Dodaj do ulubionych

3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY !

18.01.03, 17:42
Jestem wstrzasniety tym co ujrzalem w dzisiejszym TELEEXPRESIE.
W Kielcach w Domu Dziecka nr 1 przebywa mala 3 letnia Olenka.Dziecko zostalo
bardzo ciezko poparzone w wyniku pozaru ( chyba w domu rodzinnym ).
Olenka zostala odratowana,lecz ma poparzenia bardzo ciezkie.
Olenka nie dosc,ze jest tak bardzo poparzona - to jeszcze rodzice po tym co
sie stalo - PORZUCILI JA ! Dziecko trafilo do Domu Dziecka nr 1 w Kielcach.
Pani dyrektor Domu Dziecka apeluje o POMOC dla dziecka.Malej Olence moze
pomoc operacja - ktora mozna wykonac tylko w USA.

Moja gleboka Prosba i Apel ; POMOZMY MALEJ OLENCE.Kazda zlotowka -
kazdy "grosz na wage zlota". POMOZMY TEMU DZIECKU.

prosze.....

radca
chomik.kip.pl
Obserwuj wątek
    • connie1 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 18:21
      Dołączam sie do apelu , cytując za stroną TVP;
      Trzyletnia Ola jest dzieckiem podwójnie skrzywdzonym przez los: podczas pożaru
      została ciężko poparzona, czeka ją wieloletnie leczenie. Ze szpitala nie
      wróciła do domu - rodzice porzucili okaleczone dziecko. Ola trafiła do domu
      dziecka w Kielcach.
      Wpłcając pieniądze na konto, możemy pomóc Oli

Dzieciństwo Oli od kilku miesięcy wypełniają ból i cierpienie. Pożar wybuchł
      gdy była w domu sama. Jej sukienka paliła się razem ze skórą. Dziewczynka ma
      poparzenia trzeciego i czwartego stopnia. Pół roku spędziła w szpitalu. Wymaga
      stałej pielęgnacji. Rano i wieczorem trzeba ją nacierać specjalnymi maściami,
      następnie zakładać silikonowy kombinezon, który umożliwia regenerację skóry.
      Leczenie tak ciężkich poparzeń trwa wiele lat i jest bardzo drogie. Rodzice nie
      interesują się losem Oli. Dyrektor domu dziecka chciałaby wysłać ją do
      specjalistycznej kliniki w Stanach Zjednoczonych.

Pieniądze na pomoc dla Oli można wpłacać na konto lub też skontaktować się z
      Domem dziecka nr 1 w Kielcach.
      Nr. konta: 10601305-330000058858
      BPH S.A. O/Kielce
      " Dla Oli"
      Wstrząśnięta Conka
      • carmina Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 23:54
        Też to widziałam.

Wątek w górę.
    • wild a gdzie mogą być zdjęcia rodziców Olenki? 19.01.03, 00:00
    • wild Radco! sprawdz aby pieniądze poszły dla Oleńki...! 19.01.03, 00:05
      a nie dla Pani Derektor... ale szczegółowo to operacja odbedzie sie gdzie? w
      Panstwowej Klinice czy Prywatenej i ile kosztuje? interesuje mnie cena tej
      usługi i ile kosztuje w Polsce? Czy rodzicie sa jeszcze trzezwi? itd.
      • radca Re: Radco! sprawdz aby pieniądze poszły dla Oleńk 19.01.03, 00:45
        wild napisał:

> a nie dla Pani Derektor... ale szczegółowo to operacja odbedzie sie gdzie? w
        > Panstwowej Klinice czy Prywatenej i ile kosztuje? interesuje mnie cena tej
        > usługi i ile kosztuje w Polsce? Czy rodzicie sa jeszcze trzezwi? itd.

Drogi Wild

To dziecko jest bardzo ciezko poparzone i na dodatek odrzucone przez rodzicow.
        Robmy wszystko i na wszelkie sposoby - by pomoc tej malej.Nie dopatrujmy sie
        niczego zlego i nie miejmy "nieufnych mysli".

Trzeby by nie miec serca,aby wykorzystywac takie ogromne cierpienie tego
        dziecka. Wiec robmy i dzialajmy - jak tylko mozemy .
        RATUJMY MALEGO CZLOWIECZKA.

pozdrawiam
        radca
        • wild dobroduszny Radco 19.01.03, 00:59
          radca napisał:

> wild napisał:
          >
          > > a nie dla Pani Derektor... ale szczegółowo to operacja odbedzie sie gdzie?
          > w
          > > Panstwowej Klinice czy Prywatenej i ile kosztuje? interesuje mnie cena tej
          >
          > > usługi i ile kosztuje w Polsce? Czy rodzicie sa jeszcze trzezwi? itd.
          >
          > Drogi Wild
          >
          > To dziecko jest bardzo ciezko poparzone i na dodatek odrzucone przez rodzicow.
          > Robmy wszystko i na wszelkie sposoby - by pomoc tej malej.Nie dopatrujmy sie
          > niczego zlego i nie miejmy "nieufnych mysli".
          >
          > Trzeby by nie miec serca,aby wykorzystywac takie ogromne cierpienie tego
          > dziecka. Wiec robmy i dzialajmy - jak tylko mozemy .
          > RATUJMY MALEGO CZLOWIECZKA.
          >
          > pozdrawiam
          > radca

no ale zachwujac szacunek dla tych co dadzą - weź i sprawdz...! bądz ja tem
          Chomik liczący każdy grosik na co i ile poszło smile wiesz o co chodzi...!
          statystyka wink
          • Gość: Swojak Mam gdzies jakieś statystyki.... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 19.01.03, 01:17
            Daję 100 zł. i malutka prośba, ... niech wszyscy forumowicze dowiedzą się o
            tym. Jeśli każdy przekaże parę złotych dzieciak będzie zdrowy. Kocham Was i
            nawet "efa", jeśli nie pozostawi apelu bez echa . Dajcie parę groszy !!!!.
            Proszę. Kolejna prośba. Wątek cały czas w GÓRĘ !!!!!
            • wild podobnie jak liberał Milton Friedman? 19.01.03, 01:29
              Podejrzenia powinien obudzić fakt, że jeśli motywacją do nakładania podatków
              byłoby rzeczywiście pomaganie biednym, to oczywistą formą pomocy wydawałoby się
              bezpośrednie dawanie im gotówki. Zmuszanie wszystkich, bogatych i biednych, do
              otrzymywania ujednoliconego, zmonopolizowanego przez państwo produktu jest
              naprawdę nieporęczne. System płacenia biednym gotówką jest popierany przez
              liberałów takich, jak Milton Friedman czy Institute of Economic Affairs. A
              jednak socjaliści i związki pracowników sektora publicznego wzdragają się przed
              nim ze wstrętem!

(chodzi o publiczne szpitale bo taniej i szybciej leczy sie gdzie indziej?)
          • radca Re: dobroduszny Radco 19.01.03, 01:17
            wild napisał:

> no ale zachwujac szacunek dla tych co dadzą - weź i sprawdz...! bądz jak tem
            > Chomik liczący każdy grosik na co i ile poszło smile wiesz o co chodzi...!
            > statystyka wink

- nie moge tego uczynic - by sprawdzac - drogi Wildzie.
            Nie ma takich mozliwosci i dojscia do tego.Jestem tylko jednym z nas-
            forumowiczow GAZETY WYBORCZEJ.Moge tylko wyslac cos od siebie - co napewno
            uczynie oraz naglasniac na forum.

Innych mozliwosci nie mam - ja tylko widzialem ta mala Olenke dzisiaj
            w TV-POLONIA i to dwa razy.

Lecz "BADZMY DOBREJ MYSLI " i ufajmy,ze razem pomozemy smile

pozdrowienia
            radca
            • Gość: Swojak Nr 10601305-330000058858 " Dla Oli" IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 19.01.03, 01:30
              Cholercia zapomniałem o numerze konta. Podaję w temacie. Proszę zróbmy z tego
              jakąś kwotę. Ten Dzieciak wygladal strasznie i będzie tak wyglądać jeśli mu nie
              pomożemy. I kolejna prośba, nie róbmy sobie z twego jaj. Jeśli ktoś nie chce
              się dołączyć to niech nie przeszkadza. Wątek zdecydowanie w górę. A może Redak
              cja doda parę groszy ???. Czekamy na malutką deklarację.
              • savo_m Re: Nr 10601305-330000058858 ' Dla Oli' 19.01.03, 01:35
                w gore
                prosimy o kazda pomoc
                wszstkich ludzi dobrej woli pozdrwiamy
                savo
              • wild i 'inaczejniepatologiczne' rodzinki podpalać będą? 19.01.03, 01:39
                najpierw sie dobrze zaaabawią! a pózniej pooooskrobią po głowie?
                • Gość: Swojak Wild , proszę.... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 19.01.03, 01:48
                  Każdy ma prawo do wątpliwości. Nie krytykuję Cię za to. Temu dzieciakowi nikt
                  nie pomoże. Może tylko my... . Prośba, jeśli nie chcesz lub nie możesz to nie
                  przeszkadzaj. Proszę.
                  • wild Re: Wild , proszę.... 19.01.03, 01:52
                    Gość portalu: Swojak napisał(a):

> Każdy ma prawo do wątpliwości. Nie krytykuję Cię za to. Temu dzieciakowi nikt
                    > nie pomoże. Może tylko my... . Prośba, jeśli nie chcesz lub nie możesz to nie
                    > przeszkadzaj. Proszę.

oj... wątek podnoszę a to ze cieplej sie robi...! wyluzuj stary!
                  • radca musi sie udac 19.01.03, 01:53
                    Przed chwila widzialem w TV-POLONIA ta dziewczynke - dzisiaj poraz trzeci.
                    To straszne,ze tak zostalo to dziecko skrzywdzone.Ktokolwiek moze - nawet
                    drobna sume wyslac - wysylajmy.Napewno sie uzbiera potrzebna suma - MUSI...
                    Tylko nie poddawajmy sie .

pozdrowienia
                    radca

• Gość: Swojak Uda się, uda...., bo Wild jest z nami. IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 19.01.03, 02:01
                      I to mnie cieszy najbardziej. Idę spać. A w poniedziełek zapraszam do banku.
                      Redakcję też. Ciebie "EFIE" również. Jesteście wspaniali. Wątek cały czas w
                      górę. Ratujmy tego dzieciaka.
                      • radca Re: Uda się, uda...., bo Wild jest z nami. 19.01.03, 02:12
                        Tak,ja rowniez ide juz spac.Rowniez w poniedzialek wysylam pomoc finansowa.
                        Moze uda se jeszcze cos zebrac od znajomych.

dobrej nocy Przyjaciele

radca
                      • wild :) 19.01.03, 02:14
                        Gość portalu: Swojak napisał(a):

> I to mnie cieszy najbardziej. Idę spać. A w poniedziełek zapraszam do banku.
                        > Redakcję też. Ciebie "EFIE" również. Jesteście wspaniali. Wątek cały czas w
                        > górę. Ratujmy tego dzieciaka.

Swojak ale moge dalej zająć sie rodzicami? co?
                        • Gość: Swojak Wild... pozdrawiam i idę spatulku. IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 19.01.03, 02:19
                          Muślę, że masz bardzo dobre serce. Dobranoc. I WĄTEK W GÓRĘ. JUTRO TEŻ. A
                          POJUTRZE BANK... .
    • czarna33 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 10:00
      I do gory.A moze ktos z was wie czy i gdzie jest ta cala sprawa opisana?Chodzi
      mi o artykul prasowy.Bedziemy wtedy mogli o tym pokazac roznym
      niedowiarkom,ktorzy akurat wczoraj nie ogladali TV.Pozdrawiam.
      • Gość: Swojak Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 19.01.03, 10:19
        Tę informację przekazała TVP w Wiadomościach o godz.19.30 . Dzieciak wyglądał
        strasznie. Być może jutro będzie informacja w prasie.
    • connie1 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 11:17
      Wyciagam temat!
    • Gość: Tumisia Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.01.03, 11:53
      Tu nie ma co się zastanawiać.Wpłacam w Poniedziałek pieniądze na konto i
      czekam na wieści o losach tego dziecka.Mam nadzieję,że rodzice tej dziewczynki
      byli w szoku i wrócą do małej Oli. Też jestem wstrząśnieta.Pzdr.
    • czarna33 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 15:03
      Caly czas podnosze. Moze ktos jeszcze nie zauwazyl tematu.
      • Gość: Dzwon Zygmunta. Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 00:13
        A co z kościołem?,nie pomoże?.Nie naruszy swojego elementu kultu i
        najwartościowszej swojej relikwi-pieniądza?.Przecież tyle mówią o pomocy
        cierpiącym i potrzebującym.Podświadomie wierzę jednak w głęboko ukryte dobro i
        potrząsnięcie kasą kościelną.Obserwujcie uważnie, czy moja niewielka
        wprawdzie,ale jednak wiara w dobro Urzędników Bożych dozna spełnienia,czy
        zniknie całkowicie,zabita hipokryzją kościelną.
    • Gość: Conka Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.01.03, 15:37
      Temat nagłasniały media publiczne, a opisany jest w www.tvp.pl ( może ta
      instytucja na coś się przyda...)
      Pomóżmy!
      Conka
    • czarna33 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 18:25
      Conka mam nadzieje ze nie tylko my tu zagladamy. Wiec jesli juz ktos kliknie w
      to miejsce to niech napisze tylko male co nieco,byle watek w gore.Naprawde
      szkoda dziecka.
    • czarna33 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 19:48
      Kazdy kto ogladal dzis wiadomosci wie ze nadzieja dla Oli rosnie.I to jest
      piekne.
    • carmina Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 21:01
      Tak, w dodatku pokazano nam rodzinę Małej i okazuje się, że dla niej to
      lepiej, że jest w domu dziecka. Olą nie ma się kto inny zająć.
      Wątek w górę!

• Gość: Ania Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.upc.chello.be 19.01.03, 21:10
        No to wgore,choc ja juz sie boje otwierac .
        • carmina Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 21:53
          Wątek na dobranoc, w górę hopla!

Carmina
    • czarna33 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 22:37
      I jeszcze raz przed snem podnosimy do gory.
      • carmina Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 20.01.03, 09:07

Na dzień dobry - do góry smile)))

Carmina
      • Gość: brat Olenki czarna33 IP: 209.234.157.* 20.01.03, 09:50
        Re: sam jestes oszolom
        Autor: czarna33@NOSPAM.gazeta.pl
        Data: 18-01-2003 17:53 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

---------------------------------------------------------
        Uwazam,ze kazdy czlowiek ma swoje sumienie i swoj
        swiatopoglad na ten wlasnie temat.I kazdy odpowiada za
        swoje czyny-tak to juz na swiecie jest.Sadze ze aborcja
        powinna byc zalegalizowana,a czy ja z tej legalnosci
        skorzystam to juz moja i tylko wylacznie moja sprawa.Jak
        na razie nie bylo mi (na szczescie)dokonywac wyboru-
        usunac czy tez nie? ale zycie pisze rozne
        scenariusze.Wiadomo nie od dzis,ze punkt widzenia zalezy
        od punktu siedzenia,dlatego staram sie zrozumiec te
        kobiety,ktore czy z wlasnej czy z innej woli usuwaja
        ciaze.

• Gość: siedem Re: czarna33 <-dobre IP: 213.216.66.* 20.01.03, 10:13
          tylko po czerwonych mozna sie spodziewac takiej konsekwencji myslowej. radca,
          chomik i czarna ile daliscie ze swoich poborów? dlaczego, kurwa jestescie tacy
          dobrzy za nie swoje?

5040
          • radca dla tych - ktorzy chca pomoc Oli 20.01.03, 20:56
            Podaję za stroną tvp:

"Trzyletnia Ola jest dzieckiem podwójnie skrzywdzonym przez los: podczas pożaru
            została ciężko poparzona, czeka ją wieloletnie leczenie. Ze szpitala nie
            wróciła do domu - rodzice porzucili okaleczone dziecko. Ola trafiła do domu
            dziecka w Kielcach.

Wpłcając pieniądze na konto, możemy pomóc Oli

Dzieciństwo Oli od kilku miesięcy wypełniają ból i cierpienie. Pożar wybuchł
            gdy była w domu sama. Jej sukienka paliła się razem ze skórą. Dziewczynka ma
            poparzenia trzeciego i czwartego stopnia. Pół roku spędziła w szpitalu. Wymaga
            stałej pielęgnacji. Rano i wieczorem trzeba ją nacierać specjalnymi maściami,
            następnie zakładać silikonowy kombinezon, który umożliwia regenerację skóry.
            Leczenie tak ciężkich poparzeń trwa wiele lat i jest bardzo drogie. Rodzice nie
            interesują się losem Oli. Dyrektor domu dziecka chciałaby wysłać ją do
            specjalistycznej kliniki w Stanach Zjednoczonych.

Pieniądze na pomoc dla Oli można wpłacać na konto lub też skontaktować się z
            Domem dziecka nr 1 w Kielcach.
            Nr. Konta: 10601305-330000058858
            BPH. S.A. O/ Kielce
            " Dla OLi"
    • Gość: radca Uwaga! nowy adres strony chomika IP: 200.184.30.* 20.01.03, 21:22
      Podaję nowy adres strony chomika:

chomik.się.ZESRAŁ.pl
      .
      • radca Codziennie dostaje meile na temat pomocy 21.01.03, 21:13
        dla malej Oli.Wielu z naszych Forumowiczow pisze o tym co i jak moga pomoc.
        Wielu zadaje pytania.Wiele osob pragnie pomagac dluzej - nie tylko jednorazowo.
        Jestem gleboko wzruszony taka reakcja.

Jednoczesnie pragne ukazac,ze ja jestem tylko forumowiczem- jak kazdy tu obecny.
        Nie moge odpowiadac - na wiele zadanych pytan. Wiem tylko to - co podanno
        i ukazano w TELEWIZJI POLSKIEJ-POLONIA. Ogladalem te wstrzasajace wydazenia
        w TELEEXPRESIE oraz z WIADOMOSCIACH.Natychmiast - gdy zobaczylem mala OLE
        i te poparzenia - cale me cialo oblal zimny pot,bylem caly mokry.
        Natychmiast zaczalem pisac na wszystkich dostepnych mi FORACH INTERNETOWYCH.
        Nie baczac na to,ze zarzuci sie mi "SPAMOWANIE".Wazne bylo tutaj i tylko to ;
        aby jak najwiecej osob moglo o tym uslyszec.By jak najwiecej pomocy dotarlo dla
        malej OLi.

Jestem wzruszony tak wielka reakcja naszych Forumowiczow (Pan i Panow ).

Zdaje sobie sprawe,ze nas Forumowiczow nie jest,az tak wiele -lecz jednak....

Oby tylko udalo sie uratowac jak najwiecej u malenkiej OLI.Oby udalo sie
        uratowac i wyleczyc CALKOWICIE.

"BADZMY DOBREJ MYSLI " smile))

pozdrawiam serdecznie

radca
        • Gość: gitman Re: Codziennie dostaje meile na temat pomocy IP: bierki:* / 192.168.9.* 21.01.03, 21:41
          radca napisał:

Natychmiast - gdy zobaczylem mala OLE
          > i te poparzenia - cale me cialo oblal zimny pot,bylem caly mokry.

Radca, jak bedziesz tak przezywal kazda tragedie to wkrotce bedziemy sie
          musieli skladac na ciebie bo dostaniesz wylewu, albo co. czlowieku wyluzuj
          troche, a jesli jestes az tak wrazliwy, to nie ogladaj po prostu wiadmosci.

> Natychmiast zaczalem pisac na wszystkich dostepnych mi FORACH INTERNETOWYCH.
          > Nie baczac na to,ze zarzuci sie mi "SPAMOWANIE".

no i nieladnie. lamiesz w ten sposob regulamin tego portalu. owszem masz
          dobre intencje, ale czy to znaczy ze mozesz sie stawiac ponad innymi
          uzytkownikami i przyznawac sobie specjalne prawa? masz przeciez swoja strone
          domowa, masz takze swoje forum prywatne, a jesli to ci nie wystarcza to mozesz
          zakupic w portalu gazeta.pl bannery reklamowe z odpowiednia informacja (mysle
          ze jakbys pogadal z odpowiednimi osobami, to mogliby ci przyznac je nawet za
          darmo na jakis czas, bylebys tylko nie spamowal wiecej. pzdr- gitman

• radca odpowiedz 'radcy ' na post Gitmana 21.01.03, 22:26
            Gość portalu: gitman napisał(a):

> Radca, jak bedziesz tak przezywal kazda tragedie to wkrotce bedziemy sie
            > musieli skladac na ciebie bo dostaniesz wylewu, albo co. czlowieku wyluzuj
            > troche, a jesli jestes az tak wrazliwy, to nie ogladaj po prostu wiadmosci.

- Trudno,by tej TRAGEDII nie przezywac - trzeba chyba "serca z kamienia "

- Natychmiast zaczalem pisac na wszystkich dostepnych mi FORACH INTERNETOWYCH

> no i nieladnie. lamiesz w ten sposob regulamin tego portalu. owszem masz
            > dobre intencje, ale czy to znaczy ze mozesz sie stawiac ponad innymi
            > uzytkownikami i przyznawac sobie specjalne prawa?

- nie przyznaje sobie "specjalnych praw " i "drogo za to place ".
            Jestem narazony na wiele atakow i obelg. Lecz czynie to dla dzieci- ktore
            potrzebuja POMOCY. Wiem,ze duzo pomoglismy wspolnie i to jest WAZNE.
            Bardzo wielu WSPANIALYCH OSOB Z FORUM - pomoglo wielu dzieciom.
            Jestem SZCZESLIWY,ze takie osoby udalo sie mi spotkac - tutaj na FORUM
            GAZETY WYBORCZEJ.

> masz przeciez swoja strone domowa, masz takze swoje forum prywatne, a jesli
            >to ci nie wystarcza to mozesz zakupic w portalu gazeta.pl bannery reklamowe z
            >odpowiednia informacja

- mam strone ,to prawda.Lecz jest to strona POSWIECONA "LANCUCHOWI DOBREJ WOLI"
            Czy "nie wystarcza " - pytasz.Otoz czy kiedykolwiek "wystarczylo pomocy " -
            gdy tyle dzieci jest SIEROTAMI ? Zyje w nedzy i biedzie- gloduje.
            Jest KALEKAMI i POKRZYWDZONYMI PRZEZ LOS.

Pomysl- prosze i badz zadowolony i WDZIECZNY BOGU ,Ciebie to ominelo.

>mysle ze jakbys pogadal z odpowiednimi osobami, to mogliby ci przyznac je
            >nawet za darmo na jakis czas, bylebys tylko nie spamowal wiecej.

- czyz,az tak brakuje miejsca tutaj na FORUM ? Czyz,az tak przeszkadza - ze inni
            organizuje sie i czynia cos rowniez DLA INNYCH ?

Czyz milsze sa wypowiedzi ZLOSLIWE i WYZWISKA od tych- ktore moga URATOWAC
            ZYCIE LUDZIE ?

Czy uwazasz,ze FORUM to nie miejsce na czynienie DOBRA ?

>pzdr- gitman

pozdrawiam rowniez
            radca
            chomik.kip.pl
            >
        • Gość: Tumisia Do Radcy. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.01.03, 21:44
          Jesli jesteś takim samym forumowiczem jak wszyscy, to po co podałes link do
          swojej strony?Pomoc dla Oli ma iść na podane konto i adres Domu Dziecka w
          Kielcach.Tam wpłaciłam i ciekawa jestem jaki był odzew .Pzdr.
          • radca wyjasnienia 'radcy ' 21.01.03, 22:09
            Gość portalu: Tumisia napisał(a):

> Jesli jesteś takim samym forumowiczem jak wszyscy, to po co podałes link do
            > swojej strony?

- Powiem - dlaczego podalem link do mojej strony.
            Otoz niektorzy forumowicze zarzucali mi,ze "JESTEM OSZUSTEM ".Stosowano wiele
            atakow - lacznie ze straszeniem prokuratorem.Wyzywano od oszusta - ktory
            naciaga ludzi na wplaty i zabiera pieniadze dla siebie.Niektorym osobom,
            bardzo zalezalo - by ze mnie "zrobic przestepce " w oczach forumowiczow.

To dlatego ukazuje nieraz LINK do mojej strony,aby mozna bylo zobaczyc,ze
            ja sie nie ukrywam.Jest tam rowniez moje zdiecie oraz Imie i nazwisko.

Mysle,ze malo kto zdobylby sie na taka odwage.Gdybym mial zamiar oszukiwac,lub
            kryc sie pod roznymi nickami - nie ukazywalbym tej strony.

Ta strona rowniez zaprasza kazdego chetnego - kto chcialby sie wlaczyc do
            "LANCUCHA DOBREJ WOLI ". Ta strona ukazuje rowniez,ze mozna cos w zyciu
            pomoc i wcale nie potrzeba byc do tego bogaty.

>Pomoc dla Oli ma iść na podane konto i adres Domu Dziecka w
            > Kielcach.Tam wpłaciłam

- to szlachetnie z Twojej strony

>i ciekawa jestem jaki był odzew

- w TVP ukazywali,ze odzew byl bardzo duzy

>.Pzdr.

- rowniez i ja Pozdrawiam bardzo serdecznie

radca
            chomik.kip.pl
    • Gość: cheerup Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 22:56
      Daję 100 zł. i życzę Oleńce jak najszybszego powrotu do zdrowia.
      Jeśli te pieniądze ktoś ukradnie to niech smaży się w piekle długo i powoli.
      Pozdrawiam wszystkich, którzy pomogą Oli.
      • radca Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 21.01.03, 23:26
        Gość portalu: cheerup napisał(a):

> Daję 100 zł. i życzę Oleńce jak najszybszego powrotu do zdrowia.

- tak, wszyscy zyczymy tego Olence i to z calego serca

> Jeśli te pieniądze ktoś ukradnie to niech smaży się w piekle długo i powoli.

- watpie,ze ktos moglby jeszcze skrzywdzic to DZIECKO.Ona sie juz tyle
        WYCIERPIALA.Teraz tylko nalezy miec NADZIEJE,ze bedzie dobrze.

> Pozdrawiam wszystkich, którzy pomogą Oli.

- ja rowniez przylaczam sie do pozdrowien
        oraz pozdrawiam Ciebie

radca

-
    • Gość: Mendel Co tam Olenka? ! Wazny jest Kramek, qrwa !! IP: *.proxy.aol.com 21.01.03, 23:33
    • czarna33 Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 21.01.03, 23:34
      Kogo sie dalo to namowilam.Troche sie tego nazbieralosmile
      Pozdrawiam.
      • radca Re: 3 - letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 21.01.03, 23:36
        czarna33 napisała:

> Kogo sie dalo to namowilam.Troche sie tego nazbieralosmile
        > Pozdrawiam.

- jestes nieoceniona smile)) jestes naj,naj, naj smile))

pozdrowienia
        radca
        • radca Tu zobaczysz zdiecie OLi 22.01.03, 22:59
          www.tvp.com.pl/
          • radca czy mozemy cos w tym pomoc ? 09.02.03, 13:47
            Oto pismo z Domu Dziecka - gdzie przebywa Ola,ktore za posrednictwem "chomika"
            pragne ukazac Wam Drodzy Forumowi Przyjaciele ;

------------------------------------------------------------------------------

Dom Dziecka nr 1
            im Aleksandra Kaminskiego
            " KAMYK "
            25-533 Kielce ul.Toporowskiego 12
            tel. 342-63-62

D.Dz.I - org/130/03 Kielce 07.02.2003 r.

Sz.P.
            Andrzej Kaniecki

Dyrekcja Domu Dziecka nr 1 im.Aleksandra Kaminskiego " Kamyk" w Kielcach
            przy ul.Toporowskiego 12 zwraca sie z prosba o pomoc.

W naszym Domu przebywa 40 dzieci w wieku niemowlecym i przedszkolnym.Sa to
            dzieci pozbawione rodziny wlasnej,wiekszosc z nich to dzieci z duzym deficytem
            rozwojowym,ktore wymagaja specjalistycznej opieki oraz odpowiedniego zywienia
            i umeblowanych pomieszczen w ktorych przebywaja.

Od kilku miesiecy mieszka u nas dwuletnia Ola.Dziecko ma rozlegle poparzenia,
            przeszla kilka bardzo skomplikowanych operacji,nosi specjalny kombinezon
            silikonowy,wymaga rowniez specjalnej opieki i pielegnacji bardzo drogimi
            masciami,ktore pomagaja leczyc Jej poparzone cialo.

Na najmlodszej grupie niemowlakow ( 15 dzieci w tym do 1 roku 10, do 1,5 roku-
            5)
            mieszkaja dzieci,ktore caly czas sa pod kontrola roznych Poradni;
            Neurologicznej
            Endoktrynologicznej,Kardiologicznej,Laryngologicznej itp.

Mieszka tam rowniez mala Wiktoria,ktora ma porazenie konczyn dolnych.
            Odpowiednia rehabilitacja,bardzo drogie leczenie daje szanse dziewczynce na
            normalne zycie.

Marzeniem naszym jest stworzenie sali komputerowej ze zlaczem internetowym.
            Niestety problemy finansowe uniemozliwiaja nam zrealizowanie tego
            przedsiewziecia.Bylibysmy ogromnie wdzieczni gdyby Pan nas wspomogl w
            realizacji tego zamierzenia.

Z wyrazami szacunku

dyrektor

Zofia Wesolowska

-------------------------------------------------------------------------------

radca
            www.chomik.kip.pl
            • radca pierwsze pytania i odpowiedz 09.02.03, 17:02
              Gość portalu: krzyzak napisał(a):

> Radco powiedz co potrzebujesz .Pomogę!!!!!!!!!
              > Czekam na info.
              > Pozdrawiam +

- Otoz Drogi Krzyzaku wyobraz sobie,ze ten Dom Dziecka nr 1 w Kielcach -w ktorym
              przebywa mala OLa ( ciezko poparzona ) - nie posiada sprzetu komputerowego .
              Maja zapewniony dostep do lacza internetowego - lecz bez komputera jest to
              niemozliwe.

Wyobrazmy sobie,ze XXI wieku - w przededniu wejscia naszego kraju do UNII
              EUROPEJSKIEJ - brak dostepu do sieci internetowej uniemozliwia kontakt ze
              swiatem Placowce DOMU DZIECKA, w ktorym znajduje sie mala OLA - ktora wymaga
              specjalistycznej pomocy.Wymaga wielu konsultacji ze strony specjalistow
              z kraju i ze swiata.Organizowane sa Fundusze na pomoc i leczenie dziecka
              ( nie tylko OLi,ale i rowniez znajduje sia mala WIKTORIA)

Czy wiesz,ze kiedy uslyszalem w czasie rozmowy telefonicznej od Pani dyrektor
              DOMU DZIECKA nr 1 w Kielcach,ze nie maja lacza,ani poczty internetowej - nie
              moglem uwierzyc.

Zdiecie malej- ciezko poparzonej- OLI otrzymalem dopiero od TELEWIZJI POLSKIEJ
              z Warszawy,abym mogl je umiescic na stronie "chomika" wraz z APELEM o pomoc.
              Tak wiec,zdiecie OLI wraz z apelem widnieje na stronie :
              www.chomik.kip.pl
              w Linku ; APELUJEMY
              oraz w Linku ; OLA

O co chodzi wiec ?
              Chcialbym,abysmy jakos wspolnymi silami pomogli tej PLACOWCE., a tym samym
              malej OLI,malej WIKTORII, i wszystkim innym dzieciom znajdujacym sie tam -
              by DOM DZIECKA nr 1 w Kielcach mial komputer i dzieki temu lacze INTERNETOWE
              z calym swiatem smile))

Bezposredni kontakt z krajem i ze swiatem - to jest to, co moze wiele pomoc

pozdrawiam serdecznie
              radca
              • Gość: Liberał II z Torun Re: pierwsze pytania i odpowiedz IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 17:32
                Hej,czarne pedały,macie nastepną okazję.Radzę nie zmarnować,bo straty będą
                wieksze.
                • radca Re: pierwsze pytania i odpowiedz 09.02.03, 17:35
                  Gość portalu: Liberał II z Torun napisał(a):

> Hej,czarne pedały,macie nastepną okazję.Radzę nie zmarnować,bo straty będą
                  > wieksze.

- zobacz na zdiecie
                  www.chomik.kip.pl
                  LINK : APELUJEMY

wtedy moze zmienisz zdanie

radca
                  • Gość: Liberał II z Torun Re: pierwsze pytania i odpowiedz IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 17:57
                    radca napisał:

> Gość portalu: Liberał II z Torun napisał(a):
                    >
                    > > Hej,czarne pedały,macie nastepną okazję.Radzę nie zmarnować,bo straty będą
                    >
                    > > wieksze.
                    >
                    > - zobacz na zdiecie
                    > <a href="http://www.chomik.kip.pl"target="_blank">www.chomik.kip.pl</a>
                    > LINK : APELUJEMY
                    >
                    > wtedy moze zmienisz zdanie
                    >
                    > radca
                    >.Czyżby zrobili następną "akcję charytatywną" i nawet na plecach tego dziecka
                    próbowali zbijać pieniądze?,jak na każdej swojej akcji?.Dlaczego nie dokonają
                    oficjalnej wpłaty ze swoich pieniędzy,ale tych uczciwie zarobionych panie
                    radco?.
                    • Gość: andzia Re: pierwsze pytania i odpowiedz IP: *.abo.wanadoo.fr 09.02.03, 21:47
                      Rozumiem drogi Liberale ze jestes rozczarowany postawa Kosciola
                      i Kleru "w temacie" dobroczynnosc. Ja od dawna nie dalam "na tace"
                      i takie tam inne , chetnie pomagam zas finansowo innym- Oli tez.
                      • radca ciekawe propozycje jednego internauty 09.02.03, 22:28
                        ukaze tutaj bardzo ciekawa- moim zdaniem propozycje jednego z internautow:

" Odp.: Ola, Wiktoria i inne ...... ewik 0 09-02-2003 20:15 CET

Radco , mysle ze komputer rzeczywiscie by sie w Domu Dziecka przydal i to
                        niejeden... i przede wszystkim dla dzieci, nie tylko dla personelu.
                        Moze zasugeruje cos takiego biorac przyklad z mojego miejsca pobytu. Nie wiem
                        na ile jest to w Polsce mozliwe, ale u nas firmy czesto zmieniaja sprzet
                        komputerowy i wtedy chetnie pozbywaja sie "starego" (stary znaczy 2-3 letni) a
                        sprawnego, na cele charytatywne. Wilk syty i owca cala. Szkoly i placowki ,
                        ktorych nie stac by bylo na zakup komputerow korzystaja, a firmy oprocz
                        satysfakcji i spelnienia dobrego uczynku , maja rowniez ulgi podatkowe.
                        Wiec czy mozna by bylo poszukac takich wlasnie "dawcow" w kraju ??? "
                        • radca czy to moze dzialac ? 10.02.03, 18:31
                          Re: propozycja internauty
                          Autor: Gość: gulczas87 IP: *.awacom.pl
                          Data: 10-02-2003 00:25

Konta charytatywne raczej niewypalą, bo wymagają trochw wysiłku i tam 5zł dać
                          niewypada... ale gdyby udało się zorganizować numer sms... można by wspomagać
                          akcję... gdybyś to osiągnął, bo nawet pomysłu nie mam jak to zrobić... napewno
                          GW opublikowała by ten numer, poproś to może ten mail opublikują gdzie można z
                          pomocą się zgłaszać... ogłoś to też na bydgoski forum, może oni coś poradzą...

----------------------------------------------------------------------------

radca
                          www.chomik.kip.pl
                          • Gość: gitman radca powiedz no szczerze IP: debian:* / 192.168.9.* 10.02.03, 21:38
                            co ty wlasciwie z tego masz? czy to sie oplaca taki biznes? odliczasz sobie to
                            od podatku czy co? czy moze masz jakis % od zebranej kasy - np. jakas umowa
                            dzentelmenska z dyrektorami domow dziecka?
                            • radca odpowiadam szczerze 10.02.03, 22:48
                              Gość portalu: gitman napisał(a):

> co ty wlasciwie z tego masz?

- co ja mam z tego ? Mam ogromna satysfakcje i wielka radosc,ze moge przyczynic
                              sie ( chociaz troche ) - by pomoc dzieciom,ktore zostaly opuszczone
                              przez najblizszych.Dzieciom,ktore moglyby byc wsrod rodzicow -lecz......

> czy to sie oplaca taki biznes?

- Boze Drogi.... jak mozesz tak okreslac ? to jest ; "lancuch dobrej woli "

>odliczasz sobie to od podatku czy co?

- nie odliczam niczego - jestem zbyt ambitny, by wogole miec takie mysli.

>czy moze masz jakis % od zebranej kasy - np. jakas umowa dzentelmenska z
                              >dyrektorami domow dziecka?

- organizuje pomoc z potrzeby serca i mam swoje osobiste powody.

wiecej na ten temat znajdziesz na stronie poswieconej "lancuchowi pomocy "
                              www.chomik.kip.pl
                              tam wyszukasz rowniez powody- dlaczego ?

pozdrawiam
                              radca

ps. jesli sie przekonasz - zapraszam Cie do wspolpracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka