Dodaj do ulubionych

szukam tych, których Danka przekonała właśnie

IP: *.zin.lublin.pl 22.06.03, 09:18
Danka zamęcza ekshibicjonizmem swoim tu. Bredzi coś o żydowstwie, wyrocznią
mieni się, choć hebrajskiego ni w ząb. To lepiej poduczyć się niż tu paplać
wciąż.
Raz Żydem jest, innym razem Polką jest, już straciłem orientację w czym rzecz
jest.

Pierwszy post jaki Danka napisała do mnie to taki był:

"Ty Perła!
Po przeczytaniu twoich postów dostałam niestrawności cholerycznej.
Ja ,Żyd z dziada pradziada, od stworzenia świata ,wyzywam cię.
Wyzywam cię od ŻYDA WIRTUALNEGO.
Ty jesteś już niereformowalny, więc od dziś nie znam cię.
Nie rozumiem już znaczenia słowa ‘perła’- tak to słowo sprofanowałeś!!!
Żegnam- oby na wieki wieków. Amen."

Pomyślałem, iż kobiecie pomieszało się coś, a tu widzę, że mimo upływu roku
całego, to nadal trwa.

Mniejsza o to. Mnie interesuje czy Danka przekonała kogokolwiek tu, do
czegokolwiek właśnie.
Czekam na zgłoszenia.

Perła
Obserwuj wątek
    • d_nutka Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie 22.06.03, 09:27
      Gość portalu: Perła napisał(a):

> Danka zamęcza ekshibicjonizmem swoim tu. Bredzi coś o żydowstwie, wyrocznią
      > mieni się, choć hebrajskiego ni w ząb. To lepiej poduczyć się niż tu paplać
      > wciąż.
      > Raz Żydem jest, innym razem Polką jest, już straciłem orientację w czym rzecz
      > jest.
      >
      > Pierwszy post jaki Danka napisała do mnie to taki był:
      >
      > "Ty Perła!
      > Po przeczytaniu twoich postów dostałam niestrawności cholerycznej.
      > Ja ,Żyd z dziada pradziada, od stworzenia świata ,wyzywam cię.
      > Wyzywam cię od ŻYDA WIRTUALNEGO.
      > Ty jesteś już niereformowalny, więc od dziś nie znam cię.
      > Nie rozumiem już znaczenia słowa 'perła'- tak to słowo sprofanowałe
      > ś!!!
      > Żegnam- oby na wieki wieków. Amen."
      >
      > Pomyślałem, iż kobiecie pomieszało się coś, a tu widzę, że mimo upływu roku
      > całego, to nadal trwa.
      >
      > Mniejsza o to. Mnie interesuje czy Danka przekonała kogokolwiek tu, do
      > czegokolwiek właśnie.
      > Czekam na zgłoszenia.
      >
      > Perła

Perła
      ty się ciesz, ze cię nie wyzwałam od Żyda właśnie, na ulicach Jewabnego ani na
      żadnej innej ulicy polskiego miasta w latach IIWŚ oraz pogromu w Kielcach w
      46r, ani w nigdzie w Polsce w 68r

masz naprawdę WIELKIE SZCZĘŚCIE i się ciesz tym szczęściem ze swoją ekspertką
      od spraw żydowskich i donosów
      d_
      • Gość: Perła Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie IP: *.zin.lublin.pl 22.06.03, 10:22
        d_nutka napisała:

> Perła
        > ty się ciesz, ze cię nie wyzwałam od Żyda właśnie, na ulicach Jewabnego ani
        na
        > żadnej innej ulicy polskiego miasta w latach IIWŚ oraz pogromu w Kielcach w
        > 46r, ani w nigdzie w Polsce w 68r
        >
        > masz naprawdę WIELKIE SZCZĘŚCIE i się ciesz tym szczęściem ze swoją ekspertką
        > od spraw żydowskich i donosów
        > d_

A nie mówiłem? W jednym poście Jedwabne, II wojna, marzec, Kielce...
        Wyczerpałaś amunicję Danka.

Perła
    • Gość: ciekawski Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 10:45
      to taka druga natura Żydów - najpierw prowokować, a potem z płaczem do
      Wielkiego Brata, że ich biją.
      Kiedy Oni przestaną uważac się za pępek świata ?

p.s.: a co do Nutki, to rozhisteryzowana baba, dla której każdy temat jest
      dobry, żeby zaistnieć w tłumie, nawet wirtualnym smile
    • Gość: lune a co zrobi Perła by zaistnieć w tłumie ? beztxtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 10:51

• rycho7 faktycznie nie przekonala mnie ona do czegokolwiek 22.06.03, 11:14

> Mnie interesuje czy Danka przekonała kogokolwiek tu, do
      > czegokolwiek właśnie.

Moge powiedziec, ze D_nutka przekonala mnie w pewnych sprawach. Ale nie sa to
      sprawy ogolne dotyczace przykladowo narodu zydowskiego. Sa to sprawy jak
      najbardziej indywidualne dotyczace D_nutki, ktora ostatnio kluczy odnosnie swej
      etnicznej tozsamosci i nawet nie wiadomo, czy jest i w jakim procencie Zydowka.
      Mnie interesuje jedynie jej wlasne okreslenie tozsamosci. Nie jestem
      urzednikiem z biura czystosci ray ani takich metod nie akceptuje. Totez sam nie
      baede za D_nutke zajmowal sie okreslaniem jej tozsamosci. To jej a nie moja
      sprawa.

Przekonala mnie, ze istnieja osoby kumulujace w sobie wiele zlych cech
      przypisywanych Zydom jako zbiorowosci a jednoczesnie nie posiadajace dobrych
      cech przypisywanych Zydom. Byc moze D_nutka swiadomie lub nieswiadomie kreuje
      na forum karykature Zyda. Ja nawet nie wiem, czy jest to negatywna kumulacja
      zydowskosci czy po prostu jakies wynaturzenie tesciowej forum. Zgorzkniala
      czepialska.

Przekonala mnie, ze moze istniec osoba alergicznie reagujaca na polskosc i
      jednoczesnie wyjatkowo niezrecznie to uzewnetrzniajaca. Ja osobiscie wobec
      wlasnej rodziny jestem okazem antypolskosci. Natomiast w sytuacjach spolecznych
      swe osady wyrazam bardzo ostroznie i bardziej w celu ewentualnego naprawienia
      wad lub bledow. Natomiast D_nutka z sadystyczna wrecz przyjemnoscia atakuje
      Polske i Polakow nie wykazujac przy tym zadnej konstruktywnosci i wyczucia
      pedagogicznego lub propagandowego. W stosunku do niej samej przekonala mnie, ze
      najlepiej z gory napisac, ze holocaust byl spowodowany istnieniem POLSKICH
      obozow koncentracyjnych takich jak Dachau, Rawensbrueck, Sachsenhausen lub
      Terezin. Wybranie tej drogi wytraca z rownowagi nawet najzagorzalszych
      filosemitow i rozpala ich do bialosci, gdy nie wyczuja kpiny tego wyznania.

D_nutka przekonala mnie, ze moze istniec ktos, kto sadzi, ze prawo mozna
      zastapic moralnoscia. Oczywiscie moralnoscia ad hoc ustalana przez D_nutke.
      Jako kolejna kobieta na forum przekonuje mnie, ze panie wola swe emocje od
      racjonalnych argumentow. Ciekawe, ze nawet tam gdzie dalbym sie przekonac, ze
      intuicyjnie maja racje to nie potrafia one tego zwerbalizowac. Fochy i ataki
      osobiste wydaja sie dla nich argumentami.

Generalnie moge napisac, ze faktycznie nie przekonala mnie ona do czegokolwiek
      poza swa zla wola i nieudolnoscia propagandowa.

Pozdrawiam
    • Gość: AdamM Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 12:46
      Danka mysli w sposob niewyobrażalnie pokretny.

A.
      • d_nutka Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie 22.06.03, 22:29

dwóch się znalazło

Rycho
        "Generalnie moge napisac, ze faktycznie nie przekonala mnie ona do czegokolwiek
        poza swa zla wola i nieudolnoscia propagandowa."

cóż za komplement dla mnie!
        "nieudolność propagandowa"!!! i do tego poza "złej woli"

AdamM
        "Danka mysli w sposob niewyobrażalnie pokretny."

ale postaram się choć raz napisać nie pokrętnie
        doceniając Panów wysiłki virtualnego portretu psychologicznego d_nutki dodam
        jedynie, że jestem virtualnym samoukiem forumowym i wasze uwagi są mi bezcenne,
        tylko nie za bardzo mogę z nich skorzystać, gdyż moja głupia żydowskość za
        chiny nie chce się dostosować do panującej wszem i wokół hipokryzji.
        musiałam więc dokonywać niezwykłej ekwilibrystyki słowno-propagandowej by skryć
        to całe moje żydowskie zło co we mnie drzemie jak DNA w genach, a i tak mi się
        nie udało.

pozdrawiam z duchem hipokryzji, który ani na moment nie chce mnie opuścić,
        nawet teraz
        d_

• Gość: Perła Danka, a może byś jednak zastanowiła się IP: *.zin.lublin.pl 22.06.03, 23:42
          nad tym co piszesz. Jeżeli prawdą jest, że chcesz ambasadorem Żydów na forum
          być, to zacznij nim być, a nie sprzątaczką w konsulacie w Mongolii właśnie.
          Twoje pisanie szkodzi Żydom.
          Chyba, że taki cel masz.

Perła
          • tore.andre.flo Danka bredzi, za duzo LSD w Polsce /nt 22.06.03, 23:50
          • snajper55 Re: Danka, a może byś jednak zastanowiła się 23.06.03, 00:48

> nad tym co piszesz. Jeżeli prawdą jest, że chcesz ambasadorem Żydów na forum
            > być, to zacznij nim być, a nie sprzątaczką w konsulacie w Mongolii właśnie.
            > Twoje pisanie szkodzi Żydom.
            > Chyba, że taki cel masz.

Danka nie chce być żadnym ambasadorem. Danka chce być w centrum uwagi i aby to
            osiągnąć jest gotowa wszystko napisać - że jest Żydówką, że jest Polką, że jest
            polską Żydówką, że jest żydowską Polką. Nie zdziwię się, gdy przeczytam jej
            deklarację, że jest Aborygenką pochodzenia polsko-żydowskiego. Chce być w
            centrum zainteresowania i całkiem nieźle jej się to udaje osiągać. Gratulacje
            Danuśka.

Snajper.
            • lron Oto jest pytanie... 23.06.03, 02:30
              snajper55 napisał:

> Danka nie chce być żadnym ambasadorem. Danka chce być w
              > centrum uwagi i aby to osiągnąć jest gotowa wszystko
              > napisać - że jest Żydówką, że jest Polką, że
              > jest polską Żydówką, że jest żydowską Polką. (...)
              > Chce być w centrum zainteresowania i całkiem nieźle jej
              > się to udaje osiągać.

Ale czy status forumowej kretynki to jednak nie za wysoka
              cena za popularność? wink)
        • lron Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie 23.06.03, 00:03
          d_nutka napisała:

> że jestem virtualnym samoukiem forumowym...

He, he, he!!! Raczej samo-nieukiem!!! wink)
        • rycho7 Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie 23.06.03, 09:29
          d_nutka napisała:

> pozdrawiam z duchem hipokryzji, który ani na moment nie chce mnie opuścić,
          > nawet teraz

To co robisz jest byc moze hipokryzja. A w kazdym razie byloby hipokryzja
          gdybys robila to swiadomie lub ukrywala prezd soba swiadomosc swego dzialania.
          Ja jednak mam co do tego powazne watpliwosci. Chyba powinnas skorzystac z rad
          Miriam.

Pozdrawiam
        • miriamfirst_ e tam! 23.06.03, 16:32
          d_nutka napisała:

gdyż moja głupia żydowskość za chiny nie chce się dostosować do panującej
          wszem i wokół hipokryzji.

Kochanie, ty nie "zwalaj" wszystkiego ułomnego na "żydowskość". Według Ciebie -
          czym ona jest? Nie ma "głupiej żydowskości" czy "głupiej polskości" takie
          wyrażenia z góry zakładaja kontekst - wobec czego głupia ta żydowskość? Tak
          sama ze siebie? Nie! Głupia, bo kocha kraj ten, choć on jej serwuje kopniaki,
          ale Ona trwa na szańcu z głupim, pękniętym sercem żydowskim, z miłością -
          niedocenioną, z oczami jak zza drutów - pełnymi zastygłych łez - ach, ta Jej
          głupia żydowskość.
          Kochanie w Israelu jakby Cię pogonili do roboty ( a pogoniliby, bo roboty jest
          mnóstwo, nie ma czasu na jojczenie), to by Ci ta "głupia żydowskość" z głowinki
          wywietrzała, jakbyś tak poorała w Magen David - pogotowiu ratunkowym, zakładała
          maski tlenowe rannym dzieciakom na twarz , i zbierała z ulicy rączki i nóżki, i
          patrzyła co do kogo należy lub należeć może - przeszłaby Ci ta martyrologia dla
          ubogich.
          Gdybyś była Zydówką, nie pisałabyś takich bzdur jakie piszesz.
          ... to jest dopiero KINO w twoim wykonaniu koleżanko!

M.,
          > musiałam więc dokonywać niezwykłej ekwilibrystyki słowno-propagandowej by
          skryć
          >
          > to całe moje żydowskie zło co we mnie drzemie jak DNA w genach, a i tak mi
          się
          > nie udało.
          >
          > pozdrawiam z duchem hipokryzji, który ani na moment nie chce mnie opuścić,
          > nawet teraz
          > d_
          >
          >
          >
    • d_nutka Re: Szukałam Adama w Raju 23.06.03, 06:58
      Kir
      Do czytającego
      Moja ocena nie dotyczy wszystkich piszących na FG,jeżeli ktoś to w ten sposób
      odebrał to Go serdecznie przepraszam.Mam jednak nadzieję,że Ci,którzy nie
      podlegają mojej ocenie potrafią także zrozumieć iż nie ICH miałem na myśli.
      Ja ten wątek uważam za zamknięty.Powiedziałem już w nim wszystko co miałem do
      powiedzenia.Może zbyt emocjonalnie podszedłem do tematu ale trudno mi w
      niektórych sprawach zachować spokój.Tym bardziej gdy widzę jak wszyscy
      przechodzą nad pewnymi sprawami do porządku dziennego albo ich wcale nie widzą.
      Wiem,że FA to nie to miejsce dlatego też tego nie nadużywam i piszę jedynie
      o własnych wnioskach wysnutych na podstawie znanych mi faktów i zjawisk.
      Kir

. Danka, a może byś jednak zastanowiła się adres: *.zin.lublin.pl
      Gość: Perła 22-06-2003 23:42 odpowiedz na list odpowiedz cytując

nad tym co piszesz. Jeżeli prawdą jest, że chcesz ambasadorem Żydów na forum
      być, to zacznij nim być, a nie sprzątaczką w konsulacie w Mongolii właśnie.
      Twoje pisanie szkodzi Żydom.
      Chyba, że taki cel masz.

Perła
      --------------------------
      Danka nie chce być żadnym ambasadorem. Danka chce być w centrum uwagi i aby to
      osiągnąć jest gotowa wszystko napisać - że jest Żydówką, że jest Polką, że jest
      polską Żydówką, że jest żydowską Polką. Nie zdziwię się, gdy przeczytam jej
      deklarację, że jest Aborygenką pochodzenia polsko-żydowskiego. Chce być w
      centrum zainteresowania i całkiem nieźle jej się to udaje osiągać. Gratulacje
      Danuśka.

Snajper.

Wybrałam trzy wypowiedzi, w tym jedną z innego wątku i dotyczącą z pozoru
      czegoś innego.
      Kirze!
      Mam nadzieję, iż nie pogniewasz się, że twoją wypowiedź zapożyczyłam sobie
      dobrowolnie do mojego podsumowania mojej działalności na FA.

Perło!
      A cóż złego jest w bycie sprzątaczką w konsulacie Mongolii?
      Ja się żadnej pracy nie wstydzę, a nawet uważam, że praca sprzątaczki jest
      najbardziej twórczą z prac jakie wymyśliła ludzkość. i taką właśnie funkcję
      przyjęłam sama na forum.
      Z przykrością jednak muszę stwierdzić, że nie udało mi się posprzątać tego g...
      na forum.
      Tu są albo salonowcy, co to pracę sprzątaczki traktują jako coś uwłaczającego
      godnosci ludzkiej, albo śmieciarze, ale nie ci co wywożą śmieci, ale ci co
      zanieczyszczają forum.
      Moja działalność sprzątaczki ego forum okazała być dla mnie za zadanie
      przerastające moje możliwości. Potrzebny byłby tu Herkules, a ja tylko mała
      d_nutka jestem jak zauważył kiedyś borsuk.

Snajperze!
      oczywiście, że chciałam też być w centrum uwagi!
      Oczywiście, że chciałam by ta "sprzątaczka" we mnie była zauważona, ale
      chciałam i czegoś więcej.
      Chciałam, by inni przyłączyli się także do sprzątania tego "brudu smrodu i
      ubóstwa" w Polsce, które tak chętnie przykrywamy naszym "Bóg, Honor i Ojczyzna".
      Chciałam by sprawdził się mój sen, że kawałek Raju może być i na tej Pięknej
      Polskiej Ziemi okupionej krwią milionów ofiar.
      Marzyłam by Polaka była krajem przyjaznym dla wszystkich Ludzi Dobrej Woli nie
      tylko okazjonalnie, ale i na co dzień.
      Tak marzyłam.
      Ale czy może spełnić się marzenie sprzątaczki w ambasadzie podrzędnego kraju?
      Chciałam za dużo?
      Okazało się, że tak.
      Przykro mi z tego powodu.
      Przykro mi, że rano, po przebudzeniu, czar prysł-CZAR PIĘKNEGO SNU.
      pozdrawiam
      d_
      • uriel1 Przypadkiem? 23.06.03, 08:48
        d_nutka napisała:
        > Oczywiście, że chciałam by ta "sprzątaczka" we mnie była zauważona, ale
        > chciałam i czegoś więcej.
        > Chciałam, by inni przyłączyli się także do sprzątania tego "brudu smrodu i
        > ubóstwa" w Polsce, które tak chętnie przykrywamy naszym "Bóg, Honor i
        Ojczyzna"
        > .
        > Chciałam by sprawdził się mój sen, że kawałek Raju może być i na tej Pięknej
        > Polskiej Ziemi okupionej krwią milionów ofiar.
        > Marzyłam by Polaka była krajem przyjaznym dla wszystkich Ludzi Dobrej Woli
        nie
        > tylko okazjonalnie, ale i na co dzień.
        > Tak marzyłam.
        > Ale czy może spełnić się marzenie sprzątaczki w ambasadzie podrzędnego kraju?
        > Chciałam za dużo?
        > Okazało się, że tak.
        > Przykro mi z tego powodu.
        > Przykro mi, że rano, po przebudzeniu, czar prysł-CZAR PIĘKNEGO SNU.
        > pozdrawiam
        > d_
        ======
        Akurat dzisiejsze czytanie ewangelii wkościele katolickim to ten fragment:
        (Mt 7,1-5)
        Jezus powiedział do swoich uczniów: Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo
        takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam
        odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku
        nie dostrzegasz? Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z
        twego oka, gdy belka /tkwi/ w twoim oku? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze
        swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata.

Hej - katolicy i chrześcijanie.
      • rycho7 staly faul D_nutki 23.06.03, 10:15
        d_nutka napisała:

> Ja ten wątek uważam za zamknięty.

I co z tego. ze Ty uwazasz za zamkniety? Wystarczy aby byc nieuprzejma?

POzdrawiam
      • rycho7 Szukaj Adama w kraju ... 23.06.03, 10:26
        d_nutka napisała:

> Chciałam, by inni przyłączyli się także do sprzątania tego "brudu smrodu i
        > ubóstwa" w Polsce, które tak chętnie przykrywamy naszym "Bóg, Honor i
        Ojczyzna"

Stale jednak stawiasz warunki wstepne. Do udzielania rad Polsce i Polakom nie
        dopuszczasz tych ktorzy maja doswiadczenie spoza Polski. Chcesz zamiatac brudy
        do katow i pod dywan zamiast uzyc nowoczesnych technologii.

> Chciałam by sprawdził się mój sen, że kawałek Raju może być i na tej Pięknej
        > Polskiej Ziemi okupionej krwią milionów ofiar.
        > Marzyłam by Polaka była krajem przyjaznym dla wszystkich Ludzi Dobrej Woli
        nie
        > tylko okazjonalnie, ale i na co dzień.
        > Tak marzyłam.

Nie tylko marzylas. Aktywnie takze staralas sie zrobic sobie wrogow. Twoja
        aktywnosc w tym zakresie byla zadziwiajaca.

> Ale czy może spełnić się marzenie sprzątaczki w ambasadzie podrzędnego kraju?

Mamy rozuniec, ze jest to ambasada Izraela w Trojmiescie? Izrael podrzednym
        krajem Narodu Wybranego. Kto tu bredzi?

> Chciałam za dużo?

Tego o czym piszesz chce prawie kazdy na forum. Nie jest wiec za duzo jak na
        forum. Jest za duzo jak na Twe mozliwosci polemiczne.

> Przykro mi, że rano, po przebudzeniu, czar prysł-CZAR PIĘKNEGO SNU.

Czy lepiej jest z rana, czy lepiej z wieczora? Ti ra la la ....

Pozdrawiam
        • dachs Re: Szukaj Adama w kraju ... 23.06.03, 10:35
          rycho7 napisał:

> Nie tylko marzylas. Aktywnie takze staralas sie zrobic sobie wrogow. Twoja
          > aktywnosc w tym zakresie byla zadziwiajaca.

Ale jakze nieskuteczna.
          Moze dlatego, ze prawdziwych wrogow mozna sobie zrobic prawdziwym pogladami. A
          mnie ciagle fascynuje pytanie, jakie poglady ma naprawde d-nutka.

pozdrawiam Cie
          • d_nutka Re: Szukaj Adama w kraju ... 23.06.03, 11:30

rycho7 napisał:
            > Nie tylko marzylas. Aktywnie takze staralas sie zrobic sobie wrogow. Twoja
            > aktywnosc w tym zakresie byla zadziwiajaca.
            Ale jakze nieskuteczna.
            Moze dlatego, ze prawdziwych wrogow mozna sobie zrobic prawdziwym pogladami. A
            mnie ciagle fascynuje pytanie, jakie poglady ma naprawde d-nutka.

pozdrawiam Cie
            • Gość: siedem Re: Szukaj Adama w kraju ... IP: 213.216.66.* 23.06.03, 11:37
              d_nutka napisała:

>bratnia dusza

bratnia dusza? ślimak, kir, kszysio54,... [boje się dalej wymieniac]

5040
              • rycho7 Moze to jest wlasnie to braterstwo dusz 23.06.03, 12:05
                Gość portalu: siedem napisał(a):

> bratnia dusza? ..., kir, ...,... [boje się dalej wymieniac]

Kir mi napisal, ze powinno sie mnie zastrzelic. Chcialem sie dowiedziec
                dlaczego. Ale bezskutecznie. Moze to jest wlasnie to braterstwo dusz. Ale
                wychodzi ze mnie megaloman, nieprawdaz?

Pozdrawiam
                • Gość: siedem Re: Moze to jest wlasnie to braterstwo dusz IP: 213.216.66.* 23.06.03, 12:08
                  rycho7 napisał:

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                  >
                  > > bratnia dusza? ..., kir, ...,... [boje się dalej wymieniac]
                  >
                  > Kir mi napisal, ze powinno sie mnie zastrzelic. Chcialem sie dowiedziec
                  > dlaczego. Ale bezskutecznie. Moze to jest wlasnie to braterstwo dusz. Ale
                  > wychodzi ze mnie megaloman, nieprawdaz?

pan Krajowa Izba Rozrachunkowa taki juz jest. ale to dobry człowiek, krzysjo i
                  kamil tez. ale to chyba nie jest cały fanklub danki. na koncu klawiatury mam
                  jeszcze kilka nicków wielbicieli Jej Absurdalności Danuty.

5040
                • nurni Re: Moze to jest wlasnie to braterstwo dusz 23.06.03, 15:34
                  rycho7 napisał:

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                  >
                  > > bratnia dusza? ..., kir, ...,... [boje się dalej wymieniac]
                  >
                  > Kir mi napisal, ze powinno sie mnie zastrzelic.

kolega Kir tak napisal??????

ten sam Kir ktory wyladawal przez mnie w szpitalu?
                  a przynajmniej tak pisal...

> Chcialem sie dowiedziec
                  > dlaczego. Ale bezskutecznie.

nihili novi

• dachs Re: Moze to jest wlasnie to braterstwo dusz 23.06.03, 15:59
                    nurni napisał:
                    > ten sam Kir ktory wyladawal przez mnie w szpitalu?
                    > a przynajmniej tak pisal...
                    > Chcialem sie dowiedziec
                    > dlaczego. Ale bezskutecznie.

Pewnie mu ladunek do tylu poszedl.
                    smile
            • rycho7 Johanninstag = wianki 23.06.03, 12:01
              d_nutka napisała:

> nie wiem co to Johanninstag

Borsuk odpowiadal na moj post. Spytal sie mnie wiec jaki jest przebieg festynu
              z okazji Sw. Jana czyli po polsku (i slowiansku) wiankow (nocy sw. Kupaly).

gdybyś mnie znał to byś wiedział, że ja nie znam tego słowa
              a może mnie po swojemu testujesz?
              jak Tyu i tylu innych?

Nieuwaznie czytasz.

mnie i tak nie wytestujesz
              nie ma takiej opcji
              bo jest coś o czym nikomu nie powiedziałam a co jednak można znaleźć w
              komplecie mojej działalnosci epickiej.

W sumie to co piszesz jest bardzo tragiczne. Jezeli szukasz lekarstwa na forum
              to wyjatkowo zle umiejscowilas swoje zabiegi. To nie to miejsce. Moze dobry
              poczatek ale testow tu nie uda sie zakonczyc. Sama tlumaczysz dlaczego. Ale nie
              stosujesz tego sama do siebie.

Pozdrawiam
              • d_nutka Re: Johanninstag = wianki 23.06.03, 12:08
                rycho7 napisał:

> d_nutka napisała:
                >
                > > nie wiem co to Johanninstag
                >
                > Borsuk odpowiadal na moj post. Spytal sie mnie wiec jaki jest przebieg
                festynu
                > z okazji Sw. Jana czyli po polsku (i slowiansku) wiankow (nocy sw. Kupaly).
                >
                > gdybyś mnie znał to byś wiedział, że ja nie znam tego słowa
                > a może mnie po swojemu testujesz?
                > jak Tyu i tylu innych?
                >
                > Nieuwaznie czytasz.
                >
                > mnie i tak nie wytestujesz
                > nie ma takiej opcji
                > bo jest coś o czym nikomu nie powiedziałam a co jednak można znaleźć w
                > komplecie mojej działalnosci epickiej.
                >
                > W sumie to co piszesz jest bardzo tragiczne. Jezeli szukasz lekarstwa na
                forum
                > to wyjatkowo zle umiejscowilas swoje zabiegi. To nie to miejsce. Moze dobry
                > poczatek ale testow tu nie uda sie zakonczyc. Sama tlumaczysz dlaczego. Ale
                nie
                >
                > stosujesz tego sama do siebie.
                >
                > Pozdrawiam

czyżby borsuk nie znał określenia "Noc Kupały"?
                jakże Polak może zapomnieć starosłowiańskiego Bożka?
                i przerabia go na niemiecki?
                prounijny?

Noc Kupały znam bardzo dobrze
                w/g obrządku słowiańskiego DZIŚ właśnie jest TA NOC, bo dziś/jutro imieniny ma
                Jan 9i Danuta) czyli ja i ta noc ZAWSZE przez 53 lata była 23/24 czerwiec.
                a fe, "polscy patrioci" na niemieckiej ziemi
                d_
                • rycho7 Serdeczne zyczenia imieninowe !!! wielokulturowosc 23.06.03, 13:11
                  d_nutka napisała:

> czyżby borsuk nie znał określenia "Noc Kupały"?

Tutaj to na pewno nie jest Noc Kupaly. To nie bylo germanskie swieto. Totez
                  uzyl nazwy wlasciwej dla miejsca. Na tym miedzyinnymi polega wielokulturowosc.
                  Nie wszystko da sie przetlumaczyc.

> jakże Polak może zapomnieć starosłowiańskiego Bożka?
                  > i przerabia go na niemiecki?

Pisze o tutejszej rzeczywistosci. Na prawde roznej.

> Noc Kupały znam bardzo dobrze
                  > w/g obrządku słowiańskiego DZIŚ właśnie jest TA NOC, bo dziś/jutro imieniny
                  ma
                  > Jan 9i Danuta) czyli ja i ta noc ZAWSZE przez 53 lata była 23/24 czerwiec.

Serdeczne zyczenia imieninowe !!!

> a fe, "polscy patrioci" na niemieckiej ziemi

Bardzo niestety sie mylisz. Polski patriotyzm na tym poziomie bylby zupelnie
                  nie na miejscu. Mazel Tov i ocepiny to jednak inne kultury. Walkirie i Kupala
                  to tez inne bajki.

Pozdrawiam
                  • Gość: borsuk Re: Serdeczne zyczenia imieninowe !!! wielokultur IP: 217.7.62.* 23.06.03, 14:40
                    dzieki Rychu za wyjasnienia d_nutce, podstawowych rzeczy.
                    Zycze Ci wieczorem dobrej pogody i dobrej zabawy.

Do zyczen imieninowych dla d_nutki dolaczam sie naturalnie.

pozdrowenia

borsuk
                    • d_nutka Re: Serdeczne zyczenia imieninowe !!! wielokultur 23.06.03, 16:33
                      Gość portalu: borsuk napisał(a):

> dzieki Rychu za wyjasnienia d_nutce, podstawowych rzeczy.
                      > Zycze Ci wieczorem dobrej pogody i dobrej zabawy.
                      >
                      > Do zyczen imieninowych dla d_nutki dolaczam sie naturalnie.
                      >
                      > pozdrowenia
                      >
                      > borsuk

jako czasami bywała kulturalnie za życzenia dziękuję
                      ale tak przeflansować słowiańskie święto?
                      a gdzie kwiat jednej nocy?
                      w którym dniu zakwita przy tygodniowym świętowaniu?
                      staro słowiańska
                      d_nutka
                      • dachs Re: Serdeczne zyczenia imieninowe !!! wielokultur 23.06.03, 16:47
                        nad kazda rzeka bawia sie inaczej.
                        Gdyby Rycho bawil sie nad Wisla, zyczylbym mu wesolej zabawy na Wiankach.
                        Ale cale forum wie, ze Rycho bawi sie nad Renem.
                        A to swieto nad Renem, nazywa sie Johannisfest i przebiega inaczej niz polskie
                        Wianki.

A teraz juz osobiscie, wszystkiego najlepszego na imnieniny.
              • kunce Re: Johanninstag = wianki 23.06.03, 12:48
                rycho7 napisał:

> z okazji Sw. Jana czyli po polsku (i slowiansku) wiankow (nocy sw. Kupaly).
                >

rychu, po raz kolejny zaskakujesz mnie opinią na temat świat katolickich
                (starliśmy sie kiedyś w sprawie smutnego i kanibalistycznego - jak twierdził
                doku - Bożego Narodzenia).
                Dziś znokawutowałes mnie nowinką o św. Kupale. Czyżbym przegapiła wyniesienie
                go na ołtarze? wink))

zyczę gorącej nocy kupałowej - niech Ci wpadnie w ręce jakis atrakcyjny wianek.
                • rycho7 mea culpa 23.06.03, 13:23
                  kunce napisała:

> rycho7 napisał:
                  >
                  > > z okazji Sw. Jana czyli po polsku (i slowiansku) wiankow (nocy sw. Kupaly)
                  > .
                  > rychu, po raz kolejny zaskakujesz mnie opinią na temat świat katolickich
                  > (starliśmy sie kiedyś w sprawie smutnego i kanibalistycznego - jak twierdził
                  > doku - Bożego Narodzenia).
                  > Dziś znokawutowałes mnie nowinką o św. Kupale. Czyżbym przegapiła wyniesienie
                  > go na ołtarze? wink))

To bylo moje przejezyczenie. Oczywiscie Kupala byl sam bozkiem (swietoscia wiec
                  z natury) i jako taki sam sie wyniosl na oltarze, nie potrzebowal niczyjej
                  pomocy w kanonizacji itd. W jego przypadku oltaz byl wspanialy, bo na tym
                  oltazu panie skladaly swa cnote. Z katolickoscia to mam nadzieje nie mialo nic
                  wspolnego. O kanibalistycznosci swieta przesilenia zimowego jeszcze nie
                  slyszalem. Aczkolwiek krwawe ofiary (zertwy) byly u Slowian praktykowane.
                  Katoliccy dziejopisy wmawiaja nam, ze takze ludzkie. Potwierdzen brak.
                  Zaprzeczen tez brak. Swiadkow przy chrystianizacji pozbawiano gardla. Zawsze
                  odnosilem wrazenie, ze wszystkie slowianskie swieta byly radosne. A juz na
                  pewno zawsze sie konczyly radosnie. (Radosc z Amen - przyjecia obrzedu -
                  ofiary).

> zyczę gorącej nocy kupałowej - niech Ci wpadnie w ręce jakis atrakcyjny
                  wianek.

Walkirie nie sa w moim guscie. Nie jestem zawodnikiem sumo aby byc dla takich
                  partnerem. Oczywiscie przesadzam. Bede w towarzystwie, wiec bardzo dobrze
                  pilnowanym. Ale sie rozmarzylem. Dziekuje i zycze wzajemnie.

Pozdrawiam
            • Gość: borsuk Re: Szukaj Adama w kraju ... IP: 217.7.62.* 23.06.03, 12:42
              d_nutka napisala:

> borsuku
              > chciałbyś poznać moje PRAWDZIWE POGLĄDY?
              > TO NIEMOŻLIWE
              > moje prawdziwe poglądy może poznać tylko tzw. "bratnia dusza" i dlatego swój
              > post podsumowujący zatytułowałam "Szukałam Adama w Raju".
              > Miałam sen, złudzenie raczej, że na Ziemi też to jest możliwe.

Przyznam, ze postanowilem zyc bez poznania Twoich pogladow. Z tego co czytalem,
              musi Ci byc bardzo ciezko budzic sie co rano z innym widzeniem swiata, a za
              taka cene wole nie byc "bratnia dusza".

> dzieli nas przestrzeń nie do pokonania
              > dzieli nas przestrzeń od stworzenia świata.
              > niech więc każde z nas pozostanie we własnej przestrzeni
              > ty, tej fizycznej i ja w tej transcendentalno-duchowej

Uwazam, ze to jest bardzo uczciwy podzial, ale z ta przestrzenia od stwotrzenia
              swiata, to moze przsadzilas. Mialem Cie za duza mlodsza. smile)

> czekałam aż znajdzie się ktoś, kto dopisze ciąg dalszy
              > nikt taki się nie znalazł, a ty przyrównałeś mnie do czarnej owcy.

Nigdy nie przyrownywalem Cie do czarnej owcy. Na forum sa setki tysiecy postow.
              Musialas ktorys z nich zaliczyc do moich.

> nie wiem co to Johanninstag
              > gdybyś mnie znał to byś wiedział, że ja nie znam tego słowa
              > a może mnie po swojemu testujesz?
              > jak Tyu i tylu innych?

I tu, jak na dloni, cala bieda z Toba wychodzi.
              Zajeta swa transcendentalnoscia, nie zauwazylas nawet, ze moj post byl
              adresowany do Rycha. On wie co to jest Johannistag.
              A Ty, wychodzac z przeslanek wlasnej nieuwagi, zbudowalas juz sobie teorie, ze
              chce Cie testowac, ze Tyu chcial testowac, ze wielu innych chcialo Cie testowac
              i wypalasz we mnie z grubej rury straszliwego banalu

> mnie i tak nie wytestujesz
              > bo jest coś o czym nikomu nie powiedziałam a co jednak można znaleźć w
              > komplecie mojej działalnosci epickiej.

Banal to okrutny, bo nikt z nas nie mowi na tym forum wszystkiego o sobie, a
              wszystko o kazdym mozna znalezc w jego tekstach.

pozdrawiam

borsuk

• Gość: Perła Danka, to tyu cię testował? IP: *.zin.lublin.pl 23.06.03, 12:53
              napisałaś:

"a może mnie po swojemu testujesz?
              jak Tyu i tylu innych?"

przepraszam, czy ty wirtualnie czy realnie...?
              • Gość: snajper Re: Danka, to tyu cię testował? IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 23.06.03, 15:30

> napisałaś:
                >
                > "a może mnie po swojemu testujesz?
                > jak Tyu i tylu innych?"
                >
                > przepraszam, czy ty wirtualnie czy realnie...?

... i tylu innych. wink))
                • d_nutka Re: Danka, to tyu cię testował? 23.06.03, 16:39
                  Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Perła napisał(a):
                  >
                  > > napisałaś:
                  > >
                  > > "a może mnie po swojemu testujesz?
                  > > jak Tyu i tylu innych?"
                  > >
                  > > przepraszam, czy ty wirtualnie czy realnie...?
                  >
                  > ... i tylu innych. wink))

Perła swoim zwyczajem dokonał słownej manipulacji.
                  w jednym z postów dzisiejszych wymieniałam alfabetycznie(prawie) pewne nicki a
                  w innym napisałam o testowaniu mnie przez borsuka
                  już dzieci w przedszkolu uczy się tak z klocków układać zdania
                  ja tak uczyłam moją 2-letnią córeczkę a Perła co/
                  ma takie dziecinne jeszcze marzenia?
                  ale gdyby Tyu chciał mnie przetestować tak jak Perła Miriam oczywiście nie
                  miałabym nic przeciw temu, bo akurat lubię co niektórych facetów z brodą
                  d_
          • rycho7 jeszcze dzis 19-24 duzo wina 23.06.03, 11:49
            dachs napisał:

P.S. Jak Johannistag?

Festyn trwa na calego juz 5 dzien. Dzis zakonczenie ogniami sztucznymi o
            polnocy.

Pozdrawiam
      • d_nutka Re: Szukałam Adama w Raju 23.06.03, 12:35
        Wielu ludzi przez 2000 lat stawiało sobie pytania:
        dlaczego Jezus, syn Miriam, nie powiedział nic na swoją obronę?
        dlaczego Judasz go zdradził?
        dlaczego Piotr się go zaparł?
        dlaczego Piłat umył ręce?
        dlaczego znaleźli się dwaj fałszywi świadkowie?
        czy oni kłamali?
        czyż oni nie powtórzyli słów, które wcześniej wypowiedział Jezus.

porwałam się z motyką na słońce.
        chciałam znać odpowiedzi na te pytania

i po moich ponad 5000 postach znam te odpowiedzi
        nie jestem prorokiem i nigdy nie miałabym ochoty nim być
        nie jestem nikim ważnym, choć ważna dla niektórych jestem

pytania, pytania...
        a gdzie odpowiedzi?

każdy musi znaleźć je sam
        nawet najnowoczesniejszy i najszybszy internet nie da odpowiedzi na te pytania
        a ja je znam
        dziękuję wam
        pomogliscie mi znaleźć odpowiedź

NIC NIE JESTESCIE PANOWIE POLACY LEPSI OD ŻYDÓW TAMTYCH BIBLIJNYCH CZASÓW

powiem wam więcej
        długa droga was czeka, którą część Żydów już przeszła
        zajęło im to ponad 2000 lat, ale swoją pustynię przeszli i wrócili tam gdzie
        Bóg wyznaczył im miejsce
        przeżyli holokaust by zaświadczyć prawdzie, by prostować scieżki Pana.
        i kto tego nie rozumie nie jest godzien zwać się synem Adama
        d_

dziękuję Panie Adamie Michniku za umożliwienie mi na łamach Pańskiej Gazety
        nauczyć i doświadczyć czegoś nowego.
        Pozdrawiam serdecznie
        d_nutka
        po prostu Dana
        • Gość: Perła kapłanka Dana? /ntx IP: *.zin.lublin.pl 23.06.03, 12:39
        • Gość: siedem ej ty. krecisz IP: 213.216.66.* 23.06.03, 12:41
          d_nutka napisała:

> zajęło im to ponad 2000 lat, ale swoją pustynię przeszli i wrócili tam gdzie
          > Bóg wyznaczył im miejsce
          > przeżyli holokaust by zaświadczyć prawdzie, by prostować scieżki Pana.

to po mesjaszu II [reaktywacja] miało byc wlasne panstwo nie po 2 wojnie
          swiatowej.

5040
        • rycho7 Dorzecze Tygrysu i Eufratu to nie raj Slowian 23.06.03, 13:55
          d_nutka napisała:

> Wielu ludzi przez 2000 lat stawiało sobie pytania:
          > dlaczego Jezus, syn Miriam, nie powiedział nic na swoją obronę?

Mogl sie obronic jedynie wyrzekajac sie swoich pogladow. Pytanie dosc banalne.

> dlaczego Judasz go zdradził?

A czy Judasz Jezusa zdradzil? A moze Judasz byl wlasnie najwierniejszym z
          uczniow? Tym, ktory bez szemrania wypelnil wole Jezusa. Jedynym na ktorym Jezus
          mogl polegac.

> dlaczego Piotr się go zaparł?
          • rycho7 Re: Dorzecze Tygrysu i Eufratu to nie raj Slow. CD 23.06.03, 15:23
            > dlaczego Piotr się go zaparł?

Bardzo ludzkie. Tak jak pianie jest kogucie. To opoka na ktorej mozna sie
            oprzec. Budujac (zaprzanski) kosciol biskupa Rzymu. Jednego z rownych w
            kosciele episkopalnym - kosciele prawdziwej wiary.

> dlaczego Piłat umył ręce?

Nie kazdy chce na siebie brac szalbierstwa rady religijnej.

> dlaczego znaleźli się dwaj fałszywi świadkowie?

Procedura postepowania karnego musiala byc prawidlowa.

> czy oni kłamali?

O ile pamietam nie musieli. Patrz odpowiedz do pytania pierwszego.

> czyż oni nie powtórzyli słów, które wcześniej wypowiedział Jezus.

Powtarzanie slow, ktore wypowiedziala D_nutka tez niczemu nie sluzy. Jutro moze
            zmienic zdanie.

> pytania, pytania...

Slowa, slowa, slowa, ...

> a gdzie odpowiedzi?

Obowiazkowo na katechezie. Samodzielne czytanie Biblii prowadzi na manowce.
            Ateizmu.

> NIC NIE JESTESCIE PANOWIE POLACY LEPSI OD ŻYDÓW TAMTYCH BIBLIJNYCH CZASÓW

Ze swoja slowianska przeszloscia czuje sie o wiele lepiej i lepszy. Nic na to
            nie poradzisz. Juz prawie rok probujesz bezskutecznie wpedzic mnie w kompleksy.
            Ja znam swoja tozsamosc, znam swoja wartosc, nie mam problemow z
            samookresleniem. Jestem dumny bo mam z czego byc dumny.

> i kto tego nie rozumie nie jest godzien zwać się synem Adama

Ja nawet nie mam takiej potrzeby. Nie musze byc godzien byc synem jakiegos
            mitologicznego typka z rozhisteryzowanego semickiego plemienia pasterzy. Ja
            jestem potomkiem gatunku ludzkiego majacego wspolne korzenie z szympansami.
            Potomkiem neolitycznych rolnikow z okolic Wolgi i Donu. Wolny syn ludow wolnych
            od 10 000 lat. W niewoli egipskiej ani babilonskiej moi przodkowie nie byli.
            Kompleksow raba sie nie nabawili. Nikogo nie musieli wymordowac aby znalezc swe
            miejsce na ziemi.

Pozdrawiam
            • nurni w najlepszym razie...ateizmu 23.06.03, 15:44
              rycho7 napisał:

> Obowiazkowo na katechezie. Samodzielne czytanie Biblii prowadzi na manowce.
              > Ateizmu.

chyba zapomniales o tysiacach sekt

to ze nie znam nikogo kogo czytanie pism
              zaprowadzilo pod oltarz z napisem Boga nie ma
              oczywiscie nic nie musi znaczyc

ale z faktu ze znam wielu takich ktorych zaprowadzilo to na manowce
              wyciagam zupelnie przeciny wniosek

czy proponujesz rowniez samodzielne czytanie przepisow
              np ruchu drogowego

> > NIC NIE JESTESCIE PANOWIE POLACY LEPSI OD ŻYDÓW TAMTYCH BIBLIJNYCH CZASÓW
              >
              > Ze swoja slowianska przeszloscia czuje sie o wiele lepiej i lepszy. Nic na to
              > nie poradzisz. Juz prawie rok probujesz bezskutecznie wpedzic mnie w
              kompleksy.
              >
              > Ja znam swoja tozsamosc, znam swoja wartosc, nie mam problemow z
              > samookresleniem. Jestem dumny bo mam z czego byc dumny.
              >
              > > i kto tego nie rozumie nie jest godzien zwać się synem Adama
              >
              > Ja nawet nie mam takiej potrzeby. Nie musze byc godzien byc synem jakiegos
              > mitologicznego typka z rozhisteryzowanego semickiego plemienia pasterzy. Ja
              > jestem potomkiem gatunku ludzkiego majacego wspolne korzenie z szympansami.
              > Potomkiem neolitycznych rolnikow z okolic Wolgi i Donu. Wolny syn ludow
              wolnych
              >
              > od 10 000 lat. W niewoli egipskiej ani babilonskiej moi przodkowie nie byli.
              > Kompleksow raba sie nie nabawili. Nikogo nie musieli wymordowac aby znalezc
              swe
              >
              > miejsce na ziemi.
              >
              > Pozdrawiam
              • rycho7 Re: w najlepszym razie...ateizmu 23.06.03, 16:12
                nurni napisał:

> rycho7 napisał:
                >
                > > Obowiazkowo na katechezie. Samodzielne czytanie Biblii prowadzi na manowce
                > .
                > > Ateizmu.
                >
                > chyba zapomniales o tysiacach sekt

Przepraszam za nadmierna skrotowosc. Dziekuje, ze potrafiles rozwinac ma mysl.
                To na forum co raz rzadsze.

> to ze nie znam nikogo kogo czytanie pism
                > zaprowadzilo pod oltarz z napisem Boga nie ma
                > oczywiscie nic nie musi znaczyc

Faktycznie to, ze Ty nie znasz, faktycznie nic nie musi znaczyc. To, ze
                osobiscie nie moerzyles temperatury we wnetrzu pieca martenowskiego tez nic nie
                musi znaczyc.

> ale z faktu ze znam wielu takich ktorych zaprowadzilo to na manowce
                > wyciagam zupelnie przeciny wniosek

Czytanie Biblii prowadzi do przeciwnych wnioskow? Znasz wielu takich z
                manowcow. To jestes czy nie jestes menel? Ktory wniosek bedzie odwrotny?

> czy proponujesz rowniez samodzielne czytanie przepisow
                > np ruchu drogowego

Przed, po, czy zamiast stosunku? Dostosuje sie do watykanskiej ruletki i
                sklanki zimnej wody. Ta poetyka mi najlepiej pasuje do smiechu. Sadze, ze
                jestem zepsuty do szpiku kosci i stracony, pare razy samodzielnie czytalem
                przepisy ruchu drogowego. Potem zdawalem egzaminy na roznych poziomach. Dopust
                bozy z tymi atyistamy.

Pozdrawiam po bozemu
                • nurni Re: w najlepszym razie...ateizmu 23.06.03, 16:25
                  rycho7 napisał:

> > chyba zapomniales o tysiacach sekt
                  >
                  > Przepraszam za nadmierna skrotowosc. Dziekuje, ze potrafiles rozwinac ma
                  mysl.
                  > To na forum co raz rzadsze.

> > to ze nie znam nikogo kogo czytanie pism
                  > > zaprowadzilo pod oltarz z napisem Boga nie ma
                  > > oczywiscie nic nie musi znaczyc
                  >
                  > Faktycznie to, ze Ty nie znasz, faktycznie nic nie musi znaczyc. To, ze
                  > osobiscie nie moerzyles temperatury we wnetrzu pieca martenowskiego tez nic
                  nie
                  >
                  > musi znaczyc.
                  >
                  > > ale z faktu ze znam wielu takich ktorych zaprowadzilo to na manowce
                  > > wyciagam zupelnie przeciny wniosek
                  >
                  > Czytanie Biblii prowadzi do przeciwnych wnioskow?

nie graj slowami

twierdzisz ze czytanie Pisma prowadzi /badz moze prowadzic/ do ateizmu
                  wniosek wydal mi sie karkolomny

> Znasz wielu takich z
                  > manowcow. To jestes czy nie jestes menel? Ktory wniosek bedzie odwrotny?

jak wyzej

> > czy proponujesz rowniez samodzielne czytanie przepisow
                  > > np ruchu drogowego
                  >
                  > Przed, po, czy zamiast stosunku? Dostosuje sie do watykanskiej ruletki i
                  > sklanki zimnej wody. Ta poetyka mi najlepiej pasuje do smiechu. Sadze, ze
                  > jestem zepsuty do szpiku kosci i stracony, pare razy samodzielnie czytalem
                  > przepisy ruchu drogowego. Potem zdawalem egzaminy na roznych poziomach.
                  Dopust
                  > bozy z tymi atyistamy.

rozumiem
                  ani przez chwile nie zwatpilem w Ciebie
                  odnosze byc moze mylne wrazenie ze poczules sie zaniepokojony

tyle ze piszac o samodzielnym czytaniu przepisow
                  myslalem /wybacz/ nie tylko o Tobie

> Pozdrawiam po bozemu

a jak byloby po 'niebozemu'?

• rycho7 po "niebozemu" 23.06.03, 16:39
                    nurni napisał:

> > Pozdrawiam po bozemu
                    >
                    > a jak byloby po 'niebozemu'?

Ja nieobyty, nie chcialem uzyc jakichs niewlasciwych slow. Mimo czytania Biblii
                    nie myslalem odwrotnie. Wiec jak beda pozdrowienia po "niebozemu" nie wiem.
        • mr_watchman Czegoś nie chwytam 23.06.03, 14:31
          d_nutka napisała:

> długa droga was czeka, którą część Żydów już przeszła
          > zajęło im to ponad 2000 lat, ale swoją pustynię przeszli i wrócili tam gdzie
          > Bóg wyznaczył im miejsce
          > przeżyli holokaust by zaświadczyć prawdzie, by prostować scieżki Pana.
          > i kto tego nie rozumie nie jest godzien zwać się synem Adama

Dlaczego 2000 lat? Nie pomylili ci się aby żydzi z chrześcijanami?
          • Gość: snajper Re: Czegoś nie chwytam IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 23.06.03, 15:34
            mr_watchman napisał:

> d_nutka napisała:
            >
            > > długa droga was czeka, którą część Żydów już przeszła
            > > zajęło im to ponad 2000 lat, ale swoją pustynię przeszli i wrócili tam gdzie
            > > Bóg wyznaczył im miejsce
            > > przeżyli holokaust by zaświadczyć prawdzie, by prostować scieżki Pana.
            >
            > Dlaczego 2000 lat? Nie pomylili ci się aby żydzi z chrześcijanami?

Ona pisze o polskich Żydach. A jak wiadomo, polscy Żydzi to katolicy. wink)))))

Snajper.
            • d_nutka Re: Czegoś nie chwytam 23.06.03, 16:28
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> mr_watchman napisał:
              >
              > > d_nutka napisała:
              > >
              > > > długa droga was czeka, którą część Żydów już przeszła
              > > > zajęło im to ponad 2000 lat, ale swoją pustynię przeszli i wrócili ta
              > m gdzie
              > > > Bóg wyznaczył im miejsce
              > > > przeżyli holokaust by zaświadczyć prawdzie, by prostować scieżki Pana
              > .
              > > > i kto tego nie rozumie nie jest godzien zwać się synem Adama
              > >
              > > Dlaczego 2000 lat? Nie pomylili ci się aby żydzi z chrześcijanami?
              >
              > Ona pisze o polskich Żydach. A jak wiadomo, polscy Żydzi to katolicy. wink)))))
              >
              > Snajper.

snajperze
              tym razem pudło!!!
              d_
          • d_nutka Re: Czegoś nie chwytam 23.06.03, 16:27
            mr_watchman napisał:

> d_nutka napisała:
            >
            > > długa droga was czeka, którą część Żydów już przeszła
            > > zajęło im to ponad 2000 lat, ale swoją pustynię przeszli i wrócili tam gdz
            > ie
            > > Bóg wyznaczył im miejsce
            > > przeżyli holokaust by zaświadczyć prawdzie, by prostować scieżki Pana.
            >
            > Dlaczego 2000 lat? Nie pomylili ci się aby żydzi z chrześcijanami?

nie, nic mi się nie pomyliło i nic nie pomieszałam
            jest już sporo osób o żydowskim rodowodzie, którzy czytają i Nowy Testament i
            nie traktują go jak opowiastki dla "niegrzecznych Żydów".
            jestem jedną z nich
            czytanie to jeszcze nie chrzest
            niech więc nikt na podstawie tej informacji nie wyciąga zbyt pochopnych
            wniosków.
            d_
    • miriamfirst_ Re: szukam tych, których Danka przekonała właśnie 23.06.03, 16:08
      To długo jeszcze będziesz szukał.
      Właśnie przeczytałam z trwogą, że tow. Tyu przeprowadzał eksperymenty na Dance -
      O! Jakie to straszne! I ta kobieta ma tak nie pisać jak pisze - po takich
      traumatycznych doświadczeniach?

Pozdrawiam

Miriamsmile
      • rycho7 Danka przekonała właśnie Miriam 23.06.03, 16:25
        miriamfirst_ napisała:

> Właśnie przeczytałam z trwogą, że tow. Tyu przeprowadzał eksperymenty na
        Dance
        > -
        > O! Jakie to straszne! I ta kobieta ma tak nie pisać jak pisze - po takich
        > traumatycznych doświadczeniach?

Ale Wy sie lubicie. A ja zrezygnowalem we wlasciwym czasie z wczytywania sie w
        poprzednia wojne forumowa. To musial byc cymes. A na faksie to kto usiadl i
        skopiowal to na czym siedzial? Nie dziwie sie, ze administratorzy nie dali tego
        opublikowac na forum. Sadze, ze taki performance w stereo i kolorze bylby
        nieprzemijajaca wartoscia takich dokonan towarzyskich jak kolejna wojna
        forumowa.

Pozdrawiam
        • miriamfirst_ Re: Danka przekonała właśnie Miriam 23.06.03, 16:35
          rycho7 napisał:

> miriamfirst_ napisała:
          >
          > > Właśnie przeczytałam z trwogą, że tow. Tyu przeprowadzał eksperymenty na
          > Dance
          > > -
          > > O! Jakie to straszne! I ta kobieta ma tak nie pisać jak pisze - po takich
          > > traumatycznych doświadczeniach?
          >
          > Ale Wy sie lubicie. A ja zrezygnowalem we wlasciwym czasie z wczytywania sie
          w
          > poprzednia wojne forumowa. To musial byc cymes. A na faksie to kto usiadl i
          > skopiowal to na czym siedzial? Nie dziwie sie, ze administratorzy nie dali
          tego
          >
          > opublikowac na forum. Sadze, ze taki performance w stereo i kolorze bylby
          > nieprzemijajaca wartoscia takich dokonan towarzyskich jak kolejna wojna
          > forumowa.
          >
          > Pozdrawiam

Rychu, niepotrzebnie i ja się odezwałam w sprawie tego faceta, i niepotrzebnie
          Ty. Sprawa była straszna, nie chcę do niej wracać, przeżyłam ją mocno i nie
          piszę tutaj bzdurek, tylko naprawdę piszę - przeżyłam tę sprawę bardzo. kto
          chce sprawić mi przykrość i przypomnieć tamte miesiące, będzie to wywlekał.
          Niczego to już nie cofnie... niestety.

M.,
          • miriamfirst_ Eee tam! 23.06.03, 16:36
            Gazeta.pl > Forum > Aktualności Poniedziałek, 23 czerwca 2003

Aktualności

e tam!
            Autor: miriamfirst_@NOSPAM.gazeta.pl
            Data: 23-06-2003 16:32 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
            d_nutka napisała:

gdyż moja głupia żydowskość za chiny nie chce się dostosować do panującej
            wszem i wokół hipokryzji.

Kochanie, ty nie "zwalaj" wszystkiego ułomnego na "żydowskość". Według Ciebie -
            czym ona jest? Nie ma "głupiej żydowskości" czy "głupiej polskości" takie
            wyrażenia z góry zakładaja kontekst - wobec czego głupia ta żydowskość? Tak
            sama ze siebie? Nie! Głupia, bo kocha kraj ten, choć on jej serwuje kopniaki,
            ale Ona trwa na szańcu z głupim, pękniętym sercem żydowskim, z miłością -
            niedocenioną, z oczami jak zza drutów - pełnymi zastygłych łez - ach, ta Jej
            głupia żydowskość.
            Kochanie w Israelu jakby Cię pogonili do roboty ( a pogoniliby, bo roboty jest
            mnóstwo, nie ma czasu na jojczenie), to by Ci ta "głupia żydowskość" z głowinki
            wywietrzała, jakbyś tak poorała w Magen David - pogotowiu ratunkowym, zakładała
            maski tlenowe rannym dzieciakom na twarz , i zbierała z ulicy rączki i nóżki, i
            patrzyła co do kogo należy lub należeć może - przeszłaby Ci ta martyrologia dla
            ubogich.
            Gdybyś była Zydówką, nie pisałabyś takich bzdur jakie piszesz.
            ... to jest dopiero KINO w twoim wykonaniu koleżanko!

• rycho7 Przepraszam 23.06.03, 16:47
            miriamfirst_ napisała:

> Rychu, niepotrzebnie i ja się odezwałam w sprawie tego faceta, i
            niepotrzebnie
            > Ty.

Mnie moze tlumaczyc to, ze potraktowalem to przed paru miesiacami jako parodie
            i w ogole tego nie czytalem. Traktuje to lekcewazaco do tej pory. Przepraszam.
            Nie mialem zlych zamiarow. Bywam czasami zbyt rozbawiony. Nie sadze jednak, ze
            sprawa nie nadaje sie do zamienienia w zart. Mimo Twoich przezyc nie sadze aby
            bylo to cos powaznego. Zwykle zyciowe klopoty. Czas leczy rany. Smiech w
            leczeniu pomaga. Jeszcze raz przepraszam.

Pozdrawiam
            • miriamfirst_ Re: Przepraszam 23.06.03, 16:49
              rycho7 napisał:

> miriamfirst_ napisała:
              >
              > > Rychu, niepotrzebnie i ja się odezwałam w sprawie tego faceta, i
              > niepotrzebnie
              > > Ty.
              >
              > Mnie moze tlumaczyc to, ze potraktowalem to przed paru miesiacami jako
              parodie
              > i w ogole tego nie czytalem. Traktuje to lekcewazaco do tej pory.
              Przepraszam.
              > Nie mialem zlych zamiarow. Bywam czasami zbyt rozbawiony. Nie sadze jednak,
              ze
              > sprawa nie nadaje sie do zamienienia w zart. Mimo Twoich przezyc nie sadze
              aby
              > bylo to cos powaznego. Zwykle zyciowe klopoty. Czas leczy rany. Smiech w
              > leczeniu pomaga. Jeszcze raz przepraszam.
              >
              > Pozdrawiam

Jasne. Pozdrawiam też...
              Miriamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka