patience 16.09.06, 09:33 Nawoluje do krucjaty? Marsz na Bilski Wschod? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyborg.jr Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 09:58 nawet jezeli nie nawołuje , to ostatni dzwonek , by znapalmować lub znukleinować imper-islam-bestie . poczytaj prasę arabską - w tym turecką to osiwiejesz. a polska popiera akces turcji do ue - ot paradox. głupota to specjalite polaków . sobieski był agentem vaticanu ? maciar powinien wiedzieć albo te mądrale z ipn-u. islamlandy spacyfikować !!! zbuldożerować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 10:15 daje dwa tytuły turków, ale cyber nie osiwiałem.... pożniej polatam po innych tytułach , jak bude interesno to dam.. www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=54249 www.turkishpress.com/news.asp?ID=141936 Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 10:23 a tu z pakistanskiego „daily mail” wydawanego w islamabadzie... dailymailnews.com/200609/16/news/dmcitypage06.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 10:30 abprall napisał: > a tu z pakistanskiego „daily mail” wydawanego w islamabadzie... > dailymailnews.com/200609/16/news/dmcitypage06.html Myslisz, ze patience tego nie czyta? Jej bardziej odpowiada cywilizacja haremow i "honoru". Tam by sie czula jak ryba w wodzie. Zreszta nie dziwie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: PS...nauki 16.09.06, 10:40 pozarski napisał: > Myslisz, ze patience tego nie czyta? Jej bardziej odpowiada cywilizacja haremow > i "honoru". Tam by sie czula jak ryba w wodzie. Zreszta nie dziwie sie. PS A ze patience "stroi sie w piorka" nieustraszonej bojowniczki o cokolwiek, wiec jeszcze polski gw link: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3621614.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiez przeprasza.,.. 20.09.06, 09:33 www.DanielPipes.org/subscribe.php In the Italian original, however, Benedict says only sono rammaricato, which translates as "I am disappointed" or "I regret." Third reflection: the Muslim uproar has a goal: to prohibit criticism of Islam by Christians and thereby to impose Shariah norms on the West. Should Westerners accept this central tenet of Islamic law, others will surely follow. Retaining free speech about Islam, therefore, represents a critical defense against the imposition of an Islamic order. To subscribe to or unsubscribe from this list, go to www.DanielPipes.org/subscribe.php (Daniel Pipes sends out a mailing of his writings 2-3 times a week.) Sign u Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 10:11 patience napisała: > Nawoluje do krucjaty? Marsz na Bilski Wschod? > Burka nie przeszkadza w pisaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 10:38 patience napisała: > Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjugend? > Nawoluje do krucjaty? Marsz na Bilski Wschod? Byłabyś łaskawa wskazać w którym to miejscu BXVI ogłosił to wezwanie? Gdybyś uważała w szkole to byś z pewnością zapamiętała, że III Resza owocnie współpracowała z muzułmanami. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 10:58 Owszem, Mufti Jerozolimy, przyjaciel Hitlera. Zreszta, do dzisiaj ta przyjazn jest wyslawiana jako nadzwyczaj skuteczna w islamistycznych wydawnictwach i prasie, a prezydent Iranu ostatnio usilowal ja nawet odswiezyc i wyslal dosyc surrealistyczny list do Merkel. Ale aktualny papiez ma bardzo prymitywne pojecie o islamie, i moze byc przyczyna wiekszej ilosci zamachow oraz pogorszenia sytuacji chrzescijan na swiecie. Nawiasem mowiac, Polska jako kraj katolikow sie obecnie wysuwa na czolowke panstw do zamachow bombowych. Marzenie al Quaidy, ot, Benedictus. Poza tym jako przeciwnik wejscie Turcji do UE Pokazuje ze nie ma dla niego znaczenia jaki to rodzaj islamu. Sredniowieczny, tepy krzyzowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 11:03 patience napisała: >Ale aktualny papiez ma bardzo prymitywne pojecie o islamie Mogłabyś łaskawie nie obrażać papieża? Zapomniałaś też podać gdzie BXVI wzywał do krucjaty. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 11:10 Poczytaj prase, m.in. i ta watykanska. Watykanistow poczytaj. Swiatowe reakcje. A poza tym skoro Benediktus sie poczul politykiem, to i naraza sie na obelgi, ktore od czasu do czasu puszczamy pod adresem politykow. Papiez od zaprowadzania niepokoju. Ciekawe, czy go Turcja przyjmie czy nie. PS. Jak Kaczynski powiedzial "to smutne" o wystawie steinbach, byl wyzywany prez niemiecka prase, a takze i polska, ze wznieca konflikty. Tylko ze Benediktus wznieca konflikty na skale globalna. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 11:34 patience napisała: > Poczytaj prase Ty też Rzecznik Watykanu Federico Lombardi bronił słów papieża, zaznaczając, że nie było jego zamiarem obrażanie muzułmanów. Papież podkreślał jedynie, że podstawą dialogu kultur i religii jest wyrzeczenie się siły. Zwrócił uwagę, że w głęboko religijnych kulturach świata "wyłączenie z rozumu tego, co boskie, jest widziane jako naruszenie ich najgłębszych przekonań". - To szukanie porozumienia między religiami na płaszczyźnie intelektualnej - mówi "Rz" Eugeniusz Sakowicz, profesor Uniwersytetu kard. Stefana Wyszyńskiego. Sakowicz przypomina, że w Ratyzbonie gorzkie słowa o sobie usłyszeli nie tylko muzułmanie, ale i chrześcijanie. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060916/swiat/swiat_a_1.html albo to Pakistański parlament przyjął nawet specjalną uchwałę, w której potępił wypowiedź papieża Benedykta XVI. "Negatywne uwagi papieża na temat filozofii dżihadu i proroka Mahometa zraniły uczucia świata islamskiego" - stwierdzili posłowie kraju, w którym przejście na chrześcijaństwo jest karane śmiercią. I zażądali od papieża przeprosin. Problem w tym, że nie bardzo wiadomo, za co Benedykt XVI ma przepraszać. Co oburzającego może być w twierdzeniu, że dżihad, nakaz szerzenia religii za pomocą miecza, pochodzi od Mahometa? www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060916/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 11:49 Czytalem swiatowe reakcje. Liberalna prasa podnosi krzyk; konserwatywna chwali. Obroncy multikulti sa oburzeni; neoconi zadowoleni. Latwo sie zapomina, ze chrzecijanstwo dawno przestalo byc sila polityczna, a islam pozostaje politycznym programem muzulmanskiego swiata. Swiatowy kalifat nie jest pomyslem Usamy a celem kazdego muzulmanina. Nie ma o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Musisz sie obrzezać? 16.09.06, 11:56 pozarski napisał: >Nie ma o czym gadac. Właściwie tak. Potraktowanie muzułmanów normalnie wywołało burzę. Cóż przyzwyczaili się do specjalnego traktowania (nie oni jedni). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jakieś rozdwojenie? 16.09.06, 15:42 atakujesz papieża i bronisz Kaczyńskiego? Toż oni z jednego obozu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Musisz sie obrzezać? 17.09.06, 21:10 patience napisała: > Owszem, Mufti Jerozolimy, przyjaciel Hitlera. Czyli raczej wszystko jasne. Grass, "esesmann" kilkutygodniowy z poboru jest dla kaczystów "be" a ochotnicze dywizje ss "Handżar" czy "Skanderberg" i ich zbrodnie m.in. na Grekach i Serbach - cacy? > aktualny papiez ma bardzo prymitywne pojecie o islamie Ten (proszę się nie śmiać) "prymitywizm" zapewne polega na tym, że JŚ nie opiera swoich wyobrażeń na islamie AD 1947, tylko na tym nieco nowszym, AD 2006. > Poza tym jako przeciwnik wejscie Turcji do UE Pokazuje ze nie ma dla niego znaczenia jaki to rodzaj islamu. Tu zwyczajnie wychodzi niewiedza. Papież wyraźnie dał do zrozumienia, JAKI "rodzaj" islamu miał na myśli. Dla mnie też do przyjęcia jest islam w formie, jaką tolerują mające europejskie aspiracje tureckie władze i zupełnie nie do przyjęcia ten, powiedzmy, "turystyczny", jak syf wędrowny. Zdaję sobie sprawę, że raczej ten drugi w Turcji zwycięży, mimo aspiracji "reżimu" prześladującego polskich szermierzy i bez względu na cokolwiek. Dlatego jednak też najchętniej widziałbym Turcję poza UE. > Sredniowieczny, tepy krzyzowiec. No, słowem - kaczor. > W poprzednim watku okresliles sie jako katolicki integrysta Nie za bardzo chyba wiesz, o czym piszesz. Wyguglaj sobie sedewakantystów, dla odmiany, którzy nawet nie uważają B-XVI za papieża, nie ze względu na jego (jakże skromną jak dotąd) działalność na niwie politycznej, ale za działalność (jako kardynała jeszcze) stricte teologiczną. Integryzm, mimo wysiłków lewizny, bardzo, ale to bardzo niewiele ma do czynienia z polityką. On nawet obok polityki nie stał. > Nekana skleroza przyjaciolka Benewdiktusa > Fallaci mogla sobie mowic i pisac co chce, bo z niej tylko zurnalistka. Ale > jak to samo mowi Benediktus, to znaczy, ze jest bardzo nieodpowiedzialny. To może też znaczyć równie dobrze, że najzwyczajniej miała Ona rację. Rak nie jest synonimem sklerozy (znowu niewiedza, na poziomie medycyny). > Osobiscie olewam rzymskie imperium. Nie da się olać. Objaw swego rodzaju bezsilności wobec własnych poglądów. > Skoro Benediktus nie zyczy sobie Turcji w Unii, to po co tam jedzie? Słyszałaś o Kościołach koptyjskich, maronickich itp., o Kurdach-chrześcijanach? > Nie słabnie fala islamskiego protestu ws. wypowiedzi Benedykta XVIIslamskie koła na świecie Pies jej ("fali") mordę lizał, z mojego punktu widzenia. Jak fala nadmiernie wzrośnie, całkiem serio proponuję ustabilizować jej wielkość kilkoma atomówkami. Nie podobają mi się w dalszym ciągu pijane z radości świńskie ryje, poobwijane w zielone szmaty w esy-floresy, wyrażające w ten sposób swoją radość ze śmierci ponad 3000 ludzi po 11/09. Nie widok samolotów wbijających się w wieże WTC tak na mnie podziałał, ale wspomniana trzoda ("fala") reagująca właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 11:22 „warząchwią mocno bić , aż na cieście pojawią się pęcherze i będzie jedwabiście pobłyskiwać. Ciasto pozostawić 1 godzinę w spokoju , potem ponownie przebić , zanim się go obrobi” (babcia jeszcze żyje) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:08 terra.blox.pl/2006/09/Papieski-mit-IV-Rzymu.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:11 patience napisała: > terra.blox.pl/2006/09/Papieski-mit-IV-Rzymu.html > Posylasz do swojego blogu. Sa lepsze na niecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:18 pozarski napisał: > patience napisała: > > > terra.blox.pl/2006/09/Papieski-mit-IV-Rzymu.html > > > > Posylasz do swojego blogu. Sa lepsze na niecie. PS. Np ten: www.keshertalk.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:40 Papież niczego nie mówi bez celu. Tym celem (tu spekuluję) mogła być próba otwarcia oczu zachodnim politykom na problemy z islamistami. Problemy istniejące i te, które nadejdą. A że nadejdą, nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien wątpić. Intencją Patience jest usypianie czujności. Tym samym staje się zwoleniczką krwiożerczych dżihadystów. J. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Roznica miedzy Benedictusem a G.W. Bushem jest tak 16.09.06, 14:51 ...jest taka, ze tuz po zamachu na WTC G.W.Bush udal sie do meczetu i apelowal do Amerykanow by nie obwiniali ani Islamu ani Arabow za terroryzm islamistow. A Benedictus tuz przed wyjazdem do Turcji za terroryzm nie odpowiedzialnej i proeuropejskiej, oswiadczyl, ze w elementach religii wspolnych dla calego islamu postrzega wylacznie zlo. januszcz napisał: > Papież niczego nie mówi bez celu. ... Intencją Patience jest usypianie > czujności. Tym samym staje się zwoleniczką krwiożerczych dżihadystów.. Jest oczywiste, ze intencją G.W.Busha jest usypianie czujności. Tym samym stal się on zwolenikiem krwiożerczych dżihadystów. )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Roznica miedzy Benedictusem a G.W. Bushem jes 16.09.06, 15:04 patience napisała: > Jest oczywiste, ze intencją G.W.Busha jest usypianie czujności. Tym samym stal > się on zwolenikiem krwiożerczych dżihadystów. > W jakim ty swiecie zyjesz? Bush 11 wrzesnia tego roku otwarcie sformulowal z kim Ameryka i swiat zachodni jest w wojnie: Z islamofaszyzmem. Juz dawno wycofal sie z tej pc wycieczki, ktora odbyl zaraz po tamtym 11 wrzesnia. Powinnas obudzic sie z tej hibernacji i przestac opowiadac glodne kawaly. A papiez do Turcji nie jedzie (jesli pojedzie)w sprawch przystapienia Turcji do EU, a w sprawach wiary. To smieszne, zeby myslec, ze akurat papiez ma cos do gadania w Brukseli. > Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Roznica miedzy Benedictusem a G.W. Bushem jes 16.09.06, 15:04 patience napisała: > tuz po zamachu na WTC G.W.Bush udal sie do meczetu i apelowal > do Amerykanow by nie obwiniali ani Islamu ani Arabow za terroryzm islamistow Rozumiem, ze obawiesz się, iż bojówki katolickie wtargną do dzielnic muzułmańskich by zrobić pogrom. Nie ośmieszaj się tylko odpowiedz na moje pytania (zadane jakis czas temu): -gdzie te krucjaty w słowach papieża -czy "toleranci" protestowali w sprawie prześladowania chrześcjan w krajach muzzułmańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Ty mi powiedz 16.09.06, 15:10 > Rozumiem, ze obawiesz się, iż bojówki katolickie wtargną do dzielnic > muzułmańskich by zrobić pogrom. W poprzednim watku okresliles sie jako katolicki integrysta ktory zywi gleboka pogarde do tolerancji. Tutaj tez sie pogardliwie wyraziles o "tolerantach". Ty mi powiedz, jak masz zamiar traktowac polskich muzulmanow, kiedy ci sie nawina pod rece, ci wyznawcy zla wcielonego? Zla przeciez tolerowac nie nalezy, Benedictus w tym samym tekscie to wyrazil. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ty mi powiedz O.na pewno odpowie, ale 16.09.06, 15:13 i ja chce powiedziec, ze jezyk, ktorym operujesz rzeczywiscie pochodzi z archiwow ZMS. Oleg ci wyraznie powiedzial, ze jego wrogami sa ci muzulmanie, ktorzy chca zniszczyc zachod. Ty sie trzymasz pc slownictwa jak jakiejs brzytwy.Myszuge kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Ty mi powiedz 16.09.06, 15:29 Unikasz niewygodnych pytań. Nie warto z Tobą rozmawiać, bo uprawiasz tylko propagandę. I zdaje mi się, -jesteś CENZORKĄ. Napisałem komentarz pod tekstem w blogu i poszedł ci on do moderacji. Ciekawe czy cenzura przepuści. > W poprzednim watku okresliles sie jako katolicki integrysta ktory zywi gleboka > pogarde do tolerancji. Wykazałem, że "tolerancja" jest intelektualnym oszustwem. > jak masz zamiar traktowac polskich muzulmanow, kiedy ci sie nawina > pod rece, Uścisnę mu prawicę, oczywiscie po to by sprawdzić, czy nie trzyma noża. > ci wyznawcy zla wcielonego? A czy BXVI coś takiego twierdził? Znowu oszukujesz i to wręcz ordynarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Ty mi powiedz 16.09.06, 15:31 ooo? komentarz do moderacji? to ciekawe wlaczylam antyspamowe moderowanie trackbackow w nie komentarzy. Ide zobaczyc zdziwilam sie Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Zadnego twojego komentarza nie ma 16.09.06, 15:35 Nie bujam. Poproszę o instrukcję jak umieścić komentarz pod tekstem. Jestem zalogowany. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zadnego twojego komentarza nie ma 16.09.06, 15:39 Wlazlam i sprawdzilam ustawienia bloga. Sa takie jakie powinny byc: Komentowanie wpisow: Tak Komentarze bez logowania Tak Moderowanie komentarzy: Nie Komentujący musi podać kod z obrazka (zabezpieczenie przeciw spamującym automatom): Tak Tam nic wiecej nie ma. Komentarz powinien sie wyswietlic natychmiast po wyslaniu. Jesli jestes pewien ze wyslales i sie nie wyswietlilo to trzeba sie zglosic do adnministracji bo to chyba cos u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:25 Papieżowi robisz -nie swoje(!)- wykłady z historii? Sądzisz, że BXVI popiera prawa Paleologów do konstantynopolitańskiego tronu? Napisz po prostu, że nie wolno drażnić islamskiego potwora i tyle. Taką właśnie politykę prowadziło Bizancjum z wiadomym skutkiem. Nie przyszło Ci do głowy, że BXVI chce zastopować przystąpienie Turcji do UE? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:33 Tobie a nie Benediktusowi. Nie podejrzewam go zeby nie wiedzial, co mowi. Raczej odwrotnie. I na tym polega problem. > Nie przyszło Ci do głowy, że BXVI chce zastopować przystąpienie Turcji do UE? Sama to przeciez wczesniej napisalam Nekana skleroza przyjaciolka Benewdiktusa Fallaci mogla sobie mowic i pisac co chce, bo z niej tylko zurnalistka. Ale jak to samo mowi Benediktus, to znaczy, ze jest bardzo nieodpowiedzialny. Rzecz jasna na pierwszy ogien pojda Zydzi. W Iranie byly pretensje ze wydaje kase na Hezbollah zamiast wewnatrz kraju, to juz prezydent ma wymowke. A nie mowilem! - powie. Fatwa Osamy na "Zydow, Amerykanow i krucjadorow" z czasow zamachu na WTC funkcjonzyskala nowy impet. Totalna wojna swiatow, katolikanizm jako islamizm. Jak ci to pasuje, jedz do Damaszku i wysadz sie sam. Osobiscie olewam rzymskie imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:40 patience napisała: > Tobie a nie Benediktusowi Ja też nie potrzebuję Bardzo mnie bawi Twoje rozumowanie jakoby zacytowanie XIV-wiecznego sporu o dżihad miało być przyczyną "wojny religijnej". Ciągle czekam na pokazanie palcem , gdzie BXVI wzywa do krucjaty. Sęk w tym, że muzułmanie nie potrzebują żadnej przyczyny do wojny, czasem wykorzystują preteksty. Powód mają własny. Przestań odwracać kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
patience 2 pytania, Oleg;) 16.09.06, 12:55 1. Jak mowisz "Oni" to kogo masz na mysli? Wszystkich wyznawcow islamu jacy istnieja na swiecie? Podpunkt : a/ skoro jihad i miecz mahometa kojarza sie WYLACZNIE ze zlem, to znaczy, ze wszyscy muzulmanie sa WYLACZNIE zli? 2. Skoro Benediktus nie zyczy sobie Turcji w Unii, to po co tam jedzie? Zalatwiac stposunki dobrosasiedzkie na pewno nie, sadzac po doborze cytatow... )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 2 pytania, Oleg;) 16.09.06, 13:10 patience napisała: > 1. Jak mowisz "Oni" to kogo masz na mysli? Wszystkich wyznawcow islamu jacy > istnieja na swiecie? Podpunkt : > a/ skoro jihad i miecz mahometa kojarza sie WYLACZNIE ze zlem, to znaczy, ze > wszyscy muzulmanie sa WYLACZNIE zli? > > 2. Skoro Benediktus nie zyczy sobie Turcji w Unii, to po co tam jedzie? > Zalatwiac stposunki dobrosasiedzkie na pewno nie, sadzac po doborze cytatow... > )) > > > Pytasz co prawda Olega, ale ja przy okazji mam tez pytanie: Co wiesz o muzulmanach, ze zadajesz takie retoryczne pytania. Fakt jest taki, ze mainstream Islam (czy to shia czy sunni; nienawidza sie wzajemnie) nawoluje do stworzenia swiatowego kalifatu. Jedynymi muzulmanami, ktorzy tego nie chca, sa exmuzulmani, apostaci, ktorym nad glowa wisi miecz Damoklesa. Bo mozesz tego nie wiedziec, ale kazdy urodzony w religii nie moze juz z religii sie wycofac i paradowac swoj np agnostycyzm, jak ty to robisz.Nie, taki muzulmanin jest skazany na niebyt. To sa niebezpieczne zwiazki patience i daj Bog (mowie to jako ateista) kiedys nabierzesz rozumu.Oby nie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: 2 pytania, Oleg;) 16.09.06, 13:34 patience napisała: > 1. Jak mowisz "Oni" to kogo masz na mysli? Wszystkich wyznawcow islamu jacy > istnieja na swiecie? Podpunkt : > a/ skoro jihad i miecz mahometa kojarza sie WYLACZNIE ze zlem, to znaczy, ze > wszyscy muzulmanie sa WYLACZNIE zli? Każdy muzułmani podzielający pogląd, że trzeba zniszczyć Zachód -tak się składa, ze jestem jego cząstką- jest moim wrogiem. Znasz muzułmanów, którzy mają Zachód w dupie i pozwolą nam zyć po naszemu? > 2. Skoro Benediktus nie zyczy sobie Turcji w Unii, to po co tam jedzie? > Zalatwiac stposunki dobrosasiedzkie na pewno nie, sadzac po doborze cytatow... Skieruj to pytanie do papieskiej kancelarii. Ja tylko chcę zwrócić Twoją uwagę na fakt, że papież niekoniecznie jedzie po to by spodobać się muzułmanom. Z kolei ja mam pytanie i to tylko jedno. Czy znasz jakiś protest "postępowców" przeciwko zakazowi konwersji na chrześcijaństwo. Zakazowi -dodajmy- karzącemu śmiercią odejście od islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 16.09.06, 12:42 patience napisała: Nie przyszło Ci do głowy, że BXVI chce zastopować przystąpienie Turcji do > UE? Nekana skleroza przyjaciolka Benewdiktus > a > Fallaci mogla sobie mowic i pisac co chce, bo z niej tylko zurnalistka. Rzecz > jasna na pierwszy ogien pojda Zydzi. W Iranie byly pretensje ze wydaje kase na > Hezbollah zamiast wewnatrz kraju, to juz prezydent ma wymowke. > powie. Fatwa Osamy na "Zydow, Amerykanow i krucjadorow" z czasow zamachu na WTC > funkcjonzyskala nowy impet. Totalna wojna swiatow, katolikanizm jako islamizm. > Jak ci to pasuje, jedz do Damaszku i wysadz sie sam. Osobiscie olewam rzymskie > imperium. Ale o czym to jest? Nie tylko Benek boi sie wejscia Turcji, ktora z sekularnego kraju Attaturka staje sie pomalu nowa islamska republika. Ty sie nie boisz, bo jestes po prostu bezrozumna i klepiesz nieswoje mantry. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Patience przypomnialy sie nauki z ZMS-u 16.09.06, 14:03 patience napisała: > Nawoluje do krucjaty? Marsz na Bilski Wschod? Chyba już wszystko ci sie dokumentnie popie..ło. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Patience zlapana na goracym uczynku! 16.09.06, 14:32 Democracy and Intelligence – the Two Big Losers in War on Terror DEBKAfile Special Analysis for 9/11 Anniversary September 10, 2006, 11:31 PM (GMT+02:00) The question asked often in the articles, analyses and programs marking the 5th anniversary of the attacks on New York’s Trade Center and the Pentagon in Washington is: Why has al Qaeda never launched another attack in America on the same scale? (...) the true explanation is to be found in the modus operandi of al Qaeda and its fellow Islamic terrorist organizations, which consists mainly of these elements: 1. The element of time – or patience. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Wikulowi przypomnialy sie nauki Moherow 16.09.06, 15:29 szczegolnie te ks. Jankowskiego o tolerancji ) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Patience przestała już panować nad tym co pisze 16.09.06, 15:39 Rozejrzyj sie po swiecie, może zauważysz kto robi krucjatę. I moze przestaniesz wypisywać bzdury. Ale jeżeli chcesz sie zapisać do jakiegoś Hamasu to przepraszam. Tylko swoje chore urojenia nie zwalaj na papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Wikul, zostales katolista? 16.09.06, 15:57 wikul napisał: > Rozejrzyj sie po swiecie, może zauważysz kto robi krucjatę. I moze > przestaniesz > wypisywać bzdury. Ale jeżeli chcesz sie zapisać do jakiegoś Hamasu to > przepraszam. Tylko swoje chore urojenia nie zwalaj na papieża. To od islamisty)) PS. Z tym Hamasem to nieszczegolnie ci wyszlo, sa calkiem swieccy, jak na Polwysep Arabski. Kobiety moga nawet miec wlasne firmy. Intifada jest nie na tle religijnym. Ale sie nie przejmuj, masz mniej wiecej taka sama wiedze na temat BW oraz islamu co i Benedictus Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Wikul, zostales katolista? 16.09.06, 16:01 patience napisała: > wikul napisał: > > > Rozejrzyj sie po swiecie, może zauważysz kto robi krucjatę. I moze > > przestaniesz > > wypisywać bzdury. Ale jeżeli chcesz sie zapisać do jakiegoś Hamasu to > > przepraszam. Tylko swoje chore urojenia nie zwalaj na papieża. Odlecialas.Hamas sa swieccy? Nie, to sunnici. Fatah jest swiecki. > > To od islamisty)) > > PS. Z tym Hamasem to nieszczegolnie ci wyszlo, sa calkiem swieccy, jak na > Polwysep Arabski. Kobiety moga nawet miec wlasne firmy. Intifada jest nie na tl > e > religijnym. Ale sie nie przejmuj, masz mniej wiecej taka sama wiedze na temat B > W > oraz islamu co i Benedictus > > Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski PS Moje zdanko sie wplatalo w brednie pa- 16.09.06, 16:04 tience. Wiec jeszcze raz: Odlecialas.Hamas sa swieccy? Nie, to sunnici. Fatah jest swiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Pozarski:) 16.09.06, 16:13 Bardzo sie wysilasz i dbasz o czytelnosc swoich 'zdanek'. Jest taki obyczaj, ze jak ktos pisze pod cudzym postem to sie do niego/niej zwraca. Tyle ze ten wlasnie klikniety post na ktory odpowiedzialam jest pierwszym jaki mi sie w ogole chcialo otworzyc od 1,5 tygodnia. Tu mi sie w koncu zachcialo sprawdzic czemu tak szalejesz, ale nie licz na zbyt wiele. Reszty z miliona twoich postow nie mam zamiaru czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pozarski:) 16.09.06, 16:15 patience napisała: > Bardzo sie wysilasz i dbasz o czytelnosc swoich 'zdanek'. Jest taki obyczaj, ze > jak ktos pisze pod cudzym postem to sie do niego/niej zwraca. Tyle ze ten > wlasnie klikniety post na ktory odpowiedzialam jest pierwszym jaki mi sie w > ogole chcialo otworzyc od 1,5 tygodnia. Tu mi sie w koncu zachcialo sprawdzic > czemu tak szalejesz, ale nie licz na zbyt wiele. Reszty z miliona twoich postow > nie mam zamiaru czytac. > Prosze bardzo.Ja za to czytam twoje i ryje ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Wikul, zostales katolista? 16.09.06, 16:06 Napisalam :jak na Polwysep Arabski". Fatah to takie palestynskie wydanie tutejszego Kongrseu Liberalow, goscie w garniturach od Armaniego w morzu namiotow i nedzy. Ale Hamas takze nie zamyka kobiet w domach. Sa terrorystami, ale nie na tle religijnym. Syria - sponsor terroryzmu, co ona ma wspolnego z islamem? Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Wikul, zostales katolista? 16.09.06, 16:14 Podaj moze zrodla swoich rewelacji. I jak odrozniasz liberalow polwyspu arabskego od fundamentalistow? Ty gardzisz tymi ludzmi, usilujac na sile robic z nich cos, co ci pasuje do wlasnych wyobrazen. Ale tylko dlatego, ze ty ich wbijasz w jakies kuse garniturki, nie robi z nich kims innym niz sa. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Wikul, zostales katolista? A co to jest ? 16.09.06, 16:15 Miotasz się , miotasz i nie bardzo wiadomo o co ci chodzi. Co ma swieckość Hamasu do rzeczy, wstaw tam al-Kaidę czy inną cholerę. Nie dostrzegasz agresywnego, faszystowskiego islamizmu ? A papież wykazał się wielką odwagą cywilną, w przeciwieństwie do tchórzliwej i uległej Europy Zachdniej. A o co tobie chodzi to chyba nikt nie wie. Ale moze sie mylę. Może jest ktoś kto przełoży twoje urojenia na ludzki język. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Wikul, zostales katolista? A co to jest ? 16.09.06, 16:23 wikul napisał: > Miotasz się , miotasz i nie bardzo wiadomo o co ci chodzi. Co ma swieckość > Hamasu do rzeczy, wstaw tam al-Kaidę czy inną cholerę. Papiez nie mowil o Al Kaidzie tylko Mahomecie. Nie dostrzegasz > agresywnego, faszystowskiego islamizmu ? Dostrzegam. > A papież wykazał się wielką odwagą cywilną, w przeciwieństwie do tchórzliwej > i uległej Europy Zachdniej. Szczegolnie wielka odwaga cywilna sie wykazal obrazajac proeuropejska i proNATOwska Turcje tuz przed wyjazdem do Turcji. A jakim rozumem politycznym, no nie? Jak wiadomo, Turcja to siedziba Al Quaidy )) > A o co tobie chodzi to chyba nikt nie wie. Jestes "nikt" czy "wszyscy"? > Ale moze sie mylę. Może jest ktoś kto przełoży twoje urojenia na ludzki język. No z tego watku wynika miedzy innymi, ze katolista to ktos taki, ze jak mu nie odpowiadaja opinie interlokutora, to zamiast dyskutowac z opiniami, stara sie obrazic rozmowce atakiem personalnym niskiego lotu)) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Wikul, zostales katolista? A co to jest ? 16.09.06, 16:26 Tak jak to masz w zwyczaju. Papiez cytowal XIV wieczny dokument, wiec z trudem mogl mowic o Al Kaidzie. Mowil o Mahomecie, boc to prorok islamu. Mial mowic o Usamie? Przeciez Kosciol nie prowadzi dialogu z Usama, a z islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Re: Wikul, zostales katolista? A co to jest ? 16.09.06, 16:32 pozarski napisał: > Tak jak to masz w zwyczaju. Papiez cytowal XIV wieczny dokument, wiec z trudem > mogl mowic o Al Kaidzie. Mowil o Mahomecie, boc to prorok islamu. Mial mowic o > Usamie? Przeciez Kosciol nie prowadzi dialogu z Usama, a z islamem. Akurat to jest dobre, co napisales Dokladnie tak, kosciol prowadzi dialog i islamem, a nie Osama, Hisbullachem, Hamasem itd.A tak swoja droga obrazil Muhhameda? A gdzie on obrazil Muhhameda????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Patience, zostalas islamistką ? 18.09.06, 21:09 Benedykt XVI wypowiadając się przeciwko narzucaniu wiary siłą i dżihadowi uczynił to w bardzo oryginalny sposób - P R Z Y T O C Z Y Ł słowa cesarza bizantyjskiego Manuela II Paleologia sprzed 600 lat. Jeżeli tego nie rozumiesz to nie jesteś w tej dyskusji wiarygodna i stawiasz się na równi z tą dziczą z nienawiścia w oczach. Wszystko co nastąpiło po tym wykładzie potwierdza że Papież miał rację. Aha, jeżeli chcesz dokopać katolikom to znajdź bardziej w wiarygodny pretekst. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski PronNATOwska Turcja... 21.09.06, 11:26 patience napisała: > Szczegolnie wielka odwaga cywilna sie wykazal obrazajac proeuropejska i > proNATOwska Turcje tuz przed wyjazdem do Turcji. Tak, tak, Dolores Ibaruri.Masz racje. Hitler's 'Mein Kampf' is a bestseller in Islamic nations such as Turkey, at the same time as Turkish PM Erdogan wants anti-Islamism to be accepted as a crime against humanity in the EU. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow bzdura miesiaca...... 16.09.06, 16:11 Tytul postu pretensjonalny, retoryka nie wiadomo skad. Chyba mial za zadanie przyciagnac do przeczytania tego postu, swoje zadanie spelnil ale jest niesmaczny. Ot..tak jak Super Express celem przyciagniecia uwagi opublikwal zdjecie zabitego Waldemara Milewicza. On ma korzystac z nauk Hitlerjugend ? Cos sie chyba pomylilo autorce postow albo autorka chciala zwiekszyc sobie "poczytnosc". Autorka napisala : Mozna spodziewac sie "wiekszej ilosci zamachow oraz pogorszenia sytuacji chrzescijan na swiecie. Nawiasem mowiac, Polska jako kraj katolikow sie obecnie wysuwa na czolowke panstw do zamachow bombowych". Hehe to jest niestety bzdura do kwadraty, bo juz widze chec Osamy Ibn Ladena,do wysadzania polowy Warszawy w powietrze z powodu wypowiedzi papieza lub tez walacy do nas drzwiami i oknami Hamas. No tak, niedlugo biletow na loty do Polski zabraknie, bo wszystkie wykupia islamskie bojowki. Autorka tez napisala: "Nekana skleroza przyjaciolka Benewdiktusa Fallaci mogla sobie mowic i pisac co chce, bo z niej tylko zurnalistka. " Hmmm... jakos jej slowa odbijaly sie bardzo szerokim echem, autorka byla Wloszka, i jakos nie zauwazylam zwiekszenia zainteresowania Wlochami jako celem dla terrorystow.Ponadto "nekana skleroza" - no coz... dla mnie ona sklerozy nie miala a bardzo wiele racji.A wyrazenie "tylko zurnalistka" - jest zlosliwe juz przynajmniej quasi zlosliwe w stosunku do kogos z kim liczyli sie najwieksi.Dziwi tym bardziej w wyukonaniu kogos o prosemickich pogadach. Bardzo dziwi. A moze autorka nie zgadza sie z twierdzeniem Oriany Falacci, ze "lepiej by bylo dla Chomeiniego zeby zostal wyskrobany ?" Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: bzdura miesiaca...... 16.09.06, 16:17 Brawo Paulina! Ciebie nam tu brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: bzdura miesiaca...... 16.09.06, 16:18 Zgadzam się z tobą. Próbowałem to, może mnijej udolnie, opisać. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Re: bzdura miesiaca...... 16.09.06, 16:26 Wiesz Wikul, udolnie, czy nie, tytul mi sie wbil w oczy, totez przejrzalam watek. Co do Benedykta trzeba miec nielicha odwage, zeby cos takiego powiedziec. Jasne, ze mial racje. A poza tym, czy wszystkie wypowiedzi slawnych osobistosci maja byc utrzymane w wazeliniarskim stylu "polikital korektnes" ? Bo tak wypada? Powiedzial to i tak w sposob niezwykle wywazony. A czy sklamal zreszta ???? No wlasnie Patience, czy Benedykt minal sie z prawda ? Spojrz co stalo sie z Francja, najwieksza juz teraz kolebka islameuropy. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 16:51 Nie słabnie fala islamskiego protestu ws. wypowiedzi Benedykta XVIIslamskie koła na świecie dziś nadal protestowały przeciwko wtorkowej wypowiedzi papieża Benedykta XVI, w której odniósł się on do islamu i dżihadu - świętej wojny oraz do dialogu między kulturami i religiami. Na Zachodnim Brzegu Jordanu protesty te przybrały gwałtowną formę - bomby zapalające zostały wrzucone w sobotę rano do dwu kościołów - katolickiego i anglikańskiego - w Nablusie. Do ataków przyznała się grupa o nazwie 'Lwy Wiary w Jedynego Boga', informując media, iż atak stanowił odwet za uwagi papieża. (BS, pap) Od razu chrzescijanom lepiej od tej papieskiej odwagi cywilnej... --- Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:02 I bez slow papieza w calym muzulmanskim swiecie od lat sie pala chrzescijanskie koscioly. Mowil o tym juz JPII i ani nie powstrzymal tych aktow, ani ich nie sprowokowal.Taki juz muzulmanski swiat jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:03 > -bomby zapalające zostały wrzucone w sobotę rano do > dwu kościołów - katolickiego i anglikańskiego - Papież je wrzucił? A może to jednak "pokój miłujący" muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:19 Dokladnie tak, papiez wrzucil. Mozna powiedziec, ze jeden "milujacy pokoj" dal pretekst innym "milujacym pokoj". Nie tylko niemieckie gazety pisza, ze nie trzeba bylo byc prorokiem, zeby wiedziec, jakie beda skutki forsowania doktryny o koniecznym niehumanistycznym charakterze islamu i jego braku kontaktu z rozumem, wypowiedziana w rocznice WTC. Po co nam Turcja w NATO, nonie? Po co nam wiecej sojusznikow, jak mozemy miec mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:25 patience napisała: > Dokladnie tak, papiez wrzucil Zostawiam Panią. Nie jestem psychiatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:27 > Zostawiam Panią. Nie jestem psychiatrą. To prawda. Integrysci sie nie nadaja do tego zawodu. Pacjentow trzeba tolerowac a zdaje sie ze tolerancja napawa cie obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:31 Łaskawa Pani, ja używam tolerancji w jej właściwym, pewnie staroświeckim, znaczeniu. Na kogoś, kto wrzuca mi do domu granat, nie czeka moja tolerancja tylko riposta. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:35 > Łaskawa Pani, ja używam tolerancji w jej właściwym, pewnie staroświeckim, > znaczeniu. Na kogoś, kto wrzuca mi do domu granat, nie czeka moja tolerancja > tylko riposta. Chodzilo o nauczanie tolerancji w szkole.... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:40 > Chodzilo o nauczanie tolerancji w szkole.... Jak szkoła ma uczyć takiej tolerancji, którą Pani reprezentuje to ja będę swoje dzieci uczył w domu. Proszę przejrzeć ten wątek i policzyć ile razy obraziła Pani papieża. Pani tolerancja rozciąga sie tylko na tych, których Pani wspiera. Moja tolerancja obejmuje wszystkich, łącznie z Panią. Ja toleruję Pani poglądy, choć je zwalczam. Następnej lekcji nie będzie. Idę do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:54 Co za buta... Lekcjonowicz sie znalazl od nietolerancji. I o co wlasciwe ci chodzi, sam jestes zacietym wrogiem tolerancji, a masz pretenske ze islamisci tez sa zacietymi wrogami tolerancji? Wart pac palaca. A zwyczajni ludzie placa za te wasze wojny bo to ich wystadzaja w powietrze. w kosciolach, w pizzeriniach w Telaviv.. Ech Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 18:15 patience napisała: > Co za buta... Lekcjonowicz sie znalazl od nietolerancji. I o co wlasciwe ci > chodzi, sam jestes zacietym wrogiem tolerancji, a masz pretenske ze islamisci > tez sa zacietymi wrogami tolerancji? Wart pac palaca. A zwyczajni ludzie placa > za te wasze wojny bo to ich wystadzaja w powietrze. w kosciolach, w pizzeriniac > h > w Telaviv.. Ech > > Oleg ci dokladnie wyjasnil, czym wg niego tolerancja jest. Karl Popper mawial, ze nie moze byc tolerancji dla nietolerancji, a wlasnie muzulmanie sa mistrzami nietoleracji, sami domagajac sie tolerancji dla ich nietolerancji.Ty chcesz, zeby swiat sie poddal ich nietolerancji, liczac, ze jakis tolerancyjny sultan pozwoli swiatu przezyc. Na szczescie sa jeszcze psychiatrzy na tym swiecie, wiec wracaj na terapie, ktora zbyt wczesnie przerwalas. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 16.09.06, 17:26 patience napisała: > Dokladnie tak, papiez wrzucil. Mozna powiedziec, ze jeden "milujacy pokoj" dal > pretekst innym "milujacym pokoj". Nie tylko niemieckie gazety pisza, ze nie > trzeba bylo byc prorokiem, zeby wiedziec, jakie beda skutki forsowania doktryny > o koniecznym niehumanistycznym charakterze islamu i jego braku kontaktu z > rozumem, wypowiedziana w rocznice WTC. Po co nam Turcja w NATO, nonie? Po co na > m > wiecej sojusznikow, jak mozemy miec mniej. > > Turcja stala sie czlonkiem NATO ze strachu przed ZSSR.Kto wie, moze sie sami wypisza, kiedy islamisci opanuja sekularna jeszcze armie.Frankfurter Allgemeine Zeitung (niemiecka gazeta) pochwalil papieza. Wiekszosc konserwy chwali; tylko takie resztki ZMS organow jak ty sa w stanie bronic takich politycznie korektnych, ale nieprawdziwych, tez. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Pierwsze skutki papieskich golabkow pokoju 18.09.06, 21:13 patience napisała: > Nie słabnie fala islamskiego protestu ws. wypowiedzi Benedykta XVIIslamskie koł > a > na świecie dziś nadal protestowały przeciwko wtorkowej wypowiedzi papieża > Benedykta XVI, w której odniósł się on do islamu i dżihadu - świętej wojny oraz > do dialogu między kulturami i religiami. Na Zachodnim Brzegu Jordanu protesty t > e > przybrały gwałtowną formę - bomby zapalające zostały wrzucone w sobotę rano do > dwu kościołów - katolickiego i anglikańskiego - w Nablusie. Do ataków przyznała > się grupa o nazwie 'Lwy Wiary w Jedynego Boga', informując media, iż atak > stanowił odwet za uwagi papieża. (BS, pap) > Od razu chrzescijanom lepiej od tej papieskiej odwagi cywilnej... To świadczy o tym że Papież miał rzcję. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:15 oraz o tym ,ze szereg wersetow Nowego Testamentu takze (bylo/bedzie) mozna interpretowac jako przyzwolenie, (badz nakaz) nawracania sila - historia chrzescijanstwa nie pozostawia watpliwosci co do akceptowalnosci argumentu sily. Ale tez... czy aby na pewno "tamte czasy" minely w chrzescijanstwie bezpowrotnie? Co na to "polski Taliban"? Muzulmanie sa jedynie bardziej bezkompromisowi w trwaniu przy tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:18 No wlasnie. Nie wiemy, co by bylo gdyby, ale wiemy co jest. Kosciol ma szwajcarow, swiat muzulmanski ma juz A bombe (Pakistan) i chce jeszcze wiecej A bomb (Iran). To chyba roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:29 Ja nawiazywlem wylacznie do papieskiego, z glupia frant, argumentu nawracania sila na islam - Benek16 ma skleroze, lub/oraz struga glupa. Nawracanie sila jednostek i narodow nie jest obca chrzescijanstwu metoda rozprzestrzeniania wiary. Co oznacza, ze i muzulmanie nie maja sie o co obrazac - olac ich! Co do reszty... nie mam nic przeciwko solidnemu przetrzepaniu skory Iranowi. W zadnym przypadku nie mozna im pozwolic na posiadanie broni nuklearnej. Do tego musza wyjsc z jaskin. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:38 Niestety, Iranowi nie przetrzepia skory na tej samej zasadzie, co nie przetrzepia Korei Polnoscnej. Ta sytuacja bedzie miala co najwyzej taki skutek, ze spali sie pare kosciolow i meczetow, fundamentalisci rozmaitych religii beda przec do czolowego starcia, a politycznie to sie tylko skonczy wielka niewygoda dla sojusznikow zachodu, bo traca argumenty na rzecz fundamentalistow. Prezent dla Al Quaidy, juz wydali oswiadczonko zachwycone w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... PS. 16.09.06, 18:41 W Turcji wqrzone sa rowniez srodowiska swieckie, za to, ze w tym przemowieniu Benedictus przypisal islamowi konieczne i wylaczne wartosci antyhumanistyczne. Uwazaja ze ich nazwal podludzmi i nawet go za to przyrownali do Hitlera. Ten fragment jego wypowiedzi o alienacji od rozumu wqrzyl ich duzo bardziej niz Miecz Mahometa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... PS. 16.09.06, 18:47 patience napisała: > W Turcji wqrzone sa rowniez srodowiska swieckie, za to, ze w tym przemowieniu > Benedictus przypisal islamowi konieczne i wylaczne wartosci antyhumanistyczne. > Uwazaja ze ich nazwal podludzmi i nawet go za to przyrownali do Hitlera. Ten > fragment jego wypowiedzi o alienacji od rozumu wqrzyl ich duzo bardziej niz > Miecz Mahometa. Papiez byl w hj, ale w muzulmanskim swiecie do dzis bestsellerem jest mein kampf, hitlerowi stawia sie pomniki, starzy ss-mani dogorywaja w syrii i egipcie. Porownanie z hitlerem bardzo pasuje, ale do wielu przywodcow muzulmanskiego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:43 patience napisała: > Niestety, Iranowi nie przetrzepia skory na tej samej zasadzie, co nie > przetrzepia Korei Polnoscnej. Ta sytuacja bedzie miala co najwyzej taki skutek, > ze spali sie pare kosciolow i meczetow, fundamentalisci rozmaitych religii beda > przec do czolowego starcia, a politycznie to sie tylko skonczy wielka niewygoda > dla sojusznikow zachodu, bo traca argumenty na rzecz fundamentalistow. Prezent > dla Al Quaidy, juz wydali oswiadczonko zachwycone w Londynie. > Oczywiscie wiesz, co sie dzieje nie tylko na stronach gazet, ale i tajnych korytarzach wladzy. Wszystko jest jasne i idzie wg planu patience z terra.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:46 patience napisała: "Niestety, Iranowi nie przetrzepia skory ..." Pozyjemy to zobaczymy, ale najbardziej przypadlo mi do gustu slowo "niestety". Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:41 benek231 napisał: > Ja nawiazywlem wylacznie do papieskiego, z glupia frant, argumentu nawracania s > ila na islam - Benek16 > ma skleroze, lub/oraz struga glupa. Nawracanie sila jednostek i narodow nie jes > t obca chrzescijanstwu > metoda rozprzestrzeniania wiary. > Co oznacza, ze i muzulmanie nie maja sie o co obrazac - olac ich! > > Co do reszty... nie mam nic przeciwko solidnemu przetrzepaniu skory Iranowi. W > zadnym przypadku nie > mozna im pozwolic na posiadanie broni nuklearnej. Do tego musza wyjsc z jaskin. Myslisz, ze oni sa glupi? Popatrz jak Iran robi w konia Europe, ktora, jak patience na forum, ewangelizuje tolerancja. Trzeba ich wziac za morde, co zreszta proponuja od lat apostaci islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 18:57 O miedzynarodowej polityce moze innym razem. Teraz zwrocilem jedynie uwage na papieska probe wykrecenia sie sianem (co innego mial na mysli itp. kretactwa). Tamci maja swoich mullow wyspecjalizowanych w wyrafinowanym dorabianiu mordy, wiec nie im mydlic oczy "niefortunnymi pomylkami". Po konkretne cytaty siega sie wylacznie dlatego, ze sa to wlasnie te, a nie inne, cytaty. Nie rozumiem tylk dlaczego dopatrzyli sie w Benku16 Hitlera, a nie Pedzia16????? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 16.09.06, 19:04 No to jest oczywiste, ze Benny chcial "cos przez to powiedziec" i islamisci zareagowali tak, jak sie nalezalo spodziewac. I Benny teraz reaguje jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 18.09.06, 21:17 benek231 napisał: > Ja nawiazywlem wylacznie do papieskiego, z glupia frant, argumentu nawracania s > ila na islam - Benek16 > ma skleroze, lub/oraz struga glupa. Nawracanie sila jednostek i narodow nie jes > t obca chrzescijanstwu > metoda rozprzestrzeniania wiary. > Co oznacza, ze i muzulmanie nie maja sie o co obrazac - olac ich! > > Co do reszty... nie mam nic przeciwko solidnemu przetrzepaniu skory Iranowi. W > zadnym przypadku nie > mozna im pozwolic na posiadanie broni nuklearnej. Do tego musza wyjsc z jaskin. Popie..ły ci sie stulecia. ale to typowe dla lewackich oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Zapomnial wol jak cieleciem byl... 19.09.06, 06:08 ide o zaklad Wikulu, ze ty nawet nie jarzysz o czym tu mowa - wytezasz lepetyne, wytezasz, a wapno lasujesz. I guzik. Nauczylbys sie lepiej dziergac skarpetki na drutach. To cos w sam raz na twoj intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Zapomnial benek231 jak byl Kretynem52 19.09.06, 20:57 Zapomnial benek231 jak byl Kretynem52. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 B16 powiedział kilka słów prawy 16.09.06, 19:32 oco ci chodzi? Pragniesz żyć w kalifacie? Takie z ciebie brzydactwo że chcesz ukryć się pod szmatą? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: B16 powiedział kilka słów prawy 16.09.06, 19:39 Zdaje sie, ze dotknales czulego punktu autorki paszkwila. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: B16 powiedział kilka słów prawdy 16.09.06, 19:52 moze najpierw przeanalizowac kontekst historyczny wypowiedzi papieza? www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IH/dekadencja_bizancjum.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: B16 powiedział kilka słów prawdy 16.09.06, 19:55 drf napisał: > > moze najpierw przeanalizowac kontekst historyczny wypowiedzi papieza? > > www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IH/dekadencja_bizancjum.html A moze nas w paru slowach oswiecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: B16 powiedział kilka słów prawdy 16.09.06, 20:00 najpierw przeczytaj tekst pl.wikipedia.org/wiki/Cesarstwo_bizantyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: B16 powiedział kilka słów prawdy 16.09.06, 20:02 drf napisał: > najpierw > przeczytaj tekst > > pl.wikipedia.org/wiki/Cesarstwo_bizantyjskie Juz czytalem o Bizancjum i wolalbym, zebys powiedzial jak sie ma ten kontekst do tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: B16 powiedział kilka słów prawdy 16.09.06, 20:04 drf napisał: > najpierw > przeczytaj tekst > > pl.wikipedia.org/wiki/Cesarstwo_bizantyjskie Juz o Bizancjum czytalem, nawet dosc tlusta knige. A jak to sie ma do naszej dyskusji? O jaki kontekst ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: B16 PS to ten kompu cos wariuje. 16.09.06, 20:05 pozarski napisał: > drf napisał: > > > najpierw > > przeczytaj tekst > > > > pl.wikipedia.org/wiki/Cesarstwo_bizantyjskie > Juz o Bizancjum czytalem, nawet dosc tlusta knige. A jak to sie ma do naszej > dyskusji? O jaki kontekst ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Panie doktorze 16.09.06, 20:08 ma wiele... przeczytaj... pl.wikipedia.org/wiki/Papie%C5%BC_Benedykt_XVI pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Panie doktorze 16.09.06, 20:10 Nie chwaląc się, moja wiedza o Bizancjum jest wystarczająca do podjęcie dyskusji. Przejrzałem fragmenty tego opracowania na blogu. Więc ... Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Panie doktorze 16.09.06, 20:19 oleg3 napisał: > Nie chwaląc się, moja wiedza o Bizancjum jest wystarczająca do podjęcie > dyskusji. Przejrzałem fragmenty tego opracowania na blogu. > > Więc ... _____________________ ok. IV Rzym ... jako wizja przyszlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Panie doktorze 16.09.06, 20:34 Błąd w ustawieniu numeracji Papież jest niekwestionowanym spadkobiecą I-go Rzymu. Po cóż Mu IV-ty? Jeżeli przywołanie kontestu historycznego było właściwe, widzę to tak. Bizancjum upadło z 2-ch powodów: -prowadziło właściwie przez cały czas ugodową politykę wobec państw islamu -nie przyłączyło się do Zachodu, sam zaś Zachód był podzielony i zantagonizowany. Nauka na przyszłość płynie taka - potrzeba jedności i zdecydowania. Oczywiście przy przyjęciu takiej orientacji w wewnętrznych rozgrywkach na Zachodzie tracą "moderniści", a zyskują "tradycjinaliści". Trudno to jednak nazywać IV Rzymem, a odczytywanie jako wezwania do zajęcia Konstantynopola to po prostu nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Panie doktorze 16.09.06, 21:24 oleg3 napisał: > Błąd w ustawieniu numeracji > Papież jest niekwestionowanym spadkobiecą I-go Rzymu. Po cóż Mu IV-ty? ______________________________________________ Moze IV Rzym to USA? > Jeżeli przywołanie kontestu historycznego było właściwe, widzę to tak. > Bizancjum upadło z 2-ch powodów: > -prowadziło właściwie przez cały czas ugodową politykę wobec państw islamu > -nie przyłączyło się do Zachodu, sam zaś Zachód był podzielony i > zantagonizowany. _____________________________________________________ Czy to nie jest sytuacja aktualna? > Nauka na przyszłość płynie taka - potrzeba jedności i zdecydowania. Oczywiście > przy przyjęciu takiej orientacji w wewnętrznych rozgrywkach na Zachodzie > tracą "moderniści", a zyskują "tradycjinaliści". Trudno to jednak nazywać IV > Rzymem, a odczytywanie jako wezwania do zajęcia Konstantynopola to po prostu > nadużycie. _______________________________________________________ Nie jestem pewny czy musimy wszyscy zostac "tradycjonalistami" katolickimi wedle recepty apologetyka.katolik.net.pl/content/view/857/98/ pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Panie doktorze 16.09.06, 21:46 Myslisz, ze to jest konieczne? Nawet gdyby USA mialy byc IV Rzymem (nie, zebym rozumial o co ci chodzi!) to zapewne pozostawilby nam mozliwosc wyboru. USA jest wiekszoscia protestancka, wiec Oleg nie mialby szans narzucenia nam swojego konserwatywnego katolicyzmu. Ty bedziesz mogl dalej byc tym kim jestes i wszyscy bedziemy z tego faktu zadowoleni. Inna sprawa z islamem. W przypadku odwrotnej krucjaty, z Konstantynopola do, powiedzmy, Hornstull, jedyna wolnosc, ktora ci "tolerancyjna religia pokoju" zostawi, bedzie wolnoscia placenia podwojnych podatkow. Wszystko inne bedzie regulowalo prawo sharia. Zaglosuj na soc-dem, a bedziesz krok blizej realizacji tego idealu. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Panie doktorze 16.09.06, 21:57 Krucjata na Hornstull? Krucjata to popularna nazwa wojny prowadzonej przez chrześcijan przeciw niechrześcijanom ze względów religijnych, np. w celu odzyskania terytoriów o znaczeniu religijnym, takich jak Palestyna. Najbardziej znanymi krucjatami były: * Rekonkwista - wojny prowadzone od X do XV wieku na Półwyspie Iberyjskim przeciw istniejącym tam państwom arabskim. * Wyprawy krzyżowe - prowadzone w XI, XII i XIII wieku w celu odzyskania dla chrześcijaństwa Ziemi Świętej, a zwłaszcza Jerozolimy. * Krucjaty połabskie - zbrojne próby chrystianizacji Słowian połabskich podejmowane w XII wieku. * Krucjaty pruskie - zbrojne wyprawy chrystianizujące pogańskich Prusów i Jaćwingów * Wojny husyckie - zbrojne działania prowadzone głównie przez Zygmunta Luksemburskiego przeciwko powstaniu czeskich husytów. * Krucjaty antytureckie - ogłaszane przez papieży do walki z postępującym w Europie Imperium Osmańskim * Krucjaty przeciwko Katarom - na początku XIII w. na terenie południowej Francji, skierowane przeciwko Katarom www.kwc.oaza.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Panie doktorze 16.09.06, 22:02 Wiemy, wiemy. Ale wlasnie ta sama frazeologia(odzyskiwanie ziemi utraconych) jest wlasnie aktualna w wypowiedziach islamistow. Oczywiscie sama nazwa odwoluje sie do krzyza, wiec z islamem nie ma nic wspolnego, ale jednak idea jest ta sama. Dlatego nazywaja ja niektorzy krucjata. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Panie doktorze 16.09.06, 22:14 Fundamentalisci wszystkich krajow laczcie sie? pl.wikipedia.org/wiki/Fundamentalizm_religijny Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Panie doktorze 16.09.06, 22:19 drf napisał: > Fundamentalisci wszystkich krajow laczcie sie? > > pl.wikipedia.org/wiki/Fundamentalizm_religijny Najchetniej polaczylbym fundamentalistow jedynej wiary z fundamentalistami toleracji i chcialbym byc w tym czasie wlascicielem zakladu pogrzebowego. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Panie doktorze 16.09.06, 22:42 pozarski napisał: > drf napisał: > > > Fundamentalisci wszystkich krajow laczcie sie? > > > > pl.wikipedia.org/wiki/Fundamentalizm_religijny > > Najchetniej polaczylbym fundamentalistow jedynej wiary z fundamentalistami > toleracji i chcialbym byc w tym czasie wlascicielem zakladu pogrzebowego. _______________________________________________________ Dnia 11 czerwca 1936 roku CIK zaaprobował projekt nowej konstytucji radzieckiej, która zgodnie z oświadczeniem Stalina, powtarzanym codziennie przez całą prasę, będzie „najbardziej demokratyczną w świecie". www.marxists.org/polski/trocki/1936/zdr-rew/10.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Panie doktorze 16.09.06, 22:45 Znow zaczynasz. I tak do 3 nad ranem? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Mondrusiu 16.09.06, 23:13 drf napisał: > qui non est mecum, contra me est > > Sermones - Translate this page ... { qui non est mecum, contra me est; et qui non congregat mecum, spargit. ... mei, aut sub specie sacramenti mei: sed, { qui non est mecum, contra Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: mondralko 16.09.06, 23:18 drf napisał: > > qui non est adversum vos, pro vobis est Dosyc tego dobrego.Ty i lacina to contradictio in adiecto. qui non est mecum, contra me est łac., kto nie jest ze mną, jest przeciw mnie. Baw sie z pacjentka mondrusiu Etym. - z Wulgaty (Ew. wg Mat., 12, 30); por. Ew. wg Marka, 9, 39. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Kitolku 16.09.06, 23:33 drf napisał: > > nesciat sinistra tua quid faciat dextera tua nesciat sinistra tua quid faciat dextera tua łac., (gdy dajesz jałmużnę) niech nie wie lewica twoja, co prawica twoja czyni. Etym. - z Wulgaty (Ew. wg Mat., 6, 3). Ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Kicie na dziendobry...Gdzie krazownik? 17.09.06, 08:59 drf napisał: > > www.polskaprl.rejtravel.pl/pp/52.jpg No? Gdzie Aurora dzis? tErrA::::::::::::::: bLog cOSmoPoLiTyCzNY Bogumily Tyszkiewicz i Jozefa Dajczgewanda BLOG > KOMENTARZE DO WPISU Reunion68 Y: Uhhh zamknalem skypa M: Heheh to nic mozna otworzyc znowu Y: Dzisiaj mielismy sesje przelomowa M: Tak, zaczela sie prawdziwa rozmowa... a nawet wiecej... Krazownik ruszyl w rejs Y: Tak, ktoby przypuscil M: Obserwujac z boku musze powiedziec, ze Wycieczka ma interesujaca ceche Y: Nono M: Paliwem tego krazownika jest dowcip Y: Oj tak M: Pierwsza reakcja polegala na zbieraniu paliwa - podowcipkowaniu sobie i z autora, i z pomyslu, a jak sie zebrala odpowiednia ilosc paliwa, to krazownik wlaczyl silnik Y: Cos w tym jest M: Bardzo interesujaca cecha kotow piwnicznych hm... oswajanie? Zycie siedzi w towarzystwie innych zyc i sie patrzy Y: Jakas kolektywna forma? M: Tak, dla mnie to ewidentne. Wycieczka ma wlasny umysl Y: Rodzaj Nadswiadomosci? M: Mozna to i tak nazwac? Y: Why not M: Albo po prostu przetrwanie? M: Doszlam do wniosku, ze polscy Zydzi to najtwardszy rodzaj Zyda, nie do zniszczenia M: Ma wypracowane formy przetrwania i dostosowywania sie do nowych warunkow Y: Diament? M: Tak M: Plemie plemion, heheh Y: Hehe M: Powinnam wszystkim uczestnikom tej dyskusji zlozyc podziekowanie bo mnie oczarowali tym zbiorowym umyslem Y: Tak, sam sie temu dziwie M: Heh przynalezenie do takiego krazownika to jest cos Y: Ide zapalic i pomyslec M: Byc moze pojedyncze egzemplarze sa rozmaite i niekoniecznie az takie wspaniale, ale ten proces ktory obserwowalam przez te kilka dni jest nadzwyczajny M: Yes M: Polska musi miec ten krazownik w swojej flocie Y: Hehe Y: Na falach Aquanetu? M: Aaaaaaa byloby wspaniale Y: Opisz twoje refleksje z tego krazownika REUNION68 M: Na Aquanecie? Y: Tak M: Oooo kiej to tez mi daj pomyslec. Zraz cos napisze Y: Oczywiscie Y: Ja chyba musze zaraz isc spac bo syn mi gasi swiatlo... M: Hehe Y: A dzien byl intensywny M: O tak Y: To jest poczatek transformacji i to powaznej M: Tak sadze Y: Nawet paszerowie uzywaja okreslenia hibernacja M: Oooooo? To wlasnie sie pobudzili i wylaza z kokonow Y: Pojawia sie samoswiadomosc M: Tak Y: Dziwne zjawisko M: Sa gotowi, zobaczymy do czego M: Bardzo dziwne M: Cos sie stalo przez 40 lat w zbiorowej swiadomosci Y: Psychologia grupowa M: Nieslychane jest juz to, ze utrzymali ze soba kontakt M: Tak, beda rajem dla badaczy heheh Y: Oj tak Data: 22.01.06, 03:17 NIEDZIELA, 22 STYCZNIA 2006, PATIENCE Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: bestie islamidzi ryja drą... 17.09.06, 01:29 oto wspólczesny świat islamu , bestie...chętnie zagryżli by papę .... www.repubblica.it/2006/05/gallerie/esteri/manifestazioni-papa/1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: bestie islamidzi ryja drą... 17.09.06, 07:45 abprall napisał: > oto wspólczesny świat islamu , bestie...chętnie zagryżli by papę .... > <a href="www.repubblica.it/2006/05/gallerie/esteri/manifestazioni-papa/1.html" target="_blank">www.repubblica.it/2006/05/gallerie/esteri/manifestazioni-papa/1.html</a> A jeszcze przed paroma laty drf produkowal ulotki o islamonazi i puszczal w swiat z tarasu Kulturhuset w Sztokholmie. Co z faceta moze zrobic maniakalna kobieta, opetana idea wodzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 17.09.06, 09:44 patience napisała: > Nawoluje do krucjaty? Marsz na Bilski Wschod? > Jesli Guardian, politycznie korektna lewicowa gazeta, moze bronic papieza, to znaczy, ze tutejsza hunwejbinka po prostu jest zaslepiona. Terrorism apologists offended by Pope's remarks The Guardian's Religious Affairs correspondent writes: He's not the first elderly academic inadvertently to stir up outrage with what he thought were innocent remarks and, in the modern digital age, he certainly won't be the last, but on this occasion at least I think he's innocent of the charges of stirring up hatred against Islam being made against him. . . . Benedict's offence, of course, was recklessly to quote this 600 year-old expression of the point of view of a medieval Middle Eastern potentate. He didn't endorse it, didn't say that it was his own view, attributed it in context. And is now told that he has "aroused the anger of the whole Islamic world". Most of which, probably, had never heard of Manuel II Paleologue before this morning. Perhaps the pope should be careful of bringing such subversive ancient texts to light. On the other hand, if you cannot, as part of a lengthy and profound academic lecture, cite a 600 year-old text for fear of stirring the aggravation of noisy politicians half way around the world, what CAN you do? We might as well all retreat into obscurantism. And keep our mouths shut, for otherwise, who knows who we might offend. And if, as a result of the outrage, some Catholics get killed or their churches burned down by offended scholars and textual exegesists it might be thought that Manuel's original point had rather been made. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 17.09.06, 12:11 patience napisała: > Nawoluje do krucjaty? Marsz na Bilski Wschod? > Pati to co ja slyszalam....to wrecz przeciwnie. BXVI zwrocil uwage,ze w islamie (okolo 600 lat po Chrystusie) nie ma nic nowego odnosnie traktowania blizniego. ale moze zle zrozumialam przekaz? nie rozumiem oburzenia swiata islamu na wypowiedz papieza. przeciez Jego wypowiedz dowodzi,ze jedynie sluszna droga jest wzajemna tolerancja. a reszta? nie,nie jest milczeniem. rozmawiajmy,ale bez podkladania sobie bomb. oburzenie swiata islamu dowodzi,ze Benedykt XVI chyba w ostatnim mozliwym momencie zwrocil uwage swiata na "krucjate islamu" na zachod Pati nienawisc cie zaslepila czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 17.09.06, 14:14 danutki napisała: > Pati > nienawisc cie zaslepila czy co? jak "toto" niezauwazenie idzie lancuszkiem. wcale nie chcialam napisac "nienawisc" tylko emocje dobrze,ze juz wystarczajaco dlugo Ciebie Pati czytam,aby wiedziec,ze nienawisc jest Tobie raczej obcym uczuciem poza moze nienawiscia do zaklamania zaklamywania itp. slow juz wypowiedzianych -napisanych-nie cofne ale przepraszam Cie Patience za wyrazenie slownego podejrzenia,ze w Twoich postach zaslepia cie nienawisc. ale ten tytul.... to hitlerjugend.... od razu,jakby automatycznie,wlacza sie u niektorych jezyk zlosci Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 17.09.06, 14:52 Nauki z Hitlerjugend sa rozmaite. Benedictus byl dzieckiem, a dzieci raczej nie mysla w kategoriach analizy systemow politycznych. Sa natomiast bardzo dobre w odczytywaniu emocjonalnym swoich grup rowiesniczych. W uproszczeniu, chodzi o poczucie wspolnoty i jednosci celu, o ktorym wspominal takze Grass. A jesli chodzi o obecnego papieza, to jednak nie jest to Jan Pawel Drugi, tylko byly przewodniczacy watykanskiej Swietej Inkwizycji. Deklaracja o ktorej wspominam tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=48735239&a=48736179 ... doczekala sie 2 komentarzy. Jeden, cytowany kardynala Ratzingera, drugi, owczesnego papieza JPII. Ratzinger, jak widac, Super-inkwizytor przekonany o wyzszosci wlasnej religii nad innymi, ktore nazwal zaledwie "wierzeniami", w odroznieniu od swojej "Wiary". Spory ladunek emocji negatywnych w stosunku do innych religii oraz duma z braku tolerancji dla innosci, graniczaca po prostu z pycha. JPII w swoim komentarzu przestrzega przed "mylnymi interpretacjami" i podkresla, ze chodzi o lojalnosc wyznawcow w stosunku do wlasnej wiary. Pycha Ratzingera jest w tej deklaracji wyrazana nie tylko w stosunku do islamu... Teraz sie odcial od wlasnych slow i udaje ze cytowal tego sredniowiecznika przez pomylke, ale faktycznie zawarl w tym wykladzie dokladnie to samo, co napisal w 2000 roku. Nikomu nie sa potrzebne wasnie religijne z cyklu ktora z nich jest Jedyna. Ze tak powiem, to jednak nie ten format czlowieka co JPII. Szkoda ze sie nie nauczyl od swego poprzednika szacunku dla bliznich. A o konsekwencjach politycznych nie ma co nawet mowic, bo je widac. Teraz wszyscy, wlacznie z administracja watykanska, beda pracowac nad zacieraniem wrazenia po wystepach Benedictusa. Ale i tak wiadomo, ze sam sobie strzelil w stope. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Śmieszny zarzut 17.09.06, 14:57 > przekonany o wyzszosci wlasnej religii nad innymi, świadczący o galopującym zaniku możliwości umysłowych autorki. Czy można być papiezem, ba szarym katolikiem, nie będąc o tym przekonanym? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Śmieszny zarzut 17.09.06, 15:03 > świadczący o galopującym zaniku możliwości umysłowych autorki. Czy można być > papiezem, ba szarym katolikiem, nie będąc o tym przekonanym? Acha. To juz rozumiem po co sie Benedictus wybieral do Turcji. Zeby im powiedziec, ze sa godni pogaerdy, ale on im da szanse i nawroci na katolicyzm. a do Indii sie nie wybiera? Tam jescze nikogo nie zdazyl obrazic Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Śmieszny zarzut 17.09.06, 15:05 patience napisała: > Acha. To juz rozumiem po co sie Benedictus wybieral do Turcji. Galopada trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Śmieszny zarzut 17.09.06, 15:32 oleg3 napisał: > patience napisała: > > > Acha. To juz rozumiem po co sie Benedictus wybieral do Turcji. > > Galopada trwa. Nie. Skonczyla sie po 2 dniach. Ratzinger sie odcial od wlasnych slow i przeprosil. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Śmieszny zarzut 17.09.06, 15:40 patience napisała: > Nie. Skonczyla sie po 2 dniach. Ratzinger sie odcial od wlasnych slow i przepro > sil. > to dopiero poczatek od swoich slow mozna "sie odciac",ale od historii,w tym i historii religii,juz odciac sie tak latwo nie da. czyzbysmy juz mieli sie godzic na traktowanie islamistow jako tzw."swiete krowy"wszechreligii? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Śmieszny zarzut 17.09.06, 17:12 Papiez sie nie odcial, tylko przeprosil za nieporozumienie. A i to slowami swojego rzecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Racja jest po twojej stronie, patience. Jedynie w 18.09.06, 05:01 wyglada nieco inaczej. Zasadniczo istnieja dwa gremia odbierajace i oceniajace papieska wypowiedz: chrzescijanie i muzulmanie. Sama wypowiedz ujalbym skrotowo tak mianowicie, iz wierze winien towarzyszyc rozum. A gdy ten jest obecny to nie sposob dojsc do wniosku, ze Bogu mila moze byc przemoc. Chrzescijanie oczywiscie przelykaja ten argument z blogim zachwytem w oczach. Dla muzulmanina sprawy nie maja sie jednak az tak prosto. Prorok Mahomet bardzo wyraznie zalecil w Koranie Dzihad, czyli swieta wojne z niewiernymi, z czego wynika, ze Benek 16 (moj imiennik) zakwestionowal jednak boskosc nadania Koranu. Partner Karolka ogrodkiem stwierdzil, otoz, ze Prorok to jednak balwan. I o to pieni sie teraz lud tamtego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 17.09.06, 17:56 danutki napisała: > Pati > nienawisc cie zaslepila czy co? Juz myslalem, ze jak 1 kobieta 2 kobiecie powie prawde, to ta druga zacznie sie zastanawiac nad tym, co mowi. Tymczasem okazuje sie, ze tys sie wycofala, a wrecz doszla do porozumienia z p. Zadziwiajaca jest kobieca logika! Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Papiezowi przypomnialy sie nauki z Hitlerjuge 17.09.06, 18:09 pozarski napisał: > danutki napisała: > > > Pati > > nienawisc cie zaslepila czy co? > > Juz myslalem, ze jak 1 kobieta 2 kobiecie powie prawde, to ta druga zacznie sie > zastanawiac nad tym, co mowi. Tymczasem okazuje sie, ze tys sie wycofala, a > wrecz doszla do porozumienia z p. Zadziwiajaca jest kobieca logika! chyba Pati ma racje kiedy pisze,ze jestes przewidywalny jak pies pawlowa. gdy sobie tak spacerowalam deptakiem i uswiadomilam sobie,ze zbyt pochopnie-a raczej pod NIEUSWIADOMIONYM NACISKIEM ZEWNETRZNYM-potraktowalam wlasnie jako reakcje psa pawlowa postanowilam JUZ SWIADOMIE wycofac sie z tego typu manipulacji. Ty to nazywasz KOBIECA logika? jesli tak to niech zyja kobiety i ich KOBIECA logika! Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow niezle sie usmialam, bo Patience.... 18.09.06, 07:13 powtorzyla slowa "AFGANSKICH TALIBOW, ktorzy w slowach Benedykta XVI doszukali sie nawolywania do krucjat" Radio Zet - dzisiejsze wiadomosci o 7.00 Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 każdy kto szkodzi papiezowi naszemu pomaga islamis 19.09.06, 01:06 każdy kto szkodzi papiezowi naszemu pomaga islamistom. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 nie przeczytałaś tego co napisał B16 20.09.06, 18:55 uległaś bezmyslnie islamskiej propagandzie. Przeczytaj to co powiedział B16 za zrozumiesz że jego wypowiedź była jedynie pretekstem do wywołania awantury - pretekstem i to do tego bardzo kiepskim! B16 napisał świetny takst z którego bije prawda, prostota i logika! Brak tam zbędnych emocji! Muzułmanie powinni podiąć dyskusję na płaszczyźnie intelektualnej a nie emocjonalnej! Świat islamu skompromitował się zupełnie dajac dowód ignorancji, braku dobrej woli o raz nienawiści do wszystkiego co symbolizuje zachód! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Papiez BXVI przynajmniej wie, co jest 23.09.06, 23:14 grane, w przeciwienstwie do JP2: It caused an uproar in the Islamic world when Benedict XVI, as a part of a longer dissertation, quoted a 14th century Byzantine emperor’s hostile view of Islam’s founder: “Show me just what Muhammad brought that was new, and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached.” Benedict later said he was “deeply sorry” for the reaction to his comments on Islam and that the quote he used from the medieval text about holy wars did not reflect his personal thoughts. Although this technically constitutes a non-apology apology and was deemed “unsatisfactory” by Muslims, many anti-Jihadists would have preferred the Pope to use the opportunity to make a clearer stand against Islamic aggression. Still, his comments raised public debate about the issue, and certainly marked progress compared to his predecessor Pope John Paul II, who kissed the Koran in public in an effort to reach our to Muslims. Odpowiedz Link Zgłoś