Dodaj do ulubionych

________________wyszło szydło z PO________________

20.01.06, 08:30
>>ci ludzie umieja tylko klamac i oszukiwac. dajmy kaczkom czas niech
>>zaprezentuja sie w burzeniu bo tylko to potrafia robic.
>
> ale trzebaby sie okopac, aby to przetrwać

Haszcz##########:

Spróbujcie we trzech porzucić fatalizm, podejrzliwość,
nieufność, stronniczość, zapalczywość, subiektywizm
i wykazać wiekoduszność i dalekowzroczność.

Jeśli jest teraz TAKI CZAS, w którym elity nie potrafiły wyznać swoich win
a doły juz potrafią jak Stanisław Filosek
- to znając zasadę że rząd jest emanacją narodu Najwyższy Czas dla nas
by porzucić język narzucany przez IV Władzę.

Nie mówmy już jak Lis o...teraz słysze "wanna Wasermana",
Jarosław Kaczński wywołał wielki kryzyzs by wynieść swego brata na szczyty",
"małżeństwo już przekroczyło limit zaufania w kłotni..."
- myślę że przyznacie mi, że moge to interpretować jako 3-miesięczną
kampanię Dworaka z PO na rzezcz PO - te "gry w Belwederze",
te "pijarowskie", te "moherowe koalicjr"...

gdy sobie porównam, że DOKŁADNIE TAK WŁASNIE BYŁEM ATAKOWANY gdy popierałem
PiS - obraziłbym zdrowy rozsądek nie wyciągając takiego wniosku
że POwiacy nie dopuszczali w myślach do wspólrządzenia - tylko model jak z AWS

Spróbujcie się wyrwać z rozstrzygania
____________kto winien?

Tylko proszę WAS BARDZO powiedzcie
na jaką propozycję podziału resortów zgodzi się Tusk?

MIAŁ DZIEWIĘĆ RESORTÓW (9 - ministerstw) i (1/2) PÓŁ MSWiA.

Przypominam, ze wczoraj Kuc powiedział do Kurskiego
w progamie Lisa (przerywał niemożebnie Kurskiemu pozwalając na swobodne
wypowiedzi Kuca)

to co JA WAM TU PISZĘ CAŁY CZAS OD LAT

__clou to MSW - musimy mieć władzę CAŁE MSW dla PO!!!!!

Inne resorty sa nieważne! Interesuje PO tylko WSW -
wierzę mu bo zapienił się niczym Niesiołowski.

PYTAM CZY BEZ MSW PO pojdzie do koalicji?
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: ________________wyszło szydło z PO___________ 20.01.06, 08:38
      hasz0 napisał:

> PYTAM CZY BEZ MSW PO pojdzie do koalicji?

nie dojdzie do zadnej koalicji
      to ciąg dalszy gry Kaczyńskiego

A.
      • szach0 Re: ________________wyszło szydło z PO___________ 20.01.06, 08:41
        ANDRZEJU! l-i-t-e-r-ó-w-k-a!
        CZESKI BŁĄD!

.....
        ci się przydarzył

andrzejg napisał:

> hasz0 napisał:
        >
        > > PYTAM CZY BEZ MSW PO pojdzie do koalicji?
        >
        > nie dojdzie do zadnej koalicji
        > to ciąg dalszy gry Tuska
        >
        > A.
    • szach0 Re: ________________wyszło szydło z PO___________ 20.01.06, 08:39
      co jesli Trzy Kaczory po prostu sie bawią?
      Rozegrały sobie grę.
      Pomanipulowali mediami, wyborcami, zwolennikami, żeby uzyskać przewagę
      nad "wrogim" kaczorem.
      Wyzywali się bo taka była potrzeba.
      A taraz razem usiądą.
      I dogadają się jak Kaczor z Donaldem.
      A najciekawsze jest co wtedy poczują tak bardzo gardłujący zwolennicy obu
      stron.

Pewnie nic... Pewnie nadal będą uważali, że to wszystko było na poważnie,
      serio i uczciwie (nasi) oraz : podle, złośliwie i łajdacko (oni)
      • andrzejg powiedz mi cos 20.01.06, 08:40
        dlaczego zakładasz osobny wątek z odpowiedziami do problemów poruszanych w innym wątku?
        A.
        • szach0 Bo jestem za wolnościa!A Ty za dyktatem nawet słow 20.01.06, 08:43
          • szach0 Ja nie piszę w watkach ja piszę do ludzi 20.01.06, 08:48
            a Ty lubisz mną zarządzać, mitygować, oceniać
            sztorcować i wymagać ode mnie tego czego
            w najmniejszym stopniu nie wymagasz od innych.
            W zyciu bym tu nie pisał o pierdołach podporządkowując
            się sztucznym regułom - tolerując jednocześnie realny bałagan i dewiacje!

Virtualny porządek i realny burdel czy każda metoda virtualna
            by naprawic realny burdel?
            Za czym jesteś?
            • andrzejg tylko sie pytałem,spoko 20.01.06, 09:06
              juz nie jestem ciekaw

A.
              • hasz0 ____________polityka JOBÓW i JOJCZENIA____________ 20.01.06, 09:35
                Platforma Obywatelska - bez pomysłu na współrządzenie pod kierownictwem
                PiS-u - wymyśliła defensywę wyborczą oskarżając chytrze o to
                ... zabiegajacy o nią i opluwany przez nią PiS.

Zyta Gilowska i kilkudziesięciu posłów toz zrozumiało inaczej nie wyobrażam
                sobie ich przystąpienia do opluwanego przez własną partię PiS-u.

Platforma stara się od chwili przegranej - medialnie wygrywać
                - nawet na "Dniach skupienia" w krakowskich Łagiewnikach, udając nieudolnie jak
                dla mnie, ze powaznie traktuje kolejne i kolejne ponawiane - propozycje PiS-u.
                Mając wszelkie media w dyspozycji, oprócz znienawidzonego Radia Maryja
                podkreślam ma nawet swojego prezesa w TVP - Dworaka.
                I tu OSZOŁOMIONA SONDAŻAMI upatrzyła swoją szansę na pełną wygraną!

Miała przecież szansę jeśli nie na wygraną, to w każdym razie na to, by mieć
                realny wpływ na bieg wypadków. Ale Platforma grała o całą pulę, nie myśląc o
                jakimś "planie B". Platforma chciała spektakularnego zwycięstwa,
                własnej "godziny zero". Nie wyszło. Mogła po wyborach mieć ośmiu ministrów i
                wicepremiera z połowką tego pożadanego najabardziej łupu - MSWiA i stanąć do
                rywalizacji o to, czyją twarz będzie mieć rząd. Wolała nie ryzykować. Doczekała
                siętego, ze Platforma staje się po prostu zbyteczna na scenie polskiej
                politycznej.

Działa więc na oślep, łamiąc Konstytucję wyborem w innej sali innego marszałka,
                obstrukcją budżetu zatwierdzonego przez własnego ministra finasów Zytę
                Gilowską.
                Chce doprowadzić do katastrofy rządu Kazimierza Marcinkiewicza,
                bo przecież "Kaziu" nie może mnożyć kolejnych sukcesów z autostradami
                sfinasowanymi z sukcesem wywalczonymi - dotacjami z Brukseli.

To są te realia, które przeczą pomówieniom PO o nieudolność Kaczorów
                w gospodarce. PO znika! Król jest nagi.
                Kto tego jeszcze nie widzi? Pozostawiam co domyslniejszym
                czytelnikom z IQ...

Nieeeeeee..dość sarkazmu i
                POLITYKI JOBÓW i na zmianę JOJCZENIA
                to płynie z mediów NON STOP od miesięcy!

• andrzejg Re: ____________polityka JOBÓW i JOJCZENIA_______ 20.01.06, 09:58
                  PiS umiejętnie rozgrywa swoje karty posuwajac sie do szantazu i zastraszenia
                  Źle to wrózy na przyszłosc, bo szantażowani (LPR,SO i PSL) odwina z 'mańki'
                  przy byle pierwszej okazji.Będzie to stabilizacja na krótki czas po minieciu
                  zagrożenia rozwiązania Sejmu...chyba że Kaczyńscy taki stan utrzymaja.
                  Stabilizację buduje sie przez porozumienie, a nie szantaż.Odpuśc sobie PO.
                  Ono nie powinno pozostac w opozycji dajac szanse wykazania się PiSowi,
                  któremu marza się metody z lat komuny - zakaz krytyki rzadu, marszałka...
                  wprowadźcie jeszcze cenzurę.

A z autostradami to nie sciemniaj.Na AOW obciął dotacje o pół.Zmieniło sie cos?

Jezeli nie zmienia swojego postepowania , to na mnie nie licz w poparciu.
                  Nie popieram szantazystów

A.
                  • andrzejg errata 20.01.06, 09:59
                    andrzejg napisał:

Odpuśc sobie PO.Ono powinno pozostac w opozycji dajac szanse wykazania się PiSowi,
                    • hasz0 Tu masz odp na wąty w tamtych wątkach 20.01.06, 10:00
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35213545&a=35302576
                      • andrzejg Re: Tu masz odp na wąty w tamtych wątkach 20.01.06, 10:09
                        Porzucam klamstwa tylko prawda tylko uczciwosc tylko przestrzegania zasad i
                        standartow moralnych tylko szanowanie prawa

AG
                        Trzymam za słowo.

WIĘC
                        1/2=
                        jak moze byc ze szef partii grozi papierami na inna partie? jak ma papiery to
                        niech daje jak nie ma niech milczy, to tak jakbym ja rzucal polotke ze hasz to
                        gej bez udowodnienia

Haszcz######:

+1/2 - w tym stanie korupcji III władzy dac papierów nie może - musi być wpierw
                        Sprawiedliwe Prawo!

AG.
                        Napisałes celowo z dużej litery.Nieprawdaż?
                        Sprawiedliwe Prawo, rozumiem prawo po mysli PiS.Czy o to chodzi?
                        Jeden wielki cyrk, bo po następnych wyborach następni będą wprowadzac swoje prawo.To nie jest wytłumaczenie.Jezeli Kaczyński ma powazne papiery , to
                        powinien sprawe zgłosic do prokuratury, tym bardzie majac władzę nad nia.
                        'Puszczając bąka' o tych papierach pokazuje swoja chęc do szantazu przy
                        pierwszej lepszej okazji.Znów będzie walka na teczki.

1/2 PRAWDY:
                        jak moze byc ze minister ciaga 75 letnia kobiete po sadach, formalnie ma do
                        tego prawo ale polityka obiowiazuja wyzsze standarty moralne,
                        +1/2 HASZCZA###:
                        75 lat nie zwalnia NIKOGO OD ZASDA PRAWA, tym bardziej, ze OCZERNIA
                        i blokuje UGODĘ syna, który realnie zagroził życiu ministra - tego ministra
                        jakich BRAKUJE w 38 mln państwie który ma odwagę i ma wiedzę
                        by przeciwstawić się MAFII-WŁADZY - (pamiętasz Aldo Moro?

AG.
                        Taaaaak.
                        Po pierwsze - nie jest udowodnione zagrożenie Twojego ministra.Jak na razie to jego wymysły.Po drugie - w jakim celu mieszasz tu Aldo Moro.Stosujesz takie
                        środki ,że tak nazwę 'podprogowe'.75 letnia staruszka z bojówki Aldo Moro.
                        Typowy PiSowiec

"nie przystoi jak moze byc ze wprowadza sie w blad Sejm zapewniajac o jednej
                        dacie a samemu myslac o innej jak to moze byc by w panstwei demokratycznym
                        zadac od opozycji by milczala podczas by jej obowiazkiem jest bycie w opozycji
                        i krytyka rzadu i wiele innych IV RP klamstwem stoi prawdo wyzwol nas"

Piłsudzki wstałby i wziąwszy paru młodych haszów ruszył z Rembertowa i
                        pogoniłby na moście takich jak Ty by dokończyć sanacji
                        a Ty JOJCZYSZ I JOJCZYSZ o różach gdy LAS PŁONIE!
                        kota

AG.

To własnie cała esensja Twoich marzeń.
                        Marzy Ci sie dyktatura.Jeszcze bokiem Ci wyjdzie.

A.
                        • hasz0 I nareszcie Ci wyszła CAŁA PRAWDA 20.01.06, 10:27

> To własnie cała esensja Twoich marzeń.
                          > Marzy Ci sie dyktatura.Jeszcze bokiem Ci wyjdzie.
                          >
                          > A.

Socjalista + dyktatura = dyktatura socjalizmu.

Kot stoi ogonem do przodu. I mruga.
                          • hasz0 A MSWiA leży sobie w polemice odłogiem...HAHAHAHA 20.01.06, 10:28
                            HAHAHAHA!
                            • andrzejg A MSWiA leży sobie w polemice odłogiem...HAHA 20.01.06, 10:32
                              a co tu ma do rzeczy MSWiA?

Przeciez nie nawołuję do koalicji z PiSem
                              Pisze cały czas.Jezeli PiS ma mozliwosc i dowody, to niech rozlicza
                              cała ta komune i wszystkie przekręty, ale niech rozlicza, a nie
                              'puszcza baki' o posiadaniu tych dowodów.

Ilez czasu juz czekamy na to rozliczanie?
                              A te 21 tomów inwiligacji prawicy?Juz miały byc ujawnione.I co?

Czekaja na lepsza okazje?

A.
                            • hasz0 AOW miała szansę 11 lat odblok przez Zdrojewskiego 20.01.06, 10:38
                              z PO. Nieprawdaż?

11 lat interes ogródka działkowego blokował
                              obwodnicę dla W.

I ten który jest odpowiedzialny ten prominentny polityk PO
                              Zdrojewski krytykuje PiS!

Mógł miec swojego vcepremiera i swojego ministara finansów
                              i dać dwa razy tyle na AOW. Wystarczyło namówic Tuska by wziąć 1/2 MSWiA!

To ma być polityk?
                              Umiał pokazywać się w gumiakach w telewizji gdy ja słałem pomoc
                              dla Wrocławia.
                              Tym się różnimy JA POMAGAŁEM on się pokazywał Wrocławianom
                              z żądzy władzy!

Takie same powody kierują nimi teraz.

• hasz0 Niech rozliczają? Gdy PO rozwala rząd? Kpisz? /n 20.01.06, 10:39
                                • andrzejg to chyba Ty kpisz wykazując swoje IQ 20.01.06, 10:42
                                  Jeżeli PO jest aferalne, to dlaczego PiS oczekuje z nią koalicji
                                  Jezeli PiS ma rozliczyc afery, w tym POwców, to nie moze zawierać z nia koalicji
                                  Czyli PiS chcac cos zrobic powinien pójśc w kierunku tych trzech ugrupowań
                                  i wprowadzic owe Sprawiedliwe Prawo i rozliczyć.Ma ku temu mozliwosci.

Nie robi tego?

Powiesz mi dlaczego to uczciwe PiS tak doczepiło sie do aferalnego PO?

A.
                                  • hasz0 Moje IQ mi mówi że nie partie są uczciwe a ludzie 20.01.06, 10:45
                                    którzy w nich są.
                                    PO zostanie gdy nie dopuści do powstania CBA
                                    i opanuje MSWiA.

Część członków PO już to zrozumiało.
                                    • andrzejg Re: Moje IQ mi mówi że nie partie są uczciwe a lu 20.01.06, 10:46
                                      hasz0 napisał:

> którzy w nich są.
                                      > PO zostanie gdy nie dopuści do powstania CBA
                                      > i opanuje MSWiA.
                                      >
                                      > Część członków PO już to zrozumiało.

Którzy?
                                • hasz0 Re: Niech rozliczają? Gdy PO rozwala rząd? Kpisz? 20.01.06, 10:43
                                  Tearz wyszło szydło z trzonkiem.
                                  Jak mogą rozliczać? jak mogą rządzić nie mając poparcia PO
                                  a wręcz przeciwnie gdy PO jawnie krytykuje rozliczanie?
                                  Blokuje CBA zaslaniając się tanim panstwem!
                                  Korupcja jest tańsza?
                                  To dopiero zakłamanie!
                                  • andrzejg Re: Niech rozliczają? Gdy PO rozwala rząd? Kpisz? 20.01.06, 10:45
                                    hasz0 napisał:

> Tearz wyszło szydło z trzonkiem.
                                    > Jak mogą rozliczać? jak mogą rządzić nie mając poparcia PO
                                    > a wręcz przeciwnie gdy PO jawnie krytykuje rozliczanie?
                                    > Blokuje CBA zaslaniając się tanim panstwem!
                                    > Korupcja jest tańsza?
                                    > To dopiero zakłamanie!

co Ty pieprzysz?

Biedne PiS.Łasi sie, prosi PO o poparcie.
                                    Z Lepperem,Haszu.Z Lepperem na korupcje i przestepców.
                                    Z aferałami i złodziejami z PO nie powinniscie współpracowac

A.
                                    • hasz0 _No widzisz i mam rację od poczatku tego chciałeś! 20.01.06, 10:47
                                      andrzejg napisał:
                                      > Biedne PiS.Łasi sie, prosi PO o poparcie.
                                      > Z Lepperem,Haszu.Z Lepperem na korupcje i przestepców.
                                      > Z aferałami i złodziejami z PO nie powinniscie współpracowac
                                      >
                                      > A.
                                      • andrzejg Re: _No widzisz i mam rację od poczatku tego chci 20.01.06, 17:30
                                        hasz0 napisał:

> andrzejg napisał:
                                        > > Biedne PiS.Łasi sie, prosi PO o poparcie.
                                        > > Z Lepperem,Haszu.Z Lepperem na korupcje i przestepców.
                                        > > Z aferałami i złodziejami z PO nie powinniscie współpracowac
                                        > >
                                        > > A.

jeżeli tak piszesz???
                                        powtórzę

Biedne PiS.Łasi sie, prosi PO o poparcie.
                                        Z Lepperem,Haszu.Z Lepperem na korupcje i przestepców.
                                        Z aferałami i złodziejami z PO nie powinniscie współpracowac

W tym się zgadzamy?

A.

P.S.
                                        Powinieneś wyczuc ironię co do aferałów
                                        W PiSie jest ich tyle samo co w PO, a będzie więcej
                              • wojtek_blankietowy Haszu prawde miales mowic 20.01.06, 10:41
                                Haszu prawde miales mowic, prawde obiektywna a nie swoja prawde tzn g... prawde.
                                Kiedy zrozumiesz ze dyktatura do niczego nie doprowadzi
                                Kiedy zrozumiesz ze standarty moralne to prawo ale rowniez cos wiecej

Haszu zacznij mowic prawde wreszcie. patrz na zycie obiektywnie a nie
                                zyczeniowo ocami PISowca.
                                Zycze by prawda oswiecila Cie bys zrozumial ze PIS zawiodl Cie i oszukal,
                                oszukla Ciebie jak miliony Polakow.
                                Otworz oczy i patrz i zostan glosicielem prawdziwej prawdy a nie pisowskiej
                                gow... prawdy.
                                • hasz0 Zycze by prawda oswiecila Cie SAM SE TEGO ZYCZĘ/n 20.01.06, 10:54
                                  • wojtek_blankietowy Re: Zycze by prawda oswiecila Cie SAM SE TEGO ZYC 20.01.06, 11:07
                                    hasz znow napisał:
                                    "Zycze by prawda oswiecila Cie SAM SE TEGO ZYCZĘ"

no widze ze zaczynasz rozumiec ze PISuar Cie oszukał
                                    widze ze chcesz przejrzec na oczy i odmienic swe marne zycie naiwnego PISowca
                                    • hasz0 marne zycie naiwnego PISowca ani marne ani PiSowca 20.01.06, 22:23
                              • andrzejg Re: AOW miała szansę 11 lat odblok przez Zdrojews 20.01.06, 17:48
                                Czy Ty jesteś z księzyca?
                                Czy nie wiesz jak trudne sa sprawy wykupu działek pod inwestycje?

Dobra
                                Załóżmy ,że Zdrojewski mógł i zawalił

Sprawa jest tego typu ,że rzą Belki przeznaczył określona kwotę (nie pamietam)
                                na budowaę autostraowej obwodnicy Wrocławia, a Marcinkiewicz ciachnał ja przez pół

Wnioski są proste

Wobec rozpasanych oczekiwań elektoratu PiS musi szukać pieniędzy na chocby
                                częściowe ich spełnienie, a jak widać najproście ciąć tam , gdzie nie tak szybko widać. Twój premierek kłamca daje dupy na całej lini.

Nie pieprz mi tu o Zdrojewskim, bo ten juz wybył kilka lat temu , a Dutkiewicz
                                świetnie daje sobie radę

A.
                • dachs polityka przekłamań lub niezrozumienia 20.01.06, 10:42
                  hasz0 napisał:

> Platforma Obywatelska - bez pomysłu na współrządzenie pod kierownictwem
                  > PiS-u

Współrządzenie to współrządzenie Haszu. Pod kierownictwem to współrządziły
                  kiedyś SD i ZSL. A nazwiska kierownictwa pamiętasz jeszcze?

> wymyśliła defensywę wyborczą oskarżając chytrze o to
                  > ... zabiegajacy o nią i opluwany przez nią PiS.

Platforma naprawde nie oskarża PiS-u o wymyślenie dla niej ofensywy wyborczej.
                  Przysięgam Ci Haszu.
                  A jak właściwie zabiega PiS?
                  Masuje Tuska Kurskim?

> Zyta Gilowska i kilkudziesięciu posłów toz zrozumiało inaczej nie wyobrażam
                  > sobie ich przystąpienia do opluwanego przez własną partię PiS-u.

Zyta Gilowska, ani Zbigniew Religa nie przystąpili do PiSu. Objęli tylko
                  proponowane im przez premiera stanowiska w rządzie.
                  Sam wiesz - bo niejednokrotnie o tym pisałeś, że istnieja koniunkturaliści.
                  To bardzo dobrze, że porzucają PO gdy PiS jest u władzy.
                  Najbardziej z nich znany - Sośnierz wstąpił do PO akurat wtedy gdy jej notowania
                  w kampanii wyborczej były najwyższe.

>
                  > Platforma stara się od chwili przegranej - medialnie wygrywać
                  > - nawet na "Dniach skupienia" w krakowskich Łagiewnikach,

Oczywiście koronacja w katedrze i wizyta na Jasnej Górze nie maja najmniejszego
                  znaczenia medialnego. smile)
                  Oj Haszu, Haszu.

> udając nieudolnie jak dla mnie, ze powaznie traktuje kolejne i kolejne
                  > ponawiane - propozycje PiS-u.

Tu mamy nareszcie jakiś punkt zbieżny. smile)
                  Ja poszedłbym nawet jeszcze dalej.
                  PO w ogóle nie powinna udawać, że traktuje propozycje PiS poważnie.

> Mając wszelkie media w dyspozycji, oprócz znienawidzonego Radia Maryja
                  > podkreślam ma nawet swojego prezesa w TVP - Dworaka.

Nie martw sie Haszu, to sytuacja przejściowa. Niedlugo media będą PiSowskie i
                  przeżyjesz ogromną niespodziankę.

> I tu OSZOŁOMIONA SONDAŻAMI upatrzyła swoją szansę na pełną wygraną!

To przyznała sama Platforrma, że uśpiona sondażami nie prowadziła kampanii zbyt
                  energicznie. Ale teraz sondaże wskazują przewagę PiS. Więc o jaką partie Ci w
                  tym miejscu chodzi?

> Miała przecież szansę jeśli nie na wygraną, to w każdym razie na to, by mieć
                  > realny wpływ na bieg wypadków.

Tej szansy nie miała. Miała szansę na to, by jej ministrowie brali na siebie
                  odpowiedzialnośc za uchwały opanowanego przes PiS Sejmu.
                  Słusznie napisałeś:
                  > Wolała nie ryzykować.

Ale tu się mylisz

> Doczekała się tego, ze Platforma staje się po prostu zbyteczna na scenie
                  > polskiej politycznej.

Na polskiej scenie politycznej bardziej niż kiedykolwiek potrzebna jest partia o
                  wyraźnym prawicowym profilu.
                  To tylko durne media zachodnie dopatruja sie w braciach Kaczyńskich skrajnej
                  prawicy.
                  Coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegac ich czysto socjalistyczne nastawienie.
                  Narazie pomagaja doraźnie wizyty w kościołach, ale do kościoła chodzą także
                  prawdziwi konserwatyści, więc kiedyś się ten spektakl skończy.

> Działa więc na oślep, łamiąc Konstytucję wyborem w innej sali innego
                  > marszałka,

To mi musisz wyjaśnić bliżej. To kto jest teraz Marszałkiem Sejmu?

> obstrukcją budżetu zatwierdzonego przez własnego ministra finasów Zytę
                  > Gilowską.
                  Zyta Gilowska jest ministrem finansów w rządzie PiS, więc musi iśc na
                  kompromisy. Platforma nie musi, a nawet nie powinna, bo taka jest rola opozycji.
                  A tak nawiasem, kto jest autorem tego budżetu?

> Chce doprowadzić do katastrofy rządu Kazimierza Marcinkiewicza,
                  > bo przecież "Kaziu" nie może mnożyć kolejnych sukcesów z autostradami
                  > sfinasowanymi z sukcesem wywalczonymi - dotacjami z Brukseli.

No, nie może. Musi coś sam wymyśleć. A jesteś pewien, że ma na tyle samodzielności?
                  Najlepszym sposobem na doprowadzeniem tego rządu do katastrofu jest dać mu
                  porządzić, ale wtedy też obwinisz Platformę za to że w pore nie reagowała.

> To są te realia, które przeczą pomówieniom PO o nieudolność Kaczorów
                  > w gospodarce.

Nie zaprzeczyłes ani jednemu pomówieniu. Kaczory w gospodarce są klęską dla kraju.
                  A Marcinkiewicz - świetny facet, tyle że nie ma nic do powiedzenia.
                  • hasz0 Widzę, że muszę zabrać do auta Leppera z Pekinu/n 20.01.06, 10:52
                    • dachs Napewno się będziecie dobrze rozumieli n/t 20.01.06, 14:36

• andrzejg zagrywka PO z rozmowami z Lechem 20.01.06, 14:42
      nie widze szans na koalicje wobec takich rozbieznosci
      PO nie chce wcześniejszych wyborów.Chce , aby PiS pokazał swój styl rzadzenia.
      PO nie poprze paktu stabilizacji, bo to jest po prostu szntaz wobec słabszych
      PO rozmawia z Lechem , aby zmiekczyć żądania małych partyjek, czyli w ten sposób
      pomaga szantazystom, a to tylk po to , aby zawiązała sie koalicja wokół PS(Paktu stabilizacyjnego), która z pewnoscia posypie sie za jakiś czas kompromitując
      autorów.

To takie dywagacje rodem z teorii spisków Szachu

A.
      • piq mina pod "paktem" 20.01.06, 17:17
        Jeżeli wierzyć zeznaniom donalda ze spotkania z prezydentem, a wszak pałac tego
        nie dementował, to straszak wyborczy jest nieaktualny. W ten sposób bliźniak
        rozsądniejszy podłożył bombę pod tzw. przez bliźniaka-krętacza "pakt
        stabilizacyjny".

Bliźniak-krętacz zresztą podłożył pod swój własny projekt polityczny bombę
        własnej domowej roboty, zgłaszając wniosek o odwołanie wicemarszałka parobczaka.
        Głosując "za", lpr, samobrona i psl pójdą upokorzone do canossy, głosując
        "przeciw" zostaną oskarżone o współpracę z komuchami i o wysadzenie w powietrze
        "paktu stabilizacyjnego". Żuczek gnoJarek bawi się państwem polskim w najlepsze.

Czołowi pisiacy są co chwilę łapani na łgarstwach w sprawie "31 stycznia",
        zwłaszcza ten kłamliwy karzeł Hetman Polny. Naszemu pisiacko-socjalistycznemu
        przyjacielowi numer 0 zwisają proste kwestie moralne, gdy łgarstw w żywe oczy
        dopuszczają się jego ukochani "prawi" i "sprawiedliwi" kłamcy i krętacze.

Słyszałem, że zuczek gnoJarek zamówił w swojej zaufanej pracowni badań
        społecznych sondaż przedwyborczy, z którego wyszło, że w wypadku "powtórzonych
        wyborów" zwycięstwo pisiactwa jest niepewne, platfusi tracą niewiele lub nic, a
        do sejmu wchodzi silna reprezentacja komuchów. Dlatego posrał się ze strachu i
        będzie teraz dokonywał cichutkiego odwrotu od swojej hucpy. Tak się kończą
        krętactwa, gnoJarku oraz jego wyznawco Haszu. A "pakt stabilizacyjny" jest o
        tyle zabawny, że zaraz po uchwaleniu budżetu i odsunięciu groźby wyborów
        rozpadłby się z hukiem, bo małe partie natychmiast wypięłyby się na uciążliwego
        patrona, kiedy tylko ten schowałby gnata do kieszeni.

Oto prawdziwy geniusz Króla Krętaczy, Pana Błaznów, Genialnego Sratega,
        Półtorapiłsudskiego i Prawdziwego Pisiaka GnoJarosława. Każde wybory dzisiaj to
        odtworzenie potęgi komuchów na poziomie 15-20%. Dziękują ci, gnoJarku, wszyscy
        sldowscy baronowie, bo szybciutko odbudują siłę swoich gangsterskich imperiów.
        • andrzejg przyczyna 20.01.06, 17:26
          pakt stabilzacyjny jest oparty na szantazu, a nie na porozumieniu
          Potem będzie krzyk,że pies kąsa karmiąca rękę

A.
    • wikul ____________wyszło straszydło z PiSu___________ 20.01.06, 22:15
      ...J.Kaczyński. I straszy plankton rozwiązaniem.
      • hasz0 ______o MSWiA ani słoWAAA??___aaaa?______żuczki?/n 20.01.06, 22:29
        • hasz0 Las płonie a Wy idealiści o bławatkach?Na 6 m trza 20.01.06, 22:49
          pokazać

________________skuteczny PiS z obliczem Zyty!!!_____________________________

S______K_______U_________T_________E___________C_________Z________N_________Y

______________________________aby____________________________________________

________nie rządziły w Polsce w spodniach...baby______________________________

pisiacko-socjalistycznemu przyjacielowi numer 0
          _________________________nie________zwisają____________
          proste kwestie moralne, gdy łgarstw w żywe oczy
          dopuszczają się jego ukochani "prawi" i "sprawiedliwi" kłamcy i krętacze.

Naród "jaki taki" ale "siaki" - wybrał własnie ten skłąd parlamentarny!
          ______________________________TEN a nie inny__________________________
          I jeśli druga kolejna, największa pod względem siły głosów a prawie równa
          pierwszej - część okazała sie odporna na wszelkie namowy
          i ustępstwa - kto mi z Was powie nie używając oszołomowego języka
          Komorowskiego, Rokity i Tuska oraz co wstyd przyznać - naszego ♠ -
          czego chciała PO? O tym cisza! Czego jej zabrakło do zgody?
          Kutz już powiedział z niewyreżyserowaną śląśką pierońską wściekłością
          - spjerwa uspakojsja a patom SKAŻI TY MJENJA SKAŻI TY MJENJA SKAŻI TY MJENJA
          SKAŻI TY MJENJA SKAŻI TY MJENJA SKAŻI TY MJENJA SKAŻI TY MJENJA SKAŻI TY MJENJA
          kakaja PRICZINA...
          _______na melodię____skazi Ty mienia

• hasz0 PiS bez twarzy Leppera a z obliczem Zyty________Wy 20.01.06, 22:57
            nigdy nie przyznacie się do swoich nietrafionych oszczerstw!
            Nawet gdyby były tak piorunująco
            Z_D_E_M_A_S_K_O_W_A_N_E I OŚMIESZONE jak ta

____________"PiS z twarzą Leppera"_____________

a Kaczor sprawił Wam - naiwnym i nieprzewidującym szydercom
            ________siarczysty policzek!

Jestescie zapiekli, głusi i nieustępliwi a miarą bezsilności
            jest wyzywanie mnie ZEREM niepomni co się stało z męskim MILLEREM.
            Dziś mogliscie dla kontrastu z PO posłuchać kulturalnej wymiany poglądów
            PiS-u, PSL, LPR w TVP3.
            Uczcie się od małych nawet b. małych a nawet od 0-er!

• hasz0 Ten hak "z twarzą" AG znał od jakiej daty NUŻE -> 20.01.06, 23:04
              umiecie korzystać z wyszukiwarek.
              Znał haka PO na PiS od wrocławskich działaczy PO
              Poszukajcie czy było to przed zaaranzowanymi pretekstami czy po?

pamiętacie Czarneckiego co z Brukseli nadawał wsio o koalicji PiS z SO do PO?
              teraz A mi serwuje teorie spiskowe a o tym sza! smile
              • andrzejg Re: Ten hak "z twarzą" AG znał od jakiej daty NU 21.01.06, 04:02
                hasz0 napisał:

> umiecie korzystać z wyszukiwarek.
                > Znał haka PO na PiS od wrocławskich działaczy PO
                > Poszukajcie czy było to przed zaaranzowanymi pretekstami czy po?
                >
                > pamiętacie Czarneckiego co z Brukseli nadawał wsio o koalicji PiS z SO do PO?

za pośrednictwem TV
                masz chyba nierówno pod sufitem

> teraz A mi serwuje teorie spiskowe a o tym sza! smile
              • andrzejg tak przy okazji o przyczynach niechęci do Kaczorka 21.01.06, 04:09
                równiz innych

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35357938&a=35361211
                (Kaczynskiego
                znielubilem w czasie kampanii - tego przeciwstawienia liberal - dobry czlowiek, mu nie zapomne i nie wybacze nigdy)

• piq Masz Haszu0 w niku 0? Masz. 20.01.06, 23:18
              Więc się nie wygłupiaj, bo nikt cię z nas nie nazwał zerem w sensie moralnym czy
              umysłowym, boś jest poczciwy.

Jeśli chodzi o pląsy platfusiej baletnicy wokół koalicji, to nigdy nie
              napisałem, że jest bez winy. Mogła wejść, a w razie czego wyjść. Ale pisałem
              zaraz po historiach z wyborami marszałka sejmu i wicemarszałka senatu, że to
              idiotyczna demonstracja siły żuczka gnoJarka. Obie strony mają tu za pazurami,
              więc nie wypisuj swoich śmiesznych tyrad, że banda karlich krętaczy i kłamców
              jest czysta jak dziewczynka od pierwszej komunii, bo pękam ze śmiechu.

Masz zero (0) argumentów wobec oczywistych krętactw twoich złotych cielców - nie
              wobec platfusów, tylko wobec narodu. Udowodnij mi, że w ciągu ostatnich dwóch
              tygodni wszyscy pisiacy mówili narodowi, że jest ekspertyza prawna na biurku
              prezydenta, która mówi o 31 stycznia jako o końcu terminu prac nad budżetem. Bo
              ja ci mogę udowodnić, że jeszcze w połowie stycznia istniała wersja "19 lutego".
              I nie wykręcaj się swoim zwykłym pustosłowiem, tylko udowodnij. Po prostu
              krętacze walili wszystkich w rogi, biedny Haszu, tylko ty - jako posługujący się
              wiarą i kibolskim brakiem refleksji - nie chcesz przyjąć do wiadomości, że
              moralna odnowa Rzeczypospolitej w wykonaniu karłów zawiera oczywistą próbę
              ołgania wszystkich, kogo się da, z absolutnym wypięciem się na społeczeństwo. Bo
              gnoJarek interesuje się tylko tym, co się dzieje w ważnych budyneczkach w
              warszawce, a w důpie ma mnie, ciebie i wszystkich innych, którzy nie uczestniczą
              w tych żałosnych przepychankach, tylko zapieprzają dla siebie, a przy okazji dla
              kraju.

Żal tylko tej jedynej okazji na prawdziwą zmianę w tym nieszczęsnym państwie,
              jaką była sytuacja po odejściu sld, bo to się już nie powtórzy. I winni są i
              platfusi, i pisiacy. A ci ostatni dopuszczają się takiego traktowania zwykłych
              ludzi, jak to robiła komunistyczna propaganda. Na kłamstwie nie buduje się nowej
              jakości. Nie dociera to do ciebie, wiem. I nie liczę na to, że zaczniesz myśleć
              samodzielnie, a nie nektarem mądrości spitym z ust tow. hetmana polnego
              gosiewskiego, który powinien sobie dezynfekować paszczę po każdym słowie, które
              wypowiada, bo to takie góvvno.
              • hasz0 Re: Masz Haszu0 w niku 0? Masz. A mam! 20.01.06, 23:43
                Wim!
                Panocku. Bydzie tak ->
                63.162.101.71/mp3/is084/02.mp3
                Zgodziłbym się od razu z Wami - OD RAZU - że niedopuszczalne.. że umów się...
                bo przecież to JA NAJWIĘCEJ TUTAJ OD LAT PISZĘ O FUNDAMENCIE budowania SUKCESU -
                prawości i przyzwoitości! Forsą się ich nie kupi ani sztuczkami -
                ale to nie ja zacząłem wyrywać sztachety z płota.
                A polemika wymaga odporu na atak.
                Was wiecej i nie przebieraliście w srodkach
                - idz z Lepperem... Kurski i dziadek..same dla mnie pierdoły!
                Haszu odpowiedz na to albo na tamto Niesiołowski jaki uczciwy
                a Kurski jaki nie...a gdy brakowało Wam argumentu to...
                ach już zapomniałem.

TAK JAK TERAZ! JA o

clou czyli MSWU

a Wy o grach...itp.itd.itp

Ja się tylko ucieszyłem, że NIEOCZEKIWANE STAŁO SIĘ FAKTEM!

Ale Wy zaraz o gospodarce...że PiS socjalistyczny, że tylko PO
                i takie tam pierdoły...

a na me uwagi o zapomnianych priorytetach które głosił PiS
                a PO blokowało ----> to od razu - znów Hasz0 to taki a taki i ciągłe ataki
                - zachowania rodem z piaskownicy - ostał się ino
                jakiś sobie tam "poczciwina"...

Musisz być tym najmądrzejszym, którego wolno mi tylko zapytać?
                Poczekaj te 6 miesiecy - jesli już migasz się od odpowiedzi
                na jedno a sami zadawaliście mi 100!
                • hasz0 ________Czemu MSW______iA nie dopowiadiA? A? 20.01.06, 23:48
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35032817&a=35043183
                • piq Hasz0 napisał: 21.01.06, 00:19
                  > Musisz być tym najmądrzejszym, którego wolno mi tylko zapytać?

Nie chcę, ale muszę.

> Poczekaj te 6 miesiecy - jesli już migasz się od odpowiedzi
                  > na jedno a sami zadawaliście mi 100!

Ty chyba śnisz. Jeżeli nie widzisz, że zaraz po zniknięciu pistoletu wyborczego
                  wszyscy się wypną na gnoJarka (a już lpr na pewno), to chyba wydłubałeś sobie
                  oczy. Zresztą "pakt" jest już częściowo wysadzony w powietrze przez prezydenta.

A jakie było pytanie?
                • andrzejg taak,poczekaj , i znów poczekaj....itd 21.01.06, 06:48
                  > Musisz być tym najmądrzejszym, którego wolno mi tylko zapytać?
                  > Poczekaj te 6 miesiecy - jesli już migasz się od odpowiedzi
                  > na jedno a sami zadawaliście mi 100!

Niedawno , czyli jakies 4 miesiące temu słyszałem od Cibie
                  'poczekaj te 100 dni bez atakowania rządu', 'daj im te 100 dni'
                  no, pogadaliśmy sobie , ale nie posłuchałem Ciebie i przy wielu sposobnościach
                  wykazywałem bezsensy działań rządu
                  tera słyszę 'poczekaj te 6 miesięcy...'

i co?
                  wzorem partyjek z Sejmu , tez mam przez ten czas mieć 'mąrdę w kubeł' i ani mru.mru?
                  bo praca parlamentarna wymaga ciszy i skupienia

Pewnie ,że poczekam , ale nie oczekuj,ze nie będe wytykał głupot Twoich idoli
                  Nie mam innego wyjścia,bo ode mnie nic nie zalezy tam na górze, w warszawce

A.
                  • hasz0 Mam oczywiście nierówno (gęsto ufałdowano) pod suf 21.01.06, 10:44
                    item oraz niewydłubane zdrowe, niemściwe ani złośliwe ale wnikliwe
                    oczy i przenikliwy wzrok

a co widzę oraz co wnioskuję, niezwłocznie Wam wyłuszczę:

- widzę u Was bielmo urażonej ambicji, niezdolnośc do powstrzymania się
                    od "argumentacji spersonalizowanej" - żenująco, z p. widzenia logicznego,
                    prowokacyjnej, wzbudzajacej na poczatku negatywne emocje ale za to później
                    - oczywistą refleksję!

Dla mnie ważne będzie to - że "ten prawdziwy geniusz Króla Krętaczy, Pana
                    Błaznów, Genialnego Sratega,Półtorapiłsudskiego" za pomocą paktu
                    stabilizacyjnego, który to zaraz po uchwaleniu budżetu i odsunięciu groźby
                    wyborów rozpadnie się z hukiem, bo małe partie natychmiast wypną się na
                    uciążliwego patrona, kiedy tylko ten schowa gnata do kieszeni -
                    - da rządowi 11 a własciwie Dekalog 10 pkt-w rządowi do przeprowadzenia
                    NAPRAWY PAŃSTWA!
                    i ten rząd o > > "bezsensownych działaniach rządu" > > z pomocą

> > " "Żuczek gnoJarek, karzeł Hetman Polny, pisiacko-socjalistyczny
                    przyjaciel numer 0" , "prawi" i "sprawiedliwi" kłamcy i krętacze"
                    "hucpa", "kętactwa Prawdziwego Pisiaka GnoJarosława"

zrobi tyle, że Ci co piszą > > ...nie zapomne i nie wybacze nigdy! > >
                    będą jeszcze dziękować po latach za zdjęcie bielma z urażonych i mściwych oczu!

• andrzejg Re: Mam oczywiście nierówno (gęsto ufałdowano) po 21.01.06, 11:21
                      hasz0 napisał:
                      >
                      > zrobi tyle, że Ci co piszą > > ...nie zapomne i nie wybacze nigdy! >
                      > będą jeszcze dziękować po latach za zdjęcie bielma z urażonych i mściwych
                      > oczu!
                      >

nie Haszku
                      Bielmo to ściagn Tobie po latach
                      Nie wiem jak tam ten gosc spod linku, ale ja tam nie kieruję sie jakąś msciwoscią
                      Rzecz polega na zaufaniu.
                      Jezeli Twoi kolezkowie z PiSu w kampanii wyborczej , przecistawiając dobrego człowieka liberałowi , mówili to co mysleli, to nie mam podstaw aby ich popierć
                      Jeżeli jednak , to była tylko przedwyborcza ściema dla przyciągniecia rzesz wyborców, to wybacz Haszu...tym bardziej nie beda mieli mojego poparcia - kłamców nie popieram

A.
                      • hasz0 Re: Mam oczywiście nierówno (gęsto ufałdowano) po 21.01.06, 11:40
                        andrzejg napisał:

> nie Haszku

_______Haszek:

Nie Andrzejku!

Potwierdziłeś tylko moja tezę lekceważeniu -nie tyle argumentów drugiej strony
                        - ile osób je głoszących.

Wyrywkowanie, wzmiankowanie, przekręcanie, interpretowanie, naciąganie,
                        uwypuklanie,...
                        małe kaziowanie, niedostrzeganie źdźbła w swoim oku i insynuowanie
                        wyłupionych oczu u adwersarza...

PRZECIEŻ MOŻNA TO SAMO NAPISAC O PO podpieli się w kampanii pd hasła PiS-u
                        z solidarnością i stąd ODPRYSK obrobiony i cytowany przez Ciebie
                        - dlaczego nie możecie zejść z mojej osoby? Policz! - ile to już razy?
                        Przeciez to smieszne!

Przecistawianie dobrego człowieka liberałowi - to jeden z repertuaru
                        pomówieniowej interpretacji haseł PO i tylko tyle na ten temat.

O Twojej osobie dalej nic nie piszę choć już pewnie miałbym prawo do 1000 ripost
                        rekompensacyjnych!
                        • keyser_sose To się nie wyklucza haszu, to sie nie wyklucza 21.01.06, 11:50

> PRZECIEŻ MOŻNA TO SAMO NAPISAC O PO podpieli się w kampanii pd hasła PiS-u
                          > z solidarnością i stąd ODPRYSK

To prawda

I to co pisze andrzejg to też prawda

I prawdą jest, że PO manipuluje wyborcami

I popiera durne socjalistyczne becikowe

I jeszcze wiele innych zarzutów wobec PO jest prawdziwych.

Czy to, że PO nie jest w porządku oznacza, że PIS jest fajny?

Nie. PIS oszukuje i manipuluje wyborcami (potrzebujesz przykładu kłamstw?).

Nie widzisz, haszu? Ktoś kto twierdzi: PIS kłamie nie wyklucza wcale tego, że
                          PO TEZ kłamiesmile
                        • andrzejg Re: Mam oczywiście nierówno (gęsto ufałdowano) po 21.01.06, 12:08
                          hasz0 napisał:

>
                          > O Twojej osobie dalej nic nie piszę choć już pewnie miałbym prawo do 1000
                          > ripost rekompensacyjnych!

Haszku

A gdziez do diabła pisałem o Twojej osobie?
                          Cos chłopie taki przewrazliwiony.O bielmo Ci chodzi?
                          ____________________________________________________________________________
                          > będą jeszcze dziękować po latach za zdjęcie bielma z urażonych i mściwych
                          > oczu!
                          >

nie Haszku
                          Bielmo to ściagn Tobie po latach
                          ____________________________________________________________________________

Przeciez to jest odpowiedź na Twoja zaczepkę.

O nierównosci pod sufitem Ci chodzi?

Bożesz ty...co za delikatesik

A.

P.S.
                          A o PO i ich przekrętach nie pisze, bo to jest Twoja działka
                          Reaguje tylko wtedy,gdy wydaje mi sie ,ze nie masz racji
                          Luz,Haszku,Luz
                          • hasz0 ________________Aptekarstwo moje i Wasze 21.01.06, 13:52
                            Andrzeju!
                            Nie ma sprawy. Gdy wielu ostro napada odporność na drobiazgi też spada
                            -----------------------------
                            Nie widzisz, haszu? Ktoś kto twierdzi: PIS kłamie nie wyklucza wcale tego, że
                            PO TEZ kłamiesmile
                            • keyser_sose Re: ________________Aptekarstwo moje i Wasze 21.01.06, 15:05
                              > Widać wyraxnie kto przegina. I o co idzie gra!

Może i wyraźnie. Ja w każdym razie widzę, że:

PO gra o władzę: 1. Albo zawrzeć koalicję przyzminimalizowanej roli koalicjanta
                              2. Albo siedzieć w opozycji: kryrtykować rząd i utrudniać mu życie
                              (przekonując, że najlepszy dla PISu jest wariant 1)

PIS gra o władzę: 1. Albo zarwrzeć koalicję przy zminimalizowanej roli
                              koalicjanta. 2 Albo dążyć do mozliwie szybkich nowych wyborów.

Grając w tę grę obie strony posługują się manipulacją i kłamstwem. Naprawdę
                              haszu

Nawet jesli podzielasz CELE PISu to jeszcze nie znaczy, że masz się radować ze
                              środków jakiich używają.

Ja np podzielam kilka celów PISu (reforma służb, zaostrzenie prawa, rozliczenie
                              afer)

I właśnie dlatego (nie mimo to - właśnie dlatego) niemogę zamknąć oczu na
                              narzędzia jakimi Kaczory się posługują.
                              i kilka PO (liberalizacja gospodarki)

Podzielamteż generalnie stosunek PO do gospodarki (deklarowany) - i właśnie
                              dlatego (a nie MIMO to)nigdy im becikowego nie daruję.

Ja mam bardzo słaby wzrok: wada - 9. Ja się mogę mylić.
                              • szach0 Re: ________________Aptekarstwo moje i Wasze 21.01.06, 23:15
                                PO gra o władzę:
                                1. Albo zawrzeć koalicję przy zminimalizowanej roli koalicjanta_____ZGODA
                                2. Albo siedzieć w opozycji: krytykować rząd i utrudniać mu życie___ZGODA

PIS gra o władzę:
                                1. Albo zawrzeć koalicję przy zminimalizowanej roli koalicjanta.__BRAK ZGODY
                                2 Albo dążyć do mozliwie szybkich nowych wyborów._________________ZGODA

___________________NIE MA REMISU___________________________________________

Ja np podzielam kilka celów PISu (reforma służb, zaostrzenie prawa, rozliczenie
                                afer)I właśnie dlatego (nie mimo to - właśnie dlatego) nie mogę zamknąć oczu na
                                narzędzia jakimi Kaczory się posługują.

i kilka PO (liberalizacja gospodarki)Podzielam też generalnie stosunek PO do
                                gospodarki (deklarowany) - i właśnie dlatego (a nie MIMO to)nigdy im becikowego
                                nie daruję.
                                ________________________________REMIS_______________________________________

HASZCZ########: ja nie daruję obu TEJ PIERWSZEJ szansy zdelegalizowania
                                poskomunzmu w Polsce.

MEDIA i SADOWNICTWO = IV i III WŁADZA trutka i ochronna tarcza nasycona
                                i skażona od 60 lat nie pozwala na rozwój demokracji i wolnego rynku.

Która z partii rozumie tę diagnozę i tę wymodloną przez moher a tak
                                nieoczekiwaną i niewygodną dla liberalnych elit szansę?

Te niesmaczne popisy guru pyskówek w środkach IV Władzy, ten język daleki od
                                ważnych dla polskiego narodu problemów, mający jedynie na celu zdyskredytować
                                wroga zamaist pokazac opcje rozwiazania problemu - pokazuje dokładnie o co
                                idzie gra.

Kto się zapienia, zmienia język dialogu na język pomówień zdradza
                                o co mu naprawdę chodzi - nie o Polskę a o koniunkturalne, egoistyczne cele.
                                • keyser_sose nie ma remisu? 21.01.06, 23:31
                                  > ___________________NIE MA REMISU___________________________________________
                                  >

Dobra:

niech Ci bedzie

W robieniu różnych brzydkich rzeczy

PO wygrywa z PISem 107:52

Może być?

No i co z tego?

To jest powód, żeby gardłować za PISem?

szach0 napisał:
                                  > 1. Albo zawrzeć koalicję przy zminimalizowanej roli koalicjanta.__BRAK ZGODY

Chyba nie zrozumiałeś punktu 1. PIS gry o władzę.

Twierdzenie: "PIS zgodziłby się na koalicję gdyby PO nie rządała tak wiele"
                                  jest jednoznaczene z próbą minimalizowania roli PO (dać jak najmniej - ale
                                  tyle, żeby jeszcze im się opłacało) Jak w handlu. Sprzedający chce sprzedać jak
                                  najdrożej (ale tak, żeby nie zniechecic klienta), a kupujacy chce kupić jak
                                  najtaniej.

I tyle. Chyba nie ma sporu? Zgodzisz się, ze PIS nie oferuje więcej PO niż PO
                                  sobie życzy, prawda?

> Te niesmaczne popisy guru pyskówek w środkach IV Władzy, ten język daleki od
                                  > ważnych dla polskiego narodu problemów, mający jedynie na celu zdyskredytować
                                  > wroga zamaist pokazac opcje rozwiazania problemu - pokazuje dokładnie o co
                                  > idzie gra.

No tu to napewno jest remis conajmniej. Kurski i Niesiołowski naprawdę dają
                                  czadu niegorzej niż POwiacy. Naprawdę.

> Kto się zapienia, zmienia język dialogu na język pomówień zdradza
                                  > o co mu naprawdę chodzi - nie o Polskę a o koniunkturalne, egoistyczne cele.

Daj spokój - nie znasz intencji. Nie osądzaj.

Nie warto - można się pomylić.

Ty na przykład się zapieniłeś - a ja wcale nie wyciagam tak daleko idących
                                  wniosków.

Tym bardziej, że trudno posądzić Jarosława Kaczyńskiego o język dialogu: to
                                  jest handel. Ostry, z rzucaniem naczyniami o ściany, wychodzeniem, trzaskaniem
                                  drzwiami, nasyłaniem kolegów z miasta. Ot zwyczajna rzecz w demokracji.

Nie ma co się angazować.
                                  • keyser_sose errata 21.01.06, 23:33
                                    Jest : Kurski i Niesiołowski

Powinno być: Kurski i Jarosław Kaczyński

Wybacz
                                  • andrzejg jest całkiem odwrotnie 22.01.06, 11:32
                                    keyser_sose napisał:
                                    >
                                    > W robieniu różnych brzydkich rzeczy
                                    >
                                    > PO wygrywa z PISem 107:52
                                    >

W robieniu różnych brzydkich rzeczy

PiS wygrywa z PO 107:5

• keyser_sose Pełen cytat brzmi 22.01.06, 23:04
                                      Ja:

>Dobra:

>niech Ci bedzie

>W robieniu różnych brzydkich rzeczy

>PO wygrywa z PISem 107:52

>Może być?

>No i co z tego?

Moją intencją nie było ogłaszanie wyników a jedynie pokazanie, że nawet jeśli
                                      te wyniki są na korzyść PIS, to to i tak nie ma zanaczenia

bo PIS w gnój wlazł tak czy owak

Spieranie się czy wlazł do pasa czy do pępka uzupełnione okrzykami "a platforma
                                      to wlazła po pachy!" - jest groteskowe.

A tak przy okazji: becikowe to nie jest 5. Becikowe to jest koniunkturalna
                                      zdrada zasad.
                                      • andrzejg Re: Pełen cytat brzmi 22.01.06, 23:10
                                        ja tylko się drażnie z Haszem

powinienem napisać 107:-107

smile)

A.
                                • andrzejg Re: ________________Aptekarstwo moje i Wasze 22.01.06, 11:36
                                  szach0 napisał:

> Kto się zapienia, zmienia język dialogu na język pomówień zdradza
                                  > o co mu naprawdę chodzi - nie o Polskę a o koniunkturalne, egoistyczne cele.

tak gadasz jakby Kaczorom o Polske chodziło, a nie o koniunkturalne, egoistyczne cele.

A.
                            • piq Widać wyraxnie kto przegina. I o co idzie gra! 21.01.06, 16:42
                              Oj widać widać, słychać oraz czuć. Ja tym karłom moralnym nie daruję tego, że
                              dałem się zrobić w konia jak dziecko. Dostali 2 moje głosy wyborcze, oczekiwałem
                              przynajmniej przyzwoitości. Doczekałem się jawnego okłamywania społeczeństwa, bo
                              tu nie chodzi o gierki polityczne, tylko o stosunek do narodu. Społeczeństwo
                              zostało okłamane - taka jest Haszu prawda, i nie możesz jej zaprzeczyć.
                              • andrzejg Re: Widać wyraxnie kto przegina. I o co idzie gra 22.01.06, 11:33
                                zostało okłamane , ale w dobrych intencjach i słusznej sprawie
                                i Ty tego nie rozumiesz w przeciwieństwie do Hasza

A.
                                • hasz0 ___________________Liczymy?______ _____________ 22.01.06, 14:07
                                  9:7 w resortach MSWiA podział na nierówne "połowy"
                                  siłowe dla PO wojsko - mało?
                                  za to zagraniczne - dla PO

• hasz0 Czekamy na Wrocławski Wieczór LaskowoSchetynowy/n 22.01.06, 14:32

• andrzejg Re: ___________________Liczymy?______ ___________ 22.01.06, 15:04
                                    hasz0 napisał:

> 9:7 w resortach MSWiA podział na nierówne "połowy"
                                    > siłowe dla PO wojsko - mało?
                                    > za to zagraniczne - dla PO
                                    >

moze i policzyłbym ,ale dla dobra Polski musze załozyc sobie knebel na usta
                                    i milczeć.Taka nowa moda

A.
                                    • hasz0 ____L_iczymy?___Nie ___M_ilczymy ___Do wieczora!/n 22.01.06, 15:23
                                      • hasz0 Nowe rozdanie, impas Tuza czy gra z góry?/n 22.01.06, 15:27
                                      • andrzejg Już jest noc i co? 22.01.06, 22:19
                                        Coś tam pisałes o wieczorze?
                                        Cóż się stało?

A.
    • andrzejg teraz Jan Krzysztof Bielecki 23.01.06, 08:22
      żenada
      • hasz0 Faktycznie żenada! Z lotniskiem i z Bielckim!/n 23.01.06, 09:48
        • hasz0 _____________Mróz ropa gaz PO i PIS_______________ 23.01.06, 09:57
          Cały import ropy i gazu do Polski pochodzi wprost albo przez spółki kapitałowe
          z nieprzyjaznej i stosującej szantaż polityczny handlem Rosji.
          Przyłączenie Polski do projektu Odessa-Brody jedynego, realnie istniejącego,
          mogącego tanim kosztem połączyć Polskę niezależnym od Rosji szlakiem
          tranzytowym ze złożami ropy naftowej, niekontrolowanymi fizycznie przez Rosję
          nikogo nie interesuje. Agentura wpływu atakująca wściekle PiS od roku 1989
          konsekwentnie lobbowała na rzecz surowcowego uzależnienia Polski od Rosji
          trzema argumentami Po pierwsze: dowodzili, że gaz i ropa z Rosji nie mają
          ekonomicznej alternatywy, gdyż surowce rosyjskie są nam sprzedawane po
          najniższej z możliwych, cenie rynkowej, a Polski nie stać na kupowanie
          droższych surowców tylko po to, by uniezależniać się od przyjaznej i stabilnej
          Rosji.
          Po drugie: co do rzeczonej przyjaźni i stabilności – Rosja jest najbliższym nam
          geograficznie dostawcą, kontrolującym nie tylko złoża, ale i szlaki przesyłu –
          dzięki czemu nie musimy się martwić o wiele, często niestabilnych państw
          tranzytowych.
          Po trzecie: Rosja jest zainteresowana sprzedażą surowców i nie miesza
          gospodarki do polityki – pomimo ochłodzenia stosunków w początku lat 90-tych -
          wymiana handlowa między naszymi krajami odbywa się harmonijnie i tak będzie
          nadal.
          Podnoszono inne, niedorzeczne argumenty lobbując np. projekt przestawienia na
          gaz polskich elektrowni, zaniechanie na dziesięciolecia prac nad energetyką
          jądrową, próby włączenia Polski w system tranzytowy dla rosyjskiej energii
          elektrycznej, czego przewidywanym skutkiem byłoby wypieranie polskiej energii
          elektrycznej przez tańszą (do czasu) energię rosyjską.
          Argumenty strony rosyjskiej reprezentowała w naszym kraju władza polityczno-
          finansowa od najniższego po najwyższe szczeble – to jest tak niewiarygodne ale
          jednak prawdziwe. PO - jakby tego nie widzi do dziś broniąc obsady urzędników
          z "konkursu" Millera. Niepomna - ile nas kosztowały procedury krajowe
          pozyskania środków unijnych, tak skomlikowane i tak wymyślone by tylko
          Millerowcy się na nich wyznali - pozyskaliśmy 3%!!!!!!!!!!!!
          A PO tak dba o fundusze i ceny!!!!! Tyle, ze w przypadku ropy niska cena jest
          wypadkową niskiej jakości – jest to bowiem ropa silnie zanieczyszczona, o
          znacznie gorszych parametrach użytkowych niż tzw. „lekka ropa“ z rejonu Zatoki
          Perskiej czy Morza Kaspijskiego.
          Rosja w przeciągu ostatniego roku dwukrotnie w sposób arogancki zakłócała
          wymianę handlową między naszymi krajami – z chwilą akcesji Polski do UE
          zamknęła dostęp naszych eksporterów do swojego rynku - tłumacząc to brakiem
          kontroli nad polskimi producentami żywności w zakresie przestrzegania przez
          nich rosyjskich norm sanitarnych (zupełnie jakby Rosja stosowała jakoś
          szczególnie wyrafinowane normy, w porównaniu z uznawanym za najbardziej
          restrykcyjne, normami unijnymi).
          Po raz drugi, z chwilą objęcia rządu przez gabinet Kazimierza Marcinkiewicza,
          pretekstem do podobnego kroku były fałszerstwa w dokumentach przewozowych
          pewnej grupy firm handlujących z Rosją. Skądinąd wiadomo, że skorumpowane
          służby celne Rosji szereg poważniejszych fałszerstw tolerują latami.
          Wbrew przyjętym zasadom Moskwa nie upomniała i nie przestrzegła Polski o
          planowanych krokach, lecz od razu wprowadziła w czyn procedury najbardziej
          restrykcyjne.
          W lutym 2002 roku Rosja bez ostrzeżenia przerwała na jeden dzień dostawy gazu
          na Białoruś i do Polski za pośrednictwem gazociągu jamalskiego. Powodem miały
          być opóźnienia w płatnościach odbiorcy białoruskiego. Przy tej okazji daleko
          posuniętą lojalnością wobec Kremla wykazały się firmy niemieckie, uprzedzone
          przez Moskwę, które wiadomości tej polskim partnerom nie przekazały.
          Unia Europejska jakże skrupulatna i gorliwa w przypadku ochrony pederastów i
          lesbijek, naruszających porządek prawny i obyczaje, a tak niesprawiedliwa i
          stronnicza w przypadku Eureko – maleńkiej firmy, nie mającej doświadczenia w
          ubezpieczeniach, która pożera z naruszeniem umowy, wielkiego polskiego
          narodowego ubezpieczyciela PZU - w tym i w przypadkach konfliktu z Rosją
          twierdzi, ze to nasze wewnętrzne sprawy!
          Dlatego nie wierzę Lewandowskiemu, Hubner, braciom Saryuszowi i Sariuszowi
          Wolskiemu, Tuskowi, Gronkiewicz, Rokicie i Komorowskiemu a wierzę tym z PO
          którzy chcą koalicji z PiS na dobrych warunkach proponowanych PO przez PiS i
          odzrucanych przez PO.
          Znamienne, ze Tusk ani nikt z czołowych negocjatorów nie potrafi odpowiedzieć
          na proste pytanie – na jakie konkretne żądania nie zgodził się PiS?
          Jedyne co mogę wysupłać z ble ble - chocholego tańca pomówień PO to zarzut,
          ze "chcą za dużo władzy"!
          Poprzednim razem zdarzyło się to podczas tworzenia i działania rządu mec. Jana
          Olszewskiego. Jak tylko Prawo i Sprawiedliwość wygrało, podniósł się w mediach
          chóralny rejwach, populiści, socjaliści, oskarżanie, karuzela plucia i
          kalejdoskop zarzutów o brak programu PiS-u, o lodówkę o dziadków w Wermachcie,
          o odwołanie Kurskiego i pomimo spełnienia żądań, rozmów, lepszych propozycji i
          naprawdę przesadnych na końcu ofert
          Tusk nie chciał zapewnić że powyborze Komorowskiego na Marszałka Sejmu dojdzie
          do koalicji!!!!
          Wyciągnieto ohydny „kaczyzm” (faszyzm – pamiętacie R7 –„haszym” – kiedy to już
          było?
          Potem „idźcie do Leppera””
          ________Test Hasza: od kiedy tak już jest w III RP z IV niezlustrowana władzą?:
          Ziemkiewicz:
          opinia o kolejnych... nie z perspektywy czasu, na podstawie oceny ich poczynań -
          ale z góry, w momencie obejmowania urzędu. Nasi dziennikarze są w swej masie
          niezwykle jednomyślni, którą to jednomyślność groźba środowiskowego ostracyzmu
          okazała się gwarantować skuteczniej niż wszystkie sankcje, jakimi ongiś
          dysponowała cenzura i wydział prasy KC. W gruncie rzeczy to, jak będą oceniane
          działania nowego rządu - jakiekolwiek by były - można wywnioskować już z
          pierwszej konferencji prasowej nowego premiera. I tak, na przykład, już na
          pierwszym spotkaniu z dziennikarzami Jana Olszewskiego dawało się wyczuć niemal
          fizyczną agresję sali. Głośne parsknięcia, demonstracyjne wzruszanie ramionami
          i szydercze chichoty, rzucane teatralnym szeptem uwagi w rodzaju »po co
          nagrywasz, co on niby może mądrze powiedzieć?«
          • andrzejg Re: _____________Mróz ropa gaz PO i PIS__________ 23.01.06, 10:06
            "To teraz marznijcie i drżyjcie - gdy Putin zakręci > 37% bo tyle już dziś
            zakręcił!"

Dlaczego zakręcił?

A.
            • hasz0 _______Co myślisz o obiektywizmie IV Władzy IIIRP? 23.01.06, 10:36
              22.01.06, 22:19
              Coś tam pisałes o wieczorze?
              Cóż się stało?
              A.

HASZCZ##############:
              Nie „cos tam pisałem” – jak niezwykle wnikliwie i uprzejmie raczyłeś zauważyć
              lecz obnażone zostały kolejne słabości, zaniedbania i zaniechania
              komunikacyjne Wrocławia tym razem lotnisko.
              Masz szczęście, ze przyjechał taki Hasz i pomógł wybudować dwie drogi!
              Wyobrażasz sobie gdyby było takich Haszów –100? Prezydenci by chodzili jak po
              sznureczku!
              wink)))
              A Ty znowu z takim lekceważeniem do mnie jak co najmniej pól ♠-a!
              Zabronił mi symboli? Z góry przepraszam!
              A wogóle dziękuję i przepraszam, że zyję - na zmianę!

Ale liczą się FAKTY a nie lekceważące słowa.
              Koalicja jak wszyscy experci w mediach sądzą jest możliwa teraz 50 na 50 proc.
              Jarosław Kaczyński stawiał na Jana Rokitę ze względu na zbieżność poglądów
              zorientował się jednak, że Rokita jest w partii słaby i trzeba rozmawiać z
              Tuskiem, stąd Schetyna..Może Bilecki – to dlatego napisałeś „żenada” ? –
              wyręczyłeś mnie – DZX!

Komorowski ma „w tyle głowy podejrzenie...” i „badanie przez prezydenta
              możliwości rozmów”, Donald Tusk, że spotkanie Grzegorza Schetyny i Adama
              Lipińskiego miało być "techniczne" i służyć ustaleniu w jakim trybie PO i PiS
              mogą rozmawiać, by nie doszło między obiema partiami do kolejnych
              nieporozumień.a viceszef PO Jan Rokita stwierdził, że nic o takich rozmowach
              nie wie.
              Może TY wiesz czego chcą - bo zarzut, że chcą ZA DUŻO WŁADZY
              w ustach polityka brzmi NIESCZERZE I SMIESZNIE!
              Fajne jest to Twoje PO!

• andrzejg Re: _______Co myślisz o obiektywizmie IV Władzy I 23.01.06, 10:40
                Dlaczego Putin zakręcił gaz?

A.

• hasz0 Dlaczego Unia wybiórczo wtrąca się w polskie spraw 23.01.06, 11:12
                  ia zazwyczaj dla nas niekorzystnie!

Nie zauważyłeś, ze od dawna się deneruję na Ciebie,
                  za to iż pomijasz meritum moich wywodów oraz ważne poboczne wątki?

Pytanie "Dlaczego Putin zakręcił gaz podczas silnych mrozów dla Węgier,
                  Czechów, Bułgarii, Włoch a tearz dla Polski?" nijak się ma do wrażej sprawy
                  bezpieczeństwa energetycznego, agenturalnego lobby rosyjskiego we władzach
                  Polski, afer w spólkach handlu ropa i gazem, stosowania szantażu w handlu
                  wobec krajów b. ZSRR lub UW.

Nieprawdaż? To retoryczne pytanie ma na celu? Pzryznaj się!
                  • hasz0 Dlaczego UE wybiórczo wtrąca się w polskie sprawy? 23.01.06, 11:14
                    I zawsze niekorzystnie dla nas!
                    A wypina się i twierdzi, zę nasze wewnętrzne sprawy
                    gdy chodzi o nasz interes a nie np. holenderski?

To pytanie ad vocem! Nie na temat!

• andrzejg Re: Dlaczego UE wybiórczo wtrąca się w polskie sp 23.01.06, 11:20
                      To jest istotne i proste pytanie.
                      Nie chce być oskarżony o przenoszenie swoich subiektywnych wyobrażeń na Ciebie

Tak więc
                      'Dlaczego Putin zakręcił kurek z gazem (o iles tam procent)'

A.
                      • hasz0 A widzisz sam ilustrujesz sposób rozmowy PO/dzx/n 23.01.06, 11:26
                        • hasz0 W jakim trybie mamy ROzmawiać aby nie POmawiać? 23.01.06, 11:29
                          Komorowski ma „w tyle głowy podejrzenie...” i „badanie przez prezydenta
                          możliwości rozmów”, Donald Tusk, że spotkanie Grzegorza Schetyny i Adama
                          Lipińskiego miało być "techniczne" i służyć ustaleniu w jakim trybie PO i PiS
                          mogą rozmawiać, by nie doszło między obiema partiami do kolejnych
                          nieporozumień.a viceszef PO Jan Rokita stwierdził, że nic o takich rozmowach
                          nie wie.
                          • haszszachmat _________________________________ __W takim jak PO? 23.01.06, 11:33
                            ja tylko się drażnie z Haszem

powinienem napisać 107:-107

smile)

A.
                            • haszszachmat _____________wyszło calutkie szydło!/n____________ 23.01.06, 11:44
                            • andrzejg Re: _________________________________ __W takim j 23.01.06, 11:44
                              teraz się nie drażnię
                              pytam poważnie

'Dlaczego Putin zakręcił kurek z gazem'

Masz dziwną cechę nie odpowiadania na proste pytania.

A.
                              • andrzejg Re: _________________________________ __W takim 23.01.06, 11:45
                                andrzejg napisał:

> teraz się nie drażnię
                                > pytam poważnie
                                >
                                > 'Dlaczego Putin zakręcił kurek z gazem'
                                >
                                > Masz dziwną cechę nie odpowiadania na proste pytania.
                                >
                                > A.

a pytanie wynika bezpośrednio z Twojego tekstu

A.
                    • pro100 marzenia PO 23.01.06, 11:59
                      - lewy czerwcowy, i tylko Bolka w namiestnikowskim brak. W sumie to sie nie ma
                      co dziwić jeśli PISy zapowiadają ruszenie układu: służby - biznes - polityka -
                      mafia. Kwestia raczej kiedy i jak zostanie PIS załatwiony? W końcu ten układ
                      już nie do ruszenia nawet bombą atomową ? Chyba że PIS rożki spiłuje i odda
                      MSWiA przyjaciołom z PO - za przeżycie.

pozdr anty
                      • abprall Re: marzenia PO 23.01.06, 12:14
                        pro100 napisał:
                        Chyba że PIS rożki spiłuje i odda MSWiA przyjaciołom z PO - za przeżycie.
                        -------------------
                        tylko idiota by oddał , szczególnie cień-po-markowi...
                        platforma niech przyjrzy sie platformie wiertniczej na bałtyku i trochę nauczy
                        dobrej roboty..nygusy...

------
                        pieprzone cywile
                        • szach0 Konferencja Jarosława Kaczyńskiego potwierdziła me 23.01.06, 13:55
                          tezy o co idzie gra!

Kilkakrotnie przywołał test o poprawce do budżetu potanienia o 100 mln
                          poprzez zaniechanie scigania prestepstw budowanego przez 16 lat układu:

_______służby - biznes - polityka - mafia (ładnie żes to anty wycypowałsmile)

Popatrzmy też na równocześnie rozgrywany ( a odłozony na tydzień pobudżetowy)
                          proces Bolka - jego minę, miny Walentynowicz, Gwiazdów, Wyszkowskiego,
                          kilkunastu inwiligowanych działaczy oraz dla kontrastu
                          minę Eweliny Wolańskiej odczytującą papiery pokrzywdzonego i oczyszczonego
                          wedle Ustaw III RP. Tej która uniewinniła Sobotkę. Tej, której kontynuacji
                          chce PO. Tej o którą idzie bój na noże w sparwie MSWiA.
                          Kto zakręci Andrzeju ten obezwładniający naszą Polskę brzydki smród?
                          • szach0 Kto zakręci ten gaz rozweselajacy obcych? /n 23.01.06, 13:57
                            • szach0 No POwiedz kto PO ? /n 23.01.06, 13:58
                            • andrzejg Dlaczego Putin zakręcił kurek? 23.01.06, 13:59
                              Proste pytanie
                              prosta odpowiedź

i ciagle jej nie widzę

A.
                              • szach0 A moje widzisz czy podgrywasz ♠?/n 23.01.06, 14:02
                                • andrzejg na pewno nie zakręci tego PiS 23.01.06, 14:05
                                  jest to partia bałaganiarzy
                                  skoro ma papiery na aferałów, to niech do diabła zaczną oczyszczanie
                                  Takich uzdrowicili było juz trochę i kazdy stękał o papierach,ale ich nie
                                  pokazywał

A.
                          • andrzejg Re: Konferencja Jarosława Kaczyńskiego potwierdzi 23.01.06, 13:58
                            szach0 napisał:

> minę Eweliny Wolańskiej odczytującą papiery pokrzywdzonego i oczyszczonego
                            > wedle Ustaw III RP. Tej która uniewinniła Sobotkę.

Widzę ,że się migasz z odpowiedzia na prosto postawione pytanie.
                            W takim razie zadam Ci nastepne, bo znów dopatruje sie nieścisłości w Twoim
                            przekazie.

Która ustawa uniewinniła Sobotkę?

A.
                            • szach0 Odpowiedź zbiorcza: NIE WIEM/n 23.01.06, 13:59
                              • szach0 Może Dziadek Mróz?/n 23.01.06, 14:00
                              • andrzejg Re: Odpowiedź zbiorcza: NIE WIEM/n 23.01.06, 14:04
                                Chodzi mi o to Haszu , że czytając Twoje teksty czasami widze jakies
                                niedociągnięcia, sprzeczności, tak jak z tym Putinem, czy ustawą uniewinniająca
                                Sobotkę.Z tego co wiem , to jeszcze w zasadzie nie wiadomo po czyjej stronie
                                jest wina za nizsze dostawy gazu, ale prawdopodobnie wina jest po stronie
                                rosyjskiej z powodu ostrej zimy.Tak więc okrzyk 'Putin zakręcił kurek' jest
                                co najmniej tendencyjny.Tak samo z Sobotką.Chcialbym sie dowiedzieć , która
                                ustawa go uniewinniła, bo z tego co wiem to w rachubę wchodzi jedynie prawo łaski
                                jakie ma prezydent.Czy Kaczyński chce cos mieszać przy tej ustawie, czy chodzi
                                o inna ustawe?

A.
                                • hasz0 Aha!Dziekuję za znalezienie az takich nieścisłości 23.01.06, 14:34
                                  Otóz bałaganu jaki panuje w Polsce nie narobiła bynajmniej
                                  "partia bałaganiarzy" a partie OS - blokujące możliwość oczyszczania
                                  i sanacji w pierwszej próbie w 1992 i jak i teraz w 2006!

Piszesz:
                                  "skoro ma papiery na aferałów, to niech do diabła zaczną oczyszczanie
                                  Takich uzdrowicili było juz trochę i kazdy stękał o papierach,ale ich nie
                                  pokazywał"

HASZCZ####:
                                  Bo nie zdążył! Przeczytaj jeszcze raz post Anty.
                                  I skojarz z przytoczonym przykładem na Konferencji Prasowej JK
                                  o partii postulującej obcięcie 100 mln na ściganie afer.
                                  Wszystko Ci sie wyjaśni.
                                  • andrzejg Re: Aha!Dziekuję za znalezienie az takich nieścis 23.01.06, 15:34
                                    bajdurzą i podgrzewaja atmosferę
                                    gdyby miał papiery, to nie układałby sie z PO

A.
                                    • hasz0 Kaczyzm sprawił iz o budżet martwi się CAŁopozycja 23.01.06, 18:01
                                      • wikul Wyszło szydło z PiS-u ! 23.01.06, 22:44
                                        Państwo PiS (23-01-2006)

Obrażaj i natychmiast dodawaj, że to ty zostałeś obrażony. Kładź łapę na
                                        mediach i krzycz, że walczysz o przywrócenie ich obiektywności. Bierz banki,
                                        w których Skarb Państwa ma większość i na krytykę reaguj zdziwieniem, że Polacy
                                        chyba się wypowiedzieli w wyborach, kto ma mandat na rządzenie i zmiany.

Likwiduj konkursy na kierownicze stanowiska w urzędach i zaraz dodawaj, że
                                        to po to, aby eliminować nomenklaturę rodem z PRL. Dogaduj się z politycznymi
                                        kryminalistami, ich przywódcę zrób wicemarszałkiem Sejmu, a pojawiające się
                                        znaki zapytania prostuj w wykrzykniki mówiąc, że naród tak postanowił, a zdanie
                                        narodu – rzecz święta! Udzielaj się w faszyzujących mediach i wychwalaj wolność
                                        słowa, jakiej mogłeś tam wreszcie posmakować. Gwałć ustawy, zrywaj sesje rady
                                        miasta, by utrzymać kontrolę nad stolicą, na około zaś opowiadaj, że chcesz
                                        ustrzec warszawiaków przed permanentnymi wyborami. To, przed czym chcesz
                                        uchronić mieszkańców stolicy, proponuj następnie całej Polsce, gdyby inne
                                        partie nie chciały przyjąć dyktatu, który nazwałeś „paktem stabilizacyjnym”.
                                        Rób tak dalej i pokaż Polakom, jak wygląda Katolickie Państwo Narodu Polskiego.

Sławomir Sierakowski

Artykuł udostępniony przez:
                                        Życie Warszawy

www.wyborczy.pl/index.php?akcja=artykul&id=4470&sekcja=przeglad_prasy&polecil=newsletter
                                        • hasz0 Re: Wyszło szydło z PiS-u ! 23.01.06, 23:05
                                          Państwo PiS (23-01-2006)

"Obrażaj i natychmiast dodawaj, że to ty zostałeś obrażony."
                                          _____________moherowa koa;icja?

Kładź łapę na mediach i krzycz, że walczysz o przywrócenie ich obiektywności.
                                          _____________Obrona KRRiT czy atak na RM?

Bierz banki, w których Skarb Państwa ma większość i na krytykę reaguj
                                          zdziwieniem, że Polacy chyba się wypowiedzieli w wyborach, kto ma mandat na
                                          rządzenie i zmiany.
                                          ______________to o CreditoUni i Komisarzach z bRukseli?

Likwiduj konkursy na kierownicze stanowiska w urzędach i zaraz dodawaj, że
                                          to po to, aby eliminować nomenklaturę rodem z PRL.
                                          ______________zostawic PZPRowców aby komplikowali pozyskiwanie funduszy
                                          po to by nikt inny nie mógł się na nich znać (4% pozyskanych środków)

Dogaduj się z politycznymi kryminalistami, ich przywódcę zrób wicemarszałkiem
                                          Sejmu, a pojawiające się znaki zapytania prostuj w wykrzykniki mówiąc, że naród
                                          tak postanowił, a zdanie narodu – rzecz święta!
                                          ____________i wybieraj z nimi innego marszałka w innej sali łamiąc Konstytucję?

Udzielaj się w faszyzujących mediach i wychwalaj wolność słowa, jakiej mogłeś
                                          tam wreszcie posmakować.
                                          _____________ci faszysci w sutannach i w Radiu Maryja?

Gwałć ustawy, zrywaj sesje rady miasta, by utrzymać kontrolę nad stolicą, na
                                          około zaś opowiadaj, że chcesz ustrzec warszawiaków przed permanentnymi
                                          wyborami.

________________wybór na 2 miesiące?

To, przed czym chcesz uchronić mieszkańców stolicy, proponuj następnie całej
                                          Polsce, gdyby inne partie nie chciały przyjąć dyktatu, który nazwałeś „paktem
                                          stabilizacyjnym”. Rób tak dalej i pokaż Polakom, jak wygląda Katolickie Państwo
                                          Narodu Polskiego.

_________________Dyktat narzucony dyktatorom chroni naród przed dykaturą!

____________Sławomir Sierakowski - a wiesz Wikulu kto zacz?
                                          Zapytaj Sierakowskiej.
                                          Albo Redakcji KP
                                          2006.01.18
                                          Najbliższe spotkanie w ramach seminarium Efekt Marksa (lektury podamy wkótce):
                                          31 stycznia, wtorek, godz. 17.00, IS UW, Karowa 18, s.315, Warszawa

• hasz0 ______________Żeś sie ino skompromitnął Wikulku!/n 23.01.06, 23:06
                                        • wikul Re: Wyszło szydło z PiS-u ! 28.01.06, 01:57
                                          Tow. z d.PZPR, Wojciech Jasiński (obecnie poseł PiS) rekomendowany i wybrany do
                                          Krajowej Rady Sadownictwa, ukrywał fragment życiorysu który obejmował pierwszą
                                          Solidarność i stan wojenny.
                                      • andrzejg Re: Kaczyzm sprawił iz o budżet martwi się CAŁopo 24.01.06, 08:18
                                        nie kaczyzm, tylko chwilowe wysokie poparcie dla PiSu z równoczesnym niskim
                                        dla pozostałych partii.Ludzie oczekuja zmian, to jest pewne, a PiSowcy potrafią
                                        to wykorzystac jadąc równo na populiźmie.Tak samo jest z tymi ustawami do
                                        paktu stabilizacyjnego.Same hasła, tylko przyklasnąć, ale diabeł tkwi w
                                        szczegółach, a o tych na razie nie wiadomo zbyt wiele.Taka gra,gra i gra

trafnie okreslona w radio-Z dniem swistaka

źle widzę te rządy

A.
                                  • andrzejg wracając do niescisłosci 24.01.06, 08:14
                                    które w zasadzie nalezałoby okreslic inaczej...
                                    czy jest dla Ciebie wiarygodny ktos, kto daje się przyłapac na niescisłosciach
                                    i to w sprawach 'duperelnych'

dla mnie nie

A.
    • andrzejg Czy pisałem Ci o tym,ze teraz całe zło jest w 24.01.06, 10:19
      głowie Rokity, a wczesniej było w głowie Tuska?
      Jezeli nie tobie, to gdzies to pisałem , ogromnie się dziwiąc takiemu zachowaniu
      PiSu.

"- Dziesięć dni temu słyszeliśmy, że Donald Tusk nie może sobie poradzić po przegranych wyborach prezydenckich, dziś słyszymy, że Jan Rokita jest problemem. Zawsze jest jakiś problem. Sugerowałem kolegom z PiS-u, by zajmowali się własną partią - powiedział dzisiaj w radiu Schetyna."

fakty.interia.pl/news?inf=709672
      • hasz0 Schetyna nie powiedział Ci po czym te słowa padły? 24.01.06, 10:55
        Bądźże, zgodnie z prośbą w inicjującym poście, obiektywny
        i sprawiedliwy i prawy:

TE słowa są bardzo WYWAŻONE;

"Donald Tusk nie może sobie poradzić po przegranych wyborach prezydenckich"

- nie są nawet w 1% adekwatne do serii ciężkich oskarżeń ze strony PO, która
        wiodła negocjacje poprzez media w stylu inwektyw ♠ do #.

Też byłeś po stronie ♠ i też tak jak tutaj - nie zauważałeś jego,
        niedopuszczalnych u cywilizowanych ludzi określeń, kierowanych do mnie.
        Mnie zaś, cierpiącego moralnie, strofowałeś bynajmniej nie za okrutne słowa, bo
        takich nie używałem w odwecie, ale nawet za rzekomy "brak wyczucia" - który
        zaraz obroniłem uzasadnieniem i odwołaniem się do zainteresowanych.

CÓŻ TO ZA INWEKTYWA w ustach prezydenta, który to prezydent w ramach, jakie
        zakreśla obowiązująca konstytucja, stara się znaleźć stabilną większość
        parlamentarną dla rządu a wypowiedzi liderów Platformy Obywatelskiej z
        ostatnich dni nie ułatwiają osiągnięcia tego celu i prezydent nie może
        przekonać PO do kompromisu a nawet do rozmów o sposobach rozmów?
        Czy jego wypowiedż:
        - "Jan Rokita jest problemem"
        gdy tamten w sobotę, odnosząc się do zapowiedzi prezesa PiS Jarosława
        Kaczyńskiego, że w niedzielę dojdzie do "poważnej rozmowy z PO", powiedział
        m.in.: "Mam dość uczestniczenia w chocholim tańcu, który trwa od czterech
        miesięcy. Zamiast składać codziennie jakieś propozycje, które na drugi dzień są
        wycofywane, niech się w końcu PiS zatroszczy o to, żeby Polska miała sprawny
        rząd, większość parlamentarną i niech się zajmie nie tym, z kim i jak rządzić,
        tylko rozwiązywaniem problemów bezrobocia, szkół, gospodarki, podatków, tym, co
        jest przedmiotem zainteresowania normalnego człowieka".

Przecież to TOTALNA ODMOWA i GORSZĄCA KRYTYKA!

Nie rozumiesz słów Rokity:
        "niech się zajmie nie tym, z kim i jak rządzić"?

TAK KONSYLIACYJNIE ODPOWIADA SIĘ PREZYDENTOWI?

Obaj Rokita i ♠ są z Krakowa!!!!!!! Chamstwo i tyle!
        A to zawsze oznacza brak argumentów przegrańca.

Wrocław - co widac po naszych - niełatwych przecież i emocjami naładowanych
        polemikach - może swiecić przykładem kultury i cywilizacji dla Zachodu Wschodu
        Północy i Południa. Takim wiodącym ośrodkiem był zawsze!
        Na skrzyżowaniu Berlin Praga, Moskwa Paryż.
        • haszszachmat ^ 24.01.06, 12:11
        • piq KOtuniu, nie usłyszałeś ode mnie ani jednej obelgi 24.01.06, 18:05
          I po raz kolejny proszę, żebyś nie pisał o mnie, zwłaszcza streszczając w sposób
          nieudolny, nieścisły i co tu dużo mówić kłamliwy moich wypowiedzi, z których
          niektóre przypisywałeś sobie - że przypomnę ci delikatne moje uwagi nt. sensu
          interwencji min. finansów na rynku walutowym, z którymi się zgodziłeś, ale w
          poście do kogo innego wypowiedź tę przypisałeś SOBIE, i zwróciłem ci już raz na
          to uwagę. Piszesz to wszystko do osób trzecich, jak również piszesz tutaj do
          osób trzecich:
          > Obaj Rokita i ♠ są z Krakowa!!!!!!! Chamstwo i tyle!

JA po pierwsze nie uogólniam w tak głupi sposób, bo mógłbym z powodzeniem napisać:
          "Frasyniuk, Schetyna i Hasz są z Wrocławia!!!!!!! Aferzyści, złodzieje i tyle!"

I co, miałbym rację? To byłby jakiś argument? Zdaje się, że ty taką wypowiedź za
          argument uznajesz.

Jestem za mądry na to, by tak napisać. Ty jak widać nie.

Strasznie marnym jesteś dyskutantem, skoro własnymi rączkami potrafisz taki
          biczyk jak powyżej na własny zad ukręcić.

> A to zawsze oznacza brak argumentów przegrańca.
          Argumentacyjnie ZAWSZE dostawałeś ode mnie w skórę i nie próbuj nawet udawać, że
          było inaczej. Powtarzam - ZAWSZE. Bo ty nie przytaczasz argumentów, koleżko,
          tylko wypisujesz tyrady w stylu: "Kartagina powinna być zniszczona", co jest na
          dłższą metę potwornie nudne. Zdaje się, że uczysz się argumentacji od Hetmana
          Polnego krętacza gosiewskiego, którego wypowiedzi mają dokładnie tę samą wartość
          logiczną i merytoryczną co twoja powyżej zacytowana.

Ale może jeszcze wróćmy do naszych baranów: To, co napisałeś o mnie do Andrzeja
          należało napisać do mnie wprost - "Piq, jesteś chamem", albo nawet "kretynem"
          czy "idiotą". Ale najwyraźniej jesteś trochę za bardzo, nazwijmy to delikatnie,
          lękliwy, żeby to zrobić. Ale byłoby to uczciwsze, niż obgadywanie mnie za
          plecami, jak przekupy w maglu. O kulturze osobistej nie świadczą używane słowa,
          lecz sposób postępowania, drogi Haszeńku.

Z pewnością nie takie są zwyczaje we Wrocławiu. Na FAq pisuje wiele osób z
          Wrocławia, i nikt nie robił mi koło důpy za plecami - poza tobą.

Żegnam
          • hasz0 Nie usłyszałem tylko czytałem! Żegnam!/n 24.01.06, 20:25
      • wikul Re: Czy pisałem Ci o tym,ze teraz całe zło jest w 24.01.06, 20:38
        andrzejg napisał:

> głowie Rokity, a wczesniej było w głowie Tuska?
        > Jezeli nie tobie, to gdzies to pisałem , ogromnie się dziwiąc takiemu
        zachowani
        > u
        > PiSu.

Oprócz ww.był Komorowski, później Gronkiewicz, Niesiołowski, Schetyna....
        I tak do skutku. Nawet słowo "sprawdzam" jest obraźliwe. Żałosne towarzystwo.
        • szach0 Re: Czy pisałem Ci o tym,ze teraz całe zło jest w 25.01.06, 14:08
          Wikul:
          > (Rokity... Tuska) ..ww.był Komorowski, później Gronkiewicz, Niesiołowski,
          > Schetyna.... I tak do skutku. Nawet słowo "sprawdzam" jest obraźliwe. Żałosne
          > towarzystwo.

Hasz:

Żałosne i żenujące! I tak dla nich wszystkich charakterystyczne!
          Fakty uuuu...zaraz po co się nimi zajmować srórzmy fakty prasowe!
          To wynalazek guru UW i PO ...Geremka.
          Zastępowanie rzeczowej, merytorzycznej polemiki - "personalną" z ubliżaniem,
          dołowaniem a po zwróceniu uwagi na niestosowność jej eskalacja - mąceniem,
          wypaczaniem, naginaniem faktów, wyrokowaniem i osądzaniem we własnej sprawie
          z przypisywaniem komuś własnych kompleksów i wad - a wszystko po to by
          osłabić argumentację drugiej strony i odwrócić uwagę od istoty sprawy.

Tu forumowe pseudorepliki R7, a później PiQ-a, dobrze ilustrują metodę
          stosowaną przez PO! Pamiętacie ile najgorszych etykietek i obraźliwych
          szyldzików wywiesili pod moim adresem, zamiast repliki?

Weźmy poprzedni, ostatni post PiQ - liczy, ze nikt nie pamięta kto pierwszy i
          komu zarzucił (po raz kolejny już zresztą, - może A to potwierdzi?)
          tzw. "drukowanie pieniędzy".

PiQ zaatakował mnie, gdy zwróciłem uwagę na kilka możliwości wpływania banku
          centralnego na kurs walut - stopami referencyjnymi i wykupem papierów na wolnym
          rynku.
          Choc nie rozumiał mojego modelu przepływu finansów w gospodarce z "dużym i
          małym obiegiem oraz sercem i dwoma zastawkami" a "krwią" jako srodkami
          płatniczymi

- pytał "co to są zastawki?" na końcu postu, w którym pisał, że mi wyjaśnił
          bezsensowność interwencji wykupu walut (z czym się natychmiast zgodziłem tym
          symbolem --> "$>>Zł" - bo wcześniej sam o tym pisałem)
          uważa, ze ma prawo obrażać; ze to ja jestem chamem i krętaczem - a nie on - sam
          matacząc albo po prostu się myląc i nie przyznając się.

Do stronniczej interpretacji - "osob drugich i trzecich", którym to o tym
          piszę na JEDNYM OTWARTYM FORMUM w watkach, czytanych przez wszystkich a w
          których ubliża mi, bo srasznie go denerwują fakty - by nie obrażac zdrowego
          rozsądku - wcale się nie odniosę! Bo to żałosnie sztuczny i naciągany chwyt
          polemiczny.

PiQ:
          po raz kolejny proszę, żebyś nie pisał o mnie, zwłaszcza streszczając w sposób
          nieudolny, nieścisły i co tu dużo mówić kłamliwy moich wypowiedzi, z których
          niektóre przypisywałeś sobie - że przypomnę ci delikatne moje uwagi nt. sensu
          interwencji min. finansów na rynku walutowym, z którymi się zgodziłeś, ale w
          poście do kogo innego wypowiedź tę przypisałeś SOBIE, i zwróciłem ci już raz na
          to uwagę. Piszesz to wszystko do osób trzecich, jak również piszesz tutaj do
          osób trzecich:
          • szach0 Im więcej będziecie mącić tym lepiej dla PiS-u!/n 25.01.06, 14:10
            • hasz0 I nie wierzcie waszym sondażom jak wtedy!/n 27.01.06, 10:07
          • hasz0 Re: Czy pisałem Ci o tym,ze teraz całe zło jest w 25.01.06, 18:57
            Żałosne i żenujące! I Fakty uuuu...zaraz po co się nimi zajmować stwórzmy
            fakty prasowe!
            > Zastępowanie rzeczowej, merytorycznej polemiki - ubliżaniem,
            > wypaczaniem, naginaniem faktów, wyrokowaniem i osądzaniem we własnej sprawie
            > z przypisywaniem komuś własnych kompleksów i wad - a wszystko po to by
            > osłabić argumentację drugiej strony i odwrócić uwagę od istoty sprawy.

Tak napisałem! Przyjrzyjmy się temu syndromowi PO po głosowaniu nad budżetem.
            PO dziś zarzuca PiS że nie chce cięć na 3 mld w administracji.
            Głosowanie nad budżetem pokazało, że PiS wzięło władzę, by ją sprawować tak jak
            SLD" - mówi Tusk, podkreślając, że jest bardzo rozczarowany.

Ale nie mówi co powiedziała Zyta: te cięcia to krok w dobrą strone i staną sie
            one przedmiotem pracy rządu w 2006 tak aby można było uwzględnic je w nastepnym
            budzecie, natomiast wprowadzenie ich teraz nie jest dobrym pomyslem bo zabranie
            ot tak funduszy roznym innstytucją wprowadzi tylko chaos - najpierw trzeba
            zmienic mechanim ich działania i dlatego chemy wspolnie nad tym pracowac w
            ciagu tego roku by w przyszlym mozna bylo juz uwzglednic wasze pomysly.

A "zdziwieni i rozczarowani" przywodcy PO we wszystkich mediach
            trabią: "PiS nie chce ich poprawek.Chcą drogiego państwa jak SLD!, oskarżają,
            ze PiS nie chce oszczednosci..."

Obłuda przywódców PO wyszla na jaw przy okazji wypowiedzi ze rząd klamie bo nie
            obnizył podatkow miesiac po objeciu władzy i nie wybudował jeszcze 3 mln
            mieszkan.

PO jest partia rozsadzaną ambicjami Tuska, Komorowskiego i zaślepieniem Rokity.

Te powyborcze kompleksy Tuska i Rokity są balastem, który zatapia Platformę
            i jeśli członkowie nie odsuną Tuska i Rokity i PO nie wejdzie do koalicji z PiS-
            em zatonie w neibycie jak poprzedniczki.
            Powaznej liberalnej partii bedąca przeciwwagą nie będzie.
            • andrzejg Re: Czy pisałem Ci o tym,ze teraz całe zło jest w 26.01.06, 10:35
              hasz0 napisał:

> Te powyborcze kompleksy Tuska i Rokity są balastem, który zatapia Platformę
              > i jeśli członkowie nie odsuną Tuska i Rokity i PO nie wejdzie do koalicji z PiS em zatonie w neibycie jak poprzedniczki.
              > Powaznej liberalnej partii bedąca przeciwwagą nie będzie.

marzenia,marzenia PiSu za posłami z PO
              Jest jeszcze elektorat, którego nie przekabacą i jest całkiem odwrotnie.
              Jeżeli PO wejdzie w koalicję z kłamcami, to wtedy zatonie
              Jak na razie to ma sie dobrze.

A.
          • piq Biedactwo Haszeniek jest dobrym uczniem... 26.01.06, 13:04
            ...kłamczuszka i krętaczyka "prawnika" żuczka gnoJarka oraz jego hm, hm,
            przyjaciela towarzysza hetmana polnego.

Dobrze, to teraz tylko na argumenty, i oczekuję od ciebie, haszu,
            natychmiastowej odpowiedzi. Na początek: proszę cię bardzo, wybitny ekonomisto,
            napisz mi, jak się mają do siebie wypowiedzi towarzysza premiera Mumina na temat
            zbyt wysokiego kursu złotówki i jego pożądanej wysokości 4,10 zł/euro i
            wczorajsza sprzedaż euroobligacji za 3 mld euro, czyli grubo ponad 11 mld złotych.

Oczekuję niecierpliwie na merytoryczną odpowiedź nie zawierającą bełkotu o
            platfusach i ich grzechach.
            • hasz0 Biedactwo Piquszeniek jest też dobrym uczniem... 26.01.06, 14:33
              i nauczył się w miarę, powtarzam w miarę kulturalnie
              odzywać jak do człowieka, po długiej i wytężonej pracy pedogogicznej
              na Aquanecie.

Otóż gdyby nie to, ze teraz dopiero wróciłem już bym napisał, ża to
              jakaś karykaturalana niekonsekwencja, bo usłyszałem o tym w radio
              od tego młodzika z programu Tadeusza Mosza z TV a obecnego doradcy premiera.
              Prostuję przy okazji Twe insynuacje, jakobym kiedykolwiek przedstawiał się
              tu nie tylko jako wybitny ale nawet amator ekonomista - jak to ironicznie
              i mało dowcipnie napisałeś.

Zapamiętaj:

Ekonomistom i lekarzom nie wolno pozostawiać swego portfela i zdrowia.
              Trzeba koniecznie śledzić wyniki ich działań. Bo jestesmy ich pacjentami.
              Z tą wielką różnicą, że lekarza mogę sam zmienić a prezesa Banku Centralnego i
              ministra finasów dopiero gdy do tego przekonam połowę wyborców.

Nie odpowiedzaiłeś mi nigdy DLACZEGO kurs złotego zmienił się raptownie
              z 5 zł na 4 za € i z 4 na 3 za $ z wielką szkodą dla polskeij gospodarki.

Nie jestem zaślepiony jak ci się wydaje i ta sprzedaż może tylko świadczyć
              o podjętej już na 100% decyzji o powtórzonych wyborach.
              • piq No i widzisz, Haszu, jak się postarasz, to... 26.01.06, 15:59
                ...potrafisz. Bardzo ładny, zwięzły i zrozumiały post napisałeś.

Myślę, że ta sprzedaż albo jest czynem kompletnie nieodpowiedzialnym, albo z
                analiz wynika, że złoty nadal jest niedoszacowany. Podobno są nawet opinie, że
                realny kurs złotówki to 2,5 zł/$. Jeżeli tak, to zamiar emisji euroobligacji
                póki kurs jeszcze się trzyma jest jak najbardziej chwalebny, bo byłaby
                obsługiwana złotówką znacznie mocniejszą niż w dniu emisji. Byle te pieniądze
                nie wylądowały na krajowym rynku, tylko poszły np. na obsługę zadłużenia
                zagranicznego, bo ściąganie złotówek z i tak już głodnego gotówki rynku nie jest
                korzystne.

> Nie odpowiedzaiłeś mi nigdy DLACZEGO kurs złotego zmienił się raptownie
                > z 5 zł na 4 za € i z 4 na 3 za $ z wielką szkodą dla polskeij gospodarki.

Proste: dobre wyniki przedsiębiorstw, hossa na giełdzie i wejście do Łunii, co
                powoduje zwiększony ruch na rynku nieruchomości. Wszystko to jest powiązane -
                dobre wyniki spółek wpływają na giełdę, zaufanie do rynku owocuje inwestycjami w
                nieruchomości. Generalnie wiąże się to ze zwiększonym popytem na polską walutę,
                gdyż inwestycje na polskim rynku finansuje się w złotówkach. Kupuje się akcje,
                obligacje, papiery dłużne, przedsiębiorstwa, a doświadczenia z Irlandii
                skłaniają inwestorów do kupowania nieruchomości - tam po akcesji w niedługim
                czasie wartość nieruchomości wzrosła 20-krotnie.
                Do tego dochodzi otwarcie europejskich rynków wspólnoty i wzrost eksportu
                polskiego, co powoduje realizację części zysków wypłaconych w euro na rynku
                krajowym, czyli zamiana na złotówki.
                Czy to jest szkodliwe dla gospodarki? Niekoniecznie, są instrumenty finansowe,
                które chronią transakcje eksportowe przed ryzykiem walutowym. Zaś import oraz
                np. wydatki inwestycyjne na zaawansowane technologie dokonywane w euro czy w
                dolarach są zdecydowanie niższym obciążeniem dla przedsiębiorstw. Zaznaczam, że
                podstawowe dla ludzi artykuły produkujemy w Polsce - poza nośnikami energii, o
                czym dalej. Wysoki kurs złotego może zachęcać do inwestycji w zaawansowane
                technologie, których nie ma w Polsce. Również obsługa kredytów walutowych jest
                łatwiejsza.
                Teraz o energii. Dlatego benzyna nie drożeje jakoś strasznie, a zwłaszcza
                łatwiejsze jest spłacanie należności za gaz i ropę. Dlatego dla przeciętnego
                Polaka wysoki kurs złotego jest korzystny. Bo energia jest podstawą działania
                gospodarki.

Jest jeden minus: zagraniczne inwestycje na polskim rynku są droższe dla
                inwestujących.

Czy ta sprzedaż świadczy o decyzji powtórki z wyborów? Nie wiem, ale lepiej nie,
                bo wtedy oznaczałoby to, że zostaną wydane przez rząd na igrzyska dla elektoratu.

Dlatego sądzę, że wypowiedzi premiera na temat kursu są szkodliwe i
                nieuzasadnione, zapowiedzi interwencji na rynku walutowym to ćmoje-boje, z
                powodów, które znasz. Po co ludziom mydlić oczy, po co pieprzyć bzdury i łgać,
                jak z terminem przyjęcia budżetu? WYbacz, ale jeżeli ten cymbał gosiewski
                obciąża winą za własne PiSu majstrowanie przy datach legislacyjnych... rząd
                Belki, bo złożył budżet 30 września, to to jest żenujące. Miały być
                rygorystyczne zasady moralne w polityce, a jest góvvno.

I zapamiętaj: platfuseria to nie mój kolega, więc nie wypisuj do mnie tyrad na
                temat niedobrej PO. Mam do nich taki sam stosunek, jak do pisiactwa.
              • andrzejg Re: Biedactwo Piquszeniek jest też dobrym uczniem 26.01.06, 16:31
                > Nie jestem zaślepiony jak ci się wydaje i ta sprzedaż może tylko świadczyć
                > o podjętej już na 100% decyzji o powtórzonych wyborach.

z tym ,że PiS mam mały problem
                Gdyby udało im sie przeciągnąć prace nad budżetem w Sejmie do lutego,
                to mogliby zwalic wine za nieuchwalenie budżetu na rózne ugrupowania.
                Nie udało im się to (o to była ta cała wojna z marszałkiem Jurkiem),
                a teraz piłka jest w rekach PiSu, poniewaz w Senacie maja wiekszość i
                moga z ustawą zrobic co zechca i jak szybko zechcą.Ponadto maja prezydenta,
                czyli cała wina za wczesniejsze wybory spadnie na PiS.Zakiwali sie chłopcy.

A.
                • andrzejg i spadkowe trendy 26.01.06, 16:40
                  www.pb.pl/content.aspx?sid=2284&guid=3E29E614-C9C1-4095-85E1-AE1AF59ABA07
                  • wikul Re: i spadkowe trendy 27.01.06, 02:16
                    andrzejg napisał:

> www.pb.pl/content.aspx?sid=2284&guid=3E29E614-C9C1-4095-85E1-AE1AF59ABA07

I nie pomoże bulterier :

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3131445.html?nltxx=1077927&nltdt=2006-01-26-04-05

ani grajace pisuary :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3131523.html
                    • hasz0 _Cieszę się z Waszego powrotu do normalnych manier 27.01.06, 09:21
                      w rozmowach ze mną.
                      Jednocześnie smuci mnie Wasza naiwna wiara w udawaną, fikcyjną demokrację,
                      opartą na zdegenerowanych filarach (gł. władza sądownicza sparaliżowana starymi
                      powiązaniami polityczno-gospodarczymi). I ograniczanie się do samej gospodarki.
                      W sytuacji gdy wg niezależnych instytucji Polska jest na szarym końcu za
                      Burkina Faso (w tłum. "ucziwym pańtwem") a przecież warunkiem wolnego rynku
                      jest skuteczne prawo!
                      PiS jest partią zdeterminowaną by naprawić popsute państwo i,
                      jako jedyna po 16 latach, ma po raz pierwszy ma taką realną szansę.

Już Piłsudski mawiał, że z przeciwnikiem bez zasad nie mozna wygrać
                      samymi zasadami. Kura nie wygra z Lisem jesli nie stanie się cwaną
                      nieraz pogryziona przez lisy kaczką.
                      Widzieliście tę paranoję parę godzin temu w "Co z tą Polską"?
                      Szczwany Lis przytaczał zamiast rzeczowych argumentów fragmenty replik z
                      identycznymi (sic!) inwektywami, jakich tu używano jeszcze przed wyborami do
                      mnie - łącznie z Hitlerem.
                      ########
                      Teraz ci którzy nagle zmienili front po przegranej, znaleźli sie w głębokim
                      kryzysie, zaprzeczając nawet swemu programowi i swym lokomotywom - takim jak
                      Zyta. Te dwie partie gdy wygrały wybory, mogły rządzić Polską przez następnych
                      czterdzieści lat, gdyby nie pycha i urazona ambicja PO a naprawdę powiązania
                      Piskorskiego, Lewandowskiego,i wielu znaczacych polityków PO z aferami PRL-
                      bis. Teraz walczą o przetrwanie i tłumaczą jakimś podatkiem liniowym, jakby to
                      była wielka różnica 18% i 16% a mieli 9 powaznych z 16 resortów i pół MSWiA
                      ORAZ MARSZAŁKA SEJMU!!!!!!!!

Ten ewenement PO parlamentaryzmuby partia koalicyjna stała się w ciągu kilku
                      dni partią twardo opozycyjną wobec swojego koalicjanta. Tego absurdu nie
                      tłumaczą zasadnicze różnice etosowe, programowe czy światopoglądowe bo takich
                      różnic mdz PO i PiS nie ma był osiągnięty kompromis w rozmowach Rokity z
                      Marcinkiewiczem!!!! Tylko Tusk ntuz przed głosowanie na marszałka Sejmu nie
                      chciał pisemnie obiecać, ze WEJDZIE DO KOALICJI!
                      Skoro to nie wynika z jawnych, personalnych, emocjonalnych lub retorycznych
                      różnic - pozostaje jedna teza:

- "zagrożeniem dla demokracji, ładu i Polski jest PiS" bo...chce serio uzdrowic
                      państwo! Tusk wygłasza kilkadziesiąminutowe przemówienia o niegodziwości PiSu.
                      Komorowski od kilku miesięcy nie wypowiedział publicznie ani jednego zdania
                      bezinwektyw i obrażania PiS-u. Niesiołowski, Paweł Śpiewak nawet Kutz
                      niechcieli oddać ...MSWiA - "chorzy" na władzę! Tylko kto?

Odpowiedzialność za Polskę to inwektywy, pomówienia, pretensje i złość? Czy
                      konsekwentny wysiłek Jarosława Kaczyńskiego i spokojna praca w kierunku budowy
                      możliwych koalicji jesli nie rządowych z PO, to programowych z reszta ale bez
                      SLD! To po to szliśmy na wybory?
                      Po co premier z Krakowa i prezydent "dumny z Polski" czy to że nagle PiS-owcy
                      są wstrętni? bo nie zamiota pod dywan afer i nie oddadzą CAŁEGO MSWiA
                      wystarcza?

PO kręci się w kółko.
                      Bo PiS "nie podzieliło się władzą", czyli nie oddawało Platformie całego MSWiA,
                      lecz trudne resorty gospodarcze i zagraniczne?
                      MSWiA? dostali połowę choc wszyscy wiedzieli, iż sprawy wewnętrzne i
                      sprawiedliwości stanowiły okręt flagowy PiS, tak jak sprawy gospodarcze okręt
                      flagowy Platformy. Jeśliby PiS miało wziąć "trudne resorty gospodarcze", to
                      byłby to "zamach na gospodarkę grożący powrotem do socjalizmu".
                      Kaczyński to nieodpowiedzialny polityczny drybler, człowiek chorobliwie dążącym
                      do władzy absolutnej, destruktor, notoryczny kłótnik. Lista jest długa i
                      radykalnie przekracza wszystkie możliwe granice dorzeczności. Paweł Śpiewak
                      porónuje z Robespierrem, a Niesiołowski jeszce gorzej."Autorytety niezależne"
                      spoza PO Kutz powiedział w programie Lisa, że Kaczyński przypomina mu bohatera
                      filmu Chaplina "Dyktator" - satyrę na Hitlera, że Jarosław Kaczyński przypomina
                      mu Hitlera. Lis nawet się nie zająknął na taką opinię. Wczoraj wieczorem
                      wypomniał mu to Kaczyński a ten uznał to za nietakt. Obraźliwe idiotyzmy stają
                      się opiniami politycznymi, sprymitywizowany język, zmienia stan świadomości.
                      Do tej pory przeciwnikiem był komunizm i postkomunizm. Teraz przeciwnikiem
                      jest Hitler i Goebels - Kaczyński! To że młodzi dziennikarze bez poglądów
                      politycznych, powielają ten idiotyzm mnie nie dziwi. Dziwi, ze dorośli ludzie
                      pól roku temu, ba! rok temu tu na Aqua stosowali ten sam zabieg przeciwko mnie
                      bo wyznawałem identyczne poglady jak PiS.
                      To właśnie najlepiej świadczy o co tu chodzi, kim jesteście i kim sa przywódcy
                      PO.
                      Trzeba upodlić kogoś kto proponował PO grubo ponad połowę resortów, w tym
                      najważniejsze gospodarcze, administrację, politykę zagraniczną i obronną i na
                      dodatek zaoferował Tuskowi przewodniczenie parlamentowi.Dyktator? Hitler?
                      Polityk, przegrał dwa razy wybory. Ale dla mnie swoimi inwektywami przegrał
                      wszystko. I dlatego też nie rozumiem dobrego samopoczucia forumowych polemistów
                      którzy te same metody stosowali wobec mnie wcześniej.
                      • andrzejg z nicka,z nicka proszę (z imienia) 27.01.06, 12:00
                        > Te dwie partie gdy wygrały wybory, mogły rządzić Polską przez następnych
                        > czterdzieści lat, gdyby nie pycha i urazona ambicja PO a naprawdę powiązania
                        > Piskorskiego, Lewandowskiego,i wielu znaczacych polityków PO z aferami PRL-
                        > bis.

Hahahahohoho

A cóż to sie stało ,ze teraz piszesz o koalicji , gdy jeszcze z miesiąc temu
                        wskazywałes na PO jako na partie złodziei i aferzystów?Zaraz,zaraz.Nie rozumiem
                        tego kompletnie.Juz Ci pisałem,ze ze złodziejem nie wchodziłbym w żadne interesy
                        a tu nagle u Cibie taka zmana?Piszesz o koalicji z partja aferałów i do tego
                        to złodziejaszki nie chca wejść do koalicji , a praworządny i prawy PiS tak
                        bardzo ich prosi.Policjan prosi złodzieja o spółkę.Jak nazwiesz taki związek?

> Trzeba upodlić kogoś kto proponował PO grubo ponad połowę resortów, w tym
                        > najważniejsze gospodarcze, administrację, politykę zagraniczną i obronną i na
                        > dodatek zaoferował Tuskowi przewodniczenie parlamentowi.Dyktator? Hitler?
                        > Polityk, przegrał dwa razy wybory. Ale dla mnie swoimi inwektywami przegrał
                        > wszystko. I dlatego też nie rozumiem dobrego samopoczucia forumowych polemistów
                        > którzy te same metody stosowali wobec mnie wcześniej.

Wiesz co.
                        Pisz Ty nickami, kto ,co i kiedy, bo rozmawiam z Taobą tyle czasu i róznie
                        mogło byc z wyzwiskami.Nie zostawiaj pola na domysły, bo w ten sposób obrażasz
                        wielu ludzi.

A.
                      • piq Matwię się powrotem Hasza do normalnego stylu... 27.01.06, 13:09
                        ...(dla niego normalnego). A już myślałem, że ci lepiej. Aha, i jeszcze raz
                        upraszam - nie łgaj o mnie więcej w postach do innych ludzi. Ołkej? A jak masz
                        coś do mnie, to napisz do mnie wprost, a nie obsmarowuj za plecami.
                        • hasz0 Re: Matwię się powrotem Hasza do normalnego stylu 27.01.06, 13:48
                          ", to napisz do mnie wprost, a nie obsmarowuj za plecami."
                          Hasz:
                          Ja to poznajesz, co jest za plecami a co nie?

Dla mnie to za trudne, zważywszy, że nie widzę kto jest obrócony przodem
                          a kto tyłem!

Czyżby tu były różne wątki a wśród nich takie, z których wiedzę o sobie
                          czerpiesz od osób - jak to napisałeś - "trzecich"?

Cześto odpisuję kilku napastliwym polemistom naraz i naprawdę nie potrafię
                          upilnować w tytułach postów przywołania wszystkich po kolei.

Odwróć sytuację - gdybym to ja zdecydował się na taki rodzaj sztucznego
                          i dziwacznego zarzutu - musiałbym nic innego nie robić tylko upominać pół F.
                          "Obsmarowanie za plecami" tak się to nazywa
                          -gdy się publicznie oburzałem na chamstwo z Twojej strony?

O tu znów AG ma jakieś ogólnikowe pretensje, bez konkretnego wskazania -
                          których nie rozumiem bo nie odnoszą się nijak do mego postu.
                          "Wiesz co.
                          Pisz Ty nickami, kto ,co i kiedy, bo rozmawiam z Taobą tyle czasu i róznie
                          mogło byc z wyzwiskami.Nie zostawiaj pola na domysły, bo w ten sposób obrażasz
                          wielu ludzi."
                          A.

W kilku naraz na mnie napadacie! Piszecie żem "delikates" albo "tchórz" - choć
                          nie obrażam ani Ciebie ani Andrzeja. Ale obaj mi za to zarzucacie absurdy
                          logiczne:

"za plecami" i "za pole na domysły"

JAK MI TO PRZYPOMINA RETORYKĘ PO!

• hasz0 __________________DO AG 27.01.06, 13:54
                            Odwracasz kota ogonem pytaniami-sofizmatami!
                            PO toleruje aferałow.

Gdyby pozostawiła PiS-owi Prawo i Sprawiedliwość
                            a sam zajęła się swą sztandarową - gospodarką koalicja byłaby logiczna i spójna!
                            Tylko zła wola nie pozwala Ci tego dostrzec!
                            Nie odnosisz się do terści mych postów wcale -
                            w ostatnim szczególowo o tym pisałem!
                            • hasz0 __________________DO PiQ-a 27.01.06, 13:57
                              Znów się obrażasz gdy sam obrażasz?
                              Napisałem post - ty zamiast o jego treści piszesz, ze mi się pogorszyło
                              wzmacniając tym dowód mojej końcowej tezy.
                              Bardzo Ci dziękuję!
                            • andrzejg do niekonsekwentnego Hasza 27.01.06, 14:12
                              odnosze się cały czas i pisałem Ci niejednokrotnie
                              PiS chciało PO jako listka figowego aby w końcu zwalić na nich
                              wszelkie niepowodzenia rządu.

Piszesz ,że do koalicji nie doszło , bo PO chciała całego MSWiA
                              OK.

Jaki z tego wniosek?
                              Przeciez wyciągasz prawidłowy - PO chce bronic aferałów, poniewaz ma ich wielu
                              w swoich szeregach.To jest partia aferałów i złodziei.
                              Proste?
                              Dla mnie proste i logiczne i w taka logike wpisuja się Twoje wypowiedzi na forum

Teraz idźmy dalej.
                              Nagle wyskakujesz z pretensjami o niezałożenie koalicji PiS PO z winy PO.

TU własnie jestes nielogiczny i niekonsekwentny.
                              Zdecyduj się.Albo PO jest partią aferałów (czy tez jak to łagodnie okresliłeś
                              popierającą aferałów), albo godną zaufania partią do koalicji rzadowej.

Jak więc jest?

A.

• andrzejg Re: Matwię się powrotem Hasza do normalnego stylu 27.01.06, 14:19
                            hasz0 napisał:

>
                            > W kilku naraz na mnie napadacie! Piszecie żem "delikates" albo "tchórz" - choć
                            > nie obrażam ani Ciebie ani Andrzeja. Ale obaj mi za to zarzucacie absurdy
                            > logiczne:

Czy Ty zastanowiłes się nad tym co piszesz?
                            Czy raczej to juz taki Twój sposób widzenia świata.
                            Bez afery,bez prowokacji i spisków nie moze on istnieć i stąd jakaś maniakalna
                            wizja napasci na biednego Hasza.Może załóż osobne wątki dla mnie i dla Piq'q,
                            a osobne dla innych Twoich adwersarzy, w których to będziemy sie z Toba spierać
                            a Ty nie będziesz się czuł napadnięty...

Czego nie rozumiesz w moim poprzednim poście?
                            Tego ,że przez Twoje ogólniki mogę czuc sie obrazony za pomówienie?
                            W takim razie spytam - w którym miejscu napisałem zes Hitler,Gebbels, czy co tam jeszcze...(socjalisty nie wyciągaj, bo to nie jest epitet)

>
                            > "za plecami" i "za pole na domysły"
                            >
                            > JAK MI TO PRZYPOMINA RETORYKĘ PO!
                            >

Teoria spisku , dokładna retoryka PiS

A.
                            • hasz0 Nie zmuszaj mnie do powtarzania się 27.01.06, 16:01
                              Juz Ci pisałem, że Ty mnie nie obraziłeś.
                              Jestem obserwatorem a nie kreatorem, więc
                              nie do mnie te zarzuty.
                              • piq Zdrowa RP4 i pytanie do Hasza:... 27.01.06, 20:04
                                ...odpowiedz mi Haszu, jak się ma wybór głosami pisiactwa do krritv prawej ręki
                                robusia kwiatkowskiego, sługusa komuchów w tvp i gorliwego wykonawcy poleceń
                                leszka millera w wiadomościach - kandydata samobrony tomusia borysiuka - do
                                naprawy moralnej państwa? Tylko bez pierniczenia o platfusach i kwestiach
                                niezwiązanych.
                                • hasz0 Re: Zdrowa RP4 i pytanie do Hasza:... 29.01.06, 10:36
                                  > ..odpowiedz mi Haszu, jak się ma wybór głosami pisiactwa do krritv prawej ręki
                                  > robusia kwiatkowskiego, sługusa komuchów w tvp i gorliwego wykonawcy poleceń
                                  > leszka millera w wiadomościach - kandydata samobrony tomusia borysiuka - do
                                  > naprawy moralnej państwa? Tylko bez pierniczenia o platfusach i kwestiach
                                  > niezwiązanych.

Sam sobie wybierasz pytania to sam sobie odpowiedz!
                                  A ponieważ nie jestem taki mędrkowaty jak Ty pomogę Ci w tym pomocniczym
                                  pytaniem:

Gdy niedawny przyjaciel wpycha cię w błoto po szyję - bedziesz dalej trzymał go
                                  za rękę czy też złapiesz się brzytwy?

Ciągle koncentrujesz się na taktyce gubiąc z oczu strategię!

Ten (PiS) który na zgniliznę (SLD) nie przyłozył w porę robactwa (SO)
                                  z braku antybiotyku( PO) zdycha na gangrenę!
                                  • piq Jaki to antybiotyk?! 29.01.06, 18:12
                                    I czy myślisz, że gdyby nie brudne handelki, to PiS zdechłby na gangrenę? To nie
                                    masz jednak zbyt wysokiego mniemania o pisiactwie.

> Ten (PiS) który na zgniliznę (SLD) nie przyłozył w porę robactwa (SO)
                                    > z braku antybiotyku( PO) zdycha na gangrenę!

Jaki to antybiotyk, Haszu? Przecież ja widzę, jak w moim rodzinnym mieście
                                    chłopcy platfusowcy kręcą obrzydliwie brudne interesy. To ma być antybiotyk?

Dlatego tym bardziej pisiactwo powinno trzymać się zasad moralnych, wbrew tzw.
                                    bieżącym interesom, i tego się po nich spodziewałem. Doczekałem się łgarstwa,
                                    krętactwa i wątpliwych transakcji wiązanych. W imię wygrania jakichś góvvnianych
                                    rozgryweczek. Dużo gadania, kręcenia, mało konkretnej roboty, jedyny gość, który
                                    coś robi lepiej lub gorzej, ale robi, to Ziobro.

CZy nie uważasz Haszu, że w sytuacji sprzeniewierzenia się zasadom przyzwoitości
                                    przez PiS i PO obydwie partie powinny się rozpaść i pozbywając się gnid z
                                    własnych kierownictw wyłonić jedną autentycznie reformatorską partię
                                    konserwatywno-liberalną? Bo nie wierzę, żebyś był tak ślepy, by nie widzieć, jak
                                    pisiactwo w osobach zwłaszcza gnoJarka i hetmana polnego daje zadu? O
                                    platfuserii już nie wspominam, bo zestaw wrocławsko-gdański jest nie do akceptacji.

> Sam sobie wybierasz pytania to sam sobie odpowiedz!

A przy okazji: kto ma mi wybierać pytania? Co to, zebranie egzekutywy
                                    pzprowskiej czy co? Chcesz mi dawać pytania na kartce? Zadałem proste pytanie i
                                    oczekiwałem prostej odpowiedzi. Nie takiej:

> A ponieważ nie jestem taki mędrkowaty jak Ty pomogę Ci w tym pomocniczym
                                    > pytaniem:
                                    > Gdy niedawny przyjaciel wpycha cię w błoto po szyję - bedziesz dalej trzymał go
                                    > za rękę czy też złapiesz się brzytwy?

Bo to jest głupie powoływanie się na "okoliczności". Albo się jest uczciwym,
                                    albo nie. Przecież widać, że tu o uczciwości nie ma mowy. To jest układ z komuną
                                    w najgorszym wydaniu - dla odniesienia jakiekś korzyści. To jest moralna
                                    kompromitacja.

> Ciągle koncentrujesz się na taktyce gubiąc z oczu strategię!

Jeżeli taktyka obejmuje wylanie dziecka z kąpielą, w strategicznym celu, żeby
                                    wszystkie dzieci się mogły kąpać, to to jest kompletna bucówa.

A jaka jest srategia, Haszu? Bo ja nie widzę żadnej poza doraźnymi podchodami w
                                    gronie politykierów i krętacko-łgarskim tumanieniem narodu. Tu nie ma jawności
                                    ani przejrzystości, tu są obłudne tajne gierki ("gierki" to całkiem dobre słowo)
                                    i paskudne geszefciki w zaciszu gabinetów.

Uczciwa odpowiedź mogłaby brzmieć następująco:
                                    "Uważam, ja, Hasz, że to jest świństwo, niemniej jednak będę popierał PiS, bo z
                                    wszystkich znanych mi partii oni najbardziej spełniają moje oczekiwania".

TAka odpowiedź dowodziłaby umiejętności samodzielnego myślenia, a nie
                                    przyjmowania bezkrytycznie hasełek spijanych z ust karzełków i zasłaniania się
                                    jak dziecko stwierdzeniem: "A bo jasio na mnie napluł". Takie usprawiedliwienia
                                    wygłaszają blokersi sądzeni za pobicie staruszki "bo u nas na osiedlu nie
                                    zbudowali dyskoteki". Wybacz, ale wymagam od ciebie więcej niż od blokersów.
                                    • hasz0 Re: Jaki to antybiotyk?! 29.01.06, 19:53
                                      PiQ:

Uczciwa odpowiedź mogłaby brzmieć następująco:

>"Uważam, ja, Hasz, że to jest świństwo, niemniej jednak będę popierał PiS, bo
                                      > z wszystkich znanych mi partii oni najbardziej spełniają moje oczekiwania".

Hasz:
                                      Od dawna Ci to piszę wprost. Tak uważam. Nie zamykam oczu na szulerkę
                                      contra szulerka. Ale widzę ją w innej skali i w innej płaszczyźnie, na którą Ty
                                      jesteś po prostu ślepy! I widzę kto prowokuje i kto kogo zmusza do chytrych
                                      metod! X i s-ka. Cały sytem powiązań z m. in. PO. wiesz z kim Mazur po
                                      wykonaniu zadania i po uwolnieniu balował przed odlotem w najlepszym hotelu?

Nie znam Twojej tajemniczej partii ale na pewno ona nie przetnie tego
                                      węzła!

Ja nie widzę innej partii niż PC czy PiS, która dostała w skórę od tego
                                      potężnego układu i to właśnie napisałem. Potęzny układ moze ugiąc się tylko
                                      przed wytrawnym doświadczonym przeciwnikiem który ma olbrzymie poparcie, bo
                                      trafia w bolączkę ogółu a nie żałosnych elit.
                                      Ta zgnilizna to elity III RP. Wymieniłeś Ziobrę... a nie zauwazyłeś że
                                      postawiłem w e wszystkich postach akcent na poprawę i egzekucję III władzy by
                                      uzdrowić gospodarkę?
                                      Nie przejmę Twej metody i nie będę opisywał Twojego wizerunku psychologicznego
                                      jaki sam tu sobie odmalowałeś bez mojej prowokacji.

Wiesz to Twoje podręcznikowe tłumaczenie spadku zł pasuje do normalnych
                                      spadków ale nie do takiego o 25% w parę dni! Zycie, podręcznik, taktyka
                                      strategia, gierki i szulerka to jeszcze co innego a dowalanie Haszowi
                                      blokersami?... na tym się nie znam!

Jak możesz tu
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35820755&a=35827207
                                      zobaczyć znajomość życia pomaga wyprzedzić ekspertyzy bo pisałem to nie
                                      wiedząc że dach się urwał w 2000 roku z powodu złych ekonomicznych bo tanich
                                      srub a spad dach miał jednak do środka!!!!!
                                      I lód tam spłynał by zerwać słabe śruby! Inwestor Hiszpan Włoch tego nie wie!
                                      A ekonomista Polak...szkoda moich słow!
                                      Taki ze mnie facmana blokers to się znam na blokowiskach.
                                      urawał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka