Dodaj do ulubionych

Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :]

IP: *.net.bialystok.pl 07.10.01, 09:33
http://www.self-gov.org/quiz.html

wink
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :]__do Maxa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 09:41
      Gość portalu: max napisał(a):

> http://www.self-gov.org/quiz.html
      >
      > wink

Max

Jestem zbyt leniwy, myślałem żę Ty mnie przetestujesz
      Co z moim Ciemnogrodem??

Hiacynt
      • Gość: max Re: Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :]__do Maxa IP: *.net.bialystok.pl 07.10.01, 09:45
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: max napisał(a):
        >
        > > http://www.self-gov.org/quiz.html
        > >
        > > wink
        >
        > Max
        >
        > Jestem zbyt leniwy, myślałem żę Ty mnie przetestujesz
        > Co z moim Ciemnogrodem??
        >
        > Hiacynt

a nie wiem! dalej straszy?;]

to jest SMALL quiz alez z Ciebie leniwiec! wink
        • Gość: Hiacynt Re: Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :]__do Maxa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 09:47

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: max napisał(a):
          > >
          > > > http://www.self-gov.org/quiz.html
          > > >
          > > > wink
          > >
          > > Max
          > >
          > > Jestem zbyt leniwy, myślałem żę Ty mnie przetestujesz
          > > Co z moim Ciemnogrodem??
          > >
          > > Hiacynt
          >
          > a nie wiem! dalej straszy?;]
          >
          > to jest SMALL quiz alez z Ciebie leniwiec! wink

Jednak zbyt leniwy, przyjemniejsze strony przeglądam smile

Hiacynt Leniwy
          • Gość: max do Leniwca IP: *.net.bialystok.pl 07.10.01, 09:48

> Gość portalu: max napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: max napisał(a):
            > > >
            > > > > http://www.self-gov.org/quiz.html
            > > > >
            > > > > wink
            > > >
            > > > Max
            > > >
            > > > Jestem zbyt leniwy, myślałem żę Ty mnie przetestujesz
            > > > Co z moim Ciemnogrodem??
            > > >
            > > > Hiacynt
            > >
            > > a nie wiem! dalej straszy?;]
            > >
            > > to jest SMALL quiz alez z Ciebie leniwiec! wink
            >
            > Jednak zbyt leniwy, przyjemniejsze strony przeglądam smile
            >
            > Hiacynt Leniwy

a jakie?:>
            • Gość: Hiacynt Re: do Maxa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 10:57

> a jakie?:>

Ciemnogrodzkie, nic z tych rzeczy smile
              Hiacynt Prawicowy
              • samsaranathanal Re: do Hiacynta 07.10.01, 12:11
                Ty jednak nie jesteś leniwy.

Czas, który poświęciłeś na korespondencję z maxem, pozwoliłby Ci rozwizać ten
                test już pewnie dwa razy... smile)

pozdrawiam

sam
                • Gość: Hiacynt do samsaranathanala ____ Może znam odpowiedż IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 12:35
                  samsaranathanal napisał(a):

> Ty jednak nie jesteś leniwy.
                  >
                  > Czas, który poświęciłeś na korespondencję z maxem, pozwoliłby Ci rozwizać ten
                  > test już pewnie dwa razy... smile)
                  >
                  > pozdrawiam
                  >
                  > sam
                  >

Dla mnie jesteś za długi.
                  Może jestem na etapie układania testów, a nie ich rozwiązywania. smile
                  pozdrawiam

co z felietonami, ktop był autorem??
                  • samsaranathanal Re: Do Hiacynta 07.10.01, 12:45
                    Też znam odpowiedź i wynik testu nie zaskoczył mnie specjalnie. Sam test ma
                    wady metodologiczne - nie padają pytania kluczowe dla niektórych opcji...

Autorem, "o ciężkim piórze", jest Rafał Aleksander Ziemkiewicz (czyli RAZ).
                    Przy tej okazji wyszło jeszcze jedno: lepiej nie podawać nazwiska autora -
                    oceniać powinniśmy treść i formę, a nie nadawcę...

pozdrawiam.

Sam
                    • Gość: Hiacynt do Sama__Cios poniżej pasa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 13:54

> Też znam odpowiedź i wynik testu nie zaskoczył mnie specjalnie. Sam test ma
                      > wady metodologiczne - nie padają pytania kluczowe dla niektórych opcji...
                      > Autorem, "o ciężkim piórze", jest Rafał Aleksander Ziemkiewicz (czyli RAZ).
                      > Przy tej okazji wyszło jeszcze jedno: lepiej nie podawać nazwiska autora -
                      > oceniać powinniśmy treść i formę, a nie nadawcę...

Lubię Ziemnkiewicz, pewnie tym tekstem chciałeś mu przyłożyć.

CIOS PO NIŻEJ PAS

Hiacynt Rafałowy
                      • Gość: Hiacynt Re: do Sama__Cios poniżej pasa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 13:55

> samsaranathanal napisał(a):
                        >
                        > > Też znam odpowiedź i wynik testu nie zaskoczył mnie specjalnie. Sam test m
                        > a
                        > > wady metodologiczne - nie padają pytania kluczowe dla niektórych opcji...
                        > > Autorem, "o ciężkim piórze", jest Rafał Aleksander Ziemkiewicz (czyli RAZ)
                        > .
                        > > Przy tej okazji wyszło jeszcze jedno: lepiej nie podawać nazwiska autora -
                        >
                        > > oceniać powinniśmy treść i formę, a nie nadawcę...
                        >
                        >
                        > Lubię Ziemnkiewicz, pewnie tym tekstem chciałeś mu przyłożyć.
                        >
                        > CIOS PO NIŻEJ PAS
                        >
                        > Hiacynt Rafałowy

oczywiście Ziemkiewicz - robię dwie rzeczy na raz, i stukam szybciej niż
                        powinienem, przepraszam Rafałka
                        • samsaranathanal Re: do Sama__Cios poniżej pasa 07.10.01, 14:19
                          Samsaranathanal:
                          Plebiscyt na najlepszy współczesny felieton polityczny
                          Kto kogo czyta już wiemy, kto kogo ceni też. Czas na konkrety.
                          Proponuję, żeby nominacje spełniały następujące warunki:
                          1. Felieton został opublikowany w latach 2000/2001
                          2. Zamieszczamy pełne felietony lub linki - jeśli felieton dostępny jest w
                          internecie.
                          3. Nie komentujemy felietonu w tym samym postcie
                          4. Każdy forumowicz ma prawo do zgłoszenia maksymalnie trzech felietonów.
                          Proponuję, żeby omówienia dotyczyły wewnętrznej spójności, zgodności z faktami,
                          warsztatu i stylu. I żeby nie odnosiły się krytycznie do przyjętego
                          światopoglądu.

Samsaranathanal:
                          (Zamieszcza felieton bez podpisu.)

Hiacynt (komentując zamieszczony felieton i nie znając autora):
                          Wybacz, ale tego się nie da czytać. Nudy i ciężkie pióro.
                          Szybko zrezygnowałem. Odpada.
                          Szczerze pozdrawiam za cierpliwość.
                          Nie przejmuj się ja się wszystkiego czepiam.

Hiacynt (już w tym wątku)
                          co z felietonami, ktop był autorem??

samsaranathanal:
                          Autorem, "o ciężkim piórze", jest Rafał Aleksander Ziemkiewicz (czyli RAZ)
                          Przy tej okazji wyszło jeszcze jedno: lepiej nie podawać nazwiska autora -
                          oceniać powinniśmy treść i formę, a nie nadawcę...

Hiacynt:
                          Lubię Ziemkiewicz, pewnie tym tekstem chciałeś mu przyłożyć.
                          CIOS PO NIŻEJ PAS
                          Hiacynt Rafałowy

Hiacyncie! Skoro Cię uraziłem, to przepraszam. Serdecznie.

I mam prośbę, wskaż mi proszę gdzie leży moje wina, żebym następnym razem mógł
                          uniknąć tego błędu.

(Żeby nie było niejasności: 1. Też lubię Rafała - vide wątek "Najlepszy
                          felietonista...". I to ja zgłosiłem jego felieton do konkursu. 2. To TY
                          skrytykowałeś "ciężkie pióro" Rafała w tym felietonie. 3. Coś mi się zdaje, że
                          prośba o niezamieszczanie autora jest tym samym jeszcze bardziej uzasadniona.)

pozdrawiam

Sam
                          • Gość: Hiacynt Re: do Sama__Cios poniżej pasa_Twoja wina olbrzymia IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 15:03

> Hiacynt:
                            > Lubię Ziemkiewicz, pewnie tym tekstem chciałeś mu przyłożyć.
                            > CIOS PO NIŻEJ PAS
                            > Hiacynt Rafałowy
                            > _____________________________
                            >
                            > Hiacyncie! Skoro Cię uraziłem, to przepraszam. Serdecznie.
                            > I mam prośbę, wskaż mi proszę gdzie leży moje wina, żebym następnym razem mógł
                            > uniknąć tego błędu.
                            > (Żeby nie było niejasności: 1. Też lubię Rafała - vide wątek "Najlepszy
                            > felietonista...". I to ja zgłosiłem jego felieton do konkursu. 2. To TY
                            > skrytykowałeś "ciężkie pióro" Rafała w tym felietonie. 3. Coś mi się zdaje, że
                            > prośba o niezamieszczanie autora jest tym samym jeszcze bardziej uzasadniona.)

Nadesłałeś jakiś tekścik pisany na kolanie, poprawić skrócić i by było co czytać.
                            Napisałem wyrażnie - "tym tekstem chciałeś mu przyłożyć" - wybrałeś tekścik
                            napisany dla wierszówki. Oto cała Twoja wina.
                            Cios zadałeś Ziemkiewiczowi, a także Hiacyntowi

pozdrawiam

Hiacynt SF

jak dokopię się do Zera Zdziwień to nadeślę
                            • samsaranathanal Re: do Sama__Cios poniżej pasa_Twoja wina olbrzymia 07.10.01, 16:22

>Napisałem wyrażnie - "tym tekstem chciałeś mu przyłożyć" - wybrałeś tekścik
                              > napisany dla wierszówki. Oto cała Twoja wina.
                              > Cios zadałeś Ziemkiewiczowi, a także Hiacyntowi
                              >
                              > pozdrawiam
                              >
                              > Hiacynt SF
                              >
                              > jak dokopię się do Zera Zdziwień to nadeślę

Ach Hiacyncie! W takim razie przepraszam bezwarukowo i ostatecznie!

Tylko nadzieja mi ozostaje, że Rafał wybaczyć mi zdoła.

Wiem, że pogrążę się jeszcze bardziej w Twych oczach, tak wyczulonych na
                              bezguście! Cóź niechaj i tak będzie! Bo widzisz Hiacyncie, wstyd przyznać - i
                              czerwienię się strasznie pisząc te słowa, ale mnie się ten felieton nadal
                              podoba...

Sam też SF
                              • Gość: Hiacynt Re: do Sama__Cios poniżej pasa_Twoja wina olbrzymia IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 16:30

>
                                > >Napisałem wyrażnie - "tym tekstem chciałeś mu przyłożyć" - wybrałeś tekścik
                                >
                                > > napisany dla wierszówki. Oto cała Twoja wina.
                                > > Cios zadałeś Ziemkiewiczowi, a także Hiacyntowi
                                > >
                                > > pozdrawiam
                                > >
                                > > Hiacynt SF
                                > >
                                > > jak dokopię się do Zera Zdziwień to nadeślę
                                >
                                > Ach Hiacyncie! W takim razie przepraszam bezwarukowo i ostatecznie!
                                >
                                > Tylko nadzieja mi ozostaje, że Rafał wybaczyć mi zdoła.
                                >
                                > Wiem, że pogrążę się jeszcze bardziej w Twych oczach, tak wyczulonych na
                                > bezguście! Cóź niechaj i tak będzie! Bo widzisz Hiacyncie, wstyd przyznać - i
                                > czerwienię się strasznie pisząc te słowa, ale mnie się ten felieton nadal
                                > podoba...
                                >
                                > Sam też SF

Samie, ja całego nie przeczytałem - ciężko napisany, utknąłem.
                                Jak będę w wisielczym humorze, czerona latarenka nad każdym
                                domem będzie świeciła, to go przerobię i Tobie nadeślę na adres mailowy.
                                Spiepszył temat, nie miał czasu- to moja diagnoza, bo pisze bardzo dobrze.
                                Chociaż jestem trochę leniwy, ale nich mnie Miller wkurzy, to mu pokażę smile
                                pozdrawiam i znikam, podszczypuj Millera, chociaż on jakiś zastraszony,
                                prawie mu współczuję - z PSL jak pójdą, to klęskę sukcesem zaczną nazywać, biedni
                                nasi medioci
                                • Gość: Hiacynt Re: do Sama__Cios poniżej pasa_Twoja wina olbrzymia IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 16:32

> samsaranathanal napisał(a):
                                  >
                                  > >
                                  > > >Napisałem wyrażnie - "tym tekstem chciałeś mu przyłożyć" - wybrałeś te
                                  > kścik
                                  > >
                                  > > > napisany dla wierszówki. Oto cała Twoja wina.
                                  > > > Cios zadałeś Ziemkiewiczowi, a także Hiacyntowi
                                  > > >
                                  > > > pozdrawiam
                                  > > >
                                  > > > Hiacynt SF
                                  > > >
                                  > > > jak dokopię się do Zera Zdziwień to nadeślę
                                  > >
                                  > > Ach Hiacyncie! W takim razie przepraszam bezwarukowo i ostatecznie!
                                  > >
                                  > > Tylko nadzieja mi ozostaje, że Rafał wybaczyć mi zdoła.
                                  > >
                                  > > Wiem, że pogrążę się jeszcze bardziej w Twych oczach, tak wyczulonych na
                                  > > bezguście! Cóź niechaj i tak będzie! Bo widzisz Hiacyncie, wstyd przyznać
                                  > - i
                                  > > czerwienię się strasznie pisząc te słowa, ale mnie się ten felieton nadal
                                  > > podoba...
                                  > >
                                  > > Sam też SF
                                  >
                                  > Samie, ja całego nie przeczytałem - ciężko napisany, utknąłem.
                                  > Jak będę w wisielczym humorze, czerona latarenka nad każdym
                                  > domem będzie świeciła, to go przerobię i Tobie nadeślę na adres mailowy.
                                  > Spiepszył temat, nie miał czasu- to moja diagnoza, bo pisze bardzo dobrze.
                                  > Chociaż jestem trochę leniwy, ale nich mnie Miller wkurzy, to mu pokażę smile
                                  > pozdrawiam i znikam, podszczypuj Millera, chociaż on jakiś zastraszony,
                                  > prawie mu współczuję - z PSL jak pójdą, to klęskę sukcesem zaczną nazywać, bied
                                  > ni
                                  > nasi medioci

spieprzyłem spiepszenie, już mnie trochę Miller wkużył smile
                                  • samsaranathanal Hiacynt! Nie daj się prosić... 07.10.01, 16:51
                                    .... i zamieść felieton, który odpowiada Tobie! Czekam drżąc z
                                    niecierpliwości...

Sam
                                    • Gość: Hiacynt Re: Hiacynt! Nie daj się prosić... IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 18:02

> .... i zamieść felieton, który odpowiada Tobie! Czekam drżąc z
                                      > niecierpliwości...

Znalazłem "Zero zdziwień", jaki to był tytuł??

Hiacynt Małoskromny
                                      • samsaranathanal Re: Hiacynt! Nie daj się prosić... 07.10.01, 18:08
                                        "moja baba należu do mnie"
        • Gość: fnoll o jeeeezuu! mam libertarianizm... czy to jest uleczalne? IP: *.ds.uj.edu.pl 07.10.01, 17:19
          naprawdę zacząłem się niepokoić o swoją przyszłość!

a fakt, że max też to ma, wpędza mnie w paranoje

czy ja o czymś nie pamiętam? nie wiem o czymś? byłem abducted może?

sad((
          • Gość: max Re: o jeeeezuu! mam libertarianizm... raczej? IP: *.net.bialystok.pl 07.10.01, 18:23
            Gość portalu: fnoll napisał(a):

> naprawdę zacząłem się niepokoić o swoją przyszłość!
            >
            > a fakt, że max też to ma, wpędza mnie w paranoje
            >
            > czy ja o czymś nie pamiętam? nie wiem o czymś? byłem abducted może?
            >
            > sad((

nie martw sie! wink są gorsze choroby! np. leppericum socjalicum blokadum drogum ;>

zawsze mozesz zmienic swoje poglady! no nieee? :>

krowa max:] muuuuuuu!

• tyu O jeeeezuu! Maksio ma libertarianizm !!! 08.10.01, 17:59
              leppericum socjalicum blokadum drogum - czy to nie jedna z odmian
              libertarianizmu??

• Gość: max Re: O jeeeezuu! Maksio ma libertarianizm !!! IP: *.net.bialystok.pl 08.10.01, 18:11
                tyu napisał(a):

> leppericum socjalicum blokadum drogum - czy to nie jedna z odmian
                > libertarianizmu??
                >
                >

jezeli ta droga jest prywatna a bloker(własciciel) ma tę odmianę tego czegoś to
                wszystko gra!wink))

pozdr.
    • Gość: orange Re: Quiz! - sprawdziłem kim jestem w polityce!? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 12:21

Pytania są tendencyjne, oj!

Left-Liberal? Czy to taki mini-Lenin? smile)

Pozdrowienia, jak Wam poszło?

• Gość: Blong Re: Quiz! - sprawdziłem kim jestem w polityce!? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 12:49
        Gość portalu: orange napisał(a):

>
        > Pytania są tendencyjne, oj!

a spodziewales sie czegos innego smile

>
        > Left-Liberal? Czy to taki mini-Lenin? smile)
        >

Ty tez? No to witam w klubie smile

Pozdrawiam
        • tyu Re: Quiz! - sprawdziłem kim jestem w polityce!? 07.10.01, 12:58
          Gość portalu: Blong napisał(a):

> Gość portalu: orange napisał(a):
          >
          > >
          > > Pytania są tendencyjne, oj!
          >
          > a spodziewales sie czegos innego smile
          >
          > >
          > > Left-Liberal? Czy to taki mini-Lenin? smile)
          > >
          >
          > Ty tez? No to witam w klubie smile
          >
          > Pozdrawiam

No to już nas trzech. Czy oni tam mają wyłącznie różową farbę?

• samsaranathanal Re: Quiz! - sprawdziłem kim jestem w polityce!? 07.10.01, 13:08
            Nie, nie tylko czeroną, ani różową. Mi wyszło coś innego. Tyle, że uważam że
            publikwanie wyników może zaszkodzić Forum. Poprzyklejamy sobie etykietki i
            będziemy dyskutować z etykietkami. Może się okazać, że powstaną dodatkowe
            trudności w komunikacji - tak jakby dotychczas było ich za mało...

pozdrawiam

Sam
            • tyu Re: Etykietki 07.10.01, 13:17

> Nie, nie tylko czerwoną, ani różową. Mi wyszło coś innego. Tyle, że uważam że
              > publikowanie wyników może zaszkodzić Forum. Poprzyklejamy sobie etykietki i
              > będziemy dyskutować z etykietkami. Może się okazać, że powstaną dodatkowe
              > trudności w komunikacji - tak jakby dotychczas było ich za mało...
              >
              > pozdrawiam
              >
              > Sam

Teoretycznie może masz rację, tylko, że te etykietki są nie do uniknięcia. Nawet,
              jeśli sam się nie zadeklarujesz - przykleją.
              Ale - najważniejsze. Moim zdaniem NIE ETYKIETKI POLITYCZNE SĄ WAŻNE! Ważne jest,
              czy się kogoś rozumie, lubi, ufa itd - nawet, jeśli poglądy ma odmienne. Jest na
              Forum kilka osób, z którymi spieram się od zawsze, a jednak lubię. Lubię, bo
              poznałem - jak sądzę - nie tylko ich poglądy POLITYCZNE. I, o dziwo! - parę razy
              w godzinie próby przekonałem się, że i one lubią mnie!

• samsaranathanal Re: Etykietki 07.10.01, 13:24
                Wiem, że "stereotypizacja" jest nieunikniona - tyle, że publikacja wyników jej
                pomaga. A ja się do tego przyczyniać nie zamierzm...

Czytając Twoje, albo moje wypowiedzi na Forum można z łatwością odczytać
                rzeczywiste poglądy. Ale żeby tego dokonać, trzeba odrobiny wysiłku. Niech się
                ludziska powysilają... Ta uwaga dotyczy szczególnie ludzi nieznanych - od czasu
                do czasu tacy też na Forum się zjawiają...

pozdrawiam

Sam
                • Gość: Blong Re: Hmmm IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 13:28
                  Przeciez ten test to raczej tylko taka zabawa i nie mozna na podstawie jego
                  wynikow dokladnie okreslic czyichs pogladow /na dodatek co ma zrobic biedny
                  komunista, jesli mu tam wyjdzie ze jest lewicowym liberalem/
                  smile
                  Pozdrawiam
                  • tyu Re: Hmmm... również do Sama 07.10.01, 14:25
                    Gość portalu: Blong napisał(a):

> Przeciez ten test to raczej tylko taka zabawa i nie mozna na podstawie jego
                    > wynikow dokladnie okreslic czyichs pogladow /na dodatek co ma zrobic biedny
                    > komunista, jesli mu tam wyjdzie ze jest lewicowym liberalem/
                    > smile
                    > Pozdrawiam

No właśnie! smile))
                    Poza tym - zgadzam się z wypowiedzią Sama.
                  • samsaranathanal Re: Hmmm? Hmmmm! 07.10.01, 14:33
                    I o to mi chodzi!
                    Po publikacji wyników testu poprzyczepiamy sobie etykietki. Stereotypy są
                    bardzo przydatne w życiu codziennym, ale w czasie dyskusji, nie one powinny
                    wpływać na ocenę argumentacji.

A jak wykazały liczne eksperymenty wpływają.

Chętniej zgadzamy się z argumentacją ludzi podobnych i częściej odrzucamy
                    argumenty ludzi różniących się (nawet jeśli są to te same argumenty!). To
                    utrudnia rzeczową dyskusję.

Zobacz co się dzieje po opublikowaniu wyników przez Orange: dwie osoby już
                    zadeklarowały zbliżone poglądy.

Wyobraźmy sobie taki scenariusz: pojawiają się następne wpisy pod Orange..
                    Następnym krokiem jest publikacja wyników Libertariania, Autorytarysty i
                    Konserwatysty. Pod każdą z tych etykiet zaczną podpisywać się zwolennicy. Ręczę
                    Ci, że statystycznie zwolennicy danej opcji chętniej będą przyjmować argumenty
                    ludzi ze "swojej grupy" niż "przeciwnika" (nawet jeśli "swój" plecie androny).
                    I to jest naturalne zjawisko potwierdzone doświadczalnie (Cialdini, "Wywieranie
                    wpływu na ludzi").

Tylko po co temu zjawisku pomagać?

pozdrawiam
                    • Gość: Blong Re: Hm :) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 14:41

> Zobacz co się dzieje po opublikowaniu wyników przez Orange: dwie osoby już
                      > zadeklarowały zbliżone poglądy.

Niestety tu popelniles podstawowy blad, ktory sie ciagnie z toba dalej w tym
                      poscie smile. Ja zadeklarowalem tylko swoj wynik w tescie i nic wiecej.
                      A to jakie mam poglady i czy sa one zgodne z wynikiem czy nie to juz inna
                      sprawa /aczkolwiek raczej tez wiadoma stalym uczestnikom forum smile/.
                      Wlasnie najbardziej mnie ciekawi, czy ktos naprzyklad opublikuje jakis wynik
                      zupelnie niezgodny z jego wystepowaniem smile
                      • samsaranathanal Re: Hm :) 07.10.01, 15:01
                        Jeśli błądzę, to trudno, może jeszcze się naprostuję smile)

Ale jeszcze przez chwilę potrwam w błędzie...

A cechy wspólne nie muszą doczyć wcale poglądów! Wystarczy (przy innych cechach
                        odróżniających), że dyskutant jest podobnego wzrostu i już chętniej słuchamy,
                        jak wypowiada się na temat np. ochrony środowiska...

Tu sytuacja jest jeszcze bardziej klarowna, bo odpowiedzi w teście dotyczą
                        poglądów!

Treść Testu:

Personal Issues

Y M N
                        Military service should be voluntary. (No draft)

Government should not control radio, TV, the press or the Internet.

Repeal regulations on sex for consenting adults.

Drug laws do more harm than good. Repeal them.

People should be free to come and go across borders; to live and work where
                        they choose.

Economic Issues

Y M N
                        Businesses and farms should operate without govt. subsidies.

People are better off with free trade than with tariffs.

Minimum wage laws cause unemployment. Repeal them.

End taxes. Pay for services with user fees.

All foreign aid should be privately funded.

Czy chcesz mi powiedzieć, że jak komuś wyszło z tego testu, że jest komunistą,
                        a on uważa się za libertarianina - to test jest kiepski? Otóż nie - to znaczy,
                        że respondent nie wie co to libertarianizm! Bo na pewno libertarianinem nie
                        jest zwolennik płacy minimalnej, kontroli państwa nad mediami, utrzymania
                        subsydiów itp.

pozdrawiam

ps. Ja też nie uważam, żeby publikowanie testu było bardzo groźne dla jakości
                        dyskusji na forum. Jednocześnie takie zagrożenie, acz niewielkie, istnieje - w
                        każdym razie ja je dostrzegam.
      • samsaranathanal Re: do Orange 07.10.01, 12:49
        Witaj Pomarańczko

Ciekaw jestem, które pytania uznałeś za tendencyjne?

Left-liberal, to nie mini-lenin. Lenin jest "left authoritarian". Left liberal -
        to taki, hmmm różowy (nie tak daleko od pomarańczowego) smile))

pozdrawiam

sam
    • Gość: Arek Re: Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :] IP: *.abo.wanadoo.fr 07.10.01, 12:29
      I am centrist. Ten quiz to takie slizganie sie po lodzie i nie daj boze upasc,
      bo lud cienki.
      Pozdrowienia.
    • Gość: borsuk Re: Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :] IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.01, 14:20
      Trudno to wlasciwie nazwac testem. To propagandowa ulotka libertarianizmu.
      Pytania w czesci ekonomicznej, no jak cie moge, ale w czesci spolecznej,
      kieruja kazdego, kto nie jest ostatnim zamordysta, do lewego kata. A to
      oczywista nieprawda.
      krotko mowiac naduzycie, ale politycznie poprawne.

konsekwetnie swoich wynikow nie podaje
      borsuk
    • civic_vtec Re: Quiz! - sprawdz kim jestes w polityce! :] 08.10.01, 14:58
      :] Nihil novi sub sole (nic nowego pod sloncem) - przynajmniej dla mnie. Quiz
      zakwalifikowal mnie tak jak i ja sam.
      Nie tak dawno pobawilem sie w dobranie sobie partii (w portalu GW). Tez nie
      bylem zaskoczony gdy wyszly mi trzy bardzo rozne (?) ugrupowania z tym samym
      wynikiem ok. 65%.

Wierzyc, nie wierzyc - pobawic sie mozna.

Pozdrawiam wszystkie opcje polityczne smile

vtec
      • Gość: Stoik Co tam Panie w polityce IP: *.toya.net.pl 08.10.01, 18:28
        Właśnie, właśnie,
        przerobiłem oba testy, ten króciutki i obcojęzyczny, jak i ten na Onecie.
        Polski wydał mi się o wiele solidniejszy, chociaż i tamtem jest pouczający. W
        końcu ludzie na tym forum sami sobie przyszywają łatki: prawica, lewica itp.
        Jednak ten śliczny rysuneczek z quizu daje nieco dokładniejszy obraz poglądów.
        Co do tego, kto jest kim, to nie musi być to takie proste. Na przykład o Samie
        (przepraszam Czarodzieja za zdrobnienie) wiem tylko, że nie lubi idiotów (i ma
        dobre pióro, ale to nie poglądy -smile).
        Pozdrawiam
    • Gość: max Uprzejmie prosze Pana Niewazne o podzielenie sie ze mna wynikiem! :) IP: *.net.bialystok.pl 15.10.01, 20:32
      bardzo prosze! smile
    • Gość: Galba Konserwatywna Prawica + Libertarianizm = to jest to! IP: *.users.skanska.se 17.10.01, 07:59
      Wprawdzie sam wiem jakie mam poglądy, ale dziękuję za informację o tym quizie.
      Ku mojemu ogromnemu zadowoleniu wyszło, że jestem kimś na pograniczu
      konserwatywnej Prawicy i Libertarianizmu (50% - w kwestiach wolności osobistej,
      100% - gospodarczej).

Mam jednak nieodparte wrażenie, że sformułowania pytań owego testu są cokolwiek
      tendencyjne. Naprawdę trzeba się natrudzić żeby nie wpaść w górną lub prawą
      ćwiartkę – zresztą nic dziwnego, przecież ten quiz pochodzi ze strony
      amerykańskiej Partii Libertariańskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka