Dodaj do ulubionych

SLD przed Samoobroną, Unia Wolności w tyle.

IP: *.nas33.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 17.07.03, 07:17
Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w lipcu - miesiąc po referendum
akcesyjnym - najwięcej głosów - 21 proc. uzyskałby SLD, na drugim miejscu
znalazałaby się Samoobrona z 18-proc. poparcia. Za nią są: PiS - 14 proc.,
PO - 12 proc., PSL - 11 proc. i LPR - 8 proc. Do Sejmu nie weszłyby Unia
Pracy, Krajowa Partia Emerytów i Rencistów i Unia Wolności.

TNS OBOP, 5-7 lipca, reprezentatywna 943-osobowa próba losowa

Brawo Andrzej Lepper. SLD jest w zasięgu.
Obserwuj wątek
    • monopol Re: SLD przed Samoobroną, Unia Wolności w tyle. 17.07.03, 07:31
      Gdybyś tak jeszcze podawał jakiś link do wyników tego sondażu, to byłoby
      sympatycznie. Nie chodzi o to, że zarzucam Ci chęć wprowadzania forumowiczów w
      błąd, nie mam w końcu podstaw, żeby tak twierdzić, ale powinniśmy mieć
      możliwość sprawdzenia, czy do wyników nie zakradła się niezamierzona przez
      Ciebie pomyłka. Oczywiście, że możemy sobie poszukać tego i owego w necie sami,
      jednak nie zaprzeczysz, że link bardzo ułatwiłby nam to zadanie.

Bijesz brawo Andrzejowi Lepperowi, tymczasem to nie jego jest zasługą poparcie
      dla Samoobrony. Najbardziej przysłużył się powstaniu takowej sytuacji obecny
      rząd, który dobry jest jedynie w kompromitowaniu siebie samego.

Generalnie można uznać, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Przyszłe władze
      będą zdominowane przez populistów-imbecyli, co będzie zgodne z pewnym
      istniejącym schematem, którego naczelną zasadą jest to, że każdy następny rząd
      jest gorszy od poprzedniego.
      • Gość: polishAM Re: SLD przed Samoobroną, Unia Wolności w tyle. IP: *.nas33.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 17.07.03, 08:28
        www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1578444.html
        To się głęboko mylisz, bo Samoobrona zawdzięcza tylko sobie ten wynik. Co to
        jest "populism" ten wyświechtany wyraz, który nie ma żadnego pokrycia. Partie
        liberalne nie tylko kłamią, ale pokazują się jedynie przed kamerami
        telewizorów. A Andrzej Lepper udaje się tam gdzie można dojść jedynie w
        gumowych buciorach. Gdzie ludzie klną ze złości, płaczą z bezsilności, są
        zdesperowani. Ludzie pozostawieni w zapomnieniu przez tą kupę gówna w
        eleganckich garniturach, powtarzających modne frazesy. I Ty mówisz, że Andrzej
        Lepper nie zasługuje. Gdyby nie Andrzej Lepper to miałbyś w Polsce teraz taką
        rewoltę jakiej nigdy nie widziałeś. Ale ponieważ ci ludzie wiedzą, że mają
        swojego reprezentanta więc polegają na nim i nigdy się nie zawiedli. Czytaj te
        swoje Wprosty, Polityki, Wyborcze i nie dowiesz się tam prawdy o A. Lepperze.
        • Gość: Hydraulik Wielbicielowi LEPPERA z USA - mało wiesz, niestety IP: *.opa-carbo.com.pl 17.07.03, 09:33
          Gość portalu: polishAM napisał(a):

> To się głęboko mylisz, bo Samoobrona zawdzięcza tylko sobie ten wynik. Co to
          > jest "populism" ten wyświechtany wyraz, który nie ma żadnego pokrycia.

To jest właśnie to, co Jądruś L. robi - jedzie do zrozpaczonych hodowców drobiu
          i obiecuje, ze im pomoże, jedzie do górników, obiecuje, ze nie zamknie kopalń,
          jedzie do kolejarzy i mówi, ze nie da dotknąć przewozów regionalnych i nie
          będzie zwolnień - TYLKO ŻE ON TO MÓWI, nie robiąc w rzeczywistości NIC.
          Przyjeżdża i mówi to, co SŁUCHACZE CHCĄ USŁYSZEĆ, a ludzie na dnie lubią mieć
          promyk nadziei - on to wie i ten właśnie mechanizm bezwstydnie wykorzystuje.
          A co robi Lepper naprawdę? Naprawdę to on po cichu współpracuje z SLD -np.
          wstrzymując się od głosu lub nawet głosując jak oni w wielu kluczowych dla
          Sojuszu Lewych Dochodów kwestiach.
          Ale już się pomału na tych jego zagraniach ludzie poznają - do strajkującego
          łódzkiego Uniontexu, dojonego po fatalnej prywatyzacji przez firmę FASTY (fasty
          zabierają gotowy produkt,opóźniają o miesiące wypłaty a na Uniontex przepisują
          zastawiony w bankach majątek, szykując ten zaklad do kontrolowanego bankructwa)
          Samoobrona wysłała tradycyjny zestaw czarowników pod wodzą faceta, który, pech
          chciał, kiedyś pobrał z Uniontexu materiał i nigdy nie raczył zapłacić. Okazało
          się, że w Uniontexie jescze tego Samoobrońcę pamietano i całą delegację od
          Leppera spuszczono z wodą w klozecie. To samo zrobiono ze Stronnictwem
          Narodowym i LPRami - ludzie już zauważają, że ich krzywda służy do tego, by do
          Sejmu wjechała kolejna ekipa......

Partie
          > liberalne nie tylko kłamią, ale pokazują się jedynie przed kamerami
          > telewizorów. A Andrzej Lepper udaje się tam gdzie można dojść jedynie w
          > gumowych buciorach. Gdzie ludzie klną ze złości, płaczą z bezsilności, są
          > zdesperowani. Ludzie pozostawieni w zapomnieniu przez tą kupę gówna w
          > eleganckich garniturach, powtarzających modne frazesy.

To taka socjotechnika, gdybyś nie wiedział - firmy PR sprawdzają, co się
          ludziom podoba - ogolony polityk, pod krawatem i w dobrym garniturze, na
          niebieskim tle, mówiący z uśmiechem na twarzy przyjemne ogólniki, dobrze by nie
          miał dziur po wyrwanych zębach, to fatalnie działa na kobiety - dlatego Kuroń
          już w przedbiegach nie miał szans, w swoim jeansowym wdzianku i z twarzą faceta
          po 3 dniowej balandze.

Jędrek zastosował inną socjotechnikę, ale też podpowiadaną ("cudotwórca"
          Tymochowicz pracował nad medialnym wizerunkiem Samoobrony przed wyborami)-
          faceta, co to i w garniturze i w gumiakach, swojaka, który "Ciebie szary
          człowieku, z Twoimi problemami" zauważy w tłumie, zrozumie i pomoże, jak
          trzeba, walnie pięścią w stół z okrzykiem "złodzieje" (problem w tym, ze już
          nie bardzo wiadomo, czy ma na myśli SLD, czy swoich kolegów i koleżanki -
          Hojarską, Łyżwińskich itp. A wiesz, że Rysio Bonda, poseł - zlodziej zbożowy
          wszedł do Sejmu z Samoobrony? Odszedł od Leppera, gdy ten żądał większej kasy
          dla partii - nie po to biśnesmeny [nie mylić z biznesmenami] wchodzą do partii,
          by płacić, tylko by zarabiać...)

I Ty mówisz, że Andrzej
          > Lepper nie zasługuje. Gdyby nie Andrzej Lepper to miałbyś w Polsce teraz taką
          > rewoltę jakiej nigdy nie widziałeś.

Nie strasz, nie strasz - ja "czerwony Radom widziałem siny" i wiem co to jest
          rewolta uliczna, Ty może ją widziałeś w jakimś "kejłajtiwi" jak filmowali
          rozruchy w Murzynowie, jak Policja zatłukła tego Rodney'a , nazwiska nie pomnę
          w L.A. - TO NIE TO SAMO.

>Ale ponieważ ci ludzie wiedzą, że mają
          > swojego reprezentanta więc polegają na nim i nigdy się nie zawiedli.

Oj, mało wiesz o Polsce....gdyby się nie zawiedli, to "wielka demostracja
          Samoobrony" jaka miala być w Warszawie wiosną 2003 nie musialaby być jedynie
          przemarszem kilkuset aktywistów tej partii w obowiązkowych krawatach, a
          dostałaby spontaniczne poparcie setek tysięcy, jak to Jądruś zapowiadał...

Dziś każda związkowa demonstracja w Warszawie gromadzi więcej ludzi niż
          Lepperowcy - to jest dowód na brak zawodu w społeczeństwie???

Musisz się Polski nadal duuużo uczyć, bo ciągle mało wiesz i rozumiesz, i tylko
          to, że piszesz z Filadelfii Cię rozgrzesza....

PZDR
          • Gość: polishAM Re: Wielbicielowi Geremka z Uni Złodzieji IP: *.nas16.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 17.07.03, 10:39
            To ja Ci wyjaśnię zasady socjotechniki Uni Wolności. Geniusze są we wszystkich
            media od radia, po prasę i telewizję. A teraz podsumujmy ich osiągnięcia.
            Porównaj sobie dług wewnętrzny Polski w roku 1990 i teraz. Okaże się, że
            komuniści Jaruzelskiego byli bardzo oszczędni. Podsumuj ile kilometrów
            autostrad wybudowała Polska. Zero. Ile majątku narodowego wyprzedane. Bankowość
            w ręku obcokrajowców. Rynek obligacji również. Gdzie są pieniądze za które
            sprzedano obligacje za tyle miliardów złotych. Przecież my bedziemy
            oprocentowani na rzecz koszernych za sam przywilej urodzenia się w tym kraju.
            Pytam się gdzie pieniądze za wyprzedany majątek. Weź teraz i porównaj politykę
            Eugeniusza Kwiatkowskiego, który po 150 latach niewoli, po wojnie 1920 roku, w
            czasie wielkiego kryzysu, potwornego położenia geograficznego, problemów
            narodowościowych wybudował port w Gdyni, rozwinął przemysł motoryzacyjny i
            nawet lotniczy, mocna waluta, nowy rynek finansowy i ubezpieczeń. Państwo nie
            było zadłużone, armia słaba, ale stale pnąca się do góry. Obudźcie się. Ta
            banda z Uni Wolności niczego nie dokonała. Oni doprowadzili nas do ruiny.
            • Gość: Hydraulik Dziecko drogie...opanuj się - podniecenie szkodzi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 23:08

>Podsumuj ile kilometrów
              > autostrad wybudowała Polska. Zero.

Błędne dane - w 2002 r. skończono odcinek A4 Wrocław - Strzelce Opolskie, w tym
              roku oddane będzie dalsze 150 km tej autostrady. Podsumowałem....

Ile majątku narodowego wyprzedane. Bankowość
              >
              > w ręku obcokrajowców

W USA, skąd piszesz, oczywiście nie ma zagranicznych banków....

> Rynek obligacji również.

Rynek obligacji w USA nie zbiera zagranicznych pieniędzy, służących do
              napędzania amerykańskiej konsumpcji????

Gdzie są pieniądze za które
              > sprzedano obligacje za tyle miliardów złotych. Przecież my bedziemy
              > oprocentowani na rzecz koszernych za sam przywilej urodzenia się w tym kraju.

Czemu tak płaczesz? Przecież Ty masz Starspengled banner, pod którym możesz się
              schować, a to my tutaj będziemy cierpieć NIE TY....

> Pytam się gdzie pieniądze za wyprzedany majątek.

Przejedzone. Jak za Sasa, jak za Gierka....

Weź teraz i porównaj politykę
              > Eugeniusza Kwiatkowskiego, który po 150 latach niewoli, po wojnie 1920 roku,
              w
              > czasie wielkiego kryzysu, potwornego położenia geograficznego, problemów
              > narodowościowych wybudował port w Gdyni, rozwinął przemysł motoryzacyjny i
              > nawet lotniczy, mocna waluta, nowy rynek finansowy i ubezpieczeń. Państwo nie
              > było zadłużone

Oj, chyba nie czytałeś przedwojennych gazet, gdzie co miesiąc były
              sprawozdania, jak to rząd załatwia kolejny, zagraniczny kredyt - KOLORYZUJESZ...
              A obligacje z pożyczek narodowych? Do dziś je taniutko można na szaberplacach
              dostać, tyle tego kiedyś wypuszczono...

armia słaba, ale stale pnąca się do góry. Obudźcie się. Ta
              > banda z Uni Wolności niczego nie dokonała. Oni doprowadzili nas do ruiny.

Jądruś Lepper nas uratuje, tylko najpierw musi wogole pomyśleć, o co oprócz
              zdobycia władzy za wszelką cene mu chodzi smile)))))
              Renatka Beger kurwikami w oczach załatwi złodziei, a Hojarscy pokażą, jak nie
              spłacać długów.

Opanuj się chłopcze, bo siedzisz w Filadelfii i farmazony takie piszesz, aż
              strach....
              • Gość: polishAM Najpierw pobij moje portfolio i zdejmij pieluszki. IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 18.07.03, 00:18
                Znasz mnie Hydraulik z forum Giełda i wiesz, że jeżeli coś się tyczy pieniędzy
                to rzadko się mylę. Farmazony, czyli powielane powszechnie idiomy zawarte są w
                tygodnikach rodzaju Wprost, Polityka, Wyborcza. Ty po prostu czerpiesz z nich
                wiedzę. Poza tym nie znasz mechanizmu polityki. Nie znasz kulis "sprzedaży"
                Domów Towarowych Centrum, sprzedaży akcji Banku Śląskiego (Marek Borowski),
                prywatyzacji i skandalu z Narodowymi Funduszami Inwestycyjnymi i tysiącami
                drobnych spółek i zakładów. To zostało zagrabione. Ci, którzy to zagrabili
                zrzeszają się teraz w instytucji zwanej Fundacja Batorego, czyli konto z
                pieniążkami przeznaczonymi na łapówki. Dzisiaj to już nie ma znaczenia.
                Wszystko zostało rozkradzione. Członkowie Uni Wolności opalają się na plażach w
                Hiszpani z kontami wypełnionymi walutą i polityką przestali się interesować. Ci
                na miejscu to lenie bez wizji i respektu. Oczywiście ja również posiadałem
                wiele polskich obligacji zanim kupiłem polskie akcje (przed rokiem 1999).
                Przecież były oprocentowane na prawie 20% (trzyletnie). OK teraz ekonomia jest
                w ręku UE, która dyktuje cła, politykę fiskalną (pośrednio), podatki
                (pośrednio). Dlatego ja chcę teraz u władzy partie patriotyczne jak Liga Rodzin
                i Samoobrona. I pamiętaj Hydraulik. Ja jestem 100% zainwestowany i zawsze byłem
                w Polsce.
                • Gość: Hydraulik Ekonomia ala LPR i Samoobrona..... IP: *.opa-carbo.com.pl 18.07.03, 08:33

>. Dlatego ja chcę teraz u władzy partie patriotyczne jak Liga Rodzin
                  > i Samoobrona. I pamiętaj Hydraulik. Ja jestem 100% zainwestowany i zawsze
                  byłem
                  > w Polsce.

No to może taki kwiatek z "myśli ekonomicznej" tych 2 partii (obie wpadły na
                  to "niezależnie") dotyczący pobudzenia gospodarki w sytuacji b. mocnej złotówki
                  (historia z I poł. 2002r. ale doskonale pokazująca "fachowość" tych ludzi):

Jak rozwiązać problem silnej zlotówki? LPR i Samoobrona uważały, że NALEŻY NA
                  RYNKU WYMIENIĆ REZERWY WALUTOWE POLSKI NA ZŁOTEGO (podkreślenie moje), dzęki
                  czemu zloty osłabnie, a uzyskane pieniądze przekazać jako tanie kredyty
                  przemysłowi....(wszystko przy znacznym zadlużeniu i deficycie Polski)

Wybacz, ale narodowo zabarwiony "patriotyzm" (przez Samoobronę tylko udawany) w
                  połączeniu z ekonomiczną GŁUPOTĄ to mieszanka piorunująca, która ten kraj może
                  rozwalić....
                  To ja już wolę złodziei z SLD - kradną, ale okradzionego domu nie wysadzają w
                  powietrze...
                  Ci (LPR + Samoobrona)przyjdą z ustami pelnymi frazesów o wspólnocie mieszkańców
                  tego domu, ale przy odkręconym kurku z gazem zapalą papierosa...
                  • Gość: polishAM Re: Ekonomia a la Balcerowicz. IP: *.tnt34.ewr3.da.uu.net 18.07.03, 09:03
                    Uwazam, ze to jest kretynski pomysl, ale zapominasz, ze w swoim planie rowniez
                    Kolodko w przyszlorocznym budzecie umiescil wplywy ze sprzedazy rezerw
                    walutowych. Teraz trzeba wziac pod uwage, ze na swiecie dominuje trend
                    deflacyjny i kazdy kraj stara sie obnizac wartosc swojej waluty. Gdyby,
                    powtarzam, gdyby za kilka lat swiat objela recesja i chroniczna deflacja, wtedy
                    plan radykalnej obnizki kursu zlotowki bedzie niezbedny. Nastepna sprawa to
                    nawolywania Andrzeja Leppera o obnizke radykalna stop procentowych kiedy zdobyl
                    miejsce w parlamencie. Pamietasz te lamenty w gazetach, ze Lepper jest
                    nieodpowiedzialny i jest zagrozeniem dla zlotowki. A teraz zobacz, ze
                    Balcerowicz sie bardzo spoznil, zaczal obnizac stopy procentowe za pozno i
                    spowodowal zator finansowy w spolkach, ktore mialy zamowienia i mialy kredyty
                    ale stracily plynnosc. To wlasnie spotkalo Stocznie Szczecinska. Gdyby
                    posluchano sie wczesniej Andrzeja Leppera mozna bylo tego uniknac. On tez ma
                    swoich doradcow. Balcerowicz to przereklamowany, o przecietnych zdolnosciach
                    ekonomista starej epoki bez praktyki, doswiadczenia i rezultatow. I taka jest
                    prawda. Dziekuje.
                • Gość: Mlekota Re: Najpierw pobij moje portfolio i zdejmij pielu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 08:48
                  Ludzie z "Unii Złodziei" wygrzewają się na plażach w Hiszpanii. Tak. A ludzie z Samoobrony nie, bo ich nie stać. Bo nie nakradli. Hahaha. Ci prokuratorzy, którzy ich się czepiają to agenci (prawdopodobnie którejś z Unii, nieważne, której), ewentualnie "koszerni" (co zdaniem niektórych na jedno wychodzi). Wiesz, że wśród posłów najwięcej milionerów jest w Samoobronie, chociać ogólnie nie ma ona najwięcej posłów? Tak przynajmniej było zaraz po wyborach, bo od tego czasu trochę posłów odeszło z Samoobrony. Swoją drogą, ciekawe, dlaczego? Przecież to taka wspaniała partia.
                  Nie wiem, czy świadomie piszesz takie pierdoły, jakie piszesz, czy tylko cierpisz na brak kontaktu z rzeczywistością.
                  A tak w ogóle, to Wyborcza jest dziennikiem, a nie tygodnikiem. To informacja głównie dla innych, bo ty na pewno o tym wiesz; skoro tak zdecydowanie wypowiadasz się o tej gazecie, z pewnością czytasz ją regularnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka