Dodaj do ulubionych

słucham ja radia, brzęczy ono sobie

IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 16:24
i słyszę, relację specjalnego radiowego wysłannika do Kuwejtu i Iraku.
Co ja słyszę? Słyszę ja, że w porcie el Kasra (czy jakoś tak) stoim statek z 230 tonami "pomocy humanitarnej" dla Irakijczyków, którzy stracili WSZYSTKO w czasie akcji wyzwalania ich przez )podobno) koalicję.
Powiem na to: KURWA MAĆ
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: słucham ja radia, brzęczy ono sobie 28.03.03, 16:36
      Babaribo, albo głośna muzyka nadwyrężyła Ci słuch, albo nastąpiło chwilowe
      uśpienie szarych komórek. Jest jeszcze wersja optymistyczna - jesteś ofiarą
      wojny psychologicznej: cokolwiek zrobią Amerykanie oceniasz jako zbrodnię.
      • bimi Re: słucham ja radia, brzęczy ono sobie 28.03.03, 16:40
        oleg3 napisał:

> Babaribo, albo głośna muzyka nadwyrężyła Ci słuch, albo nastąpiło chwilowe
        > uśpienie szarych komórek. Jest jeszcze wersja optymistyczna - jesteś ofiarą
        > wojny psychologicznej: cokolwiek zrobią Amerykanie oceniasz jako zbrodnię.

Raczej jako absurd i przejaw hipokryzji. Wystarczyło by pozwolic im żyć w
        pokoju, a sami by sobie żarcie zrobili. Tymczasem trzeba było ich wymordować w
        imię wyższych celów i zniszczyć im miasta.
        No a teraz można się pochwalić swym humanitaryzmem...
    • sothis666 Re: słucham ja radia, brzęczy ono sobie 28.03.03, 16:53
      Gość portalu: babariba napisał(a):

> i słyszę, relację specjalnego radiowego wysłannika do Kuwejtu i Iraku.
      > Co ja słyszę? Słyszę ja, że w porcie el Kasra (czy jakoś tak) stoim statek z
      23
      > 0 tonami "pomocy humanitarnej" dla Irakijczyków, którzy stracili WSZYSTKO w
      cza
      > sie akcji wyzwalania ich przez )podobno) koalicję.
      > Powiem na to: KURWA MAĆ

Si. A juz szczególnie humanitarne były dwunastoletnie sankcje, które zepchnęły
      irakijczyków 30 lat w przeszłość. Irakijczyków - ale NIE rządzących irakiem.
      Jak wiadomo każdemu (?) nigdy jeszcze sankcje nie dotknęły reżimu, przeciw
      któremu były wymierzone. To jeden z najbardziej bezsensownych mechanizmów
      współczesnej polityki międzynarodowej. Za to 'x ton pomocy' swietnie brzmi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka