Dodaj do ulubionych

Cała władza w ręce FORUM!

IP: 213.17.161.* 24.11.01, 12:45
Ojczyzna w opresji! Gospodarka ledwie zipie, obywatele psioczą po kątach,
kanalie na wysokich stanowiskach (sam vice-król tak twierdzi)...

Dlatego wznoszę hasło: „Dość próżnego gadania na Forum – czas na czyn!”.
Najtęższe głowy tego Forum muszą przestać uchylać się od odpowiedzialności za
kraj i wziąć ster rządów we własne ręce!

A wybitnych postaci nam nie brakuje! Zgłaszam propozycję zastąpienia obecnego
nieudolnego rządu RP naszym, zdrowym, patriotycznym gabinetem „made in Forum”.

Tek ministerialnych będzie niewiele – jak przystało na konserwatywnych
liberałów.

Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Narodzie! Oto proponowany skład Gabinetu Ondowy
Rzeczypospolitej:

Premier – Hiacynt – człowiek elokwentny, oczytany, wielki patriota i co
najważniejsze: uczulony na sprawy uczciwości i honoru

Vice-Premier i Minister Skarbu i Finansów – Luka – niestrudzony bojownik o
wolność gospodarczą, gwarant ograniczenia wydatków budżetu i złagodzenia
obciążeń fiskalnych

Vice-Premier i Minister Bezpieczeństwa – czcigodny # - wytropi i zniszczy
wrogów zagrażających Polsce jak i zwykłym obywatelom, zalety: bezkompromisowy i
nieprzekupny

Minister Dyplomacji – Madame Tete – inteligencją i urokiem osobistym podbije
serca mężów stanu całego świata, wada: czasami zbyt miękka, środek zaradczy:
dać jej do pary kogoś „twardego” w randze vice-ministra (chętni - list
motywacyjny, CV, zdjęcie i referencje)

Minister Wojny – Mosze – co prawda ma pewną zasadniczą wadę ale z pewnością
Jego bojowość wystarczy by odstraszać potencjalnych agresorów

Minister Sprawiedliwości – L.Kaczyński – sprawdził się więc po co szukać kogoś
nowego?

Reszta ministerstw do likwidacji.

Potencjalnych Ministrów proszę o wyrażenie zgody, po uzyskaniu której
przystąpię do organizowania zamachu stanu w celu zainstalowania nowej ekipy.
Oczekuję również na krytyczne uwagi dotyczące kandydatów, jakieś haki
(preferencje seksualne, korupcja ?) – lepiej zlustrować ich zanim obejmą swe
resorty.

Galba

PS. Ministrów nowego gabinetu proszę o posadę na placówce zagranicznej,
najlepiej w jakimś ciepłym kraju.
Obserwuj wątek
    • max_bialystock hasło! :) 24.11.01, 13:02

> hasło: "Dość próżnego gadania na Forum - czas na czyn!".

właśnie wychodzę! :]

sprywatyzowac rzad!wink (to z proroka Davida)

Ksiega Wyjscia ( a skad? z myslenia farona?)

"Z dokładnie takim samym błędem spotykam się wśród wolnościowców, którzy
      przedkładają ograniczony rząd nad anarchokapitalizm. Ograniczony rząd, mówią,
      może zagwarantować jednolitą sprawiedliwość opartą na obiektywnych zasadach. W
      anarchokapitalizmie prawo zmienia się w zależności od miejsca i osoby, ze względu
      na irracjonalne pragnienia i przekonania rozmaitych klientów, którym muszą służyć
      różne agencje rozjemcze i ochroniarskie.

Argument ten opiera się na założeniu, że ograniczony rząd jest organizowany przez
      populację, w której wszyscy lub większość wierzy w te same słuszne podstawy
      prawa. Jeśli dana jest taka populacja, to anarchokapitalizm wytworzy takie samo
      jednolite, słuszne prawo; nie będzie rynku na jakiekolwiek inne. Ale tak, jak
      kapitalizm może przystosować się do rozmaitości indywidualnych celów, tak
      anarchokapitalizm może przystosować się do rozmaitości indywidualnych poglądów na
      temat sprawiedliwości.

Idealna obiektywistyczna społeczność z ograniczonym rządem jest lepsza od
      społeczności anarchokapitalistycznej w ściśle tym samym sensie, co społeczność
      socjalistyczna jest lepsza od kapitalistycznej. Socjalizm z doskonałymi ludźmi
      działa lepiej niż kapitalizm z niedoskonałymi; ograniczony rząd z doskonałymi
      ludźmi działa lepiej niż anarchokapitalizm z niedoskonałymi. Lepiej jest nosić
      bikini, gdy świeci słońce, niż płaszcz, gdy pada deszcz. Ale nie jest to żaden
      argument przeciw noszeniu parasola. "

Liberte!

m(A)x+ smile

• Gość: Galba Rząd nieograniczonych możliwości! IP: 213.17.161.* 24.11.01, 13:25
        To będzie rząd nieograniczony... pod względem zdolności, sprawności i
        skuteczności oczywiście!

A Ty, drogi Maxie, nie chcesz jakiegoś resortu?

Galba

----------

max_bialystock napisał(a):

> "Z dokładnie takim samym błędem spotykam się wśród wolnościowców, którzy
        > przedkładają ograniczony rząd nad anarchokapitalizm. Ograniczony rząd, mówią,
        > może zagwarantować jednolitą sprawiedliwość opartą na obiektywnych zasadach. W
        > anarchokapitalizmie prawo zmienia się w zależności od miejsca i osoby, ze wzglę
        > du
        > na irracjonalne pragnienia i przekonania rozmaitych klientów, którym muszą służ
        > yć
        > różne agencje rozjemcze i ochroniarskie.
        >
        > Argument ten opiera się na założeniu, że ograniczony rząd jest organizowany prz
        > ez
        > populację, w której wszyscy lub większość wierzy w te same słuszne podstawy
        > prawa. Jeśli dana jest taka populacja, to anarchokapitalizm wytworzy takie samo
        >
        > jednolite, słuszne prawo; nie będzie rynku na jakiekolwiek inne. Ale tak, jak
        > kapitalizm może przystosować się do rozmaitości indywidualnych celów, tak
        > anarchokapitalizm może przystosować się do rozmaitości indywidualnych poglądów
        > na
        > temat sprawiedliwości.
        >
        > Idealna obiektywistyczna społeczność z ograniczonym rządem jest lepsza od
        > społeczności anarchokapitalistycznej w ściśle tym samym sensie, co społeczność
        > socjalistyczna jest lepsza od kapitalistycznej. Socjalizm z doskonałymi ludźmi
        > działa lepiej niż kapitalizm z niedoskonałymi; ograniczony rząd z doskonałymi
        > ludźmi działa lepiej niż anarchokapitalizm z niedoskonałymi. Lepiej jest nosić
        > bikini, gdy świeci słońce, niż płaszcz, gdy pada deszcz. Ale nie jest to żaden
        > argument przeciw noszeniu parasola. "
        >
        >
        > Liberte!
        >
        > m(A)x+ smile
        >

• max_bialystock (: a ku ku! nieRząd nieograniczonych możliwości! 24.11.01, 13:44
          Gość portalu: Galba napisał(a):

> To będzie rząd nieograniczony... pod względem zdolności, sprawności i
          > skuteczności oczywiście!
          >
          > A Ty, drogi Maxie, nie chcesz jakiegoś resortu?
          >
          > Galba
          >
          > ----------

NIEE!żaden! pożebrze troszke pod chatką Amiszy ;> ( ponoc bedzie nowa dostawa
          telewizorow z subskrycji za krzyzowki które namietnie rozwiazuja! i na smietnik
          wyrzuca bo gdzies maja media swiat i rz... wink
          • Gość: Galba Czuj się powołany! IP: 213.17.161.* 24.11.01, 13:53
            Z twoim dystansem wobec rządu, władzy i zaszczytów jesteś idealnym kandydatem
            na szefa NIK-u. Dostajesz nominację na Głównego Tropiciela Skorumpowanych i Po
            Prostu Nieudolnych Urzędników (GTSiPPNU).

Galba

PS. Do tego dwie długonogie sekretarki (blondynka i brunetka), nowiutki
            Mercedes i apartament w W-wie gratis. Wchodzisz?
            • Gość: jajacek Jestem w konstruktywnej opozycji :))) IP: *.kabel.telenet.be 24.11.01, 15:15
              Zawsze to latwiej komus przywalic niz rzadzic wink
              Skladam wniosek do prezydium o odwolanie premiera i poddanie go lusracji.
              Jeszcze sprawdze kto z kim gral w tenisa i przedstawie konstruktywne stanowisko
              opozycji na najbliszym posiedzeniu komisji.smile)))
              • Gość: Hiacynt do Galby, Jajacka i Maxa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 15:54
                Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Zawsze to latwiej komus przywalic niz rzadzic wink
                > Skladam wniosek do prezydium o odwolanie premiera i poddanie go lusracji.
                > Jeszcze sprawdze kto z kim gral w tenisa i przedstawie konstruktywne stanowisko
                > opozycji na najbliszym posiedzeniu komisji.smile)))

Jajacku!

Jeżeli odwołasz premiera to po cóż jego lustracja.
                Lustrujmy, lecz nie odwołujmy, obalajmy.

Max!

Czy zgadzasz się objąć urząd Ministra w Ministerstwie Prawdy?
                Będziesz dwuetatowym łataczem dziur budżetowych.

Galbo!

Skład rządu gwarantem realizacji programu.
                lecz jeszcze kilka słołków by się przydało.

Premier Hiacynt Zobowiązany
                • Gość: max i poznacie prawdę? ;)) IP: *.net.bialystok.pl 28.11.01, 18:29
                  Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Max!
                  >
                  > Czy zgadzasz się objąć urząd Ministra w Ministerstwie Prawdy?
                  > Będziesz dwuetatowym łataczem dziur budżetowych.

Black Hole? smile)

Jn 8:32
                  32. i poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.
                  (BT)

...wyzwoli z myślenia niewolnika!wink

tzw. potrzeba przymusu panstwa-gnozy to najbardziej gigantyczne OSZUSTWO w
                  historii świata! wpojone jak jad niewolnikom że niby ich KŁAMSTWO jest PRAWDĄ
                  (1984)

to rak mózgu?smile

LIBERTE!
                  m(A)x+
              • Gość: Blong Re: Jestem w konstruktywnej opozycji :))) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 16:38
                jako nastepny czlonek opozycji wystepuje o stworzenie gabinetu cieni i wraz z
                wotum nieufnosci wystawmy naszego premiera.
                Jesien Wasza wiosna nasza.
                • Gość: jajacek A gdzie WARTOSCI ? potrzeba nam paru oszolomow IP: *.kabel.telenet.be 24.11.01, 18:09
                  Rzad nie moze sie obyc bez wartosci !
                  Hiacyncie powolaj na jakies stanowisko GMR vel OzMR.
                  Dla przeciwwagi jest Mosze wiec rownowaga religijna bedzie zachowana.
                  Ostatecznie moge wejsc do koalicji za stanowisko vicepremiera i ministra spraw
                  zagranicznych smile))
                  A jak nie to wotym nieufnosci juz gotowe ! wink)
                  • Gość: max WARTOSCI ? zaraz beda!:) IP: *.net.bialystok.pl 24.11.01, 18:12
                    chwila! smile i posmiejemy sie razem! uwierzysz?smile
                  • Gość: snajper Re: A gdzie WARTOSCI ? potrzeba nam paru oszolomow IP: *.acn.waw.pl 25.11.01, 16:11
                    Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Rzad nie moze sie obyc bez wartosci !
                    > Hiacyncie powolaj na jakies stanowisko GMR vel OzMR.
                    > Dla przeciwwagi jest Mosze wiec rownowaga religijna bedzie zachowana.
                    > Ostatecznie moge wejsc do koalicji za stanowisko vicepremiera i ministra spraw
                    > zagranicznych smile))
                    > A jak nie to wotym nieufnosci juz gotowe ! wink)

Dla OzMR proponuję tekę ministra tolerancji. smile)
                    • Gość: luka Re: A gdzie WARTOSCI ? potrzeba nam paru oszolomow IP: 217.67.196.* 26.11.01, 09:23
                      Gość portalu: snajper napisał(a):

> Dla OzMR proponuję tekę ministra tolerancji. smile)

Możesz się domagać jeszcze trzydziestu równie absurdalnych ministerstw, ale ja,
                      minister finansów, forsy Ci na nie na pewno nie dam.
    • Gość: Krzys52 Re: Cała władza w ręce FORUM! IP: *.proxy.aol.com 24.11.01, 18:19

> Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Narodzie! Oto proponowany skład Gabinetu Ondowy
      > Rzeczypospolitej:
      >
      > Premier – Hiacynt – >
      Vice-Premier i Minister Skarbu i Finansów – Luka – >
      > Vice-Premier i Minister Bezpieczeństwa – czcigodny # - >
      > Minister Dyplomacji – Madame Tete – >
      > Minister Wojny – Mosze –
      > Minister Sprawiedliwości – L.Kaczyński – > Reszta ministerstw do likwidacji.
      >
      >
      > Galba
      ........
      ..
      Hiacynt
      24-11-2001 15:54

Sklad rzadu gwarantem realizacji programu lecz jeszcze kilka stolkow by sie
      przydalo.
      ..
      ...........................................................
      ..
      ....Uwzględnienie postulatu Hiacynta tym bardziej podsuwa rzeczowe pytanie:
      kto będzie zawijał w te sreberka pod korzeniami starego dębu, gdy wszystkie
      świstaki znajdą się w rządzie?
      ..
      Tak na marginesie
      K.P.
      ..
      PS....Powyższe dotyczy także innych herbatkowych towarzystw świstaków

• Gość: max O Krzysiu52! :)))no nareszcie! Neutronku ponuraku! IP: *.net.bialystok.pl 24.11.01, 18:49
        czas na zaaaaabawe! i na ideologie! tak jak Ja! smile)

hej!smile
    • Gość: borsuk Re: Cała władza w ręce FORUM! IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.01, 23:10
      Szanowny Galbo,
      A co z Sejmem? Czy mozemy pozostawic stanowisko vicemarszalka Sejmu w obecnych
      rekach, kiedy mamy w swoim gronie Perle.
      Postronni nie zauwaza roznicy, a dla nas ulga, gdy Perla bedzie rzucal miesem
      tam gdzie trzeba.

Do Maxia. Pielegnuj dalej Krzysia. Dzis dla niego wielki dzien. Nreszcie zsiadl
      (moze spadl) z wysokiego konia.

Dalej tak Krzysiu. Pieszo predzej dojdziesz do celu.
      A jak juz dopadniesz wszystkich klechow i sie bedziesz nudzil, to wpadnij pod
      dab. Tam jest weselej niz w prokuraturze.
      W rzadzie dla Ciebie niestety miejsca nie widze: za duzo czytasz.
      • krzys52 Re: Cała władza w ręce FORUM! 25.11.01, 00:03
        .......Borsuku
        ....Nie zauwazylem bym na jakims wysokim koniu siedzial byl. Moze malo
        spostrzegawczy jestem. Niemniej, w zwiazku z powyzszym nie odnotowalem tez ani
        mojego spadku ani tez zsiadania. Jestem gdzie jestem, i nie uwazam by byla to
        lepsza lub wyzsza pozycja od innych.
        ....Dziela nas zainteresowania. Ja mam swoje, wiem cos na interesujacy mnie
        temat, i staram sie to przekazac. Jak na teraz - mysle, ze znow mi sie udalo. Nie
        mialem zamiaru utrzymywac swoich tekstow na pierwszej stronie dluzej niz tydzien.
        Za miesiac, dwa, niektore z nich znow zamieszcze. Gdy ponownie bede mial nieco
        wiecej wolnego czasu.
        ....Jak z pewnoscia zauwazyles, przy okazji polemiki w watku "Sipe Report...",
        nie interesuja mnie jakies pici-paci i tym podobne ping-pongi. Przestalem
        polemizowac z Toba natychmiast gdy zauwazylem, ze prowadzisz az nadto dobrze mi
        znana gre. A ja za stary chlop juz jestem na tego typu partyzanckie podchody, i
        wyplatywanie sie z malin. Jesli ktos gra nieuczciwie to sie po prostu nie
        rozmawia z nim. To wszystko.
        ....To co ja mam do zaoferowania (niektorym) uczestnikom roznych forow doprowadza
        innych internautow do bialej goraczki. Nie spodziewam sie nigdy lagodnego
        traktowania bo - w oczach drugiej strony - jak najbardziej nie zasluguje na nie.
        No i obserwuje te potoki swinstwa chlustanego w moim kierunku. Ze stoickim
        spokojem, oczywiscie - nie ima sie. Swoje robie, i robie to dobrze. W zwiazku z
        czym nie przejmuje sie napasciami czy ignorowaniem mnie przez innych.
        ....O tym, ze robie dobrze, to co robie, dowiaduje sie z odwiedzanych forow.
        Liczba uczestnikow sklaniajacych sie ku moim pozycjom podsuwa mi wnioski. Z
        kazdym rokiem jest ich wiecej. Kazdy z nas (obok czesci mediow, politykow,
        autorytetow, tworcow...) pracuje na rzecz panstwa liberalnego. W warunkach
        wolnosci slowa strona koscielna MUSI przegrac: wylezc z panstwa i kieszeni
        podatnika. A ile ostanie sie z jej wartosci - jej zmartwienie.
        ....Wspominajac o tych swistakach nie chcialem byc az tak zlosliwy jak sie Tobie
        (przypuszczam) wydaje. Wy macie swoje hobby i ja mam swoje. Ja jedynie co innego
        w te sreberka owijam surprised)
        ....Z powazaniem
        .....Krzysztof Patora
        ..
        ............................................................

Gość portalu: borsuk napisał(a):

> Szanowny Galbo,
        > A co z Sejmem? Czy mozemy pozostawic stanowisko vicemarszalka Sejmu w obecnych
        > rekach, kiedy mamy w swoim gronie Perle.
        > Postronni nie zauwaza roznicy, a dla nas ulga, gdy Perla bedzie rzucal miesem
        > tam gdzie trzeba.
        >
        > Do Maxia. Pielegnuj dalej Krzysia. Dzis dla niego wielki dzien. Nreszcie zsiadl
        >
        > (moze spadl) z wysokiego konia.
        >
        > Dalej tak Krzysiu. Pieszo predzej dojdziesz do celu.
        > A jak juz dopadniesz wszystkich klechow i sie bedziesz nudzil, to wpadnij pod
        > dab. Tam jest weselej niz w prokuraturze.
        > W rzadzie dla Ciebie niestety miejsca nie widze: za duzo czytasz.

• krzys52 Re: Cała władza w ręce FORUM! 25.11.01, 00:10
          krzys52 napisał(a):

> .......Borsuku
          > ....Nie zauwazylem bym na jakims wysokim koniu siedzial byl. Moze malo
          > spostrzegawczy jestem. Niemniej, w zwiazku z powyzszym nie odnotowalem tez ani
          > mojego spadku ani tez zsiadania. Jestem gdzie jestem, i nie uwazam by byla to
          > lepsza lub wyzsza pozycja od innych.
          > ....Dziela nas zainteresowania. Ja mam swoje, wiem cos na interesujacy mnie
          > temat, i staram sie to przekazac. Jak na teraz - mysle, ze znow mi sie udalo. N
          > ie
          > mialem zamiaru utrzymywac swoich tekstow na pierwszej stronie dluzej niz tydzie
          > n.
          > Za miesiac, dwa, niektore z nich znow zamieszcze. Gdy ponownie bede mial nieco
          > wiecej wolnego czasu.
          > ....Jak z pewnoscia zauwazyles, przy okazji polemiki w watku "Sipe Report...",
          > nie interesuja mnie jakies pici-paci i tym podobne ping-pongi. Przestalem
          > polemizowac z Toba natychmiast gdy zauwazylem, ze prowadzisz az nadto dobrze mi
          >
          > znana gre. A ja za stary chlop juz jestem na tego typu partyzanckie podchody, i
          >
          > wyplatywanie sie z malin. Jesli ktos gra nieuczciwie to sie po prostu nie
          > rozmawia z nim. To wszystko.
          > ....To co ja mam do zaoferowania (niektorym) uczestnikom roznych forow doprowad
          > za
          > innych internautow do bialej goraczki. Nie spodziewam sie nigdy lagodnego
          > traktowania bo - w oczach drugiej strony - jak najbardziej nie zasluguje na nie
          > .
          > No i obserwuje te potoki swinstwa chlustanego w moim kierunku. Ze stoickim
          > spokojem, oczywiscie - nie ima sie. Swoje robie, i robie to dobrze. W zwiazku z
          >
          > czym nie przejmuje sie napasciami czy ignorowaniem mnie przez innych.
          > ....O tym, ze robie dobrze, to co robie, dowiaduje sie z odwiedzanych forow.
          > Liczba uczestnikow sklaniajacych sie ku moim pozycjom podsuwa mi wnioski. Z
          > kazdym rokiem jest ich wiecej. Kazdy z nas (obok czesci mediow, politykow,
          > autorytetow, tworcow...) pracuje na rzecz panstwa liberalnego. W warunkach
          > wolnosci slowa strona koscielna MUSI przegrac: wylezc z panstwa i kieszeni
          > podatnika. A ile ostanie sie z jej wartosci - jej zmartwienie.
          > ....Wspominajac o tych swistakach nie chcialem byc az tak zlosliwy jak sie Tobi
          > e
          > (przypuszczam) wydaje. Wy macie swoje hobby i ja mam swoje. Ja jedynie co inneg
          > o
          > w te sreberka owijam surprised)
          > ....Z powazaniem
          > .....Krzysztof Patora
          > ..
          PS....Za zaproszenie pod dab oczywiscie dziekuje. To mile z Twojej strony. I kto
          wie czy nie zawitam wczesniej niz sadzisz surprised) Bo ja wcale nie mam na celu
          wylapanie wszystkich klechow. Wystarczy ze wyjda z kk z panstwa i kieszeni
          podatnika.
          • Gość: borsuk Re: Cała władza w ręce FORUM! IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.01, 15:47
            Krzysiu,
            milo mi ze zwrociles na mnie uwage i to az dwa razy.
            Moze to znaczy, ze moja polemika zostwila u Ciebie jakis slad.
            Interesuje mnie tylko kiedy wpadles na cos takiego:

>Przestalem polemizowac z Toba natychmiast gdy zauwazylem, ze prowadzisz az
            >nadto dobrze mi znana gre. A ja za stary chlop juz jestem na tego typu
            >partyzanckie podchody, iwyplatywanie sie z malin. Jesli ktos gra nieuczciwie
            >to sie po prostu nie rozmawia z nim.

Kiedy ja z Toba Krzysiu nieuczciwie gralem? Moja polemika, moze lekko kpiaca,
            na pewno nie byla nieuczciwa. Nie polemizowalem z osoba, ale z pogladami i
            sposobem ich przedstawiania.
            Nadal uwazam, ze walczyc z kosciolem kazdy sobie moze, jaki to ma sens to juz
            inna sprawa, ale wykorzystywanie do tego pojedynczych zboczencow, w lonie tej
            organizacji, jest naduzyciem.

Piszesz:

>Liczba uczestnikow sklaniajacych sie ku moim pozycjom podsuwa mi wnioski. Z
            > kazdym rokiem jest ich wiecej. Kazdy z nas (obok czesci mediow, politykow,
            > autorytetow, tworcow...) pracuje na rzecz panstwa liberalnego. W warunkach
            > wolnosci slowa strona koscielna MUSI przegrac: wylezc z panstwa i kieszeni
            > podatnika. A ile ostanie sie z jej wartosci - jej zmartwienie.

Z powyzszych Twoich slow wynika znowu sylogizm, z ktorym nie mozna sie zgodzic:
            w panstwie liberalnym kosciol musi przegrac.
            Otoz nie musi. W panstwie liberalnym wygrywaja wszyscy. Takze kosciol, ktory
            nie musi obawiac sie przesladowania.

Krzysiu, ja cenie Twoja odwage wystepowania pod wlasnym nazwiskiem (chyba tak
            prawda?), wbrew pozorom szanuje Twoje poglady. Ale nawet gdyby one byly moimi,
            to zwalczalbym taki sposob ich przedstawiania.

Pozdrawiam Cie, pozostajac w ukryciu mojego futerka

borsuk
            • krzys52 Doradcy Dużo Czytają... 26.11.01, 02:44
              .......Borsuku
              ....Pozwól, że najpierw skomentuję na gorąco, choć po kawałkach.
              Borsuk. Krzysiu, miło mi że zwróciłeś na mnie uwagę i to aż dwa razy.
              Może to znaczy, że moja polemika zostawiła u Ciebie jakiś ślad.

K.P. Mnie też jest miło, z tym że ten drugi raz to ja pozwoliłem
              sobie na zart w odpowiedzi na rządowe propozycje Galby. Niemniej, ten ślad
              rzeczywiście pozostał. surprised)
              B. Interesuje mnie tylko kiedy wpadłeś na coś takiego:
              “Przestałem polemizować z Tobą natychmiast gdy zauważyłem, że prowadzisz aż
              nadto dobrze mi znaną grć. A ja za stary chłop już jestem na tego typu
              partyzanckie podchody, i wyplątywanie się z malin. Jeśli ktoś gra nieuczciwie
              to się po prostu nie rozmawia z nim.”
              ....Kiedy ja z Toba Krzysiu nieuczciwie grałem? Moja polemika, może lekko
              kpiąca,
              na pewno nie była nieuczciwa. Nie polemizowałem z osoba, ale z poglądami i
              sposobem ich przedstawiania.

K.P. Pozwoliłem sobie podciągnąć “Sipe Report...” na góre –
              byśmy wiedzieli o czym mówimy. Jeszcze nie miałem czasu na powtórne
              zaznajomienie się z przebiegiem tamtej polemiki (czy polemizowałbyś z moimi
              poglądami gdybym ich nie posiadał? – czasem uzywa się skrótów). Być może to Ty
              masz rację. Być moze ja. Albo jeszcze coś. Bardzo często zdarzają się po prostu
              nieporozumienia, bo dość trudno jest dogłębnie zrozumieć się po wymianie kilku
              zdan, i to w trudnym temacie.
              ....Proponuję zatem odwiedzenie tamtego wątka, w którym – jeśli pozwolisz –
              najpierw postaram się wyłożyc o co mi chodziło z tą “nieuczciwością”. Chyba, że
              cos mi się pomyliło – wtedy przyznam to.
              B. Nadal uważam, że walczyć z kościołem każdy sobie może, jaki
              to ma sens to
              już inna sprawa, ale wykorzystywanie do tego pojedyńczych zboczeńców, w łonie
              tej organizacji, jest nadużyciem.

K.P. A ja uważam, że gdy o interesujące mnie, i bardzo ważne,
              zmiany systemowe idzie - dzięki którym dodatkowo!! ów “pojedyńczy” kościelny
              pedofil nie będzie mógł być chroniony przez jego organizację przed prawem –
              każdy sposób jest dobry. Byle był skuteczny (Kościoł nie zjednoczył się z
              państwem i z kieszenię podatnika dzięki fair play – mam więc czyste sumienie).
              Przy czym ów (ewentualnie!! ujawniony) pojedyńczy zboczeniec z Tylawy składa
              się, zauważ, na te około 8-10 procent zboczeńcow w łonie kk, którzy – wszyscy
              razem – wcale nie są tacy pojedyńczy. Z przypadkami pedofilii w kk, choć
              wyłącznie w przekazie ustnym, stykam się od ok. 40 lat. Nie jest to dla mnie
              zjawisko nowo odkryte. Ale, więcej może w wątku “Sipe Report.
              B. Piszesz: “Liczba uczestników skłaniających się ku moim
              pozycjom podsuwa mi wnioski. Z każdym rokiem jest ich więcej. Każdy z nas (obok
              cześci mediów, polityków, autorytetów, twórców...) pracuje na rzecz państwa
              liberalnego. W warunkach wolności słowa strona kościelna MUSI przegrać: wyleźć
              z państwa i kieszeni podatnika. A ile ostanie się z jej wartości - jej
              zmartwienie.”
              ....Z powyższych Twoich słów wynika znowu sylogizm, z którym nie można się
              zgodzić: w państwie liberalnym kościół musi przegrać. Otóż nie musi. W państwie
              liberalnym wygrywają wszyscy. Także kościół, ktory nie musi obawiać się
              prześladowania.

K.P. Z moich słów nie wynika żaden sylogizm. Ponadto ja nie
              powiedziałem, że w “państwie liberalnym kościół musi przegrać” (to Twoje
              słowa), lecz powiedziałem, że “w warunkach wolności słowa strona kościelna MUSI
              przegrać”, przy czym istnieje dość istotna różnica pomiędzy obydwoma
              stwierdzeniami. Otóż wolność słowa jest jednym z warunków koniecznych
              liberalnej demokracji, ale nie jest to warunek wystarczający. Innymi słowy
              można mieć wolność słowa i nie być jeszcze liberalną demokracją, choć nie można
              być liberalną demokracją bez wolności słowa. Przy czym – co niezmiernie ważne –
              w takiej demokracji spodziewać się mozna ograniczeń szeregu wolności, jako że
              NIE liberalne pastwo wykazuje się preferencjami ideologicznymi (brak
              neutralności światopoglądowej) oraz preferencjami grupowymi (brak bezstronności
              w rozstrzyganiu konfliktów; wygrywa grupa zwiazana z preferowana ideologia, z
              ideologia panstwową).
              ....W konsekwencji, w aktualnych ‘w warunkach wolności słowa’ - a takowe na
              szczęście istnieją jeszcze, pomimo tego, że państwo NIE jest liberalne - ‘MUSI
              przegrać’ systemowo związany państwem i kieszenią podatnika dzisiejszy(!!)
              Kościół Integrystyczny.
              ....W przyszłym państwie, zatem, w panstwie liberalnym gdyż odseparowanym od
              Kościoła - a więc po przegranej Kościoła Integrystycznego - będzie to Kościół
              o którym mówisz Ty. Bo zgadza się - “w państwie liberalnym wygrywają wszyscy,
              (t)akże kościół, który nie musi obawiać się prześladowania.” Jednak, dopiero
              wtedy.
              ....Co do zasygnalizowanego sylogizmu - nie jest on mojego autorstwa lecz
              Twojego (tj. w państwie liberalnym wygrywają wszyscy - zatem - w państwie
              liberalnym wygrywa kk), choć oczywiście nic negatywnego z powyższego nie wynika.
              cdn.
              • krzys52 Re: Doradcy Dużo Czytają...... - dok. 26.11.01, 02:46

dok.

B. Krzysiu, ja cenie Twoja odwagę występowania pod własnym
                nazwiskiem (chyba tak prawda?), wbrew pozorom szanuję Twoje poglądy. Ale nawet
                gdyby one były moimi, to zwalczałbym taki sposób ich przedstawiania.

K.P. Nie jestem pewien czy mieszkając w Polsce mógłbym pozwolic
                sobie na to samo. Zwykle nie “pękałem”, ale tak - tak naprawdę - nie wiem. Bo
                mnie tam nie ma. Teray natomiast, tj. od dziesięciu lat, staram się zachęcać
                innych do odważniejszych wypowiedzi. Szczególnie gdy pisują pod nickami, i nie
                są zarejestrowani. Tak czy owak – dziękuję.
                ....Czegoś jednak tu nie rozumiem. Powyżej stwierdzasz, że “w państwie
                liberalnym wygrywają wszyscy. Także kościół, który nie musi obawiać się
                prześladowania” – co wskazywałoby na zbieżność naszych poglądów na systemowy
                liberalizm. Teraz jednakże powiadasz, że zwalczałbyś mój sposób prezentacji
                poglódów nawet gdybyś utożsamial się z samymi poglądami – które sugeruje coś
                zgoła innego. Mianowicie, że moje poglądy na systemowy liberalizm są Tobie
                obce. Na razie domyślam się tylko, że Ty uważasz, iż Polska jest liberalną
                demokracją. Czy mogłbyś pomóc mi, prosze, w wyjaśnieniu powyższego?
                ....A swoją drogą wprowadziłeś mnie także w zakłopotanie swą deklaracją
                zwalczania sposobu przedstawiania moich poglądów, “nawet gdyby one były
                Twoimi”. Nawiązuję do tej ewentualności, jako że z wcześniejszych stwierdzeń
                wynika także możliwość podobieństwa naszych poglądów na systemowy liberalizm. I
                tu zaintrygowałeś mnie, gdyż zapowiedź zwalczania “Mojej Metody” może (choć nie
                musi) oznaczać także sugestie przywiązania do, bądź pochwały dla, “Metody
                Innej”. Bo nie wydaje mi się, że miałbyś do zaproponowania jedynie zwalczanie
                treści razem z forma – ze względu na samą formę, lecz bez jednoczesnej
                propozycji czegokolwiek w zamian, gdy o przekaz wartościowej treści idzie.
                Wtedy to juz zupełnie nie wiedziałbym o co Tobie chodzi. Czy zatem mogłbyś mi
                pomoc i w tym względzie?
                .......Jak widzisz spotkalśmy się nawet prędzej niż każdy z nas przypuszczał.
                To dobrze. Tematy które poruszam nie są łatwe także dla tych którzy bardzo
                chcieliby je zgłębić. Rynek informacji oferuje niestety zbyt dużo
                dezinformacji – stąd częste trudności z dogadaniem się, jako że najpierw należy
                wyjaśniać rozumienie pojęć.
                ....Mam nadzieję, że niniejsza polemika spotka się z czyimś zainteresowaniem,
                oraz – jeśli tylko Ona lub On poszukuja - dopomoże w zrozumieniu.
                ..
                ....Także Cię pozdrawiam, choć ciągle w szlafroku.
                ......Krzysztof Patora
                ..
                PS....Czy miałbyś coś przeciwko zwracaniu się do mnie per Krzysztof... Owo
                Krzys nie miało być Krzyś, lecz po prostu zmieściło się tylko tyle liter z
                Krzys ztofa surprised)
                Nie jest to jakaś wielka rzecz, jednakże.
                • krzys52 Re: Doradcy....- Dodatek Specjalny :O) 26.11.01, 04:36
                  .......Borsuku
                  ....A oto treść pokorna z wątka “Sipe Report...”, dot. Nieslusznie!
                  postawionego Tobie zarzutu o Nieuczciwość.
                  ..
                  ........Czołem
                  ....Chodziło mi o powtórne podejście do tej wymiany, w celu wykazania
                  zasadności zarzutu nieuczciwosci, postawionego Tobie w "Cała Władza W Ręce
                  Forum".
                  ..
                  ....Zatem po przeanalizowaniu powyższej wymiany doszedłem do wniosku, że mój
                  zarzut był pochopny.
                  ..
                  ....Po prostu wcześniej odebrałem Twoją odpowiedź do "źrobek pana-jezusowy -
                  PS" jako unik w stosunku do szeregu wcześniejszych argumentów, podczas gdy Ty
                  po prostu pominąłeś je, ponieważ zgodziłeś się z moją argumentacją.
                  Najwyraźniej masz zwyczaj podnoszenia tylko tego z czym się nie zgadzasz.
                  Czego nie wziąłem wtedy pod uwage, i za co teraz - Przepraszam.
                  ....Z poważaniem
                  ......Krzysztof Patora
                  • Gość: borsuk Re: Doradcy....- Dodatek Specjalny :O) IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.01, 22:07
                    Krzysztofie,
                    milo mi, ze powoli dochodzimy do jakiegos consensusu. Jak slusznie zauwazyles
                    polemizuje tylko z tym, z czym sie nie zgadzam. Reszta to strata czasu, chyba,
                    ze spedza sie go milo w towarzystwie przyjaciol na zupelnie nieobowiazujacych i
                    milych przekomarzaniach.
                    Jak juz powiedzialem pedofile powinni bys karani, a ksieza nauczyciele i inni
                    sprawujacy funkcje opiekuncze nawet ostrzej niz inni.
                    Nie jest to wszelako przejaw antyklerykalizmu, tylko przekonania, ze ludzie
                    ktorym powierzamy jakies okreslone funkcje, na ktorych zawodza oni nasze
                    zaufanie popelniaja zbrodnie podwojna.
                    Dokladnie tak samo uwazam, ze jezeli policjant pracuje dla gangu, to powinien
                    byc karany surowiej niz gangsterzy, z ktorymi wpadl. Zauwaz, ze w policji i to
                    na calym swiecie panuja podobne tendencje do ukrywania przestepcow ze swoich
                    szeregow. Analiza mechanizmow tego zjawiska bylaby moze plodniejszym polem do
                    dyskusji nad poruszonym przez Ciebie zagadnieniem, gdyz wielu z kolegow, ktorzy
                    teraz uczuli sie zagrozeni w swoich uczuciach religijnych ,mogliby sie z tego
                    wyzwolic i wniesc co pozytwnego do dyskusji, zamiast skakac Ci po glowie.

z powazaniem

borsuk
    • Gość: jolka Re: Cała władza w ręce FORUM! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 00:16
      Stanowczo protestuję z uwagi na niewłaściwą strukturę hm hm płciową Rządu
      Forumowego - powinno byc 50% : 50%. W celu zniwelowania tej rażącej
      dysproporcji stawiam swoją jakże skromną osobę do dyspozycji.
      Może być resort zdrowia (reanimować); lub sprawiedliwości albo finansów tudzież
      inny aktualnie wolny.
      Oczekuję niecierpliwie propozycji.
      • Gość: Hiacynt do rąk własnych Pani Minister Finansów Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 01:10
        Gość portalu: jolka napisał(a):

> Stanowczo protestuję z uwagi na niewłaściwą strukturę hm hm płciową Rządu
        > Forumowego - powinno byc 50% : 50%. W celu zniwelowania tej rażącej
        > dysproporcji stawiam swoją jakże skromną osobę do dyspozycji.
        > Może być resort zdrowia (reanimować); lub sprawiedliwości albo finansów tudzież
        >
        > inny aktualnie wolny.
        > Oczekuję niecierpliwie propozycji.

Jolu

Myślałem o tym dotkliwym braku kobiet. Proponuję resort finansów.
        Obawiam się tylko, że gabinet mój, jest dojść przejściowy.

oddany

Hiacynt Gabinetowy
        • Gość: jolka Od Ministra Fin. w spodnicy do Sz.P. Premiera H.:( IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 01:18
          Gość portalu: Hiacynt :
          >
          > Jolu
          >
          > Myślałem o tym dotkliwym braku kobiet. Proponuję resort finansów.
          > Obawiam się tylko, że gabinet mój, jest dojść przejściowy.
          >
          > oddany
          >
          > Hiacynt Gabinetowy

Szanowny Premierze ! albo jednak Panie Premierze !
          Serdecznie dziękuję za ten szybki wręcz odwrotny odzew - napewno się Pan nie
          zawiedzie; liczyłam na to, że dostanę się do Kasy tzn. do Budżetu.
          Hiacyncie być pod Tobą nawet przejściowo - do dla mnie zaszczyt niesłychany.
          Uposażeń oczywiście nie zmniejszamy - na razie tylko zamrozimy sad((; czyli
          wezmiemy to co poprzednicy.

Z wiernopoddańczymi wyrazami szacunku nieustającego.
          Min.Fin. - j. smile))))
          • Gość: Walek Re Rzadu z uzurpacji IP: 213.98.114.* 25.11.01, 01:57
            Tak dlugo i zawile tworzycie ten rzad kolesiow ,ze w miedzyczasie mozna
            przeprowadzic zupelnie przyzwoity pucz. Jednak jako przywodca
            puczystow ,przekladam pucz na termin blizej nieokreslony-
            zima ,swieta,afganistan itp.uratowalo wasz przyszly nierzad .Na ministra obrony
            preoponuje tego pajacyka w generalskim mundurze mod.1937. facet ma mentalnosc
            typowego "trepa" i taki jest najlepszy. Pozdrawiam PS:Nie zapominajcie o Scanie
          • Gość: Hiacynt do Pani Minister Joli IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 16:38

> Szanowny Premierze ! albo jednak Panie Premierze !
            > Serdecznie dziękuję za ten szybki wręcz odwrotny odzew - napewno się Pan nie
            > zawiedzie; liczyłam na to, że dostanę się do Kasy tzn. do Budżetu.
            > Hiacyncie być pod Tobą nawet przejściowo - do dla mnie zaszczyt niesłychany.
            > Uposażeń oczywiście nie zmniejszamy - na razie tylko zamrozimy sad((; czyli
            > wezmiemy to co poprzednicy.
            >
            > Z wiernopoddańczymi wyrazami szacunku nieustającego.
            > Min.Fin. - j. smile))))

Droga Jolu!

Jestem w innym zakątku forum, pochłonięy innymi sprawami,
            nagle patrzę a wątek się rozwija.
            Jeszcze nas nie obalono?

Budżet Twój

i Skarb Twój Hiacynt
      • Gość: jolka Re: Pytanie do Premiera : kiedy premiera nowego IP: 213.76.59.* 25.11.01, 20:03
        Rządu oczywiście.
        Niniejszym jako lewa ręka Pana Premiera (chociaż z prawej strony sceny
        politycznej) wnoszę o rozdanie wakujących nadal stanowisk oraz rozpatrzenie
        zgłoszeń forumowiczów na niektóre funkcje.
        Co do RPP to nie wskazując palcem o kogo chodzi ; proszę o sprawdzenie
        posiadania kierunkowych kwalifikacji przez kandydata.
        Proponuję wprowadzić pewne zmiany ad. RPP ale tak aby wszystko zostało po
        staremu.: )))

Co do powierzonego mi resortu to melduję uprzejmie, iz nie spałam całą noc
        opracowując scenariusze zdarzeń na okoliczność reakcji otoczenia : banków i in.
        podmiotów na Rządowe parametry - już mam 188 wariantów.
        Panie Premierze !
        Może Pan na mnie liczyć nie będę obrażała harcerzy oraz Pana Min.Gospodarki
        b.harcerza - znane mi są reguły gry rynkowej.

Oddana Min.Fin. - j.
    • Gość: Terek Ja też chcę do władzy IP: *.pl 25.11.01, 01:49

Może na początek dla mnie mało decyzyjne stanowisko, ale intratne finansowo:
      przewodniczący RPP (przyjmę stanowisko jedynie w przypadku zagwarantowania mi
      wynagrodzenia na poziomie pani Walcowej, tj. 650.000 PLN rocznie; w przypadku
      odmowy przyznania takiej gaży wnoszę o odszkodowanie w wysokości dwukrotności
      wynagrodzenia rocznego, płatne natychmiast).

Borsuk, jest contra? (odpalę Ci 10%; wszak jałmużna jest zbożnym uczynkiem:
      lepiej samemu płacić, aby mieć więcej, niż nie płacić i nie mieć nic).

A zapomniałem. Perła jako marszałek cyrku (przepraszam, sejmu) powinien wnieść
      pod jego obrady zwolnienie podatkowe wynagrodzeń członków RPP (w tym i moje
      przede wszystkim). Wszak biedy nie może myśleć!
      • Gość: jajacek Ja chce do miedzi !!!!! IP: *.kabel.telenet.be 25.11.01, 16:13
        Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi !
        Obiecuje ,ze dam pare groszy na na kato/tv.
        Nie zapomne o potrzebach episkopatu !
        I moj kierowca tez dostanie z 15000 tys na miesiac !
    • Gość: Galba Panie Premierze Hiacyncie! IP: 213.17.161.* 26.11.01, 07:44
      Jak widzę proces tworzenia gabinetu przebiega sprawnie i pozwala żywić nadzieje
      na lepsze jutro (no może pojutrze)!

Panie Premierze! Proszę szykować expose – przygotowania do zamachu stanu idą
      pełną parą, po naszej stronie stoją już Przywódcy Związków Zawodowych
      (a’propos - czy przyszły rząd przewiduje zwrócenie mi kosztów tej operacji?).
      Obecnie pracuję nad generalicją, negocjacje są trudne – chcą podwyżek o 500 %
      i rozpoczęcia programu badań nuklearnych – to jak? Zgadzamy się?

Acha! Jeszcze jedno! Prosiłem Pana Premiera o posadę na placówce w ciepłym
      kraju, chciałbym sprecyzować, że chodzi mi o coś w stylu Chile, Australii czy
      Brazylii, a nie Sudanu czy Rodezji!

Ambasador in spe,
      Galba

PS. Według moich informacji przychylnie naszym planom przygląda się Waszyngton.
      Za to Bruksela rzuca nam kłody pod nogi.
      • Gość: Hiacynt Szanowny Pan Ambasador - w miejscu - Galba IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 10:24

> Jak widzę proces tworzenia gabinetu przebiega sprawnie i pozwala żywić nadzieje
        >
        > na lepsze jutro (no może pojutrze)!
        >
        > Panie Premierze! Proszę szykować expose – przygotowania do zamachu stanu
        > idą
        > pełną parą, po naszej stronie stoją już Przywódcy Związków Zawodowych
        > (a’propos - czy przyszły rząd przewiduje zwrócenie mi kosztów tej operacj
        > i?).
        > Obecnie pracuję nad generalicją, negocjacje są trudne – chcą podwyżek o 5
        > 00 %
        > i rozpoczęcia programu badań nuklearnych – to jak? Zgadzamy się?
        >
        > Acha! Jeszcze jedno! Prosiłem Pana Premiera o posadę na placówce w ciepłym
        > kraju, chciałbym sprecyzować, że chodzi mi o coś w stylu Chile, Australii czy
        > Brazylii, a nie Sudanu czy Rodezji!
        >
        > Ambasador in spe,
        > Galba
        >
        > PS. Według moich informacji przychylnie naszym planom przygląda się Waszyngton.
        >
        > Za to Bruksela rzuca nam kłody pod nogi.

Panie Ambasadorze!

TOP SECRET

Waszyngton tak, Bruksela nie.

Proponuję placówki.
        Australia - na miesiące zimowe, Szwajcaria - na letnie.

Badania nuklearne - zdecydowanie tak. Pokój budują silni.
        Expose wygłoszę, ale negocjuję i perteraktuję, oczyszczam przedpole.
        Negocjacje są wyjątko trudne i mało delikatne.

Hiacynt

• Gość: Galba Dziękuję Panie Premierze! IP: 213.17.161.* 26.11.01, 10:43

> Panie Ambasadorze!
          > Proponuję placówki.
          > Australia - na miesiące zimowe, Szwajcaria - na letnie.

-----------

Panie Premierze!

Wzruszenie odbiera mi głos. Jestem zaskoczony, nie wiem co powiedzieć.....
          nominację oczywiście przyjmuję! Ale na jeden miesiąc w lecie (każdego roku
          oczywiście) prosiłbym o placówkę na Słowacji – Tatry cudowne, równiny też
          wspaniałe – kto wie, może uda się przekonać ich do idei Rzeczypospolitej Obojga
          Narodów?

Generałowie już nasi! Tylko Szumski się opiera. Żąda Orderu Bohatera Związku
          Radzieckiego drugiej klasy i moskitiery z jedwabiu! Idziemy na to?

Galba,
          Poseł Pełnomocny RP w Australii, Szwajcarii i na Słowacji

• krates.8 A na politycznego jak się załapać? 8) 26.11.01, 09:21
      więźnia oczywiście a nie oficera 8)

ustrój mi się nie podoba!
      ile za nawoływanie do obalenia?

do lżenia organów wolałbym się nie posuwać 8)

Krates.8) kontestator

P.S. W razie czego proszę o najwyższy wymiar kary 8)

• Gość: Galba Nowa władza będzie surowa! IP: 213.17.161.* 26.11.01, 09:38
        krates.8 napisał(a):

> więźnia oczywiście a nie oficera 8)

Oj nie radzę, na więźniach będzie się oszczędzać w pierwszej kolejności.

> ustrój mi się nie podoba!
        > ile za nawoływanie do obalenia?

Nagroda w postaci bileciku PKP do Mińska.

> do lżenia organów wolałbym się nie posuwać 8)

i słusznie bo konsekwencje mogły by być tragiczne.

• Gość: luka Re: Cała władza w ręce FORUM! IP: 217.67.196.* 26.11.01, 09:26

> Vice-Premier i Minister Skarbu i Finansów – Luka – niestrudzony boj
      > ownik o
      > wolność gospodarczą, gwarant ograniczenia wydatków budżetu i złagodzenia
      > obciążeń fiskalnych

Nominację przyjmuję! Zarządzam natychmiastowe obniżenie stawek akcyzy na wódę,
      papierosy, samochody i benzynę oraz VATu do 7%.
      • Gość: Galba Bravo! Bravo! Bravo! IP: 213.17.161.* 26.11.01, 09:45
        Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: Galba napisał(a):
        >
        > > Vice-Premier i Minister Skarbu i Finansów – Luka – niestrudzon
        > y boj
        > > ownik o
        > > wolność gospodarczą, gwarant ograniczenia wydatków budżetu i złagodzenia
        > > obciążeń fiskalnych
        >
        > Nominację przyjmuję! Zarządzam natychmiastowe obniżenie stawek akcyzy na wódę,
        > papierosy, samochody i benzynę oraz VATu do 7%.

---------

Nareszcie właściwy człowiek na właściwym miejscu!

Galba

PS. Co z podatkiem dochodowym od os.fiz i obowiązkiem ubezp.społ.?

• Gość: luka Re: Bravo! Bravo! Bravo! IP: 217.67.196.* 26.11.01, 11:29

> PS. Co z podatkiem dochodowym od os.fiz i obowiązkiem ubezp.społ.?

Podatek dochodowy zostaje zamieniony na liniowy w wysokości 12%. Po kilkuletnim
          okresie przejściowym zostanie w jego miejsce wprowadzony pogłówny.

ZUS ulega natychmiastowemu rozwiązaniu. Na jego gruzach pozostanie niewielka
          komórka do obsługi praw nabytych. Wprowadzam wolność ubezpieczania się. Banki i
          towarzystwa ubezpieczeniowe proszone są o nie przysyłanie mi w podzięce żadnych
          giftów.

• adams40 Re: Cała władza w ręce FORUM! 26.11.01, 10:04

>
        > > Vice-Premier i Minister Skarbu i Finansów � Luka

A może powinienes w swoje ręce wziąć całą władzę . Wtedy zapanowałyby rządy prawa .
    • Gość: jolka Re: Reklamacja do Sz.P. Premiera .... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 10:38
      Panie Premierze !
      Jestem głęboko zaniepokojona zdublowaniem obsady Min. Fin. otóż okazuje się że
      dyktator niejaki Galba oraz samozwańczo Luka podaje się za Min.Fin.- którą to
      tekę otrzymałam ja.
      Proponuję rozdzielić resort Skarbu pozostawiając go w rękach Szanownego Luki a
      ja nadal zarządzać będę Fin. Państwa z tak dobrym skutkiem jak dotychczas.
      Proszę o pilne spowodowanie aby Luka przeniósł się do innego gabinetu ponieważ
      nie możemy nadal siedzieć przy jednym biurku i w jednym fotelu.
      Uważam, że jedynie decyzje Premiera co do doboru Min. są legalne.
      A swoją drogą mógłby Pan Premier nie dublować obsady stanowisk bo ktoś (nie ja
      o nie ja)może zakwestionować Pańskie kompetencje do sprawowania urzędu Premiera.

Pozostaję niespokojna.
      Min.Fin. (?) -j.
      • Gość: Galba Dementi IP: 213.17.161.* 26.11.01, 10:53

> otóż okazuje się że dyktator niejaki Galba

---------

Pragnę oficjalnie i z całą powagą piastowanego urzędu (ambasador w Australii,
        Szwajcarii i na Słowacji) zdementować uporczywe i jakże niesprawiedliwe pogłoski
        jakobym był dyktatorem.

Jestem jedynie zatroskanym obywatelem naszej Ojczyzny, który niestrudzenie knuje
        pro publico bono i ad maiorem Dei gloriam!

Galba

• Gość: luka Re: Reklamacja do Sz.P. Premiera .... IP: 217.67.196.* 26.11.01, 10:54

> Jestem głęboko zaniepokojona zdublowaniem obsady Min. Fin. otóż okazuje się że
        > dyktator niejaki Galba oraz samozwańczo Luka podaje się za Min.Fin.- którą to
        > tekę otrzymałam ja.

Stanowczo protestuję! Otrzymałem nominację jako pierwszy - a więc to Pani jest
        uzurpatorką.

> Proszę o pilne spowodowanie aby Luka przeniósł się do innego gabinetu ponieważ
        > nie możemy nadal siedzieć przy jednym biurku i w jednym fotelu.

Może mi Pani siedzieć na kolanach...

> Uważam, że jedynie decyzje Premiera co do doboru Min. są legalne.

W takim razie, jako legalista, zdaję się na arbitraż Jego Ekscelencji Premiera
        Hiacynta.

Pozdrawiam,
        MinFin(?) luka
        • Gość: jolka Re:Panie Premierze Hiacyncie Ojczyzna IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 11:13
          w niebezpieczeństwie a Ty się nie zrywasz na koń nie siadasz ???

> Gość portalu: jolka napisał(a):
          >
          >Jestem głęboko zaniepokojona zdublowaniem obsady Min. Fin. otóż okazuje się że
          > > dyktator niejaki Galba oraz samozwańczo Luka podaje się za Min.Fin.- którą
          > to tekę otrzymałam ja.
          >
          > Stanowczo protestuję! Otrzymałem nominację jako pierwszy - a więc to Pani jest
          > uzurpatorką.

Nie ma tak kto pierwszy ten lepszy; ja zostałam wybrana przez P.Premiera w
          aureoli prawa a Galba kto to jest no kto ? Nikt nie zna tego nazwiska.
          Czyżby nowy Prezydent ?smile)). To by zmieniało postać rzeczy ale jako wielokrotny
          ambasador nie będzie decydował o obsadzie Resortu Fin. Tylko Premier no i ja.

>Proszę o pilne spowodowanie aby Luka przeniósł się do innego gabinetu ponieważ
          > > nie możemy nadal siedzieć przy jednym biurku i w jednym fotelu.
          >
          > Może mi Pani siedzieć na kolanach...

O proszę popatrzeć Panie Premierze cały czas Min.Skarbu Luka nie chciał się
          posunąć musialam siedzieć na jednym tym no półd.... (pięć liter) dopiero teraz
          proponuję swoje kolana.
          Czekam do wieczora - taj jak napisałam w innym wątku mogę być ew. tylko
          Premierem - wybieraj Hiacyncie.Albo ja albo Luka, innych alternatyw nie ma.
          > > Uważam, że jedynie decyzje Premiera co do doboru Min. są legalne.
          >
          > W takim razie, jako legalista, zdaję się na arbitraż Jego Ekscelencji Premiera
          > Hiacynta.

Ja także - my prawica zawsze się dogadamy.smile)). Ja też uważam, że Hiacynt jest
          Ekscelencją.
          > Pozdrawiam,
          > MinFin(?) luka
          Pozdro.
          Min.Fin. (?) j.
        • Gość: Hiacynt do Sz.P. Ministrów Jolki i Luki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 11:26

> Gość portalu: jolka napisał(a):
          >
          > > Jestem głęboko zaniepokojona zdublowaniem obsady Min. Fin. otóż okazuje si
          > ę że
          > > dyktator niejaki Galba oraz samozwańczo Luka podaje się za Min.Fin.- którą
          > to
          > > tekę otrzymałam ja.
          >
          > Stanowczo protestuję! Otrzymałem nominację jako pierwszy - a więc to Pani jest
          > uzurpatorką.
          >
          > > Proszę o pilne spowodowanie aby Luka przeniósł się do innego gabinetu poni
          > eważ
          > > nie możemy nadal siedzieć przy jednym biurku i w jednym fotelu.
          >
          > Może mi Pani siedzieć na kolanach...
          >
          > > Uważam, że jedynie decyzje Premiera co do doboru Min. są legalne.
          >
          > W takim razie, jako legalista, zdaję się na arbitraż Jego Ekscelencji Premiera
          > Hiacynta.
          >
          > Pozdrawiam,
          > MinFin(?) luka

Szanowni P. Ministrowie

Siedzenie na kolanach, też jest siedzeniem w jednym fotelu.
          Dlatego też, musimy znaleźć inne rozwiązanie. Gdybyśmy byli rządem
          lewicowym, weyjście byłoby banalnie proste, zdublowanie ministerstw.

A może powrócimy do pierotnego planu, gdyby Pani minister moim sercem
          skołatanym łaskawie się raczyła zająć? Proponuję obsadę ministerstwa zdrowia.
          Proszę o odpowioedź.

Hiacynt
          • Gość: jolka Re: od Minister Zdrowia Jolki do Sz.P. Premiera IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 19:48

> Szanowni P. Ministrowie
            >
            > Siedzenie na kolanach, też jest siedzeniem w jednym fotelu.
            > Dlatego też, musimy znaleźć inne rozwiązanie. Gdybyśmy byli rządem
            > lewicowym, weyjście byłoby banalnie proste, zdublowanie ministerstw.
            > A może powrócimy do pierotnego planu, gdyby Pani minister moim sercem
            > skołatanym łaskawie się raczyła zająć? Proponuję obsadę ministerstwa zdrowia.

Wielce Szanowny Panie Premierze !
            Nin. składam rezygnację z funkcji Min.Fin. i Skarbu (odprawę proszę przelać na
            podane konto).
            Przyjmuję zaszczytne stanowisko Min.Zdrowia; na którym także nie zawiodę
            Sz.P.Premiera, z uwagi na posiadane interdyscyplinarne kwalifikacje.smile)).
            Masaż serca gwarantowany.

Z poważaniem
            Min.Zdrowia - j.
            • Gość: Hiacynt do Pani Minister Zdrowia Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 20:54

> Wielce Szanowny Panie Premierze !
              > Nin. składam rezygnację z funkcji Min.Fin. i Skarbu (odprawę proszę przelać na
              > podane konto).
              > Przyjmuję zaszczytne stanowisko Min.Zdrowia; na którym także nie zawiodę
              > Sz.P.Premiera, z uwagi na posiadane interdyscyplinarne kwalifikacje.smile)).
              > Masaż serca gwarantowany.
              >
              > Z poważaniem
              > Min.Zdrowia - j.

Szanowna Pani Minister

Pani kwalifikacje interdyscyplinarne, znajomość prawa, ekonomii,
              etyki sa powszechnie znane. Zostaną w pełni wykorzystane.

z wyrazzmi szacunku

Hiacynt
            • Gość: luka Re: od Minister Zdrowia Jolki do Sz.P. Premiera IP: 217.67.196.* 27.11.01, 07:51

> Nin. składam rezygnację z funkcji Min.Fin. i Skarbu (odprawę proszę przelać na
              > podane konto).

Z żalem przyjmuję to oświadczenie, ponieważ goszczenie na kolanach tak uroczej
              osoby byłoby niebywałym szczęściem.

> Przyjmuję zaszczytne stanowisko Min.Zdrowia; na którym także nie zawiodę
              > Sz.P.Premiera, z uwagi na posiadane interdyscyplinarne kwalifikacje.smile)).
              > Masaż serca gwarantowany.

Życzę powodzenia na nowym stanowisku. Jednocześnie chciałbym zauważyć, że urząd
              ten powinien się nazywać raczej Ministerstwo Chorób. Kwestia nazwy jednak nie
              jest istotna, ponieważ po sprywatyzowaniu służby zdrowia MinZdrow bedzie można
              rozwiązać, zwalniając podatników od łożenia w biurokrację.

Śzczerze oddany,
              MinSkarbuFin luka
      • Gość: adams Re: Reklamacja do Sz.P. Premiera .... IP: 213.25.60.* 26.11.01, 11:22

> Panie Premierze !
        > Jestem głęboko zaniepokojona zdublowaniem obsady Min. Fin. otóż okazuje się że
        > dyktator niejaki Galba oraz samozwańczo Luka podaje się za Min.Fin.- którą to
        > tekę otrzymałam ja.
        > Proponuję rozdzielić resort Skarbu pozostawiając go w rękach Szanownego Luki a
        > ja nadal zarządzać będę Fin. Państwa z tak dobrym skutkiem jak dotychczas.
        >
        Ledwo zaczęli rządzić a juź mnożą stołki . Zawsze mówiłem , że trzeba to wziąć mocno za twarz.
        Moja propozycja odnosnie nomokratycznej dyktatury aktualna.
    • Gość: Hiacynt Expose IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 10:42

Jestem czasowo autooddelegowany do innego gabinetu.
      Jeżeli nikt mnie nie zdąży obalić, to expose wygłoszę.
      O wolności gospodarczej i społecznej.
      O tym, gdzie nasze korzenie i gdzie wartości.

Hiacynt Czasowy
    • Gość: Galba REAKCJA ŚWIATOWEGO BIZNESU !!! IP: 213.17.161.* 26.11.01, 13:02
      Są już pierwsze reakcje kół światowego biznesu na formowanie się Rządu Pana
      Premiera Hiacynta:

Złoty umocnił się w stosunku do dolara (o 0,13%)

W górę poszły indeksy giełdowe:

Dow Jones (Nowy Jork) o 1,27%
      Nasdaq (również Nowy Jork) o 1,50 %
      Dax (Frankfurt) o 0,52 %
      Nikkei (Tokio) o 3,44 %

Co prawda Warszawski Indeks Giełdowy (WIG) spadł o 0,01 % ale jest to
      spowodowane tarciami na linii Pani Minister Jola – Pan Minister Luka, prognozy
      długoterminowe są bardzo zachęcające.

Oby tak dalej!
    • Gość: Piort Re: Rada Ministrów FORUM IP: 192.168.1.* 26.11.01, 15:20
      Z radościa witam nowy rząd! Ale aby do tego doprowadzić trzeba się trochę
      natrudzić! Pomny historii proponuję wydzierżawić od p.prezydenta Łukaszenki
      Berezę i tam osadzić zarówno rząd jak i parlament in coprpore. Zgłaszam swoją
      kandydaturę na Kostkę-Biernackiego komendanta Obozu Odkupienia Win Wobec
      Polski, który by się zajął resocjalizacją całej klasy rządzącej z obecnego i
      porzednich składów. Mam plany wychowawcze wobec kazdego z nich z osobna i
      wszystkich razem. Wstępnie przygotowałam plan dnia: 04.00 - pobudka, 04.10 -
      kąpiel, 04.30 - śniadanie - trzonkiem od łopaty po łbie i biegiem do roboty,
      05.00 - sypanie wałów przeciwpowodziowych, udrażnianie kanałów, melioracje,
      naprawa dróg, usuwanie nieczystości i inne pożyteczne zajęcia. 16.00 - posilek
      regeneracyjny z produktów znalezionych podczas pracy, 16.15 - praca społecznie
      pożyteczna podobnie jak przed posiłkiem, 22.00 Capstrzyk.
    • perla! O KANDYDATACH tu jest 26.11.01, 15:49

> Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Narodzie! Oto proponowany skład Gabinetu Ondowy
      > Rzeczypospolitej:
      >
      > Premier – Hiacynt – człowiek elokwentny, oczytany, wielki patriota
      > i co
      > najważniejsze: uczulony na sprawy uczciwości i honoru

To prawda, Hiacynt taki jest, niestety. I to Go dyskwalifikuje do objęcia tego
      stanowiska. Tam oszusta trzeba.

>
      > Vice-Premier i Minister Skarbu i Finansów – Luka – niestrudzony boj
      > ownik o
      > wolność gospodarczą, gwarant ograniczenia wydatków budżetu i złagodzenia
      > obciążeń fiskalnych

Och, gdyby to możliwe było! Bogatym człowiekiem bym był.

> Vice-Premier i Minister Bezpieczeństwa – czcigodny # - wytropi i zniszczy
      >
      > wrogów zagrażających Polsce jak i zwykłym obywatelom, zalety: bezkompromisowy i
      >
      > nieprzekupny

Nie ma ludzi nieprzekupnych. Istnieje setki sposobów na korupcję. Począwszy od
      zwykłego dawania w łapę, poprzez podsuwanie dziwek czy przegrywanie w karty do
      kogoś. Na tym stanowisku kandydat powinien być tylko trzy miesiące a potem
      roztrzelać go trzeba. I następnego wybrać.

> Minister Dyplomacji – Madame Tete – inteligencją i urokiem osobisty
      > m podbije
      > serca mężów stanu całego świata, wada: czasami zbyt miękka, środek zaradczy:
      > dać jej do pary kogoś „twardego” w randze vice-ministra (chętni - l
      > ist
      > motywacyjny, CV, zdjęcie i referencje)

To pewnie tak dla zasady, że kobieta w rządzie też potrzebna jest. Ala na
      wiceministra dać. Ktoś musi nosić teczkę Pani Minister.

> Minister Wojny – Mosze – co prawda ma pewną zasadniczą wadę ale z p
      > ewnością
      > Jego bojowość wystarczy by odstraszać potencjalnych agresorów

No i na wojnie był, a nie zza biurka tylko sterowałby.

> Minister Sprawiedliwości – L.Kaczyński – sprawdził się więc po co s
      > zukać kogoś
      > nowego?

To błąd jest. Nie uczestniczy w forum, nie ma doświadczenia.

> Reszta ministerstw do likwidacji.

O to, to...

>
      > Galba
      >
      > PS. Ministrów nowego gabinetu proszę o posadę na placówce zagranicznej,
      > najlepiej w jakimś ciepłym kraju.

Afganistan zdaje mi się ciepłym krajem jest.

Perła

• Gość: Blong Re: Gabinet Cieni - Obudzcie Sie !!! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 17:22
      Szanowna opozycjo pozarzadowa
      oficjalnie proponuje pierwszych kandydatow do przyszlego rzadu i po uzupelnieniu
      listy wniose o odwolanie slabowitego prawicowego gabinetu.
      Powodow jest pare.
      Pierwszy dzien roboczy i juz mamy niesmaczna walke o stolki i tak naprawde nie
      wiadomo kto w sytuacji kryzysowej steruje finansami panstwa.
      Rzad co prawda nominalnie jest kierowany przez sz. p. Hiacynta, ale tak naprawde
      za sznurki pociaga ambasador Galba. Doswiadczenia z 4 ostatnich lat nie pozwalaja
      na zaakceptowanie takiej sytuacji.
      Sytuacja gospodarcza sie pogarsza. WIG spadl i choc rzad nieudolnie tlumaczy to
      tarciami personalnymi to my dobrze wiemy, ze nasi przedsiebiorcy sa po prostu
      przerazeni wizja nastepnych 4 lat rzadow jedynych slusznych.
      Pogorszenie stosunkow z UE zle wrozy Polsce w przyszlosci. Co z tego ze
      Waszyngton patrzy na nas lepszym okiem, jak wszystcy pamietamy sytuacje Pakistanu
      po wojnie afgansko-radzieckiej. Jak Amerykanom nie bedziemy juz potrzebni to
      odrzuca nas i zostana tylko sojusze Bialorusia i Ukraina.
      Plany rozpoczecia programu atomowego stanowia wielkie zagrozenie dla kruchej
      rownowagi w Srodkowej Europie i z wiarygodnych zrodel zaczynaja naplywac
      informacje o nowych dyrektywach Lukaszenki i Mecziara /prawdopodobnie przyszlego
      premiera Slowacji/ w tej sprawie. Czy chcemy sasiadow z arsenalem jadrowym?
      No i na koniec najgorsze czyli ryzyko przeprowadzenia puczu. Wojskowi juz po
      spelnieniu niewygorowanych zadan oferuja rozpedzenie parlamentu
      oraz "internowanie" opozycji. Dochodza sluchy ze pupil nowego rzadu przyszly
      wielki inkwizytor A. M. wspolnie z sz. p. ministrem #, juz przygotowuja polskie
      stadiony do procesow.

oto wstepne propozycje

Premier
      luzer
      /nieobecny, dlatego z pewnoscia nie bedzie powodowal zadnych zawirowan/

Minister Finansow
      tyu
      /doswiadczenie, spokoj i wywazone reakcje gwarancja stabilnej gospodarki/

Minister Spraw Zagranicznych
      jajacek
      /dobre doswiadczenie z Brukseli zaowocuje szybszym wejsciem do UE/

Minister Spraw Wewnetrznych
      snajper
      /czujny i uczciwy/

Minister Obrony
      Mosze
      /jeden z nielicznych specjalistow niezaangazowanych w wewnetrzne spory w naszym
      kraju/

Minister Sprawiedliwosci
      Lisek
      /spokoj i rozsadek to najbardziej potrzebuje nasze sadownictwo/

To sa tylko wstepne propozycje i nie uwzglednilem kilkunastu bardzo zasluzonych
      osob by na samym poczatku nie skonczyc z oskarzeniem o sterowanie z tylnego
      siedzenia. Nowy rzad powinien byc wyloniony metoda demokratyczna.

Pozdrawiam
      Blong

p.s.
      siebie widze tylko na stolku wicemarszalka, bo odkrylem w ostatnich dniach
      powolanie do tego postu.
      • Gość: luka Re: Gabinet Cieni - Obudzcie Sie !!! IP: 217.67.196.* 27.11.01, 08:06
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> Powodow jest pare.
        > Pierwszy dzien roboczy i juz mamy niesmaczna walke o stolki i tak naprawde nie
        > wiadomo kto w sytuacji kryzysowej steruje finansami panstwa.

Wiadomo. Ja.

> Sytuacja gospodarcza sie pogarsza. WIG spadl i choc rzad nieudolnie tlumaczy t
        > o
        > tarciami personalnymi to my dobrze wiemy, ze nasi przedsiebiorcy sa po prostu
        > przerazeni wizja nastepnych 4 lat rzadow jedynych slusznych.

Nasi przedsiębiorcy są zachwyceni. Opozycja uprawia sofizmatyczną propagandę.

> Pogorszenie stosunkow z UE zle wrozy Polsce w przyszlosci.

Nie dam ani grosza na tzw. "integrację" z Mumią Europejską. Strategicznym celem
        tego rządu powinno być wstąpienie do NAFTA.

> Co z tego ze
        > Waszyngton patrzy na nas lepszym okiem, jak wszystcy pamietamy sytuacje Pakista
        > nu
        > po wojnie afgansko-radzieckiej. Jak Amerykanom nie bedziemy juz potrzebni to
        > odrzuca nas i zostana tylko sojusze Bialorusia i Ukraina.

A o Rosji zapomniałeś? Bliski wielki rynek.

> Plany rozpoczecia programu atomowego stanowia wielkie zagrozenie dla kruchej
        > rownowagi w Srodkowej Europie i z wiarygodnych zrodel zaczynaja naplywac
        > informacje o nowych dyrektywach Lukaszenki i Mecziara /prawdopodobnie przyszleg
        > o
        > premiera Slowacji/ w tej sprawie. Czy chcemy sasiadow z arsenalem jadrowym?

Już mamy - Rosję i Ukrainę. Dlatego należy natychmiast stworzyć własną.

> No i na koniec najgorsze czyli ryzyko przeprowadzenia puczu. Wojskowi juz po
        > spelnieniu niewygorowanych zadan oferuja rozpedzenie parlamentu
        > oraz "internowanie" opozycji.

Na wojsko pieniędzy nie będę skąpił. A dyktatura jest lepsza od zniewieściałej
        demokracji.

> Premier
        > luzer
        > /nieobecny, dlatego z pewnoscia nie bedzie powodowal zadnych zawirowan/

To dlaczego nie postawić na jego miejsce manekina?

> Minister Finansow
        > tyu
        > /doswiadczenie, spokoj i wywazone reakcje gwarancja stabilnej gospodarki/

O nie, tylko nie to! Ten facet puści nas w skarpetkach jeszcze przed grudniem!

> Minister Spraw Zagranicznych
        > jajacek
        > /dobre doswiadczenie z Brukseli zaowocuje szybszym wejsciem do UE/

Z UE należy wyjść, a nie wejść.

> Minister Spraw Wewnetrznych
        > snajper
        > /czujny i uczciwy/

Doskonała gwarancja przeproszenia wszystkich Żydów en masse i indywidualnie za
        wszelkie możliwe prawdziwe lub wyimaginowane przewinienia Polaków. Tylko czy
        ministrem SW powinien być rasista? Co na to Twoja Bruksela?

> Minister Sprawiedliwosci
        > Lisek
        > /spokoj i rozsadek to najbardziej potrzebuje nasze sadownictwo/

Nasze sądownictwo potrzebuje pieniędzy i zdecydowania, a nie ciepłych kluch.

> Nowy rzad powinien byc wyloniony metoda demokratyczna.

Oooo... A jakie są te inne metody?

> siebie widze tylko na stolku wicemarszalka, bo odkrylem w ostatnich dniach
        > powolanie do tego postu.

Do tego koryta, chciałeś zapewne napisać.

Pozdrawiam,
        MinFin luka
        • Gość: Blong Re: Gabinet Cieni - Obudzcie Sie !!! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 16:49
          W ostatnich godzinach drastycznie zmienila sie sytacja w Polsce /na plus
          oczywiscie/. Z tego powodu zaprzestaje tworzenia koncepcji Gabinetu Cieni bowiem
          dzieki wielkiej koalicji nie jest on juz potrzebny.
          Uklony

Blong
          Gl.I.K.
    • Gość: tete Drogi Galbo !!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 19:28
      Dopiero dzisiaj odkrylam ten watek !!! Hahahahahahahahahaha (to nie cytat z Maxia - ale smiech prosto z tzw. trzewi)
      Uczciwie mowiac
      • Gość: Hiacynt Sznowna Pani Minister Dyplomacji Tete IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 21:25

Szanowna Pani Minister!

Bardzo długo poszukiwano osoby właściwej na stanowisko, które Pani piastuje.
        Kompetencje Pani, a taże urok osobisty, elegancja całkowicie nas upewniły, że
        jest Pani Minister, najlepszym kandydatem z możliwych i nie tylko, że właściwie
        będzie Pani realizować zadania dyplomatyczne, to reprezentować będzie Pania nasz
        kraj, na arenie międzynarodowej w sposób jedyny i niepowtarzalny.

szczerze oddany

Hiacynt
        • Gość: Mag Re: Szanowny Panie Premierze Hiacyncie IP: 64.95.214.* 26.11.01, 21:34
          Czy w ramach naszej Forumowej znajomosci moglabym prosic o stanowiska
          amabasadora(ki) w Bardzo Duzym Kraju Za Wielka Woda ? Jezyk znam, stosunki mam
          (osobiste), lobby moge stworzyc, kraj lojalnie bede reprezentowac.
          Mag Bardzo Dyplomatyczna
          • Gość: Carmina Re: Szanowny Panie Premierze Hiacyncie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 21:42
            Gość portalu: Mag napisał(a):

> Czy w ramach naszej Forumowej znajomosci moglabym prosic o stanowiska
            > amabasadora(ki) w Bardzo Duzym Kraju Za Wielka Woda ? Jezyk znam, stosunki mam
            > (osobiste), lobby moge stworzyc, kraj lojalnie bede reprezentowac.
            > Mag Bardzo Dyplomatyczna

Rany, to juz nie bedzie do kogo "ty" powiedziec, LOL. Pozdro spod gabinetu, z
            protokolem.
            • Gość: Mag Re: do Carminy IP: 64.95.214.* 26.11.01, 21:49
              Gość portalu: Carmina napisał(a):

> Rany, to juz nie bedzie do kogo "ty" powiedziec, LOL. Pozdro spod gabinetu, z
              > protokolem.

Spoko, jezyk Duzego Kraju jest demokratyczny i tylko formy "Ty" uzywa. Proponuje
              podobna reforme j.polskiego.
              • Gość: Carmina Mag IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 21:58
                >
                > Spoko, jezyk Duzego Kraju jest demokratyczny i tylko formy "Ty" uzywa. Proponuj
                > e
                > podobna reforme j.polskiego.

Aha, tak. Racja. Zadanie dla ministra edukacji. smile
                • Gość: Hiacynt Szanowna Pani Ambasador Carmino IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 22:13

Szanowna Pani Carmino

Mam zaszczyt zaproponować Pani stanowisko Ambasadora Polski w Londynie.
                  Jeżeli Pani wyrazi zgodę, prosze się zgłosić do Pani Minister Dyplomacji Tete
                  w dniu jutrzejszym.

wyrażając nadzieję, że zgodzi się Pani objąć placówkę
                  gratuluję i życzę sukcesów

Hiacynt
          • Gość: Hiacynt Sznowna Pani Ambasador Mag IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 22:08

> Czy w ramach naszej Forumowej znajomosci moglabym prosic o stanowiska
            > amabasadora(ki) w Bardzo Duzym Kraju Za Wielka Woda ? Jezyk znam, stosunki mam
            > (osobiste), lobby moge stworzyc, kraj lojalnie bede reprezentowac.
            > Mag Bardzo Dyplomatyczna

Droga Mag!

Własciwie Pani Ambasador Mag

Proponuję Pani objęcie placówek dyplomatycznych w Stanach Zjednoczonych
            Ameryki i Meksyku. Wiem, że bedzie Pani reprezentowałą nas w sposób
            doskonały i będzie wspaniałym ambasadorem polskości.
            Proszę w dniu jutrzejszym, w Waszyngtonie złożyć listy uwierzytelniające.

oddany Hiacynt
            • Gość: Mag Re: Szanowny Panie Premierze Hiacyncie IP: 64.95.214.* 26.11.01, 22:15

> Gość portalu: Mag napisał(a):
              >
              > > Czy w ramach naszej Forumowej znajomosci moglabym prosic o stanowiska
              > > amabasadora(ki) w Bardzo Duzym Kraju Za Wielka Woda ? Jezyk znam, stosunki
              > mam
              > > (osobiste), lobby moge stworzyc, kraj lojalnie bede reprezentowac.
              > > Mag Bardzo Dyplomatyczna
              >
              > Droga Mag!
              >
              > Własciwie Pani Ambasador Mag
              >
              > Proponuję Pani objęcie placówek dyplomatycznych w Stanach Zjednoczonych
              > Ameryki i Meksyku. Wiem, że bedzie Pani reprezentowałą nas w sposób
              > doskonały i będzie wspaniałym ambasadorem polskości.
              > Proszę w dniu jutrzejszym, w Waszyngtonie złożyć listy uwierzytelniające.
              >
              > oddany Hiacynt

A gdzie Kanada???
              • Gość: Hiacynt Re: Szanowny Panie Premierze Hiacyncie IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 23:05

> A gdzie Kanada???

Myslałem o Kanadzie.
                Uznałem, ze Stany Zjednoczone Meksyku, są dogodniejsze.

Hiacynt
        • Gość: tete Dlaczego dlaczego dlaczego ??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 22:34
          nie mogę byc jakimc pacykarzem od gazetek albo np. ambasadorem w calkiem malutkim kraju, w ktorym sa krasnale i cyborgi. Ja nie bede Ministrem od zadnych stosunkow a tym bardziej miedzynarodowych.
          Panie Premierze - prosze miec na wzgledzie dobro kraju i nie powierzac mi pod zadnym pozorem jakiejkolwiek teki - nawet jesli mialby ja nosic wielce odpowiedzialny wiceminister.

Blagam ... (a tu w tej papierowej tytce obok cebularzy - opakowane czule w bibulke szneki z glansem ... prosze, moze Pan Premier glodny ... o a tu serwetka - zatluszczone paluszki wytrzec ... a oto pioro ... i juz mozna podpisac stosowny dokument)

pozdrawiam, smile)tete
    • Gość: jolka Re: Czas na nominacje ... Panie Premierze IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 21:44
      Szanowny Panie Premierze !
      Niniejszym wnoszę o nominowanie n/w forumowiczów na wyszczególnione stanowiska :

1. Min. Nauki - Stoik;
      2. Prezes NBP - Scan;
      3. Min. Obrony - Witekjs
      4. Min. Ataku - Snajper;
      5. Min. Kultury - Miriam;
      6. Min. Sztuki - Carmina ;
      7. Gł. Informatyk Kraju – Perła;
      8. Szef Kancelarii Premiera – Tumisia;
      9. Szef Więziennictwa - Kat
      10. Gł. Zoolog Kraju - Indris;
      11. Min. Zdrowia - Jolka ;
      12. Min. Ds. czystości jęz.polskiego i mniejszości seksualnych – Adam;
      13. Szef UOP - Krates
      14. Szef KIE - Jajacek
      15. Marszałek Senatu - Tyu;
      16. Min. Do spraw kontaktów z episkopatem – Krzysztof 52;
      17. Przewod. RPP - Terek;
      18. Gł. Internauta Kraju – Blong;
      19. Min. Polityki Socjalnej – Vist
      20. Marszałek Sejmu - Doku,
      21.koordynator ds. służb specjal. – Piort
      22.Rzecznik Prasowy Min. – Borsuk
      23.Min. ds. humanizacji i odchamiania – Orange;
      24.Korespondent Wojenny w USA – Mag;
      25.Min.ds. Sportu – Limak
      26. Min.Spraw.Zagranicz. – Civic
      27.Min.ds. Młodzieży - Egon ;
      28.Min. ds. demonopolizacji – Ethanol;
      29.Min. ds. standaryzacji – XXL;
      30.Prezes IPN – siedem;
      31.Ministrowie bez tek : niunia, Lisek, Balzer, Adams, Gomez,
      Sugeruje aby Pan Premier objął bezpośrednim nadzorem Centralne Biuro Śledcze.
      Uzasadnienie :
      Celem uaktywnienia forumowiczów proponuję spłaszczenie struktury
      organizacyjnej poprzez likwidację w poszczególnych Min. Po 15 stanowisk
      Wiceministrów; co pozwoli zaoszczędzone środki przekazać na sfin. Nowych
      stanowisk ministerialnych.

Z wyrazami szacunku.
      Min.Zdrowia. – j.
      PS. Powyższe przygotowywałam jeszcze jako Min. Fin. na kolanach.
      • Gość: Carmina Re: Czas na nominacje ... Jolu.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 21:56

> Szanowny Panie Premierze !
        > Niniejszym wnoszę o nominowanie n/w forumowiczów na wyszczególnione stanowiska
        > :
        >
        > 1. Min. Nauki - Stoik;
        > 2. Prezes NBP - Scan;
        > 3. Min. Obrony - Witekjs
        > 4. Min. Ataku - Snajper;
        > 5. Min. Kultury - Miriam;
        > 6. Min. Sztuki - Carmina ;
        > 7. Gł. Informatyk Kraju – Perła;
        > 8. Szef Kancelarii Premiera – Tumisia;
        > 9. Szef Więziennictwa - Kat
        > 10. Gł. Zoolog Kraju - Indris;
        > 11. Min. Zdrowia - Jolka ;
        > 12. Min. Ds. czystości jęz.polskiego i mniejszości seksualnych – Adam;
        > 13. Szef UOP - Krates
        > 14. Szef KIE - Jajacek
        > 15. Marszałek Senatu - Tyu;
        > 16. Min. Do spraw kontaktów z episkopatem – Krzysztof 52;
        > 17. Przewod. RPP - Terek;
        > 18. Gł. Internauta Kraju – Blong;
        > 19. Min. Polityki Socjalnej – Vist
        > 20. Marszałek Sejmu - Doku,
        > 21.koordynator ds. służb specjal. – Piort
        > 22.Rzecznik Prasowy Min. – Borsuk
        > 23.Min. ds. humanizacji i odchamiania – Orange;
        > 24.Korespondent Wojenny w USA – Mag;
        > 25.Min.ds. Sportu – Limak
        > 26. Min.Spraw.Zagranicz. – Civic
        > 27.Min.ds. Młodzieży - Egon ;
        > 28.Min. ds. demonopolizacji – Ethanol;
        > 29.Min. ds. standaryzacji – XXL;
        > 30.Prezes IPN – siedem;
        > 31.Ministrowie bez tek : niunia, Lisek, Balzer, Adams, Gomez,
        > Sugeruje aby Pan Premier objął bezpośrednim nadzorem Centralne Biuro Śledcze.
        > Uzasadnienie :
        > Celem uaktywnienia forumowiczów proponuję spłaszczenie struktury
        > organizacyjnej poprzez likwidację w poszczególnych Min. Po 15 stanowisk
        > Wiceministrów; co pozwoli zaoszczędzone środki przekazać na sfin. Nowych
        > stanowisk ministerialnych.
        > Z wyrazami szacunku.
        > Min.Zdrowia. – j.
        > PS. Powyższe przygotowywałam jeszcze jako Min. Fin. na kolanach.

Ojej, z łapanki chyba obsadzacie. Choc z częsci pekam, rewelia, LOL. Pzrez chwile
        sie zapomnialam, propozycja kuszaca, ale gdziez mnie w tym zacnym gronie
        zasiadac. Toż ja prosta Halina jestem. Ide dalej swoje izdebki pielegnowac.
        Pseudo artystow skupiac. A wpadnij czasem, myszko. Pozdro smile))

• Gość: jolka Re: Czas na nominacje ... Carmino !.... IP: 213.76.59.* 26.11.01, 23:33
          Gość portalu: Carmina napisał(a) :

> Ojej, z łapanki chyba obsadzacie. Choc z częsci pekam, rewelia, LOL. Pzrez
          chwile sie zapomnialam, propozycja kuszaca, ale gdziez mnie w tym zacnym gronie
          > zasiadac. Toż ja prosta Halina jestem. Ide dalej swoje izdebki pielegnowac.
          > Pseudo artystow skupiac. A wpadnij czasem, myszko. Pozdro smile))
          >
          Carmino !
          Zapomnij się na dłużej niż chwilę. Trzeba chwytać w locie nadarzające się szanse,
          które mogą się nie powtórzyć. Sztukę szerzysz, atystów hołubisz tylko Ty jesteś
          godna sprawować ten odpowiedzialny Urząd. Nie rezygnuj - zastanów się.smile))
          Ej Halino !!
          Dziękuję za zaproszenie wpadnę Kocie wolnym czasem.
          Pozdrawiam także.
          MZ - j.
      • Gość: Hiacynt Pani MInister Jolu IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 23:10

> Szanowny Panie Premierze !
        > Niniejszym wnoszę o nominowanie n/w forumowiczów na wyszczególnione stanowiska
        > :
        >
        > 1. Min. Nauki - Stoik;
        > 2. Prezes NBP - Scan;
        > 3. Min. Obrony - Witekjs
        > 4. Min. Ataku - Snajper;
        > 5. Min. Kultury - Miriam;
        > 6. Min. Sztuki - Carmina ;
        > 7. Gł. Informatyk Kraju – Perła;
        > 8. Szef Kancelarii Premiera – Tumisia;
        > 9. Szef Więziennictwa - Kat
        > 10. Gł. Zoolog Kraju - Indris;
        > 11. Min. Zdrowia - Jolka ;
        > 12. Min. Ds. czystości jęz.polskiego i mniejszości seksualnych – Adam;
        > 13. Szef UOP - Krates
        > 14. Szef KIE - Jajacek
        > 15. Marszałek Senatu - Tyu;
        > 16. Min. Do spraw kontaktów z episkopatem – Krzysztof 52;
        > 17. Przewod. RPP - Terek;
        > 18. Gł. Internauta Kraju – Blong;
        > 19. Min. Polityki Socjalnej – Vist
        > 20. Marszałek Sejmu - Doku,
        > 21.koordynator ds. służb specjal. – Piort
        > 22.Rzecznik Prasowy Min. – Borsuk
        > 23.Min. ds. humanizacji i odchamiania – Orange;
        > 24.Korespondent Wojenny w USA – Mag;
        > 25.Min.ds. Sportu – Limak
        > 26. Min.Spraw.Zagranicz. – Civic
        > 27.Min.ds. Młodzieży - Egon ;
        > 28.Min. ds. demonopolizacji – Ethanol;
        > 29.Min. ds. standaryzacji – XXL;
        > 30.Prezes IPN – siedem;
        > Sugeruje aby Pan Premier objął bezpośrednim nadzorem Centralne Biuro Śledcze.
        > Uzasadnienie :
        > Celem uaktywnienia forumowiczów proponuję spłaszczenie struktury
        > organizacyjnej poprzez likwidację w poszczególnych Min. Po 15 stanowisk
        > Wiceministrów; co pozwoli zaoszczędzone środki przekazać na sfin. Nowych
        > stanowisk ministerialnych.
        >
        > Z wyrazami szacunku.
        > Min.Zdrowia. – j.
        > PS. Powyższe przygotowywałam jeszcze jako Min. Fin. na kolanach.

Ponieważ przygotowane było na niesłusznych kolanach, muszę rzecz gruntownie
        przemyśleć. Koalicjant ma roszczenia do kilku resortów.

pozdrawiam Hiacynt
        • Gość: tete Szanowny Panie Premierze IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 23:23
          Rozumiem, ze moj post (dlaczego dlaczego dlaczego) wcisniety pomiedzy inne - nie zostal przez Pana Premiera zaszczycony uwaga. Formy stosownej nie zachowalam co ze wstydem konstatuje. Panie Premierze - sam Pan widzi, ze nawet formy mi nie wychodza !

z powazaniem, smile)tete
        • Gość: jolka Re: Czcigodny Panie Premierze czas na działanie IP: 213.76.59.* 26.11.01, 23:25

> Ponieważ przygotowane było na niesłusznych kolanach, muszę rzecz gruntownie
          > przemyśleć. Koalicjant ma roszczenia do kilku resortów.
          >
          Notatka służbowa. Tylko do użytku służbowego !
          Śpieszę donieść Panu Premierowi,że ze żrodeł dobrze poinformowanych dowiedziałam
          się, iż reakcja się szerzy w szeregach Partii walczącej z narodem o lepsze jutro.
          Czas na myślenie się skończył - trzeba działać.
          Jutro dzieje się teraz.
          Uratuje nas tylko ucieczka do przodu (albo wprzód).
          Wiedzą o nas wszystko.

PS.Co do kolan ma Szanowny Pan Premier rację - zbyt kościste...

Z poważaniem
          Min.Zdrowia ze wskazaniem na psychiczne. j.
          • lisekrudy Re: Czcigodny Panie Premierze czas na działanie 27.11.01, 00:45
            Gość portalu: Pani Ministr jolka napisał(a):

Dlaczego bez tek??? Ja chce moja teke, moze byc najmniejsza, teczuszka,
            zawniniatko nawet. Panie Premierze - bardzo prosze!!!

Lisek bezteczkowy
    • agent007 !! Do gabinetu cieni !! 27.11.01, 00:52
      Nie traccie czasu - i tak bedzie inny zamach stanu. Skad wiem? ja go organizujesmile)
      Kiedy? Wiem, ale nie powiemsurprised). Po zamachu stanu mam zamiar rozwiazac parlament a
      sam zostac dyktatorem - lecz nie na dlugo, wladze oddam komus innemu. W obawie
      przed "interwencja NATO" lub zaprzyjaznionych wojsk Bialo-Ruskich, postanowilem
      ze Rzad pozostanie, ale w oparciu o inna konstytucje:
      -zero podatkow - rzad oplacany dobrowolnymi daninami
      -zero zakazow i nakazow, lecz jesli zostanie naruszona czyjas wolnosc to ten ktos
      poniesie kare...
      -Prezydent(dektator) powoluje stala rade doradcow(ministrow). Jest to zabieg
      jednorazowy. W przypadku smierci dyktatora, nowy wybierany jest przez doradcow.
      -aha - kara smierci jak najbardziej - dla mordercow.
      -aborcja - niech matka decyduje czy chce zamordowac swoje nienarodzone dziecko

wladza nie bedzie miala prawa w ustanawianiu praw, jest tylko po to by bronic
      naszej wolnosci i bezpieczenstwa, jej kompetencje ograniczone sa prawami
      naturalnymi do wolnosci i wlasnosci

Tak to mniej wiecej bedzie wygladalo.
      Prosze o zglaszanie kandydatur na doradcow(dozywotnie)

Pozdrawiam
      • Gość: jolka Re: 007 zgłoś się ........ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 18:45
        agent007 napisał(a):

> Nie traccie czasu - i tak bedzie inny zamach stanu. Skad wiem? ja go organizuje
        > smile)
        Kiedy? Wiem, ale nie powiemsurprised). Po zamachu stanu mam zamiar rozwiazac parlamenta
        > sam zostac dyktatorem - lecz nie na dlugo, wladze oddam komus innemu. W obawie
        > przed "interwencja NATO" lub zaprzyjaznionych wojsk Bialo-Ruskich, postanowilem
        > ze Rzad pozostanie, ale w oparciu o inna konstytucje:
        >zero podatkow - rzad oplacany dobrowolnymi daninami
        >zero zakazow i nakazow, lecz jesli zostanie naruszona czyjas wolnosc to ten ktos
        > poniesie kare...
        > -Prezydent(dektator) powoluje stala rade doradcow(ministrow). Jest to zabieg
        > jednorazowy. W przypadku smierci dyktatora, nowy wybierany jest przez doradcow.
        > -aha - kara smierci jak najbardziej - dla mordercow.
        > -aborcja - niech matka decyduje czy chce zamordowac swoje nienarodzone dziecko
        > wladza nie bedzie miala prawa w ustanawianiu praw, jest tylko po to by bronic
        > naszej wolnosci i bezpieczenstwa, jej kompetencje ograniczone sa prawami
        > naturalnymi do wolnosci i wlasnosci
        > Tak to mniej wiecej bedzie wygladalo.
        > Prosze o zglaszanie kandydatur na doradcow(dozywotnie)
        >
        > Pozdrawiam

Do Jamesa Bonda!
        Zgłaszam się na doradcę - nie chwaląc się rzeknę tylko, że jestem wszechstronna.
        Aprobuję ograniczenie roli Państwa według Twojej wizji.
        Na razie mogę pracować jedynie na umowę zlecenia z możliwością dożywotniego
        przedlużenia a nawet dziedziczenia tej funkcji.

Pozostaję z wyrazami szacunku
        ex Min.Fin.i Skarbu
        Min.Zdrowia - j.
        • agent007 Zamach stanu odwolany :( 28.11.01, 17:59
          > Do Jamesa Bonda!
          > Zgłaszam się na doradcę - nie chwaląc się rzeknę tylko, że jestem wszechstronna
          > .
          > Aprobuję ograniczenie roli Państwa według Twojej wizji.
          > Na razie mogę pracować jedynie na umowę zlecenia z możliwością dożywotniego
          > przedlużenia a nawet dziedziczenia tej funkcji.
          >
          > Pozostaję z wyrazami szacunku
          > ex Min.Fin.i Skarbu
          > Min.Zdrowia - j.

Niestety z przykrością informuję, ze cała operacja przejecia wladzy w kraju
          zostaje odwolana z przyczyn scisle tajnych sad

Zycze powodzenia innym....

--------------------
          Niedoszły Dyktator: Agent007
    • Gość: Galba Gazetki panie Premierze! IP: 213.17.161.* 27.11.01, 08:23
      W obliczu zawirowań przy obsadzaniu stanowiska szefa MSZ (wątpliwości Madame
      Tete) przygotowałem (jako mnogi ambasador) dla Pana Premiera krótki przegląd
      reakcji prasy światowej na ostatnie wydarzenia:

„Washington Post”
      - Polska nareszcie ma szansę na taki rząd na jaki zasługuje a USA zyskają w
      Europie silnego i przewidywalnego partnera kierującego się tymi samymi co
      Ameryka wartościami

„New York Times”
      - Niepokoi skład proponowanego gabinetu – zasiądą w nim głównie reakcyjni
      antykomuniści i przeciwnicy postępu. Jedynymi iskierkami nadziei są Tete (MSZ)
      i Mosze (M.Wojny)

„L’Osservatore Romano”
      - Nowy rząd gwarantuje pomyślny i zgodny z nauczaniem Chrystusa rozwój
      bliskiego sercu Jana Pawła II kraju

„Le Soir”
      - Polska stała się sceną przerażającego spektaklu pod tytułem –Tworzenie rządu
      prawicowego-. Proponowany skład gabinetu potwierdza obawy, że Polska zbacza z
      drogi integracji europejskiej i wybiera ksenofobię i duszny klimat narodowo-
      katolicki. Obowiązkiem pozostałych państw europejskich jest wskazać zabłąkanej
      owieczce właściwą drogę

„The Sun”
      - Według naszych źródeł wielu członków nowo-tworzonego gabinetu to osoby o
      wątpliwej reputacji. Głośno w ostatnim czasie było o romansie dwójki ministrów:
      Joli i Luki, których widziano siedzących w jednym fotelu.

„Liberation”
      - Jedyną dobrą wieścią jest propozycja obsady MSZ. Niestety znana i szanowana
      na światowych salonach Tete poważnie waha się czy przyjąć tę nominację.
    • Gość: Hiacynt Dymisja IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 09:22

> Premier – Hiacynt – człowiek elokwentny, oczytany, wielki patriota i co
      > najważniejsze: uczulony na sprawy uczciwości i honoru

Dymisja!

Szanowne Panie i Szanowni Panowie!

Jestem zmuszony złożyć dymisję na ręce Forum.
      Pisałem: "Jestem czasowo autooddelegowany do innego gabinetu."
      Sam się oddelegowałem na front walki ideologicznej.
      Uznałem, że tam jestem bardziej potrzebny
      - komunikaty będą się ukazywały w dzienniku "Nick Perła".
      Wcześniej z konieczności, swój urząd zaniedbywałem,
      brak czasu - musiałem go marnotrawić na froncie ideo,
      a także związana z tym utrata lekkości pióra.

Nie zdążyłem wygłosić expose. Dołączyłem w ten sposób do grona
      dwóch premierów in spe:

Czesława Kiszczaka - desygnowany na premiera przez Wojciecha Jaruzelskiego,
      nie sformował rządu - pamiętny artykuł w Wyborczej "Wasz Prezydent, nasz premier"
      Premierem został Tadeusz Mazowiecki.

Bronisława Geremka - desygnowany przez Lecha Wałęsę, rądu nie sformował
      - premierem został Jan Olszewski.

Żałuję, że opuszczam ten wątek, który mógł mi dostarczyć wiele przyjemności
      i podaję się do dymisji.
      Ambasadorowie objęli swoje placówki, więc jeżeli przegram na froncie walki
      ideologicznej z manipulatorami, to emigruję - do Texasu lub do Szwajcarii,
      a może do Wielkiej Brytanii.

Hiacynt Zdymisjonowany
      • Gość: Galba Gabinecik na bruczek? IP: 213.17.161.* 27.11.01, 09:35
        !!!!!!!!!!!!!!!!

Seria wykrzykników dobrze oddaje mój stan duch po tej niezwykłej informacji!

Panie Premierze! Czy stan państwa jest jeszcze gorszy niż się spodziewaliśmy? Nie
        dałby Pan sobie rady? Nie wierzę!

Trudno czas się wziąć w garść – umarł król! Niech żyje król!
        No właśnie, jeśli są jacyś chętni straceńcy to proszę o CV, list motywacyjny i
        świadectwa pracy. Wybór padnie na tego kto da więcej (krajowi oczywiście, nie
        mnie).

Ex-ambasador(?) Galba

PS:
        - Biuro prasowe prez. Bush’a zapowiedziało wystąpienie radiowe prezydenta na godz
        11.00 czasu Warszawskiego
        - Proces pokojowy na bliskim wschodzie wstrzymany
        - Giełdy w dół!!!!!

---------------

>
        > > Premier – Hiacynt – człowiek elokwentny, oczytany, wielki patr
        > iota i co
        > > najważniejsze: uczulony na sprawy uczciwości i honoru
        >
        > Dymisja!
        >
        > Szanowne Panie i Szanowni Panowie!
        >
        > Jestem zmuszony złożyć dymisję na ręce Forum.
        > Pisałem: "Jestem czasowo autooddelegowany do innego gabinetu."
        > Sam się oddelegowałem na front walki ideologicznej.
        > Uznałem, że tam jestem bardziej potrzebny
        > - komunikaty będą się ukazywały w dzienniku "Nick Perła".
        > Wcześniej z konieczności, swój urząd zaniedbywałem,
        > brak czasu - musiałem go marnotrawić na froncie ideo,
        > a także związana z tym utrata lekkości pióra.
        >
        > Nie zdążyłem wygłosić expose. Dołączyłem w ten sposób do grona
        > dwóch premierów in spe:
        >
        > Czesława Kiszczaka - desygnowany na premiera przez Wojciecha Jaruzelskiego,
        > nie sformował rządu - pamiętny artykuł w Wyborczej "Wasz Prezydent, nasz premie
        > r"
        > Premierem został Tadeusz Mazowiecki.
        >
        > Bronisława Geremka - desygnowany przez Lecha Wałęsę, rądu nie sformował
        > - premierem został Jan Olszewski.
        >
        > Żałuję, że opuszczam ten wątek, który mógł mi dostarczyć wiele przyjemności
        > i podaję się do dymisji.
        > Ambasadorowie objęli swoje placówki, więc jeżeli przegram na froncie walki
        > ideologicznej z manipulatorami, to emigruję - do Texasu lub do Szwajcarii,
        > a może do Wielkiej Brytanii.
        >
        >
        > Hiacynt Zdymisjonowany

• Gość: luka Re: Gabinecik na bruczek? Dość tego! IP: 217.67.196.* 27.11.01, 10:00

> Panie Premierze! Czy stan państwa jest jeszcze gorszy niż się spodziewaliśmy? N
          > ie dałby Pan sobie rady? Nie wierzę!

Czyżby kolejny Nikodem Dyzma zawahał się w obliczu przerastającej go sytuacji?

> Trudno czas się wziąć w garść – umarł król! Niech żyje król!
          > No właśnie, jeśli są jacyś chętni straceńcy to proszę o CV, list motywacyjny i
          > świadectwa pracy. Wybór padnie na tego kto da więcej (krajowi oczywiście, nie
          > mnie).

Postępujące zniewieścienie mężczyzn znalazło kolejne potwierdzenie - Pan premier
          Hiacynt okazał się być człowiekiem chwiejnym, słabym, pozbawionym woli, w dodatku
          swoją decyzją znowu doprowadził do kompromitacji Prawicy.
          Dosyć tego!
          Zgłaszam swoją kandydaturę na szefa rządu. Pod moimi rządami będzie mniej
          demokratycznie, należy się przygotować na trud, pot i łzy, ale będzie za to
          ciekawiej i zamożniej wszystkim, którzy nie boja się na siebie pracować. Żadnych
          lewicowych gruszek na wierzbie nie obiecuję, zgodnie z zasadą "każdy kowalem
          własnego losu". Zapewniam, że państwo nie będzie utrudniało obywatelom życia i
          bogacenia się.
          • Gość: Hiacynt do Luki o wartościach IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 10:40

> Hiacynt okazał się być człowiekiem chwiejnym, słabym, pozbawionym woli, w dodat
            > ku
            > swoją decyzją znowu doprowadził do kompromitacji Prawicy.

Luka!

Prawica to wartości.

Jak broniąc wartości można kompromitować prawicę?

Hiacynt
            • Gość: luka Re: do Pana premiera o wartościach IP: 217.67.196.* 27.11.01, 10:48

> Prawica to wartości.
              >
              > Jak broniąc wartości można kompromitować prawicę?

Człowiek Prawicy to osoba odpowiedzialna, silna, konsekwentna. Przyjmowanie tak
              wysokiego urzędu ze świadomością braku szans na udźwignięcie tego wyzwania nie
              świadczy o przywiązaniu do wartości, a raczej o chwili słabości, oślepieniu
              mirażem władzy. Tak czy siak lewicowe kundelki nie pozostawią na Waszej
              Ekscelencji suchej nitki, ośmieszając w ten sposób całą Prawicę.

Szczerze oddany,
              MinFin luka
              • Gość: Hiacynt do Min. Finansów o wartościach IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 13:05

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                >
                > > Prawica to wartości.
                > >
                > > Jak broniąc wartości można kompromitować prawicę?
                >
                > Człowiek Prawicy to osoba odpowiedzialna, silna, konsekwentna. Przyjmowanie tak
                >
                > wysokiego urzędu ze świadomością braku szans na udźwignięcie tego wyzwania nie
                > świadczy o przywiązaniu do wartości, a raczej o chwili słabości, oślepieniu
                > mirażem władzy. Tak czy siak lewicowe kundelki nie pozostawią na Waszej
                > Ekscelencji suchej nitki, ośmieszając w ten sposób całą Prawicę.
                >
                > Szczerze oddany,
                > MinFin luka

Luka

Ja jestem z Ciemnogrodu. Teraz już wiadomo co to oznacza.
                Ja jestem Hiacynt Czarny Reakcjonista.
                Czarny - wiadomo, reakcjonista - gdyż reaguję.
                Czasami jest tylko tak, tak - nie, nie.
                Jak będziwe uważnie czytał wątek Nick Perła to mnie zrozumiesz.

pozdrawiam

Hiacyn Z Ciemnogrodu
    • Gość: Piort Re: FORUM z agentem 007 na czele ! IP: 192.168.1.* 27.11.01, 11:03
      Szanowny Panie Dyktatorze! Napewno ma Pan jakieś przemyślenia dotyczące
      resocjalizacji byłych decydentów. Jestem przekonany, że stanowisko Głównego
      Resocjalizatora utrzyma Pan w swoim rządzie. Zamierzam wnieść inicjatywę
      ustawodawczą dotyczącą prawa karnego: Po pierwsze wynagrodzenie uczynionej
      szkody, a dopiero po tym ewentualna kara. Np. złodziej samochodu (ukradziono mi
      trzy) odpracowuje wartość samochodu wykonując pracę na rzecz społeczeństwa i
      spłaca koszt swojego utrzymania, nadzoru i koszty jakie zostały poniesione aby
      go złapać. Każdy odpracowujący wyrządzoną szkodę miałby zakuwaną obrożę
      wyposażoną w nadajnik pozwalający zlokalizować i zidentyfikować osobnika. Próba
      nielegalnego zdjęcia tej obroży powinna uśmiercać jej nosiciela i takie
      przypadki powinny być nagłaśniane. Pozostaję z szacunkiem. Piort.
      • agent007 Zadnych niepotrzebnych stolkow 27.11.01, 11:28
        Gość portalu: Piort napisał(a):
        > Jestem przekonany, że stanowisko Głównego
        > Resocjalizatora utrzyma Pan w swoim rządzie.

Nie bedzie

> Zamierzam wnieść inicjatywę ustawodawczą dotyczącą prawa karnego:

Nie ma takiej mozliwosci. Poprawki do konstytucji mozna zglaszac przed jej
        ustanowieniem.

> Po pierwsze wynagrodzenie uczynionej
        > szkody, a dopiero po tym ewentualna kara. Np. złodziej samochodu (ukradziono mi
        > trzy) odpracowuje wartość samochodu wykonując pracę na rzecz społeczeństwa i
        > spłaca koszt swojego utrzymania, nadzoru i koszty jakie zostały poniesione aby
        > go złapać. Każdy odpracowujący wyrządzoną szkodę miałby zakuwaną obrożę
        > wyposażoną w nadajnik pozwalający zlokalizować i zidentyfikować osobnika. Próba
        > nielegalnego zdjęcia tej obroży powinna uśmiercać jej nosiciela i takie
        > przypadki powinny być nagłaśniane. Pozostaję z szacunkiem. Piort.

Wiezienia beda prywatne, a wiezniowie najprawdopodobniej sprzedawani na
        licytacji. W prywatnych wiezieniach beda zarabiac na swoje utrzymanie i swoje
        rachunki(za wyrzadzone komus szkody).

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka