abprall 09.07.06, 12:35 co nie pasuje do tej grupy...? spe.atdmt.com/b/TRMONTICETIE/468x60_GER_iq_bugs_animated.gif Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaisza Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 13:52 Ja bym stawiała na ćmę (motyla?), bo z tych pokazanych, to tylko ona się przepoczwarza. I tylko o nim można zrymować: motylem byłem, ale utyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:08 zaisza napisała: > Ja bym stawiała na ćmę (motyla?), bo z tych pokazanych, to tylko ona się > przepoczwarza. > > I tylko o nim można zrymować: > motylem byłem, ale utyłem. Też obstawiam motyla (ten motylek taki w kropki, że może się zwać np. "dostojka selene"), bo tylko on potrafi tak zręcznie TO robić "Rzekła lilia do motyla: - nikt nie patrzy, niech pan zapyla!" (Sztaudynger) owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
zaisza Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:12 No proszę, znalazła się para co tego samego chciała na raz Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:23 zaisza napisała: > No proszę, > znalazła się para > co tego samego chciała na raz Ano jak u Boya: w tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz ..... Dobrali się jak dwie kaczki w wodzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
zaisza Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:42 Jesteś molką książkową? i wszystko znasz na pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:50 zaisza napisała: > Jesteś molką książkową? > i wszystko znasz na pamięć? Nie,nie jestem molką. Akurat trochę znam Sztaudyngera i Leca. A motyle? Znam tylko niektórez nich i to z gablotek) "Stabilizacja motylka to szpilka" ) J.I.Sztaudynger. owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:54 owca_czarna napisała: > "Stabilizacja motylka to szpilka" ) J.I.Sztaudynger. > > owca_czarna > > okrutna jestes owieczko rewanz na motylku za wilk syty i owca cala? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 15:02 danutki napisała: > owca_czarna napisała: > > > "Stabilizacja motylka to szpilka" ) J.I.Sztaudynger. > > > > owca_czarna > > > > > > okrutna jestes owieczko > rewanz na motylku za wilk syty i owca cala? Trzeba mieć pretensję do autora fraszki a nie do mnie)))) Danusiu, ja nawet pszczółki nie zabiję, hehehe nawet robaka na wędkę nie przyczepię. owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
enemy-at-the-gate Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 15:06 owca_czarna napisała: Danusiu, ja nawet pszczółki nie zabiję, hehehe nawet robaka na wędkę nie przyczepię ------------------- ja też , ale giertycha za robaka na wędkę to dobry pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 15:19 enemy-at-the-gate napisał: > owca_czarna napisała: > Danusiu, ja nawet > pszczółki nie zabiję, hehehe nawet robaka na wędkę nie przyczepię > ------------------- > ja też , ale giertycha za robaka na wędkę to dobry pomysł... Żeby wszystkie ryby pouciekały ? wiadomosci.wp.pl/gid,8339701,img,8374121,kat,32834,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=2 owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 16:00 owca_czarna napisała: > enemy-at-the-gate napisał: > > > owca_czarna napisała: > > Danusiu, ja nawet > > pszczółki nie zabiję, hehehe nawet robaka na wędkę nie przyczepię > > ------------------- > > ja też , ale giertycha za robaka na wędkę to dobry pomysł... > > Żeby wszystkie ryby pouciekały ? > a ja bym raczej zanucila wszystkie rybki spia w jeziorze...dalej nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 21:21 danutki napisała: > owca_czarna napisała: > > > enemy-at-the-gate napisał: > > > > > owca_czarna napisała: > > > Danusiu, ja nawet > > > pszczółki nie zabiję, hehehe nawet robaka na wędkę nie przyczepię > > > ------------------- > > > ja też , ale giertycha za robaka na wędkę to dobry pomysł... > > > > Żeby wszystkie ryby pouciekały ? > > > > a ja bym raczej zanucila wszystkie rybki spia w jeziorze...dalej nie pamietam Proszę , oto sztandarowy utwór polskich biesiad ) Czy widok lepszy znasz, Czy jest piękniejsza rzecz Jak zastawiony stół, A w szkle wiadoma ciecz... Pośrodku stołu zaś Jak najpiękniejszy skarb, Ubrany jak na bal, Dostojny imć pan karp. Wszystkie rybki śpią w jeziorze, Pewnie powinno tak być! Jedna rybka spać nie może, Bo pod nią będziemy pić! Tutaj leży szczupak z wody, Obok karafki są dwie, Karp się trzęsie w galarecie I ma marchewkę na łbie. Kieliszek dobra rzecz, A jeszcze lepsza - dwa. A już najlepiej pić Do następnego dnia. Gdy ty masz mocny łeb, A sznaps właściwą moc, Więc hokus-pokus, brzdęk, I już zleciała noc. Wszystkie rybki śpią w jeziorze, Skumbria, sardynka i śledź. Ja się dzisiaj nie położę; Nawet mi nie chce się chcieć! Jeden chciałby pić pod rybkę, Drugi pod grzybka by chciał. Ja tam mogę rybkę z grzybkiem, Bylebym podlać czym miał. Wszystkie rybki śpią w jeziorze, A pies ich drapał! Niech śpią! Ja się dzisiaj nie położę, Szkoda mi nocy, ot co! owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: ale sie napracowalas owieczko :) 09.07.06, 21:37 typowo polski stol biesiadny opisac zabraklo mi jednak opisu bigosu mysliwskiego kapusta w garnku a zwierzyna w lesie upoluj se sam Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 14:28 zaisza napisała: > Ja bym stawiała na ćmę (motyla?), bo z tych pokazanych, to tylko ona się > przepoczwarza. > ktos jednak postawil na mrowke motyl jednak tak sie wyroznia,zwoja odrebnoscia co moze miec wspolnego cma z pajakiem? ano cma wpada w sieci zastawione przez pajaka wlasnie a co to jest to drugie? nie znam sie na robalach Odpowiedz Link Zgłoś
zaisza Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 16:09 A może jednak pająk, bo tylko on całą trójkę w sieci swoje złapie i do swej spiżarni schowa? Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 16:13 zaisza napisała: > A może jednak pająk, bo tylko on całą trójkę w sieci swoje złapie i do swej > spiżarni schowa? tez bym tak typowala ta wstretna pajeczyca tekla jak mozna dzieciom takie zadania na IQ dawac Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 16:57 zaisza napisała: > A to dziecinna zabawa? pomiar IQ na obrazkach? wydaje mi sie,ze to tylko facetow rajcuje,bo kobiety wiedza,ze i tak na nic to meskie IQ kiedy....kuchnia nieposprzatana,lozko nieposcielone syn pierworodny niezadbany Odpowiedz Link Zgłoś
zaisza Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 17:10 Dawno odkryłam, że powinna być przestrzegana specjalizacja. Więc w sprawach kury domowej to ja się z nikim nie boksuję. Makaronu domowej roboty już dawno nawet nie kosztuję. O pierogach z jagodami staram się zapomnieć. Kaczę faszerowaną (jabłkami, pomarańczami, tradycyjnie - z pietruszką zieloną) podawaną z pyzami i kapustą czerwoną, to ewentualnie u p.Kręglickiej - to tak w przenośni, bo cholernie drogo. Za umycie okien to student Cię pobłogosławi. Po co Ci więc ta cała krzątanina? Życie codziennie rano od nowa się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 17:44 zaisza napisała: > Po co Ci więc ta cała krzątanina? > Życie codziennie rano od nowa się zaczyna. gdybys policzyla ilosc moich postow na forum (tez tym na kraju) to pewnie Twoje IQ by odkrylo,ze "ta cala krzatanina" nie jest celem mojego zycia,choc ma tez swoj sens.gdy widze rozanielone oczy moich "duzych dzieci" na widok domowego makaronu lub pierozkow z truskawkami....ale ja ich nie rozpieszczam zbyt czesto. powien9napisze0nawet wiecej.moim zdaniem zbyt malo je rozpieszczalam domowymi przysmakami z kuchni babuni.czasu nie bylo....po pracy sil nie bylo....na to Odpowiedz Link Zgłoś
zaisza Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 20:31 No to postaram się Cię rozbawić: U sąsiadki: - jedz kumo, jedz, nie krępuj się - zjadłam 3 (pierogi), więcej nie mogę - zjadłaś kumo 5, ale tu ci nikt nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: I Q pytanie .... 09.07.06, 20:42 zaisza napisała: > No to postaram się Cię rozbawić: > > U sąsiadki: > - jedz kumo, jedz, nie krępuj się > - zjadłam 3 (pierogi), więcej nie mogę > - zjadłaś kumo 5, ale tu ci nikt nie liczy dlatego wole liczyc swoje wlasne pierogi na talerzu Odpowiedz Link Zgłoś
abprall O D P O W I E D Ż 09.07.06, 17:01 opowiedż! pająk ! pająk nie jest owadem... . i.de.tickle.com/de/test/iq/marketing/bugs.gif Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: O D P O W I E D Ż 09.07.06, 20:45 zaisza napisała: > Z biologii miałam poprawkę. Zaisza ale kierunek mialysmy dobry to pajeczyca zjadala te robale uwazam,ze z tej bionogi poprawke mialas nieslusznie,chyba ze studiowalas biologie wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
zaisza Kierunek był w sam raz na teraz 09.07.06, 21:35 W liceum miałam poprawkę. Studiowałam Orientalistykę wyobraź sobie. Arabistykę i trzy afrykańskie (Suahili, Fulbe i Ewe). Taki był wymóg. Trzeba było łączyć języki. Ciągle remis. Odpowiedz Link Zgłoś