 Gość portalu: krzys52 napisał(a): > Maxiu > .. > A moze zamiast zwyczajowego pieprzenia nie na temat, zdobylbys sie, Q, w koncu > na cos konkretniejszego i np. podal mi informacje o tygodniowej liczbie godzin > religii w szkolach panstwowych. > .. > Bede Ci bardzo wdzieczny ) mi panstwowy kołchoz naucznia niczego za coś jest zbędny, chce zwrotu skradzionych pieniedzy na szkołe zarządaną przez komunistycznych zwolenników panstwowych mleczarni... możesz to zorzumieć? ja neguje przymusową zabawe za moje pieniądze - chcesz wydawać na lekce muzyki płać ja niechce! PS. Te pytanie zadaj ( bedziesz bardziej "nonkonformistyczny" chyba zle! )dla Zydów z Izraela lub Arabów z Egiptu tylko zatrąb głosno o "gównie" tu i tam - nalepiej wyjdz do dzielnicy żydowskiej z transparentem "Mojżesz to " może od nich w pierdol szybciej nie dostaniesz... mnie jeszcze mniej interesujesz... Mr. Szprotko z kołchozu panstwowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: likwidacja fanatyzmu przymusu nauczania...? IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 14:01 nasi pedagodzy wolaja o pomste do nieba, sluchajcie wy mineliscie sie z powolaniem bylibyscie cudownymi nauczycielami i nie zadnymi fanatykami tylko otwierajacymi horyzonty, jesli byloby to mozliwe to chcialabym wam kiedys w przyszlosci podziekowac osobiscie, ale za dobrze mnie znacie wiec z wami na nic sie nie pisze, bo by mi bylo glupio.hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku zero religii w szkołach to zbyt mało IP: *.mofnet.gov.pl 09.09.02, 13:26 Jakieś podstawy wiedzy o różnorodności kultur, religii i filozofii na świecie powinny być elementem programu języka polskiego, historii czy jakiegoś innego przedmiotu. Istnieje jakieś takie pojęcie jak "sylabus" czy jakoś tak i jak rozumiem chodzi w nim o pełen zbiór tematów i zakres wiedzy, poza który nie może wykroczyć egzamin maturalny. Podobno w Polsce niedługo będzie ten sylabus i dostosowane do niego jednolite, ogólnopolskie egzaminy maturalne. Uważam, że instytucje wydające świadectwa maturalne mają prawo domagać się pewnej minimalnej wiedzi o religiach. Oczywiście żaden konkretny tekst modlitwy nie może się nigdy znaleźć w sylabusie Odpowiedz Link Zgłoś
balzer bedzie wrecz przeciwnie 09.09.02, 14:43 Czarni juz ponoc sie staraja o zwiekszenie liczby godzin tygodniowo religi w szkołach. Za mało kasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiewca O,yes! tu jest pies pogrzebany - money, money!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.09.02, 15:27 balzer napisał: > Czarni juz ponoc sie staraja o zwiekszenie liczby godzin tygodniowo religi > w szkołach. Za mało kasy ? Kilka dni temu chodził na forum wątek o liceum w Łodygowicach: 3 razy więcej godzin religii niż informatyki! Kasa, jest jej za mało na utrzymanie aparatu, a jeszcze trzeba przekazywać składke na utrzymanie państwa (ale nie polskiego). Zajrzyjcie do statystyki, ilu duchownych absolwentów co roku opuszcza seminaria, każdy jeść musi, mieszkać też i pewnie nie na najniższym poziomie. Wierni, ci skłonni do utrzymania kleru są biedni (podstawowy elektorat LPR), więc co? niech państwo czyli podatnicy, chcą czy czy nie chcą utrzymują aparat. Kurczę, ustroje sie transformują, a ciągle na jakiś aparat trzeba się zrzucać. Kasa, jej wielkość? Nauczyciel (matematyk najlepiej) na forum jest proszony o przemnożenie: liczba klas ( w szkołach podstawowych + gimnazjach + liceach + zawodówkach) x 2godz/tygodniowo x płaca za 1 godz.przeliczona z przeciętnej płacy nauczycielskiej. Suma będzie kasą wystarczająca na nauczenie wszystkich uczniów co najmniej 1 języka obcego na poziomie wystarczające do porawnego porozumienia się w obrębie Europy. I tu pogrzebano drugiego psa, nie mniej istotnego! Po co młodzieży chłonięcie fluidów niemoralnych, obcych naszej polskokatolickiej tradycji. Przeczyta taki gazetę poza zasięgiem autocenzury, albo zrozumie, co mówią o Polaku w filmach z premedytacją nietłumaczonych na język polski.Autentyczne, na kanałach Discovery czy Planete ( w całości tłumaczonych) filmy angielskie, niemieckie czy szczególnie francuskie o Karolu Wojtyle wyświetlane sa wyłącznie w wersji oryginalnej. Cenzura, o nie po prostu strach, że nie dostaną w przyszłości koncesji albo zostaną ukarani za pokazywanie bzykających się much o godz. 22.59.i autocenzura! I najważniejsze: czy katecheza jest prowadzona zgodnie z prawem? Wprowadzona została do szkół aktem prawnym bez podstawy ustawowej, Latka płyną i nic, można się najwyżej wyżyć wirtualnie, bo w realu odwaga zdrożała, jak to na czarnym rynku! Śm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: O,yes! tu jest pies pogrzebany - money, money IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 14:06 Za pieniadze ksiadz sie modli, za pieniadze lud sie podli, To straszne, ale dlatego ja postanowilam byc samodzielna, aby nie musiec sie podlic za pieniadze tylko dla przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 w ub. roku 100 mln tylko na katechetow IP: *.proxy.aol.com 11.09.02, 06:33 Gość portalu: Śmiewca napisał(a): > balzer napisał: > Czarni juz ponoc sie staraja o zwiekszenie liczby godzin tygodniowo religi w szkołach. Za mało kasy ? > Kilka dni temu chodził na forum wątek o liceum w Łodygowicach: 3 razy więcej godzin religii niż informatyki! .. :::::::: ..Czesc Czytalem wymieniony post i dlatego wlasnie dociekalem ilosci zajec z religii, w tygodniu. To liceum w Lodygowicach bylo jakims liceum profilowanym wiec moglo byc jakies wyjatkowe z tego wzgledu. Oczywiscie profilowane czy nie nie lezy wylacznie w gestii placowki oraz rodzicow, jesli tylko finansowane jest przez podatnika. Gdy jest prywatne to moga sobie miec tej religii i cztery razy tyle (co najmniej). .. :::::::::::: Kasa, jest jej za mało na utrzymanie aparatu, a jeszcze trzeba przekazywać składke na utrzymanie państwa (ale nie polskiego). Zajrzyjcie do statystyki, ilu duchownych absolwentów co roku opuszcza seminaria, każdy jeść musi, mieszkać też i pewnie nie na najniższym poziomie. Wierni, ci skłonni do utrzymania kleru są biedni (podstawowy elektorat LPR), więc co? niech państwo czyli podatnicy, chcą czy czy nie chcą utrzymują aparat. Kurczę, ustroje sie transformują, a ciągle na jakiś aparat trzeba się zrzucać. Kasa, jej wielkość? Nauczyciel (matematyk najlepiej) na forum jest proszony o przemnożenie: liczba klas ( w szkołach podstawowych + gimnazjach + liceach + zawodówkach) x 2godz/tygodniowo x płaca za 1 godz.przeliczona z przeciętnej płacy nauczycielskiej. Suma będzie kasą wystarczająca na nauczenie wszystkich uczniów co najmniej 1 języka obcego na poziomie wystarczające do porawnego porozumienia się w obrębie Europy. .. ::::::: .. O tym nadaje na Forach od 1995r. Bo to co opisujesz powyzej jest realizacja hasla "katabas w kazdej alkowie", bo - tak jak uprzednie nygusy (po WUMLach) - tak i aktualne (po uczelniach kat.), po wyszkoleniu sie za pieniadze podatnika, licza na uzyskanie zatrudnienia (czyli pozostanie na garbie podatnika). Tylko czesc z nich wyjedzie za granice (gdzie wcale nie ma takiego rajskiego zycia), a wiekszosc bedzie wolala zycie w kraju, czyli jak paczki w masle. Albowiem tylko w Polsce ma czarownik tak dobrze. .. ::::::: I tu pogrzebano drugiego psa, nie mniej istotnego! Po co młodzieży chłonięcie fluidów niemoralnych, obcych naszej polskokatolickiej tradycji. Przeczyta taki gazetę poza zasięgiem autocenzury, albo zrozumie, co mówią o Polaku w filmach z premedytacją nietłumaczonych na język polski.Autentyczne, na kanałach Discovery czy Planete ( w całości tłumaczonych) filmy angielskie, niemieckie czy szczególnie francuskie o Karolu Wojtyle wyświetlane sa wyłącznie w wersji oryginalnej. Cenzura, o nie po prostu strach, że nie dostaną w przyszłości > koncesji albo zostaną ukarani za pokazywanie bzykających się much o godz. > 22.59.i autocenzura! .. ::::::::: Alez przypomnij sobie te zapewnienia o efektach wychowywania z Bogiem i te inne pierdoly. Juz ponad ziesiec lat temu czarownicy obiecywali te cuda. Rozejrzyj sie wiec: w pudlach wiecej talatajstwa niz za komuny (bardzo ostro krytykowanej za przeludnienie wiezien), bodaj 50 miejsce w korupcji (razem z ludozercami), w nocy lepiej na miasto nie wychodz, przestepczosc zorganizowana, plaga zlodziejstwa, wulgaryzacja zycia codziennego, wszechobecna przemoc - to sa, okazuje sie, owe zapowiadane cuda. Deklarowane wtedy gdy chodzilo o dopuszczenie do zloba - wcisniecie sie do panstwa oraz kieszeni podatnika. Ten pieprzony Pieronek to ze lzami w oczach zapewnial o uczciwosci zamiarow. No i masz...znacznie wiecej niz godzina tygodniowo, znacznie wiecej niz dwie uczelnie katolickie (z podatkow), znacznie wiecej zlodziei i nygusow na utrzymaniu podatnika. .. ::::::::: I najważniejsze: czy katecheza jest prowadzona zgodnie z prawem? > Wprowadzona została do szkół aktem prawnym bez podstawy ustawowej, Latka płyną i nic, można się najwyżej wyżyć wirtualnie, bo w realu odwaga zdrożała, jak to na czarnym rynku! > Śm. .. ::::::::::: Tak wlasnie przypuszczalem, ze znow odwaga podrozala. Odwazniejsi i nie po linii forumowicze nadaja zazwyczaj z zagranicy. W kraju najbardziej bojowe sa nowe lizidupy. Bardzo sa odwazni. .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: bedzie wrecz przeciwnie IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 14:11 wiecie to lekka przesada u nas wiecej wydaje sie na religie niz wf a chcemy miec zdrowe spoleczenstwo. Nie tedy droga pani szanowna minister edukacji narodowej, czas to zmienic bo naszym dzieciom rozumki ksiezulka wypacza. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: zero religii w szkołach 10.09.02, 13:12 Gość portalu: jasna napisał(a): > to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie > spełni. No i w czym problem? Zgodnie z oczekiwaniami sprawa sama się skompromitowała - mimo ostrzeżeń co trzeźwiejszych, jakie zgłaszali na samym początku. Jeszcze parę lat i pies z kulawą nogą na lekcje religii w szkołach nie przyjdzie. Już teraz jest tak w bardzo wielu szkołach ponadpodstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: zero religii w szkołach IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 13:33 Trzeba do tego dazyc, ale nie uzyska sie zniesienia religii za obecnej ekipy, ja chodzilam na religie do Kosciola i bylo dobrze, teraz dzieci maja w szkole i z niej uciekaja, a wracajac do religii to musze podjac nauke ale potrzebuje nauczyciela, ktory wskaze mi z jakich podrecznikow powinnam korzystac i wiele mi kwestii wytlumaczyc. Obiecuje przylozyc sie do nauki, ale sama sobie nie poradze internet tez wszystkiego nie wyjasni. Prosze o mozliwosc kontaktu z Żydami z Podlasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majal Re: zero religii w szkołach IP: *.gw.intertele.pl 10.09.02, 13:49 Nie rozumiem, skąd ta wściekłość na religię? Czy uważacie, że religia dziś jest takim samym lub większym zagorożeniem jak niegdyś dla rozumu, swobód i jeszcze czegoś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiewca Łaskawco, wskaż w tym wątku wściekłość na religie, IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.09.02, 16:36 Gość portalu: majal napisał(a): > Nie rozumiem, skąd ta wściekłość na religię? Czy uważacie, że religia dziś jest > > takim samym lub większym zagorożeniem jak niegdyś dla rozumu, swobód i jeszcze > czegoś tam? Nie czytałeś lub nic nie zrozumiałeś, tym razem nie chodzi o żadną religie, tylko o system nauczania religii w szkołach publicznych i wynikające z tego konsekwencję dla edukacji polskiej młodzieży. Dotarło? o, kurczę, dawno tak poważnego i zasadniczego zdania nie napisałem, jeszcze posade błazna stracę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG a ja dopłacę do religii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.02, 17:15 Widzę to po własnych dzieciach-po prostu olewają ją, odrabiają na tych lekcjach zadania domowe, katecheta , czy też ksiądz , zmienia sie po pół roku, bo dłużej nie może wytrzymać z taka licealną młodzieżą. Czyżby za dużo pytań? To nie jest to co było dawniej.Religia w salce przy kościele, choćby dla samego spotkania się z rówieśnikami i te powroty do domu... Mimo tego nie wyzwolili we mnie wiary. Wobec tego powinnisci sie cieszyć , ze tak na chama degradują lekcje religii. Tracą kontakt z młodymi. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja dopłacę do religii___i ja też 11.09.02, 07:08 miałam porównanie na moich dzieciach. religia w salkach katechetycznych byla dla dzieci przyjemniejsza i korzystniejsza. ale etykę w liceum bym pozostawiła jako obowiązujacą. d. Odpowiedz Link Zgłoś