Dodaj do ulubionych

Czy Hasz ciągle nic nie widzi?

26.06.06, 16:27
www.bankier.pl/wiadomosc/Plakaty-Kaczynskiego-drukowala-firma-krzak-1450713.html
"Firma o nazwie Studio Warszawa była, według danych Państwowej Komisji Wyborczej, jednym z najważniejszych organizatorów kampanii prezydenckiej Lecha Kaczyńskiego. Firma wydrukowała blisko 12 tysięcy bilbordów. Za druk zainkasowała ponad 390 tysięcy złotych. Tak wynika z faktur wystawionych sztabowi latem 2005 roku. Pod każdą z nich widnieje pieczątka Studia z adresem - który byl wówczas już nieaktualny od 9 miesięcy."

A z czasem takich rodzynków będzie coraz więcej
Na rozwiązanie czeka jeszcze sprawa bomb w Warszawie

No jak Haszku?
Są jakieś w 100 % uczciwe siły polityczne?

A.

A.

Obserwuj wątek
    • hasz0 Re: Czy Hasz ciągle nic nie widzi? 26.06.06, 18:37
      Poczekam na wyjasnenie do konca.
      • andrzejg wow 26.06.06, 20:10

w przypadku PO nie czekałeś na wyjasnienia , tylko nazywałes ich aferałami i
        złodziejami.PiS rządzi juz 8 miesięcy.Czyż nie czas na osądzenie tych aferałów?

Teraz piszesz
        > Poczekam na wyjasnenie do konca.

Nazwać to po imieniu?

A.
        • rycho7 nie warto 26.06.06, 22:07
          andrzejg napisał:

> Nazwać to po imieniu?

Narazisz sie na zarzuty bezpodstawnego obrazania i uzywania wulgaryzmow.
          Wiekszosc zrozumie Cie bez slow. Inteligentne bulteriery tez nie potrzebuja
          slow.
          • hasz0 warto nie obrażać podczas dsykusji o polityce 27.06.06, 08:00
            bo zachodzi wtedy poważne podejrzenie o związki bezposrednie
            z krytykowana aferalna sprawa.(3 * ą)

Utoższamiasz sie z PO - broniacym układu czy z SLD, z TW, z oficerem SB wysokim
            funkcjonariuszem PZPR? Jesli tak to Cię przepraszam bo PO zbyt czesto
            chroniła postkomune.

Pomimo apelu Marcinkiewicza o konstruktywna krytyke PO nasila
            ataki wydumanymi atakami w zagranicznych mediach, w kraju, w Parlamencie
            Europejskim vide rezolucja Parlamentu.
            Przedtem Tusk nie przebiera w słowach i Rokita z impichmentem, Hanna G. teraz
            Pitera ...

Oszczerstwa, o których bez przerwy tu wspominasz i nawracasz
            jakże przydatne bo poskomuna trzyma dywan ze wszystkich stron
            a spod dywanu smród afery paliwowej,pzu oszczędności Polaków i Bóg wie czego
            tam jeszcze ruyczą o Eureko Hania się pieni ale nikt nie pyta kto mrówce
            umożliwił kupno słonia za pieniądze słonia?
            """""""""""
            > Narazisz sie na zarzuty bezpodstawnego obrazania i uzywania wulgaryzmow.
            > Wiekszosc zrozumie Cie bez slow. Inteligentne bulteriery tez nie potrzebuja
            > slow.
            """""""""""""""""""
            lewusy zachodnie nie wywsyssaja sobie oszczerstw z palca!

Lewicowi zachodni parlamentarzysci politycy i dziennikarze - to nie cały
            Zachod ale lewica podle inspirowana przez polskich lewusów-zdrajców, których
            podłe uczynki opisuje nawet niemiecki polskojęzyczny Fakt, co najl;epiej
            dowodzi, ze to nie cąły Zachód...Berlusconi by powiedział żeby się ubrali w
            odpowiednie mundury... pewnie wiesz jakie?

Wyciągane są pomimo apelu Premiera inspirowane wspólnie z SLD prowokacje by
            zdestabilizować gospodarkę is tworzyć wrażenie totalnego chaosu
            - był to najgorszy moment do dymisji Zyty!!!!!!!!
            Przygotowanie budżetu i reforma finansów.
            RIP z rodowodu i nadania SLD wróg lustracji, który w Krajowej radzie
            Sadowniczej był gorącym, jednoznacznym przeciwnikiem lustracji, w latach 90 nie
            rehabilitował ofiar stalinowskich, powowłąl na szefa Biura Odtwarzania Akt
            płk. SB Waldemara Mroziewicza którego Macierewicz oskarzył o wspóludział za
            niszczenie akt! Tenże RIP Olszewski z SLD miałby być trybikiem w wewnętrznej
            intrydze PiS-u z wyrzuceniem Zyty jak głosi PO ? Oskarzył Nizienskeigo i
            Macierewicza o upublicznienie listy Nizienskiego 589 naziwsk takich czołowych
            polityków
            jak Rosati sedzia Trybunału Mączynski, Cimoszewicz, Wagner Jaskiernia itd

A z mediów dowiadujemy się, ze Marcinkeiwicz smutny aby wymóc spadek poparcia
            oj wredoty wredoty - teraz atakujcie nie merytoryczne ale tak jak napisałeś...
            > Narazisz sie na zarzuty bezpodstawnego obrazania i uzywania wulgaryzmow.

będą bure suki?
            • hasz0 _________________Tu masz kulisy sprawy Zyty 27.06.06, 08:01
              www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=2337
              • hasz0 _____________Tu macie obaj na dobry rozruch z rana 27.06.06, 08:09
                Twe zabki ratlerku sa
                za krotkie aby przebic jeans chronicy moje kostki.
                • hasz0 ______Rycho+Andrzej nazwali mnie "Haszek ratlerek" 27.06.06, 08:13
                  ciekawe dlaczego
                  jesli nie szczekam tylko faktami odpowiadam na klechdy Rycha
                  i podszczypywania AG?

Co łatwiejsze?
                  • hasz0 Chcecie żebym Was pokonał Waszą bronią? 27.06.06, 08:14
                    • hasz0 Re: Chcecie żebym Was pokonał Waszą bronią? 27.06.06, 08:22
                      www.bankier.pl/wiadomosc/Plakaty-Kaczynskiego-drukowala-firma-krzak-1450713.html
                      "Firma o nazwie Studio Warszawa była, według danych Państwowej Komisji
                      Wyborczej, jednym z najważniejszych organizatorów
                      kampanii prezydenckiej Lecha Kaczyńskiego. Firma wydrukowała blisko 12 tysięcy
                      bilbordów. Za druk zainkasowała ponad 390 tysięcy
                      złotych. Tak wynika z faktur wystawionych sztabowi latem 2005 roku. Pod każdą z
                      nich widnieje pieczątka Studia z adresem -
                      który byl wówczas już nieaktualny od 9 miesięcy."

HASCZ############:
                      Gdzie tu afera? Oszczędzali na zmianie pieczatki z nowym adresem i tyle!
                      Albo ktoś podbił pomyłkowo starą pieczatką.
                      Dla komuny cel uswięcał nie takie "srodki"...

Ogladałeś wczoraj program Pospieszalskiego po 22 "Wartorozmawiać"?

Przypominacie mi tego z brodą i wąsami -

"nie można pisać nic dobrego o Polakach bo to uwłacza innym tym mieszkającym w
                      Polsce i tym co pisza źle o Polakach za granicą"

tak można by streścić jego matactwa.

• hasz0 QRDE co z Wami? wolnomysliciele? no to idę/n 27.06.06, 08:24
                        • hasz0 Nie bede czekał pół godz na 1 słowo obelgi/n 27.06.06, 08:25
                          • andrzejg muszę iść 27.06.06, 08:32
                            na inne odpowiedzi poczekaj sobie do wieczora
                            albo i nie czekaj

W kazdym bądź razie zaglądnę, bo Twoje teksty są pocieszne

A.
                          • rycho7 Re: Nie bede czekał pół godz na 1 słowo obelgi/n 27.06.06, 09:36
                            Z przyjemnoscia Cie "obraze" wyrazajac swa satysfakcje z czytania tej serii
                            Twoich "wypowiedzi". Az mi sie cisnie na koniec jezyka pare okreslen. Zachowam
                            jednak ta przyjemnosc dla siebie.
                        • andrzejg Re: QRDE co z Wami? wolnomysliciele? no to idę/n 27.06.06, 08:31
                          Gupi jestes,czy tylko takiego udajesz?
                          Czego Ty żądasz?
                          Szczęśliwie jestem przy komputerze, ale niebawem mnie nie będzie

Forum to nie rozmowa telefoniczna
                          Napisz i czekaj na odpowiedz, a nie żadaj , aby drugi non stop warował przy kompie
                          Byc moze masz tyle czasu i tak siedzisz, ale nie wszyscy tak mają

A.
                      • andrzejg Hahahahaha i buhahaha 27.06.06, 08:29
                        hasz0 napisał:
                        >
                        > HASCZ############:
                        > Gdzie tu afera? Oszczędzali na zmianie pieczatki z nowym adresem i tyle!
                        > Albo ktoś podbił pomyłkowo starą pieczatką.
                        > Dla komuny cel uswięcał nie takie "srodki"...

To załóz sobie firme i wystaw faktórę z fałszywym adresem
                        Buhahaha
                        Faktury sa nieważne.
                        Tam powinien wejść US

ale,ale

zapomniałem,ze mamy nową wykłądnę prawa
                        PiSowskiego wg Kalego

A.
                  • andrzejg proszę o link 27.06.06, 08:27
                    hasz0 napisał:

> ciekawe dlaczego
                    > jesli nie szczekam tylko faktami odpowiadam na klechdy Rycha
                    > i podszczypywania AG?
                    >
                    > Co łatwiejsze?

w którym miejscu Cie tak nazwałem?

A.
              • danutki Re: _________________Tu masz kulisy sprawy Zyty 27.06.06, 08:44
                hasz0 napisał:

> <a href="www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=2337"

według niepokalanego poczęcia....wszelkich afer
                • danutki Re: ortodoksja Hasza 27.06.06, 09:09
                  danutki napisała:

> hasz0 napisał:
                  >
                  > "www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=2337""

> według niepokalanego poczęcia....wszelkich afer

na jednym biegunie oraz ZNAJOMOŚĆ WINNEGO na drugim końcu kija(tego bez
                  marchewki)
                  Haszu
                  ortodoksem to można sobie być w matematyce,kiedy nie trzeba udowadniać, że
                  2+2=4 lub żze przez dwa punkty na płaszczyźnie można poprowadzić tylko jedną
                  prostą. odbiorcami RM są jednaak ci, którzy jużz mają kłopoty
                  Kogo ty na tym forum chcesz jeszcze "czarować" urokami diabla?
                  • danutki Re:czy w moich postach doszukałeś się słów obelgi? 27.06.06, 09:21
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44228438&a=44259853
                    teraz ja czekam
                    • hasz0 Słuchałaś czy nie? RM i "Warto rozmawiać"?/n 27.06.06, 09:24
                      • danutki Re: Słuchałaś czy nie? RM i "Warto rozmawiać"? 27.06.06, 09:45
                        Haszu z IQ170 czy nawet więcej
                        co za nielogiczna konstrukcja pytania "rzucona" na tło kontaktów międzyludzkich?
                        a niby jak ja mam rozmawiać z radiem nawet jeśli radio nadaje aaudycję "warto
                        rozmawiać" zamiast "warto nas POsłuchać"?
                        tu na forum mogę sobie z tąbą porozmawiać, ale ty zastosowałeś unik.
                        czy pierwszy?
                        nie odpowiedziałeś na moje pytanie,czy moje posty były dla ciebie w czymkolwiek
                        obelżywe.
                        • hasz0 D-nutko! Ależ skąd!________________ Bynajmniej/n 27.06.06, 10:00
            • andrzejg Re: warto nie obrażać podczas dsykusji o polityce 27.06.06, 08:26
              hasz0 napisał:

> bo zachodzi wtedy poważne podejrzenie o związki bezposrednie
              > z krytykowana aferalna sprawa.(3 * ą)

straszysz kolego?

>
              > Utoższamiasz sie z PO - broniacym układu czy z SLD, z TW, z oficerem SB wysokim funkcjonariuszem PZPR? Jesli tak to Cię przepraszam bo PO zbyt czesto
              > chroniła postkomune.
              >

Nie tle utozsamiam sie, co na nich głosowałem, a ogólnie od polityki jestem
              daleko.Jak widzę takich nawiedzonych jak Ty, którzy wiedza wszystko , a co
              niewiedza to sobie dopowiedzą pomijając kluczowe słowo w tekście, albo
              zapominając o pewnym szczególe, czy wręcz przekrecając informacje , to wybacz,
              ale nie moge się powstrzymac.

> Pomimo apelu Marcinkiewicza o konstruktywna krytyke PO nasila
              > ataki wydumanymi atakami w zagranicznych mediach, w kraju, w Parlamencie
              > Europejskim vide rezolucja Parlamentu.

Udowodnij ,że ta rezolucja to sprawka PO.
              Znów pomawiasz?

Wydumane ataki?Jaki jest rząd widzi kazdy.
              Ile mieli wprowadzić ustaw, a ile wprowadzili? Wiesz?

> Przedtem Tusk nie przebiera w słowach i Rokita z impichmentem, Hanna G. teraz
              > Pitera ...

vice versa Kur.skie i Kaczyńskie i inne z PiSu
              Nie wspominając o Twoim oblubieńcu Giertychu
              Na tym tle Lepper wydaje sie mężem stanu

>
              > Oszczerstwa, o których bez przerwy tu wspominasz i nawracasz
              > jakże przydatne bo poskomuna trzyma dywan ze wszystkich stron
              > a spod dywanu smród afery paliwowej,pzu oszczędności Polaków i Bóg wie czego
              > tam jeszcze ruyczą o Eureko Hania się pieni ale nikt nie pyta kto mrówce
              > umożliwił kupno słonia za pieniądze słonia?
              > lewusy zachodnie nie wywsyssaja sobie oszczerstw z palca!
              >
              > Lewicowi zachodni parlamentarzysci politycy i dziennikarze - to nie cały
              > Zachod ale lewica podle inspirowana przez polskich lewusów-zdrajców, których
              > podłe uczynki opisuje nawet niemiecki polskojęzyczny Fakt, co najl;epiej
              > dowodzi, ze to nie cąły Zachód...Berlusconi by powiedział żeby się ubrali w
              > odpowiednie mundury... pewnie wiesz jakie?
              >
              > Wyciągane są pomimo apelu Premiera inspirowane wspólnie z SLD prowokacje by
              > zdestabilizować gospodarkę is tworzyć wrażenie totalnego chaosu
              > - był to najgorszy moment do dymisji Zyty!!!!!!!!
              > Przygotowanie budżetu i reforma finansów.

Bo jest totalny burdel
              Ciągła walka, a to z PO (idąca na rozbicie PO) , a teraz będą się żreć pomiedzy
              sobą, te nowe koalicjanty. Czy ty uważasz, że Giertych i Lepper zapomną Kaczyńskiemu
              przeczołganie ich zimą tego roku?Po drugie PiS zabiera im elektorat i walczą
              o zycie i zrobia wszystko , aby pogrążyć PiS. Ot cała filozofia tej Twojej
              koalicji rządowej. Ale nie. Według Ciebie to PO winna. PO jest w opozycji i
              nie ma NIC do gadania (tyle co se pogada). Rządzicie, to rządźcie. Pyszczyłeś
              o aferach w PO? Ja czekam na osądzenie aferałów i posadzenie ich w więzieniach.
              Tak glośno było o inwigilacji prawicy i ujawnianiu 21 tomów. Gdzież one są?
              Chciałbym się dowiedzieć jak to było....a teraz wychodzi na wierzch,że
              słaba aktywność prezydenta wynika z jego słabego stanu zdrowia. Do k..y nędznej
              Kogo wybrałes na naczelnika sił zbrojnych RP?

> RIP z rodowodu i nadania SLD wróg lustracji, który w Krajowej radzie
              > Sadowniczej był gorącym, jednoznacznym przeciwnikiem lustracji, w latach 90 nie rehabilitował ofiar stalinowskich, powowłąl na szefa Biura Odtwarzania Akt
              > płk. SB Waldemara Mroziewicza którego Macierewicz oskarzył o wspóludział za
              > niszczenie akt! Tenże RIP Olszewski z SLD miałby być trybikiem w wewnętrznej
              > intrydze PiS-u z wyrzuceniem Zyty jak głosi PO ? Oskarzył Nizienskeigo i
              > Macierewicza o upublicznienie listy Nizienskiego 589 naziwsk takich czołowych
              > polityków
              > jak Rosati sedzia Trybunału Mączynski, Cimoszewicz, Wagner Jaskiernia itd
              >
              > A z mediów dowiadujemy się, ze Marcinkeiwicz smutny aby wymóc spadek poparcia
              > oj wredoty wredoty - teraz atakujcie nie merytoryczne ale tak jak napisałeś...
              > > Narazisz sie na zarzuty bezpodstawnego obrazania i uzywania wulgaryzmow.

Juz Ci pisałem nie jeden raz.
              Twoi idole mówią teraz to samo (Lepper i Wierzejski) - otworzyć to badziewie
              i niech każdy ma dostęp i decyduje sam , czy ta wiedza jest mu do czegoś
              potrzebna.Ale nie.Ty wolisz taki model jaki jest, sprzyjający intrygom. No to
              masz sprawę Gilowskiej. Będą następne. Jak dziecko jesteś. Zapominasz ,że
              donosicielami były osoby z opozycji i wszelkie rewelacje uderzą w opozycję
              a nie w SLD,(czy Samoobronę) gdzie byli SBcy mają się dobrze.

>
              > będą bure suki?

A o co Ci chodzi?
              Przecież to jest zwrot wprowadzony przez Twojego idola Dorna
              Do niego miej pretensje.

A.

P.S.
              Tak w zasadzie to z treści wychodzi ,ze pisałes do mnie,
              ale z podpisania się pod Rychem ,że do niego
              Widać PiSoaki tak mają - są bałaganogenne

A.
    • andrzejg Ważne - do Hasza 27.06.06, 08:35
      Jakbyś zapomniał, czy znów się migał z prosta odpowiedzią,
      to wiedz,że będę o tym pamiętał

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44228438&a=44259924
      A.
      • hasz0 Re: Ważne - do Hasza 27.06.06, 09:21
        Coś się tak zapienił?
        Jaki bałagan? Wszyscy PO-wiacy zarzucają bałagan, gdy sami nie rządzą?
        Ty sam wprowadzasz bałagan: sam nie odpowiadasz na moje kwestie
        a zarzucasz mi, że milczę bo tak Rycho7 twierdzi przewrotnie!
        Spróbuj odp. klku na raz tak jak ja TO się przekonasz!

Tak trudno Ci rozróżnić co do Rycha7 a co do Ciebie?

Nie wycofałeś "burej suki" tylko znów podłączyłeś się jak zwykle do maniery
        Rycha7:
        - On zdrobniale "ratlerek" a Ty natychmiast "Haszku"
        - no to zapytaj innych czy wtórujesz czy nie? pożartowac sobie z Was nie mogie?

BURA SUKA to poważna groźna samica dużego psa z która trzeba się liczyć

__________a "haszek" albo "ratlerek"? smile psychologia to zna!

Napisałem Ci nieraz, ze Ty nigdy mi nie odpowiadasz na istotne dla MNIE
        watki w moim poscie, ale tak jak kiedyś mi przecież sam to wyjasniałeś;
        wpadasz i czepiasz się jakiegoś szczególiku - pomijając imponderabilia - i
        wydaje Ci sie że podważasz całość!

Dla mnie bilboardy, smutne miny premiera itp są pierdółkami dla tłuszczy
        wyborczej.
        Dlazcego piszesz o chorobie prezydenta krytycznie ( takiej pierdółce - był
        pzreziębiony i poleciał na pogrzeb JPII i odbył kilka wizyt bardzo
        przeziebiony) a pominąłeś arg. że wizyty trzeba było przygotować?

Wcale nie jest niaktywny! Czytałeś wątek owcy czarnej?
        Zmienił CAŁKOWICIE kurs!
        Ogladałeś "Warto rozmawiać" Pospieszalskiego czy nie?

• rycho7 odpowiedz na najistotniejsze pytania 27.06.06, 09:41
          hasz0 napisał:

> Ogladałeś "Warto rozmawiać" Pospieszalskiego czy nie?

Ogladalem ze 3 jednominutowe fragmenty. Zadziwila mnie polimorficznosc klonow
          haszka. Nie odczulem potrzeby wysluchiwania ponownie togo co haszek serwuje od
          lat. Nuuuuuda.

Juz zapomnialem tematu przewodniego. Przypomnisz?
        • andrzejg atak najlepszą obroną 27.06.06, 09:47
          Hasz napisał spokojnie

> Coś się tak zapienił?

Ja pisze spokojnie Haszu. Nie mam powodu sie zapieniać.
          Taki powód za to masz Ty, bo czuję że ZNÓW złapałem Cie na kłamstwie

Napisałeś:

• ______Rycho+Andrzej nazwali mnie "Haszek ratlerek" - hasz0 27.06.06, 08:13

w zwiazku z tym poprosiłem Cie o link to takiej mojej wypowiedzi
          Twoja obrona przed nazwaniem Cię kłamca jest prosta - link.

> Wcale nie jest niaktywny! Czytałeś wątek owcy czarnej?

Nie czytałem.Nie slęczę przed monitorem i nie czytam wszystkiego
          Czytałem za to to:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3444763.html
          Jarosław Kaczyński tłumaczy także powody małej aktywności swego brata w pierwszych miesiącach prezydentury: "Odbył kilkanaście wizyt zagranicznych, które wymagały przygotowania. Dzisiaj mogę też powiedzieć, że kiedy zaczynał prezydenturę, nie był w najlepszym stanie zdrowia".

Na kogos Ty głosował???
          Zaczynam rozumiec izolację L.Kaczyńskiego w Europie.To z powodu obawy przed
          zarażeniem się.

A.
          • hasz0 Uwagaaaaaaaaaaaaaaaa atak!!!!! 27.06.06, 10:12
            Cytatem z Kraju:

"III RP otoczyła postkomunistyczne kreatury parasolem ochronnym, by mogły kraść
            na skalę o jakiej się za Gierka-duperelka nie śniło (i to nie tylko cement na
            budowe ponadmetrażowego domu)."

Atak na PiS bo naprawdę rozwiązał WSI, naprawdę zaostrza prawo, naprawdę
            narusza układ w MIn FINie, W Komendzie Głównej w prokuraturze, w TVP itd
            Atak na Netzla bo pomagał Komisji Sejmowej PZU.
            Atak na prezydenta bo ruszył z kopyta sprawę wiz do USA
            i skutecznie przeprowadza mediacje.
            Atak na Zytę bo gospodarka nie upadała.
            Atak na Marcinkiewicza rzekomymi konfliktami z prezesem bo za dobry.
            Atak bo POpularność spada a powinna jako opozycji rosnąć...
            a rządzącemu PiSowi spadać!
            Bezrobocei spadło. Wzrost gospodarczy szybuje!
            Antypolskość demaskowana!

Dlatego Rycho7 po 3 minutach zasłabł....
            • andrzejg link 27.06.06, 10:34
              nt
              • hasz0 _________________lincz nad Polską?________________ 27.06.06, 10:57
                www.forum-znak.org.pl/index.php?t=przeglad&id=2695
                około
                120.000 Żydów uratowali Polacy przezd śmiercią
                a ilu musiało ponieść najwyższą ofiarę po denuncjacji?
                Bo nieuratowanych pomimo pomocy było pewnie jeszcze więcej
                a zwykle około 10 Polaków (rodzina i sąsiedzi) ryzykowali życiem!

Nikt się tym w Polsce nie zajmował aż świadkowie wymarli
                i zmarł też Prof. Strzembosz, który próbował bez wsparcia IPN i Kireesa
                dać odpór bezczelnej propagandzie za komuny i o zdrozo...
                po Okraglym Stole przez 17 lat Wolnej Polski!

W Kanadzie w bardzo już podeszłym wieku Polka, która wczoraj dzwoniła do
                programu "Warto rozmawiać" w latach 70-ych po obejrzeniu filmu z zołnierzami
                polskimi w rogatywkach, strzelających do Zydó w gettcie zaczęła zbierać
                z drugiej półkuli informacje o Polakach, którzy ponieśli od Niemców smierć
                za pomaganie Zydom. Słała protesty i sprostowania do gazet i polityków!
                Napisała książkę ale jak sama mówiła nie widzi i nie jest w stanie
                przetłumaczyć na polski.

A Rycha7 to nudzi... Ty mi dowalasz ile wlezie.
                A to jest rząd który po raz pierwszy dopuszcza do takich programów,
                jezdzi i występuje w Radiu Maryja i takowany jest w kraju i za granica.

Gdzie było UW i PO? Gdzie ich wyborcy? Dlatego daruj.
                Nie będę pisał o pierdołach i przyłączał sie do niesłychanej kampanii
                o śpiewaniu hymnu, o Giertychu o Lepperze.
                Kiedyś musiał nastać rzad aby dać swiadectwo prawdzie.
                Nawet jeśli prominentom bedzie troszeczkę gorzej ukraśc resztę
                w "tumulcie" antypolskiego amoku.
                • andrzejg Re: _________________lincz nad Polską?___________ 27.06.06, 11:06
                  hasz0 napisał:
                  > A Rycha7 to nudzi... Ty mi dowalasz ile wlezie.

Ja chcę tylko link potwierdzający Twoje słowa
                  Jezeli nie potrafisz dowieść prawdziwości SWOICH słów, to daj sobie spokój
                  z misja nawracania innych

A.
                  • hasz0 A dowiodłeś bolszewizmu PiS-u? o jaki link Ci idzi 27.06.06, 11:36
                    e? o burą sukę? czy Haszka? bo ratlerek był R7 pisąłem już
                    o tym?
                    Też zabraniasz mi pisać? Jaki masz w tym cel?
                    Chcesz mieć rację to udowodnij że pisiacy to bloszewicy!

> Ja chcę tylko link potwierdzający Twoje słowa
                    > Jezeli nie potrafisz dowieść prawdziwości SWOICH słów, to daj sobie spokój
                    > z misja nawracania innych
                    >
                    > A.
                    • rycho7 Czy dekomunizacja jest istotna dla haszystow? 27.06.06, 11:41
                      hasz0 napisał:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44228438&wv.x=2&a=44262450
                      > Napisałem Ci nieraz, ze Ty nigdy mi nie odpowiadasz na istotne dla MNIE

hasz0 napisał:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44162180&a=44167175
                      > Ze trza najpierw za dupę funkcj, SB a potem TW

rycho7 napisał:

> A co to znaczy?

andrzejg napisał:

> Rozwiniesz temat?
                      > Konkretnie jakie maja być rozwiązania pranwe, aby to wykonać?

Pytanie dodatkowe: Czy dla Ciebie Haszu "za dupę" jest istotne? Czy
                      dekomunizacja stawiana przez Episkopat jako warunek wstepny jest istotna i
                      bedzie miala jakis czasowy kres?
                      • hasz0 Re: Czy dekomunizacja jest istotna dla haszystow? 27.06.06, 11:52
                        Istotna.
                        Jesli w Czechach po 10 latach obowiązywania dekomunizacji mogl parlament
                        przedłużyć na nastepne lata to co stoi na przeszkodzie spełnić jak najbardziej
                        słuszny wniosek Episkopatu?

Po co mi wtykać, ze jestem za częsciową lustracją albo nie mam koncepcji na
                        dekomunizację? Popierałem zawsze to co w danej chwili mozliwe i tyle!

I na nic zaklinanie, ze nie odpowiadam gdy po 100 razy odpowiadam!
                        Widać już że wszyscy "doświadczeni fachowcy" studiowali w latach 80
                        w USA. Dlaczego na początku lat 90-ych gdy pisałem by wykorzystać
                        polonijnych fachowców a takich przeciez nie brakowało było zamilczane i
                        torpedowane przez ambasady? Gieremek pilnował bierutowców by im włos z głwoy
                        nie spadł. Dopiero po Mellerze się zmieniło.
                        • rycho7 przyjmuje odpowiedz literalnie 27.06.06, 12:06
                          hasz0 napisał:

> Jesli w Czechach po 10 latach obowiązywania dekomunizacji mogl parlament
                          > przedłużyć

Twoja odpowiedz sugeruje, ze istota dekomunizacji jest "przedluzanie i
                          spelnianie jak najbardziej". Rozumiem, ze obelga bedzie pytanie CZEGO?

> I na nic zaklinanie, ze nie odpowiadam gdy po 100 razy odpowiadam!

Traktuje powaznie to co zrobiles za odpowiedz. Rozumiem, ze taka jest Twoja
                          wola.

> torpedowane przez ambasady?

Czy nalezy jeszcze "spelnic" srodki antytorpedowe?
                          • andrzejg to jest śmieszne 27.06.06, 12:52
                            maja władzę i płaczą ,że dalej jest źle
                            Mając taką władzę mogą zdekomunizowac, zlustrować itd, itp
                            Sęk w tym ,że te procesy rozwaliłyby PiS, bo niejeden tam
                            ma powiązania z komuną i dawnymi słuzbami

A.
                            • danutki Re: to jest śmieszne 27.06.06, 12:56
                              andrzejg napisał:

> maja władzę i płaczą ,że dalej jest źle
                              > Mając taką władzę mogą zdekomunizowac, zlustrować itd, itp
                              > Sęk w tym ,że te procesy rozwaliłyby PiS, bo niejeden tam
                              > ma powiązania z komuną i dawnymi słuzbami
                              >
                              > A.

czyli tak jak zawsze
                              wrogiem jest mrówka z obcego mrowiska
                              • andrzejg Re: to jest śmieszne 27.06.06, 12:58
                                danutki napisała:

>
                                > czyli tak jak zawsze
                                > wrogiem jest mrówka z obcego mrowiska

teraz jest gorzej (poczytaj Hasza)
                                jeżeli nie jestes z nimi , to nie jestes tylko przeciw nim,
                                ale jesteś po prostu zdrajcą

A.
                                • rycho7 godnie mienie sie zdrajca urojen Hasza 27.06.06, 13:16
                                  andrzejg napisał:

> ale jesteś po prostu zdrajcą

Mnie nie przeszkadza bycie zdrajca nie moich pogladow. Mam swoje a nie
                                  spowiednika.
                                • hasz0 a link na dowód jest?/n 27.06.06, 14:43
                            • rycho7 tu sie nie zgadzam 27.06.06, 13:14
                              andrzejg napisał:

> Mając taką władzę mogą zdekomunizowac, zlustrować itd, itp

Sadze, ze jednak nie moga. Ale nie chce uprzedzac odpowiedzi (lub braku) Hasza.
                              W tym z reszta upatruje przyczyne braku odpowiedzi.

Istota jest poslugiwanie sie przez haszystow pojeciami ogolnymi,
                              niejednoznacznymi, samosprawdzajacymi sie. Przykladowo, spisek byl bo nie ma
                              dowodow. Albo zakaz zasiadanie w Sejmie generalom z UB (zywych 0).

> ma powiązania z komuną i dawnymi słuzbami

Chrzescianom nie powinno to przeszkadzac. Chrystus sam nie rzucil kamieniem. A
                              ponoc jako Bog byl bez "grzechu".

Ci faryzeusze zapomnieli, ze czowieka nie stworzono dla szabasu, lecz odwrotnie.
                    • andrzejg Re: A dowiodłeś bolszewizmu PiS-u? o jaki link Ci 27.06.06, 11:58
                      hasz0 napisał:

> e? o burą sukę? czy Haszka? bo ratlerek był R7 pisąłem już
                      > o tym?

no widzisz bratku
                      Ja napisałem Haszku, R7 ratlerek
                      a Ty piszesz ,ze obaj nazywamy Cię Haszek ratlerek....
                      Masz urojenia , łączysz wypowiedzi róznych ludzi w całosć
                      i wychodzi to co widać.

> Też zabraniasz mi pisać? Jaki masz w tym cel?

Zobacz jaka jest konstrukcja powyższych pytań.
                      Pytanie 'Tez zabraniasz mi pisac?'
                      i potwierdzenie odpowiedzi ,że tak ' Jaki masz w tym cel?'
                      boi przeciez , gdybym Ci nie zabraniał , to nie miałbym żadnego celu
                      Jakos dziwnie jestes skonstruowany. Kazdy LPRowiec tak ma?

To ja się pytam - w którym miejscu Ci zabraniam?

> Chcesz mieć rację to udowodnij że pisiacy to bloszewicy!
                      centralizacja, nacjonalizacja, oparcie władzy na słuzbach,
                      tendencje do cenzury ( na razie poprzez sankcje finansowe)
                      Mało Ci?

A.
                      • hasz0 Re: A dowiodłeś bolszewizmu PiS-u? o jaki link Ci 27.06.06, 14:57
                        Żartobliwą ironię nazywasz "urojeniami"?
                        Bardzo wygodnie i szlachetnie! Współbrzmisz ale nie współbrzmisz?
                        Połączyłem w jednej odpowiedzi bo we dwóch współbrzmicie
                        anty#-aszowo w 1-ej wspólnej spójnej kontrze i musiałbym pisać dwie kednakowe
                        odpowiedzi z tym że w jednej:
                        - ratlerek
                        a w drugiej współbrzmiące
                        - haszek!

Skoncentrowałeś się na subtelnej analizie "celu" i "zabraniania"
                        a jednoczesnie nie analizujesz swojej sugestii jakobym był LPR-owcem!
                        Identyzna autanaliza zastosowana do samego siebiewykaże, ze nie jestem
                        członkiem LPR smile))

jak też, ze PiS to nie bolszewia!

> centralizacja, nacjonalizacja, oparcie władzy na słuzbach,
                        > tendencje do cenzury ( na razie poprzez sankcje finansowe)
                        > Mało Ci?

Mało!
                        Bo BOLSZEWICY - zwolennicy kierunku, któremu przewodził Lenin. Kadry
                        bolszewików — zawodowych rewolucjonistów — formowane przez Lenina 1900–03, były
                        oparte na sieci kolporterów „Iskry”. Nazwa bolszewicy powstała 1903 na II
                        Zjeździe SDPRR i oznaczała wyłonioną w wyborach do centr. organów grupę, która
                        uznała się za większość (ros. bolszynstwo) w partii, przeciwników określając
                        jako mniejszość (ros. mienszynstwo, mienszewicy). Do 1906 obydwie grupy
                        stanowiły wspólną partię; 1906–12 bolszewicy tworzyli w SDPRR frakcję, 1912 na
                        konferencji w Pradze uformowali odrębną partię SDPRR(b). Popularność i poparcie
                        społ. zyskali po raz pierwszy podczas rewolucji 1905–07, przygotowując — pod
                        hasłami republiki demokr. z hegemonią proletariatu — powstanie zbrojne przeciw
                        samowładztwu carskiemu.
                        • danutki Re: A dowiodłeś bolszewizmu PiS-u? o jaki link Ci 27.06.06, 15:10
                          w tak "zbiorczej" sprawie ŻADEN link nie może być dowodem.
                          czyżbyś Haszu powielał nadal metody, które nie spawdziły się w praktyce
                          forumowej?
                          liczysz naa amnezję uczestników czy....wygrywa ten, kto najgłośniej krzyczy?
                        • andrzejg Re: A dowiodłeś bolszewizmu PiS-u? o jaki link Ci 27.06.06, 15:10
                          hasz0 napisał:

>
                          > Skoncentrowałeś się na subtelnej analizie "celu" i "zabraniania"
                          > a jednoczesnie nie analizujesz swojej sugestii jakobym był LPR-owcem!
                          > Identyzna autanaliza zastosowana do samego siebiewykaże, ze nie jestem
                          > członkiem LPR smile))
                          >
                          No fakt, nie jesteś (podobno- bo wiem to od Ciebie) członkiem LPR
                          Jesteś gorliwym zwolennikiem tej partii

A.
                          • hasz0 dajcie zyć! mam kopiować te same odpowiedzi? 27.06.06, 15:21
                            • andrzejg nie kopiuj , tylko pisz od siebie/nt 27.06.06, 15:48
                        • rycho7 Re: A dowiodłeś bolszewizmu PiS-u? o jaki link Ci 27.06.06, 15:58
                          Diabel spi w szczegolach.

hasz0 napisał:

> Współbrzmisz ale nie współbrzmisz?

Zjawiska moga byc swiatopogladowo neutralne. Czy z pozycji prawicowych pogoda
                          jest inna niz z pozycji lewicowych? Podobnie jest ze slowotokiem Hasza.

> Zjeździe SDPRR i oznaczała wyłonioną w wyborach do centr. organów grupę,
                          która
                          > uznała się za większość (ros. bolszynstwo) w partii, przeciwników określając
                          > jako mniejszość (ros. mienszynstwo, mienszewicy).

Pomijasz szczegol najzabawniejszy i najwazniejszy. "Bolszewicy" zebrali sie na
                          sali w czasie przerwy w obradach. Gdzy reszta jadla obiad "bolszewicy"
                          uchwalili sie "wiekszoscia". PiS calkem podobnie wybrany przez 10%
                          wyborcow "bierze wszystko". Jak kazdy widzi. Bo winne jest PO.

> Żartobliwą ironię nazywasz "urojeniami"?

Robienie sobie jaj z PiS przyjmujesz z powazna obraza. Bolszewicy za kawaly
                          wysylali nawet do gulagow. Ty jedynie o tym marzysz. A w kazdym razie nie
                          potrafisz ukryc marzen.
                • rycho7 Hasza ________________lincz nad Polską?___________ 27.06.06, 11:48
                  hasz0 napisał:

> 120.000 Żydów uratowali Polacy przezd śmiercią

Czytalem statystyki. W 1939 w Niemczech zylo 90 000 Zydow. Uratowano 0%. W
                  Polsce mieszkalo 3 000 000. Uratowano 10%. Hasz zgubil gdzies 180 000. Lub Hasz
                  wierzy w cuda, ze Zydzi mogli uratowac sie bez pomocy Polakow. Przy 40
                  stopniowych mrozach.

