Dodaj do ulubionych

fajnego macie, haszu, koalicjanta

10.11.05, 13:08
Zaczął przemówienie od wniosku, że należy ukraść pieniądze z mojego konta
emerytalnego. Nie będę się radował, drogi haszu, z rządu z zapleczem złożonym
ze złodziei, bandytów i głupków. Takiego chůjka należy bić w ryj, a nie
sadzać go na czwartym stołku w państwie. Sęk ju.
Obserwuj wątek
    • xiazeluka Nie słuchałem 10.11.05, 15:38
      Co konkretnie Populizm i Socjalizm zamierza zrobić z moją forsą?
      • andrzejg Pomnożą Twoje Talenty/nt 10.11.05, 16:04
        • rs_gazeta_forum próba wysłania posta na FA /nt 10.11.05, 17:17
          hm, jakaś dziwna cenzura mi się objawia - stąd ten list.
          Pozdrawiam
      • piq prawdopodobnie dostanie ją tak czy owak doku /nt 10.11.05, 16:31
        • hasz0 _____________________________PO 1, 2, 3, 4....n... 10.11.05, 17:26
          PO jest fajniesze!
          1) Gra w brydża pod okrągłym stolikiem na kanty
          2) Pula...
          3)...itd.
          • hasz0 sam mnie uczyłeś rynek ma być niesterowany spod st 10.11.05, 17:27
            lika kantami...ok?
            • hasz0 Bo wtedy prawa rynku o kant ..../n 10.11.05, 17:28
              • andrzejg PiS i prawa rynku????Żart./nt 10.11.05, 17:29
                • haszszachmat Sitwa esbecka i mafia - wolny rynek? Żart? 10.11.05, 18:51
          • andrzejg Re: _____________________________PO 1, 2, 3, 4... 10.11.05, 17:28
            hehr
            > PO jest fajniesze!
            > 1) Gra w brydża pod okrągłym stolikiem na kanty

a partnerem w parze był Lech Kaczyński
            Czy dobrze opanował grę na kanty?

A.
            • hasz0 Dobrze bo wygrał! :-----))))) 10.11.05, 17:29
              • andrzejg Spoko 10.11.05, 17:30
                To niech teraz pokaże klasę
                Potem powiem Ci czy wygrał

A.
                • hasz0 Taką jak Tusk?____________________Raczysz żartować 10.11.05, 18:16
                  Jesli "zaprzyjaźniony" z Gałganem i Oliwem
                  sprzedaje moją firmą spólki skarbu - obcej panstwowej ogłaszjąc
                  "prywatyzację" to leber galganom się podoba!

Jesli zaoczny inż. ostatni 1-szy sker POP razem z dwoma synalkami
                  takich samych sekr i dyrów - przymują kilku swoich nepotów bez wyższego
                  wykształcenia
                  na moje miejsce
                  a moje się "likwiduje" (jak można przyjąć na likwidowane?)
                  to jest to zgodnie z prawem "panstwa prawnego szemranego"
                  - jesli o moim systemie nikt nie słyszał bo działał bezbłednie przez 10 lat w
                  całej Polsce - to sie mnie zwalnia - choc o 3 w nocy po Sylwestrze uratowałem
                  du'pę dyrowi co umoczył system złą decyzją a Szwajcarzy parę m-cy się z tym
                  grzebali w swoim systemie wspólpracującym.
                  Ale jesli teraz dostaję z francuskiego systemu podwójne naliczanie to nawet
                  sorry ani pardon ani w d..mnie c.. nie słyszę - ta firma już zjadła własną
                  głowę i będzie jak FSO -> Dewoo sprzwdana UŁAZowi za 100 zł
                  z długiem 0,5 mlrd zł bo umieją transferować zysk i depkapitalizowac
                  infrastrukture, majatek trwały, palace , budynki oswrodki wczasowe i działki
                  w centrac miast!

W będziecie bronić gospodarki esbecko-pzprowskiej piebsząc o ekonomii
                  z wolną konkurencją - smiechu warte! Ja mogę 5 razy mneij zarabiać
                  jeszce mi wypominacie, że na kilku etatach przez 40 lat nie zarobiłem na 852 zł
                  zasiłku - tylko Wy mi płacicie ze swoich zawyzonych podatków.

Podatki spadły kilkukrotnie infalacja prawie do zera
                  restrykcja monetarna cuda balcera tyle, ze bezrobocie narosło do
                  nieeuropejskich rozmiarów - bangladesz i płd amer albo gorzej
                  - caly czas realizuja rządy oprócz 5 m-cy Olsz. plan Sorosa
                  i co? Mam zdechnąc i głosować na Tuzka?
                  Na durną wyzutą z zasad młodzież? Gdy ja wywalzyłem im wolnosc do komuny
                  i szanse na awans oni teraz mnie beda namawiac na komunę + Poskomuny Obrrońców?
                  Szaleju się...

• hasz0 Re: Taką jak Tusk?____________________Raczysz żar 10.11.05, 18:18
                    miało być oczywiście - wolność od komuny"
                  • andrzejg a co to ma wspólnego z Tuskiem? 10.11.05, 18:49
                    • haszszachmat a co to ma wspólnego z PiS-em?/n 10.11.05, 18:52
                      • andrzejg no to po co te tekst?/nt 10.11.05, 18:55
          • piq Haszu, napisałem zdanie: fajnego itd. /nt 10.11.05, 18:29
            • haszszachmat Re: Haszu, napisałem zdanie: fajnego itd. /nt 10.11.05, 18:47
              Ja rozumiem choc od 44 lat nie przeczytałem zadnej ksiązki nawet ekonomicznej
              po do 13 roku zycia przeczytałem te wartościowe.
              Potem już były tylko plagiaty jak chociazby "Koniec Historii" Wxxxxxngistona
              - patrz co pisał Feliks Koneczny...

Nuuu! ehhhh...

Fajny to on jest dzięki durnemu Tuzkowi i Komotuzeczkowi
              którzy tak chlastają go brakiem zasad i wiarygodności
              że nawet gdyby Rosja Chiny Japonia USA PŁD Ameryka i Australia
              oraz co nikogo nawet - eurofili, już nie zdziwi UE przestała od nas kupować
              wszelkie fito-saniatariaty i fauno-a_sanepidy to on by blokady Marcinkiewiczowi
              nie zrobił chocby go Olejniczak batem po jajach smagał.

Na to liczę nie na mądrość Leppera ale na bazbrzezną głupotę "elyty"
              - jak se ktoś wmawia 16 lat ze jest jedyny europejsko ęntylęgętny
              to zgłupieje doszczętnie i będzie bierolił o zdradzie o miłości
              o skokach w bok o wybaczeniu porzuceniu panny Leppera i oddaniu siebie,
              swego wizerunku, obietnic, wyborców, Polaków.... wszystkie ministerstwa,
              porzuci Trybunały i nie ruszy... WSI i ABW.
              A IPN przekaże Kiszczakowi a Trybunał Stanu Jaruzelskiemu.

Poczyatj se dziś "wrcławską" znaczy dojczpolską gazetę -
              urfał urfa...słow brak na jawne sgurwysyństwo...

ja wiem, ze jak sie ma biznes i kolesiów albo układy to
              i proniemiecki Tuzek dobry...o ekonomii pogadamy ale TAK NAPRAWDĘ
              niech ten rząd powstanie i porządzi 100 dni zobaczysz
              "niewidzialna rękę" nieprzenikalna dla uczciwych i mądrych!

• haszszachmat Gałagan sie fqzył ze swoich nie ma w kuricy to i.. 10.11.05, 18:49
                • piq Haszu, wasz koalicjant publicznie oświadczył,... 10.11.05, 19:01
                  ...że chce mnie - i innych oszczędzających na emeryturę - ordynarnie okraść.
                  Przeczytaj dokładnie mój post. To właśnie mapisałem. Co sądzisz o Tusku i
                  paltfusach, to wiem i wszyscy wiedzą. Ale twój koalicjant parlamentarny w IV
                  Rzeczypospolitej chce zająć moje aktywa i popierając rząd, z którego ty jakże
                  się radujesz, oświadcza, że zamierza mnie obrabować. Okraść.

Z kim ty się, Haszu, zadajesz? To jest prawo i sprawiedliwość?
                  • haszszachmat Przecież koalicjant jest w rządzie? Nie? 10.11.05, 19:17
                    Jest i będzie kradł?
                    Stosujesz jakąs socjotechnikę? Czyję się manipulowany
                    takimi ostrymi, krótkimi zołdackimi sformułowniami
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31786181&a=31786730
                    przynaję wyeksploatowanie moich kręgów przez kadrę wiadomego ..
                    oraz wyrzucenie mnie na smietnik tj zgnojony ZUS, NFZ,
                    szpital, przychodnia...brak specjalistów i pielegniarek
                    polskich mają przyjechać mongołki - jedna mnie już masowała
                    skonczyła 6 lat medycyny akupunkt. po podstawówce...
                    powodujace czeskie błedy w moejej pisaninie - JEST WPORZO (pisze tak by mnie AG
                    zrozumiał!)
                    ale jak Wam się stół do gry kantami wywraca to gwałtu rety!

Chcesz dla MNIE
                    nie NIE NIE niedykryminacji ze wzgledu na wiek...
                    bo ja zjem na śniadanie tych co za mnie zostali przyjęci ale czy chcesz
                    PRZYWOITOŚCI?
                    Tyle napisałem zarzutów a Wy EGOISCI I EGOCENTRYCY MACIE HAsza w głebokim...
                    Ino swoje...Może tak naprawmy Najaśniejsza z Lepperem jeśli
                    PO mysli tylko jak rozwalić najlepszy rzą na jaki czekałem od 16 lat
                    ani jednego komucha nie widuję w TV no Kwach wrócił ala zara poleci jak go
                    znam....

• karlin Spokojnie Haszu - psy szczekają 10.11.05, 19:39
                      i szczekać będą.

Taki już ich los.

Byleby karawana ruszyła.

Pozdrawiam
                      • hasz0 ____Liczę tylko na ętylegętów z PO i SLD nie na SO 10.11.05, 20:04
                        AndrzejG mnie pyta po co ten text
                        gdy piszę identyczny jak On tylko w drugą stronę...

Bo jak tu zjawiska, patologie, syndromy a Oni szpilki!
                        Ja 1000 oni 1 i poniżej pasa...goło? reglamentacja argumentacji czy co?

Będzie nocna zmiana? kupią Leppera? Chyba Tusk z Olejniczakiem są
                        głupsi od zera millera...chcą go wsadzić za obrazę Kwacha a ja - Haha!
                        • hasz0 Tuzek nawet nie zaczął a już pieprzy... 10.11.05, 20:05
                          • wikul Ciekawe na ile entuzjazmu wystarczy kaczofilom ... 10.11.05, 20:33
                            Ciekawe na ile entuzjazmu wystarczy kaczofilom gdy przyjdzie realizować
                            obietnice złożone Leprowi & Co, oczywiscie kosztem pozostałych podatników.
                            Jeszcze większe KRUSowe oszustwa, zwrot akcyzy, itp.,itd.
                        • karlin Ze szpilek 10.11.05, 20:33
                          zbudowali swój świat. Prostych wyborów dla światłych ludzi, którym wszystko
                          wolno.

I ostrych kryteriów dla obcych.

Jeśli Marcinkiewiczowi się uda, za kilka, kilkanaście miesięcy zaczną krzyczeć -
                          "A nie mówiłem? On zawsze był nasz".

smile
                          • andrzejg Re: Ze szpilek 10.11.05, 21:27
                            karlin napisał:

> zbudowali swój świat. Prostych wyborów dla światłych ludzi, którym wszystko
                            > wolno.

Piszesz o PiSowcach?
                            To dla nich świat jest prosty - tajne służby i oni

>
                            > I ostrych kryteriów dla obcych.
                            >

Zgadza się i łagodnych kryteriów dla siebie (PiSowców)

> Jeśli Marcinkiewiczowi się uda, za kilka, kilkanaście miesięcy zaczną
                            krzyczeć
                            > -
                            > "A nie mówiłem? On zawsze był nasz".
                            >
                            > smile

Baju,baju
                            Pożyjemy,poczytamy wypowiedzi Karlina

A,
                          • piq jeżeli mu się uda zrobić coś dobrego dla kraju,... 10.11.05, 21:27
                            ...to dobrze. Będę za niego trzymał kciuki, żeby mu się udało.
                        • tadeusz_kosciuszko Re: ____Liczę tylko na ętylegętów z PO i SLD nie 11.11.05, 01:25
                          ty sku..lbys sie ze sperma czarta,byleby miec te swoje 5 minut.
                          a i tak zejdziesz w nendzy!
                          • bykk Re:do nie wiem 11.11.05, 01:41
                            Ty cieciu, wiesz, że zostałeś w szambie, ale inni cie wyciągną, podupcencu!
                            Zawsze mamy żal dla kutafonów!!!smile)
                    • jaceq Re: Przecież koalicjant jest w rządzie? Nie? 10.11.05, 20:53

> Może tak naprawmy Najaśniejsza z Lepperem

Taki układ to beze mnie, Szanowny haszu, "naprawiaj" sobie sam (tzn. "z
                      Lepperem").
                      Za rok, półtora ktoś w tym karawanie (który Ci się przyśnił onegdaj,
                      pamiętasz?) zapyta "to dokąd zajechaliśmy, gdzie już jesteśmy z "naprawą"
                      Rzplitej?". I wówczas ktoś z innego końca karawanu, przytomniejszy na ciele i
                      umyśle (może nawet i Ty) odpowie: "na razie tam, gdzieśmy wsiedli". Oby! Oby
                      nie było gorzej. "A tylko cicho, tylko cicho, tylko cicho..."

• piq ja tylko pytam, czy nie masz z tym problemu 10.11.05, 21:38
                      > Stosujesz jakąs socjotechnikę? Czyję się manipulowany
                      > takimi ostrymi, krótkimi zołdackimi sformułowniami

Nie. Czuję się tylko zagrożony przez twojego koalicjanta.

> ale jak Wam się stół do gry kantami wywraca to gwałtu rety!

to nie mój stół, Haszu, więc nie pisz tak do mnie, do cholery. Dlaczego
                      podczepiasz mnie pod jakieś postkomunistyczne układy - non stop?

> Tyle napisałem zarzutów a Wy EGOISCI I EGOCENTRYCY MACIE HAsza w głebokim...
                      > Ino swoje...

A czyje mam mówić? Cudze, jak v.ci? mam rozum i wolną wolę

> Może tak naprawmy Najaśniejsza z Lepperem jeśli
                      > PO mysli tylko jak rozwalić najlepszy rzą na jaki czekałem od 16 lat

Koalicjant jest nie tylko rządowy, ale i np. parlamentarny czy wojskowy. Lepper
                      jest twoim koalicjantem parlamentarny - to złodziej, bandyta, a na dodatek
                      rosyjska agentura. Dlaczego on ci mniej przeszkadza niż patriota Niesiołowski?
                      Dlaczego wolisz Leppera od Niesiołowskiego? Wyjaśnij mi to, proszę, bo to dla
                      mnie zagadka.
                      Wyjaśnij mi też, dlaczego zwolennicy PiSu zajmują się przede wszystkim
                      wyjaśnianiem, dlaczego platfusy są niedobre, a nic nie piszą o samoobronie czy
                      eselde. Nie macie własnego zdania?

> ani jednego komucha nie widuję w TV no Kwach wrócił ala zara poleci jak go
                      > znam....
                      To wkrótce się doczekasz w tej sytuacji; będzie cię recenzował szmajdziński z
                      parobczakiem i będą rośli w siłę.
                      • andrzejg rozmawiając z Haszem od dłuższego czasu 10.11.05, 21:59
                        piq napisał:

> Wyjaśnij mi też, dlaczego zwolennicy PiSu zajmują się przede wszystkim
                        > wyjaśnianiem, dlaczego platfusy są niedobre, a nic nie piszą o samoobronie czy
                        > eselde. Nie macie własnego zdania?

Tez to zauwazyłem , a z tego wynikło proste pytanie, na które Hasz przez dłuugi czas nie potrafił znaleźć odpowiedzi.Pytanie było proste.Wobec tego dlaczego PiS chce koalicji z PO.Końcowa odpowiedź Hasza była - bo chca sie wywiązac z obietnic wyborczych /hehe/

a.
    • jaceq Re: fajnego macie, haszu, koalicjanta 10.11.05, 20:27

piq napisał:
      > Zaczął przemówienie od wniosku, że należy ukraść pieniądze z mojego konta

Marcinkiewicz:
      "- Chcemy odebrać państwo pasożytującym na nim patologicznym układom i
      nieformalnym grupom nacisku."

Może to dlatego. Widocznie zaliczył (koalicjant) m.in. Ciebie, mnie do ww.
      układów i grup. wink i uznał, że trzeba Tobie (i mnie) odebrać państwo.

Egzboze było jak i cała kampania wybiorcza: obietnice... obietnice...
      obietnice... nic ponadto. I słusznie, bo i za co, a tu jeszcze kotwica (hehe)
      budżetowa. Chyba...
      No właśnie. Chyba, że się "odbierze państwo" (m.in. w sposób zaproponowany
      przez kołalicjanta), do tego się dołoży miliard(y) Lubińskiej (sądzę, że
      kotwicę możemy śmiało między bajki włożyć) i uciętą głowę Balcerowicza, aby
      Gie. miał na becikowe, a ten drugi na biopaliwa dla kombajnów.

Jedno tylko w tym wszystkim jest optymistyczne; takie maleńkie światełko w
      niekończącym się tunelu: Lepper: "Mamy pewien problem". Otóż za każdym razem,
      jak Lepper (ucywilizował się, nie? sraczyk oddał Kalinowskiemu. Ale Wersal!) ma
      problem, to ja się czuję tak, jakbym na ulicy znalazł 20000 zł. Obojętnie, czy
      mu się wyrok skazujący uprawomocni, czy mu ptak jaki naśra na beret, mnie się
      chce śpiewać z radości.
      • wikul Re: fajnego macie, haszu, koalicjanta 11.11.05, 01:12
        Już całkiem jawnie to co nie wypadało wcześniej :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3010494.html
        • bykk Re: fajnego macie, haszu, koalicjanta 11.11.05, 01:22
          Przestańcie biadolić pojebańce!!!
          Nie chcieli PO-owcy, mają co chcielI!
          O co więc wam biega ???
          hej!
          • jaceq Re: fajnego macie, haszu, koalicjanta 11.11.05, 08:18

bykk napisał:
            > O co więc wam biega ???

Mnie np. biega o pieniądze. W przyszłym roku mam poważne wydatki, które mam
            nadzieję zrealizować dzięki własnym środkom, które leżą w polskim banku, a
            także dzięki kredytowi, który zamierzam wziąć w polskim banku. Z zapowiedzi kół
            zbliżonych do wicepremiera Leppera wynika, że mogę mieć problem, bo moje środki
            pójdą na realizację księżycowych obiecanek PiSdzielców, a kredyt może mieć taką
            cenę, że nie będzie mnie stać. W takiej sytuacji normalne jest, że o niczym
            innym nie marzę, jak tylko wytransferować swoje środki za granicę i tamże
            postarać się o kredyt. A jeżeli takich jak ja będzie więcej, to plany
            PiSdzielców mogą wziąć po łbie i któregoś dnia bladym świtem ta nowa policja
            polityczna (Agencja Skorumpowana czy jakoś tak) załomoce mi w drzwi kolbami
            naganów i zawiezie w plecionce do cyrkułu, gdzie jakiś paragraf się na mnie
            znajdzie, jak na Kluskę się znalazł.

> Nie chcieli PO-owcy, mają co chcielI!

Ja się wcale nie dziwię, że TAK nie chcieli. Chciał za to Kaczor Ważniejszy Acz
            Drugorzędny: "jeśli Samoobrona wejdzie do oficjalnej koalicji, bo tego
            C H C E M Y, to jestem przekonany, że będzie to rząd na cztery lata". Ja nie
            chcę. Jeżeli się okazuje, że przy okazji "nie chcą" tarzysze z sld, to jest mi
            tylko bardzo miło, że nie całkiem i ze szczętem świat zwariował. Może i tak
            być, że Marcinkiewicz TEŻ tego nie chce, ale pamiętamy, że Marcinkiewicz to
            tylko figurant i robi to, co mu każą.

> Przestańcie biadolić pojebańce!!!

Tu nie ma co biadolić, tu trzeba obalić ten poje..y rząd, siłom albo
            godnościom łosobistom, jeden ch...

I jeszcze jedno: W każdej z ostatnich konfiguracji "wadzy" był jakiś mały
            trynd, by naprawiać finanse państwa (wyobrażam sobie, że od tego powinna się
            zacząć budowa IV RP, a nie od stawiania stołków kolejnym politycznym
            policmajstrom): za AWS - Bauc, za SLD - Hausner. I zawsze ten trynd nie mógł
            się przebić, był za słaby. Z Lepperem jako wicepremierem tego tryndu po prostu
            wcale nie będzie. Wicepremierowi Lepperowi potrzebne są rezerwy dewizowe
            państwa (a więc i moje), bo (być może) pozazdrościł ex-senatorowi Stokłosie. To
            ja wicepremierowi odpowiadam: idź się je...ć, złodzieju.

• januszcz Re: fajnego macie, haszu, koalicjanta 11.11.05, 13:00
              jaceq napisał:
              [...]pamiętamy, że Marcinkiewicz to
              > tylko figurant i robi to, co mu każą.
              ===============
              Dodaj "z bożą pomocą" - to bardzo ważne, ponieważ pozwala na podzielenie się
              władzą z Bogiem a zatem i na wspólną odpowiedzialnośćwink)

J.
              • jaceq Re: fajnego macie, haszu, koalicjanta 11.11.05, 13:48

januszcz napisał:

> jaceq napisał:
                > [...]pamiętamy, że Marcinkiewicz to
                > > tylko figurant i robi to, co mu każą.
                > ===============
                > Dodaj "z bożą pomocą" - to bardzo ważne, ponieważ pozwala na podzielenie się
                > władzą z Bogiem a zatem i na wspólną odpowiedzialnośćwink)

Zgadza się, chyba nawet już dodałem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31794718&a=31795596
                wink

• 7em jak sie czjesz, Pik, będac w koalicji z SLD 11.11.05, 02:27
      ?
      ramie w ramie w okopach kapitalizmu, czerwonych wieprzy, cwaniaczków, aferałów.
      otrzasnij sie i wyprowadz zdrowy rdzen PO z tego szamba i przylaczcie sie do
      rewolucji.

5040
      • hasz0 Re: jak sie czjesz, Pik, będac w koalicji z SLD 11.11.05, 07:55
        • Re: ____Liczę tylko na ętylegętów z PO i SLD nie
        tadeusz_kosciuszko 11.11.05, 01:25 + odpowiedz

ty sku..lbys sie ze sperma czarta,byleby miec te swoje 5 minut.
        a i tak zejdziesz w nendzy!

Haszcz######:

Dopóki będziecie wspłbrzmieć z sepleniącymi
        Olejnik przynoszącą kapelisze by obsmiać Mohery i by denerwować i poniżać
        premiera, z Gawryluk obrażającą wyborców i lekceważacą Grabowskiego z LPR a
        przyznajacą g..wniarzowi z SLD 5 *więcej głosów,
        Laszuk kompromitującą rzetelne dziennikarstwo
        Lisa którego premier upomniał by nie kpił z poważnych spraw

- wolę Leppera agenta i przestępcę, któremu daję SZANSĘ!

PO - z żadnej szansy skorzystać nie chciała a miała bez liku

• hasz0 Byliscie tak banowani co 5 h na kraju jak ja w cza 11.11.05, 08:23
          sie kampanii prze takie pinidzie jak ta co się
          popisuje całkiem niemoherową kulturą?

Kiedykolwiek Choć RAZ odniesliscie sie do deskryminacji
          wzgl wieku - NIE!

Popieracie zaś PO - która nawołuje do tych patologii - i to
          wg wybiórczych, naciąganych selektywnych tez ekonomii wcale nie oczywistych i
          nie potwierdzanych nawet przez wybitne autorytety i noblistów?

Zaniedbując oczywiste warunki konieczne do działania tych prawa ekonomicznych!
          Wolne żarty! Ekonomia z rynkiem sterowanym gangami gospodarczymi?
          Cinkciarze motorniczymi gospodarki? A Pruszkowy 16 lat bezkarne?
          Dopiero obecność Ziobry zdopingowała słuzby porządkowe?

bo g..niary jak widać na załaczonym obrazku kazdy
          helmut czy żabojad przekupi
          • bykk Re: do Piotra 11.11.05, 10:34
            Witaj.
            Piotrze, doskonale wiesz jak było! Czego durnia starego udajesz?smile)
            Ty wiesz, ja wiem i wielu Krakusów wie o co biega!!!
            Jasiek R. miał rację, on wiedział już kilka miesięcy temu, że jak "warszawka"
            dorwie siem do wadzysmile, to koniec.
            Znam doskonale jego poglądy, wielu z Krakusów zna. Jeno Tusk udaje głupa ze
            swoim Schetyną!
            Poczekaj, a za chwilę dowiemy się o co chodzi tym z PO(UW, UD, KLD)!
            Jako mieszkaniec z Kraka wiesz cosik o KrakChemii?
            Pamiętasz jeszcze?
            pozdrawiam
            hej!
            • piq do Bykka 11.11.05, 12:57
              Hej!

Wiem jak było, ale warszawka rządzi w obu partiach, i prezentuje
              cwaniaczkowanie w stylu kieszonkowców trzeciego sortu z Pragi. I przestańcie
              mnie dopisywać z Siódemką do platfuserii, bo ja zmarnowałem swój głos wyborczy
              (patrz mój post do Siedem powyżej). Jedyne dobre wyjście to wypiérdólenie
              liderów obydwu partii i połączenie lub mocna koalicja, bo między np. Sikorskim
              a Komorowskim nie ma zasadniczych różnic poglądów. Szczegóły w poście do
              Siedem. Przeczytaj.

O przewałach i uwłaszczaniu się na majątku nie tylko krakchemii, ale np.
              drukarni prasowej albo budostalu też wiem. Nawiasem mówiąc brali w tym udział
              obok komuchów chłopcy z Solidarności zakładowej. Chętnie zobaczę ich wszystkich
              w piérdlu. Ale to nie zmienia faktu, że wasz koalicjant chce mi ukraść kasę z
              konta emerytalnego.

Pozdrawiam
        • wikul Coraz wyraźniej widać kto jaką miał sznsę 11.11.05, 22:22
          hasz0 napisał:

> - wolę Leppera agenta i przestępcę, któremu daję SZANSĘ!
          >
          > PO - z żadnej szansy skorzystać nie chciała a miała bez liku

Coraz wyraźniej widać kto jaką miał sznsę. Prezes Kaczor już tego nie ukrywa.
          Ty zresztą też nie, pisząc "wolę agenta i przestępcę". Gratuluję !
          P.S. Zajrzyj do tekstów przedwyborczyxch i wyborczych, może w końcu coś do
          ciebie dotrze.
      • piq Siedem, bo cię palnę 11.11.05, 12:46
        Nie mam wyborczo wiele wspólnego z platfusami: do Sejmu głosowałem na PJKM, do
        senatu na Gowina z PO (owszem), na Gołasia nie, i na dwóch kandydatów z PiSu:
        Legutkę i kogoś tam, nie pamiętam. Więc mi nie wciskaj platfusostwa, bo cię
        palnę. Prędzej jestem wyborcą PiSu procentowo. Więc mi qrde nie wciskaj tutaj
        takich rzeczy.

Sam pisałem o zdrowych trzonach, ale i w PO, i w PiSie. Moim zdaniem najcudniej
        by było dla wszystkich, gdyby doszło do zmiany liderów w obydwu partiach: z PO
        wypinkolić Tuska jako patrona układu, Schetynę i Protasiewicza, z PiS
        Kaczyńskiego J. i Dorna jako przeciwników układu prawicowego. Wysłuchałem
        przemówienia Wujka Jarka i co słowo, to byłem bardziej przerażony, bo to lewak
        jak ta lala. A bez nich byłaby taka ładna wspólna partia porządnie
        konserwatywna i porządnie liberalna z liderami Marcinkiewiczem i kimś tam, może
        nawet z Rokitą, chociaż mam do niego zastrzeżenia. A tak jak jest to jest
        przerażające góvvno, chłopaki. Przykro mi, ale tak jest - pokłady kryminalnego
        szitu i lewackich pomysłów są w zapleczu tego rządu zbyt duże, żeby mi się to
        podobało. Zwłaszcza gdy wasz koalicjant sejmowy zaczyna przemowę od postulatu
        ukradzenia pieniędzy z mojego konta emerytalnego.

Siedem, to spróbuj zgłosić projekt ustawy o zakazie kandydowania do parlamentu
        osób z kryminalnymi wyrokami. I drugą - o zniesieniu immunitetu. Zobaczysz
        wtedy prawdziwą siłę tej rewolucji i upadek tego rządu lub jego przetrwanie
        kosztem przyzwoitości. Samoobrona was zayebie, a PiS nie będzie wiedział co
        zrobić, bo albo rząd, albo przyzwoitość. I trza będzie wybrać.

Widzisz to? Bo ja widzę. Ja nie patrzę na słowa i deklaracje, ja patrzę na
        fakty. Zaklinanie deszczu nie pomoże, Siódemko, a szkoda.
      • januszcz Re: jak sie czjesz, Pik, będac w koalicji z SLD 11.11.05, 13:05
        7em napisał:

> ?
        > ramie w ramie w okopach kapitalizmu, czerwonych wieprzy, cwaniaczków,
        aferałów.
        >
        > otrzasnij sie i wyprowadz zdrowy rdzen PO z tego szamba i przylaczcie sie do
        > rewolucji.
        >
        > 5040
        ===========
        Rewolucja to ulubione zajęcie lewicy.

J.
        • niezlomny.prawicowiec Na kolana przed majestatem NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" ! 11.11.05, 13:51
          "Komisje Zakładowe NSZZ SOLIDARNOŚĆpowinny by trochę energiczniej wyjrzeć poza
          parkany swych macierzystych zakładów i postawić pytania społecznościom
          lokalnym, w których - razem z tymi zakładami - funkcjonują. Jakość
          pracowniczego życia w ogromnej mierze zależy od sytuacji, jaka panuje poza jego
          miejscem pracy - i to jest podstawą dla wszelkich zainteresowań instancji
          związkowych całą sferą polityki społecznej.
          W razie czego - powiadomic tego co trzeba.".

• haszszachmat ? 11.11.05, 15:52
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31818650&a=31822964
            • tony.soprano3 Re: Na kolana przed majestatem NSZZ "SOLIDARNOŚĆ 11.11.05, 18:18
              Ten haszysz to jakiś kubek ?
      • karlin Siedem 11.11.05, 21:17
        Najpierw Marcinkiewicz był do d.... Teraz do d... są Kaczyńscy. Potem do d...
        będzie kąt padania złodziejskich fortun. I tak dalej.

Od d... do d... są tylko trzy kropki.

I tylu "prawicowców".

• piq karlin, przeczytaj i powiedz co o tym sądzisz 11.11.05, 21:27
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31805569&a=31816800
          • karlin Dla mnie podział 11.11.05, 22:32
            między PIS a PO, to podział między nową Polska, a martwym odwłokiem PRL,
            wleczonym za sobą dumnie przez durniów lub ludzi, którzy o tym wiedzą ale
            uznali, że są to "nieuniknione koszty transformacji". O cynikach, dla których
            liczy się tylko własna korzyść, nie wspominam. Podobnie jak o agenturalnych
            kukłach.

Kaczyńscy do tej pory nie popełnili większych błędów. Nie wiem, za co miałbym
            ich winić. Trudno, żeby w dziele zadekretowanej wcześniej wspólnoty popełnili
            wraz z PO zbiorowe samobójstwo polityczne. Natomiast posłowie, działacze PO,
            których na to stać, wciąż mają możliwość ten odwłok odciąć.
            • piq ty przestań myśleć sekciarsko, tylko otwarcie 11.11.05, 23:02
              Mnie chodzi nie o podziały wśród polityków, bo te są w istocie sztuczne i
              potrafią się chłopcy flekować na sali sejmowej, a potem pić piwko w barku.
              Partie przychodzą i odchodzą, ludzie przychodzą i odchodzą. Chodzi mi o podział
              w poprzek elektoratu prawicowego. Dawno nie było tak, żeby dwie partie
              przypisujące się do jednej strony politycznej wytworzyły sobie nawzajem tyle
              elektoratu negatywnego. A elektorat negatywny ma to do siebie, że nie bierze
              udziału konstruktywnego w czymkolwiek, tylko szuka nowości. W tej chwili
              rozbicie którejkolwiek partii oznacza odpłynięcie sierot politycznych do - nie
              wiem dokąd. Może do samobrony, może do borówek. I w ten sposób wypieprzy się
              szansa pozbierania tego kraju z tego, co było. To by było po pierwsze.

A po drugie: sytuacja jest patowa, czyli fatalna. Wspólną linię blokują liderzy
              odpowiedzialni zresztą za to co się stało. Jedyną szansą przełamania impasu
              jest wymiana liderów w obydwu partiach i zastąpienie ich tymi, którzy się
              ludziom kojarzą ze zgodnym występowaniem. Bo już nie chodzi o gabineciki i
              ciche w nich rozmówki, tylko o ludzi z ulicy, którym odebrano nadzieję na
              rzeczywisty przełom, a zaoferowano groteskową wojenkę. Chodzi np. o ciebie i o
              np. wikula. Czy was jakoś szczególnie dzielą poglądy? Nie. Spokojnie
              moglibyście pracować w jakimś rządzie i świetnie się dogadywać. Najlepiej w
              moim, bo ja nie jestem przywiązany duchowo do waszych ulubionych klubików
              politycznych. Problemem dzisiaj w waszym dogadaniu się jest kibicowanie tej
              albo tej partyjce.

Kolejny problem jest taki: tacy jak ja są z mety przez jednych i drugich
              klasyfikowani jako zwolennicy drugiego klubiku tylko dlatego, że patrzą trzeźwo
              na różne rzeczy, no, powiedzmy, po swojemu, i mają swoje zdanie. Każde zdanie
              wypowiedziane przeciw pisiakom czy przeciw platfusom natychmiast lokuje mnie po
              drugiej stronie barykady.

Po czwarte: czy jesteś na 100% przekonany, że:
              > między PIS a PO, to podział między nową Polska, a martwym odwłokiem PRL,
              > wleczonym za sobą dumnie przez durniów lub ludzi, którzy o tym wiedzą ale
              > uznali, że są to "nieuniknione koszty transformacji". O cynikach, dla których
              > liczy się tylko własna korzyść, nie wspominam. Podobnie jak o agenturalnych
              > kukłach.
              Twoje uogólnienie jest, wybacz, idiotyczne. To typowy przykład myślenia
              kategoriami Swój lub Wróg; myślenie o pozyskaniu innych to zabieg intelektualny
              typu: "spekulanci, element wrogi klasowo i nieuświadomieni inteligenci po
              złożeniu samokrytyki mogą spokojnie pracować razem z partią dla dobra
              ojczyzny". Chyba cię powaliło. I flekujmy się nawzajem dalej, aż się doczekamy,
              że v.ci będzie premierem, a doku ministrem finansów. Taka sytuacja prowadzi
              prostą drogą do restytucji zarówno komuchostwa, jak i michnikowszczyzny.

Napisałeś:
              > Kaczyńscy do tej pory nie popełnili większych błędów. Nie wiem, za co miałbym
              > ich winić. Trudno, żeby w dziele zadekretowanej wcześniej wspólnoty popełnili
              > wraz z PO zbiorowe samobójstwo polityczne.
              No i masz znowu myślenie sekciarską kategorią. A nie wydaje ci się, że to
              stwierdzenie działa w obie strony? To może trza się było domówić, że ta partia,
              która będzie w wyborach druga, rozwiąże się sama za karę?

Pomyślże trochę, człowieku, bo zrozumiałeś mój post, o którego skomentowanie
              cię prosiłem, źle, bo przeczytałeś go z nastawieniem kibolskim. Mnie chodzi o
              to, że właśnie następuje rozpieprzenie prawicowego elektoratu. O to chodzi?

Jak widzisz, nie zadaję pytań o lepra i niesiołowskiego, bo mnie to już nie
              interesuje. Interesuje mnie kryzys formacji intelektualnej, która nazywa
              się "prawica". I pytam jeszcze raz, co o tym sądzisz. Bo mam nadzieję, że
              jesteś zdolny do racjonalnej alanizy zaistniałej sytuacji.
              • karlin Znowu nudzisz 11.11.05, 23:08
                Szkoda że zacząłem z tobą gadać.

Może kiedyś dorośniesz.
                • piq myślałem, że dajesz radę zrozumieć tekst... 12.11.05, 11:27
                  ...dłuższy niż dwie linijki. Ale najwyraźniej mocno cię przeceniłem,
                  proletariacie umysłowy.

A tak z ciekawości, bo zainteresował mnie twój sposób odpowiadania: czy ty nie
                  byłeś kiedyś uwolem? Bo goście z uw odpowiadali na pytania mniej więcej tak
                  samo.
              • 7em zgoda tyle ze PO nie jest prawicowa partia 12.11.05, 02:09
                Debil Tusk sepleniac "koalicja moherowa" nie mogl dac wyrazniejszego sygnalu
                gdzie tak naprawde ulokowane sa jego sympatie polityczne.
                A teraz uzasadnienie: wszystkie partie w parlamencie i poza nim też sa
                prawicowe gospodarczo. od borówek po SO. roznia sie pierdołami, becikami, vatem
                sratem. Wszyscy sa zgodni co do tego, ze panstwo ma zabierac obywatelowi 80%
                jego dochodów a by byl wzrost gospodarczy należy obniżyć haracz do 78%. reszta
                to nic nieznaczące pierdoły. Nawet Komunistyczna Partia Chin jest prawicowa
                gospodarczo

jak sam widzisz prawosc i lewość mozna w takiej zagwozdce rospatrywac tylko pod
                katem swiatopogladu: stosunek do prawa, życia, włąsnosci, rozliczenia z
                przesloscia, etc. Stawiam 2 złote na to, że ci ktorzy dobili wscieklego psa pod
                rzadami PO spedziliby w areszcie ze 3 lata jeszcze, Wojtek Spawacz opowadałby
                dalej jak to wyzwalał Polszę spod sovieckiej okupacji i tak dalej. PO to
                modyfikowa genetycznie żywnosc z PRLowskiego kołchozu.

Pik jak bedziesz taki duży jak ja to zrozumiesz, że nie ma trwałego dobrobytu
                bez tzw "moralności".

5040
                • piq Siedem, mnie nie chodzi o platfusów jako partię,.. 12.11.05, 12:08
                  ...bo ty znowu mnie przerzucasz na ich stronę. Chodzi mi o postępujące rozbicie
                  elektoratu prawicowego. Jeżeli się tego jakoś nie pozlepia, to będzie bardzo
                  niedobrze.

Tusk udowodnił wystąpieniem w sejmie, że się nie nadaje na lidera partii. Jego
                  pierdźenie o koalicji moherowej to jest skandal. Zgadzam, się, że się w ten
                  sposób dopisał do michnikowszczyzny.

Dziwi mnie natomiast, że wy cały czas myślicie kategoriami rozgrywek w
                  gabinetach. Mnie to góvvno obchodzi. Obchodzi mnie natomiast stan tego czegoś,
                  co się nazywa "elektoratem prawicowym", a jest w istocie grupą ludzi o bardzo
                  zbieżnych poglądach. Wróć sobie na forum przed wyborami i wskaż mi, czym się
                  różnili w poglądach ludzie dziś rzucający się sobie nawzajem do gardeł
                  wrzeszcząc "tusk" albo "kaczyński". Ja tego qrvva nie mogę zrozumieć, że nawet
                  ty rozumujesz pomijając problem tzw. narodu, myśląc o kraju i jego polityce
                  jako o konglomeracie politycznych koterii w warszawce i ich cwanych
                  rozgryweczek. Mam w důpie, kto gdzie należy, bo mi się podoba działanie
                  Marcinkiewicza, Sikorskiego czy Ziobry, a nie podoba mi się pani Lubińska,
                  Tusk, Schetyna i Kaczyński. Ja się nie uprzedzam z góry, ja sądzę po czynach.

Nie da się tego kraju zmienić bez rozpinkolenia układów na szczeblu lokalnym,
                  bo tam jest najwięcej bieżącego gnoju, więc nadchodzi poważny problem w postaci
                  wyborów samorządowych za rok. Jeśli nadal będzie trwała ta bitwa Monitora z
                  Virginią, czyli kręcenie się w kółko i mało skuteczne okładanie się nawzajem,
                  to nie jestem pewny, Siedem, czy władza w warszawce nie będzie musiała toczyć
                  bojów z władzami w województwach czy powiatach, którym będzie dawać kasę (bo
                  tak jest w ustawach), a które, zasiedlone przez lewactwo, będzie jej pokazywać
                  fakera.

A o moralność też mi chodzi, jeśli już poruszyliśmy ten temat. Nie chciałem
                  wracać do lepra, ale jak ty chcesz robić rewolucję moralną z rosyjskim agentem
                  i kryminalistą w tle, a bez patrioty, antykomunisty i uczciwego gościa
                  Niesiołowskiego? Chyba cię pojébało z taką rewolucją.
                  • basia jezeli moge sie wtracic 12.11.05, 13:24
                    piq napisał:

> elektoratu prawicowego. Jeżeli się tego jakoś nie pozlepia, to będzie bardzo
                    > niedobrze(...)> Dziwi mnie natomiast, że wy cały czas myślicie kategoriami rozgrywek w gabinetach. Mnie to góvvno obchodzi. Obchodzi mnie natomiast stan tego czegoś, co się nazywa "elektoratem prawicowym",(...)

Tym fragmentem i jeszcze wczesniejszym udowadniasz, ze jestes wyjatkowo wrazliwy, tylko ja nie martwilabym sie tak bardzo o ten elektorat. Mozemy oczywiscie nadal identyfikowac swoje poglady i skupiac sie przy JKM'ie, tylko UPR'u w sejmie nie ma, a chodzi o to kto faktycznie wladze sparwauje.

Jezeli chodzi o "rozgrywki gabinetowe", Pig smile a jak rozumieć tytuł Twojego wątku " fajnego macie koalicjanta" ? czyż nie gabinetowo?

Nie demonizowalabym tego rozbicia elaktoratu. Sama jedna reka glosujac bylam przy PO, poxniej przy PiS, w srodku przy JKM'ie. Oni sa narzedziem w naszych rekach a my w ich rekach.
                    W polityce nie chodzi o to, zeby nam sie dobrze dyskutowalo ( a czy teraz wlasciwie, mimo roznic, zle sie dyskutuje?)

To nie jest nasza wina, ze Tusk przewodniczy w PO. W cholere z PO, jezeli ma sie cos zmienic, niechaj sie zmienia rekami kriminalisty Leppera i chociaz mi zal, nie bede plakac , ze nie rekami Rokity np. To jego wybor.

• piq Witam. Mnie niepokoi coś takiego, co widać... 12.11.05, 13:38
                      ...na forum: ludzie, których czytuję od dawna, i którzy mieli mnóstwo
                      wspólnego, a już na pewno rozliczenie i pokonanie postkomuny, nagle rzucają się
                      na siebie jak wściekli tylko dlatego, że ktoś mówi źle o tusku, a ktoś o
                      kaczyńskich. To efekt tego, co robią kierownictwa tych dwóch partii, kopiąc
                      propagandowe fosy wokół obozów. I to będzie szalenie trudno pokonać, bo w ten
                      sposób stworzyły się dwie (podobnie myślące!) grupy elektoratu negatywnego.
                      Kierownictwa partyjek grają na zniszczenie przeciwnika (pisiaki sprawniej i
                      bardziej bezwzględnie to robią); gdy jedna z partii się wywróci, nie liczyłbym
                      na jej elektorat jako elektorat drugiej, raczej pójdzie do jakiejś innej
                      partii, niż zagłosuje merytorycznie za pozostałą partią prawicową, lub - co
                      bardziej prawdopodobne - w ogóle zostanie w domu. Takie też są podziały wśród
                      moich znajomych. Cholera, jest niedobrze.
                      • basia Re: Witam. Mnie niepokoi coś takiego, co widać... 12.11.05, 13:48
                        Pig, nie demonizuj. Uwierz w elektorat, przynajmniej ten z forum, ktory masz na mysli smile

Pozdrawiam
                        • haszszachmat odłożę watek na później zyczę Wsz. Naj. w IV RP!/n 12.11.05, 13:51
                        • piq nie demonizuję, tylko hamletyzuję :-) /nt 12.11.05, 13:57
                          • basia grasz wiec? 12.11.05, 14:34
                            troche odejde od tematu tego watku.
                            Nie trzeba byc za rownouprawnieniem, aby odmawiac kobiecie wolnosci. Wolnosci wyboru.
                            Zwroc uawge na to, ze ocena lub jej brak, moze byc uznane za wyraz Twojej akceptacji.
                            Powiedziano : "idz i nie grzesz wiecej"
                            • piq ja mam paskudnie tradycyjne wychowanie,... 12.11.05, 17:32
                              ...i kiedy słyszę, że ktoś nazywa kobietę nawiązując do jej konduity, zawsze
                              reaguję.
                              Bo napisałaś to chyba w nawiązaniu do nieporozumienia z naszym miłym
                              przyjacielem Haszem?
                              • basia Re: ja mam paskudnie tradycyjne wychowanie,... 12.11.05, 21:06
                                Byloby to szlachetne gdyby bylo warto. A nie warto,wiec nie doceniam tego gestu, tym bardziej, ze kamieni w reku Hasza nie widzialam.

• 7em Re: Witam. Mnie niepokoi coś takiego, co widać... 13.11.05, 04:32
                        fosy wokół obozów. I to będzie szalenie trudno pokonać, bo w ten
                        > sposób stworzyły się dwie (podobnie myślące!) grupy

ale po co pokonywac fosę między prawymi ludzmi z pisu a różowymi
                        POdpie..czami? jak bym tam z komuchami z PO się nie bratał.

5040
                        • xiazeluka Fosę wykopał w pocie czoła tow. Kaczyński.. 14.11.05, 07:55
                          ...pieprząc co wystapienie o złowrogim "liberalizmie". Sukinsyn wzmocnił w ten
                          sposób negatywne nastawienie do rozwiązań wolnosciowych, utrwalając
                          prosocjalistyczną mentalność ogółu. Ja tam nie wiem, co ma
                          krytyka "liberalizmu" do odnowy moralnej, raczej kojarzy mi się to przeciwnie.
                          Socjalista antyaborcyjny co najwyżej pójdzie krótszą drogą do nieba, jednak
                          złodziejem jest takim samym jak socjalista proaborcyjny. No a złodziej jako
                          dyktator etyki to już sam wiesz.
                          • basia Re: Fosę wykopał w pocie czoła tow. Kaczyński.. 14.11.05, 08:42
                            xiazeluka napisała:

> ...pieprząc co wystapienie o złowrogim "liberalizmie".

racja, ale ten "liberalizm" z dodatkiem Tuska byl zestawiany. Stad ta fosa.
                            • xiazeluka Pani Basiu... 14.11.05, 10:05
                              Celem filipik tow. Moczybrzucha był liberalizm, Tusk był niejako na doczepkę.
                              Lud miast i wsi zapamiętał, że zły jest liberalizm, Tusk to tylko reprezentant
                              tych sił ciemności.
                              I za to prawicowcy powinni Kaczce mówić "Anforgiwen".
                              • andrzejg Re: Pani Basiu... 14.11.05, 10:28
                                xiazeluka napisała:

> Celem filipik tow. Moczybrzucha był liberalizm, Tusk był niejako na doczepkę.
                                > Lud miast i wsi zapamiętał, że zły jest liberalizm, Tusk to tylko reprezentant
                                > tych sił ciemności.
                                > I za to prawicowcy powinni Kaczce mówić "Anforgiwen".

Tusk odejdzie w zapomnienie i to pewnikiem niebawem
                                a liberalizm jako synonim złodziejstwa pozostanie w pamięci na długo

Gest Kozakiewicza Kaczorom

A.
                              • basia Re: Pani Basiu... 14.11.05, 10:41
                                Liberalizm ma w sobie kazdy, tak jak wolnosc ma kazdy. To jest slowo, jak to juz ktorys z filozofow przyrownal, slowo jest jak szata. Nie moja to wina, ze w niektorych rekach, ta szata, szmata sie okazala.

Czy miec pretensje do tego, ktory mowi, ze to szmata jest, czy do tego, co z niej szmate uczynil?
                                • xiazeluka Nie, proszę Pani 14.11.05, 10:55
                                  Towarzysz Moczybrzuch głosi, że jest prawicą. Krytykuje więc liberalizm z
                                  pozycji "prawicowych". To ideologiczna zbrodnia i utrwalenie społecznej
                                  niechęci do wolności. Gdyby podobne bzdury głosił jakiś komuch, to nie byłoby
                                  problemu, a tak to mamy do czynienia z mordobiciem w najbliższej rodzinie.***

***Oczywiście: rodzinie zastępczej. Ani Platfusy, ani Populizm i Socjalizm
                                  prawicą nie są. Tylko jak to wytłumaczyć tłuszczy sprzed telewizorów, która już
                                  wykarbowała sobie w łepetynach "liberalizm = zagłada"?
                                  • basia Xiaze 14.11.05, 11:07
                                    xiazeluka napisała:

> wykarbowała sobie w łepetynach "liberalizm = zagłada"?

ale znowu wracamy do tego co kryje sie pod haslem "liberalizm". To co jest uznane za "zaglade", nie jest tym, co Ty masz na mysli.

• xiazeluka To nie tak 14.11.05, 11:23
                                      Detale semantyczne tłuszczy nie interesują, tłuszcza reaguje na bodźce.
                                      • basia Jezeli nawet, tak, to 14.11.05, 11:38
                                        xiazeluka napisała:

> Detale semantyczne tłuszczy nie interesują, tłuszcza reaguje na bodźce.

zauwaza Xiaze, ile zawarl w tym zdaniu troski o tluszcze wlasnie smile tak spolecznie, khem, prosze wybaczyc, cos jak solidaryzm spoleczny. Z liberalizmem pod strzechysmile
                                        • xiazeluka Słucham? 14.11.05, 12:09
                                          Czy Pani pamięta, że tłuszcza wydaje wyroki w, tfu, demokracji? Chcąc wygrać
                                          wybory, trzeba tłuszczę czymś przekupić - niestety jakoś nie widać, by
                                          Moczybrzuch kłamał (co bym mu wielkodusznie wybaczył), najwyraźniej bredził
                                          antyliberalnie na trzeźwo. Dla doraźnych korzyści opluł rozwiązanie
                                          wolnościowe. Gnojek.
                                          • basia Re: Słucham? 14.11.05, 12:56
                                            Oj, no przeciez wiem. Jednak, licze na to, ze warto bylo. To sie okaze za jakis czas.

Ps. i widzi, Xiaze, jaki Xiaze ma autorytet. Piq zaczą zwracać się do mnie per "pani". Wyciagam dlon i przedstawiam sie imieniem.
                                            • xiazeluka Pażiwiom, uwidim 14.11.05, 13:10
                                              "Wyciagam dlon i przedstawiam sie imieniem."

Do mnie? Jestem zaszczycony, Basiu.
                                    • karlin Do Basi 14.11.05, 11:37
                                      Jak to się stało, że użyte przez Kaczyńskich słowo "liberał" było odbierane
                                      jako epitet?

To pewnie również ich winasmile

No a tradycja ścinania posłańców przynoszących złe wieści to rytuał z gruntu
                                      wolnościowy, by nie rzec liberalnysmile
                                      • basia Re: Do Basi 14.11.05, 11:44
                                        karlin napisał:

> Jak to się stało, że użyte przez Kaczyńskich słowo "liberał" było odbierane
                                        > jako epitet?

na ten epitet zapracowal KLD, m.in + obraz "liberalnej" Europy ( eutanazaja, aborcja, malzenstwa homoseksulane itp)
                                        • piq nieporozumienie i detal semantyczny 14.11.05, 12:08
                                          basia napisała:

> karlin napisał:
                                          >
                                          > > Jak to się stało, że użyte przez Kaczyńskich słowo "liberał" było odbiera
                                          > ne
                                          > > jako epitet?
                                          >
                                          > na ten epitet zapracowal KLD, m.in + obraz "liberalnej" Europy ( eutanazaja,
                                          ab
                                          > orcja, malzenstwa homoseksulane itp)

Pani Basiu, jest OGROMNA różnica w znaczeniu słowa "liberał" użytego jak w USA
                                          i jak w Europie. U nas niestety bardzo często zwłaszcza z ambon używano
                                          słowa "liberał" w znaczeniu takim, jak w Ameryce, czyli krótko mówiąc lewak. I
                                          taka też jest ta "liberalna" Europa.

W tradycji europejskiej liberalizm jest postawą wynikającą z porządnego
                                          religijnego protestanckiego zaplecza (módl się i pracuj)i przekonania, że każdy
                                          człowiek odpowiada za siebie i że każdy człowiek ma pewien niezbywalny zakres
                                          swobód i wolność osobistą.

Tę dwuznaczność wykorzystali Wujek Jarek i prezydent elekt, by zwalczyć
                                          konkurenta. Przy okazji jednak obrzucili błotem pewną orientację polityczną i
                                          osobistą, która jest szczytowym - moim zdaniem - osiągnięciem myśli społecznej.
                                          I która - sądząc z Pani wypowiedzi - nie jest dla Pani zupełnie obrzydliwa.
                                          • basia Semantyka 14.11.05, 12:48
                                            też wlasnie o niej caly czas pisze, o zmianie znaczenia potocznego, wyrazenia liberalizm.

Wykorzystano ja? zgadzam sie, wykorzystano. Czy autor wymodelowal ja, czy uzyl juz wymodelowanej? - tu odrobine nie zgadzamy sie.

Ps. ja wlasciwie, oprocz R.Sikorskiego do senatu, i LK w II turze, nie glosowalam na PiS. Jednak obecnie, nie ma co sie uzalac. To troche jak wojna jest. Pokoj i liberalizm trzeba odlozyc na bok, na razie.
                                      • xiazeluka Re: Do Basi 14.11.05, 12:16
                                        karlin napisał:

> Jak to się stało, że użyte przez Kaczyńskich słowo "liberał" było odbierane
                                        > jako epitet?

Dlatego, że tow. Moczybrzuch umiejętnie łączył to z autoreklamą
                                        pt. "solidarność". Ten zabieg miał wywołać wrażenie, że "liberałowie" to
                                        niewielka grupa mafiozów pragnąca oszukać i okraść społeczeństwo, na szczęście
                                        Kaczyński solidarnie zabda o każdego: nakarmi, napoi i obniży o 10 groszy
                                        podatki. Warto zauważyć, że Kaczor bynajmniej nie wspominał o KLD i wyczynach
                                        tych łżeliberałów, fechtował "liberalizmem" jak obelgą w sposób mocno ogólny.

Powtórzę przy okazji, kolego karlinie, bo odwracasz kota ogonem: łobuz
                                        bliźniaczy udaje prawicowca, a skoro to on jest Prawy, to znaczy, że "liberał"
                                        nie. Socjalista w roli prawicowca obrzydza klasyczny liberalizm, głosząc
                                        jednocześnie pochwałę "solidaryzmu społecznego" czyli bolszewizmu ekonomicznego.
                                        Dlatego jest dla mnie gnojem. Osoba Tuska nie ma tu nic do rzeczy.
                • piq odnowa moralna? 12.11.05, 15:32
                  ok. 1 promille alkoholu we krwi?
                  interwencja.interia.pl/ekstra/news?inf=681627
                  • jaceq Czy Partia widzi, jakiego ma Członka? n/t 12.11.05, 16:06

• basia Re: odnowa moralna? 12.11.05, 16:13
                    piq napisał:

> ok. 1 promille alkoholu we krwi?

to wszytsko przez koalicje z Lepperem. Gdyb PiS z PO sie skoalicjowalo, nigdy by do czegos takiego nie doszlo.
                    • piq zgrabna riposta :-)) /nt 12.11.05, 17:29
                  • 7em Re: odnowa moralna? 13.11.05, 04:35
                    zaczynasz się robić żenujący. czym jest 1 promil a hój nawet 10 procent
                    spirytusu przy czerwonej bandzie piskorskiego? lub jawnej agenturze
                    olechowskiego

5040
                    • szach0 Nie ma prawicowego albo lewicowego elektoratu w RP 13.11.05, 10:13
                      to jakaś totalna bzdura
                      jakaś dewiacja umysłowa!

Jest elektorat broniący korzysci osiągniętych z "transformacji"
                      i ten który z rosnącym przerażeniem obserwuje deprawację,
                      korupcję, prywatę - kosztem bezrobocia i stałego zaprzepaszczania
                      wielowymiarowego bezpieczeństwa państwa polskiego i zaprzepaszcania kolejnych
                      szans tego pracowitego i dumnego narodu!

Emigracja brak wykształecenia w prywatnych szkołąch i powolne wymieranie w
                      hospicjach ...tych których nie stać na prywatne szpitale
                      Dawno już przekroczono "masę krytyczną" zakłamania mediów w służbie
                      złodziei i sabotażystów nazywających siebie "Salonem" i "Elytą".

Te media wyłapujące lapsusy contra rządowi i pomijajace imponderabilia
                      przyzcym upadku Polski...

Wystarczy posłuchać Olejnik w Radiu Zet. Gawryluk, Lisa...
                      Prawda jest zamanipulowana tak - jak z Marianną Rokitą vel Klopsem vel
                      Kosciuszko - gdy napisałem o moim patronie vel Pułaski - gdy zasugerowałem
                      Marannie bohatera USA do oplucia i zbranzlowania.

To ostatnie słowo obrazuje Wasze dyskusje o supermarketach Lubińskiej,
                      kryminaliście Lepperze zapominając jednocześnie o szlachetnych aktach
                      złodziejskich na polskich zakładach, NFI, PZU, stoczniach, kopalniach...
                      aktach zdrady interesu bezpieczeństwa energetycznego...
                      podsuwania obcym argumentów przeciw nowemu rządowi.

Taki kot Marianny...z łbem na ogonie!
                      A nie prawicowy i lewicowy elektorat!
                      Tak jest w mediach teraz - jak ze mną, cenzorem oblesnie piszącą zdziewką
                      Marianną, dżentelmenem PiQ broniącym jej "honoru", wymaganiem przeprosin od
                      stale obrazanego i cenzurowanego dla obrażającej!

Wyciąc parę postów, przemilczeć najważniejszą przyczynę i...
                      można sie znów branzlować!

to tak jakby w piaskownicy
                      • szach0 2) Nie ma prawicowego albo lewicowego elektoratu 13.11.05, 10:17
                        > to tak jakby w piaskownicy nie usunąć przysypanych lekko piaskiem bakterii
                        i pasozytów w psich głównach..
                        i kazać się bawić w szlachetną lewicę co wczesniej naszrała i prawicę
                        która realizuje jej program przysypywania odśłanianych fekalii...
                        • szach0 3)elektoraty przepływały sondażami aż się przelały 13.11.05, 14:00
                          • piq Zadzierasz ze mną, Haszu? Dlaczego? 13.11.05, 15:14
                            A w Polsce jest elektorat prawicowy, i jest elektorat lewicowy, a podział
                            przebiega inaczej niż między "złodziejami" i "okradzionymi".

Nie chcę mi się tego tłumaczyć, bo podział wśród ludzi i na forum jest
                            widoczny - kto się za czym opowiada, a przeciwko czemu. I nie chodzi o partyjki
                            polityczne, tylko o poglądy. Jeśli tego nie rozróżniasz, to znaczy, że masz
                            kłopot z... powiedzmy, spostrzegawczością.

Zaskakujecie mnie - i ty, i Siedem - że tych, co nie głosowali na PiS, tylko
                            np. na PO lub PJKM (ten ostatni elektorat w wyborach prezydenckoch podzielił
                            się pół na pół) oraz tych, którzy mają jakąkolwiek wątpliwość co do Guru Jarka,
                            wrzucacie do wora z napisem "gnojki i złodzieje". Bo to jest zwyczajne
                            świństwo, żeby tak robić z ludźmi, którym się nie podobały niektóre koncepcje
                            PiSu, a teraz którym się nie podoba to, co widzą za rządem premiera
                            Marcinkiewicza.

Więc wyluzuj, kolego. Zwróciłem uwagę, bo zawsze tak robię, kiedy pan nazywa
                            panią "dziwką". Jeżeli twoje zasady pozwalają ci na flekowanie dziewczynek z
                            pozycji świętoszka, to proszę bardzo. Mnie nie interesuje, kim jest lub była ta
                            panna, lub będzie. Ty się nią zajmujesz chorobliwie. Ja do niej się w ogóle nie
                            odzywam. To co, to kto się nią interesuje, ja czy ty? Niechętnie wszak patrzę
                            na grzebanie komuś w jego życiu intymnym i ocenianie go, jakby się samemu nie
                            miało nic na sumieniu (dlatego nie pytam nikogo o rewolucję moralną w dwóch
                            rozbitych małżeństwach i kochance posła i ministra Dorna, jednego
                            z "czystych"). Więc się odwal, kotuniu.
                            • haszszachmat __________________DO JASNEJ CHOLERY!!!!___________ 14.11.05, 10:03
                              Nie imputuj!
                              Nie rób hucpy!
                              Nie przekręcaj!
                              Nie nadymaj balona pomówień!
                              Nie manipuluj!

Masz u mnie od dawna OLBRZYMI KREDYT z którego ostatnio czerpiesz całymi
                              garściami...robił to też AndrzejG, wcale się nie przejmując, gdy dołączał niby
                              to nieświadomie do "kopiących hasza po kostkach".

Marianna Rokita była ostatnia pacyniarą, która odważyła się nadal mnie
                              szkalować. Nie reagowałem na jej prowokacje, na znikajace kompromitujace
                              autorkę jej posty, te pod własnym jej nickiem czy pod jej pacynami.
                              Na znikające moje riposty, które wypaczały sens i kontekst!

Miesiącami... Ba! rok upłynął, gdy pokazałem - jak bez wulgaryzmów, bez
                              brażania godności "rozmówcy" - R7, można wykazać miałkość rozumowania,
                              absurdalną sztuczność i propagandową bezdenność jego haseł o Wandei
                              oglądanej przez niego z przeciwnej strony, rzekomych polskich stosach,
                              paradoksie trójek jakobinsko-bolszewickich i poplątanych jedwabnych moherowych
                              kapeluszach -
                              - tego oczytanego zwolennika komuny, przemalowanego na liberała, na
                              europejczyka, na kosmopolitę, wolnomysliciela, postępowca oglądającego Polskę z
                              perspektywy ponadnarodowego kapitału.

Nie było to łatwe być aż tak przez cały rok - obrażanym, wysmiewanym,
                              wykpiwanym i obrzucanym przez wytwawnego zawodowca i propagandysty, znającego
                              metody służb specjalnych.
                              Obrzucał najgłębszym błotem jak megaludobójców - pamietasz Stalina, Hitlera,
                              PolPota, Goebelsika, mohera, rydzyka, oszołoma...

Na końcu przed wybuchem IV RP - podziękowałem TEMU PANU za dyskusję!

Wtedy gdy w obliczu KLĘSKI - próbował zdejmować sobie okłady z zapuchniętych
                              swoich włąsnych a nie moich - kostek!

popatrz sobie ->________31.08.2005_________________

Wtedy też tak jak Ty teraz... AG wskakiwał mu z pomocą - niezrażony
                              koleżeńskimi prosbami, by zważał na kontekst i tematykę.

Teraz tak jak wtedy, z kolei Ty! - z igły robisz ...hucpę!

I co bolesne dla mnie - odwracając sprawcę z ofiarą ogonem kota Marianny!
                              Ciebie nie musiały fqrviać takie mariany w radiu w TV
                              ... bo trzymału stronę
                              liberałow PO lub PJKM itd.

Dlatego nie wiesz!!!!! co znaczyło dla MNIE - banowie mnie przez dwa tygodnie
                              przed wyborami!!!! po wygranej z R7

Te kpiny baji. bajecznych, wali.walecznych i jaj. jajecznych!
                              Masz do niej miętę - to zapytaj jej?

Ja uważam, ze najpierw jest podział na NORMALNE PANSTWO i
                              NIENORMALNE ...te okupowane
                              postbolszewickimi mediami (mówiłem Kaczyńskiemu o tym w 1992 r)
                              te 26% "błędu" sondaży! te niezapraszanie partii narodowych, te sympatie
                              do różu i czerwieni!!!!

i nawet niemaskowanie się na bezstronność "obrzydasów i obrzydulek"
                              opłacanych po 100.000 zł - nie wiesz za co?
                              A Ty do mnie epiteciki z przedszkolnego podwórka
                              do faceta który czeka na polską Polskę od 61 lat

- "twoje zasady pozwalają ci na flekowanie dziewczynek z > pozycji świętoszka"?

Nie wstyd Ci?
                              Podział na okradzionych z prawdy jest trzymany w mediach w tajemnicy!
                              ja uznam dopiero poźniej podział na prawicę i lewicę...
                              bo cóż to za lewica - trzecie pokolenie okupantów?

Coraz bardziej się kompromitują!
                              To juz widać szczególnie w TVP...
                              a tu na F. namiastką i smieszną egzemplifikacją była ostatnia jej RURA-TUBA
                              na Aquanecie jesli tego ---------------->

> nie rozróżniasz, to znaczy, że masz
                              > kłopot z... powiedzmy, spostrzegawczością.

I właśnie Ty JEDNO - literalnie jedno słowo dziwka - sprowokowane i niezwykle
                              łagodne
                              w stosunku do
                              najwulgarnieszych,
                              nieznanych w polskiej kulturze i obyczajowości
                              - niegodziwościach wydalniczo-dewiacyjno-geriatrycznych
                              uzytych do starszego o kilka razy pana
                              - wykorzystujesz personalnie do dyskredytacji i wtrącasz do merytorycznej
                              dyskusji o BEZPRAWIU I BRAKU SPRAWIEDLIWOŚCI

Moja KOLEJNOŚĆ to jak w 1968
                              - PRECZ Z CENZURĄ (wtedy cenzorem Trybuny był ojciec Michnika)
                              - PRASA (media polskojęzyczne) KŁAMIE!
                              potem podział na prawice i lewicę (po lustracji której Niesiołowski jest
                              przeciwnikiem!)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31893773&a=31923070
                              • andrzejg Nie klnij i ponadto 14.11.05, 10:49
                                > Nie imputuj!
                                > Nie rób hucpy!
                                > Nie przekręcaj!
                                > Nie nadymaj balona pomówień!
                                > Nie manipuluj!

> Masz u mnie od dawna OLBRZYMI KREDYT z którego ostatnio czerpiesz całymi
                                > garściami...robił to też AndrzejG, wcale się nie przejmując, gdy dołączał niby
                                > to nieświadomie do "kopiących hasza po kostkach".

> Wtedy też tak jak Ty teraz... AG wskakiwał mu z pomocą - niezrażony
                                > koleżeńskimi prosbami, by zważał na kontekst i tematykę.

Skoro wejście w dyskusję nazywasz kopaniem po kostkach, to nie zagladaj na forum
                                Nie zauważasz ,że plujesz na ludzi swoim uogólnianiem?

Do Sejmu głosowałem na PO i PJKM, ponieważ głosili liberalne idee i mieli
                                realna siłę ,aby je wprowadzić w czyn.Głosowałem na Tuska, mimo że pisałem
                                tu na forum na długo przed wyborami,ze nie jest on idealnym kandydatem na
                                to stanowisko.Dlatego głosowałem, bo tez podpierał się liberalizmem....
                                Ale dal Ciebie te zasady to czyste złodziejstwo.W takim razie przyjdź do
                                mojej firmy i popytaj sie pracownikom , czy potrzebne są im związki zawodowe.
                                Czy chcieliby zamieńic prace na inna,w innym zakładzie , gdzie szefuje nawiedzony
                                zwolennik solidaryzmu społecznego.

Opowiem Ci o takim jednym , który wyglosił teze ,ze każda piekarnia powinna miec
                                swój rewir sprzedazy, aby jeden drugiemu nie wchodził w paradę . Toż to idiotyzm
                                do ntej potegi.Ten zwolenik sprawiedliwości społecznej ma problem z pracownikami
                                bo jakos uciekaja od niego...

Nie wrzucaj ludzi do jednego worka

A.
                                • haszszachmat ___________________Tez jesteś po stronie Marianny? 14.11.05, 11:18
                                  andrzejg napisał:
                                  >
                                  > Nie wrzucaj ludzi do jednego worka
                                  >
                                  > A.

Znów atakujesz personalnie mnie i to przedziwnie i
                                  przewrotnie, że uogólniam!
                                  Gdy to własnie ja Ciebie upominałem WIELOKROTNIE
                                  byś nie pisał o sobie i o mnie tylko właśnie o """ogólnych""" sprawach
                                  o politykach, o firmach, o prawie, o gospodarce, o partiach,
                                  o programach, korupcji, dekomuniazacji, rzetelności mediów, sondaży,
                                  itp.

Zawsze Cię proszę po BEZZASADNYM ZARZUCIE daj dowód to
                                  napisałeś, po naprawdę niegrzecznie - że Ci się nie chce!

Gdy Rychu7 udowadnaił mi haszyzm, bolszewizm i hitleryzm Ty jak
                                  w dym się pojawiałeś i krytykowałęś moją ciętą ripostę DO NIEGO
                                  - jaki to JA nie jestem!

Mam tego dość!

Sprawa poszła o Mariannę Rokitę, dzinnikarkę, która nazwałą mnie pod jej KLOPS.S
                                  tak wulgarnie jak w polskiej kulturze żadnej kobiecie na myśl nie przyjdzie!

Napisz jej coś na otrzezvvvviennnie zamiast jakąs przewrotką i hiperbolą
                                  czynić mi bezzasdane zarzuty
                                  • piq sprowadzanie wszystkiego do kwestii jakiejś panny- 14.11.05, 11:57
                                    ...jest z twojej strony wstrętnym nadużyciem, Haszu. Tem bardziej, że nigdzie
                                    nie pomieszałem mojej dyskretnej uwagi do ciebie z merytoryczną dyskusją, a
                                    potem przyjąłem twoje wyjaśnienie (widać sam wolałeś też wyjaśnić tę sprawę,
                                    żeby nie było wątpliwości). Więc daruj sobie te lamenty nad własną krzywdą
                                    (bądź mężczyzną, psiakość!, i pomnij na "zdolność obrażania" z dawnych zasad
                                    honorowych).

A poza tym nie nazywaj z łaski swojej bolszewika rycha liberałem, bo wpisujesz
                                    się w ten sposób w haniebną linię propagandowo-wyborczą Wujka Jarka, a mnie,
                                    prawdziwego liberała-konserwatystę, niecnie obrażasz.

Zdrowiej szybko.
                                    • szach0 Dzięki może tez się nie obrażajcie jak panny?/n 14.11.05, 15:11
                                  • andrzejg Re: ___________________Tez jesteś po stronie Mari 14.11.05, 12:04
                                    haszszachmat napisał:

>
                                    > Mam nie pisać o przekrętach Piskorskiego albo Schetyny czy "błedach"
                                    > Zdrojewskiego" bo to Cie obraża? A Ty o RM i moherach możesz?
                                    >

Pisz.Proszę bardzo.

Ja tam poczekam na prawmocne wyroki sądu w tych i innych aferach
                                    W końcu to Twoi bedą sądzić, tak więc wszystko powinno być wiarygodne

I nie ustawiaj mnie po jakiejkolwiek stronie.
                                    Juz Ci o tym pisałem

Cześć

A.
                    • piq a cóż mnie obchodzi piskorski czy olechowski? 13.11.05, 14:49
                      Dobra, podrzuciłem ten link o pijanym kierowcy z PiSu dla jaj, bo już tak się
                      tutaj zanosicie zachwytami nad "partią czystych", że mnie to sprowokowało.

Olechowski czy piskorski góvvno mnie obchodzą, uważam, że piskorski powinien
                      siedzieć w pudle. I jeszcze kilku. Uważam, że schetyna to dupek, a Tusk
                      powinien się usunąć.
                      (Uważam też że Wujek Jarek to krętacz)

No i znowu mnie bezmyślnie przerzucasz qrvva przez barykadę do platfusów. A nie
                      zadałeś sobie trudu zrozumienia, o co mi chodzi.

W tym tymczasowym moim zdaniem rządzie lubię kilka osób, bo myślą podobnie jak
                      ja. Nie lubię kilku i lewactwa z kryminałem w zapleczu. Mam takie prawo, tym
                      bardziej, że jestem betonowa prawica. Mam do tego prawo również z tego powodu,
                      że głosowałem na listę PiS (do senatu) w wyborach.

Jeżeli ktoś przyjmuję bezkrytycznie rzeczywistość i to, co mu ktoś poda na
                      tacuszce, to znaczy że jest bezmyślny i sądzi na zasadzie: polonia-legia,
                      cracovia-wisła, arka-lechia. Jestem za kimś, i bez względu na wszystko mi się
                      podoba, a reszta to hóje i należy im spuścić vvpiérdól. To jest żenujące, czyli
                      bezmyślność, a nie, że ktoś myśli.

To może ty mi odpowiesz na pytanie, jak sobie MORALNIE dajesz radę z sytuacją,
                      kiedy ruski agent, b. towarzysz z pzpr, kryminalista, eseldowska kreatura i
                      kretyn zostaje głosami PiSu wicemarszałkiem sejmu, a polski patriota,
                      antykomunista, więzień prlowskich pudeł, chrześcijański narodowiec z przekonań
                      i wykładowca uniwerstecki zostaje głosami PiSu wykolegowany z nic-nie-znaczącej
                      w gruncie rzeczy funkcji wicemarszałka senatu. To nic nie zmieniało. To tylko
                      upokarzało tego człowieka. Za co i po co, pytam. Dlaczego? I jak to się qrvva
                      ma do rewolucji moralnej?

Bo ja od tego czasu mam poważne wątpliwości i dlatego uważam, że Wujek Jarek to
                      krętacz, a już na pewno uważam, że jest piérdólony krętacz od czasu jego
                      przemówienia po ekspoze. To facet, któremu nie powierzyłbym 5 groszy.

PS.

7em napisał:

> lub jawnej agenturze
                      > olechowskiego

To on nie był ministrem u Olszewskiego w rządzie, szanowny kolego? Wtedy był
                      cacany, a teraz nie? Coś ci się tu rozlepia rozumowanie. Lub znika.
                      • basia vs Niesiolowskiego, jezeli mozna. 13.11.05, 16:34
                        piq napisał:
                        >
                        > To może ty mi odpowiesz na pytanie, jak sobie MORALNIE dajesz radę z sytuacją,
                        > kiedy ruski agent, b. towarzysz z pzpr, kryminalista, eseldowska kreatura i
                        > kretyn zostaje głosami PiSu wicemarszałkiem sejmu, a polski patriota,
                        > antykomunista, więzień prlowskich pudeł, chrześcijański narodowiec z przekonań
                        > i wykładowca uniwerstecki zostaje głosami PiSu wykolegowany z nic-nie-znaczącej

Po pierwsze, PO, glosilo, ze chce zlikwidować senat, wiec honorowo powinno w ogole nie chciec tego stanowiska dla czlonka swojej partii.
                        A tak ogolnie, dlaczego nie Niesiolowski? - chyba na skutek wymachwiania partyjnymi szbelkami. Chlopcy niezleznie od wieku lubia wojenki( bez zgryzliwosci to mowiesmile)

Ja osobiscie, dalalbym mu to stanowisko w senacie, chociazby po to by uniknac pretensji podobnych do Twojej.
                        A za zaslugi, Niesiolowski moze dostac jakis order.

Co do tego "kretyna" - sejm to nie wybory mistera. SO jest potrezbna PiS'owi. To wszytsko.
                      • 7em Re: a cóż mnie obchodzi piskorski czy olechowski? 13.11.05, 18:57
                        no sam nie wiem czemu ale jakos dziwnie ci nie wierze

5040
                        • andrzejg Re: a cóż mnie obchodzi piskorski czy olechowski? 13.11.05, 22:28
                          7em napisał:

> no sam nie wiem czemu ale jakos dziwnie ci nie wierze
                          >
                          > 5040

cciałbym tylko skromnie zauwazyc,ze sytuacja sie odmieniła
                          To Ty teraz jestes zaliczany do tej wiekszości, a Piq do tego 1 %
                          Ja jeszcze do tych 20 kilku procent,ale tendencje będa spadkowe

Az jestem ciekaw Twojego zachowania się w tej sytuacji

smile)

A.
                          • 7em Re: a cóż mnie obchodzi piskorski czy olechowski? 14.11.05, 09:26
                            kiedy trzeba moge byc wiekszoscia.

5040
                            • haszszachmat A Niesiołowski czy jest za jawnością i lustracją? 14.11.05, 10:13
                              Jak można interes jednej osoby
                              postawić
                              WYZEJ
                              od interesu NAJJASNIEJSZEJ?!

Opcja narodowa i tak jest przemilaczana, dyskredytowana, szkalowana
                              w mediach!
                              Tutaj an Aq. to widać na mojej skromnej osobie jak na otwartej dłoni!

Nawet jak mnie najgorzej nazwie zdzieweweczka to gdy zareaguje
                              ogólne zdziwko...???
                              Hasz tak mógł?

Zamiast się staruch, dziad branzlować ( o to poszło)
                              suszny
                              gnew
                              opanował
                              poprawnych

i zara PRZEPROŚ PANIĄ wg przepisów fałszywek carskiej policji politycznej

• haszszachmat ________Ja ja qrna przeproszę obleśne dziennikarki 14.11.05, 10:28
                                to się kiecką nakryją i uduszą własnym smrodem własnych słów
                                jakie piszą pod moim adresem!

Żeby mi jakaś zdziewka przy dzieciach o branzlalach
                                na F.!!!!!

Zadnych obiekcji! Żadnego wychowania! Żadnej kindersztuby!
                                Matki Polski obrażać to pierwsze!
                                Pedalstwo ruje i poróbstwo szerzyć w mediach a potem się dziwić
                                nastolatkom zabójcom i matkom rozpaczającym...
                                nie nad skatowanym okrutnie dla zabawy starszym panem Bezdomnym
                                Bezojczyznymatki Bezmediówpolskich
                                lecz własnym dzieckiem...bandytą wypuszczanym i tak na wolność z Domów Dziecka
                                po ukończeniu 18 lat! A Bezdomenmu zycia nie wróci dziennikarska szmata
                                szerząca porubstwo i ruję!

Bandytów, zboczeńców promować. narkotyki miekkie legalizować
                                orkiestrami młodzież deprawować, a systemo zdrwoei narodu niszczyć!
                                zapomnieliście kto aż wył za miekkimi narkotykami w Polsce - UWole?
                                Teraz są w każdej szkole! Mam rym!

Ja bym pasy darł z takich zdziewek ani wymowy, "r" europejskie
                                - seplenią o ksenofobii! i komu? NAJGOSCINNIEJSZEMU NARODOWI SWIATA!!!
                                Przechery do cholery! Dość!
                                Prasa kłamie! Jak w 1968! Sieje powszechne zgorszenie
                                i kłamstwo!

• piq A czy Kaczyński jest za jawnością i lustracją? 14.11.05, 11:21
                                O ile wiem, chłopinka J. i chłopinka L. chcą ograniczyć dostęp do zasobów
                                archiwalnych IPNu (sami tak mówią). Licencjonować i nie ujawniać ani nie
                                upubliczniać w pełni. To co, są za jawnością? Za lustracją? Dlaczego nie chcą
                                uwolnić archiwów? Co, Haszu? Dlatego nie głosowałem na chłopinkę L. na
                                prezydenta, kotku, bo nikt mi nie będzie reglamentował mojej własnej historii.

A teraz:
                                > Jak można interes jednej osoby
                                > postawić
                                > WYZEJ
                                > od interesu NAJJASNIEJSZEJ?!

To jest odpowiedź na moje pytanie??? Ceniłem cię jednak wyżej. Czyli
                                arbitralnie przez was założony "interes Najjaśniejszej" (nikt nie zagwarantuje,
                                że jesteście jego jedynym depozytariuszem i czy w ogóle) jest nadrzędny nad
                                prostą refleksją etyczną? To jest bolszewicki, podkreślam, bolszewicki sposób
                                myślenia - hołubić poputczyków a rozstrzeliwać przeciwników bez sądu. I w ten
                                sposób chcesz zrobić rewolucję moralną? Razem z tym krętaczem Wujkiem Jarkiem?

No dobra, jeżeli nie potrafisz napisać o WYMIARZE MORALNYM tego, co się stało z
                                leprem i Niesiołowskim (wyłączasz sobie najwidoczniej poczucie przyzwoitości,
                                gdy przychodzi ocenić postępowanie Wujka Jarka), to napisz, jak nadszarpnąłby
                                interes Najjaśniejszej wybór Niesiołowskiego na poślednie i tytularne
                                stanowisko wicemarszałka senatu.

I przestań się indyczyć i popłakiwać, a zacznij odpowiadać na pytania, bo
                                twoich błyskotliwych ripost, czarującej artykulacji, aksamitnego brzmienia
                                głosu, miażdżących argumentów i pełnego polotu esprit najwyraźniej zabrakło ci
                                ostatnio "na magazynie".
                                • haszszachmat ____________________Zamęczysz mnie ma teraz 38.2*C 14.11.05, 11:30
                                  więc nie kpij z chorego przed przeproszeniem zdrowego?

Może to maligna ale dyskutuję z szarmanckim
                                  oszczercą Rychem7 nie z moim miłym nie stroniącym od podwórkowo-szewskich
                                  sztychów PiotrQiem?

> bolszewicki, podkreślam, bolszewicki sposób
                                  > myślenia - hołubić poputczyków a rozstrzeliwać przeciwników bez sądu.

I dodam w tym bolszewickim stylu
                                  -narzucać siłą argumentu...nieprzeproszenia Marianny -
                                  SWÓJ sposób MYSLENIA -
                                  i swojego idola jako autorytet moralny
                                  - nieskazitelnego Niesiołowskiego motylka różowych kwiatków
                                  nocnych zmian!
                                  • piq Życzę zdrowia, Haszu, daję ci chwilę oddechu... 14.11.05, 11:33
                                    ...i pozdrawiam oczywiście.
                                  • haszszachmat Re: ____________________Zamęczysz mnie ma teraz 3 14.11.05, 11:35
                                    haszszachmat napisał:
                                    Wyjaśniałem 100 razy, ze lustracja ojców Hejmów
                                    przez Marianny Rokity

oraz dawanie wglądu donosicielom SB czy mogą napisać, że nie współdziałali
                                    z okupantem bo się papiery spaliły
                                    - jakby mnie mniej interesuje...

Zamulić lustracją milionów Hejmów - IPN - jakże sprytny wybieg!!!!!!!!
                                    Podziwiam Cię!
                                    PiS jest za lustracją - Niesiołowski NIE!

Błagam nie pisz jak Rycho7! Mam gorączkę!
                                    > > I dodam w tym bolszewickim stylu
                                    > -narzucać siłą argumentu...nieprzeproszenia Marianny -
                                    > SWÓJ sposób MYSLENIA -
                                    > i swojego idola jako autorytet moralny
                                    > - nieskazitelnego Niesiołowskiego motylka różowych kwiatków
                                    > nocnych zmian!
                                    • andrzejg Re: ____________________Zamęczysz mnie ma teraz 3 14.11.05, 12:15
                                      haszszachmat napisał:

>
                                      > Błagam nie pisz jak Rycho7! Mam gorączkę!

No to zdrowiej
                                      'ptasia' grypa?

A.

P.S.
                                      A lustracja będzie podobna do tej prowaadzonej przez Kieresa
                                      Teczki będa wyskakiwały co trochę i to te, które nalezy
                                      Juz tego Kaczorki dopilnują

• szach0 _____________Ty sie tez nie nabzdyczaj bez powodu! 14.11.05, 15:13
                                        Oby nie!
                                        Na oba tematy!

> 'ptasia' grypa?
                                        > Teczki będa wyskakiwały co trochę i to te, które nalezy
                                        > Juz tego Kaczorki dopilnują

• andrzejg no, widać gorączka Ci słuzy 14.11.05, 15:22
                                          szach0 napisał:

> Oby nie!
                                          > Na oba tematy!
                                          >
                                          > > 'ptasia' grypa?
                                          > > Teczki będa wyskakiwały co trochę i to te, które nalezy
                                          > > Juz tego Kaczorki dopilnują
                                          >

Spodziewałem sie odpowiedzi 'na pewno nie'
                                          Grypę lecz tradycyjnie - po prostu sie wygrzej

Ucieszyła mnie w końcu racjonalna odpowiedź co do teczek
                                          Tak Haszu.Oby nie.

Zobaczymy

A.
                        • piq nie słab mnie, 7em 14.11.05, 11:31
                          nawet jakbym wszystkie 5 moich głosów wyborczych oddał na platfusów i Tuska,
                          nie miałbyś ani pół procenta prawa, żeby mnie nazwać sowieckim pachołkiem i
                          przekręciarzem.

To sobie jeszcze pomyśl, jeśli ci się będzie chciało zadać sobie trochę trudu,
                          ilu ludzi głosowało do parlamentu na PO a na prezydenta na Kaczyńskiego, albo
                          do parlamentu na PiS, a na prezydenta na Tuska. Nazwij ich też różowymi
                          ścierkami i se uprość świat.

7em napisał:

> no sam nie wiem czemu ale jakos dziwnie ci nie wierze

To co, mam 1. płakać, 2. pakować ciepłe kalesony i szczoteczkę, 3. popełnić
                          seppuku, 4. przestać pisać, 5. zostać alkoholikiem... n) przyznać się do
                          zamordowania Księdza Popiełuszki? Bo sobie chyba z tym nie poradzę.
                          • haszszachmat _________Ostatnim tchem piszę....... 14.11.05, 12:13
                            piq napisał:

>nazwać sowieckim pachołkiem i > przekręciarzem.
                            >
                            > ilu ludzi głosowało do parlamentu na PO na prezydenta na Tuska. Nazwij ich
                            też różowymi > ścierkami i se uprość świat.
                            >
                            > 7em napisał:
                            >
                            > > no sam nie wiem czemu ale jakos dziwnie ci nie wierze
                            >
                            > To co, mam 1. płakać, 2. pakować ciepłe kalesony i szczoteczkę, 3. popełnić
                            > seppuku, 4. przestać pisać, 5. zostać alkoholikiem... n) przyznać się do
                            > zamordowania Księdza Popiełuszki? Bo sobie chyba z tym nie poradzę.

Większość prawie nigdy
                            nie miała racji
                            w czasie manipulacji
                            dopiero po eksterminacji.

Pamiętasz jak Ci mama opowiadała o Polakach, którzy z narażeniem życia
                            informowali na peronach - jadących transportami "turystów" z Belgii, Holandii,
                            Francji i ich tragicznie pogardliwym usmiechach?

Ty się nie przyznawaj do tego czego nie zrobiłeś, tylko nie chroń tych, którzy
                            na bagnetach sowieckiej armii dorwali się do władzy i dalej ją utrzymują
                            chytruskami liskami naolejnionymi - całę watchy ze stanu wojennego gugałow
                            wspartych D. Warszawskimi, lizutami, najsztubami, pacewiczami mataczą
                            manipulują okłamuja sondażami zamilczeniami, przeinaczeniami
                            powiedz dlaczego np. ropy po naszej interwencji jest najdroższa w Polsce
                            4 razy niż w USA droższa niż w Czechach, Wegrach, Słowacji na Ukrainie, na
                            Białorusi prawie taka jak w krajacj gdzie zarabia się 10 razy więcej.
                            Co z offsetem? Nikt nie beknie? Tylko ja mam milczeć i zdychać?
                            I przepraszać "ucziwych i czystych", że zyję?
                            Dlaczego wszędzie już jest lepiej? Tylko nie TU
                            Dlaczego Gieremek kazał odać majatek komunistom za władzę pamiętasz?
                            I dlaczego tej władzy nie oddali? Czy wiesz, ze tenże Gieremek w 1968
                            wystąpił o paszport, oddanie obywatelstwa polskiego bo chciał...wyjechac do
                            Izraela? ie wiem czy to prawda ale w kontekscie jego ciągłych połajanek Polaków
                            ...i komunistycznej przeszłości...to cała UW.. te grube kreski te Mazowieckie
                            te hektary w Warszawie przekazane przez Piskorskiego na teścia serca miłe
                            sprawy...Te Hubnery... Te Hanie...Te wolskie saryusze...a nasze kontusze
                            sprzedane? Ja nie zmieniałem nazwiska nie 5 tys lat jak napisałeś - a 7500!!!!
                            Polska jest dojona! Oskarżana i zmuszana do przepraszania!
                            Ktoś mi 852 zazdrości po 40 latach na kilku etatach bo...
                            musi je płacić w podatkach!!!!!!
                            A gdy piszę jak to się dzieje - odkrywam mechanizmy - kto MNIE OKRADA I
                            OKŁAMUJE!
                            jestem OBRAZANY i mam natychmiast PRZEPRASZAĆ!

Co to qrva jest mam nie kląć! Czy ten kto mi nie pozwoli kląć
                            skrytykował młodych za opluwanie, poniżanie, nietolerancję i dysktyminację
                            starszych w pracy? Mariannę za branzlowanie dziada?
                            Za olbrzymie transfery z TP S.A. do Francji nawet za logo firmy nie licząc
                            doradców po 1 mln zł /miesiąc ? Za przekretu w ZUS-ie za pałace
                            za prywatę i za korupcję?
                            Za te tabuny główniar dzwoniących do mnie od póltora oszukanczo bym podniósł
                            abonament przyjętych do dopieszczania klienta w miejsca fachowców
                            - ta firma wycyckana slanczy jak FSO...sprzedana będzie za 100 zł
                            A Wy będziecie się obrażać z asłowa prawdy i zmuszać mnie do przepraszania
                            targowicy
                            - JA MAM BYĆ CHORY I NIE MIEC OPIEKI ZDROWOTNEJ
                            bo tak się wydaje z perspektywy słodkich potrzeb?
                            Mam byc cicho!
                            Mam być pacynowany wulgarnie a oficjalnie upominany i zmuszany do przeprosin?
                            Wy jesteście ZDROWI CZY JA?
                            • piq przepraszam Haszu, że cię męczę,... 14.11.05, 12:20
                              ...ale to chyba nie było do mnie, co tu napisałeś, jednak przypomniałeś mi
                              jeden poważny problem: co PiS zamierza zrobić z ZUSem?
                              Hm...
                              Ale teraz się nad tym nie zastanawiaj, tylko soczek malinowy, spirytusik i
                              syropek na łapkach świerkowych. Zdrówka!
                            • 7em małe uzupełnienie 14.11.05, 19:35
                              w pewnej chwili olej byl drozszy w polsce niz u sasiada niemieckiego gdzie tiry
                              namietnie tankowały. to jest ten podatek płacony debilom tuskom a wlasciwie tym
                              ktorych zamierzał chronic za srebrniki placone na jego kampanie.

5040
                          • 7em Re: nie słab mnie, 7em 14.11.05, 19:28
                            > nawet jakbym wszystkie 5 moich głosów wyborczych oddał na platfusów i Tuska,
                            > nie miałbyś ani pół procenta prawa, żeby mnie nazwać sowieckim pachołkiem i
                            > przekręciarzem.

nie czytasz z nalezyta uwaga. twierdze [i moge to udowodnic], ze PO jest partia
                            postsoviecką, przystosowana do warunków nibykapitalizmu, polewa cieniutkim
                            lukrem czerwone gó.. [3x15]. musisz mi na slowo wierzyc ze nawet gdybys
                            uniknal eutanazji pod rzadami PO to z pewnoscia pozbawiliby cie emerytury. na
                            szczescie na slowo - te bolszewickie kutafony przegrały a za 4 lata dołącza do
                            frasyniuka.

co do ciebie. wyznawcow PO nie nazywam sovieckimi pachołkami. jesli juz ich
                            nazywam to jest: "nieszczesne zgwałcone umysły". mam pretesje o to, ze na
                            przesluchaniu kryjesz sepleniacego gwalciciela z kaszub zamiast wydac go i
                            poslac za kratki. fe!

> To co, mam 1. płakać,

no juz dobrze, podejdz na kleczkach i wyszlochaj ze jednak na PO glosowales. to
                            jest dobre tak pisze Pan. nie mozna zyc z takim obciazeniem. kazdy psycholog ci
                            to powie. wyrzuc to z siebie.

2. pakować ciepłe kalesony i szczoteczkę,

ojoj. dolaczysz do szarych szeregow i tajnych szwadronow michnika budujacych
                            domki przetrwania wysoko w konarach drzew?

5040
                            • piq zesłabiłeś mnie. Przyznaję się do zamordowania... 14.11.05, 19:58
                              ...Księdza Popiełuszki, 7em. Przepraszam, że ośmieliłem się zwątpić w geniusz
                              Połtorapiłsudskiego, Geniusza Mazowieckich Równin z Przyległościami i Jego
                              Brata w Dwójcy Jedynego. Albowiem jakakolwiek wątpliwość co do Boskości wyżej
                              wymienionych świadczy o moim zgóvvnieniu, co autorytatywnie wszak stwierdził
                              Komisarz Siedem. Jest on Depozytariuszem Prawdy Bezwzględnej i jeżeli ja
                              twierdzę co innego niż on, to znaczy że łżę, przeto zasługuję na wieczną
                              pogardę Wszystkich Jedynie Prawych i Mądrych oraz wykluczenie z grona ludzi
                              uczciwych, gdyż jedynie Komisarz Siedem jest władny powiedzieć mi co naprawdę
                              robiłem i co uważam. Przyjmuję również dobrowolnie haniebne miano Liberała po
                              wieki wieków, wyrzutka z grona Solidarnych Rycerzy Światłości.

Wystarczy ci, koleś? To spieprzaj, dziadu.
                              • 7em Re: zesłabiłeś mnie. Przyznaję się do zamordowani 14.11.05, 20:42
                                piq napisał:

> Wystarczy ci, koleś? To spieprzaj, dziadu.
                                gniew i bunt oraz czerpanie z wzroców jedynie słuszneg wodza wskazuja ze jestes
                                bardzo blisko. ropiejacy wrzód liberalizmu wkrotce pęknie i twoj umysl sie
                                uwolni.

5040
                                • piq ale jesteś Mistrz, Siedem 14.11.05, 20:57
                                  Najpierw mnie wqrvviasz, a potem rozśmieszasz. Dziękuję za słowa nadziei, może
                                  coś ze mnie jeszcze będzie, a może ktoś przydzie i wyciśnie tego wrzoda
                                  wcześniej

pozdrawiam Mistrza
    • hymen Sejmowe koalicje 14.11.05, 11:44
      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&2&4
      Koalicje są dwie. PO-SLD oraz PiS i reszta. Nieco z boku niezależni. Niewiele
      tu da się zrobić.
      • haszszachmat __________Zyczę sobie zdrowia a Wam zdrowego..../n 14.11.05, 12:18
      • jaceq Re: Sejmowe koalicje 14.11.05, 20:34

hymen napisał:
        > Koalicje są dwie. PO-SLD oraz PiS i reszta. Nieco z boku niezależni. Niewiele
        > tu da się zrobić.

Niestety. O ile pierwsza z nich nobilituje SLD, o tyle druga - hańbi PiS.

Wyobrażam sobie, jak "dzisiejszy" prof. Niesiołowski musiał wkúrwić gnojów:

serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3008831.html

cyt:
        "- A starszy brat mamy - Tadeusz Łabędzki - był przed wojną przywódcą Młodzieży
        Wszechpolskiej. Zamęczyło go UB w 1946 r. Ale przedwojennych wszechpolaków nie
        należy mieszać z tą ogoloną na łyso hołotą, która jest teraz.
        - Hołotą?
        - A jak inaczej nazwać ludzi, którzy pozdrawiają się jak hitlerowcy?"

czy:

"Byłem wówczas [w 1992 - dop. J.] szefem klubu ZChN. Tuż przed ogłoszeniem jego
        listy pytałem go podczas obrad klubu, czy wie na sto procent, że na jego liście
        są agenci. On mówi, że tak. »Masz na to dowody?« - dociskałem. »Tak,
        niepodważalne« - zapewniał. Gdy ujawnił tę swoją listę, byłem przerażony.
        Macierewicz zaczął się bronić, że to są tylko zasoby archiwalne MSW. Przez
        jakiś czas jeszcze próbowałem go bronić, ale szybko stało się dla mnie jasne,
        że Macierewicz kłamie, a jego lista jest brednią i są na niej niewinni ludzie.
        To jeden z większych szkodników na polskiej prawicy. Nikt tak nie zaszkodził
        lustracji jak Macierewicz."

"Pamiętają pewnie moją polemikę z tekstem Jarosława Kaczyńskiego w
        tygodniku »Nowe Państwo«. Wiele lat temu Kaczyński napisał wredny atak na rząd
        Jerzego Buzka. Nazwał go rządem KPP - »kompromitacji polskiej prawicy«. Artykuł
        był pełen frustracji, kłamstw i oszczerstw. Kaczyński był wtedy na zupełnym
        aucie i nic nie znaczył w polityce. Jego ugrupowanie Porozumienie Centrum
        właściwie przestało istnieć - na koniec wyrzucili jego albo też on wszystkich
        wyrzucił. Gdyby Buzek nie zrobił potem Lecha ministrem sprawiedliwości, zapewne
        pozostałoby tak do tej pory. Ale od chwili, gdy Lech Kaczyński został ministrem
        u Buzka, dla Jarosława ten rząd przestał być nagle »kompromitacją polskiej
        prawicy«. No więc w tym artykule Jarosław napisał też, że ja obalałem rząd Jana
        Olszewskiego w 1992 r. W tym załganym filmie Jacka Kurskiego »Nocna zmiana«
        jest scena, gdy wchodzę do pokoju prezydenta Wałęsy w Sejmie na tajną naradę,
        która zdecydowała o obaleniu rządu."

• hymen Re: Sejmowe koalicje 14.11.05, 21:22
          jaceq napisał:

>
          > hymen napisał:
          > > Koalicje są dwie. PO-SLD oraz PiS i reszta. Nieco z boku niezależni. Niew
          > iele
          > > tu da się zrobić.
          >
          > Niestety. O ile pierwsza z nich nobilituje SLD, o tyle druga - hańbi PiS.

Wiesz, można napisać też tak, o ile pierwsza z nich hańbi PO, o tyle druga
          nobilituje PSL, czy coś takiego.

>
          > Wyobrażam sobie, jak "dzisiejszy" prof. Niesiołowski musiał wkúrwić gnojów:

Czy próbujesz mi udowodnić, że koalicja od początku była skazana na
          niepowodzenie, gdyż PO tkwiła po uszy w czasach i retoryce AWS? Ja swego czasu
          pisałem, że AWS niewiele się różni od SLD. Sięgając po takie argumenty
          wykazujesz, że to właśnie PO nie chiało współrządzić.
          • jaceq Re: Sejmowe koalicje 14.11.05, 21:55

> Wiesz, można napisać też tak, o ile pierwsza z nich hańbi PO, o tyle druga
            > nobilituje PSL, czy coś takiego.

Oczywiście, że można, jest to bowiem druga strona dokładnie tego samego medalu.
            Ale sytuacja nie jest doskonale symetryczna, bowiem to nie PO rządzi, ale PiS.

> Czy próbujesz mi udowodnić, że koalicja od początku była skazana na
            > niepowodzenie, gdyż PO tkwiła po uszy w czasach i retoryce AWS?

Niezupełnie o to mi chodziło. Zdecydowanie wg mnie więcej jest z AWSu w
            (dzisiejszej) PO, niż w (dzisiejszym) PiSie. Może z wyjątkiem marianizmu jako
            środka (nie metody) sprawowania władzy. Uważam, że (dzisiejszy) PiS wdepnął
            jednak w coś gorszego; nie wiem np. jeszcze, na ile prawdziwa jest informacja,
            że Kurski znowu powrócił na łono PiSu, ale jeżeli jest, to czy na tę decyzję
            miała wpływ deklaracja Leppera, że chętnie by widział "bezrobotnego"
            Kurskiego "u siebie". W końcu, po zdumiewającej (nie tylko mnie) niechęci PiS
            do prof. Niesiołowskiego - dlaczego, u licha, nie?

> Ja swego czasu pisałem, że AWS niewiele się różni od SLD.

Nie wiem, czy i na ile zmieniłeś zdanie. Za rządów AWS nie było niczym dziwnym,
            że wielu tak uważało, potem jednak były 4 latka znowu występów SLD. A teraz
            zastanawiam się, jak wypadnie porównanie (ostatniej kadencji) SLD z (nie
            wiadomo, ile potrwającą) kadencją PiS (z niespodziewanymi satelitami). Może
            porównanie z SLD będzie niestosowne. Może bardziej na miejscu będzie porównanie
            z PZPR? Się okaże. Początki są zachęcające...

> Sięgając po takie argumenty wykazujesz, że to właśnie PO nie
            > chiało współrządzić.

Przeczytałem gdzieś, że gdyby (PO) chciało (współ)rządzić, to by wygrało
            wybory. W domyśle to chodziło chyba o to, że kac wewnątrz PO po rządach AWS
            jest dziś jeszcze na tyle uciążliwy, że wygrał z "wolą zwycięstwa". Wg mnie coś
            w tym może być. W końcu Platforma była czymś w rodzaju narzędzia ratunkowego po
            klęsce AWS, która była zupełna i nieważne, które gazety tak napisały; takie są
            fakty.

A wszystko to cholernie mi przypomina coś, co już było i to nie jeden raz.
            Żadnej IV RP nie widzę, w ilościach choćby śladowych. Niekompetencję widzę.
            Pazerność jeszcze zobaczę, jestem raczej pewien.

• hymen Re: Sejmowe koalicje 15.11.05, 12:01
              jaceq napisał:

>
              > > Wiesz, można napisać też tak, o ile pierwsza z nich hańbi PO, o tyle drug
              > a
              > > nobilituje PSL, czy coś takiego.
              >
              > Oczywiście, że można, jest to bowiem druga strona dokładnie tego samego
              medalu.
              >
              > Ale sytuacja nie jest doskonale symetryczna, bowiem to nie PO rządzi, ale
              PiS.

Czy to by tłumaczyło, że konstrukcja: koalicja PiS-PO jest nobilitacją dla PO
              od początku miała marne szanse na zaistnienie?

>
              > > Czy próbujesz mi udowodnić, że koalicja od początku była skazana na
              > > niepowodzenie, gdyż PO tkwiła po uszy w czasach i retoryce AWS?
              >
              > Niezupełnie o to mi chodziło. Zdecydowanie wg mnie więcej jest z AWSu w
              > (dzisiejszej) PO, niż w (dzisiejszym) PiSie. Może z wyjątkiem marianizmu jako
              > środka (nie metody) sprawowania władzy. Uważam, że (dzisiejszy) PiS wdepnął
              > jednak w coś gorszego; nie wiem np. jeszcze, na ile prawdziwa jest
              informacja,
              > że Kurski znowu powrócił na łono PiSu, ale jeżeli jest, to czy na tę decyzję
              > miała wpływ deklaracja Leppera, że chętnie by widział "bezrobotnego"
              > Kurskiego "u siebie". W końcu, po zdumiewającej (nie tylko mnie) niechęci PiS
              > do prof. Niesiołowskiego - dlaczego, u licha, nie?

Ile jest AWS w dzisiejszych formacjach to kwestia do dyskusji. Ja dostrzegam w
              powyższym zaskakujący pragmatyzm bliźniaków. Albo zadziwiające przejście z
              retoryki ideałów, które nie tak dawno stanowiły cel do twardej polityki faktów
              (najbardziej pasuje tu mi określenie "dokonanych)

>
              > > Ja swego czasu pisałem, że AWS niewiele się różni od SLD.
              >
              > Nie wiem, czy i na ile zmieniłeś zdanie. Za rządów AWS nie było niczym
              dziwnym,
              >
              > że wielu tak uważało, potem jednak były 4 latka znowu występów SLD. A teraz
              > zastanawiam się, jak wypadnie porównanie (ostatniej kadencji) SLD z (nie
              > wiadomo, ile potrwającą) kadencją PiS (z niespodziewanymi satelitami). Może
              > porównanie z SLD będzie niestosowne. Może bardziej na miejscu będzie
              porównanie
              >
              > z PZPR? Się okaże. Początki są zachęcające...

Zdania o AWS nie zmieniłem. Różnica jest jednak taka, że AWS zapracował sobie
              na moją opinię swoimi kolejnymi posunięciami, PiS tego nie zdążył. Stąd mój
              stosunek do Kaczorów nie jast aż tak jednoznaczny. Mają jeszcze pewien kredyt
              zaufania. Zaznaczam tu, że nigdy nie byłem zwolennikiem PiS, nie głosowałem za
              nimi, a wręcz pisałem im wrogie posty porównując ich program do osiągnięć
              socjalizmu. Oni zaczynają, daj im szansę.

>
              >
              > > Sięgając po takie argumenty wykazujesz, że to właśnie PO nie
              > > chiało współrządzić.
              >
              > Przeczytałem gdzieś, że gdyby (PO) chciało (współ)rządzić, to by wygrało
              > wybory. W domyśle to chodziło chyba o to, że kac wewnątrz PO po rządach AWS
              > jest dziś jeszcze na tyle uciążliwy, że wygrał z "wolą zwycięstwa". Wg mnie
              coś
              >
              > w tym może być. W końcu Platforma była czymś w rodzaju narzędzia ratunkowego
              po
              >
              > klęsce AWS, która była zupełna i nieważne, które gazety tak napisały; takie

> fakty.
              >
              > A wszystko to cholernie mi przypomina coś, co już było i to nie jeden raz.
              > Żadnej IV RP nie widzę, w ilościach choćby śladowych. Niekompetencję widzę.
              > Pazerność jeszcze zobaczę, jestem raczej pewien.

Jest jak jest smile Wypada mieć nadzieję, że tym razem w przeciwieństwie do
              poprzednich kadencji będzie szło od dołu w górę i Kaczory przynajmniej
              Millerowi utrą nosa.

• jaceq Re: Sejmowe koalicje 15.11.05, 19:05
                hymen napisał:
                > Czy to by tłumaczyło?

Tłumaczyło. By. wink

> Ja dostrzegam w powyższym zaskakujący pragmatyzm bliźniaków.

Ja też. Pragmatyzm dostrzegam w ostrym parciu "na żłób". Dlatego nawet "pakt z
                diabłem"...

> Różnica jest jednak taka, że AWS zapracował sobie
                > na moją opinię swoimi kolejnymi posunięciami, PiS tego nie zdążył.
                > (...) Zaznaczam tu, że nigdy nie byłem zwolennikiem PiS, nie głosowałem za
                > nimi, a wręcz pisałem im wrogie posty porównując ich program do osiągnięć
                > socjalizmu. Oni zaczynają, daj im szansę.

Chyba nie napisałem jeszcze dobrego słowa o PiSie (może z wyjątkiem opinii
                Kurskiego m.in. o MW), rzeczywiście. Tak więc to wygląda. Oczywiście, że szansę
                daję. Ale codziennie wychodzi jakiś nowy kwiatek, pozytywów - niewiele (a tak
                już jest, że negatyw (nawet jeden) jakoś wyróżnia się z (tysięcy nawet)
                pozytywów, czyli jak z tym dziegciem w beczce miodu). Dlatego nie sądzę, że to
                długo jeszcze potrwa. Bardzo, ale to bardzo mi te początki coś przypominają.
                Nie muszę pisać, że Platforma też nie jest dla mnie jakimś ideałem. Jak się w
                sumie jednak rozejrzeć dookoła - to wg mnie nic lepszego w danych warunkach by
                nas spotkać nie mogło, jak PiS _Z_ PO. Taka była wola wyborców. Ja sądzę, że
                już "po ptokach".

Oczywiście - żadnej szansy z mojej strony dla Samoobrony.

> i Kaczory przynajmniej Millerowi utrą nosa.

Mnie to ani ziębi, ani grzeje, choć oczywiście niemiło mi nie będzie. Ale
                wolałbym coś innego. Wolałbym (pal diabli nazwę) tę IV RP, tylko że jej nie
                będzie (kraczę trochę). Że się tak wyrażę - symptomy tego są.

• hymen Re: Sejmowe koalicje 15.11.05, 20:26
                  jaceq napisał:

> Mnie to ani ziębi, ani grzeje, choć oczywiście niemiło mi nie będzie. Ale
                  > wolałbym coś innego. Wolałbym (pal diabli nazwę) tę IV RP, tylko że jej nie
                  > będzie (kraczę trochę). Że się tak wyrażę - symptomy tego są.

Będzie im bardzo trudno. Z jednej strony solidarna Polska z drugiej kotwica i
                  podatki. Podobnie jak ze sprawiedliwością i wpadkami na samym początku.

Pozdr
    • zetor.na.oszolomy a czego się po nich możnabyło spodziewać 14.11.05, 20:26
      moher do mohera i zaraz jakaś afera.
      • lizut_maleszka ________________Uwaga nagroda_____________________ 16.11.05, 09:46
        Nasz polskojęzyczny zespół redakcyjny
        przyznaje Sz. P.
        J
        P
        W
        A
        Z
        - tytuły
        wy_bitnych polemistów za

spełnienie nast. podstawowych kryteriów dobrego polskojęzycznego dziennikarstwa:

Wychwalania pod niebiosa tych partii i kandydatów, do których polscy
        wyborcy stracili zaufanie lub
        co wydaje się skuteczniejsze
        - pozorne opowiadanie się za wybranymi ale z jednoczesnym mnożeniem zastrzeżeń,
        nieistotne na ile opartych na faktach i rzeczywistych związkach, ich
        sensowności i ważności.

Dobrze jest posłuzyć się utartymi i utrwalonymi w umysłach prostych czytelników
        od 16 lat matrycami:
        - państwo katolickie
        - wyznaniowe
        - czerń katolska, ciemnogród
        - bolszewickie metody,
        - trójki Dzierżyńskiego
        - CZARNA GWARDIA
        - bolszewicki aparat funkcyjny Kaminskiego albo Wassermana - Czeka
        - Wsierossijskaja czriezwyczajnaja komissija po bor'bie s kontrriewolucyjej i
        sabotażem
        - krach gospodarczy
        - ostracyzm zachodu
        - bankructwo finasów
        - krach giełdowy
        - upadek złotego
        - Hitler, Pol Pot, Goebelsik, asystentki Dzierżyńskiego
        - łamanie praw do własnego ciała, wolności do zboczeń i manifestowania ich
        dzieciom na głownych ulicach
        - odbieranie kradzionych...tfu sprywatyzowanych...
        - wychwalanie nieumieszczania Krzyża na Placu Zwycięstwa JPII
        - wychwalanie Elektrimu i obracania olbrzymimi fortunami przez Goldeberga
        ściganego przez wszystkie policje świata, włączając ruskie, czeskie i litewskie
        - wychwalanie hien cmentarnych poszukujacych na Majdanku złotych zębów
        przez "obywateli" kontynentu Australiipod pretekstem kręcenia kolejnego filmu
        o antysemityzmie Polaków
        - wychwalanie wyboru KONKUBENTÓW na prezydenta ŻONATYCH!

reszta instrukcji w następnych nominacjach

Zohydza inwestycji, ochrony warunków pracy, bezpieczeństwa
        zdrowotnego i płacowego, zanieczyszczenia srodowiska"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka