Dodaj do ulubionych

Czy wiecie kim są "prawiczki"?

02.12.02, 15:20
DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego, że
ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
"Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglądy.

Przecietny "prawiczek", których tu na forum wielu, bluzga wulgarnie - ze
względu na swą katolicką miłóść bliźniego i skromny zasób słów-na wszystkich,
którzy nie podzielaja jego poglądów, nienawidzi Żydów, UE, masonów,
liberałów, "katolewicy" itp.
Bardziej "wyrafinowani", czyli ci, którzy przeczytali 2-3 książki sprzedawane
przy niektórych parafiach przekazuja treści tychże jako własne odkrycia.
Robili to juz ich antenaci sprzed 1914 roku, koledzy z ONR,- bo to sa ciagle
te same ksiązki albo wariacje na temat.
Teraz podnoszą swoje ciężkie główki, bo maja nawet kilkunastu ludzi w
parlamencie i swojego guru Rydzyka. Czasem ma się wrażenie, ze "wraca stare"-
tka jakby odżyły dinozaury.
No ale lepiej, żeby sie wyżywali w necie, niż na ulicach.

Obserwuj wątek
    • bimi Przemyślenia z grubsza zgodne z moimi /nt 02.12.02, 15:30
      Pozdrawiam
      • Gość: luka Re: Przemyślenia z grubsza zgodne z moimi /nt IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 15:37
        bimi napisał:

> Przemyślenia z grubsza zgodne z moimi

Czyli: pozbawione sensu.
        Zgadza się.
        • janusz2_ Re: Ja bym sie czepił.... 02.12.02, 15:46
          Gość portalu: luka napisał(a):

> bimi napisał:
          >
          > > Przemyślenia z grubsza zgodne z moimi
          >
          > Czyli: pozbawione sensu.
          > Zgadza się.

Ja bym sie czepił stwierdzenia bimiego o "jego przemysleniach". Po prostu nie
          jestem w stanie uwierzyć w to, ze bimi mysli. smile))
          • shanti Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju 02.12.02, 15:53
            janusz2_ napisał:

> Gość portalu: luka napisał(a):
            >
            > > bimi napisał:
            > >
            > > > Przemyślenia z grubsza zgodne z moimi
            > >
            > > Czyli: pozbawione sensu.
            > > Zgadza się.
            >
            > Ja bym sie czepił stwierdzenia bimiego o "jego przemysleniach". Po prostu nie
            > jestem w stanie uwierzyć w to, ze bimi mysli. smile))
            W to, że myslenie jest tobie i luce odległe o 100000000 parseków nie wątpie.
            To jedyna odpowiedź prawiczków na post maaaxa?Widocznie ma rację.
            • Gość: luka Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 16:05
              shanti napisał:

> W to, że myslenie jest tobie i luce odległe o 100000000 parseków nie wątpie.
              > To jedyna odpowiedź prawiczków na post maaaxa?Widocznie ma rację.

Towarzyszu szanti, dowody rozkosznej bezmyślności tow. bimiego znajdziecie w
              uroczym wątku o lewakach.
              • maaax Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju 02.12.02, 16:10

> shanti napisał:
                >
                > > W to, że myslenie jest tobie i luce odległe o 100000000 parseków nie wątpi
                > e.
                > > To jedyna odpowiedź prawiczków na post maaaxa?Widocznie ma rację.
                >
                > Towarzyszu szanti, dowody rozkosznej bezmyślności tow. bimiego znajdziecie w
                > uroczym wątku o lewakach.
                luka umyj się. tylko nie pytaj, proszę dlaczego, O.K.?
                • Gość: luka Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 16:12
                  maaax napisał:

> luka umyj się. tylko nie pytaj, proszę dlaczego, O.K.?

Dobrze. Ciebie nie namawiam, ponieważ już się dzisiaj myłeś. To pewne, ponieważ
                  widać nawet miejsce, w którym żeś skończył.
              • bimi Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju 02.12.02, 16:17

> Towarzyszu szanti, dowody rozkosznej bezmyślności tow. bimiego znajdziecie w
                > uroczym wątku o lewakach.

Masz na myśli ten wątek?
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=3562030

smile No cóż - nie da się ukryć, że jego całokształt idealnie ilustruje to, na
                czym opierał się autor tego wątka.
                Oczywiście Ty Luka, jako przedtawiciel prawiczków i tak wiesz swoje. I dobrze -
                tacy jak Ty nie powinni komplikować swego życia próbując pojąć rzeczy, których
                zrozumienia nikt właściwie od nich nie oczekuje - to tak jak by chcieć nauczyć
                małpę gry w Quejka - może i jest to możliwe, ale po cholerę się męczyć?
                • Gość: luka Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 16:27
                  bimi napisał:

> Oczywiście Ty Luka, jako przedtawiciel prawiczków i tak wiesz swoje.

Och, doprawdy? A co za lewusek w tym wątku co post podkreślał, że
                  wszystko "wie" bez oglądania się na fakty?

> I dobrze -
                  > tacy jak Ty nie powinni komplikować swego życia próbując pojąć rzeczy,
                  których
                  > zrozumienia nikt właściwie od nich nie oczekuje - to tak jak by chcieć
                  nauczyć
                  > małpę gry w Quejka - może i jest to możliwe, ale po cholerę się męczyć?

Zgadza się, nie mam najmniejszego zamiaru zgłębiać Twojej infantylnej psychiki -
                  to rozrywka dla studentów w prosektorium, a nie dla dżentelmena.
                  • bimi Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju 02.12.02, 16:36

> Zgadza się, nie mam najmniejszego zamiaru zgłębiać Twojej infantylnej
                    > psychiki -
                    > to rozrywka dla studentów w prosektorium, a nie dla dżentelmena.

To dobrze. Bo ja nie mam zamiaru grać z małpami w Quejka - wolę poszukać kogoś,
                    kogo nie muszę tego najpierw uczyć. Albo kogoś, kto przy odrobinie podpowiedzi
                    z mojej strony nauczy się sam...
                    • Gość: luka Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 16:39
                      bimi napisał:

> To dobrze. Bo ja nie mam zamiaru grać z małpami w Quejka - wolę poszukać
                      kogoś,
                      > kogo nie muszę tego najpierw uczyć. Albo kogoś, kto przy odrobinie
                      podpowiedzi
                      > z mojej strony nauczy się sam...

A w czym problem? Nie znasz żadnego zakładu dla ograniczonych umysłowo? Tam są
                      dla Ciebie odpowiedni kompani.
                      • bimi Re: Ja bym sie czepił....najlepiej tramwaju 02.12.02, 16:44

> A w czym problem? Nie znasz żadnego zakładu dla ograniczonych umysłowo? Tam są
                        > dla Ciebie odpowiedni kompani.

No właśnie nie ma problemu, więc nara...
        • Gość: ajax lewica<=>prawica IP: *.ite.waw.pl 02.12.02, 15:48
          Pewnie sugerujesz zasadę, że osoba z poglądami prawicowymi to prawiczek, a
          osoba z poglądami lewicowymi to lewus, czyli beznadziejny nieudacznik o dwóch
          lewych rękach. To drugie by się zgadzało z moimi obserwacjami. Czego się lewica
          nie dotknie, to maksymalnie spieprzy.
          • antoni.goczal Re: lewica<=>prawica 02.12.02, 15:52
            Gość portalu: ajax napisał(a):

> Pewnie sugerujesz zasadę, że osoba z poglądami prawicowymi to prawiczek, a
            > osoba z poglądami lewicowymi to lewus, czyli beznadziejny nieudacznik o
            dwóch
            > lewych rękach. To drugie by się zgadzało z moimi obserwacjami. Czego się
            lewica
            >
            > nie dotknie, to maksymalnie spieprzy.

Ty jesteś tego najlepszym dowodem. Ale co Ty jesteś temu winiej, że Twój
            ojciec to niedomyta łachudra ? No i po co dotykał Twoją Mamuskę ?!!!
          • shanti Re: lewica<=>prawica- prawiczki i onaniści 02.12.02, 15:56
            Gość portalu: ajax napisał(a):

> Pewnie sugerujesz zasadę, że osoba z poglądami prawicowymi to prawiczek, a
            > osoba z poglądami lewicowymi to lewus, czyli beznadziejny nieudacznik o dwóch
            > lewych rękach. To drugie by się zgadzało z moimi obserwacjami. Czego się
            lewica
            >
            > nie dotknie, to maksymalnie spieprzy.
            No. Widocznie twoje miejsce obserwacji to jakis miękki fotel w AWS- u tych
            mistrzów spieprzania wszystkiego nawet siebie samych- czyli nie tylko prawiczki
            ale onaniści.
    • maretina mam podobne wnioski do Twoich/nt 02.12.02, 15:55
      • tropi_ciel Re: mam podobne wnioski do Twoich/nt 02.12.02, 16:18
        a ja w pelni sie zgadzam z MAretima!.
        mam wrazenie, ze "prawiczki" tego forum (nie pawicowi - liberalowie, lub
        konserwatysci (to wiaze sie z pewna kultura) umieja tylko nabluzgac, i wymyslac
        niestworzone historie (lub historyjki) podlewanw jakims pseudo patryjotyczno
        narodowym sosikiem ( bo to nawet nie jewt sos)
        • Gość: luka Re: mam podobne wnioski do Twoich/nt IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 16:28
          tropi_ciel napisał:

> a ja w pelni sie zgadzam z MAretima!.
          > mam wrazenie, ze "prawiczki" tego forum (nie pawicowi - liberalowie, lub
          > konserwatysci (to wiaze sie z pewna kultura) umieja tylko nabluzgac, i
          wymyslac
          >
          > niestworzone historie (lub historyjki) podlewanw jakims pseudo patryjotyczno
          > narodowym sosikiem ( bo to nawet nie jewt sos)

Całkiem niezła historyjka napisana w oryginalnym narzeczu.
    • Gość: babariba PRAWICZKĄ jest Oszołom z RM IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 16:29
      chociaż od dawna próbuje przestać
      • tropi_ciel luka! 02.12.02, 16:35
        Luka to bardzo typowe na tym forum by czepiac sie literowek, gdy juz nie ma sie
        nic, do powiedzenia, lub tez, jak przypuszczam, w duchu zgadza sie z
        wypowiedzia.
        jezeli nie rozumiesz co napisalem to: a. przeczytaj jeszcze raz - to naprawde
        nie jest trudny tekst!
        b. moze tez jestes prawiczkiem!
        zaowaz ze nie rozmawiamy tutaj o zwolennikach liberalizmu, czy tez o osobach
        majacych konserwatywny swiatopoglad, lecz o dosyc ograniczonych indywiduach,
        wietrzacych wszedzie spiski i zagrozenia dla NARODU POLSKIEGO!
        • Gość: luka Old Szaterhendzie! IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 16:38
          tropi_ciel napisał:

> Luka to bardzo typowe na tym forum by czepiac sie literowek, gdy juz nie ma
          sie
          > nic, do powiedzenia, lub tez, jak przypuszczam, w duchu zgadza sie z
          > wypowiedzia.

Ja nie o partyturze, jeno melodii pisałem, mój drogi.
          A żeby mieć coś do odpowiedzenia, należy mieć odpowiedni materiał - a Twoja
          bełkotliwa wypowiedź niczego ciekawego nie wnosi.

> jezeli nie rozumiesz co napisalem to: a. przeczytaj jeszcze raz - to naprawde
          > nie jest trudny tekst!

Zgadzam się - nie jest. Wręcz przeciwnie.

> b. moze tez jestes prawiczkiem!

Interesująca obserwacja seksualno-politologiczna.

> zaowaz ze nie rozmawiamy tutaj o zwolennikach liberalizmu, czy tez o osobach
          > majacych konserwatywny swiatopoglad, lecz o dosyc ograniczonych indywiduach,
          > wietrzacych wszedzie spiski i zagrozenia dla NARODU POLSKIEGO!

To co ma do rzeczy hipotetyczna "prawiczkowość"?
          • tropi_ciel do luki - Siurehenda! 02.12.02, 16:48
            inteligentnie zapytam:
            he?!
            przeciez wlasnie rozmawiam yo tym CO LUB CZYM rozni sie prawiczek od czlowieka
            o pogladach prawicowych - prawda?
            roznice swietnie przedstawil doku - wiec nie bede powtarzal!
            a c9o do twoich wypowiedzi - no coz z przykroscia i ze zmartwieniem stwierdzam
            ze one tez nic (niestety) nowego nie wnosza. jezeli twoim celem byla "obrona"
            tych biedakow okreslajacych sie w Polsce jako prawica to nic z tego niestety
            nie wyszlo.

• xiazeluka Re: do topiciela 03.12.02, 08:58
              tropi_ciel napisał:

> inteligentnie zapytam:
              > he?!

Jestem pod wrażeniem, panie profesorze.

> przeciez wlasnie rozmawiam yo tym CO LUB CZYM rozni sie prawiczek od
              czlowieka
              > o pogladach prawicowych - prawda?

Zgodnie z definicją podaną przez cuchnącego capa, który założył ten wątek, to
              jedno i to samo.

> a c9o do twoich wypowiedzi - no coz z przykroscia i ze zmartwieniem
              stwierdzam ze one tez nic (niestety) nowego nie wnosza.

Wnoszą. Ośmieszanie nadętych lewackich demagogów jest często lepsze od
              bezproduktywnej kłótni.

> jezeli twoim celem byla "obrona"
              > tych biedakow okreslajacych sie w Polsce jako prawica to nic z tego niestety
              > nie wyszlo.

"Tych", to znaczy których? Określonych przez tow. maaaaaaaaaaaaaaaaxa czy
              złodzieja dokumendę?
              • maaax XIAZELUKA- ROZUMU SZUKA 03.12.02, 09:28
                no ale ponieważ nawet prawiczek jest przy niej (nim?) inteligentem to i tak go
                nie znajdzie.
                Ale tak domniemywam, żeś z UPR-u?
                Partia Korwina zajmuje szczególne miejsce wsród polskich prawiczków.
                W porównaniu z nią nawet prostytutka wydaje się uczciwa i stała w uczuciach.
                A jej (partii, nie prostytutki)program?
                Bawi, tumani, przestrasza.Ale przede wszystkim tumani- zreszta tak jak stan
                umysłów jej członków.

"Byle stróż z PGR-u jest mądrzejszy od UPR-u"
                • Gość: luka Rajfur maaaaaaaaaaaaaaaax z dworca w Koluszkach IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 10:59
                  maaax napisał:

> Ale tak domniemywam, żeś z UPR-u?

Źle domniemywasz, przyjemniaczku.

> Partia Korwina zajmuje szczególne miejsce wsród polskich prawiczków.

Tak, to potwierdzenie Twojej tezy, że JKM jest młody.

> W porównaniu z nią nawet prostytutka wydaje się uczciwa i stała w uczuciach.

Och, to UPR zmienia poglądy? Kiedy, gdzie i w jaki sposób?

> A jej (partii, nie prostytutki)program?
                  > Bawi, tumani, przestrasza.Ale przede wszystkim tumani- zreszta tak jak stan
                  > umysłów jej członków.

Co Cię:
                  a) bawi
                  b) tumani
                  c) przestrasza?

Nie bój się napisać, upeerowcy są wyrozumiali, na pewno ktoś Ci przystępnie
                  wytłumaczy najprostsze sprawy, których pojęcie Cię na razie przerasta.

> "Byle stróż z PGR-u jest mądrzejszy od UPR-u"

Lepiej kible czyści maax,
                  możesz precz wyrzucić Ajax.

• maretina do tropiciela:) 02.12.02, 16:41
          niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdanie to
          cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink
          pozdrawiam
          • janusz2_ Re: do tropiciela:) 02.12.02, 16:45
            maretina napisała:

> niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdanie
            to
            > cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink
            > pozdrawiam

Witaj Maretina,
            kiedy wreszcie powiesz, co Ci mówili na studiach o Adamie Smith'cie?

Naprawdę jestem tego ciekaw.
            • maretina do "upierdliwego" janusza 2 02.12.02, 16:50
              tworca ekonomii klasycznej i liberalizmu. starczy? odczepisz sie juz?
              przepraszam za epitet, ale jestes mistrzem namolnosci. nie wiem ile razy
              mowilam, odczep sie, a ty swoje.
              • janusz2_ Re: do 'upierdliwego' janusza 2 02.12.02, 17:01
                maretina napisała:

> tworca ekonomii klasycznej i liberalizmu. starczy? odczepisz sie juz?
                > przepraszam za epitet, ale jestes mistrzem namolnosci. nie wiem ile razy
                > mowilam, odczep sie, a ty swoje.

Fakt, że nie lubię, gdy ktoś ot tak sobie palnie coś bez sensu i wyślizguje
                się, gdy padają konkretne pytania, ale żebym zaraz był "upierdliwy" smile))

Przypomnę Ci "niedokończoną" rozmowę o A. smith'cie.
                Cóż Cię tak zraziło w zestawieniu nazwisk Adam Smith, Ludwig Mises, Friedrich
                von Hayek, Milton Friedman?

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=3274695&a=3274695&v=2

• Program UPR jedyny rynkowy pr. państwa minimum adres:
                *.wroclaw.dialog.net.pl
                Gość: +++Ignorant 15-10-2002 14:35 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Sława!

Zagadnienia programu UPR przewijają się wielu wątkach...
                Sam program wzbudzil b. duże zainteresowanie wśrod Uczestników forum...
                Dlatego postanowiłem założyc ten wątek aby podyskutować o wszelkich
                aspektach programu UPR lub wyjaśnić poszczególne pkty programu jedynej
                konsekwentnej parti wolnościowej...

Zapraszam wszystkich, ale jednocześnie wypraszam tych, co wiedzą lepiej..,
                bo oni sobie mogą założyć odrębny wątek np. UPR popiera związki zawodowe, lub
                UPR popiera aborcję, nacjonalizację przemysłu...
                Oczywiście papier, szczególnie "elektroniczny" jest cierpliwy, więc wytrzyma
                wszystko, ale ja nie zamierzam dyskutować o tym że np Prawo Powszechnego
                Ciążenia nie działa, bo każdy może sam się przekonać wyskakując przez okno...

Również zwolennicy opieki państwa nad samotnymi matkami, bezrobotnymi, itp
                nie znajdą tu satysfakcji, tak jak nie znajdą tu zrozumienia zwolennicy
                dopłacania do exportu, kopalni, itp...

Ci niech idą pikietować rozrabiać na ulicach, niech oni wysypują zboże,
                blokują, strajkują itp...
                Nie będę się nimi zajmował, bo do tego jest policja, by przywracać ład w
                państwie...

Pozdrawiam i zapraszam!

Ignorant
                +++

(...)

• heheheh.... forum kabaretowe?/nt
                maretina 18-10-2002 08:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując

• Re: heheheh.... forum kabaretowe?/nt
                janusz2_ 18-10-2002 09:42 odpowiedz na list odpowiedz cytując

A najwięksi kabareciarze to Adam Smith, Ludwig Mises, Friedrich von Hayek,
                Milton Friedman.

• Re: heheheh.... forum kabaretowe?/nt
                maretina 18-10-2002 10:52 odpowiedz na list odpowiedz cytując

janusz2_ napisał:

> A najwięksi kabareciarze to Adam Smith, Ludwig Mises, Friedrich von Hayek,
                > Milton Friedman.
                >
                nic nie przebije marksa i engelsa.... poza tym korwin - mikke jest tez zabawny
                z ekonomia ksiezycowasmile
                adam smith? hmmmm na studiach co innego mowili....

• Re: heheheh.... forum kabaretowe?
                janusz2_ 18-10-2002 12:19 odpowiedz na list odpowiedz cytując

maretina napisała:

> adam smith? hmmmm na studiach co innego mowili....

Co innego?
                A co, jeśli można wiedzieć?

======================================================================
          • tropi_ciel do maretima(y):) 02.12.02, 17:01
            dzieki bardzo!
            a czepiaja sie potwornie!, ale moze cos z tego wyniknie!
            pozdrawiam serdecznie!
          • xiazeluka Re: do tropiciela:) 03.12.02, 08:59
            maretina napisała:

to

A Pani da się cokolwiek wytłumaczyć, Panno Belkawoku?
            • maretina Re: do tropiciela:) 03.12.02, 09:49
              xiazeluka napisał:

> maretina napisała:
              >
              > > niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdani
              > e
              > to
              > > cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink
              >
              > A Pani da się cokolwiek wytłumaczyć, Panno Belkawoku?
              uwazaj na slowa "prawiczku"smile heheh w koncu ktos Ci prawde powiedzial... a tak
              w ogole, to post pisalam nie do ciebie.. czytac nie potrafisz? nie rozumiem
              twojej reakcji na posta do tropiciela... przeciez nie uzylam w nim zadnego
              nicka... napisalam jak sam zauwazyles " niektorzy". myslisz ze jestes pepkiem
              swiata? zejdz na ziemie czlowieku.
              • Gość: luka Re: do tropiciela:) IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 10:52
                maretina napisała:

> heheh w koncu ktos Ci prawde powiedzial...

Jaką prawdę, jeśli wolno wiedzieć?

> a tak
                > w ogole, to post pisalam nie do ciebie.. czytac nie potrafisz?

To otwarte furum dyskusyjne, a nie prywatna, poufna korespondecja. Raczyła się
                Pani znowu pomylić.

> nie rozumiem
                > twojej reakcji na posta do tropiciela... przeciez nie uzylam w nim zadnego
                > nicka... napisalam jak sam zauwazyles " niektorzy". myslisz ze jestes pepkiem
                > swiata? zejdz na ziemie czlowieku.

Droga Pani, wygłosiła Pani surowe słowa pod adresem
                niezidentyfikowanych "niektórych". Pojęcie dosyć otwarte i pojemne, nieprawdaż?
                Zadałem więc pytanie, na jakiej podstawie uważa się Pani za lepszą od tych,
                których była Pani łaskawa skrytykować, ponieważ wydźwięk tej filipiki byl mocno
                nieubłagany - to a propos bycia pępkiem.
                Zwierciadełko, powiedz przecie, czy Pani Maretina jest najpiękniejsza na
                świecie?
                • maretina Re: do tropiciela:) 03.12.02, 11:00
                  więc pytanie, na jakiej podstawie uważa się Pani za lepszą od tych,
                  > których była Pani łaskawa skrytykować, ponieważ wydźwięk tej filipiki byl
                  mocno
                  >
                  > nieubłagany - to a propos bycia pępkiem.
                  > Zwierciadełko, powiedz przecie, czy Pani Maretina jest najpiękniejsza na
                  > świecie?
                  a gzie ja napisalam, ze niby jestem lepsza? pokazesz mi taki post? ja nie pisze
                  poezji, wiec nie musisz czytac miedzy wierszami.nie doszukuj sie drugiego dna
                  tam gdzie go nie ma.a co do "lustereczko, lustereczko..."na etapie bajek sie
                  zatrzymales? juz czas na inne lektury.
                  • Gość: luka Re: do tropiciela:) IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 11:05
                    maretina napisała:

> a gzie ja napisalam, ze niby jestem lepsza? pokazesz mi taki post?

"niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdanie
                    to cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink"

Czy to aby nie sugestia, iż Pani jest lepsza?
                    No jak to było z tym Smithem - miała Pani rację czy nie?

> ja nie pisze
                    > poezji, wiec nie musisz czytac miedzy wierszami.nie doszukuj sie drugiego dna
                    > tam gdzie go nie ma.

Najmocniej przepraszam. Myślałem, że Pani sobie tak tylko kpi pisząc teksty na
                    poziomie dziennikarza szkolnej gazetki ściennej.

> a co do "lustereczko, lustereczko..."na etapie bajek sie
                    > zatrzymales? juz czas na inne lektury.

Bajki są bardzo pouczające. Popełnia Pani błąd lekceważąc je. Nawiasem pisząc -
                    w pogardzie ma też Pani np. mitologię grecką lub Ramayanę?
                    • maretina Re: do tropiciela:) 03.12.02, 11:22

> maretina napisała:
                      >
                      > > a gzie ja napisalam, ze niby jestem lepsza? pokazesz mi taki post?
                      >
                      > "niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdanie
                      > to cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink"
                      >
                      i to ma byc dowod na niby moje mniemanie o wlasnej wyzszosci? porabalo cie
                      doszczetnie w zapedach megalomanskich?
                      > Czy to aby nie sugestia, iż Pani jest lepsza?
                      > No jak to było z tym Smithem - miała Pani rację czy nie?
                      ??? nie z Toba o tym dyskutowalam. jestes adwopkatem janusza2? on sobie dobrze
                      radzi zatem nie wtracaj sie w czyjes dyskusje.
                      > > ja nie pisze
                      > > poezji, wiec nie musisz czytac miedzy wierszami.nie doszukuj sie drugiego
                      > dna
                      > > tam gdzie go nie ma.
                      >
                      > Najmocniej przepraszam. Myślałem, że Pani sobie tak tylko kpi pisząc teksty
                      na
                      > poziomie dziennikarza szkolnej gazetki ściennej.
                      twoj poziom jest za to noblowskismile)))))))) nadaje sie do "pajacykow" mana i
                      maternytongue_out
                      > > a co do "lustereczko, lustereczko..."na etapie bajek sie
                      > > zatrzymales? juz czas na inne lektury.
                      >
                      > Bajki są bardzo pouczające. Popełnia Pani błąd lekceważąc je. Nawiasem
                      pisząc -
                      pewnie, ze sa pouczajace. czytalam je jak mialam kilka latsmile))))) nie
                      wiedzialam, ze taki smrodek maly tu pisze. przepraszam cie dziecko najmocniej!
                      > w pogardzie ma też Pani np. mitologię grecką lub Ramayanę?
                      teraz bedziemy gadali o lekturach szkolnych? skoncz te idiotyczna klotnie.
                      odezwales sie niepytany, wtraciles do postu, ktory nie zawieral twojego
                      nicka... wiesz pod jakim wzgledem mozna uznac cie za "prawiczka? burzysz,
                      taranujesz, macisz, szukasz zwady... identycznie jak nasz "prawica".
                      • janusz2_ Re: do Maretiny 03.12.02, 11:36
                        Maretino, czy zaliczasz się do grona ludzi, którym niczego nie mozna
                        wytłumaczyć? Czy zgnoisz i zaszczujesz każdego, kto ma odmienne zdanie od
                        Twojego? Czy uważasz, że tylko Ty mozesz mieć rację?

Jak się zapewne domyślasz nawiązuję do Twojego posta, w którym napisałaś:
                        "niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdanie
                        to cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink"
                        • maretina Re: do Maretiny 03.12.02, 11:45
                          janusz2_ napisał:

> Maretino, czy zaliczasz się do grona ludzi, którym niczego nie mozna
                          > wytłumaczyć? Czy zgnoisz i zaszczujesz każdego, kto ma odmienne zdanie od
                          > Twojego? Czy uważasz, że tylko Ty mozesz mieć rację?
                          >
                          > Jak się zapewne domyślasz nawiązuję do Twojego posta, w którym napisałaś:
                          > "niektorym ludziom na forum nie wytlumaczysz nic. jesli masz odmienne zdanie
                          > to cie zgnoja, zaszczuja. tylko oni przeciez moga miec racje!wink"
                          janusz2... od jakiegos czasu tlumacze luce i nie moge znalesc z nim
                          porozumienia.szczerze mowiac , gdy pisalam ten post nie myslam ani o nim, ani o
                          tobie. inne nicki chodzily mi po glowie. ale luca... a teraz ty ciagle pijecie
                          do mnie, ze mi nie mozna nic wytlumaczyc. pytam sie zatem czy wam mozna?
                          i jak rozmawiac z luca, jesli ten na moje ( odmienne zdanie) zamiast argumentu
                          padaja jakies teksty o gazetce sciennej, albo aluzje do mojej urody i rozumu.
                          to normalne?
                          mnie mozna przekonac.ale ARGUMENTAMI, logika, nie sila i chamstwem, czepianiem
                          sie.
                          pozdrawiam
                          • janusz2_ Re: do Maretiny 03.12.02, 12:20
                            maretina napisała:

> (...) a teraz ty ciagle pijecie do mnie, ze mi nie mozna nic wytlumaczyc.

Gdzie Ty wyczytałas coś takiego????

> (...)
                            > mnie mozna przekonac.ale ARGUMENTAMI, logika, nie sila i chamstwem,
                            czepianiem
                            > sie.
                            > pozdrawiam

Tak sobie przejrzałem kilka rozmów forumowych z Twoim udziałem.
                            Ale jakoś ARGUMENTÓW nie znalazłem zbyt wielu.

• PiS uratuje Polskę ! Jan Rydzyk XIII z nami !!!
                            antoni.goczal 02-12-2002 15:35 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Jako młody ,ale bezgranicznie wierny symatyk i członek PiS- u chcę Wam
                            drodzy Rodacy i reszta hołoty wyznać:
                            TYLKO PiS !!! TYLKO PAPIEŻ JAN RYDZYK XIII !!!
                            Alelluja i do przodu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• schiza teologicza/nt
                            maretina 02-12-2002 15:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując

• Anna Sobecka KRÓLOWĄ POLSKI !!! ntx
                            antoni.goczal 02-12-2002 15:43 odpowiedz na list odpowiedz cytując

• z sobecka to przegiecie!/ntsmile
                            maretina 02-12-2002 15:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując

• Re: z sobecka to przegiecie!/ntsmile
                            antoni.goczal 02-12-2002 15:47 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Milcz babo niewierna !
                            Na kolana przed majestatem Ojca Zygmunta Wrzodaka, apostoła z ziemi polskiej
                            do włoskiej !!!

• baby to masz w nosie
                            maretina 02-12-2002 15:50 odpowiedz na list odpowiedz cytując

jak masz problem to sie wysmarkaj. poczujesz ulge!
                            ja jestem kobieta, jesli nie widzisz tej roznicy, to chyba gej jestes!wink))
                            i co na to sobecka?wink

• Kaszalocie, obejrzyj się w lustrze !
                            antoni.goczal 02-12-2002 15:55 odpowiedz na list odpowiedz cytując

maretina napisała:

> jak masz problem to sie wysmarkaj. poczujesz ulge!
                            > ja jestem kobieta, jesli nie widzisz tej roznicy, to chyba gej jestes!wink))
                            > i co na to sobecka?wink

Ty jesteś maszkaron i kaszalot a nie kobieta !
                            Spójrz do lustra to zemdlejesz ze strachu, stara ubówo !
                            Precz z komuną i ciotami rewolucji październikowej (maretina) !!!

• Tobie antoni nigdy nie dorownam!smile
                            maretina 02-12-2002 16:05 odpowiedz na list odpowiedz cytując

antoni.goczal napisał:
                            ani w brzydocie, ani w glupocie.

=============================================================================

• zenada, kolejny wariat z lpr
                            maretina 28-11-2002 19:47 odpowiedz na list odpowiedz cytując

czy ta partia ma taka tradycje, a moze tylko wariatow do niej przyjmuja?

• Re: zenada, kolejny wariat z lpr
                            jaceq 28-11-2002 19:51 odpowiedz na list odpowiedz cytując

maretina napisała:

> a moze tylko wariatow do niej przyjmuja?

Ponoć tak. I jakieś egzaminy w tej materii muszą zdawać.

• Re: zenada, kolejny wariat z lpr
                            maretina 28-11-2002 19:56 odpowiedz na list odpowiedz cytując

pewnie ze spiewu- patrz tancerz gabrys
                            w rznieciu glupa- patrz giertych romek
                            w machaniu palka czy innym cackiem w lapce - patrz wrzod na polskiej dupie
                            (ooops! jak ja sie wyrazam! pardonwink )

• na moje oko adres: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl
                            Gość: AdamM 28-11-2002 20:00 odpowiedz na list odpowiedz cytując

to ten palant zaslugiwal, zeby Wrzodak roztrzaskal mu tą pałkę na lbie.

• Re: na moje oko
                            maretina 28-11-2002 20:04 odpowiedz na list odpowiedz cytując

pomijajac kwestie, ze guma sie nie roztrzaska... to moze powiesz za co ten
                            ktos powinien oberwac?

=============================================================================

• maretina do janusza2 03.12.02, 11:50
                          janusz2_ napisał:

> Maretino, czy zaliczasz się do grona ludzi, którym niczego nie mozna
                          > wytłumaczyć? Czy zgnoisz i zaszczujesz każdego, kto ma odmienne zdanie od
                          > Twojego? Czy uważasz, że tylko Ty mozesz mieć rację?

zaliczam sie do grona ludzi, ktorzy nie lubia jak ich sie poniza, zarzuca cos
                          czego nie zrobili. janusz2, powazny zarzut mi stawisz, zatem poprosze o
                          konkretne przypadki... kogo zaszczulam? kogo zgnoilam? bo chyba nie masz na
                          mysli tego, ze dopasowalam sie do tonu i stylu wypowiedzi mojego rozmowcy? w
                          tym przypadku luki? on zaczal te wiazanke z bajkami itd...
                          • Gość: luka Re: do p. Maretiny IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 11:59
                            maretina napisała:

> kogo zaszczulam? kogo zgnoilam?

Pan Janusz_2 zadał pytanie zaczynające się od słowa "czy". Niczego Pani zatem
                            nie zarzucał, spytał się tylko, jak by Pani się zachowała. Pępek, pępek...

> bo chyba nie masz na
                            > mysli tego, ze dopasowalam sie do tonu i stylu wypowiedzi mojego rozmowcy? w
                            > tym przypadku luki? on zaczal te wiazanke z bajkami itd...

Łaskawa Pani, proszę się tak tragicznie nie podkładać:
                            "na etapie bajek sie zatrzymales? juz czas na inne lektury." - to Pani słowa.
                            Kto zaczął bajkowe przepychanki? Pani - ponieważ pozwoliła sobie Pani nie
                            zrozumieć, iż "zwierciadełko" odnosiło się do bycia pępkiem (to również zwrot
                            Pani autorstwa), a "pępek" niewątpliwie był czepnięciem się mnie.
                            Ja proszę Panią jedynie o konsekwencję, skoro nie ma Pani chęci zrozumieć sensu
                            cudzych przekazów.

• maretina Re: do p. Maretiny 03.12.02, 12:06

maretina napisała:

to

A Pani da się cokolwiek wytłumaczyć, Panno Belkawoku?

to twoj pierwszy post do mnie na tym watku? kto zaczal uszczypliwosci? moze
                              okreslenie panno belkawoku to komplement? albo jakis szczegolny wyraz szacunku??

> maretina napisała:
                              >
                              > > kogo zaszczulam? kogo zgnoilam?
                              >
                              > Pan Janusz_2 zadał pytanie zaczynające się od słowa "czy". Niczego Pani zatem
                              > nie zarzucał, spytał się tylko, jak by Pani się zachowała. Pępek, pępek...
                              nie oceniaj wszystkich swoja miara... ludzie sa roznismile
                              > > bo chyba nie masz na
                              > > mysli tego, ze dopasowalam sie do tonu i stylu wypowiedzi mojego rozmowcy?
                              > w
                              > > tym przypadku luki? on zaczal te wiazanke z bajkami itd...
                              >
                              > Łaskawa Pani, proszę się tak tragicznie nie podkładać:
                              > "na etapie bajek sie zatrzymales? juz czas na inne lektury." - to Pani słowa.
                              drazni mnie to, ze jestes wredny, czepiasz sie kazdego slowa po chamsku a
                              zaslaniasz sie hipokryzja stosujac zwrot grzecznosciowy "pani".
                              > Kto zaczął bajkowe przepychanki? Pani - ponieważ pozwoliła sobie Pani nie
                              > zrozumieć, iż "zwierciadełko" odnosiło się do bycia pępkiem (to również zwrot
                              > Pani autorstwa), a "pępek" niewątpliwie był czepnięciem się mnie.
                              > Ja proszę Panią jedynie o konsekwencję, skoro nie ma Pani chęci zrozumieć
                              sensu
                              > cudzych przekazów.
                              >
                              zrozumialam o co ci chodzilo. to co ty piszesz do mnie ciezko nazwac przekazem.
                              to stos pomowien i wpajanie na forum, ze powiedzialam cos czego nie zrobilam,
                              albo ze pomyslalam sobie cos... skad do licha wiesz co mysle? wrozka jestes?
                              prorokiem?
                              • Gość: luka Re: do p. Maretiny IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 12:17
                                maretina napisała:

> to twoj pierwszy post do mnie na tym watku? kto zaczal uszczypliwosci? moze
                                > okreslenie panno belkawoku to komplement? albo jakis szczegolny wyraz
                                szacunku?

Oczywiście, że to była uszczypliwość - nie tylko ja przyglądałem się Pani
                                dyspucie z Panem Januszem-2 a propos Adama Smitha. Szpileczka w kontekście
                                czepiania się innych jest chyba zrozumiała?

> zrozumialam o co ci chodzilo. to co ty piszesz do mnie ciezko nazwac
                                przekazem.
                                > to stos pomowien i wpajanie na forum, ze powiedzialam cos czego nie zrobilam,
                                > albo ze pomyslalam sobie cos... skad do licha wiesz co mysle? wrozka jestes?
                                > prorokiem?

Droga Pani, stawianie kropek nad "i" to w najlepszym wypadku dowód pogardy dla
                                interlokutora. Proszę mnie nie zmuszać do tego.
                                • maretina Re: do p. Maretiny 03.12.02, 12:32
                                  >
                                  > Droga Pani, stawianie kropek nad "i" to w najlepszym wypadku dowód pogardy
                                  dla
                                  > interlokutora. Proszę mnie nie zmuszać do tegochyba tacy wielcy ludzie forum
                                  jak ty nie daja sie podpuszczac, ani zmuszac do czegokolwiek...a kropki nad "i"
                                  stawia monika olejnik w swoim programie nie odbieraj jej pracy tongue_out
                                  • Gość: luka Re: do p. Maretiny IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 12:40
                                    maretina napisała:

> tacy wielcy ludzie forum
                                    > jak ty nie daja sie podpuszczac, ani zmuszac do czegokolwiek...a kropki
                                    nad "i" stawia monika olejnik w swoim programie nie odbieraj jej pracy tongue_out

Czy mam rozumieć, że Pani wreszcie doceniła bogactwo języka ojczystego?
                                    • maretina Re: do p. Maretiny 03.12.02, 12:46

> maretina napisała:
                                      >
                                      > > tacy wielcy ludzie forum
                                      > > jak ty nie daja sie podpuszczac, ani zmuszac do czegokolwiek...a kropki
                                      > nad "i" stawia monika olejnik w swoim programie nie odbieraj jej pracy tongue_out
                                      >
                                      > Czy mam rozumieć, że Pani wreszcie doceniła bogactwo języka ojczystego?
                                      ja nie jestem tak dogmatyczna jak ty i bede ci mowila co masz sobie myslectongue_out
                                      • Gość: luka Re: do p. Maretiny IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 13:14
                                        maretina napisała:

> ja nie jestem tak dogmatyczna jak ty i bede ci mowila co masz sobie myslectongue_out

Gdzie i kiedy kazałem Pani cokolwiek pomyśleć?
                          • janusz2_ Re: do janusza2 03.12.02, 12:05
                            maretina napisała:

> janusz2_ napisał:
                            >
                            > > Maretino, czy zaliczasz się do grona ludzi, którym niczego nie mozna
                            > > wytłumaczyć? Czy zgnoisz i zaszczujesz każdego, kto ma odmienne zdanie od
                            > > Twojego? Czy uważasz, że tylko Ty mozesz mieć rację?
                            >
                            > zaliczam sie do grona ludzi, ktorzy nie lubia jak ich sie poniza, zarzuca
                            cos
                            > czego nie zrobili. janusz2, powazny zarzut mi stawisz, zatem poprosze o
                            > konkretne przypadki... kogo zaszczulam? kogo zgnoilam?

A gdzie "doczytałaś" się zarzutu?
                            Ja tylko zadałem pytanie.

> bo chyba nie masz na
                            > mysli tego, ze dopasowalam sie do tonu i stylu wypowiedzi mojego rozmowcy?

przypomnij sobie niektóre swoje "merytoryczne" wypowiedzi w róznych wątkach.

> w tym przypadku luki? on zaczal te wiazanke z bajkami itd...

Język polski jest taki bogaty. Są porównania, przenośnie (a ilez można
                            powiedzieć przy pomocy subtelnych aluzji).
                      • Gość: luka Re: do tropiciela:) IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 11:36
                        maretina napisała:

> i to ma byc dowod na niby moje mniemanie o wlasnej wyzszosci? porabalo cie
                        > doszczetnie w zapedach megalomanskich?

A nie jest? Pani krytykuje taką postawę czy się z nią obnosi?

> ??? nie z Toba o tym dyskutowalam. jestes adwopkatem janusza2? on sobie
                        dobrze radzi zatem nie wtracaj sie w czyjes dyskusje.

Pozwolę Pani przypomnieć po raz drugi, że to jest otwarte forum dyskusyjne, a
                        nie sekretne grypsy z celi. Zatem nie jest tak, że jeśli palnie Pani głupstwo w
                        dyskusji z jedną osobą, to druga jej nie wyciągnie.
                        A o Pana Janusza_2 się nie martwię, radzi sobie z Panią świetnie, co zresztą
                        wielkiego trudu nie wymaga.

> twoj poziom jest za to noblowskismile)))))))) nadaje sie do "pajacykow" mana i
                        > maternytongue_out

To Panowie Mann i Materna (dlaczego Pani napisała ich nazwiska z małej litery?)
                        cytują w pajacykach noblistów?

> pewnie, ze sa pouczajace. czytalam je jak mialam kilka latsmile)))))

Czas zatem powrócić do tych lektur i przeczytać je ze zrozumieniem.

> nie
                        > wiedzialam, ze taki smrodek maly tu pisze. przepraszam cie dziecko najmocniej!

Nie ma za co, psze Pani. Właśnie wpadła Pani w pułapkę - co Pani przed chwilą
                        pisała o "niektórych" osobach i sposobie ich argumentacji?

> teraz bedziemy gadali o lekturach szkolnych? skoncz te idiotyczna klotnie.

Powtórzę raz trzeci: to otwarte forum dyskusyjne. Spierać się można na dowolne
                        tematy. Pani naprawdę nie pojmuje istoty tego pojęcia?

> odezwales sie niepytany, wtraciles do postu, ktory nie zawieral twojego
                        > nicka...

Powtórzę raz czwarty: to otwarte forum dyskusyjne, a nie Pani łazienka z
                        gadającym zwierciadełkiem. Jak to było z tym Smithem?

> wiesz pod jakim wzgledem mozna uznac cie za "prawiczka? burzysz,
                        > taranujesz, macisz, szukasz zwady... identycznie jak nasz "prawica".

Przekładając na język zrozumiały dla normalnych ludzi: "nie zgadzasz się ze
                        mną, co jest dowodem chamstwa i brutalności, masz czelność logicznie
                        argumentować, przez co czuję się bezradna jak pijane dziecko we mgle,
                        zaskakujesz mnie, chcesz polemizować, zamiast prawić mi komplementy..."
                        • maretina Re: do tropiciela:) 03.12.02, 11:56

>
                          > Przekładając na język zrozumiały dla normalnych ludzi: "nie zgadzasz się ze
                          > mną, co jest dowodem chamstwa i brutalności, masz czelność logicznie
                          > argumentować, przez co czuję się bezradna jak pijane dziecko we mgle,
                          > zaskakujesz mnie, chcesz polemizować, zamiast prawić mi komplementy..."
                          i znowu wciskasz mi cos czego nie powiedzialam, nie myslalam... kolko sie
                          zamyka... mow do mnie jeszcze...glupot do siebie nie biore.co najwyzej sie z
                          nich posmieje. smiech to zdrowiesmile
                          • Gość: luka Re: do tropiciela:) IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 12:02
                            maretina napisała:

> i znowu wciskasz mi cos czego nie powiedzialam, nie myslalam...

To ostatnie wydaje mi się bardzo prawdopodobne.

> kolko sie
                            > zamyka... mow do mnie jeszcze...glupot do siebie nie biore.co najwyzej sie z
                            > nich posmieje. smiech to zdrowiesmile

Proszę, oto zielony balonik na sznurku. Ileż będzie dziecięcej uciechy!
                            • maretina Re: do tropiciela:) 03.12.02, 12:14

> maretina napisała:
                              >
                              > Proszę, oto zielony balonik na sznurku. Ileż będzie dziecięcej uciechy!
                              od obcych nie wzielabym balonika. tyle teraz sie mowi o roznych zboczencach...
                              • Gość: luka Re: do tropiciela:) IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 12:18
                                maretina napisała:

> od obcych nie wzielabym balonika. tyle teraz sie mowi o roznych
                                zboczencach...

Brawo, bardzo rozsądnie! Ale my się przecież znamy, ileż upojnych chwil
                                niezrozumienia raczyła Pani mi poświęcić...
                                • maretina Re: do tropiciela:) 03.12.02, 12:28

> maretina napisała:
                                  >
                                  > > od obcych nie wzielabym balonika. tyle teraz sie mowi o roznych
                                  > zboczencach...
                                  >
                                  > Brawo, bardzo rozsądnie! Ale my się przecież znamy, ileż upojnych chwil
                                  > niezrozumienia raczyła Pani mi poświęcić...
                                  za duzosmile ale co tam! bywam rozrzutnasmile)))
        • janusz2_ Re: luka! 02.12.02, 16:43
          tropi_ciel napisał:

> b. moze tez jestes prawiczkiem!
          > zaowaz ze nie rozmawiamy tutaj o zwolennikach liberalizmu, czy tez o osobach
          > majacych konserwatywny swiatopoglad, lecz o dosyc ograniczonych indywiduach,
          > wietrzacych wszedzie spiski i zagrozenia dla NARODU POLSKIEGO!

Niby tropi_ciel, a nawet nie wie o czym w tym wątku rozmawia smile))
          Specjalnie dla Ciebie przytaczam fragmenty posta otwierającego wątek:

Czy wiecie kim są "prawiczki"?
          maaax 02-12-2002 15:20 odpowiedz na list odpowiedz cytując

DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
          Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego, że
          ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
          Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
          "Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglądy.
          (...)

• tropi_ciel hm!!! 02.12.02, 16:58
            Januszu2!
            czytalem ten pierwszy post i nawet go zrozumialem smile)))))), ale jako
            tropi_ciel smile)))))))))))))))) probuje isc tez trodzeczke dalej. faktycznie moze
            powinienem napisac ze nie zgadzam sie akuryt z tym stwierdzeniem ktore
            przytoczyles. dlaczego? mlody czlowiek o pogladych prawicowych to samo w sobie -
            bardzo dziwna sprawa! po drugie by miec prawicowe poglady TRZEBA cos wiedziec,
            przynajmniej troszeczke o ekonomii, prawie, historii, itd. truizmem jest
            stwierdzenie ze mlody polski tzw. prawicowiec ma arcy-lewicowe poglady!
            jak wiadomo. przykre toto, ale ... co z takimi zrobic, jak przyklady nie
            plyna "z gory".
            a swoja droga ciekawe jest bardzo zjawisko nienawisci polskiej tzw. "prawicy" -
            mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi, do liberalizmu i konserwatyzmu. znajduje
            tutaj analogie w nienawisci jaka obdarzali komunisci (z definicji lewicowi)
            wszelkie niekomunistyczne partie lewicowe.!
            • janusz2_ Re: hm!!! 02.12.02, 17:07
              tropi_ciel napisał:

> Januszu2!
              > czytalem ten pierwszy post i nawet go zrozumialem smile)))))), ale jako
              > tropi_ciel smile)))))))))))))))) probuje isc tez trodzeczke dalej. faktycznie
              moze
              >
              > powinienem napisac ze nie zgadzam sie akuryt z tym stwierdzeniem ktore
              > przytoczyles. dlaczego? mlody czlowiek o pogladych prawicowych to samo w
              sobie
              > -
              > bardzo dziwna sprawa! po drugie by miec prawicowe poglady TRZEBA cos
              wiedziec,
              > przynajmniej troszeczke o ekonomii, prawie, historii, itd. truizmem jest
              > stwierdzenie ze mlody polski tzw. prawicowiec ma arcy-lewicowe poglady!
              > jak wiadomo. przykre toto, ale ... co z takimi zrobic, jak przyklady nie
              > plyna "z gory".
              > a swoja droga ciekawe jest bardzo zjawisko nienawisci polskiej
              tzw. "prawicy" -
              >
              > mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi, do liberalizmu i konserwatyzmu.
              znajduje
              > tutaj analogie w nienawisci jaka obdarzali komunisci (z definicji lewicowi)
              > wszelkie niekomunistyczne partie lewicowe.!

To ja jeszcze raz przypomnę pierwsze zdanie posta rozpoczynającego wątek:
              "DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?"
              Sądzę, że jako tropiciel dostrzegasz, że ponieważ liberałowie i konserwatyści
              są prawicowcami, to użyty tu kwantyfikator ogólny implikuje,
              że "konserwatryści i liberałowie są "rozumni inaczej".
              Mam nadzieję, że Twoje ślepe poparcie dla autora wątku troszkę się zmieni.
              • tropi_ciel Re: hm!!! 02.12.02, 17:14
                janusz2_ napisał:

>
                > To ja jeszcze raz przypomnę pierwsze zdanie posta rozpoczynającego wątek:
                > "DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?"
                > Sądzę, że jako tropiciel dostrzegasz, że ponieważ liberałowie i konserwatyści
                > są prawicowcami, to użyty tu kwantyfikator ogólny implikuje,
                > że "konserwatryści i liberałowie są "rozumni inaczej".

barzdzo ladnie (i popatrz popatrz, znowu zrozumialemsmile)))))))))))))))))
                autorowi watku chodzi o tzw "prawiczkow" (nie wiem czy tytul zapadl w pamiec?)
                moze sie zle wyrazil, zacietrzewienie, lekka irytacja nie wplywa na klarownosc
                wypowiedzi, mysle jednak ze chodzilo mu wlasnie nie o K&L smile)))), ale wlasnie
                o "takzwanych". mysle jednak ze spieramy sie o slowa i juz troszeczke nie na
                temat, nie sadzisz?
                pozdr.
                > Mam nadzieję, że Twoje ślepe poparcie dla autora wątku troszkę się zmieni.
                • janusz2_ Re: hm!!! 03.12.02, 09:33
                  tropi_ciel napisał:

> janusz2_ napisał:
                  >
                  >
                  > >
                  > > To ja jeszcze raz przypomnę pierwsze zdanie posta rozpoczynającego wątek:
                  > > "DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?"
                  > > Sądzę, że jako tropiciel dostrzegasz, że ponieważ liberałowie i konserwaty
                  > ści
                  > > są prawicowcami, to użyty tu kwantyfikator ogólny implikuje,
                  > > że "konserwatryści i liberałowie są "rozumni inaczej".
                  >
                  >
                  > barzdzo ladnie (i popatrz popatrz, znowu zrozumialemsmile)))))))))))))))))
                  > autorowi watku chodzi o tzw "prawiczkow" (nie wiem czy tytul zapadl w
                  pamiec?)
                  > moze sie zle wyrazil, zacietrzewienie, lekka irytacja nie wplywa na
                  klarownosc
                  > wypowiedzi, mysle jednak ze chodzilo mu wlasnie nie o K&L smile)))), ale
                  wlasnie
                  > o "takzwanych". mysle jednak ze spieramy sie o slowa i juz troszeczke nie na
                  > temat, nie sadzisz?

Ja odnoszę się do tego co zostało napisane, Ty zaś do tego, co, jak Ci się
                  wydaje, "autor miał na myśli".
                  Róznica dosyć istotna.
            • xiazeluka Re: hm!!! 03.12.02, 09:18
              tropi_ciel napisał:

> czytalem ten pierwszy post i nawet go zrozumialem smile)))))),

Jak się okazuje - jednak nie.

> ale jako
              > tropi_ciel smile)))))))))))))))) probuje isc tez trodzeczke dalej.

Na manowce, zgadza się.

> mlody czlowiek o pogladych prawicowych to samo w sobie -
              > bardzo dziwna sprawa!

A to dlaczego? Poglądy prawicowe ma się tylko na starość? Logicznie rzecz
              biorąc - powinno być odwrotnie!

> po drugie by miec prawicowe poglady TRZEBA cos wiedziec,
              > przynajmniej troszeczke o ekonomii, prawie, historii, itd.

"Troszeczkę" trzeba wiedzieć, by w ogóle mieć jakieś poglądy. KoLiber to
              stowarzyszenie ignorantów?

> truizmem jest
              > stwierdzenie ze mlody polski tzw. prawicowiec ma arcy-lewicowe poglady!

Podaj przykład, gdyż nie wiadomo, co/kogo masz właściwie na myśli.

> jak wiadomo. przykre toto, ale ... co z takimi zrobic, jak przyklady nie
              > plyna "z gory".

Co jest tą "górą"? Konkrety!

> a swoja droga ciekawe jest bardzo zjawisko nienawisci polskiej
              tzw. "prawicy" - mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi,

Nie, nie wiadomo. Nie możesz napisać wprost, musisz krążyć wokół ścierwa jak
              tchórzliwy szakal?

> do liberalizmu i konserwatyzmu. znajduje
              > tutaj analogie w nienawisci jaka obdarzali komunisci (z definicji lewicowi)
              > wszelkie niekomunistyczne partie lewicowe.!

Jeżeli chodzi Ci o narodowo-socjalistyczne LPR czy syndykalistyczne AWS
              względnie łżeprawicowe PiS - to zgoda. Na przyszłość jednak pisz bez owijania w
              bawełnę, ponieważ Twoje skróty myślowe są stanowczo zbyt toporne.
    • Gość: doku Kolejny, kto udaje że nie wie co znaczy prawica IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 02.12.02, 16:38
      maaax napisał:

> katolicką miłóść bliźniego

Prawicowiec kocha swą rodzinę i samego siebie, a miłość do bliźniego (czyli ta
      udawana, na pokaz) to cecha lewicy.

> nienawidzi Żydów

Kolejny fałsz. Może kiedyś tak było, ale od czasu gdy USA poparły Izrael,
      komuniści zaczęli nienawidzieć Żydów. Teraz nienawiść jest wspólna: do Izraela,
      do Żydów i do USA - to cecha lewicy. Współczesna prawica popiera Izrael, więc
      nawet jeśli stary antysemityzm nie umarł, to prawicowiec do niego się nie
      przyzna.

> UE

tak jak USA, to zachód, kapitalizm - to prawica świata

> masonów

Tylko w szpitalach dla wariatów nienawidzi się jeszcze jakichś masonów. Czy
      słyszałeś żeby Regan lub Tatcher psioczyli na masonów?

> liberałów

Liberałowie, to właśnie jest serce współczesnej prawicy

>, "katolewicy"

jedynie tutaj masz rację, tak, prawicowcy gardzą katolewicą.

• Gość: babariba PRAWICZKĄ JEST "f"LISAK Z TARNOBRZEGA IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 17:41
      chciałby z tym skończyć, ale ręcznie trudno jakoś
    • maaax XIAZELUKA- ROZUMU SZUKA 03.12.02, 09:37
      no ale ponieważ nawet prawiczek jest przy niej (nim?) inteligentem to i tak go
      nie znajdzie.
      Ale tak domniemywam, żeś z UPR-u?
      Partia Korwina zajmuje szczególne miejsce wsród polskich prawiczków.
      W porównaniu z nią nawet prostytutka wydaje się uczciwa i stała w uczuciach.
      A jej (partii, nie prostytutki)program?
      Bawi, tumani, przestrasza.Ale przede wszystkim tumani- zreszta tak jak stan
      umysłów jej członków.

"Byle stróż z PGR-u jest mądrzejszy od UPR-u"

• Gość: luka maaaaaaaaax, masz czkawkę czy brzuch Cię boli? /nt IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 11:00
        maaax napisał:

> no ale ponieważ nawet prawiczek jest przy niej (nim?) inteligentem to i tak
        go
        > nie znajdzie.
        > Ale tak domniemywam, żeś z UPR-u?
        > Partia Korwina zajmuje szczególne miejsce wsród polskich prawiczków.
        > W porównaniu z nią nawet prostytutka wydaje się uczciwa i stała w uczuciach.
        > A jej (partii, nie prostytutki)program?
        > Bawi, tumani, przestrasza.Ale przede wszystkim tumani- zreszta tak jak stan
        > umysłów jej członków.
        >
        > "Byle stróż z PGR-u jest mądrzejszy od UPR-u"
        >
        • maaax luka-juzsie myłeś?to zrób to i nie pytaj już po co 03.12.02, 11:30
          • Gość: luka Re: luka-juzsie myłeś?to zrób to i nie pytaj już IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 11:39
            Powtarzasz się, głupku.
      • Gość: piotrq do jąkały IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 03.12.02, 11:36
        Tego, jak mózgu pozbawia kraksa,
        skutki zobaczysz czytając maaaxa.
        Kraksa-nie kraksa, hulajnogowa,
        ale słabiutka jest maaaxa głowa.
        Załamać ręce człek nad tym aż chce,
        wszak nawet wody nie ma w tej czaszce.
    • Gość: Jan Prawiczki, lewiczki i normalni IP: *.hispeed.ch 03.12.02, 11:38
      maaax napisał:

> DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
      > Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego, że
      > ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
      > Taka skaza genetyczna "prawiczków" =

> "Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglądy.
      Czyli: nie każdy prawicowiec jest "prawiczkiem", wbrew temu, co sugeruje
      pierwsze zdanie.

Czyli: maaax nie za dobrze to sobie przemyślał.

Moje zdanie:
      Oszołoma nie czytam, wątki o Żydach, czy że potrzebny był sojusz z Hitlerem lub
      że Bruksela nas zje, omijam (nie zawsze).

Z drugiej strony są "lewiczki", wyznawcy modelu albańskiego, które uważają, że
      rozdział Kościoła od państwa polega na wymordowaniu wszystkich księży. Nie sł
      podatni na padne argumenty i gda im zarzucić, że popierają morderstwo, mówią że
      oczywiście i bardzo słusznie.
      Nie spotkałem takich w realu (dlatego jeszcze żyję).

Są poza tym ludzie o różnych poglądach, z którymi można rozmawiać i od których
      się można czegoś nauczyć, czegoś więcej, niż tego, jak nisko potrafi upaść
      człowiek.
      Tych pozdrawiam.
      • Gość: # Re: Prawiczki, lewiczki i normalni IP: *.wroclaw.tpsa.pl 03.12.02, 12:27
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Moje zdanie:

> Oszołoma nie czytam, wątki o Żydach, czy że potrzebny był sojusz z Hitlerem
        > lub że Bruksela nas zje, omijam (nie zawsze).
        .................................................

> Są poza tym ludzie o różnych poglądach, z którymi można rozmawiać i od
        których się można czegoś nauczyć

########################:
        Jak ty mozesz pogodzic w swojej glowie takie sprzecznosci? smile

Wszystko tu jest albo pisane przez oszoloma,
        albo na temat oszoloma czy Zyda, a nawet Zyda-Oszoloma albo laczy sie z idea
        lub jest skutkiem sojuszow z Hoitlerem...
        az do sojuszow z Bruksela.

Pokaz mi jakikolwiek temat z Aktualnosci
        a ja Ci to bez wysilku wykaze.

Na razie nie awansowales nawet na oszoloma.
        • tropi_ciel bardzo to dziwne 03.12.02, 12:49
          ale mam takie wrazenie, ze maretima i ja probujemy wypowiadac sie w miare
          normalnie, a niektorzy (coz za pojecie pojemne - jak ktos zauwazyl!) tocza
          piane i bluzgaja wkolo!. ciekawe dlaczego, brak argumentow?, brak wlasnego
          zdania?, a moze po prostu nieumiejetnosc prowadzenia rzeczowej (mniej lub
          bardziej, z naciskiem na bardziej) dyskusji.
          a co do bajek - pozwole sobie zauwazyc ze Ramajana jest eposem bogatym w watki
          mitologiczne. porownujac ja do bajki (a teraz uwaga "toporny skrot myslowy")
          stawiamy takze w grupie bajek i Iliade (podobnie epos). pozatym mity to tez nie
          bajki. glupio mowic o micie o czerwonym kapturku lub o bajkach z Kronosem w
          roli glownej (moze w takim razie zatytulujmy mity greckie: greckie klechdy
          domowe?smile).
          a co do partii prawicowych prosze wymienic JEDNA, ktora sie liczy na polskiej
          scenie politycznej (poza Republikanami z USA smile))))
          i to by bylo na tyle.
          cos wiecej to prosze czytac pierwszy post maretima(y) do mnie. to powinno
          wystarczyc za komentarz.
          • janusz2_ Jest taki dowcip 03.12.02, 13:01
            tropi_ciel napisał:

> ale mam takie wrazenie, ze maretima i ja probujemy wypowiadac sie w miare
            > normalnie

Kierująca samochodzem blondynka słyszy w radio komunikat - "Uwaga na
            autostradzie A2 jeden samochód jedzie "pod prąd".
            Blondynka na to mruczy do siebie - "Jeden??? Wszystkie!!!".
            • tropi_ciel Re: Jest taki dowcip 03.12.02, 13:06
              czyli mamy sobiedac spokoj i poszukac pierwszego zjazdu? czy tak!?smile)))
              z drugiej jednak strony jest tez powiedzenie o milionach nieomylnych much
              (znowu skrocik!)smile)))))))))))))))))))))))))
              • maretina Re: Jest taki dowcip 03.12.02, 13:10
                tropi_ciel napisał:

> czyli mamy sobiedac spokoj i poszukac pierwszego zjazdu? czy tak!?smile)))
                > z drugiej jednak strony jest tez powiedzenie o milionach nieomylnych much
                > (znowu skrocik!)smile)))))))))))))))))))))))))
                hmmm chodzi tu o te muszki, ktore zywia sie g......?smile)))))
          • Gość: luka Re: bardzo to dziwne - skądże! IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 13:13
            tropi_ciel napisał:

> ale mam takie wrazenie, ze maretima i ja probujemy wypowiadac sie w miare
            > normalnie,

Skoro masz takie wrażenie, to wprost nie sposób zaprzeczać.

> a niektorzy (coz za pojecie pojemne - jak ktos zauwazyl!) tocza
            > piane i bluzgaja wkolo!. ciekawe dlaczego, brak argumentow?, brak wlasnego
            > zdania?, a moze po prostu nieumiejetnosc prowadzenia rzeczowej (mniej lub
            > bardziej, z naciskiem na bardziej) dyskusji.

Proszę nie ubliżać Pani Maretinie!

> a co do bajek - pozwole sobie zauwazyc ze Ramajana jest eposem bogatym w
            watki
            > mitologiczne. porownujac ja do bajki (a teraz uwaga "toporny skrot myslowy")
            > stawiamy takze w grupie bajek i Iliade (podobnie epos). pozatym mity to tez
            nie bajki.

Mity i bajki wywodzą się ze starożytności, uogólniając są zapisem
            fantastycznych opowiadań kosmologicznych lub ludowych o walorach dydaktycznych.
            Natrząsanie się z bajek jest zatem równie zasadne jak szydercze traktowanie
            mitów. W szkołach nie uczą tylko o Homerze, wspominają także o Ezopie,
            nieprawdaż?

> a co do partii prawicowych prosze wymienic JEDNA, ktora sie liczy na polskiej
            > scenie politycznej (poza Republikanami z USA smile))))

I cóż z tego? Poparcie "ludu" nie przesądza o słuszności głoszonych haseł.
            Przeciwnie, ideologie lewicowe są łatwe w odbiorze, zatem siłą rzeczy mają
            wiekszy elektorat.
            • maretina Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 13:15
              luca? masz obsesje na moim punkcie? twoj kazdy post jest o mniesmile bo chyba to
              nie moze byc milosc!smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              znajdz sobie inny obiekt westchnien.
              • Gość: luka Re: bardzo to dziwne - skądże! IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 13:20
                maretina napisała:

> luca? masz obsesje na moim punkcie?

Mam. Zadziwia mnie Pani każdym postem.

> bo chyba to
                > nie moze byc milosc!smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dlaczego nie? Oryginalność to Pani mocna strona.

> znajdz sobie inny obiekt westchnien.

Dostałem niniejszym kosza, czarną polewkę, kopa na rozpęd.
                Ach, jestem nieutulony w żalu.
                • maretina Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 13:31
                  >
                  > Dostałem niniejszym kosza, czarną polewkę, kopa na rozpęd.
                  inteligentna bestia.na swoj sposob oczywisciesmile
                  > Ach, jestem nieutulony w żalu.
                  szybko znajdziesz pocieszenie. tyle osob na tym forum.
                  it must have been love, but it`s over now!smile heheheh.
                  • Gość: luka Re: bardzo to dziwne - skądże! IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 13:33
                    maretina napisała:

> szybko znajdziesz pocieszenie. tyle osob na tym forum.
                    > it must have been love, but it`s over now!smile heheheh.

A mogę przynajmniej przytrzymać Pani miotłę, kiedy będzie Pani odlatywać?
                    • maretina Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 13:35

> maretina napisała:
                      >
                      > > szybko znajdziesz pocieszenie. tyle osob na tym forum.
                      > > it must have been love, but it`s over now!smile heheheh.
                      >
                      > A mogę przynajmniej przytrzymać Pani miotłę, kiedy będzie Pani odlatywać?
                      mozesz ta miotla pzamiatac, bo zabrudziles ten watek. tak z butami wlazles w
                      dyskusjetongue_out
                      • Gość: luka Re: bardzo to dziwne - skądże! IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 13:36
                        maretina napisała:

> mozesz ta miotla pzamiatac, bo zabrudziles ten watek. tak z butami wlazles w
                        > dyskusjetongue_out

Powtórzę po raz piąty: to otwarte forum dyskusyjne, a nie Pani prywatny stolik
                        w ekskluzywnym barze mlecznym.
            • Gość: doku Całkiem nieźle! IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 03.12.02, 13:36

> > a co do partii prawicowych prosze wymienic JEDNA, ktora sie liczy na polsk
              > iej
              > > scenie politycznej (poza Republikanami z USA smile))))
              >
              > I cóż z tego? Poparcie "ludu" nie przesądza o słuszności głoszonych haseł.
              > Przeciwnie, ideologie lewicowe są łatwe w odbiorze, zatem siłą rzeczy mają
              > wiekszy elektorat.

Poznać lewicę właśnie po tlumie i liczności. Weźmy np. taką hołotę jak
              szalikowcy - jestem pewien, że wśród nich nie ma nikogo o prawicowych
              poglądach. Albo te tłumy co niedziela wokół kościołów - to też lewica. Dlatego
              w Polsce dotychczas rządziła i rządzi lewica, raz związkowa (AWS) raz klasyczna
              (SLD). Ale np. w USA "lud" jest w mniejszości, dlatego to kraj prawicowy. Nawet
              Demokraci są prawicą w porównaniu do polskich partii.

Prawicowiec zawsze jest wrogiem ludu.
              • maretina Re: Całkiem nieźle! 03.12.02, 13:39

wrogiem ludu sa wszelkie skrajnosci dokusmile
              • Gość: siedem dość tych impertynencji IP: 213.216.66.* 03.12.02, 13:46
                Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: luka napisał(a):
                >
                > > > a co do partii prawicowych prosze wymienic JEDNA, ktora sie liczy na
                > polsk
                > > iej
                > > > scenie politycznej (poza Republikanami z USA smile))))
                > >
                > > I cóż z tego? Poparcie "ludu" nie przesądza o słuszności głoszonych haseł.
                >
                > > Przeciwnie, ideologie lewicowe są łatwe w odbiorze, zatem siłą rzeczy mają
                >
                > > wiekszy elektorat.
                >
                > Poznać lewicę właśnie po tlumie i liczności. Weźmy np. taką hołotę jak
                > szalikowcy - jestem pewien, że wśród nich nie ma nikogo o prawicowych
                > poglądach. Albo te tłumy co niedziela wokół kościołów - to też lewica.
                Dlatego

a co tam panie na amerykanskich banknotach piszą? może in darwin we trust? może
                in feministki we trust?

> (SLD). Ale np. w USA "lud" jest w mniejszości, dlatego to kraj prawicowy.
                Nawet

słucham?

> Demokraci są prawicą w porównaniu do polskich partii.

a prawdziwie prawicowa Unia Demokratyczna/Wolności [tu wpisz dowolne słowo]?

> Prawicowiec zawsze jest wrogiem ludu.

prawicowiec jest po prostu przyjacielem ludu. lewicowiec jest fałszywym
                przyjacielem ludu. przykładowo utrzymuje ze minfin jest potrzebny bo to dobrze
                dla ludu.

5040
                • Gość: doku Bardzo słusznie, ale nieprecyzyjnie IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 03.12.02, 13:58
                  Gość portalu: siedem napisał(a):

>
                  > > Prawicowiec zawsze jest wrogiem ludu.
                  >
                  >
                  > prawicowiec jest po prostu przyjacielem ludu.

Oto poprawne sformułowanie:

"Lud jest przyjacielem prawicowca".

Ale lud nie czuje wdzięczności dla swoich dobroczyńców - albo nie umie, albo
                  nie rozumie - to hołota, która z natury jest prawicy wroga.
                  • maretina Re: Bardzo słusznie, ale nieprecyzyjnie 03.12.02, 14:05

> Ale lud nie czuje wdzięczności dla swoich dobroczyńców - albo nie umie, albo
                    > nie rozumie - to hołota, która z natury jest prawicy wroga.

doku? sugerujesz, ze my czyli lud jestesmy glupi, bo prawicowego awsu nie
                    docenilismysmile tej pieknej dziury budzetowej... ale ciemni jestesmywink
                    • janusz2_ Re: Bardzo słusznie, ale nieprecyzyjnie 03.12.02, 14:51
                      maretina napisała:

>
                      > doku? sugerujesz, ze my czyli lud jestesmy glupi, bo prawicowego awsu nie
                      > docenilismysmile tej pieknej dziury budzetowej... ale ciemni jestesmywink

wiem.onet.pl/wiem/003dc8.html
                      "Akcja Wyborcza "Solidarność", AWS, ugrupowanie polityczne powstałe 8 czerwca
                      1996 w Warszawie, z inicjatywy Niezależnego Samorządnego Związku
                      Zawodowego "Solidarność". (...)"

Prawicowe związki zawodowe.
                      Co to się u nas porobiło smile))
            • tropi_ciel Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 13:38
              drogi L.
              to nie ja mylilem bajki z mitami! wiec prosze nie do mnie sie w tej sprawie!
              a co do ideologii to w pelni sie zgadzam! (i aby nikt sie nie czepial to
              napisze ze mam takie wrazenie!smile)))))))))
              szkoda tylko ze nie padla odpowiedz, ktora to partia!
              (szeptem mysle ze z maretima to jeszcze nic straconego, moze nieco
              delikatniejßsmile))))))))))

a co do pytania maretimy: tak chodzi wlasnie o te muszki!
              • Gość: luka Re: bardzo to dziwne - skądże! IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 13:51
                tropi_ciel napisał:

> to nie ja mylilem bajki z mitami!

A kto pomylił, tak się spytam z głupia frant?

> szkoda tylko ze nie padla odpowiedz, ktora to partia!

A na to pytanie jest jakaś odpowiedź?
                • tropi_ciel Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 16:43

>
                  > A kto pomylił, tak się spytam z głupia frant?
                  >

poczytaj sobie, wypowiedzi to znajdziesz!

> A na to pytanie jest jakaś odpowiedź?

hej, to JA sie pytam!!! logiczne wiec ze oczekuje odpowiedzi! a dlaczego od
                  ciebie - bo to ty poruszyles ta sprawe!

• xiazeluka Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 17:39
                    tropi_ciel napisał:

> poczytaj sobie, wypowiedzi to znajdziesz!

Przeczytałem. Pani Maretinie coś się majaczyło w bocznych kryptach podczas
                    spaceru w podziemiach, ale nawet Ona niczego nie pomyliła w tej kwestii.

> hej, to JA sie pytam!!! logiczne wiec ze oczekuje odpowiedzi!

Kto pyta nie błądzi.
                    Czy odpowiedź "nie ma" zaspokoi Twoje żądze?

> a dlaczego od
                    > ciebie - bo to ty poruszyles ta sprawe!

Jaką sprawę?
                    • tropi_ciel Re: bardzo to dziwne - skądże! 03.12.02, 17:43
                      xiazeluka napisał:

>
                      > Kto pyta nie błądzi.
                      > Czy odpowiedź "nie ma" zaspokoi Twoje żądze?

zadze nie , ale ciekawosc tak. i Pieknie Dzieki

(jakie podziemia?????)
    • Gość: bbewidomek Re: Czy wiecie kim są 'prawiczki'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.02, 14:01
      "prawiczki" - to także ludziska ciężko schorowane po ukończeniu Wydziału Prawa
      - proszę zrób w kolejnych swoich wypowiedziach zastrzezenie że nie dotyczy to
      tej grupy ludzi.
    • maaax Do prawiczków:- PIOTREQ i LUKA 03.12.02, 15:13
      piotreq- w ostatnim wersie zgubiłes rytm, a tak w ogóle to jak na początek
      całkiem, całkiem- mój brat w III klasie podstawówki też tak potrafi.

luka! baranie (o sorry, zwierzaki)muszę ci przypominac o myciu ! muszę !i nie
      pytaj znowu dlaczego.

Luka, piotreq
      Piotreq, luka
      Myśli u was prózno szukać
      Puste wasze biedne główki
      Marsz chłopaki - do podstawówki !
      • Gość: luka Re: Do prawiczków:- PIOTREQ i LUKA IP: *.k.mcnet.pl 03.12.02, 15:32
        maaax napisał:

> luka! baranie (o sorry, zwierzaki)muszę ci przypominac o myciu ! muszę !i nie
        > pytaj znowu dlaczego.

Ani razu nie pytałem, czerwony ciemniaku. Natomiast Ty się powtarzasz kolejny
        raz, a przynudzanie to gorsza zbrodnia od opowiadania głupot, w czym w wolnych
        chwilach również celujesz.

• maaax Re: Do prawiczka LUKA, który zjada zawsze zbuka 03.12.02, 15:53

> maaax napisał:
          >
          > > luka! baranie (o sorry, zwierzaki)muszę ci przypominac o myciu ! muszę !i
          > nie
          > > pytaj znowu dlaczego.
          >
          > Ani razu nie pytałem, czerwony ciemniaku
          Interesujaca zbitka kolorystyczna. A ty kto w takim razie? Ciemny czerwońcu?

. Natomiast Ty się powtarzasz kolejny
          > raz,
          NO MUSZĘ! Po prostu muszę ci przypominać o myciu ! I nie pytaj znowu dlaczego!

a przynudzanie to gorsza zbrodnia od opowiadania głupot, w czym w wolnych
          > chwilach
          Mylisz się chłopczyku nie mam wolnych chwil bo muszę ci przypominac o higienie
          osobistej.

również celujesz.

Myj sie luka , myj dokładnie
          Bo ci wiadro na łeb spadnie
          Resztki mózgu wyparuja i powietrze tam zepsują.
          >
          >
          • xiazeluka Re: Do prawiczka LUKA, który zjada zawsze zbuka 03.12.02, 17:41
            maaax napisał:

> Interesujaca zbitka kolorystyczna. A ty kto w takim razie? Ciemny czerwońcu?

Czarno-błękitny geniusz, mój Ty zabawny błaźnie z opery komicznej.

> NO MUSZĘ! Po prostu muszę ci przypominać o myciu ! I nie pytaj znowu dlaczego!

Tak jest. A Ty jak tam, dokończyłeś toaletę?

> Myj sie luka , myj dokładnie
            > Bo ci wiadro na łeb spadnie
            > Resztki mózgu wyparuja i powietrze tam zepsują.

Zamiast bazgrać po murach kamienic postanowiłeś graffitować na Forum?
            • shanti Re: Do prawiczka LUKA, który zjada zawsze zbuka 04.12.02, 11:19
              xiazeluka napisał:

> maaax napisał:
              >
              > > Interesujaca zbitka kolorystyczna. A ty kto w takim razie? Ciemny czerwońc
              > u?
              >
              > Czarno-błękitny geniusz, mój Ty zabawny błaźnie z opery komicznej.
              >
              > > NO MUSZĘ! Po prostu muszę ci przypominać o myciu ! I nie pytaj znowu dlacz
              > ego!
              >
              > Tak jest. A Ty jak tam, dokończyłeś toaletę?
              >
              > > Myj sie luka , myj dokładnie
              > > Bo ci wiadro na łeb spadnie
              > > Resztki mózgu wyparuja i powietrze tam zepsują.
              >
              > Zamiast bazgrać po murach kamienic postanowiłeś graffitować na Forum?

Przyjrzyj sie wczesniejszym postom luki, piotrqa i SWOIM- potem dopiero się
              mądrzyj.
              Poszukaj cos do ciebie jest pośrodku wątku !!!
          • Gość: piotrq Są tacy ludzie... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 03.12.02, 18:36
            ... na forum, z którymi zawsze można się pospierać, bo mają chociaż odrobinę
            klasy. # jest dobrze wychowanym starszym panem, choć antysemitą zapatrzonym w
            narodowo-socjalistyczne bzdury rodem z lpr-u, tyu przynajmniej poprawnie pisze
            po polsku, a i czasem przyznać rację potrafi, V.C. mimo swoich obsesji
            przynajmniej coś chce konkretnego powiedzieć, bo tak uważa. Nawet
            nieprzemakalny Al. Ty, jąkało, nie masz nic do powiedzenia, jesteś kompletnym
            idiotą i dlatego nie będę cię zauważał. Jest już paru takich z samego dna
            forum, do których się nie odzywam. Jesteś kolejnym zgniłym pastewnym pastewnym
            burakiem na tym poletku.
            • maaax PRAWICZKI HIPOKRYCI !!!. 04.12.02, 09:44
              Gość portalu: piotrq napisał(a):

> ... na forum, z którymi zawsze można się pospierać, bo mają chociaż odrobinę
              > klasy. # jest dobrze wychowanym starszym panem, choć antysemitą zapatrzonym w
              > narodowo-socjalistyczne bzdury rodem z lpr-u, tyu przynajmniej poprawnie
              pisze
              > po polsku, a i czasem przyznać rację potrafi, V.C. mimo swoich obsesji
              > przynajmniej coś chce konkretnego powiedzieć, bo tak uważa. Nawet
              > nieprzemakalny Al. Ty, jąkało, nie masz nic do powiedzenia, jesteś kompletnym
              > idiotą i dlatego nie będę cię zauważał. Jest już paru takich z samego dna
              > forum, do których się nie odzywam. Jesteś kolejnym zgniłym pastewnym
              pastewnym
              > burakiem na tym poletku.

KAŻDY KTO PRZEŚLEDZI UWAŻNIE WSZYSTKIE TWOJE POSTY (I INN.PRAWICZKÓW: np. LUKA,
              XIAZELUKA)DOWIE SIĘ KTO ZACZĄŁ POSANINĘ NA POZIOMIE, KTÓRY RZEKOMO CIĘ TAK RAZI>
              No. ale czego sie mozna spodziewać po prawiczkach= hipokryzja jest przeciez
              wpisana w istotę prawicowości (zob. katolickie klechy)
              • shanti Re: PRAWICZKI HIPOKRYCI !!!. 04.12.02, 09:56
                maaax napisał:

> Gość portalu: piotrq napisał(a):
                >
                > > ... na forum, z którymi zawsze można się pospierać, bo mają chociaż odrobi
                > nę
                > > klasy. # jest dobrze wychowanym starszym panem, choć antysemitą zapatrzony
                > m w
                > > narodowo-socjalistyczne bzdury rodem z lpr-u, tyu przynajmniej poprawnie
                > pisze
                > > po polsku, a i czasem przyznać rację potrafi, V.C. mimo swoich obsesji
                > > przynajmniej coś chce konkretnego powiedzieć, bo tak uważa. Nawet
                > > nieprzemakalny Al. Ty, jąkało, nie masz nic do powiedzenia, jesteś komplet
                > nym
                > > idiotą i dlatego nie będę cię zauważał. Jest już paru takich z samego dna
                > > forum, do których się nie odzywam. Jesteś kolejnym zgniłym pastewnym
                > pastewnym
                > > burakiem na tym poletku.
                >
                > KAŻDY KTO PRZEŚLEDZI UWAŻNIE WSZYSTKIE TWOJE POSTY (I INN.PRAWICZKÓW: np.
                LUKA,

Zrobiłem to: maaax odpowiedział po prostu na zaczepki luki i innch-
                odpowiedzial mocno- oni tak widocznie nie potrafia i teraz stroja sie w piórka
                obrażonych.
                > XIAZELUKA)DOWIE SIĘ KTO ZACZĄŁ POSANINĘ NA POZIOMIE, KTÓRY RZEKOMO CIĘ TAK
                RAZI
                > >
                > No. ale czego sie mozna spodziewać po prawiczkach= hipokryzja jest przeciez
                > wpisana w istotę prawicowości (zob. katolickie klechy)
                TAK. Typowe dla prawicy.
              • Gość: Jan Lewica i "lewica" IP: *.hispeed.ch 04.12.02, 10:39
                maaax napisał:
                > No. ale czego sie mozna spodziewać po prawiczkach= hipokryzja jest przeciez
                > wpisana w istotę prawicowości (zob. katolickie klechy)

Boże wszechmogący - widzisz i nie grzmisz!
                Ja znam ludzi o różnych przekonaniach i z większością da się przynajmniej wypić
                piwo.
                Ale na tym forum słychać czasem "lewicowy" bełkot w takim stylu, że naprawdę
                trudno wytrzymać.
                I ta cholerna pewność siebie, i ta nienawiść, i brak jakiejkolwiek refleksji.

Czy Ty chłopie widziałeś kiedyś księdza? Rozmawiałeś z nim?

A "lewica" jest w cudzysłowie, bo dla mnie lewicowość polega przynajmniej na
                jakiejś sympatii do ludzi, pragnienia równości itp. Takim lewicowcem sam jestem.

Ale byłem rządzony przez dziesięciolecia przez "lewicę".
                "Lewica" jeździła dobrymi samochodami, miała w Bieszczadach prywatne tereny
                łowieckie strzeżone przez oddziały specjalne, jadła moją szynkę, rektorowała na
                uniwersytetach, a cenzura dbała, byśmy nie zakłócili jej dobrego samopoczucia.

Precz z "lewicą" i "prawicą"!
                Niech żyje lewica i prawica!
                Niech żyją normalni!

PS1. Barbórkowe pozdrowienia na Śląsk
                PS2. Barbórkowe pozdrowienia dla Barbar smile
                • maaax Re: Lewica i 'lewica': Czy w ogóle wiesz o czym pi 04.12.02, 10:53

piszesz? :Gość portalu: Jan napisał(a):

> maaax napisał:
                  > > No. ale czego sie mozna spodziewać po prawiczkach= hipokryzja jest przeci
                  > ez
                  > > wpisana w istotę prawicowości (zob. katolickie klechy)
                  >
                  > Boże wszechmogący - widzisz i nie grzmisz!
                  A co ma grzmiec, skoro to prawda?

> Ja znam ludzi o różnych przekonaniach i z większością da się przynajmniej
                  wypić
                  >
                  > piwo.
                  > Ale na tym forum słychać czasem "lewicowy" bełkot w takim stylu, że naprawdę
                  > trudno wytrzymać.

Ja zaś obserwuję tu przede wszystkim prawicowe "hate speeches" (antysemickie,
                  rasistowskie itp) i prawicowy bełkot
                  > I ta cholerna pewność siebie, i ta nienawiść, i brak jakiejkolwiek refleksji.
                  Święte słowa: tym właśnie sie charakteryzuja prawiczki!

> Czy Ty chłopie
                  Niestety nie jestem chłopem, a chciałbym bo lubię wieś.
                  widziałeś kiedyś księdza? Rozmawiałeś z nim?
                  Aby to raz!!!
                  >
                  > A "lewica" jest w cudzysłowie, bo dla mnie lewicowość polega przynajmniej na
                  > jakiejś sympatii do ludzi, pragnienia równości itp. Takim lewicowcem sam
                  jestem
                  > .No i dobrze. Ja tez mam "sympatię do ludzi" ale może poobserwuj sobie
                  przebieg postów i zauwaźż "KTO zaczął " O.K.?
                  >
                  > Ale byłem rządzony przez dziesięciolecia przez "lewicę".
                  > "Lewica" jeździła dobrymi samochodami, miała w Bieszczadach prywatne tereny
                  > łowieckie strzeżone przez oddziały specjalne, jadła moją szynkę, rektorowała
                  na
                  >
                  > uniwersytetach, a cenzura dbała, byśmy nie zakłócili jej dobrego samopoczucia.
                  >
                  > Precz z "lewicą" i "prawicą"!
                  > Niech żyje lewica

Precz z prawicą!
                  > Niech żyją normalni!
                  >
                  > PS1. Barbórkowe pozdrowienia na Śląsk
                  Pozdrowienia dla PGR-ów barbarzyńsko zlikwidowanych po 1990- do nich nikt ju z
                  nie dopłaca, bo przecież pgr-owców nie ma się co bać, nie?
                  > PS2. Barbórkowe pozdrowienia dla Barbar smile
                  • Gość: Jan Wiem IP: *.hispeed.ch 04.12.02, 11:35
                    maaax napisał:
                    > > maaax napisał:
                    > > > ...w istotę prawicowości (zob. katolickie klechy)
                    > >
                    > > Boże wszechmogący - widzisz i nie grzmisz!
                    > A co ma grzmiec, skoro to prawda?
                    Podobnie jak panowie K(agan/raken/rzys) nie widzisz własnej jednostronności.

> Ja zaś obserwuję tu przede wszystkim prawicowe "hate speeches" (antysemickie,
                    > rasistowskie itp) i prawicowy bełkot
                    > > I ta cholerna pewność siebie, i ta nienawiść, i brak jakiejkolwiek refleks
                    > ji.
                    > Święte słowa: tym właśnie sie charakteryzuja prawiczki!
                    Parę postów temu próbowałem Ci wytłumaczyć, że są "prawiczki", z którymi nie
                    chcę mieć nic wspólnego i prawica.
                    W poprzednim poście próbowałem Ci wytłumaczyć, że jest lewica i "lewica".
                    Tobie najwyraźniej "lewica" nie przeszkadza.

Każdy widzi to, co go razi.
                    Owszem, są "prawicowe" hate speeches, ale hate speeches w wykonaniu panów K są
                    dla mnie nie do przebicia - i nie są reakcją na nic, bo zazwyczaj otwierają
                    nowe prowokacyjne i bezczelne wątki. Mnie one rażą bardziej, bo jak ktoś np.
                    nawołuje do morderstw tu i teraz, to czuję się zagrożony.

A jak im powiedzieć "chamsko i bezmyślnie nas obrażacie", to oni piszą "bo tacy
                    jesteście". Jak hitlerowski "Stürmer" lub Goebbels: "Mówią, że Żydzi to też
                    ludzie... ale pluskwy to też zwierzęta". I właśnie tak się odezwałeś Ty.

> > Precz z "lewicą" i "prawicą"!
                    > Precz z prawicą!
                    Ślepota na jedno oko, jw.

A powiedz mi maaaksie, gdzie Ty widzisz w Polsce lewicę godną tego imienia?
                    Chyba nie wśród paniczów z SLD, dziedziców JKM Edwarda I i jego wasala,
                    katowickiego księcia Grudnia?
            • Gość: # Jest taki czlowiek Odp."Sa tacy ludzie..." IP: *.wroclaw.tpsa.pl 04.12.02, 11:17
              Gość portalu: piotrq napisał(a):

..bo mają chociaż odrobinę
              > klasy. # jest dobrze wychowanym starszym panem, choć antysemitą zapatrzonym w
              > narodowo-socjalistyczne bzdury rodem z lpr-u....

Panie Piotrze!

Nie smiem prostowac tak unikatowej,
              tu na Forum, pozywtywnej oceny mej osoby.

Wielkie dzieki, ze nie przyszlo panu na mysl
              zaliczyc moich niezdarnych postow do kategorii
              propagandy globalistycznych postepowcow liberalnych,
              upatrujacych powodzenie Polakow pod zarzadem
              swiezo mianowanych "przyjaciol" Polski, z ktorymi dogadali sie
              wyprobowani slugusi starych "przyjaciol".

Ten tytul antysemity to za Jedwabne? czy za apele o ujawnianie
              zyciorysow propagatorow przyjazni miedzynarodowej,
              niewazne ze najpierw komunistycznej a potem
              koniunkturalnie globalistyczno-kapitalistycznej?

To skojarzenie z Hitlerem - poprzez
              lekko rzucony epitet o narodowo-socjalizmie -
              pod mym adresem, bo osmielilem sie bronic Polski przed
              bolszewia z nadania Stalina, robiaca dzis za "polskich" liberalow
              - to taki nawyk wyniesiony z Gazety Wyborczej?

A tak a propos: Nie slucham ojca dyrektora bo mnie denerwuje po 3 slowach.
              Ale nie pozwole na rownoczesny atak TVP,GW, NIE, Rzepy i inn.

Zylem, w przeciwienstwie do pana, kilka m-cy pod rzadami
              narodowych-socjalistow.
              I nigdy bym sie nie osmielil najgorszego bandziora, wykolejenca
              zlodzieja, chama, prostaka czy jakokolwiek kanalie obdarzyc tym epitetem!
              A ostatnio to mnie pan zarzucal konfabulacje...

W dobie planowego zabijania znaczenia polskich slow,
              a demaskuje to tu non stop - ostatnio maxia definicje esbeka - tez
              epitetowanego mnie - o tempora o mores!
              nawet te nieoczekiwane u pana slowa nie dziwia extremalnie!
              Choc powinny zatrwazac!

Nie wyobraza pan sobie jak komunisci i esbecy ciesza sie z
              wyprodukowania takich ludzi jak pan.

Umiejacych tak nazwac... nie narodowych socjalistow i bolszewikow,
              napadajacych wspolnie na Polakow, nie komunistow i esbekow utrzymujacych
              okupacje Polski, ale tego kto sie temu przeciwstawial aktywnie,
              nie szmacac sie z nimi wspolpraca i placac swoja wlasna cene.

Jesli bronisz Pan Piotrze te szmaty, ze sobie znanych powodow
              - to bron nie mieszajac w to mnie.

Pasuje panu ukrywanie bolszewickich zyciorysow,
              zyciorysow ludobojcow, szkalujacych Polakow, by bezczeszczac
              groby bohaterow, symbole wiary - ze strachu przed odpowiedzialnoscia
              przedstawiajac klamliwie Polakow jako antysemitow
              a mnie jako narodowego socjaliste! By byc gwarantem bepieczanstwa przed
              .....pogromami Michnikow, Wilinskiej czy Morela Czy Fejgina!
              Biedak nie dozylby 100 lat w spokoju.

Wg pana to:
              Sam siebie napadlem i wybudowalem Auswitz dla dwu braci ojca.
              Bo to Polakow pierwsze dwa lata tam zamykano!
              Sam wystrzelilem katiusze, ktora wyrwala przeciwna sciane
              a gruz spadl do mego wozka.
              Sam sie przesluchiwalem na SB. Sam urzadzalem prowokacje na siebie.
              Sam sie bez skutku namawialem do PZPR. I sam
              sobie utrudnialem kariere zawodowa prymitywnymi szykanami.
              Sam siebie relegowalem z uczelni.

Co jeszcze pan przekreci jak wytrawny cyklista kolko?

• shanti PIOTRQ ! zobacz:Mein Gott ! Co za bełkott ! 04.12.02, 11:24
                Gość portalu: # napisał(a):

> Gość portalu: piotrq napisał(a):
                >
                > ..bo mają chociaż odrobinę
                > > klasy. # jest dobrze wychowanym starszym panem, choć antysemitą zapatrzony
                > m w
                > > narodowo-socjalistyczne bzdury rodem z lpr-u....
                >
                > Panie Piotrze!
                >
                > Nie smiem prostowac tak unikatowej,
                > tu na Forum, pozywtywnej oceny mej osoby.
                >
                > Wielkie dzieki, ze nie przyszlo panu na mysl
                > zaliczyc moich niezdarnych postow do kategorii
                > propagandy globalistycznych postepowcow liberalnych,
                > upatrujacych powodzenie Polakow pod zarzadem
                > swiezo mianowanych "przyjaciol" Polski, z ktorymi dogadali sie
                > wyprobowani slugusi starych "przyjaciol".
                >
                > Ten tytul antysemity to za Jedwabne? czy za apele o ujawnianie
                > zyciorysow propagatorow przyjazni miedzynarodowej,
                > niewazne ze najpierw komunistycznej a potem
                > koniunkturalnie globalistyczno-kapitalistycznej?
                >
                > To skojarzenie z Hitlerem - poprzez
                > lekko rzucony epitet o narodowo-socjalizmie -
                > pod mym adresem, bo osmielilem sie bronic Polski przed
                > bolszewia z nadania Stalina, robiaca dzis za "polskich" liberalow
                > - to taki nawyk wyniesiony z Gazety Wyborczej?
                >
                > A tak a propos: Nie slucham ojca dyrektora bo mnie denerwuje po 3 slowach.
                > Ale nie pozwole na rownoczesny atak TVP,GW, NIE, Rzepy i inn.
                >
                > Zylem, w przeciwienstwie do pana, kilka m-cy pod rzadami
                > narodowych-socjalistow.
                > I nigdy bym sie nie osmielil najgorszego bandziora, wykolejenca
                > zlodzieja, chama, prostaka czy jakokolwiek kanalie obdarzyc tym epitetem!
                > A ostatnio to mnie pan zarzucal konfabulacje...
                >
                > W dobie planowego zabijania znaczenia polskich slow,
                > a demaskuje to tu non stop - ostatnio maxia definicje esbeka - tez
                > epitetowanego mnie - o tempora o mores!
                > nawet te nieoczekiwane u pana slowa nie dziwia extremalnie!
                > Choc powinny zatrwazac!
                >
                > Nie wyobraza pan sobie jak komunisci i esbecy ciesza sie z
                > wyprodukowania takich ludzi jak pan.
                >
                > Umiejacych tak nazwac... nie narodowych socjalistow i bolszewikow,
                > napadajacych wspolnie na Polakow, nie komunistow i esbekow utrzymujacych
                > okupacje Polski, ale tego kto sie temu przeciwstawial aktywnie,
                > nie szmacac sie z nimi wspolpraca i placac swoja wlasna cene.
                >
                > Jesli bronisz Pan Piotrze te szmaty, ze sobie znanych powodow
                > - to bron nie mieszajac w to mnie.
                >
                > Pasuje panu ukrywanie bolszewickich zyciorysow,
                > zyciorysow ludobojcow, szkalujacych Polakow, by bezczeszczac
                > groby bohaterow, symbole wiary - ze strachu przed odpowiedzialnoscia
                > przedstawiajac klamliwie Polakow jako antysemitow
                > a mnie jako narodowego socjaliste! By byc gwarantem bepieczanstwa przed
                > .....pogromami Michnikow, Wilinskiej czy Morela Czy Fejgina!
                > Biedak nie dozylby 100 lat w spokoju.
                >
                > Wg pana to:
                > Sam siebie napadlem i wybudowalem Auswitz dla dwu braci ojca.
                > Bo to Polakow pierwsze dwa lata tam zamykano!
                > Sam wystrzelilem katiusze, ktora wyrwala przeciwna sciane
                > a gruz spadl do mego wozka.
                > Sam sie przesluchiwalem na SB. Sam urzadzalem prowokacje na siebie.
                > Sam sie bez skutku namawialem do PZPR. I sam
                > sobie utrudnialem kariere zawodowa prymitywnymi szykanami.
                > Sam siebie relegowalem z uczelni.
                >
                > Co jeszcze pan przekreci jak wytrawny cyklista kolko?
                >
                HAHAHAHA PIOTRQ! I co obrońcu prawiczków ! Jak ci teraz po przeczytaniu listu
                tego # ?????? Takiego prawicowego bełkotu dawo nie czytałem. Aż sie chce go
                upowszechnić !

• Gość: # Re: PIOTRQ ! zobacz:Mein Gott ! Co za bełkott ! IP: *.wroclaw.tpsa.pl 04.12.02, 11:29
                  shanti napisał:

> HAHAHAHA PIOTRQ! I co obrońcu prawiczków ! Jak ci teraz po przeczytaniu listu
                  > tego # ?????? Takiego prawicowego bełkotu dawo nie czytałem. Aż sie chce go
                  > upowszechnić !
                  >

To pan, Piotrze uzyl takiego okreslenia
                  - belkot!

Tos pan sam osobiscie czy jeden z mniejszosci narodowych?

• Gość: doku No wiesz!? nt IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 03.12.02, 16:01
          • Gość: n0str0m0 stefan olszowski = swiete slowa prawicy IP: 202.108.191.* 04.12.02, 10:44
            towarzysz olszowski
            w roku 1980 odkryl ameryke:

"pomimo niejakiego oporu spolecznego
            musimy podejmowac decyzje
            nie liczac na ich popularnosc
            prawdziwy lewicowiec ma odwage
            przeciwstawic sie populizmowi"

towarzysz doku
            w roli kolumba ad.2002:

"prawdziwy prawicowiec
            jest zawsze przeciwko masom
            tylko lewica jest popularna"

krypto-kaznodziejskim katabasom mowimy stanowcze bog zaplac

nostromo
            • Gość: doku wyszczekany jesteś, ale takie szkolenie ... IP: *.mofnet.gov.pl 04.12.02, 11:41
              Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> towarzysz olszowski
              > w roku 1980 odkryl ameryke:
              >
              > "pomimo niejakiego oporu spolecznego
              > musimy podejmowac decyzje
              > nie liczac na ich popularnosc
              > prawdziwy lewicowiec ma odwage
              > przeciwstawic sie populizmowi"

... szkolenie musiało pozostawić ślady na twojej psychice. Nie widzisz świata
              spoza tej sowieckiej swojej propagady, którą przesiąkłeś. Te insynuacje są
              żałosne i jakoś tak niesmacznie natrętne, nie uda ci się utytłać mnie w tym
              waszym błocie.

Ty jesteś nawet tak głupi, że nie zrozumiałeś tego, co zrozumiał luka (po co do
              niego napisałem ten enigmatyczny post), inaczej byś się tu nie ośmieszał w
              takim księżycowym kontekście.
            • Gość: Jan Możesz bezpośrednio? IP: *.hispeed.ch 04.12.02, 11:53
              Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> towarzysz olszowski
              > w roku 1980 odkryl ameryke:
              >
              > towarzysz doku
              > w roli kolumba ad.2002:
              >
              > krypto-kaznodziejskim katabasom mowimy stanowcze bog zaplac

Sorry ale nie kumam, z kogo się wyśmiewasz, a kogo popierasz.
              Z takiego buca, jak Olszowski, to się chyba tylko można śmiać.
              Ale nie pasuje mi tu ostatnia kwestia - możesz kościoła nie lubić, ale
              słowo "katabas" jest ze słownictwa partyjnej "dyktatury ciemniaków".

A swoją drogą, dzięki za przypomnienie tego "lewicowego" orła intelektu.
              Co za bałwaństwo nami rządziło...
              I pomyśleć, że do dziś są ludzie, którzy nie widzą potrzeby odcięcia się od
              tego i nie wstydzą się być spadkobiercami tej *tradycji*.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka