Dodaj do ulubionych

Borowski czy Frasyniuk?

23.09.05, 05:48
PD czy SDPL? Tuż przed wyborami obie partie oscylują na marginesie progu
wyborczego, obie walcza o mniej wiecej ten sam elektorat. Jak ma zagłosować
wyborca wahający się między partią Borowskiego, a partią Frasyniuka, żeby
swego głosu nie zmarnować?

terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?514254
Obserwuj wątek
    • rycho7 unicestwic w Polsce lewice 23.09.05, 07:31
      Otworzyc droge do powstania w Polsce lewicy rewolucyjnej.

Zapisac Patience na pierwszej pozycji listy proskrypcyjnej.
      • andrzejg Re: unicestwic w Polsce lewice 23.09.05, 12:05
        rycho7 napisał:

> Otworzyc droge do powstania w Polsce lewicy rewolucyjnej.
        >
        > Zapisac Patience na pierwszej pozycji listy proskrypcyjnej.

Nie rozumiem Ciebie Rycho
        Co troche krzyczysz o unicestwieniu lewicy w Polsce...
        a powiedz mi , któż ja unicestwia?
        Czy jest prawo zabraniające działalności SLD, czy SDPl, albo UP, czy innych
        bo pewnie o tej lewicy myslisz,a nie o LPR, czySamoobronie.
        Przeciez ta lewica dołuje z przyczyn własnej nieudolności w rzadzeniu i licznych
        afer, oraz wewnętrznego rozpadu.

Czy w Sejmie ma byc ustawowe miejsce dla SLD, tak jak te 2 mandaty dla mniejszości niemieckiej?

A.
    • v_2 Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 08:32
      Wybór jest prosty: PO. Dzięki temu głos nie zostanie zmarnowany a óżne odmiany
      czerwonych bęcwałów nie będą mogły mieszać w polskim kociołku....
      • 7em Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 08:41
        nie, PO nie. PO ma "mordę" liberałów i kapitalistów. po co szmacic te wartosci
        rokitami. ja polecam glosowac ciemniakom na LSDPL. ten zdrowy żelbetowy trzon
        zydokomuny maxymalnie do 2 lat doprowadzi do 45% bezrobocia i zamieszek. i
        będzie na komuchów

5040
        • andrzejg bądź konsekwentny 23.09.05, 08:48
          7em napisał:

> LSDPL. ten zdrowy żelbetowy trzon zydokomuny

> będzie na komuchów
          >
          > 5040

zapomniałeś o Zydach

A.
          • 7em Re: bądź konsekwentny 23.09.05, 09:26
            > zapomniałeś o Zydach
            \nie bój zaby
            5040
            • andrzejg Głosujesz na Bubla?/nt 23.09.05, 13:28
              • 7em Re: Głosujesz na Bubla?/nt 23.09.05, 16:36
                dlaczego twoje pytanie sprawia ze mam ochote powiedziec ci "spie..j". czy ja
                sie ciebie pytam dlaczego, zbrojony czerwony ciemniaku, głosujesz na LSDPLUP?

5040
                • andrzejg Re: Głosujesz na Bubla?/nt 23.09.05, 20:29
                  7em napisał:

> dlaczego twoje pytanie sprawia ze mam ochote powiedziec ci "spie..j".

Widocznie takie masz do mnie nastawienie. Juz nic na to nie poradzę.

> czy ja sie ciebie pytam dlaczego, zbrojony czerwony ciemniaku, głosujesz na
                  LSDPLUP?
                  >
                  > 5040

Pytanie było zasadne, ponieważ tezy o żydokomunie głosi własnie Bubel.

A.
                  • 7em a wiesz co? odpowiem ci 24.09.05, 12:14
                    gdybym poszedł na wybory to zagloswoalbym na bubla albo na oko lub inne ucho.
                    ja nie boje sie podejmowac decyzji samodzielnie i co wazniejsze wbrew
                    wiekszosci. tacy ludzie jak ty bez podpowiedzi z mediow jak maja myslec nie
                    mogli by funkcjonowac. gdyby nie bylo sondazy siadlbys w piskownicy ryczal i
                    trzas sie ze starchu przed nieznanym

5040
                    • andrzejg Re: a wiesz co? odpowiem ci 24.09.05, 12:36
                      7em napisał:

> gdybym poszedł na wybory to zagloswoalbym na bubla albo na oko lub inne ucho.

Czyli nie idziesz na wybory?
                      Oddajesz pole walkowerem?

> ja nie boje sie podejmowac decyzji samodzielnie i co wazniejsze wbrew
                      > wiekszosci. tacy ludzie jak ty bez podpowiedzi z mediow jak maja myslec nie
                      > mogli by funkcjonowac. gdyby nie bylo sondazy siadlbys w piskownicy ryczal i
                      > trzas sie ze starchu przed nieznanym
                      >
                      > 5040

Dobra ,dobra

A.
        • v_2 Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 08:50
          Hmmm... to jest tzw. ostateczne rozwiązanie kwestii komuchów....
          • patience Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 16:06
            v_2 napisał:
            > Hmmm... to jest tzw. ostateczne rozwiązanie kwestii komuchów....

Niezupelnie...Zgadzam sie z analiza Osiatynskiego, ze 'swoi kapitalisci' czyli
            postkomunistyczne barony obstawiaja juz PO. Nazewnictwo jest ylace... system
            kronistyczny wcale nie zostaje zlamany wraz z rozpadem sld. Wrecz przeciwnie,
            szykuje sie do 'umacniania zdobyczy'.
            • 7em Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 16:40
              patience napisała:

> szykuje sie do 'umacniania zdobyczy'.
              no niestety masz racje. jezeli platforma chce dobrych reform rynkowych to tylko
              po to by panstwo kompletnie się nie wywalilo na ryj i bylo jeszcze co krasc. z
              pewnoscią nie sa prawica. nie ma w nich prawosci. prawy planowalby obnizenie
              podatkow do ulamków obecnych a nie kosmetyke reanimujaca chorego czlowieka
              polske.

5040
              • patience Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 17:11
                Ano tak, a poza tym musze sie przyznac ze sie im przyjrzalam miedzy innymi pod
                wplywem twoich tekstow tutaj i w blogu. I to samo pomyslalam, niestety on ma racje.
            • v_2 Re: Borowski czy Frasyniuk? 23.09.05, 22:26
              A na pewno obstawili Frasyniuka ( bo naiwniak ). Zapewne przypuszczali, że
              Demokraci Frasyniuka mogą byc czarnym koniem wyborów stąd V kolumna w osobie
              Belki i Hausnera. Zresztą zauważ, że jak tylko Frasyniukowi trochę lepiej
              zaczęło sie powodzic to Belka poparł... Borowskiego. Typowe rozbijactwo!
              Pewnie i PO usiłowali się czerwoni ( w tym samym celu zamelinowa )ale mam
              nadzieję, że nie aż z tak dobrym skutkiem... Trzymam kciuki za PO.
              • patience Re: Borowski czy Frasyniuk? 24.09.05, 01:49
                Trzymasz kciuki za PEDE a nie czytasz ich organu prasowego? To sie zapoznaj
                przynajmniej z Osiatynskim, ktory bez ogrodek nadaje jacy to nieczerwoni
                menagerowie czerwonych baronow.
    • indris Zajrzyj do Latarnikawyborczego... 23.09.05, 12:03
      ...(www.latarnikwyborczy.pl) a także na stronę Wprost, gdzie jest też test,
      jakich partii programy są zgodne z Twoimi poglądami. Zdumiony byłem Twoim
      twierdzeniem,że PD i SdPl "walczą o mniej więcej ten sam elektorat". U mnie
      zarówno wg własnego wyczucia jak i odpowiedzi na oba testy, te partie są bardzo
      daleko od siebie.
      • patience Re: Zajrzyj do Latarnikawyborczego... 23.09.05, 16:31
        ...(www.latarnikwyborczy.pl) a także na stronę Wprost, gdzie jest też test,
        > jakich partii programy są zgodne z Twoimi poglądami. Zdumiony byłem Twoim
        > twierdzeniem,że PD i SdPl "walczą o mniej więcej ten sam elektorat". U mnie
        > zarówno wg własnego wyczucia jak i odpowiedzi na oba testy, te partie są bardzo
        > daleko od siebie.

Swiat polityki to swiat pozorow... jestesmy na dosyc wczesnym etapie
        transformacji spolecznej. Jak napisal Osiatynski w cytowanym fragmencie, tak
        zwana lewica 'ma powody' zeby glosowac na PO. Te same powody maja jesli chodzi o
        UD. Zreszta, to jest dosyc zabawna sytuacja, rozpad unii wolnosci na Partie
        Demokratyczna i Platforme Obywatelska, przy zalozeniu ze PD wchodzi do
        parlamentu, pozwoli na pierwszy samodzielny rzad unii Wolnosci.... A wracajac do
        elektoratu lewicowego, to jego elity maja powody zeby tak glosowac, a tak zwane
        elektoralne masy do dzisiaj zachowuja sie w sposob zmilitaryzowany. Karnie i z
        dyscyplinowanie ida do urn glosowac jak wodzowie kaza, nir trudzac sie
        uzytkowaniem wlasnego mozgu. Stad podobienstwa i roznice programowe niewiele ich
        obchodza. Wazne to, ze Cimoszka z Olejniczak kazaly glosowac na kogokolwiek
        oprocz Borowskiego. To moga wybrac PeDe, na zasadzie, ze GW apeluje, a Michnik
        sie przyjemnie kojarzy z Kiszczakiem i Jaruzelskim. A potem odnowiona Unia
        wolnosci zrobi program Balcerowicz Bis zeby utrwalic zdobycze kronistycznych
        baronow, glownie z SLD. Bajki o ograniczonym rzadzie i ograniczaniui korupcji
        odloza na polke na nastepne wybory i beda roskrecas sliczne panstwo
        biurokratyczne dla 'swoich'.
    • wolomin_w_nocy Zmarnuje tak czy inaczej 23.09.05, 21:17
      z tym, że Borowskiego trochę szkoda.
      A Frasyniukowi dobrze tak.
    • callafior Re: Borowski czy Frasyniuk? 25.09.05, 14:59
      Frasyniuk to ostatni kretyn, a Borowski też nie lepszy. Jeden i drugi pokazali
      swoje możliwości polityczny (czyt. żadne) i nie są oboje warci jakiegokolwiek
      głosu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka