Dodaj do ulubionych

Odmienieni w Duchu Swietym ;)

19.11.06, 09:12
Jak ślicznie będzie wyglądała
stolica nasza ulubiona
w Duchu Świętym odnowiona.
(rodzynka.sardynka)

W ramach walki o prawo kobiet do decydowania o wlasnym brzuchu aktywista Benek
wyzwywa jedna z nich od dziwek, i to bardziej wyuzdanych, niz seksualna
rekordzistka swiata. Feministka Ewunia, w ramach walki o godnosc kobiet,
radosnie przyklaskuje hm... organicznym epitetom oswieceniowego aktywisty
p000ziego, ktory nawiedzil tutejsze forum po wyzwoleniu miasta Sztokholm z
pruderii oraz obludy w zakresie kazirodztwa. W dyskusjach politycznych
dominuja epitety zwiazane z urzadzeniami sanitarnymi oraz odchodami. Dewotka
Gronkiewicz oraz nawiedzony ZCHNowiec Niesiolowski robia za kierownictwo
polityczne Oswieconych i sa promowani przez oswiecona Gazete Wyborcza jako
wybitni intelektualisci. Dzialacz polityczny Abstrakt oswiadcza ze niewazne
kto wygra, wazne zeby przegraly Kaczory, a na pytanie czy Mussolini by mu tez
niue przeszkadzal, odpowiada pytajacemu, ze to frustracja przez niego
przemawia. To wszystko podlewa swoistym sosem aktywista z epoki jaskiniowej
Oswiecenia, p000Zi, wykwintnymi opowiesciami o swoich wymiocinach. Ale gwozdz
do trumny Oswiecenia wbil intelektualista Snajper. Nawiedzony Duchem Swietym
zanosi modly na forum Kraj, aby Naczelna Dewotka odnowila oblicze ziemi, tej
ziemi warszawskiej. Jak to zobaczylam, to zrozumialam, ze to nie kryzys
Oswiecenia, a krach, i ze czas pojechac na wakacje. Tj. tam, gdzie urzadzenia
sanitarne nie robia za meble salonowe, Oswieceni nie nawiazuja bezposredniego
kontaktu operacyjnego z Duchem Swietym, a kobiety zaliczane sa do gatunku Homo
Sapiens.

Na pozegnanie zalaczam wszystkim Oswieconym w Duchu Swietym oraz ich
kierownictwu z Opus Dei fragment z blogu Ryszarda Czarneckiego, aktualnie na
Oslej Lawce:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=52448638

No to bywajcie smile
Obserwuj wątek
    • ewa8a A ty dalej swoje 19.11.06, 09:50
      Znów spamujesz, ten fragment blogu zamieścił już kilkakrotnie Palnick.
      Oczywiście ponawiam prośbę o jakikolwiek cytat z moich forumowych wypowiedzi, w
      którym przyznaję się do bycia feministką, nie, żebym się zupełnie odcinała od
      poglądów tej grupy – na ogół pochwalam ich działania, ale niektóre akcje po
      prostu mnie śmieszą, poza tym z nikim się w całości nie identyfikuję i jestem
      kompletnie aspołeczna. Czy wyjasniłam to dostatecznie jasno ?

> radosnie przyklaskuje hm... organicznym epitetom oswieceniowego aktywisty
      p000ziego,

Doczekam się wreszcie stosownego cytatu z przyklaskiem ?

Jesli nie masz w dalszym ciagu nic na poparcie swoich słów, proponuję po
      prostu skończyć z tymi głupotami.

Hienny oczywiście nie bronię, ale drugi kandydat też niczego sobie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=52222141&a=52393871

Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby miał jakieś przygody z Duchem Świętym.

Na zakończenie - cieszę się, że postanowiłaś wreszcie odpocząć, nieźle ostatnio
      narozrabiałaś.
      • jaceq Re: A ty dalej swoje 19.11.06, 19:06
        ewa8a napisała:

> Znów spamujesz,

Ee, przesadzasz. To mi wygląda na tekst autorski Patience. A spamuje
        rzeczywiście Palnick (jak św. Szaweł, zanim mu łuski opadły na drodze do
        Damaszku). Ale dobrego tekstu Rycha Cz. (trzeba przyznać, że mu znacznie
        podskoczył poziom ekspresji literackiej od czasów, kiedy trzeba było wróżki by
        rozgryźć sens zdania, które Rychu Cz. zamieszczał na swoim blogu z przekonaniem,
        że jest podrzędnie złożone) nigdy dosyć. Budzić pewne zdziwienie może
        oczywiście, że Palnick (a za nim i Patience) w poczet swoich "ałtorytetów", bez
        których ani rusz, zaliczyli "Myndę". Tekst Rycha Cz. jest oczywiście
        interesujący i warto się nad nim popastwić i - jak mi Bóg miły - chyba zrobię
        to, jeśli starczy czasu.
        • ewa8a Re: A ty dalej swoje 19.11.06, 19:30
          Kiedy Palnick po raz pierwszy zamieścił fragment blogu, nie podał nazwiska
          autora. Przychodziły mi do głowy różne postacie, ale Czarneckiego o tak trzeźwą
          ocenę nigdy bym nie podejrzewała. Przeżyłam SZOK.
          • jaceq Re: A ty dalej swoje 19.11.06, 19:39
            Palnick lepi często bez podania źródła. Ja np. mam też problem z Haszem, by
            odróżnić co jest Haszowe, a co cesarskie w Jego wypowiedziach.
    • pozarski Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;)Reasumujac: 19.11.06, 10:41
      Tak wiec rozmowy uplynely sie w przyjemnej i serdecznej atmosferze,a delegacja
      z explanety Pluton odleciala z powrotem na orbite.Beda krazyc az do czasu,gdy
      nie pojawi sie nowe niebezpieczenstwo ataku ze strony feministki Ewy i jej
      pacholka,kazirodcy Pozarskiego.Pejszns bedzie teraz czytala swietych
      Oswiecenia, by nareszcie wiedziec o czym dotychczas z takim przekonaniem
      bredzila na tym forum,zas drf(dajczgewand etc) wkuwac roznojezyczne slowniki,
      by moc temu stalinowskiemu kazirodcy,Pozarskiemu,przyladowac tak,ze sie juz nie
      podniesie.Have a nice trip,dzieci kwiatow!

PS.
      Przed (kompletnym)odlotem poprosil mnie drf,zebym powrocil do starej
      sygnaturki.Czynie to niniejszym,jako gest dobrej woli.
      ___
      a teraz tylko gwalcic koty Kaczynskiego...
      autor-drf

• jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 18:46
      patience napisała:

> Jak ślicznie będzie wyglądała
      > stolica nasza ulubiona
      > w Duchu Świętym odnowiona.
      > (rodzynka.sardynka)

Prawdaa?

> Dewotka Gronkiewicz oraz nawiedzony ZCHNowiec Niesiolowski robia za
      > kierownictwo polityczne ...

Zapomniało się o trzecim "nawiedzonym ZCHNowcu", swoim chłopie Panu Kaziu
      wyznaczonym przez kierownictwo partyjno-państwowe na trudny odcinek likwidacji w
      zalążku wszelkich Parad Równości, Manif itp. uroczystości (z wyłączeniem nalotów
      górników podkúrwionych polityką partyjno-państwową). Zapewne też w razie
      problemów z finansowaniem Św. Opatrzności pojawi się jakiś kolejny megabomber, i
      tylko dzięki szeryfowi Kaziowi Warszawa będzie zawdzięczać, że nie runęła w
      perzynę. I będzie to też wyraźny sygnał, że Duch Św. zmienił swoje poglądy
      polityczne.

> Dzialacz polityczny Abstrakt oswiadcza ze niewazne
      > kto wygra, wazne zeby przegraly Kaczory

Nawet jeżeli tak "oświadcza", to ma rację, bo to jest rzeczywiście ważne, tak
      się już porobiło.

> intelektualista Snajper. Nawiedzony Duchem Swietym
      > zanosi modly na forum Kraj, aby Naczelna Dewotka odnowila oblicze ziemi, tej
      > ziemi warszawskiej.

Za to Kaziu, w ramach swojej kampanii komisarskiej, będzie garściami rozrzucał z
      helikoptera pigułki antykoncepcyjne jak cukierki i przysięgnie na Krzyż, że Go
      nie powiesi w swoim urzędzie.

> czas pojechac na wakacje.

Czas, czas. Niech to będą dłuugie wakacje, pełne wrażeń i zarazem umożliwiające
      intensywny wypoczynek. Po powrocie oczywiście czekamy.
      • pozarski Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 19:15
        jaceq napisal:
        > Czas, czas. Niech to będą dłuugie wakacje, pełne wrażeń i zarazem
        umożliwiające
        > intensywny wypoczynek. Po powrocie oczywiście czekamy.

MY czkamy.

___
        a teraz tylko gwalcic koty Kaczynskiego...
        autor-drf

• jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 19:37
          Wiesz, mnie to dziwi (acz nie zaskakuje) powód, dla jakiego linkowany wątek
          Maaxa wylądował na Oślej. Gdyby tak jeszcze Autorka podała, który wydział
          forumowego RSHA podjął decyzję nożyczkową (inaczej - z którego wątku go
          wycięto). Zabezpieczyłem sobie te teksty tak na twardym jak i na wirtualnym
          dysku. Mógłbym podspamowywać na forum źródłowym (oczywiście z wyłączeniem tej
          kretyńskiej ciszy wyborczej) od czasu do czasu aż mnie zabanują.

Oczywiście, kpię sobie, że "mnie to dziwi". Powód znam dokładnie: Derekcja
          portalu uznała, że podniesienie takiego wątku, akurat w czasie ciszy wyb. (nawet
          głupim wpisem typu: "rzeczywiście, dzisiaj ładna pogoda") byłoby tej ciszy
          złamaniem. A do czasu ciszy Ośla akurat ulegnie wyczyszczeniu. A Derekcja
          oczywiście zachowuje pozory obiektywności, ale raczej łaskawym okiem patrzy na
          HGW, tak samo, jak "Derdziennik" na Kazia.
          • ewa8a Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 19:43
            Coś w tym jest, że GW nie pasuje. Tu np link, z fragmentem blogu, na który
            powołuje się Palnick nie trafił nawet na oślą, tylko w ogóle wyleciał gdzieś w
            kosmos.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=52222141&a=52448993
            • ewa8a Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 19:45
              O przepraszam, jest jednak na oślej.
              • jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 20:21
                Ciekawe, czy wycięcie (w czasie trwania "ciszy") wątku na pozór obojętnego
                wyborczo, aczkolwiek założonego PRZED "ciszą" - nie dałoby się podciągnąć pod
                tejże "ciszy" łamanie? Jak zrywanie plakatów wyborczych konkurencji? Czy
                Derekcja portalu zniosłaby po męsku karę za takie cuś (a kary podobno wynoszą do
                1000000). I czy by dalej konsekwentnie zażądała zwrotu zapłaconej przez siebie
                kary od przygodnego cenzora, aesa czy innego ormowca?
                • ewa8a Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 20:32
                  Nie wiem, czy ma to związek z taką na wyrost ciszą wyborczą. Wątek był bez
                  wątpienia bardzo kompromituje HGW. Ja np. nie zdawałam sobie sprawy, że jej
                  odchylenia religijne są aż tak zaawansowane.
                  • jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 21:28
                    ewa8a napisała:
                    > Ja np. nie zdawałam sobie sprawy, że jej
                    > odchylenia religijne są aż tak zaawansowane.

Ech, naprawdę nie pamiętasz "Okopów św. Trójcy"? Groteskowego przedstawienia pt.
                    "godzenie prawicy"? Zaczadzenia Duchem Św. głównej (wbrew temu, co twierdzi
                    "Mynda" na swoim blogu) animatorki tego przedstawienia. Pokusiłbym się o
                    twierdzenie, że to właśnie podczas tego występu narodził się półdûpkobrody
                    Maryjan (jako "polityk"), ten AWS (osobliwy konglomerat b. UW, b. ZChN, b.
                    Solidarności, z której wykolegowano "ultra"liberałów oraz PC i jego przystawki
                    typu RdR, RtR, RchR), politycy typu Alot, Longin Ko-ko-ko-komołowski,
                    spółdzielca Tomaszewski, antyspółdzielca Jacek nieświętej (już na szczęście)
                    pamięci Dębski. Chwała Lesiakowi, że zechciało mu się tę menażerię inwigilować!
                    • ewa8a Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 21:38
                      Oczywiście, że pamiętam te wygłupy, szopkę z konwentem świętej Katarzyny i
                      wzmianki o Duchu Świętym. Nie przypuszczałam jednak, że prezes NBP może
                      powiedzieć coś takiego :

,,Kiedy przyszłam do pracy w NBP to w jego zasobach było 3,5 mld dolarów
                      rezerw, dzisiaj jest ich 21 mld dolarów. I wiem, że to Pan Bóg pomnożył. Te
                      pieniądze są nam potrzebne. O błogosławieństwo trzeba prosić i ja proszę’’.
                      • jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 22:14
                        ewa8a napisała:

> ,,Kiedy przyszłam do pracy w NBP to w jego zasobach było 3,5 mld dolarów
                        > rezerw, dzisiaj jest ich 21 mld dolarów. I wiem, że to Pan Bóg pomnożył. Te
                        > pieniądze są nam potrzebne. O błogosławieństwo trzeba prosić i ja proszę’’.

To zadziwiający przykład tego, kiedy Pan Bóg postanowił posłużyć się
                        Balcerowiczem do realizacji Swoich Nieodgadnionych Celów. Jedni proszą o
                        błogosławieństwo całymi tygodniami i g., a inni - proszę! - pstryk! i mają. Pan
                        Bóg może i nie jest złośliwy, ale z pewnością bardzo wyrafinowany.
                    • benek231 Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 21:39
                      Ech, naprawdę nie pamiętasz "Okopów św. Trójcy"? Groteskowego przedstawienia pt.
                      "godzenie prawicy"?

Na marginesie, podobny zatytulowany byl, "W okopach Swietej Trojcy", art. Artura Zawiszy, ktory GW
                      opublikowala bodaj w 1990r. Ja widzialem w tej publikacji deklaracje programowa oszolomow.
                      Potraktowalem to bardzo powaznie - juz od wtedy wiedzialem z kim mam do czynienia w ZCh-N.

Chwała Lesiakowi, że zechciało mu się tę menażerię inwigilować!

No to teraz Mohery Cie zagryza smile
                      • jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 22:09
                        benek231 napisał:
                        > No to teraz Mohery Cie zagryza smile

Jestem ciężkostrawny, by nie rzec - toksyczny. W takim razie też się na coś
                        przydam wink
                      • jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 22:33
                        benek231 napisał:
                        > Na marginesie, podobny zatytulowany byl, "W okopach Swietej Trojcy", art.
                        > Artura Zawiszy, ktory GW opublikowala bodaj w 1990r.

Jedną chwileczkę: TEGO SKOczącego Zawiszy?:

www.arturzawisza.pl/
                        • benek231 Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 22:39
                          Taaa, ten ze sam oszolom, tyle ze wtedy byl tak mlody na zdjeciu jakby wprostod Iej Komunii. Blask bil od
                          niego - tez pewnie ten swiety duszek.
                          • jaceq Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 22:46
                            No, to sporo wiślanej wody w Dunajcu od tego czasu upłynęło. W międzyczasie
                            zdążył nasz "bohater" dać komuś po ryju (bo się wciął bez kolejki na przejściu
                            granicznym), za co ma sprawę karną (skutecznie blokowaną immunitetem), oraz
                            zaangażować się w podejrzane (w sam raz na miarę IV Rzplitej Wolskiej) geszefty
                            Spółdzielczych Kas Skoczno-Oszczędnościowych, tak obecnie bronione przez
                            prominentów PiS jak ongiś też szemrana spółka "Telegraf" broniona przez PC.
                            • benek231 Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 23:04
                              jaceq napisał:
                              No, to sporo wiślanej wody w Dunajcu od tego czasu upłynęło. W międzyczasie
                              zdążył nasz "bohater" dać komuś po ryju (bo się wciął bez kolejki na przejściu
                              granicznym), za co ma sprawę karną (skutecznie blokowaną immunitetem), oraz
                              zaangażować się w podejrzane (w sam raz na miarę IV Rzplitej Wolskiej) geszefty
                              Spółdzielczych Kas Skoczno-Oszczędnościowych, tak obecnie bronione przez
                              prominentów PiS jak ongiś też szemrana spółka "Telegraf" broniona przez PC.

Ale najwazniejsze, ze w duchu swietym... Ja od dawna twierdze, ze Bog katoli sprzyja zloczyncom - bo
                              to jest Bog zlodziei.
            • wikul Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 19.11.06, 23:09
              ewa8a napisała:

> Coś w tym jest, że GW nie pasuje. Tu np link, z fragmentem blogu, na który
              > powołuje się Palnick nie trafił nawet na oślą, tylko w ogóle wyleciał gdzieś
              > w kosmos.
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=52222141&a=52448993

Na Oślą, na Oślą, ten kryptonim jest potrzebne bo wszystko z Oślej wedruje do
              szafy Lesiaka.
    • benek231 Znow klamiesz. Twierdze, ze sie prostytujesz 19.11.06, 19:51
      >>
      Jesli pamietasz Marianne Rokite to z pewnoscia zgodzisz sie, ze jej znane zachowanie - jakkolwiek by
      ono nie razilo - raczej trudno nazwac jest prostytucja. Dla niej byl to swego rodzaju wyczyn. Ona nie
      miala na widoku ciagniecia profitow z kupczenia wlasnym cialem. Ty poszlas znacznie dalej, bo
      sprzedawanie ciala niczym jest w porownaniu z handlowaniem wlasnym swiatopogladem i politycznymi
      preferencjami. Zwykla prostytutka uzycza jedynie swego tylka - nie sprzedaje siebie calej. Tak jak ty to
      czynisz. Ty poszlas na calosc.

W sumie zal mi ciebie. Bardzo zal...>>

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39375334&a=52268223
      ====
      Dziwka nazwie czasem maz zone - gdy ta rogi mu przyprawi. To jednak nic z prostytuowaniem sie nie
      ma wspolnego. Bez wzgledu na ladunek wyuzdania towarzyszacy przyprawianiu rogow.

No publicity robisz sobie zupelnie w stylu Marianny...
      • benek231 Ale przyjemnosc mi sprawilas... 19.11.06, 19:55
        linkiem do wypowiedzi Czarneckiego. Nigdy nie lubilem tej ZCh-N-owskiej gnidy. Podobnie jak
        Straganiary - ktora nazwalem tak dosc dawno temu. No ale mam niezly ubaw bo ta szczwana i kuta na
        cztery lapy cholera powiozla w koncu i wilka smile)))

• andrzejg żal mi Ciebie 19.11.06, 23:18
      Popierasz 'odnowionych w Duchu Świetym' z Pisu
      a plujesz na taka sama osobę z PO.

To zdecyduj się Patience, bo po prostu osmieszasz się
      Powiem Ci szczerze,że moim zdaniem Marcinkiewicz byłby
      lepszym prezydentem Warszawy.

Rozum Ci odjęło.
      Masz jednak problem, bo jako agnosyk popierasz partie mocno katolicka
      zbaczająca w kierunku radykalizmu.Fajnie jest poobserwowac Twoje fikołki
      Do tego popierasz partie z niewyjqasnionym stosunkiem do antysemityzmu.

Ups.Brawo'Elstyczny kręgosłup to grunt
    • pozarski Re: Odmienieni w Duchu Swietym ;) 20.11.06, 16:26
      Dalszy ciag rozwazan pejszns na terra.blox.pl,gdzie mowi sie o
      Nietzschem,nadczlowieku,automobilach w Londynie i niepozazdroszczeniagodnej
      kondycji filozofow.
      Mam pytanie.Dalem watek z ta wiadomoscia i znikl.Co sie moglo stac?Doslownie w
      1 minute!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka