eliot 08.01.03, 15:23 www.tygodniksolidarnosc.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliot Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 15:31 eliot napisał: www.tygodniksolidarnosc.com (...) Czy rozmowa Michnika z Rywinem nie zatrąca o stylistykę "Ojca chrzestnego"? - Mnie kojarzy się raczej z "Ekstradycją". Istota sprawy nie tkwi jednak w stylistyce, lecz fundamentalnej sztuczności tej sceny. Na moje ucho, to była gra, rodzaj inscenizacji. Przecież Kwaśniewski, przed akceptacją kandydatury Grzegorza Kołodki, wymusił na Millerze ustępstwa na rzecz Agory. A więc Rywin mówił o sprawach, które były już załatwione, co zapewnia mu wręcz pewnego rodzaju alibi. Moim zdaniem, to dość wyraźna stylizacja, swoisty pastisz przestępstwa. Wraz ze zręcznym wykorzystaniem konwencji wspomnianego wcześniej serialu. Sądzę więc, że zarówno Michnik, jak i Rywin dobrze się bawili, nagrywając tę rozmowę i używając w niej języka, który miał wywrzeć wrażenie na publiczności. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 15:39 eliot napisał: > <a href="http://www.tygodniksolidarnosc.com/"target="_blank">www.tygodniksolida > rnosc.com/</a> Jadzia na premiera Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 16:36 _helga napisała: > eliot napisał: > > > <a > href="http://www.tygodniksolidarnosc.com/"target="_blank">www.tygodniksolida > > rnosc.com/</a> > > Jadzia na premiera Polski! > Ach te kobiety... Jak wy się kochacie... Zazdrość człowieka bierze... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 16:39 eliot napisał: > _helga napisała: > > > eliot napisał: > > > > > <a > > href="http://www.tygodniksolidarnosc.com/"target="_blank">www.tygodniks > olida > > > rnosc.com/</a> > > > > Jadzia na premiera Polski! > > > Ach te kobiety... > Jak wy się kochacie... > Zazdrość człowieka bierze... A co? Zly bylby z Jadzi premier? Sam ja polecasz Masz lepsza kandydature? Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 16:43 _helga napisała: > eliot napisał: > > > _helga napisała: > > > > > eliot napisał: > > > > > > > <a > > > href="http://www.tygodniksolidarnosc.com/"target="_blank">www.tygo > dniks > > olida > > > > rnosc.com/</a> > > > > > > Jadzia na premiera Polski! > > > > > Ach te kobiety... > > Jak wy się kochacie... > > Zazdrość człowieka bierze... > > > A co? Zly bylby z Jadzi premier? Sam ja polecasz Masz lepsza kandydature? > A czy ja napisałem, że zły? Ja tylko pisałem o zadrości i miłości!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis 09.01.03, 04:18 eliot napisał: > _helga napisała: > > > eliot napisał: > > > > > _helga napisała: > > > > > > > eliot napisał: > > > > > > > > > <a > > > > href="http://www.tygodniksolidarnosc.com/"target="_blank">www > .tygo > > dniks > > > olida > > > > > rnosc.com/</a> > > > > > > > > Jadzia na premiera Polski! > > > > > > > Ach te kobiety... > > > Jak wy się kochacie... > > > Zazdrość człowieka bierze... > > > > > > A co? Zly bylby z Jadzi premier? Sam ja polecasz Masz lepsza kandydature > ? > > > > A czy ja napisałem, że zły? > Ja tylko pisałem o zadrości i miłości!!! > )) Hihiiiii))) Jadzia na premiera! PRECZ Z KORUPCJOM I SKORUMPOWANOM KLASOM POLITYCZNOM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 19:53 _helga napisała: > eliot napisał: > > > <a > href="http://www.tygodniksolidarnosc.com/"target="_blank">www.tygodniksolida > > rnosc.com/</a> > > Jadzia na premiera Polski! > jestem też za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trickynicky Odradzam szczegolnie Jadzie IP: *.tele2.pl 09.01.03, 10:43 _helga napisała: Jadzia na premiera Polski! Chcesz nieszczescia? Jadzia ma nierowno pod sufitem, przed wyborami glosila ze 'Polsce potrzebny jest rzad SLD-PSL' teraz znów jej odbilo. Wszystko to plecie w jakims belkotliwym ale perfekcyjnie opanowanym zargonie pseudonaukowym, robiacym wielkie wrazenie na raz na tych raz na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Odradzam szczegolnie Jadzie__a ja NIE 09.01.03, 11:04 Gość portalu: trickynicky napisał(a): > _helga napisała: Jadzia na premiera Polski! > > > Chcesz nieszczescia? Jadzia ma nierowno pod sufitem, przed wyborami glosila > ze 'Polsce potrzebny jest rzad SLD-PSL' teraz znów jej odbilo. Wszystko to > plecie w jakims belkotliwym ale perfekcyjnie opanowanym zargonie pseudonaukowym > , > robiacym wielkie wrazenie na raz na tych raz na innych. jestem jej fanką od początku i wytrwale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trickynicky Re: Odradzam szczegolnie Jadzie IP: *.tele2.pl 09.01.03, 13:10 d_nutka napisał: > jestem jej fanką od początku i wytrwale! Po tym poznaje ze nie jestes kobietą. Chlopy czasem lubia takie dojrzale pieknosci, podswiadomie kojarzace sie z mamą. No ale zeby zaraz na premiera... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Heheheheeee!!!!!!!!! Hihiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.03, 14:05 Gość portalu: trickynicky napisał(a): > d_nutka napisał: > > jestem jej fanką od początku i wytrwale! > > Po tym poznaje ze nie jestes kobietą. Chlopy czasem lubia takie dojrzale > pieknosci, podswiadomie kojarzace sie z mamą. > No ale zeby zaraz na premiera... Jestes bardzo otwarty facet, trickynicky))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trickynicky Re: Heheheheeee!!!!!!!!! Hihiiiiiii!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tele2.pl 10.01.03, 12:47 _helga napisała: > Jestes bardzo otwarty facet, trickynicky))))))))))))))) Nie jestem facet. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Heheheheeee!!!!!!!!! Hihiiiiiii!!!!!!!!!!!!!! 10.01.03, 15:47 Gość portalu: trickynicky napisał(a): > _helga napisała: > > > Jestes bardzo otwarty facet, trickynicky))))))))))))))) > > > Nie jestem facet. A kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Polecam Staniszkis IP: *.ibch.poznan.pl 08.01.03, 16:47 Pani Staniszkis tak samo jak my wszyscy niewiele wie. Urban pisze dosć tajemniczo, że On wie, ale nie wszystko może napisać, podobnie jak p. Paradowska w "Polityce". Interpretacja p. Staniszkis oznacza, że Michnik strzela sobie, i urgrupowaniu które chce stworzyć samobójczą bramkę. Żeby się pozbyć Millera wystarczy trochę poczekać- w Polsce premierostwo jest raczej końcem kariery politycznej, a nie trampoliną na wyższe stanowiska. A Kwasniewski ma jeszcze prawie trzy lata prezydentury. Nie sądzę żeby chciał być premierem. Jest więc jak w czeskim filmie- nikt nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 16:51 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Pani Staniszkis tak samo jak my wszyscy niewiele wie. Urban pisze > dosć tajemniczo, że On wie, ale nie wszystko może napisać, > podobnie jak p. Paradowska w "Polityce". > Interpretacja p. Staniszkis oznacza, że Michnik strzela sobie, i urgrupowaniu > które chce stworzyć samobójczą bramkę. Żeby się pozbyć Millera > wystarczy trochę poczekać- w Polsce premierostwo jest raczej końcem > kariery politycznej, a nie trampoliną na wyższe stanowiska. A Kwasniewski > ma jeszcze prawie trzy lata prezydentury. Nie sądzę żeby chciał być premierem. > Jest więc jak w czeskim filmie- nikt nic nie wie. W okolicach nieboszczki Unii Wolnosci strzelanie sobie samobojczych bramek ma silnie ugruntowana tradycje))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Polecam Staniszkis IP: *.ibch.poznan.pl 08.01.03, 18:03 _helga napisała: > Gość portalu: Tomasz napisał(a): > > > Pani Staniszkis tak samo jak my wszyscy niewiele wie. Urban pisze > > dosć tajemniczo, że On wie, ale nie wszystko może napisać, > > podobnie jak p. Paradowska w "Polityce". > > Interpretacja p. Staniszkis oznacza, że Michnik strzela sobie, i urgrupowa > niu > > które chce stworzyć samobójczą bramkę. Żeby się pozbyć Millera > > wystarczy trochę poczekać- w Polsce premierostwo jest raczej końcem > > kariery politycznej, a nie trampoliną na wyższe stanowiska. A Kwasniewski > > ma jeszcze prawie trzy lata prezydentury. Nie sądzę żeby chciał być premie > rem. > > Jest więc jak w czeskim filmie- nikt nic nie wie. > > > W okolicach nieboszczki Unii Wolnosci strzelanie sobie samobojczych bramek ma > silnie ugruntowana tradycje))))) Pewnym jest jedynie marny stan państwa, za co ponoszą odpowiedzialnosć wszyscy którzy rządzą (lub rządzili), media, które miast informoawć uprawiają propagandę, biznesmnei, którzy oszukują pracowników na płacach, a państwo na podatkach-i my wszyscy którzy się na to biernie godzimy. Zmiana władzy, czyli zastąpienie ludzi Millera-Kwasniewskiego-Michnika na ludzi klonów Kaczyńskich-Walendziaka-Jurka także nic dobrego Polsce nie wróży. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis 08.01.03, 18:43 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > _helga napisała: > > > Gość portalu: Tomasz napisał(a): > > > > > Pani Staniszkis tak samo jak my wszyscy niewiele wie. Urban pisze > > > dosć tajemniczo, że On wie, ale nie wszystko może napisać, > > > podobnie jak p. Paradowska w "Polityce". > > > Interpretacja p. Staniszkis oznacza, że Michnik strzela sobie, i urgr > upowa > > niu > > > które chce stworzyć samobójczą bramkę. Żeby się pozbyć Millera > > > wystarczy trochę poczekać- w Polsce premierostwo jest raczej końcem > > > kariery politycznej, a nie trampoliną na wyższe stanowiska. A Kwasnie > wski > > > ma jeszcze prawie trzy lata prezydentury. Nie sądzę żeby chciał być p > remie > > rem. > > > Jest więc jak w czeskim filmie- nikt nic nie wie. > > > > > > W okolicach nieboszczki Unii Wolnosci strzelanie sobie samobojczych bramek > ma > > silnie ugruntowana tradycje))))) > > Pewnym jest jedynie marny stan państwa, za co ponoszą odpowiedzialnosć wszyscy > którzy rządzą (lub rządzili), media, które miast informoawć uprawiają propagand > ę, > biznesmnei, którzy oszukują pracowników na płacach, a państwo na podatkach-i my > wszyscy którzy się na to biernie godzimy. > Zmiana władzy, czyli zastąpienie ludzi Millera-Kwasniewskiego-Michnika na ludzi > klonów Kaczyńskich-Walendziaka-Jurka także nic dobrego Polsce nie wróży. Jest jako rzeczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Polecam Staniszkis___tylko ONA 08.01.03, 20:05 dlaczego? bo mi się podoba Danka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUROMIR Re: Polecam Staniszkis - chyba tylko Ona madra. IP: *.cm-upc.chello.se 09.01.03, 06:31 Mili panstwo, ja wybralem sobie inny (anizeli parlamentarna nasza wiekszosc) fragment z (inkryminowanego) polecanego nam do czytania przez Pana Eliota artykulu : "- Nasze państwo jest raczej w kiepskiej kondycji. - Nie tylko nasze, instytucja państwa we wszystkich krajach postkomunistycznych ulega demontażowi w procesie integracji ze strukturami europejskimi, a także globalnymi. Oczywiście, rola półperyferii jest trudna. Ale zwłaszcza u nas o katastrofie państwa zadecydowały cynizm, pazerność i niekompetencja klasy politycznej. Podczas żywiołowej i chaotycznej transformacji zostały popełnione ogromne błędy. Polska, bardziej niż inne państwa w regionie, otworzyła się na instytucje, które choć racjonalne w innych stadiach kapitalizmu, w naszej fazie rozwojowej odegrały rolę destrukcyjną. W konsekwencji system przestał być sterowny. Utracono kontrolę nad przestrzenią gospodarczą, a przestrzeń polityczna została skonstruowana na zasadzie wzajemnych blokad. Chińczycy mówią, że państwo istnieje tak długo, jak długo interes reprezentowanej przez nie całości jest brany pod uwagę przez tych, którzy podejmują decyzje na jego terenie. W tym znaczeniu państwa u nas już nie ma, pozostała tylko jego atrapa. Nasza gospodarka ogołocona z przemysłu (deindustrializacja) właściwie nie istnieje. 57 proc. ludzi żyje na poziomie minimum. Nastąpiła prywatyzacja funduszy publicznych. Państwo jest bankrutem. A sektor finansowy i media pracują na rzecz całości większej niż terytorium nominalnego państwa." Pozdrawiam : Euromir Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis - chyba tylko Ona madra. 09.01.03, 06:35 A dzien dobry, Ojczyzny Naszej Reniferze, przy kawie porannej Mam dla ciebie informacje zwiazana z tym cytatem z Jadzi, ktory wybrales. Jadzia nie jest antysemitka. Nie chodzilo jej o Zydow))))))))) Pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Polecam Staniszkis - chyba tylko Ona madra. 09.01.03, 07:16 _helga napisała: > A dzien dobry, Ojczyzny Naszej Reniferze, przy kawie porannej > > Mam dla ciebie informacje zwiazana z tym cytatem z Jadzi, ktory wybrales. > Jadzia nie jest antysemitka. Nie chodzilo jej o Zydow))))))))) > > Pozdrawiam rowniez. a o tych co ją wybiorą też nie zadba? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis - chyba tylko Ona madra. 09.01.03, 07:45 d_nutka napisała: > _helga napisała: > > > A dzien dobry, Ojczyzny Naszej Reniferze, przy kawie porannej > > > > Mam dla ciebie informacje zwiazana z tym cytatem z Jadzi, ktory wybrales. > > Jadzia nie jest antysemitka. Nie chodzilo jej o Zydow))))))))) > > > > Pozdrawiam rowniez. > > > a o tych co ją wybiorą też nie zadba? Hehe)))) To tylko Ojczyzny Naszej Renifer dzieli ludzkosc na Zydow i reszte swiata. Osobiscie watpie, czy Jadzi przy pisaniu tego artykulu mozliwosc takiego podzialu w ogole przyszla do glowy))) Jadzia napisala cos o niepolskich interesach, to Euromir od razu wymyslil, ze to na pewno o Zydow musi chodzic. Zobacz, bardzo charakterystyczne, ze z calego artykulu wybral akurat ten fragment, ktory mu pasuje do jego spiskowej teorii dziejow ))))) Swoja droga, to daleko zaszedl z ta teoria. Bo w Protokolach Medrcow Syjonu jest taka teoria, ze Zydzi dopiero DAZA do rzadzenia swiatem. A widocznie Ojczyzny Naszej Renifer sadzi ze juz ta wladze objeli, hihih. Jak niepolski, to znaczy zydowski, no nie? )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Polecam Staniszkis - chyba tylko Ona madra. 09.01.03, 07:47 _helga napisała: > d_nutka napisała: > > > _helga napisała: > > > > > A dzien dobry, Ojczyzny Naszej Reniferze, przy kawie porannej > > > > > > Mam dla ciebie informacje zwiazana z tym cytatem z Jadzi, ktory wybra > les. > > > Jadzia nie jest antysemitka. Nie chodzilo jej o Zydow))))))))) > > > > > > Pozdrawiam rowniez. > > > > > > a o tych co ją wybiorą też nie zadba? > > Hehe)))) To tylko Ojczyzny Naszej Renifer dzieli ludzkosc na Zydow i reszte > swiata. Osobiscie watpie, czy Jadzi przy pisaniu tego artykulu mozliwosc > takiego podzialu w ogole przyszla do glowy))) Jadzia napisala cos o > niepolskich interesach, to Euromir od razu wymyslil, ze to na pewno o Zydow > musi chodzic. Zobacz, bardzo charakterystyczne, ze z calego artykulu wybral > akurat ten fragment, ktory mu pasuje do jego spiskowej teorii dziejow ))))) > > Swoja droga, to daleko zaszedl z ta teoria. Bo w Protokolach Medrcow Syjonu > jest taka teoria, ze Zydzi dopiero DAZA do rzadzenia swiatem. A widocznie > Ojczyzny Naszej Renifer sadzi ze juz ta wladze objeli, hihih. Jak niepolski, to > > znaczy zydowski, no nie? > > )))))))))))))) PS. Jadzia dzieli w tym artykule ludzi, owszem. Na skorumpowanych i nieskorumpowanych))))) A teraz sie oddalam w kierunku, w ktorym zarabiam pieniadze na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # W Polsce zawsze moze byc gorzej... IP: *.wroclaw.tpsa.pl 09.01.03, 08:03 ...stad popularnosc unikatowego powiedzonka: "dobrze juz bylo". Pisalem AndrzejowiG, ze tam gdzie rzadza klamcy i oszusci ( zgodnie z "wolą" wiekszosci wyborcow - niestety! - ktora to "bezwola" byla efektem zobojetnienia narodu, zabicia w sobie wrazliwosci jako spadek po obecnosci radzieckiej, jako wreszcie, po tylu rozczarowaniach; - ostatniej formy obrony spoleczenstwa przed schizofrenia obywatelska), a wiec te media maleszkowate, media z "gieremkowskimi faktami medialnymi" - dziwoląg postkomunistyczny - nie opisuja prawdy! Kto nie wyciagnal wnioskow z seriali TVnieP, uragajacych przytomnosci widza i obrazajacych jego rozum, ze sposobu opisywania przez Michnika historii najnowszej Polski chocby o marcu 1968 w artykule z 1992 "nahaniebniejszy okres historii"(byl glownym aktorem), czy hucpy medialnej Jedwabne (jego przyjaciel badal sprawe) z il. 16.000 (szesnascie tysiecy)- ten niewiele zrozumie. Bo kto zrozumie niuanse klotni w starym mazenstwie? Ale sedno tak. A sedno wylapal # i pani Staniszkis. Obaj z Rywinem sie swietnie bawili. ----------------------------------- Michnik stwierdzajac po przesluchaniu: "nie bylem szykanowany" a Rywin na lapaniu jeszcze "grubszych ryb" na wedke... A gawiedz dziennikarska i polityczna analizuje fakty prasowe. Gieremka twircy zastepowania rzeczywistosci Orwellem pewnie to mniej bawi... A wg mnie istotny fragment jaki wybralem z artykulu niezaleznie od EUROMIRA ten sam. "Rozkradli juz wsio! - teraz probuja okradac siebie!" Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: W Polsce zawsze moze byc gorzej... 09.01.03, 08:25 a ten się śmieje,kto śmieje się ostatni ja poczekam na tego ostatniego moze mnie wtedy zarazi swoim śmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Polecam Staniszkis - chyba tylko Ona madra. 10.01.03, 14:12 Gość portalu: EUROMIR napisał(a): > Mili panstwo, > > ja wybralem sobie inny (anizeli parlamentarna nasza wiekszosc) fragment z > (inkryminowanego) polecanego nam do czytania przez Pana Eliota artykulu : > > "- Nasze państwo jest raczej w kiepskiej kondycji. > > - Nie tylko nasze, instytucja państwa we wszystkich krajach postkomunistycznych > > ulega demontażowi w procesie integracji ze strukturami europejskimi, a także > globalnymi. Oczywiście, rola półperyferii jest trudna. Ale zwłaszcza u nas o > katastrofie państwa zadecydowały cynizm, pazerność i niekompetencja klasy > politycznej. Podczas żywiołowej i chaotycznej transformacji zostały popełnione > ogromne błędy. Polska, bardziej niż inne państwa w regionie, otworzyła się na > instytucje, które choć racjonalne w innych stadiach kapitalizmu, w naszej fazie > > rozwojowej odegrały rolę destrukcyjną. W konsekwencji system przestał być > sterowny. Utracono kontrolę nad przestrzenią gospodarczą, a przestrzeń > polityczna została skonstruowana na zasadzie wzajemnych blokad. Chińczycy > mówią, że państwo istnieje tak długo, jak długo interes reprezentowanej przez > nie całości jest brany pod uwagę przez tych, którzy podejmują decyzje na jego > terenie. W tym znaczeniu państwa u nas już nie ma, pozostała tylko jego atrapa. > > Nasza gospodarka ogołocona z przemysłu (deindustrializacja) właściwie nie > istnieje. 57 proc. ludzi żyje na poziomie minimum. Nastąpiła prywatyzacja > funduszy publicznych. Państwo jest bankrutem. A sektor finansowy i media > pracują na rzecz całości większej niż terytorium nominalnego państwa." > > Pozdrawiam : > > Euromir Cytat równie celny, tamten wybrałem bo bardziej związany z aferą L-A-L (Lew- Adam-Leszek). Spełnił swoje zadanie skoro zachęcił do cztania i myślenia. Jasne, że oceny artykułu i problemu mogą być, i są rózne! Pozdawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Polecam Staniszkis 10.01.03, 14:17 Oj eliocie! Rozumiem, że zrobiłeś to w dobrej wierze....??? Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... 10.01.03, 14:23 ...siadając do pamiętnej rozmowy (czyli nagrania) wiedzieli, że jest ona bezprzedmiotowa... Bo Agora zgode na Polsat dostała już dużo wcześniej... Bodaj w kwietniu. Stąd pewnie uwaga Urbana, ze Paradowska i on piszą nie to co wiedzą ale to co mogą... Pozdrawiam WSZYSTKICH poszukiwaczy sprzeczności... )) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... 11.01.03, 12:40 eliot napisał: > ...siadając do pamiętnej rozmowy (czyli nagrania) wiedzieli, że jest ona > bezprzedmiotowa... > Bo Agora zgode na Polsat dostała już dużo wcześniej... > Bodaj w kwietniu. Stąd pewnie uwaga Urbana, ze Paradowska i on piszą nie to co > wiedzą ale to co mogą... > > Pozdrawiam WSZYSTKICH poszukiwaczy sprzeczności... )) Czyli kolejne ciekawe pytanie jest takie: skoro pisza tylko to co moga, to kto im zakazuje pisac to co wiedza? I w jaki sposob im zakazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... IP: *.ibch.poznan.pl 11.01.03, 17:03 _helga napisała: > eliot napisał: > > > ...siadając do pamiętnej rozmowy (czyli nagrania) wiedzieli, że jest ona > > bezprzedmiotowa... > > Bo Agora zgode na Polsat dostała już dużo wcześniej... > > Bodaj w kwietniu. Stąd pewnie uwaga Urbana, ze Paradowska i on piszą nie t > o > co > > wiedzą ale to co mogą... > > > > Pozdrawiam WSZYSTKICH poszukiwaczy sprzeczności... )) > > > Czyli kolejne ciekawe pytanie jest takie: skoro pisza tylko to co moga, to kto > im zakazuje pisac to co wiedza? I w jaki sposob im zakazuje? > Obawa, że "naga" prawda może odsłonić nie tylko złe uczynki ludzi, których się od lat zwalcza, ale także pokazać w bardzo niekorzystnym swietle ludzi, których się popiera. W przypadku p. Paradowskiej to ludzie z kręgu Adama Michnika i prezydent Kwasniewski, który prowadzi dosć dziwaczną grę mającą na celu osłabienie pozycji premiera. Warto pamiętać, że wg. konstytucji premier jest pierwszą osobą w państwie. Ponieważ zawiaduje jednak głównie "pasywami" jego pozycja jest przez to znacznie słabsza niż prezydenta, który zawsze przecież może dobrać sobie takich ekspertów, którzy mu powiedzą, że daną ustawę należy zawetować. Zwaracałem już kiedys na tym Forum na moim zdaniem zbyt bliską zażyłosć p. prezydenta z wielim biznesem (pp. Kulczyk, Krauze, Niemczycki, Rywin i inni). Rywin był jednym z gosci, zaproszonym na imieniny kiedy "Warszawka" już wiedziała o jego dziwacznym sposobie robienia interesów. Najwyraźniej to panu prezydentowi nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... 13.01.03, 09:55 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > _helga napisała: > > > eliot napisał: > > > > > ...siadając do pamiętnej rozmowy (czyli nagrania) wiedzieli, że jest > ona > > > bezprzedmiotowa... > > > Bo Agora zgode na Polsat dostała już dużo wcześniej... > > > Bodaj w kwietniu. Stąd pewnie uwaga Urbana, ze Paradowska i on piszą > nie t > > o > > co > > > wiedzą ale to co mogą... > > > > > > Pozdrawiam WSZYSTKICH poszukiwaczy sprzeczności... )) > > > > > > Czyli kolejne ciekawe pytanie jest takie: skoro pisza tylko to co moga, to > kto > > im zakazuje pisac to co wiedza? I w jaki sposob im zakazuje? > > > > Obawa, że "naga" prawda może odsłonić nie tylko złe uczynki ludzi, których > się od lat zwalcza, ale także pokazać w bardzo niekorzystnym swietle ludzi, > których się popiera. > W przypadku p. Paradowskiej to ludzie z kręgu Adama Michnika i prezydent > Kwasniewski, który prowadzi dosć dziwaczną grę mającą na celu osłabienie > pozycji premiera. > Warto pamiętać, że wg. konstytucji premier jest pierwszą osobą w państwie. > Ponieważ zawiaduje jednak głównie "pasywami" jego pozycja jest przez to znaczni > e > słabsza niż prezydenta, który zawsze przecież może dobrać sobie takich > ekspertów, którzy mu powiedzą, że daną ustawę należy zawetować. > Zwaracałem już kiedys na tym Forum na moim zdaniem zbyt bliską zażyłosć p. > prezydenta z wielim biznesem (pp. Kulczyk, Krauze, Niemczycki, Rywin i inni). > Rywin był jednym z gosci, zaproszonym na imieniny kiedy "Warszawka" już > wiedziała o jego dziwacznym sposobie robienia interesów. Najwyraźniej to > panu prezydentowi nie przeszkadzało. Weż też po uwagę (również i Ty Helgo), że puisanie tego co się wie może "Polityke" czy też "NIE" narazić na procesy o zniesławienie. Jedyny dowód to taśma z romową Lwa z Adamem. Reszta to tzw. wiedza pozaźródłowa... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... IP: *.ibch.poznan.pl 13.01.03, 10:56 eliot napisał: > Weż też po uwagę (również i Ty Helgo), że puisanie tego co się wie > może "Polityke" czy też "NIE" narazić na procesy o zniesławienie. Jedyny dowód > to taśma z romową Lwa z Adamem. Reszta to tzw. wiedza pozaźródłowa... > Pozdr. Nie sądzę, żeby Pałac chciał się procesować z "Nie", a tym bardziej z "Polityką", pismem, które jest mu przychylne. Mnie jako obywatelowi nie podobają się natomiast zbyt bliskie stosunki z "wielkim biznesem". Nie może tak być, że bez względu na okolicznosci zawsze wygrywają interesy pp. Kulczyka czy Krauzego. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... 13.01.03, 11:18 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > eliot napisał: > > Weż też po uwagę (również i Ty Helgo), że puisanie tego co się wie > > może "Polityke" czy też "NIE" narazić na procesy o zniesławienie. Jedyny d > owód > > to taśma z romową Lwa z Adamem. Reszta to tzw. wiedza pozaźródłowa... > > Pozdr. > > Nie sądzę, żeby Pałac chciał się procesować z "Nie", a tym bardziej z "Polityką > ", > pismem, które jest mu przychylne. > Mnie jako obywatelowi nie podobają się natomiast zbyt bliskie stosunki z "wielk > im > biznesem". Nie może tak być, że bez względu na okolicznosci zawsze wygrywają > interesy pp. Kulczyka czy Krauzego. Pałac z pewnościa nie będzie sie procesował z Polityka, a tym bardziej Nie. Ale osoby, o których szeptano po kawiarniach między lipcem a grudniem niekoniecznie musąa być z nim związane bezposrednio... a o swoje "dobre" imie bedą się procesować z pewnoscią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... IP: *.ibch.poznan.pl 13.01.03, 12:48 eliot napisał: > Pałac z pewnościa nie będzie sie procesował z Polityka, a tym bardziej Nie. Ale > > osoby, o których szeptano po kawiarniach między lipcem a grudniem niekoniecznie > > musąa być z nim związane bezposrednio... a o swoje "dobre" imie bedą się > procesować z pewnoscią... Tym bardziej będą siedzieć cicho. Przede wszystkim z uwagi na marną opinię o naszym systemie sądowniczym. Chodzenie po sądach jest najlepszym sposobem, żeby dotąd anonimowe osoby stały się znane szerszej publicznosci. Z uwagi na charkter wzajemnych powiązań jakie dominują w polskim życiu polityczno-biznesowym, to oni raczej będą woleli pozostać w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... 13.01.03, 13:15 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > eliot napisał: > > > > Pałac z pewnościa nie będzie sie procesował z Polityka, a tym bardziej Nie > . Ale > > > > osoby, o których szeptano po kawiarniach między lipcem a grudniem niekonie > cznie > > > > musąa być z nim związane bezposrednio... a o swoje "dobre" imie bedą się > > procesować z pewnoscią... > > Tym bardziej będą siedzieć cicho. Przede wszystkim z uwagi na marną opinię > o naszym systemie sądowniczym. Chodzenie po sądach jest najlepszym sposobem, > żeby dotąd anonimowe osoby stały się znane szerszej publicznosci. Z uwagi na > charkter wzajemnych powiązań jakie dominują w polskim życiu polityczno- biznesow > ym, > to oni raczej będą woleli pozostać w cieniu. I dlatego też (ze względu na te powiązania) ani Paradowska, ani Urban z nazwiskami żadnymi nie wyskoczą. Możemy być pewni... Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Najciekawsze jest, że i Lew i Adam... 13.01.03, 09:51 _helga napisała: > eliot napisał: > > > ...siadając do pamiętnej rozmowy (czyli nagrania) wiedzieli, że jest ona > > bezprzedmiotowa... > > Bo Agora zgode na Polsat dostała już dużo wcześniej... > > Bodaj w kwietniu. Stąd pewnie uwaga Urbana, ze Paradowska i on piszą nie t > o > co > > wiedzą ale to co mogą... > > > > Pozdrawiam WSZYSTKICH poszukiwaczy sprzeczności... )) > > > Czyli kolejne ciekawe pytanie jest takie: skoro pisza tylko to co moga, to kto > im zakazuje pisac to co wiedza? I w jaki sposob im zakazuje? > Można to ująć tak: wiedza operacyjna nie przekłada się na procesową... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # W niedziele w radiu Zet po 9:00 Oleksy IP: *.wroclaw.tpsa.pl 13.01.03, 13:16 wil sie jak piskorz. Byla to trzecie "Sniadanie w radiu Zet" poswiecone tej aferze. Sejmowa Komisja SLDowska w kontekscie proroctwa Oleksego sprzed tygodnia o niewyjasnieniu afery pokazuje jak chichot Alganowa wygrywa z popiskiwaniem politykow. Nieobecnosc poslow opzycji w czasie glosowania skladu Komisji Sejmowej swiadczy o ilosci agentow w szeregach koncesjonowanej opozycji. O czym tu rozmawiac i dyskutowac dalej? Panstwo ubeckiej demokracji z prezydentem... jak to urzedujacy minister spraw wewnetrznych nazwal? Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: W niedziele w radiu Zet po 9:00 Oleksy 13.01.03, 13:29 Gość portalu: # napisał(a): > Panstwo ubeckiej demokracji z prezydentem... jak to > urzedujacy minister spraw wewnetrznych nazwal? > Masz na myśli najwybitniejszego polityka współczesnej Europy, jak naszego prezydenta nazwal abp Gocłowski... ? Odpowiedz Link Zgłoś