Dodaj do ulubionych

zero religii w szkołach

IP: *.olsztynek.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 18:06
to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie
spełni.
Obserwuj wątek
    • Gość: krzys52 zero religii w szkołach IP: *.proxy.aol.com 07.09.02, 18:12
      Gość portalu: jasna napisał(a):

> to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie
      > spełni.
      ..
      ::::::
      ..
      .......Z Nieba Mi Spadasz
      ....Bo wlasnie mialem zamiar zamiescic post z pytaniem o tygodniowa liczbe
      godzin religii w szkolach panstwowych (podstawowych oraz, odzdielnie, w
      szkolach srednich).
      Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na
      Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona
      (powod - "tepsze" lby).
      ..
      Z gory dziekuje za doinformowanie i pozdrawiam
      ..
      K.P.
      • Gość: zzz Re: zero religii w szkołach IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 07.09.02, 18:15
        Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na
        > Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona
        > (powod - "tepsze" lby).

O sobie piszesz?

A co do religii, to można na nią nie chodzić! zzz
        • Gość: krzys52 zero religii w szkołach - jestem ZA IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 04:10
          Gość portalu: zzz napisał(a):

> Gość portalu: krzys52 napisał(a):
          >
          > > Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje jeszcze ale za to na
          > > Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia) zostanie wprowadzona
          >
          > > (powod - "tepsze" lby).
          >
          > O sobie piszesz?
          ..
          :::::::
          ..
          Nie. Pisze o tzw. umyslach technicznych. Umyslach indoktrynowanych ktorych
          znacznie wiecej doswiadczysz na politechnikach niz na uniwersytetach. Na te
          ostatnie znacznie czesciej ciagna ludzie o umyslach wolnych i krytycznych.
          Bogobojny parafianin potrzebuje jedynie fachu, gdyz odpowiedzi na wszystkie
          inne pytania juz ma wytatuowane na umysle.
          ..
          ..
          >
          > A co do religii, to można na nią nie chodzić! zzz
          ..
          Ale trzeba placic - bez wzgledu na checi i zapatrywania. I o to tu
          sie "rozchodzi".
          ..
          Za komuny mozna bylo nie nalezec do partii ale trzeba bylo na nia placic. No i
          byla komuna ...w ktorej oczywiscie mozna bylo nie nalezec do partii.
          Czy zaczynasz chwytac ten blues?
          ..
          K.P.
          ..
          ..
          • wild zero przymusowych dotacji dla szkół - jestem ZA! 08.09.02, 04:43
            jaki popaprany ateusz mógłby pierdzieć w stołek fylozofa jak nic z tego na
            wolnym rynku nie sprzeda materialnego! ( przypominam w społecnej gnozie materia
            to zło! ) smile a tak musi biedulek-krasnalek z bajek - filozoficznie KRAŚĆ! (
            nazywa to OŚWIECENIEM! ) smile)

wolny rynek w szkolnictwie wyeliminuje pasozyty - poprostu aby zabawić sie
            musieliby niezle nażebrać się na ulicy! smile)

a tak zostaną tylko szkoły które są potrzebe w produkcji różnych dóbr i
            wynalazków - same firmy w realu fundują szkoły dla pracowników ale nie
            psychologo-mistyczno-popaprane-fylozofyczne-irracjonalne-amaterialne bzdety :>>
            i dlatego mafiozi amaterialni bronią sie rękami i nogami przed likwidacja
            przymusu naucznia i dotowania z podatków szkoł dla dorosłych ludzi!
            (darmozjadów!) zwanych myślicielami z literckiego Klubu "Wylegarni muszek
            społecznych" ( nawet za wode w WC niemieliby za co zapłacic gdyby nie grabież
            naiwnych )
          • Gość: zzz Re: zero religii w szkołach - jestem ZA IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 08.09.02, 15:02

> Nie. Pisze o tzw. umyslach technicznych. Umyslach indoktrynowanych ktorych
            > znacznie wiecej doswiadczysz na politechnikach niz na uniwersytetach. Na te
            > ostatnie znacznie czesciej ciagna ludzie o umyslach wolnych i krytycznych.
            > Bogobojny parafianin potrzebuje jedynie fachu, gdyz odpowiedzi na wszystkie
            > inne pytania juz ma wytatuowane na umysle.

A gdzie niby produkują tych, którzy innych indoktrynują i tatuują im umysły? I
            to oni najpierw zostaja wytatuowani! I ja za to płacę!

"Umysly wolne i krytyczne". No oczywiscie. Nie od dziś wiadomo, że jak kto nie
            ma żadnych specjalnych zdolności i zainteresowań, to idzie na uniwersytet, żeby
            mu tam wytatuowali, czego im zabrakło.

Czy zaczynasz chwytac ten blues? zzz
          • Gość: dorota Re: zero religii w szkołach - jestem ZA IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 13:45
            no i wracamy do punktu wyjscia, teraz mozna na religie nie chodzic ale trzeba
            na mia placic, KOMUNO WRÓC JAK RODACY KRZYCZELI I WYKRZYCZELI, A JA NIE CHEC
            KOMUNY WOLE DEMOKRACJE
        • Gość: Prezes Re: zero religii w szkołach IP: *.ces.clemson.edu 10.09.02, 16:48
          Gość portalu: zzz napisał(a):

> Gość portalu: krzys52 napisał(a):
          >
          > > Domyslam sie, ze na Uniwerkach relgia nie obowiazuje
          jeszcze ale za to na
          > > Politechnikach niedlugo (po cichutku i z zaskoczenia)
          zostanie wprowadzona
          >
          > > (powod - "tepsze" lby).
          >
          > O sobie piszesz?
          >
          > A co do religii, to można na nią nie chodzić! zzz

Oczywiscie, ze mozna, ale obawiam sie
          ze w polskich warunkach prowadzi to czesto
          do ostracyzmu.

Chyba jednak bylo zdrowiej, gdy lekcje religii
          byly prowadzone niezaleznie od panstwowej szkoly.

A tak na marginesie, czy w polskich szkolach
          sa prowadzone lekcje innych religii niz defaultowa ?

• Gość: Sala Krzys IV wydział????????? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.09.02, 01:00
        A co ty?
        Ubek z IV wydzialu?

Jesli tak ide po duzy bat.

MaChaM 300 Machów
        • Gość: krzys52 Krzys IV wydział????????? IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 01:26
          Gość portalu: Sala napisał(a):

> A co ty?
          > Ubek z IV wydzialu?
          >
          > Jesli tak ide po duzy bat.
          >
          > MaChaM 300 Machów
          ..
          ::::::::
          Ale z Ciebie numerantka, Sala. surprised) Widze, ze sporo musi byc tej
          religijnej "nauki" w tygodniu skoro Maxio zareagowal jakby mu ktos rozpalony
          pogrzebacz w dupe wetknal. Zreszta i Twoja reakcja jest w tym stylu.
          ....Nie wstydz sie Sala i przyznaj do tygodniowej objetosci zajec z religii.
          Wyrzuc to z siebie. I tak powszechnie wiadomo, ze Polska to teraz Klerykalowo
          wiec nie musisz na zapas rumienic sie. Przeciez nie w wyniku Twojej decyzji
          ilosc religijnych zajec przerosla juz zapewne komunistyczna propedeutyke i
          godziny wychowawcze - razem wziete. Choc miala byc godzina tygodniowo -
          pamietasz? Nie wstydz sie wiec bo wstydzic sie wypada jedynie za wlasne
          postepowanie.
          Wyluzuj sie Sala.
          ..
          K.P
          ..
          PS....I nie trac czasu na rozszyfrowywanie mojej przynaleznosci wydzialowej,
          lecz podaj w koncu te liczbe godzin, do diaska. surprised) Pokaz temu smarkowi z
          Bialegostoku, ze dziewczyny sa odwazniejsze.
          I nie machaj tyle, bo pozniej zaden stanik nie bedzie w stanie naprawic szkod.
          • Gość: dorota Re: Krzys IV wydział????????? IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 13:51
            Oj wy numeranci dziewczyne z Bialegostoku sa tak odwazne, ze tylko szukaja
            odpowiedniej osoby, a jak znajda to i religia i zadne inne rzeczy nie
            powstrzymaja przed popelnieniem szalenstwa.
      • Gość: baskas Re: zero religii w szkołach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 14:33
        zero reigli, zero matematyki , zero polskiego ,zero ,zero,zero
        i co Ci wówczas pozostanie
        po co szkoły skoro tam będzie z e r o wszystkiego!
      • Gość: baskas Re: zero religii w szkołach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 14:33
        zero reigli, zero matematyki , zero polskiego ,zero ,zero,zero
        i co Ci wówczas pozostanie
        po co szkoły skoro tam będzie z e r o wszystkiego!
    • wild likwidacja fanatyzmu przymusu nauczania...? 07.09.02, 18:14

> spełni.

każdy powiniem mieć swobode wyboru szkoły jaką chce się dobrowolnie uczyć
      - całkowita prywatyzacja plus likwidacja Ministerstwa Eduakcji Nacjonalistycznej

wszystko kosztuje a nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie wyrzucał pieniędzy
      na zbędne lekcje itd. niedorobionych psychologó i miliardów pedagogów -
      sciemniaczy
      • Gość: krzys52 Re: likwidacja fanatyzmu przymusu nauczania...? IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 00:21
        Maxiu
        ..
        A moze zamiast zwyczajowego pieprzenia nie na temat, zdobylbys sie, Q, w koncu
        na cos konkretniejszego i np. podal mi informacje o tygodniowej liczbie godzin
        religii w szkolach panstwowych.
        ..
        Bede Ci bardzo wdzieczny surprised)
        ..
        K.P.
        ..
        ..

wild napisał:

> Gość portalu: jasna napisał(a):
        >
        > > to takie moje pobożne życzenie, które wiem, że za rz ądów Millera się nie
        > > spełni.
        >
        > każdy powiniem mieć swobode wyboru szkoły jaką chce się dobrowolnie uczyć
        > - całkowita prywatyzacja plus likwidacja Ministerstwa Eduakcji
        Nacjonalistyczne
        > j
        >
        > wszystko kosztuje a nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie wyrzucał pieniędzy
        > na zbędne lekcje itd. niedorobionych psychologó i miliardów pedagogów -
        > sciemniaczy
        • wild bolszewicki fanie państwowego leppera z MEN 08.09.02, 00:58

> Maxiu
          > ..
          > A moze zamiast zwyczajowego pieprzenia nie na temat, zdobylbys sie, Q, w
          koncu
          > na cos konkretniejszego i np. podal mi informacje o tygodniowej liczbie
          godzin
          > religii w szkolach panstwowych.
          > ..
          > Bede Ci bardzo wdzieczny surprised)

mi panstwowy kołchoz naucznia niczego za coś jest zbędny, chce zwrotu
          skradzionych pieniedzy na szkołe zarządaną przez komunistycznych zwolenników
          panstwowych mleczarni... możesz to zorzumieć? ja neguje przymusową zabawe za
          moje pieniądze - chcesz wydawać na lekce muzyki płać ja niechce!

PS. Te pytanie zadaj ( bedziesz bardziej "nonkonformistyczny" chyba zle! )dla
          Zydów z Izraela lub Arabów z Egiptu tylko zatrąb głosno o "gównie" tu i tam -
          nalepiej wyjdz do dzielnicy żydowskiej z transparentem "Mojżesz to " może od
          nich w pierdol szybciej nie dostaniesz... mnie jeszcze mniej interesujesz...
          Mr. Szprotko z kołchozu panstwowego...
      • Gość: dorota Re: likwidacja fanatyzmu przymusu nauczania...? IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 14:01
        nasi pedagodzy wolaja o pomste do nieba, sluchajcie wy mineliscie sie z
        powolaniem bylibyscie cudownymi nauczycielami i nie zadnymi fanatykami tylko
        otwierajacymi horyzonty, jesli byloby to mozliwe to chcialabym wam kiedys w
        przyszlosci podziekowac osobiscie, ale za dobrze mnie znacie wiec z wami na nic
        sie nie pisze, bo by mi bylo glupio.hahahaha
    • Gość: doku zero religii w szkołach to zbyt mało IP: *.mofnet.gov.pl 09.09.02, 13:26
      Jakieś podstawy wiedzy o różnorodności kultur, religii i filozofii na świecie
      powinny być elementem programu języka polskiego, historii czy jakiegoś innego
      przedmiotu. Istnieje jakieś takie pojęcie jak "sylabus" czy jakoś tak i jak
      rozumiem chodzi w nim o pełen zbiór tematów i zakres wiedzy, poza który nie
      może wykroczyć egzamin maturalny. Podobno w Polsce niedługo będzie ten sylabus
      i dostosowane do niego jednolite, ogólnopolskie egzaminy maturalne. Uważam, że
      instytucje wydające świadectwa maturalne mają prawo domagać się pewnej
      minimalnej wiedzi o religiach.

Oczywiście żaden konkretny tekst modlitwy nie może się nigdy znaleźć w sylabusie
    • balzer bedzie wrecz przeciwnie 09.09.02, 14:43
      Czarni juz ponoc sie staraja o zwiekszenie liczby godzin tygodniowo religi
      w szkołach. Za mało kasy ? smile
      • Gość: Śmiewca O,yes! tu jest pies pogrzebany - money, money!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.09.02, 15:27
        balzer napisał:

> Czarni juz ponoc sie staraja o zwiekszenie liczby godzin tygodniowo religi
        > w szkołach. Za mało kasy ? smile

Kilka dni temu chodził na forum wątek o liceum w Łodygowicach: 3 razy więcej
        godzin religii niż informatyki!
        Kasa, jest jej za mało na utrzymanie aparatu, a jeszcze trzeba przekazywać
        składke na utrzymanie państwa (ale nie polskiego). Zajrzyjcie do statystyki,
        ilu duchownych absolwentów co roku opuszcza seminaria, każdy jeść musi,
        mieszkać też i pewnie nie na najniższym poziomie. Wierni, ci skłonni do
        utrzymania kleru są biedni (podstawowy elektorat LPR), więc co? niech państwo
        czyli podatnicy, chcą czy czy nie chcą utrzymują aparat. Kurczę, ustroje sie
        transformują, a ciągle na jakiś aparat trzeba się zrzucać.
        Kasa, jej wielkość? Nauczyciel (matematyk najlepiej) na forum jest proszony o
        przemnożenie: liczba klas ( w szkołach podstawowych + gimnazjach + liceach +
        zawodówkach) x 2godz/tygodniowo x płaca za 1 godz.przeliczona z przeciętnej
        płacy nauczycielskiej. Suma będzie kasą wystarczająca na nauczenie wszystkich
        uczniów co najmniej 1 języka obcego na poziomie wystarczające do porawnego
        porozumienia się w obrębie Europy.
        I tu pogrzebano drugiego psa, nie mniej istotnego! Po co młodzieży chłonięcie
        fluidów niemoralnych, obcych naszej polskokatolickiej tradycji. Przeczyta taki
        gazetę poza zasięgiem autocenzury, albo zrozumie, co mówią o Polaku w filmach z
        premedytacją nietłumaczonych na język polski.Autentyczne, na kanałach Discovery
        czy Planete ( w całości tłumaczonych) filmy angielskie, niemieckie czy
        szczególnie francuskie o Karolu Wojtyle wyświetlane sa wyłącznie w wersji
        oryginalnej. Cenzura, o nie po prostu strach, że nie dostaną w przyszłości
        koncesji albo zostaną ukarani za pokazywanie bzykających się much o godz.
        22.59.i autocenzura!
        I najważniejsze: czy katecheza jest prowadzona zgodnie z prawem?
        Wprowadzona została do szkół aktem prawnym bez podstawy ustawowej, Latka płyną
        i nic, można się najwyżej wyżyć wirtualnie, bo w realu odwaga zdrożała, jak to
        na czarnym rynku!
        Śm.
        • Gość: dorota Re: O,yes! tu jest pies pogrzebany - money, money IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 14:06
          Za pieniadze ksiadz sie modli, za pieniadze lud sie podli,
          To straszne, ale dlatego ja postanowilam byc samodzielna, aby nie musiec sie
          podlic za pieniadze tylko dla przyjemnosci.
        • Gość: krzys52 w ub. roku 100 mln tylko na katechetow IP: *.proxy.aol.com 11.09.02, 06:33
          Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

> balzer napisał:
          >
          Czarni juz ponoc sie staraja o zwiekszenie liczby godzin tygodniowo religi
          w szkołach. Za mało kasy ? smile
          >
          Kilka dni temu chodził na forum wątek o liceum w Łodygowicach: 3 razy więcej
          godzin religii niż informatyki!
          ..
          ::::::::
          ..Czesc
          Czytalem wymieniony post i dlatego wlasnie dociekalem ilosci zajec z religii, w
          tygodniu. To liceum w Lodygowicach bylo jakims liceum profilowanym wiec moglo
          byc jakies wyjatkowe z tego wzgledu. Oczywiscie profilowane czy nie nie lezy
          wylacznie w gestii placowki oraz rodzicow, jesli tylko finansowane jest przez
          podatnika. Gdy jest prywatne to moga sobie miec tej religii i cztery razy tyle
          (co najmniej).
          ..
          ::::::::::::
          Kasa, jest jej za mało na utrzymanie aparatu, a jeszcze trzeba przekazywać
          składke na utrzymanie państwa (ale nie polskiego). Zajrzyjcie do statystyki,
          ilu duchownych absolwentów co roku opuszcza seminaria, każdy jeść musi,
          mieszkać też i pewnie nie na najniższym poziomie. Wierni, ci skłonni do
          utrzymania kleru są biedni (podstawowy elektorat LPR), więc co? niech państwo
          czyli podatnicy, chcą czy czy nie chcą utrzymują aparat. Kurczę, ustroje sie
          transformują, a ciągle na jakiś aparat trzeba się zrzucać.
          Kasa, jej wielkość? Nauczyciel (matematyk najlepiej) na forum jest proszony o
          przemnożenie: liczba klas ( w szkołach podstawowych + gimnazjach + liceach +
          zawodówkach) x 2godz/tygodniowo x płaca za 1 godz.przeliczona z przeciętnej
          płacy nauczycielskiej. Suma będzie kasą wystarczająca na nauczenie wszystkich
          uczniów co najmniej 1 języka obcego na poziomie wystarczające do porawnego
          porozumienia się w obrębie Europy.
          ..
          ..
          O tym nadaje na Forach od 1995r. Bo to co opisujesz powyzej jest realizacja
          hasla "katabas w kazdej alkowie", bo - tak jak uprzednie nygusy (po WUMLach) -
          tak i aktualne (po uczelniach kat.), po wyszkoleniu sie za pieniadze podatnika,
          licza na uzyskanie zatrudnienia (czyli pozostanie na garbie podatnika). Tylko
          czesc z nich wyjedzie za granice (gdzie wcale nie ma takiego rajskiego zycia),
          a wiekszosc bedzie wolala zycie w kraju, czyli jak paczki w masle. Albowiem
          tylko w Polsce ma czarownik tak dobrze.
          ..
          I tu pogrzebano drugiego psa, nie mniej istotnego! Po co młodzieży chłonięcie
          fluidów niemoralnych, obcych naszej polskokatolickiej tradycji. Przeczyta taki
          gazetę poza zasięgiem autocenzury, albo zrozumie, co mówią o Polaku w filmach z
          premedytacją nietłumaczonych na język polski.Autentyczne, na kanałach Discovery
          czy Planete ( w całości tłumaczonych) filmy angielskie, niemieckie czy
          szczególnie francuskie o Karolu Wojtyle wyświetlane sa wyłącznie w wersji
          oryginalnej. Cenzura, o nie po prostu strach, że nie dostaną w przyszłości
          > koncesji albo zostaną ukarani za pokazywanie bzykających się much o godz.
          > 22.59.i autocenzura!
          ..
          :::::::::
          Alez przypomnij sobie te zapewnienia o efektach wychowywania z Bogiem i te inne
          pierdoly. Juz ponad ziesiec lat temu czarownicy obiecywali te cuda. Rozejrzyj
          sie wiec: w pudlach wiecej talatajstwa niz za komuny (bardzo ostro krytykowanej
          za przeludnienie wiezien), bodaj 50 miejsce w korupcji (razem z ludozercami), w
          nocy lepiej na miasto nie wychodz, przestepczosc zorganizowana, plaga
          zlodziejstwa, wulgaryzacja zycia codziennego, wszechobecna przemoc - to sa,
          okazuje sie, owe zapowiadane cuda. Deklarowane wtedy gdy chodzilo o
          dopuszczenie do zloba - wcisniecie sie do panstwa oraz kieszeni podatnika. Ten
          pieprzony Pieronek to ze lzami w oczach zapewnial o uczciwosci zamiarow. No i
          masz...znacznie wiecej niz godzina tygodniowo, znacznie wiecej niz dwie
          uczelnie katolickie (z podatkow), znacznie wiecej zlodziei i nygusow na
          utrzymaniu podatnika.
          ..
          :::::::::
          I najważniejsze: czy katecheza jest prowadzona zgodnie z prawem?
          > Wprowadzona została do szkół aktem prawnym bez podstawy ustawowej, Latka
          płyną i nic, można się najwyżej wyżyć wirtualnie, bo w realu odwaga zdrożała,
          jak to na czarnym rynku!
          > Śm.
          ..
          :::::::::::
          Tak wlasnie przypuszczalem, ze znow odwaga podrozala. Odwazniejsi i nie po
          linii forumowicze nadaja zazwyczaj z zagranicy. W kraju najbardziej bojowe sa
          nowe lizidupy. Bardzo sa odwazni.
          ..
          K.P.
      • Gość: dorota Re: bedzie wrecz przeciwnie IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 14:11
        wiecie to lekka przesada u nas wiecej wydaje sie na religie niz wf a chcemy
        miec zdrowe spoleczenstwo. Nie tedy droga pani szanowna minister edukacji
        narodowej, czas to zmienic bo naszym dzieciom rozumki ksiezulka wypacza.
    • gandalph Re: zero religii w szkołach 10.09.02, 13:12

> spełni.
      No i w czym problem? Zgodnie z oczekiwaniami sprawa sama się skompromitowała -
      mimo ostrzeżeń co trzeźwiejszych, jakie zgłaszali na samym początku. Jeszcze
      parę lat i pies z kulawą nogą na lekcje religii w szkołach nie przyjdzie. Już
      teraz jest tak w bardzo wielu szkołach ponadpodstawowych.
    • Gość: dorota Re: zero religii w szkołach IP: *.man.bialystok.pl 10.09.02, 13:33
      Trzeba do tego dazyc, ale nie uzyska sie zniesienia religii za obecnej ekipy,
      ja chodzilam na religie do Kosciola i bylo dobrze, teraz dzieci maja w szkole i
      z niej uciekaja, a wracajac do religii to musze podjac nauke ale potrzebuje
      nauczyciela, ktory wskaze mi z jakich podrecznikow powinnam korzystac i wiele
      mi kwestii wytlumaczyc. Obiecuje przylozyc sie do nauki, ale sama sobie nie
      poradze internet tez wszystkiego nie wyjasni. Prosze o mozliwosc kontaktu z
      Żydami z Podlasia.
    • Gość: majal Re: zero religii w szkołach IP: *.gw.intertele.pl 10.09.02, 13:49
      Nie rozumiem, skąd ta wściekłość na religię? Czy uważacie, że religia dziś jest
      takim samym lub większym zagorożeniem jak niegdyś dla rozumu, swobód i jeszcze
      czegoś tam?
      • Gość: Śmiewca Łaskawco, wskaż w tym wątku wściekłość na religie, IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.09.02, 16:36
        Gość portalu: majal napisał(a):

> Nie rozumiem, skąd ta wściekłość na religię? Czy uważacie, że religia dziś
        jest
        >
        > takim samym lub większym zagorożeniem jak niegdyś dla rozumu, swobód i
        jeszcze
        > czegoś tam?

Nie czytałeś lub nic nie zrozumiałeś, tym razem nie chodzi o żadną religie,
        tylko o system nauczania religii w szkołach publicznych i wynikające z tego
        konsekwencję dla edukacji polskiej młodzieży.
        Dotarło? o, kurczę, dawno tak poważnego i zasadniczego zdania nie napisałem,
        jeszcze posade błazna stracę..
    • alfalfa zero fizy - pani się znęcała :( m/txt 10.09.02, 17:01
    • Gość: AndrzejG a ja dopłacę do religii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.02, 17:15
      Widzę to po własnych dzieciach-po prostu olewają ją,
      odrabiają na tych lekcjach zadania domowe,
      katecheta , czy też ksiądz , zmienia sie po pół roku,
      bo dłużej nie może wytrzymać z taka licealną młodzieżą.
      Czyżby za dużo pytań?
      To nie jest to co było dawniej.Religia w salce przy kościele,
      choćby dla samego spotkania się z rówieśnikami i te powroty do domu...
      Mimo tego nie wyzwolili we mnie wiary.
      Wobec tego powinnisci sie cieszyć , ze tak na chama degradują lekcje religii.
      Tracą kontakt z młodymi.

Andrzej
      • d_nutka Re: a ja dopłacę do religii___i ja też 11.09.02, 07:08
        miałam porównanie na moich dzieciach.
        religia w salkach katechetycznych byla dla dzieci przyjemniejsza i
        korzystniejsza.
        ale etykę w liceum bym pozostawiła jako obowiązujacą.
        d.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka