haszszachmat 03.06.06, 14:30 "nieczytającym Hasza", że oprócz niezaczepianego przeze mnie R7 - NIKT poza nim, nie odpowiedział na moje riposty na Wasze zaczepki! Czytacie "wybiórczo" - czy jest jakiś inny powód? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg Re: _____________________________przy pominam wsz 03.06.06, 15:45 bo Cie olewają Haszu i tyle A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: _____________________________przy pominam wsz 03.06.06, 20:44 Ja Cię lubię czytać, Haszu. BTW, popełniłem dziś szczupaka faszerowanego w galarecie, który zostanie skonsumowany jutro, pojutrze i popojutrze. Szczupaka, tak na oko ze 4 - 5 kg, powiesił na klamce pewien wędkarz, abstynent z powołania. Czyż życie nie jest piękne? Odpowiedz Link Zgłoś
enemy-at-the-gate Re: _____________________________przy pominam ws 03.06.06, 20:51 www.biopix.dk/Temp/Esox%20lucius%2000013.JPG www.naturfoto-online.de/galerie-hecht-1.htm#3499 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Wspomnień czar ...z rusztu jadłem nad 03.06.06, 21:08 jeziorem na pojezierzu Łęczyńsko-włodawskim i ta zapitka... Tego żadna pisana relacja nie odda. Nawet błekotem... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: BTW ale czy to lubienie ma cóś wspólnego z uc 03.06.06, 21:22 W pewnym sensie, napawam się np. Twoimi neologizmami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: _____________________________przy pominam w 03.06.06, 21:21 Taki właśnie ciemny był, nakrapiany, z kaczym (tfu! tfu!) dziobem, jak to wiosenne hechty luciusy esoxy. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: przy pominam wsz 03.06.06, 21:17 Jak sie nauczysz pisać krótko i na temat będą odpowiadać na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Wzór Wikul? No to na temat: Stań wyborco i pochyl 03.06.06, 22:08 się nad kopanym dla siebie grobem PO. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3359537.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Czy Rokita odwiedził ugodzonego nożem? 03.06.06, 22:11 Frontalny atak Platformy na PiS Zdaniem Jana Rokity forma sprawowania rządów przez obóz władzy powoduje wzrost agresji w życiu publicznym • Tusk: moja wygrana będzie waszą wygraną (21-05-06, 17:46) • Gronkiewicz: Marcinkiewicz zareagował jak Urban (22-05-06, 10:03) • Premier: co PO, Tusk i Rokita zrobili dla Polski? (21-05-06, 16:05) • Kontrkandydat Tuska: chcę Platformy naprawdę obywatelskiej (21-05-06, 15:59) • Rokita: Będę radykałem (20-05-06, 10:05) Nasze miejsce jest przy łóżku anarchisty Maćka pchniętego nożem przez skinów - mówił wczoraj na zjeździe Platformy Obywatelskiej Jan Rokita. A szef PO Donald Tusk zapowiedział budowę szerokiego "ruchu obywatelskiego" Jaka jest Polska pod rządami PiS, LPR i Samoobrony? - pytał lider Platformy Jan Rokita podczas wczorajszej konwencji partyjnej. I odpowiedział: - Odradza się niechlubne dziedzictwo sarmatyzmu: agresywna buńczuczność w słowach idzie w parze z kompletnym nieudacznictwem w czynach. Po powstaniu koalicji rządowej politycy PO dawali do zrozumienia, że krytykę będą miarkować, bo nie chcą być uznani za pieniaczy. Platforma ma być opozycją konstruktywną, skupioną na przedstawianiu własnych propozycji ustawowych, a nie słownych utarczkach i negacji wszystkiego, co zgłosi rząd PiS. Wczoraj liderzy PO zmienili taktykę i potępili fundamenty obecnej koalicji. - Podbój państwa dokonuje się w otwarty sposób, bez hipokryzji - mówił Rokita. - Zaproponowano nową doktrynę polityczną - wszyscy w Polsce mają podstawowy obowiązek wobec zwycięzców w wyborach. Obowiązek posłuszeństwa. I wymieniał: władza wywiera naciski na wyroki sądów, decyzje Trybunału Konstytucyjnego i samorządów, narusza autonomię służby cywilnej. - Nadgorliwa pani prokurator z Elbląga wdraża postępowanie, bo zobaczyła w internecie dwa kupry kaczorze - kpił Rokita. Chodziło o zdjęcie kaczek z podpisem "A teraz kochani wyborcy... pocałujcie nas w kupry", które emeryt z Elbląga wysłał znajomym. Miał za to m.in. rewizję w mieszkaniu. W Polsce - kontynuował Rokita - kwitnie atmosfera agresji i pogardy. Obraża się ludzi. A symbolem tego jest Andrzej Lepper, który z przestępcy stał się wicepremierem. Rokita obarczył obecną ekipę winą za wytworzenie klimatu sprzyjającego fizycznej przemocy. - Miejsce Platformy jest dziś w szpitalu przy łóżku anarchisty Maćka, który znalazł się na czarnej liście neonazistów, a następnie został pchnięty nożem przez skinów i neoendeków - oświadczył lider PO. Ta "czarna lista" to opisy kilkudziesięciu osób, których faszystowska organizacja Blood and Honour uznała za wrogów. Maciek jest jednym z nich, a parę dni temu niemal zginął na warszawskiej ulicy. Sprawcy krzyczeli: "Zabijemy cię, ty lewacka k...!". Nowa dewiza PO według Rokity? "Nie zgadzam się z twoimi poglądami, ale gotów jestem umrzeć, byś mógł je głosić". Niesiołowski: Recydywa gomułkowszczyzny wisi nad Polską Najostrzej zaatakował obecną władzę senator Stefan Niesiołowski, który wskazywał, że pod rządami PiS Polska upodabnia się do PRL. - Pod względem mentalności, pomysłów gospodarczych i stosunku do inteligencji Jarosław Kaczyński najbardziej przypomina mi Władysława Gomułkę. Recydywa gomułkowszczyzny wisi nad Polską! - kpił Niesiołowski. Nie oszczędził też prezydenta Lecha Kaczyńskiego. - W latach 70. zajmowaliśmy się Leninem. Tylko że ja go wysadzałem w powietrze, a on cytował go w swojej pracy doktorskiej. Nie tylko cytował, ale i - jak widać - przyswoił. Jak Platforma chce odpowiedzieć na rządy obecnej koalicji? Szef PO Donald Tusk wykluczył porozumienia z innymi partiami, zwłaszcza z SLD. - Nie możemy dopuścić do władzy ludzi, którzy za pieniądze KGB zbudowali siłę polityczną - oświadczył. Co zamiast tego? - Popiera nas 30 proc. Polaków. To dużo, ale za mało. Musimy przekroczyć granicę niemożliwości - mówił Tusk. I zapowiedział tworzenie przed wyborami samorządowymi "szerokiego ruchu obywatelskiego". Spór Tuska z "piskorczykami" Platforma scentralizowana, ale nadal Tuska - tak postanowił wczorajszy zjazd PO Na kilka tygodni przez zjazdem wiadomo było, że Donald Tusk nie będzie miał poważnych rywali i może być spokojny o przywództwo. Jan Rokita nie wykluczał, że stanie do walki z Tuskiem, ale powszechnie odbierano to raczej jako kokietowanie, a nie szczery zamysł. I faktycznie, Rokita nie rzucił Tuskowi rękawicy. Konwencja byłaby zapewne demonstracją poparcia dla Tuska, gdyby nie przedzjazdowa rozgrywka między władzami partii a działaczami z Warszawy. Kierownictwo PO najpierw usunęło Pawła Piskorskiego, a następnie grupę dziesięciu jego współpracowników. Ponieważ jednak decyzje o wyrzuceniu "dziesiątki" nie są jeszcze prawomocne, przybyli oni wczoraj na zjazd. - Donald Tusk buduje partię wodzowską - krytykował szefa jeden z wyrzuconych, bliski współpracownik Piskorskiego Jan Artymowski. - Konwencję zwołano tak późno, jak tylko było można. Celowo, by nikt nie był już zainteresowany rozliczeniem Tuska za dwie porażki wyborcze. Gdy przyszło do zgłoszeń kandydatów na przewodniczącego, nieoczekiwanie okazało się, że przeciwko Tuskowi stanie Andrzej Machowski - samorządowiec z Warszawy, niegdyś rzecznik Piskorskiego (nadal członek PO). - Zgłosiłem się dopiero teraz, bo gdybym zrobił do w czwartek, już w piątek zostałbym zawieszony - tłumaczył podczas swej prezentacji. Po co Machowski kandydował? - Nie liczył na zwycięstwo. Chciał mieć możliwość powiedzenia głośno, co myśli o ostatnich decyzjach - mówili jego współpracownicy. - Pokonaliśmy drogę od prawyborów przed wyborami w 2001 r. do długopisu Tuska, który skreślał kandydatów na listy w 2005 r. - atakował Machowski. Jego zdaniem Tusk chce PO, w której zanikają dyskusje, a wszelkie decyzje zapadają na najwyższym szczeblu władzy partyjnej. Zaatakował też sekretarza generalnego PO Grzegorza Schetynę: - Były wobec ciebie bardzo poważne zarzuty o stworzenie korupcyjnego układu we Wrocławiu. Nikt ciebie nie usunął z partii, nie pytając nawet o wyjaśnienie. A Piskorskiego usunięto. - Nie ma już Pawła Piskorskiego, Andrzeja Olechowskiego, Macieja Płażyńskiego, Zyty Gilowskiej. Kolejne osoby znikają z naszej fotografii. Ku czemu zmierzamy? Apeluję, by Platforma nadal była Obywatelska - zakończył wystąpienie. Tusk odpowiadał: - Spór między nami to spór o to, czy PO będzie federacją małych grup ludzi, którzy realizują własny interes, czy też ugrupowaniem realizującym interes wspólny. Ludzie wiedzą, co znaczy wybór Platformy Piskorskiego. Wszyscy, którzy mnie znają, wiedzą też, że nie robię z bezinteresowności w polityce hasła wyborczego. Tusk wygrał zdecydowanie. Zagłosowało na niego 533 delegatów. Na Machowskiego - 97. Temat nadmiernej centralizacji władzy w PO był jednak obecny przez cały zjazd. W projekcie statutu znalazły się zapisy dające Radzie Krajowej PO bardzo duże uprawnienia, łącznie z decydowaniem o kolejności miejsc na listach wyborczych w wyborach parlamentarnych i samorządowych. - Nie jest to najbardziej demokratyczny statut, jaki znam. Ale musimy zwierać szeregi w rywalizacji z PiS. Potrzebna jest dyscyplina - tłumaczył nam delegat związany z Tuskiem. Nie wszyscy byli jednak wyrozumiali. - Projekt statutu złożono w ostatniej chwili i nie było czasu na dyskusję - ubolewała delegatka z Lądka Zdroju. - Partia to nie własność jej władz - krytykował z kolei senator Jacek Bachalski. A Maciej Białecki z Warszawy mówił: - Nie wierzę, że jak ktoś ogranicza demokrację we własnej partii, będzie ją szanował, gdy obejmie władzę w państwie. Dyskusję uciął jednak poseł Janusz Palikot, który zgłosił wniosek o odrzucenie wszystkich poprawek. Został przegłosowany wniosek, a następnie cały statut w pierwotnej wersji. Kto trafi do kierownictwa partii? Decyzje zapadną w czerwcu. Mówi się, że pewne miejsca jako wiceprzewodniczący m Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Czy Rokita odwiedził ugodzonego nożemWzorem Wikula 03.06.06, 22:13 cd. Kto trafi do kierownictwa partii? Decyzje zapadną w czerwcu. Mówi się, że pewne miejsca jako wiceprzewodniczący mają Hanna Gronkiewicz-Waltz i Bronisław Komorowski, być może też Jacek Saryusz-Wolski. Grzegorz Schetyna najprawdopodobniej pozostanie sekretarzem generalnym. A co z Janem Rokitą? - Chcę wywierać wpływ, a nie zdobywać stanowiska - mówił dziennikarzom. Najprawdopodobniej zastąpi jednak Donalda Tuska na stanowisku szefa klubu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Młodym do 45 lat nie znającym70-ych i wcz. polecam 04.06.06, 01:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42983591&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ________04.06.2006____pamiętnicze k #-a____________ 04.06.06, 16:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42975830&a=42994996 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42936297&a=42959575 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42922205&a=42975313 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42936297&a=42996096 Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat A ja tak długo na taką rocznicę czekałem 04.06.06, 16:41 a sam ów Napoleon order mu przypina ma Ojczyzna Prawego (i Sprawiedliwego przyp. #-a) jak ojcowie syna. A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 PiQ do______04.06.2006____pamiętniczk a #-a______ 04.06.06, 20:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42936297&a=43030635 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Młodym do 45 lat nie znającym70-ych i wcz. po 05.06.06, 09:01 hasz0 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42983591&v=2&s=0 Niestety nie potrafie zrozumiec pokretnej logoki Hasza. Podal link o PRL ale nie wiem czy wtedy bylo dobrze czy zle. Bo ceny istnieja w kazdym ustroju i w kazdym kraju. Kiedys nawet byla cena za zone w wysokosci 10 koz. Wiecie o co w ogole Haszowi chodzi? Bo ja juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg J. Kaczyński i Lesiak 04.06.06, 18:57 Zobacz no Haszu. Jarek tak pyszczy o inwigilacji prawicy, a sam korzystał z 'usług' Lesiaka. "Jan Lesiak na początku lat 90. sprawdzał, czy Wachowski współpracował z SB. Materiały te miały być m.in. dla Jarosława Kaczyńskiego, wówczas pracującego w kancelarii Wałęsy. Przy tej okazji wypytywano o Wachowskiego m.in. w Bydgoszczy oraz gdańskich taksówkarzy i prostytutki. - Poprosiłem Milczanowskiego o sprawdzenie Wachowskiego w związku z podejrzeniami, które wobec niego były - powiedział "Rz" Jarosław Kaczyński. - Po pięciu dniach Wachowski zaczepił mnie, kiedy wychodziłem od Wałęsy i powiedział "Daj sobie spokój z tymi zespołami, które mają mnie sprawdzać". To znaczy, że już wiedział;" www.niniwa2.cba.pl/lesiak3.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: J. Kaczyński i Lesiak 04.06.06, 20:10 no i sam widzisz, gdzie sie nie ruszył, tam stary esbecki układ. Pamietasz co było dalej? To co piszecie i w co wierzycie to powtórka z tamtych czasów i nadzieja na powtórkę udanej akcji Wachowskiego; - usunięcia zagrożenia dla układu. Naprawdę wierzysz że PiS to smiertelne zagrożenie dla demokracji, wolności i swobód obywatelskich? Znaczy, dla pewnych "ułożonych" osób w "układanych" kręgach - to na pewno tak! Odpowiedz Link Zgłoś
piq dla mnie pisiactwo to żadne zagrożenie... 04.06.06, 20:46 ...dla kogokolwiek, bo świetnie im idzie popychanie pierduł w tiwi, a z działaniem jest gorzej niż za towarzysza belki. Żaden "układ" nie musi ich się bać, bo są w większości niekompetentni. Jedynie poczucie przyzwoitości i logika mogą czuć się zagrożone. Ten matołek gnoJarek załatwi PiS jak załatwił PC, i teraz już nie będzie brata, żeby znów pod skrzydłami jakiegoś Buzka rzucił mu koło ratunkowe. Bo gdyby nie Buzek, ani jeden kaczyński nie istniałby na polskiej scenie politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: J. Kaczyński i Lesiak 04.06.06, 21:03 hasz0 napisał: > > Naprawdę wierzysz że PiS to smiertelne zagrożenie dla > demokracji, wolności i swobód obywatelskich? > Znaczy, dla pewnych "ułożonych" osób w "układanych" kręgach > - to na pewno tak! > A pamietasz niedawne słowa Marcinkiewicza 'udało nam się zbudować układ'? Jeden układ odejdzie , a w to miejsce wejdzie drugi i zaklnanie PiSowców przez Jarka ;bądźcie uczciwi,uczciwi,uczciwi' na nic sie nie zda, a ja będę na to wszystko łożył...a oni rozwalą gospodarkę.Czy ten rząd coś robi oprócz balowania Kazia? Tak, PiS byłby zagrożeniem dla demokracji , gdyby miał w Sejmie większość, a jeszcze gorzej , gdyby była to większość konstytucyjna. Najgorsi są nawiedzeni naprawiacze.Nie wyskakuj mi przypadkiem ,że bronię starego układu, bo po pierwsze nie wierzę we wszechogarniający spisek i układ, a po drugie sporą część układzików i powiązań wchłonie PiS i wykorzysta je, tak jak Jarosław korzystał z usług Lesiaka. Dlaczego nie odtajniają tych 21 tomów inwigilacji prawicy?Tak głośno było o tym w grudniu zeszłego roku.Jest tam coś kompromitującego? A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _________Juz mi się nie chce pokazywać wam w kólko 05.06.06, 09:30 Waszych sprzeczności w tym....samym poście! PiQ: ...dla kogokolwiek, bo świetnie im idzie popychanie pierduł w tiwi, a z działaniem jest gorzej niż za towarzysza belki. Żaden "układ" nie musi ich się bać, bo są w większości niekompetentni. #############:pierdułą: 5,2% wzrost PKB NIKT w to nie wierzył w lutym. #############:ryczą o zagrożeniu, stosach, trójkach o 5:00 ranoitd. Jedynie poczucie przyzwoitości i logika mogą czuć się zagrożone. Ten matołek gnoJarek załatwi PiS jak załatwił PC, i teraz już nie będzie brata, żeby znów pod skrzydłami jakiegoś Buzka rzucił mu koło ratunkowe. Bo gdyby nie Buzek, ani jeden kaczyński nie istniałby na polskiej scenie politycznej. ##############: nie ma brata ale jest bliźniak na najwyższ. stolcu Oj PiQ- trauma Ci zacmiła kompletnie gar? AG: A pamietasz niedawne słowa Marcinkiewicza 'udało nam się zbudować układ'? Jeden układ odejdzie , a w to miejsce wejdzie drugi i zaklnanie PiSowców przez Jarka ;bądźcie uczciwi,uczciwi,uczciwi' na nic sie nie zda, a ja będę na to wszystko łożył...a oni rozwalą gospodarkę.Czy ten rząd coś robi oprócz balowania Kazia? #########: jw.+ bezrobocie spada, inwestycje walą do Polski, spada przestępczość pomimo prowokowanych strajków powszechnych, rokoszy, nieposłuszeństw obywatelskich PO, policji administracji i całego układu oraz "bombardowania" medialnego - apropos wierzysz w te zaklęcia i ekwilibrystyke słowną pani Paradowskeij lustratorki 1982? #####################dalej AG: Tak, PiS byłby zagrożeniem dla demokracji , gdyby miał w Sejmie większość, #######przeciez ma większość dzięki Lepperowi i Giertchowi########a jeszcze gorzej , gdyby była to większość konstytucyjna. Najgorsi są nawiedzeni naprawiacze.Nie wyskakuj mi przypadkiem ,że bronię starego układu, bo po pierwsze nie wierzę we wszechogarniający spisek i układ########### Kto Cię upowaznił do nazwy; "wszechogarniającego spisku"?, ##############Dalej AG: a po drugie sporą część układzików i powiązań wchłonie PiS i wykorzysta je, tak jak Jarosław korzystał z usług Lesiaka. Dlaczego nie odtajniają tych 21 tomów inwigilacji prawicy?Tak głośno było o tym w grudniu zeszłego roku.Jest tam coś kompromitującego? ##############: Znowu nagonka jak z teczką? Odatjni! Dlaczego mi powiedz przedsiębiorcy az TAK SIE BOJĄ CBA - znam takich co się cieszą! Pamiętniczek przegranych polemik #-a: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42936297&a=43050614 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 logika 170 05.06.06, 09:40 haszszachmat napisał: > spada przestępczość pomimo prowokowanych strajków powszechnych W swej prostocie genialne. Sprowokowac stajk kieszonkowcow z marszem na sejm. > Dlaczego mi powiedz przedsiębiorcy az TAK > SIE BOJĄ CBA - znam takich co się cieszą! Hasz byl ponoc za Kluska ale zapomnial dlaczego. Chyba od poczatku nie wiedzial dlaczego byl za. Lze-uklad trzeba zmiszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: logika 170 05.06.06, 10:30 rycho7 napisał: > haszszachmat napisał: > > > spada przestępczość pomimo prowokowanych strajków powszechnych > > W swej prostocie genialne. Sprowokowac stajk kieszonkowcow z marszem na sejm. Ciekawe, jak każda władza potrafi wytłumaczyc przyczyny strajków widząc wszystko poza swoimi winami (pustymi obietnicami). PiS głosował za wcześniejszymi emeryturami dla bandziorów demolujacych Warszawę, to i sie doczeka. > > > Dlaczego mi powiedz przedsiębiorcy az TAK > > SIE BOJĄ CBA - znam takich co się cieszą! > > Hasz byl ponoc za Kluska ale zapomnial dlaczego. Chyba od poczatku nie > wiedzial dlaczego byl za. Lze-uklad trzeba zmiszczyc. Dokładnie. Krótka pamiec Hasza wierzącego naiwnie ,że nie będzie rozpasania urzedników majacych niejasne inieokreslone dokładnie uprawnienia.Wiara oparta na tm ,że to lidzie z PiSu, czyli chodząca uczciwosć. Zniszczą tego koko bedą chcieli, a łapownicy będa mieli się dobrze. A. Odpowiedz Link Zgłoś
piq a możesz mi pokazać paluszkiem,... 06.06.06, 16:48 ...co zrobił pisio-bando-koniowy układzik, by wzrost gospodarczy był wysoki? Bo z działania łżerządziku to ja pamiętam tylko pierduły towarzysza premiera cieniasa na temat kursu złotówki na poziomie 4,2 złotego za ojro oraz pomysł towarzyszki giloski podwyższenia podatków (po podwyższeniu już w tym roku po zlikwidowaniu odpisów budowlanych). Gdyby byli zdeterminowani, by reformować gospodarkę to: a> towarzysz premier cienias nie wycofałby z trybunalu konstytucyjnego ustawy o emeryturach górniczych, obciążającą budżet na lekko licząc 100 mld zł w ciągu 8 lat. b> doszłoby do realnego obnizenia podatków zamiast podwyższenia c> reformowanoby wreszcie finanse publiczne > #############:pierdułą: 5,2% wzrost PKB NIKT w to nie wierzył w lutym. Hahaha. To zasługa ludzi, obywateli i przedsiębiorców, a nie tego beznadziejnego rządu, który zrobił dla nich wielkie NIC. > ##############: nie ma brata ale jest bliźniak na najwyższ. stolcu Stolec jest rzeczywiście gigantyczny, na szczęście narobiony przez pisiactwo wyłącznie na użytek warszawkowo-telewizyjny. Zobaczymy co będzie po wyborach samorządowych. Ale jeżeli ma się bliźniaka na stolcu, to można oczekiwać co najwyżej bycia sobowtórem lub ministrem w kancelarii, kiedy już sprawa się rypnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg lepiej żeby on nie śpiewał 05.06.06, 22:16 'Z ziemi polskiej do włolski...' czy jakoś tak Jak Górniak zaśpiewała w Korei, to nasi przerżnęli Teraz Jarek odwalił swoją wersję hymnu i PiS popłynieee )) A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg na każdym kroku bolszewia 06.06.06, 13:10 Michał Kamiński, europoseł PiS, powiedział na kongresie, że siły patriotyczne zaczęły wreszcie kontrolować politykę zagraniczną. - Te słowa odbieram jako niegodziwe. Pan poseł jest młody, więc tej retoryki zapewne nie zna. Ja ją już słyszałem w PRL i się nią brzydzę. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3397023.html Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: na każdym kroku bolszewia 06.06.06, 17:21 a my będziem śpiewać wrogom na pohybel Mazurek Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Mazurek Kaczyńskiego niech będzie hymnem 4rp 06.06.06, 17:37 Tylko bardzo proszę, żeby ktoś obywateli 4rp nauczył tej nieprawdopodobnie nowoczesnej melodii, którą wynalazł osobiście Jarosław Cudowny za natchnieniem Ducha Narodowego. Zwlaszcza żeby nauczyły sie chóry z zespołu Mazowsze, Śląsk, chór polskiego radia i telewizji oraz wszystkie chóry szkolne, czego winien dopilnować Spadkobierca Fizjonomii Kasztanki Marszałka, minister edukacji, w ramach wychowania patriotycznego. I proszę jeszcze w tej sali w Łodzi urządzić Muzeum Hymnu 4rp. PS. Już wiem, dlaczego pisiactwo urządziło swój partajtag w Łodzi - bo słowo "łódź" zawiera aż trzy czysto narodowe znaki. Ale "żółć" zawiera ich aż cztery. Tylko się źle kojarzy w piarze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg już teraz rozumiem dlaczego on zawsze z 2 szeregu 06.06.06, 18:24 Wychylił się z hymnem i wyszło szydło z worka...) Poczuł się WODZEM, a szczgólnie po pochwałach Kurskiego porównujących atmosferę na zjeździe do legionów i Piłsudskiego.... Gdyby tak stał dalej w drugim szeregu i wynajął jakiegos tenora, albo przynajmniej odsunąłby sie od mikrofonu, to nie byłoby tej kompromitacji Sądzę ,że nasza szara eminencja szybko się uczy i znów wróci na swoje miejsce - do drugiego szeregu, aby stamtąd zarządzać i kryc swoje braki. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Mazurek Kaczyńskiego niech będzie hymnem 4rp 06.06.06, 19:42 Mazurek (prawdę pisząc, miałem wrażenie, że jest to skrzyżowanie menueta z oberkiem) mazurkiem, ale ja uczciwie chciałem zapoznać się z treścią przemówienia Ex-Prezesa Prezydenta. Zrobiłem ten błąd, że zamiast przyjąć skromną pozycję na rogu krzesła, rozwaliłem się na szezlongu i... przemówienie mnie zmuliło. Obudziła mnie rodzina, podobno w momencie, kiedy zacząłem przez sen skandować "Wiesław! Wiesław!" Poprosiłem znajomego muzyka, by zechciał, posiłkując się dostarczonym mu mp3 (ze słuchu) przelać muzyczny wkład tow. Pierwszego Prezesa na papier nutowy. Co mi odpowiedział, pisać się nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg c.d. bolszewii - politruki 07.06.06, 11:18 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3399499.html "Wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło chce stworzyć specjalny korpus oficerów wychowawczych. - To będą rzecznicy patriotyzmu - mówi" Zaczynam podejrzewać,że Jarek specjalnie wystapił ze swoją wersją hymnu... taki wysyp pomysłów na naukę patriotyzmu... A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: c.d. bolszewii - politruki 07.06.06, 11:36 andrzejg napisał: > Zaczynam podejrzewać,że Jarek specjalnie wystapił ze swoją wersją hymnu... > taki wysyp pomysłów na naukę patriotyzmu... To by było nawet sprytne, ale co z tego? Musiałby co tydzień śpiewać, żeby naród w patriotycznym uniesieniu utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: c.d. bolszewii - politruki 07.06.06, 12:55 andrzejg napisał: > To będą rzecznicy patriotyzmu - mówi" W roli "rzecznika" najbardziej mi sie podobal Josif Wisarionaowicz Dzugaszwili w 1920 roku pod Lwowem w roli "prostowacza" marszalka Budionnego. Zamiast wykonac rozkaz Trockiego, ze maja natychmiast uderzac na Warszawe Soso postanowil wslawic sie zdobyciem Lwowa. No i "patrioci" Tuchaczewskiego przerzneli Bitwe Warszawska. Politrucy ueber Alles. Potem Soso jakos sie nie lubili z Tuchaczewskim. Czy mamy szanse na powtorke 1937 przez PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Lista Maciarewicza i Jaskiernia 06.06.06, 21:02 Jaskiernia nie współpracował, a był na tej liście Lista traci na wiarygodności? Czy to ciągle działania układu? A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Lista Maciarewicza i Jaskiernia 06.06.06, 21:44 andrzejg napisał: > Lista traci na wiarygodności? A czy ją kiedykolwiek miała? > Czy to ciągle działania układu? No pewnie, a cóż by innego? To Układ sprawił, że np. Jurczyk nie współpracował. Układ skazał wicepremiera i Układ licytuje majątki genetycznych patriotów w krawatach w czerwonobiałe paski. Rozpędzić te Trybunały na cztery wiatry, minister wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Lista Maciarewicza i Jaskiernia 07.06.06, 08:43 andrzejg napisał: > Jaskiernia nie współpracował, a był na tej liście To nie tak. Jaskiernia jako czlonek PZPR współpracował z definicji, natomiast nie powinien z tego tytulu byc rejestrowany. Jezeli zostal zarejestrowany to zapewne dlatego, ze w nagrode dostal zagraniczne stypendium. A w zwiazzku z tym zaprosil go na rozmowe wywiad. Mial obowiazek napisac sprawozdanie z "delegacji zagramanicznej". Kazda normalna firma (gospodarcza) wymaga od swoich pracownikow sprawozdania z wydawania pieniedzy. Pozostaje jedynie spor czy jest to dzialalnosc szpiegowska lub donosicielska. Wscieklykamien powinien byl ujawnic liste nazwisk posiadajacych teczki w Urzedach Stanu Cywilnego. To byla pelna lista wspolpracownikow rezimu. Maciarewicz ma baze danych na mosnikach komputerowych z czasow gdy byl MinistremSW. Jemu wolno byc bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwniak7 _____Czego nie wicie?_ z samych siebie kpicie!____ 09.06.06, 09:01 By Wam Naiwnym Stańczykom Targowicy uzmysłowić iż kpiąc z list Macierewicza kpicie sami z siebie: „ Maciarewicz ma baze danych na mosnikach komputerowych z czasow gdy byl Ministrem SW. Jemu wolno byc bandyta. Pozdrawiam Rycho7 „ „Rozpędzić te Trybunały na cztery wiatry, minister wystarczy. "Nie wierzcie politykom, oni mają gęby pełne farmazonów". Poseł Robert "Warka" Strąk. „Lista traci na wiarygodności? Czy to ciągle działania układu? A. wskażę skuteczność działań paru sprzedajnych osób w niezwykle i ogromnie istotnych a tak lekceważonych przez Was sprawach, zagrażających bezpieczeństwu narodowego. Dostrzegł to wyśmiewany przez Was Macierewicz, a Radek Sikorski przyrównał to do Paktu Ribbentrop-Mołotow. Takie nieformalne powiązania satnowią smiertelne zagrożenie dla bezpieczeństwa Polski. Zastanówcie się nad swoim śmiechem... gdy już zgaśnie na Waszych ustach! Jak się odbywała neutralizacja Polski w bałtyckim pakcie zdrady solidarności unijnej? I dlaczego lista zdrajców jest przydatna? Niemieckie i rosyjskie media Genscher: „że gazociąg nie zaszkodzi” Putin: „Rosjanie i Polacy należą do rodziny słowiańskiej” Gudzowaty: “Po co ta awantura” gdyż Rosjanie nie zbudują rurociągu bałtyckiego... i nikt nie protestuje! Chodzi o zmuszenie Polski do przyjęcia warunków niemiecko-rosyjskich w sprawie jej uczestnictwa w budowie gazociągu skutkujacym odstąpieniem od słusznych protestów. I co za tym idzie dobrowolne zrzeczenie się budowy II nitki gazociągu jamalskiego zagwarantowanej umowami i utraty wpływów z tranzytu oraz z możliwości zasądzenia corocznego wielomiliardowego odszkodowania za utratę zysków za transfer. I całkowitym zablokowaniem szans na poprawę skandalicznej sytuacji bezpieczeństwa energetycznego kraju i trwałe uzależnienie się od arbitralnie narzucanych cen! Polska przyłączając się do inwestorów pozbyłaby się argumentów wyżej wspomnianych. Nie tylko bez konsultacji zgodziłaby się na przebieg gazociągu przez polską strefę ekonomiczną, poniosłaby koszty oczyszczenia morza z odpadów wojennych, a także musiałaby ponieść zawyżone koszta budowy (w Rosji każda budowa kończy się aneksem o dodatkowych kosztach). Oczywiście minister nie wspomniał, na jakich zasadach miałaby przyłączyć się Polska i inne kraje. Akcjonariuszami spółki North European Gas Pipeline Company w 51% jest Gazprom a pozostałe 49% mają niemieckie koncerny E.ON – 24,5% oraz BASF – 24,5%. Nowe kraje mogłyby wchodzić na zasadzie odstąpienia akcji przez niemieckie firmy, a nie Gazpromu. Przyłączenie się Polski miało też ten aspekt, że Polska definitywnie rezygnowałaby z budowy drugiej nitki gazociągu jamalskiego, wynikającej z niezrealizowanej umowy polsko-rosyjskiej z 1993 r. (miano zbudować sieć gazociągów dostarczających 67 mld m3 gazu dla zachodniej Europy, a pierwsza nitka miała przepustowość około 30 mld m3). Nie zbudowanie drugiej nitki oznaczałoby straty Polski za tranzyt 47 mln m3 oraz miejsc pracy przy obsłudze gazociągu. Polska odpowiedziała na rosyjską propozycję negatywnie, a nie chcąc drażnić Rosji przemilczała sprawę budowy II nitki gazociągu jamalskiego. Przy czym podczas spotkań przedstawicieli nowego rządu niemieckiego z rosyjskimi partnerami sugerowano, że ktoś ważny z byłego rządu Belki zrezygnował z budowy II nitki. Kiedy wskazano im, że o II nitce mówił minister Hausner w grudniu 2004 r., a minister Piechota na przełomie lipca- sierpnia 2005 r., wtedy Niemcy powołali się na doradcę Premiera Marcinkiewicza, który miał potwierdzić tę rezygnację. Nawet gdyby miało to miejsce, byłoby sprzeczne z polskimi zasadami prawno-proceduralnymi o trybie zmiany umów międzynarodowych. Po wizycie kanclerz Merkel w Warszawie, powołano grupę polsko- niemiecką ds. energetyki, ale jej obrady utajniono. Polscy politycy zdradzieckich frakcji optują za włączeniem się Polski do budowy gazociągu północnego czego groźnym przykładem jest nieodpowiedzialność doradcy premiera Schnepfa i lidera PO Rokity. Gazociąg północny na dnie Bałtyku może nawet kosztować 36 miliardów złotych. Minister i lider PO milczą, że zgodnie z umową polsko-rosyjską pozostała do wybudowania przez terytorium Polski druga nitka gazociągu jamalskiego _____________________za JEDYNIE 2 miliardy dolarów, tj. 6 miliardów złotych _____________________ o przepustowości 47 miliardów metrów sześciennych w rok, a więc więcej niż gazociąg północny!!!!!!!!!!!!! Schnepf wyjaśniał, że mielibyśmy przedstawiciela w radzie nadzorczej spółki eksploatującej gazociąg i zachowalibyśmy kontrolę nad jej użytkowaniem (Schnepf jako główna postać tej operacji udaje, że nie wie o tym, iż pakiet kontrolny wynosi co najmniej 25% akcji Rozpoczął od krytyki kierownictwa Ministerstwa Gospodarki, żeby tematykę gazową zmonopolizować. Nie dopuszczono do konferencji krajów Europy środkowo- wschodniej i krajów skandynawskich w sprawie ustalenia wspólnej polityki energetycznej w stosunku do Rosji. UE nie ma takiej polityki. Nie przekazano Kanclerz Niemiec i pozostałym krajom UE treści umowy polsko- rosyjskiej z 1993 r. o budowie sieci gazociągów. Polskie projekty unijne sprowadzono do solidarności i ‘paktu trzech muszkieterów’, chociaż można było wysunąć europejskie projekty o budowie magazynów w Polsce na 30 mld m3 gazu. Nie podjęto też uzgodnień traktatowo-prawnych i włączenia się w produkcję alternatywnych źródeł energii. Powtarzano argument SLD i “Trybuny”, że budowa gazociągu z Norwegii jest fantazją. Stworzono atmosferę, że ze względu na bezpieczeństwo zaopatrzenia w gaz Polska powinna włączyć się do budowy gazociągu dnem Morza Bałtyckiego. Powstała sytuacja, jak bywa na dworach, że doradcy skutecznie torpedowali i blokowali wszelkie inicjatywy, bo Premier im bezgranicznie ufał. Schnepf przyjaciel Jerzego Buzka b. ambasador w Urugwaju i Kostaryce i radca w ambasadzie w Hiszpanii wspólnie z żona Sznepfa, Dorota Wysocka, była znaną prezenterką “Wiadomości” w TVP i z Jarosławem Gugałą rozpętali nagonkę na Jana Kobylańskiego przywódcę Polonii w Ameryce Południowej. Mniej wiadomo o jego roli w polskiej polityce w UE, NATO, z Rosją czy na Bliskim i Dalekim Wschodzie zapewniał Premiera, że ma dobre stosunku ze Stefanem Mellerem, co gwarantuje bezkonfliktowość na linii Kancelaria MSZ. Było to zapewne szczególnie istotne dla Premiera w sytuacji, gdy ministrem spraw zagranicznych był polityk Unii Wolności, ściśle związany z lewicą laicką, a istotną rolę w MSZ odgrywał inny znany przywódca tej formacji Henryk Szlajfer. Bez list i wiedzy o powiązaniach zdani jesteśmy na papkę niemieckiej prasy pisanej po polskiej pobudzającej Ciężkich Pożytecznych Dla Obcych Polskich Naiwniaków do kpin! Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: _____Czego nie wicie?_ z samych siebie kpicie 09.06.06, 10:58 naiwniak7 napisał: > Bez list i wiedzy o powiązaniach zdani jesteśmy na papkę niemieckiej prasy > pisanej po polskiej pobudzającej Ciężkich Pożytecznych Dla Obcych Polskich > Naiwniaków do kpin! czy tylko "papkę niemieckiej prasy"? a może teraz właśnie jest pora aby zamiast zajmować się prywatyzowaną zaprzeszłością powołać Komisję Sejmowąa do zajęciaa się AKTUALNĄ sprawą bezpieczeństwa energetycznego Polski. Przy okazji rozpatrywania tego problemu mogą ujawnić się wszystkie inne powiązania wykonane z uszczerbkiem dla Dobra Narodowego Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _____Czego nie wicie?_ z samych siebie kpicie 09.06.06, 11:33 Naiwniak miał pewnie namysli ND i RM, które jak wiesz maja niemieckie korzenie poprzez swojego mocodawcę, a do tego sa mocno umoczone w Rosji.Jednak wątpie D-nutko, aby obecny Sejm zają się tymi polskojęzycznymi mediami, bo przeciez one sa rządowe. Naiwniak , to naiwniak i tyle A. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwniak7 Naiwni myśleli, że nigdy PiS+SO ale PO i SLD czem 09.06.06, 11:37 u nie? Taką sobie klapkę założyli, że nie ma mafii, nie ma spisków, że fakt medialny jest ważniejszy od faktu realnego. Ot naiwni... (słowo pochodzi od złożenia staropolskich "na" i "w ni" czyli stan zupełnego oderwania od rzeczywistości!) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg co za róznica jaka mafia , czerwona,czy czarna 09.06.06, 14:15 Znalezione w necie, a podobno netowe ifo sa dla Ciebie najwiarygodniejsze naiwniaczku "Die von der PiS gestellte Minderheitsregierung ist die erste Regierung Polens überhaupt, in der das Opus Dei mit Ministern und Vizeministern vertreten ist. Neben dem Kultur- befinden sich auch das Finanz- und das Schatzressort fest in der Hand des Ordens. Zita Gilowska, ehemals stellvertretende Vorsitzende der PO, trat im Januar 2006 zur PiS über und wurde dafür Vizepremier und Finanzministerin. Das Ministerium für Transport und Bauwesen leitet Jerzy Polaczek, seine rechte Hand ist Piotr Styczen, beide sind Ordensmitglieder. Im Innenministerium stehen die Vizeminister, Arkadiusz Czartoryski und Pawel Soloch, dem »Werk Gottes« nahe. Im Wirtschaftsministerium befaßt sich Piotr Naimski, ein Sympathisant des Opus Dei, mit Polens Gasversorgung. Im Verteidigungsressort ist Aleksander Szczyglo dem Orden verbunden, in dem für Gesundheit Boleslaw Piecha, im Außenministerium die Vizeministerin Anna Fotyga, im Umweltministerin die Vizeministerin Agnieszka Bolesta, im Arbeitsministerium der Minister Krzysztof Michalkiewicz und sein Stellvertreter Kazimierz Kuberski." Zyta rzeczywiście wstapiła do PiS?Nie pamiętam tego. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: jak już pacynujesz, #, to chociaż umiejętnie 09.06.06, 23:10 Nie potrafi, to specyficzne haszowanie silniejsze od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 energetyczna naiwnosc pacyn 09.06.06, 16:03 danutki napisała: > powołać Komisję Sejmowąa do zajęciaa się AKTUALNĄ sprawą > bezpieczeństwa energetycznego Polski. Czuje sie bliski zalamania. Danusia, osoba, ktora z racji zawodu powinna znac sie na energetyce postuluje powolac komisje. Otoz juz male dziecko wie, ze komisje sluza do ubicia sprawy a nie do jej rozwiazania. Moze dajesz na siebie zbytnio wplywac przez nowa pacyne formalnie nieobecnego Hasza vel bezrobotniego11 vel 1i7q0 stad go to 7 drazni. Juz samo myslenie o polskiej energetyce wysusza mi gardlo i pozbawia energii aby siegnac po zwilzajaca butelczyne. > z uszczerbkiem dla Dobra Narodowego Teraz jest juz jedynie Dobro Najwyzsze podlegle Chuckowi Norisowi. W skrocie Chuc Narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: energetyczna naiwnosc pacyn 09.06.06, 19:06 rycho7 napisał: > Juz samo myslenie o polskiej energetyce wysusza mi gardlo i pozbawia energii > aby siegnac po zwilzajaca butelczyne. > na szczęście(dla mnie?) ja nie jestem energetykiem więc mi wystarcza małe piwo na zaspokojenie mojego suchego gardziółka z zapotrzebowaniem energetycznym. a ty Rycho jak się znasz naa wszystkim to powinieneś znać się także na przelicznikach....nie, nie walutowych, ale energetycznych właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: energetyczna naiwnosc pacyn 10.06.06, 07:23 danutki napisała: > na szczęście(dla mnie?) ja nie jestem energetykiem Kiedys sie deklarowalas jako elektryk. Moze u Wasz jest jakies rozroznienie miedzy produkujacymi prund a zuzywajacymi. Moze wiec wedlug Twoich kryteriow energetykiem nie jestes lecz silnopradowcem. > a ty Rycho jak się znasz naa wszystkim Przynajmniej wiem, ze niemozliwym jest znac sie na kobietach. Nie nalezy podazac tropami celowo mylonymi lecz z lotu ptaka wypatrywac ofiary. > powinieneś znać się także na przelicznikach Musi to na Rusi. Ty swoim zwyczajem jek zwykle enigmatyzujesz. Powtorze wiec, ze autor sam moze powiedziec co ma na mysli. Ja z zalozenia domysle sie nieprawidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 podstawy konstrukcyjne naiwniaka7 09.06.06, 18:25 freshmeat.net/projects/wordgenerator/ WordGenerator generates hypothetical words from specifications of their syllable structure. The user specifies the maximum length of the words in syllables, the abstract structure of syllables in the language (in terms of such units as consonants and vowels or onsets and rhymes), and the actual sounds that comprise each abstract class (e.g. the list of vowels in the language); WordGenerator then generates the words that conform to this specification. Such lists are useful to field linguists exploring the vocabulary of a language, and to designers of artificial languages. billposer.org/Software/WordGenerator.html Jego inteligencja jest tak sztuczna, ze mozna mu protezowac IQ do 570. Najwazniejsze uczynic pierwszy krok. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Lancuchy Markowa o naiwnosci 7 09.06.06, 18:32 freshmeat.net/projects/minpair/ Minpair consists of two programs, a C command-line program and a Tcl/Tk GUI, each of which can independently generate a complete list of minimal pairs (words differing in exactly one segment) for use in linguistic research. The GUI may also be used to control the faster CLI program. Both allow sequences of characters to be defined as single segments. Unicode is fully supported. It is also possible to obtain a list of pairs differing in exactly two positions for use in finding phonological rules. www.billposer.org/Software/minpair.html freshmeat.net/projects/dadadodo/ DadaDodo is a program that analyses texts for word probabilities, and then generates random cut-up sentences based on that. It is a travesty generator similar to Dissociated Press, but based on a Markov Chain of length 1. www.jwz.org/dadadodo/ Trzeba jedynie wyprobowac przetwarzanie potokowe i Hasz gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _____________________jaki Hasz?/n 10.06.06, 07:15 Hasz jak na dloni. Rozpoznawalny na podstawie stylu i pogladow. Posiadajacy juz wczesniej tak wiele pacyn, ze trudno w ogole dyskutowac, pod ktora aktualnie sie objawi. Juz wczesniej dyskutujacy, ze jest tym pod kogo sie podszywa. W gruncie rzeczy co za roznica, ktory swoj nick Hasz aktualnie uwaza za glowny. Odpowiedz Link Zgłoś