Twoj zapal Haszu zawsze przekracza kompetencje.
                  • hasz0 ____________Dziekuję za uzupełnienie do 300.000!/n 27.06.06, 11:54
                • jaceq Re: _________________lincz nad Polską?___________ 27.06.06, 20:07
                  hasz0 napisał:
                  > i zmarł też Prof. Strzembosz, który próbował bez wsparcia IPN i Kireesa

Który? Może ten, wg którego "środowisko sędziowskie samo się oczyści"? Jeżeli
                  tak, to się zamknę, bo o zmarłych podobno "dobrze albo wcale".
            • danutki Re: bez kontraaaaataku 27.06.06, 10:48
              Haszu

no to teraz czas na inne-mniej medialne-sprawy
              jakie?
              np.kogo o gdzie jest stać na spędzanie upalnej pogody w lecie poza miastem a
              śnieżnych dni zimą na stoku narciarskim
              młodzi i zdrowi wybierają jednak trasę przez kraje "starej" UE
              co im proponujesz w zamian?
              podręczniki Giertycha?
              wiole(wiedzy)Leppera?
              zarobki lekarzy i pielęgniarek?
              może coś pozytywnego dorzucisz od siebie?
              • hasz0 Re: bez kontraaaaataku 27.06.06, 11:03
                "młodzi i zdrowi wybierają jednak trasę przez kraje "starej" UE"

i nie potrafią "być dumni z Polski" jak Tusk bo są obmalowani od 1945 roku
                jako nacjonaliści patriotyczni, którzy zabijali Zydów albo
                stali "obojętni".

I nic nie wiedzą o prawdziwej historii Polski.
                Nie wiedzą ilu obywateli polskich wymordowano...
                ilu poświęciło zycie (powyżej mln) dla ratowania Żydów

jadą przez Europę a Europa cała wie, ze jeden Duńczyk uratował Zyda
                i wie że wszyscy Polacy to najgosi na swiecie antysemici...
                na uniwersytetach amerykańskich uczą o Polakach megamordercach po 1945!

• hasz0 __I dlatego będę popierał ten rzad a nie PO i UW/n 27.06.06, 11:04
                  • andrzejg popierasz leniów i nieudaczników 27.06.06, 12:00
                    www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1738.86.3.2.2.1.0.1.htm
                    • hasz0 Re: popierasz leniów i nieudaczników 27.06.06, 15:07
                      nigdzie nie doczytałem takiej tezy w artylule z linku

jest to krytyka konstruktywna pokazuje niedociągnięcia i zapóźnienia ale nie
                      kierunku i braku reform jak za rządów SLD
                      - nic więcej
                • danutki Re: Haszu-zmień tytuł,bo ten jest nieadekwatny do. 27.06.06, 11:58
                  zawartej w pośscie treści

hasz0 napisał:

> "młodzi i zdrowi wybierają jednak trasę przez kraje "starej" UE"
                  >
                  > i nie potrafią "być dumni z Polski" jak Tusk bo są obmalowani od 1945 roku
                  > jako nacjonaliści patriotyczni, którzy zabijali Zydów albo
                  > stali "obojętni".
                  >
                  > I nic nie wiedzą o prawdziwej historii Polski.
                  > Nie wiedzą ilu obywateli polskich wymordowano...
                  > ilu poświęciło zycie (powyżej mln) dla ratowania Żydów
                  >
                  > jadą przez Europę a Europa cała wie, ze jeden Duńczyk uratował Zyda
                  > i wie że wszyscy Polacy to najgosi na swiecie antysemici...
                  > na uniwersytetach amerykańskich uczą o Polakach megamordercach po 1945!
                  >
                  • hasz0 Jest adekwatny! Jak najbardziej!/n 27.06.06, 12:00
                    • danutki Re: Jest adekwatny! Jak najbardziej!-do twojej.... 27.06.06, 12:41
                      wizji nieatakowania
                      ja jednak mam ją-tę wizję-trochę inną, aalbo mój pępek jest niżej niż ty myślisz
            • rycho7 czy to byl temat? 27.06.06, 11:52
              hasz0 napisał:

> Cytatem z Kraju:
              >
              ...
              >
              > Dlatego Rycho7 po 3 minutach zasłabł....

Czy lawina slowotoku to byl ten temat, ktory mi umknal?
              • hasz0 Re: czy to byl temat? Rychu tu jest upał! 27.06.06, 11:58
                Co prawda mam klimatyzację naturalną i wychłodziłem raniutko do 24*C
                ale komfort już zmalał do 26 pomimo markiz, żaluzji i zasłon...

W nocy było ponad 20*C.
                • rycho7 uzalaj sie nad soba 27.06.06, 12:10
                  hasz0 napisał:

> W nocy było ponad 20*C.

Dwa lata temu nad Renem przez 8 tygodni bylo wieczorem prawie 40*C (38-39).
                  Mnie bardzo cieszylo, ze nad Renem.

Czy tematem bylo "W nocy", "było", "ponad 20*C."? Mam wybrac jeden, wszystkie
                  czy w kombinacjach?
                  • hasz0 Harmonizacja zarobków?/n Na razie.... 27.06.06, 12:17
                    • rycho7 Re: Harmonizacja zarobków?/n Na razie.... 27.06.06, 12:22
                      Tematem byla "Harmonizacja zarobków?", czy tez "/n", czy tez "Na razie...."?
                    • andrzejg a własnie 27.06.06, 15:12
                      co z tymi zarobkami
                      Zakładasz juz firme , aby pokazać światu jak nalezy płacić pracownikom?

No i co z ta dekomunizacją - ciekaw jestem szczegółów co do jej przeprowadzenia

A.
                      • hasz0 Ja juz założyłem i po 12 latach zlikwidowałem 27.06.06, 15:19
                        a o dekomunizacji wszędzie poza Polską pisałem 1000
                        razy.
                        A tak sam widzisz, że bez lustracji nijak sie nie da choć 17 lat nam wmawiali
                        co innego
                        a sama lustracja bez rozliczenia fumkcjonariuszy jeszcze gorsza...

Ty też założyłeś firmę?

• rycho7 raz napisz w Polse 27.06.06, 15:43
                          hasz0 napisał:

> a o dekomunizacji wszędzie poza Polską pisałem 1000
                          > razy.

W pelni sie z Toba zgadzam, ze 1000 razy pisales nie na temat. Moze nawet 10
                          000 razy. Jak zwykle. Chcialbym jednak abys przynajmniej raz napisal na temat i
                          o Polse.

W Czechach dziala PONOC ta sama Partia Komunistyczna co za komuny i wybiera ja
                          20 procent wyborcow. Czy o to Ci chodzi z dekomunizacja w Polsce? Ja NAPRAWDE
                          Haszu nie wiem co Ty myslisz. Nawet nie wiem czy w ogole myslisz.

> A tak sam widzisz, że bez lustracji nijak sie nie da

Moze nie trzeba dawac tylko brac? A tak w ogole co sie nie da? I na dodatek
                          nijak?
                        • andrzejg Re: Ja juz założyłem i po 12 latach zlikwidowałem 27.06.06, 15:46
                          No i jak płaciłeś?

hasz0 napisał:

> a o dekomunizacji wszędzie poza Polską pisałem 1000
                          > razy.

Ale napisz konkretnie o dekomunizacji w Polsce.

> A tak sam widzisz, że bez lustracji nijak sie nie da choć 17 lat nam wmawiali
                          > co innego a sama lustracja bez rozliczenia fumkcjonariuszy jeszcze gorsza...

Z tym że ta Twoja lustracja nie wypala. Ta Twoja lustracja jest powodem
                          sytuacji takich jak z Gilowską. Nagle wyskakuja króliczki z kapelusza,
                          a podstawowym trickiem tego numeru jest niewidzialność magika.

>
                          > Ty też założyłeś firmę?
                          >

Doskonale wiesz ,że tak - urodziłem się w roku powstania mojej firmy.Byłem jej
                          podstawą i głównym motorem napędowym dającym motywację, a przez ostatnie 25 lat
                          doprowadziłem ją do przyzwoitego poziomu, a pracownicy ode mnie nie odchodzą,
                          bo zarabiają godziwie. Jak u Ciebie zarabiali. Dużą miałeś rotację kadr?

A.
                      • rycho7 sztandar PZPR wnies 27.06.06, 15:46
                        andrzejg napisał:

> No i co z ta dekomunizacją - ciekaw jestem szczegółów co do jej
                        przeprowadzenia

Wzorem czeskiego "przedluzenia" nalezaloby wskrzesic PZPR.
                        • hasz0 ____________Chłopcy (nie zdrobniale) znów zbiorczo 27.06.06, 15:55
                          pomimo moich przyjaznych gestów znów polemikę polityczną zamieniacie
                          w bazar!
                          Próbujecie obaj "personaliami" drzeć łacha z #-a...

Hola! hola! Ja założyłem firmę przed urodzeniem. Zatrudniałem martwe dusze
                          którym płaciłem wiekami odpustów za nękanie wskrzeszonych komunistów w czasie
                          snu. Tych dwu wskrzeszonych komunistów to oczywiście Wy!

• rycho7 zadna sztuka 27.06.06, 16:05
                            hasz0 napisał:

> Próbujecie obaj "personaliami" drzeć łacha z #-a...

Jezeli cytaty z Hasza tekstow nazywasz "personaliami", to sam widzisz jakie to
                            latwe. Dla mnie jednak takie uzycie pojecia "personalia" jest nadmiernie
                            nowatorskie, nie jestem sluchaczem RM i nie zlikwidowalem firmy aby obnizyc
                            wydatki na ojca dyrektorow.

Robienie sobi jaj z Ciebie jest banalem, bo wiem, ze staniesz na glowie aby nie
                            udzielic konkretnej odpowiedzi. Spisek najlepiej wykazuje brak dowodow. Jest to
                            istota haszyzmu.
                            • hasz0 własnie to sam stosujesz 27.06.06, 16:09
                              > Spisek najlepiej wykazuje brak dowodow. Jest to
                              > istota haszyzmu.

Dowodów w posatci linków brak.
                              • rycho7 a co JA mam Ci udowadniac linkami? 27.06.06, 16:20
                                hasz0 napisał:

> Dowodów w posatci linków brak.

Udzielasz odpowiedzi zbiorczych. Sadzilem, ze udowadniac niewatpliwie cus ma
                                Andrzej. Co KONKRETNIE ja mam udowadniac linkami? Ze PiS best bolszewia chociaz
                                o tym w zasadzie nie pisalem i nie obstaje. Bo to bzdet. Tekst o metodach
                                bolszewickich napisalem. PiS powraca do tego na zasadzie farsy. Bronisz mi
                                rzenia z tej farsy? Mam podac link do swego rozbawienia?
                          • andrzejg Chłopcze 27.06.06, 16:10
                            hasz0 napisał:

> pomimo moich przyjaznych gestów znów polemikę polityczną zamieniacie
                            > w bazar!

Czy to trudne?
                            Napisz jak sobie wyobrażasz dekomunizację w Polsce.
                            Gdzie tu widzisz bazar?

> Próbujecie obaj "personaliami" drzeć łacha z #-a...
                            >

A w którym miejscu w dwóch ostatnich postach drę z Ciebie łacha?
                            Napiszę Ci innymi słowami to samo.
                            Firmę założyli moi rodzice w 1956 roku w grudniu , a w następnym roku
                            urodziłem się ja, czyli praktycznie rzecz biorąc 'powstaliśmy' w tym samym
                            czasie. Rodzice mając mnie na wychowaniu dostali bodźca do działania na
                            niwie gospodarczej, a w 1981 roku przejęłem ją i działałem na włąsne konto,
                            rozwijając, unowocześniając i td. W tej chwili zatrudniam 16 ludzi i nikt
                            z nich nie chce odejść. Przecież to Ty pisałeś w któymś wątku o tragicznym
                            poziomie płac w Polsce...zgoda.Jest to tragiczny poziom, ale chłopcze,pokaż
                            sam co potrafisz i daj przykłąd jak należy płacić. Jak na razie to potrafisz
                            jedynie narzekać.

> Hola! hola! Ja założyłem firmę przed urodzeniem. Zatrudniałem martwe dusze
                            > którym płaciłem wiekami odpustów za nękanie wskrzeszonych komunistów w czasie
                            > snu. Tych dwu wskrzeszonych komunistów to oczywiście Wy!
                            >

Latają mi Twoje epitety
                            Czytając Twoje teksty człowiek czuje się zdrajcą ojczyzny, to komunista
                            przy tym to jest pestka. Jesteś niewiarygodny koleś.
                            NIe potrafisz odpowiedzieć na proste pytania wynikające z Twoich tekstów.

Proszę Cię.
                            Objasnij mi.Przedstaw szczegóły jak miałaby w Polsce wyglądać dekomunizacja.

A.
                            • rycho7 relatywizm 27.06.06, 16:25
                              andrzejg napisał:

> Jest to tragiczny poziom

Ostatnio szykuje dla Amerykanina projekt inwestycyjny. Omijajacy szerokim
                              lukiem Polske. Ze wzgledu na poziom plac proponuje lokalizacje od 5 do 20 RAZY
                              tansze. I bynajmniej nie wsrod dzikich. Porzadnie wyksztalconych informatykow.
                              • andrzejg Re: relatywizm 27.06.06, 16:38
                                rycho7 napisał:

> Ostatnio szykuje dla Amerykanina projekt inwestycyjny. Omijajacy szerokim
                                > lukiem Polske.

Ja omijam szerokim łukiem ludzi z długoletnim stażem w firmach państwowych.
                                Są to ludzie skażeni nieróbstwem.Nadmienie ,że kodeksu pracy przestrzegam
                                w każdym calu i wszelkie nagdodziny płacę i daję wszystkie dni wolne.Mimo
                                tego z tamtymi ludźmi jest tragicznie.

Mam własnego chowu.

A.
                                • rycho7 zarliwy katolicyzm 27.06.06, 16:47
                                  andrzejg napisał:

> Ja omijam szerokim łukiem ludzi z długoletnim stażem w firmach państwowych.
                                  > Są to ludzie skażeni nieróbstwem.

To jest faktycznie problem Polski. Szczegolnie poglebiany mniemaniem Haszystow,
                                  ze ich kadry "samego dobra" wszystko rozwiaza. Swiat stawia na procedury.
                                  Zatrudnia konsultantow takich jak ja i biurokratow zamienia w roboli przy linii
                                  produkcyjnej. Polska moze za 500 lat do tego dojrzeje. Gdy wymra wspomnienia po
                                  haszystowskich mitach. Zaznaczam, ze Olejniczakow nie odrozniam od Hasza w tym
                                  sensie.
                                  • hasz0 Re: zarliwy katolicyzm 27.06.06, 18:19
                                    "Jestem przekonany, że to nie jest gra rzecznika, to gra polityczna -
                                    stwierdził premier Kazimierz Marcinkiewicz. - Dlaczego nowe zeznania
                                    ws. Gilowskiej pojawiły się właśnie teraz? Być może w byłych lub obecnych
                                    specsłużbach ktoś prowadzi taką grę, by właśnie teraz doszło do tej dymisji.
                                    Jestem przekonany, że prof. Gilowska zostanie oczyszczona i - zawsze rząd jest
                                    otwarty dla pani premier - zapewnił Marcinkiewicz."
                                    Był wyraźnie poruszony.
                                    "Rzecznik zrobił już swoje, więc naprawdę proszę, zwłaszcza zastępcę rzecznika,
                                    by nic już więcej nie robił...( z-ca rzecznika Rodzik )
                                    To co jest, to jest draństwo.."
                                    „jesli sad umorzy postepowanie, zapraszam Zyte Gilowska do rzadu, tak
                                    zeby zakonczyc manipulacje. Dość już tego draństwa!
                                    Jeśli RIP nie przesłał do tej pory wniosku do Sądu Lustracyjnego,
                                    to znaczy, że wprowadził mnie w błąd!
                                    Pani Zyto! Zapraszam ponownie do rządu!
                                    Może Pani wrócić w każdej chwili!

5. W przypadku rezygnacji osoby, która złożyła oświadczenie, z pełnienia funkcji
                                    publicznej lub kandydowania na taką funkcję albo odwołania jej z takiej funkcji,
                                    jeżeli nastąpiło to przed wszczęciem postępowania lustracyjnego, Rzecznik nie
                                    kieruje do Sądu wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego. [W przypadku,
                                    jeżeli rezygnacja albo odwołanie nastąpiło po wszczęciu postępowania
                                    lustracyjnego,
                                    jednakże nie później niż do rozpoczęcia przewodu sądowego na
                                    pierwszej rozprawie głównej, Sąd umarza postępowanie lustracyjne.

Ponieważ powodem odwolania byl wniosek RIP do Sadu, ale "wniosek nie zostal
                                    jeszcze zlozony” to można przyjąć Zytę!
                                    Tylkowtedy ona ponownie bedzie funkcjonariuszem publicznym, wobec ktorego w
                                    swietle ustawy postepowanie powinno byc wszczete i wówczas Premier zachowa sie
                                    inaczej niz za pierwszym raezm i nie zdymisjonuje Zyty? Oto jest pytanie!

Kilka razy wsłuchiwąłem się w różne dzienniki i gdy zebrałem te niezrozumiałe
                                    strzępy info do kupy zgłupiałem jeszcze bardziej! Ale te okragłostołowe
                                    politykiery namieszały z tą Ustawą.
                                    Tylko Rycho7 i AG mógłby to zrozumieć i mi przystępnie wyjaśnić jak ta ustawa
                                    miała działać?

Czyzby dekomunizacja się już dokonała w Polsce wg Was na podobnej zasadzie i
                                    stąd te Wasze kpiny i szyderstwa?
                                    Panowie dosyć! Wzorem Pana Premiera mówię:
                                    - „Wprowadzacie mnie w błąd! Zrobiliscie już swoje! Jeśli nawoływaliście do
                                    przestrzegania takiego prawa – to ja z czytsym sumieniem zapraszam ponownie PiS
                                    do naprawy
                                    - takiego „państwa prawnego”!

Bez względu na Wasze smichy hihy!smile)))

• andrzejg Re: zarliwy katolicyzm 27.06.06, 18:43
                                      hasz0 napisał:

>
                                      > Czyzby dekomunizacja się już dokonała w Polsce wg Was na podobnej zasadzie i
                                      > stąd te Wasze kpiny i szyderstwa?
                                      > Panowie dosyć! Wzorem Pana Premiera mówię:
                                      > - „Wprowadzacie mnie w błąd! Zrobiliscie już swoje!
                                      >
                                      > Bez względu na Wasze smichy hihy!smile)))
                                      >

Haszu
                                      Oskarżasz,oskarżasz i oskarżasz.
                                      Znów Ci napiszę - pokaż mi miejsce , w którym napisałem,że dekomunizacja w
                                      Polsce została przeprowadzona. Nie , nie została. O jakich szyderstwach
                                      piszesz?Z czyjej strony? Przecież to Ty piszesz o konieczności owej
                                      dekomunizacji, której (podkreslam) W POLSCE NIE BYŁO, to ja się po prostu
                                      pytam. Jak sobie wyobrażasz jej przeprowadzenie. Konkretnie. Kto , za co,
                                      jak i na ile.Ewentualnie podaj inne kryteria. Jestem po prostu ciekaw
                                      sposobu w jaki chcesz dekomunizować.

Jak widzę obecny sposób lustracji Ci się nie podoba. Ja takiej szemranej,
                                      opartej na szantażu lustracji nie chcę. Udostepnić wszystkie akta i
                                      skończyć z tym wszystkim.Ale nie.Ty wolisz obecna dozowaną lustrację .

A Pan Premier po prostu żnie głupa.
                                      Jak to? Nie wiedział wcześniej ,że sprawa przyjmie taki obrót? Przecież
                                      powinien wiedzieć i trzymać Zytę aż do wyjasnienia sprawy, a nie robic
                                      z siebie głupka ponownym zapraszaniem Zyty do rządu. Co będzie dalej?
                                      Zyta wróci do rządu, rzecznik ponownie rozpocznie sprawę lustracyjną,
                                      a premier znów ją zdymisjonuje? A tak wogóle to teraz pomówienie jest
                                      wystarczającym powodem do wywalenia ze stołka? Jezeli tak to źle wróżę
                                      Twojemu rządowi.

> Jeśli nawoływaliście do
                                      > przestrzegania takiego prawa – to ja z czytsym sumieniem zapraszam ponown
                                      > ie PiS do naprawy - takiego „państwa prawnego”!

Ja nawołuję ogólnie do przestrzegania prawa. Już się Ciebie pytałem:
                                      czy w obecnej sytuacji nie muszę płacic podatków?
                                      Ty nie rób ze mnie wariata i swoim czystym sumieniem się nie afiszuj.
                                      Od dawna piszę - macie władzę , to rządźcie. Zmieniajcie prawo.
                                      Działa ten Sejm?Dzieke się tam cos poza politycznymi rozróbami?
                                      Gdzie te wszystkie obiecane ustawy? Pewnie będą w 2009 - w roku wyborów
                                      Też zresztą na papierze.Widziałes informacje o pracach rządu przez te
                                      kilka miesięcy? Jak jest realizowana założona przez PiS prywatyzacja?
                                      Zaledwie w kilku procentach, a pieniądze wprowadzone do budżetu na
                                      tej podstawie są potrzebne. Tak więc drenuje rząd firmy państwowe wyciągając
                                      dywidendy, nie patrząc na potrzeby inwestycyjne, bo ma potrzeby w budżecie.
                                      Ten rząd jest żałosny.

A.
                                      • danutki Re: zarliwy katolicyzm 27.06.06, 19:15
                                        andrzejg napisał:

> A Pan Premier po prostu żnie głupa.
                                        > Jak to? Nie wiedział wcześniej ,że sprawa przyjmie taki obrót?

może nie przewidział,że Zyta Gilowska jaak lwica będzie bronić swojego dobrego
                                        imienia. Ten jej mediaalny apel do "przyjaciółki Urszuli",był tak szczery,że
                                        chyba cała Polska jej uwierzyla. a przecież będąc jeszcze w PO Zyta pokazała,że
                                        nie da sobą manipulować pod naciskiem "błędów i wypaczeń",których nie popełnila.
                                        o co ją w PO oskarżyli koledzy? że pomogła wystartować w zawodzie synowi i
                                        synowej? przecież uczyniła to jawnie.inni podobne rzeczy czynią skrycie
                                        lub "wymiennie"
                                        • abprall Re: zarliwy katolicyzm 27.06.06, 19:37
                                          danutki napisała: Ten jej mediaalny apel do "przyjaciółki Urszuli",był tak
                                          szczery,że chyba cała Polska jej uwierzyla ...
                                          --------------------------
                                          całość = większa połowa + mniejsza połowa ...
                                          dubbi,schubbi,dubbi,duuuuu....
                                    • rycho7 zapraszam kogokolwiek 27.06.06, 19:02
                                      hasz0 napisał:

> Ale te okragłostołowe politykiery namieszały z tą Ustawą.

Acha, nie ma dowodow na to, ze w Magdalence w ogole o tym rozmawiano. Znaczy
                                      sie namieszali.

> Tylko Rycho7 i AG mógłby to zrozumieć i mi przystępnie wyjaśnić jak ta ustawa
                                      > miała działać?

Moge Ci wyjasnic bardzo przystepnie. Chodzilo o to aby miec haka na kazdego.
                                      Taki byl i jest cel lustracji.

> Czyzby dekomunizacja się już dokonała w Polsce wg Was na podobnej zasadzie

Nie wiem niestety na jakiej zasadzie. Nie wiem takze o tym, ze "Czyzby
                                      dekomunizacja się już dokonała". Znaczy sie wiem bo nie wykazuje objawow
                                      wiedzenia. Czysty haszyzm.

Odpowiedzi o antykomunizmie jak nie bylo tak nie ma.

> to ja z czytsym sumieniem zapraszam ponownie PiS do naprawy
                                      > - takiego „państwa prawnego”!

Ja zapraszam kogokolwiek, byle naprawil a nie naprawial.
                                    • piq Re: duperele premiera 27.06.06, 19:41
                                      > "Jestem przekonany, że to nie jest gra rzecznika, to gra polityczna -
                                      > stwierdził premier Kazimierz Marcinkiewicz. - Dlaczego nowe zeznania
                                      > ws. Gilowskiej pojawiły się właśnie teraz? Być może w byłych lub obecnych
                                      > specsłużbach ktoś prowadzi taką grę, by właśnie teraz doszło do tej dymisji.
                                      > Jestem przekonany, że prof. Gilowska zostanie oczyszczona i - zawsze rząd jest
                                      > otwarty dla pani premier - zapewnił Marcinkiewicz."

Drogi haszeńku, przed wypieprzeniem Zyty były co najmniej trzy (TRZY) wypowiedzi
                                      ludzi, którzy ją powinni popierać, dezawuujące jej plany, a zarazen dezawuujące
                                      premiera. Były to wypowiedzi preźka, brata jego gnoJarosława oraz tancbudziarza
                                      gosiewskiego. A potem była dymisja i krokodyle łzy chłopców, którzy zresztą
                                      niczego tak się nie boją, jak powszechnego dostępu do archiwów, co pozwoliłoby
                                      uniknąć takich sytuacji jak z Zytą - z tego powodu się boją, że nie dałoby się
                                      więcej mamić i straszyć "papierami", bo np. dotychczas akt z inwigilacji tzw.
                                      prawicy, co obiecywali chłopaczkowie, a czego nie dotrzymali, nikt nie widział.
                                      Będzie w nich przypuszczalnie takie samo góvvno-czyli-nic, jak w żałosnej
                                      teczuszce gnoJarosława.

Gdyby tow. premier miał jaja, a wiedział o sprawie znacznie wcześniej - i nic
                                      Zycie nie powiedział - to by jej bronił, lub przynajmniej zachował się
                                      przyzwoicie i ją uprzedził. Dzisiaj Zyta ma żal do tow. premiera, a zwłaszcza do
                                      towarzyszy bolszewików kaczyńskich, i jej ostentacyjna nieobecność w pałacu
                                      prezydenckim na wręczeniu teczki i długopisu o tym świadczy. Gdybyś się jeszcze
                                      nie domyślał, kto ją skłaniał do dymisji, to zanotuj sobie ten miły fakcik. Zyta
                                      nigdy do tego pjerdzielonego rządziku już nie wróci, bo wystawili ją ci, którzy
                                      mieli ją osłaniać i popierać.

Wytłumaczenie jest proste: baaaaardzo źle wyglądałoby zdymisjonowanie Zyty lub
                                      przyjęcie jej dymisji z powodów zależnych od pisiactwa, które ją w ten rząd
                                      zamotało. Należało znaleźć inną przyczynę odejścia Zyty - i jeszcze zasugerować
                                      niewiadomy spisek, i że to dla tych dupków i krętaczy, czyli dla Pół-Głowy
                                      Państwa i jego braciaszka paranoika, bardzo źle. Haszeńku, kaczyńscy i ich
                                      kamaryla to jest banda sukinsynów, czas, byś sobie z tego zdał sprawę.

I jeszcze to bajdurzenie towarzysza premiera o osiągnięciach rządu w dziedzinie
                                      gospodarczej. Mógłbyś podać, haszeńku, choć jeden przykład ustawy rządowej,
                                      która pobudziłaby rozwój gospodarczy? Nie było takiej przez 3 kwartały tego
                                      pisowskiego burdelu. A wzrost produkcji przemysłowej i PKB biedny tow. premier
                                      zawdzięcza "Polsce liberalnej" - liberałom w zarzadach firm, liberałom
                                      wlaścicielom firm i innym liberałom, którzy robią swoje. Ta osławiona "Polska
                                      solidarna" na razie czeka tylko na kaskę, którą tamci wypracują, a które da im
                                      Jego Wszechsolidarna Komiczność towarzysz gnoJarosław, szczegolnie pociesznie
                                      wyglądający, kiedy z miną, która uważa za poważną, a naprawdę nadętą jak u
                                      przedszkolaka, przechodzi przez drzwi, które otwierają mu wyścigujący się o ten
                                      zaszczyt przydupasi w rodzaju kurskiego. To parodia komedii o batce soso, gdyby
                                      takową Chaplin nakręcił. Albo nawet parodia parodii.
            • jaceq Re: Uwagaaaaaaaaaaaaaaaa atak!!!!! 27.06.06, 19:59
              Same kłamstwa:

> Atak na PiS bo naprawdę rozwiązał WSI

nic nie rozwiązał.

> naprawdę zaostrza prawo,

Chciałby, ale nie zaostrza. Jest nieudolny w zaostrzaniu.

> naprawdę narusza układ w MIn FINie,

typowa dla wszystkich ministerstw, krusów, zusów itp. sitewka drobnych
              łapowniczków to ma być Układ? Wolne żarty. Wyprowadzenie w świetle reflektorów
              skutych "przestępców" to tylko działanie pod publiczkę, medialny pijar dla
              obecnych właścicieli resortów tzw. siłowych. A "rozbity" Układ tarza się ze
              śmiechu. Ja też.

> W Komendzie Głównej w prokuraturze

Jeśli poprzednio tarzałem się ze śmiechu, to teraz dostałem kolki.

> w TVP

żeby zrobić miejsce pod kolejny Układ, tym razem samoobroński. Na szczęście -
              raczej niedoczekanie, ale to zasługa Bronka a nie Kruków.

> Atak na Netzla bo pomagał Komisji Sejmowej PZU.

Nie dlatego. Dlatego, że jest umoczony, właśnie w Ukłąd, z którym "walczy" PiS.
              Mnie się przypomina, jak Gomułka "walczył" o pokój.

> Atak na prezydenta bo ruszył z kopyta sprawę wiz do USA

Gdybym chciał być złośliwy, to bym napisał, że tuż po "ruszeniu z kopyta"
              wypiërniczył się z głośnym hukiem, zanim dobiegł do pierwszego płotka.

> i skutecznie przeprowadza mediacje.

Prezio nawet skutecznie nie zatopił platformy. O mediacjach nie mówmy, bo nie ma
              o czym.

> Atak na Zytę bo gospodarka nie upadała.

Zyta (na razie) podtopiona, to teraz upadnie.

> Atak na Marcinkiewicza rzekomymi konfliktami z prezesem bo za dobry.

Nieprawda. Jeśli atak za głównego pijarowca kaczyzmu (z tych jawnych, nie z tych
              ukrytych za kurtyną), to głównie właśnie za marionetkowiczowość i
              miernotkiewiczostwo.

> Atak bo POpularność spada a powinna jako opozycji rosnąć...

Jakoś tak mi się widzi, że Jarosław już by dziś nie kazał bratu rozpisywać
              nowych wyborów. Bałby się.

> Bezrobocei spadło. Wzrost gospodarczy szybuje!

No to atakować Belkę, który jest temu "winien"!

> Antypolskość demaskowana!

Co zdemaskują jakiegoś Misztala, Golika, Farfocla czy innego Netzla, to
              antypolskość łby podnosi.

> Dlatego Rycho7 po 3 minutach zasłabł...

Poważnie? Gdzie? Bo nie widzę.
              A tak wogle, to wstydziłbyś się przytaczać takie kłamliwe posty. Chyba, że masz
              w tym jakiś przewrotny interes, bo nie chcesz, by Wójcik został treneiro. Ja też
              nie chcę. Ja chcę głowy Listkiewicza wbitej na pal. Niestety, Premierkiewicz już
              dał znać, że mi jej nie da.
    • andrzejg o sposobie dekomunizacji i tak nic się nie dowiem 27.06.06, 18:53
      po widze ,że potrafisz tylko gadać, a jak trzeba coś konkretnie zaproponować
      to 'morda w kubeł'

W takim razie powiedz mi co sądzisz o słowach Twojego ministra, któy
      uczniów z Inicjatywy porównał do morderców z Kambodży??!!

A.
      • hasz0 o sposobie dekomunizacji 27.06.06, 20:00
        nie ma większości parlamentarnej bo gdyby była
        sposób by sie łatwiutko znalazł.

PO dziś za pełną lustracją - jescze niedawno była całkiem przeciw.

"Sztandar wyprowadzić" - "kapitalizm" wprowadzić!
        - zrozumiałeś a ustawa o zbrodniczej i przestepczej organizacji
        to byłoby złamanie praw człowieka?
        Boje się dalej pisac bo wg Ciebie "obrażam" choć nie rewanzuję się
        epitetami a jesli już to żartobliwymi.
        Do Piqa:
        Czyli PiS trzyma sztamę z RIP z SLD?
        Do Ag
        > W takim razie powiedz mi co sądzisz o słowach Twojego ministra, któy
        > uczniów z Inicjatywy porównał do morderców z Kambodży??!!
        Nie czyatałem wypowiedzi. Ale słyszałem, ze prapagują terroryzm bombowy w w
        postaci instrukcji w internecie dla strajkujących uczniów jestes z a tym?

• jaceq Re: o sposobie dekomunizacji 27.06.06, 20:12
          > PO dziś za pełną lustracją - jescze niedawno była całkiem przeciw.

Oj, coś chyba minąłeś się z prawdą. "Jeszcze niedawno" to za lustracją jak
          najszerszą było PO, PiS (jak się wydaje) słusznie wynajdywał jakieś przeszkody.
          • andrzejg Re: o sposobie dekomunizacji 27.06.06, 20:24
            jaceq napisał:

>
            > Oj, coś chyba minąłeś się z prawdą.

do niedawna tez tak delikatnie kadziłem Haszowi
            'minąłeś się z prawdą','Lisek miał rację' (oskarżył go o kłamstwo)
            Teraz będę walił prosto z mostu i nazywał rzecz po imieniu smile)) chyba
            już sam nie wiem , bo mi w zasadzie szkoda tego samoczącego się pomiędzy
            prawdą i kłamstwem człowieka.

A.
            • rycho7 to duzy chlopcyk 27.06.06, 20:50
              andrzejg napisał:

> bo mi w zasadzie szkoda tego samoczącego się pomiędzy
              > prawdą i kłamstwem człowieka.

To jego wybor czy wierzy w Boga czy wierzy w spowiednika. Pierwsze mowi nie
              bedziesz mial innych przede mna.

W koncu to on jest zrodlem definicji Prawdy. On glosi jedynie JEDYNA Prawde.
        • andrzejg Re: o sposobie dekomunizacji 27.06.06, 20:21
          hasz0 napisał:

> nie ma większości parlamentarnej bo gdyby była
          > sposób by sie łatwiutko znalazł.

Mnie nie chodzi o większość, czy mniejszość parlamentarą, tylko o TWOJĄ WIZJĘ
          dekomunizacji.TWOJA.ROZUMIESZ?

>
          > PO dziś za pełną lustracją - jescze niedawno była całkiem przeciw.

Co mnie obchodzi PO.
          Obchodzi mnie TWOJA WIZJA lustracji.
          Czy dalej ma być kapelusz z wyciąganym króliczkiem i niewidzialnym magikiem?

>
          > "Sztandar wyprowadzić" - "kapitalizm" wprowadzić!
          > - zrozumiałeś a ustawa o zbrodniczej i przestepczej organizacji
          > to byłoby złamanie praw człowieka?
          > Boje się dalej pisac bo wg Ciebie "obrażam" choć nie rewanzuję się
          > epitetami a jesli już to żartobliwymi.
          > Do Piqa:
          > Czyli PiS trzyma sztamę z RIP z SLD?
          > Do Ag
          > > W takim razie powiedz mi co sądzisz o słowach Twojego ministra, któy
          > > uczniów z Inicjatywy porównał do morderców z Kambodży??!!
          > Nie czyatałem wypowiedzi. Ale słyszałem, ze prapagują terroryzm bombowy w w
          > postaci instrukcji w internecie dla strajkujących uczniów jestes z a tym?
          >

Z tego co słyszałem , to chłopak reprezentujący ta organizację odcinał się
          od tej strony.Takie instrukcje są złem, bo nadają zły kierunek protestom,
          ale czy porównanie tych młodych ludzi z mordercami odniesie pożądany skutek?
          Powiem Ci jaki odniesie. Taki jak Twoje pisanie na forum w połączeniu z
          napaścia na wszystkich przez PiS.Rodzi się wewnętrzny bunt, opór. Zwiększa
          się radykalizm w słowach.

A.

• rycho7 Re: o sposobie dekomunizacji 27.06.06, 20:28
          hasz0 napisał:

> nie ma większości parlamentarnej bo gdyby była
          > sposób by sie łatwiutko znalazł.

Wierze, ze by sie znalazl. Nie wierze, ze ktokolwiek wie jaki.

> ustawa o zbrodniczej i przestepczej organizacji
          > to byłoby złamanie praw człowieka?

1. Prawo wstecz.
          2. Lamanie demokracji farsa, bo wymierzone w organizacje dawno nieistniejaca.
          3. Wyrabianie o Polsce opini, ze to kraik kuku na muniu.
          4. Odpowiedzialnosc zbiorowa.
          4. Dzialalnosc pozorna, bo udzial w "organizacji przestepczej" objety
          przedawnieniem.

Czy bylbys Haszu laskawy wysilic swa lepetyne i pomyslec co glosisz? Puszczasz
          baka o dekomunizacji i starasz sie wzbudzic przekonanie, ze masz cos do
          powiedzenia. Masz, to powiedz.
        • rycho7 instrukcja budowy bomby neutronowej 27.06.06, 20:31
          hasz0 napisał:

> Ale słyszałem, ze prapagują terroryzm bombowy w w
          > postaci instrukcji w internecie dla strajkujących uczniów jestes z a tym?

Ogladajac w telewizji odnioslem wrazenie, ze przepisywali bohaterskie
          instrukcje przygotowywane przez NSZZ "Solidarnosc" od 1980 roku. Jajka z
          farba "napalmowa".

Jest rownosc czy na jedna nozke bardziej.
          • jaceq Re: instrukcja budowy bomby neutronowej 27.06.06, 20:55
            rycho7 napisał:
            > Ogladajac w telewizji odnioslem wrazenie

Pomijając już to, to przecież nie wina hasza, że TVPKruk kłamie. Zajrzałem na
            wspomniane strony. Strona IU jest "czysta" i do niczego nie "nawołuje". Zawiera
            natomiast link do strony "anarchistów", którzy - być może - do czegoś tam
            nawołują (a strasznie bym się zdziwił, gdyby anarchiści nawoływali np. do walki
            z paleniem marihuany). Haszowy sposób pojmowania "prawdy", oprócz tego, że
            wielce oryginalny (jak wyżej zauważył A.), nawet jak na standardy (proszę się
            nie śmiać) PiSowskie, to jeszcze w piętkę goni. Michalkiewicz w felietonie,
            którym ostatnio Haszu zaspamowywał AQ, interpretuje powojenną historię Polski
            jak sam chce, jak mu się podoba i jak mu wygodnie do Jego poglądów. A dla Hasza
            awansował - to już (proszę się nie śmiać) "źródło". Dlatego też odpuściłem sobie
            pastwienie się nad Michalkiewiczem, bo (proszę się nie śmiać) "ze źródłami się
            nie dyskutuje" wink).
            • rycho7 Protokoly Medrcow Syjonu 27.06.06, 21:08
              jaceq napisał:

> Dlatego też odpuściłem sobie
              > pastwienie się nad Michalkiewiczem, bo (proszę się nie śmiać) "ze źródłami się
              > nie dyskutuje" wink).

Ja tez sie nie zamierzam pastwic nad Michalkiewiczem z troche innych wzgledow.
              Jego wizja "historii" jest mi nawet bliska. "Pulawian" znalem od "zawsze".
              Ich "przeplatanie" sie przez "historie" zawsze zauwazalem i nigdy nie dawalem
              sie nabrac. Tym sie zdecydowanie roznie od tzw. wiekszosci. Dlatego tez
              Michalkiewicz mnie nie "szokuje". Dlatego tez nie przeceniam dziejowej
              roli "Pulawian" i ich potomkow. Byli lepsi gracze, o wiekszych mozliwosciach i
              skutecznejsi.

Hasz jest fanem literatury typu Protokoly Medrcow Syjonu. Na jego nieszczescie
              nie pojal jaka jest rola takiej literatury i dumny tkwi w malinach. A maliny
              trzeba po prostu o odpowiedniej porze roku zbierac. Istnieja, kola ale nie sa
              pempkiem swiata.
            • alfalfa Re: instrukcja budowy bomby neutronowej 27.06.06, 22:08
              jaceq napisał:

> (proszę się nie śmiać)

nic z tego
              wink))))))

A.
              • jaceq Re: instrukcja budowy bomby neutronowej 28.06.06, 00:08
                alfalfa napisał:
                > nic z tego

Proszę bardzo:

www.angora.com.pl/angora_cover.xhtml

To tak a'propos spekulacji n/t comebacku Zyty w pielesze rządowe. A może się
                mylę?? wink)
                • andrzejg Re: instrukcja budowy bomby neutronowej 28.06.06, 04:57
                  jaceq napisał:

>
                  > To tak a'propos spekulacji n/t comebacku Zyty w pielesze rządowe. A może się
                  > mylę?? wink)
                  >

Ciekawe, czy on jest tak szczerze naiwny , czy tak cyniczny?

A.
                  • hasz0 ______Cuś mi sie zdaje, ze dyskutujecie nie ze mną 28.06.06, 09:37
                    tylko ze swoimi rytualnymi przekonaniami, mitami, fobiami
                    podlanymi prywatnymi interesami.

Protokoły mędrców Syjonu; - agitka carskiej policji przylepiona na czole #-a,
                    Michalkiewicz wraz z judajczykami Tuwima obsmiane medialne jako antidotum na
                    okrągłostołowe kanty, podlane argumentacją niedziałania prawa wstecz,
                    zaprzeczanie ciagłosci prawnej partii totalitarnej, przerzucanie
                    indywidualnych win na odpowiedzialnosc zbiorową czy sugestie, że ludobójstwo
                    na włąsnym narodzie objete jest przedawnieniem
                    cóż za nawałanica polemiczna i walec antyhaszowy przeciwko niechcianym rządom
                    PiS-u!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przypisanie mi wygodniejszych do wysmiania poglądów-przesądów, takiej
                    uproszczonej do absurdu prymitywnej niewiedzy o mechanizmach i zaszłościach
                    życia politycznego we własnym kraju - dopełnia reszty!

Niemożliwa staje się polemika o Zycie i roli PiS-u w gospodarce
                    i polityce polskiej.

Zróbcie sobie taki eksperyment myslowy - jest koalicja POPiS,
                    nie było wypieprzenia ani Zyty ani Piskorskiego z PO.
                    Mamy kontynuację "wzrostu Belki", pełną parą idzie prywatyzacja PZU
                    dla Eureko itp.
                    Dla kogo byłoby lepiej?
                    Mniej lekarzy wyjechało by do Szwecji i Danii, mniej hydraulików do Francji?
                    Mniej informatyków do Irlandii? mniej regipsiarzy do Niemiec?
                    Mniej pielegniarek do Włoch? Czy kierowcó do Anglii?

Czy więcej byłoby inwestycji we Wrocławiu i Poznaniu?
                    Czy lepiej byłoby z ZUS-em?

Ilu Polaków skorzystałoby a ilu popadłoby w wiekszą nędzę?
                    Co ze słuzbą zdrowia? Z emeryturami?

Jesteście absolutnie pewni, że patologie w ustanawianiu i egzekucji prawa,
                    narosłe latami - które są podstawą racjonalnej gospodarki
                    ustapiły pod POPiSem?

A co z ludzmi którzy do wczoraj nie mogli się doczekać uznania prawdy o sobie?
                    O tych z czerwca z grudnia?
                    Ci bez których nie moglibyscie dziś decydować sami o swoim losie!
                    Nie moglibyście bogacić się, zakłądać biznes, emigrować?
                    Nie dyskutujecie ze mna ale ze swoimi wyobrażeniami i mitami o #u?

A propos co za nierozpoznany "układ" który pęka i tarza się ze smiechu?
                    Czy to ten co teraz jest za pełną lustracją "całkiem niedawno"
                    - "niecałkiem dawno" - był absolutnie przeciwny?
                    Dla przemysleń:
                    www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=1206

• hasz0 Co ze sztamą RiP z SLD & PiS contra Zyta?/n 28.06.06, 09:41
                      • hasz0 Co z odporem antypolskim pod POPiSem?/n 28.06.06, 09:47
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44267040&a=44322977
                        • andrzejg gdybac sobie mozemy 28.06.06, 09:55
                          i bawic sie w intelektualne gry typu co byłoby po POPiSem
                          Nie ma POPiSu.Rozumiesz?
                          Jest PiS z Samoobrona i LPRem i co oni robia widac jak na dłoni

A.
                          • danutki Re: gdybac sobie mozemy 28.06.06, 10:02
                            andrzejg napisał:

> i bawic sie w intelektualne gry typu co byłoby po POPiSem
                            > Nie ma POPiSu.Rozumiesz?
                            > Jest PiS z Samoobrona i LPRem i co oni robia widac jak na dłoni
                            >
                            >
                            > A.

Andrzeju
                            czy dobrego polityka nie charakteryzuje między innymi "dobre gdybanie"?
                            • andrzejg Re: gdybac sobie mozemy 28.06.06, 10:07
                              danutki napisała:

>
                              > Andrzeju
                              > czy dobrego polityka nie charakteryzuje między innymi "dobre gdybanie"?

Nie jestem dobrym politykiem Danutko, a gdybac sobie mozemy, a i owszem
                              Tak więc mogę powiedziec ,że rządy pod POPiSem byłyby sprawnymi rządami,
                              skutkujacymi własciwa zmiana konstytucji , ugruntowującymi mechanizmy
                              demokracji. Do władzy nie doszliby faszysci, ani populisci gotowi współpracowac
                              z każdym.Byli SLDowcy nie wzmacnialiby swoich pozycji, a SBcy nie mieliby nic
                              do gadania. W Polsce nie byłoby nawrotu do bolszewii i nie smiałby sie z nas
                              świat.

Pogdybałem.
                              Teraz udowodnij ,że to niemozliwe

smile

A.
                              • danutki Re: gdybac sobie mozemy 28.06.06, 10:13
                                andrzejg napisał:

> Nie jestem dobrym politykiem Danutko, a gdybac sobie mozemy, a i owszem
                                > Tak więc mogę powiedziec ,że rządy pod POPiSem byłyby sprawnymi rządami,
                                > skutkujacymi własciwa zmiana konstytucji , ugruntowującymi mechanizmy
                                > demokracji. Do władzy nie doszliby faszysci, ani populisci gotowi
                                współpracowac
                                > z każdym.Byli SLDowcy nie wzmacnialiby swoich pozycji, a SBcy nie mieliby nic
                                > do gadania. W Polsce nie byłoby nawrotu do bolszewii i nie smiałby sie z nas
                                > świat.
                                >
                                > Pogdybałem.
                                > Teraz udowodnij ,że to niemozliwe
                                >
                                > smile
                                >
                                > A.

ale z tego co pogdybałeś wynika,że jesteś dobrym wyborcą dla POPiSu smile
                                • danutki Re: gdybac sobie mozemy 28.06.06, 10:16
                                  danutki napisała:

>
                                  > ale z tego co pogdybałeś wynika,że jesteś dobrym wyborcą dla POPiSu smile

a może ułożymy sobie aquanetowego POPiS-owego wyborcę i dopasujemy do niego
                                  rząd i parlament?
                    • andrzejg Re: ______Cuś mi sie zdaje, ze dyskutujecie nie z 28.06.06, 10:04
                      hasz0 napisał:

> tylko ze swoimi rytualnymi przekonaniami, mitami, fobiami
                      > podlanymi prywatnymi interesami.
                      >

Znalazł sie bezinteresowny człowiek
                      Pomysl, przypatrz sie sobie , a tez znajdziesz prywatne interesy , kórymi sie kierujesz

A.
                    • rycho7 przypisywanie pytan do Hasza 28.06.06, 15:29
                      hasz0 napisał:

> Przypisanie mi wygodniejszych do wysmiania poglądów-przesądów

Widzisz, Haszku dlaczego unikasz odpowiadania na pytania!!! Aby pomawiac o
                      przypisywanie odpowiedzi. Akurat ja ustosunkowalem sie dokladnie do Twojej
                      odpowiedzi. Fak domyslilem sie, ze za organizacje przestepcza chcesz uznac
                      PZPR, a moglem domyslic sie, ze zbandytyzujesz SLD. Wybralem wariant
                      lagodniejszy dla Ciebie. Ty jak zwyke zabierasz sie za wycie zamiast uzyc
                      ludzkiego jezyka.

Dopowiem Ci wiec. Pomawiasz tez mnie o zdrade. Powiniennes wiec byc
                      kosekwentny. Powiniennes wiedziec, ze bede za ubandyceniem PZPR przez Wasz. To
                      przeciez doskonale bedzie kompromitowalo IV RP, kaczyzm-haszyzm-giertychizm.
                      Ulatwi starania o azyl polityczny zdrajcom IV RP. Ja jestem za pisuarowaniem
                      polskiej legislatury. To zasady judo.

> Niemożliwa staje się polemika o Zycie

A o czym tu dyskutowac? PiSuary nadzialy sie na swoja "rewolucje moralna".

> O tych z czerwca z grudnia?

Oddajmy hold Paramonowowi. Komuna go karo-usmiercila.

> Ci bez których nie moglibyscie dziś decydować sami o swoim losie!

Co Ci sie klici?

> A propos co za nierozpoznany "układ" który pęka i tarza się ze smiechu?

Chiba Haszu jestem przez Ciebie "rozpoznany"?

> """Nie jest wykluczone, że sprawa PZU znajdzie finał i przed sądem zamiast
                      Wieczerzaka i Jamrożego staną Belka z Kwaśniewskim."""

Felietony:
                      - Urban o zabójstwie w afekcie z użyciem noża i wody - "A Ziobro zarżnął
                      kochankę".
                      www.nie.com.pl
    • andrzejg rząd się leni, a Ty tego nie widzisz 28.06.06, 09:53
      www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1742.86.3.2.2.4.0.1.htm
      Resort finansów miał więc czas na przyjęcie nowych rozporządzeń od początku roku. Zostawił jednak tę sprawę na ostatnią chwilę, mimo że konsekwencją nieprzyjęcia aktów wykonawczych może być m.in. zaprzestanie przekazywania środków do budżetu państwa i utrata płynności finansowej jednostek

A.
      • hasz0 _____________________Czego Hasz naprawdę nie widzi 28.06.06, 11:18
        To teza Twoja. Nieuprawniona.
        Bardzo nieuprawniona. Bardzo niesprawiedliwa i bardzo nieobiektywana!

Cos tam widzę - ale nie sposób wszystkiego napisać i odpowiedzieć Ci posród
        innych postów, na które to moje powiedzi i celne repliki - miast odpowiedzieć
        rozmydlasz personaliami - myląc odpowiedzi cudze ze swoimi.

Nie sposób odeprzeć w takich warunkach wszystkiego i w dodatku w dwudziestu
        zdaniach! jak sobie tego życzysz - a jeśli się nie wyrobiam - masz nowego haka!

Zalew coraz to nowych tematów - to Twa metoda a Rycha7 metoda to język
        rytualno-absurdalny, podlany kompleksem wyższości - a razem współbrzmicie
        w personalnym poniżaniu hasza, zawsze po po każdej porazce polemicznej - licząc
        na to ze wpis zginie w zalewie nowych.

Ot taki ratlerek nie ugryzie a pośmiac się wspólnie i dowartościować
        -.......... można! Nic to, że tak jak # mysli więcej wyborców i nie tylko po 7
        klasach... sondaze PBS zakrzyczy sie sondażami GW tamte się zamilczy a te
        nagłośni.
        R7 skieruje projet inwestycyjny dla Amerykanina do Bangladeszu zamiast do Polski
        a wyśmiać wspólnie mozemy Hasza - który w całym życiu zawodowym dbał o nowe
        zlecenia i by systemy i miejsca pracy tworzone były w kraju!
        Pisałem tu o paru przykładach kooperacji, odkręcenia niekorzystnych umów
        międzynarodowych, konkurowania z sukcesem z Anglikami na zagranicznym rynku...

a spotkał mnie zarzut beneficjenta komuny, fana Gierka, sbeka itp.
        a za działania antykomunistyczne paradoksalnie

- ""oszołoma"" i każdy sie pośmiał z czegoś innego choć jedno wyklucza drugie!
        To wasza logika!
        Gdy Ci zwracam na to uwagę - Ty naiwnie odpowiadasz, ze ja jestem "mądry",
        na "wszystkim się znam" a Ty tylko wpadasz i czytasz tylko część i szukasz
        nieścisłości i jeszcze sam nie odpowiadając chytrze popierasz R7, ze milczę w
        odpowiedzi na niewygodne pytania. Choć odpowiadam i robię wszystko by nikogo
        nie pominąć!
        A Ty "olewką" moich odpowiedzi albo pomówieniem:
        "obrażasz, obrażasz i obrażasz" choc to ja jestem obrażany!!!!
        - gdy piszę o politykach - bierzesz to do siebie albo współbrzmisz "haszku" do
        ratlerka albo lekcewazysz jako pracownika państwowych firm, albo piszesz co
        rusz po dwa nowe wsród innych i z poparciem i pomoca innych. Stosujesz ciągle
        ucieczkę do przodu.
        Unikasz prawdziwej polemiki. Mnożysz coraz to nowe pytania
        - do tego podłączają się inni z nowymi zarzutami.
        Dodatkowo wciskacie mi wspólnie a to protokoły a to IQ a to znów...wszytko mnie
        tu już spotkało!

Kpisz z firmy jaka założyłem z sukcesem. Z systemów których nie wykonali
        młodsi, mądrzejsi i przeszkoleni za granicą, z oszczędności pól mln FCH
        z 2 ulic jakie za swoje wybudowałem, z domku, ze wszystkiego
        - nie rozumiem tego. Pytasz o wnuków itd. Nic z podobnych spraw
        z mojej strony nie było w rewanżu moim udziałem!
        N____I______G________D_______Y!
        Nie szydzę z nikogo nie kpię ot Rychowi pokazałem ze sam se kopie w kostki
        gdy próbował dokopac w moje....
        W czasie apogeum Waszych "polemik personalnych" wpadło tu kilku starych
        z własciwymi słowami.
        Pamietasz bełkot hasza? Najbardziej paradoksalne jest to, że nie polemizujecie
        ze swoimi jakze róznymi pogladami. Nie zauważyłeś ich jeszcze?

• andrzejg Re: _____________________Czego Hasz naprawdę nie 28.06.06, 11:38
          hasz0 napisał:

> To teza Twoja. Nieuprawniona.
          > Bardzo nieuprawniona. Bardzo niesprawiedliwa i bardzo nieobiektywana!
          >
          > Cos tam widzę - ale nie sposób wszystkiego napisać i odpowiedzieć Ci posród
          > innych postów, na które to moje powiedzi i celne repliki - miast odpowiedzieć
          > rozmydlasz personaliami - myląc odpowiedzi cudze ze swoimi.

To odnies do siebie. Wskazuje na to Haszek ratlerek - zlepek dwóch wypowiedzi

>
          > Nie sposób odeprzeć w takich warunkach wszystkiego i w dodatku w dwudziestu
          > zdaniach! jak sobie tego życzysz - a jeśli się nie wyrobiam - masz nowego haka!

Wystarczy pisac na temat.

>
          > Zalew coraz to nowych tematów - to Twa metoda a Rycha7 metoda to język
          > rytualno-absurdalny, podlany kompleksem wyższości - a razem współbrzmicie
          > w personalnym poniżaniu hasza, zawsze po po każdej porazce polemicznej - licząc na to ze wpis zginie w zalewie nowych.

Możesz kontynuowac stary i nie zwracac uwagi na nowy.
          Zresztą , ten nowy pasuje do starego.

>
          > Ot taki ratlerek nie ugryzie a pośmiac się wspólnie i dowartościować
          > -.......... można! Nic to, że tak jak # mysli więcej wyborców i nie tylko po 7
          > klasach... sondaze PBS zakrzyczy sie sondażami GW tamte się zamilczy a te
          > nagłośni.

Jezeli opierasz sie na sondażach , to Twoja sprawa

> R7 skieruje projet inwestycyjny dla Amerykanina do Bangladeszu zamiast do Polsk i a wyśmiać wspólnie mozemy Hasza - który w całym życiu zawodowym dbał o nowe zlecenia i by systemy i miejsca pracy tworzone były w kraju!
          > Pisałem tu o paru przykładach kooperacji, odkręcenia niekorzystnych umów
          > międzynarodowych, konkurowania z sukcesem z Anglikami na zagranicznym rynku...
          > a spotkał mnie zarzut beneficjenta komuny, fana Gierka, sbeka itp.
          > a za działania antykomunistyczne paradoksalnie
          > - ""oszołoma"" i każdy sie pośmiał z czegoś innego choć jedno wyklucza drugie!
          > To wasza logika!
          > Gdy Ci zwracam na to uwagę - Ty naiwnie odpowiadasz, ze ja jestem "mądry",
          > na "wszystkim się znam" a Ty tylko wpadasz i czytasz tylko część i szukasz
          > nieścisłości i jeszcze sam nie odpowiadając chytrze popierasz R7, ze milczę w
          > odpowiedzi na niewygodne pytania. Choć odpowiadam i robię wszystko by nikogo
          > nie pominąć!
          > A Ty "olewką" moich odpowiedzi albo pomówieniem:
          > "obrażasz, obrażasz i obrażasz" choc to ja jestem obrażany!!!!
          > - gdy piszę o politykach - bierzesz to do siebie albo współbrzmisz "haszku" do
          > ratlerka albo lekcewazysz jako pracownika państwowych firm,

Z tym lekceważeniem jak pracownika państwowych firm domyslam sie ,że chodzi
          Ci o moja deklaracje omijania ich szerokim łukiem...to z doświadczenia Haszu,
          z doświadczenia. To nic do Ciebie.

albo piszesz co
          > rusz po dwa nowe wsród innych i z poparciem i pomoca innych. Stosujesz ciągle
          > ucieczkę do przodu.
          > Unikasz prawdziwej polemiki. Mnożysz coraz to nowe pytania
          > - do tego podłączają się inni z nowymi zarzutami.
          > Dodatkowo wciskacie mi wspólnie a to protokoły a to IQ a to znów...wszytko mnie tu już spotkało!

Wybacz...ale IQ , to Twój pomysł i Twoja inicjatywa

>
          > Kpisz z firmy jaka założyłem z sukcesem.

W którym miejscu kpię?
          Ponieważ zachowujesz sie jak nieodpowiedzialny gó..arz labiedzący na niskie
          zarobki w Polsce, to tylko proponowałem, abys pokazał jak należy w Polsce
          płacić.Nic więcej.

Z systemów których nie wykonali
          > młodsi, mądrzejsi i przeszkoleni za granicą, z oszczędności pól mln FCH
          > z 2 ulic jakie za swoje wybudowałem, z domku, ze wszystkiego
          > - nie rozumiem tego. Pytasz o wnuków itd.

Pytałem sie o Twoje wnuki????Gdzie i kiedy?
          Ja nawet nie wiem czy masz dzieci.

NIe powinienes czytac forum.Zbytnio to przezywasz.

Nic z podobnych spraw
          > z mojej strony nie było w rewanżu moim udziałem!
          > N____I______G________D_______Y!
          > Nie szydzę z nikogo nie kpię ot Rychowi pokazałem ze sam se kopie w kostki
          > gdy próbował dokopac w moje....
          > W czasie apogeum Waszych "polemik personalnych" wpadło tu kilku starych
          > z własciwymi słowami.
          > Pamietasz bełkot hasza? Najbardziej paradoksalne jest to, że nie polemizujecie
          > ze swoimi jakze róznymi pogladami. Nie zauważyłeś ich jeszcze?
          >

To znaczy kto wpadł?
          Konkretnie.Jaceq,hymen,piq?
          Mają zakaz wstępu?Mają zakaz pisania w wątku w którym sie pojawiasz?

A.

P.S.
          A sprawy w Polsce idą w złym kierunku
          Weź takiego J>kAczyńskiego, kóry mówi ,ze nawet gdyby zarzut o kłamstwo wobec
          Kurskiego okazał sie prawdziwy, to nie wywali go z PiSu, bo Niesiołowski nazwał
          go Gomułka, a Tusk i Komorowski też kłamią.Mi tam to lata. PiS i tak otacza się
          przestepcami, to jak będzie miał w szeregach oszczercę z wyrokiem, to jeden
          pikuś. Taka juz ich moralność.
          • andrzejg P.S. 28.06.06, 11:39
            acha
            Pisałes z takim namaszczeniem o aferałach z PO
            Powiedz mi- dlaczego nie są oni jeszcze przed sądem

A.
            • hasz0 Re: P.S. 28.06.06, 12:02
              Ponieważ zachowujesz sie jak nieodpowiedzialny gó..arz labiedzący na niskie
              zarobki w Polsce, to tylko proponowałem, abys pokazał jak należy w Polsce
              płacić.Nic więcej.
              #:
              Pisałe do Rycha7 ripostę "o harmonizacji zarobków"
              na jakie wyrażnie zadresowane do mnie przewrotne pytanie więc odpowiedz była
              też adresowana do niego a nie do Ciebie.
              Gó..arza mogłes sobie darować, ale jesli koniecznie chciałes kolejny raz
              udowodnić, ze mam racje z zastepczymi "personalnymi argumentami"...cóż

nie mam na to żadnego wpływu.

Tak jak na przedawnienie spraw dotyczących aferałow.

• andrzejg Re: P.S. 28.06.06, 12:06
                W takim razie zastanów sie nad swoim sposobem dyskusji
                Nie chodzi mi o długośc i zawartość tekstów , tylko o
                sposób ich umieszczania.Masz taka maierę umieszczania
                odpowiedzi na końcu wątku i odpowiadania zbiorczo.
                Pomylic sie łatwo.

A.
                • hasz0 fajny załącznik 28.06.06, 13:15
                  Absurdy!!!!!!!!!!!!!
                  wabene 27.06.06, 22:51 + odpowiedz

juz 17 lat przestawiacie(postkomuchy,liberalowie,sprzedajne solidaruchy spod
                  znaku grubej krechy) wszystko do gory nogami!!
                  - zlodzieje to mezowie stanu!
                  - agenci,kapusie,donosiciele PRL to autorytety
                  moralne III RP!
                  - ci,ktorzy uciskali i zniewalali wlasny narod to
                  meczennicy!
                  - UBcy,ktorzy prowadzili agentow to biedacy,ktorych
                  ujawnienie jest wielka krzywda ludzka!
                  - odbieranie wysokich emerytur wojskowych lobuzom
                  (sedziom stalinowskim skazujacym na smierc,
                  oprawcom torturujacym na przesluchaniach,
                  palujacym zomowcom,oficerom bezpieki
                  zastraszajacym i bijacym na potrzeby totalitarnego
                  panstwa,itd.) to bezprawie i dzialanie pelne odwetu!
                  - sprzedajne solidaruchy,ktore dogadaly sie
                  z generalem w 89 roku to jedyni ludzie
                  majacy patent na prawde!
                  - komuchy rzadzace w PRL,postkomuchy i
                  solidaruchy grubej krechy zawierajace
                  kontrakt okraglego stolu oraz rzadzace na
                  przemian przez 17 lat III RP to srodowiska
                  nie majace nic do ukrycia przed spoleczenstwem,opowiadajace
                  sie za totalna jawnoscia!dlatego kazali od 89 roku niszczyc
                  dokumenty,palic archiwa PRL i bezpieki,czyscic teczki agentow,
                  nie ujawniali przez te 17 lat zadnych dokumentow zwiazanych z
                  ukladem warszawskim,PRL itd.! to politycy,ktorzy nie obawiaja
                  sie prawdy,to politycy,ktorzy chcieli przez 17 lat pokazywac
                  obywatelom tylko prawde o generale,PRL i polsce grubej krechy!
                  - idiotyczne opowiesci komuchow rzadzacych w PRL,powtarzane
                  przez media i prase solidaruchow grubej krechy po 89 roku,ze
                  gdyby nie komuna,gdyby nie socjalistyczni zbawiciele polski,to
                  Polska leżałaby w gruzach powojennych do dzis, po Polsce
                  biegałyby gołe i bose stada analfabetow,pasajacych krowy,
                  a burżuje z klerem spijaliby krew z robotników!
                  - pieszczoch PRL, ze slaska,obecnie w PO
                  porownujacy brata prezydenta do hitlera w programie
                  stronniczego redaktora TV polsat to tez przyklad taktu,
                  umiarkowania,pojednania i wywazonej debaty politycznej!
                  - znany wicemarszalek SLD,w czasach PRL piszacy opracowania
                  wysmiewajace USA,NATO,prezydentow USA na potrzeby
                  internacjonalistycznej propagandy socjalistycznej ojczyzny to
                  obecnie polityk mieniacy sie "szanowanym amerykanista"!
                  wczesniej jakby nigdy nic chcial byc ambasadorem polski
                  przy NATO!
                  - homo i homo plus dziecko to normalna rodzina!
                  - parady homo w centrum miast i lansowanie takiego
                  modelu zycia jako wzorca dla mlodziezy to
                  zwyciestwo demokracji!
                  - postkomuchy pozyczajace kase od KPZR to prawdziwa
                  polska patriotyczna lewica!
                  - ujawnianie afer i aferzystow to polityczny odwet
                  przesiakniety totalna nienawiscia,ktora powinno
                  zastapic sie pojednaniem i patrzeniem w przyszlosc!
                  - klaps to zbrodnia za ,ktora powinno sie isc do
                  na 5 lat do wiezienia!
                  - agitacja srodowisk gejowskich w szkolach to nauka
                  demokracji i tolerancji natomiast pomysl
                  wprowadzenia zajec z patriotyzmu to smiechu warte
                  dyrdymaly!
                  - akademie,parady wojskowe z okazji swieta rewolucji
                  pazdziernikowej i z okazji manifestu lipcowego w PRL
                  to byly prawdziwe lekcje patriotyzmu dla polakow!
                  - media nadajace na jedno kopyto to media obiektywne!
                  - media ukrywajace przed spoleczenstwem fakt
                  pijanego prezydenta to media wiarygodne i
                  obiektywne!
                  - polityk platformy nawolujacy do akcji obywatelskiego
                  nieposluszenstwa to najodpowiedzialniejszy
                  maz stanu w tym kraju!
                  - komisje sledcze,ktore idealnie naswietlily ciemne
                  mechanizmy korupcyjne lacznie z watkami personalnymi
                  to zenujace spektakle!
                  - PRL to doniosly etap w dziejach panstwa polskiego!
                  - wymiana skorumpowanych urzednikow poprzednich
                  ekip rzadzacych to zawlaszczanie panstwa!
                  - reformy niewydolnego wymiaru sprawiedliwosci,
                  rozbicie korporacji,ograniczenie immunitetow,
                  usprawnienie pracy sadow w kwestiach gospodarczych,
                  ktore srednio trwaja 900 dni to WOJENKA rzadu!
                  - szkolenia lekarzy, na ktorych wodka leje sie
                  strumieniami to incydentalne zjawiska!?
                  - 100 uczniow protestujacych przeciwko ministrowi
                  edukacji to wielkie wydarzenie,godne wielkiego
                  szumu w tendencyjnych mediach!jeszcze wiecej praw,
                  swobod,przywilejow i jeszcze mniej obowiazkow dla
                  uczniow to jest to co na pewno uzdrowi polska
                  szkole!pozwolcie jeszcze uczniom decydowac kto moze
                  byc ministrem edukacji,kto ma ich uczyc,czego i
                  ile moga sie uczyc i czy mozna im postawic jak nic
                  nie robia niedostateczna ocene(ostatnio jeden
                  licealista uderzyl nauczyciela za deklaracje
                  oceny niedostatecznej w twarz)!
                  - 200 osob w radomiu,300 w poznaniu,300 w warszawie,
                  300 w krakowie i podobne ilosci w innych miastach
                  kilkanascie miesiecy temu na paradach
                  srodowisk homoseksualnych w ramach akcji
                  "reanimacja demokracji" po wygraniu wyborow przez
                  PIS to tez wielkie wydarzenie medialne!TVN,TVN24,
                  POLSAT,TVP dworaka trabily wtedy o tym non stop,
                  przez caly dzien!absurd do potegi!
                  - udawadnianie,ze zle zaspiewanie humnu jest
                  stokroc wieksza zbrodnia
                  od zlodziejstwa,palowania,kapowania,
                  prywaty,afer i wszystkiego co bylo przez 45 lat
                  PRL i 17 lat grubej krechy!
                  - udawadnianie,ze za to cale bagno w tym kraju:
                  (za bezrobocie,brak reformy finansow publicznych,
                  za te pseudoinwestycje gdzie ludzie pracuja po
                  12 godzin lacznie z niedzielami za 600 zl,za
                  ta mlodziez pozbawiona perspektyw,ktora wyjezdza
                  na zachod do pracy za chlebem,za niz demograficzny)
                  odpowiadaja oczywiscie kaczynscy bo to oni rzadzili
                  w polsce przez 45 lat PRL i 17 lat grubej krechy!
                  - udawadnianie,ze ci ktorzy siedza teraz w lawach
                  opozycji,ci rzadzacy przez 17 lat w tym kraju(SLD,
                  PSL,PLATFORMA OBYWATELSKA,UNIA WOLNOSCI,KLD,
                  UNIA DEMOKRATYCZNA,PARTIA DEMOKRATYCZNA,ELEKTRYK,
                  MAGISTER---
                  • hasz0 _________________________a ja ciągle nic nie widzę 28.06.06, 15:23
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44335401&a=44350426
                    • rycho7 Re: _____________________a ja ciągle nic nie widze 28.06.06, 16:12
                      Praktyczna rada, najpierw otworz oczy. Przystawianie szkielka do serca
                      zazwyczaj nic nie daje.
                  • andrzejg mała prośba 28.06.06, 19:30
                    z tych wszystkich punktów przypisz te , które odnosisz do mnie,
                    które ci wcierałem. Bo wiesz.Jak nazwe Cie oszczercą, to musze wiedzieć za co.

A.
        • rycho7 Hasz szczuje 28.06.06, 15:42
          hasz0 napisał:

> Najbardziej paradoksalne jest to, że nie polemizujecie
          > ze swoimi jakze róznymi pogladami.

Widze, Andrzeju, ze mam haszo-obowiazek napasc na Ciebie, ze przestrzegasz
          prawa, placisz podatki i przestrzegasz kodeksu pracy. Mam ponoc jakies
          przeciwstawnie Tobie poglady.

Podpowiem. Ty jestes za lustracja poprzez ujawnienie. Ja generalnie jestem
          przeciw. Ale jako zdrajca IV RP zawsze jestem za wszystkim co zaszkodzi IV RP.
          Totez za ujawnieniem polskiej agentury u Bin Ladena tez jestem. Chyba to Ty
          musisz na mnie napasc.
          • hasz0 ________Hasz nie szczuje bo nie ma takiej potrzeby 28.06.06, 16:34
            zgadzam się już z Wami oboma w sprawie lustracji
            i reszty. Dla swietego spokoju.

Czy Wy się zgadzacie - nic mnie to nie obchodziło
            dopóki "zgodnie-różnie" mnie nie zaczepiacie.

Do szkodzenia, zdrady i waśni mdz Polakami nie namawiam.
            Zawsze zyskują na tym obcy.
            Teraz mi nie przeszkadzaj bo oglądam uroczyste obchody
            w udziałem uczestników buntu w Poznaniu.
            Spotkałem ich 50 lat temu w pociągu.

• rycho7 jestem za a nawet przeciw 28.06.06, 18:13
              hasz0 napisał:

> zgadzam się już z Wami oboma w sprawie lustracji

Z ktorym moim zdaniem sie Haszu zgadzasz? Aby Polsce szkodzic czy aby
              zlustrowac?

> i reszty.

Zaorac od Odry do Bugu wraz se stadem i przekazac Watykanowi?
            • rycho7 zza wegla 28.06.06, 18:18
              hasz0 napisał:

> w udziałem uczestników buntu w Poznaniu.
              > Spotkałem ich 50 lat temu w pociągu.

Byles na Kochanowskiego? Wiesz z autopsji kto kogo? UB zaatakowalo Inicjatywe
              Uczniowska? Czy tez gornicy podpalili Sejm?

To jest podobnie jak z "Pulawianami". To jednak nie to samo co Protokoly
              Medrcow Syjonu.
            • rycho7 gdzie ta odpowiedz za 30 sekund? 28.06.06, 18:19
              hasz0 napisał:

> Teraz mi nie przeszkadzaj

To jest wlasciwy moment aby zastosowac Twoje metody domagania sie odpowiedzi.
              • andrzejg Hasz jak Wałęsa 28.06.06, 18:27
                jest za , a nawet przeciw

A.

P.S.
                Co jest?
                Hasz nie odpowiada w wyznaczonym czasie?

smile)
            • andrzejg Re: ________Hasz nie szczuje bo nie ma takiej pot 28.06.06, 20:22
              hasz0 napisał:

> Teraz mi nie przeszkadzaj bo oglądam uroczyste obchody
              > w udziałem uczestników buntu w Poznaniu.
              > Spotkałem ich 50 lat temu w pociągu.
              >

Widzę ,że podchodzisz do nich z własciwym szacunkiem
              w przeciwieństwie do Twojego prezydenta, który nie
              poszedł na umówione 15-min spotkanie

A.
              • hasz0 ___________Czy ja z Was kpię? Traktuję Was z góry? 28.06.06, 20:32
                Jechałem pociągiem i słyszałem relację uczestników, którzy wracali z Poznania.
                Opisywałem to na F.. Nie chcę powtarzać tych starsznych zdarzen w atmosferze
                jaką obaj tu i teraz tworzycie. Nie przystoi w żadnej konwencji.

Prezydent się spóznił czy nie przyszedł wcale?
                • hasz0 Re: ___________Czy ja z Was kpię? Traktuję Was z 28.06.06, 20:34
                  Teraz od tygodnia odpisuję pod postem ale i tak najczęsciej wychodzi
                  w koncu na koncu. Winy mej nie ma!
                  • andrzejg Re: ___________Czy ja z Was kpię? Traktuję Was z 28.06.06, 20:44
                    nie przyszedł na umówione spotkanie...15 min

Ty sie nie unoś, bo wcale nie kpiłem
                    Coś kurna taka delikatna panienka?

Pokazałem Twoja szlachetność w przeciwieństwie do małości Twojego prezydenta

A.
                • rycho7 swiatopoglad obowiazkowy 28.06.06, 21:34
                  hasz0 napisał:

> Nie przystoi w żadnej konwencji.

Powtorze Ci wiec, ze jestem ogolnie z przekonan anarchista fatalista. Dla mnie
                  kazde panstwo ogolnie jest wrogie. No ale jak juz musze to panstwo tolerowac to
                  wole pewna stabilnosc. Wole na rowni potepiac lamanie prawa przez Inicjatywe
                  Uczniowska ze strzelaniem do ludzi. W odroznieniu od Twojego
                  relatywizmu "moralnego". W Twojej "konwencji" strzelanie jest sluszniejsze.
                  • hasz0 ? taki? 28.06.06, 21:42
                    Byłem w studiu telewizyjnym podczas debaty Kwaśniewski-Wałęsa, tej, która
                    przesądziła o wyborczym sukcesie Aleksandra Kwaśniewskiego w roku 1995.
                    Pamiętam spóźnionego pretendenta, który wbiega do studia wystudiowawszy
                    spóźnienie, tak by zdenerwować Wałęsę. A potem, gdy usłyszeliśmy, że za 30
                    sekund wchodzimy na wizję, przykleja sobie niesłychanie sztuczny uśmiech. I tak
                    już zostaje. Zdolność medialnej autokreacji i umiejętność prezentowania się
                    przed kamerami była jednym z największych atutów odchodzącego prezydenta.
                    Podczas jego pierwszej kadencji kilka razy przeprowadzałem z nim rozmowy dla
                    programu telewizyjnego w Pałacu Namiestnikowskim. I byłem pełen uznania, kiedy
                    prezydent Rzeczypospolitej przychodził do pracowników ekipy, kamerzystów,
                    dźwiękowców, pytając, czy podano im kawę lub herbatę i czy coś nie jest im
                    potrzebne. Oczywiście, dzięki takim gestom mógł liczyć na życzliwość większości
                    ludzi odpowiedzialnych za przekaz informacji. Ta życzliwość w początkach
                    prezydentury była połączona z przekonaniem, że wprawdzie prezydent jest "z
                    innej politycznej bajki", ale poprzez sam fakt sprawowania urzędu reprezentuje
                    majestat Rzeczypospolitej, a co za tym idzie należy mu się życzliwość
                    dziennikarzy. Znów osobiste wspomnienie. Podczas jednaj z pierwszych podróży
                    zagranicznych Aleksander Kwaśniewski spotykał się z Aleksandrem Łukaszenką.
                    Samo spotkanie z mającym już wówczas opinię dyktatora Łukaszenką budziło
                    wątpliwości, ale rozwiać je miało spotkanie z liderami białoruskiej opozycji.
                    Tyle tylko, że Łukaszenka podczas bankietu w Puszczy Białowieskiej niezwykle
                    szczodrze dzielił się z prezydentem Polski zasobami swego spichlerza i baru.
                    Tak szczodrze, iż Aleksander Kwaśniewski wyruszając na spotkanie z opozycją -
                    wedle relacji dziennikarzy - miał kłopot ze znalezieniem drzwiczek od samochodu
                    upierając się by wsiadać do niego przez bagażnik. I tutaj wątek osobisty,
                    obserwujący tę sytuację dziennikarza wycofali ów wątek ze swoich korespondencji
                    i zgodziłem się wtedy z nimi, że "nie wypada" ze względu na powagę urzędu o tym
                    pisać. Nie trzeba dodawać, iż spotkanie z opozycją było kompletnie nieudane.
                    Potem przyszły wydarzenia przez media relacjonowane: "niedowład goleni prawej"
                    podczas uroczystości otwarcia cmentarza pomordowanych oficerów w Charkowie,
                    kłopoty z flagą na sesji ONZ i kilka innych, wskazujących na to, że Aleksander
                    Kwaśniewski ma kłopoty z zachowaniem powagi w sytuacjach tego wymagających.
                    Cały ten motyw znalazł skandaliczne i ciągle niedokończone zwieńczenie w
                    postaci drwin z Ojca Świętego podczas kampanii wyborczej roku 2000, znanych
                    jako "powitanie ziemi kaliskiej" przez ówczesnego prezydenckiego ministra Marka
                    Siwca. Prezydent pod wpływem zarzutów udawał, że rozważa odwołanie swojego
                    ministra. Ale, gdy tylko wygrał wybory o sprawie zapomniał. Niedawno wreszcie
                    na łamach dziennika "Rzeczpospolita" mogliśmy przeczytać wspomnienia prezydenta
                    z czasu ukraińskiej pomarańczowej rewolucji. Szczerze mówiąc, akapity
                    opowiadające o roznegliżowanych tancerkach i stołach uginających się od jadła i
                    wódki, wraz ze skromną uwagą, że taki był stały obyczaj prezydenta Leonida
                    Kuczmy co najmniej szokują i tworzą obraz prezydentury na kształt rzymskich
                    Bachanaliów.
                    • rycho7 Re: ? taki? 28.06.06, 21:48
                      hasz0 napisał:

> Kwaśniewskiego w roku 1995.

Chcesz sprowokowac abym powiedzial Ci szczerze co o Tobie mysle?

Pozwol wiec. ze Ci odpowiem w Twojej konwencji w rownym zwiazkiem kontekstu:
                      pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_abchaski
                      Język abchaski (abch. аҧсуа бызшәаwink należy do rodziny języków kaukaskich. Jest
                      to język aglutynacyjny, używany w Abchazji (ok. 100 tys. osób) oraz w północno-
                      wschodniej Turcji (ocenia się, iż liczba osób pochodzenia abchaskiego w Turcji
                      może wynosić nawet 500 tys. osób, choć większość z nich język zna raczej
                      biernie, na co dzień posługując się głównie tureckim).

Abchaski jest blisko spokrewniony z językiem abazyńskim. Wyróżnia się dialekty:
                      abżujski (legł u podstawy języka literackiego), bzybski oraz sadzki (w Turcji).

Język abchaski jest niezwykle interesujący ze względu na to, iż jest to język
                      skrajnie spółgłoskowy. Niektóre gramatyki podają, iż w języku tym występują
                      zaledwie dwie samogłoski: otwarta samogłoska a oraz zamknięta samogłoska ǝ. W
                      zależności od pozycji w wyrazie obydwie te samogłoski mogą być wymawiane jako
                      zbliżone do e, i, o lub u, jednak różnica między tymi dźwiękami nie jest
                      relewantna i nie odgrywa większej roli dla rozumienia wyrazów. Czasem jednak,
                      po uwzględnieniu wszystkich tych dźwięków podaje się liczbę 6 samogłosek. Z
                      kolei liczba spółgłosek w dialekcie abżujskim wynosi 58, zaś w dialekcie
                      bzybskim - 67. Dla porównania: w języku polskim mamy 8 samogłosek i 36
                      spółgłosek, co i tak - jeśli porównamy z innymi językami słowiańskimi - jest
                      dużą liczbą.

Pierwsze świadectwa języka abchaskiego zostały utrwalone w XIV w. przez
                      podróżującego przez te tereny Ewliję Czelebiego. Pierwsze próby zapisywania
                      tego języka podjęto w XIX w., po przyłączeniu Abchazji do Rosji. Pierwszy
                      abchaski alfabet opracował w 1862 r. rosyjski kaukazolog Piotr Uslar. Wkrótce
                      potem, w 1865 r. ukazał się pierwszy abchaski elementarz. Opracowany przez
                      Uslara alfabet był oparty na cyrylicy i składał się z 37 liter. W 1905 r.
                      alfabet ów poszerzono dodając kilka nowych liter, przez co alfabet liczył już
                      wówczas 55 znaków.
                      W późniejszym okresie znany rosyjski lingwista-poliglota i kaukazolog Mikołaj
                      Marr opracował dla języka abchaskiego nowy, oparty na łacince alfabet złożony z
                      75 liter. Alfabet ten był w oficjalnym użyciu tylko dwa lata 1926 - 1928, do
                      czasu opracowania nowego alfabetu, również opartego na łacince.
                      W 1937 r. wprowadzono nowy alfabet, oparty tym razem na piśmie gruzińskim,
                      jednak dążenia Abchazów do odróżnienia i uniezależnienia się od Gruzinów
                      doprowadziły do kolejnej zmiany: w 1954 r. na powrót wprowadzono alfabet oparty
                      na grażdance. Taki obowiązuje do dzisiaj, choć dyskutuje się także nad
                      ewentualnym wprowadzeniem alfabetu opartego na łacince.

Ze względu na sytuację polityczną Abchazji, język abchaski ma dziś stosunkowo
                      wysoki prestiż i jest jednym z lepiej rozwiniętych "małych" języków Kaukazu.
                      Jest to, wraz z językiem rosyjskim, oficjalny język samozwańczej Republiki
                      Abchazji. Język ten używany jest w prasie, radiu i telewizji, powstaje w nim
                      literatura piękna oraz dzieła naukowe. Ze względu na dzieje tego języka, dużo
                      jest w nim pożyczek tureckich, gruzińskich oraz najnowszych - rosyjskich.

[Edytuj]
                      Zobacz też
                      Krótki samouczek języka abchaskiego (rosyjskojęzyczny)

Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_abchaski"
                      Kategorie: Języki kaukaskie • Języki zagrożone wymarciem
                      • hasz0 dwie samogłoski a właściwie w wymowie jedna?/n 28.06.06, 21:52
                        • hasz0 strzelanie jest słuszniejsze 28.06.06, 21:55
                          zrozumiałem dopiero kto pierwszy strzelał w Poznaniu
                          w języku abchaskim
                          • rycho7 Re: strzelanie jest słuszniejsze 29.06.06, 06:16
                            hasz0 napisał:

> zrozumiałem

Katolicka obluda jest przyslowiowa. Niczego innego sie po Tobie nie
                            spodziewalem. Wlasnie dlatego jestem anarchista-fatalista i ateista.

Haszysci swoje poglady i zasady traktuja jak papier toaletowy.

Komunisci przynajmniej byli bardziej szczerzy. Moralnie dobre bylo to co bylo
                            dobre dla rewolucji. Nie trzeba bylo wymyslac spiskow Ochrany przeciw Zycie.

Liberalna demokracja jest lepsza i od komunizmu i od katolicyzmu. Spoleczna
                            nauka kosciola i WKP(b) to jednosc. Metod Stalin uczyl sie w seminarium
                            duchownym.
                            • hasz0 strzelanie R7 ślepakami 29.06.06, 10:07
                              R7:Katolicka obluda jest przyslowiowa.
                              #: Ale nie cytujesz żadnego przysłowia na poparcie!

R7:Niczego innego sie po Tobie nie spodziewalem.
                              #: Oprócz stwierdzenia prawdy kto strzelał do bezbronnych.

R7:Wlasnie dlatego jestem anarchista-fatalista i ateista.
                              #: Brawo! Brawo! Taka ideologia rozgrzesza każde cyniczne świństwo.

R7:Haszysci swoje poglady i zasady traktuja jak papier toaletowy.
                              #: powód oszczerstwa i gołosłowny dowód w poprzednim akapicie.

R7: Komunisci przynajmniej byli bardziej szczerzy.
                              #: Walka o "pokój", "sprawiedliwość" społeczna, dyktatura "proletariatu",
                              każdemu wg "potrzeb" - same szczere komunały!

R7: Moralnie dobre bylo to co bylo dobre dla rewolucji.
                              #: wywłaszczenie kułaków i nacjonalizacja burżujów a tjepjer na reforma abarot
                              samo haroszyje dobro dla postkomunisty! Bardziej szczerze juz się nie da!

R7: Nie trzeba bylo wymyslac spiskow Ochrany przeciw Zycie.
                              #: sPiSek domniemany czyli krakowiacy kraczą a górale górują...
                              jak PiS z SLD!
                              R7:Liberalna demokracja jest lepsza i od komunizmu i od katolicyzmu.
                              #: Katolicyzm to ustrój?

R7: Spoleczna nauka kosciola i WKP(b) to jednosc. Metod Stalin uczyl sie w
                              seminarium duchownym.
                              #: A Rychu7 od samego Soso Dżugaszwili!
                              • rycho7 strzelanie R7 kapiszonami na wode 29.06.06, 14:16
                                > R7:Katolicka obluda jest przyslowiowa.
                                > #: Ale nie cytujesz żadnego przysłowia na poparcie!

Cytuje: "Katolicka obluda"

> #: Oprócz stwierdzenia prawdy kto strzelał do bezbronnych.

Uzbrojeni. Robotnicy komunisci z Zakladow Stalina.

> #: powód oszczerstwa i gołosłowny dowód w poprzednim akapicie.

Jak widac nie nie masz do powiedzenia.

> R7: Komunisci przynajmniej byli bardziej szczerzy.
                                > #: Walka o "pokój", "sprawiedliwość" społeczna, dyktatura "proletariatu",
                                > każdemu wg "potrzeb" - same szczere komunały!

Akurat ja zacytowalem czyste prawo Kalego. Ty "rewolucjonizujesz moralnie".
                                Mnie nie nabierzesz ale zgraje wyborcow nabraliscie. Ja nie bede plakal, ze
                                odmroza sobie uszy. Ze dla Polski bedzie gorzej to tez zdrajce cieszy.

> R7:Liberalna demokracja jest lepsza i od komunizmu i od katolicyzmu.
                                > #: Katolicyzm to ustrój?

Gubisz sie wyrywajac z kontekstu "spolecznej nauki kosciola". Ja tam nie wiem
                                czy toto to ustroj ale katolicyzm zapewne to jest. Takie wlasnie niezrozumiale
                                belkoty sobie urzadzacie aby potem podstepem podchodzic. Zapewne nie byloby
                                prosciej jasniej bo przeciez nie o to chodzi.

> #: A Rychu7 od samego Soso Dżugaszwili!

Na recach mnie nosil. Temy rencamy. A Tobie w rewanzu naplul do mozgownicy.
    • andrzejg jestes tropicielem zmieniających nazwiska? 30.06.06, 14:07
      Snajper wypisał Ci z polonica.net niektóre

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44471091&a=44471091
      A.
      • naiwniak7 Re: jestes tropicielem zmieniających nazwiska? 30.06.06, 15:18
        Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana.

• naiwniak7 Oj naiwni, naiwni!/n 30.06.06, 15:19
          • andrzejg Re: Oj naiwni, naiwni!/n 30.06.06, 16:43
            oj naiwna pacyno
            Musisz poszukac sama

A.
        • naiwniak7 Re: jestes tropicielem zmieniających nazwiska? 03.07.06, 10:09
          Czy o ten skasowany post się Ci rozchodzi?
          Interesuje mnie dlaczego dla żydów być żydem to największy obciach? To
          niepojęte.
          moherowa /dzisiaj 00:57/
          Tyle tego się po Polsce plącze, wszyscy wiedzą jak mamusia była z domu, a
          powiedzieć całkiem niewinnie jednemu lub drugiemu, że jest żydem to wpadają we
          wściekłość i to dla nich największa obraza hehehe. Polacy są dumni, że są
          Polakami i z dumą oznajmiają to całemu światu. Inne narody również nie
          zapierają się swoich korzeni tylko żydzi mają potworne kompleksy na punkcie
          swojego pochodzenia. Wielokrotnie zmieniają nazwiska jakoś tak bezsensownie,
          żeby trudniej było dojść prawdy ale nikt tego nie ma zamiaru dochodzić bo
          przecież i tak wszyscy wiedzą kto jest kim.
    • andrzejg nie chce mi się szukać Twijego wątku 30.06.06, 16:54
      o istnieniu Boga
      Wklejam tu wyczytane na forum

'Jestem ateistą, ale niewiele mnie różni od większości katolików: jak i oni
      nie wierzę w istnienie Boga – natomiast wierzę tak jak ogół wiernych w
      istnienie Kościoła. A to jest przecież istota wiary w Polsce. Kościół jest na
      każdym kroku – zaś Boga wszyscy tylko szukają, przy czym poszukiwania
      przeważnie są udawane.'

A.

P.S.
      Jestem agnostykiem - tak dla porządku
      • hasz0 _____________________________Uwie rzysz w to? 30.06.06, 18:03
        Jako agnostyk - wyznawca poglądu negującego całkowicie lub częściowo możliwość
        poznania obiektywnej rzeczywistości - jednak zarzucasz mi ciagle, ze kłamię!
        Jka to godzisz? Tak jak noblista?

Książka "Strach. Antysemityzm w Polsce po Auschwitz" pojawiła się w
        amerykańskich księgarniach w środę, już po zamknięciu tego numeru "Przekroju".
        Kilka dni wcześniej laureat pokojowej Nagrody Nobla Elie Wiesel tak o niej
        pisał w entuzjastycznej recenzji w gazecie amerykańskich
        intelektualistów "Washington Post": "Żółć, zawiść, mordercza wściekłość:
        wszystko, co niskie, prymitywne, nikczemne i ohydne w zwierzęciu człowieczym,
        jest pokazane bez ogródek i zanalizowane na stronach tej książki".
        Wiesel pisze - na podstawie książki Grossa - że antysemityzm przetrwał II wojnę
        światową w wielu miejscach, ale głównie w Polsce, gdzie przeniknął wszystkie
        warstwy społeczeństwa. Polacy zabijali Żydów z chciwości, przesądów, a także
        dla czystej przyjemności. Polacy gwizdali z radości, gdy Niemcy dobijali
        młodych żydowskich bojowników wyskakujących z płonących okien w czasie
        powstania w warszawskim getcie w roku 1943, a po wojnie biegali za Żydami z
        kamieniami. Krzyczeli: "Co, jeszcze żyjecie?!", i marzyli tylko o tym, żeby jak
        najszybciej ich dobić.

Deborah E. Lipstadt z prestiżowego "Publishers Weekly" z książki Grossa, która
        opowiada głównie o pogromie kieleckim w roku 1946, wyniosła identyczny obraz.
        Opisuje podstawową, nieco freudowską w stylu tezę autora, że Polacy z wielką
        pasją mordowali Żydów po wojnie, bo czuli się winni za pomaganie Niemcom w
        Holocauście. Pisze, że dotąd sprzeciwiała się powszechnej opinii Żydów "o
        Polakach, którzy byli tak samo źli albo nawet gorsi niż Niemcy". Po
        przeczytaniu książki Grossa Deborah Lipstadt zapewnia, że teraz będzie milczeć,
        słysząc takie opinie.

• andrzejg Re: _____________________________Uwie rzysz w to? 30.06.06, 18:13
          tak w zasadzi co Ty mi cytujesz?
          Może link jakiś?
          Albo podpis,że to jest tekst autorski?

A.

hasz0 napisał:

> Jako agnostyk - wyznawca poglądu negującego całkowicie lub częściowo możliwość
          > poznania obiektywnej rzeczywistości - jednak zarzucasz mi ciagle, ze kłamię!
          > Jka to godzisz? Tak jak noblista?
          >
          • andrzejg odnosząc sie do cytatu 30.06.06, 18:19
            >
            > hasz0 napisał:
            >
            > > Jako agnostyk - wyznawca poglądu negującego całkowicie lub częściowo możl
            > iwość poznania obiektywnej rzeczywistości - jednak zarzucasz mi ciagle, ze kłamię!
            > > Jka to godzisz? Tak jak noblista?
            > >

Normalnie Haszu
            Ty piszesz wierząc w prawdę objawioną, bez prawa krytyki
            Jezeli piszesz w ten sposób, a ja wiem ,ze to nie jest prawda , to piszę
            'Haszu, mijasz się z prawdą','Haszu,Lisek miał racje','Haszu,ściemniasz'
            a ostatnio po prostu
            'Haszu, kłamiesz'

A.
            • hasz0 Gdy napiszesz, ze kłamię to udowodniłeś swą rację? 30.06.06, 19:18
              • szach0 To napiszę, ze sędzia nie podyktował dwu 11-ek! 30.06.06, 19:22
                • szach0 _____Wg agnostyka będzie tylko chłopcze czy kłamie 30.06.06, 19:31
                  sz Niemcy u siebie muszą wygrać czy jeszcze gorzej?

Agnostyk bowiem neguje częściowo lub całkowicie możliwość poznania
                  rzeczywistości pozazjawiskowej. Klas. przedstawicielem a. częściowego był I.
                  Kant przeczący poznawalności sfery „rzeczy samych w sobie”; termin a.
                  wprowadził 1863 Th.H. Huxley, który mianem tym określił stanowisko
                  przeciwstawiające się zarówno teizmowi, jak i ateizmowi, a także tezie o
                  materialności i poznawalności rozwijającej się rzeczywistości; później nazwa ta
                  została rozciągnięta na wszystkie koncepcje filoz. stojące na stanowisku
                  niepoznawalności świata lub pewnych jego aspektów; w znaczeniu pot. wstrzymanie
                  się od sądu co do istnienia Boga.

A ja udowodniłem w linku o którym wspomniałeś "kłamiąc" za większością wielkich
                  naukowców, że stałe fiyczne są dobrane cudownie, wcale nie nieprzypadkowo.
                  • szach0 Stawiam w 11 -ach na Argentynę/n 30.06.06, 19:32
                  • rycho7 to kategorie pozaklamliwe 01.07.06, 09:12
                    szach0 napisał:

> A ja udowodniłem w linku o którym wspomniałeś "kłamiąc" za większością
                    wielkich
                    > naukowców, że stałe fiyczne są dobrane cudownie, wcale nie nieprzypadkowo.

Nie czytalem, zadnych Twoich "dowodow". Mimo, ze nie czytalem wiem, ze to nie
                    zadne dowody. Wnioskujesz expost o cudownosci. To znaczy, uwazasz, ze Twoje
                    powstanie jest cudem, wiec to, ze stale fizyczne sa akurat takie to tez cud.

1. Nie wiemy czy stale sa "stale" takze w ewentualnych innych rownoleglych
                    wszechswiatach. Z zaistnienia takich a nie innych "stalych" wynika jedynie
                    wzgledna stabilnosc naszego wszechswiata. Z innych stalych wynikalaby inna
                    wzgledna stabilnosc.

2. Z innej wzglednej stabilnosci moglaby wynikac mozliwosc powstania tworow do
                    nas podobnych lub niepodobnych. Lub nie powstania.

3. Z "boskiego" wszechswiatowego punktu widzenia nasze istnienie lub
                    nieistnienie nie ma zadnego znaczenia.

4. Z naszego punktu widzenia nasze istnienie jest najwazniejsze. Mimo to w
                    Twoim wydaniu religijnosci nie jest najwazniejsza ekologia, czyli dbalosc o
                    utrzymanie warunkow optymalnych dla ludzkosci. Szereg religii zniszczonych lub
                    wyeliminowanych przez chrzescianstwo bylo bardziej proekologicznych. Swiadczy
                    to o tym, ze nawet religijnosc jest przypadkowa.

5. Byc moze Twoj Bog zaplanowal sobie, ze ludzkosc unicestwi sie wyznajac taka
                    wersje religijnosci. Dla mnie ateisty do tego celu nie musi istniec Bog.
                    Wystarczy wszechogarniajaca ludzka glupota przejawiajaca sie miedzy innymi w
                    religijnosci.

6. Z tego, ze obserwujemy akurat takie stale fizyczne nie wynika nic odnosnie
                    ich powstania lub niepowstania. Nie wynika takze nic odnosnie ich cudownosci
                    lub normalnosci. Wynika jedynie ich obserwowalnosc. Natomiast nic nie wiemy na
                    temat ewentualnych innych nieobserwowalnych stalych fizycznych. Przykladowo nie
                    wiemy nic na temat regulacji kierunku i szybkosci uplywu czasu. Nie obserwujemy
                    sterowania czasem.

7. To, ze podoba nam sie swiat, w ktorym zyjemy jest pozytywna cecha naszego
                    umyslu przynoszaca nam zadowolenie. Cecha ta jest celowa, bo dzieki niej nie
                    popadamy w samobojcza depresje. Nie upatrywalbym w tym zadnej cudownosci. Gdyby
                    swiat nam sie nie podobal i nie uwazalibysmy go za "cudowny" to jako homeostat
                    dawno bysmy wygineli. Religijne pozytywne myslenie jest cecha wmontowana nam
                    przez ewolucje. Dobrze jest gdy sie boimy nieznanego byle nie samobojczo. W tym
                    sensie zwierzeta moga byc bardziej religijne od ludzi. Zapewne wsrod zwierzat
                    trudno spotkac poszukujacych wiedzy ateistow. Zwierzeta wszystko musza
                    przyjmowac na wiare.

8. Twoje rozwazania o cudownosci stalych fizycznych sa efektem ewolucji.
                    Efektem ewolucji jest Twoj mozg i sposob jego uzywania. Zdolnosc
                    samooszukiwania sie jest tez efektem ewolucji. Zmniejsza ona zapotrzebowanie na
                    psychiatrow, ktorzy przeciez nie istnieja od 4 milionow lat. Religijnosc jest
                    zdolnoscia mozgu do samoograniczania sie. Hamulcem aby mozg sie nie "przegrzal".
                    • szach0 kategorie pozaklamliwe" to tylko figura retoryczna 03.07.06, 09:49
                      (rozumiana w sensie poszukiwań prawdy obiektywnej) co zresztą
                      sam dowodzisz natychmiastowym jej porzuceniem i przejściem do zaciekłego
                      dowodzenia własnych kłamstw!

Nie czytałeś mego wywodu! I to jest jedyna prawda!

Zanalizujmy:

"Z zaistnienia takich a nie innych "stalych wynika"..."mozliwosc powstania
                      tworow do > nas podobnych lub niepodobnych. Lub nie powstania."

Toż to czysta "logika Wałęsowania"! - "Jestem za a nawet przeciw"

Wyjaśnię Ci prawidłowe podejscie, oparte na znanych teoriach fizycznych
                      - opiera się ono na tzw. "horyzoncie zdarzeń" czarnej dziury.
                      Juz w 1916 roku po zastosowaniu ogólnej teorii względności do opisu wnetrza
                      carnych dziur odkryto w niej osobliwośc czasoprzestrzenną: - nieskonczoną
                      krzywizne rozwiązan równan czasoprzestrzennych, efekt skupienia olbrzymiej masy
                      i energii powodującą bezpowrotną utratę informacji po przekroczeniu horyzontu
                      zdarzeń.
                      Był to szok od czasów Newtona i tezy Laplace'a: -
                      Odpowiednio silna inteligencja znając położenie i prędkość cząstek prawami
                      Newtona wyliczyłaby ukrzyzowanie Chrystusa czy powstanie Słonca...

Jednak determinizm Laplace'a ustąpił pola - determinizmowi kwantowemu (wg
                      równań falowych Schrodingera) - znasz wartośc prędkości fali równej zero
                      tam gdzie nie ma jeszcze przestrzeni (wszechświata) ale amplituda jest
                      nieoznaczona różna od zera czyli... albo gdy czastka wpada do czarnej dziury
                      wpada wraz do niej wraz z funkcją falową!
                      I ucieka w otchłan informacja niezbędna do wyliczenia przyszłości.
                      Bo trzeba byłoby znać wszystkie funkcje falowe!
                      O to założył się Hawking z Preskillem czy informacja przepada na zawsze.
                      Postawa gnostyczna obowiazuje do dziś! Zakład nierozstrzygniety...

A skadinąd łączy się to z teoria wszechswiatów równoległych - badania wnetrza
                      czarnych dziur za pomoca równań Einsteina uznali iż czas przestaje w niej
                      istnieć i może być ona bramą do innego wszechswiata, który łączy się z naszym
                      przez srodek czarnej dziury...tam gdzie czas naszego wszechświata przestaje
                      istnieć - konczy się - zaczyna się czas innego wszechswiata. Tu gdzie przestają
                      obowiązywać prawa kwantowe i teoria Ensteina (olbrzymie masy w małej
                      przestrzeni) świetnie radzi sobie nowa teoria strun i 11-wymiarowy model
                      czasoprzestrzeni.
                      Jednak aparat perturbacyjny stosowany w tym modelu pozwala tylko na
                      przybliżenia rzowiązania zagadnień wnetrza czarnych dziur. Struktura
                      wszechświata moze sie rozrywać i dziurawić na zbyt wiele sposobów. Einstein nie
                      traktował
                      aż tak powaznie swoich równań by podważać wiecznośc wszechświata ale zrobił to
                      za niego Friedman kilkanascie lat później - Enstein nawet znalazł błąd - ale
                      po odkryciu Hubble'a i zgodnego z wynikami - rozszerzania wycofał obiekcje i
                      uznał poczatek Wszechświata!
                      Okazało się że teoria kwantowa opisuje Wszechświat ale dopiero powyżej
                      roszerzajacych romiarów większych od stałej Plancka.
                      Poniżej tego rozmiaru opis odddaje dopiero teoria strun.

I wszystko to Rychu dzieki kciukowi który pomógł nie tylko trzymac się gałęzi
                      i hustac na niej ale i wyrwać się wraz z małapami na wyższy poziom inteligencji
                      niedostępny pozostałym pięciopalczastym które nie zeszły z drzewa.
                      Wyprostowana postawa i stereoskopowe oczy pozwoliły na spojrzenie z góry
                      na sposób mysliwego i dalszy rozwój. Komunikacja międzyosobnicza to język.
                      Kciuk do trzymania narzędzi, oczy na wysokim poziomie do oceny dystansu
                      i mowa do wyrazania prawdy...
                      czegoż Ci brakuje?
                      • rycho7 duszy niesmiertelnej 03.07.06, 11:47
                        szach0 napisał:

> czegoż Ci brakuje?

Z Biblii wynika, ze Panabozia stworzyl swiat 5000 lat temu z hakiem. Ty
                        zajmujesz sie hakiem. Nie wiem nawet co "udowadniasz". Bynajmniej nie
                        swietosci, nieomylnosci i niezmiennosci "praw Boskich". Kopernik Wasz znal i
                        byl na tyle cwany aby publikowac na lozu smierci. Ty nie jestes nawet w stanie
                        napisac o osobliwosciach duszy w czarnej dziurze. Ja chetnie poczytam jako
                        odmiane dla antologii szmoncesu.
                        • andrzejg Re: duszy niesmiertelnej 03.07.06, 13:02
                          no,Hasz udowadnia teorie ewolucji...

"I wszystko to Rychu dzieki kciukowi który pomógł nie tylko trzymac się gałęzi
                          i hustac na niej ale i wyrwać się wraz z małapami na wyższy poziom inteligencji
                          niedostępny pozostałym pięciopalczastym które nie zeszły z drzewa.
                          Wyprostowana postawa i stereoskopowe oczy pozwoliły na spojrzenie z góry
                          na sposób mysliwego i dalszy rozwój. Komunikacja międzyosobnicza to język.
                          Kciuk do trzymania narzędzi, oczy na wysokim poziomie do oceny dystansu
                          i mowa do wyrazania prawdy..."
                          • rycho7 podszywa sie pod pochodzenie od malpy 03.07.06, 13:55
                            andrzejg napisał:

> no,Hasz udowadnia teorie ewolucji...

Ja mialem nadzieje na swa (od malpy) czystosc rasowa. Nie sadzilem, ze jakies
                            ortodoksyjne katolickie byle co bedzie sie podszywac. To juz koniec swiata,
                            Apokalipsa jakowas, 666, ruja i porobstwo. Belzebub zniesmaczony feminizmem w
                            Hasza sie wciela. Od razu widac, ze Haszysko ma szare komorki troche w ciazy.
                      • andrzejg Re: kategorie pozaklamliwe" to tylko figura retor 03.07.06, 12:57
                        szach0 napisał:

> (rozumiana w sensie poszukiwań prawdy obiektywnej) co zresztą
                        > sam dowodzisz natychmiastowym jej porzuceniem i przejściem do zaciekłego
                        > dowodzenia własnych kłamstw!
                        >

To własnie charakteryzuje zawężone umysły, któe nie będąc w stanie udwodnić
                        swoich racji, z mety zarzucają innym kłamstwa. Wielu naukowców przeszło przez
                        tą ścieżkę i wielu pewnie się załamało, ale dzięki tym co wytrzymali, to
                        właśnie słońce jest centrum Układu Słonecznego, a nie Ziemia, a Niebo,
                        to z duszyczkami, niepokojąco ucieka,ucieka i staje się tworem coraz bardziej
                        bstrakcyjnym.Juz nie jest za cmurką.

Nie jesteś w stanie udowodnic istnienia Boga.
                        Jeżeli nie jesteś tego w stanie uczynic, to nie zarzucaj drugim kłamstwa

A.
    • andrzejg prezydent zachorzał 03.07.06, 14:09
      piekna pogoda i na Helu siedzi

A.
      • andrzejg prezydent walczy z układem 03.07.06, 17:06
        i 'układ pokarmowy' go załatwił

smile

(wyczytane na forum)

A.
        • hasz0 ______________wyjątkowo mi pasują Wasze komentarze 03.07.06, 21:04
          czytelnicy już będą wiedzieć dlaczego...
          Ci z nie za wężo...
          • rycho7 percepcja katolicko-radio-maryjna 03.07.06, 21:10
            hasz0 napisał:

> czytelnicy już będą wiedzieć dlaczego...
            > Ci z nie za wężo...

Analfabetyzm funkcjonalny mozna ominac emitujac glos wężowy. Bez lufcik nie
            widac rogow i kopytek.
          • andrzejg jacy czytelnicy? 03.07.06, 21:47
            to Ty piszesz pod publiczke ,czy dyskutujesz ze mną?

A.
      • andrzejg i tak źle i tak niedobrze Haszu 04.07.06, 08:15
        co lepsze?
        -symulacja choroby w celu odwołania wizyty, czy
        -choroba wynikająca ze zdenerwowania jakimś paszkwilem w prasie niemieckiej?

A.
        • rycho7 dotyczacym przyszlej wizyty? 04.07.06, 08:29
          andrzejg napisał:

> co lepsze?
          > -symulacja choroby w celu odwołania wizyty, czy
          > -choroba wynikająca ze zdenerwowania jakimś paszkwilem w prasie niemieckiej?
          • andrzejg Re: dotyczacym przyszlej wizyty? 04.07.06, 08:33
            na dzis i na przyszłość

Podobno prezydent tak się wzburzył jakims artykułem w Tageszeitung, ,że dostał
            rewolucji żołądkowych....jeżeli to prawda, to nie wrózy to dobrze na przyszłość.
            Wystarczy jeden skryba z talentem do szczypania i nasz prezydent lezy chory.

Znowóz zakładac jego celową symulację nie wypada - wszakże to brat 'czystego dobra'

A.
            • hasz0 __________Sam bym się tez rozchorował na samą mysl 04.07.06, 11:08
              śniadania z Francuzem i Niemcem jednoczesnie?
              Który patriota by zdzierzył slimaka pod piwo w poczekalni Europy
              bez rurki gazowej?
              • andrzejg ale Ty nie pchasz sie na stolec prezydencki 04.07.06, 11:47
                a tam trzeba chłopa, który różne menu wytrzyma

Kuchnia
                Kogoś Ty wybral!!!

A.
                • szach0 A kogo wybrali Niemcy? Nasz lepszy! 04.07.06, 14:14
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44652486&a=44652963
                  • szach0 A kogo wybrali Francuzi? Nasz lepszy! 04.07.06, 14:22
                    Prezydent Francji Jacques Chirac uznał, że Polska i inni kandydaci powinni byli
                    siedzieć cicho, zamiast popierać strategię Stanów Zjednoczonych wobec Iraku, a
                    ich zachowanie było "infantylne".

Chirac skomentował w ten sposób przyłączenie się Polski, Czech i Węgier do tzw.
                    listu ośmiu, w którym kilku przywódców, m.in. premierzy Wielkiej Brytanii,
                    Włoch i Hiszpanii, stanęło po stronie Waszyngtonu, nie konsultując swego
                    stanowiska z Francją i Niemcami ani nawet ze stojącą na czele Unii Grecją.

Francuzi i Niemcy wcześniej też nie konsultowali swego stanowiska z innymi
                    krajami Europy. Lata spędzone za żelazną kurtyną wyrobiły Polakom, Czechom i
                    Węgrom prawdziwy zmysł historii. Wiedzą, jak ważna jest więź między Ameryką i
                    Europą - powiedział Blair.
                    Premierzy Polski, Litwy, Łotwy, Estonii i Malty odmówili przyjazdu do Brukseli,
                    wysłali tam ministrów spraw zagranicznych.
                    Pokazuje to jak naskórkowy jest proces rozumienia przez francuskie elity
                    polityczne zasypywania podziałów po "zimnej wojnie".
                    • szach0 Zawsze musisz popierać zniemczonego Polaka?/n 04.07.06, 14:24
                      • andrzejg ???? 04.07.06, 14:25
                        a któż to ten zniemczony Polak?
                        W czym on jest gorszy od Prawdziwego Polaka?

Czyżbym słyszał elementy rasizmu w Twoich usteczkach, haszuniu drogi?

A.
                        • szach0 Re: ???? Zniemczony Polak lepszy od prawdziwego? 04.07.06, 14:29
                          Polacy i Niemcy to wg Ciebie nie biała rasa?

• andrzejg Re: ???? Zniemczony Polak lepszy od prawdziwego? 04.07.06, 16:45
                            szach0 napisał:

> Polacy i Niemcy to wg Ciebie nie biała rasa?
                            >

biała, co nie przeszkadza rasizmowi
                            Czy Polacy według Hitlera należeli do aryjskiej rasy?
                            A Włosi są biali , czy kolorowi?
                            Kiedy zaczyna się murzyn?

A.
                      • szach0 Twój Tusk by się w życiu nie sprzeciwił Niemcom/n 04.07.06, 14:27
                        • andrzejg Re: Twój Tusk by się w życiu nie sprzeciwił Niemc 04.07.06, 16:34
                          1.nie mój on ci Haszu
                          2.Gdyby był prezydentem, to gadalibysmy o nim, ale nie jest
                          jest nim Twój Kaczor

A.
                      • szach0 R7 jest jest czerwony czy żólty? 04.07.06, 14:30
                        • szach0 Bezradnie klikasz już w kosz? :-) 04.07.06, 14:32
                          Komunikat forum
                          Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana.
                          • andrzejg Re: Bezradnie klikasz już w kosz? :-) 04.07.06, 16:35
                            szach0 napisał:

> Komunikat forum
                            > Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana.

Kto klika w kosz?
                            Insynuacja Twoim żywiołem

Dla Twej informacji - nigdy świadomie nie kliknęłem w kosz

A.
                            • rycho7 krysztalowo czysty haszyzm 04.07.06, 16:43
                              andrzejg napisał:

> Insynuacja Twoim żywiołem

TO jest tajemnica poliszynela i obraza w jednym. Hasz and go.
            • rycho7 Parlamemt Europejski musi sie mylic 04.07.06, 11:19
              andrzejg napisał:

> Znowóz zakładac jego celową symulację nie wypada

Szczegolnie gdy sluchacze Radja Maryja moga zauwazyc zbieznosc dat z rocznica
              pogromu kieleckiego.

Jak obywatel polski Rozenkranz pozyczy na zbyt dlugo portfel obywatela
              polskiego Hosendufta to jednojajeczne "samo dobro" robi sie miejscowo
              dyskretne. Ciekawe, ze za komuny makarom bywal 6-jajeczny. Ale jaja.
              • hasz0 ______________Parlament Europejski jest nieomylny! 04.07.06, 11:34
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44310996&a=44310996
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44552230&a=44647269

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka