Dodaj do ulubionych

_________________________I jeszcze jedno AndrzejuG

21.10.05, 13:34
"oskarzycielskie teksty Hasza"

tak napisałeś prawda?

Czy masz jakis cytat?
ale taki z kontekstem - kto zaczął oskarżać o kto tylko BRONI!

Czy Ty o nic nie oskarżałeś "kaczorów"? PiSu też o nic?
Leppera tez o nic?

A może nie odpowiedziaęłs na 99% moich argumentów, na które nie potrafiłeś
udzielic "niepersonalnej" odpowiedzi?
Odpowiedzi nie na temat tych argumentów, które przytaczałęm
ale na na temat wypowiadającego je hasza?

łatwo jest stosować metodę Tuzka napści personalnej
nawet po 3 -krotnym przepraszam i to nie za siebie! a trudniej stawic czoła
rzeczywistości o JAKIJ PISZĘ - i dsykutować z faktami.
Lepperij zdyskredytowac osobę która o tych faktach PiSze!
Nieprawdaż?
Powszechność Opłacania nie pprzeszkadza bogatym ale czy nie mogą z biednym
porozmawiać z szacunkiem do jego biednej osoby ludzkiej?
Obserwuj wątek
    • andrzejg jak ktoś mówi 'i jeszcze jedno' 21.10.05, 14:20
      to widze goscia odwracającego się w drzwiach mówiącego własnie te słowa.
      Potem po prostu wychodzi.

Do widzenia Haszu

A.
      • hasz0 Re: jak ktoś mówi 'i jeszcze jedno' 21.10.05, 19:26
        Ważne w dniu ostatniej debaty przed wyborem jest nie to,
        - że wychodzę ciągle nie z własnej woli bo z woli tych, których wybierasz!

Ciągle mnie banuja na kilka h to jak mam Ci odpowiedzieć?

Dlaczego gdy Cię proszę o pinformowanie Forumowiczów - boisz się napisać w
        osobnym wątku; - Hasza banuja choć nie łamie regulaminu" a przeciwnie jest
        obrażany bo „polemiści”
        _stosują Tuzka metodę na Tuza___
        wielokrotnie waląc mu w twarz np. Lepperem Ty tez mnie ciagle odsyłałeś do
        koalicji z Lepperem jednocześnie nie odpowiadając na me argumenty!

I teraz znów nie odpowiadzasz a zamist tego znó piszesz o mej szacownej
        personie!

> to widze goscia odwracającego się w drzwiach mówiącego własnie te słowa.
        > Potem po prostu wychodzi.
        > Do widzenia Haszu
        > A.

Tak wolisz?
        Nie sądzę, żebyś chciał odpowiedzieć uczciwie na podnoszone moje argumenty bo
        ostatnio zbyt często pomijałeś najważniejsze (DLA MNIE) sprawy stosujac uniki
        i wytykając mi
        - moje adekwatne do danej sytuacji sformułowania w dyskusji z kimś zupełnie
        innym - które brałeś niby to do siebie - jakbym to ja Ciebie zaczepił
        a nie mnie zaczepiono! Często tak było w zRychem7.

Zawsze wtedy w Tobie miałem cenzora i jednocześnie nigdy Ci nie przeszkadzało
        że ten ktoś mnie wtedy spostponował ordynarnie i bezczelnie.

Pisałem Ci o kontekście – pamiętasz? Ze inaczej piszę gdy zaczynam dysput z
        Tobą a inaczej gdy akurat mnie, ktoś niesprowokowany napada...To, ze jestem w
        tej a nie innej sytuacji zyciowej - wcale nie oznacza, ze można mnie ustawiać
        w narożniku w trakcie rundy z kims innym bogatszym, ustawionym za granica czy
        ustosunkwoanym wkraju itp..U nikogo na garnuszku nie jestem i nie ja zabrałem
        komuś owoce pracy ani stanowiska czy miejsca pracy.
        Nie zaśługuję na lekceważące - "poszukaj sobie sam linku" czy cos w tym stylu...

Ja cenię kazdego - nawet tego zbłąkanego na manowcach
        dopuszczalnego stylu i poziomu dyskursu politycznego - Rycha7!
        Bo on chce ze mną rozmawiać! Może chce bym go wychował? smile
        Uważam, że pisząc tak jak piszę - pokonałem pacyniarzy i pokazałem ich
        beznadziejne metody - nawet w anononimowej internetowej rozmowie! I chocby za
        to - ta krztyna szacunku mi się należy - a nie lekceważenia, którego ja tu
        nigdy nikomu nie okazałem! Nawet pacynom bo wiem że to możesz być Ty, Rychu,
        czy ktowkolwiek inny! Minęły czasy gdy wysmiewano chóralnie całym stadłem
        watki "Odp-> # ino kurtularne"
        Cos one jednak dały! Gdy powrónasz tamte dyskusje i te dzisiejsza sytuację
        zobaczysz sam kto miał wtedy rację. I czyja metoda była skuteczna! Metoda
        banowania zamilczania lekceważenia i zamykania gęby nie skutkuje!
        Byłem ja dziś byłem znów banowany bez powodu do 18:coś
        zabacze czy przejdzie ten post!
        Pozdrawiam i nie unoś się – czyms się różnimy ale ja Cieb ie nie obrażam ani
        nie lekceważę!
        Jak przykłądowo Rych7 mnie! 
        Nie przeszedł
        Prosimy zapoznać się z Netykietą.
        Nie możesz pisać do 18:30 Wyjaśnienia: forum@gazeta.pl.

Kto jeszcze z F. pisze spację przed ,?
        • hasz0 __________Gdzie się dzis podziały te pacyny? 21.10.05, 19:31
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30650625&a=30782906
        • rycho7 Ty lakniesz czerezwyczajki 21.10.05, 20:43
          hasz0 napisał:

> Nawet pacynom bo wiem że to możesz być Ty, Rychu,

Ty Haszu mozesz byc gwalcicielem, bo narzedzie zbrodni nosisz przy sobie.

Roznica miedzy nami polega na tym, ze ja domagam sie sadowych gwarancji Twej
          niewinnosci do czasu udowodnienia Ci winy. Ty lakniesz czerezwyczajki. Jestem
          nawet gotow zaglosowac na kurdupla, aby miec to juz z glowy. Na zlosc babci
          odmroze sobie uszy. Ale Polske dzieki swojemu glosowaniu zgnoje. Dam Ci
          satysfakcje, abys kiedys z zaswiatow doszedl do tego kim byles. Tu i teraz juz
          nie widze nadziei dla Ciebie.
          • hasz0 _________________________________Rychu7 szczytuje! 21.10.05, 21:34

> Ty Haszu mozesz byc gwalcicielem, bo narzedzie zbrodni nosisz przy sobie.
            > Roznica miedzy nami polega na tym, ze ja domagam sie sadowych gwarancji Twej
            > niewinnosci do czasu udowodnienia Ci winy.

Jesli porównać Twą deklarację z o sprawiedliwym dowodzeniu myxh przewin
            z Twym jednoczesnym gołosłownym oskarżeniem mnie... bez dowodu!

I zaraz za tym - obietnica cywilizowanego procesu z należna obroną z...
            natychmiastowym oaądem-wyrokiem, wydanym przez Ciebie w tej samej połowce
            zdania oraz obiecana przez ateistę... karą w zaswiatach
            - to istotnie jest się nad czym zastanowić!

< ...Ty lakniesz czerezwyczajki. Jestem
            > nawet gotow zaglosowac na kurdupla, aby miec to juz z glowy. Na zlosc babci
            > odmroze sobie uszy. Ale Polske dzieki swojemu glosowaniu zgnoje. Dam Ci
            > satysfakcje, abys kiedys z zaswiatow doszedl do tego kim byles. Tu i teraz juz
            > nie widze nadziei dla Ciebie.

Rozbawiłeś co inetinteligentniejszych czytelników na dobre!
            • rycho7 z tym zwroc sie do Jarka 21.10.05, 21:57
              hasz0 napisał:

> > Ty Haszu mozesz byc gwalcicielem, bo narzedzie zbrodni nosisz przy sobie.

> z Twym jednoczesnym gołosłownym oskarżeniem mnie... bez dowodu!

Ta kokieterie kieruj do swego idola. Ja Ci, jak Twoj spowiednik, nie bede pchal
              lapy do gaci. Pozostane przy domniemaniach zdolnosci do gwalcenia.

> zdania oraz obiecana przez ateistę... karą w zaswiatach

Zaswiaty to sumioenie. Moze Cie cos tknie w "swietlistym" tynelu. Mnie nic po tym.

> Rozbawiłeś co inetinteligentniejszych czytelników na dobre!

Ciebie nie rozbawilem. Co za skromnosc!!!
        • andrzejg no to jeszcze jedno 22.10.05, 04:32
          hasz0 napisał:

> Dlaczego gdy Cię proszę o pinformowanie Forumowiczów - boisz się napisać w
          > osobnym wątku; - Hasza banuja choć nie łamie regulaminu" a przeciwnie jest
          > obrażany bo „polemiści”
          > _stosują Tuzka metodę na Tuza___
          > wielokrotnie waląc mu w twarz np. Lepperem Ty tez mnie ciagle odsyłałeś do
          > koalicji z Lepperem jednocześnie nie odpowiadając na me argumenty!
          >

a nawet dwa
          1. Po Twojej telefonicznej prośbie załozyłem osobny wątek na Kraju z informacją(pytaniem) o banowaniu Hasza, który to wątek ściągnieto po jakiejś minucie

2.A cóz to? Nie dogadują sie z Lepperem?
          To raz.A po drugie , skoro PO jest partią złodziei to dyshonorem jest wchodzenie z nią do koalicji, a Ty to złodziejstwo cały czas starasz sie udowodnic, imputując je wszystkim głosującym na tą partię.

Nie mam zamiaru z Toba się kłócić.Nie rozumiemy sie, a ja na forum przychodzę aby po prostu porozmawiac.

Cześć

A.
          • hasz0 __Czego na pewno nie napisałem i o czarnych pijara 22.10.05, 09:21
            Tego na pewno nie napisałem:

"> skoro PO jest partią złodziei to dyshonorem jest wchodzeni
            > e z nią do koalicji, a Ty to złodziejstwo cały czas starasz sie udowodnic,
            > imputując je wszystkim głosującym na tą partię.

Przeciez o to mi cały czas z Tobą idzie, że nie chce odpowiadać na gołosłowne
            zarzuty - naciskasz bym odpowiedział na coś czego, w żaden sposób nie chcę
            ani nie piszę!

Nie chcę np. koalicji PiS z Samoobroną a o to mnie ustawicznie
            pytałeś - jakbys nie wiedział o WIELOKROTNym stwierdzeniu
            "iż Samoobrona ratowała głosowaniem SLD a retoryke ma anty-SLD"!

Pisałem tez wiele razy o Piskorskim i nagrodzie w Brukseli!
            Bielecki, Gronkiewicz też w nagrodę otrzymali stołki w Unii.

Ale nigdy nie pisałem włąśnie tego, co mi znów zarzucasz!
            Z tego powodu, że nie wchodzę by się kłocić!

Naprawdę nie chce Ci sprawić pod żadnym pozorem przykrości! Ja staram się nie
            oceniać osób dyskutujących! Zakładałem wyśmiewane przez H_Z95 osobne watki o
            kulturalna dyskusję! A mimo tego dalej jest tu to nagminnie praktykowane!

UWAŻAM, ze osoby które staraja się o najwyższe urzędy nie mają prawa do
            anonimowości, ukrywania swego pochodzenia, dziadków, sratków itp.

Jesli mam np. siostrę np. prostytutkę (a nie mam siostry) i staram sie o
            prezydenturę
            tzn. ze ja mam wgląd w papiery WSZYSTKICH! Mało tego ja mogę robic z tego
            użytek, mając włądzę ustawodawczą, wykonawaczą, będąc zwierzchnikiem wszelkich
            służb siłowych, tajnych i specjalnych! Takim osobom powierza się los
            narodu! I one maja sie tajniaczyć! Mataczyć! Ukrywać! Unikać wyjaśnień
            chowając sie za parawan prywatności? I jeszcze nazywać PUBLICZNIE
            ______________"śwństwem"__________________działania
            czy Kurskiego, poprawiające WIEDZĘ WYBORCÓW o GŁÓWNYM kandydacie?

I to wąłśnie___wtedy____ gdy NIemcy jawnie, ustami swych polityków i prasy
            niemieckiej - nie krępuja się wtrącać w nasze wwewnętrzne sprawy
            wskazujac włąściwego dla siebie kandydata?
            Daruj ale pomimo wdzięczności za ujecie się za mną, za co bardzo Ci dziękuję -
            właśnie chyba W TYM CELU by niszczyć CENZUROWANIE? i upychanie pod dywan
            ciemnych spraw? nie godzę się z takim wbijanym przez dziennikarzy w
            polskojęzycznej a faktycznie niemieckiej prasie MATRYCY dość naiwnemu
            społeczeństwu w młodej demokracji - wyobrażasz osbie sytuację odwrotną?
            Nie zgodzę się, ze jest to "zaglądanie w szaty", "naruszanie prywatności" czy
            "trójki czerezwyczajki bolszewickiej" ani "czarnosecinne pijary"!

Narusza SWĄ PRYWATNOŚĆ kandydat wstawiając RODZINĘ na bilboardy, ekrany, spoty i
            debaty TV!!! TAK czy NIE?
            • rycho7 nie pijar lecz krzyzak-Torquemada 22.10.05, 09:36
              Jak to zwykle z Haszem bywa.

Czy sprawdzanie 10 pokolen wstecz wystarczy?

Ja juz przyznaje sie bez bicia. Ksiegi metrykalne moich przodkow splonely w
              czasach napoleonskich. Jezeli jestes w stanie cos mi wygrzebac z czasow
              wczesniejszych to bede Ci wdzieczny. Sam uwazam to za zbyt kosztowne dla mnie.
              Haszystom aby zniszczyc przeciwnikow pieniedzy nie zabraknie. Polaczki duraczki
              zaplaca podatkami.
              • hasz0 ______________POGOTOWIE RATUNKOWE #-a_____________ 22.10.05, 09:56
                Rychu7 ile razy Ci mam mówić, że wszystko Ci się
                pomieszało!

Krzyżak - CO INNEGO!
                Czarny Pijar - co innego!
                A Torqemada Tomas należał do zakonu dominikanów a nie Krzyżaków z Malborka czy
                Krzyżowców Malty! To szef Świętego Oficjum Sanctum Officium stojący na straży
                ortodoksji zagrożonej licznymi herezjami szerzącymi się w owym czasie (katarzy,
                albigensi, waldensi) Hiszpan, duchowny, wielki inkwizytor
                to ________________dominikanin______a w 1452–74 przeor klasztoru w Segovii.
                Spowiednik i doradca Izabeli I Katolickiej i Ferdynanda II Katolickiego,
                od 1480 inkwizytor trybunału w Sewilli, od 1483 wielki inkwizytor Kastylii i
                Aragonii, organizator inkwizycji, nadał jej charakter policji ideologicznej,
                stworzył sieć trybunałów, opracował dla nich instrukcje,

Torquemada jako Wielki Inkwizytor zajmował się wyłapywaniem tzw. maranos.
                Sądził również złodziei Kościoła, koniokradów, morderców i innych przestępców.
                Za jego "rządów" 160 heretyków zostało spalonych "in efige" (czyli spalono
                wizerunki heretyków), 204 tys. zostało skazanych na pokuty kościelne, a
                kilkadziesiąt tysięcy skazano na banicję.
                ##########################################################################
                To dopiero po śmierci Torquemady, trybunały ulegały wpływom politycznym i
                zdarzały się nadużycia. Papieże raz po raz kasowali wyroki Inkwizycji. Doszło
                nawet do tego, że papież Leon X wyklął Wielkiego Inkwizytora i jego pomocników.
                ############################################################################
                Ogółem w ciągu trzech wieków trwania Inkwizycji w Hiszpanii, wykonano 216
                wyroków śmierci.

Dla przeciwników Kościoła katolickiego
                ____________________jak np. TYCHO7______________________________
                Torquemada stał się symbolem okrucieństwa i fanatyzmu religijnych dygnitarzy.

Oskarżono go o kierowanie prześladowaniami Żydów. Wielu sądziło, że to on
                wpłynął na decyzję o wygnaniu Izraelitów z Hiszpanii w 1492 roku, muzułmanów i
                konwertytów.

Opozycja antykościelna uznała go za symbol tępienia przez kościół niezależnych
                ruchów intelektualnych. Przeciwnicy kościoła twierdzili, że pod jego rządami
                Święta Inkwizycja nabrała charakteru policji ideologicznej.

Torquemade oskarżano o to, że tysiące ludzi spalił na stosach, a wielu
                heretyków skazał na tortury.

Dla przedstawicieli niezależnej myśli europejskiej Torquemada stał się symbolem
                nietolerancji religijnej i okrucieństwa zadawanego w imię Boga.

O przeinaczeniach historycznych, dotyczących postaci Torquemady, których
                dokonały przez lata antykościelne i wolnomyślicielskie środowiska, można
                dowiedzieć się np. z 2 aktualnych pozycji książkowych: V.Messori "Czarne karty
                Kościoła"(wyd.polskie 1998) oraz "Sto punktów zapalnych w historii Kościoła"
                zbiorowego autorstwa studentów różnych kierunków Paryskiej Sorbony (wyd.polskie
                1999,PAX). Z tych pozycji - szczególnie druga aspiruje do bycia bezstronną i
                naukowo, historycznie obiektywną - wyłania nam się całkiem inny niż fanatyczny
                i krwiożerczy obraz Wielkiego Inkwizytora Hiszpanii. Stronniczo (negatywnie)
                zafałszowane okazują się również sposoby i efekty jego pracy.

PRAWDA CIE WYZWOLI z natręctw i pomieszania!
                A kysz! Znów ten kot z ogonem miedzy ślepiami na mojej kanapie!

ZDROWIEJ ZESZ Rychu7. Juz miałes reemisję i nzów pogorszenie?
                Co ta służba zdrowia tam robi w tych Niemczech?
                Przykład bierze z nas? Wracaj lepiej tu bo Niemiec Cię nie uleczy
                nawet Benedykt XVI! Tylko Hasz jest Ci naprawdę zyczliwy
                __________bom Polak katolik!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30716828&a=30803683
                • rycho7 Ty wierzysz w to co piszesz? 22.10.05, 17:47
                  hasz0 napisał:

> Ogółem w ciągu trzech wieków trwania Inkwizycji w Hiszpanii, wykonano 216
                  > wyroków śmierci.

Hiszpania to jedyne miejsce w Europie gdzie palono na stosach? Linkowalem to
                  ostatnio dla Helgi wiec sie nie bede powtarzal.

> Tylko Hasz jest Ci naprawdę zyczliwy
                  > __________bom Polak katolik!

Latwo to zauwazyc, # nagminnie nie odpowiada na pytania zasadnicze. Wiec powtorze:

Czy wystarczy do 10-tego pokolenia? Czy w przeciwnym przypadku jest sie maranos?
                  • hasz0 A jak jest w Niemczech, Francji i Anglii? 22.10.05, 21:24
                    > Hiszpania to jedyne miejsce w Europie gdzie palono na stosach?

Mieszasz wszytko! Wyrwałes kotu ogon tym pytaniem.
                    Kto tak twierdzi? W Polsce spławiono
                    666.666 i spalono 999.999 czarownic!

A Twój zyciorys sprawdzę tylko do dziadka gdy zastartujesz za 5 lat!
                    Pradziadek chyba nie mógł Cię wychowywać?
                    wg Ciebie trzeba byłoby ocenzurować
                    dwa polskie przysłowia "mądrości narodu" o odległosci jabłka od jabłoni
                    oraz o "skorupkce za młodu"
                    - przynajmniej tak jak #-a na KRAJu!
                    • rycho7 protestantyzm w Niemczech, Francji i Anglii 23.10.05, 08:31
                      hasz0 napisał:

> > Hiszpania to jedyne miejsce w Europie gdzie palono na stosach?
                      >
                      > Mieszasz wszytko! Wyrwałes kotu ogon tym pytaniem.

Wyrwala ogon Twoja liczbowa manipulacja. Wystarczy abys zauwazyl belke w swym oku.

> A Twój zyciorys sprawdzę tylko do dziadka gdy zastartujesz za 5 lat!
                      > Pradziadek chyba nie mógł Cię wychowywać?

Ja w pomylce Traktatu Wersalskiego w mym pokoleniu nie wystartuje. Wystarcza mi
                      haszyzm forumowy. Zanadto sie szanuje aby miec cos podobnego do n-tej potegi w
                      realu. Oddaje Wam pola. Niszczcie polaczkolandie do woli. Obrzuccie toto kaczym
                      gownem, niech utonie w szambie.

> wg Ciebie trzeba byłoby ocenzurować
                      > dwa polskie przysłowia "mądrości narodu" o odległosci jabłka od jabłoni
                      > oraz o "skorupkce za młodu"

Nie mam watpliwosci po co katecheze zaczynacie w zlobkach. Za mlodu jablko musi
                      sie obic o drugie.
            • andrzejg posłużę się gotowcem z Kraju (pamięc_leszka) 22.10.05, 20:47
              czy jestem zwolennikiem:

1. kary smierci i zaostrzenia kodeksu karnego?
              2. centralizacji, biurokratyzacji, oraniczenia samorzadow?
              3. drogiego opiekunczego panstwa?
              4. progresywnych i wysokich podatkow?
              5. proamerykanskiej i antyunijnej polityki zagranicznej?
              6. "zimnej wojny" z rosja?
              7. powolnego wzrostu gospodarczego i wysokiej inflacji?
              8. wzmocnienia roli kosciola katolickiego?
              9. etatyzmu?
              10.ograniczenia naplywu obcego kapitalu?
              11.wstrzymania prywatyzacji?
              12.wzmocnienia roli prezydenta poprzez nadanie mu prawa do wydawania dekretow?
              13.utrzymania przywilejow dla v.i.p -ow i immunitetu poselskiego?
              14.ograniczonej lustracji?
              15.rozbicia ugrupowan prawicowych i zjednoczenia lewicy?

odpowiedzi "tak" - glosuj na kaczora; odpowiedzi "nie" - glosuj na donalda.

Nie zapomnij o wyborach!

A.
              • cruq Moja wyliczanka 22.10.05, 21:11
                1. Czy jesteś za podporządkowaniem Polski Niemcom?
                2. Czy jesteś za unicestwieniem 20% Polaków żyjących w ubóstwie?
                3. Czy jesteś za lizaniem dupy Rosji?
                4. Czy jesteś za przywilejami dla ubeckiej nomenklatury?
                5. Czy jesteś za jedyną prawdą objawioną, która zieje z prywatnych
                (niemieckich) mediów?
                6. Czy jesteś za uniewinnieniem morderców i złodziei?
                7. Czy jesteś za wzrostem bezrobocia i arogancją administracji?
                8. Czy jesteś za plastelinowym prezydentem?
                9. Czy jesteś za władzą ćwierćinteligentów, nie znających zasad ekonomii i
                prawa?
                10. Czy jesteś za socjal-liberalnym państwem, gdzie regułą jest gdy chłopcy
                wkłądają sobie siurasy do pupy na oczach przechodniów?
                11. Czy jesteś za bezkarnością Humerów, Jaruzelskich, Kiszczaków i Pęczaków?
                12. Czy jesteś za dyskryminowaniem Polaków pracujących w Zachodniej Europie,
                oraz tych wykorzystywanych przez obcokrajowców w swoim kraju?
                13. Czy wierzysz, że miliardy złotych zarobione przez Kulczyków czy Solorzów
                pójdą na nowe miejsca pracy w Polsce, a nie jak to ma miejsce, jachty i
                rezydencje po kilka miliardów euro na Lazurowym Wybrzeżu?
                14. Czy wierzysz, że Rywiny i Gudzowate oraz Balcerowicze myślą o podniesieniu
                poziomu życia Polaków?
                15. Czy chcesz kukły prezydenta?

odpowiedź "tak", głosuj na dupka Tuska, jeśli chcesz mieć na tym stanowisku
                człowieka dbającego o polska racje stanu, głosuj na prezydenta, profesora Lecha
                Kaczyńskiego!
                • hasz0 __________________________Moja i Twoja wyliczanka 22.10.05, 21:27
                  cruq napisał:

... Wiadomość nie została wysłana, powód: . Prosimy cytować tylko fragmenty
                  wypowiedzi.

• dachs Re: Moja wyliczanka 22.10.05, 23:08
                  cruq napisał:

> 1. Czy jesteś za podporządkowaniem Polski Niemcom?

Nie. jestem za tym, żeby Niemcy musieli słuchać głosu Polski i innych krajów Europy

> 2. Czy jesteś za unicestwieniem 20% Polaków żyjących w ubóstwie?

Nie. jestem za tym, aby zwiększyc ilośc Polakow, żyjących w dobrobycie

> 3. Czy jesteś za lizaniem dupy Rosji?

Nie. I dlatego popieram Tuska, który jako jedyny z polityków zajął sie na serio
                  Polakami na Białorusi.

> 4. Czy jesteś za przywilejami dla ubeckiej nomenklatury?

Nie. Dlatego chciałbym całkowitego otwarcia archiwów IPN i zalewa mnie krew gdy
                  Kaczor obiecuje utrzymywanie emerytur mundurowych w ich obecnym kształcie.

> 5. Czy jesteś za jedyną prawdą objawioną, która zieje z prywatnych
                  > (niemieckich) mediów?

Nie. Ale nie jestem też za jedyną prawdą, objawianą nam przez radiostacje
                  umieszczone na ziemi rosyjskiej. (Patrz pkt. trzeci)

> 6. Czy jesteś za uniewinnieniem morderców i złodziei?

Nie. Tego chce tylko Lepper.

> 7. Czy jesteś za wzrostem bezrobocia i arogancją administracji?

Jestem za zwiększaniem ilości miejsc pracy, zamiast wypłacania zasiłków. I za
                  tym, żeby przestać wypłacać zasiłki obibokom, ktorzy nie chca podjąć żadnej
                  pracy. No i naturalnie za propozycją PO wprowadzenia osobistej odpowiedzialności
                  urzędników za skutki ich decyzji. To lepsze niż tworzenie kilkusetosobowej
                  komisji specjalnej do zwalczania korupcji.

> 8. Czy jesteś za plastelinowym prezydentem?

To obok Placka kandyduje jeszcze Plastuś?

> 9. Czy jesteś za władzą ćwierćinteligentów, nie znających zasad ekonomii i
                  > prawa?

Nie. Ale przecież Lepper już nie kandyduje.

> 10. Czy jesteś za socjal-liberalnym państwem, gdzie regułą jest gdy chłopcy
                  > wkłądają sobie siurasy do pupy na oczach przechodniów?

Nie. I jestem za prezydentem, którego brat jest poza wszelkimi podejrzeniami.
                  Jeżeli oczywiście ma brata.

> 11. Czy jesteś za bezkarnością Humerów, Jaruzelskich, Kiszczaków i Pęczaków?

Nie. A Ty?

> 12. Czy jesteś za dyskryminowaniem Polaków pracujących w Zachodniej Europie,
                  > oraz tych wykorzystywanych przez obcokrajowców w swoim kraju?

Jeżeli Kaczor dekretami doprowadzi do tego, że każdy Polak za granicą będzie
                  angażowany na stanowisko dyrektora, ma w przyszłych wyborach moje poparcie.

> 13. Czy wierzysz, że miliardy złotych zarobione przez Kulczyków czy Solorzów
                  > pójdą na nowe miejsca pracy w Polsce, a nie jak to ma miejsce, jachty i
                  > rezydencje po kilka miliardów euro na Lazurowym Wybrzeżu?

Nie. Ale będę zadowolony, gdy kilkanaście tysięcy drobnych i średnich
                  przedsiębiorców nie gnębionych "socjalnymi podatkami" stworzy w Polsce kilkaset
                  tysiecy nowych miejsc pracy. Przedtem jednak byłoby dobrze, aby ci
                  przedsiębiorcy, którzy juz teraz nadaremnie szukają pracowników mogli ich znaleźć.

> 14. Czy wierzysz, że Rywiny i Gudzowate oraz Balcerowicze myślą o podniesieniu
                  > poziomu życia Polaków?

W tym samym stopniu jak wierze, że Wassermannowie, Lepperowie i Ziobry myśla o
                  podniesieniu poziomu prawnego w Polsce.

> 15. Czy chcesz kukły prezydenta?

Nie. Nie chce nawet Twojej kukły.
                  Ale nie dlatego moim człowiekiem jest Tusk.
                  14 poprzednich punktów wystarczy.
                  • szach0 Aleś mi zamącił Andrzej! Szczególnie z 2 p.:-( 23.10.05, 08:20
                    Gdyby tylko był wiary godny...

> > 4. Czy jesteś za przywilejami dla ubeckiej nomenklatury?

> Nie. Dlatego chciałbym całkowitego otwarcia archiwów IPN i zalewa mnie krew
                    gdy > Kaczor obiecuje utrzymywanie emerytur mundurowych w ich obecnym kształcie.
                    >

7. Czy jesteś za wzrostem bezrobocia i arogancją administracji?

> Jestem za zwiększaniem ilości miejsc pracy, zamiast wypłacania zasiłków. I za
                    > tym, żeby przestać wypłacać zasiłki obibokom, ktorzy nie chca podjąć żadnej
                    > pracy. No i naturalnie za propozycją PO wprowadzenia osobistej
                    odpowiedzialnośc> i > urzędników za skutki ich decyzji. To lepsze niż tworzenie
                    kilkusetosobowej > komisji specjalnej do zwalczania korupcji.
                    >
                  • rycho7 moge sie Borsuku podpisac pod Twoim tekstem 23.10.05, 08:41
                    dachs napisał:

> Ale nie dlatego moim człowiekiem jest Tusk.

Ja wybierac pomiedzy dzuma i cholera nie bede. Polacy juz wybrali b.rdel w
                    Sejmie. Glowny wetowniczy niewiele zmieni. Aczkolwiek posianie ziarna z 1933 w
                    Polszcze moze dac niezly kabaret.
              • haszszachmat Re: posłużę się gotowcem z Kraju (pamięc_leszka) 22.10.05, 22:54
                1. kary smierci i zaostrzenia kodeksu karnego?
                - student UJ zabija z premedytacją jadąc z akademika do domu po nóż
                a strażnik banku wdeptuje ciała swoich kolezanek kasjerek w sciekową studzienkę
                inny strzela z okna do przechodniów a fedałki paraliżują stolicę rozzuchwalone
                poparciem liberałow
                2. centralizacji, biurokratyzacji, oraniczenia samorzadow?

-jednoznacznego zaadresowania odpowiedzialności za efekty, jednoznacznych
                procedur wykluczających korupcję i samowolę urzędnika , zdyscyplinowanie i
                skasowanie uznaniowosci i marnotrawstwa - urząd dla obywatela!

3. drogiego opiekunczego panstwa?

Jesli o sprawniejszych i zdyscyplinowanych urzędach , pozbawionego korupcji i
                samowoli, z efektywnym, sprawiedliwym orzecznictwem, rychłą i sprawną egzekucją
                zwróconego w stronę zwykłego obywatela prawa - to warto!
                Państwo najdroższe jest wtedy gdy służy władzy i bogacacym się z nadużyć
                i korumpowania władzy! Gdyby policzyć tylko druty semaforów i zwrotnic,
                wyciągnietych kabli telekom. i energet., pokryw metalowych, przekrętów
                przetargowych, nadużyc, malwersacji, strat, marnotrawstwa, naciąganych kosztów,
                niepotzrebnych zleceń, wadliwych decyzji...
                czy nieopiekuńcze, zredukowane zwolnione z wielu obowiązków państwo jest
                dla społęczeństwa tańsze?
                Dla wielkich przedsiębiorców i inwestorów łatwiejsze do skorumpowania
                dla małych i srednich - prawo dżungli!

4. progresywnych i wysokich podatkow?

Zaraz, zaraz dla kogo? Liniowy nie gwarantuje ani wzrostu gosp.
                ani zmneijsz. bezrobocia! To wierutna bzdura! Podatki w wąskiej Unii
                sa wyższe a u nas stale malały! Dla wielkich i tak wynoszą 0%.
                Koszty pracy ZUSy, składki i sratki...

5. proamerykanskiej i antyunijnej polityki zagranicznej?

Cóz to za bzdura? pro czy anty? Albo korzystna dla Polski albo nie!
                To myslenie liberałow - jakie efekty w Iraku jakie w Brukseli jakie na linii
                Moskwa - Berlin zamydlanie amerykańsko-unijne?
                Trzeba nauczyć myslec po polsku a nie mysleć o tym jak nas ktoś widzi.
                Nie ma pro czy anty USA, RF, N. czy F. jest albo propolska albo ANTYPOLSKA!
                Kto pisze inaczej jest zdrajca lbo pozytecznym idiotą!

6. "zimnej wojny" z rosja?
                Jakiś bolszewicki termin nawet Putin by się na to zżymał!
                Lepiej jak Kwach póltorej h czeka i nic?

7. powolnego wzrostu gospodarczego i wysokiej inflacji?
                A dlaczego?

8. wzmocnienia roli kosciola katolickiego?
                A dlaczego innej religii czy ateizmu
                9. etatyzmu?
                10.ograniczenia naplywu obcego kapitalu?
                11.wstrzymania prywatyzacji?
                12.wzmocnienia roli prezydenta poprzez nadanie mu prawa do wydawania dekretow?
                13.utrzymania przywilejow dla v.i.p -ow i immunitetu poselskiego?
                14.ograniczonej lustracji?
                15.rozbicia ugrupowan prawicowych i zjednoczenia lewicy?

• rycho7 neutralnosc swiatopogladowa panstwa 23.10.05, 08:46
                  haszszachmat napisał:

> 8. wzmocnienia roli kosciola katolickiego?
                  > A dlaczego innej religii czy ateizmu

"Polska nie musi byc bogata, musi byc katolicka".
    • klops.s Moher, przeciez ciebie juz nikt nie czyta 21.10.05, 19:34
      po co sie wysilasz ?
      • hasz0 Klop.sie dla telepatów jak Ty nie czytasz a znasz 21.10.05, 19:42
        treść!
        • hasz0 _____A tak naprawdę znasz mnie może bliżej? 21.10.05, 19:55
          hasz0 napisał:

> treść!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka